Subota, 24.12.2016.

18:04

Federer priznao: Svi jurimo Novaka

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da svi na ATP turu pokušavaju da pronađu rešenje za igru Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Federer priznao: Svi jurimo Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Tibor

pre 7 godina

I sad opletite po Fefereru. Novak jeste VRH tenisa, ali Federer će ostati večiti profesor. Na kraju krajeva uživajmo u tenisu, nećemo još dugo.

команчи

pre 7 godina

Нема ту шта да признаје роџер , нити било ко , то је чињенично стање задњих година..А енди га није ухватио , већ само искористио бодовно оптерећење новака , и умор и потребу за новим мотивима..Убрзо ће и мареј бити у приближној ситуацији...

aleksa

pre 7 godina

stoji da je konkurencija Fedova slabija bila.Ali stoji I to da je Federerova igra na maksimumu estetski savrsenija od bilo kojeg tenisera ikada.

.

pre 7 godina

Konačno priznao time da je Novak bolji teniser od njega bez obzira na broj titula. Zna i balerina da je imao sreće da mu u finala dođu velikani Filipusis, Bagdatis, Gonzales, Rodik, Nalbandihan, Hjuit, Soderling itd. Novak je sa 20 godina imao više slem pobeda nad Fedrerom, nego cela ova ekipa zajedno za čitavu karijeru. O čemu mi pričamo? O Federerovoj ranoj konkurenciji ahahaa? Jel to taj najbolji ikada? Bio bih i ja da sam igrao 2004, 2005, 2006...

pusaMikiiiiiiiivatićuhr

pre 7 godina

Novak kada je napunio 24, igrački sazreo, Federer i Nadal su otpevali svoje. Nadal je početkom 2011. imao samo 24 godine, Federer 29, kao Novak sada, i nikakav "pad" se nije njima tada desio, već im se desio Đoković. Da nije bilo Novaka tada, oni bi opet i te 2011. i godinama još bili no1 i no2, te nema govora o nekakvom apsurdnom "padu". To su nepobitne činjenice. E sad, što to neki neće da priznaju nego izmišljaju nekakve nebuloze, to im je patetični način da se teše, kao nojevi zabiju glavu u pesak i misle da onda stvarnost nije kakva jeste, jer ne mogu da podnesu činjenicu da je jedan obični Srbin uništio Fedal tenisko "božanstvo". Samo to im smeta, samo to - Srbin. I to svi znaju, znaju i oni, i mi, svi. Neverovatno je da ih i posle toliko godina, sudeći prema komentarima odavno provaljenih komšija, još uvek boli Novak Đoković. Nisu u stanju nikako da ga iskuliraju, pomire se sa njegovim titulama, dominacijom, rekordima!?! To me raduje! He, he, uživam u tome da na komentarima vidim da ih još uvek to jede, boli, grize, štipa, žulja :):):)!!

ILR

pre 7 godina

Koliko god mi bili subjektivni istina je da Novak mora da juri Federera. Treba da osvoji jos mnogo GS titula da bi ga stigao. Kako Djokovic sada igra nece mu ici.

Vojkan

pre 7 godina

Eh ta stara dobra vremena, epoha jednog Filipusisa, repića Bagdatisa, smotanog Rodika, gojaznog Nalbandijana, matorog i ukočenog Agasija, Sričapana i ostalih velikana i majstora igre. Kakav se samo tad tenis igrao, kad pomislim noge mi se odseku...
(Zivotije, 24. decembar 2016 19:32)

Aaa pa bio je tu i jedan klinac koji je u to vreme sa svojih 19 godina terorisao sve po turu a cini mi se da se zvao Rafael Nadal. A nekoliko godina kasnije je tek dosla elita Raonic,Ferer,Berdih,Bautista Agut,Felisijano Lopes,Dominik Tim,itd,itd...

ccc?

pre 7 godina

Pitanje je koliko ce Endi izdrzati. Licno mislim da on nije taj kvalitet da dugo igra na istom nivou. Drugo , mnogi se varaju kada je Novak u pitanju i da ce on pre biti onaj stari u odnosu na Rafu. Rafa moze da bljesne i toliko. Sto se tice Rodzera on pozitivno razmislja ali samo slucajnost moze nesto vise da mu donese. Pre ovo o sebi prica zbog sponzora i navijaca nego sto je to realnost. Protiv godina ne moze nista. Ovo su sada godine a ne ono pre 5 godina kada pricate da je star da bi umanjili Novakove rezultate. 6 godina je Rodzer stariji od Novaka.. da li vam je to jasno?

THE FINAL CUT

pre 7 godina

To je u tenisu normalno, 2004-2008 su svi pokusavali da nadju igru protiv Federera, samo Nadal je to konstantno uspevao, onda 2008-2010 je Nadal bio dominantan, 2011-2013 Djokovic, niko nije imao igru protiv njega, 2013-2014 Nadal ponovo pokazao kakva je velicina, ali povrede ga sprecile, i onda 2014-2016 ponovo Djokovic, niko sem Mareja nema igru protiv Noleta, ponekad zablista Federer, Wawrinka...

