Subota, 18.02.2017.

11:35

Maskerano: Mesi je veći od Barselone

Havijer Maskerano smatra da je Lionel Mesi izuzetak kada je u pitanju pravilo da nijedan igrač nije veći od kluba.

Izvor: B92

Maskerano: Mesi je veæi od Barselone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

The One

pre 7 godina

Pitam se koliko covek treba da bude plitak i ogranicen da kaze "nije osvojio nista sa Argentinom"?
Prvo fudbal nije jedan na jedan, drugo dao je ogroman doprinos, dovlacio je Argentinu do finala samo nisu imali srece..Sad neko hoce da kaze da nemacka nije imala srece kada je Gece dao gol u 113 minutu?

Nemanja

pre 7 godina

@ (kiki, 18. februar 2017 19:39)

Ronalo bio nevedljiv u reprezentaciji Portugala na ovom EP? Jeste u finalu jer se povredio. Pogledaj snimke prethodnih utakmica pa vidi ko ih je resavao. Protiv Madjara recimo? A ne mozes reci da je danasnji Portugal sila od reprezentacije... Kako god, on je osvojio titulu koju Mesi nije. Igrao je i u drugoj ligi i dokazao se titulama i Ligom sampiona. Mesi ima fantasticne saigrace i uvek ih je imao, pre svega Cavia i Inestu. Da nije bilo njih, Barsa ne bi osvojila ni pola titula a svi ih zanemaruju. Oni su bili i kljuc u igri Spanije i osvojili su sve i dominirali svetskim fudbalom. Za razliku od njih, Mesi sa fantasticnim saigracima u Argentini nije nista osvojio...

goran

pre 7 godina

Messi je velemajstor mislim da je greska sto su dali ronaldinja tada ako su se uklopili nejmar suarez i messi ne vidim zasto ne bi ronaldinjo tada bio s njim u duetu...

kiki

pre 7 godina

(dostabre, 18. februar 2017 14:43)

Da su sudije korektne Real bi sada bio iza Barselone na tabeli, a Real ne bi osvojio ni LŠ prosle godine kao i mnoge durge titule i u LŠ i u Primeri. A taj tvoj Ronaldo je dobar igrac jedino u Realu i Junajtedu i u ta 2 kluba koja imaju ili koji su imali po jos 10 igraca svatske klase. Sve sto su Junajted i Real uradili sa Ronaldom to bi oni uradili i bez njega, a Real bi mozda bio i u uspesniji da nije njega. Osvojiti samo 1 titulu Primere u 7 godina, a imati takve igrace je premalo. U reprezentaciji se najbolje vidi koliko je Ronaldo dobar.. Nigde ga nema godinama. Na velikim takmicenjima je vecinom 1 ili 2 utakmice odigrao kako treba, a u svim ostalim je bio nevidljiv kao i na zadnjem EP koje je Portugal osvojio prakticki bez njega. Mesi je u reprezentaciji daleko bolji od njega. Mesi je najbolji strelac i asistent Argentine u istoriji, najbolji asistent u istoriji Kopa Amerike, dobijao je vise nagrada za najboljeg igraca na velikim takmicenjima sto Ronaldo nikad nece dobiti jer je 0 bez pomoci suigraca..

vince carter

pre 7 godina

Barselona je titulu 2006 osvojila bez mesija,2009 su apsolutno nezasluzeno usli u finale,mesi nije postojao na tim utakmicama i uvek je bio zaustavljen protiv celzija,messi iz argentine nije na najvecem broju utakmica nije ni blizu mesiju iz barselone gde je sve olaksano iako je on odlican igrac,ako je spanija bila u stanju da osvoji sve a barselona dobije real u sred madrida 4:0 bez mesija koji je usao posle treceg gola,dovoljno govori o kakvoj je ekipi rec...statistika nikad nije odredjivala najveceg zato je diego armando maradona najveci..izgovor njegovog imena zvuci kao najveci i opstace to ime jos sto godina a statistiku zaborave brzo.

Q_pax

pre 7 godina

Moj cale,inace rukometni sportski radnik ,je ipak i veliki fudbalski radnik i ovako je uvek govorio na temu onih najvecih.." Pazi sine, zamisli jedan simfonijski orkestar u kome imas velike muzicare na razlitim instrumentima.Genijalne violoniliste,saksofoniste,violonceliste,trubace...i jednog coveka pored njih koji ih vodi,povezuje, inspirise...taj covek se u njihovom svetu zove "Dirigent" ,a pandam njemu u fudbalskom svetu je Johan Krojf ! " Cale mi je prosto fasciniran likom i delom Krojfa i po njemu je on najveci i najbolji ikad. Uvek je vise gotivio brazilce od argentinaca pa je govorio da mu je Zico odmah posle Krojfa, pa onda Maradona i Mesi .Gotivio je mnogoi Bergkampa,Kaku,Ronaldinha...Mesija postuje, al ga ne simpatise previse, dok na C. Ronaldovo ime se samo nasmeje jer ne moze da veruje da neko njega smatra najboljim il jos gore da ga stavlja u isti kos sa gore nabrojanim legendama.Ja isto tako smatram da je Mesi danas najbolji, kakav Cristiano ,ni do kolena mu nije.Ali isto tako ga ne smatram najboljim ikad.Jer mnogi od nas nisu gledali Pelea ,Krojfa, pa cak i Maradonu i skroz je bezveze davati ovakve konstatacije.Nismo kompetentni. Preteruje se !pz

Stoickov ex Romario

pre 7 godina

(Petar, 18. februar 2017 12:12)
Do Ronaldinja su imali 1 LŠ (1992)
Sa Ronaldinjom još jednu (2006)
A sa Mesijem još 3 (20009, 2011 i 2015)
Kao što si rekao od njih dvojice počinje zlatno doba Barcelone
Poređenja radi...generacija u kojoj su bili Romario Stoickov Gvardiola Kuman nije osvojila LŠ
kasnije Ronaldo Figo Rivaldo Klajvert opet nista...

