Petak, 19.09.2003.

23:37

Koturović: "Vujošević je grobar naše košarke..."

Izvor: B92

Koturoviæ: "Vujoševiæ je grobar naše košarke..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Grobar

pre 20 godina

Prvo: ovo je takav trenutak za nasu kosarku da uopste nije bitno KO je progovorio, nego STA je receno.
Drugo: SVI su igrali katastrofalno, ne samo Kotur.

A secate li se jednog prvenstva Evrope, mislim '87-me, kada smo imali fenomenalnu ekipu (Drazen, Paspalj, Divac, Radja, Sale, ...) u Grckoj i kada smo 2 puta pukli od Grka - koji su nas i izbacili. Trener je bio Kresa Cosic. Igra je bila katastrofalna, a Cosic kao trener je bio nula. Onda je dosao Duda i sa istim igrackim kadrom podigao igru na nevidjen nivo, koji je ostao cak do sada (mislim do pre Vujosevica).

Vaznost trenera za igru i atmosferu u timu je presudna. On je taj koji vodi igrace, podize im moral, izvlaci najbolje iz njih (ili najgore u slucaju Vujosevica). Trener je JEDINI odgovoran za sve.

Uopste mi nije jasno otkud se pojavio Vujosevic, ko ga gura, kako jos uvek opstaje i trenira nekog. Taj covek nije uspeo da osvoji Evropu cak ni kad je imao onu nevidjenu Partizanovu generaciju sa Divcem i Paspaljem. On cak izjavljuje da je jedini odgovoran a nece da da ostavku? Pa ja mislim da bi mu po debljini koze i NOSOROG pozavideo.

heineken

pre 20 godina

Vujosevic je odgovoran za igru reprezentacije!!!!!
Slazem se, ali mislim da je Koturovic poslednji covek koji bi trebao da prica o igri za nacionalni tim.
Koture igrao si preko ......... zalaganje ti je bilo za nulu, vukao si se po terenu, a sada je za sve to kriv Vujosevic. To nije pravi odnos prema drzavnom dresu. Pa ne da se neces odazivati pozivu, nego ce biti lud bilo koji trener koji te ponovo zovne.
Gospodo mislim da imamo problem!!!!!
Igraci, "velike zvezde" ne postuju selektore!!!!!!
Pa dobro bre jel njihov posao da biraju trenera, ili trenerov posao da bira njih.
Pogledajte odbojkase: smenili trenera, izabrali onoga kojega su hteli, i na kraju nista, nema medalje.
A majstor koji se divi igri nase reprezentacije u Indijanopolisu neka nadje negde kasete, neka pogleda i onda neka mi kaze, da li je Pesic imao autoritet kod igraca i da li je igra bili bas tako "sjajna i leprsava", (a mozda ti to gledas sa stanovista ljubitelja baleta????)

Milan Petovic

pre 20 godina

Koturovic je koliko me secanje sluzi,vrlo dobro odigrao prosle godine prtiv "omrazenih"Amerikanaca i ne samo on.Covek je kazao sta ima da kaze sa aspekta kockice u mozaiku.Sve kockice naravno treba da vidi i sqstavi onaj sto sedi na klupi.E sad sto to nije neko ko kockice zna da stavi na pravo mesto to nije Koturova greska.Jednostavno covek nije kvocka da snese jaje ali jako dobro zna sta je "mucak".Ko razume shvatice.

Nino

pre 20 godina

Nisam za Vujosevica (ja sam za Zeljka,Bozu,Dudu)ali nisam ni za Koturovica.Kakav je pa on kosarkas?Nikakav.Djed u patikama.I sa dposle svega,nasao penzioner hrabros i da popljuje selektora.Tako je kad zoves nedokazane stare igrace.Znaju da poziva vise nece biti i svoje neznanje i neborbenost svali naravno na koga drogog nego trenera.

Bane

pre 20 godina

U redu momci zdrav komentar je uvek dobar,bilo kako bilo sada je i to proslo,ko je kriv i sta je trebalo raditi,sada je sve kasno,nije samo Vujosevic slab,ima tu mnogo slabosti, pocevsi od kapitena Stojakovica, svatite da Stojakovic nije kompletan igrac,
on je dobar momak,on je dobar suter i nista vise,pokazo je da ne moze da bude kapiten i vodi tim,on sa nacinom igre i svatanjem kosarke ima problema i u Sakramentu,kako je poceo da se povredjuje i to skocne zglobove koji su
primarni za sutere,budite sigurni da ce ga Sakramento prodati iduce sezone,o ostalima da ne komentarisem,tacno je da nam treba pravi autoritet-trener od koga se igracima tresu gace,jer mi smo ipak Srbi,nauceni na cizmu i pendrek,cim osetimo slabiju trenersku licnost pocinjemo da filozofiramo i prodajemo znanje,
ako je i od nas mnogo je,pametniji svoju bruku kriju i cuvaju,mi ni to ne mozemo.