Stara kuka

pre 7 godina

@Mikii
Filipusis,Gonzales,Hjuit,Rodik,Bagdatis...kakva konkurencija.A sta bi 2011?Jel Rodja tad bio mator?Ili posle toga.Pa AUS Open polufinale 2008,sta bi?
Svako vreme nosi svoje breme.Ne mozes tvoj isprani mozgic to da shvati.A jos vise ne moze da shvati da mi navijamo za Novaka zato sto je NAS!Kao sto navijamo i za vaterpoliste,kosarkase,odbojkaše itd.A ti,kako si Svajcarac?:))))

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Pa šta je bre ovo pola interjvua nema... e tako su i tebe svi pokušavali da pobede, pa Nadala, sad Đokovića... meni je pored svih mečeva odigranih između njih trojice ostalo u sećanju finale Hamburga kada je prekinuta najveća serija uzastopnih pobeda Nadala na šljaci i to od strane Federera... tad je to bio masters, i sećam kako su svi pre meča govorili kako Nadala niko ne može da pobedi na toj podlozi, i onda meč za mene iznenađujuć, Nadal na najvišem nivou, besprekoran, a Federer pa mislio sam da je nemoguće da iko može tako da igra tenis...

nikola

pre 7 godina

krecu ponovo provokacije,uljuljkivanja,omalovazavanja i kao pohvale u stvari cinicna ubadanja.Nole ne citaj ništa nego samo trening,trening.

DuckDodgers

pre 7 godina

E kad vidim šta neki pišu, tipa ovog Zivotija, za Rodika, Nalbandijana, Agasija... koliko nepoštovanja. To su baš oni što prate tenis tri četri godine... e pa pošto takvi poput njega nisu ni gledali tenis tada, onda verovatno ne znaju koliko je taj sport bio raznovrsniji nego danas... koliko ste mogli lepših mečeva da vidite, gde se više odmeravala veština a manje snaga.. Bitno je lupetati gluposti, tako da ovo što pišu slični njemu nije trolovanje, jer da bi to bilo mora sadržati bar naznake inteligencije.

ff

pre 7 godina

Nije Endi to pokazao. Pokazao je Nole da nije masina. Nije mu Endi uzeo poene,vec je vecinu Novak izgubio jer ih nije odbranio. Da ne bese pokvarenih novinara (maliciozno komentarisanje i izvrtanje Noletovih reci,o Wilanderu da ne govorim)i organizatora turnira (setite se Novakovog rasporeda na Wimbldonu,svi su morali da igraju u nutra osim broja 1),kao i izvestnog gurua za grljenje drveca,Federer bi vec bio u penziji,ali eto opet mu dadose nadu.

Mikii

pre 7 godina

Majstor svog zanata, Novak Đoković. Ima pozitivan skor protiv Federera i Nadala. Šta dalje reći. Jednostavno, najbolji svih vremena Nole Džoker :)
(srle, 24. decembar 2016 18:18)

Ima, otkako je docekao da se ova dvojica ugase pa da ispopravlja sve moguce rekorde. I da, sta ima da kaze Wawrinka za tog Dzokera?! :)))))

Mikii

pre 7 godina

Lep prilog raspravi o tome koji je najveći igrač poslednje decenije, a verovatno i istorije.
Jer kada Nole igra svoj maksimum, to je sada svima jasno, nema načina da se dobije.
Ostalima ostaje nada u Noletov slab dan, o tome u stvari Fedex govori i sa pravom se nada da će i njemu da se desi takva sreća?
(Danilo, 24. decembar 2016 18:18)

Djokovic je najbolji igrac jedino u poslednje dve i po godine, kada mu je glavna konkurencija bio Marej sa Agutom, Gofanom i Raonicem. 2011 je bio bolji od Nadala koji je bio u padu, dok ga je Federer namlatio na RG, na US Open-u se posteno izglupirao, a trebalo je da ga i tu tuce. Na Vimbldonu ste videli kako se sve odigralo. Ovde se prica o Djokovicu kao nepobedivom, a secamo se dobro kako ga je Nadal razneo 2013. i skinuo s prvog mesta. U ovakvoj konkurenciji koja traje poslednjih godina nekadasnji Federer bio osvojio svaki turnir na kojem bi se pojavio. A Djokovic je uspeo da bude demoliran od strane WAWRINKE cak dva puta. I to je taj najbolji u istoriji?! Ha, ha.

Dott

pre 7 godina

Negde pred Wimbldon ove godine Rodzer je izjavio da mu je Nadal tezi protivnik i da sa Novakom u svojoj igri ne treba nista da menja. Tada pomislih " i ne treba jer bi bilo dzaba" i evo sad njegove izjave da svi traze nacin kako da ga probiju.

Hocu da kazem sledece, kod Rodzera nema slucajnosti i nepripremljenih intervjua, da nije tako tek onda bi videli koliko je taj covek komfuzan i kontradiktoran, kad mu ja i u ovako strogo kontrolisanim izjavama za pustanjem u etar, iznalazim stvari koje ga kod mene diskredituju.