dostabre

pre 7 godina

Videli smo koliko je veliki protiv PSG-a uz korektne sudije. I znamo za istoriju LS i Barselone svi mi. Samo cu reci da mi je zao jednog coveka, za sve ove godine, a to je Inijesta. Covek je najbolji igrac Barselone godinama. Da nije bilo njega i Xavija sve ove godine ne bi bilo ni Mesija, kao sto ga nikada nije ni bilo u Argentini. Secate se silnih juznoamerickih prvenstava gde Mesi nije mogao da se vidi. Secate se svetskog prvenstva gde je Mesi proglasen za najboljeg igraca i dobio nagradu uz muk na stadionu, i on sam se smorio da podigne trofej posto je odigrao katastrofa, a u Argenitini proglasen najbolji igrac Di MArija te iste godine. Secate se koliko igraca je propalo zbog istog Mesija i sutnuto iz Barselone, ukljucujuci Ibrahimovica. Drugim recima, Mesi se van Barselone ne bi apsolutno video nigde, za razliku od Ronalda. I kao sto jedan klan dize u vazduh Ronalda, tako onaj drugi dize Mesija. Svakako mislim da je Ronaldo oduvek bio veci igrac, borac, ratnik od Mesija koji podvije rep i cuti kad mu ekipa puca! Ronaldo je i veci humanitarac, a sto se tice prepotentnosti na terenu DELUJE gori Ronaldo, ali sve ukupno je neuporedivo bolji od Mesija. Sve u svemu, koliko uzivam dok gledam nesporno rivalstvo dveju zvezdi, jedva cekam vise da se sklone, i da gledamo i druge mlade fudbalere koji i te kako mogu da zasene, jednostavno im je bina ukradena, ali ne jos zadugo..

lesa986

pre 7 godina

NEVEROVATAN je podatak da je najboljem igraču u istoriji fudbala (Masiju) za prvi gol u karijeri asistirao najveći talenat u istoriji fudbala (Ronaldinjo).

P.S. To su činjenice, ali za mene je Zuba Ronaldo najveći ikada!!!

Nemanja

pre 7 godina

Nije u pravu! Kad je pocinjao je imao Ronaldinja, kasnije su na vrhuncu svoje karijere bili Cavi i Inesta. Sad su tu Suarez i Nejmar. Da njih nema, ni on ne bi bio to sto jeste. Za dokaz toga je dovoljno da ode u neki drugi tim i sve bi se odmah videlo ili njegove rezultate u odlicnoj reprezentaciji Argentine, gde nije nista osvojio. Za razliku od njega, Cavi, Inesta i ostali su sa Spanijom osvojili sve! Bez Cavia i Ineste u vecini njegove karijere, kao ni danas bez ostalih saigraca ne bi postigao ni pola toga. On je fantastican igrac ali nijedan nije veci od kluba kakav je Barselona.

Markan

pre 7 godina

Petre sta bulaznis odakle ti ideja da poredis Arsenal i Romu sa Interom. Arsenal i Roma nemaju ni jednu LS, dok Inter ima vise nacionalnih prvenstava od Arsenala i Rome zajedno , 3 Lige Sampiona i Tripletu. Zato ne trabunjaj bzvz.

barsafan

pre 7 godina

Ovo su neverovatne izjave, bar za mene, nebuloze. Kako pojedinac moze da bude veci od kluba, tima,5,10,15,20 saigraca, trenera, uprave, navijaca? To je besmisleno, pa cak i u odredjenom trenutku, sezoni, a kamoli kroz istoriju.
Mesija obozavam kao igraca, divim mu se, mislim da je trenutno, kao i poslednjih sezona, najbolji igrac na svetu...ali to nikakve veze nema sa ovom izjavom Maskerana.
Majkl Dzordan je najbolji kosarkas svih vremena (sto se mene tice i najbolji sportista), ali ni on nije bio veci od Bulls-a.

Milos

pre 7 godina

Igrac za male utakmice!!
Ajde da se kladimo da ce na Laganesu da izleci frustracije zato sto ga je PSG ponizio!!
(Ronaldo, 18. februar 2017 11:55)

Pogresio si vest, ovo je vest o Mesiju a ne o penaldu.

KORN

pre 7 godina

Ni jedan fudbaler nije veci od kluba pogotovo klubova kao sto su Real,Barsa,Bajern,Mancester.Neka ode Mesi iz Barse pa da vidimo kako ce on da igra u nekom drugom klubu a kako ce Barsa bez njega.Mesi ce kad tad da ode u penziju a Barsa ostaje vecna.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Barcelona je uvek bila iza najjacih klubova gledajuci svetski (tj evropski) fudbal. Dok nije dosao Ronaldinho imali su mislim 2 osvojene CL i to je to. Velikan ali ne najveci, ni blizu Realu, Milanu...bili su nesto slicno kao danas Inter, Arsenal, Roma - velikani a u isto vreme daleko od najvecih.
(Petar, 18. februar 2017 12:12

Inter mozda danas nema neku ekipu, ali pogledaj ko je sta osvajao i kada, pa neces pricati bezveze. Inter je bio velikan 30 godina pre UEFAlone Svi klubovi koji su osvajali KES pre 1980. su "plava krv" Evropskog fudbala. Inter, '60, catenaccio... Ne moze fudbal da se analizira od dolaska Nejmara.

