Nedelja, 11.12.2016.

10:10

Lebron ispisuje nove stranice NBA istorije

Lebron Džejms opet je ušao u istoriju NBA lige, postao je prvi krilni igrač koji je zabeležio najmanje 7.000 asistencija u takmičenju.

Izvor: AK

Lebron ispisuje nove stranice NBA istorije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 7 godina

(Vince Carter, 11. decembar 2016 17:08)
pa cak i to sto ne mozes da odgledas sad mec, a ranije si mogao ne mora da znaci da je danasnja kosarka losija.
prvo, mec sa kojim poredis Cikago protiv San Antonija je mec sampiona iz 98 i mec sampiona iz 99. Znaci trebao bi da poredis sa danasnjim GSW protiv CLE, a ne bilo koja dva tima. Dalje, oba tima su defanzivno orijentisana, sa akcentom na reket, bez izrazitih sutera na strani Sparsa, dok je Cikagov najjaci adut spolja bio Ker, pa Kukoc, obojica stabilni ali tesko dvojac koji razvlaci odbrane.

i uporedi to sa danasnjim igracima. Probaj protiv KDa, Karija i Tompsona tako da skupljas odbranu na ulaz i zatrpace te trojkama, pa i Klivlend je sa JRom, Irvingom i Lavom opasnija ekipa spolja od dva sampiona 90ih.

jednostavno, kosarka je drugacija.

Vince Carter

pre 7 godina

Ja razumem da je nekim ljudima preko glave pricanje o proslim vremenima i kao argument imaju nostalgiju,ali zasto ja koji volim nba i kosarku ne mogu danas da odgledam nba mec a nekad sam gledao po 2 za noc,verujte da su utakmice bile mnogo bolje ja sam realan,skoro sam pustio prvi susret jordana i duncana iz 1997,znaci ulaz na kos je bio toliko tezi,danas se kari proseta do kosa nekim smesnim ulazom a ono je bila tucnjava,mislim da bi kariju tada nabili gumu u grlo.

zoki

pre 7 godina

(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Onda nisi gledao Lebrona.

https://www.youtube.com/watch?v=uLiim0a_S6E

Pokazi mi nesto slicno od Teodosica? Teodosic ima samo jedan pas, to je zabica sa malo felsa. I sve vau asistencije su mu na tu foru.

riverdale

pre 7 godina

Dzordana su poducavali i pistonsi i lejkersi i seltiksi,tako da je majkel tek odlaskom istinskih legendi krenuo u osvajanje titula,kad su mu konkurencija bili polu-igraci tipa juing i carls barkli

NS BOY

pre 7 godina

Dule, LeBron ne asistira. To samo Dzordan jeste radio. Iskuliraj, popij jedan prednovogodisnji cajic.:-) A LeBron ce se sa 7000 najmanje vec nekako snaci. Nastavi da ubedjujes sebe: Niko kao Dzordan, niko kao Dzordan. Dok rekordi padaju kao pahulje.

Stiff_arm_traveller

pre 7 godina

Ko kaze da LBJ be moze da sustigne MJ? Treba biti otvorenog uma. Samo jos 9 scoring titula, uz istovremeno bar jos 3 steals leader priznanja, jos 3 odn 5 poena veci prosek u reg sezoni odn plejofu, takodje plus titulu najboljeg defanzivca lige ( cak iako je 2 inca visi), 100% ucinak u finalima bez 7 utakmice (oops..), jos 3 titule i 3 FMVP ( bilo bi lepo da bar 2 od tih titula dodju protiv bar drugog strelca i prvog asistenta lige svih vremena, al ajd da ne cepidlacimo), NCAA titule ( oops..) ne budite hejteri :)

roki

pre 7 godina

Za sve koji imaju dilemu. U EL se takodje racuna kao asistencija pas nakon kojeg sledi pogodak, nebitno da li za dva ili tri. Takodje, u NBA igrac moze da napravi dva driblinga pre pogotka, takodje se racuna. Za ove sto osporavaju LBJ-a, ako je tako lako i nebitno ovo sto je ostvario, zasto onda jos desetak igraca nema isti ucinak?

stručnjak

pre 7 godina

Ko je gledao Medžika zna ko je najbolji... Na svih 5 pozicija igrao, menjao Džabara u finalu i dobio... Kakav Džejms kakvi bakrači. Jedino je mnogo manje vremena provodio u teretani jbg nije mogao da zapostavlja onolike ribe po LA.

Vince Carter

pre 7 godina

Michael Jordan je jurio koledz titulu sa north carolina i osvojio,onda je uzeo olimpijske igre 1984 sa koledz ekipom,usao u nba sa 22,pretrpeo mnogo tesku povredu zbog koje je propustio mnogo utakmica a onda se vratio bolji nego ikad,osvojio 3 titule i titulu sa dream timom 1992,zatim se penzionisao prvi put i vratio posle skoro 2 godine,zatim je osvojio i jos tri titule i penzionisao se kao najbolji igrac u ligi 1998 sa titulom koje je osvajao bez da je doslo do sedmog meca u finalu svih sest puta,zatim se vratio posle tri godine pauze i pokazao da mator i nespreman moze da se nosi sa mladima,tada je udario jednu od najboljih blokada u istoriji,postigao 51 poen i dva puta za wizardse sa zvukom sirene dobio meceve,sve to uz ogromnu popularnost nba devedesetih koja ne moze da se meri sa danasnjom dovodi to toga da je on sa pravom najveci koji je ujedno i bio defanzivac godine. Najbolje brojeve ima wilt cembrlen kome se nisu racunale blokade a sigurno ih ima najvise u istoriji.