Aki

pre 20 godina

Ma nije problem sto trener i nije neko evropsko ime. On je cak i bio u Evropi, vodio je Skavolini a mozda i jos neku ekipu. Problem je njegov karakter. Ne moze selektor da bude neko bez manira. Covek koji se okrece i pljuje ka publici (i to ka svojoj) koji urla na igrace, vredja ih, koji napada sudije i ponasa se kao neki odbegli ludak s vremena na vreme, ne moze da vodi nacionalni tim. Dule se mimo mojih ocekivanja fino ponasao u Svedskoj *bar na televiziji :)* ali po izjavi Kotura njegov odnos prema igracima se i nije promenio. Tesko se covek menja. A 6 igraca iz Partizana na celu sa Djurom... trudio se Djura, trudio se i Vule, ali mogao je i mene da povede i ja bih se trudio. Ovako je malo digao cenu Djuri i Vuletu pa ce lakse da ih uvalja. A Kostu Perovica ne znam ni sto je vodio. Kontam ako vec vodi mladog igraca i ako nije bitna medalja sto ga nije forsirao. Decko je nesumnjivo veliki talenat a presedeo je celo prvenstvo gledajuci Djuru na parketu. Sta tek reci za Askrabica? Nije Dule los izbor za selektora jer nije veliko trenersko ime, vec zato sto ne zna...

Miki

pre 20 godina

Argument da Vujosevic nije nista osvojio je u redu, ali to nije razlog naseg debakla.
Da li je iko pre ovog cuo za Litvanskog ili Spanskog trenera?
Sem Joanidisa i Rekalkatija i Orsa nije bilo poznatijih trenerskih imena.
Velike trenere prave veliki igraci.
Djordjevic je stvorio Obradovica a Bodiroga ga ucvrstio na toj poziciji.
Duda je vodio Petrovica,Kukoca,Divca,Paspalja,Danilovica,Radju....
Malo li je?
Nekad su u NBA isli najbolji igraci nase reprezentacije a sad moze da ide svako ko jako zeli. Uporedite samo Petrovica i Rakocevica ili Kukoca i Cabarkapu ,Divca i Milicica i sve ce vam biti jasno.
Vujosevic jednostavno nije lik za to mesto, to je nesporno, ali i igraci su mi sumnjivi.
Problem su pogotovo "NBA-starovi" koji jednostavno moraju da igraju,po definiciji, a sa druge strane ni po cemu nisu dominantni u odnosu na protivnike koji NBA gledaju na TV-u.
Litvanci su najbolji primer.Ako nam reper za kvalitet bude igranje u NBA onda smo pukli.

the destroyer

pre 20 godina

Ljudi, čovek je potpuno u pravu za ovog tupavog "selektora"! Jeste da je Kotur loše igrao na prvenstvu, i da možda pokušava da opravda to na neki način, ali je i Vujo... veoma loš izbor. Goreg nisu mogli da nadju. Pa nema čovek ni znanja, ni iskustva a ni pravi odnos sa igračima (osim onih koje je trenirao, valjda), tako da će Savez morati da porazmisli o njegovoj smeni. Valjda neće on da bude selektor za Olimpijadu!??!!

ognjen

pre 20 godina

I jos samo nesto: nikad reprezentacija YU u kosarci nije delovala tako mocno, igrala tako lepo i leprsavo (ne racunam bivsu SFRJ) kao na EP 2001 godine pod vodjstvom Svetislava Pesica. Usudjujem se da kazem (a gledao sam na hiljade utakmica) da je to najbolje vodjenje jedne nase ekipe koje sam video. Setite se da je to godina posle debakla u Sidneju kad nismo mnogo ni ocekivali od prvenstva. Zato je svako poredjivanje Vujosevica i Pesica prilicno glupo i nema veze sa mozgom.