Bree

pre 7 godina

Svaki tim na svetu je 0 bez pravog 'box to box' igraca. Barselona je tu uvek bila bas jaka, Cavi, Iniesta, Fabregas, Rakitic... U Realu sada Modric i Kros, u Bajernu Alkantara i Vidal, itd. Mesi je fudbalski genije, to stoji, verovatno jedan od najboljih u istoriji, ali nista bez pomoci pravih veznjaka ne moze ni jedan tim na svetu. Dok se ne poveze zadnja i prednja linija, dzaba 10 Mesija u timu. Zato sa Argentinom nista nije ni osvojio, niti ce.

kwamo

pre 7 godina

ok. a sta cemo sa argentinom? najbolji na svetu,bog,otac i sveto ime nista ne osvaja sa svojom domovinom. kako to da komentarises nasmrkani maskerano? kristijanica je ipak osvojila sve i sa klubovima i sa portugalom. a da mesi uzme recimo nemacko drzavljanstvo,a

veljko

pre 7 godina

istina, covek je prevazisao klub. i to kakav... tu neku auru je imao i maradona, pravi ronaldo, donekle zidan. pele naravno, u ono vreme. ronaldinjo je imao potencijal za vise od svih, ali kao da ga vrhunski status i nagrade i nisu uvek motivisale...

mesi mozda nije najtalentovaniji igrac, ali jeste najveci ikad. dosegao je maksimum, koji smo do sad imali prilike da gledamo. bilo kad, bilo gde. zato i jeste veci od kluba. bilo kog. u istoriji fudbala, stoji rame uz rame sa peleom

Mikii

pre 7 godina

Niti je najveci u istoriji, niti je veci od Barselone. Za ovo prvo cak moze i da se diskutuje, a o drugom ne bih trosio reci. Ipak takva izjava dolazi od jednog fudbalera, pa je ne treba previse uzimati u obzir. Barselona je klub koji postoji vise od 100 godina i koji ce postojati i dalje. Mesi igra jos par sezona i on je svoje zavrsio. Nijedan igrac, ma koliko bio veliki, ne moze biti veci od ozbiljnog kluba. To cete najbolje videti kad Penaldu istekne ugovor kako ce ga Real slatko isutirati, bas kao sto je radio i sa vecim legendama od pomenutog.

Petar

pre 7 godina

Barcelona je uvek bila iza najjacih klubova gledajuci svetski (tj evropski) fudbal. Dok nije dosao Ronaldinho imali su mislim 2 osvojene CL i to je to. Velikan ali ne najveci, ni blizu Realu, Milanu...bili su nesto slicno kao danas Inter, Arsenal, Roma - velikani a u isto vreme daleko od najvecih. Tek su od Ronaldinha i Messija postali najveca sila tog trenutka i pozicionirali se kao jedan od najvecih klubova svih vremena koji traje i danas.
Tako da jeste Messi veci od Barcelone jer da nema tog Messija Barcelona danas ne bi bila medju najvecim nego 'samo' medju velikanima, a to potvrdjuju titule, oduzmite sve titule sa Messijem pa pogledajte sta ostane

XXXL

pre 7 godina

E, upravo zbog takvog stava ih je PSŽ onako nabušio u utorak. Kad ne ide, svi od njega očekuju da 'izmisli' neki solo prodor i gol. A fudbal se tako ne igra.

SINISA

pre 7 godina

Kada pogledamo Mesijevu karijeru i sta je uradio sa Barselonom,koliko je izdigao na jedan veci nivo onda ovo nije daleko od istine...U Barseloni ga svi dozivljavaju bukvalno kao bozanstvo,nikad mu ni jedan zvizduk nije upucen od strane publike,samo skandiranje.Skandiranje od prvog trenutka kada je krocio na teren Nou Kampa.Zasluzio je bistu od 20 metara ispred Nuo Kampa.Rece genijalni Ronaldinjo skoro,"Messi je promijenio istoriju fudbala a ja sam u tome ucestvovao kada sam mu asistirao za svoj prvi gol u karijeri".

potterhead

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ali meni je ovo glupo reći. Ajde da igra tipa u PSGu ili Sitiju pa da se tako kaže, ali Barsa je jedna od najvećih sportskih institucija, i nijedan pojedinac nije veći od nje. Još je gluplje kad uzmemo u obzir da je Barsa mes que un club (više od kluba).

Plavusan

pre 7 godina

Ne s..i Maskerano, najbolji koga Bajern i Psz nakantaju 4:0 i to ima bolji tim od njih. Da ne stavljam link sta mu je Kaka napravio... Dobar je Messi, ali daleko je od najboljeg. Da nije igrao sa Chavijem i Injestom bio bi losiji 30 posto. Ipak nije on rodjen kao veliki pobjednik, pored sveg talenta. Kao Jordan, Zidan, Pele itd...

SINISA

pre 7 godina

Kada pogledamo Mesijevu karijeru i sta je uradio sa Barselonom,koliko je izdigao na jedan veci nivo onda ovo nije daleko od istine...U Barseloni ga svi dozivljavaju bukvalno kao bozanstvo,nikad mu ni jedan zvizduk nije upucen od strane publike,samo skandiranje.Skandiranje od prvog trenutka kada je krocio na teren Nou Kampa.Zasluzio je bistu od 20 metara ispred Nuo Kampa.Rece genijalni Ronaldinjo skoro,"Messi je promijenio istoriju fudbala a ja sam u tome ucestvovao kada sam mu asistirao za svoj prvi gol u karijeri".

Petar

pre 7 godina

Barcelona je uvek bila iza najjacih klubova gledajuci svetski (tj evropski) fudbal. Dok nije dosao Ronaldinho imali su mislim 2 osvojene CL i to je to. Velikan ali ne najveci, ni blizu Realu, Milanu...bili su nesto slicno kao danas Inter, Arsenal, Roma - velikani a u isto vreme daleko od najvecih. Tek su od Ronaldinha i Messija postali najveca sila tog trenutka i pozicionirali se kao jedan od najvecih klubova svih vremena koji traje i danas.
Tako da jeste Messi veci od Barcelone jer da nema tog Messija Barcelona danas ne bi bila medju najvecim nego 'samo' medju velikanima, a to potvrdjuju titule, oduzmite sve titule sa Messijem pa pogledajte sta ostane

XXXL

pre 7 godina

E, upravo zbog takvog stava ih je PSŽ onako nabušio u utorak. Kad ne ide, svi od njega očekuju da 'izmisli' neki solo prodor i gol. A fudbal se tako ne igra.

