Četvrtak, 02.03.2017.

11:57

"Sve,druže, dobro radiš, ali život je nešto drugo"

Život Predraga Mijatovića nije jedan gol ili jedna pogođena prečka. Ima tema o kojima do sada nije mnogo govorio.

Izvor: S.R.

"Sve,druže, dobro radiš, ali život je nešto drugo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 7 godina

Некако смо били бољи и као непријатељи некад. Никад нисам гледао партизане, али су ми неки њихови играчи стварно били врх. Пеђа је један од њих. Данас је мржња преовлађујућа. Иначе туга је то што му се догодило са сином. Тешка туга.

Zak

pre 7 godina

Ne lupetaj. Nije bio ofsajd jer je loptu uzeo tek nakon sto je potkacila juventusovog igraca i promenila smer. Nauci prvo pravila pa komentarisi.

Nikola

pre 7 godina

Setim se ja precke, ali se setim i glave u 92. derbiju, dok su mi drugari delije punili glavu o svetskim prvacima, Pedja nabode gol glavom za pobedu 1:0.

igor

pre 7 godina

gol za Real u finalu protiv Juventusa dao je iz cistog ofsajda ! samo kazem...zao mi Juventusa koga stalno optuzuju za neku kradju a kad je on pokraden nikom nista :) !!!

Banezi

pre 7 godina

Kralj, Djorovic, Djukic, Mihajlovic, Mirkovic, Jugovic, Jokanovic, Stojkovic, Savicevic, Mijatovic, Kovacevic/Milosevic i na klupi Slobo Santrac. A Hrvati, Ladic, Stimac, Bilic, Soldo, Jarni, Asanovic, Prosinecki, Boban, Stanic, Boksic, Suker, a na klupi Ciro Blazevic.

Kastro

pre 7 godina

Kada su pitali Fabija Kapela ko je najbolji igrac na svetu.Bez razmisljanja je odgovorio Mijatovic.Pedja je igracina koga su voleli i Grobari i Cigani.Uvek je o zvezdi govorio sve najbolje(to mu jedino zameram)

fef

pre 7 godina

A sudija covek po imenu Maria- Garsija Aranda, mislim da nikada necu zaboraviti to ime, iako tada nisam imao bas puno godina, jedini stranac koji nas je voleo tih godina :D
(Ivan kg, 2. mart 2017 12:34)

Baš on, i ja sam ga zapamtio jer sledeće godine sudio, takođe bez greške, ludi meč na maksimiru. Mijat je tad povređen dao gol i odigrao kao zmaj.

big pizza

pre 7 godina

znam zvezdase koji drze njegovu sliku na zidu!!!crnogorci ga ne vole jer je skroman,a ogroman!!!secam se repke tih godina,klali smo se s spanijom,holandijom,nemackom,,,,,najjacim repkama tog doba,FKP egal s laciom,njukaslom....CZV s kajzrom.....a onda je doslo vreme da nam repku bije jermenija,azerbejdzan......klubove zaglebje,ludogorec "since"prekjuce,kairat....DA LI SMO DRZAVA DANAS???!

Pukovnik Vranic

pre 7 godina

Iako ceo zivot navijam za Zvezdu, Mijatovic mi je kao klincu bio jedan od omiljenih igraca, cak sam imao i njegov dres iz reprezentacije, a i dan danas ga postujem. Sto se tice penala, neka si ga ti Mijate promasio, ali si ga sutirao onako kako se sutira penal, muski. Nedostajalo je samo malo srece.

N.S.#10

pre 7 godina

fenix33 @
Ko si ti da sudis o nekome?
Ako ga cenis samo zbog tog gola ,kojim smo pobedili Zvezdu posle 18godina...bolje nemoj ni da ga cenis i postujes.
A taj gol koji pripisujes Pedji Mijatovicu,dao je Darko Tesovic. '95'godina...0-1. On je tada bio u Valensiji. Bolje ne komentarisi !

Ivan kg

pre 7 godina

Ljudi, molim vas da ne koristite rec "repka", prvo zna se cija je to izmisljotina, drugo mnogo mi ide na ... ta rec. A ovde jedan je tu rec u komentaru upotrebio tri puta.

Bole

pre 7 godina

Ne mogu da zamislim veću nesreću od smrti deteta. Velika snaga je potrebna da čovek nastavi dalje. Predrag Prečka je fudbaler, to je onaj što na livadi trči za loptom, ej bre trči za loptom.

Miki28

pre 7 godina

Veliki igrac, veliki covjek i legenda naseg fudbala! Sankcije su nas unistile jer smo imali opasnu generaciju koja je po mom misljenju '98 vec bila na zalasku, dok bi na prvenstvima '94 i '96 Jugoslavija igrala bitnu ulogu...
Pogledao sam ne znam ni sam koliko puta mec sa Holandijom, bili su bolji tokom cijelog meca tako da ne znam da li bi uspjeli sacuvati prednost do kraja meca da je taj penal realizovao Pedja ali sta da se radi, tako je kako je...
Pedja je nasa legenda a i legenda svetskog fudbala! Bio je igracina u Partizanu, Valensiji, Realu ali je meni nekako najzabavnije bilo doba u Fiorentini sa Batigolom, Rui Kostom, bila je to smekerska ekipa! Sve najbolje Pedja i tebi i tvojoj porodici

Moravsky

pre 7 godina

A sećanje na Mađarsku?...8 im je dao

Inače jedna informacija iz davnih dana..

..Mijat je trebao preći u Hajduk,a te godine su u Partizan trebali doći Mario Stanić i Aljoša Asanović..sve je bilo dogovoreno,ali počelo sranje u zemlji..i Mijat dođe u Partizan

Djenka

pre 7 godina

Mijate smekeru. Kao klinac sam igrom slucaja bio na pripremama na istom mestu gde je bio I Partizan. Golac vam je bio trener. Igraju fucosi bilijar u 100 maraka po partiji, a jedino Mijat ostaje na stolu, ostali ostase bez para. Bez treptanja im je davao vredne zivotne lekcije. A mi balavanderi gledamo i ne disemo. I posle trcimo svi na isti teren, fucosi mnogo sporije nego mi klinci, rukometasi. A trcao je i Mijat, nije bilo zabusavanja, povredjenih primicaca, odmicaca, uzmicaca, namicaca... Kosa uvek zalizana, uvez ozbiljan. U karijeri uvek srcem. I kada nismo zasluzili. Nema veze za penal, sto rece neko pre mene nije bilo zasluzeno da prodjemo, Holandezi su bili za dve klase bolji od nas. Tim, a ne skupina odlicnih individualaca. Dosta si ti golova dao za nas. A onaj ko nas odvaja na Srbe i Crnce i Gorce neka ide da se leci. Isti smo mi narod, ista dusa. Zao mi je zbog tvog gubitka, to nikome da ne pozelim. Srecno ljudino.

Zoks

pre 7 godina

Previse se prica o toj precki znajuci nas mentalitet i da je dao taj gol
mi bi se povukli i bio bih opet neki drugi davids ili bergkamp.
Holandija ja bila jaka ko zemlja
Mi smo nasu sansu ispustili kad smo dali svabama utakmicu od 2:0
tad bi isli na meksiko a onda na hrvate u cetvtfinalu...
Iako su i hrvati imali dobar tim uvjeren sam da bi ih dobili jer su tad imali teski kompleks kad igraju protiv nas sto se dokazalo i godinu dana
kasnije na maksimiru.

Statuskan

pre 7 godina

Kada se setim u to vreme Zuba u Barseloni a Mijat u Realu i večita polemika u njihovim medijima ko je bolji. Po meni najbolji igrač pored Moce Vukotića koji je igrao u Partizanu.Veliki čovek i gospodin.

absolutezero

pre 7 godina

A meni ne ide ni karijera ni porodica, jedino sto mi ide je vreme.
(puko ko zvečka, 02. mart 2017 13:04)

Brate napaćeni, opisao si moj život u jednoj rečenici.

popokatapetl

pre 7 godina

Svaka cast Mijate na borbi i realnom gledanju na zovot.Jbt., pa ovaj zivot kad pogledas je stvarno komplikovan, stalno neko balansiranje...Taman uradis ovo, a zivot ono, pa se ti snalazi bato moj i ostani normalan,na zemlji..nikad nisi siguran u njega...Zivot je jedna veoma nezgodna igracka...

