Petak, 13.01.2017.

08:03

Novak sa Verdaskom na startu, Nadal u polufinalu

Održan je žreb za prvi Grend Slem sezone, Novak Đoković odbranu titule na Australian Openu započinje protiv Fernanda Verdaska.

Izvor:

Novak sa Verdaskom na startu, Nadal u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

DuckDodgers

pre 7 godina

Federer je smršao nema stomačić više... njega sam posmatrao jer je najveća nepoznanica... ali osim gubljenja mase i zatezanja mišića nekako igra ostaje nepromenjena, osim možda češćeg udaranja bekhend paralele nego ranijih godina, i eto taj udarac je precizniji... ostalo je sve slično ranijim sezonama... mislim ne potcenjujem ja njega, već analiziram malo... imam osećaj da ćemo videti koliko može baš u prvom takmičarskom meču koji bude odigrao...

Ciga

pre 7 godina

Berdih smarač će da izbaci Federera i Nišikorija samo da bi na kraju lagano poklekao protiv Marija. Ima da upropasti čitavu tu polovinu žreba, smor u najavi.

sao

pre 7 godina

Redakcijo. Nema polja za popunjavanje kontrole u delu za AU.
Nole, toliko su škrti da ti ni voditelji ni spikeri ne požele uspeh - jedva čekaju da Marej pobedi. Nadam se da ćeš pregurati svaku krizu uspešno i izaći kao pobednik. Srećno.

anica

pre 7 godina

(VUK, 13. januar 2017 16:19)
Ukradi je na jedno godinu dana, mala slatka krhka...bas kakve ti volis, plus volite lovu oboje, moze da ti uvrsti vege meni, razume se! Taman je jos godinu dana Novaku potrebno!

VUK

pre 7 godina

@Mikii...zaboravio si da napišeš u komentaru da pored toga što je ovo najjači AO turnir do sada , ovo je AO koji će po visini nagradnog fonda oboriti sve rekorde u istoriji GS. Neće moći Jelena do Đurđevdana izbrojati novčanice ako Novak odbrani titulu!ahha ha ha ha haaa haaa.Umreće od smeha kad smaknu preko 2 milje dolara.Pola od onoga što je Borg uzeo za celu karijeru buuuuhaaaa.

srle

pre 7 godina

Novak mora biti maksimalno oprezan na startu. Verdasko nije nimalo naivan protivnik u prvom kolu, prošle godine je u istoj rundi izbacio Nadala. Prošle nedelje je odigrao bez straha protiv Novaka u Dohi, sve to dovoljno je Novaku da bude koncentrisan od startaje. Mnogo kvalitetniji Novak, ali od početka mora biti fokusiran i neće biti nikakvih problema. Što se tiče Marejevog žreba, ne bi me iznenadilo da ga Federer izbaci ili možda Vavrinka pod uslovom da Sten odigra na svom nivou.

ZokaKulina

pre 7 godina

Kralju zgazi ih sve! Od tebe sve zavisi. Idemooooooo do rekordne 7. titule! Tvoja Srbija ceka 13. GS!!! Samo napred majstoreeeeee!!!!!!!

NIKI

pre 7 godina

ocigledno ovde vecina nije gledala nadala kako igra, iygubio jeste jedan mec od pocetka sezone od raonica prilicno glupo ali je u vrhunskoj formi, dimitrov je prosle nedelje dobio nisikorija i osvojio turnir, u vrhunskoj je formi, u svakom slucaju mnogo jaca novakova polovina zreba od marejove, svi su u formi, raonic, nadal, dimitrov, tamo wavrinka koji je polovican kao i nisikori a federer pod znakom pitanja, tako da, steta sto nema del potra ali dobro, nadamo se da ce se konacno spremiti za nastavak sezone..

Ciga

pre 7 godina

Berdih smarač će da izbaci Federera i Nišikorija samo da bi na kraju lagano poklekao protiv Marija. Ima da upropasti čitavu tu polovinu žreba, smor u najavi.

vatreni noletov navijač

pre 7 godina

Mozemo da samo nagadjamo sta ce biti gledajuci zreb i jasno je da je Verdasko opasan jer je prosle godine izbacio Nadala.Nadam se da je Nole izvukao pouku i da mora da krene punom parom.Mene samo malopo zabrinjava dloga koja je znatno brza a to Noletu ne odgovara.Iz tih razloga nije Sinsinati osvojio.Nista Nole posle treninga ne izjavljuje za podlogu pa se nadam da mu ne smeta.A i Moratoglu kaze da loptice samo lete.Nadam se pibedi Noleta protiv Verdaska pa makar u 5setova a onda ce biti lakse.Idemo Nole,zelim ti svu srecu.

Dragan

pre 7 godina

IDEMO NOLE. Sve se svodi na broj 13. Zreb na ovaj datum, Novak u pohodu na sedmu titulu u AO, samo da Nole prebrodi Verdaska, i otvoten put do finala sa nezgodnim Vavrinkom.Sve u svemu bice uzbudljivo.Sretno Novace u borbi za 13 GS i povratak na prvo mesto ATP.

milutin

pre 7 godina

Mislim da u ovom trenutku svako za protivnika više voli RF nego Nadala, ali to nemora da znači ništa. Ako Nole buđe igrao kao na zadnjem turniru, onda nam evo finala sa Vavrinkom. SREĆNO NOLE!8

cofi008

pre 7 godina

pa dobro, Mari u svojoj polovini ima Federera, Nišikorija i Vavrenku... 
Novaku je zapao težak prvi meč, i kasnije moguć dule sa Nadalom. 
Mislim da je fer žreb."

-treba biti posten i reci i da je marej dobio tezi zreb.
Ipak na samom startu verdasko ce biti jako jako opasan..kako odmice turnir novak ce dizati igru..ovde ce od samog starta morati da bude na 100% da se ne bi desilo nesto slicno kao na olimpijskim igrama...treba biti oprezan..zreb naizgled lak ..ali nikad se ne zna kad ce ko da eksplodira. setimo se onog meca sa andresonom na vimbldonu kada je nole zamalo izgubio a posle osvojio turnir..zatim proslog ao sa simonom..100 greska noleta i opet dobio mec i na kraju titula....dakle polako.
u finalu prizeljkujem bilo koga..samo ne vavrinka.
cak i mareja i feda bih pre pozeleo..

Dzon

pre 7 godina

Providan zreb! Jasno je da to nije zrebanje,nego da "neko" odlucuje ko ce sa kim da igra.. odavno se to vidi.. makar na ovim ozbiljnijim takmicenjima..

cofi008

pre 7 godina

Finale ce igrati Novak i Marej,nece biti nikakvih senzacija,Verdasko ce rutinski izgubiti,kao sto ce i Marej dobiti rutinski Federera ako se sretnu.Eto posle jednog turnira za neke postade i Dimitrov "mina",a ni sam Nadal se verovatno ne moze setiti kada je Novaku uzeo set.
(goblin, 13. januar 2017 12:09)

ako wawrinka bude igrao najbolji tenis oduvace mareja.

Jovan

pre 7 godina

Nenapisaste ni rec o Tipsarevicu. Pa sto on igra one silne celendzere sad za novu godinu po Bangkokovima, jer voli Tajland? Valjda covek juri bodove da udje u glavni zreb Australije? Evo dobio je jutros polufinale i ako osvoji sutra bice 104, a toliko prvih na svetu ide direktno u main draw. Samo ne znam kako obracunavaju taj ranking u Australiji i dal je Janko zakasnio?

вељко

pre 7 godina

Веома тежак меч за прво коло,али ако изађе као победник из једног таквог меча,још више ће добити на самопоуздању.
Генерално,жреб је изједначен,можда је Надал за нијансу опаснији ривал од Федерера.
Али,ко хоће титулу,нису битна имена играча против којих ћете играти.
Ако Новак победи оба леворука Шпанца- титула је његова!
Троицки и Лајовић испадају у првом колу.

IGI

pre 7 godina

Федерера нико и не спомиње ,већ су га пензионисали. Пројектовани жреб четвртфинала Мареј-Нишикори. Новак ако буде играо рекреативно у првом колу може да се и опече. Ако дође до полуфинала може нешто и да ураду.

KAO XXXL

pre 7 godina

Novak je dobio najtežeg protivnika za 1.kolo!
Čuvaj se Nole, jer Verdasko sprema osvetu i igraće kao za život!
Ostali favoriti uglavnom dobili u 1 kolu kvalifikante a Federer čak
i u drugom !?

Beobrad

pre 7 godina

Pa gde Verdasko opet?!
On uz Vavrinku i Berdiha ima najsnazniji forhend na turu, a i servis mu je grom!
Ipak, od Noleta zavisi sve!
Srecno majstore!

Ns

pre 7 godina

Ako prodje prva dva kola eto ga u polufinalu... Prvi favorit je Endi i to ubedljivo, mislim da ce uzetu Ao bez problema... Nole je drugi favorit ali Endiju nemoze fizicki da parira vise pogotovo u tri dobijena... Treci favorit je Raonic ali nepoznanica, kao i Rafa.., Federer i Wavrinka su bez sansi.... Moguca iznenadjenja su Nisikori,Dimitrov.... Mislim da Endi uzima Ao i Rg.

goblin

pre 7 godina

Finale ce igrati Novak i Marej,nece biti nikakvih senzacija,Verdasko ce rutinski izgubiti,kao sto ce i Marej dobiti rutinski Federera ako se sretnu.Eto posle jednog turnira za neke postade i Dimitrov "mina",a ni sam Nadal se verovatno ne moze setiti kada je Novaku uzeo set.

djordje

pre 7 godina

Zreb kakav je mogao da bude, dobar je. Igrace protiv Raonica, koji kao server protiv najboljeg riternera na svetu nema sta da trazi, cak i u svojoj najboljoj partiji. Nadal bi pojeo Raonica za 2h da je stari Nadal, ali nije tako da protiv Nadale verovatno nece ni igrati.
Ostali protivnici, sve ih zna, Verdasco, vec odigran mec, ulazi uigran protiv njega, Dmitrov koliko god da je dobar do sad nikad nije pokazao nesto sto Del Potro, Cilic i sl jesu. Mislim da je ovo turnir na kome mozemo da ocekujemo da Zverev dodje do QF ili SF, i da ce to biti mec koga Djokovic treba da boji.
Murray, ima prvo Querrey pa Isnera, kojima moze da krene servis i da ga poprilicno namuci cak i u 5 setova, pogotovo na 40+ stepeni. Preko toga morace protiv najverovatnije Stan W, koji ima 1 GS manje od Andija a i protiv RF koji ce imati ceo stadion da ga podrzava. Tu su i Tzonga i Cilic ali i "domaci" Kyrgios i Tomic. Murray ima mnogo tezi put do finala i ako cak i stigne do finala, bice poprilicno psihicki izmoren a i fizicki.
U slucaju da ga RF zaustavi, a Djokovic odbrani titulu, Andy se vraca gde mu je mesto, no2.
Ovo su samo pretpostavke ako sve bude islo 100% po planu.

out!

pre 7 godina

isbalansiran žreb. ja mislim samo da je miloš nezgodan protivnik kad mu krene servis a i napredovao je dosta. protiv novaka uvek ima neki dodatni motiv.
sa verdaskom će biti lagano u najgorem slučaju će da mu uzme jedan set. doha mu se neće ponoviti.

kaokakao

pre 7 godina

Slican zrijeb za obojicu izuzev ovog prvog kola. Mari ima Vavrinku, Federera ili Nisikorija, dok Djokovic ide na Dimitrova i Raonica i Nadala. Mada, vidjecemo kako ce se sve odvijati, bice iznenadjenja. Novak ako bude na nivou tesko ce ga bilo ko dobiti. Mislim da Mari tesko moze da ponovi sjajnu formu koju je imao krajem godine.