kwamo

pre 7 godina

niko ne sme da ga pipne. rece direktor nike,inace njegovog sponzora. sutiraj koliko hoces,niko ne sme da te faulira,a kad te neko pipne,nema brige,dobices faul. jer je sve ovo šuo biznis i to znaju i kari i harden i durent...........i mnogi. i da,aj da se pogleda koliko procenata suta ima. dzordan je svojevremeno imao 32% suta iz igre,a pogadjao i po 40 poena. to je statistika sky sportsa iz tog perioda. stariji sam pa znadem. inace,evo i nas novak potpisuje za nike i eto ga opet na vrhu liste. zivi bbili pa videli

Dule

pre 7 godina

Ocigledno ovde ima puno onih sto nisu nikad videli dominaciju MJ! Lebron je fizicki nadaren, to stoji, ali kao igrac nemoze da pridje MJ ni za kilometar. Kevin Durant je isto vrhunski igrac talentovan ali MJ je MJ

Mr. No

pre 7 godina

Fenomenalan kosarkas. Ipak ga ne podnosim zbog toga sto celu karijeru menadzerise da bude okruzen sa najmanje 2 superstar-a i uopsteno najvrednijim timom. Osim toga covek flopuje kada god mu se ukaze prilika ali novinari ne pisu o tome jer je LBJ odlican za promociju NBA. A ono sto je prosle godine tuzakao Green-a da mu je povredio osecanja pa ovom liga zavukla suspenziju... Pateticno! Ne mogu ni da zamislim Kobe, MJ, AI, KG, Birda, Magica, Tim Duncana, Dirka... da sednu za novinarski sto i pricaju o povredjenim osecanjima zbog neceg sto su im rekli na terenu. I poslednju utakmicu proslogodisnjeg finala im je Kajri doneo pobedu a Green koji je ditektan protivnik LBj-u ga je stavio u dzep.
Nece LBJ biti MVP ove sezone i nece uzeti finale. Da je ovaj Cle na zapadu borio bi se za trece mesto sa LAC i HOU, ovako na slabasnom istoku mu je lako da dodjr do finala a onda teorije corave koke... 3/7

nostalgija

pre 7 godina

jordan
kobe
....
....
....
james i ostali
(godzera, 11. decembar 2016 12:28)

Pa dokle, dokle cete Dzordana da racunate? Shvatite vec jednom da je Dzordan toliko bolji od svih da nisu vredni ni poredjenja. Prosto coveka ne treba ni racunati. Ja sam ispod napisao da je Dzejms uz Kobija najbolji, i stojim iza toga, ali ok, to je samo moje misljenje, postujem ako neko misli drugacije. Ali ako neko slucajno misli da je neko bolji od Majkla, e to je smesno. To da je Dzordan najbolji je aksiom, i ne mozes imati misljenje o tome, to je tako i tacka. Samim tim mislim da ne treba ni da ga poredimo sa drugim kosarkasima.

BeKo

pre 7 godina

@(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Takođe mislim da su Teodosićeve atraktivnije ali samo jedan je Magic,pretpostavljam da nadimak nije slučajan a jedan deo sam gledao.

rukavica

pre 7 godina

@Rocky Balboa
I u Evropi i u SAD se asistencija isto racuna. Pripisuje se igracu koji je dodao loptu svom saigracu koji je poentirao bez da je nakon dodavanja spustao loptu na parket. Kakve veze sa asistencijom ima udaljenost od kosa prilikom suta, ne razumem.

Pustio Zeljko

pre 7 godina

@blaza
Dijamantidis ima 1500 asistencija samo u Evroligi (do ove godine se igralo max 30 utakmica po sezoni), a ne u citavoj karijeri, tu se ne racuna grcko prvenstvo.
P.S. Svaka cast Lebronu.

Panini

pre 7 godina

Stalno osporavam dzejmsa i nikad ga nisam gotivio kao licnost jer je sekapersa ali i kao igraca ali eto moram mu odati postovanje brojke govore u njegovo ime stvarno je najbolji igrac danasnjice..ali ja ga nikad necu voleti jednostavno ne svidja mi se njegov stil igre pogledajte klip to su koraci u svakom polasku to su kameni sutevi najgori prosek za 3 poena ima u plejofu u istoriji, dosta toga na silu radi nema elegancije u pokretu kao npr kod kobija dzordana medzika hakima itd nema harizmu neku u igri nema onaj ubilacki instikt pobednika, dosta je tu plakanja zaljenja na sve bezanje iz jednog u drugi tim kad je tesko forsiranje nego nosenja 23 zbog dzordana neki tako usiljeni komentari itd..jednostavno mi je bas odvratan za gledanje i totalno antipatican kao licnost i kao zvezda mozda ga zato stalno podcenjujem ali to je moje misljenje mada i pored toga svega i ja mu moram priznati da je po brojkama strasan kosarkas

Vince Carter

pre 7 godina

Bird i magic a pogotovo bird je mogao do istih brojeva da nije vukao povredu ledja i ranije okoncao karijeru. James je bio dobar kvotrerbek takodje i odatle mu kliker za asistenciju a u tom stilu i asistira.

mister x

pre 7 godina

Sto neko jednom prilikom napisa, Dzordan je najbolji u istoriji i to je kraj diskusije, ali zaista veliki respekt za ovog coveka, sta on radi, to je za svaku pohvalu i divljenje.

Dovla

pre 7 godina

Da je najbolji kosarkas u poslednjoj deceniji, jeste. Deluje mi i kao dosta kul tip, ali nisam preterani fan. Stvar afiniteta sta li je. Medjutim, misljenja sam da bi se i ovaj nas mucenik Bjelica naigrao u ovakvim Kavsima. Zna se ko su zvezde, ko je glavni, ali makar znaju da dodaju loptu. Naravno ne mislim na deljenje minutaze, ali sa LBJ i Irvingom bi makar imao kakvu takvu sansu da sutne.

