1. Gospodin Osim.
  (PejaS, 2. januar 2017 21:09)

  # Link komentara

 2. Zeljo & Partizan forever!
  (antifa, 2. januar 2017 19:18)

  # Link komentara

 3. Malo je takvih.
   (Patrick, 2. januar 2017 17:11)

  # Link komentara

 4. E Ivice i tu si život dao fudbalu, bolje da si zanat završio. Više bi doprineo čovečanstvu.
   (bole, 2. januar 2017 16:09)

  # Link komentara

 5. (Svedok vremena)
  Svedočiš lažno, brate svedoče!
   (novica, 2. januar 2017 16:07)

  # Link komentara

 6. Kada ode Ivica Osim, 3otići će poslednji istinski, veliki Jugosloven koga znam.
  (Djorgo APP, 2. januar 2017 16:00)

  # Link komentara

 7. Malo je onih koji su se bavili sportom i koji su uspeli tokom svih godina da sacuvaju sport kao deo sebe u bilo kom obliku....Puno postovanje za gospodina Osima koji je uspeo u tome da svih ovih godina uziva u sportu
   (Goran, 2. januar 2017 15:33)

  # Link komentara

 8. Sine slabo ti je mišljenje. Lično ovaj musliman koji ti piše prijavio se urezervu da ide u sloveniju da brani Yugu kada je sve počelo..A kada sam vidjeo dobrovoljce, rezerviste koji sudošli u okolinu Mosatara ,, razdrljeni, neobrijani,, koji su ćak i po gradu pijani pucali u zrak izlazeći iz kafića pjevajući četničke pijesme.. znao sam da to više nije moja JNA. I regularna vojska, vojna policija imala je velikih problema sa njima. Na moje pitanje - Ma šta je ovo,, kako mogu nositi kokarde i pjevati po Mostaru četničke pjesme a rezervisti ??? Nešo, mladi poručnik vojne policije iz Kruševca je samo sageo glavu i reče mi - Ne pitaj me ništa... Vezane su nam ruke. Neće ovo na dobro.Da mi je samo do kuće uu Kruševac. Sve mi se zgadilo. Napominjem ti sine da je ovo bilo mnogo prije rata u BiH. Planirano, nametnuto već mnogo prije. Ja iz Mostara nisam išao nigdje.. samo sam branio od takvih spodoba moj grad i moju familiju. Ne od Srba već od tih bradonja hrabrih pred ženama i djecoma a tako malih u borbi. Vidio i osjetio. Poslije kad počne Rock'and rol igraš sine,, nije važno svidja li ti se ili ne,, igraš i gotovo.
  (Mostar - mostarcima, 2. januar 2017 12:07)

  Na zalost nije bilo kako si ti zeleo, nego kako je zeleo Alija Izetbegovic. A sto se tice raznih vojski i dobrovoljaca po Bosni, ne pomenu mudzahedine, i regularnu hrvatsku vojsku.
  (Osim, 2. januar 2017 15:32)

  # Link komentara

 9. Bio si ostao djentlmen.Pravi patriota Juge.Opet. Svaka čast. Nikad nisi bio nacionalizacija ato si pokazao kad si došao u PARTIZAN.
   (milan galic, 2. januar 2017 15:19)

  # Link komentara

 10. Covece sta ti pricas. 90-e ti si Prosineckog, jednog od najbolja svetskih igraca tada drzao na klupi, pa da si njega i Savicevica pustio da igraju, igrali bi finale sa Nemackom, ali ne... Ne pametuj molim te.
  (Jovan, 2. januar 2017 15:14)