Slavisa

pre 20 godina

Smenite Vujosevica!!!
Jeste Kotur igrao lose u Svedskoj ali lose su igrali i Stojakovic i Vujanic i Gurovic, i Jaric nije bio bas sjajan...
Svi su igrali ispod svojih mogucnosti. Naravno ako je neko mnogo dobar on ce i ako igra sa 50 posto i dalje biti dobar ali mi se cini da to nije cilj.
Kako to odjednom niko nije u formi, da nisu mozda zaboravili da igraju. Nisu naravno, vec je trener ocajan. Uz pravog trenera bi makar odbranu igrali kako treba i mozda bi podigli formu tokom priprema i utakmica.
Da samo ponovim vec sto puta ponovljene OCITE greske selektora. Pozivi igracima bez da ih je pitao da li ce da igraju, Askrabica je odmah zvao kao mladog a onda ga opste nije pustao da igra, nije pustao Vukcevica - nek neko kaze ko je bolji bek (pozicija dva, za one koji znaju sta je to) od njega na prvenstvu (igrao je final four za Sijenu i bio glavni igrac), VUJOSEVICEV PREKRSAJ (na kraju svake deonice), na pripremama nije uigravao tim vec mu je silovao Stojakovic...
Sramota. Jos jednom - dole Dule.

calijab

pre 20 godina

Vidim u komentarima i neko genijalno misljenje kako je na ovom prvenstvu pobedila lepa i napadacka kosarka.Mora da se taj koji je to izjavio skolovao gledajuci utakmice sezonskog dela NBA kada timovi sklepaju taktiku 5 min pre tekme jer igraju na dva dana.Litvancima svaka cast,ali realno ovo je bilo jedno od slabijih prvenstava.Glavni uzrok su bas slabe odbrane svih timova.Pa bilo koji tim protiv rep. Jugoslavije iz vremena Obradovica ili Ivkovica,ili one sjajne reprezentacije Litvanije sa Marculjonisom ne bi imao sta da trazi.Pa svi su i protiv slabih reprezentacija(medju kojima je ovaj put bila i nasa)primali preko 75 koseva.Celo prvenstvo je licilo na letnji kamp NBA.Zato je nas neuspeh jos i veci!!!
A o lepoti kosarke,pa to je relativno:neko voli takticko nadmudrivanje i vestinu igraca,a neko da grickajuci kokice gleda debelog Sejkila kako mu se ne sviraju faulovi dok lomi kos...Sto rekose Ameri:kosarka je dobra stvar da se popuni vreme izmedju cetvrtina.

antee

pre 20 godina

Voleo bih da me neko podseti, posto sam bio veoma mali, da li je Vujosevic bio trener i Zeljku Obradovicu? A posle je Obradovic preuzeo (taj isti) Partizan i napravio nesto, rekao bih, u Evropi. Koliko trofeja van (ex + sve posle)Yu Vujosevic ima? To bih voleo da znam.
Koliko se secam Koturovic ima zlato sa svetskog prvenstva i odlicno je igrao, u poslednjim utakmicama Drobnjak skoro nije ulazio u igru.
Nisam strucnjak, ali koliko je vazno da trener postavi igraca na pravu poziciju, da li sam Drobnjak ide da sutira trojke, a u reketu promaja? Cini mi se da Pedja ne moze da sutne kako treba ako pre toga vuce loptu od centra, onda gradi sebi poziciju a svi mi skacemo od srece sto je pogodio trojku? :)

the truth is in here

pre 20 godina

Samo da podsetim na jednu recenicu naseg velikog trenera Zeljka Obradovica : "Lako je biti trener kad vodis sa 15-20 razlika , to moze svako , ali kada su odlucujuci trenutci ,utakmica se lomi a igrac na tajm autu te pogleda da mu kazes sta da radi , e tada trebas biti trener pa mu reci kako i sta"

E ,ja nisam ni jednom video da je u odlucujecem trenutku odigrana neka smisljenija akcija , cija je to krivica ?
Zna se cija!!!
Ljudi , mi nismo imali igru !
Ni u odbrani ni u napadu , u odbrani nam je zakucavao ko je stigao.
U napadu se sve zasnivalo na inividualnim kvalitetima.

Vujosevic nije trener za klupu nase reprezentacije , jednostavno covek nema kvalitet a o manirima da i ne govorim.
Sto se tice Kotura , on je bio najgori igrac na citavom prvenstvu , ali covek je odlucio da kaze sta se desavalo i ako ce to pomoci da se skine debeli sa mesta trenera ja cu to podrzati cak i da je izmislio.

