Ponedeljak, 27.02.2017.

11:14

Jokić: Radim šta je potrebno, ako nema poena, nema

Nikola Jokić ne beleži partije na nivou od pre Ol-star vikenda, što njemu ne smeta ako Denver pobeđuje, međutim, ni Nagetsima ne ide krajem februara.

Izvor: AK

Jokiæ: Radim šta je potrebno, ako nema poena, nema IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

14 Komentari

Sortiraj po:

klasni optimist

pre 7 godina

Ma nisu hteli da ga daju za kaznsa i sad je to tako! Moji srbi pa sto sami sebe brukamo i lazemo?! Pa jojara je nas i treba da ga volimo vise od dzordana ali braco gde poredjenje sa kaznsom i slicnima?! Nakon 10 dobrih utakmica! I na kraj, jel maloun dobar ili los trener da znam?

antiDebil

pre 7 godina

(Klopa, 27. februar 2017 13:03)

Kako je Kanter elitni defanzivac kada su mu Kazins i Dejvis sinoc ubacili 70 poena ?
Resi mi ti taj rebus ali vodi racuna, poprilicno sam siguran da ces ispasti glup !
Jokiceva odbrana je najmanji Denverov problem...

Jokic daje vise

pre 7 godina

Gledao sam utakmicu, pravo da vam kazem da je Jokic odigrao koliko je mogao, mnogo je tesko igrati protiv Gasola i protiv odbrabe Memfisa, bilo je za ocekivati tvrd mec, ali razliku je napravila fenomenalna partija Gasola, koji je samo jednu trojku promasio, znaci bice to bolje kad naidje boranija poput knicksa i la lakersa

Halil

pre 7 godina

Prebrzo uzdizavanje Jokića je bilo nepotrebno. Ko prati NBA zna oduvek da između Nove Godine i All Stara igra se drugačije. Posle All Stara pa do Play Offa se igra sasvim drugačije. Da vidimo šta će uraditi do kraja regularne za njega već uspešne sezone.

Pozdrav iz Zg

pre 7 godina

Jokic poslije 2 mjeseca očaravajuće košarke,koja je pljenila ljepotom i o kojoj su svi pričali u superlativima kako u NBA tako i na ovim prostorima,iznenada zadnje 4 tekme igra razočaravajuće kao i kada je na početku sezone igrao u eksperimentu zvanom Jurkić.Od kada se Plumlee našao na klupi i to poslije utakmice sa GSW,Jokić više nije svoj,izgubio je žar i strast,ne trudi se mnogo i više ne uzima mnogo šuteva(protiv Netsa samo 3 šuta) već samo dodaje.Mislim da je Plumlijevim dolaskom Jokić izgubio na samopouzdanju,jer je svjestan da će igrati manje a doveli su centra koji je također dobar asistent ali sa lošim šutem sa posta i iz slobodnih bacanja.Drugo Plumlee na kraju sezone je slobodan igrač i zato kako bi ga zadržali mora igrati 20 minuta najmanje, jer je u Portlandu bio starter a ako ne bude igrao mnogo, otići će u drugi klub gdje će igrati više i počinjati kao starter a želja GM Denvera Tima Konlija da ga potpišu na duže godina i to mislim da stvara pritisak na Jokića.Treće Malone ima previše igrača u rosteru koje rotira i zato igra Denvera pati jer silovanje Bartona i Chandlera dovodi do mnogo izgubljenih lopti.Moje mišljenje je da Jokić treba da popriča sa GM i Maloneom o tome šta od njega očekuju i zbog čega tankuju tim sa još jednim centrom i da ako ne ide,da zatraži trade jer bi ga htjeli mnogi timovi na kraju sezone jer Denver i nije neka poznata franšiza koja je u povijesti imala neke rezultate.