  # Link komentara

 11. Sine slabo ti je mišljenje. Lično ovaj musliman koji ti piše prijavio se urezervu da ide u sloveniju da brani Yugu kada je sve počelo.A kada sam vidjeo dobrovoljce, rezerviste koji sudošli u okolinu Mosatara, razdrljeni, neobrijani,koji su ćak i po gradu pijani pucali u zrak izlazeći iz kafića pjevajući četničke pijesme.znao sam da to više nije moja JNA. I regularna vojska, vojna policija imala je velikih problema sa njima. Na moje pitanje - Ma šta je ovo,kako mogu nositi kokarde i pjevati po Mostaru četničke pjesme a rezervisti ? Nešo, mladi poručnik vojne policije iz Kruševca je samo sageo glavu i reče mi - Ne pitaj me ništa... Vezane su nam ruke. Neće ovo na dobro.Da mi je samo do kuće uu Kruševac. Sve mi se zgadilo. Napominjem ti sine da je ovo bilo mnogo prije rata u BiH. Planirano, nametnuto već mnogo prije. Ja iz Mostara nisam išao nigdje.. samo sam branio od takvih spodoba moj grad i moju familiju. Ne od Srba već od tih bradonja hrabrih pred ženama i djecoma a tako malih u borbi.
  Eto rece covek i ostade ziv,lazne istine,lazni moralisti,lazni fudbalski guru.Osim je covek koji je prokockao najbolju fudbalsku generaciju ikada sa ovih prostora a sve jer su po kljucu i licnim vezama snjim morali da igraju i zvrndovi koji veze nisu imali naustrb majstora koji su sedeli na klupi,a ovoga gospodina sto napisa post iznad pitao bih pa jel sad srecan u Mostaru jer eto nema tih "bradonja"?
  Zbog takve istine koju iznosi i zivis u podeljenom gradu u 21om veku,i ziveces jos dugo!
  (Monarhista, 2. januar 2017 15:13)

  # Link komentara

 12. Kako se kaže Ivica Osim na hrvatskom?
  Rub Izuzev
   (Tonči Provala, 2. januar 2017 15:13)

  # Link komentara

 13. Veliki fudbaler, veliki trener i preveliki čovek. Iako sam partizanovac i iako mi je žao što nije završio jedan ambiciozan projekat u Partizanu, potez kada je napustio našu klupu kada je video šta se dešava u njegovom Sarajevu i Bosni pokazuje kakav je to karakter. Pritom nikad ni jedna ružna reč o bilo kome. Živ bio, Švabo.
  (Moebius, 2. januar 2017 14:56)

  # Link komentara

 14. PLAVA NACIJA!!!!
   (Sead, 2. januar 2017 14:51)

  # Link komentara

 15. Osim je u bio selektor Japana samo godinu,I dobio je priznanje kao da je bio selektor 20 godina.
  (ii, 2. januar 2017 14:45)

  # Link komentara

 16. Fudbaler al puno pametniji nego nasi vladari
   (Banana Joe, 2. januar 2017 14:42)

  # Link komentara

 17. Uvek je bio gospodin covek i sve je lepo rekao!
  (Beobrad, 2. januar 2017 14:29)

  # Link komentara

 18. Gledam sve ovo sa fudbalske strane, jednostavno covek je legenda, njegovo fudbalsko umece bilo je vrhunsko. Zvezdas 1964.
   (Dragan, 2. januar 2017 14:26)

  # Link komentara

 19. Nema ništa od toga Osime. Veliki deo krivice snose tvoje komšije Muslimani koji su započeli katastrofu i raspad Jugoslavije, uspeli su da se zavade i sa Srbima i sa Hrvatima. U Sarajevu je mržnja preovladala, a i do dana današnjeg se podstiče. To je moje mišljenje.
  (srle, 2. januar 2017 11:02)

  Rece covek kome je Sarajevo glavni grad. Ti muslimani si i tvoje komsije, isto kao sto su ovi i Novog pazara npr moje komsije. Ostavi se toga ko je kriv, to sada nece da pomogne. Po meni glavni problem ste vi iz Rep. srpske, sto se pravite vecim Srbima od nas. Shvatite, BiH je vasa drzava, i ajde da svi prvo gledamo u svoje dvoriste, onda ce i oni u Sarajevu to da urade.
  (Nenad, Arilje, 2. januar 2017 12:12) # Link komentara

  Svaka cast na komentaru. Sto se mene tice,apsolutno isto dijelim misljenje i oko hrvata iz BiH,nek vise ostave hr na miru,sve ok,mi ih postujemo,nasa su krv,ali njihova domovina je bosna i nijedna druga. Dokle god to ne bude jasno svima nema napretka ni u bih ni u zemljama u okruzenju. Isto tako ja kao hrvat zalim i za hrvatskim srbima koji su pobjegli,a nisu okrvavili ruke. Pa ti su ljudi stoljecima dio moje zemlje. Da je vise nezadojenih mrznjom ko ti brate srbine bili bi najidealnije mjesto za zivot. Valjda cemo se jednom opametiti. Zivili.
  (croat, 2. januar 2017 14:14)

