Nedelja, 27.11.2016.

14:00

Niko Rozberg novi šampion Formule 1!

Nemački vozač Niko Rozberg postao je prvi put u karijeri šampion Formule 1, 33. u istoriji takmičenja.

Izvor: AK

Niko Rozberg novi šampion Formule 1! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 7 godina

Muka mi je vise od Hamiltona, njegovih navijaca i njihove price o kvarovima, kako ga je tim sabotirao, bla, bla... Imao je Hamilton u Bakuu savrseno ispravan bolid i sta je uradio - zakucao se u zid! I jos nekoliko losih startova sa pol pozicije, bilo sta od toga da nije zasrao bio bi prvak. Istina je da je imao vise kvarova od Nika, ali da bi se vadio iskljucivo na to, moras ostatak posla da odradis savrseno, a Hamilton to nije uradio... Potpuni nedostatak bilo kakve samokriticnosti nabedjenog Britanca...

Milosav

pre 7 godina

Gledao sam malo juce i sa setom se secam kada sam 90-ih i pocetkom 2000-ih svakog jutra u osam sati (Kanada) gledao F1, koje su to trke bile! Ovo sada je jedan skupoceni sou za takozvanu "elitu" trke po arabijskim pustinjama gde osim na glavnoj tribini nema zive duse nigde. Tilkeove "cookie cutter" staze koje nemaju duse, auta puna elektronike, vozaci tipa Nika Rozberga, sta ima tu da gledam?

Alexander

pre 7 godina

Otvaram ovu vest i sve me neka tuga obuzela, sećam se kako sam nekada jedva čekao da gledam Formulu 1 i Ligu šampiona npr., sad baš i ne, nekako mi više nije zanimljivo kao pre, a nije da imam nešto previše godina, 29.

Savatiye

pre 7 godina

Drago mi je što je manji plačljivac iz Mercedesa uzeo titulu. Niko taman za jednu i jeste, jer Luis svakako za četiri nije. Nama ostaje nada da će sledeće godine neko biti bliži Mercedesu nego ove.

@

pre 7 godina

Ako je preovladao nacionalni interes da se Rozberg malo pogura i nije nezasluzeno.Hamilton je sam sebi oduzeo titulu i sve sto je stekao u f1 je zasluga Mercedesa.

Mad Max

pre 7 godina

Samo slep ne vidi da je Max najveci talenat od Sene pa do danas.Redbul sledece godine konkurentan Mercedesu i videcete ko ce biti novi sampion

MAX

mile

pre 7 godina

Nezasluzeno. Posle sumnjivih kvarova Hamiltona na pocetku sezone i jos sumnjivijeg kvara "novog"motora u nastavku sezone. Ispostavilo se da je taj kvar bio kljucan. A posebno su iritantne bile poruke Hamiltonu tokom danasnje trke. Toliko su ocigledno svi u timu navijali za svog nemca, a protiv Hamiltona, da se i oni silni kvarovi i pehovi cine vrlo, vrlo sumnjivim. Hamilton, ako je pametan treba da bezi iz tog tima. (Goran, 27. novembar 2016 22:38)

Sta si ti sve napisao... Skoro svi do jednog u tom timu su Britanci. Sef tima Austrijanac. Samo kad bi znao koliko se ne vole Austrijanci i Nemci... Niko je 50 % Nemac, a 50% Finac. Da su stvarno hteli cistokrvnog nemackog sampiona doveli bi Fetela u tim. Ako je neko sabotirao Hamiltona onda su to njegovi Britanci kojih je 90% u timu.

Barkley81

pre 7 godina

@Nikola

U pravu si imenjače,s tim da se poklopilo da kad je Ferari imao najjaču mašinu,imao je i Šumahera za volanom iste pa je to dodatno ubijalo draž koliko ih je čovek gazio.Dok sam ja pratio,ako se dobro sećam,jedno 7 puta je prvak bio Šumaher,dvaput Hakinen,jednom Vilnev i Dejmon Hil.Tih godina kad nije imao najbrži bolid,dešavalo se da se stvori gužva iza čoveka jer je od svih sporiji a niko ne može da ga obiđe lako.Posle njegovih godina dominacije počinju menjati pravila vezano za motore i gume,bukvalno je promenio F1.Ipak ima i do vozača znači.

Vlajce

pre 7 godina

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije Kakve crne VEZANE SEDAM POBEDE?!!!!! Svi koji malo prate F1, a ti izgleda ni malo, znaju da je zadnje tri pobede u 2015 godini Rozberg dobio kada je Hamilton uzeo titulu te je Rozbergu zahvaljujuci tim pobedama omoguceno da stigne Fetela na drugom mestu u generalnom plasmanu!! Od cetiri pobede na startu 2016. samo je dve zasluzio! Sto se tice SPA Hamilton je zbog promene motora startovao pomeranjem 35 mesta na gridu. Sjajni Rozberg!! Fer-plej: Rozberg dva puta pokusao Hamiltona da izbaci sa staze, jednom dobio pomeranje za pet mesta kaznu jer je u predhodnoj trci pokusao isto sa drugim vozacem!! Sklanjanje u Monte-karlu: elementarni fer plej kod svakog normalnog vozaca. Sto se tice pucanja motora, cista glupost! Gume su te koje su prve stradale to je i Fetel dokazao u par navrata tj. kada forsiranjem motora uvek prvo gume pucaju, tesko obrnuto. Ne moze trostruki prvak F1 da preko noci zaboravi da vozi bolid tek tako, jer "ide na zurke i neispavan je". Rozberg nijednom prestigao Hamiltona u duelu na stazi sem nekih, priznajem, dobrih startova. Opet sjajni razbijac Rozberg!
Nisam u 2008 navijao za Hamiltona ali Masa je titulu izgubio mozda u Singapuru kada je zbog nepromisljenosti Ferarija iscupao crevo u pit stopu i povukao ga sa sobom te izgubio citavih 25 poena tj.pobedu u trci. Hamilton prestize u finalnoj trci Gloka koji je na suvim gumama pa ajd sad..
Malo vise cinjenica. Pozdrav

real madrid

pre 7 godina

Nije uopste potrebno da svi imaju isti bolid. To bi onda ucinilo da izgubi bukvalno sve cari, da postane dosadno kao WTCC ili slicni sampionati. To su sve majstori voznje i kada se posle 100+ krugova naviknu na stazu, svi ce voziti jako slicne krugove(boljima ce trebati 10 krugova losijima 30 ali u treninzima se odveze mnogo vise). Ni u Motogp nemaju svi isti motor pa je ludilo. Neka druga pravila treba ovde da se izmene, kao sto su zavetrina(da ponovo bude prednost, a ne kao sad problem da se vozis iza nekoga) drugaciji motori i jos mnogo toga i F1 ce opet postati omiljeni automoto sport. F1 je za trkacke sportove, kao fudbal za sve ostale i kad je na najnizim granama praceniji je od ostalih, a samo mali napredak bi doneo odusevljenje i interesovanje kakvi ostali trkacki sportovi mogu samo da sanjaju. Dovoljno je pitati prosecnog coveka za koliko vozaca F1 je cuo, a za koliko svih ostalih automoto sportova Ovo tvrdi neko ko je ljubitelj F1 i Motogp.

Vlajce

pre 7 godina

Moj komentar je upucen jo a ne Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan. U medjuvremenu sam procitao par komentara Rozberg navijaca. Ukratko smehoteka. Rozberg fer-plej igrac a dva puta pokusao Hamiltona da izbaci sa staze hahahahaha! Jos prvi put rekao, iako su vozili samo jedan krug, kako je pobeda bila za njega!

Dex

pre 7 godina

Komentatori zvani "Da li može da izdrži do kraja na ovom setu pneumatika?".
(Bojan, 27. novembar 2016 15:09)

Ja gledam britanski prenos kad god sam u prilici, to je nebo i zemlja. Osecaj je veoma otuzan kad se nakon toga nekad pogleda kako se to kod nas radi. Doduse, jeste najvise do novca, ali je ipak najveca razlika u strucnosti, pa i strasti prema ovome. Nasima je trebalo vise od pola sezone da nauce kako se zapravo zove Wehrlein, dok za Hülkenberga valjda nikad nece ni shvatiti.

miki

pre 7 godina

Svi koji tupe o kvarovima bolida Rozberga I Hamiltona naka procitaju na ovom sajtu koliko su lose na Hamiltona uticali kvarove ove i proslih sezona pa nek zakljuce sami : http://www.skysports.com/f1/news/24181/10604387/f1-2016-just-how-unlucky-has-lewis-hamilton-been-this-season. Sto se tice Monte-Karla svaki normalan vozac bi propustio timskog kolegu kad je pola grida brze od njega. Sa najboljom namerom, smesni su ovi nasi strucnjaci, mozda nam je u Srbiji zato tako kako nam je. Komentari bazirani na informacijama sa Sport-kluba.. sta vise reci. Povrsno, mrljavo, strasno.

radio Luxembourg

pre 7 godina

Glup "sport" sa više strana. Nadam se da se ukine uskoro. Toliko ima boljih načina da se privuku publika i sponzori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (exYU, 27. novembar 2016 17:26)
Ne, pravi "sport" je fudbal. 20 njih trci za jednom loptom, prosto ludilo od uzbudjenja. Ne, u stvari tenis. Muskarac u punoj snazi, kada udara lopticu, stenje kao moja zena kada radimo one stvari. A publika mora da cuti, da ne ometa umetnike koji prebacuju lopticu, veliki je to prtisak..Drugar, jesi li nekada seo na japanski motor? Jesi li nekada autom okretao volan pri 200kmh? Naravno da nisi, vi "sportisti", fudbaleri i teniseri nemate onu stvar za takve stvari. A sto se publike tice, na MotoGP trci redovno ima preko 100000 ljudi. U Ceskoj prosle godine, 140000. Prijateljski predlog- ja ne ulazim niti komentarisem vesti o tome sta je Novakova zena doruckovala, niti znam ko je najbolji golman danas. Pa nemoj ni ti ulaziti na ove vesti ako te ne zanimaju. Hvala na objavi komentara, i na kraju, ogroman pozrav za Jelenu Trajkovic. Zvezdice, zelim ti jos mnogo uspeha u radu, sjajnih i eksluzivnih intervjua, itd. Sve najbolje svim ljubiteljima brzine, a ko je sampion? Pa, onaj ko sakupi najvise bodova. Gledamo trke zbog trkanja, a sampioni neka se smenjuju. Jos jednom, uzivajte u ovim sportovima, i svako dobro.

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Ne može neko da bude prvak ako ima manje pobeda od vicešampiona ili bar jednako!
Niko prosečni ziheraš,skupljač bodova!

radio Luxembourg

pre 7 godina

Izvinjavam se redakciji, stranica mi se refreshovala, pa sam morao dva puta da kucam i izostavio nesto jako bitno. Fudbal, taj divni sport, gde njih 20 trce za loptom, a njih 20000 gleda kako da se medjusobno poubijaju, policiji guraju baklje u usta, bacaju protivnickog navijaca u rupu iz koje nikada nije izasao, i slicno. Pri tome, jedan premijer jedne drzave u jugoistocnoj Evropi izjavi kako drzava nema snage da se bori sa tim divnim ljudima, koji navijaju za svoje klubove, a usput zavale koju kilu heroina. Predivan sport, pretpostavljam da je vrlo korsno za nasu decu da posecuju slicne manifestacije. Izvinjavam se zbog drugog komentara, tehnicki problem. Svako dobro i laku noc.

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije

pre 7 godina

Niko Rozberg je zasluzeno osvojio titulu, i to iz vise razloga: 
1. Nanizao je sedam pobeda jednu za drugom, i to protiv Hamiltona u istom bolidu. Cetiri od njih su ove godine. Tako nesto mu Hamilton nikada nije uradio. 
2. Pokazao se kao timski igrac kada je u Monaku pustio Hamiltona da ga pretekne "zbog tima". Super-sportista. 
3. Nakon letnje pauze, oderao je Hamiltona sa pobedama, i to na "njegovim" stazama, Spa, Monca, Suzuka, Singapur. 
4. Nije forsirao pobede u poslednje cetiri trke, jer je titula bila u pitanju. Pobeda na jednoj trci je manje vazna, bodovi na kraju se gledaju. To je uradio pametno kao sto bi to isto uradio Porfesor Alen Prost. Pa i Hamilton je tako osvojio prvu titulu, jurisao je na peto mesto sa motorom koji je podesen na nizi stepen rada, mada je Glok presudio svojim sklanjanjem. 
5. Rozberg nije forsirao bolid, cuveo je motore cele sezone. U stvari ispao je daleko pametniji od Hamiltona ciji stil voznje je da forsira. Bilo je ocigledno da ce u ovako izjednacenoj borbi titula biti odredjena pouzdanocsu bolida. Tako je i bilo. Hamilton je lomio motore, Rozberg ih cuvao. 
6. Uvek je prvi pruzio ruku Hamiltonu, koji cesto izigrava besne gliste i ima patolosku potrebu da izlazi za izgovorima kada ga Rozberg pobedi. Tako u psihi stvara sliku da je bolji, ali "eto, okolnosti..." 
7. Bio je red da Hamilton bar malo oseti kako je bilo Felipeu Masi 2008, kada se Glok sklonio Hamiltonu, da uzme peto mesto, koje mu je trebalo za titulu.
(Jo, 27. novembar 2016 20:29)

Veću gomilu gluposti nisam danas pročitao, a izdvaja se broj 7. Stvarno ste smešni vi ferarijevci...

serhio

pre 7 godina

Ne moze se reci da je potpuno nezasluženo,bio je brz,ali stoji da je Hamilton neuporedivo bolji.
Hamilton,Vetel i Alonso su najbrži vozači u gridu,Verstapen je blizu ali mora još mnogo da nauči...

Goran

pre 7 godina

Nezasluzeno. Posle sumnjivih kvarova Hamiltona na pocetku sezone i jos sumnjivijeg kvara "novog"motora u nastavku sezone. Ispostavilo se da je taj kvar bio kljucan. A posebno su iritantne bile poruke Hamiltonu tokom danasnje trke. Toliko su ocigledno svi u timu navijali za svog nemca, a protiv Hamiltona, da se i oni silni kvarovi i pehovi cine vrlo, vrlo sumnjivim. Hamilton, ako je pametan treba da bezi iz tog tima.

Alex Pb

pre 7 godina

Komentari kako je F1 postao niko i nista, ja sam nekad gledao Senu Mensela Prosta i ostale, postali su tako dosadni ti ljudi, svako ko je fan F1 zna da su promene neizbezne. Pratim F1 vec 30god. i uopste mi nije dosadna naprotiv jedva cekam nedelju i trku. Tako da svima vama koji pljujete po F1 zelim sve najbolje i prebacite se na neki drugi sport. A sto se tice prenosa i komentatora preporucujem vam da trke gledate preko sky F1, izvanredni komentatori ( posebno Martin Brandl ) i analiticari. POZDRAV ZA SVE FANOVE NAJBRZEG CIRKUSA NA SVETU.
(MiŠA, 27. novembar 2016 17:29)
Svaka cast na komentaru. 1000 pluseva. U F1 je uvek bilo dominacije pojedinih timova. Sumaher i Ferari su dominirali cetiri godine. Kada je Alonso u borbi protiv Raikonena postao sampion 2005. godine, citajuci tada komentare, mnogi su slavili, jer su zeleli promenu i neko drugo lice i neki drugi tim na mestu sampiona. Tako je slucaj i sada sa Mercedesom. Ljudi hoce borbu izmedju Red Bula, Ferarija i Mercedesa, a ne izmedju dva vozaca jednog tima.

s

pre 7 godina

luis je brzi na bicikli nego rozberg u bolidu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 27. novembar 2016 20:04)

Pa zašto on nije postao prvak nego Rozberg?! Da nije slučajno neka zavera u Mercedesu protiv njega?! Rozbergu se nije kvario auto?! Pobednik je onaj ko sakupi najveći broj bodova na kraju šampionata, a ne onaj ko je nekome simpatičan ili ne. Uostalom, setimo se kako je Hamilton prvi put postao prvak: tako što je izleteo sa staze, pa su mu dizalicom vratili auto na stazu iako je praktično bio van trke! Dakle, neko se zaglavi u pesku i nema nikoga da ga gurne, a za nekog se doveze dizalica koja auto postavi na stazu?! Da toga nije bilo Alonso bi bio prvak! Budite bar malo objektivni!

Alex Pb

pre 7 godina

Formulu 1 ne pratim otkad je Felipe Massa pokraden za Titulu 2007/2008
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordjo, 27. novembar 2016 17:51)
U F1 sezona traje od marta do novembra, prema tome, trka gde je Masa izgubio titulu je bila u sezoni 2008. godine. A tvrdnja da je Masa pokraden moze lako da se ospori, ako se pogleda snimak i vidi na kojim gumama je bio Timo Glok iz Tojote. Da ih je menjao i stavio gume za kisu, svakako bi ga Hamilton obisao i ne samo Hamilton, vec i Fetel.

Mika

pre 7 godina

Navijam za Hamiltona ali Rozberg je zasluzeno slavio!!Luis nije bio u fokusu na povratku sa odmora i Niko je to lepo iskoristio.Lepo bi bilo da nova pravila donesu neke nove timove u vrh poretka.Razvoj motora u toku sezone donece vise neizvesnosti pred kraj.Voleo bih da se McLaren Honda ukljuci .Sigurno ce biti dobro,jedva cekam.Pozdrav svim istinskim ljubiteljima F1!!

Jo

pre 7 godina

Niko Rozberg je zasluzeno osvojio titulu, i to iz vise razloga:
1. Nanizao je sedam pobeda jednu za drugom, i to protiv Hamiltona u istom bolidu. Cetiri od njih su ove godine. Tako nesto mu Hamilton nikada nije uradio.
2. Pokazao se kao timski igrac kada je u Monaku pustio Hamiltona da ga pretekne "zbog tima". Super-sportista.
3. Nakon letnje pauze, oderao je Hamiltona sa pobedama, i to na "njegovim" stazama, Spa, Monca, Suzuka, Singapur.
4. Nije forsirao pobede u poslednje cetiri trke, jer je titula bila u pitanju. Pobeda na jednoj trci je manje vazna, bodovi na kraju se gledaju. To je uradio pametno kao sto bi to isto uradio Porfesor Alen Prost. Pa i Hamilton je tako osvojio prvu titulu, jurisao je na peto mesto sa motorom koji je podesen na nizi stepen rada, mada je Glok presudio svojim sklanjanjem.
5. Rozberg nije forsirao bolid, cuveo je motore cele sezone. U stvari ispao je daleko pametniji od Hamiltona ciji stil voznje je da forsira. Bilo je ocigledno da ce u ovako izjednacenoj borbi titula biti odredjena pouzdanocsu bolida. Tako je i bilo. Hamilton je lomio motore, Rozberg ih cuvao.
6. Uvek je prvi pruzio ruku Hamiltonu, koji cesto izigrava besne gliste i ima patolosku potrebu da izlazi za izgovorima kada ga Rozberg pobedi. Tako u psihi stvara sliku da je bolji, ali "eto, okolnosti..."
7. Bio je red da Hamilton bar malo oseti kako je bilo Felipeu Masi 2008, kada se Glok sklonio Hamiltonu, da uzme peto mesto, koje mu je trebalo za titulu.