Scholes

pre 7 godina

Jedva cekam. Mislim da ce ovo biti jedan od najboljih AO u istoriji. Svi su u formi. Federer i Nadal jos malo da nasteluju formu, ali to ce u prva dva kola da odrade i posle cekamo najbolja polufinala ikada. Pored ove cetvorke imamo jos cetiri pet igraca koji igraju dobro trenutno, tako da cemo vec od osmine finala imati extra duele.

aman bre vise

pre 7 godina

Dokle bre vise, lak/tezak zreb, kako se ne smorite vise sa tim, sta znaci lak/tezak zreb???!!!
'Ajde BRE iskulirajte sa tim pesmicama i slicnim o porezu, najslabijoj/najjacoj eri tenisa i sl.
Ok???!!!

Danilo

pre 7 godina

Ako postoji odličan žreb, što nisam sasvim siguran, onda je Sten prošao najbolje:
Do eventualnog polufinala(Mari,Fedex,Nišikori) ima samo Kirgiosa i Čilića ili Congu, od jačih igrača.
Fedex je prestao da bude miljenik sreće pa ima po redu Berdiha,Nišikorija i Marija pre polufinala, ako bude po projekciji.
Mari ima Kverija,Iznera ili vrlo neugodnog Puja, potom Fedexa ili Nišikorija, pa Stena,a onda tek eventualno finale i Nole, ako bude projekcija.
Raonić ima do Nadala otvoren žreb i samo Simona i Aguta.
Nole realno do finala nema preveliku prepreku, ali Dimitrov može biti problem, a i polufinale sa Raonićem ili do tada sasvim razigranim Rafom.
Sve u svemu, kakvi žrebovi znaju biti, ovaj danas je odličan za Noleta.
Ostaje još samo njegovo šampionsko izdanje i 7. titula je u rukama.

Dermendziev

pre 7 godina

Mislim da je ipak Verdasko najtezi protivnik iz dva razloga:prvo je to kolo gde su iznenadjenja najveca,a on i Rafa jedino mogu da igraju maratonske meceve.Oni koji jako udaraju i prave asove nemogu izdrzati pet setova(brzo gube snagu,opasni su za dva dobijena seta),dok Dimitrov bi mogao biti opaswan za maratonski mec,ali je njegova psiholoska ravan niska.

Ako Marej pregura prvu nedelja najverovatnije ce otici u finale.

Srecno Novace!

Pozdrav!

Sima

pre 7 godina

Najsmesnije je sto se i dalje Federer smatra za "opasnost". On ce tek oko Vimbldona da "pocne" da igra koliko moze, do tada ce da napreduje polako, a onda ce da prevagnu godine... Ni on ni Nadal nemaju sta vise da traze, pored Novaka i Mareja, doslo je vreme dosadnih anonimaca...

sasa.r

pre 7 godina

Sa sadašnjim servisom od 180km/h, Novak nema šansi da izdrži do kraja jer će svaki svoj gem morati da ZARADI IGROM! To su veliki gubici snage i trošenje energije. Novak nema protivnika u svijetu tenisa osim sebe. On može da jače servira ali misli da ovo doziranje počtnog udarca nije pogubno za njega.Ponavljam , ogroman je pad u serviu Novaka đukovića , skoro 20km/h u prosjeku a to je nedopustivo. To vam je kao da servira žena , jer bar 10-tak ima tu brzinu servisa.ZAŠTO NEKI NOVINAR DIREKTNO NE PITA NOVAKA ZAŠTO SERVIRA TAKO SPORO? PA NEĆE SE VALJDA UVRIJEDITI?!

Dragana

pre 7 godina

Da li se kompjuterom radi ovaj zreb ili "rucno iz sesira"?

Odmah na startu da ga (mozda) posalju kuci. Sta ti je kalkulantski anglo mozak. Gde su dzentlmani i sirevi cccccc.

Mrs. programmer

Dejan

pre 7 godina

Ne kapiram tu famu ok zreba kada su Novak ili Marej u pitanju.
Ako si prvi ili drugi igrac na svetu, ima sve da pobedjujes do finala, jer zasluzujes da igras finale ako se najbolji.
Tako da je onda nebitno ko ti je kad na putu. Mogu i Federer i Nadal da dodju u prvom ili drugom kolu, pa ako si bolji od njih pobedices ih isto kao i da je cetvrt-finale.
Kada su u pitanju igraci poput Troickog, onda je bitan zreb, ali za najbolje zreb je samo tehnicka stvar.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Ovde nije problem sto Djokovic igra sa Verdaskom, vec sto igra sa njim u prvom kolu, a poznato je da Djokovic tek "ubacuje u brzinu" tek tamo od 3 kola mozda...

Papillon

pre 7 godina

U Novakovoj polovini žreba najveća prepreka na putu do finala mogao bi da bude Grigor Dimitrov, koji je posle dužeg vremena opet počeo da igra visoko kvalitetan napadački tenis.

Papillon

pre 7 godina

U Novakovoj polovini žreba najveća prepreka na putu do finala mogao bi da bude Grigor Dimitrov, koji je posle dužeg vremena opet počeo da igra visoko kvalitetan napadački tenis.

jovaNS

pre 7 godina

Još nisam video, do sada, da dva kvalifikanta igraju u prvom kolu međusobno. Pa pobednik ide na pobednika između trećeg kvalifikanta, i - Federera. Kakva nameštaljka, na malo, da niko ne primeti.

Dejan

pre 7 godina

Ima izazova na obe strane, ali u jednom delu Federrer, Wawrinka, Murray, lakše je.
Ako uzme AO i dođe na 13GS biće to ozbiljan Boost i motivacija, jer je jedva prežalio US Open gde je ima za malo 13. 5 je puno, ali ako dođe na 4... to je već sagledivo. Svake godine po 2.

Mikii

pre 7 godina

Dakle 'vako: Na startu u formi iz najboljih dana, mentalna gromada Nando Verdasko (desi mu se da s vremena na vreme ne iskoristi po 5,6 mec lopti, ali Boze moj i on je samo covek), potom vecito neugodni Istomin. Vec gubite dah od ovih silnih imena? Idemo dalje: Zatim mlada nada spanskog tenisa, veliki Busta, pa onda imamo trofejne i supertalentovane Dimitrova ili mladjanog Gaskea, onda nam dolazi visestruki grend slem osvajac Raonic, covek koji je znatno, znatno napredovao prethodnih godina, a onda u polufinalu ni manje, ni vise no veliki, posebno u poslednje dve i po godine spanski matador Rafa Nadal. Covek koji je uspeo da nanize u svojoj gubitnickoj riznici u pomenutom periodu cak i ime Viktora Troickog. A onda u finalu, prvi teniser sveta, covek koji je lomio redom i Rafu i Fedeksa iz najboljih dana, koji koristi i najmanju sansu i koji je primer stabilnosti na terenu, the great Andy. Ili mozda svajcarska legenda sa, za tenis mladih, nepunih 36 leta. Ah, da, moguc je i Wawrinka, ako do tada ne ispadne od vrhunskih asova tipa Evans ili Agut. Sve u svemu, najjaci Australian Open ikada, hahahahahahahahahahahahahah

Prognoza

pre 7 godina

Endi Mari nece doci ni do polufinala. Federer ce igrati minimum polufinale. Nadal nece proci dalje od cetvrtfinala. Novak Djokovic ce igrati najmanje polufinale. To vam je po trenutnoj formi, tradiciji na turniru i psihi samih igraca. Mari je pokazao koliko nije spreman za mesto broj jedan i sada mu sledi opet razocaravajuca godina, topice se poeni, a on ce ipak zadrzati drugo mesto jer se niko jos nije istakao kao kandidat za to. Novak ove godine moze do minimum dva GS. Novak je u odlicnoj situaciji jer nema pritiska na njemu i fokus ce biti na prvom mestu uzeti sto vise GS

Uporni baksuz

pre 7 godina

Kako to kažu strip legende: "Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!". Znači, ako si najbolji, svejedno je ko je sa druge strane.

kopaski

pre 7 godina

Deluje kao da je prvi korak najtezi...mada mislim da nece imati vecih problema sa Verdaskom u 3 seta...vise me strah za Bugarina...
U svakom slucaju...nek mu je sa srecom...