  # Link komentara

 20. Gospodin Osim je za sve one koji su u fudbalu ili uz fudbal od njegovih igrackih dana do sada jedna ogromna ljudska igracka i trenerska velicina za divljenje i postovanje.Hvala mu za sve ucinjeno u Yugofudbalu.Ziveo nam mnogo dugo i zelimo ti dobro zdravlje.
  (alex, 2. januar 2017 14:13)

  # Link komentara

 21. Svi na fejsbuku u komentaru neke objave( nije bitno koja je) komentarišite ovako:
  Nikola Jokic #NBAVote
  imate pravo 5 puta na dan, možete svih 5 na jednoj objavi
  odvedimo Nikolu na all-star AJMO AJMO AJMO SRBI
  pišite JokiC a ne JokiĆ da bi priznavali amerikanci
   (ABCDEFG, 2. januar 2017 14:07)

  # Link komentara

 22. Za vas mladje, Osim je paradigma Ju korupcije, propasti i gloženja.
  To je selektor koji je na klupi držao vrhunske igrače, a ubacivao u tekmu svoje ljubimce, koji su bili škart igrači, dok su se mase navijača nervirale i čupale kosu od muke. I sve to na štetu rezultata.

  Zato je Juga i propala, veze i vezice, nekvalitet na uštrb kvaliteta. Komunizam ukratko.
  (svedok vremena, 2. januar 2017 13:53)

  # Link komentara

 23. Ma gde je... Osim, Osim, Osim, Ivica, Osim, Osim, Osim, Ivica, Osim, Ivica, Osim, Ivica, Osim selektoooorrrr....
  (Ske, 2. januar 2017 13:04)

  # Link komentara

 24. Svi su ludi Osim Ivice haha :)
  (Dusan, 2. januar 2017 13:03)

  # Link komentara

 25. Relativno je i jako, jako, rastegljivo sta je to normalno. Nego, jedna tuzna cinjenica, rodjenjem u Srbiji smo u startu u neravnopravnom polozaju. Trka je na 10km, a mi startujemo na -5km. Tesko je preci preko te cinjenice.
  (Marinko, 2. januar 2017 13:01)

  # Link komentara

 26. kad pročitam ovo....pa predjem na izjacu Dačiča....
  bravo Osim-e!!!

  nema bližiji naroda od balkancima.

  pamet u glavi!!!
   (deki-pariz, 2. januar 2017 13:00)

  # Link komentara

 27. Rezon normalnog coveka postaje retkost na ovim prostorima.
  Zato smo i tu gde jesmo.
   (Volim i ja vas, 2. januar 2017 12:55)

  # Link komentara

 28. ..,a na tom Balkanu nema boljeg čoveka od Osima!
   (Pero, 2. januar 2017 12:48)

  # Link komentara

 29. I ja bi tako pričao o balkanu da sam od istog udaljen skoro 10 000 km.
   (miui, 2. januar 2017 12:48)

  # Link komentara

 30. E moj Ivice, vidi se da dugo nisi bio na Balkanu. Ko se druzi, ko zivi? Mi smo se pretvorili u Zombije koje "zabavljaju", citaj zaglupljuju razne Pink i Happy televizije, a vladnicima za uzvrat vlast otpisuje dugove! Tako je u Srbiji, a nije bolje ni u drugim banana drzavama.
  Bivsa Juga je bila savrsena zemlja za zivot, dok je Sloba, Alija i Tudjman nisu razorili za interes Amera, Rusa i Evrope.
  Danas je ovo kazmat u kome vladaju najgori, a odlaze i propadaju najbolji!
  (sasa jokic, 02. januar 2017 11:22)

  "Ubio" si u pojam sa komentarom.A bolje da nisi.Istina je toliko užasna da bilo kakvo poentiranje jako deprimira.
   (monden, 2. januar 2017 12:44)