Z

pre 7 godina

Svi ste nesto ljuti.Sve vam smeta,te kako je nisko pala formula 1.Pa ne moras da je gledas.Pa komentari "Rozberg je najgori sampion u istoriji formule 1".Mora neko i to da bude,ali covek je zasluzio da bude sampion ove godine.Mozda su neki vozaci bolji od njega,ali je on dobro izdrzao pod pritiskom i imao je dobre rezultate tokom cele sezone.

sasa

pre 7 godina

jeste da ne volim one Amere i jeste da je to nemoguce u F1, al gospodo velika je razlika u samim bolidima.Kad bi svi seli u isti bilo bi bas veselo

lex speciallis

pre 7 godina

Da se razumemo,nisam Luisov navijač a zašto je Hamilton "sramotno" vozio!?Jedino što je mogao da pokuša bilo je usporavanje Nika, a ako je ovaj toliko dobar, zasto ga nije obišao? Nema spora da je ovolika dominacija jednog tima nad drugima,promena brojnih pravila,bolida i itd. bitno urušila F1, tj. njenu zanimljivost. Što se tiče Hamiltona mislim da je za klasu bolji od Rozberga ali su to i Alonso, Kimi, Fetel i nadolazeći šampion Verstapen. Ali činjenica da se i Hamilton uljuljkao, po sistemu lako ćemo, više je on izgubio titulu, nego što je Niko nekim extra vožnjama dobio. I pratim F1 veoma, veoma dugo, imao sam sreću da gledam sa 10 godina i Sennu u Tollemanu, kako po kiši i to u Monaku ostavlja sve iza sebe dok na zahtev Prosta nije prekinuta trka. Svako vreme nosi svoje breme,napredak tehnologije, tj.auto industrije, zbog čega smo izgubili atmosferske motore.. i ja žalim za tim vremenima, ali bez obzira na ovu krizu u F1 svakako neću da prestanem da je pratim!

mile

pre 7 godina

Pljuvaci Rozberga, setite se naredbe u Monaku da propusti Hamiltona. Toliko o vasoj teoriji da je Hamilton sabotiran od tima. Placite do mile volje. I da ne mislite da sam ljubitelj Rozberga: ne, skakao sam od srece do plafona kad je Hamilton uzeo titulu u Brazilu i isto tako mi je bilo tesko kad ju je izgubio u debitantskoj sezoni greskom na ulazu u boks u Kini. Navijam za tim, ne za vozaca. I tesko mi je sto moj Meklaren prolazi kroz teska vremena, ali uvek uz tim, bili prvi ili poslednji.

Patrik

pre 7 godina

Djordjo dao najbolji komentar!
(King, 27. novembar 2016 18:47)

Ne slazem se,najbolji komentar je bio moj gde sam napisao da je F1 propala kad su u penziju otisli Barikelo,Fizikelo,braca Sumaher,Hakinen i Kovalainen.To je bilo uzivanje gledati a ovo danas nije zanimljivo gledati ni prvi krug.

lex speciallis

pre 7 godina

Da se razumemo,nisam Luisov navijač a zašto je Hamilton "sramotno" vozio!?Jedino što je mogao da pokuša bilo je usporavanje Nika, a ako je ovaj toliko dobar, zasto ga nije obišao? Nema spora da je ovolika dominacija jednog tima nad drugima,promena brojnih pravila,bolida i itd. bitno urušila F1, tj. njenu zanimljivost. Što se tiče Hamiltona mislim da je za klasu bolji od Rozberga ali su to i Alonso, Kimi, Fetel i nadolazeći šampion Verstapen. Ali činjenica da se i Hamilton uljuljkao, po sistemu lako ćemo, više je on izgubio titulu, nego što je Niko nekim extra vožnjama dobio. I pratim F1 veoma, veoma dugo, imao sam sreću da gledam sa 10 godina i Sennu u Tollemanu, kako po kiši i to u Monaku ostavlja sve iza sebe dok na zahtev Prosta nije prekinuta trka. Svako vreme nosi svoje breme,napredak tehnologije, tj.auto industrije, zbog čega smo izgubili atmosferske motore.. i ja žalim za tim vremenima, ali bez obzira na ovu krizu u F1 svakako neću da prestanem da je pratim!

Istina

pre 7 godina

Prije par dana kada je Andy pobijedio Đokovića bila je Britanska zavjera,sada kada je izgubio Hamilton na sceni je Njemačka zavjera.Još se nije dogodilo da ako izgubi netko za koga Srbi navijaju na sceni nije nekakva zavjera !

EUFORIJA

pre 7 godina

Cuj ovog "kinga": Hamiltonu poklonjena titula 2008! Sigurno je nije ni gledao a komentarise nesto.Za pustanje u Monaku,Hamilton je platio sa pet kvarova do Belgije,kretanjem sa zadnjeg mesta u istoj,kvarom u Maleziji...Mnogo ga kostalo to Nikovo pustanje.2014 u Abu Dabiju je Hamilton bio ubedljivo prvi tako da nije uticalo što je Niku otkazao bolid.

Boki

pre 7 godina

Hamilton je donekle i sam kriv za ovu situaciju jer se prošle sezone po osvajanju titule previše opustio i glupirao,plava vaška Rozberg je nanizao pet pobeda u nizu i gazde u Mercedesu odlučiše da njega promovišu u šampiona.Kao što rekoh Hamilton se previše opustio, trebao je da bude drčan kao Šumaher koji osvoji titulu na pola sezone , ali i dalje ide na pobedu,jel se pobede i titule broje ,čak i po ceni da ga drugi vozač ferarija propusti ispred cilja kako bi ovaj upisao još jednu pobedu,slučaj Barikelo.Vratimo se na Luisa ,koji se malo pribrao na sred sezone stigao konkurenta ali tada je navukao gnev ekipe koja ga je bukvalno urnisala raznoraznim pehovima. Morao je skupo da plati cenu i prepusti titulu Rozbergu,za rad sledeće sezone gde će opet biti onaj stari najbolji i najbrži,naravno ako ostane u mercedesu,znaju i ovi njegovi šefovi da boljeg vozača nema,i bolje ga je imati u svojoj nego u protivničkoj ekipi,a rozbergu se ova sezona čisto onako desila zbog nemačkog marketinga,i postade čovek šampion ni kriv ni dužan!

old F1 fan

pre 7 godina

Zasluzeno, hm...? Mozda, iskreno draze bi mi bilo da je Massa uzeo titulu u Brazili pre par godina nego sada Niko.
Sport treba menjati, ili bolje receno vratiti na staro.
Ne trebaju nama V12 motori da bi opet bilo zanimljivo, samo neograniceno gorivo, malo manje penala za zamenju manjaca i slicno, da se ljudi voze punim gasom sve vreme. Dolicanje goriva bi jako promenilo pricu i naravno jak McLaren i Ferrari.
Za one koje komentatori idu na nerve, idite ne net, Sky Sport live streem i opusteno

Lerby

pre 7 godina

Možda ovaj šampionat treba komentarisati za 10-ak godina kada velikani pisane reči iz Mercedes-a budu objavili knjige u kojima će izneti "svoju istinu". Lewis je pre par dana najavio knjigu za 10 godina u kojoj će izneti zanimljive stvari a na pitanje šta misli o tome, Wolf je takođe "zapretio" da bi i on mogao u pisce i najavio zanimljivo štivo. Dok čekamo sajam knjiga leta gospodnjeg 2026., treba čestitati i reći da je Rosberg zasluženo osvojio titulu jer je bio najkonstantniji, mada ni Lewis-ova ne bi bila nezaslužena. Lewis je previše komotno ušao u šampionat, kada je sredinom sezone preokrenuo bodovnu situaciju, opet se opustio, po sistemu "lako ćemo", na osnovu prethodnih iskustava sa timskim kolegom. Kad se konačno osvestio, bilo je kasno. U tehničkom sportu, uz to dođe i neki kvar koji je nemoguće ukalkulisati u šampionsku računicu i to je bilo to. Sam je najviše kriv ali verujem da je naučio lekciju i očekujem ga već u Australiji motivisanog i naoštrenog za razliku od ove sezone. Nico je, za razliku od njega, da citiram sina Dragana, "šoferirao" u istom ritmu cele sezone i vidimo rezultat. Doduše, meni će biti potrebno neko vreme da se priviknem na činjenicu da je Keke-ov "mali" šampion. Ne zato što nije zaslužio već, jednostavno, zato što ga nikad nisam gledao na taj način. Još jednom čestitke za zasluženu titulu a kad bude dobijao direktne duele protiv Lewis-a, reći ću i svaka čast. Iskreno, taj film do sada nismo gledali a sumnjam da će ikada i biti snimljen.

MNRSKD

pre 7 godina

@Dragan

A kada je Hamilton ove sezone pretekao Rosberga sem u Monaku kada je Rosberg dobio timsku naredbu da ga propusti (znaci bez tima nista od preticanja) ??

Malezija nije odlucila titulu , samo je izbalansirana situacija iz Monaka jer je tad Hamilton pobedio a Rosberg zavrsio 7. A odmah da predupredim ove sto ce reci da Rosberg ne zna po kisi, pogledajte Ostin 2015.

Znaj

pre 7 godina

@analiticar...,izvini druze,ali sumacher u tadssnjoj formi nije bio nikakvo merilo ,vratio se za lovu,a ako si iskren,to se videlo u mnogim trkama gde nije vise bio onaj stari

Nikola

pre 7 godina

Oni koji danas pisu komentare vezano za F1 a sa nostalgijom se secaju starijih vremena kako je nekada bilo interesantnije i vise konkurencije ili se prave ludi ili ne poznaju dovoljno sport. Kroz istoriju jednom u tri cetiri godine pojavi se tim koji napravi masinu koja rasuri svu konkurenciju npr Mcclaren Honda 1988 sa Seno i Prostom pobedila na 15 od 16 trka , jedina pobeda Brgera sa Ferarijem u Monzi zbog DNF- oba Mclarena. Lotusova 77' 78 79'ta . Wiliams 92'93' 96'97' . Ferari 2001,2002,2004 i jos mnogo takvih serija jednog tima. Formula 1 je takav sport oduvek , specificno takmicenje u motosportu koliko para prikupis i sponzora toliko dobijes. Retko se desavalao da tri tima imaju istu infrastruktutu, finansije i personal. Uvek ce tako biti.

Krle

pre 7 godina

Hamilton daleko najbolji vozač današnjice,ostali osim Verštapena su obična boranija.Šta tek reći o rozbergu,tatinom sinčiću rešio mali da bude vozač,smešno dobismo luzerskog šampiona,F1 je totalno pukla .
Još jedan nebitan lik,koga će istorija brzo da zaboravi, a Luis je rame uz rame sa Fanđom i Senom,voleli ga ili nevoleli obeležava jednu epohu u F1,pa sam je gurao u McLaren,od kako je otišao iz ekipe ovi nemogu da se sastave,ubeđen sam da bi i iz ovakvog bolida Mc Larena izvlacio maximum i bio u prvih pet,kao što je to radio svojevremeno Sena, nad superiornimFerarijem i Vilijamsom!

Tennis fan

pre 7 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar), 27. novembar 2016 15:45)
Komentatori su do te mere politički korektni da čoveku muka pripadne.Ne negiram da su puni podataka,to im je posao,ali kako ih prezentuju,tuga.Još nisu naučili da gume nisu Mišelin već Mišlen,samo kao primer. O tome da im je rečnik skučen, ne treba trošiti vreme.Ali možda nisu sasvim krivi,jer F1 je postala takvo đubre od sporta da ne zaslužuje da se uopšte zove tako zbog limitacija,kazni,pravila itd.Dokaz za to je kad na jednoj od staza na MotoGP bude 160K gledalaca a na F1 45K.Sve jasno Berni i ekipa ubili ovaj sport.

s

pre 7 godina

Zbog ove farse valjda je svima jasno zašto Singapur hoće da odustane od Formule 1 ali zato nikad veća potražnja za organizovanje Moto GP!

Marx

pre 7 godina

Formula 1 definitivno treba da se ukine kao takmicenje, dosadno da dosadnije ne moze biti, i na kraju sampion momak koji je po kvalitetu nije u prvoj polovini vozaca!
(Raspad sistema, 27. novembar 2016 15:55)

Ili da onaj ko ne želi da gleda jednostavno ne gleda, a isto tako i čita vesti koje ga ne interesuju, a još manje komentariše jer ga ne interesuje.

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

5 bodova razlike za Rozberga!
Ne,nego 20 bodova razlike za Hamiltona!
Novi motor "pukao" prilikom ubedljivog vodstva Luisa,a sledeća trka poslednji zbog promene motora!Da se Vlasi nesete!Sramota!
Kilavi , prosečni Niko br.1!
Hm...kao tenis?!

Montoya

pre 7 godina

Kako ljudi nisu objektivni,pa to je čudo:Hamilton je za sve ostale vozače za klasu bolji,prvi titulu je trebao sa uzme još u debitantskoj sezoni,ali je morao McLaren da je prepusti Ferariju,tj.prosečnom Rajkonenu,zbog navodne afere špijuniranja i cmizdravog Alonsa koji tada nije mogao da podnese poraze od rukija Hamiltona,da im nebi oduzeli bodove FIA je i tada izrežirala šampionat.Ove godine jedino Verstapen,pokazuje klasu iako ga ne volim.Mercedes je od početka sezone ne forsirao Rozberga,već sabotirao Hamiltona do te mere da sam ja na njegovom mestu otišao bih iz ekipe na pola sezone,pa evo im ga šampion sada,bruka i sramota nevidjena.
Kada pricate da je Hamilton uzeo dve titule zbog dominantnog Mercedesa,pa setite se samo Šumahera koji je imao za klasu bolji bolid od ostalih pa i pritom mu je trebao Barikelo a kasnije i Masa da mu čuvaju ledja,to je u suštini tada i bio posao drugog vozača , zato i Masa kasnije nije uzeo titulu u brazilu jel je navikao da bude večito drugi.
O Rozbergu neću ni da trošim reči,dovoljno je reći samo tatin sin i razmaženo derište sa ulica Montekarla ko nije ni prosečan vozač već obična šoferčina,kakav otac takav i sin pa i Keke je uzeo titulu tako što je samo skupljao bodove a ne i pobedjivao,brzo se to zaboravlja.
Hamilton je toliko ucenjen u ekipi da nesme ništa ni da komentariše,voleo bih da ga vidim u izdanju kao Sena kada je izgurao Prosta,ali ništa od toga,možda plaća danak da bi sledeće sezone bio onaj pravi najbolji i najbrži !

asd

pre 7 godina

Kao dugogodišnji pratilac F1, smatram ponašanje Hamiltona za sramotno. Da li si izgubio? Jesi, pa čestitaj protivniku! Molim komentatore da pre nego što komentarišu "nameštanje" Mercedesa u ovoj sezoni u korist Rozberga, neka odgledaju sve trke od početka sezone 2014. pa do danas. Iznenadiće se koliko je kvarova bilo ukupno. Samo radi podsećanja, sezona 2014., zadnja trka, Adu Dabi(kao i danas), dupli poeni, obrnute uloge u odnosu na danas ( velika prednost u korist Hamiltona ali dostižna ) i ... Kvar na Rosbergovom bolidu, Hamilton šampion! Inače sramotno je bilo ponašanje Kristijana Hornera i Reb Bula u komentarima pred ovu trku, tako da se iz toga moglo zaključiti da je ovo sve Engleska kuhinja. Inače još jednom edukacija: Mercedes je samo fomalno Nemačka ekipa jer je sedište u Brekliju - Engleska ( šasija ) i Brikswortu - Engleska ( motori ), a Red Bul Austrijska jer je sedište u Milton Kizu - Engleska, itd. Naravoučenije: molim komentatore da imaju više od "2 petka u praćenju F1" pre nego što komentarišu. A voditelji SK, pa ... i odvratni Čeda Brkić je bio bolji od ovog dvojca. Erceg da se drži MotoGP-a, a Pavle NASCAR-a, i svi sretni.

karma

pre 7 godina

Prosto ne verujem sta su uradili od formule cudo jedno. Bas me briga ko je osvojio, sve je navika. Kao sto rekoh bitno je samo da ne osvoji Hamilton...

Roki

pre 7 godina

Treba ponovo uvesti dosipavanje goriva u toku trke.Izbor strategija.Ovako je dosadno.Mercedes dominantan.Kimi,Fetel,Alonso mozda i najbolji vozaci pored Hamiltona.Ali jednostavno,razlike u bolidima su prevelike.

MiŠA

pre 7 godina

Komentari kako je F1 postao niko i nista, ja sam nekad gledao Senu Mensela Prosta i ostale, postali su tako dosadni ti ljudi, svako ko je fan F1 zna da su promene neizbezne. Pratim F1 vec 30god. i uopste mi nije dosadna naprotiv jedva cekam nedelju i trku. Tako da svima vama koji pljujete po F1 zelim sve najbolje i prebacite se na neki drugi sport. A sto se tice prenosa i komentatora preporucujem vam da trke gledate preko sky F1, izvanredni komentatori ( posebno Martin Brandl ) i analiticari. POZDRAV ZA SVE FANOVE NAJBRZEG CIRKUSA NA SVETU.

Meraklija

pre 7 godina

A sta li to govori o Luisu kad ga osrednji vozac Rozberg pobedi..
(milos, 27. novembar 2016 16:20)

Luis je uradio sve da se odupre odluci Metcedesa da Niko bude prvak. Bogati nemacki sponzori su dali ultimatum. A onda su poceli "slucajni" problemi sa motorom. Kada je napravljena dovoljna bodovna razlika, pusteni su da se trkaju. Luis treba da promeni ekipu, on u Mercedesu vise nikad nece biti prvak.

anliticar

pre 7 godina

Rosberg je tri godine vozio u istom timu kao i Sumaher, i tri puta ga je bio bolji. Od toga dva puta ubedljivo. Mislim da je to dovoljan dokaz da se ipak radi o odlicnom vozacu.

Хумска БГ

pre 7 godina

Е па ево руке Нико, све честитке! Један шампион више, за освежење.Трка потпуно очекивана, овако сам је замислио и пред почетак.Розбергу се исплатио сав труд и напор који је улагао претходне три године, доказао да се вреди борити за високе циљеве, Маса и Вебер су падали у његовој позицији, о Барикелу тек да не говорим а он наставио даље и дочекао своје.Није мала ствар бити бољи од Хамилтона у 21 трци сезоне.О заверама и свему осталом молим вас неки други пут, данас смо добили новог шампиона и то треба поштовати.На крају крајева то је једино што се памти.А полемисаћемо до марта шта се и како дешавало.И да је узео Луис било би заслужено али и ово је заслужено.Изгурао је свој циљ после толико мука и потешкоћа.Поздрав и Маси и Батону и хвала им за све!
За крај само још једном да се дотакнем теорија завере: Ако је било нешто у Мерцедесу у вези тога, њима на част, али сада је са тиме верујем готово.Изгурали су своје ако им је то била жеља.Тако да од следеће године опет имамо фер надметање, без бриге :) Неће му екипа наместити пет титула, наместили су му једну и то је сасвим доста(понављам, АКО су наместили).У сваком случају још једном све честитке Розбергу!

samo drs

pre 7 godina

@MNRSKD
pravi komentar!
Luis je izgubio titulu zbog stava sa početka sezone: Lako ćemo. A istu grešku je napravio posle letnjeg odmora.

Ivan

pre 7 godina

Smor trka maksimalno, najgora a najskuplja staza
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saki, 27. novembar 2016 14:07)

Gluplji dizajn staze nisu mogli da smisle! Sve krivine pod devedeset stepeni, lakse je u Monaku obilaziti... A sledece godine ce automobili biti siri, duzi, tockovi veci, na sta li ce tek to da lici, ne samo na ovoj stazi.