Pedja Stojakovic
Veliki igrac , veliki suter , velika zelja da igra za reprezentaciju
ali nema ga nigde kad se utakmice odlucuju ,nije za vodju , nije za poslednju cetvrtinu definitivno. Mozda stvarno te njegove sale nisu uopste smesne.

Dejan

pre 20 godina

Sram te bilo Koturovicu,zaista samo to imam da kazem.Kako ga bre nije sramota da sada tako prica.Mogao je lepo da ode iz reprezentacije i da se ne vraca(jer i ne zasluzuje da igra),a ne sad da pluje i koristi trenutnu situaciju da se sveti.Inace njegove igre na prvenstvu ne treba ni komentarisati.Kome se ne svidja ne mora da igra i gotovo,ali Koturovic ocigledno misli i oseca se izabranim da komentarise i lupa gluposti.Zaista treba da cuti jer je bio najgori.

Miki

pre 20 godina

Sve mi je jasno, i da neko podrzava Koturovica i da ga neko kudi, ali nije mi jasna prica o partizanovom lobiju.
Pa ciji je trener Z.Obradovic, ciji je Duda Ivkovic ciji su igraci nosili igru reprezentacije godinama.Pa nece valjda lobi Zdravlja iz Leskovca da dominira? Pogledajte listu najboljih strelaca na dosadasnjim EP. Kicanovic, Dalipagic,Danilovic,Djordjevic,Divac,Paspalj,...Oni su na vrhu te liste. Ciji su to igraci?
Svaka cast zvezdi ali njeni igraci su se pojedinacno pojavljivali u reprezentaciji.
Moku je nasledio Z.Radovic a njega Sasa Obradovic.To su tri prava autenticna zvezdasa u poslednjih 20 godina koji su igrali za reprezent. Stojakovic jeste Zvezdas ali je on samo prosao kroz nju slicno kao i Tarlac. Rakocevic je zvezdas ali nista nije pruzio.
Sto se Vujosevica tice, mislim da je ocajan i voleo bih da ode iz Partizana ali bi i Koturovic mogao da cuti, bio je jadan.

Mirza

pre 20 godina

Ma ljudi, Kotur je sam rekao da je bio los ali razmislite kakav elan imate na poslu ili u skoli kad vas sef ili profa nervira a vi morate da cutite. Ja Sam Zvezdas ali moja 4 najbolja ortaka su Grobari i idemo zajedno na utakmice PARTIZANA ali DULE nema POJMA. Pa da vredi nesto nebi sigurno bio u Jugi vec negde preko??? Od Obradovica nema boljeg trenera jer i on je '98 bio bez Dikija, Djoleta, Danilovica, Palje ali je ako se secate sve utakmice PRELOMIO u zadnjih 5'. E to se zove FIZICKA spermnost od koje sve pocinje i sa kojom sve zavrsava. Zasto DULE nije zvao Lukovskog , Berica , Loncara, Nikolica, Jovu ... Pa ne ide se na veliko takmicenje sa GOLOBRADIM plejevima ma koliko bili talentovani. Svaka cast Djuri, covek se borio maximalno ali njemu ipak nije mesto u reprezentaciji. A tamo ga je DULE doveo i niko drugi. Meni se ovo cini kao neuspeli pokusaj Dikija i Danilovica da prodaju DULETA, sad im samo ostaje varijanta na KILO.

Jare

pre 20 godina

SVAKA CAST KOTUROVICU. Jeste li vi ljudi gledali ovo prvenstvo ? Igra plavih je bila sramotna, i mislim da se cela Srbija obrukala na tom prvenstvu. Vujosevic je pokazao da nije ama NIKAKAV takticar, a ni trener. Stojakovic je igrao 1 na 1 kroz cjelo takmicenje dok su drugi gledali sta ce da uradi. Hvala bogu da je neko ovo rekao protiv Vujosevica i nadamo se da ce ga zameniti sto brze. Sramota za Srpsku kosarku.

gajo mitrovic

pre 20 godina

Sticajem okolnosti jos prije odlaska na EP sam cuo od jednog reprezentativca da su Vujosevicu smjesne sale Pedje Stojakovica (od tog istog sam cuo i da je Pedja sjajan momak i da mu je cak bilo i neprijatno u tim situacijama) i da je pitao Pedju kako se njemu svidjaju akcije koje on prethodno objasni drugim reprezentativcima. Mislim da je to smjesno i mislim da je Kotur u pravu i da bi jos neki propricali ali... Vujosevic je smjesan i nema autoritet i mora otici sa mjesta selektora inace smo pukli i za Olimpijadu. Sjetite se one taktike faul u zadnjem napadu samo da bi imao zadnji napad pa ako neko moze to da mi objasni neka mi pise na mejl molim vas.