Vince Carter

pre 7 godina

Nevoravatno da ljudi stvarno misle da je ovaj GSW toliko dobar i neki idu do toga da ih stavljaju kao najbolje u istoriji a ja jos kad je durant preso pisem da mogu biti i slabiji sa tim potezom,trojke nikada nisu uzimale titule,uporedite bulse i ovaj gsw,pipen je bolji od duranta,2x bolji defanzivac,rodman od greena,kukoc je bio svestraniji igrac od thompsona a jordan 3x bolji defanzivac i duplo svestraniji u napadu i pipen je bio u pravu kada je rekao da bi svaki duel bulsa i wariorsa bio zavrsen ciscenjem ali poenta je da nisu samo bulsi bolji postoji dosta timova,shaq i kobe bi ih oduvali,san antonio sa prajm dankanom,parkerom i djinobilijem itd.

Pošteni pronalazač

pre 7 godina

Neverovatan igrač. Ali on je imao prednost od 4 godine u odnosu na druge, jer je direktno iz srednje škole otišao u NBA tako da nije baš fer poređenje.
Recimo, Džordan je osvojio titulu sa North Carolina, ubacio pobednički koš u finalu, a i povlačio se iz košarke kad je bio u najboljim godinama...

Mr_No_Name

pre 7 godina

Vestrbruk, Harden, Kari su izuzetni igraci, ali Lebron je klasa iznad. Ne volim ga kao pojavu, ali to kako on igra i koliki uticaj ima na ekipu ne moze se opisati. Ista prica kao sa Mesijem.
Naklon kralju!

Rocky Balboa

pre 7 godina

A Dijamantidis koliko beše ima,1500? Koja je to razlika
(blaza, 11. decembar 2016 10:45)
Asistencija u NBA se piše poslijednjem dodavaču poentera pa makar ovaj zabio sa 9 metara preko ruke,u Europi je druga priča,manji broj utakmica,kraće traju itd. itd.btw svaka asistencija Teodosića vrijedi kao 10 Džejmsovih,toliko.

bbr

pre 7 godina

blaza...haha,kakvo carsko poredjenje,kazes Dijamantidis ima "samo 1.500",pa care,Nba regularni deo 82 utakmice,plus plej of,pa ekupe koje doguraju faleko odigraju i po 100 utakmica za sezonu,a Dijamantidis ima 1.500 asistencija u EL,koja se igrala u grupnoj fazi po 10 kola,pa dalje jos ko dogura fo fajnal fora odigra jos 4-5 utakmica,sad su to podigli na 30 utakmica,pa care,gde si ti video da moze da se napravi 7.000 asistencija ako igras po 20-ak utakmica godisnje u EL,naspram 100 u NBA?

*

pre 7 godina

Asistencija u NBA se piše poslijednjem dodavaču poentera pa makar ovaj zabio sa 9 metara preko ruke,u Europi je druga priča,manji broj utakmica,kraće traju itd. itd.btw svaka asistencija Teodosića vrijedi kao 10 Džejmsovih,toliko.
(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Dodao bih da igra uvek u odlicnim suterskim ekipama i da nema asistenciju ka centru. Pri tom igra na istoku koji je mnogo slabiji od zapada gde se proseta do plej ofa. Gomila misica i nista vise.

Corleone

pre 7 godina

Zvanično krilni igrač ali činjenica da je jedini (posle Medžika) u istoriji all around igrač, koji bukvalno od keca do petice svaku poziciju igra savršeno. Ja sam se nadao da Bjelica može biti evropska verzija LBJ i Medžika Džonsona ali... ubiše ga one halavštine u Vulvsima.

lbjmvp

pre 7 godina

LeBron ozbiljno preti da poobara ogroman broj rekorda. Biće sigurno top3 u poentiranju (ja ocekujem čak i Karima da preskoci), a pritom on čak nije ni klasičan poenter već all around pass first igrač. Takodje biće i top 10 u asistencijama (7-8 mesto). 7 finala u 13 sezona, 3 titule, 4xNba Mvp, najkompletniji igrač svih vremena. Pored svega ovog on u decembru puni tek 32. Ako uspe da savlada ovakav GSW definitivno ulazi u besmrtne i postaje GOAT,makar za mene.

Svetolik Popadić - Baćko

pre 7 godina

Koji crni krilni igrac. Mozda po visini. To je svakako pozicija na kojoj najmanje igra, ipak treba imati kakav-takav sut sa distance za to.

Corleone

pre 7 godina

Zvanično krilni igrač ali činjenica da je jedini (posle Medžika) u istoriji all around igrač, koji bukvalno od keca do petice svaku poziciju igra savršeno. Ja sam se nadao da Bjelica može biti evropska verzija LBJ i Medžika Džonsona ali... ubiše ga one halavštine u Vulvsima.

lbjmvp

pre 7 godina

LeBron ozbiljno preti da poobara ogroman broj rekorda. Biće sigurno top3 u poentiranju (ja ocekujem čak i Karima da preskoci), a pritom on čak nije ni klasičan poenter već all around pass first igrač. Takodje biće i top 10 u asistencijama (7-8 mesto). 7 finala u 13 sezona, 3 titule, 4xNba Mvp, najkompletniji igrač svih vremena. Pored svega ovog on u decembru puni tek 32. Ako uspe da savlada ovakav GSW definitivno ulazi u besmrtne i postaje GOAT,makar za mene.

Rocky Balboa

pre 7 godina

A Dijamantidis koliko beše ima,1500? Koja je to razlika
(blaza, 11. decembar 2016 10:45)
Asistencija u NBA se piše poslijednjem dodavaču poentera pa makar ovaj zabio sa 9 metara preko ruke,u Europi je druga priča,manji broj utakmica,kraće traju itd. itd.btw svaka asistencija Teodosića vrijedi kao 10 Džejmsovih,toliko.

Vince Carter

pre 7 godina

Bird i magic a pogotovo bird je mogao do istih brojeva da nije vukao povredu ledja i ranije okoncao karijeru. James je bio dobar kvotrerbek takodje i odatle mu kliker za asistenciju a u tom stilu i asistira.