Džo

pre 7 godina

Zasluzeno ili ne,Rozberg je sampion I treba mu cestitati.Ni Hamilton ne bi bio da mu nije bilo mercedesa.Ko ne voli ovu "farsu"od sporta,nek prebaci kanal.Nazalost,danas vecina sportova gubi svaku čar I draž,sve se vrti oko para.Za mene jedini I pravi sampion je Alonso :-)

nesa panker

pre 7 godina

sk komentatori zalutali na posao hamiltonu zabranjeni komentari posle izjave da neko u mercedesu ne zeli da on osvoji titulu.rozberg prvak sa manje pobeda od luisa u sezoni.

QV

pre 7 godina

Dosadne staze i glupa pravila su unistili F1, pratim je iz navike, totalno mi je bilo svejedno ko ce da bude sampion, kao i vecini, pretpostavljam...eto dokle su doveli ovaj sport...

F1 fan

pre 7 godina

Da sam navijao za nekog drugog a ne za njega, navijao sam...da sam želeo da neko drugi bude šampion a ne on (ne, nisam hteo da to bude Hamilton), želeo sam...da mi je drago zbog toga što je Rozberg postao šampion F1, drago mi je! Da sad nije uzeo titulu, uveren sam da nikada ne bi...bravo Niko, bravo!!!

Buduci Alfista

pre 7 godina

Toliko ,dovoljan jedan kvar u sezoni i nisi sampion...i bas se Hamiltonu desi taj kvar...glupo bi bilo da Mercedes opet bude dominantan a da im njihov covek gleda u ledja Hamiltonu...

Sport

pre 7 godina

Tako je Nicoooo, uh kakva je bila završnica, ali na kraju mi je toliko drago, samo mi uopšte nije bilo svejedno na kraju posle svega onoga ! A one očajničke poteze Hamiltona kada je usporavao neću ni da komentarišem,toliko mi je drago da je ovaj naslov otišao u prave ruke.Sada licemerni i arogantni Hamilton može da se duri koliko hoće, kada je već neko morao da pobedi zbog Mercedesa bolje da je to Nico,pametniji, bolji i konstantniji vozač, nadam se da ćemo sledeće sezone gledati pravu Formulu 1 bez ove veštačke dominacije Mercedesa,samo da se to ne desi sada sa Red Bullom jer se već sada ukazuju neke nelegitimne radnje po tom pitanju.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 7 godina

Stvarno ne pratim ovu farsu više, ali čitajući tekst nerviralo me usporavanje trke Hamiltona, a ne vidim da je Rozberg pokušao da ga pretekne/ napadne. Kakva glupa trka, kakva glupa formula, a nekad se znalo šta se gleda nedeljom u 2....

Koliko mi je drago što sam gledao Senu, Prosta, Šumahera, Miku, Hila, kao i Zubu Ronalda, Romaria, Maradonu, i još mnoge velikane svih sportova. Ovo danas je samo ko ima više para, da plati igrače/ vozače/ sudije, veze sa sportom i takmičenjem nema...

Tennisman

pre 7 godina

Od sledece sezone ocekujem, ne pad,ali malo slabiji mercedes,zbog novih pravila ocekuj da Red Bull i Ferrari budu konkurentni,i nadam se da ce Meklaren Honda napraviti veomadobar bolid,Force India ce biti jos bolja kao i Has,a sigurn je da ce Viliams pasti

Sasa

pre 7 godina

Velika razlika u bolidima, sto kaze neki komentar mnogo bolji vozaca od Rosberka, dzabe kad mercedes dominira, manje razlike su u americkoj indy car, nasscar ili u moto gp, sto i treba da cini trke zanimljivim pa ko je bolji izvoli ili idi u nizerazrednu klasu
Pozzz svim ljubiteljima automotosporta

#zohan

pre 7 godina

Fetel je dosta trka ove sezone odvezao na sjajan nacin,dosta dobrog posla je bilo ko je pratio celu sezonu zna o cemu pricam.Nije ovo bas toliko uzasna sezona za ferrari,samo mogu pouke da se izvuku za sledecu sezonu,koja mora biti zanimljivija i izjednacenija.

King

pre 7 godina

Svi vi koji osporavate Rozbergu titulu zaboravljate kako je Hamiltonu poklonjena ista u Brazilu a oteta Masi pre par godina!!! I gle cuda nikad niko nije odgovarao za namestaljku!!! Sram vas bilo.

strucnjak

pre 7 godina

Ako ovu sezonu i trku nazivaju zanimljivom, onda je jasno dokle je dogurao ovaj sport... Nego ucenjeni Hamilton ne sme nista da prica, ali jasno je sta su mu uradili iz Mercedesa ove sezone...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (The Dictator, 27. novembar 2016 14:45)

Dali su mu 2 titule da nije Mercedesa i da vozi bilo koju drugu formulu bio bi ubedljivo zadnji i to sa par krugova zaostatka od predposlednjeg . Taj hamilton je nula od vozaca da sa 10 puta jacom formulom zavrsi sekundu ispred ferarija i red bula koji ove sezone ne mogu da se porede sa mercedesom sramota .Da su Fetel ili Max vozili ovaj mercedes bili bi pa minimum 10 krugova ispred ostalih .

fan

pre 7 godina

2006. na premijeri u bahreinu za vilijams odvezao najbrzi krug trke i tada sam pored svih onih asova, sumahera, alonsa, raikonena, montoje i ostalih pomislio da je zvezda rodjena. potom vrlo bledih nekoliko godina, u senci svih sampiona i desavanja se nekako, izgubio. ne mislim da je los vozac, ali je ovo najvise zasluga mercedesa.

Dragan

pre 7 godina

Jedini pobednik u istoriji formule jedan koji nema vozacku petlju...a nema ni m.da.Pa ljudi...on nije ni jednom bio prvi u toku ovog sampionata,a da je prestigao hamiltona,samo jednom i to na startu trke.

Владимир

pre 7 godina

Девојка коју је годинама јурио шаље му смс честитку, а Розберг јој одговара песмом "Где си била кад' сам био Нико"

Secanja

pre 7 godina

Teorije zavere nas omiljeni sport.
Pa ipak , Mercedes je ucinio puno da Hamilton bude prvak, jer je klupskom naredbom Rozberg morao da ga propusti u Monaku, sto je Niko i ucinio, iako je Hamiltonu u Madjarskoj 2 godine ranije sugerisano da propusti Rozberga, sto je ovaj odbio, sa obrazlozenjem da obojica voze istu trku i bore se za pobedu i ne vidi ni jedan razlog da to ucini.
Ali ni to mu ovog puta nije pomoglo.

Roskilde

pre 7 godina

(Roskilde, 27. novembar 2016 14:42)Ko kaze da Masa i Fetel idu u penziju?
(Patrik, 27. novembar 2016 15:58)
Mislim da sam napisao Dženson i Felipe a ne Masa i Fetel...a koliko pratim ovo je sto se tiče njih dvojice kraj kada je u pitanju F1...na žalost

LH44

pre 7 godina

Uzeo titulu sa zavrsenim drugim mestom na podiumu, to toliko govori o njemu koliko nije zasluzio titulu, kroz celu sezonu tim ga samo provlaci, prosle godine takodje ali LH je uspeo to da izgura, ali ove godine je bilo previse, potpuno ne zasluzeno, da se Hamiltonu nije desilo ono u Maleziji sada bi se druga prica pricala, ali neka, dovoljno je nakukao a sada neka se raduje dok moze, sledece sezone nam stizu nova pravila i novi bolidi pa cemo da vidimo da li ce biti na istom mestu kao sada!

Peppino

pre 7 godina

Najgori sampion u istoriji F1, bez konkurencije! Pa to ce a bude igra macke i misa naredne sezone Lewisa i njega, jedino moze da bude zanimljivo ukoliko opet budu sabotirali Lewisov motor i ko zna sta jos.

Googlehajm

pre 7 godina

Na koliko je trka Hamilton ispao zbog 'mehaničkih' kvarova?
Zašto Rozberg nije?
Smestili su Luisu da bi Niko bio šampion.Luis je šampion!

Dusan

pre 7 godina

Ne znam da li sam danas nesto posebno nervozan ali ja ne mogu ove komentantore vise da slusam. Tolika kolicina nestrucnih i blago receno neverovatnih nagadjanja da je to zaista neverovatno ... Zelim strucne komentatore( npr. bivse trkace)

psytrance

pre 7 godina

Alonso je moj kralj,hmmmm ali koga zavoleti dalje,ipak nije malo od 2004te pa do sada pratiti jednog vozaca,respekt za sve,Masa nedostajaces :( joooj koje emocije za ove masine..

Raspad sistema

pre 7 godina

Formula 1 definitivno treba da se ukine kao takmicenje, dosadno da dosadnije ne moze biti, i na kraju sampion momak koji je po kvalitetu nije u prvoj polovini vozaca!

Zeljko

pre 7 godina

Ko ne zna nikija laudu ( namerno malim slovima) taj se cudi. Ovo je njegova titula i jasan znak da Hamilton trazi drugi klub. Vidim da neki oce da gledaju trkanje. Pa gledajte Formulu E. to je buducnost. Od F 1 nema vise nista. Cak i Ljudi iz Ferarija daju izjavu pod kojim bi uslovima uzeli ucesce u istoj. Mercedes vec i zvanicno ulazi pored svih ostalih koji nesto znace u svetu automobilizma. Svet se menja i to je nezaustavljivo.

veljko

pre 7 godina

dosadne trke, vec godinama, mozda i deceniju i duze. jedino mi drago sto ljigavi hamilton nije prvi. rijaliti zvezda, digao nos, gadna faca... ovaj sport je u krizi, mozda promena u vlasnistvu i donese nesto...

Paul George

pre 7 godina

Iii da molim sve nove fanove F1 da vise ne postavljaju pitanja o tome sta je DRS vec da sami izguglaju, posto me Ercegovo objasnjavanje iz trke u trku sve vise nervira

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Luis nam je pruzio jednu jako zanimljivu trku a Niko je dokazao da je titulu zasluzio. Imali smo nekoliko jako lepih trka ove sezone, bilo je i uzbudjenja. Definitivno solidna sezona, ja sa nestrpljenjem cekam sledecu, promenu pravila a mozda i promenu na tronu. Videcemo...

Patrik

pre 7 godina

Kad su se takmicili braca Sumaher,Rubens Barikelo,Fizikelo,Mika Hakinen,Kovalainen trka F1 je bila uzivancija za pratiti a ovo sada ne vredi gledati ni prvi krug.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ja ne verujem sta čitam ovde, kažete komentatori loši i nisu stručni, ma kako vi sve znate ljubi vas mama tako pametne, baš me čudi kako vi nemate taj posao, vi bi mnogo bolji sigurno bili.
Ljudi su više nego dobri, btw, drago mi je za Rozberga, bolje on nego Hamilton, i mnogo ga ljudi pljuju i potcenjuju.

EUFORIJA

pre 7 godina

Hamiltonu strada pet motornih jedinica do pola sampionata,još jedan u Maleziji,a nemac za celu sezonu nema nijedan kvar na bolidu.Morao je nemac da bude prvak u Nemackoj ekipi.Sramota!

trn u oku

pre 7 godina

Sećam se vremena kad je Formula 1 bila zanimljiva i kad ju je pratilo mnogo više ljudi. Nekad "najbrži cirkus", danas - samo "cirkus".

grobar SU

pre 7 godina

Rozberg vise srece nego pameti...po meni je Hamilton izgubio ovaj sampionat,a ne Rozberg dobio...kada je god bilo 1na 1 Rozberg je gubio....Hamilton vozac,Rozberg sofer

navika

pre 7 godina

kakav sampion hamilton a? bruka i sramota.... svaka cast rozbergu,vetel pokazao kako se vozi a ne ko hamilton cirkus i smejuriju napravio od ove trke

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Izvinite me ali, ovo sto radi Hamilton radi je sve samo ne sportski, uopšte ne podržavam ovo.
Ako se opet izvuče i osvoji, ovo će biti jadnije nego kada je oteo praktično titulu Masi, organski ne podnosim ovog vozača

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

The Dictator

pre 7 godina

Ako ovu sezonu i trku nazivaju zanimljivom, onda je jasno dokle je dogurao ovaj sport... Nego ucenjeni Hamilton ne sme nista da prica, ali jasno je sta su mu uradili iz Mercedesa ove sezone...

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

Robin Hood

pre 7 godina

Sta se desava sa Fetelom ? Za koga on vozi ove sezone ?
Ove godine nisam nikako pratio F1 tako da generalno ne znam nista...
Znam da je bio u Ferariju posle Red Bula, al mi sada nije jasno da li je ovo greska autora u tekstu gde pise oba Ferarija Raikonen i Ferstapen ili je Fetel napustio Ferari?
Ako bi neko bio ljubazan da pojasni. :)

Roskilde

pre 7 godina

Dzensonu i Felipeu čestitam odlazak u zasluženu penziju...Kimi i Alonso ostaju ali ne jos dugo... sta cemo sa ovim balavanderima kad i ova dvojica budu ćao stvarno ne znam...srećan sam što pamtim sve trke iz osamdesetih i sto sam gledao Nelsona,Senu,Mensela,Prosta i ostale...ukinite ove video igrice i dajte nam da gledamo trke ako boga znate...

Roskilde

pre 7 godina

Dzensonu i Felipeu čestitam odlazak u zasluženu penziju...Kimi i Alonso ostaju ali ne jos dugo... sta cemo sa ovim balavanderima kad i ova dvojica budu ćao stvarno ne znam...srećan sam što pamtim sve trke iz osamdesetih i sto sam gledao Nelsona,Senu,Mensela,Prosta i ostale...ukinite ove video igrice i dajte nam da gledamo trke ako boga znate...

Владимир

pre 7 godina

Девојка коју је годинама јурио шаље му смс честитку, а Розберг јој одговара песмом "Где си била кад' сам био Нико"

Dusan

pre 7 godina

Ne znam da li sam danas nesto posebno nervozan ali ja ne mogu ove komentantore vise da slusam. Tolika kolicina nestrucnih i blago receno neverovatnih nagadjanja da je to zaista neverovatno ... Zelim strucne komentatore( npr. bivse trkace)

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 7 godina

Stvarno ne pratim ovu farsu više, ali čitajući tekst nerviralo me usporavanje trke Hamiltona, a ne vidim da je Rozberg pokušao da ga pretekne/ napadne. Kakva glupa trka, kakva glupa formula, a nekad se znalo šta se gleda nedeljom u 2....

Koliko mi je drago što sam gledao Senu, Prosta, Šumahera, Miku, Hila, kao i Zubu Ronalda, Romaria, Maradonu, i još mnoge velikane svih sportova. Ovo danas je samo ko ima više para, da plati igrače/ vozače/ sudije, veze sa sportom i takmičenjem nema...

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

F1 fan

pre 7 godina

Da sam navijao za nekog drugog a ne za njega, navijao sam...da sam želeo da neko drugi bude šampion a ne on (ne, nisam hteo da to bude Hamilton), želeo sam...da mi je drago zbog toga što je Rozberg postao šampion F1, drago mi je! Da sad nije uzeo titulu, uveren sam da nikada ne bi...bravo Niko, bravo!!!

fan

pre 7 godina

2006. na premijeri u bahreinu za vilijams odvezao najbrzi krug trke i tada sam pored svih onih asova, sumahera, alonsa, raikonena, montoje i ostalih pomislio da je zvezda rodjena. potom vrlo bledih nekoliko godina, u senci svih sampiona i desavanja se nekako, izgubio. ne mislim da je los vozac, ali je ovo najvise zasluga mercedesa.

Paul George

pre 7 godina

Iii da molim sve nove fanove F1 da vise ne postavljaju pitanja o tome sta je DRS vec da sami izguglaju, posto me Ercegovo objasnjavanje iz trke u trku sve vise nervira

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

trn u oku

pre 7 godina

Sećam se vremena kad je Formula 1 bila zanimljiva i kad ju je pratilo mnogo više ljudi. Nekad "najbrži cirkus", danas - samo "cirkus".

The Dictator

pre 7 godina

Ako ovu sezonu i trku nazivaju zanimljivom, onda je jasno dokle je dogurao ovaj sport... Nego ucenjeni Hamilton ne sme nista da prica, ali jasno je sta su mu uradili iz Mercedesa ove sezone...

QV

pre 7 godina

Dosadne staze i glupa pravila su unistili F1, pratim je iz navike, totalno mi je bilo svejedno ko ce da bude sampion, kao i vecini, pretpostavljam...eto dokle su doveli ovaj sport...

grobar SU

pre 7 godina

Rozberg vise srece nego pameti...po meni je Hamilton izgubio ovaj sampionat,a ne Rozberg dobio...kada je god bilo 1na 1 Rozberg je gubio....Hamilton vozac,Rozberg sofer

Nikola

pre 7 godina

Oni koji danas pisu komentare vezano za F1 a sa nostalgijom se secaju starijih vremena kako je nekada bilo interesantnije i vise konkurencije ili se prave ludi ili ne poznaju dovoljno sport. Kroz istoriju jednom u tri cetiri godine pojavi se tim koji napravi masinu koja rasuri svu konkurenciju npr Mcclaren Honda 1988 sa Seno i Prostom pobedila na 15 od 16 trka , jedina pobeda Brgera sa Ferarijem u Monzi zbog DNF- oba Mclarena. Lotusova 77' 78 79'ta . Wiliams 92'93' 96'97' . Ferari 2001,2002,2004 i jos mnogo takvih serija jednog tima. Formula 1 je takav sport oduvek , specificno takmicenje u motosportu koliko para prikupis i sponzora toliko dobijes. Retko se desavalao da tri tima imaju istu infrastruktutu, finansije i personal. Uvek ce tako biti.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Izvinite me ali, ovo sto radi Hamilton radi je sve samo ne sportski, uopšte ne podržavam ovo.
Ako se opet izvuče i osvoji, ovo će biti jadnije nego kada je oteo praktično titulu Masi, organski ne podnosim ovog vozača

Jo

pre 7 godina

Niko Rozberg je zasluzeno osvojio titulu, i to iz vise razloga:
1. Nanizao je sedam pobeda jednu za drugom, i to protiv Hamiltona u istom bolidu. Cetiri od njih su ove godine. Tako nesto mu Hamilton nikada nije uradio.
2. Pokazao se kao timski igrac kada je u Monaku pustio Hamiltona da ga pretekne "zbog tima". Super-sportista.
3. Nakon letnje pauze, oderao je Hamiltona sa pobedama, i to na "njegovim" stazama, Spa, Monca, Suzuka, Singapur.
4. Nije forsirao pobede u poslednje cetiri trke, jer je titula bila u pitanju. Pobeda na jednoj trci je manje vazna, bodovi na kraju se gledaju. To je uradio pametno kao sto bi to isto uradio Porfesor Alen Prost. Pa i Hamilton je tako osvojio prvu titulu, jurisao je na peto mesto sa motorom koji je podesen na nizi stepen rada, mada je Glok presudio svojim sklanjanjem.
5. Rozberg nije forsirao bolid, cuveo je motore cele sezone. U stvari ispao je daleko pametniji od Hamiltona ciji stil voznje je da forsira. Bilo je ocigledno da ce u ovako izjednacenoj borbi titula biti odredjena pouzdanocsu bolida. Tako je i bilo. Hamilton je lomio motore, Rozberg ih cuvao.
6. Uvek je prvi pruzio ruku Hamiltonu, koji cesto izigrava besne gliste i ima patolosku potrebu da izlazi za izgovorima kada ga Rozberg pobedi. Tako u psihi stvara sliku da je bolji, ali "eto, okolnosti..."
7. Bio je red da Hamilton bar malo oseti kako je bilo Felipeu Masi 2008, kada se Glok sklonio Hamiltonu, da uzme peto mesto, koje mu je trebalo za titulu.