  # Link komentara

 31. Pametan i divan čovek, drago mi je da imamo takvog čoveka. Stvarno mi je dosta raznih mrzitelja, svih boja, iako mnogi zaslužuju to. Ali dovoljno je teško i bez toga i bolje da ne širimo više mržnju jer ćemo sami sebe da uništimo.
  (Mirko, 2. januar 2017 12:42)

  # Link komentara

 32. Veliki sportski radnik ali prvo veliki covek.Njegovo odlazak sa klupe partizana jer je rat pocinjao velika moralna odluka sto pokazuje evo i danas koliko je velika licnost.
  (Pfc, 2. januar 2017 12:36)

  # Link komentara

 33. nisi ti srbin
   (marko, 2. januar 2017 12:32)

  # Link komentara

 34. @srle. Ne baljezgaj! Da je sve tako jednostavno i da nema trunke sopstvene odgpvornosti, oh kako bi svet (pa i Balkan) divan bio!
   (Labud, 2. januar 2017 12:32)

  # Link komentara

 35. Veliki Osim!
   (Corto, 2. januar 2017 12:25)

  # Link komentara

 36. Dobar je Osim,mada godine ucinile svoje.
   (Pero, 2. januar 2017 12:19)

  # Link komentara

 37. LJUDINA!!!
  (Nikola, 2. januar 2017 12:16)

  # Link komentara

 38. Nema ništa od toga Osime. Veliki deo krivice snose tvoje komšije Muslimani koji su započeli katastrofu i raspad Jugoslavije, uspeli su da se zavade i sa Srbima i sa Hrvatima. U Sarajevu je mržnja preovladala, a i do dana današnjeg se podstiče. To je moje mišljenje.
  (srle, 2. januar 2017 11:02)

  Rece covek kome je Sarajevo glavni grad. Ti muslimani si i tvoje komsije, isto kao sto su ovi i Novog pazara npr moje komsije. Ostavi se toga ko je kriv, to sada nece da pomogne. Po meni glavni problem ste vi iz Rep. srpske, sto se pravite vecim Srbima od nas. Shvatite, BiH je vasa drzava, i ajde da svi prvo gledamo u svoje dvoriste, onda ce i oni u Sarajevu to da urade.
  (Nenad, Arilje, 2. januar 2017 12:12)

  # Link komentara

 39. @sasa jokic, Ivica živi u Sarajevu tj. itekako je na Balkanu.
   (Tutankamon, 2. januar 2017 12:08)

  # Link komentara

 40. Nema ništa od toga Osime. Veliki deo krivice snose tvoje komšije Muslimani koji su započeli katastrofu i raspad Jugoslavije, uspeli su da se zavade i sa Srbima i sa Hrvatima. U Sarajevu je mržnja preovladala, a i do dana današnjeg se podstiče. To je moje mišljenje...….. Sine slabo ti je mišljenje. Lično ovaj musliman koji ti piše prijavio se urezervu da ide u sloveniju da brani Yugu kada je sve počelo..A kada sam vidjeo dobrovoljce, rezerviste koji sudošli u okolinu Mosatara ,, razdrljeni, neobrijani,, koji su ćak i po gradu pijani pucali u zrak izlazeći iz kafića pjevajući četničke pijesme.. znao sam da to više nije moja JNA. I regularna vojska, vojna policija imala je velikih problema sa njima. Na moje pitanje - Ma šta je ovo,, kako mogu nositi kokarde i pjevati po Mostaru četničke pjesme a rezervisti ??? Nešo, mladi poručnik vojne policije iz Kruševca je samo sageo glavu i reče mi - Ne pitaj me ništa... Vezane su nam ruke. Neće ovo na dobro.Da mi je samo do kuće uu Kruševac. Sve mi se zgadilo. Napominjem ti sine da je ovo bilo mnogo prije rata u BiH. Planirano, nametnuto već mnogo prije. Ja iz Mostara nisam išao nigdje.. samo sam branio od takvih spodoba moj grad i moju familiju. Ne od Srba već od tih bradonja hrabrih pred ženama i djecoma a tako malih u borbi. Vidio i osjetio. Poslije kad počne Rock'and rol igraš sine,, nije važno svidja li ti se ili ne,, igraš i gotovo.
  (Mostar - mostarcima, 2. januar 2017 12:07)