Vince Carter

pre 7 godina

Michael Jordan je jurio koledz titulu sa north carolina i osvojio,onda je uzeo olimpijske igre 1984 sa koledz ekipom,usao u nba sa 22,pretrpeo mnogo tesku povredu zbog koje je propustio mnogo utakmica a onda se vratio bolji nego ikad,osvojio 3 titule i titulu sa dream timom 1992,zatim se penzionisao prvi put i vratio posle skoro 2 godine,zatim je osvojio i jos tri titule i penzionisao se kao najbolji igrac u ligi 1998 sa titulom koje je osvajao bez da je doslo do sedmog meca u finalu svih sest puta,zatim se vratio posle tri godine pauze i pokazao da mator i nespreman moze da se nosi sa mladima,tada je udario jednu od najboljih blokada u istoriji,postigao 51 poen i dva puta za wizardse sa zvukom sirene dobio meceve,sve to uz ogromnu popularnost nba devedesetih koja ne moze da se meri sa danasnjom dovodi to toga da je on sa pravom najveci koji je ujedno i bio defanzivac godine. Najbolje brojeve ima wilt cembrlen kome se nisu racunale blokade a sigurno ih ima najvise u istoriji.

Mr_No_Name

pre 7 godina

Vestrbruk, Harden, Kari su izuzetni igraci, ali Lebron je klasa iznad. Ne volim ga kao pojavu, ali to kako on igra i koliki uticaj ima na ekipu ne moze se opisati. Ista prica kao sa Mesijem.
Naklon kralju!

Pustio Zeljko

pre 7 godina

@blaza
Dijamantidis ima 1500 asistencija samo u Evroligi (do ove godine se igralo max 30 utakmica po sezoni), a ne u citavoj karijeri, tu se ne racuna grcko prvenstvo.
P.S. Svaka cast Lebronu.

rukavica

pre 7 godina

@Rocky Balboa
I u Evropi i u SAD se asistencija isto racuna. Pripisuje se igracu koji je dodao loptu svom saigracu koji je poentirao bez da je nakon dodavanja spustao loptu na parket. Kakve veze sa asistencijom ima udaljenost od kosa prilikom suta, ne razumem.

mister x

pre 7 godina

Sto neko jednom prilikom napisa, Dzordan je najbolji u istoriji i to je kraj diskusije, ali zaista veliki respekt za ovog coveka, sta on radi, to je za svaku pohvalu i divljenje.

Vince Carter

pre 7 godina

Nevoravatno da ljudi stvarno misle da je ovaj GSW toliko dobar i neki idu do toga da ih stavljaju kao najbolje u istoriji a ja jos kad je durant preso pisem da mogu biti i slabiji sa tim potezom,trojke nikada nisu uzimale titule,uporedite bulse i ovaj gsw,pipen je bolji od duranta,2x bolji defanzivac,rodman od greena,kukoc je bio svestraniji igrac od thompsona a jordan 3x bolji defanzivac i duplo svestraniji u napadu i pipen je bio u pravu kada je rekao da bi svaki duel bulsa i wariorsa bio zavrsen ciscenjem ali poenta je da nisu samo bulsi bolji postoji dosta timova,shaq i kobe bi ih oduvali,san antonio sa prajm dankanom,parkerom i djinobilijem itd.

Dovla

pre 7 godina

Da je najbolji kosarkas u poslednjoj deceniji, jeste. Deluje mi i kao dosta kul tip, ali nisam preterani fan. Stvar afiniteta sta li je. Medjutim, misljenja sam da bi se i ovaj nas mucenik Bjelica naigrao u ovakvim Kavsima. Zna se ko su zvezde, ko je glavni, ali makar znaju da dodaju loptu. Naravno ne mislim na deljenje minutaze, ali sa LBJ i Irvingom bi makar imao kakvu takvu sansu da sutne.

bbr

pre 7 godina

blaza...haha,kakvo carsko poredjenje,kazes Dijamantidis ima "samo 1.500",pa care,Nba regularni deo 82 utakmice,plus plej of,pa ekupe koje doguraju faleko odigraju i po 100 utakmica za sezonu,a Dijamantidis ima 1.500 asistencija u EL,koja se igrala u grupnoj fazi po 10 kola,pa dalje jos ko dogura fo fajnal fora odigra jos 4-5 utakmica,sad su to podigli na 30 utakmica,pa care,gde si ti video da moze da se napravi 7.000 asistencija ako igras po 20-ak utakmica godisnje u EL,naspram 100 u NBA?

nostalgija

pre 7 godina

jordan
kobe
....
....
....
james i ostali
(godzera, 11. decembar 2016 12:28)

Pa dokle, dokle cete Dzordana da racunate? Shvatite vec jednom da je Dzordan toliko bolji od svih da nisu vredni ni poredjenja. Prosto coveka ne treba ni racunati. Ja sam ispod napisao da je Dzejms uz Kobija najbolji, i stojim iza toga, ali ok, to je samo moje misljenje, postujem ako neko misli drugacije. Ali ako neko slucajno misli da je neko bolji od Majkla, e to je smesno. To da je Dzordan najbolji je aksiom, i ne mozes imati misljenje o tome, to je tako i tacka. Samim tim mislim da ne treba ni da ga poredimo sa drugim kosarkasima.

NS BOY

pre 7 godina

Dule, LeBron ne asistira. To samo Dzordan jeste radio. Iskuliraj, popij jedan prednovogodisnji cajic.:-) A LeBron ce se sa 7000 najmanje vec nekako snaci. Nastavi da ubedjujes sebe: Niko kao Dzordan, niko kao Dzordan. Dok rekordi padaju kao pahulje.

stručnjak

pre 7 godina

Ko je gledao Medžika zna ko je najbolji... Na svih 5 pozicija igrao, menjao Džabara u finalu i dobio... Kakav Džejms kakvi bakrači. Jedino je mnogo manje vremena provodio u teretani jbg nije mogao da zapostavlja onolike ribe po LA.

roki

pre 7 godina

Za sve koji imaju dilemu. U EL se takodje racuna kao asistencija pas nakon kojeg sledi pogodak, nebitno da li za dva ili tri. Takodje, u NBA igrac moze da napravi dva driblinga pre pogotka, takodje se racuna. Za ove sto osporavaju LBJ-a, ako je tako lako i nebitno ovo sto je ostvario, zasto onda jos desetak igraca nema isti ucinak?