D

pre 7 godina

Dobar zreb. Verdaska ce sad da dobije lako, to obicno tako ide. Edmund i Dimitrov mogu biti nezgodni ali samo ako Nole nije na svom nivou. Raonic na Nadala u cetvrtfinalu i onda neko stize umoran u polufinale. Sa druge strane Marej ili ispada u cetvrtom kolu ili ide u finale. Rodžer ili Nišikori, dva igraca koja njemu nikako ne leze. Kako god, biće uzbudljivo.

povratak kralja

pre 7 godina

bogami vraski tezak zreb da se ne zavaravamo.
prvi,verdasko koji je pre neki dan u dohi imao veliku prednost u mecu sa novakom i koji zna da odigra fenomenalno na ovom turniru(nadal).
drugi, dimitrov koji je predhodno osvojio brizbejn,pun samopouzdanja i velikoj formi.
treci, raonic opasan server protiv kojeg nole dosad nije imao nekih problema,ali treba izdrzati na tri seta.
i cetvrti,nadal koji polako ulazi u "fazon",ali u ovakvom odnosu snaga. mislim da nema sanse protiv novaka.
prognoziram finale MARI-ĐOKOVIĆ

Nikola

pre 7 godina

Zreb ko zreb, bilo je i laksih a i tezih. Ono sto mi je zapalo za oko vezano je za sliku sa Andjelikom, i njena nadkolenica, mislim da je za trecinu veca u obimu od Novakove. U trenutku sam pomislio da Rafa stao pored.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Verdasko je nezgodan, ali mislim da ce Djokovic u 3, maks 4 seta proci dalje. JAKO NEUGODAN protivnik bice mu Dimitrov, poceo je ovu godinu zestoko... ali opak mislim da je izvukao dobar zreb

Davis Cup trener

pre 7 godina

Nece moci Federer Berdiha da prodje. Ne znam sto clanak pise da dolazi Djokovicu, a sto mu rivals vidi tek u Nisikoriju. Federer je u gornjoj polovini zreba, a ne kod Djokovica. Novak je spasavao mec lopte pre nedelju dana protiv Verdaska. Ako prodje prvo kolo, osvaja!

KAO XXXL

pre 7 godina

Težak žreb za Novaka , 1kolo F.Verdasko !
A 4 kolo G.Dimitrov ili Gaske!
Mnogo bolje bi bilo Federer u 4 kolu nego Nadal u čevrtfinalu!
A najopasnije je što su podlogu ubrazali na glavnom terenu!
To odgovara snažnijim igračima i serverima!
Rade Englezi sofistiku za Mareja!

mister no

pre 7 godina

Prosle godine nadal je nezasluzeno dobio verdaska ako negresim bas u dohi.Kao bumerang vratilo mu se na ozi opnu bas protiv verdaska. Ove godine Novak na isti nacin dobija verdaska u dohi,samo se nadam da nece proci Ko nadal. Ako prodje prvo kolo osvaja ozi open.

vlasta

pre 7 godina

Pitanje za ove sto spominju da je zreb tezak..A kakav to treba biti na GS turniru?
Zelim mu mnogo uspeha,ali mi taj Pepe Imas i love sharing opasno bodu oci..

dada

pre 7 godina

Kome je ovo lak zreb ??? Verdasko i Dimitrov u nikad boljoj formi,o Raonicu da ne govorim,nikome na AO ne odgovara jak server.Marej ce se prosetati do finala a verovatno i osvojiti posle toliko poraza,nekako mi je to logicno.Nisikori,a ni Federer mu nisu nikakva pretnja,Wawrinka nije u formi,a kao lud igra samo protiv Djokovica,to je odavno poznato.Ako Nole dodje do polufinala,za mene bi to bio neverovatan uspeh.Srecno !

Objektivan

pre 7 godina

Ono u Dohi sa Verdaskom je bila dobra opomena,tako da Verdaska sad u tri seta lagano dobija,zreb je objektivno mogao biti mnogo tezi,i sve je na Novaku,sa igrom,koncentracijom i zeljom iz Dohe podignutom za jedan nivo lako finale a u finalu ga ceka Fed.-stara musterija.

Grga Pitič - Crna maćka beli maćor

pre 7 godina

@dodaj ekser......... Naravni da je tu Nadal naj manji problem, jer Boze moj treba doci do njega, a pritom ima bombu u prvom kolu, u obliku Verdaska. Tako da ti kolektoru moj, smanji dozivljaj oko Nadala, i naravno broj zareza.Trpao si ih brate kao Karlovic aseve.

RF

pre 7 godina

Veoma tezak zreb za Mareja,Federera,Nisikorja i Varvrinku jer su svi u istoj polovini, Nadal,Novak i Raonic su mnogo bolje prosli.Ako Federer dodje do 1/4, budite sigurni da cete ga gledati u finalu.Ako uspe da pobedi Berdiha pa Nisikorija bice mu dovoljno da stekne formu i da udje u ritam ,a posle toga neko ce pisati istoriju ili Novak ili Rodzer !!!

veliki strumf

pre 7 godina

Verdasko je veoma opasan rival za prvo kolo. Ne samo da je u formi, vec je u Australiji i do sada imao nekoliko blistavih partija, narocito protiv Rafe. Nakon toga, do polufinala, cak i finala Nole ce se prosetati. Nisikori-Federer vec u 4. kolu - bice to sjajan mec, a onda pobednik na Mareja i nadam se kraj Endijevog ovogodisnjeg puta.

dodaj ekser

pre 7 godina

meni ovo nije lak žreb, verdasko, dobro igra ovaj turnir, u formi je, dimitrov, u formi, raonic top 10 igrač, server, tu je Nadal najmanji problem.

borkes

pre 7 godina

Po meni, odličan žreb. Od 1. kola kvalitetni protivnici ali ni jedan, što bi se reklo, "tradicionalno neugodan".
Ostale sam pogledao ovlaš i samo sam primetio da Fed u prva dva kola ima kvalifikante :-)) Simpatično.
Idemo dalje.

drago

pre 7 godina

Htio sam napisati da bi Cilic trwbao i Tomixa izbhwci ali dobro ne moze sve..
Nezgodan he i Janowitz za prvo kolo. Ali u osmini na Tsongu, za njega nije moglo bolje. Sta Murray da kaze koji mora na Federera u osmini. Pa xak i Wawrinja je dugi najbolji izbor a Murray je isto bolji izbor od Djokovica.

park

pre 7 godina

Verdasko kad ga krene, može da mu uzme set i izmori ga debelo, sa ovakvim Rafom na betonu mislim da neće imati problema, ali Miloš je sve bolji i tu može svašta da se desi. Nadamo se da će Stan the Man biti u finalu, i da će mu Nole naplatiti dug.

Petar®

pre 7 godina

Pa dobro, Mari u svojoj polovini ima Federera, Nišikorija i Vavrenku...
Novaku je zapao težak prvi meč, i kasnije moguć dule sa Nadalom.
Mislim da je fer žreb.

John Terry

pre 7 godina

Novaku najtezi protivnik u prvom kolu i ako to pregura posle ce imati dosta dobar zreb. Sto se polufinala tice, tesko da ce Nadal dotle da dodje, ali nije nemoguce naravno.

VUK

pre 7 godina

nikad se ne zna... Verdasco i Raonić nemaju šta da izgube i igraće agresivno do krajnjih granica.. ako i bude meča sa Nadalom, ponoviće se atmosfera iz finala Wimbldona sa Federerom. Svi će hteti da podrže povratak velikog šampiona Nadala. Nije baš žreb lagan kako izgleda na prvi pogled. Nole je ove godine promenio ritam. Trenira. Na vreme je došao u Melburn. Sam je sa str.štabom i posvećen turniru. Ipak kada igra svoj najbolji tenis, pita se samo on.Srećno!

Petar®

pre 7 godina

Pa dobro, Mari u svojoj polovini ima Federera, Nišikorija i Vavrenku...
Novaku je zapao težak prvi meč, i kasnije moguć dule sa Nadalom.
Mislim da je fer žreb.

VUK

pre 7 godina

nikad se ne zna... Verdasco i Raonić nemaju šta da izgube i igraće agresivno do krajnjih granica.. ako i bude meča sa Nadalom, ponoviće se atmosfera iz finala Wimbldona sa Federerom. Svi će hteti da podrže povratak velikog šampiona Nadala. Nije baš žreb lagan kako izgleda na prvi pogled. Nole je ove godine promenio ritam. Trenira. Na vreme je došao u Melburn. Sam je sa str.štabom i posvećen turniru. Ipak kada igra svoj najbolji tenis, pita se samo on.Srećno!

kopaski

pre 7 godina

Deluje kao da je prvi korak najtezi...mada mislim da nece imati vecih problema sa Verdaskom u 3 seta...vise me strah za Bugarina...
U svakom slucaju...nek mu je sa srecom...

park

pre 7 godina

Verdasko kad ga krene, može da mu uzme set i izmori ga debelo, sa ovakvim Rafom na betonu mislim da neće imati problema, ali Miloš je sve bolji i tu može svašta da se desi. Nadamo se da će Stan the Man biti u finalu, i da će mu Nole naplatiti dug.

dodaj ekser

pre 7 godina

meni ovo nije lak žreb, verdasko, dobro igra ovaj turnir, u formi je, dimitrov, u formi, raonic top 10 igrač, server, tu je Nadal najmanji problem.

veliki strumf

pre 7 godina

Verdasko je veoma opasan rival za prvo kolo. Ne samo da je u formi, vec je u Australiji i do sada imao nekoliko blistavih partija, narocito protiv Rafe. Nakon toga, do polufinala, cak i finala Nole ce se prosetati. Nisikori-Federer vec u 4. kolu - bice to sjajan mec, a onda pobednik na Mareja i nadam se kraj Endijevog ovogodisnjeg puta.

borkes

pre 7 godina

Po meni, odličan žreb. Od 1. kola kvalitetni protivnici ali ni jedan, što bi se reklo, "tradicionalno neugodan".
Ostale sam pogledao ovlaš i samo sam primetio da Fed u prva dva kola ima kvalifikante :-)) Simpatično.
Idemo dalje.

John Terry

pre 7 godina

Novaku najtezi protivnik u prvom kolu i ako to pregura posle ce imati dosta dobar zreb. Sto se polufinala tice, tesko da ce Nadal dotle da dodje, ali nije nemoguce naravno.

cofi008

pre 7 godina

Finale ce igrati Novak i Marej,nece biti nikakvih senzacija,Verdasko ce rutinski izgubiti,kao sto ce i Marej dobiti rutinski Federera ako se sretnu.Eto posle jednog turnira za neke postade i Dimitrov "mina",a ni sam Nadal se verovatno ne moze setiti kada je Novaku uzeo set.
(goblin, 13. januar 2017 12:09)

ako wawrinka bude igrao najbolji tenis oduvace mareja.