Tennisman

pre 7 godina

Od sledece sezone ocekujem, ne pad,ali malo slabiji mercedes,zbog novih pravila ocekuj da Red Bull i Ferrari budu konkurentni,i nadam se da ce Meklaren Honda napraviti veomadobar bolid,Force India ce biti jos bolja kao i Has,a sigurn je da ce Viliams pasti

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

Z

pre 7 godina

Svi ste nesto ljuti.Sve vam smeta,te kako je nisko pala formula 1.Pa ne moras da je gledas.Pa komentari "Rozberg je najgori sampion u istoriji formule 1".Mora neko i to da bude,ali covek je zasluzio da bude sampion ove godine.Mozda su neki vozaci bolji od njega,ali je on dobro izdrzao pod pritiskom i imao je dobre rezultate tokom cele sezone.

EUFORIJA

pre 7 godina

Hamiltonu strada pet motornih jedinica do pola sampionata,još jedan u Maleziji,a nemac za celu sezonu nema nijedan kvar na bolidu.Morao je nemac da bude prvak u Nemackoj ekipi.Sramota!

MiŠA

pre 7 godina

Komentari kako je F1 postao niko i nista, ja sam nekad gledao Senu Mensela Prosta i ostale, postali su tako dosadni ti ljudi, svako ko je fan F1 zna da su promene neizbezne. Pratim F1 vec 30god. i uopste mi nije dosadna naprotiv jedva cekam nedelju i trku. Tako da svima vama koji pljujete po F1 zelim sve najbolje i prebacite se na neki drugi sport. A sto se tice prenosa i komentatora preporucujem vam da trke gledate preko sky F1, izvanredni komentatori ( posebno Martin Brandl ) i analiticari. POZDRAV ZA SVE FANOVE NAJBRZEG CIRKUSA NA SVETU.

Lerby

pre 7 godina

Možda ovaj šampionat treba komentarisati za 10-ak godina kada velikani pisane reči iz Mercedes-a budu objavili knjige u kojima će izneti "svoju istinu". Lewis je pre par dana najavio knjigu za 10 godina u kojoj će izneti zanimljive stvari a na pitanje šta misli o tome, Wolf je takođe "zapretio" da bi i on mogao u pisce i najavio zanimljivo štivo. Dok čekamo sajam knjiga leta gospodnjeg 2026., treba čestitati i reći da je Rosberg zasluženo osvojio titulu jer je bio najkonstantniji, mada ni Lewis-ova ne bi bila nezaslužena. Lewis je previše komotno ušao u šampionat, kada je sredinom sezone preokrenuo bodovnu situaciju, opet se opustio, po sistemu "lako ćemo", na osnovu prethodnih iskustava sa timskim kolegom. Kad se konačno osvestio, bilo je kasno. U tehničkom sportu, uz to dođe i neki kvar koji je nemoguće ukalkulisati u šampionsku računicu i to je bilo to. Sam je najviše kriv ali verujem da je naučio lekciju i očekujem ga već u Australiji motivisanog i naoštrenog za razliku od ove sezone. Nico je, za razliku od njega, da citiram sina Dragana, "šoferirao" u istom ritmu cele sezone i vidimo rezultat. Doduše, meni će biti potrebno neko vreme da se priviknem na činjenicu da je Keke-ov "mali" šampion. Ne zato što nije zaslužio već, jednostavno, zato što ga nikad nisam gledao na taj način. Još jednom čestitke za zasluženu titulu a kad bude dobijao direktne duele protiv Lewis-a, reći ću i svaka čast. Iskreno, taj film do sada nismo gledali a sumnjam da će ikada i biti snimljen.

navika

pre 7 godina

kakav sampion hamilton a? bruka i sramota.... svaka cast rozbergu,vetel pokazao kako se vozi a ne ko hamilton cirkus i smejuriju napravio od ove trke

Robin Hood

pre 7 godina

Sta se desava sa Fetelom ? Za koga on vozi ove sezone ?
Ove godine nisam nikako pratio F1 tako da generalno ne znam nista...
Znam da je bio u Ferariju posle Red Bula, al mi sada nije jasno da li je ovo greska autora u tekstu gde pise oba Ferarija Raikonen i Ferstapen ili je Fetel napustio Ferari?
Ako bi neko bio ljubazan da pojasni. :)

Googlehajm

pre 7 godina

Na koliko je trka Hamilton ispao zbog 'mehaničkih' kvarova?
Zašto Rozberg nije?
Smestili su Luisu da bi Niko bio šampion.Luis je šampion!

strucnjak

pre 7 godina

Ako ovu sezonu i trku nazivaju zanimljivom, onda je jasno dokle je dogurao ovaj sport... Nego ucenjeni Hamilton ne sme nista da prica, ali jasno je sta su mu uradili iz Mercedesa ove sezone...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (The Dictator, 27. novembar 2016 14:45)

Dali su mu 2 titule da nije Mercedesa i da vozi bilo koju drugu formulu bio bi ubedljivo zadnji i to sa par krugova zaostatka od predposlednjeg . Taj hamilton je nula od vozaca da sa 10 puta jacom formulom zavrsi sekundu ispred ferarija i red bula koji ove sezone ne mogu da se porede sa mercedesom sramota .Da su Fetel ili Max vozili ovaj mercedes bili bi pa minimum 10 krugova ispred ostalih .

veljko

pre 7 godina

dosadne trke, vec godinama, mozda i deceniju i duze. jedino mi drago sto ljigavi hamilton nije prvi. rijaliti zvezda, digao nos, gadna faca... ovaj sport je u krizi, mozda promena u vlasnistvu i donese nesto...

s

pre 7 godina

luis je brzi na bicikli nego rozberg u bolidu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 27. novembar 2016 20:04)

Pa zašto on nije postao prvak nego Rozberg?! Da nije slučajno neka zavera u Mercedesu protiv njega?! Rozbergu se nije kvario auto?! Pobednik je onaj ko sakupi najveći broj bodova na kraju šampionata, a ne onaj ko je nekome simpatičan ili ne. Uostalom, setimo se kako je Hamilton prvi put postao prvak: tako što je izleteo sa staze, pa su mu dizalicom vratili auto na stazu iako je praktično bio van trke! Dakle, neko se zaglavi u pesku i nema nikoga da ga gurne, a za nekog se doveze dizalica koja auto postavi na stazu?! Da toga nije bilo Alonso bi bio prvak! Budite bar malo objektivni!

lex speciallis

pre 7 godina

Da se razumemo,nisam Luisov navijač a zašto je Hamilton "sramotno" vozio!?Jedino što je mogao da pokuša bilo je usporavanje Nika, a ako je ovaj toliko dobar, zasto ga nije obišao? Nema spora da je ovolika dominacija jednog tima nad drugima,promena brojnih pravila,bolida i itd. bitno urušila F1, tj. njenu zanimljivost. Što se tiče Hamiltona mislim da je za klasu bolji od Rozberga ali su to i Alonso, Kimi, Fetel i nadolazeći šampion Verstapen. Ali činjenica da se i Hamilton uljuljkao, po sistemu lako ćemo, više je on izgubio titulu, nego što je Niko nekim extra vožnjama dobio. I pratim F1 veoma, veoma dugo, imao sam sreću da gledam sa 10 godina i Sennu u Tollemanu, kako po kiši i to u Monaku ostavlja sve iza sebe dok na zahtev Prosta nije prekinuta trka. Svako vreme nosi svoje breme,napredak tehnologije, tj.auto industrije, zbog čega smo izgubili atmosferske motore.. i ja žalim za tim vremenima, ali bez obzira na ovu krizu u F1 svakako neću da prestanem da je pratim!

Mika

pre 7 godina

Navijam za Hamiltona ali Rozberg je zasluzeno slavio!!Luis nije bio u fokusu na povratku sa odmora i Niko je to lepo iskoristio.Lepo bi bilo da nova pravila donesu neke nove timove u vrh poretka.Razvoj motora u toku sezone donece vise neizvesnosti pred kraj.Voleo bih da se McLaren Honda ukljuci .Sigurno ce biti dobro,jedva cekam.Pozdrav svim istinskim ljubiteljima F1!!

Patrik

pre 7 godina

Kad su se takmicili braca Sumaher,Rubens Barikelo,Fizikelo,Mika Hakinen,Kovalainen trka F1 je bila uzivancija za pratiti a ovo sada ne vredi gledati ni prvi krug.

Sasa

pre 7 godina

Velika razlika u bolidima, sto kaze neki komentar mnogo bolji vozaca od Rosberka, dzabe kad mercedes dominira, manje razlike su u americkoj indy car, nasscar ili u moto gp, sto i treba da cini trke zanimljivim pa ko je bolji izvoli ili idi u nizerazrednu klasu
Pozzz svim ljubiteljima automotosporta

Marx

pre 7 godina

Formula 1 definitivno treba da se ukine kao takmicenje, dosadno da dosadnije ne moze biti, i na kraju sampion momak koji je po kvalitetu nije u prvoj polovini vozaca!
(Raspad sistema, 27. novembar 2016 15:55)

Ili da onaj ko ne želi da gleda jednostavno ne gleda, a isto tako i čita vesti koje ga ne interesuju, a još manje komentariše jer ga ne interesuje.

nesa panker

pre 7 godina

sk komentatori zalutali na posao hamiltonu zabranjeni komentari posle izjave da neko u mercedesu ne zeli da on osvoji titulu.rozberg prvak sa manje pobeda od luisa u sezoni.

Džo

pre 7 godina

Zasluzeno ili ne,Rozberg je sampion I treba mu cestitati.Ni Hamilton ne bi bio da mu nije bilo mercedesa.Ko ne voli ovu "farsu"od sporta,nek prebaci kanal.Nazalost,danas vecina sportova gubi svaku čar I draž,sve se vrti oko para.Za mene jedini I pravi sampion je Alonso :-)

Alex Pb

pre 7 godina

Komentari kako je F1 postao niko i nista, ja sam nekad gledao Senu Mensela Prosta i ostale, postali su tako dosadni ti ljudi, svako ko je fan F1 zna da su promene neizbezne. Pratim F1 vec 30god. i uopste mi nije dosadna naprotiv jedva cekam nedelju i trku. Tako da svima vama koji pljujete po F1 zelim sve najbolje i prebacite se na neki drugi sport. A sto se tice prenosa i komentatora preporucujem vam da trke gledate preko sky F1, izvanredni komentatori ( posebno Martin Brandl ) i analiticari. POZDRAV ZA SVE FANOVE NAJBRZEG CIRKUSA NA SVETU.
(MiŠA, 27. novembar 2016 17:29)
Svaka cast na komentaru. 1000 pluseva. U F1 je uvek bilo dominacije pojedinih timova. Sumaher i Ferari su dominirali cetiri godine. Kada je Alonso u borbi protiv Raikonena postao sampion 2005. godine, citajuci tada komentare, mnogi su slavili, jer su zeleli promenu i neko drugo lice i neki drugi tim na mestu sampiona. Tako je slucaj i sada sa Mercedesom. Ljudi hoce borbu izmedju Red Bula, Ferarija i Mercedesa, a ne izmedju dva vozaca jednog tima.

Alex Pb

pre 7 godina

Formulu 1 ne pratim otkad je Felipe Massa pokraden za Titulu 2007/2008
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordjo, 27. novembar 2016 17:51)
U F1 sezona traje od marta do novembra, prema tome, trka gde je Masa izgubio titulu je bila u sezoni 2008. godine. A tvrdnja da je Masa pokraden moze lako da se ospori, ako se pogleda snimak i vidi na kojim gumama je bio Timo Glok iz Tojote. Da ih je menjao i stavio gume za kisu, svakako bi ga Hamilton obisao i ne samo Hamilton, vec i Fetel.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ja ne verujem sta čitam ovde, kažete komentatori loši i nisu stručni, ma kako vi sve znate ljubi vas mama tako pametne, baš me čudi kako vi nemate taj posao, vi bi mnogo bolji sigurno bili.
Ljudi su više nego dobri, btw, drago mi je za Rozberga, bolje on nego Hamilton, i mnogo ga ljudi pljuju i potcenjuju.

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Luis nam je pruzio jednu jako zanimljivu trku a Niko je dokazao da je titulu zasluzio. Imali smo nekoliko jako lepih trka ove sezone, bilo je i uzbudjenja. Definitivno solidna sezona, ja sa nestrpljenjem cekam sledecu, promenu pravila a mozda i promenu na tronu. Videcemo...

Raspad sistema

pre 7 godina

Formula 1 definitivno treba da se ukine kao takmicenje, dosadno da dosadnije ne moze biti, i na kraju sampion momak koji je po kvalitetu nije u prvoj polovini vozaca!

old F1 fan

pre 7 godina

Zasluzeno, hm...? Mozda, iskreno draze bi mi bilo da je Massa uzeo titulu u Brazili pre par godina nego sada Niko.
Sport treba menjati, ili bolje receno vratiti na staro.
Ne trebaju nama V12 motori da bi opet bilo zanimljivo, samo neograniceno gorivo, malo manje penala za zamenju manjaca i slicno, da se ljudi voze punim gasom sve vreme. Dolicanje goriva bi jako promenilo pricu i naravno jak McLaren i Ferrari.
Za one koje komentatori idu na nerve, idite ne net, Sky Sport live streem i opusteno

psytrance

pre 7 godina

Alonso je moj kralj,hmmmm ali koga zavoleti dalje,ipak nije malo od 2004te pa do sada pratiti jednog vozaca,respekt za sve,Masa nedostajaces :( joooj koje emocije za ove masine..

Peppino

pre 7 godina

Najgori sampion u istoriji F1, bez konkurencije! Pa to ce a bude igra macke i misa naredne sezone Lewisa i njega, jedino moze da bude zanimljivo ukoliko opet budu sabotirali Lewisov motor i ko zna sta jos.

asd

pre 7 godina

Kao dugogodišnji pratilac F1, smatram ponašanje Hamiltona za sramotno. Da li si izgubio? Jesi, pa čestitaj protivniku! Molim komentatore da pre nego što komentarišu "nameštanje" Mercedesa u ovoj sezoni u korist Rozberga, neka odgledaju sve trke od početka sezone 2014. pa do danas. Iznenadiće se koliko je kvarova bilo ukupno. Samo radi podsećanja, sezona 2014., zadnja trka, Adu Dabi(kao i danas), dupli poeni, obrnute uloge u odnosu na danas ( velika prednost u korist Hamiltona ali dostižna ) i ... Kvar na Rosbergovom bolidu, Hamilton šampion! Inače sramotno je bilo ponašanje Kristijana Hornera i Reb Bula u komentarima pred ovu trku, tako da se iz toga moglo zaključiti da je ovo sve Engleska kuhinja. Inače još jednom edukacija: Mercedes je samo fomalno Nemačka ekipa jer je sedište u Brekliju - Engleska ( šasija ) i Brikswortu - Engleska ( motori ), a Red Bul Austrijska jer je sedište u Milton Kizu - Engleska, itd. Naravoučenije: molim komentatore da imaju više od "2 petka u praćenju F1" pre nego što komentarišu. A voditelji SK, pa ... i odvratni Čeda Brkić je bio bolji od ovog dvojca. Erceg da se drži MotoGP-a, a Pavle NASCAR-a, i svi sretni.

Хумска БГ

pre 7 godina

Е па ево руке Нико, све честитке! Један шампион више, за освежење.Трка потпуно очекивана, овако сам је замислио и пред почетак.Розбергу се исплатио сав труд и напор који је улагао претходне три године, доказао да се вреди борити за високе циљеве, Маса и Вебер су падали у његовој позицији, о Барикелу тек да не говорим а он наставио даље и дочекао своје.Није мала ствар бити бољи од Хамилтона у 21 трци сезоне.О заверама и свему осталом молим вас неки други пут, данас смо добили новог шампиона и то треба поштовати.На крају крајева то је једино што се памти.А полемисаћемо до марта шта се и како дешавало.И да је узео Луис било би заслужено али и ово је заслужено.Изгурао је свој циљ после толико мука и потешкоћа.Поздрав и Маси и Батону и хвала им за све!
За крај само још једном да се дотакнем теорија завере: Ако је било нешто у Мерцедесу у вези тога, њима на част, али сада је са тиме верујем готово.Изгурали су своје ако им је то била жеља.Тако да од следеће године опет имамо фер надметање, без бриге :) Неће му екипа наместити пет титула, наместили су му једну и то је сасвим доста(понављам, АКО су наместили).У сваком случају још једном све честитке Розбергу!

Ivan

pre 7 godina

Smor trka maksimalno, najgora a najskuplja staza
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saki, 27. novembar 2016 14:07)

Gluplji dizajn staze nisu mogli da smisle! Sve krivine pod devedeset stepeni, lakse je u Monaku obilaziti... A sledece godine ce automobili biti siri, duzi, tockovi veci, na sta li ce tek to da lici, ne samo na ovoj stazi.

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije

pre 7 godina

Niko Rozberg je zasluzeno osvojio titulu, i to iz vise razloga: 
1. Nanizao je sedam pobeda jednu za drugom, i to protiv Hamiltona u istom bolidu. Cetiri od njih su ove godine. Tako nesto mu Hamilton nikada nije uradio. 
2. Pokazao se kao timski igrac kada je u Monaku pustio Hamiltona da ga pretekne "zbog tima". Super-sportista. 
3. Nakon letnje pauze, oderao je Hamiltona sa pobedama, i to na "njegovim" stazama, Spa, Monca, Suzuka, Singapur. 
4. Nije forsirao pobede u poslednje cetiri trke, jer je titula bila u pitanju. Pobeda na jednoj trci je manje vazna, bodovi na kraju se gledaju. To je uradio pametno kao sto bi to isto uradio Porfesor Alen Prost. Pa i Hamilton je tako osvojio prvu titulu, jurisao je na peto mesto sa motorom koji je podesen na nizi stepen rada, mada je Glok presudio svojim sklanjanjem. 
5. Rozberg nije forsirao bolid, cuveo je motore cele sezone. U stvari ispao je daleko pametniji od Hamiltona ciji stil voznje je da forsira. Bilo je ocigledno da ce u ovako izjednacenoj borbi titula biti odredjena pouzdanocsu bolida. Tako je i bilo. Hamilton je lomio motore, Rozberg ih cuvao. 
6. Uvek je prvi pruzio ruku Hamiltonu, koji cesto izigrava besne gliste i ima patolosku potrebu da izlazi za izgovorima kada ga Rozberg pobedi. Tako u psihi stvara sliku da je bolji, ali "eto, okolnosti..." 
7. Bio je red da Hamilton bar malo oseti kako je bilo Felipeu Masi 2008, kada se Glok sklonio Hamiltonu, da uzme peto mesto, koje mu je trebalo za titulu.
(Jo, 27. novembar 2016 20:29)

Veću gomilu gluposti nisam danas pročitao, a izdvaja se broj 7. Stvarno ste smešni vi ferarijevci...

sasa

pre 7 godina

jeste da ne volim one Amere i jeste da je to nemoguce u F1, al gospodo velika je razlika u samim bolidima.Kad bi svi seli u isti bilo bi bas veselo

King

pre 7 godina

Svi vi koji osporavate Rozbergu titulu zaboravljate kako je Hamiltonu poklonjena ista u Brazilu a oteta Masi pre par godina!!! I gle cuda nikad niko nije odgovarao za namestaljku!!! Sram vas bilo.

mile

pre 7 godina

Pljuvaci Rozberga, setite se naredbe u Monaku da propusti Hamiltona. Toliko o vasoj teoriji da je Hamilton sabotiran od tima. Placite do mile volje. I da ne mislite da sam ljubitelj Rozberga: ne, skakao sam od srece do plafona kad je Hamilton uzeo titulu u Brazilu i isto tako mi je bilo tesko kad ju je izgubio u debitantskoj sezoni greskom na ulazu u boks u Kini. Navijam za tim, ne za vozaca. I tesko mi je sto moj Meklaren prolazi kroz teska vremena, ali uvek uz tim, bili prvi ili poslednji.