Plavusan

pre 7 godina

Ne s..i Maskerano, najbolji koga Bajern i Psz nakantaju 4:0 i to ima bolji tim od njih. Da ne stavljam link sta mu je Kaka napravio... Dobar je Messi, ali daleko je od najboljeg. Da nije igrao sa Chavijem i Injestom bio bi losiji 30 posto. Ipak nije on rodjen kao veliki pobjednik, pored sveg talenta. Kao Jordan, Zidan, Pele itd...

potterhead

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ali meni je ovo glupo reći. Ajde da igra tipa u PSGu ili Sitiju pa da se tako kaže, ali Barsa je jedna od najvećih sportskih institucija, i nijedan pojedinac nije veći od nje. Još je gluplje kad uzmemo u obzir da je Barsa mes que un club (više od kluba).

lesa986

pre 7 godina

NEVEROVATAN je podatak da je najboljem igraču u istoriji fudbala (Masiju) za prvi gol u karijeri asistirao najveći talenat u istoriji fudbala (Ronaldinjo).

P.S. To su činjenice, ali za mene je Zuba Ronaldo najveći ikada!!!

Milos

pre 7 godina

Igrac za male utakmice!!
Ajde da se kladimo da ce na Laganesu da izleci frustracije zato sto ga je PSG ponizio!!
(Ronaldo, 18. februar 2017 11:55)

Pogresio si vest, ovo je vest o Mesiju a ne o penaldu.

dostabre

pre 7 godina

Videli smo koliko je veliki protiv PSG-a uz korektne sudije. I znamo za istoriju LS i Barselone svi mi. Samo cu reci da mi je zao jednog coveka, za sve ove godine, a to je Inijesta. Covek je najbolji igrac Barselone godinama. Da nije bilo njega i Xavija sve ove godine ne bi bilo ni Mesija, kao sto ga nikada nije ni bilo u Argentini. Secate se silnih juznoamerickih prvenstava gde Mesi nije mogao da se vidi. Secate se svetskog prvenstva gde je Mesi proglasen za najboljeg igraca i dobio nagradu uz muk na stadionu, i on sam se smorio da podigne trofej posto je odigrao katastrofa, a u Argenitini proglasen najbolji igrac Di MArija te iste godine. Secate se koliko igraca je propalo zbog istog Mesija i sutnuto iz Barselone, ukljucujuci Ibrahimovica. Drugim recima, Mesi se van Barselone ne bi apsolutno video nigde, za razliku od Ronalda. I kao sto jedan klan dize u vazduh Ronalda, tako onaj drugi dize Mesija. Svakako mislim da je Ronaldo oduvek bio veci igrac, borac, ratnik od Mesija koji podvije rep i cuti kad mu ekipa puca! Ronaldo je i veci humanitarac, a sto se tice prepotentnosti na terenu DELUJE gori Ronaldo, ali sve ukupno je neuporedivo bolji od Mesija. Sve u svemu, koliko uzivam dok gledam nesporno rivalstvo dveju zvezdi, jedva cekam vise da se sklone, i da gledamo i druge mlade fudbalere koji i te kako mogu da zasene, jednostavno im je bina ukradena, ali ne jos zadugo..

Nemanja

pre 7 godina

Nije u pravu! Kad je pocinjao je imao Ronaldinja, kasnije su na vrhuncu svoje karijere bili Cavi i Inesta. Sad su tu Suarez i Nejmar. Da njih nema, ni on ne bi bio to sto jeste. Za dokaz toga je dovoljno da ode u neki drugi tim i sve bi se odmah videlo ili njegove rezultate u odlicnoj reprezentaciji Argentine, gde nije nista osvojio. Za razliku od njega, Cavi, Inesta i ostali su sa Spanijom osvojili sve! Bez Cavia i Ineste u vecini njegove karijere, kao ni danas bez ostalih saigraca ne bi postigao ni pola toga. On je fantastican igrac ali nijedan nije veci od kluba kakav je Barselona.

Q_pax

pre 7 godina

Moj cale,inace rukometni sportski radnik ,je ipak i veliki fudbalski radnik i ovako je uvek govorio na temu onih najvecih.." Pazi sine, zamisli jedan simfonijski orkestar u kome imas velike muzicare na razlitim instrumentima.Genijalne violoniliste,saksofoniste,violonceliste,trubace...i jednog coveka pored njih koji ih vodi,povezuje, inspirise...taj covek se u njihovom svetu zove "Dirigent" ,a pandam njemu u fudbalskom svetu je Johan Krojf ! " Cale mi je prosto fasciniran likom i delom Krojfa i po njemu je on najveci i najbolji ikad. Uvek je vise gotivio brazilce od argentinaca pa je govorio da mu je Zico odmah posle Krojfa, pa onda Maradona i Mesi .Gotivio je mnogoi Bergkampa,Kaku,Ronaldinha...Mesija postuje, al ga ne simpatise previse, dok na C. Ronaldovo ime se samo nasmeje jer ne moze da veruje da neko njega smatra najboljim il jos gore da ga stavlja u isti kos sa gore nabrojanim legendama.Ja isto tako smatram da je Mesi danas najbolji, kakav Cristiano ,ni do kolena mu nije.Ali isto tako ga ne smatram najboljim ikad.Jer mnogi od nas nisu gledali Pelea ,Krojfa, pa cak i Maradonu i skroz je bezveze davati ovakve konstatacije.Nismo kompetentni. Preteruje se !pz

kwamo

pre 7 godina

ok. a sta cemo sa argentinom? najbolji na svetu,bog,otac i sveto ime nista ne osvaja sa svojom domovinom. kako to da komentarises nasmrkani maskerano? kristijanica je ipak osvojila sve i sa klubovima i sa portugalom. a da mesi uzme recimo nemacko drzavljanstvo,a