Beobrad

pre 7 godina

Pa gde Verdasko opet?!
On uz Vavrinku i Berdiha ima najsnazniji forhend na turu, a i servis mu je grom!
Ipak, od Noleta zavisi sve!
Srecno majstore!

djordje

pre 7 godina

Zreb kakav je mogao da bude, dobar je. Igrace protiv Raonica, koji kao server protiv najboljeg riternera na svetu nema sta da trazi, cak i u svojoj najboljoj partiji. Nadal bi pojeo Raonica za 2h da je stari Nadal, ali nije tako da protiv Nadale verovatno nece ni igrati.
Ostali protivnici, sve ih zna, Verdasco, vec odigran mec, ulazi uigran protiv njega, Dmitrov koliko god da je dobar do sad nikad nije pokazao nesto sto Del Potro, Cilic i sl jesu. Mislim da je ovo turnir na kome mozemo da ocekujemo da Zverev dodje do QF ili SF, i da ce to biti mec koga Djokovic treba da boji.
Murray, ima prvo Querrey pa Isnera, kojima moze da krene servis i da ga poprilicno namuci cak i u 5 setova, pogotovo na 40+ stepeni. Preko toga morace protiv najverovatnije Stan W, koji ima 1 GS manje od Andija a i protiv RF koji ce imati ceo stadion da ga podrzava. Tu su i Tzonga i Cilic ali i "domaci" Kyrgios i Tomic. Murray ima mnogo tezi put do finala i ako cak i stigne do finala, bice poprilicno psihicki izmoren a i fizicki.
U slucaju da ga RF zaustavi, a Djokovic odbrani titulu, Andy se vraca gde mu je mesto, no2.
Ovo su samo pretpostavke ako sve bude islo 100% po planu.

milutin

pre 7 godina

Mislim da u ovom trenutku svako za protivnika više voli RF nego Nadala, ali to nemora da znači ništa. Ako Nole buđe igrao kao na zadnjem turniru, onda nam evo finala sa Vavrinkom. SREĆNO NOLE!8

cofi008

pre 7 godina

pa dobro, Mari u svojoj polovini ima Federera, Nišikorija i Vavrenku... 
Novaku je zapao težak prvi meč, i kasnije moguć dule sa Nadalom. 
Mislim da je fer žreb."

-treba biti posten i reci i da je marej dobio tezi zreb.
Ipak na samom startu verdasko ce biti jako jako opasan..kako odmice turnir novak ce dizati igru..ovde ce od samog starta morati da bude na 100% da se ne bi desilo nesto slicno kao na olimpijskim igrama...treba biti oprezan..zreb naizgled lak ..ali nikad se ne zna kad ce ko da eksplodira. setimo se onog meca sa andresonom na vimbldonu kada je nole zamalo izgubio a posle osvojio turnir..zatim proslog ao sa simonom..100 greska noleta i opet dobio mec i na kraju titula....dakle polako.
u finalu prizeljkujem bilo koga..samo ne vavrinka.
cak i mareja i feda bih pre pozeleo..

ZokaKulina

pre 7 godina

Kralju zgazi ih sve! Od tebe sve zavisi. Idemooooooo do rekordne 7. titule! Tvoja Srbija ceka 13. GS!!! Samo napred majstoreeeeee!!!!!!!

vatreni noletov navijač

pre 7 godina

Mozemo da samo nagadjamo sta ce biti gledajuci zreb i jasno je da je Verdasko opasan jer je prosle godine izbacio Nadala.Nadam se da je Nole izvukao pouku i da mora da krene punom parom.Mene samo malopo zabrinjava dloga koja je znatno brza a to Noletu ne odgovara.Iz tih razloga nije Sinsinati osvojio.Nista Nole posle treninga ne izjavljuje za podlogu pa se nadam da mu ne smeta.A i Moratoglu kaze da loptice samo lete.Nadam se pibedi Noleta protiv Verdaska pa makar u 5setova a onda ce biti lakse.Idemo Nole,zelim ti svu srecu.

sasa.r

pre 7 godina

Sa sadašnjim servisom od 180km/h, Novak nema šansi da izdrži do kraja jer će svaki svoj gem morati da ZARADI IGROM! To su veliki gubici snage i trošenje energije. Novak nema protivnika u svijetu tenisa osim sebe. On može da jače servira ali misli da ovo doziranje počtnog udarca nije pogubno za njega.Ponavljam , ogroman je pad u serviu Novaka đukovića , skoro 20km/h u prosjeku a to je nedopustivo. To vam je kao da servira žena , jer bar 10-tak ima tu brzinu servisa.ZAŠTO NEKI NOVINAR DIREKTNO NE PITA NOVAKA ZAŠTO SERVIRA TAKO SPORO? PA NEĆE SE VALJDA UVRIJEDITI?!

KAO XXXL

pre 7 godina

Novak je dobio najtežeg protivnika za 1.kolo!
Čuvaj se Nole, jer Verdasko sprema osvetu i igraće kao za život!
Ostali favoriti uglavnom dobili u 1 kolu kvalifikante a Federer čak
i u drugom !?

Ciga

pre 7 godina

Berdih smarač će da izbaci Federera i Nišikorija samo da bi na kraju lagano poklekao protiv Marija. Ima da upropasti čitavu tu polovinu žreba, smor u najavi.

Ciga

pre 7 godina

Berdih smarač će da izbaci Federera i Nišikorija samo da bi na kraju lagano poklekao protiv Marija. Ima da upropasti čitavu tu polovinu žreba, smor u najavi.

Jovan

pre 7 godina

Nenapisaste ni rec o Tipsarevicu. Pa sto on igra one silne celendzere sad za novu godinu po Bangkokovima, jer voli Tajland? Valjda covek juri bodove da udje u glavni zreb Australije? Evo dobio je jutros polufinale i ako osvoji sutra bice 104, a toliko prvih na svetu ide direktno u main draw. Samo ne znam kako obracunavaju taj ranking u Australiji i dal je Janko zakasnio?

sao

pre 7 godina

Redakcijo. Nema polja za popunjavanje kontrole u delu za AU.
Nole, toliko su škrti da ti ni voditelji ni spikeri ne požele uspeh - jedva čekaju da Marej pobedi. Nadam se da ćeš pregurati svaku krizu uspešno i izaći kao pobednik. Srećno.

вељко

pre 7 godina

Веома тежак меч за прво коло,али ако изађе као победник из једног таквог меча,још више ће добити на самопоуздању.
Генерално,жреб је изједначен,можда је Надал за нијансу опаснији ривал од Федерера.
Али,ко хоће титулу,нису битна имена играча против којих ћете играти.
Ако Новак победи оба леворука Шпанца- титула је његова!
Троицки и Лајовић испадају у првом колу.

Dragan

pre 7 godina

IDEMO NOLE. Sve se svodi na broj 13. Zreb na ovaj datum, Novak u pohodu na sedmu titulu u AO, samo da Nole prebrodi Verdaska, i otvoten put do finala sa nezgodnim Vavrinkom.Sve u svemu bice uzbudljivo.Sretno Novace u borbi za 13 GS i povratak na prvo mesto ATP.

srle

pre 7 godina

Novak mora biti maksimalno oprezan na startu. Verdasko nije nimalo naivan protivnik u prvom kolu, prošle godine je u istoj rundi izbacio Nadala. Prošle nedelje je odigrao bez straha protiv Novaka u Dohi, sve to dovoljno je Novaku da bude koncentrisan od startaje. Mnogo kvalitetniji Novak, ali od početka mora biti fokusiran i neće biti nikakvih problema. Što se tiče Marejevog žreba, ne bi me iznenadilo da ga Federer izbaci ili možda Vavrinka pod uslovom da Sten odigra na svom nivou.

Dermendziev

pre 7 godina

Mislim da je ipak Verdasko najtezi protivnik iz dva razloga:prvo je to kolo gde su iznenadjenja najveca,a on i Rafa jedino mogu da igraju maratonske meceve.Oni koji jako udaraju i prave asove nemogu izdrzati pet setova(brzo gube snagu,opasni su za dva dobijena seta),dok Dimitrov bi mogao biti opaswan za maratonski mec,ali je njegova psiholoska ravan niska.

Ako Marej pregura prvu nedelja najverovatnije ce otici u finale.

Srecno Novace!

Pozdrav!

Danilo

pre 7 godina

Ako postoji odličan žreb, što nisam sasvim siguran, onda je Sten prošao najbolje:
Do eventualnog polufinala(Mari,Fedex,Nišikori) ima samo Kirgiosa i Čilića ili Congu, od jačih igrača.
Fedex je prestao da bude miljenik sreće pa ima po redu Berdiha,Nišikorija i Marija pre polufinala, ako bude po projekciji.
Mari ima Kverija,Iznera ili vrlo neugodnog Puja, potom Fedexa ili Nišikorija, pa Stena,a onda tek eventualno finale i Nole, ako bude projekcija.
Raonić ima do Nadala otvoren žreb i samo Simona i Aguta.
Nole realno do finala nema preveliku prepreku, ali Dimitrov može biti problem, a i polufinale sa Raonićem ili do tada sasvim razigranim Rafom.
Sve u svemu, kakvi žrebovi znaju biti, ovaj danas je odličan za Noleta.
Ostaje još samo njegovo šampionsko izdanje i 7. titula je u rukama.

NIKI

pre 7 godina

ocigledno ovde vecina nije gledala nadala kako igra, iygubio jeste jedan mec od pocetka sezone od raonica prilicno glupo ali je u vrhunskoj formi, dimitrov je prosle nedelje dobio nisikorija i osvojio turnir, u vrhunskoj je formi, u svakom slucaju mnogo jaca novakova polovina zreba od marejove, svi su u formi, raonic, nadal, dimitrov, tamo wavrinka koji je polovican kao i nisikori a federer pod znakom pitanja, tako da, steta sto nema del potra ali dobro, nadamo se da ce se konacno spremiti za nastavak sezone..

VUK

pre 7 godina

@Mikii...zaboravio si da napišeš u komentaru da pored toga što je ovo najjači AO turnir do sada , ovo je AO koji će po visini nagradnog fonda oboriti sve rekorde u istoriji GS. Neće moći Jelena do Đurđevdana izbrojati novčanice ako Novak odbrani titulu!ahha ha ha ha haaa haaa.Umreće od smeha kad smaknu preko 2 milje dolara.Pola od onoga što je Borg uzeo za celu karijeru buuuuhaaaa.