Ipsilon

pre 20 godina

Baš zanimljivi komentari, nema šta. Većina vas i zaslužuje takvog selektora i još gore rezultate od ovog (što će i biti verovatno). Dakle, treba vam selektor po zanimanju berberin, po mogućnostu da zna sve kočijaške i mornarske psovke, i da na taj način zbunjuje igrače koji su svi redom pesnici i književnici, i poneki akademik. Ta kombinacija bi bila idealna da se pobedi Andora u drugom produžetku. I ne dirajte više igrače koje ste prošle godine kao krdo čekali ispred skupštine i pevali s njima, a sad ih pljujete. Koturović ima zlatnu medalju sa svetskog prvenstva, u pobedi protiv drim tima je odigrao odlično. Razmislite kad je neko od vas postigao tako nešto, i kad će. Isto je i sa ostalim igračima. Krivica je brava koji je napravio lošu selekciju a ne igrača koji su se odazvali (jer su oni to s ponosom učinili za razliku od nekoliko iskompleksiranih i napaljenih klinaca). Tačno je da igrači ne treba da biraju selektora, niti navijači. Ali svi vide da čovek nema vezu sa vezom. I još nešto, rekao je da neće da daje komentar, a pola od ovih pljuvatorskih komentara mi mirišu na njega.

B92

pre 20 godina

Trener je taj koji odlucuje kako ce da se igra. A kako se igralo - NIKAD GORE! Nijedna uigrana akcija, cak ni dobre blokade za Pedju. I za to je ODGOVORAN SAMO I ISKLJUCIVO TRENER. Igrac moze bolje ili losije da odgovori onome sto je trener zamislio. A nece biti da oni nisu hteli da igraju dobro. Zna se ko je odgovoran za selekciju igraca, pripreme, taktiku i vodjenje utakmica. I taj ko je odgovoran TREBA I DA ODGOVARA!!! Pa koji to covek obeca medalju, posle 6. mesta kaze da je on krivac sto nije bilo bolje, i onda mirne duse kaze kako nece da podnese ostavku!!! EJ BRE!!

Istina

pre 20 godina

Ljudi bre sta se zanosimo sa tim da bismo uz Pavlovica,Cabarkapu,Milicica i Radmanovica osvojili nesto?Pa oni su samo osrednji igraci u nasoj A ligi!To sto se nisu odazvali pravi igraci to je problem!Nece jedan Bodiroga da rusi sebi ugled time sto ce da igra za reprezentaciju(citaj:Partizan). Hvala Divcu i Danilovicu na svemu ali ne moraju da se oduzuju Vujosevicu, tako sto ce da ga stave za selektora!!! Covek nije za taj posao i da je prave lige i kosarke kod nas on ne bi vodio ni ekipu iz druge srpske lige!!!A ko su mu bili pomocnici, pa od prvog dana se videlo da necemo nista osvojiti, samo smo se zanosili.Svaki trener je UVEK kriv za poraz, i on da je covek podneo bi ostavku, ali posto svi vidimo da nije, on ce ostati dok ga ne oteraju, .Nikad nista vise necemo osvojiti ako se ne promeni sve iz korena, znaci savez, trener, liga, sve.SRAMOTA!

ognjen

pre 20 godina

Neki ljudi ovde stvarno pojma o basketu nemaju. Pedja nije nista uradio za nas? Pa setite se EP pre dve godine. Ko je bio MVP?
Ko je dao 30 poena i preokrenuo rezultat protiv Spanije u polufinalu. Ko je prosle godine u finalu ubacio 26 poena. Cinjenica je da on nije igrac koji odlucuje ali je isto tako igrac bez koga ne bi mogli ni da sanjamo o dve zlatne medalje 2001 i 2002 godine.
Dalje, zasto niko ne prica o Vujanicu?
On je UBEDLJIVO najvece razocaranje. Decko ne zna da spoji smislenu recenicu a o nekoj slozenijoj analizi utakmice da i ne govorim. Gde ide nas najintelektualniji sport (oduvek je to bio-do skora)? Vujanic je u nasoj ligi bio zasticen kao beli medved i Ljuca i ekipa su mu svirali svaku teatralnost (kojima je sklon). Cim toga nema vidimo kako to izgleda. Kako se samo Skiper zaj...!!!
Mislite malo o tome.