Bree

pre 7 godina

Svaki tim na svetu je 0 bez pravog 'box to box' igraca. Barselona je tu uvek bila bas jaka, Cavi, Iniesta, Fabregas, Rakitic... U Realu sada Modric i Kros, u Bajernu Alkantara i Vidal, itd. Mesi je fudbalski genije, to stoji, verovatno jedan od najboljih u istoriji, ali nista bez pomoci pravih veznjaka ne moze ni jedan tim na svetu. Dok se ne poveze zadnja i prednja linija, dzaba 10 Mesija u timu. Zato sa Argentinom nista nije ni osvojio, niti ce.

barsafan

pre 7 godina

Ovo su neverovatne izjave, bar za mene, nebuloze. Kako pojedinac moze da bude veci od kluba, tima,5,10,15,20 saigraca, trenera, uprave, navijaca? To je besmisleno, pa cak i u odredjenom trenutku, sezoni, a kamoli kroz istoriju.
Mesija obozavam kao igraca, divim mu se, mislim da je trenutno, kao i poslednjih sezona, najbolji igrac na svetu...ali to nikakve veze nema sa ovom izjavom Maskerana.
Majkl Dzordan je najbolji kosarkas svih vremena (sto se mene tice i najbolji sportista), ali ni on nije bio veci od Bulls-a.

kiki

pre 7 godina

(dostabre, 18. februar 2017 14:43)

Da su sudije korektne Real bi sada bio iza Barselone na tabeli, a Real ne bi osvojio ni LŠ prosle godine kao i mnoge durge titule i u LŠ i u Primeri. A taj tvoj Ronaldo je dobar igrac jedino u Realu i Junajtedu i u ta 2 kluba koja imaju ili koji su imali po jos 10 igraca svatske klase. Sve sto su Junajted i Real uradili sa Ronaldom to bi oni uradili i bez njega, a Real bi mozda bio i u uspesniji da nije njega. Osvojiti samo 1 titulu Primere u 7 godina, a imati takve igrace je premalo. U reprezentaciji se najbolje vidi koliko je Ronaldo dobar.. Nigde ga nema godinama. Na velikim takmicenjima je vecinom 1 ili 2 utakmice odigrao kako treba, a u svim ostalim je bio nevidljiv kao i na zadnjem EP koje je Portugal osvojio prakticki bez njega. Mesi je u reprezentaciji daleko bolji od njega. Mesi je najbolji strelac i asistent Argentine u istoriji, najbolji asistent u istoriji Kopa Amerike, dobijao je vise nagrada za najboljeg igraca na velikim takmicenjima sto Ronaldo nikad nece dobiti jer je 0 bez pomoci suigraca..

KORN

pre 7 godina

Ni jedan fudbaler nije veci od kluba pogotovo klubova kao sto su Real,Barsa,Bajern,Mancester.Neka ode Mesi iz Barse pa da vidimo kako ce on da igra u nekom drugom klubu a kako ce Barsa bez njega.Mesi ce kad tad da ode u penziju a Barsa ostaje vecna.

Mikii

pre 7 godina

Niti je najveci u istoriji, niti je veci od Barselone. Za ovo prvo cak moze i da se diskutuje, a o drugom ne bih trosio reci. Ipak takva izjava dolazi od jednog fudbalera, pa je ne treba previse uzimati u obzir. Barselona je klub koji postoji vise od 100 godina i koji ce postojati i dalje. Mesi igra jos par sezona i on je svoje zavrsio. Nijedan igrac, ma koliko bio veliki, ne moze biti veci od ozbiljnog kluba. To cete najbolje videti kad Penaldu istekne ugovor kako ce ga Real slatko isutirati, bas kao sto je radio i sa vecim legendama od pomenutog.

veljko

pre 7 godina

istina, covek je prevazisao klub. i to kakav... tu neku auru je imao i maradona, pravi ronaldo, donekle zidan. pele naravno, u ono vreme. ronaldinjo je imao potencijal za vise od svih, ali kao da ga vrhunski status i nagrade i nisu uvek motivisale...

mesi mozda nije najtalentovaniji igrac, ali jeste najveci ikad. dosegao je maksimum, koji smo do sad imali prilike da gledamo. bilo kad, bilo gde. zato i jeste veci od kluba. bilo kog. u istoriji fudbala, stoji rame uz rame sa peleom

Stoickov ex Romario

pre 7 godina

(Petar, 18. februar 2017 12:12)
Do Ronaldinja su imali 1 LŠ (1992)
Sa Ronaldinjom još jednu (2006)
A sa Mesijem još 3 (20009, 2011 i 2015)
Kao što si rekao od njih dvojice počinje zlatno doba Barcelone
Poređenja radi...generacija u kojoj su bili Romario Stoickov Gvardiola Kuman nije osvojila LŠ
kasnije Ronaldo Figo Rivaldo Klajvert opet nista...

vince carter

pre 7 godina

Barselona je titulu 2006 osvojila bez mesija,2009 su apsolutno nezasluzeno usli u finale,mesi nije postojao na tim utakmicama i uvek je bio zaustavljen protiv celzija,messi iz argentine nije na najvecem broju utakmica nije ni blizu mesiju iz barselone gde je sve olaksano iako je on odlican igrac,ako je spanija bila u stanju da osvoji sve a barselona dobije real u sred madrida 4:0 bez mesija koji je usao posle treceg gola,dovoljno govori o kakvoj je ekipi rec...statistika nikad nije odredjivala najveceg zato je diego armando maradona najveci..izgovor njegovog imena zvuci kao najveci i opstace to ime jos sto godina a statistiku zaborave brzo.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Barcelona je uvek bila iza najjacih klubova gledajuci svetski (tj evropski) fudbal. Dok nije dosao Ronaldinho imali su mislim 2 osvojene CL i to je to. Velikan ali ne najveci, ni blizu Realu, Milanu...bili su nesto slicno kao danas Inter, Arsenal, Roma - velikani a u isto vreme daleko od najvecih.
(Petar, 18. februar 2017 12:12

Inter mozda danas nema neku ekipu, ali pogledaj ko je sta osvajao i kada, pa neces pricati bezveze. Inter je bio velikan 30 godina pre UEFAlone Svi klubovi koji su osvajali KES pre 1980. su "plava krv" Evropskog fudbala. Inter, '60, catenaccio... Ne moze fudbal da se analizira od dolaska Nejmara.