MilosRU

pre 7 godina

Jos odzvanja u usima puna stadion Spanaca koji ne znaju da mu izgovore nadimak "Peja Mijatovic nanananana Peja Mijatovic nananananana........"hat down" velikom majstoru.

P.S. Navijac sam zvezdin da ne bude da ovakvu VELICINU hvale samo crno beli.

milan

pre 7 godina

Ovog igrača sam voleo mada sam zvezdas,a danas neznam imena ni zvezdinih igrača a kamo li partizanovih eto koliko je naš fudbal otišao u tri lepe...

Block

pre 7 godina

Pogresno je da se celokupna karijera ovog vrhunskog fudbalera svede na jedan promasen penal, koji pri tom nije ni presudan. Realno, Holandjani su nas razbili tada, imali smo jedva tri napada iz kojih smo dali jedan gol I imali penal. Sto rece neko, propustili smo sansu kada smo ispustili 2:0 protiv Nemaca, a Holandjane nismo mogli da prodjemo.
Kako god, Mijatovic je uvek bio gospodin sa manirima, sjajan fudbaler, igrao svim srcem za svaki tim i reprezentaciju. Takav kvalitet i profesionalnost vise u nasem fudbalu vidjati necemo. Ako je za utehu, barem smo mi malo stariji imali srecu da ga gledamo.

Srecno bilo majstore i pilotima i motorima. Mada neko nas ubedjuje da AVion ne moze da ima dva pilota. Pa ti sad vidi :)

Bojan Živković

pre 7 godina

Veoma cenim Peđu i kao igrača i kao čoveka, čini mi se da je i veoma sposoban što je dokazao kao funkcioner u Realu. Koliko je bio dobar centarfor ne treba trošiti reči. Poslednji vrhunski centarfor sa ovih prostora jer realno svi posle njega su smehoteka u odnosu na njega. Promašen penal ništa ne menja jer realno ono i nije bio penal kad se igra 1/8 f svetskog prvenstva. Ne treba zaboraviti da je svih tih godina kad je bio jedan od najboljih golgetera Evrope imao takvu situaciju u privatnom životu što još više pokazuje njegovu mentalnu snagu. Da nije bilo pravog Ronalda bio bi izabran i za najboljeg igrača Evrope. Sve što sam naveo su suve činjenice - kapa dole majstore i želim ti sve naj u životu. Čekaćemo još dugo takvog kao ti.

prosto

pre 7 godina

@fenix Pogresno si cuo. Mijat ima reputaciju sjajnog covjeka, bez mrlje. Savicevic potpuno suprotno od toga. Podgorica je mali grad, svi se znaju. Andrej je morao da ostane u Valensiji, iz mnogo razloga, zbog lijecenja, Mijatovi prijatelji Spanci su tu uskocili i cuvali malog. Znalo se da dijete nije dugog vijeka, bolest je bila takva...

Boksic

pre 7 godina

@prokleta avlija, mi smo na tom prvenstvu igrali s istim protivnicima (njemačka i Nizozemska) s različitim ishodom.. Ona rumunjska je bila bomba od ekipe.. Koji lakši dio ždrijeba?

Boro iz Pobede

pre 7 godina

Mijat, moj poslednji uzor. Doneo je Ligu Šampiona, bele kopačke i zalizanu frizuru na Balkan! Hvala ti Pedja, pusti penal ovi današnji nemogu ni da dodju do šesnajsterca!

fen

pre 7 godina

e kakve su to utakmice bile.
Na jednoj strani Mijatovic,Savo,Jokanovic... na drugoj Dejo,Prosinecki,Miha.... to je bio DERBI. Imali smo reprezentaciju, igra se fudbal, ovo sad..znaci povracanje

Blueblueblue

pre 7 godina

E to je sustinska razlika izmedju velikog Spanskog fudbala i nas. Mijatovic je mogao da promasi 10 penala oni ce ga do kraja svojih zivota gledati kao legendu njihovog kluba zbog tog gola i sve pre i posle toga mu je dozivotno oprosteno ma sta uradio. Kod nas ljudi pljuju velike igrace to je prica za sebe.

Bob Sent Kler

pre 7 godina

On je za mene legenda. Najbolji igrac Partizana i reprezentacije koga ja pamtim. Pamtim dobro i cenim kao ljutog rivala Piksija, ali po mom misljenju je Mijat dosta moderniji tip igraca, koji je mogao da igra i u vezi i u spicu. Niko nije pravio tako veliku razliku kad krene ka golu kao on. On je bio nas motor, i jos uvek je, doduse garaziran ali izvuci cemo ga iz garaze kad-tad!

Sava

pre 7 godina

Secam se dok sam bio osnovna tamo negde krajem 90-ih, kad bih dao gol u skolskom, vikao bi mijatovic, mijatovic...:D
A sto se te precke tice, sta bi bilo ne znam.
Holandija je bila jaka ko zemlja tada igrali su vrhunski fudbal, verujem da bi nam dali taj drugi do kraja i da bi mec otisao u produzetke.
Pa opet i da smo njih prosli tamo jaka Argentina sa Batistutom i Ortegom, u najboljim godinama.
Pitanje, mozda bi dosli do polufinala ali Francuska-Brazil, znalo se da je to finale jos pre nego sto je poceo sampionat.
Tesko da bi izbacili neke od ove dve ekipe, pogotovo sto su Piksi i Savicevic bili na kraju karijere, a uz Mijata to je nas napadacki triling.
Ali Piksi, Mijat, Savicevic, kakav trio.
Da smo ucesvovali 94 i 96, e tu smo mozda mogli nesto, ovako 98, objektivno, za tadasnje fudbalske stnadarde vec su svi bili matori.
Naravno ne zaboravljam ni ostale Mihajlovica, Jugovica, Mirkovica, Djukica...vrh generacija.
E i samo jedan vic za kraj...ide Pedja Mijatovic Saharom, 15 dana nije pio vode, nailazi na oazu, dodje do vode i sta uradi?
Zalize kosu i nastavi dalje :)

fenix33

pre 7 godina

velki sam grobar ali, pitanje je ako ga je toliko pogodila bolest sina (nesumnjivo da jeste) zasto je mali andrej bio poveren drugoj porodici, a nije ziveo sa njim i njegovom porodicom. takodje sam cuo od nekih crnogoraca da je jako los covek, za razliku od deje koji je legenda. opet nas je, postujem ga i cenim, ako ni zbog cega drugog, zato sto je dao onaj gol u rupi, gde smo posle 18 godina pobedili 1:0

Joc@

pre 7 godina

"Sve je to super, bato. Sve ti, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo."
prava je pouka iz njegove životne drame. I jedna naša narodna poslovica
kaže slično: ''čovek snuje a Bog odlučuje''. I ona parabola o četiri
snažna motora i o dva pilota, dostojna je onoga koji je mnogo
iskusio i mnogo naučio. Srećno ti bilo Peđo,
i Tebi i Tvojoj porodici.

schumi

pre 7 godina

Bio juce u Tuluzu, izgleda je prestala da se trese. 19 godina, dovoljno se tresla. Inace idol iz detinjstva, dugo furao zalizanu kosu upravo zbog njega.

sinisa

pre 7 godina

Sjecam se,imao sam 8 godina...Gledao sam ovu utakmicu,i ova cuvena,najcuvenija precka kome je svakom ostala duboko urezana u sjecanje...Precka se i dalje trese.Jedan od momenata koje se nikada ne zaboravljaju.

bubuljica

pre 7 godina

secam se neke emisije na rts~u gde je on sa pokojnim bolesnim sinom ,pokazuje kucu itd,pustio sam suzu b.t. zivot ,a opet suzu i plako kad smo ispali 98,a mogli smo

Zvezdaš since 1987.

pre 7 godina

" Penal može da promaši samo onak ko ga šutira." Ha! Cela životna filozofija stade u jednu rečenicu. Čovek sve lepo, bez patetike objasnio, a Peđa zbog svog nenadoknadivog i tragičnog gubitka ima apsolutno pravo i da bude malčice patetičan, ali nije. Na sreću, na slavu, tugu i bol, gleda kao na sastavni deo života i prihvata ih takve kakve jesu O bolesti, kasnije nažalost i smrti njegovog sina se znalo tek ponešto. Nisam ni znao da sad ima četvoro dece. Znači bez obzira što je devedesetih bio velika zvezda i planetarno popularan, u jednom trenutku čak i najskuplji fudbaler u Evropi, Peđa je uspeo da svoju porodicu zaštiti od javnosti, novinara, tabloida.. Po meni, to je njegova najveća pobeda i trofej. Tako to rade pravi muškarci i "glave porodice". Uvek nađu način da zaštite svoju porodicu. Veliki si Peđa, uvek si bio.

muftija delija

pre 7 godina

zivim za dan kad ce se pedja vratiti u partizan!sve najbolje legendo!inace kuriozitet tog finala ls je,da je gol dao igrac, protiv kog je real osvojio zadnju titulu i to u 66minutu!!!!