Klopa

pre 7 godina

Izgleda mu je trener stvarno limitirao sut i naterao ga da samo asistira, svidja mi se sinocna odbrana jokica nije bila bog zna sta, ali u odnosu na prethodne utakmice gasol nije dao mnogo poena preko jokica, sve je to bilo pored niskih igraca i plamlija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komentator, 27. februar 2017 11:39)

Slusaj, naterao da asistira...sunce ti. Ne moze trener da mu zabrani da pokusa da izgradi poziciju na niskom postu, a da on umesto toga izadje iz reketa i pripali sa 5 metara. Ne moze trener da mu zabrani da umesto da iskoristi mismatch pokusava neki cirkuski pas.

Pritom to da je Jokic igra odbranu koja se moze nazvati bilo kakvom sem katastrofalne je laz, Jokic ni ne pokusava da igra odbranu jer ne ume i ne moze, ali umesto da pokusava on se plasi i da proba da spreci igraca. Juce su ga zatrpali i Gasol i Rendolf koji su skupa ubacili 45 poena, nemoj leba ti da pricas kako je Plamli kriv kad je proveo duplo manje minuta od Nikole na terenu...vi ljudi nemate veze sa realnoscu, ne gledate NBA, otrovan vam mozak sa tekstovima u kojima je Jokic predstavljen kao Bog...ja ovde ne pljujem Jokica, al moram da iznesem drugu stranu medalje jer vi ovde samo lupetate nesto sto nema veze sa mozgom.. Samo cu reci da je Kanter elitni defanzivac za Jokic...vecina vas verovatno ni ne zna ko je Kanter, pa eto vam rebusa, guglajte..

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Interesantno je da sve ove godine koje pratimo aktivno NBA ligu, moze se reci od odlaska Divca u Lejkerse, nismo ili barem ja mislim da nismo primetili jedan specifijum NBA lige. Naime nemojte gledati samo rezultat nego gledajte igru. Nema nerviranja i psovanja ako promasi neko kos, izgube utakmicu, sutira i iz neizgledne situacije nebitno bitna im je zabava. Mi to dozivljavamo i prezivljavamo tragicno, a oni kao zabavu. Uopste je nebitno koliko je Jokic dao koseva. Mozda znaju na kraju utakmice oni koji vode statistiku, a gledaoci, neverujem da 5 njih zna koliko je koji kosarkas dao koseva i iz koje akcije. Zato i Jokic kaze igram pa ako postignem kos ok, ako ne nista tragicno. Kod nas ismevaju igraca koji promasi celu tablu ili kos, a kod njih na svakoj utakmici najbolji promase ceo kos i nista igra se dalje. Ko to pominje? Niko. Vazna je zabava. I na kraju da li ste igde procitali za fizicki obracun navijaca u Americi? Naravno da niste, jer oni to nedozivljavaju licno kao mi.

a

pre 7 godina

@Mrsimud Jel mislis da nisu pokusali da uvale Cendlera i Galinarija? Naravno da jesu. Tim Koneli gm Nagetsa je sjajan strucnjak, vec pravi koncepciju oko Jokica i na leto ce biti cistka, to ne brinite. Kenet Farid ne sme otici ni za sta, jer je hemija s Jokicem ocigledna, i njegove fizikalije idu sjajno uz Jokicev mozak. Suska se da bi jedino bio trejdovan u kombinaciji za Derika Fejvorsa, sto je jedino logicno, jer je Fejvors zver.

Mrsimud

pre 7 godina

Ma možda brojke od 10p, 11sk i 6as ne izgledaju loše, ali ono juče je bila izuzetno loša partija.

Jednostavno, vratili su se (oporavili) svi igrači u rotaciju i logično je da tu ima manje prostora za Nikolu što on izgleda slabije prihvata, a i nije samo on na slabijem nivou, izuzev Gerija Herisa ceo tim je potonuo sa formom.

Veliki deo krivice za igre tima, a ja bih rekao i najveći deo, je na GM-u i menadžmentu ekipe. Umesto da su iskoristili trade deadline da "raščiste ekipu" i učvrste nukleus za budućnost oni nisu uradili ništa sem što su napravili besmislen trejd Nurkić + pik za Plamlija.