Markan

pre 7 godina

Petre sta bulaznis odakle ti ideja da poredis Arsenal i Romu sa Interom. Arsenal i Roma nemaju ni jednu LS, dok Inter ima vise nacionalnih prvenstava od Arsenala i Rome zajedno , 3 Lige Sampiona i Tripletu. Zato ne trabunjaj bzvz.

Nemanja

pre 7 godina

@ (kiki, 18. februar 2017 19:39)

Ronalo bio nevedljiv u reprezentaciji Portugala na ovom EP? Jeste u finalu jer se povredio. Pogledaj snimke prethodnih utakmica pa vidi ko ih je resavao. Protiv Madjara recimo? A ne mozes reci da je danasnji Portugal sila od reprezentacije... Kako god, on je osvojio titulu koju Mesi nije. Igrao je i u drugoj ligi i dokazao se titulama i Ligom sampiona. Mesi ima fantasticne saigrace i uvek ih je imao, pre svega Cavia i Inestu. Da nije bilo njih, Barsa ne bi osvojila ni pola titula a svi ih zanemaruju. Oni su bili i kljuc u igri Spanije i osvojili su sve i dominirali svetskim fudbalom. Za razliku od njih, Mesi sa fantasticnim saigracima u Argentini nije nista osvojio...

goran

pre 7 godina

Messi je velemajstor mislim da je greska sto su dali ronaldinja tada ako su se uklopili nejmar suarez i messi ne vidim zasto ne bi ronaldinjo tada bio s njim u duetu...

The One

pre 7 godina

Pitam se koliko covek treba da bude plitak i ogranicen da kaze "nije osvojio nista sa Argentinom"?
Prvo fudbal nije jedan na jedan, drugo dao je ogroman doprinos, dovlacio je Argentinu do finala samo nisu imali srece..Sad neko hoce da kaze da nemacka nije imala srece kada je Gece dao gol u 113 minutu?

Plavusan

pre 7 godina

Ne s..i Maskerano, najbolji koga Bajern i Psz nakantaju 4:0 i to ima bolji tim od njih. Da ne stavljam link sta mu je Kaka napravio... Dobar je Messi, ali daleko je od najboljeg. Da nije igrao sa Chavijem i Injestom bio bi losiji 30 posto. Ipak nije on rodjen kao veliki pobjednik, pored sveg talenta. Kao Jordan, Zidan, Pele itd...

dostabre

pre 7 godina

Videli smo koliko je veliki protiv PSG-a uz korektne sudije. I znamo za istoriju LS i Barselone svi mi. Samo cu reci da mi je zao jednog coveka, za sve ove godine, a to je Inijesta. Covek je najbolji igrac Barselone godinama. Da nije bilo njega i Xavija sve ove godine ne bi bilo ni Mesija, kao sto ga nikada nije ni bilo u Argentini. Secate se silnih juznoamerickih prvenstava gde Mesi nije mogao da se vidi. Secate se svetskog prvenstva gde je Mesi proglasen za najboljeg igraca i dobio nagradu uz muk na stadionu, i on sam se smorio da podigne trofej posto je odigrao katastrofa, a u Argenitini proglasen najbolji igrac Di MArija te iste godine. Secate se koliko igraca je propalo zbog istog Mesija i sutnuto iz Barselone, ukljucujuci Ibrahimovica. Drugim recima, Mesi se van Barselone ne bi apsolutno video nigde, za razliku od Ronalda. I kao sto jedan klan dize u vazduh Ronalda, tako onaj drugi dize Mesija. Svakako mislim da je Ronaldo oduvek bio veci igrac, borac, ratnik od Mesija koji podvije rep i cuti kad mu ekipa puca! Ronaldo je i veci humanitarac, a sto se tice prepotentnosti na terenu DELUJE gori Ronaldo, ali sve ukupno je neuporedivo bolji od Mesija. Sve u svemu, koliko uzivam dok gledam nesporno rivalstvo dveju zvezdi, jedva cekam vise da se sklone, i da gledamo i druge mlade fudbalere koji i te kako mogu da zasene, jednostavno im je bina ukradena, ali ne jos zadugo..

potterhead

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ali meni je ovo glupo reći. Ajde da igra tipa u PSGu ili Sitiju pa da se tako kaže, ali Barsa je jedna od najvećih sportskih institucija, i nijedan pojedinac nije veći od nje. Još je gluplje kad uzmemo u obzir da je Barsa mes que un club (više od kluba).

XXXL

pre 7 godina

E, upravo zbog takvog stava ih je PSŽ onako nabušio u utorak. Kad ne ide, svi od njega očekuju da 'izmisli' neki solo prodor i gol. A fudbal se tako ne igra.

vince carter

pre 7 godina

Barselona je titulu 2006 osvojila bez mesija,2009 su apsolutno nezasluzeno usli u finale,mesi nije postojao na tim utakmicama i uvek je bio zaustavljen protiv celzija,messi iz argentine nije na najvecem broju utakmica nije ni blizu mesiju iz barselone gde je sve olaksano iako je on odlican igrac,ako je spanija bila u stanju da osvoji sve a barselona dobije real u sred madrida 4:0 bez mesija koji je usao posle treceg gola,dovoljno govori o kakvoj je ekipi rec...statistika nikad nije odredjivala najveceg zato je diego armando maradona najveci..izgovor njegovog imena zvuci kao najveci i opstace to ime jos sto godina a statistiku zaborave brzo.

SINISA

pre 7 godina

Kada pogledamo Mesijevu karijeru i sta je uradio sa Barselonom,koliko je izdigao na jedan veci nivo onda ovo nije daleko od istine...U Barseloni ga svi dozivljavaju bukvalno kao bozanstvo,nikad mu ni jedan zvizduk nije upucen od strane publike,samo skandiranje.Skandiranje od prvog trenutka kada je krocio na teren Nou Kampa.Zasluzio je bistu od 20 metara ispred Nuo Kampa.Rece genijalni Ronaldinjo skoro,"Messi je promijenio istoriju fudbala a ja sam u tome ucestvovao kada sam mu asistirao za svoj prvi gol u karijeri".