Nikola

pre 7 godina

Čitao sam Tempo i ostale sportske novine kao klinac i znam dosta tadašnjih aktuelnosti vezanih za Mijata. U sred te bolesti deteta Verica Rakočević, bivša Mijatova tašta, mu je uguravala svoje parfeme da ih reklamira po Madridu. A, njena ćerka je otišla čim se ta slava završila. Stalno je nosio LA kačket, po inicijalima svojih sinova. Gotivan je Mijat. Pozdrav, legendo!

prokleta avlija

pre 7 godina

Pedja kralju,i da si postigao gol verovatno bi izgubili,realno bili su bolji veći deo utakmice i zasluženo pobedili.Ne znam zbog čega ali nam Holandija u fudbalu nikako "ne leži".Kad već pominjemo to svetsko prvenstvo mislim da je ključno bilo što smo ispustili 2-0 protiv Nemaca.To da smo pobedili ušli bi u sasvim lakši i drugačiji zreb,(upravo onaj gde su bili Hrvati).Pedji želim sve najbolje u životu.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Veliko poštovanje i respekt velikom fudbalskom majstoru i poligloti (koliko znam, tečno govori i španski i italijanski, a iako rođen u Crnoj Gori ume da govori srpski kao da je rođeni Beograđanin, što se za ostale Crnogorce ne može baš reći, naročito tu mislim na Savićevića koji za onoliko godina u Italiji nije čestito naučio italijanski, a o njegovom srpskom - "velju-viđu" da i ne trošim reči! ). Ali da me pogrešno ne razumete, uz svo poštovanje Mijata kao čoveka i sportiste, možda i zato što sam Zvezdaš, po meni su i Dejo i Piksi bili bolji fudbaleri od njega. Nažalost, takvih veličina u fudbalu više nemamo.

Dejo

pre 7 godina

Ja uvijek kad vidim taj gol Mijatovica koji je Realu doneo ligu prvaka te godine, setim se onog papka Sukera koji se veselio vise od svih i nosio trofej po terenu kao da je on sam igrao protiv svih i kao da je sam osvojio ligu prvaka a nije niti igrao mec tj. usao je 2 minute pre kraja u igru kako bi trener Reala ukrao na vremenu... Strasno!

Marko

pre 7 godina

Care, svaka ti je kao Njegoseva. Mislim da te je sunce pogledalo, kada si se razveo od prve zene. Svi znamo zasto.
PS. Tvoju i Piksijevu precku jos nosim kao traume iz mladosti (:

Ivan kg

pre 7 godina

A sudija covek po imenu Maria- Garsija Aranda, mislim da nikada necu zaboraviti to ime, iako tada nisam imao bas puno godina, jedini stranac koji nas je voleo tih godina :D

wlado

pre 7 godina

kao klinac imao sam 3 uzora. Michael Jordan, Ayrton Senna i Pedja Mijatovic.
Takodje sa 10-12 godina sam voleo barselonu, nosio dres njihov u skolu... od kada je ovaj covek presao iz valensije u real, real madrid je moj klub, nedavno sam bio na utakmici na bernabeu, to je lepota ovog sporta, a ne huligani koji se gadjaju pirotehnikom. Bravo Pedja majstore, lepo si ovo srocio, fudbal je igra a zivot je nesto drugo mada neki uspeju da pobede i tu igricu i da naprave od zivota igru, oni mislim da se lakse nose sa svim nedacama koje im zivot donese. Biti uvek smiren, nasmejan i lep zivot je skoro zagarantovan....A kada si presao u firencu, jao jao...bati gol i ti napred iza vas rui kosta...old skul drim tim :D

Danilo

pre 7 godina

Onako objektivno, koliko kao navijač mogu, mislim da je Mijat najbolji igrač koji je ikada igrao u Partizanu i jedan od 5 najboljih sa prostora bivše SFRJ.
Još kao junior bio je svetska klasa, osvojio je ono SP sa najboljom generacijom koju je svet fudbala video.
U Partizanu je bio sila, u Valensiji bog a u Realu anđeo-spasitelj. Izgubio je od velikog Ronalda Zlatnu loptu i bio drugi, što je, koliko se sećam, najbolji plasman jednog fudbalera iz bivše SFRJ.
On i Dejo, posle njih Vidić, su zaista bili sam vrh svetskog fudbala.
Lepo je imati jedno takvo ime u svojoj istoriji!

srle

pre 7 godina

Da je pogodio protiv Holandije, ne bi se raspravljalo, bio bi najbolji srpski napadač svih vremena. Mijatović je svetla tačka jugoslovenskog i srpskog fudbala, legenda Partizana, hvala za sve Mijate.

chypsy

pre 7 godina

Mijate u Srbiji ljudi pamte samo lose stvari a sve dobro sto si ti ucinio za nasu zemlju i jos mnogo drugih sportista npr.Novak itd...to se brzo zaboravlja

Joc@

pre 7 godina

"Sve je to super, bato. Sve ti, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo."
prava je pouka iz njegove životne drame. I jedna naša narodna poslovica
kaže slično: ''čovek snuje a Bog odlučuje''. I ona parabola o četiri
snažna motora i o dva pilota, dostojna je onoga koji je mnogo
iskusio i mnogo naučio. Srećno ti bilo Peđo,
i Tebi i Tvojoj porodici.

srle

pre 7 godina

Da je pogodio protiv Holandije, ne bi se raspravljalo, bio bi najbolji srpski napadač svih vremena. Mijatović je svetla tačka jugoslovenskog i srpskog fudbala, legenda Partizana, hvala za sve Mijate.

Nikola

pre 7 godina

Čitao sam Tempo i ostale sportske novine kao klinac i znam dosta tadašnjih aktuelnosti vezanih za Mijata. U sred te bolesti deteta Verica Rakočević, bivša Mijatova tašta, mu je uguravala svoje parfeme da ih reklamira po Madridu. A, njena ćerka je otišla čim se ta slava završila. Stalno je nosio LA kačket, po inicijalima svojih sinova. Gotivan je Mijat. Pozdrav, legendo!

Danilo

pre 7 godina

Onako objektivno, koliko kao navijač mogu, mislim da je Mijat najbolji igrač koji je ikada igrao u Partizanu i jedan od 5 najboljih sa prostora bivše SFRJ.
Još kao junior bio je svetska klasa, osvojio je ono SP sa najboljom generacijom koju je svet fudbala video.
U Partizanu je bio sila, u Valensiji bog a u Realu anđeo-spasitelj. Izgubio je od velikog Ronalda Zlatnu loptu i bio drugi, što je, koliko se sećam, najbolji plasman jednog fudbalera iz bivše SFRJ.
On i Dejo, posle njih Vidić, su zaista bili sam vrh svetskog fudbala.
Lepo je imati jedno takvo ime u svojoj istoriji!

Zvezdaš since 1987.

pre 7 godina

" Penal može da promaši samo onak ko ga šutira." Ha! Cela životna filozofija stade u jednu rečenicu. Čovek sve lepo, bez patetike objasnio, a Peđa zbog svog nenadoknadivog i tragičnog gubitka ima apsolutno pravo i da bude malčice patetičan, ali nije. Na sreću, na slavu, tugu i bol, gleda kao na sastavni deo života i prihvata ih takve kakve jesu O bolesti, kasnije nažalost i smrti njegovog sina se znalo tek ponešto. Nisam ni znao da sad ima četvoro dece. Znači bez obzira što je devedesetih bio velika zvezda i planetarno popularan, u jednom trenutku čak i najskuplji fudbaler u Evropi, Peđa je uspeo da svoju porodicu zaštiti od javnosti, novinara, tabloida.. Po meni, to je njegova najveća pobeda i trofej. Tako to rade pravi muškarci i "glave porodice". Uvek nađu način da zaštite svoju porodicu. Veliki si Peđa, uvek si bio.