Koliko god ja kao navijač Denvera (da, postoje navijači Denvera i u Srbiji) gotivio Galinarija, on je prvi koji je morao biti trejdovan. Tu je dugo, dao je mnogo timu, izrazio je i želju da do kraja karijere ostane tu i da mu je san da mu jednog dana podignu dres pod svodove hale, alii...prva stvar, ima opciju da izađe iz ugovora na kraju ove sezone (što je GM Koneli potvrdio da očekuje) što znači da je sada možda bila poslednja prilika da se uzme nešto za njega, makar neki pik..mada su već jednog pika kasne prve runde bacili u trejdu sa Portlandom. Druga stvar, njegova igra se ne uklapa u koncept ove ekipe jer zaustavlja protok lopte, a nije ni kvalitetan defanzivac uprkos sjajnim fizičkim predispozicijama. Čendler i Barton su sličan tip, solo igrači, ali oni imaju određene defanzivne kvalitete.

Drugi koji je trebao da bude trejdovan je Farid. Još jedan igrač koji je tu mnogo godina, ali koji ne napreduje ni malo dosta dugo, previše je ograničen da bi bio starter tima sa ozbiljnim ambicijama. On i Galo su zaštitni znakovi Denvera, ali ovo je biznis...kad je moglo da se preseče sa Karmelom...

Meloun je rekao neće žrtvovati budućnost zarad osmog mesta na Zapadu, ali u praksi pokazuje sve suprotno. Prvi plejmejker sa minutažon od 30+ minuta je postao 35-godišnji Nelson, 19godišnji Marej jedva dobija 20ak minuta po utakmici i to bez velikog učešća u samoj igri, a Mudiej je skroz ispao iz rotacije...Mudiej ne prikazuje šta se očekuje od njega, ali momak ima 20 godina, nesumnjivo ima potencijal, (ja i dalje verujem da može da postane odličan igrač), a on više ni ne dobija minute!? Pa čekaj, umesto da sve karte baciš na sto baciš zarad budućnosti, da maksimalno forsiraš Mareja i Mudieja na kecu ti forsiraš Nelsona zarad 8og mesta koje donosi 0-4 od Golden Stejta u prvoj rundi??

Umesto da se maksimalno eksploatišu Huančo (sjajan "frame", već sad kvalitetan fizikalac i šuter)), Heris, Marej, Mudiej, Jokić, da minute dobije i mali Bizli (reputacija vrhunskog šutera sa koledža) sve se radi suprotno. Bojim se da će imidž male franšize opet da nas pojede..zarobljeni smo između suvog proseka sadašnjosti i kvalitetne budućnosti, a izgleda da prednost dobija mediokratska sadašnjost.

komentator

pre 7 godina

izgleda mu je trener stvarno limitirao sut i naterao ga da samo asistira, svidja mi se sinocna odbrana jokica nije bila bog zna sta, ali u odnosu na prethodne utakmice gasol nije dao mnogo poena preko jokica, sve je to bilo pored niskih igraca i plamlija

Mrsimud

pre 7 godina

Ma možda brojke od 10p, 11sk i 6as ne izgledaju loše, ali ono juče je bila izuzetno loša partija.

Jednostavno, vratili su se (oporavili) svi igrači u rotaciju i logično je da tu ima manje prostora za Nikolu što on izgleda slabije prihvata, a i nije samo on na slabijem nivou, izuzev Gerija Herisa ceo tim je potonuo sa formom.

Veliki deo krivice za igre tima, a ja bih rekao i najveći deo, je na GM-u i menadžmentu ekipe. Umesto da su iskoristili trade deadline da "raščiste ekipu" i učvrste nukleus za budućnost oni nisu uradili ništa sem što su napravili besmislen trejd Nurkić + pik za Plamlija.