Milivoje

pre 20 godina

Stvarno je nevjerovatno kako se ponašaju i šta zamišljaju ovi današnji reprezentativci kao da su oni udarili temelje našoj košarci a ne generacije iz 60-tih , 70-tih i 80-tih godina.Te neće da igraju, te premoreni te nedaju im žene , nevalja ovj selektor , nevalja onaj selektor, a sve što imaju i sve ugovore što su sklopili i svi milioni eura su zahvaljujući slavi jugoslovenske košarke.Odbojkaše za onaj poraz nikad ne bih mogao kritikovati, uvijek se bore , onakva nesreća se dešava samo jednom , ali sama je ova generacija iskrčila put našoj odbojci.

Ivica KS

pre 20 godina

Nije bitno vise ko je kriv. Sta ja imam od toga sto je neko kriv. Ocenjuju se samo rezultati. Njihovi su LOSI!!! Ostaje sta? Promena. U sportu se prvo menja trener. Normalna, casna osoba bi barem ponudila ostavku na razmatranje. Znam da se crnogorci tesko odricu fotelja ali, ima jednu u Partizanu. Toliko je sposobnih trenera da je smesno i razmisljati o nekome koga postuju jedino igraci tima kojeg trenira. Koturovic je bio los u Svedskoj i jedan je od krivaca za poraz, OK. Ko ga je pozvao? Njega i sve ostale. Da li nam je potreban trener koga NIKO ne postuje osim klinaca iz Partizana. Pet puta svetski i osam puta evropski prvaci!!! Ovo je sramota. Naravno, potrebno je prvo promeniti SVE u KSSCG koji su uspeli da uniste ligu a sada ce i reprezentaciju.

nikkola

pre 20 godina

vujosevic leti posle prvog zasedanja strucnog saveta ksscg. drma mu se i mesto trenera u partizanu.
ja navijam za pfc i mislim da nas je ubio ovaj covek. ako se setite ekipe predprosle sezone i rezultata u evroligi, to je pravo merilo.
kotur je jedini imao m*da, ali nadam se da ce i ostali igraci da se izjasne o selektoru, tj. da li su za ostanak DV. to je mnogo vazno!!

grobar

pre 20 godina

Partizanivac sam i ne zelim uopste da branim Duleta,ali me jedna stvar nervira.Da je neki igrac to rekao koji je sve svoje kvalitete pokazao na terenu to bi razumeo,ali sto to prica Kotur onda mi nikako nemoze biti jasno.Prvo taj prvi centar nase reprezentacije treba da vidi svoju statistiku,posle neka vidi statistiku svojih suigraca i onda pokusa da pronadje greske trenera.Ja sam za to da Dule treba da napusti repku kao i Partizan,i molim cenjenu gospodu da prilikom spominjanja Duleta zaobidju imena Vlade Divac i Sasa Danilovic jer oni su svoju snagu najvise pokazali upravo u reprezentaciji.

Rasa

pre 20 godina

Deco moja draga kada pricamo o grobarima,treba se pomiriti sa cinjenicom da su nasi najbolji treneri po Evropi grobari lepote evropske kosarke i da svojom igrom na rezultat samo pune svoje dzepove bez porevise brige o lepoti.A da moze i lepo i uspesno videli smo od Litvanaca i Spanaca, a Grci i Rusi su sa mnogo boljim timom od naseg pokazali sta nasa skola kosarke moze.Da nije bilo extra talentovanih kosarkasa kod nas tesko da bi Duda, Obradovic ili Boza napravili ista. Pesicu svaka cast jer smo u Turskoj igrali najbolji i najlepsi basket,a trener koji dobije Amere i postane prvak sveta zasluzuje postovanje.Kada je rec o Duletu on je trener veliki radnik i stvaralac,a za selektora pre treba menadzer i psiholog.Uostalom covek je zrtvovan kako bi se izblamirao i napravio mesto za "nasa velika trenerska imena".Ocigledno da covek nije deo klana a Divac i Danilovic su suvise mladi da bi se sa tako namazanim tipovima nosili ozbiljno.Zato ne brinite i evo nama Dude ili Zeljka da nas spasavaju u Atini ali sa naravno pravim timom.I odjednom ce savez naci nacina da privoli sve najbolje da zaigraju.
Pedja je pokazao da nije lider,da je sjajan kosarkas,da bezi od odgovornosti i da je sklon povredama kada je najvaznije, sto nije njegova krivica.Kada nema Divca ili Vebera,samo sto dalje od lopte.Vujanic je navikao da igra 40 minuta i bez te minutaze on nije isti igrac.I na kraju mi Srbi moramo da se pomirimo da neko na ovoj planeti takodje ozbiljno radi na kosarci i da bi verovatno i sa jos nekim igracima prosli slicno sa Litvanijom i tada bi verovatno do sada vec bio lincovan Dule Vujosevic.Dakle malo razuma i strpljenja.Ovde kod nas ima stofa ali je pitanje kako ce ljudi u savezu uspeti sve to da skroje.Veci je problem u politicarima u kosarci nego u operativcima(igraci i treneri,ne menadzeri).