Istina

pre 7 godina

Prije par dana kada je Andy pobijedio Đokovića bila je Britanska zavjera,sada kada je izgubio Hamilton na sceni je Njemačka zavjera.Još se nije dogodilo da ako izgubi netko za koga Srbi navijaju na sceni nije nekakva zavjera !

serhio

pre 7 godina

Ne moze se reci da je potpuno nezasluženo,bio je brz,ali stoji da je Hamilton neuporedivo bolji.
Hamilton,Vetel i Alonso su najbrži vozači u gridu,Verstapen je blizu ali mora još mnogo da nauči...

samo drs

pre 7 godina

@MNRSKD
pravi komentar!
Luis je izgubio titulu zbog stava sa početka sezone: Lako ćemo. A istu grešku je napravio posle letnjeg odmora.

anliticar

pre 7 godina

Rosberg je tri godine vozio u istom timu kao i Sumaher, i tri puta ga je bio bolji. Od toga dva puta ubedljivo. Mislim da je to dovoljan dokaz da se ipak radi o odlicnom vozacu.

Secanja

pre 7 godina

Teorije zavere nas omiljeni sport.
Pa ipak , Mercedes je ucinio puno da Hamilton bude prvak, jer je klupskom naredbom Rozberg morao da ga propusti u Monaku, sto je Niko i ucinio, iako je Hamiltonu u Madjarskoj 2 godine ranije sugerisano da propusti Rozberga, sto je ovaj odbio, sa obrazlozenjem da obojica voze istu trku i bore se za pobedu i ne vidi ni jedan razlog da to ucini.
Ali ni to mu ovog puta nije pomoglo.

Roki

pre 7 godina

Treba ponovo uvesti dosipavanje goriva u toku trke.Izbor strategija.Ovako je dosadno.Mercedes dominantan.Kimi,Fetel,Alonso mozda i najbolji vozaci pored Hamiltona.Ali jednostavno,razlike u bolidima su prevelike.

Savatiye

pre 7 godina

Drago mi je što je manji plačljivac iz Mercedesa uzeo titulu. Niko taman za jednu i jeste, jer Luis svakako za četiri nije. Nama ostaje nada da će sledeće godine neko biti bliži Mercedesu nego ove.

Zeljko

pre 7 godina

Ko ne zna nikija laudu ( namerno malim slovima) taj se cudi. Ovo je njegova titula i jasan znak da Hamilton trazi drugi klub. Vidim da neki oce da gledaju trkanje. Pa gledajte Formulu E. to je buducnost. Od F 1 nema vise nista. Cak i Ljudi iz Ferarija daju izjavu pod kojim bi uslovima uzeli ucesce u istoj. Mercedes vec i zvanicno ulazi pored svih ostalih koji nesto znace u svetu automobilizma. Svet se menja i to je nezaustavljivo.

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

5 bodova razlike za Rozberga!
Ne,nego 20 bodova razlike za Hamiltona!
Novi motor "pukao" prilikom ubedljivog vodstva Luisa,a sledeća trka poslednji zbog promene motora!Da se Vlasi nesete!Sramota!
Kilavi , prosečni Niko br.1!
Hm...kao tenis?!

MNRSKD

pre 7 godina

@Dragan

A kada je Hamilton ove sezone pretekao Rosberga sem u Monaku kada je Rosberg dobio timsku naredbu da ga propusti (znaci bez tima nista od preticanja) ??

Malezija nije odlucila titulu , samo je izbalansirana situacija iz Monaka jer je tad Hamilton pobedio a Rosberg zavrsio 7. A odmah da predupredim ove sto ce reci da Rosberg ne zna po kisi, pogledajte Ostin 2015.

lex speciallis

pre 7 godina

Da se razumemo,nisam Luisov navijač a zašto je Hamilton "sramotno" vozio!?Jedino što je mogao da pokuša bilo je usporavanje Nika, a ako je ovaj toliko dobar, zasto ga nije obišao? Nema spora da je ovolika dominacija jednog tima nad drugima,promena brojnih pravila,bolida i itd. bitno urušila F1, tj. njenu zanimljivost. Što se tiče Hamiltona mislim da je za klasu bolji od Rozberga ali su to i Alonso, Kimi, Fetel i nadolazeći šampion Verstapen. Ali činjenica da se i Hamilton uljuljkao, po sistemu lako ćemo, više je on izgubio titulu, nego što je Niko nekim extra vožnjama dobio. I pratim F1 veoma, veoma dugo, imao sam sreću da gledam sa 10 godina i Sennu u Tollemanu, kako po kiši i to u Monaku ostavlja sve iza sebe dok na zahtev Prosta nije prekinuta trka. Svako vreme nosi svoje breme,napredak tehnologije, tj.auto industrije, zbog čega smo izgubili atmosferske motore.. i ja žalim za tim vremenima, ali bez obzira na ovu krizu u F1 svakako neću da prestanem da je pratim!

Krle

pre 7 godina

Hamilton daleko najbolji vozač današnjice,ostali osim Verštapena su obična boranija.Šta tek reći o rozbergu,tatinom sinčiću rešio mali da bude vozač,smešno dobismo luzerskog šampiona,F1 je totalno pukla .
Još jedan nebitan lik,koga će istorija brzo da zaboravi, a Luis je rame uz rame sa Fanđom i Senom,voleli ga ili nevoleli obeležava jednu epohu u F1,pa sam je gurao u McLaren,od kako je otišao iz ekipe ovi nemogu da se sastave,ubeđen sam da bi i iz ovakvog bolida Mc Larena izvlacio maximum i bio u prvih pet,kao što je to radio svojevremeno Sena, nad superiornimFerarijem i Vilijamsom!

Goran

pre 7 godina

Nezasluzeno. Posle sumnjivih kvarova Hamiltona na pocetku sezone i jos sumnjivijeg kvara "novog"motora u nastavku sezone. Ispostavilo se da je taj kvar bio kljucan. A posebno su iritantne bile poruke Hamiltonu tokom danasnje trke. Toliko su ocigledno svi u timu navijali za svog nemca, a protiv Hamiltona, da se i oni silni kvarovi i pehovi cine vrlo, vrlo sumnjivim. Hamilton, ako je pametan treba da bezi iz tog tima.

Montoya

pre 7 godina

Kako ljudi nisu objektivni,pa to je čudo:Hamilton je za sve ostale vozače za klasu bolji,prvi titulu je trebao sa uzme još u debitantskoj sezoni,ali je morao McLaren da je prepusti Ferariju,tj.prosečnom Rajkonenu,zbog navodne afere špijuniranja i cmizdravog Alonsa koji tada nije mogao da podnese poraze od rukija Hamiltona,da im nebi oduzeli bodove FIA je i tada izrežirala šampionat.Ove godine jedino Verstapen,pokazuje klasu iako ga ne volim.Mercedes je od početka sezone ne forsirao Rozberga,već sabotirao Hamiltona do te mere da sam ja na njegovom mestu otišao bih iz ekipe na pola sezone,pa evo im ga šampion sada,bruka i sramota nevidjena.
Kada pricate da je Hamilton uzeo dve titule zbog dominantnog Mercedesa,pa setite se samo Šumahera koji je imao za klasu bolji bolid od ostalih pa i pritom mu je trebao Barikelo a kasnije i Masa da mu čuvaju ledja,to je u suštini tada i bio posao drugog vozača , zato i Masa kasnije nije uzeo titulu u brazilu jel je navikao da bude večito drugi.
O Rozbergu neću ni da trošim reči,dovoljno je reći samo tatin sin i razmaženo derište sa ulica Montekarla ko nije ni prosečan vozač već obična šoferčina,kakav otac takav i sin pa i Keke je uzeo titulu tako što je samo skupljao bodove a ne i pobedjivao,brzo se to zaboravlja.
Hamilton je toliko ucenjen u ekipi da nesme ništa ni da komentariše,voleo bih da ga vidim u izdanju kao Sena kada je izgurao Prosta,ali ništa od toga,možda plaća danak da bi sledeće sezone bio onaj pravi najbolji i najbrži !

Tennis fan

pre 7 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar), 27. novembar 2016 15:45)
Komentatori su do te mere politički korektni da čoveku muka pripadne.Ne negiram da su puni podataka,to im je posao,ali kako ih prezentuju,tuga.Još nisu naučili da gume nisu Mišelin već Mišlen,samo kao primer. O tome da im je rečnik skučen, ne treba trošiti vreme.Ali možda nisu sasvim krivi,jer F1 je postala takvo đubre od sporta da ne zaslužuje da se uopšte zove tako zbog limitacija,kazni,pravila itd.Dokaz za to je kad na jednoj od staza na MotoGP bude 160K gledalaca a na F1 45K.Sve jasno Berni i ekipa ubili ovaj sport.

s

pre 7 godina

Zbog ove farse valjda je svima jasno zašto Singapur hoće da odustane od Formule 1 ali zato nikad veća potražnja za organizovanje Moto GP!

Znaj

pre 7 godina

@analiticar...,izvini druze,ali sumacher u tadssnjoj formi nije bio nikakvo merilo ,vratio se za lovu,a ako si iskren,to se videlo u mnogim trkama gde nije vise bio onaj stari

EUFORIJA

pre 7 godina

Cuj ovog "kinga": Hamiltonu poklonjena titula 2008! Sigurno je nije ni gledao a komentarise nesto.Za pustanje u Monaku,Hamilton je platio sa pet kvarova do Belgije,kretanjem sa zadnjeg mesta u istoj,kvarom u Maleziji...Mnogo ga kostalo to Nikovo pustanje.2014 u Abu Dabiju je Hamilton bio ubedljivo prvi tako da nije uticalo što je Niku otkazao bolid.

mile

pre 7 godina

Nezasluzeno. Posle sumnjivih kvarova Hamiltona na pocetku sezone i jos sumnjivijeg kvara "novog"motora u nastavku sezone. Ispostavilo se da je taj kvar bio kljucan. A posebno su iritantne bile poruke Hamiltonu tokom danasnje trke. Toliko su ocigledno svi u timu navijali za svog nemca, a protiv Hamiltona, da se i oni silni kvarovi i pehovi cine vrlo, vrlo sumnjivim. Hamilton, ako je pametan treba da bezi iz tog tima. (Goran, 27. novembar 2016 22:38)

Sta si ti sve napisao... Skoro svi do jednog u tom timu su Britanci. Sef tima Austrijanac. Samo kad bi znao koliko se ne vole Austrijanci i Nemci... Niko je 50 % Nemac, a 50% Finac. Da su stvarno hteli cistokrvnog nemackog sampiona doveli bi Fetela u tim. Ako je neko sabotirao Hamiltona onda su to njegovi Britanci kojih je 90% u timu.

Sport

pre 7 godina

Tako je Nicoooo, uh kakva je bila završnica, ali na kraju mi je toliko drago, samo mi uopšte nije bilo svejedno na kraju posle svega onoga ! A one očajničke poteze Hamiltona kada je usporavao neću ni da komentarišem,toliko mi je drago da je ovaj naslov otišao u prave ruke.Sada licemerni i arogantni Hamilton može da se duri koliko hoće, kada je već neko morao da pobedi zbog Mercedesa bolje da je to Nico,pametniji, bolji i konstantniji vozač, nadam se da ćemo sledeće sezone gledati pravu Formulu 1 bez ove veštačke dominacije Mercedesa,samo da se to ne desi sada sa Red Bullom jer se već sada ukazuju neke nelegitimne radnje po tom pitanju.

karma

pre 7 godina

Prosto ne verujem sta su uradili od formule cudo jedno. Bas me briga ko je osvojio, sve je navika. Kao sto rekoh bitno je samo da ne osvoji Hamilton...

Meraklija

pre 7 godina

A sta li to govori o Luisu kad ga osrednji vozac Rozberg pobedi..
(milos, 27. novembar 2016 16:20)

Luis je uradio sve da se odupre odluci Metcedesa da Niko bude prvak. Bogati nemacki sponzori su dali ultimatum. A onda su poceli "slucajni" problemi sa motorom. Kada je napravljena dovoljna bodovna razlika, pusteni su da se trkaju. Luis treba da promeni ekipu, on u Mercedesu vise nikad nece biti prvak.

@

pre 7 godina

Ako je preovladao nacionalni interes da se Rozberg malo pogura i nije nezasluzeno.Hamilton je sam sebi oduzeo titulu i sve sto je stekao u f1 je zasluga Mercedesa.

#zohan

pre 7 godina

Fetel je dosta trka ove sezone odvezao na sjajan nacin,dosta dobrog posla je bilo ko je pratio celu sezonu zna o cemu pricam.Nije ovo bas toliko uzasna sezona za ferrari,samo mogu pouke da se izvuku za sledecu sezonu,koja mora biti zanimljivija i izjednacenija.

Dragan

pre 7 godina

Jedini pobednik u istoriji formule jedan koji nema vozacku petlju...a nema ni m.da.Pa ljudi...on nije ni jednom bio prvi u toku ovog sampionata,a da je prestigao hamiltona,samo jednom i to na startu trke.

Boki

pre 7 godina

Hamilton je donekle i sam kriv za ovu situaciju jer se prošle sezone po osvajanju titule previše opustio i glupirao,plava vaška Rozberg je nanizao pet pobeda u nizu i gazde u Mercedesu odlučiše da njega promovišu u šampiona.Kao što rekoh Hamilton se previše opustio, trebao je da bude drčan kao Šumaher koji osvoji titulu na pola sezone , ali i dalje ide na pobedu,jel se pobede i titule broje ,čak i po ceni da ga drugi vozač ferarija propusti ispred cilja kako bi ovaj upisao još jednu pobedu,slučaj Barikelo.Vratimo se na Luisa ,koji se malo pribrao na sred sezone stigao konkurenta ali tada je navukao gnev ekipe koja ga je bukvalno urnisala raznoraznim pehovima. Morao je skupo da plati cenu i prepusti titulu Rozbergu,za rad sledeće sezone gde će opet biti onaj stari najbolji i najbrži,naravno ako ostane u mercedesu,znaju i ovi njegovi šefovi da boljeg vozača nema,i bolje ga je imati u svojoj nego u protivničkoj ekipi,a rozbergu se ova sezona čisto onako desila zbog nemačkog marketinga,i postade čovek šampion ni kriv ni dužan!

Roskilde

pre 7 godina

(Roskilde, 27. novembar 2016 14:42)Ko kaze da Masa i Fetel idu u penziju?
(Patrik, 27. novembar 2016 15:58)
Mislim da sam napisao Dženson i Felipe a ne Masa i Fetel...a koliko pratim ovo je sto se tiče njih dvojice kraj kada je u pitanju F1...na žalost

real madrid

pre 7 godina

Nije uopste potrebno da svi imaju isti bolid. To bi onda ucinilo da izgubi bukvalno sve cari, da postane dosadno kao WTCC ili slicni sampionati. To su sve majstori voznje i kada se posle 100+ krugova naviknu na stazu, svi ce voziti jako slicne krugove(boljima ce trebati 10 krugova losijima 30 ali u treninzima se odveze mnogo vise). Ni u Motogp nemaju svi isti motor pa je ludilo. Neka druga pravila treba ovde da se izmene, kao sto su zavetrina(da ponovo bude prednost, a ne kao sad problem da se vozis iza nekoga) drugaciji motori i jos mnogo toga i F1 ce opet postati omiljeni automoto sport. F1 je za trkacke sportove, kao fudbal za sve ostale i kad je na najnizim granama praceniji je od ostalih, a samo mali napredak bi doneo odusevljenje i interesovanje kakvi ostali trkacki sportovi mogu samo da sanjaju. Dovoljno je pitati prosecnog coveka za koliko vozaca F1 je cuo, a za koliko svih ostalih automoto sportova Ovo tvrdi neko ko je ljubitelj F1 i Motogp.

LH44

pre 7 godina

Uzeo titulu sa zavrsenim drugim mestom na podiumu, to toliko govori o njemu koliko nije zasluzio titulu, kroz celu sezonu tim ga samo provlaci, prosle godine takodje ali LH je uspeo to da izgura, ali ove godine je bilo previse, potpuno ne zasluzeno, da se Hamiltonu nije desilo ono u Maleziji sada bi se druga prica pricala, ali neka, dovoljno je nakukao a sada neka se raduje dok moze, sledece sezone nam stizu nova pravila i novi bolidi pa cemo da vidimo da li ce biti na istom mestu kao sada!

radio Luxembourg

pre 7 godina

Glup "sport" sa više strana. Nadam se da se ukine uskoro. Toliko ima boljih načina da se privuku publika i sponzori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (exYU, 27. novembar 2016 17:26)
Ne, pravi "sport" je fudbal. 20 njih trci za jednom loptom, prosto ludilo od uzbudjenja. Ne, u stvari tenis. Muskarac u punoj snazi, kada udara lopticu, stenje kao moja zena kada radimo one stvari. A publika mora da cuti, da ne ometa umetnike koji prebacuju lopticu, veliki je to prtisak..Drugar, jesi li nekada seo na japanski motor? Jesi li nekada autom okretao volan pri 200kmh? Naravno da nisi, vi "sportisti", fudbaleri i teniseri nemate onu stvar za takve stvari. A sto se publike tice, na MotoGP trci redovno ima preko 100000 ljudi. U Ceskoj prosle godine, 140000. Prijateljski predlog- ja ne ulazim niti komentarisem vesti o tome sta je Novakova zena doruckovala, niti znam ko je najbolji golman danas. Pa nemoj ni ti ulaziti na ove vesti ako te ne zanimaju. Hvala na objavi komentara, i na kraju, ogroman pozrav za Jelenu Trajkovic. Zvezdice, zelim ti jos mnogo uspeha u radu, sjajnih i eksluzivnih intervjua, itd. Sve najbolje svim ljubiteljima brzine, a ko je sampion? Pa, onaj ko sakupi najvise bodova. Gledamo trke zbog trkanja, a sampioni neka se smenjuju. Jos jednom, uzivajte u ovim sportovima, i svako dobro.

Dex

pre 7 godina

Komentatori zvani "Da li može da izdrži do kraja na ovom setu pneumatika?".
(Bojan, 27. novembar 2016 15:09)

Ja gledam britanski prenos kad god sam u prilici, to je nebo i zemlja. Osecaj je veoma otuzan kad se nakon toga nekad pogleda kako se to kod nas radi. Doduse, jeste najvise do novca, ali je ipak najveca razlika u strucnosti, pa i strasti prema ovome. Nasima je trebalo vise od pola sezone da nauce kako se zapravo zove Wehrlein, dok za Hülkenberga valjda nikad nece ni shvatiti.

Barkley81

pre 7 godina

@Nikola

U pravu si imenjače,s tim da se poklopilo da kad je Ferari imao najjaču mašinu,imao je i Šumahera za volanom iste pa je to dodatno ubijalo draž koliko ih je čovek gazio.Dok sam ja pratio,ako se dobro sećam,jedno 7 puta je prvak bio Šumaher,dvaput Hakinen,jednom Vilnev i Dejmon Hil.Tih godina kad nije imao najbrži bolid,dešavalo se da se stvori gužva iza čoveka jer je od svih sporiji a niko ne može da ga obiđe lako.Posle njegovih godina dominacije počinju menjati pravila vezano za motore i gume,bukvalno je promenio F1.Ipak ima i do vozača znači.