Koliko god ja kao navijač Denvera (da, postoje navijači Denvera i u Srbiji) gotivio Galinarija, on je prvi koji je morao biti trejdovan. Tu je dugo, dao je mnogo timu, izrazio je i želju da do kraja karijere ostane tu i da mu je san da mu jednog dana podignu dres pod svodove hale, alii...prva stvar, ima opciju da izađe iz ugovora na kraju ove sezone (što je GM Koneli potvrdio da očekuje) što znači da je sada možda bila poslednja prilika da se uzme nešto za njega, makar neki pik..mada su već jednog pika kasne prve runde bacili u trejdu sa Portlandom. Druga stvar, njegova igra se ne uklapa u koncept ove ekipe jer zaustavlja protok lopte, a nije ni kvalitetan defanzivac uprkos sjajnim fizičkim predispozicijama. Čendler i Barton su sličan tip, solo igrači, ali oni imaju određene defanzivne kvalitete.

Drugi koji je trebao da bude trejdovan je Farid. Još jedan igrač koji je tu mnogo godina, ali koji ne napreduje ni malo dosta dugo, previše je ograničen da bi bio starter tima sa ozbiljnim ambicijama. On i Galo su zaštitni znakovi Denvera, ali ovo je biznis...kad je moglo da se preseče sa Karmelom...

Meloun je rekao neće žrtvovati budućnost zarad osmog mesta na Zapadu, ali u praksi pokazuje sve suprotno. Prvi plejmejker sa minutažon od 30+ minuta je postao 35-godišnji Nelson, 19godišnji Marej jedva dobija 20ak minuta po utakmici i to bez velikog učešća u samoj igri, a Mudiej je skroz ispao iz rotacije...Mudiej ne prikazuje šta se očekuje od njega, ali momak ima 20 godina, nesumnjivo ima potencijal, (ja i dalje verujem da može da postane odličan igrač), a on više ni ne dobija minute!? Pa čekaj, umesto da sve karte baciš na sto baciš zarad budućnosti, da maksimalno forsiraš Mareja i Mudieja na kecu ti forsiraš Nelsona zarad 8og mesta koje donosi 0-4 od Golden Stejta u prvoj rundi??

Umesto da se maksimalno eksploatišu Huančo (sjajan "frame", već sad kvalitetan fizikalac i šuter)), Heris, Marej, Mudiej, Jokić, da minute dobije i mali Bizli (reputacija vrhunskog šutera sa koledža) sve se radi suprotno. Bojim se da će imidž male franšize opet da nas pojede..zarobljeni smo između suvog proseka sadašnjosti i kvalitetne budućnosti, a izgleda da prednost dobija mediokratska sadašnjost.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Interesantno je da sve ove godine koje pratimo aktivno NBA ligu, moze se reci od odlaska Divca u Lejkerse, nismo ili barem ja mislim da nismo primetili jedan specifijum NBA lige. Naime nemojte gledati samo rezultat nego gledajte igru. Nema nerviranja i psovanja ako promasi neko kos, izgube utakmicu, sutira i iz neizgledne situacije nebitno bitna im je zabava. Mi to dozivljavamo i prezivljavamo tragicno, a oni kao zabavu. Uopste je nebitno koliko je Jokic dao koseva. Mozda znaju na kraju utakmice oni koji vode statistiku, a gledaoci, neverujem da 5 njih zna koliko je koji kosarkas dao koseva i iz koje akcije. Zato i Jokic kaze igram pa ako postignem kos ok, ako ne nista tragicno. Kod nas ismevaju igraca koji promasi celu tablu ili kos, a kod njih na svakoj utakmici najbolji promase ceo kos i nista igra se dalje. Ko to pominje? Niko. Vazna je zabava. I na kraju da li ste igde procitali za fizicki obracun navijaca u Americi? Naravno da niste, jer oni to nedozivljavaju licno kao mi.