Zivotije

pre 7 godina

Eh ta stara dobra vremena, epoha jednog Filipusisa, repića Bagdatisa, smotanog Rodika, gojaznog Nalbandijana, matorog i ukočenog Agasija, Sričapana i ostalih velikana i majstora igre. Kakav se samo tad tenis igrao, kad pomislim noge mi se odseku...

srle

pre 7 godina

Majstor svog zanata, Novak Đoković. Ima pozitivan skor protiv Federera i Nadala. Šta dalje reći. Jednostavno, najbolji svih vremena Nole Džoker :)

Goran

pre 7 godina

Ne volim federera ali svaka cast za izjavu sto se tice novaka sigurno je da ce juriti 1 mesto zao mi je sto je beker otisao ali valjda ima nesto dobrog i u tome srecno nole u nastavku...

Danilo

pre 7 godina

Lep prilog raspravi o tome koji je najveći igrač poslednje decenije, a verovatno i istorije.
Jer kada Nole igra svoj maksimum, to je sada svima jasno, nema načina da se dobije.
Ostalima ostaje nada u Noletov slab dan, o tome u stvari Fedex govori i sa pravom se nada da će i njemu da se desi takva sreća?

Aron

pre 7 godina

Pa sad, ne bih se složio sa Federerom. Poštujem Novaka i sve što je uradio ali on više nije na vrhunskom nivou. Marej je jači od njega u ovom trenutku i to je pokazao u zadnjem mastersu gde ga je poprilično ubedljivo dobio u finalu. Ne radi se o tome da je marej u stvarnosti mnogo jači od Đokovića, već se radi o tome da je Marej na nivou iz 2012,13. Dok je oković nažalost dosta slabiji što se tiče snage nego u prvoj polovini godine. To se moglo videti prvo u finalu US opena kada ga je Vavrinka pobedio a uopšte nije bio toliko briljantan kao prošle godine gada ga je pobedio na Rolan Garosu. Naravno za to je zaslužan Pepe Jilmaz koji je uticao na njega da promeni način života i ishranu. Mada ja mislim da je Novak kao ličnost dosta povodljiv. Dok je kod njega dominirao uticaj njegovog oca Srđana, on je bio snažan. Ali čini mi se da je sada preovladao uticaj njegove žene Jelene koja je i dovela Jilmaza a i sama je zagovornik takvog stila života.

Kika Majstor

pre 7 godina

Nolo ima one neljudski brze noge, i dok je tako tesko je slomiti ga. On skoro da ima neregularno telo. Najbrzi trkac ikada. Pored toga verovatno je i hemijski pojacan, i jos pored svega ima i genetski brzo oko (kao Agasi) sto mu omogucava onaj retern.

Stefan

pre 7 godina

U poslednjih pet meseci, od kako je na pauzi, shvatio sam koliko postujem ovog coveka. Mrzeo sam ga i psovao kad god igra protiv Novaka a sad mi je nedostajao. Mislim da tek sada na Novakovom primeru vidim koliko je tesko ostati prvi cak i pri nesto slabijoj konkurenciji. Veliki sportista! Jedva cekam pocetak sezone, uklanjanje najgoreg broja jedan u istoriji i povratak velike trojke!

drax

pre 7 godina

Federer kad je zdrav i dalje je drugi igrac sveta cak i u tim godinama.Realno je da prosto iskoristi kiks Djokovica i da uzme jos neki Gren Slem ja licno mislim da on Marija moze da pobedi u finalu.

srle

pre 7 godina

Majstor svog zanata, Novak Đoković. Ima pozitivan skor protiv Federera i Nadala. Šta dalje reći. Jednostavno, najbolji svih vremena Nole Džoker :)

Danilo

pre 7 godina

Lep prilog raspravi o tome koji je najveći igrač poslednje decenije, a verovatno i istorije.
Jer kada Nole igra svoj maksimum, to je sada svima jasno, nema načina da se dobije.
Ostalima ostaje nada u Noletov slab dan, o tome u stvari Fedex govori i sa pravom se nada da će i njemu da se desi takva sreća?

pusaMikiiiiiiiivatićuhr

pre 7 godina

Novak kada je napunio 24, igrački sazreo, Federer i Nadal su otpevali svoje. Nadal je početkom 2011. imao samo 24 godine, Federer 29, kao Novak sada, i nikakav "pad" se nije njima tada desio, već im se desio Đoković. Da nije bilo Novaka tada, oni bi opet i te 2011. i godinama još bili no1 i no2, te nema govora o nekakvom apsurdnom "padu". To su nepobitne činjenice. E sad, što to neki neće da priznaju nego izmišljaju nekakve nebuloze, to im je patetični način da se teše, kao nojevi zabiju glavu u pesak i misle da onda stvarnost nije kakva jeste, jer ne mogu da podnesu činjenicu da je jedan obični Srbin uništio Fedal tenisko "božanstvo". Samo to im smeta, samo to - Srbin. I to svi znaju, znaju i oni, i mi, svi. Neverovatno je da ih i posle toliko godina, sudeći prema komentarima odavno provaljenih komšija, još uvek boli Novak Đoković. Nisu u stanju nikako da ga iskuliraju, pomire se sa njegovim titulama, dominacijom, rekordima!?! To me raduje! He, he, uživam u tome da na komentarima vidim da ih još uvek to jede, boli, grize, štipa, žulja :):):)!!