Svetolik Popadić - Baćko

pre 7 godina

Koji crni krilni igrac. Mozda po visini. To je svakako pozicija na kojoj najmanje igra, ipak treba imati kakav-takav sut sa distance za to.

BeKo

pre 7 godina

@(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Takođe mislim da su Teodosićeve atraktivnije ali samo jedan je Magic,pretpostavljam da nadimak nije slučajan a jedan deo sam gledao.

Dule

pre 7 godina

Ocigledno ovde ima puno onih sto nisu nikad videli dominaciju MJ! Lebron je fizicki nadaren, to stoji, ali kao igrac nemoze da pridje MJ ni za kilometar. Kevin Durant je isto vrhunski igrac talentovan ali MJ je MJ

riverdale

pre 7 godina

Dzordana su poducavali i pistonsi i lejkersi i seltiksi,tako da je majkel tek odlaskom istinskih legendi krenuo u osvajanje titula,kad su mu konkurencija bili polu-igraci tipa juing i carls barkli

Stiff_arm_traveller

pre 7 godina

Ko kaze da LBJ be moze da sustigne MJ? Treba biti otvorenog uma. Samo jos 9 scoring titula, uz istovremeno bar jos 3 steals leader priznanja, jos 3 odn 5 poena veci prosek u reg sezoni odn plejofu, takodje plus titulu najboljeg defanzivca lige ( cak iako je 2 inca visi), 100% ucinak u finalima bez 7 utakmice (oops..), jos 3 titule i 3 FMVP ( bilo bi lepo da bar 2 od tih titula dodju protiv bar drugog strelca i prvog asistenta lige svih vremena, al ajd da ne cepidlacimo), NCAA titule ( oops..) ne budite hejteri :)

zoki

pre 7 godina

(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Onda nisi gledao Lebrona.

https://www.youtube.com/watch?v=uLiim0a_S6E

Pokazi mi nesto slicno od Teodosica? Teodosic ima samo jedan pas, to je zabica sa malo felsa. I sve vau asistencije su mu na tu foru.

Panini

pre 7 godina

Stalno osporavam dzejmsa i nikad ga nisam gotivio kao licnost jer je sekapersa ali i kao igraca ali eto moram mu odati postovanje brojke govore u njegovo ime stvarno je najbolji igrac danasnjice..ali ja ga nikad necu voleti jednostavno ne svidja mi se njegov stil igre pogledajte klip to su koraci u svakom polasku to su kameni sutevi najgori prosek za 3 poena ima u plejofu u istoriji, dosta toga na silu radi nema elegancije u pokretu kao npr kod kobija dzordana medzika hakima itd nema harizmu neku u igri nema onaj ubilacki instikt pobednika, dosta je tu plakanja zaljenja na sve bezanje iz jednog u drugi tim kad je tesko forsiranje nego nosenja 23 zbog dzordana neki tako usiljeni komentari itd..jednostavno mi je bas odvratan za gledanje i totalno antipatican kao licnost i kao zvezda mozda ga zato stalno podcenjujem ali to je moje misljenje mada i pored toga svega i ja mu moram priznati da je po brojkama strasan kosarkas

Vince Carter

pre 7 godina

Ja razumem da je nekim ljudima preko glave pricanje o proslim vremenima i kao argument imaju nostalgiju,ali zasto ja koji volim nba i kosarku ne mogu danas da odgledam nba mec a nekad sam gledao po 2 za noc,verujte da su utakmice bile mnogo bolje ja sam realan,skoro sam pustio prvi susret jordana i duncana iz 1997,znaci ulaz na kos je bio toliko tezi,danas se kari proseta do kosa nekim smesnim ulazom a ono je bila tucnjava,mislim da bi kariju tada nabili gumu u grlo.

Mr. No

pre 7 godina

Fenomenalan kosarkas. Ipak ga ne podnosim zbog toga sto celu karijeru menadzerise da bude okruzen sa najmanje 2 superstar-a i uopsteno najvrednijim timom. Osim toga covek flopuje kada god mu se ukaze prilika ali novinari ne pisu o tome jer je LBJ odlican za promociju NBA. A ono sto je prosle godine tuzakao Green-a da mu je povredio osecanja pa ovom liga zavukla suspenziju... Pateticno! Ne mogu ni da zamislim Kobe, MJ, AI, KG, Birda, Magica, Tim Duncana, Dirka... da sednu za novinarski sto i pricaju o povredjenim osecanjima zbog neceg sto su im rekli na terenu. I poslednju utakmicu proslogodisnjeg finala im je Kajri doneo pobedu a Green koji je ditektan protivnik LBj-u ga je stavio u dzep.
Nece LBJ biti MVP ove sezone i nece uzeti finale. Da je ovaj Cle na zapadu borio bi se za trece mesto sa LAC i HOU, ovako na slabasnom istoku mu je lako da dodjr do finala a onda teorije corave koke... 3/7

kwamo

pre 7 godina

niko ne sme da ga pipne. rece direktor nike,inace njegovog sponzora. sutiraj koliko hoces,niko ne sme da te faulira,a kad te neko pipne,nema brige,dobices faul. jer je sve ovo šuo biznis i to znaju i kari i harden i durent...........i mnogi. i da,aj da se pogleda koliko procenata suta ima. dzordan je svojevremeno imao 32% suta iz igre,a pogadjao i po 40 poena. to je statistika sky sportsa iz tog perioda. stariji sam pa znadem. inace,evo i nas novak potpisuje za nike i eto ga opet na vrhu liste. zivi bbili pa videli