IGI

pre 7 godina

Федерера нико и не спомиње ,већ су га пензионисали. Пројектовани жреб четвртфинала Мареј-Нишикори. Новак ако буде играо рекреативно у првом колу може да се и опече. Ако дође до полуфинала може нешто и да ураду.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Ovde nije problem sto Djokovic igra sa Verdaskom, vec sto igra sa njim u prvom kolu, a poznato je da Djokovic tek "ubacuje u brzinu" tek tamo od 3 kola mozda...

jovaNS

pre 7 godina

Još nisam video, do sada, da dva kvalifikanta igraju u prvom kolu međusobno. Pa pobednik ide na pobednika između trećeg kvalifikanta, i - Federera. Kakva nameštaljka, na malo, da niko ne primeti.

Uporni baksuz

pre 7 godina

Kako to kažu strip legende: "Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!". Znači, ako si najbolji, svejedno je ko je sa druge strane.

Objektivan

pre 7 godina

Ono u Dohi sa Verdaskom je bila dobra opomena,tako da Verdaska sad u tri seta lagano dobija,zreb je objektivno mogao biti mnogo tezi,i sve je na Novaku,sa igrom,koncentracijom i zeljom iz Dohe podignutom za jedan nivo lako finale a u finalu ga ceka Fed.-stara musterija.

mister no

pre 7 godina

Prosle godine nadal je nezasluzeno dobio verdaska ako negresim bas u dohi.Kao bumerang vratilo mu se na ozi opnu bas protiv verdaska. Ove godine Novak na isti nacin dobija verdaska u dohi,samo se nadam da nece proci Ko nadal. Ako prodje prvo kolo osvaja ozi open.

DuckDodgers

pre 7 godina

Federer je smršao nema stomačić više... njega sam posmatrao jer je najveća nepoznanica... ali osim gubljenja mase i zatezanja mišića nekako igra ostaje nepromenjena, osim možda češćeg udaranja bekhend paralele nego ranijih godina, i eto taj udarac je precizniji... ostalo je sve slično ranijim sezonama... mislim ne potcenjujem ja njega, već analiziram malo... imam osećaj da ćemo videti koliko može baš u prvom takmičarskom meču koji bude odigrao...

Scholes

pre 7 godina

Jedva cekam. Mislim da ce ovo biti jedan od najboljih AO u istoriji. Svi su u formi. Federer i Nadal jos malo da nasteluju formu, ali to ce u prva dva kola da odrade i posle cekamo najbolja polufinala ikada. Pored ove cetvorke imamo jos cetiri pet igraca koji igraju dobro trenutno, tako da cemo vec od osmine finala imati extra duele.

drago

pre 7 godina

Htio sam napisati da bi Cilic trwbao i Tomixa izbhwci ali dobro ne moze sve..
Nezgodan he i Janowitz za prvo kolo. Ali u osmini na Tsongu, za njega nije moglo bolje. Sta Murray da kaze koji mora na Federera u osmini. Pa xak i Wawrinja je dugi najbolji izbor a Murray je isto bolji izbor od Djokovica.

Papillon

pre 7 godina

U Novakovoj polovini žreba najveća prepreka na putu do finala mogao bi da bude Grigor Dimitrov, koji je posle dužeg vremena opet počeo da igra visoko kvalitetan napadački tenis.

Dejan

pre 7 godina

Ima izazova na obe strane, ali u jednom delu Federrer, Wawrinka, Murray, lakše je.
Ako uzme AO i dođe na 13GS biće to ozbiljan Boost i motivacija, jer je jedva prežalio US Open gde je ima za malo 13. 5 je puno, ali ako dođe na 4... to je već sagledivo. Svake godine po 2.

Dejan

pre 7 godina

Ne kapiram tu famu ok zreba kada su Novak ili Marej u pitanju.
Ako si prvi ili drugi igrac na svetu, ima sve da pobedjujes do finala, jer zasluzujes da igras finale ako se najbolji.
Tako da je onda nebitno ko ti je kad na putu. Mogu i Federer i Nadal da dodju u prvom ili drugom kolu, pa ako si bolji od njih pobedices ih isto kao i da je cetvrt-finale.
Kada su u pitanju igraci poput Troickog, onda je bitan zreb, ali za najbolje zreb je samo tehnicka stvar.

out!

pre 7 godina

isbalansiran žreb. ja mislim samo da je miloš nezgodan protivnik kad mu krene servis a i napredovao je dosta. protiv novaka uvek ima neki dodatni motiv.
sa verdaskom će biti lagano u najgorem slučaju će da mu uzme jedan set. doha mu se neće ponoviti.

goblin

pre 7 godina

Finale ce igrati Novak i Marej,nece biti nikakvih senzacija,Verdasko ce rutinski izgubiti,kao sto ce i Marej dobiti rutinski Federera ako se sretnu.Eto posle jednog turnira za neke postade i Dimitrov "mina",a ni sam Nadal se verovatno ne moze setiti kada je Novaku uzeo set.

Prognoza

pre 7 godina

Endi Mari nece doci ni do polufinala. Federer ce igrati minimum polufinale. Nadal nece proci dalje od cetvrtfinala. Novak Djokovic ce igrati najmanje polufinale. To vam je po trenutnoj formi, tradiciji na turniru i psihi samih igraca. Mari je pokazao koliko nije spreman za mesto broj jedan i sada mu sledi opet razocaravajuca godina, topice se poeni, a on ce ipak zadrzati drugo mesto jer se niko jos nije istakao kao kandidat za to. Novak ove godine moze do minimum dva GS. Novak je u odlicnoj situaciji jer nema pritiska na njemu i fokus ce biti na prvom mestu uzeti sto vise GS

Davis Cup trener

pre 7 godina

Nece moci Federer Berdiha da prodje. Ne znam sto clanak pise da dolazi Djokovicu, a sto mu rivals vidi tek u Nisikoriju. Federer je u gornjoj polovini zreba, a ne kod Djokovica. Novak je spasavao mec lopte pre nedelju dana protiv Verdaska. Ako prodje prvo kolo, osvaja!

Dzon

pre 7 godina

Providan zreb! Jasno je da to nije zrebanje,nego da "neko" odlucuje ko ce sa kim da igra.. odavno se to vidi.. makar na ovim ozbiljnijim takmicenjima..

Nikola

pre 7 godina

Zreb ko zreb, bilo je i laksih a i tezih. Ono sto mi je zapalo za oko vezano je za sliku sa Andjelikom, i njena nadkolenica, mislim da je za trecinu veca u obimu od Novakove. U trenutku sam pomislio da Rafa stao pored.

RF

pre 7 godina

Veoma tezak zreb za Mareja,Federera,Nisikorja i Varvrinku jer su svi u istoj polovini, Nadal,Novak i Raonic su mnogo bolje prosli.Ako Federer dodje do 1/4, budite sigurni da cete ga gledati u finalu.Ako uspe da pobedi Berdiha pa Nisikorija bice mu dovoljno da stekne formu i da udje u ritam ,a posle toga neko ce pisati istoriju ili Novak ili Rodzer !!!

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Verdasko je nezgodan, ali mislim da ce Djokovic u 3, maks 4 seta proci dalje. JAKO NEUGODAN protivnik bice mu Dimitrov, poceo je ovu godinu zestoko... ali opak mislim da je izvukao dobar zreb

vlasta

pre 7 godina

Pitanje za ove sto spominju da je zreb tezak..A kakav to treba biti na GS turniru?
Zelim mu mnogo uspeha,ali mi taj Pepe Imas i love sharing opasno bodu oci..

kaokakao

pre 7 godina

Slican zrijeb za obojicu izuzev ovog prvog kola. Mari ima Vavrinku, Federera ili Nisikorija, dok Djokovic ide na Dimitrova i Raonica i Nadala. Mada, vidjecemo kako ce se sve odvijati, bice iznenadjenja. Novak ako bude na nivou tesko ce ga bilo ko dobiti. Mislim da Mari tesko moze da ponovi sjajnu formu koju je imao krajem godine.

Mikii

pre 7 godina

Dakle 'vako: Na startu u formi iz najboljih dana, mentalna gromada Nando Verdasko (desi mu se da s vremena na vreme ne iskoristi po 5,6 mec lopti, ali Boze moj i on je samo covek), potom vecito neugodni Istomin. Vec gubite dah od ovih silnih imena? Idemo dalje: Zatim mlada nada spanskog tenisa, veliki Busta, pa onda imamo trofejne i supertalentovane Dimitrova ili mladjanog Gaskea, onda nam dolazi visestruki grend slem osvajac Raonic, covek koji je znatno, znatno napredovao prethodnih godina, a onda u polufinalu ni manje, ni vise no veliki, posebno u poslednje dve i po godine spanski matador Rafa Nadal. Covek koji je uspeo da nanize u svojoj gubitnickoj riznici u pomenutom periodu cak i ime Viktora Troickog. A onda u finalu, prvi teniser sveta, covek koji je lomio redom i Rafu i Fedeksa iz najboljih dana, koji koristi i najmanju sansu i koji je primer stabilnosti na terenu, the great Andy. Ili mozda svajcarska legenda sa, za tenis mladih, nepunih 36 leta. Ah, da, moguc je i Wawrinka, ako do tada ne ispadne od vrhunskih asova tipa Evans ili Agut. Sve u svemu, najjaci Australian Open ikada, hahahahahahahahahahahahahah

Dragana

pre 7 godina

Da li se kompjuterom radi ovaj zreb ili "rucno iz sesira"?

Odmah na startu da ga (mozda) posalju kuci. Sta ti je kalkulantski anglo mozak. Gde su dzentlmani i sirevi cccccc.

Mrs. programmer

KAO XXXL

pre 7 godina

Težak žreb za Novaka , 1kolo F.Verdasko !
A 4 kolo G.Dimitrov ili Gaske!
Mnogo bolje bi bilo Federer u 4 kolu nego Nadal u čevrtfinalu!
A najopasnije je što su podlogu ubrazali na glavnom terenu!
To odgovara snažnijim igračima i serverima!
Rade Englezi sofistiku za Mareja!