ff

pre 7 godina

Nije Endi to pokazao. Pokazao je Nole da nije masina. Nije mu Endi uzeo poene,vec je vecinu Novak izgubio jer ih nije odbranio. Da ne bese pokvarenih novinara (maliciozno komentarisanje i izvrtanje Noletovih reci,o Wilanderu da ne govorim)i organizatora turnira (setite se Novakovog rasporeda na Wimbldonu,svi su morali da igraju u nutra osim broja 1),kao i izvestnog gurua za grljenje drveca,Federer bi vec bio u penziji,ali eto opet mu dadose nadu.

Stara kuka

pre 7 godina

@Mikii
Filipusis,Gonzales,Hjuit,Rodik,Bagdatis...kakva konkurencija.A sta bi 2011?Jel Rodja tad bio mator?Ili posle toga.Pa AUS Open polufinale 2008,sta bi?
Svako vreme nosi svoje breme.Ne mozes tvoj isprani mozgic to da shvati.A jos vise ne moze da shvati da mi navijamo za Novaka zato sto je NAS!Kao sto navijamo i za vaterpoliste,kosarkase,odbojkaše itd.A ti,kako si Svajcarac?:))))

.

pre 7 godina

Konačno priznao time da je Novak bolji teniser od njega bez obzira na broj titula. Zna i balerina da je imao sreće da mu u finala dođu velikani Filipusis, Bagdatis, Gonzales, Rodik, Nalbandihan, Hjuit, Soderling itd. Novak je sa 20 godina imao više slem pobeda nad Fedrerom, nego cela ova ekipa zajedno za čitavu karijeru. O čemu mi pričamo? O Federerovoj ranoj konkurenciji ahahaa? Jel to taj najbolji ikada? Bio bih i ja da sam igrao 2004, 2005, 2006...

Zivotije

pre 7 godina

Eh ta stara dobra vremena, epoha jednog Filipusisa, repića Bagdatisa, smotanog Rodika, gojaznog Nalbandijana, matorog i ukočenog Agasija, Sričapana i ostalih velikana i majstora igre. Kakav se samo tad tenis igrao, kad pomislim noge mi se odseku...

Dott

pre 7 godina

Negde pred Wimbldon ove godine Rodzer je izjavio da mu je Nadal tezi protivnik i da sa Novakom u svojoj igri ne treba nista da menja. Tada pomislih " i ne treba jer bi bilo dzaba" i evo sad njegove izjave da svi traze nacin kako da ga probiju.

Hocu da kazem sledece, kod Rodzera nema slucajnosti i nepripremljenih intervjua, da nije tako tek onda bi videli koliko je taj covek komfuzan i kontradiktoran, kad mu ja i u ovako strogo kontrolisanim izjavama za pustanjem u etar, iznalazim stvari koje ga kod mene diskredituju.

ILR

pre 7 godina

Koliko god mi bili subjektivni istina je da Novak mora da juri Federera. Treba da osvoji jos mnogo GS titula da bi ga stigao. Kako Djokovic sada igra nece mu ici.

Stefan

pre 7 godina

U poslednjih pet meseci, od kako je na pauzi, shvatio sam koliko postujem ovog coveka. Mrzeo sam ga i psovao kad god igra protiv Novaka a sad mi je nedostajao. Mislim da tek sada na Novakovom primeru vidim koliko je tesko ostati prvi cak i pri nesto slabijoj konkurenciji. Veliki sportista! Jedva cekam pocetak sezone, uklanjanje najgoreg broja jedan u istoriji i povratak velike trojke!

drax

pre 7 godina

Federer kad je zdrav i dalje je drugi igrac sveta cak i u tim godinama.Realno je da prosto iskoristi kiks Djokovica i da uzme jos neki Gren Slem ja licno mislim da on Marija moze da pobedi u finalu.

Mikii

pre 7 godina

Majstor svog zanata, Novak Đoković. Ima pozitivan skor protiv Federera i Nadala. Šta dalje reći. Jednostavno, najbolji svih vremena Nole Džoker :)
(srle, 24. decembar 2016 18:18)

Ima, otkako je docekao da se ova dvojica ugase pa da ispopravlja sve moguce rekorde. I da, sta ima da kaze Wawrinka za tog Dzokera?! :)))))

THE FINAL CUT

pre 7 godina

To je u tenisu normalno, 2004-2008 su svi pokusavali da nadju igru protiv Federera, samo Nadal je to konstantno uspevao, onda 2008-2010 je Nadal bio dominantan, 2011-2013 Djokovic, niko nije imao igru protiv njega, 2013-2014 Nadal ponovo pokazao kakva je velicina, ali povrede ga sprecile, i onda 2014-2016 ponovo Djokovic, niko sem Mareja nema igru protiv Noleta, ponekad zablista Federer, Wawrinka...