Buduci Alfista

pre 7 godina

Toliko ,dovoljan jedan kvar u sezoni i nisi sampion...i bas se Hamiltonu desi taj kvar...glupo bi bilo da Mercedes opet bude dominantan a da im njihov covek gleda u ledja Hamiltonu...

Patrik

pre 7 godina

Djordjo dao najbolji komentar!
(King, 27. novembar 2016 18:47)

Ne slazem se,najbolji komentar je bio moj gde sam napisao da je F1 propala kad su u penziju otisli Barikelo,Fizikelo,braca Sumaher,Hakinen i Kovalainen.To je bilo uzivanje gledati a ovo danas nije zanimljivo gledati ni prvi krug.

Milosav

pre 7 godina

Gledao sam malo juce i sa setom se secam kada sam 90-ih i pocetkom 2000-ih svakog jutra u osam sati (Kanada) gledao F1, koje su to trke bile! Ovo sada je jedan skupoceni sou za takozvanu "elitu" trke po arabijskim pustinjama gde osim na glavnoj tribini nema zive duse nigde. Tilkeove "cookie cutter" staze koje nemaju duse, auta puna elektronike, vozaci tipa Nika Rozberga, sta ima tu da gledam?

Vlajce

pre 7 godina

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije Kakve crne VEZANE SEDAM POBEDE?!!!!! Svi koji malo prate F1, a ti izgleda ni malo, znaju da je zadnje tri pobede u 2015 godini Rozberg dobio kada je Hamilton uzeo titulu te je Rozbergu zahvaljujuci tim pobedama omoguceno da stigne Fetela na drugom mestu u generalnom plasmanu!! Od cetiri pobede na startu 2016. samo je dve zasluzio! Sto se tice SPA Hamilton je zbog promene motora startovao pomeranjem 35 mesta na gridu. Sjajni Rozberg!! Fer-plej: Rozberg dva puta pokusao Hamiltona da izbaci sa staze, jednom dobio pomeranje za pet mesta kaznu jer je u predhodnoj trci pokusao isto sa drugim vozacem!! Sklanjanje u Monte-karlu: elementarni fer plej kod svakog normalnog vozaca. Sto se tice pucanja motora, cista glupost! Gume su te koje su prve stradale to je i Fetel dokazao u par navrata tj. kada forsiranjem motora uvek prvo gume pucaju, tesko obrnuto. Ne moze trostruki prvak F1 da preko noci zaboravi da vozi bolid tek tako, jer "ide na zurke i neispavan je". Rozberg nijednom prestigao Hamiltona u duelu na stazi sem nekih, priznajem, dobrih startova. Opet sjajni razbijac Rozberg!
Nisam u 2008 navijao za Hamiltona ali Masa je titulu izgubio mozda u Singapuru kada je zbog nepromisljenosti Ferarija iscupao crevo u pit stopu i povukao ga sa sobom te izgubio citavih 25 poena tj.pobedu u trci. Hamilton prestize u finalnoj trci Gloka koji je na suvim gumama pa ajd sad..
Malo vise cinjenica. Pozdrav

miki

pre 7 godina

Svi koji tupe o kvarovima bolida Rozberga I Hamiltona naka procitaju na ovom sajtu koliko su lose na Hamiltona uticali kvarove ove i proslih sezona pa nek zakljuce sami : http://www.skysports.com/f1/news/24181/10604387/f1-2016-just-how-unlucky-has-lewis-hamilton-been-this-season. Sto se tice Monte-Karla svaki normalan vozac bi propustio timskog kolegu kad je pola grida brze od njega. Sa najboljom namerom, smesni su ovi nasi strucnjaci, mozda nam je u Srbiji zato tako kako nam je. Komentari bazirani na informacijama sa Sport-kluba.. sta vise reci. Povrsno, mrljavo, strasno.

Alexander

pre 7 godina

Otvaram ovu vest i sve me neka tuga obuzela, sećam se kako sam nekada jedva čekao da gledam Formulu 1 i Ligu šampiona npr., sad baš i ne, nekako mi više nije zanimljivo kao pre, a nije da imam nešto previše godina, 29.

Mad Max

pre 7 godina

Samo slep ne vidi da je Max najveci talenat od Sene pa do danas.Redbul sledece godine konkurentan Mercedesu i videcete ko ce biti novi sampion

MAX

Mare

pre 7 godina

Muka mi je vise od Hamiltona, njegovih navijaca i njihove price o kvarovima, kako ga je tim sabotirao, bla, bla... Imao je Hamilton u Bakuu savrseno ispravan bolid i sta je uradio - zakucao se u zid! I jos nekoliko losih startova sa pol pozicije, bilo sta od toga da nije zasrao bio bi prvak. Istina je da je imao vise kvarova od Nika, ali da bi se vadio iskljucivo na to, moras ostatak posla da odradis savrseno, a Hamilton to nije uradio... Potpuni nedostatak bilo kakve samokriticnosti nabedjenog Britanca...

radio Luxembourg

pre 7 godina

Izvinjavam se redakciji, stranica mi se refreshovala, pa sam morao dva puta da kucam i izostavio nesto jako bitno. Fudbal, taj divni sport, gde njih 20 trce za loptom, a njih 20000 gleda kako da se medjusobno poubijaju, policiji guraju baklje u usta, bacaju protivnickog navijaca u rupu iz koje nikada nije izasao, i slicno. Pri tome, jedan premijer jedne drzave u jugoistocnoj Evropi izjavi kako drzava nema snage da se bori sa tim divnim ljudima, koji navijaju za svoje klubove, a usput zavale koju kilu heroina. Predivan sport, pretpostavljam da je vrlo korsno za nasu decu da posecuju slicne manifestacije. Izvinjavam se zbog drugog komentara, tehnicki problem. Svako dobro i laku noc.

Vlajce

pre 7 godina

Moj komentar je upucen jo a ne Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan. U medjuvremenu sam procitao par komentara Rozberg navijaca. Ukratko smehoteka. Rozberg fer-plej igrac a dva puta pokusao Hamiltona da izbaci sa staze hahahahaha! Jos prvi put rekao, iako su vozili samo jedan krug, kako je pobeda bila za njega!

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Ne može neko da bude prvak ako ima manje pobeda od vicešampiona ili bar jednako!
Niko prosečni ziheraš,skupljač bodova!

The Dictator

pre 7 godina

Ako ovu sezonu i trku nazivaju zanimljivom, onda je jasno dokle je dogurao ovaj sport... Nego ucenjeni Hamilton ne sme nista da prica, ali jasno je sta su mu uradili iz Mercedesa ove sezone...

Googlehajm

pre 7 godina

Na koliko je trka Hamilton ispao zbog 'mehaničkih' kvarova?
Zašto Rozberg nije?
Smestili su Luisu da bi Niko bio šampion.Luis je šampion!

strucnjak

pre 7 godina

Ako ovu sezonu i trku nazivaju zanimljivom, onda je jasno dokle je dogurao ovaj sport... Nego ucenjeni Hamilton ne sme nista da prica, ali jasno je sta su mu uradili iz Mercedesa ove sezone...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (The Dictator, 27. novembar 2016 14:45)

Dali su mu 2 titule da nije Mercedesa i da vozi bilo koju drugu formulu bio bi ubedljivo zadnji i to sa par krugova zaostatka od predposlednjeg . Taj hamilton je nula od vozaca da sa 10 puta jacom formulom zavrsi sekundu ispred ferarija i red bula koji ove sezone ne mogu da se porede sa mercedesom sramota .Da su Fetel ili Max vozili ovaj mercedes bili bi pa minimum 10 krugova ispred ostalih .

Krle

pre 7 godina

Hamilton daleko najbolji vozač današnjice,ostali osim Verštapena su obična boranija.Šta tek reći o rozbergu,tatinom sinčiću rešio mali da bude vozač,smešno dobismo luzerskog šampiona,F1 je totalno pukla .
Još jedan nebitan lik,koga će istorija brzo da zaboravi, a Luis je rame uz rame sa Fanđom i Senom,voleli ga ili nevoleli obeležava jednu epohu u F1,pa sam je gurao u McLaren,od kako je otišao iz ekipe ovi nemogu da se sastave,ubeđen sam da bi i iz ovakvog bolida Mc Larena izvlacio maximum i bio u prvih pet,kao što je to radio svojevremeno Sena, nad superiornimFerarijem i Vilijamsom!

nesa panker

pre 7 godina

sk komentatori zalutali na posao hamiltonu zabranjeni komentari posle izjave da neko u mercedesu ne zeli da on osvoji titulu.rozberg prvak sa manje pobeda od luisa u sezoni.

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

EUFORIJA

pre 7 godina

Hamiltonu strada pet motornih jedinica do pola sampionata,još jedan u Maleziji,a nemac za celu sezonu nema nijedan kvar na bolidu.Morao je nemac da bude prvak u Nemackoj ekipi.Sramota!

Montoya

pre 7 godina

Kako ljudi nisu objektivni,pa to je čudo:Hamilton je za sve ostale vozače za klasu bolji,prvi titulu je trebao sa uzme još u debitantskoj sezoni,ali je morao McLaren da je prepusti Ferariju,tj.prosečnom Rajkonenu,zbog navodne afere špijuniranja i cmizdravog Alonsa koji tada nije mogao da podnese poraze od rukija Hamiltona,da im nebi oduzeli bodove FIA je i tada izrežirala šampionat.Ove godine jedino Verstapen,pokazuje klasu iako ga ne volim.Mercedes je od početka sezone ne forsirao Rozberga,već sabotirao Hamiltona do te mere da sam ja na njegovom mestu otišao bih iz ekipe na pola sezone,pa evo im ga šampion sada,bruka i sramota nevidjena.
Kada pricate da je Hamilton uzeo dve titule zbog dominantnog Mercedesa,pa setite se samo Šumahera koji je imao za klasu bolji bolid od ostalih pa i pritom mu je trebao Barikelo a kasnije i Masa da mu čuvaju ledja,to je u suštini tada i bio posao drugog vozača , zato i Masa kasnije nije uzeo titulu u brazilu jel je navikao da bude večito drugi.
O Rozbergu neću ni da trošim reči,dovoljno je reći samo tatin sin i razmaženo derište sa ulica Montekarla ko nije ni prosečan vozač već obična šoferčina,kakav otac takav i sin pa i Keke je uzeo titulu tako što je samo skupljao bodove a ne i pobedjivao,brzo se to zaboravlja.
Hamilton je toliko ucenjen u ekipi da nesme ništa ni da komentariše,voleo bih da ga vidim u izdanju kao Sena kada je izgurao Prosta,ali ništa od toga,možda plaća danak da bi sledeće sezone bio onaj pravi najbolji i najbrži !

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

5 bodova razlike za Rozberga!
Ne,nego 20 bodova razlike za Hamiltona!
Novi motor "pukao" prilikom ubedljivog vodstva Luisa,a sledeća trka poslednji zbog promene motora!Da se Vlasi nesete!Sramota!
Kilavi , prosečni Niko br.1!
Hm...kao tenis?!

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije

pre 7 godina

Niko Rozberg je zasluzeno osvojio titulu, i to iz vise razloga: 
1. Nanizao je sedam pobeda jednu za drugom, i to protiv Hamiltona u istom bolidu. Cetiri od njih su ove godine. Tako nesto mu Hamilton nikada nije uradio. 
2. Pokazao se kao timski igrac kada je u Monaku pustio Hamiltona da ga pretekne "zbog tima". Super-sportista. 
3. Nakon letnje pauze, oderao je Hamiltona sa pobedama, i to na "njegovim" stazama, Spa, Monca, Suzuka, Singapur. 
4. Nije forsirao pobede u poslednje cetiri trke, jer je titula bila u pitanju. Pobeda na jednoj trci je manje vazna, bodovi na kraju se gledaju. To je uradio pametno kao sto bi to isto uradio Porfesor Alen Prost. Pa i Hamilton je tako osvojio prvu titulu, jurisao je na peto mesto sa motorom koji je podesen na nizi stepen rada, mada je Glok presudio svojim sklanjanjem. 
5. Rozberg nije forsirao bolid, cuveo je motore cele sezone. U stvari ispao je daleko pametniji od Hamiltona ciji stil voznje je da forsira. Bilo je ocigledno da ce u ovako izjednacenoj borbi titula biti odredjena pouzdanocsu bolida. Tako je i bilo. Hamilton je lomio motore, Rozberg ih cuvao. 
6. Uvek je prvi pruzio ruku Hamiltonu, koji cesto izigrava besne gliste i ima patolosku potrebu da izlazi za izgovorima kada ga Rozberg pobedi. Tako u psihi stvara sliku da je bolji, ali "eto, okolnosti..." 
7. Bio je red da Hamilton bar malo oseti kako je bilo Felipeu Masi 2008, kada se Glok sklonio Hamiltonu, da uzme peto mesto, koje mu je trebalo za titulu.
(Jo, 27. novembar 2016 20:29)

Veću gomilu gluposti nisam danas pročitao, a izdvaja se broj 7. Stvarno ste smešni vi ferarijevci...

Patrik

pre 7 godina

Djordjo dao najbolji komentar!
(King, 27. novembar 2016 18:47)

Ne slazem se,najbolji komentar je bio moj gde sam napisao da je F1 propala kad su u penziju otisli Barikelo,Fizikelo,braca Sumaher,Hakinen i Kovalainen.To je bilo uzivanje gledati a ovo danas nije zanimljivo gledati ni prvi krug.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Izvinite me ali, ovo sto radi Hamilton radi je sve samo ne sportski, uopšte ne podržavam ovo.
Ako se opet izvuče i osvoji, ovo će biti jadnije nego kada je oteo praktično titulu Masi, organski ne podnosim ovog vozača

Goran

pre 7 godina

Nezasluzeno. Posle sumnjivih kvarova Hamiltona na pocetku sezone i jos sumnjivijeg kvara "novog"motora u nastavku sezone. Ispostavilo se da je taj kvar bio kljucan. A posebno su iritantne bile poruke Hamiltonu tokom danasnje trke. Toliko su ocigledno svi u timu navijali za svog nemca, a protiv Hamiltona, da se i oni silni kvarovi i pehovi cine vrlo, vrlo sumnjivim. Hamilton, ako je pametan treba da bezi iz tog tima.

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

sah 88

pre 7 godina

Do juce sampioni Sumaher, Prost, Sena, Hakinen, Alonso, Hil, Hamilton, Raikonen, Fetel a danas Rozberg ( nabrajao samo sampione u novijoj eri F1u cijim voznjama i titulama sam uzivao, Fandja, Pikea i ostale necu ni da pominjem )???!!!! Mislite o tome kakvi velikani i vozaci su bili sampioni a spadosmo na to da je osrednji vozac, bar deset vozaca ima boljih od njega koji sada voze F1, sampion F1 za 2016 godinu.

Peppino

pre 7 godina

Najgori sampion u istoriji F1, bez konkurencije! Pa to ce a bude igra macke i misa naredne sezone Lewisa i njega, jedino moze da bude zanimljivo ukoliko opet budu sabotirali Lewisov motor i ko zna sta jos.

Raspad sistema

pre 7 godina

Formula 1 definitivno treba da se ukine kao takmicenje, dosadno da dosadnije ne moze biti, i na kraju sampion momak koji je po kvalitetu nije u prvoj polovini vozaca!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ja ne verujem sta čitam ovde, kažete komentatori loši i nisu stručni, ma kako vi sve znate ljubi vas mama tako pametne, baš me čudi kako vi nemate taj posao, vi bi mnogo bolji sigurno bili.
Ljudi su više nego dobri, btw, drago mi je za Rozberga, bolje on nego Hamilton, i mnogo ga ljudi pljuju i potcenjuju.

grobar SU

pre 7 godina

Rozberg vise srece nego pameti...po meni je Hamilton izgubio ovaj sampionat,a ne Rozberg dobio...kada je god bilo 1na 1 Rozberg je gubio....Hamilton vozac,Rozberg sofer

navika

pre 7 godina

kakav sampion hamilton a? bruka i sramota.... svaka cast rozbergu,vetel pokazao kako se vozi a ne ko hamilton cirkus i smejuriju napravio od ove trke

Robin Hood

pre 7 godina

Sta se desava sa Fetelom ? Za koga on vozi ove sezone ?
Ove godine nisam nikako pratio F1 tako da generalno ne znam nista...
Znam da je bio u Ferariju posle Red Bula, al mi sada nije jasno da li je ovo greska autora u tekstu gde pise oba Ferarija Raikonen i Ferstapen ili je Fetel napustio Ferari?
Ako bi neko bio ljubazan da pojasni. :)

Jo

pre 7 godina

Niko Rozberg je zasluzeno osvojio titulu, i to iz vise razloga:
1. Nanizao je sedam pobeda jednu za drugom, i to protiv Hamiltona u istom bolidu. Cetiri od njih su ove godine. Tako nesto mu Hamilton nikada nije uradio.
2. Pokazao se kao timski igrac kada je u Monaku pustio Hamiltona da ga pretekne "zbog tima". Super-sportista.
3. Nakon letnje pauze, oderao je Hamiltona sa pobedama, i to na "njegovim" stazama, Spa, Monca, Suzuka, Singapur.
4. Nije forsirao pobede u poslednje cetiri trke, jer je titula bila u pitanju. Pobeda na jednoj trci je manje vazna, bodovi na kraju se gledaju. To je uradio pametno kao sto bi to isto uradio Porfesor Alen Prost. Pa i Hamilton je tako osvojio prvu titulu, jurisao je na peto mesto sa motorom koji je podesen na nizi stepen rada, mada je Glok presudio svojim sklanjanjem.
5. Rozberg nije forsirao bolid, cuveo je motore cele sezone. U stvari ispao je daleko pametniji od Hamiltona ciji stil voznje je da forsira. Bilo je ocigledno da ce u ovako izjednacenoj borbi titula biti odredjena pouzdanocsu bolida. Tako je i bilo. Hamilton je lomio motore, Rozberg ih cuvao.
6. Uvek je prvi pruzio ruku Hamiltonu, koji cesto izigrava besne gliste i ima patolosku potrebu da izlazi za izgovorima kada ga Rozberg pobedi. Tako u psihi stvara sliku da je bolji, ali "eto, okolnosti..."
7. Bio je red da Hamilton bar malo oseti kako je bilo Felipeu Masi 2008, kada se Glok sklonio Hamiltonu, da uzme peto mesto, koje mu je trebalo za titulu.

F1 fan

pre 7 godina

Da sam navijao za nekog drugog a ne za njega, navijao sam...da sam želeo da neko drugi bude šampion a ne on (ne, nisam hteo da to bude Hamilton), želeo sam...da mi je drago zbog toga što je Rozberg postao šampion F1, drago mi je! Da sad nije uzeo titulu, uveren sam da nikada ne bi...bravo Niko, bravo!!!

Roskilde

pre 7 godina

Dzensonu i Felipeu čestitam odlazak u zasluženu penziju...Kimi i Alonso ostaju ali ne jos dugo... sta cemo sa ovim balavanderima kad i ova dvojica budu ćao stvarno ne znam...srećan sam što pamtim sve trke iz osamdesetih i sto sam gledao Nelsona,Senu,Mensela,Prosta i ostale...ukinite ove video igrice i dajte nam da gledamo trke ako boga znate...

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 7 godina

Stvarno ne pratim ovu farsu više, ali čitajući tekst nerviralo me usporavanje trke Hamiltona, a ne vidim da je Rozberg pokušao da ga pretekne/ napadne. Kakva glupa trka, kakva glupa formula, a nekad se znalo šta se gleda nedeljom u 2....