niple

pre 20 godina

Citam komentare i prosto ne mogu da se nacudim onima koji kazu "Vujosevic je preuzeo odgovornost na sebe za neuspeh reprezentacije" , jeste rekao je da on snosi odgovornost i dodao da nece dati ostavku, vec da mogu da ga smene. El to snosenje odgovornosti??? Nema odgovornosti bez posledica, a ona je da Vujosevic sam podnese ostavku, tada bi moglo da se prica da je on PREUZEO ODGOVORNOST na sebe. U suprotnom ubica ce sutra reci "ok ja sam kriv, al bre ne bi u zatvor". Al' vidim da ovde bar 50% ne zna sta znaci preuzimanje odgovornosti i krivice na sebe. Dakle odgovorni Vujosevicu podnesi ostavku, ne cekaj da to iz saveza kazu da ce da te smene, pa da ti to bolje ucinis sam zbog javnosti i tvoje reputacije...a tako ce i biti, podnece on sam kad budu resili da ga smene garant.

Milos_CZ

pre 20 godina

Ufffff. Neki ljudi nikada nece shvatiti. Nista mi ne preostaje nego da kazem da je Koturovic apsolutno u pravu! Pa gomila ljudi ovde krivi KOTUROVICA za ono sto se desilo??? Znaci JEDAN igrac (ili 2, neki optuzuju i Jarica i sl.) je kriv sto EVROPSKI i SVETSKI prvaci zabeleze CITAVE DVE POBEDE NA PRVENSTVU i to OBE JEDVA!!!
____________________________________________
____________________________________________
1. STA JE TO VUJOSEVIC URADIO NA OVOM PRVENSTVU??? EEEEEJ! Pa mi smo jedino Svedsku i Tursku pobedili na CELOM SAMPIONATU, i to obe utakmice JEDVA!!!
Ovo je krajnji domet tima po njegovom """strucnom""" misljenju?!?

2.STA JE DJURA URADIO NA PRVENSTVU???
Koliki mu je prosek poena??? 4 ili mozda cak 5 poena! Kakav kljucni igrac! A KOLIKO JE VREMENA PROVEO NA TERENU?!? EEEj? Zasto? Zbog skokova, poena ?ukradenih lopti? ili MOZDA SLUCAJNO ZATO STO IGRA U KK PARTIZAN? Koji vam je odgovor najlogicniji???
Zasto Askrabic nije dobio MNOOOGo vecu sansu? Tim ne bi mogao da igra bez Djure ili sta drugo onda???

3. Ovo je ubedljivo najsmesniji od svih:
Rakocevic se ne uklapa "u moju zamisao igre" i tako dalje da ne duzim (svi znate). Pa ovo i najveci idiot koji nikad nije video kosarku smatra za najgori i najgluplji potez!
PA JEL' SU MU I ZA OVO I ZA TAKTIKU KRIVI IGRACI??? EEEEEEJ?!?

4. Sta su uradile odlicne izmene koje su jos gore od Djure? Ko da nisu sami mogli da plate karte za tekme, pa da ih gledaju sa tribina??? Kaze Dule Vuj. da nije imao kad da ih uigra. Pa ili je to trebalo za vreme priprema, ili u krajnjem slucaju, ako ne sme da im ukaze poverenje, sto ih je onda zvao???