Pozdrav iz Zg

pre 7 godina

Jokic poslije 2 mjeseca očaravajuće košarke,koja je pljenila ljepotom i o kojoj su svi pričali u superlativima kako u NBA tako i na ovim prostorima,iznenada zadnje 4 tekme igra razočaravajuće kao i kada je na početku sezone igrao u eksperimentu zvanom Jurkić.Od kada se Plumlee našao na klupi i to poslije utakmice sa GSW,Jokić više nije svoj,izgubio je žar i strast,ne trudi se mnogo i više ne uzima mnogo šuteva(protiv Netsa samo 3 šuta) već samo dodaje.Mislim da je Plumlijevim dolaskom Jokić izgubio na samopouzdanju,jer je svjestan da će igrati manje a doveli su centra koji je također dobar asistent ali sa lošim šutem sa posta i iz slobodnih bacanja.Drugo Plumlee na kraju sezone je slobodan igrač i zato kako bi ga zadržali mora igrati 20 minuta najmanje, jer je u Portlandu bio starter a ako ne bude igrao mnogo, otići će u drugi klub gdje će igrati više i počinjati kao starter a želja GM Denvera Tima Konlija da ga potpišu na duže godina i to mislim da stvara pritisak na Jokića.Treće Malone ima previše igrača u rosteru koje rotira i zato igra Denvera pati jer silovanje Bartona i Chandlera dovodi do mnogo izgubljenih lopti.Moje mišljenje je da Jokić treba da popriča sa GM i Maloneom o tome šta od njega očekuju i zbog čega tankuju tim sa još jednim centrom i da ako ne ide,da zatraži trade jer bi ga htjeli mnogi timovi na kraju sezone jer Denver i nije neka poznata franšiza koja je u povijesti imala neke rezultate.

komentator

pre 7 godina

izgleda mu je trener stvarno limitirao sut i naterao ga da samo asistira, svidja mi se sinocna odbrana jokica nije bila bog zna sta, ali u odnosu na prethodne utakmice gasol nije dao mnogo poena preko jokica, sve je to bilo pored niskih igraca i plamlija

Jokic daje vise

pre 7 godina

Gledao sam utakmicu, pravo da vam kazem da je Jokic odigrao koliko je mogao, mnogo je tesko igrati protiv Gasola i protiv odbrabe Memfisa, bilo je za ocekivati tvrd mec, ali razliku je napravila fenomenalna partija Gasola, koji je samo jednu trojku promasio, znaci bice to bolje kad naidje boranija poput knicksa i la lakersa

a

pre 7 godina

@Mrsimud Jel mislis da nisu pokusali da uvale Cendlera i Galinarija? Naravno da jesu. Tim Koneli gm Nagetsa je sjajan strucnjak, vec pravi koncepciju oko Jokica i na leto ce biti cistka, to ne brinite. Kenet Farid ne sme otici ni za sta, jer je hemija s Jokicem ocigledna, i njegove fizikalije idu sjajno uz Jokicev mozak. Suska se da bi jedino bio trejdovan u kombinaciji za Derika Fejvorsa, sto je jedino logicno, jer je Fejvors zver.

Klopa

pre 7 godina

Izgleda mu je trener stvarno limitirao sut i naterao ga da samo asistira, svidja mi se sinocna odbrana jokica nije bila bog zna sta, ali u odnosu na prethodne utakmice gasol nije dao mnogo poena preko jokica, sve je to bilo pored niskih igraca i plamlija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komentator, 27. februar 2017 11:39)

Slusaj, naterao da asistira...sunce ti. Ne moze trener da mu zabrani da pokusa da izgradi poziciju na niskom postu, a da on umesto toga izadje iz reketa i pripali sa 5 metara. Ne moze trener da mu zabrani da umesto da iskoristi mismatch pokusava neki cirkuski pas.