Koliko mi je drago što sam gledao Senu, Prosta, Šumahera, Miku, Hila, kao i Zubu Ronalda, Romaria, Maradonu, i još mnoge velikane svih sportova. Ovo danas je samo ko ima više para, da plati igrače/ vozače/ sudije, veze sa sportom i takmičenjem nema...

Zeljko

pre 7 godina

Ko ne zna nikija laudu ( namerno malim slovima) taj se cudi. Ovo je njegova titula i jasan znak da Hamilton trazi drugi klub. Vidim da neki oce da gledaju trkanje. Pa gledajte Formulu E. to je buducnost. Od F 1 nema vise nista. Cak i Ljudi iz Ferarija daju izjavu pod kojim bi uslovima uzeli ucesce u istoj. Mercedes vec i zvanicno ulazi pored svih ostalih koji nesto znace u svetu automobilizma. Svet se menja i to je nezaustavljivo.

Patrik

pre 7 godina

Kad su se takmicili braca Sumaher,Rubens Barikelo,Fizikelo,Mika Hakinen,Kovalainen trka F1 je bila uzivancija za pratiti a ovo sada ne vredi gledati ni prvi krug.

Meraklija

pre 7 godina

A sta li to govori o Luisu kad ga osrednji vozac Rozberg pobedi..
(milos, 27. novembar 2016 16:20)

Luis je uradio sve da se odupre odluci Metcedesa da Niko bude prvak. Bogati nemacki sponzori su dali ultimatum. A onda su poceli "slucajni" problemi sa motorom. Kada je napravljena dovoljna bodovna razlika, pusteni su da se trkaju. Luis treba da promeni ekipu, on u Mercedesu vise nikad nece biti prvak.

Dusan

pre 7 godina

Ne znam da li sam danas nesto posebno nervozan ali ja ne mogu ove komentantore vise da slusam. Tolika kolicina nestrucnih i blago receno neverovatnih nagadjanja da je to zaista neverovatno ... Zelim strucne komentatore( npr. bivse trkace)

Dragan

pre 7 godina

Jedini pobednik u istoriji formule jedan koji nema vozacku petlju...a nema ni m.da.Pa ljudi...on nije ni jednom bio prvi u toku ovog sampionata,a da je prestigao hamiltona,samo jednom i to na startu trke.

King

pre 7 godina

Svi vi koji osporavate Rozbergu titulu zaboravljate kako je Hamiltonu poklonjena ista u Brazilu a oteta Masi pre par godina!!! I gle cuda nikad niko nije odgovarao za namestaljku!!! Sram vas bilo.

anliticar

pre 7 godina

Rosberg je tri godine vozio u istom timu kao i Sumaher, i tri puta ga je bio bolji. Od toga dva puta ubedljivo. Mislim da je to dovoljan dokaz da se ipak radi o odlicnom vozacu.

veljko

pre 7 godina

dosadne trke, vec godinama, mozda i deceniju i duze. jedino mi drago sto ljigavi hamilton nije prvi. rijaliti zvezda, digao nos, gadna faca... ovaj sport je u krizi, mozda promena u vlasnistvu i donese nesto...

Владимир

pre 7 godina

Девојка коју је годинама јурио шаље му смс честитку, а Розберг јој одговара песмом "Где си била кад' сам био Нико"

s

pre 7 godina

luis je brzi na bicikli nego rozberg u bolidu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 27. novembar 2016 20:04)

Pa zašto on nije postao prvak nego Rozberg?! Da nije slučajno neka zavera u Mercedesu protiv njega?! Rozbergu se nije kvario auto?! Pobednik je onaj ko sakupi najveći broj bodova na kraju šampionata, a ne onaj ko je nekome simpatičan ili ne. Uostalom, setimo se kako je Hamilton prvi put postao prvak: tako što je izleteo sa staze, pa su mu dizalicom vratili auto na stazu iako je praktično bio van trke! Dakle, neko se zaglavi u pesku i nema nikoga da ga gurne, a za nekog se doveze dizalica koja auto postavi na stazu?! Da toga nije bilo Alonso bi bio prvak! Budite bar malo objektivni!

Boki

pre 7 godina

Hamilton je donekle i sam kriv za ovu situaciju jer se prošle sezone po osvajanju titule previše opustio i glupirao,plava vaška Rozberg je nanizao pet pobeda u nizu i gazde u Mercedesu odlučiše da njega promovišu u šampiona.Kao što rekoh Hamilton se previše opustio, trebao je da bude drčan kao Šumaher koji osvoji titulu na pola sezone , ali i dalje ide na pobedu,jel se pobede i titule broje ,čak i po ceni da ga drugi vozač ferarija propusti ispred cilja kako bi ovaj upisao još jednu pobedu,slučaj Barikelo.Vratimo se na Luisa ,koji se malo pribrao na sred sezone stigao konkurenta ali tada je navukao gnev ekipe koja ga je bukvalno urnisala raznoraznim pehovima. Morao je skupo da plati cenu i prepusti titulu Rozbergu,za rad sledeće sezone gde će opet biti onaj stari najbolji i najbrži,naravno ako ostane u mercedesu,znaju i ovi njegovi šefovi da boljeg vozača nema,i bolje ga je imati u svojoj nego u protivničkoj ekipi,a rozbergu se ova sezona čisto onako desila zbog nemačkog marketinga,i postade čovek šampion ni kriv ni dužan!

LH44

pre 7 godina

Uzeo titulu sa zavrsenim drugim mestom na podiumu, to toliko govori o njemu koliko nije zasluzio titulu, kroz celu sezonu tim ga samo provlaci, prosle godine takodje ali LH je uspeo to da izgura, ali ove godine je bilo previse, potpuno ne zasluzeno, da se Hamiltonu nije desilo ono u Maleziji sada bi se druga prica pricala, ali neka, dovoljno je nakukao a sada neka se raduje dok moze, sledece sezone nam stizu nova pravila i novi bolidi pa cemo da vidimo da li ce biti na istom mestu kao sada!

karma

pre 7 godina

Prosto ne verujem sta su uradili od formule cudo jedno. Bas me briga ko je osvojio, sve je navika. Kao sto rekoh bitno je samo da ne osvoji Hamilton...

asd

pre 7 godina

Kao dugogodišnji pratilac F1, smatram ponašanje Hamiltona za sramotno. Da li si izgubio? Jesi, pa čestitaj protivniku! Molim komentatore da pre nego što komentarišu "nameštanje" Mercedesa u ovoj sezoni u korist Rozberga, neka odgledaju sve trke od početka sezone 2014. pa do danas. Iznenadiće se koliko je kvarova bilo ukupno. Samo radi podsećanja, sezona 2014., zadnja trka, Adu Dabi(kao i danas), dupli poeni, obrnute uloge u odnosu na danas ( velika prednost u korist Hamiltona ali dostižna ) i ... Kvar na Rosbergovom bolidu, Hamilton šampion! Inače sramotno je bilo ponašanje Kristijana Hornera i Reb Bula u komentarima pred ovu trku, tako da se iz toga moglo zaključiti da je ovo sve Engleska kuhinja. Inače još jednom edukacija: Mercedes je samo fomalno Nemačka ekipa jer je sedište u Brekliju - Engleska ( šasija ) i Brikswortu - Engleska ( motori ), a Red Bul Austrijska jer je sedište u Milton Kizu - Engleska, itd. Naravoučenije: molim komentatore da imaju više od "2 petka u praćenju F1" pre nego što komentarišu. A voditelji SK, pa ... i odvratni Čeda Brkić je bio bolji od ovog dvojca. Erceg da se drži MotoGP-a, a Pavle NASCAR-a, i svi sretni.

Buduci Alfista

pre 7 godina

Toliko ,dovoljan jedan kvar u sezoni i nisi sampion...i bas se Hamiltonu desi taj kvar...glupo bi bilo da Mercedes opet bude dominantan a da im njihov covek gleda u ledja Hamiltonu...

Mad Max

pre 7 godina

Samo slep ne vidi da je Max najveci talenat od Sene pa do danas.Redbul sledece godine konkurentan Mercedesu i videcete ko ce biti novi sampion

MAX

Sport

pre 7 godina

Tako je Nicoooo, uh kakva je bila završnica, ali na kraju mi je toliko drago, samo mi uopšte nije bilo svejedno na kraju posle svega onoga ! A one očajničke poteze Hamiltona kada je usporavao neću ni da komentarišem,toliko mi je drago da je ovaj naslov otišao u prave ruke.Sada licemerni i arogantni Hamilton može da se duri koliko hoće, kada je već neko morao da pobedi zbog Mercedesa bolje da je to Nico,pametniji, bolji i konstantniji vozač, nadam se da ćemo sledeće sezone gledati pravu Formulu 1 bez ove veštačke dominacije Mercedesa,samo da se to ne desi sada sa Red Bullom jer se već sada ukazuju neke nelegitimne radnje po tom pitanju.

s

pre 7 godina

Zbog ove farse valjda je svima jasno zašto Singapur hoće da odustane od Formule 1 ali zato nikad veća potražnja za organizovanje Moto GP!

EUFORIJA

pre 7 godina

Cuj ovog "kinga": Hamiltonu poklonjena titula 2008! Sigurno je nije ni gledao a komentarise nesto.Za pustanje u Monaku,Hamilton je platio sa pet kvarova do Belgije,kretanjem sa zadnjeg mesta u istoj,kvarom u Maleziji...Mnogo ga kostalo to Nikovo pustanje.2014 u Abu Dabiju je Hamilton bio ubedljivo prvi tako da nije uticalo što je Niku otkazao bolid.

trn u oku

pre 7 godina

Sećam se vremena kad je Formula 1 bila zanimljiva i kad ju je pratilo mnogo više ljudi. Nekad "najbrži cirkus", danas - samo "cirkus".

mile

pre 7 godina

Pljuvaci Rozberga, setite se naredbe u Monaku da propusti Hamiltona. Toliko o vasoj teoriji da je Hamilton sabotiran od tima. Placite do mile volje. I da ne mislite da sam ljubitelj Rozberga: ne, skakao sam od srece do plafona kad je Hamilton uzeo titulu u Brazilu i isto tako mi je bilo tesko kad ju je izgubio u debitantskoj sezoni greskom na ulazu u boks u Kini. Navijam za tim, ne za vozaca. I tesko mi je sto moj Meklaren prolazi kroz teska vremena, ali uvek uz tim, bili prvi ili poslednji.

serhio

pre 7 godina

Ne moze se reci da je potpuno nezasluženo,bio je brz,ali stoji da je Hamilton neuporedivo bolji.
Hamilton,Vetel i Alonso su najbrži vozači u gridu,Verstapen je blizu ali mora još mnogo da nauči...

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Ne može neko da bude prvak ako ima manje pobeda od vicešampiona ili bar jednako!
Niko prosečni ziheraš,skupljač bodova!

QV

pre 7 godina

Dosadne staze i glupa pravila su unistili F1, pratim je iz navike, totalno mi je bilo svejedno ko ce da bude sampion, kao i vecini, pretpostavljam...eto dokle su doveli ovaj sport...

Tennis fan

pre 7 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar), 27. novembar 2016 15:45)
Komentatori su do te mere politički korektni da čoveku muka pripadne.Ne negiram da su puni podataka,to im je posao,ali kako ih prezentuju,tuga.Još nisu naučili da gume nisu Mišelin već Mišlen,samo kao primer. O tome da im je rečnik skučen, ne treba trošiti vreme.Ali možda nisu sasvim krivi,jer F1 je postala takvo đubre od sporta da ne zaslužuje da se uopšte zove tako zbog limitacija,kazni,pravila itd.Dokaz za to je kad na jednoj od staza na MotoGP bude 160K gledalaca a na F1 45K.Sve jasno Berni i ekipa ubili ovaj sport.

MNRSKD

pre 7 godina

@Dragan

A kada je Hamilton ove sezone pretekao Rosberga sem u Monaku kada je Rosberg dobio timsku naredbu da ga propusti (znaci bez tima nista od preticanja) ??

Malezija nije odlucila titulu , samo je izbalansirana situacija iz Monaka jer je tad Hamilton pobedio a Rosberg zavrsio 7. A odmah da predupredim ove sto ce reci da Rosberg ne zna po kisi, pogledajte Ostin 2015.

Istina

pre 7 godina

Prije par dana kada je Andy pobijedio Đokovića bila je Britanska zavjera,sada kada je izgubio Hamilton na sceni je Njemačka zavjera.Još se nije dogodilo da ako izgubi netko za koga Srbi navijaju na sceni nije nekakva zavjera !

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Luis nam je pruzio jednu jako zanimljivu trku a Niko je dokazao da je titulu zasluzio. Imali smo nekoliko jako lepih trka ove sezone, bilo je i uzbudjenja. Definitivno solidna sezona, ja sa nestrpljenjem cekam sledecu, promenu pravila a mozda i promenu na tronu. Videcemo...

Vlajce

pre 7 godina

Moj komentar je upucen jo a ne Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan. U medjuvremenu sam procitao par komentara Rozberg navijaca. Ukratko smehoteka. Rozberg fer-plej igrac a dva puta pokusao Hamiltona da izbaci sa staze hahahahaha! Jos prvi put rekao, iako su vozili samo jedan krug, kako je pobeda bila za njega!

Savatiye

pre 7 godina

Drago mi je što je manji plačljivac iz Mercedesa uzeo titulu. Niko taman za jednu i jeste, jer Luis svakako za četiri nije. Nama ostaje nada da će sledeće godine neko biti bliži Mercedesu nego ove.

@

pre 7 godina

Ako je preovladao nacionalni interes da se Rozberg malo pogura i nije nezasluzeno.Hamilton je sam sebi oduzeo titulu i sve sto je stekao u f1 je zasluga Mercedesa.

Džo

pre 7 godina

Zasluzeno ili ne,Rozberg je sampion I treba mu cestitati.Ni Hamilton ne bi bio da mu nije bilo mercedesa.Ko ne voli ovu "farsu"od sporta,nek prebaci kanal.Nazalost,danas vecina sportova gubi svaku čar I draž,sve se vrti oko para.Za mene jedini I pravi sampion je Alonso :-)

old F1 fan

pre 7 godina

Zasluzeno, hm...? Mozda, iskreno draze bi mi bilo da je Massa uzeo titulu u Brazili pre par godina nego sada Niko.
Sport treba menjati, ili bolje receno vratiti na staro.
Ne trebaju nama V12 motori da bi opet bilo zanimljivo, samo neograniceno gorivo, malo manje penala za zamenju manjaca i slicno, da se ljudi voze punim gasom sve vreme. Dolicanje goriva bi jako promenilo pricu i naravno jak McLaren i Ferrari.
Za one koje komentatori idu na nerve, idite ne net, Sky Sport live streem i opusteno

lex speciallis

pre 7 godina

Da se razumemo,nisam Luisov navijač a zašto je Hamilton "sramotno" vozio!?Jedino što je mogao da pokuša bilo je usporavanje Nika, a ako je ovaj toliko dobar, zasto ga nije obišao? Nema spora da je ovolika dominacija jednog tima nad drugima,promena brojnih pravila,bolida i itd. bitno urušila F1, tj. njenu zanimljivost. Što se tiče Hamiltona mislim da je za klasu bolji od Rozberga ali su to i Alonso, Kimi, Fetel i nadolazeći šampion Verstapen. Ali činjenica da se i Hamilton uljuljkao, po sistemu lako ćemo, više je on izgubio titulu, nego što je Niko nekim extra vožnjama dobio. I pratim F1 veoma, veoma dugo, imao sam sreću da gledam sa 10 godina i Sennu u Tollemanu, kako po kiši i to u Monaku ostavlja sve iza sebe dok na zahtev Prosta nije prekinuta trka. Svako vreme nosi svoje breme,napredak tehnologije, tj.auto industrije, zbog čega smo izgubili atmosferske motore.. i ja žalim za tim vremenima, ali bez obzira na ovu krizu u F1 svakako neću da prestanem da je pratim!

MiŠA

pre 7 godina

Komentari kako je F1 postao niko i nista, ja sam nekad gledao Senu Mensela Prosta i ostale, postali su tako dosadni ti ljudi, svako ko je fan F1 zna da su promene neizbezne. Pratim F1 vec 30god. i uopste mi nije dosadna naprotiv jedva cekam nedelju i trku. Tako da svima vama koji pljujete po F1 zelim sve najbolje i prebacite se na neki drugi sport. A sto se tice prenosa i komentatora preporucujem vam da trke gledate preko sky F1, izvanredni komentatori ( posebno Martin Brandl ) i analiticari. POZDRAV ZA SVE FANOVE NAJBRZEG CIRKUSA NA SVETU.

Alex Pb

pre 7 godina

Formulu 1 ne pratim otkad je Felipe Massa pokraden za Titulu 2007/2008
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordjo, 27. novembar 2016 17:51)
U F1 sezona traje od marta do novembra, prema tome, trka gde je Masa izgubio titulu je bila u sezoni 2008. godine. A tvrdnja da je Masa pokraden moze lako da se ospori, ako se pogleda snimak i vidi na kojim gumama je bio Timo Glok iz Tojote. Da ih je menjao i stavio gume za kisu, svakako bi ga Hamilton obisao i ne samo Hamilton, vec i Fetel.

Vlajce

pre 7 godina

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije Kakve crne VEZANE SEDAM POBEDE?!!!!! Svi koji malo prate F1, a ti izgleda ni malo, znaju da je zadnje tri pobede u 2015 godini Rozberg dobio kada je Hamilton uzeo titulu te je Rozbergu zahvaljujuci tim pobedama omoguceno da stigne Fetela na drugom mestu u generalnom plasmanu!! Od cetiri pobede na startu 2016. samo je dve zasluzio! Sto se tice SPA Hamilton je zbog promene motora startovao pomeranjem 35 mesta na gridu. Sjajni Rozberg!! Fer-plej: Rozberg dva puta pokusao Hamiltona da izbaci sa staze, jednom dobio pomeranje za pet mesta kaznu jer je u predhodnoj trci pokusao isto sa drugim vozacem!! Sklanjanje u Monte-karlu: elementarni fer plej kod svakog normalnog vozaca. Sto se tice pucanja motora, cista glupost! Gume su te koje su prve stradale to je i Fetel dokazao u par navrata tj. kada forsiranjem motora uvek prvo gume pucaju, tesko obrnuto. Ne moze trostruki prvak F1 da preko noci zaboravi da vozi bolid tek tako, jer "ide na zurke i neispavan je". Rozberg nijednom prestigao Hamiltona u duelu na stazi sem nekih, priznajem, dobrih startova. Opet sjajni razbijac Rozberg!
Nisam u 2008 navijao za Hamiltona ali Masa je titulu izgubio mozda u Singapuru kada je zbog nepromisljenosti Ferarija iscupao crevo u pit stopu i povukao ga sa sobom te izgubio citavih 25 poena tj.pobedu u trci. Hamilton prestize u finalnoj trci Gloka koji je na suvim gumama pa ajd sad..
Malo vise cinjenica. Pozdrav

Sasa

pre 7 godina

Velika razlika u bolidima, sto kaze neki komentar mnogo bolji vozaca od Rosberka, dzabe kad mercedes dominira, manje razlike su u americkoj indy car, nasscar ili u moto gp, sto i treba da cini trke zanimljivim pa ko je bolji izvoli ili idi u nizerazrednu klasu
Pozzz svim ljubiteljima automotosporta

Secanja

pre 7 godina

Teorije zavere nas omiljeni sport.
Pa ipak , Mercedes je ucinio puno da Hamilton bude prvak, jer je klupskom naredbom Rozberg morao da ga propusti u Monaku, sto je Niko i ucinio, iako je Hamiltonu u Madjarskoj 2 godine ranije sugerisano da propusti Rozberga, sto je ovaj odbio, sa obrazlozenjem da obojica voze istu trku i bore se za pobedu i ne vidi ni jedan razlog da to ucini.
Ali ni to mu ovog puta nije pomoglo.