Sima

pre 7 godina

Najsmesnije je sto se i dalje Federer smatra za "opasnost". On ce tek oko Vimbldona da "pocne" da igra koliko moze, do tada ce da napreduje polako, a onda ce da prevagnu godine... Ni on ni Nadal nemaju sta vise da traze, pored Novaka i Mareja, doslo je vreme dosadnih anonimaca...

aman bre vise

pre 7 godina

Dokle bre vise, lak/tezak zreb, kako se ne smorite vise sa tim, sta znaci lak/tezak zreb???!!!
'Ajde BRE iskulirajte sa tim pesmicama i slicnim o porezu, najslabijoj/najjacoj eri tenisa i sl.
Ok???!!!

Papillon

pre 7 godina

U Novakovoj polovini žreba najveća prepreka na putu do finala mogao bi da bude Grigor Dimitrov, koji je posle dužeg vremena opet počeo da igra visoko kvalitetan napadački tenis.

anica

pre 7 godina

(VUK, 13. januar 2017 16:19)
Ukradi je na jedno godinu dana, mala slatka krhka...bas kakve ti volis, plus volite lovu oboje, moze da ti uvrsti vege meni, razume se! Taman je jos godinu dana Novaku potrebno!

D

pre 7 godina

Dobar zreb. Verdaska ce sad da dobije lako, to obicno tako ide. Edmund i Dimitrov mogu biti nezgodni ali samo ako Nole nije na svom nivou. Raonic na Nadala u cetvrtfinalu i onda neko stize umoran u polufinale. Sa druge strane Marej ili ispada u cetvrtom kolu ili ide u finale. Rodžer ili Nišikori, dva igraca koja njemu nikako ne leze. Kako god, biće uzbudljivo.

povratak kralja

pre 7 godina

bogami vraski tezak zreb da se ne zavaravamo.
prvi,verdasko koji je pre neki dan u dohi imao veliku prednost u mecu sa novakom i koji zna da odigra fenomenalno na ovom turniru(nadal).
drugi, dimitrov koji je predhodno osvojio brizbejn,pun samopouzdanja i velikoj formi.
treci, raonic opasan server protiv kojeg nole dosad nije imao nekih problema,ali treba izdrzati na tri seta.
i cetvrti,nadal koji polako ulazi u "fazon",ali u ovakvom odnosu snaga. mislim da nema sanse protiv novaka.
prognoziram finale MARI-ĐOKOVIĆ

Grga Pitič - Crna maćka beli maćor

pre 7 godina

@dodaj ekser......... Naravni da je tu Nadal naj manji problem, jer Boze moj treba doci do njega, a pritom ima bombu u prvom kolu, u obliku Verdaska. Tako da ti kolektoru moj, smanji dozivljaj oko Nadala, i naravno broj zareza.Trpao si ih brate kao Karlovic aseve.

Ns

pre 7 godina

Ako prodje prva dva kola eto ga u polufinalu... Prvi favorit je Endi i to ubedljivo, mislim da ce uzetu Ao bez problema... Nole je drugi favorit ali Endiju nemoze fizicki da parira vise pogotovo u tri dobijena... Treci favorit je Raonic ali nepoznanica, kao i Rafa.., Federer i Wavrinka su bez sansi.... Moguca iznenadjenja su Nisikori,Dimitrov.... Mislim da Endi uzima Ao i Rg.

dada

pre 7 godina

Kome je ovo lak zreb ??? Verdasko i Dimitrov u nikad boljoj formi,o Raonicu da ne govorim,nikome na AO ne odgovara jak server.Marej ce se prosetati do finala a verovatno i osvojiti posle toliko poraza,nekako mi je to logicno.Nisikori,a ni Federer mu nisu nikakva pretnja,Wawrinka nije u formi,a kao lud igra samo protiv Djokovica,to je odavno poznato.Ako Nole dodje do polufinala,za mene bi to bio neverovatan uspeh.Srecno !

drago

pre 7 godina

Htio sam napisati da bi Cilic trwbao i Tomixa izbhwci ali dobro ne moze sve..
Nezgodan he i Janowitz za prvo kolo. Ali u osmini na Tsongu, za njega nije moglo bolje. Sta Murray da kaze koji mora na Federera u osmini. Pa xak i Wawrinja je dugi najbolji izbor a Murray je isto bolji izbor od Djokovica.

Ns

pre 7 godina

Ako prodje prva dva kola eto ga u polufinalu... Prvi favorit je Endi i to ubedljivo, mislim da ce uzetu Ao bez problema... Nole je drugi favorit ali Endiju nemoze fizicki da parira vise pogotovo u tri dobijena... Treci favorit je Raonic ali nepoznanica, kao i Rafa.., Federer i Wavrinka su bez sansi.... Moguca iznenadjenja su Nisikori,Dimitrov.... Mislim da Endi uzima Ao i Rg.

Mikii

pre 7 godina

Dakle 'vako: Na startu u formi iz najboljih dana, mentalna gromada Nando Verdasko (desi mu se da s vremena na vreme ne iskoristi po 5,6 mec lopti, ali Boze moj i on je samo covek), potom vecito neugodni Istomin. Vec gubite dah od ovih silnih imena? Idemo dalje: Zatim mlada nada spanskog tenisa, veliki Busta, pa onda imamo trofejne i supertalentovane Dimitrova ili mladjanog Gaskea, onda nam dolazi visestruki grend slem osvajac Raonic, covek koji je znatno, znatno napredovao prethodnih godina, a onda u polufinalu ni manje, ni vise no veliki, posebno u poslednje dve i po godine spanski matador Rafa Nadal. Covek koji je uspeo da nanize u svojoj gubitnickoj riznici u pomenutom periodu cak i ime Viktora Troickog. A onda u finalu, prvi teniser sveta, covek koji je lomio redom i Rafu i Fedeksa iz najboljih dana, koji koristi i najmanju sansu i koji je primer stabilnosti na terenu, the great Andy. Ili mozda svajcarska legenda sa, za tenis mladih, nepunih 36 leta. Ah, da, moguc je i Wawrinka, ako do tada ne ispadne od vrhunskih asova tipa Evans ili Agut. Sve u svemu, najjaci Australian Open ikada, hahahahahahahahahahahahahah

Dzon

pre 7 godina

Providan zreb! Jasno je da to nije zrebanje,nego da "neko" odlucuje ko ce sa kim da igra.. odavno se to vidi.. makar na ovim ozbiljnijim takmicenjima..

kopaski

pre 7 godina

Deluje kao da je prvi korak najtezi...mada mislim da nece imati vecih problema sa Verdaskom u 3 seta...vise me strah za Bugarina...
U svakom slucaju...nek mu je sa srecom...

park

pre 7 godina

Verdasko kad ga krene, može da mu uzme set i izmori ga debelo, sa ovakvim Rafom na betonu mislim da neće imati problema, ali Miloš je sve bolji i tu može svašta da se desi. Nadamo se da će Stan the Man biti u finalu, i da će mu Nole naplatiti dug.

VUK

pre 7 godina

nikad se ne zna... Verdasco i Raonić nemaju šta da izgube i igraće agresivno do krajnjih granica.. ako i bude meča sa Nadalom, ponoviće se atmosfera iz finala Wimbldona sa Federerom. Svi će hteti da podrže povratak velikog šampiona Nadala. Nije baš žreb lagan kako izgleda na prvi pogled. Nole je ove godine promenio ritam. Trenira. Na vreme je došao u Melburn. Sam je sa str.štabom i posvećen turniru. Ipak kada igra svoj najbolji tenis, pita se samo on.Srećno!

cofi008

pre 7 godina

Finale ce igrati Novak i Marej,nece biti nikakvih senzacija,Verdasko ce rutinski izgubiti,kao sto ce i Marej dobiti rutinski Federera ako se sretnu.Eto posle jednog turnira za neke postade i Dimitrov "mina",a ni sam Nadal se verovatno ne moze setiti kada je Novaku uzeo set.
(goblin, 13. januar 2017 12:09)

ako wawrinka bude igrao najbolji tenis oduvace mareja.

VUK

pre 7 godina

@Mikii...zaboravio si da napišeš u komentaru da pored toga što je ovo najjači AO turnir do sada , ovo je AO koji će po visini nagradnog fonda oboriti sve rekorde u istoriji GS. Neće moći Jelena do Đurđevdana izbrojati novčanice ako Novak odbrani titulu!ahha ha ha ha haaa haaa.Umreće od smeha kad smaknu preko 2 milje dolara.Pola od onoga što je Borg uzeo za celu karijeru buuuuhaaaa.

dodaj ekser

pre 7 godina

meni ovo nije lak žreb, verdasko, dobro igra ovaj turnir, u formi je, dimitrov, u formi, raonic top 10 igrač, server, tu je Nadal najmanji problem.

Petar®

pre 7 godina

Pa dobro, Mari u svojoj polovini ima Federera, Nišikorija i Vavrenku...
Novaku je zapao težak prvi meč, i kasnije moguć dule sa Nadalom.
Mislim da je fer žreb.

anica

pre 7 godina

(VUK, 13. januar 2017 16:19)
Ukradi je na jedno godinu dana, mala slatka krhka...bas kakve ti volis, plus volite lovu oboje, moze da ti uvrsti vege meni, razume se! Taman je jos godinu dana Novaku potrebno!

jovaNS

pre 7 godina

Još nisam video, do sada, da dva kvalifikanta igraju u prvom kolu međusobno. Pa pobednik ide na pobednika između trećeg kvalifikanta, i - Federera. Kakva nameštaljka, na malo, da niko ne primeti.

goblin

pre 7 godina

Finale ce igrati Novak i Marej,nece biti nikakvih senzacija,Verdasko ce rutinski izgubiti,kao sto ce i Marej dobiti rutinski Federera ako se sretnu.Eto posle jednog turnira za neke postade i Dimitrov "mina",a ni sam Nadal se verovatno ne moze setiti kada je Novaku uzeo set.

Jovan

pre 7 godina

Nenapisaste ni rec o Tipsarevicu. Pa sto on igra one silne celendzere sad za novu godinu po Bangkokovima, jer voli Tajland? Valjda covek juri bodove da udje u glavni zreb Australije? Evo dobio je jutros polufinale i ako osvoji sutra bice 104, a toliko prvih na svetu ide direktno u main draw. Samo ne znam kako obracunavaju taj ranking u Australiji i dal je Janko zakasnio?

cofi008

pre 7 godina

pa dobro, Mari u svojoj polovini ima Federera, Nišikorija i Vavrenku... 
Novaku je zapao težak prvi meč, i kasnije moguć dule sa Nadalom. 
Mislim da je fer žreb."