  # Link komentara

 41. Veliki Ivan Osim.
   (jan vesely, 2. januar 2017 12:06)

  # Link komentara

 42. Covek je legenda,svako dobro..
   (C i n i k, 2. januar 2017 12:06)

  # Link komentara

 43. veliki trener, još veći čovek
   (Bijela, 2. januar 2017 11:59)

  # Link komentara

 44. Kako se lako u ovoj zemlji postaje legenda. Ovaj čovek je najgori trener koji nije ništa uradio sa najboljom generacijom fudbalera u istoriji Balkanskog poluostrva. Sa delom njegove klupe, Blažević je bio treći na svetu.
  To je čovek koji za šest godina koliko je vodio reprezentaciju, osim Španaca, nikada nije pobedio ozbiljniji tim i igrao je odvratan destruktivan fudbal. Njemu su umesto Savićevića, Pančeva, Jarnija, Prosinečkog, Bobana, Šukera, Bokšića...igrali Baljić, tridesetšestogodišnji Sušić (koji ni kao mlad nije imao pojma), Zlatko Vujović (apsolutno najgori špic u istoriji evropskih reprezentacija), Spasić, Stanojković,Hadžibegić, Brnović...
  Od njega je ime napravio Piksi sa dva genijalna poteza protiv Španije. U prvom poluvremenu te utakmice Španci su mogli da nam daju deset komada,a Salinas je promašio prazan gol. Ovaj čovek je definicija demagogije i negativne selekcije u bivšoj Yu.
  Da je tada trener bio Boškov, bili bismo prvaci sveta.
  (Negativni, 2. januar 2017 11:57)

  # Link komentara

 45. Koga jos to zanima neznalce jedan
   (Stojkovic, 2. januar 2017 11:55)

  # Link komentara

 46. Secam se dodje leti, sedamdesetih, da igra mali fudbal na betonu iza 3. gimnazije sa rajom sa stare zeleznicke stanice. Veliki Svabo!
  (bilo nekad, 2. januar 2017 11:54)

  # Link komentara

 47. Švabo, legendo! Mnogo volim ovog čoveka. Ivica Osim je za mene personifikacija bivše Juge, a nekako se i njegova životna priča (sa sve teškom bolesti koju je, hvala Bogu, preživeo) podudara sa svim radostima i stradanjima koje smo svi mi balkanoidi doživeli. Što kaže jedan veličanstveni stih: "Spašen je taj prvi pogođeni, a svi su drugi večni taoci košmara". Živ ti nama bio još puno, puno godina!
  (mm, 2. januar 2017 11:53)

  # Link komentara

 48. Osim nas ! kritikuje .
   (cobo, 2. januar 2017 11:53)

  # Link komentara

 49. E moj dobri Ivice, ima puno istine u tome što pričaš...Moja generacija sa svojih osamnaest godina umesto života dobila je Miloševića i Tuđmana, pa ti ostani normalan...
   (Pilipenda, 2. januar 2017 11:50)

  # Link komentara

 50. Ivice taj narod i zemlja o kojoj pricas vise ne postoji. Nekad bilo...
   (Partibrejkercina, 2. januar 2017 11:46)

  # Link komentara

 51. Da ima normalnih, ovakvi članci ne bi morali da se pišu. A iz broja komentara će se videti, koliko njih i pročita članke ove vrste.
   (Tibor, 2. januar 2017 11:32)

  # Link komentara

 52. Veliki sportaš i trener.I još veći čovjek.Ivice, živio ti nama još puno,puno godina.Sve najbolje u 2017.
  (ilhan, 2. januar 2017 11:32)

  # Link komentara

 53. Divno je sve rekao, samo da objasni navijacima da se ne uzivljavaju bas pretrano u ulogu.
  (malo razuma, 2. januar 2017 11:30)

  # Link komentara

 54. Balkan je smece,,sramota me sto sam tu rodjen,,nema goreg naroda,,posebno hrvata..Fuj.
   (SRBIN, 2. januar 2017 11:26)