Bojan

pre 7 godina

(Vince Carter, 11. decembar 2016 17:08)
pa cak i to sto ne mozes da odgledas sad mec, a ranije si mogao ne mora da znaci da je danasnja kosarka losija.
prvo, mec sa kojim poredis Cikago protiv San Antonija je mec sampiona iz 98 i mec sampiona iz 99. Znaci trebao bi da poredis sa danasnjim GSW protiv CLE, a ne bilo koja dva tima. Dalje, oba tima su defanzivno orijentisana, sa akcentom na reket, bez izrazitih sutera na strani Sparsa, dok je Cikagov najjaci adut spolja bio Ker, pa Kukoc, obojica stabilni ali tesko dvojac koji razvlaci odbrane.

i uporedi to sa danasnjim igracima. Probaj protiv KDa, Karija i Tompsona tako da skupljas odbranu na ulaz i zatrpace te trojkama, pa i Klivlend je sa JRom, Irvingom i Lavom opasnija ekipa spolja od dva sampiona 90ih.

jednostavno, kosarka je drugacija.

Pošteni pronalazač

pre 7 godina

Neverovatan igrač. Ali on je imao prednost od 4 godine u odnosu na druge, jer je direktno iz srednje škole otišao u NBA tako da nije baš fer poređenje.
Recimo, Džordan je osvojio titulu sa North Carolina, ubacio pobednički koš u finalu, a i povlačio se iz košarke kad je bio u najboljim godinama...

*

pre 7 godina

Asistencija u NBA se piše poslijednjem dodavaču poentera pa makar ovaj zabio sa 9 metara preko ruke,u Europi je druga priča,manji broj utakmica,kraće traju itd. itd.btw svaka asistencija Teodosića vrijedi kao 10 Džejmsovih,toliko.
(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Dodao bih da igra uvek u odlicnim suterskim ekipama i da nema asistenciju ka centru. Pri tom igra na istoku koji je mnogo slabiji od zapada gde se proseta do plej ofa. Gomila misica i nista vise.

Rocky Balboa

pre 7 godina

A Dijamantidis koliko beše ima,1500? Koja je to razlika
(blaza, 11. decembar 2016 10:45)
Asistencija u NBA se piše poslijednjem dodavaču poentera pa makar ovaj zabio sa 9 metara preko ruke,u Europi je druga priča,manji broj utakmica,kraće traju itd. itd.btw svaka asistencija Teodosića vrijedi kao 10 Džejmsovih,toliko.

Svetolik Popadić - Baćko

pre 7 godina

Koji crni krilni igrac. Mozda po visini. To je svakako pozicija na kojoj najmanje igra, ipak treba imati kakav-takav sut sa distance za to.

Mr. No

pre 7 godina

Fenomenalan kosarkas. Ipak ga ne podnosim zbog toga sto celu karijeru menadzerise da bude okruzen sa najmanje 2 superstar-a i uopsteno najvrednijim timom. Osim toga covek flopuje kada god mu se ukaze prilika ali novinari ne pisu o tome jer je LBJ odlican za promociju NBA. A ono sto je prosle godine tuzakao Green-a da mu je povredio osecanja pa ovom liga zavukla suspenziju... Pateticno! Ne mogu ni da zamislim Kobe, MJ, AI, KG, Birda, Magica, Tim Duncana, Dirka... da sednu za novinarski sto i pricaju o povredjenim osecanjima zbog neceg sto su im rekli na terenu. I poslednju utakmicu proslogodisnjeg finala im je Kajri doneo pobedu a Green koji je ditektan protivnik LBj-u ga je stavio u dzep.
Nece LBJ biti MVP ove sezone i nece uzeti finale. Da je ovaj Cle na zapadu borio bi se za trece mesto sa LAC i HOU, ovako na slabasnom istoku mu je lako da dodjr do finala a onda teorije corave koke... 3/7

lbjmvp

pre 7 godina

LeBron ozbiljno preti da poobara ogroman broj rekorda. Biće sigurno top3 u poentiranju (ja ocekujem čak i Karima da preskoci), a pritom on čak nije ni klasičan poenter već all around pass first igrač. Takodje biće i top 10 u asistencijama (7-8 mesto). 7 finala u 13 sezona, 3 titule, 4xNba Mvp, najkompletniji igrač svih vremena. Pored svega ovog on u decembru puni tek 32. Ako uspe da savlada ovakav GSW definitivno ulazi u besmrtne i postaje GOAT,makar za mene.

*

pre 7 godina

Asistencija u NBA se piše poslijednjem dodavaču poentera pa makar ovaj zabio sa 9 metara preko ruke,u Europi je druga priča,manji broj utakmica,kraće traju itd. itd.btw svaka asistencija Teodosića vrijedi kao 10 Džejmsovih,toliko.
(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Dodao bih da igra uvek u odlicnim suterskim ekipama i da nema asistenciju ka centru. Pri tom igra na istoku koji je mnogo slabiji od zapada gde se proseta do plej ofa. Gomila misica i nista vise.