Ivan kg

pre 7 godina

A sudija covek po imenu Maria- Garsija Aranda, mislim da nikada necu zaboraviti to ime, iako tada nisam imao bas puno godina, jedini stranac koji nas je voleo tih godina :D

Marko

pre 7 godina

Care, svaka ti je kao Njegoseva. Mislim da te je sunce pogledalo, kada si se razveo od prve zene. Svi znamo zasto.
PS. Tvoju i Piksijevu precku jos nosim kao traume iz mladosti (:

Sava

pre 7 godina

Secam se dok sam bio osnovna tamo negde krajem 90-ih, kad bih dao gol u skolskom, vikao bi mijatovic, mijatovic...:D
A sto se te precke tice, sta bi bilo ne znam.
Holandija je bila jaka ko zemlja tada igrali su vrhunski fudbal, verujem da bi nam dali taj drugi do kraja i da bi mec otisao u produzetke.
Pa opet i da smo njih prosli tamo jaka Argentina sa Batistutom i Ortegom, u najboljim godinama.
Pitanje, mozda bi dosli do polufinala ali Francuska-Brazil, znalo se da je to finale jos pre nego sto je poceo sampionat.
Tesko da bi izbacili neke od ove dve ekipe, pogotovo sto su Piksi i Savicevic bili na kraju karijere, a uz Mijata to je nas napadacki triling.
Ali Piksi, Mijat, Savicevic, kakav trio.
Da smo ucesvovali 94 i 96, e tu smo mozda mogli nesto, ovako 98, objektivno, za tadasnje fudbalske stnadarde vec su svi bili matori.
Naravno ne zaboravljam ni ostale Mihajlovica, Jugovica, Mirkovica, Djukica...vrh generacija.
E i samo jedan vic za kraj...ide Pedja Mijatovic Saharom, 15 dana nije pio vode, nailazi na oazu, dodje do vode i sta uradi?
Zalize kosu i nastavi dalje :)

prokleta avlija

pre 7 godina

Pedja kralju,i da si postigao gol verovatno bi izgubili,realno bili su bolji veći deo utakmice i zasluženo pobedili.Ne znam zbog čega ali nam Holandija u fudbalu nikako "ne leži".Kad već pominjemo to svetsko prvenstvo mislim da je ključno bilo što smo ispustili 2-0 protiv Nemaca.To da smo pobedili ušli bi u sasvim lakši i drugačiji zreb,(upravo onaj gde su bili Hrvati).Pedji želim sve najbolje u životu.

wlado

pre 7 godina

kao klinac imao sam 3 uzora. Michael Jordan, Ayrton Senna i Pedja Mijatovic.
Takodje sa 10-12 godina sam voleo barselonu, nosio dres njihov u skolu... od kada je ovaj covek presao iz valensije u real, real madrid je moj klub, nedavno sam bio na utakmici na bernabeu, to je lepota ovog sporta, a ne huligani koji se gadjaju pirotehnikom. Bravo Pedja majstore, lepo si ovo srocio, fudbal je igra a zivot je nesto drugo mada neki uspeju da pobede i tu igricu i da naprave od zivota igru, oni mislim da se lakse nose sa svim nedacama koje im zivot donese. Biti uvek smiren, nasmejan i lep zivot je skoro zagarantovan....A kada si presao u firencu, jao jao...bati gol i ti napred iza vas rui kosta...old skul drim tim :D

Bob Sent Kler

pre 7 godina

On je za mene legenda. Najbolji igrac Partizana i reprezentacije koga ja pamtim. Pamtim dobro i cenim kao ljutog rivala Piksija, ali po mom misljenju je Mijat dosta moderniji tip igraca, koji je mogao da igra i u vezi i u spicu. Niko nije pravio tako veliku razliku kad krene ka golu kao on. On je bio nas motor, i jos uvek je, doduse garaziran ali izvuci cemo ga iz garaze kad-tad!

bubuljica

pre 7 godina

secam se neke emisije na rts~u gde je on sa pokojnim bolesnim sinom ,pokazuje kucu itd,pustio sam suzu b.t. zivot ,a opet suzu i plako kad smo ispali 98,a mogli smo

Dejo

pre 7 godina

Ja uvijek kad vidim taj gol Mijatovica koji je Realu doneo ligu prvaka te godine, setim se onog papka Sukera koji se veselio vise od svih i nosio trofej po terenu kao da je on sam igrao protiv svih i kao da je sam osvojio ligu prvaka a nije niti igrao mec tj. usao je 2 minute pre kraja u igru kako bi trener Reala ukrao na vremenu... Strasno!

chypsy

pre 7 godina

Mijate u Srbiji ljudi pamte samo lose stvari a sve dobro sto si ti ucinio za nasu zemlju i jos mnogo drugih sportista npr.Novak itd...to se brzo zaboravlja

big pizza

pre 7 godina

znam zvezdase koji drze njegovu sliku na zidu!!!crnogorci ga ne vole jer je skroman,a ogroman!!!secam se repke tih godina,klali smo se s spanijom,holandijom,nemackom,,,,,najjacim repkama tog doba,FKP egal s laciom,njukaslom....CZV s kajzrom.....a onda je doslo vreme da nam repku bije jermenija,azerbejdzan......klubove zaglebje,ludogorec "since"prekjuce,kairat....DA LI SMO DRZAVA DANAS???!

muftija delija

pre 7 godina

zivim za dan kad ce se pedja vratiti u partizan!sve najbolje legendo!inace kuriozitet tog finala ls je,da je gol dao igrac, protiv kog je real osvojio zadnju titulu i to u 66minutu!!!!

Djenka

pre 7 godina

Mijate smekeru. Kao klinac sam igrom slucaja bio na pripremama na istom mestu gde je bio I Partizan. Golac vam je bio trener. Igraju fucosi bilijar u 100 maraka po partiji, a jedino Mijat ostaje na stolu, ostali ostase bez para. Bez treptanja im je davao vredne zivotne lekcije. A mi balavanderi gledamo i ne disemo. I posle trcimo svi na isti teren, fucosi mnogo sporije nego mi klinci, rukometasi. A trcao je i Mijat, nije bilo zabusavanja, povredjenih primicaca, odmicaca, uzmicaca, namicaca... Kosa uvek zalizana, uvez ozbiljan. U karijeri uvek srcem. I kada nismo zasluzili. Nema veze za penal, sto rece neko pre mene nije bilo zasluzeno da prodjemo, Holandezi su bili za dve klase bolji od nas. Tim, a ne skupina odlicnih individualaca. Dosta si ti golova dao za nas. A onaj ko nas odvaja na Srbe i Crnce i Gorce neka ide da se leci. Isti smo mi narod, ista dusa. Zao mi je zbog tvog gubitka, to nikome da ne pozelim. Srecno ljudino.

sinisa

pre 7 godina

Sjecam se,imao sam 8 godina...Gledao sam ovu utakmicu,i ova cuvena,najcuvenija precka kome je svakom ostala duboko urezana u sjecanje...Precka se i dalje trese.Jedan od momenata koje se nikada ne zaboravljaju.

fef

pre 7 godina

A sudija covek po imenu Maria- Garsija Aranda, mislim da nikada necu zaboraviti to ime, iako tada nisam imao bas puno godina, jedini stranac koji nas je voleo tih godina :D
(Ivan kg, 2. mart 2017 12:34)

Baš on, i ja sam ga zapamtio jer sledeće godine sudio, takođe bez greške, ludi meč na maksimiru. Mijat je tad povređen dao gol i odigrao kao zmaj.

Statuskan

pre 7 godina

Kada se setim u to vreme Zuba u Barseloni a Mijat u Realu i večita polemika u njihovim medijima ko je bolji. Po meni najbolji igrač pored Moce Vukotića koji je igrao u Partizanu.Veliki čovek i gospodin.