-treba biti posten i reci i da je marej dobio tezi zreb.
Ipak na samom startu verdasko ce biti jako jako opasan..kako odmice turnir novak ce dizati igru..ovde ce od samog starta morati da bude na 100% da se ne bi desilo nesto slicno kao na olimpijskim igrama...treba biti oprezan..zreb naizgled lak ..ali nikad se ne zna kad ce ko da eksplodira. setimo se onog meca sa andresonom na vimbldonu kada je nole zamalo izgubio a posle osvojio turnir..zatim proslog ao sa simonom..100 greska noleta i opet dobio mec i na kraju titula....dakle polako.
u finalu prizeljkujem bilo koga..samo ne vavrinka.
cak i mareja i feda bih pre pozeleo..

dada

pre 7 godina

Kome je ovo lak zreb ??? Verdasko i Dimitrov u nikad boljoj formi,o Raonicu da ne govorim,nikome na AO ne odgovara jak server.Marej ce se prosetati do finala a verovatno i osvojiti posle toliko poraza,nekako mi je to logicno.Nisikori,a ni Federer mu nisu nikakva pretnja,Wawrinka nije u formi,a kao lud igra samo protiv Djokovica,to je odavno poznato.Ako Nole dodje do polufinala,za mene bi to bio neverovatan uspeh.Srecno !

veliki strumf

pre 7 godina

Verdasko je veoma opasan rival za prvo kolo. Ne samo da je u formi, vec je u Australiji i do sada imao nekoliko blistavih partija, narocito protiv Rafe. Nakon toga, do polufinala, cak i finala Nole ce se prosetati. Nisikori-Federer vec u 4. kolu - bice to sjajan mec, a onda pobednik na Mareja i nadam se kraj Endijevog ovogodisnjeg puta.

John Terry

pre 7 godina

Novaku najtezi protivnik u prvom kolu i ako to pregura posle ce imati dosta dobar zreb. Sto se polufinala tice, tesko da ce Nadal dotle da dodje, ali nije nemoguce naravno.

ZokaKulina

pre 7 godina

Kralju zgazi ih sve! Od tebe sve zavisi. Idemooooooo do rekordne 7. titule! Tvoja Srbija ceka 13. GS!!! Samo napred majstoreeeeee!!!!!!!

milutin

pre 7 godina

Mislim da u ovom trenutku svako za protivnika više voli RF nego Nadala, ali to nemora da znači ništa. Ako Nole buđe igrao kao na zadnjem turniru, onda nam evo finala sa Vavrinkom. SREĆNO NOLE!8

borkes

pre 7 godina

Po meni, odličan žreb. Od 1. kola kvalitetni protivnici ali ni jedan, što bi se reklo, "tradicionalno neugodan".
Ostale sam pogledao ovlaš i samo sam primetio da Fed u prva dva kola ima kvalifikante :-)) Simpatično.
Idemo dalje.

Sima

pre 7 godina

Najsmesnije je sto se i dalje Federer smatra za "opasnost". On ce tek oko Vimbldona da "pocne" da igra koliko moze, do tada ce da napreduje polako, a onda ce da prevagnu godine... Ni on ni Nadal nemaju sta vise da traze, pored Novaka i Mareja, doslo je vreme dosadnih anonimaca...

Ciga

pre 7 godina

Berdih smarač će da izbaci Federera i Nišikorija samo da bi na kraju lagano poklekao protiv Marija. Ima da upropasti čitavu tu polovinu žreba, smor u najavi.

Dragana

pre 7 godina

Da li se kompjuterom radi ovaj zreb ili "rucno iz sesira"?

Odmah na startu da ga (mozda) posalju kuci. Sta ti je kalkulantski anglo mozak. Gde su dzentlmani i sirevi cccccc.

Mrs. programmer

djordje

pre 7 godina

Zreb kakav je mogao da bude, dobar je. Igrace protiv Raonica, koji kao server protiv najboljeg riternera na svetu nema sta da trazi, cak i u svojoj najboljoj partiji. Nadal bi pojeo Raonica za 2h da je stari Nadal, ali nije tako da protiv Nadale verovatno nece ni igrati.
Ostali protivnici, sve ih zna, Verdasco, vec odigran mec, ulazi uigran protiv njega, Dmitrov koliko god da je dobar do sad nikad nije pokazao nesto sto Del Potro, Cilic i sl jesu. Mislim da je ovo turnir na kome mozemo da ocekujemo da Zverev dodje do QF ili SF, i da ce to biti mec koga Djokovic treba da boji.
Murray, ima prvo Querrey pa Isnera, kojima moze da krene servis i da ga poprilicno namuci cak i u 5 setova, pogotovo na 40+ stepeni. Preko toga morace protiv najverovatnije Stan W, koji ima 1 GS manje od Andija a i protiv RF koji ce imati ceo stadion da ga podrzava. Tu su i Tzonga i Cilic ali i "domaci" Kyrgios i Tomic. Murray ima mnogo tezi put do finala i ako cak i stigne do finala, bice poprilicno psihicki izmoren a i fizicki.
U slucaju da ga RF zaustavi, a Djokovic odbrani titulu, Andy se vraca gde mu je mesto, no2.
Ovo su samo pretpostavke ako sve bude islo 100% po planu.

IGI

pre 7 godina

Федерера нико и не спомиње ,већ су га пензионисали. Пројектовани жреб четвртфинала Мареј-Нишикори. Новак ако буде играо рекреативно у првом колу може да се и опече. Ако дође до полуфинала може нешто и да ураду.

Ciga

pre 7 godina

Berdih smarač će da izbaci Federera i Nišikorija samo da bi na kraju lagano poklekao protiv Marija. Ima da upropasti čitavu tu polovinu žreba, smor u najavi.

KAO XXXL

pre 7 godina

Težak žreb za Novaka , 1kolo F.Verdasko !
A 4 kolo G.Dimitrov ili Gaske!
Mnogo bolje bi bilo Federer u 4 kolu nego Nadal u čevrtfinalu!
A najopasnije je što su podlogu ubrazali na glavnom terenu!
To odgovara snažnijim igračima i serverima!
Rade Englezi sofistiku za Mareja!

Dejan

pre 7 godina

Ne kapiram tu famu ok zreba kada su Novak ili Marej u pitanju.
Ako si prvi ili drugi igrac na svetu, ima sve da pobedjujes do finala, jer zasluzujes da igras finale ako se najbolji.
Tako da je onda nebitno ko ti je kad na putu. Mogu i Federer i Nadal da dodju u prvom ili drugom kolu, pa ako si bolji od njih pobedices ih isto kao i da je cetvrt-finale.
Kada su u pitanju igraci poput Troickog, onda je bitan zreb, ali za najbolje zreb je samo tehnicka stvar.

aman bre vise

pre 7 godina

Dokle bre vise, lak/tezak zreb, kako se ne smorite vise sa tim, sta znaci lak/tezak zreb???!!!
'Ajde BRE iskulirajte sa tim pesmicama i slicnim o porezu, najslabijoj/najjacoj eri tenisa i sl.
Ok???!!!

Dragan

pre 7 godina

IDEMO NOLE. Sve se svodi na broj 13. Zreb na ovaj datum, Novak u pohodu na sedmu titulu u AO, samo da Nole prebrodi Verdaska, i otvoten put do finala sa nezgodnim Vavrinkom.Sve u svemu bice uzbudljivo.Sretno Novace u borbi za 13 GS i povratak na prvo mesto ATP.

sao

pre 7 godina

Redakcijo. Nema polja za popunjavanje kontrole u delu za AU.
Nole, toliko su škrti da ti ni voditelji ni spikeri ne požele uspeh - jedva čekaju da Marej pobedi. Nadam se da ćeš pregurati svaku krizu uspešno i izaći kao pobednik. Srećno.

mister no

pre 7 godina

Prosle godine nadal je nezasluzeno dobio verdaska ako negresim bas u dohi.Kao bumerang vratilo mu se na ozi opnu bas protiv verdaska. Ove godine Novak na isti nacin dobija verdaska u dohi,samo se nadam da nece proci Ko nadal. Ako prodje prvo kolo osvaja ozi open.

sasa.r

pre 7 godina

Sa sadašnjim servisom od 180km/h, Novak nema šansi da izdrži do kraja jer će svaki svoj gem morati da ZARADI IGROM! To su veliki gubici snage i trošenje energije. Novak nema protivnika u svijetu tenisa osim sebe. On može da jače servira ali misli da ovo doziranje počtnog udarca nije pogubno za njega.Ponavljam , ogroman je pad u serviu Novaka đukovića , skoro 20km/h u prosjeku a to je nedopustivo. To vam je kao da servira žena , jer bar 10-tak ima tu brzinu servisa.ZAŠTO NEKI NOVINAR DIREKTNO NE PITA NOVAKA ZAŠTO SERVIRA TAKO SPORO? PA NEĆE SE VALJDA UVRIJEDITI?!

vatreni noletov navijač

pre 7 godina

Mozemo da samo nagadjamo sta ce biti gledajuci zreb i jasno je da je Verdasko opasan jer je prosle godine izbacio Nadala.Nadam se da je Nole izvukao pouku i da mora da krene punom parom.Mene samo malopo zabrinjava dloga koja je znatno brza a to Noletu ne odgovara.Iz tih razloga nije Sinsinati osvojio.Nista Nole posle treninga ne izjavljuje za podlogu pa se nadam da mu ne smeta.A i Moratoglu kaze da loptice samo lete.Nadam se pibedi Noleta protiv Verdaska pa makar u 5setova a onda ce biti lakse.Idemo Nole,zelim ti svu srecu.

RF

pre 7 godina

Veoma tezak zreb za Mareja,Federera,Nisikorja i Varvrinku jer su svi u istoj polovini, Nadal,Novak i Raonic su mnogo bolje prosli.Ako Federer dodje do 1/4, budite sigurni da cete ga gledati u finalu.Ako uspe da pobedi Berdiha pa Nisikorija bice mu dovoljno da stekne formu i da udje u ritam ,a posle toga neko ce pisati istoriju ili Novak ili Rodzer !!!

kaokakao

pre 7 godina

Slican zrijeb za obojicu izuzev ovog prvog kola. Mari ima Vavrinku, Federera ili Nisikorija, dok Djokovic ide na Dimitrova i Raonica i Nadala. Mada, vidjecemo kako ce se sve odvijati, bice iznenadjenja. Novak ako bude na nivou tesko ce ga bilo ko dobiti. Mislim da Mari tesko moze da ponovi sjajnu formu koju je imao krajem godine.