Dule

pre 7 godina

Ocigledno ovde ima puno onih sto nisu nikad videli dominaciju MJ! Lebron je fizicki nadaren, to stoji, ali kao igrac nemoze da pridje MJ ni za kilometar. Kevin Durant je isto vrhunski igrac talentovan ali MJ je MJ

Panini

pre 7 godina

Stalno osporavam dzejmsa i nikad ga nisam gotivio kao licnost jer je sekapersa ali i kao igraca ali eto moram mu odati postovanje brojke govore u njegovo ime stvarno je najbolji igrac danasnjice..ali ja ga nikad necu voleti jednostavno ne svidja mi se njegov stil igre pogledajte klip to su koraci u svakom polasku to su kameni sutevi najgori prosek za 3 poena ima u plejofu u istoriji, dosta toga na silu radi nema elegancije u pokretu kao npr kod kobija dzordana medzika hakima itd nema harizmu neku u igri nema onaj ubilacki instikt pobednika, dosta je tu plakanja zaljenja na sve bezanje iz jednog u drugi tim kad je tesko forsiranje nego nosenja 23 zbog dzordana neki tako usiljeni komentari itd..jednostavno mi je bas odvratan za gledanje i totalno antipatican kao licnost i kao zvezda mozda ga zato stalno podcenjujem ali to je moje misljenje mada i pored toga svega i ja mu moram priznati da je po brojkama strasan kosarkas

Stiff_arm_traveller

pre 7 godina

Ko kaze da LBJ be moze da sustigne MJ? Treba biti otvorenog uma. Samo jos 9 scoring titula, uz istovremeno bar jos 3 steals leader priznanja, jos 3 odn 5 poena veci prosek u reg sezoni odn plejofu, takodje plus titulu najboljeg defanzivca lige ( cak iako je 2 inca visi), 100% ucinak u finalima bez 7 utakmice (oops..), jos 3 titule i 3 FMVP ( bilo bi lepo da bar 2 od tih titula dodju protiv bar drugog strelca i prvog asistenta lige svih vremena, al ajd da ne cepidlacimo), NCAA titule ( oops..) ne budite hejteri :)

stručnjak

pre 7 godina

Ko je gledao Medžika zna ko je najbolji... Na svih 5 pozicija igrao, menjao Džabara u finalu i dobio... Kakav Džejms kakvi bakrači. Jedino je mnogo manje vremena provodio u teretani jbg nije mogao da zapostavlja onolike ribe po LA.

nostalgija

pre 7 godina

jordan
kobe
....
....
....
james i ostali
(godzera, 11. decembar 2016 12:28)

Pa dokle, dokle cete Dzordana da racunate? Shvatite vec jednom da je Dzordan toliko bolji od svih da nisu vredni ni poredjenja. Prosto coveka ne treba ni racunati. Ja sam ispod napisao da je Dzejms uz Kobija najbolji, i stojim iza toga, ali ok, to je samo moje misljenje, postujem ako neko misli drugacije. Ali ako neko slucajno misli da je neko bolji od Majkla, e to je smesno. To da je Dzordan najbolji je aksiom, i ne mozes imati misljenje o tome, to je tako i tacka. Samim tim mislim da ne treba ni da ga poredimo sa drugim kosarkasima.

kwamo

pre 7 godina

niko ne sme da ga pipne. rece direktor nike,inace njegovog sponzora. sutiraj koliko hoces,niko ne sme da te faulira,a kad te neko pipne,nema brige,dobices faul. jer je sve ovo šuo biznis i to znaju i kari i harden i durent...........i mnogi. i da,aj da se pogleda koliko procenata suta ima. dzordan je svojevremeno imao 32% suta iz igre,a pogadjao i po 40 poena. to je statistika sky sportsa iz tog perioda. stariji sam pa znadem. inace,evo i nas novak potpisuje za nike i eto ga opet na vrhu liste. zivi bbili pa videli

Vince Carter

pre 7 godina

Michael Jordan je jurio koledz titulu sa north carolina i osvojio,onda je uzeo olimpijske igre 1984 sa koledz ekipom,usao u nba sa 22,pretrpeo mnogo tesku povredu zbog koje je propustio mnogo utakmica a onda se vratio bolji nego ikad,osvojio 3 titule i titulu sa dream timom 1992,zatim se penzionisao prvi put i vratio posle skoro 2 godine,zatim je osvojio i jos tri titule i penzionisao se kao najbolji igrac u ligi 1998 sa titulom koje je osvajao bez da je doslo do sedmog meca u finalu svih sest puta,zatim se vratio posle tri godine pauze i pokazao da mator i nespreman moze da se nosi sa mladima,tada je udario jednu od najboljih blokada u istoriji,postigao 51 poen i dva puta za wizardse sa zvukom sirene dobio meceve,sve to uz ogromnu popularnost nba devedesetih koja ne moze da se meri sa danasnjom dovodi to toga da je on sa pravom najveci koji je ujedno i bio defanzivac godine. Najbolje brojeve ima wilt cembrlen kome se nisu racunale blokade a sigurno ih ima najvise u istoriji.

Pošteni pronalazač

pre 7 godina

Neverovatan igrač. Ali on je imao prednost od 4 godine u odnosu na druge, jer je direktno iz srednje škole otišao u NBA tako da nije baš fer poređenje.
Recimo, Džordan je osvojio titulu sa North Carolina, ubacio pobednički koš u finalu, a i povlačio se iz košarke kad je bio u najboljim godinama...

Vince Carter

pre 7 godina

Nevoravatno da ljudi stvarno misle da je ovaj GSW toliko dobar i neki idu do toga da ih stavljaju kao najbolje u istoriji a ja jos kad je durant preso pisem da mogu biti i slabiji sa tim potezom,trojke nikada nisu uzimale titule,uporedite bulse i ovaj gsw,pipen je bolji od duranta,2x bolji defanzivac,rodman od greena,kukoc je bio svestraniji igrac od thompsona a jordan 3x bolji defanzivac i duplo svestraniji u napadu i pipen je bio u pravu kada je rekao da bi svaki duel bulsa i wariorsa bio zavrsen ciscenjem ali poenta je da nisu samo bulsi bolji postoji dosta timova,shaq i kobe bi ih oduvali,san antonio sa prajm dankanom,parkerom i djinobilijem itd.