Kastro

pre 7 godina

Kada su pitali Fabija Kapela ko je najbolji igrac na svetu.Bez razmisljanja je odgovorio Mijatovic.Pedja je igracina koga su voleli i Grobari i Cigani.Uvek je o zvezdi govorio sve najbolje(to mu jedino zameram)

absolutezero

pre 7 godina

A meni ne ide ni karijera ni porodica, jedino sto mi ide je vreme.
(puko ko zvečka, 02. mart 2017 13:04)

Brate napaćeni, opisao si moj život u jednoj rečenici.

Boro iz Pobede

pre 7 godina

Mijat, moj poslednji uzor. Doneo je Ligu Šampiona, bele kopačke i zalizanu frizuru na Balkan! Hvala ti Pedja, pusti penal ovi današnji nemogu ni da dodju do šesnajsterca!

Moravsky

pre 7 godina

A sećanje na Mađarsku?...8 im je dao

Inače jedna informacija iz davnih dana..

..Mijat je trebao preći u Hajduk,a te godine su u Partizan trebali doći Mario Stanić i Aljoša Asanović..sve je bilo dogovoreno,ali počelo sranje u zemlji..i Mijat dođe u Partizan

Pukovnik Vranic

pre 7 godina

Iako ceo zivot navijam za Zvezdu, Mijatovic mi je kao klincu bio jedan od omiljenih igraca, cak sam imao i njegov dres iz reprezentacije, a i dan danas ga postujem. Sto se tice penala, neka si ga ti Mijate promasio, ali si ga sutirao onako kako se sutira penal, muski. Nedostajalo je samo malo srece.

Block

pre 7 godina

Pogresno je da se celokupna karijera ovog vrhunskog fudbalera svede na jedan promasen penal, koji pri tom nije ni presudan. Realno, Holandjani su nas razbili tada, imali smo jedva tri napada iz kojih smo dali jedan gol I imali penal. Sto rece neko, propustili smo sansu kada smo ispustili 2:0 protiv Nemaca, a Holandjane nismo mogli da prodjemo.
Kako god, Mijatovic je uvek bio gospodin sa manirima, sjajan fudbaler, igrao svim srcem za svaki tim i reprezentaciju. Takav kvalitet i profesionalnost vise u nasem fudbalu vidjati necemo. Ako je za utehu, barem smo mi malo stariji imali srecu da ga gledamo.

Srecno bilo majstore i pilotima i motorima. Mada neko nas ubedjuje da AVion ne moze da ima dva pilota. Pa ti sad vidi :)

Ivan kg

pre 7 godina

Ljudi, molim vas da ne koristite rec "repka", prvo zna se cija je to izmisljotina, drugo mnogo mi ide na ... ta rec. A ovde jedan je tu rec u komentaru upotrebio tri puta.

Bojan Živković

pre 7 godina

Veoma cenim Peđu i kao igrača i kao čoveka, čini mi se da je i veoma sposoban što je dokazao kao funkcioner u Realu. Koliko je bio dobar centarfor ne treba trošiti reči. Poslednji vrhunski centarfor sa ovih prostora jer realno svi posle njega su smehoteka u odnosu na njega. Promašen penal ništa ne menja jer realno ono i nije bio penal kad se igra 1/8 f svetskog prvenstva. Ne treba zaboraviti da je svih tih godina kad je bio jedan od najboljih golgetera Evrope imao takvu situaciju u privatnom životu što još više pokazuje njegovu mentalnu snagu. Da nije bilo pravog Ronalda bio bi izabran i za najboljeg igrača Evrope. Sve što sam naveo su suve činjenice - kapa dole majstore i želim ti sve naj u životu. Čekaćemo još dugo takvog kao ti.

Miki28

pre 7 godina

Veliki igrac, veliki covjek i legenda naseg fudbala! Sankcije su nas unistile jer smo imali opasnu generaciju koja je po mom misljenju '98 vec bila na zalasku, dok bi na prvenstvima '94 i '96 Jugoslavija igrala bitnu ulogu...
Pogledao sam ne znam ni sam koliko puta mec sa Holandijom, bili su bolji tokom cijelog meca tako da ne znam da li bi uspjeli sacuvati prednost do kraja meca da je taj penal realizovao Pedja ali sta da se radi, tako je kako je...
Pedja je nasa legenda a i legenda svetskog fudbala! Bio je igracina u Partizanu, Valensiji, Realu ali je meni nekako najzabavnije bilo doba u Fiorentini sa Batigolom, Rui Kostom, bila je to smekerska ekipa! Sve najbolje Pedja i tebi i tvojoj porodici

fen

pre 7 godina

e kakve su to utakmice bile.
Na jednoj strani Mijatovic,Savo,Jokanovic... na drugoj Dejo,Prosinecki,Miha.... to je bio DERBI. Imali smo reprezentaciju, igra se fudbal, ovo sad..znaci povracanje

prosto

pre 7 godina

@fenix Pogresno si cuo. Mijat ima reputaciju sjajnog covjeka, bez mrlje. Savicevic potpuno suprotno od toga. Podgorica je mali grad, svi se znaju. Andrej je morao da ostane u Valensiji, iz mnogo razloga, zbog lijecenja, Mijatovi prijatelji Spanci su tu uskocili i cuvali malog. Znalo se da dijete nije dugog vijeka, bolest je bila takva...

Blueblueblue

pre 7 godina

E to je sustinska razlika izmedju velikog Spanskog fudbala i nas. Mijatovic je mogao da promasi 10 penala oni ce ga do kraja svojih zivota gledati kao legendu njihovog kluba zbog tog gola i sve pre i posle toga mu je dozivotno oprosteno ma sta uradio. Kod nas ljudi pljuju velike igrace to je prica za sebe.

Zoks

pre 7 godina

Previse se prica o toj precki znajuci nas mentalitet i da je dao taj gol
mi bi se povukli i bio bih opet neki drugi davids ili bergkamp.
Holandija ja bila jaka ko zemlja
Mi smo nasu sansu ispustili kad smo dali svabama utakmicu od 2:0
tad bi isli na meksiko a onda na hrvate u cetvtfinalu...
Iako su i hrvati imali dobar tim uvjeren sam da bi ih dobili jer su tad imali teski kompleks kad igraju protiv nas sto se dokazalo i godinu dana
kasnije na maksimiru.

N.S.#10

pre 7 godina

fenix33 @
Ko si ti da sudis o nekome?
Ako ga cenis samo zbog tog gola ,kojim smo pobedili Zvezdu posle 18godina...bolje nemoj ni da ga cenis i postujes.
A taj gol koji pripisujes Pedji Mijatovicu,dao je Darko Tesovic. '95'godina...0-1. On je tada bio u Valensiji. Bolje ne komentarisi !

MilosRU

pre 7 godina

Jos odzvanja u usima puna stadion Spanaca koji ne znaju da mu izgovore nadimak "Peja Mijatovic nanananana Peja Mijatovic nananananana........"hat down" velikom majstoru.

P.S. Navijac sam zvezdin da ne bude da ovakvu VELICINU hvale samo crno beli.

milan

pre 7 godina

Ovog igrača sam voleo mada sam zvezdas,a danas neznam imena ni zvezdinih igrača a kamo li partizanovih eto koliko je naš fudbal otišao u tri lepe...

popokatapetl

pre 7 godina

Svaka cast Mijate na borbi i realnom gledanju na zovot.Jbt., pa ovaj zivot kad pogledas je stvarno komplikovan, stalno neko balansiranje...Taman uradis ovo, a zivot ono, pa se ti snalazi bato moj i ostani normalan,na zemlji..nikad nisi siguran u njega...Zivot je jedna veoma nezgodna igracka...