Mikii

pre 7 godina

Lep prilog raspravi o tome koji je najveći igrač poslednje decenije, a verovatno i istorije.
Jer kada Nole igra svoj maksimum, to je sada svima jasno, nema načina da se dobije.
Ostalima ostaje nada u Noletov slab dan, o tome u stvari Fedex govori i sa pravom se nada da će i njemu da se desi takva sreća?
(Danilo, 24. decembar 2016 18:18)

Djokovic je najbolji igrac jedino u poslednje dve i po godine, kada mu je glavna konkurencija bio Marej sa Agutom, Gofanom i Raonicem. 2011 je bio bolji od Nadala koji je bio u padu, dok ga je Federer namlatio na RG, na US Open-u se posteno izglupirao, a trebalo je da ga i tu tuce. Na Vimbldonu ste videli kako se sve odigralo. Ovde se prica o Djokovicu kao nepobedivom, a secamo se dobro kako ga je Nadal razneo 2013. i skinuo s prvog mesta. U ovakvoj konkurenciji koja traje poslednjih godina nekadasnji Federer bio osvojio svaki turnir na kojem bi se pojavio. A Djokovic je uspeo da bude demoliran od strane WAWRINKE cak dva puta. I to je taj najbolji u istoriji?! Ha, ha.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Pa šta je bre ovo pola interjvua nema... e tako su i tebe svi pokušavali da pobede, pa Nadala, sad Đokovića... meni je pored svih mečeva odigranih između njih trojice ostalo u sećanju finale Hamburga kada je prekinuta najveća serija uzastopnih pobeda Nadala na šljaci i to od strane Federera... tad je to bio masters, i sećam kako su svi pre meča govorili kako Nadala niko ne može da pobedi na toj podlozi, i onda meč za mene iznenađujuć, Nadal na najvišem nivou, besprekoran, a Federer pa mislio sam da je nemoguće da iko može tako da igra tenis...

DuckDodgers

pre 7 godina

E kad vidim šta neki pišu, tipa ovog Zivotija, za Rodika, Nalbandijana, Agasija... koliko nepoštovanja. To su baš oni što prate tenis tri četri godine... e pa pošto takvi poput njega nisu ni gledali tenis tada, onda verovatno ne znaju koliko je taj sport bio raznovrsniji nego danas... koliko ste mogli lepših mečeva da vidite, gde se više odmeravala veština a manje snaga.. Bitno je lupetati gluposti, tako da ovo što pišu slični njemu nije trolovanje, jer da bi to bilo mora sadržati bar naznake inteligencije.

Goran

pre 7 godina

Ne volim federera ali svaka cast za izjavu sto se tice novaka sigurno je da ce juriti 1 mesto zao mi je sto je beker otisao ali valjda ima nesto dobrog i u tome srecno nole u nastavku...

ccc?

pre 7 godina

Pitanje je koliko ce Endi izdrzati. Licno mislim da on nije taj kvalitet da dugo igra na istom nivou. Drugo , mnogi se varaju kada je Novak u pitanju i da ce on pre biti onaj stari u odnosu na Rafu. Rafa moze da bljesne i toliko. Sto se tice Rodzera on pozitivno razmislja ali samo slucajnost moze nesto vise da mu donese. Pre ovo o sebi prica zbog sponzora i navijaca nego sto je to realnost. Protiv godina ne moze nista. Ovo su sada godine a ne ono pre 5 godina kada pricate da je star da bi umanjili Novakove rezultate. 6 godina je Rodzer stariji od Novaka.. da li vam je to jasno?

nikola

pre 7 godina

krecu ponovo provokacije,uljuljkivanja,omalovazavanja i kao pohvale u stvari cinicna ubadanja.Nole ne citaj ništa nego samo trening,trening.

Aron

pre 7 godina

Pa sad, ne bih se složio sa Federerom. Poštujem Novaka i sve što je uradio ali on više nije na vrhunskom nivou. Marej je jači od njega u ovom trenutku i to je pokazao u zadnjem mastersu gde ga je poprilično ubedljivo dobio u finalu. Ne radi se o tome da je marej u stvarnosti mnogo jači od Đokovića, već se radi o tome da je Marej na nivou iz 2012,13. Dok je oković nažalost dosta slabiji što se tiče snage nego u prvoj polovini godine. To se moglo videti prvo u finalu US opena kada ga je Vavrinka pobedio a uopšte nije bio toliko briljantan kao prošle godine gada ga je pobedio na Rolan Garosu. Naravno za to je zaslužan Pepe Jilmaz koji je uticao na njega da promeni način života i ishranu. Mada ja mislim da je Novak kao ličnost dosta povodljiv. Dok je kod njega dominirao uticaj njegovog oca Srđana, on je bio snažan. Ali čini mi se da je sada preovladao uticaj njegove žene Jelene koja je i dovela Jilmaza a i sama je zagovornik takvog stila života.