Beobrad

pre 7 godina

Pa gde Verdasko opet?!
On uz Vavrinku i Berdiha ima najsnazniji forhend na turu, a i servis mu je grom!
Ipak, od Noleta zavisi sve!
Srecno majstore!

KAO XXXL

pre 7 godina

Novak je dobio najtežeg protivnika za 1.kolo!
Čuvaj se Nole, jer Verdasko sprema osvetu i igraće kao za život!
Ostali favoriti uglavnom dobili u 1 kolu kvalifikante a Federer čak
i u drugom !?

вељко

pre 7 godina

Веома тежак меч за прво коло,али ако изађе као победник из једног таквог меча,још више ће добити на самопоуздању.
Генерално,жреб је изједначен,можда је Надал за нијансу опаснији ривал од Федерера.
Али,ко хоће титулу,нису битна имена играча против којих ћете играти.
Ако Новак победи оба леворука Шпанца- титула је његова!
Троицки и Лајовић испадају у првом колу.

Danilo

pre 7 godina

Ako postoji odličan žreb, što nisam sasvim siguran, onda je Sten prošao najbolje:
Do eventualnog polufinala(Mari,Fedex,Nišikori) ima samo Kirgiosa i Čilića ili Congu, od jačih igrača.
Fedex je prestao da bude miljenik sreće pa ima po redu Berdiha,Nišikorija i Marija pre polufinala, ako bude po projekciji.
Mari ima Kverija,Iznera ili vrlo neugodnog Puja, potom Fedexa ili Nišikorija, pa Stena,a onda tek eventualno finale i Nole, ako bude projekcija.
Raonić ima do Nadala otvoren žreb i samo Simona i Aguta.
Nole realno do finala nema preveliku prepreku, ali Dimitrov može biti problem, a i polufinale sa Raonićem ili do tada sasvim razigranim Rafom.
Sve u svemu, kakvi žrebovi znaju biti, ovaj danas je odličan za Noleta.
Ostaje još samo njegovo šampionsko izdanje i 7. titula je u rukama.

Scholes

pre 7 godina

Jedva cekam. Mislim da ce ovo biti jedan od najboljih AO u istoriji. Svi su u formi. Federer i Nadal jos malo da nasteluju formu, ali to ce u prva dva kola da odrade i posle cekamo najbolja polufinala ikada. Pored ove cetvorke imamo jos cetiri pet igraca koji igraju dobro trenutno, tako da cemo vec od osmine finala imati extra duele.

NIKI

pre 7 godina

ocigledno ovde vecina nije gledala nadala kako igra, iygubio jeste jedan mec od pocetka sezone od raonica prilicno glupo ali je u vrhunskoj formi, dimitrov je prosle nedelje dobio nisikorija i osvojio turnir, u vrhunskoj je formi, u svakom slucaju mnogo jaca novakova polovina zreba od marejove, svi su u formi, raonic, nadal, dimitrov, tamo wavrinka koji je polovican kao i nisikori a federer pod znakom pitanja, tako da, steta sto nema del potra ali dobro, nadamo se da ce se konacno spremiti za nastavak sezone..

D

pre 7 godina

Dobar zreb. Verdaska ce sad da dobije lako, to obicno tako ide. Edmund i Dimitrov mogu biti nezgodni ali samo ako Nole nije na svom nivou. Raonic na Nadala u cetvrtfinalu i onda neko stize umoran u polufinale. Sa druge strane Marej ili ispada u cetvrtom kolu ili ide u finale. Rodžer ili Nišikori, dva igraca koja njemu nikako ne leze. Kako god, biće uzbudljivo.

Davis Cup trener

pre 7 godina

Nece moci Federer Berdiha da prodje. Ne znam sto clanak pise da dolazi Djokovicu, a sto mu rivals vidi tek u Nisikoriju. Federer je u gornjoj polovini zreba, a ne kod Djokovica. Novak je spasavao mec lopte pre nedelju dana protiv Verdaska. Ako prodje prvo kolo, osvaja!

Grga Pitič - Crna maćka beli maćor

pre 7 godina

@dodaj ekser......... Naravni da je tu Nadal naj manji problem, jer Boze moj treba doci do njega, a pritom ima bombu u prvom kolu, u obliku Verdaska. Tako da ti kolektoru moj, smanji dozivljaj oko Nadala, i naravno broj zareza.Trpao si ih brate kao Karlovic aseve.

Papillon

pre 7 godina

U Novakovoj polovini žreba najveća prepreka na putu do finala mogao bi da bude Grigor Dimitrov, koji je posle dužeg vremena opet počeo da igra visoko kvalitetan napadački tenis.

Papillon

pre 7 godina

U Novakovoj polovini žreba najveća prepreka na putu do finala mogao bi da bude Grigor Dimitrov, koji je posle dužeg vremena opet počeo da igra visoko kvalitetan napadački tenis.

DuckDodgers

pre 7 godina

Federer je smršao nema stomačić više... njega sam posmatrao jer je najveća nepoznanica... ali osim gubljenja mase i zatezanja mišića nekako igra ostaje nepromenjena, osim možda češćeg udaranja bekhend paralele nego ranijih godina, i eto taj udarac je precizniji... ostalo je sve slično ranijim sezonama... mislim ne potcenjujem ja njega, već analiziram malo... imam osećaj da ćemo videti koliko može baš u prvom takmičarskom meču koji bude odigrao...

Prognoza

pre 7 godina

Endi Mari nece doci ni do polufinala. Federer ce igrati minimum polufinale. Nadal nece proci dalje od cetvrtfinala. Novak Djokovic ce igrati najmanje polufinale. To vam je po trenutnoj formi, tradiciji na turniru i psihi samih igraca. Mari je pokazao koliko nije spreman za mesto broj jedan i sada mu sledi opet razocaravajuca godina, topice se poeni, a on ce ipak zadrzati drugo mesto jer se niko jos nije istakao kao kandidat za to. Novak ove godine moze do minimum dva GS. Novak je u odlicnoj situaciji jer nema pritiska na njemu i fokus ce biti na prvom mestu uzeti sto vise GS

Objektivan

pre 7 godina

Ono u Dohi sa Verdaskom je bila dobra opomena,tako da Verdaska sad u tri seta lagano dobija,zreb je objektivno mogao biti mnogo tezi,i sve je na Novaku,sa igrom,koncentracijom i zeljom iz Dohe podignutom za jedan nivo lako finale a u finalu ga ceka Fed.-stara musterija.

Dejan

pre 7 godina

Ima izazova na obe strane, ali u jednom delu Federrer, Wawrinka, Murray, lakše je.
Ako uzme AO i dođe na 13GS biće to ozbiljan Boost i motivacija, jer je jedva prežalio US Open gde je ima za malo 13. 5 je puno, ali ako dođe na 4... to je već sagledivo. Svake godine po 2.

Dermendziev

pre 7 godina

Mislim da je ipak Verdasko najtezi protivnik iz dva razloga:prvo je to kolo gde su iznenadjenja najveca,a on i Rafa jedino mogu da igraju maratonske meceve.Oni koji jako udaraju i prave asove nemogu izdrzati pet setova(brzo gube snagu,opasni su za dva dobijena seta),dok Dimitrov bi mogao biti opaswan za maratonski mec,ali je njegova psiholoska ravan niska.

Ako Marej pregura prvu nedelja najverovatnije ce otici u finale.

Srecno Novace!

Pozdrav!

vlasta

pre 7 godina

Pitanje za ove sto spominju da je zreb tezak..A kakav to treba biti na GS turniru?
Zelim mu mnogo uspeha,ali mi taj Pepe Imas i love sharing opasno bodu oci..

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Verdasko je nezgodan, ali mislim da ce Djokovic u 3, maks 4 seta proci dalje. JAKO NEUGODAN protivnik bice mu Dimitrov, poceo je ovu godinu zestoko... ali opak mislim da je izvukao dobar zreb

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Ovde nije problem sto Djokovic igra sa Verdaskom, vec sto igra sa njim u prvom kolu, a poznato je da Djokovic tek "ubacuje u brzinu" tek tamo od 3 kola mozda...

out!

pre 7 godina

isbalansiran žreb. ja mislim samo da je miloš nezgodan protivnik kad mu krene servis a i napredovao je dosta. protiv novaka uvek ima neki dodatni motiv.
sa verdaskom će biti lagano u najgorem slučaju će da mu uzme jedan set. doha mu se neće ponoviti.

srle

pre 7 godina

Novak mora biti maksimalno oprezan na startu. Verdasko nije nimalo naivan protivnik u prvom kolu, prošle godine je u istoj rundi izbacio Nadala. Prošle nedelje je odigrao bez straha protiv Novaka u Dohi, sve to dovoljno je Novaku da bude koncentrisan od startaje. Mnogo kvalitetniji Novak, ali od početka mora biti fokusiran i neće biti nikakvih problema. Što se tiče Marejevog žreba, ne bi me iznenadilo da ga Federer izbaci ili možda Vavrinka pod uslovom da Sten odigra na svom nivou.

Uporni baksuz

pre 7 godina

Kako to kažu strip legende: "Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!". Znači, ako si najbolji, svejedno je ko je sa druge strane.

povratak kralja

pre 7 godina

bogami vraski tezak zreb da se ne zavaravamo.
prvi,verdasko koji je pre neki dan u dohi imao veliku prednost u mecu sa novakom i koji zna da odigra fenomenalno na ovom turniru(nadal).
drugi, dimitrov koji je predhodno osvojio brizbejn,pun samopouzdanja i velikoj formi.
treci, raonic opasan server protiv kojeg nole dosad nije imao nekih problema,ali treba izdrzati na tri seta.
i cetvrti,nadal koji polako ulazi u "fazon",ali u ovakvom odnosu snaga. mislim da nema sanse protiv novaka.
prognoziram finale MARI-ĐOKOVIĆ

Nikola

pre 7 godina

Zreb ko zreb, bilo je i laksih a i tezih. Ono sto mi je zapalo za oko vezano je za sliku sa Andjelikom, i njena nadkolenica, mislim da je za trecinu veca u obimu od Novakove. U trenutku sam pomislio da Rafa stao pored.