Pritom to da je Jokic igra odbranu koja se moze nazvati bilo kakvom sem katastrofalne je laz, Jokic ni ne pokusava da igra odbranu jer ne ume i ne moze, ali umesto da pokusava on se plasi i da proba da spreci igraca. Juce su ga zatrpali i Gasol i Rendolf koji su skupa ubacili 45 poena, nemoj leba ti da pricas kako je Plamli kriv kad je proveo duplo manje minuta od Nikole na terenu...vi ljudi nemate veze sa realnoscu, ne gledate NBA, otrovan vam mozak sa tekstovima u kojima je Jokic predstavljen kao Bog...ja ovde ne pljujem Jokica, al moram da iznesem drugu stranu medalje jer vi ovde samo lupetate nesto sto nema veze sa mozgom.. Samo cu reci da je Kanter elitni defanzivac za Jokic...vecina vas verovatno ni ne zna ko je Kanter, pa eto vam rebusa, guglajte..

antiDebil

pre 7 godina

(Klopa, 27. februar 2017 13:03)

Kako je Kanter elitni defanzivac kada su mu Kazins i Dejvis sinoc ubacili 70 poena ?
Resi mi ti taj rebus ali vodi racuna, poprilicno sam siguran da ces ispasti glup !
Jokiceva odbrana je najmanji Denverov problem...

Halil

pre 7 godina

Prebrzo uzdizavanje Jokića je bilo nepotrebno. Ko prati NBA zna oduvek da između Nove Godine i All Stara igra se drugačije. Posle All Stara pa do Play Offa se igra sasvim drugačije. Da vidimo šta će uraditi do kraja regularne za njega već uspešne sezone.

klasni optimist

pre 7 godina

Ma nisu hteli da ga daju za kaznsa i sad je to tako! Moji srbi pa sto sami sebe brukamo i lazemo?! Pa jojara je nas i treba da ga volimo vise od dzordana ali braco gde poredjenje sa kaznsom i slicnima?! Nakon 10 dobrih utakmica! I na kraj, jel maloun dobar ili los trener da znam?

Klopa

pre 7 godina

Izgleda mu je trener stvarno limitirao sut i naterao ga da samo asistira, svidja mi se sinocna odbrana jokica nije bila bog zna sta, ali u odnosu na prethodne utakmice gasol nije dao mnogo poena preko jokica, sve je to bilo pored niskih igraca i plamlija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komentator, 27. februar 2017 11:39)

Slusaj, naterao da asistira...sunce ti. Ne moze trener da mu zabrani da pokusa da izgradi poziciju na niskom postu, a da on umesto toga izadje iz reketa i pripali sa 5 metara. Ne moze trener da mu zabrani da umesto da iskoristi mismatch pokusava neki cirkuski pas.

Pritom to da je Jokic igra odbranu koja se moze nazvati bilo kakvom sem katastrofalne je laz, Jokic ni ne pokusava da igra odbranu jer ne ume i ne moze, ali umesto da pokusava on se plasi i da proba da spreci igraca. Juce su ga zatrpali i Gasol i Rendolf koji su skupa ubacili 45 poena, nemoj leba ti da pricas kako je Plamli kriv kad je proveo duplo manje minuta od Nikole na terenu...vi ljudi nemate veze sa realnoscu, ne gledate NBA, otrovan vam mozak sa tekstovima u kojima je Jokic predstavljen kao Bog...ja ovde ne pljujem Jokica, al moram da iznesem drugu stranu medalje jer vi ovde samo lupetate nesto sto nema veze sa mozgom.. Samo cu reci da je Kanter elitni defanzivac za Jokic...vecina vas verovatno ni ne zna ko je Kanter, pa eto vam rebusa, guglajte..

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Interesantno je da sve ove godine koje pratimo aktivno NBA ligu, moze se reci od odlaska Divca u Lejkerse, nismo ili barem ja mislim da nismo primetili jedan specifijum NBA lige. Naime nemojte gledati samo rezultat nego gledajte igru. Nema nerviranja i psovanja ako promasi neko kos, izgube utakmicu, sutira i iz neizgledne situacije nebitno bitna im je zabava. Mi to dozivljavamo i prezivljavamo tragicno, a oni kao zabavu. Uopste je nebitno koliko je Jokic dao koseva. Mozda znaju na kraju utakmice oni koji vode statistiku, a gledaoci, neverujem da 5 njih zna koliko je koji kosarkas dao koseva i iz koje akcije. Zato i Jokic kaze igram pa ako postignem kos ok, ako ne nista tragicno. Kod nas ismevaju igraca koji promasi celu tablu ili kos, a kod njih na svakoj utakmici najbolji promase ceo kos i nista igra se dalje. Ko to pominje? Niko. Vazna je zabava. I na kraju da li ste igde procitali za fizicki obracun navijaca u Americi? Naravno da niste, jer oni to nedozivljavaju licno kao mi.