Petar

pre 7 godina

Barcelona je uvek bila iza najjacih klubova gledajuci svetski (tj evropski) fudbal. Dok nije dosao Ronaldinho imali su mislim 2 osvojene CL i to je to. Velikan ali ne najveci, ni blizu Realu, Milanu...bili su nesto slicno kao danas Inter, Arsenal, Roma - velikani a u isto vreme daleko od najvecih. Tek su od Ronaldinha i Messija postali najveca sila tog trenutka i pozicionirali se kao jedan od najvecih klubova svih vremena koji traje i danas.
Tako da jeste Messi veci od Barcelone jer da nema tog Messija Barcelona danas ne bi bila medju najvecim nego 'samo' medju velikanima, a to potvrdjuju titule, oduzmite sve titule sa Messijem pa pogledajte sta ostane

Nemanja

pre 7 godina

Nije u pravu! Kad je pocinjao je imao Ronaldinja, kasnije su na vrhuncu svoje karijere bili Cavi i Inesta. Sad su tu Suarez i Nejmar. Da njih nema, ni on ne bi bio to sto jeste. Za dokaz toga je dovoljno da ode u neki drugi tim i sve bi se odmah videlo ili njegove rezultate u odlicnoj reprezentaciji Argentine, gde nije nista osvojio. Za razliku od njega, Cavi, Inesta i ostali su sa Spanijom osvojili sve! Bez Cavia i Ineste u vecini njegove karijere, kao ni danas bez ostalih saigraca ne bi postigao ni pola toga. On je fantastican igrac ali nijedan nije veci od kluba kakav je Barselona.

Milos

pre 7 godina

Igrac za male utakmice!!
Ajde da se kladimo da ce na Laganesu da izleci frustracije zato sto ga je PSG ponizio!!
(Ronaldo, 18. februar 2017 11:55)

Pogresio si vest, ovo je vest o Mesiju a ne o penaldu.

kiki

pre 7 godina

(dostabre, 18. februar 2017 14:43)

Da su sudije korektne Real bi sada bio iza Barselone na tabeli, a Real ne bi osvojio ni LŠ prosle godine kao i mnoge durge titule i u LŠ i u Primeri. A taj tvoj Ronaldo je dobar igrac jedino u Realu i Junajtedu i u ta 2 kluba koja imaju ili koji su imali po jos 10 igraca svatske klase. Sve sto su Junajted i Real uradili sa Ronaldom to bi oni uradili i bez njega, a Real bi mozda bio i u uspesniji da nije njega. Osvojiti samo 1 titulu Primere u 7 godina, a imati takve igrace je premalo. U reprezentaciji se najbolje vidi koliko je Ronaldo dobar.. Nigde ga nema godinama. Na velikim takmicenjima je vecinom 1 ili 2 utakmice odigrao kako treba, a u svim ostalim je bio nevidljiv kao i na zadnjem EP koje je Portugal osvojio prakticki bez njega. Mesi je u reprezentaciji daleko bolji od njega. Mesi je najbolji strelac i asistent Argentine u istoriji, najbolji asistent u istoriji Kopa Amerike, dobijao je vise nagrada za najboljeg igraca na velikim takmicenjima sto Ronaldo nikad nece dobiti jer je 0 bez pomoci suigraca..

kwamo

pre 7 godina

ok. a sta cemo sa argentinom? najbolji na svetu,bog,otac i sveto ime nista ne osvaja sa svojom domovinom. kako to da komentarises nasmrkani maskerano? kristijanica je ipak osvojila sve i sa klubovima i sa portugalom. a da mesi uzme recimo nemacko drzavljanstvo,a

Q_pax

pre 7 godina

Moj cale,inace rukometni sportski radnik ,je ipak i veliki fudbalski radnik i ovako je uvek govorio na temu onih najvecih.." Pazi sine, zamisli jedan simfonijski orkestar u kome imas velike muzicare na razlitim instrumentima.Genijalne violoniliste,saksofoniste,violonceliste,trubace...i jednog coveka pored njih koji ih vodi,povezuje, inspirise...taj covek se u njihovom svetu zove "Dirigent" ,a pandam njemu u fudbalskom svetu je Johan Krojf ! " Cale mi je prosto fasciniran likom i delom Krojfa i po njemu je on najveci i najbolji ikad. Uvek je vise gotivio brazilce od argentinaca pa je govorio da mu je Zico odmah posle Krojfa, pa onda Maradona i Mesi .Gotivio je mnogoi Bergkampa,Kaku,Ronaldinha...Mesija postuje, al ga ne simpatise previse, dok na C. Ronaldovo ime se samo nasmeje jer ne moze da veruje da neko njega smatra najboljim il jos gore da ga stavlja u isti kos sa gore nabrojanim legendama.Ja isto tako smatram da je Mesi danas najbolji, kakav Cristiano ,ni do kolena mu nije.Ali isto tako ga ne smatram najboljim ikad.Jer mnogi od nas nisu gledali Pelea ,Krojfa, pa cak i Maradonu i skroz je bezveze davati ovakve konstatacije.Nismo kompetentni. Preteruje se !pz

lesa986

pre 7 godina

NEVEROVATAN je podatak da je najboljem igraču u istoriji fudbala (Masiju) za prvi gol u karijeri asistirao najveći talenat u istoriji fudbala (Ronaldinjo).

P.S. To su činjenice, ali za mene je Zuba Ronaldo najveći ikada!!!