команчи

pre 7 godina

Нема ту шта да признаје роџер , нити било ко , то је чињенично стање задњих година..А енди га није ухватио , већ само искористио бодовно оптерећење новака , и умор и потребу за новим мотивима..Убрзо ће и мареј бити у приближној ситуацији...

Vojkan

pre 7 godina

Eh ta stara dobra vremena, epoha jednog Filipusisa, repića Bagdatisa, smotanog Rodika, gojaznog Nalbandijana, matorog i ukočenog Agasija, Sričapana i ostalih velikana i majstora igre. Kakav se samo tad tenis igrao, kad pomislim noge mi se odseku...
(Zivotije, 24. decembar 2016 19:32)

Aaa pa bio je tu i jedan klinac koji je u to vreme sa svojih 19 godina terorisao sve po turu a cini mi se da se zvao Rafael Nadal. A nekoliko godina kasnije je tek dosla elita Raonic,Ferer,Berdih,Bautista Agut,Felisijano Lopes,Dominik Tim,itd,itd...

aleksa

pre 7 godina

stoji da je konkurencija Fedova slabija bila.Ali stoji I to da je Federerova igra na maksimumu estetski savrsenija od bilo kojeg tenisera ikada.

Tibor

pre 7 godina

I sad opletite po Fefereru. Novak jeste VRH tenisa, ali Federer će ostati večiti profesor. Na kraju krajeva uživajmo u tenisu, nećemo još dugo.

Kika Majstor

pre 7 godina

Nolo ima one neljudski brze noge, i dok je tako tesko je slomiti ga. On skoro da ima neregularno telo. Najbrzi trkac ikada. Pored toga verovatno je i hemijski pojacan, i jos pored svega ima i genetski brzo oko (kao Agasi) sto mu omogucava onaj retern.

Mikii

pre 7 godina

Lep prilog raspravi o tome koji je najveći igrač poslednje decenije, a verovatno i istorije.
Jer kada Nole igra svoj maksimum, to je sada svima jasno, nema načina da se dobije.
Ostalima ostaje nada u Noletov slab dan, o tome u stvari Fedex govori i sa pravom se nada da će i njemu da se desi takva sreća?
(Danilo, 24. decembar 2016 18:18)

Djokovic je najbolji igrac jedino u poslednje dve i po godine, kada mu je glavna konkurencija bio Marej sa Agutom, Gofanom i Raonicem. 2011 je bio bolji od Nadala koji je bio u padu, dok ga je Federer namlatio na RG, na US Open-u se posteno izglupirao, a trebalo je da ga i tu tuce. Na Vimbldonu ste videli kako se sve odigralo. Ovde se prica o Djokovicu kao nepobedivom, a secamo se dobro kako ga je Nadal razneo 2013. i skinuo s prvog mesta. U ovakvoj konkurenciji koja traje poslednjih godina nekadasnji Federer bio osvojio svaki turnir na kojem bi se pojavio. A Djokovic je uspeo da bude demoliran od strane WAWRINKE cak dva puta. I to je taj najbolji u istoriji?! Ha, ha.

srle

pre 7 godina

Majstor svog zanata, Novak Đoković. Ima pozitivan skor protiv Federera i Nadala. Šta dalje reći. Jednostavno, najbolji svih vremena Nole Džoker :)

Mikii

pre 7 godina

Majstor svog zanata, Novak Đoković. Ima pozitivan skor protiv Federera i Nadala. Šta dalje reći. Jednostavno, najbolji svih vremena Nole Džoker :)
(srle, 24. decembar 2016 18:18)

Ima, otkako je docekao da se ova dvojica ugase pa da ispopravlja sve moguce rekorde. I da, sta ima da kaze Wawrinka za tog Dzokera?! :)))))

.

pre 7 godina

Konačno priznao time da je Novak bolji teniser od njega bez obzira na broj titula. Zna i balerina da je imao sreće da mu u finala dođu velikani Filipusis, Bagdatis, Gonzales, Rodik, Nalbandihan, Hjuit, Soderling itd. Novak je sa 20 godina imao više slem pobeda nad Fedrerom, nego cela ova ekipa zajedno za čitavu karijeru. O čemu mi pričamo? O Federerovoj ranoj konkurenciji ahahaa? Jel to taj najbolji ikada? Bio bih i ja da sam igrao 2004, 2005, 2006...

Kika Majstor

pre 7 godina

Nolo ima one neljudski brze noge, i dok je tako tesko je slomiti ga. On skoro da ima neregularno telo. Najbrzi trkac ikada. Pored toga verovatno je i hemijski pojacan, i jos pored svega ima i genetski brzo oko (kao Agasi) sto mu omogucava onaj retern.

Danilo

pre 7 godina

Lep prilog raspravi o tome koji je najveći igrač poslednje decenije, a verovatno i istorije.
Jer kada Nole igra svoj maksimum, to je sada svima jasno, nema načina da se dobije.
Ostalima ostaje nada u Noletov slab dan, o tome u stvari Fedex govori i sa pravom se nada da će i njemu da se desi takva sreća?