Halil

pre 7 godina

Prebrzo uzdizavanje Jokića je bilo nepotrebno. Ko prati NBA zna oduvek da između Nove Godine i All Stara igra se drugačije. Posle All Stara pa do Play Offa se igra sasvim drugačije. Da vidimo šta će uraditi do kraja regularne za njega već uspešne sezone.

Mrsimud

pre 7 godina

Ma možda brojke od 10p, 11sk i 6as ne izgledaju loše, ali ono juče je bila izuzetno loša partija.

Jednostavno, vratili su se (oporavili) svi igrači u rotaciju i logično je da tu ima manje prostora za Nikolu što on izgleda slabije prihvata, a i nije samo on na slabijem nivou, izuzev Gerija Herisa ceo tim je potonuo sa formom.

Veliki deo krivice za igre tima, a ja bih rekao i najveći deo, je na GM-u i menadžmentu ekipe. Umesto da su iskoristili trade deadline da "raščiste ekipu" i učvrste nukleus za budućnost oni nisu uradili ništa sem što su napravili besmislen trejd Nurkić + pik za Plamlija.

Koliko god ja kao navijač Denvera (da, postoje navijači Denvera i u Srbiji) gotivio Galinarija, on je prvi koji je morao biti trejdovan. Tu je dugo, dao je mnogo timu, izrazio je i želju da do kraja karijere ostane tu i da mu je san da mu jednog dana podignu dres pod svodove hale, alii...prva stvar, ima opciju da izađe iz ugovora na kraju ove sezone (što je GM Koneli potvrdio da očekuje) što znači da je sada možda bila poslednja prilika da se uzme nešto za njega, makar neki pik..mada su već jednog pika kasne prve runde bacili u trejdu sa Portlandom. Druga stvar, njegova igra se ne uklapa u koncept ove ekipe jer zaustavlja protok lopte, a nije ni kvalitetan defanzivac uprkos sjajnim fizičkim predispozicijama. Čendler i Barton su sličan tip, solo igrači, ali oni imaju određene defanzivne kvalitete.

Drugi koji je trebao da bude trejdovan je Farid. Još jedan igrač koji je tu mnogo godina, ali koji ne napreduje ni malo dosta dugo, previše je ograničen da bi bio starter tima sa ozbiljnim ambicijama. On i Galo su zaštitni znakovi Denvera, ali ovo je biznis...kad je moglo da se preseče sa Karmelom...

Meloun je rekao neće žrtvovati budućnost zarad osmog mesta na Zapadu, ali u praksi pokazuje sve suprotno. Prvi plejmejker sa minutažon od 30+ minuta je postao 35-godišnji Nelson, 19godišnji Marej jedva dobija 20ak minuta po utakmici i to bez velikog učešća u samoj igri, a Mudiej je skroz ispao iz rotacije...Mudiej ne prikazuje šta se očekuje od njega, ali momak ima 20 godina, nesumnjivo ima potencijal, (ja i dalje verujem da može da postane odličan igrač), a on više ni ne dobija minute!? Pa čekaj, umesto da sve karte baciš na sto baciš zarad budućnosti, da maksimalno forsiraš Mareja i Mudieja na kecu ti forsiraš Nelsona zarad 8og mesta koje donosi 0-4 od Golden Stejta u prvoj rundi??