Bole

pre 7 godina

Ne mogu da zamislim veću nesreću od smrti deteta. Velika snaga je potrebna da čovek nastavi dalje. Predrag Prečka je fudbaler, to je onaj što na livadi trči za loptom, ej bre trči za loptom.

fenix33

pre 7 godina

velki sam grobar ali, pitanje je ako ga je toliko pogodila bolest sina (nesumnjivo da jeste) zasto je mali andrej bio poveren drugoj porodici, a nije ziveo sa njim i njegovom porodicom. takodje sam cuo od nekih crnogoraca da je jako los covek, za razliku od deje koji je legenda. opet nas je, postujem ga i cenim, ako ni zbog cega drugog, zato sto je dao onaj gol u rupi, gde smo posle 18 godina pobedili 1:0

schumi

pre 7 godina

Bio juce u Tuluzu, izgleda je prestala da se trese. 19 godina, dovoljno se tresla. Inace idol iz detinjstva, dugo furao zalizanu kosu upravo zbog njega.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Veliko poštovanje i respekt velikom fudbalskom majstoru i poligloti (koliko znam, tečno govori i španski i italijanski, a iako rođen u Crnoj Gori ume da govori srpski kao da je rođeni Beograđanin, što se za ostale Crnogorce ne može baš reći, naročito tu mislim na Savićevića koji za onoliko godina u Italiji nije čestito naučio italijanski, a o njegovom srpskom - "velju-viđu" da i ne trošim reči! ). Ali da me pogrešno ne razumete, uz svo poštovanje Mijata kao čoveka i sportiste, možda i zato što sam Zvezdaš, po meni su i Dejo i Piksi bili bolji fudbaleri od njega. Nažalost, takvih veličina u fudbalu više nemamo.

Nikola

pre 7 godina

Setim se ja precke, ali se setim i glave u 92. derbiju, dok su mi drugari delije punili glavu o svetskim prvacima, Pedja nabode gol glavom za pobedu 1:0.

Banezi

pre 7 godina

Kralj, Djorovic, Djukic, Mihajlovic, Mirkovic, Jugovic, Jokanovic, Stojkovic, Savicevic, Mijatovic, Kovacevic/Milosevic i na klupi Slobo Santrac. A Hrvati, Ladic, Stimac, Bilic, Soldo, Jarni, Asanovic, Prosinecki, Boban, Stanic, Boksic, Suker, a na klupi Ciro Blazevic.

Aleksandar

pre 7 godina

Некако смо били бољи и као непријатељи некад. Никад нисам гледао партизане, али су ми неки њихови играчи стварно били врх. Пеђа је један од њих. Данас је мржња преовлађујућа. Иначе туга је то што му се догодило са сином. Тешка туга.

Zak

pre 7 godina

Ne lupetaj. Nije bio ofsajd jer je loptu uzeo tek nakon sto je potkacila juventusovog igraca i promenila smer. Nauci prvo pravila pa komentarisi.

igor

pre 7 godina

gol za Real u finalu protiv Juventusa dao je iz cistog ofsajda ! samo kazem...zao mi Juventusa koga stalno optuzuju za neku kradju a kad je on pokraden nikom nista :) !!!

Boksic

pre 7 godina

@prokleta avlija, mi smo na tom prvenstvu igrali s istim protivnicima (njemačka i Nizozemska) s različitim ishodom.. Ona rumunjska je bila bomba od ekipe.. Koji lakši dio ždrijeba?

fenix33

pre 7 godina

velki sam grobar ali, pitanje je ako ga je toliko pogodila bolest sina (nesumnjivo da jeste) zasto je mali andrej bio poveren drugoj porodici, a nije ziveo sa njim i njegovom porodicom. takodje sam cuo od nekih crnogoraca da je jako los covek, za razliku od deje koji je legenda. opet nas je, postujem ga i cenim, ako ni zbog cega drugog, zato sto je dao onaj gol u rupi, gde smo posle 18 godina pobedili 1:0

igor

pre 7 godina

gol za Real u finalu protiv Juventusa dao je iz cistog ofsajda ! samo kazem...zao mi Juventusa koga stalno optuzuju za neku kradju a kad je on pokraden nikom nista :) !!!

Dejo

pre 7 godina

Ja uvijek kad vidim taj gol Mijatovica koji je Realu doneo ligu prvaka te godine, setim se onog papka Sukera koji se veselio vise od svih i nosio trofej po terenu kao da je on sam igrao protiv svih i kao da je sam osvojio ligu prvaka a nije niti igrao mec tj. usao je 2 minute pre kraja u igru kako bi trener Reala ukrao na vremenu... Strasno!

Bob Sent Kler

pre 7 godina

On je za mene legenda. Najbolji igrac Partizana i reprezentacije koga ja pamtim. Pamtim dobro i cenim kao ljutog rivala Piksija, ali po mom misljenju je Mijat dosta moderniji tip igraca, koji je mogao da igra i u vezi i u spicu. Niko nije pravio tako veliku razliku kad krene ka golu kao on. On je bio nas motor, i jos uvek je, doduse garaziran ali izvuci cemo ga iz garaze kad-tad!

srle

pre 7 godina

Da je pogodio protiv Holandije, ne bi se raspravljalo, bio bi najbolji srpski napadač svih vremena. Mijatović je svetla tačka jugoslovenskog i srpskog fudbala, legenda Partizana, hvala za sve Mijate.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Veliko poštovanje i respekt velikom fudbalskom majstoru i poligloti (koliko znam, tečno govori i španski i italijanski, a iako rođen u Crnoj Gori ume da govori srpski kao da je rođeni Beograđanin, što se za ostale Crnogorce ne može baš reći, naročito tu mislim na Savićevića koji za onoliko godina u Italiji nije čestito naučio italijanski, a o njegovom srpskom - "velju-viđu" da i ne trošim reči! ). Ali da me pogrešno ne razumete, uz svo poštovanje Mijata kao čoveka i sportiste, možda i zato što sam Zvezdaš, po meni su i Dejo i Piksi bili bolji fudbaleri od njega. Nažalost, takvih veličina u fudbalu više nemamo.

Joc@

pre 7 godina

"Sve je to super, bato. Sve ti, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo."
prava je pouka iz njegove životne drame. I jedna naša narodna poslovica
kaže slično: ''čovek snuje a Bog odlučuje''. I ona parabola o četiri
snažna motora i o dva pilota, dostojna je onoga koji je mnogo
iskusio i mnogo naučio. Srećno ti bilo Peđo,
i Tebi i Tvojoj porodici.

big pizza

pre 7 godina

znam zvezdase koji drze njegovu sliku na zidu!!!crnogorci ga ne vole jer je skroman,a ogroman!!!secam se repke tih godina,klali smo se s spanijom,holandijom,nemackom,,,,,najjacim repkama tog doba,FKP egal s laciom,njukaslom....CZV s kajzrom.....a onda je doslo vreme da nam repku bije jermenija,azerbejdzan......klubove zaglebje,ludogorec "since"prekjuce,kairat....DA LI SMO DRZAVA DANAS???!

Boksic

pre 7 godina

@prokleta avlija, mi smo na tom prvenstvu igrali s istim protivnicima (njemačka i Nizozemska) s različitim ishodom.. Ona rumunjska je bila bomba od ekipe.. Koji lakši dio ždrijeba?

wlado

pre 7 godina

kao klinac imao sam 3 uzora. Michael Jordan, Ayrton Senna i Pedja Mijatovic.
Takodje sa 10-12 godina sam voleo barselonu, nosio dres njihov u skolu... od kada je ovaj covek presao iz valensije u real, real madrid je moj klub, nedavno sam bio na utakmici na bernabeu, to je lepota ovog sporta, a ne huligani koji se gadjaju pirotehnikom. Bravo Pedja majstore, lepo si ovo srocio, fudbal je igra a zivot je nesto drugo mada neki uspeju da pobede i tu igricu i da naprave od zivota igru, oni mislim da se lakse nose sa svim nedacama koje im zivot donese. Biti uvek smiren, nasmejan i lep zivot je skoro zagarantovan....A kada si presao u firencu, jao jao...bati gol i ti napred iza vas rui kosta...old skul drim tim :D

Danilo

pre 7 godina

Onako objektivno, koliko kao navijač mogu, mislim da je Mijat najbolji igrač koji je ikada igrao u Partizanu i jedan od 5 najboljih sa prostora bivše SFRJ.
Još kao junior bio je svetska klasa, osvojio je ono SP sa najboljom generacijom koju je svet fudbala video.
U Partizanu je bio sila, u Valensiji bog a u Realu anđeo-spasitelj. Izgubio je od velikog Ronalda Zlatnu loptu i bio drugi, što je, koliko se sećam, najbolji plasman jednog fudbalera iz bivše SFRJ.
On i Dejo, posle njih Vidić, su zaista bili sam vrh svetskog fudbala.
Lepo je imati jedno takvo ime u svojoj istoriji!