Mikii

pre 7 godina

Niti je najveci u istoriji, niti je veci od Barselone. Za ovo prvo cak moze i da se diskutuje, a o drugom ne bih trosio reci. Ipak takva izjava dolazi od jednog fudbalera, pa je ne treba previse uzimati u obzir. Barselona je klub koji postoji vise od 100 godina i koji ce postojati i dalje. Mesi igra jos par sezona i on je svoje zavrsio. Nijedan igrac, ma koliko bio veliki, ne moze biti veci od ozbiljnog kluba. To cete najbolje videti kad Penaldu istekne ugovor kako ce ga Real slatko isutirati, bas kao sto je radio i sa vecim legendama od pomenutog.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Barcelona je uvek bila iza najjacih klubova gledajuci svetski (tj evropski) fudbal. Dok nije dosao Ronaldinho imali su mislim 2 osvojene CL i to je to. Velikan ali ne najveci, ni blizu Realu, Milanu...bili su nesto slicno kao danas Inter, Arsenal, Roma - velikani a u isto vreme daleko od najvecih.
(Petar, 18. februar 2017 12:12

Inter mozda danas nema neku ekipu, ali pogledaj ko je sta osvajao i kada, pa neces pricati bezveze. Inter je bio velikan 30 godina pre UEFAlone Svi klubovi koji su osvajali KES pre 1980. su "plava krv" Evropskog fudbala. Inter, '60, catenaccio... Ne moze fudbal da se analizira od dolaska Nejmara.

Stoickov ex Romario

pre 7 godina

(Petar, 18. februar 2017 12:12)
Do Ronaldinja su imali 1 LŠ (1992)
Sa Ronaldinjom još jednu (2006)
A sa Mesijem još 3 (20009, 2011 i 2015)
Kao što si rekao od njih dvojice počinje zlatno doba Barcelone
Poređenja radi...generacija u kojoj su bili Romario Stoickov Gvardiola Kuman nije osvojila LŠ
kasnije Ronaldo Figo Rivaldo Klajvert opet nista...

Bree

pre 7 godina

Svaki tim na svetu je 0 bez pravog 'box to box' igraca. Barselona je tu uvek bila bas jaka, Cavi, Iniesta, Fabregas, Rakitic... U Realu sada Modric i Kros, u Bajernu Alkantara i Vidal, itd. Mesi je fudbalski genije, to stoji, verovatno jedan od najboljih u istoriji, ali nista bez pomoci pravih veznjaka ne moze ni jedan tim na svetu. Dok se ne poveze zadnja i prednja linija, dzaba 10 Mesija u timu. Zato sa Argentinom nista nije ni osvojio, niti ce.

barsafan

pre 7 godina

Ovo su neverovatne izjave, bar za mene, nebuloze. Kako pojedinac moze da bude veci od kluba, tima,5,10,15,20 saigraca, trenera, uprave, navijaca? To je besmisleno, pa cak i u odredjenom trenutku, sezoni, a kamoli kroz istoriju.
Mesija obozavam kao igraca, divim mu se, mislim da je trenutno, kao i poslednjih sezona, najbolji igrac na svetu...ali to nikakve veze nema sa ovom izjavom Maskerana.
Majkl Dzordan je najbolji kosarkas svih vremena (sto se mene tice i najbolji sportista), ali ni on nije bio veci od Bulls-a.

veljko

pre 7 godina

istina, covek je prevazisao klub. i to kakav... tu neku auru je imao i maradona, pravi ronaldo, donekle zidan. pele naravno, u ono vreme. ronaldinjo je imao potencijal za vise od svih, ali kao da ga vrhunski status i nagrade i nisu uvek motivisale...

mesi mozda nije najtalentovaniji igrac, ali jeste najveci ikad. dosegao je maksimum, koji smo do sad imali prilike da gledamo. bilo kad, bilo gde. zato i jeste veci od kluba. bilo kog. u istoriji fudbala, stoji rame uz rame sa peleom

Nemanja

pre 7 godina

@ (kiki, 18. februar 2017 19:39)

Ronalo bio nevedljiv u reprezentaciji Portugala na ovom EP? Jeste u finalu jer se povredio. Pogledaj snimke prethodnih utakmica pa vidi ko ih je resavao. Protiv Madjara recimo? A ne mozes reci da je danasnji Portugal sila od reprezentacije... Kako god, on je osvojio titulu koju Mesi nije. Igrao je i u drugoj ligi i dokazao se titulama i Ligom sampiona. Mesi ima fantasticne saigrace i uvek ih je imao, pre svega Cavia i Inestu. Da nije bilo njih, Barsa ne bi osvojila ni pola titula a svi ih zanemaruju. Oni su bili i kljuc u igri Spanije i osvojili su sve i dominirali svetskim fudbalom. Za razliku od njih, Mesi sa fantasticnim saigracima u Argentini nije nista osvojio...

KORN

pre 7 godina

Ni jedan fudbaler nije veci od kluba pogotovo klubova kao sto su Real,Barsa,Bajern,Mancester.Neka ode Mesi iz Barse pa da vidimo kako ce on da igra u nekom drugom klubu a kako ce Barsa bez njega.Mesi ce kad tad da ode u penziju a Barsa ostaje vecna.

Markan

pre 7 godina

Petre sta bulaznis odakle ti ideja da poredis Arsenal i Romu sa Interom. Arsenal i Roma nemaju ni jednu LS, dok Inter ima vise nacionalnih prvenstava od Arsenala i Rome zajedno , 3 Lige Sampiona i Tripletu. Zato ne trabunjaj bzvz.

goran

pre 7 godina

Messi je velemajstor mislim da je greska sto su dali ronaldinja tada ako su se uklopili nejmar suarez i messi ne vidim zasto ne bi ronaldinjo tada bio s njim u duetu...

The One

pre 7 godina

Pitam se koliko covek treba da bude plitak i ogranicen da kaze "nije osvojio nista sa Argentinom"?
Prvo fudbal nije jedan na jedan, drugo dao je ogroman doprinos, dovlacio je Argentinu do finala samo nisu imali srece..Sad neko hoce da kaze da nemacka nije imala srece kada je Gece dao gol u 113 minutu?