Zivotije

pre 7 godina

Eh ta stara dobra vremena, epoha jednog Filipusisa, repića Bagdatisa, smotanog Rodika, gojaznog Nalbandijana, matorog i ukočenog Agasija, Sričapana i ostalih velikana i majstora igre. Kakav se samo tad tenis igrao, kad pomislim noge mi se odseku...

Stara kuka

pre 7 godina

@Mikii
Filipusis,Gonzales,Hjuit,Rodik,Bagdatis...kakva konkurencija.A sta bi 2011?Jel Rodja tad bio mator?Ili posle toga.Pa AUS Open polufinale 2008,sta bi?
Svako vreme nosi svoje breme.Ne mozes tvoj isprani mozgic to da shvati.A jos vise ne moze da shvati da mi navijamo za Novaka zato sto je NAS!Kao sto navijamo i za vaterpoliste,kosarkase,odbojkaše itd.A ti,kako si Svajcarac?:))))

Aron

pre 7 godina

Pa sad, ne bih se složio sa Federerom. Poštujem Novaka i sve što je uradio ali on više nije na vrhunskom nivou. Marej je jači od njega u ovom trenutku i to je pokazao u zadnjem mastersu gde ga je poprilično ubedljivo dobio u finalu. Ne radi se o tome da je marej u stvarnosti mnogo jači od Đokovića, već se radi o tome da je Marej na nivou iz 2012,13. Dok je oković nažalost dosta slabiji što se tiče snage nego u prvoj polovini godine. To se moglo videti prvo u finalu US opena kada ga je Vavrinka pobedio a uopšte nije bio toliko briljantan kao prošle godine gada ga je pobedio na Rolan Garosu. Naravno za to je zaslužan Pepe Jilmaz koji je uticao na njega da promeni način života i ishranu. Mada ja mislim da je Novak kao ličnost dosta povodljiv. Dok je kod njega dominirao uticaj njegovog oca Srđana, on je bio snažan. Ali čini mi se da je sada preovladao uticaj njegove žene Jelene koja je i dovela Jilmaza a i sama je zagovornik takvog stila života.

Dott

pre 7 godina

Negde pred Wimbldon ove godine Rodzer je izjavio da mu je Nadal tezi protivnik i da sa Novakom u svojoj igri ne treba nista da menja. Tada pomislih " i ne treba jer bi bilo dzaba" i evo sad njegove izjave da svi traze nacin kako da ga probiju.

Hocu da kazem sledece, kod Rodzera nema slucajnosti i nepripremljenih intervjua, da nije tako tek onda bi videli koliko je taj covek komfuzan i kontradiktoran, kad mu ja i u ovako strogo kontrolisanim izjavama za pustanjem u etar, iznalazim stvari koje ga kod mene diskredituju.

pusaMikiiiiiiiivatićuhr

pre 7 godina

Novak kada je napunio 24, igrački sazreo, Federer i Nadal su otpevali svoje. Nadal je početkom 2011. imao samo 24 godine, Federer 29, kao Novak sada, i nikakav "pad" se nije njima tada desio, već im se desio Đoković. Da nije bilo Novaka tada, oni bi opet i te 2011. i godinama još bili no1 i no2, te nema govora o nekakvom apsurdnom "padu". To su nepobitne činjenice. E sad, što to neki neće da priznaju nego izmišljaju nekakve nebuloze, to im je patetični način da se teše, kao nojevi zabiju glavu u pesak i misle da onda stvarnost nije kakva jeste, jer ne mogu da podnesu činjenicu da je jedan obični Srbin uništio Fedal tenisko "božanstvo". Samo to im smeta, samo to - Srbin. I to svi znaju, znaju i oni, i mi, svi. Neverovatno je da ih i posle toliko godina, sudeći prema komentarima odavno provaljenih komšija, još uvek boli Novak Đoković. Nisu u stanju nikako da ga iskuliraju, pomire se sa njegovim titulama, dominacijom, rekordima!?! To me raduje! He, he, uživam u tome da na komentarima vidim da ih još uvek to jede, boli, grize, štipa, žulja :):):)!!

ff

pre 7 godina

Nije Endi to pokazao. Pokazao je Nole da nije masina. Nije mu Endi uzeo poene,vec je vecinu Novak izgubio jer ih nije odbranio. Da ne bese pokvarenih novinara (maliciozno komentarisanje i izvrtanje Noletovih reci,o Wilanderu da ne govorim)i organizatora turnira (setite se Novakovog rasporeda na Wimbldonu,svi su morali da igraju u nutra osim broja 1),kao i izvestnog gurua za grljenje drveca,Federer bi vec bio u penziji,ali eto opet mu dadose nadu.