  # Link komentara

 55. Divan čovek, divan intervju. Mir i sloga među balkanskim narodima, nemamo bliže jedni od drugih.
  (Predrag, 2. januar 2017 11:25)

  # Link komentara

 56. E moj Ivice, vidi se da dugo nisi bio na Balkanu. Ko se druzi, ko zivi? Mi smo se pretvorili u Zombije koje "zabavljaju", citaj zaglupljuju razne Pink i Happy televizije, a vladnicima za uzvrat vlast otpisuje dugove! Tako je u Srbiji, a nije bolje ni u drugim banana drzavama.
  Bivsa Juga je bila savrsena zemlja za zivot, dok je Sloba, Alija i Tudjman nisu razorili za interes Amera, Rusa i Evrope.
  Danas je ovo kazmat u kome vladaju najgori, a odlaze i propadaju najbolji!
  (sasa jokic, 2. januar 2017 11:22)

  # Link komentara

 57. Osime ljudino...
  (Lala, 2. januar 2017 11:21)

  # Link komentara

 58. Legenda Ivica mudro zbori.
   (rale nis, 2. januar 2017 11:21)

  # Link komentara

 59. Veliku sportista i iznad svega veliki covek. Na fotografiji je jos jedan stari fudbaler koji je poslednjih godina imao velike moralne promasaje i u kojeg smo mnogi razocarani.
   (kaldrma, 2. januar 2017 11:20)

  # Link komentara

 60. Standard i sve to, to je ok, nema tu sta da se prica. Ali sto se tice ostalog. Nisam jedan od onih stp nigdje nije mrdnuo pa prica. Obisao sam vise od pola Evrope i siguran sam da se nigdje ovako lagano, opusteno ne zivi. Ne zivimo nesto dobro, ali znamo da zivimo. Kad vidim kako ogromna vecina njih zivi, rade po 10-15 sati dnevno, ni sa kim se ne druze, nemaju ni jednog pravog prijatelja, porodice se ne okupljaju, ne znaju za sta zive, ni sto zive. Nije to neki zivot, vjerujte mi.
   (boki, 2. januar 2017 11:19)

  # Link komentara

 61. "Šta god da se dešava, ne smijemo mi između sebe da se 'glođemo"
  A kad je to tako bilo na Balkanu? Kad se to nismo glođali? I sad se glođemo (pogledati medije, naslove i tekstove, sami otrov sipaju, totalna pristranost i huškanje, laganje, laž iz mržnje, laž iz koristoljublja. Osim je dao lijep komentar ali to je više želja nego stvarnost. Nažalost.
  (forza, 2. januar 2017 11:18)

  # Link komentara

 62. Izgubili smo od Argentine, na penale, sa igračem manje skoro celu utakmicu, i to u četvrtfinalu SP!
  Za EP 1992 smo sve gazili i sa malo sreće i pravde bili bismo prvaci Evrope, što su postali Danci koje smo mi već izbacili u kvalifikacijama...
  Taj tim je vodio sa velikim autoritetom Ivica Osim, igračina, trenerčina i ljudina!
  P.S.
  Imao je svoje ideale i sledio ih je, pa je u Partizan ipak došao a ludilo je već počelo širom bivše zemlje.
  Retka pojava...
  (Danilo, 2. januar 2017 11:15)

  # Link komentara

 63. Lepo je videti i čuti normalnog čoveka iz normalnih vremena.
   (nikola, 2. januar 2017 11:12)

  # Link komentara

 64. Objasnio!
  (Serdjo, 2. januar 2017 11:11)

  # Link komentara

 65. Jedan veliki gospodin. Naklon do poda.
   (Cockney Cole, 2. januar 2017 11:03)

  # Link komentara

 66. Nema ništa od toga Osime. Veliki deo krivice snose tvoje komšije Muslimani koji su započeli katastrofu i raspad Jugoslavije, uspeli su da se zavade i sa Srbima i sa Hrvatima. U Sarajevu je mržnja preovladala, a i do dana današnjeg se podstiče. To je moje mišljenje.
  (srle, 2. januar 2017 11:02)

  # Link komentara

 67. Legenda!
   (Nikad kao Bane..., 2. januar 2017 10:57)

  # Link komentara