Z

pre 7 godina

Svi ste nesto ljuti.Sve vam smeta,te kako je nisko pala formula 1.Pa ne moras da je gledas.Pa komentari "Rozberg je najgori sampion u istoriji formule 1".Mora neko i to da bude,ali covek je zasluzio da bude sampion ove godine.Mozda su neki vozaci bolji od njega,ali je on dobro izdrzao pod pritiskom i imao je dobre rezultate tokom cele sezone.

mile

pre 7 godina

Nezasluzeno. Posle sumnjivih kvarova Hamiltona na pocetku sezone i jos sumnjivijeg kvara "novog"motora u nastavku sezone. Ispostavilo se da je taj kvar bio kljucan. A posebno su iritantne bile poruke Hamiltonu tokom danasnje trke. Toliko su ocigledno svi u timu navijali za svog nemca, a protiv Hamiltona, da se i oni silni kvarovi i pehovi cine vrlo, vrlo sumnjivim. Hamilton, ako je pametan treba da bezi iz tog tima. (Goran, 27. novembar 2016 22:38)

Sta si ti sve napisao... Skoro svi do jednog u tom timu su Britanci. Sef tima Austrijanac. Samo kad bi znao koliko se ne vole Austrijanci i Nemci... Niko je 50 % Nemac, a 50% Finac. Da su stvarno hteli cistokrvnog nemackog sampiona doveli bi Fetela u tim. Ako je neko sabotirao Hamiltona onda su to njegovi Britanci kojih je 90% u timu.

psytrance

pre 7 godina

Alonso je moj kralj,hmmmm ali koga zavoleti dalje,ipak nije malo od 2004te pa do sada pratiti jednog vozaca,respekt za sve,Masa nedostajaces :( joooj koje emocije za ove masine..

Lerby

pre 7 godina

Možda ovaj šampionat treba komentarisati za 10-ak godina kada velikani pisane reči iz Mercedes-a budu objavili knjige u kojima će izneti "svoju istinu". Lewis je pre par dana najavio knjigu za 10 godina u kojoj će izneti zanimljive stvari a na pitanje šta misli o tome, Wolf je takođe "zapretio" da bi i on mogao u pisce i najavio zanimljivo štivo. Dok čekamo sajam knjiga leta gospodnjeg 2026., treba čestitati i reći da je Rosberg zasluženo osvojio titulu jer je bio najkonstantniji, mada ni Lewis-ova ne bi bila nezaslužena. Lewis je previše komotno ušao u šampionat, kada je sredinom sezone preokrenuo bodovnu situaciju, opet se opustio, po sistemu "lako ćemo", na osnovu prethodnih iskustava sa timskim kolegom. Kad se konačno osvestio, bilo je kasno. U tehničkom sportu, uz to dođe i neki kvar koji je nemoguće ukalkulisati u šampionsku računicu i to je bilo to. Sam je najviše kriv ali verujem da je naučio lekciju i očekujem ga već u Australiji motivisanog i naoštrenog za razliku od ove sezone. Nico je, za razliku od njega, da citiram sina Dragana, "šoferirao" u istom ritmu cele sezone i vidimo rezultat. Doduše, meni će biti potrebno neko vreme da se priviknem na činjenicu da je Keke-ov "mali" šampion. Ne zato što nije zaslužio već, jednostavno, zato što ga nikad nisam gledao na taj način. Još jednom čestitke za zasluženu titulu a kad bude dobijao direktne duele protiv Lewis-a, reći ću i svaka čast. Iskreno, taj film do sada nismo gledali a sumnjam da će ikada i biti snimljen.

Znaj

pre 7 godina

@analiticar...,izvini druze,ali sumacher u tadssnjoj formi nije bio nikakvo merilo ,vratio se za lovu,a ako si iskren,to se videlo u mnogim trkama gde nije vise bio onaj stari

Alexander

pre 7 godina

Otvaram ovu vest i sve me neka tuga obuzela, sećam se kako sam nekada jedva čekao da gledam Formulu 1 i Ligu šampiona npr., sad baš i ne, nekako mi više nije zanimljivo kao pre, a nije da imam nešto previše godina, 29.

Paul George

pre 7 godina

Iii da molim sve nove fanove F1 da vise ne postavljaju pitanja o tome sta je DRS vec da sami izguglaju, posto me Ercegovo objasnjavanje iz trke u trku sve vise nervira

lex speciallis

pre 7 godina

Da se razumemo,nisam Luisov navijač a zašto je Hamilton "sramotno" vozio!?Jedino što je mogao da pokuša bilo je usporavanje Nika, a ako je ovaj toliko dobar, zasto ga nije obišao? Nema spora da je ovolika dominacija jednog tima nad drugima,promena brojnih pravila,bolida i itd. bitno urušila F1, tj. njenu zanimljivost. Što se tiče Hamiltona mislim da je za klasu bolji od Rozberga ali su to i Alonso, Kimi, Fetel i nadolazeći šampion Verstapen. Ali činjenica da se i Hamilton uljuljkao, po sistemu lako ćemo, više je on izgubio titulu, nego što je Niko nekim extra vožnjama dobio. I pratim F1 veoma, veoma dugo, imao sam sreću da gledam sa 10 godina i Sennu u Tollemanu, kako po kiši i to u Monaku ostavlja sve iza sebe dok na zahtev Prosta nije prekinuta trka. Svako vreme nosi svoje breme,napredak tehnologije, tj.auto industrije, zbog čega smo izgubili atmosferske motore.. i ja žalim za tim vremenima, ali bez obzira na ovu krizu u F1 svakako neću da prestanem da je pratim!

Milosav

pre 7 godina

Gledao sam malo juce i sa setom se secam kada sam 90-ih i pocetkom 2000-ih svakog jutra u osam sati (Kanada) gledao F1, koje su to trke bile! Ovo sada je jedan skupoceni sou za takozvanu "elitu" trke po arabijskim pustinjama gde osim na glavnoj tribini nema zive duse nigde. Tilkeove "cookie cutter" staze koje nemaju duse, auta puna elektronike, vozaci tipa Nika Rozberga, sta ima tu da gledam?

Tennisman

pre 7 godina

Od sledece sezone ocekujem, ne pad,ali malo slabiji mercedes,zbog novih pravila ocekuj da Red Bull i Ferrari budu konkurentni,i nadam se da ce Meklaren Honda napraviti veomadobar bolid,Force India ce biti jos bolja kao i Has,a sigurn je da ce Viliams pasti

Mika

pre 7 godina

Navijam za Hamiltona ali Rozberg je zasluzeno slavio!!Luis nije bio u fokusu na povratku sa odmora i Niko je to lepo iskoristio.Lepo bi bilo da nova pravila donesu neke nove timove u vrh poretka.Razvoj motora u toku sezone donece vise neizvesnosti pred kraj.Voleo bih da se McLaren Honda ukljuci .Sigurno ce biti dobro,jedva cekam.Pozdrav svim istinskim ljubiteljima F1!!

Mare

pre 7 godina

Muka mi je vise od Hamiltona, njegovih navijaca i njihove price o kvarovima, kako ga je tim sabotirao, bla, bla... Imao je Hamilton u Bakuu savrseno ispravan bolid i sta je uradio - zakucao se u zid! I jos nekoliko losih startova sa pol pozicije, bilo sta od toga da nije zasrao bio bi prvak. Istina je da je imao vise kvarova od Nika, ali da bi se vadio iskljucivo na to, moras ostatak posla da odradis savrseno, a Hamilton to nije uradio... Potpuni nedostatak bilo kakve samokriticnosti nabedjenog Britanca...

#zohan

pre 7 godina

Fetel je dosta trka ove sezone odvezao na sjajan nacin,dosta dobrog posla je bilo ko je pratio celu sezonu zna o cemu pricam.Nije ovo bas toliko uzasna sezona za ferrari,samo mogu pouke da se izvuku za sledecu sezonu,koja mora biti zanimljivija i izjednacenija.

fan

pre 7 godina

2006. na premijeri u bahreinu za vilijams odvezao najbrzi krug trke i tada sam pored svih onih asova, sumahera, alonsa, raikonena, montoje i ostalih pomislio da je zvezda rodjena. potom vrlo bledih nekoliko godina, u senci svih sampiona i desavanja se nekako, izgubio. ne mislim da je los vozac, ali je ovo najvise zasluga mercedesa.

Хумска БГ

pre 7 godina

Е па ево руке Нико, све честитке! Један шампион више, за освежење.Трка потпуно очекивана, овако сам је замислио и пред почетак.Розбергу се исплатио сав труд и напор који је улагао претходне три године, доказао да се вреди борити за високе циљеве, Маса и Вебер су падали у његовој позицији, о Барикелу тек да не говорим а он наставио даље и дочекао своје.Није мала ствар бити бољи од Хамилтона у 21 трци сезоне.О заверама и свему осталом молим вас неки други пут, данас смо добили новог шампиона и то треба поштовати.На крају крајева то је једино што се памти.А полемисаћемо до марта шта се и како дешавало.И да је узео Луис било би заслужено али и ово је заслужено.Изгурао је свој циљ после толико мука и потешкоћа.Поздрав и Маси и Батону и хвала им за све!
За крај само још једном да се дотакнем теорија завере: Ако је било нешто у Мерцедесу у вези тога, њима на част, али сада је са тиме верујем готово.Изгурали су своје ако им је то била жеља.Тако да од следеће године опет имамо фер надметање, без бриге :) Неће му екипа наместити пет титула, наместили су му једну и то је сасвим доста(понављам, АКО су наместили).У сваком случају још једном све честитке Розбергу!

samo drs

pre 7 godina

@MNRSKD
pravi komentar!
Luis je izgubio titulu zbog stava sa početka sezone: Lako ćemo. A istu grešku je napravio posle letnjeg odmora.

Ivan

pre 7 godina

Smor trka maksimalno, najgora a najskuplja staza
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saki, 27. novembar 2016 14:07)

Gluplji dizajn staze nisu mogli da smisle! Sve krivine pod devedeset stepeni, lakse je u Monaku obilaziti... A sledece godine ce automobili biti siri, duzi, tockovi veci, na sta li ce tek to da lici, ne samo na ovoj stazi.

sasa

pre 7 godina

jeste da ne volim one Amere i jeste da je to nemoguce u F1, al gospodo velika je razlika u samim bolidima.Kad bi svi seli u isti bilo bi bas veselo

miki

pre 7 godina

Svi koji tupe o kvarovima bolida Rozberga I Hamiltona naka procitaju na ovom sajtu koliko su lose na Hamiltona uticali kvarove ove i proslih sezona pa nek zakljuce sami : http://www.skysports.com/f1/news/24181/10604387/f1-2016-just-how-unlucky-has-lewis-hamilton-been-this-season. Sto se tice Monte-Karla svaki normalan vozac bi propustio timskog kolegu kad je pola grida brze od njega. Sa najboljom namerom, smesni su ovi nasi strucnjaci, mozda nam je u Srbiji zato tako kako nam je. Komentari bazirani na informacijama sa Sport-kluba.. sta vise reci. Povrsno, mrljavo, strasno.

Marx

pre 7 godina

Formula 1 definitivno treba da se ukine kao takmicenje, dosadno da dosadnije ne moze biti, i na kraju sampion momak koji je po kvalitetu nije u prvoj polovini vozaca!
(Raspad sistema, 27. novembar 2016 15:55)

Ili da onaj ko ne želi da gleda jednostavno ne gleda, a isto tako i čita vesti koje ga ne interesuju, a još manje komentariše jer ga ne interesuje.

Roki

pre 7 godina

Treba ponovo uvesti dosipavanje goriva u toku trke.Izbor strategija.Ovako je dosadno.Mercedes dominantan.Kimi,Fetel,Alonso mozda i najbolji vozaci pored Hamiltona.Ali jednostavno,razlike u bolidima su prevelike.

Nikola

pre 7 godina

Oni koji danas pisu komentare vezano za F1 a sa nostalgijom se secaju starijih vremena kako je nekada bilo interesantnije i vise konkurencije ili se prave ludi ili ne poznaju dovoljno sport. Kroz istoriju jednom u tri cetiri godine pojavi se tim koji napravi masinu koja rasuri svu konkurenciju npr Mcclaren Honda 1988 sa Seno i Prostom pobedila na 15 od 16 trka , jedina pobeda Brgera sa Ferarijem u Monzi zbog DNF- oba Mclarena. Lotusova 77' 78 79'ta . Wiliams 92'93' 96'97' . Ferari 2001,2002,2004 i jos mnogo takvih serija jednog tima. Formula 1 je takav sport oduvek , specificno takmicenje u motosportu koliko para prikupis i sponzora toliko dobijes. Retko se desavalao da tri tima imaju istu infrastruktutu, finansije i personal. Uvek ce tako biti.

Alex Pb

pre 7 godina

Komentari kako je F1 postao niko i nista, ja sam nekad gledao Senu Mensela Prosta i ostale, postali su tako dosadni ti ljudi, svako ko je fan F1 zna da su promene neizbezne. Pratim F1 vec 30god. i uopste mi nije dosadna naprotiv jedva cekam nedelju i trku. Tako da svima vama koji pljujete po F1 zelim sve najbolje i prebacite se na neki drugi sport. A sto se tice prenosa i komentatora preporucujem vam da trke gledate preko sky F1, izvanredni komentatori ( posebno Martin Brandl ) i analiticari. POZDRAV ZA SVE FANOVE NAJBRZEG CIRKUSA NA SVETU.
(MiŠA, 27. novembar 2016 17:29)
Svaka cast na komentaru. 1000 pluseva. U F1 je uvek bilo dominacije pojedinih timova. Sumaher i Ferari su dominirali cetiri godine. Kada je Alonso u borbi protiv Raikonena postao sampion 2005. godine, citajuci tada komentare, mnogi su slavili, jer su zeleli promenu i neko drugo lice i neki drugi tim na mestu sampiona. Tako je slucaj i sada sa Mercedesom. Ljudi hoce borbu izmedju Red Bula, Ferarija i Mercedesa, a ne izmedju dva vozaca jednog tima.

radio Luxembourg

pre 7 godina

Glup "sport" sa više strana. Nadam se da se ukine uskoro. Toliko ima boljih načina da se privuku publika i sponzori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (exYU, 27. novembar 2016 17:26)
Ne, pravi "sport" je fudbal. 20 njih trci za jednom loptom, prosto ludilo od uzbudjenja. Ne, u stvari tenis. Muskarac u punoj snazi, kada udara lopticu, stenje kao moja zena kada radimo one stvari. A publika mora da cuti, da ne ometa umetnike koji prebacuju lopticu, veliki je to prtisak..Drugar, jesi li nekada seo na japanski motor? Jesi li nekada autom okretao volan pri 200kmh? Naravno da nisi, vi "sportisti", fudbaleri i teniseri nemate onu stvar za takve stvari. A sto se publike tice, na MotoGP trci redovno ima preko 100000 ljudi. U Ceskoj prosle godine, 140000. Prijateljski predlog- ja ne ulazim niti komentarisem vesti o tome sta je Novakova zena doruckovala, niti znam ko je najbolji golman danas. Pa nemoj ni ti ulaziti na ove vesti ako te ne zanimaju. Hvala na objavi komentara, i na kraju, ogroman pozrav za Jelenu Trajkovic. Zvezdice, zelim ti jos mnogo uspeha u radu, sjajnih i eksluzivnih intervjua, itd. Sve najbolje svim ljubiteljima brzine, a ko je sampion? Pa, onaj ko sakupi najvise bodova. Gledamo trke zbog trkanja, a sampioni neka se smenjuju. Jos jednom, uzivajte u ovim sportovima, i svako dobro.

Dex

pre 7 godina

Komentatori zvani "Da li može da izdrži do kraja na ovom setu pneumatika?".
(Bojan, 27. novembar 2016 15:09)

Ja gledam britanski prenos kad god sam u prilici, to je nebo i zemlja. Osecaj je veoma otuzan kad se nakon toga nekad pogleda kako se to kod nas radi. Doduse, jeste najvise do novca, ali je ipak najveca razlika u strucnosti, pa i strasti prema ovome. Nasima je trebalo vise od pola sezone da nauce kako se zapravo zove Wehrlein, dok za Hülkenberga valjda nikad nece ni shvatiti.

Roskilde

pre 7 godina

(Roskilde, 27. novembar 2016 14:42)Ko kaze da Masa i Fetel idu u penziju?
(Patrik, 27. novembar 2016 15:58)
Mislim da sam napisao Dženson i Felipe a ne Masa i Fetel...a koliko pratim ovo je sto se tiče njih dvojice kraj kada je u pitanju F1...na žalost

radio Luxembourg

pre 7 godina

Izvinjavam se redakciji, stranica mi se refreshovala, pa sam morao dva puta da kucam i izostavio nesto jako bitno. Fudbal, taj divni sport, gde njih 20 trce za loptom, a njih 20000 gleda kako da se medjusobno poubijaju, policiji guraju baklje u usta, bacaju protivnickog navijaca u rupu iz koje nikada nije izasao, i slicno. Pri tome, jedan premijer jedne drzave u jugoistocnoj Evropi izjavi kako drzava nema snage da se bori sa tim divnim ljudima, koji navijaju za svoje klubove, a usput zavale koju kilu heroina. Predivan sport, pretpostavljam da je vrlo korsno za nasu decu da posecuju slicne manifestacije. Izvinjavam se zbog drugog komentara, tehnicki problem. Svako dobro i laku noc.

real madrid

pre 7 godina

Nije uopste potrebno da svi imaju isti bolid. To bi onda ucinilo da izgubi bukvalno sve cari, da postane dosadno kao WTCC ili slicni sampionati. To su sve majstori voznje i kada se posle 100+ krugova naviknu na stazu, svi ce voziti jako slicne krugove(boljima ce trebati 10 krugova losijima 30 ali u treninzima se odveze mnogo vise). Ni u Motogp nemaju svi isti motor pa je ludilo. Neka druga pravila treba ovde da se izmene, kao sto su zavetrina(da ponovo bude prednost, a ne kao sad problem da se vozis iza nekoga) drugaciji motori i jos mnogo toga i F1 ce opet postati omiljeni automoto sport. F1 je za trkacke sportove, kao fudbal za sve ostale i kad je na najnizim granama praceniji je od ostalih, a samo mali napredak bi doneo odusevljenje i interesovanje kakvi ostali trkacki sportovi mogu samo da sanjaju. Dovoljno je pitati prosecnog coveka za koliko vozaca F1 je cuo, a za koliko svih ostalih automoto sportova Ovo tvrdi neko ko je ljubitelj F1 i Motogp.

Barkley81

pre 7 godina

@Nikola

U pravu si imenjače,s tim da se poklopilo da kad je Ferari imao najjaču mašinu,imao je i Šumahera za volanom iste pa je to dodatno ubijalo draž koliko ih je čovek gazio.Dok sam ja pratio,ako se dobro sećam,jedno 7 puta je prvak bio Šumaher,dvaput Hakinen,jednom Vilnev i Dejmon Hil.Tih godina kad nije imao najbrži bolid,dešavalo se da se stvori gužva iza čoveka jer je od svih sporiji a niko ne može da ga obiđe lako.Posle njegovih godina dominacije počinju menjati pravila vezano za motore i gume,bukvalno je promenio F1.Ipak ima i do vozača znači.