Umesto da se maksimalno eksploatišu Huančo (sjajan "frame", već sad kvalitetan fizikalac i šuter)), Heris, Marej, Mudiej, Jokić, da minute dobije i mali Bizli (reputacija vrhunskog šutera sa koledža) sve se radi suprotno. Bojim se da će imidž male franšize opet da nas pojede..zarobljeni smo između suvog proseka sadašnjosti i kvalitetne budućnosti, a izgleda da prednost dobija mediokratska sadašnjost.

komentator

pre 7 godina

izgleda mu je trener stvarno limitirao sut i naterao ga da samo asistira, svidja mi se sinocna odbrana jokica nije bila bog zna sta, ali u odnosu na prethodne utakmice gasol nije dao mnogo poena preko jokica, sve je to bilo pored niskih igraca i plamlija

antiDebil

pre 7 godina

(Klopa, 27. februar 2017 13:03)

Kako je Kanter elitni defanzivac kada su mu Kazins i Dejvis sinoc ubacili 70 poena ?
Resi mi ti taj rebus ali vodi racuna, poprilicno sam siguran da ces ispasti glup !
Jokiceva odbrana je najmanji Denverov problem...

klasni optimist

pre 7 godina

Ma nisu hteli da ga daju za kaznsa i sad je to tako! Moji srbi pa sto sami sebe brukamo i lazemo?! Pa jojara je nas i treba da ga volimo vise od dzordana ali braco gde poredjenje sa kaznsom i slicnima?! Nakon 10 dobrih utakmica! I na kraj, jel maloun dobar ili los trener da znam?

Jokic daje vise

pre 7 godina

Gledao sam utakmicu, pravo da vam kazem da je Jokic odigrao koliko je mogao, mnogo je tesko igrati protiv Gasola i protiv odbrabe Memfisa, bilo je za ocekivati tvrd mec, ali razliku je napravila fenomenalna partija Gasola, koji je samo jednu trojku promasio, znaci bice to bolje kad naidje boranija poput knicksa i la lakersa

Pozdrav iz Zg

pre 7 godina

Jokic poslije 2 mjeseca očaravajuće košarke,koja je pljenila ljepotom i o kojoj su svi pričali u superlativima kako u NBA tako i na ovim prostorima,iznenada zadnje 4 tekme igra razočaravajuće kao i kada je na početku sezone igrao u eksperimentu zvanom Jurkić.Od kada se Plumlee našao na klupi i to poslije utakmice sa GSW,Jokić više nije svoj,izgubio je žar i strast,ne trudi se mnogo i više ne uzima mnogo šuteva(protiv Netsa samo 3 šuta) već samo dodaje.Mislim da je Plumlijevim dolaskom Jokić izgubio na samopouzdanju,jer je svjestan da će igrati manje a doveli su centra koji je također dobar asistent ali sa lošim šutem sa posta i iz slobodnih bacanja.Drugo Plumlee na kraju sezone je slobodan igrač i zato kako bi ga zadržali mora igrati 20 minuta najmanje, jer je u Portlandu bio starter a ako ne bude igrao mnogo, otići će u drugi klub gdje će igrati više i počinjati kao starter a želja GM Denvera Tima Konlija da ga potpišu na duže godina i to mislim da stvara pritisak na Jokića.Treće Malone ima previše igrača u rosteru koje rotira i zato igra Denvera pati jer silovanje Bartona i Chandlera dovodi do mnogo izgubljenih lopti.Moje mišljenje je da Jokić treba da popriča sa GM i Maloneom o tome šta od njega očekuju i zbog čega tankuju tim sa još jednim centrom i da ako ne ide,da zatraži trade jer bi ga htjeli mnogi timovi na kraju sezone jer Denver i nije neka poznata franšiza koja je u povijesti imala neke rezultate.

a

pre 7 godina

@Mrsimud Jel mislis da nisu pokusali da uvale Cendlera i Galinarija? Naravno da jesu. Tim Koneli gm Nagetsa je sjajan strucnjak, vec pravi koncepciju oko Jokica i na leto ce biti cistka, to ne brinite. Kenet Farid ne sme otici ni za sta, jer je hemija s Jokicem ocigledna, i njegove fizikalije idu sjajno uz Jokicev mozak. Suska se da bi jedino bio trejdovan u kombinaciji za Derika Fejvorsa, sto je jedino logicno, jer je Fejvors zver.