DuckDodgers

pre 7 godina

E kad vidim šta neki pišu, tipa ovog Zivotija, za Rodika, Nalbandijana, Agasija... koliko nepoštovanja. To su baš oni što prate tenis tri četri godine... e pa pošto takvi poput njega nisu ni gledali tenis tada, onda verovatno ne znaju koliko je taj sport bio raznovrsniji nego danas... koliko ste mogli lepših mečeva da vidite, gde se više odmeravala veština a manje snaga.. Bitno je lupetati gluposti, tako da ovo što pišu slični njemu nije trolovanje, jer da bi to bilo mora sadržati bar naznake inteligencije.

nikola

pre 7 godina

krecu ponovo provokacije,uljuljkivanja,omalovazavanja i kao pohvale u stvari cinicna ubadanja.Nole ne citaj ništa nego samo trening,trening.

ILR

pre 7 godina

Koliko god mi bili subjektivni istina je da Novak mora da juri Federera. Treba da osvoji jos mnogo GS titula da bi ga stigao. Kako Djokovic sada igra nece mu ici.

Vojkan

pre 7 godina

Eh ta stara dobra vremena, epoha jednog Filipusisa, repića Bagdatisa, smotanog Rodika, gojaznog Nalbandijana, matorog i ukočenog Agasija, Sričapana i ostalih velikana i majstora igre. Kakav se samo tad tenis igrao, kad pomislim noge mi se odseku...
(Zivotije, 24. decembar 2016 19:32)

Aaa pa bio je tu i jedan klinac koji je u to vreme sa svojih 19 godina terorisao sve po turu a cini mi se da se zvao Rafael Nadal. A nekoliko godina kasnije je tek dosla elita Raonic,Ferer,Berdih,Bautista Agut,Felisijano Lopes,Dominik Tim,itd,itd...

Stefan

pre 7 godina

U poslednjih pet meseci, od kako je na pauzi, shvatio sam koliko postujem ovog coveka. Mrzeo sam ga i psovao kad god igra protiv Novaka a sad mi je nedostajao. Mislim da tek sada na Novakovom primeru vidim koliko je tesko ostati prvi cak i pri nesto slabijoj konkurenciji. Veliki sportista! Jedva cekam pocetak sezone, uklanjanje najgoreg broja jedan u istoriji i povratak velike trojke!

Tibor

pre 7 godina

I sad opletite po Fefereru. Novak jeste VRH tenisa, ali Federer će ostati večiti profesor. Na kraju krajeva uživajmo u tenisu, nećemo još dugo.

ccc?

pre 7 godina

Pitanje je koliko ce Endi izdrzati. Licno mislim da on nije taj kvalitet da dugo igra na istom nivou. Drugo , mnogi se varaju kada je Novak u pitanju i da ce on pre biti onaj stari u odnosu na Rafu. Rafa moze da bljesne i toliko. Sto se tice Rodzera on pozitivno razmislja ali samo slucajnost moze nesto vise da mu donese. Pre ovo o sebi prica zbog sponzora i navijaca nego sto je to realnost. Protiv godina ne moze nista. Ovo su sada godine a ne ono pre 5 godina kada pricate da je star da bi umanjili Novakove rezultate. 6 godina je Rodzer stariji od Novaka.. da li vam je to jasno?

drax

pre 7 godina

Federer kad je zdrav i dalje je drugi igrac sveta cak i u tim godinama.Realno je da prosto iskoristi kiks Djokovica i da uzme jos neki Gren Slem ja licno mislim da on Marija moze da pobedi u finalu.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Pa šta je bre ovo pola interjvua nema... e tako su i tebe svi pokušavali da pobede, pa Nadala, sad Đokovića... meni je pored svih mečeva odigranih između njih trojice ostalo u sećanju finale Hamburga kada je prekinuta najveća serija uzastopnih pobeda Nadala na šljaci i to od strane Federera... tad je to bio masters, i sećam kako su svi pre meča govorili kako Nadala niko ne može da pobedi na toj podlozi, i onda meč za mene iznenađujuć, Nadal na najvišem nivou, besprekoran, a Federer pa mislio sam da je nemoguće da iko može tako da igra tenis...

aleksa

pre 7 godina

stoji da je konkurencija Fedova slabija bila.Ali stoji I to da je Federerova igra na maksimumu estetski savrsenija od bilo kojeg tenisera ikada.

команчи

pre 7 godina

Нема ту шта да признаје роџер , нити било ко , то је чињенично стање задњих година..А енди га није ухватио , већ само искористио бодовно оптерећење новака , и умор и потребу за новим мотивима..Убрзо ће и мареј бити у приближној ситуацији...

THE FINAL CUT

pre 7 godina

To je u tenisu normalno, 2004-2008 su svi pokusavali da nadju igru protiv Federera, samo Nadal je to konstantno uspevao, onda 2008-2010 je Nadal bio dominantan, 2011-2013 Djokovic, niko nije imao igru protiv njega, 2013-2014 Nadal ponovo pokazao kakva je velicina, ali povrede ga sprecile, i onda 2014-2016 ponovo Djokovic, niko sem Mareja nema igru protiv Noleta, ponekad zablista Federer, Wawrinka...

Goran

pre 7 godina

Ne volim federera ali svaka cast za izjavu sto se tice novaka sigurno je da ce juriti 1 mesto zao mi je sto je beker otisao ali valjda ima nesto dobrog i u tome srecno nole u nastavku...