Djenka

pre 7 godina

Mijate smekeru. Kao klinac sam igrom slucaja bio na pripremama na istom mestu gde je bio I Partizan. Golac vam je bio trener. Igraju fucosi bilijar u 100 maraka po partiji, a jedino Mijat ostaje na stolu, ostali ostase bez para. Bez treptanja im je davao vredne zivotne lekcije. A mi balavanderi gledamo i ne disemo. I posle trcimo svi na isti teren, fucosi mnogo sporije nego mi klinci, rukometasi. A trcao je i Mijat, nije bilo zabusavanja, povredjenih primicaca, odmicaca, uzmicaca, namicaca... Kosa uvek zalizana, uvez ozbiljan. U karijeri uvek srcem. I kada nismo zasluzili. Nema veze za penal, sto rece neko pre mene nije bilo zasluzeno da prodjemo, Holandezi su bili za dve klase bolji od nas. Tim, a ne skupina odlicnih individualaca. Dosta si ti golova dao za nas. A onaj ko nas odvaja na Srbe i Crnce i Gorce neka ide da se leci. Isti smo mi narod, ista dusa. Zao mi je zbog tvog gubitka, to nikome da ne pozelim. Srecno ljudino.

Bole

pre 7 godina

Ne mogu da zamislim veću nesreću od smrti deteta. Velika snaga je potrebna da čovek nastavi dalje. Predrag Prečka je fudbaler, to je onaj što na livadi trči za loptom, ej bre trči za loptom.

Sava

pre 7 godina

Secam se dok sam bio osnovna tamo negde krajem 90-ih, kad bih dao gol u skolskom, vikao bi mijatovic, mijatovic...:D
A sto se te precke tice, sta bi bilo ne znam.
Holandija je bila jaka ko zemlja tada igrali su vrhunski fudbal, verujem da bi nam dali taj drugi do kraja i da bi mec otisao u produzetke.
Pa opet i da smo njih prosli tamo jaka Argentina sa Batistutom i Ortegom, u najboljim godinama.
Pitanje, mozda bi dosli do polufinala ali Francuska-Brazil, znalo se da je to finale jos pre nego sto je poceo sampionat.
Tesko da bi izbacili neke od ove dve ekipe, pogotovo sto su Piksi i Savicevic bili na kraju karijere, a uz Mijata to je nas napadacki triling.
Ali Piksi, Mijat, Savicevic, kakav trio.
Da smo ucesvovali 94 i 96, e tu smo mozda mogli nesto, ovako 98, objektivno, za tadasnje fudbalske stnadarde vec su svi bili matori.
Naravno ne zaboravljam ni ostale Mihajlovica, Jugovica, Mirkovica, Djukica...vrh generacija.
E i samo jedan vic za kraj...ide Pedja Mijatovic Saharom, 15 dana nije pio vode, nailazi na oazu, dodje do vode i sta uradi?
Zalize kosu i nastavi dalje :)

sinisa

pre 7 godina

Sjecam se,imao sam 8 godina...Gledao sam ovu utakmicu,i ova cuvena,najcuvenija precka kome je svakom ostala duboko urezana u sjecanje...Precka se i dalje trese.Jedan od momenata koje se nikada ne zaboravljaju.

Zvezdaš since 1987.

pre 7 godina

" Penal može da promaši samo onak ko ga šutira." Ha! Cela životna filozofija stade u jednu rečenicu. Čovek sve lepo, bez patetike objasnio, a Peđa zbog svog nenadoknadivog i tragičnog gubitka ima apsolutno pravo i da bude malčice patetičan, ali nije. Na sreću, na slavu, tugu i bol, gleda kao na sastavni deo života i prihvata ih takve kakve jesu O bolesti, kasnije nažalost i smrti njegovog sina se znalo tek ponešto. Nisam ni znao da sad ima četvoro dece. Znači bez obzira što je devedesetih bio velika zvezda i planetarno popularan, u jednom trenutku čak i najskuplji fudbaler u Evropi, Peđa je uspeo da svoju porodicu zaštiti od javnosti, novinara, tabloida.. Po meni, to je njegova najveća pobeda i trofej. Tako to rade pravi muškarci i "glave porodice". Uvek nađu način da zaštite svoju porodicu. Veliki si Peđa, uvek si bio.

prokleta avlija

pre 7 godina

Pedja kralju,i da si postigao gol verovatno bi izgubili,realno bili su bolji veći deo utakmice i zasluženo pobedili.Ne znam zbog čega ali nam Holandija u fudbalu nikako "ne leži".Kad već pominjemo to svetsko prvenstvo mislim da je ključno bilo što smo ispustili 2-0 protiv Nemaca.To da smo pobedili ušli bi u sasvim lakši i drugačiji zreb,(upravo onaj gde su bili Hrvati).Pedji želim sve najbolje u životu.

bubuljica

pre 7 godina

secam se neke emisije na rts~u gde je on sa pokojnim bolesnim sinom ,pokazuje kucu itd,pustio sam suzu b.t. zivot ,a opet suzu i plako kad smo ispali 98,a mogli smo

Ivan kg

pre 7 godina

Ljudi, molim vas da ne koristite rec "repka", prvo zna se cija je to izmisljotina, drugo mnogo mi ide na ... ta rec. A ovde jedan je tu rec u komentaru upotrebio tri puta.

Ivan kg

pre 7 godina

A sudija covek po imenu Maria- Garsija Aranda, mislim da nikada necu zaboraviti to ime, iako tada nisam imao bas puno godina, jedini stranac koji nas je voleo tih godina :D

chypsy

pre 7 godina

Mijate u Srbiji ljudi pamte samo lose stvari a sve dobro sto si ti ucinio za nasu zemlju i jos mnogo drugih sportista npr.Novak itd...to se brzo zaboravlja

muftija delija

pre 7 godina

zivim za dan kad ce se pedja vratiti u partizan!sve najbolje legendo!inace kuriozitet tog finala ls je,da je gol dao igrac, protiv kog je real osvojio zadnju titulu i to u 66minutu!!!!

absolutezero

pre 7 godina

A meni ne ide ni karijera ni porodica, jedino sto mi ide je vreme.
(puko ko zvečka, 02. mart 2017 13:04)

Brate napaćeni, opisao si moj život u jednoj rečenici.

Blueblueblue

pre 7 godina

E to je sustinska razlika izmedju velikog Spanskog fudbala i nas. Mijatovic je mogao da promasi 10 penala oni ce ga do kraja svojih zivota gledati kao legendu njihovog kluba zbog tog gola i sve pre i posle toga mu je dozivotno oprosteno ma sta uradio. Kod nas ljudi pljuju velike igrace to je prica za sebe.

Boro iz Pobede

pre 7 godina

Mijat, moj poslednji uzor. Doneo je Ligu Šampiona, bele kopačke i zalizanu frizuru na Balkan! Hvala ti Pedja, pusti penal ovi današnji nemogu ni da dodju do šesnajsterca!

Moravsky

pre 7 godina

A sećanje na Mađarsku?...8 im je dao

Inače jedna informacija iz davnih dana..

..Mijat je trebao preći u Hajduk,a te godine su u Partizan trebali doći Mario Stanić i Aljoša Asanović..sve je bilo dogovoreno,ali počelo sranje u zemlji..i Mijat dođe u Partizan

Statuskan

pre 7 godina

Kada se setim u to vreme Zuba u Barseloni a Mijat u Realu i večita polemika u njihovim medijima ko je bolji. Po meni najbolji igrač pored Moce Vukotića koji je igrao u Partizanu.Veliki čovek i gospodin.

Kastro

pre 7 godina

Kada su pitali Fabija Kapela ko je najbolji igrac na svetu.Bez razmisljanja je odgovorio Mijatovic.Pedja je igracina koga su voleli i Grobari i Cigani.Uvek je o zvezdi govorio sve najbolje(to mu jedino zameram)

Banezi

pre 7 godina

Kralj, Djorovic, Djukic, Mihajlovic, Mirkovic, Jugovic, Jokanovic, Stojkovic, Savicevic, Mijatovic, Kovacevic/Milosevic i na klupi Slobo Santrac. A Hrvati, Ladic, Stimac, Bilic, Soldo, Jarni, Asanovic, Prosinecki, Boban, Stanic, Boksic, Suker, a na klupi Ciro Blazevic.