Vince Carter

pre 7 godina

Bird i magic a pogotovo bird je mogao do istih brojeva da nije vukao povredu ledja i ranije okoncao karijeru. James je bio dobar kvotrerbek takodje i odatle mu kliker za asistenciju a u tom stilu i asistira.

zoki

pre 7 godina

(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Onda nisi gledao Lebrona.

https://www.youtube.com/watch?v=uLiim0a_S6E

Pokazi mi nesto slicno od Teodosica? Teodosic ima samo jedan pas, to je zabica sa malo felsa. I sve vau asistencije su mu na tu foru.

riverdale

pre 7 godina

Dzordana su poducavali i pistonsi i lejkersi i seltiksi,tako da je majkel tek odlaskom istinskih legendi krenuo u osvajanje titula,kad su mu konkurencija bili polu-igraci tipa juing i carls barkli

rukavica

pre 7 godina

@Rocky Balboa
I u Evropi i u SAD se asistencija isto racuna. Pripisuje se igracu koji je dodao loptu svom saigracu koji je poentirao bez da je nakon dodavanja spustao loptu na parket. Kakve veze sa asistencijom ima udaljenost od kosa prilikom suta, ne razumem.

Vince Carter

pre 7 godina

Ja razumem da je nekim ljudima preko glave pricanje o proslim vremenima i kao argument imaju nostalgiju,ali zasto ja koji volim nba i kosarku ne mogu danas da odgledam nba mec a nekad sam gledao po 2 za noc,verujte da su utakmice bile mnogo bolje ja sam realan,skoro sam pustio prvi susret jordana i duncana iz 1997,znaci ulaz na kos je bio toliko tezi,danas se kari proseta do kosa nekim smesnim ulazom a ono je bila tucnjava,mislim da bi kariju tada nabili gumu u grlo.

Corleone

pre 7 godina

Zvanično krilni igrač ali činjenica da je jedini (posle Medžika) u istoriji all around igrač, koji bukvalno od keca do petice svaku poziciju igra savršeno. Ja sam se nadao da Bjelica može biti evropska verzija LBJ i Medžika Džonsona ali... ubiše ga one halavštine u Vulvsima.

NS BOY

pre 7 godina

Dule, LeBron ne asistira. To samo Dzordan jeste radio. Iskuliraj, popij jedan prednovogodisnji cajic.:-) A LeBron ce se sa 7000 najmanje vec nekako snaci. Nastavi da ubedjujes sebe: Niko kao Dzordan, niko kao Dzordan. Dok rekordi padaju kao pahulje.

mister x

pre 7 godina

Sto neko jednom prilikom napisa, Dzordan je najbolji u istoriji i to je kraj diskusije, ali zaista veliki respekt za ovog coveka, sta on radi, to je za svaku pohvalu i divljenje.

Mr_No_Name

pre 7 godina

Vestrbruk, Harden, Kari su izuzetni igraci, ali Lebron je klasa iznad. Ne volim ga kao pojavu, ali to kako on igra i koliki uticaj ima na ekipu ne moze se opisati. Ista prica kao sa Mesijem.
Naklon kralju!

BeKo

pre 7 godina

@(Rocky Balboa, 11. decembar 2016 11:03)

Takođe mislim da su Teodosićeve atraktivnije ali samo jedan je Magic,pretpostavljam da nadimak nije slučajan a jedan deo sam gledao.

Bojan

pre 7 godina

(Vince Carter, 11. decembar 2016 17:08)
pa cak i to sto ne mozes da odgledas sad mec, a ranije si mogao ne mora da znaci da je danasnja kosarka losija.
prvo, mec sa kojim poredis Cikago protiv San Antonija je mec sampiona iz 98 i mec sampiona iz 99. Znaci trebao bi da poredis sa danasnjim GSW protiv CLE, a ne bilo koja dva tima. Dalje, oba tima su defanzivno orijentisana, sa akcentom na reket, bez izrazitih sutera na strani Sparsa, dok je Cikagov najjaci adut spolja bio Ker, pa Kukoc, obojica stabilni ali tesko dvojac koji razvlaci odbrane.

i uporedi to sa danasnjim igracima. Probaj protiv KDa, Karija i Tompsona tako da skupljas odbranu na ulaz i zatrpace te trojkama, pa i Klivlend je sa JRom, Irvingom i Lavom opasnija ekipa spolja od dva sampiona 90ih.

jednostavno, kosarka je drugacija.

Dovla

pre 7 godina

Da je najbolji kosarkas u poslednjoj deceniji, jeste. Deluje mi i kao dosta kul tip, ali nisam preterani fan. Stvar afiniteta sta li je. Medjutim, misljenja sam da bi se i ovaj nas mucenik Bjelica naigrao u ovakvim Kavsima. Zna se ko su zvezde, ko je glavni, ali makar znaju da dodaju loptu. Naravno ne mislim na deljenje minutaze, ali sa LBJ i Irvingom bi makar imao kakvu takvu sansu da sutne.

bbr

pre 7 godina

blaza...haha,kakvo carsko poredjenje,kazes Dijamantidis ima "samo 1.500",pa care,Nba regularni deo 82 utakmice,plus plej of,pa ekupe koje doguraju faleko odigraju i po 100 utakmica za sezonu,a Dijamantidis ima 1.500 asistencija u EL,koja se igrala u grupnoj fazi po 10 kola,pa dalje jos ko dogura fo fajnal fora odigra jos 4-5 utakmica,sad su to podigli na 30 utakmica,pa care,gde si ti video da moze da se napravi 7.000 asistencija ako igras po 20-ak utakmica godisnje u EL,naspram 100 u NBA?

roki

pre 7 godina

Za sve koji imaju dilemu. U EL se takodje racuna kao asistencija pas nakon kojeg sledi pogodak, nebitno da li za dva ili tri. Takodje, u NBA igrac moze da napravi dva driblinga pre pogotka, takodje se racuna. Za ove sto osporavaju LBJ-a, ako je tako lako i nebitno ovo sto je ostvario, zasto onda jos desetak igraca nema isti ucinak?

Pustio Zeljko

pre 7 godina

@blaza
Dijamantidis ima 1500 asistencija samo u Evroligi (do ove godine se igralo max 30 utakmica po sezoni), a ne u citavoj karijeri, tu se ne racuna grcko prvenstvo.
P.S. Svaka cast Lebronu.