Nikola

pre 7 godina

Čitao sam Tempo i ostale sportske novine kao klinac i znam dosta tadašnjih aktuelnosti vezanih za Mijata. U sred te bolesti deteta Verica Rakočević, bivša Mijatova tašta, mu je uguravala svoje parfeme da ih reklamira po Madridu. A, njena ćerka je otišla čim se ta slava završila. Stalno je nosio LA kačket, po inicijalima svojih sinova. Gotivan je Mijat. Pozdrav, legendo!

schumi

pre 7 godina

Bio juce u Tuluzu, izgleda je prestala da se trese. 19 godina, dovoljno se tresla. Inace idol iz detinjstva, dugo furao zalizanu kosu upravo zbog njega.

Block

pre 7 godina

Pogresno je da se celokupna karijera ovog vrhunskog fudbalera svede na jedan promasen penal, koji pri tom nije ni presudan. Realno, Holandjani su nas razbili tada, imali smo jedva tri napada iz kojih smo dali jedan gol I imali penal. Sto rece neko, propustili smo sansu kada smo ispustili 2:0 protiv Nemaca, a Holandjane nismo mogli da prodjemo.
Kako god, Mijatovic je uvek bio gospodin sa manirima, sjajan fudbaler, igrao svim srcem za svaki tim i reprezentaciju. Takav kvalitet i profesionalnost vise u nasem fudbalu vidjati necemo. Ako je za utehu, barem smo mi malo stariji imali srecu da ga gledamo.

Srecno bilo majstore i pilotima i motorima. Mada neko nas ubedjuje da AVion ne moze da ima dva pilota. Pa ti sad vidi :)

Zoks

pre 7 godina

Previse se prica o toj precki znajuci nas mentalitet i da je dao taj gol
mi bi se povukli i bio bih opet neki drugi davids ili bergkamp.
Holandija ja bila jaka ko zemlja
Mi smo nasu sansu ispustili kad smo dali svabama utakmicu od 2:0
tad bi isli na meksiko a onda na hrvate u cetvtfinalu...
Iako su i hrvati imali dobar tim uvjeren sam da bi ih dobili jer su tad imali teski kompleks kad igraju protiv nas sto se dokazalo i godinu dana
kasnije na maksimiru.

Marko

pre 7 godina

Care, svaka ti je kao Njegoseva. Mislim da te je sunce pogledalo, kada si se razveo od prve zene. Svi znamo zasto.
PS. Tvoju i Piksijevu precku jos nosim kao traume iz mladosti (:

fen

pre 7 godina

e kakve su to utakmice bile.
Na jednoj strani Mijatovic,Savo,Jokanovic... na drugoj Dejo,Prosinecki,Miha.... to je bio DERBI. Imali smo reprezentaciju, igra se fudbal, ovo sad..znaci povracanje

Bojan Živković

pre 7 godina

Veoma cenim Peđu i kao igrača i kao čoveka, čini mi se da je i veoma sposoban što je dokazao kao funkcioner u Realu. Koliko je bio dobar centarfor ne treba trošiti reči. Poslednji vrhunski centarfor sa ovih prostora jer realno svi posle njega su smehoteka u odnosu na njega. Promašen penal ništa ne menja jer realno ono i nije bio penal kad se igra 1/8 f svetskog prvenstva. Ne treba zaboraviti da je svih tih godina kad je bio jedan od najboljih golgetera Evrope imao takvu situaciju u privatnom životu što još više pokazuje njegovu mentalnu snagu. Da nije bilo pravog Ronalda bio bi izabran i za najboljeg igrača Evrope. Sve što sam naveo su suve činjenice - kapa dole majstore i želim ti sve naj u životu. Čekaćemo još dugo takvog kao ti.

Miki28

pre 7 godina

Veliki igrac, veliki covjek i legenda naseg fudbala! Sankcije su nas unistile jer smo imali opasnu generaciju koja je po mom misljenju '98 vec bila na zalasku, dok bi na prvenstvima '94 i '96 Jugoslavija igrala bitnu ulogu...
Pogledao sam ne znam ni sam koliko puta mec sa Holandijom, bili su bolji tokom cijelog meca tako da ne znam da li bi uspjeli sacuvati prednost do kraja meca da je taj penal realizovao Pedja ali sta da se radi, tako je kako je...
Pedja je nasa legenda a i legenda svetskog fudbala! Bio je igracina u Partizanu, Valensiji, Realu ali je meni nekako najzabavnije bilo doba u Fiorentini sa Batigolom, Rui Kostom, bila je to smekerska ekipa! Sve najbolje Pedja i tebi i tvojoj porodici

fef

pre 7 godina

A sudija covek po imenu Maria- Garsija Aranda, mislim da nikada necu zaboraviti to ime, iako tada nisam imao bas puno godina, jedini stranac koji nas je voleo tih godina :D
(Ivan kg, 2. mart 2017 12:34)

Baš on, i ja sam ga zapamtio jer sledeće godine sudio, takođe bez greške, ludi meč na maksimiru. Mijat je tad povređen dao gol i odigrao kao zmaj.

Pukovnik Vranic

pre 7 godina

Iako ceo zivot navijam za Zvezdu, Mijatovic mi je kao klincu bio jedan od omiljenih igraca, cak sam imao i njegov dres iz reprezentacije, a i dan danas ga postujem. Sto se tice penala, neka si ga ti Mijate promasio, ali si ga sutirao onako kako se sutira penal, muski. Nedostajalo je samo malo srece.

Zak

pre 7 godina

Ne lupetaj. Nije bio ofsajd jer je loptu uzeo tek nakon sto je potkacila juventusovog igraca i promenila smer. Nauci prvo pravila pa komentarisi.

popokatapetl

pre 7 godina

Svaka cast Mijate na borbi i realnom gledanju na zovot.Jbt., pa ovaj zivot kad pogledas je stvarno komplikovan, stalno neko balansiranje...Taman uradis ovo, a zivot ono, pa se ti snalazi bato moj i ostani normalan,na zemlji..nikad nisi siguran u njega...Zivot je jedna veoma nezgodna igracka...

MilosRU

pre 7 godina

Jos odzvanja u usima puna stadion Spanaca koji ne znaju da mu izgovore nadimak "Peja Mijatovic nanananana Peja Mijatovic nananananana........"hat down" velikom majstoru.

P.S. Navijac sam zvezdin da ne bude da ovakvu VELICINU hvale samo crno beli.

prosto

pre 7 godina

@fenix Pogresno si cuo. Mijat ima reputaciju sjajnog covjeka, bez mrlje. Savicevic potpuno suprotno od toga. Podgorica je mali grad, svi se znaju. Andrej je morao da ostane u Valensiji, iz mnogo razloga, zbog lijecenja, Mijatovi prijatelji Spanci su tu uskocili i cuvali malog. Znalo se da dijete nije dugog vijeka, bolest je bila takva...

milan

pre 7 godina

Ovog igrača sam voleo mada sam zvezdas,a danas neznam imena ni zvezdinih igrača a kamo li partizanovih eto koliko je naš fudbal otišao u tri lepe...

N.S.#10

pre 7 godina

fenix33 @
Ko si ti da sudis o nekome?
Ako ga cenis samo zbog tog gola ,kojim smo pobedili Zvezdu posle 18godina...bolje nemoj ni da ga cenis i postujes.
A taj gol koji pripisujes Pedji Mijatovicu,dao je Darko Tesovic. '95'godina...0-1. On je tada bio u Valensiji. Bolje ne komentarisi !

Nikola

pre 7 godina

Setim se ja precke, ali se setim i glave u 92. derbiju, dok su mi drugari delije punili glavu o svetskim prvacima, Pedja nabode gol glavom za pobedu 1:0.

Aleksandar

pre 7 godina

Некако смо били бољи и као непријатељи некад. Никад нисам гледао партизане, али су ми неки њихови играчи стварно били врх. Пеђа је један од њих. Данас је мржња преовлађујућа. Иначе туга је то што му се догодило са сином. Тешка туга.