5.KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA KRIVITE IGRACE KOJI SU OTKAZALI???
Pa pogledajte Askrabica, najboljeg centra lige. ""Patriotski"" se odazvao veeelikom patrioti Vujosevicu, i sta je dobio?????????
Sedeo je na klupi, a igrala je SJAJNA PARTIZANOVA IZMENA!!!
Pa mnogi od tih igraca su znali da ce im se ovako nesto desiti, pa su zbog toga i otkazali.
Zasto bi Milicic (ili bilo koji mladic) dobio prednost u odnosu na Askrabica (Darko je trenutno isuvise mlad i neiskusan) A KAMO LI ONDA u odnosu na sjajnog SUMO-RVACA, Djuru.

6.Rekao je Vujosevic da nam je napad solidan. Postigli smo 75.0 poena po utakmici (izvor b92). Po tome smo sjajni 11!?!
Ali, zato smo po primljenim kosevima "medju prvima". Primili smo 82.4 poena po utakmici. Ocigledno, i odbrana nam je bila sjajna. Ko je za to kriv? Igraci?!? Pa nemojte se zavaravati. To je trener morao da ih nauci kako se igra i SARADJUJE! Mi NISMO bili tim ni u ?jednoj? utakmici. Pobedili smo jedino kada je individualan kvalitet bio dovoljan!
DAJTE BRE LJUDI!?!

7. Jos jedan smesan razlog je da je "kvalitet igraca GLAVNI UZROK OVAKVOG REZULTATA u Svedskoj". Pa ne treba biti genije pa reci da bi bilo mnogo bolje da su svi dosli (APSOLUTNO NEBITNO ZBOG CEGA NISU, pa i oni su ljudi). Problem je u tome da je i ovaj tim sa izvesnim izmenama u sastavu(koje su samo Duletove greske) mogao MNOGO VISE. Pa i ja bi sa prvim timom osvojio sampionat. Pravi trener nam je trebao SADA, ali mi ga nismo imali. Sa mnogo bolje POSTAVLJENOM odbranom, Rakocevicem kao plejem, Jaricem kao DVOJIKOM, Askrabicem i na sekunde Djurom (ma ni toliko), bilo kakvom ozbiljnom strategijom u napadu (uzgred budi receno, PUCANJE 30-50 trojki u toku JEDNE utakmice nije ozbiljno) mi smo mogli svakoga da pobedimo.

8. Avdalovica kao igraca za "specijalne zadatke necu komentarisati (on sam i nije kriv sto je pozvan), a posebno ne same "posebne zadatke" zbog kojih izgubismo dva poena svaki put.
________________________________________

JEDINI KRIVAC JE VUJOSEVIC!!!

jadnom koturu i ostalima

pre 20 godina

stvarno sam se nacitao gluposti i kada bi neko zeleo da kupi nasu glupost bili bi smo kao svajcarska .vise nego ocigledno je ko kome smeta,krmena zlezda godinama je u zaostatku u odnosu na partizan i sada na svaki nacin pokusava nekim akcijama pocev od napada na sve sto ide iz partizana pa do pritiska na sudije .o kakvom se to lobiju pise u kosarci ,partizanovom ako je i tako onda se nista ne treba menjati jer pogledajte samo u poslednjih 8 godina koliko je taj lobi doneo medalja,koliko je taj lobi dao igraca za repku,koliko su igraci iz tog lobija cak i kada nisu igrali za reprezentaciju dolazili i bodrili nase kosarkase bilo gde da su igrali,a gde su bili majstori cigani dok je repka igrala prema tome ne lupajte i ne javljajte se sa glupostima.koji lobi bi vi da ubacite slovenacki,ili savicevica i stojkovica da prebacite u kosarkaski savez,uostalom sta su vam bogosavljev i ekipa pa zar su i oni grobarski lobi,kako vas samo nije sramota,kao smeta vam vujosevic sto psuje i vredja ,pa magarci upravo sam gledao snimke barselone i panatenaikosa i obradovic i pesic ubise od j....a mrtve majke i ostalih stvari o cemu vi pricate sta rade drugi treneri ceskaju po jajcima i p..e k...c igracima ,pa vi ste em glupi em bezobrazni em nemate pojma o sportu,ako mi nadjete i jednog trenera u svetu u bilo kom sportu javite mi.a oni koji su stvarni grobari nase kosarke to ste vi cigansture a sada cu vam i objasniti jos jednom a zeleo bi da se i drugi ukljuce u to.konacno posle toliko godina smo dosli do toga da imamo jedan:
partizan
fmp
buducnost
krmenu zlezdu
hemofarm
vojvodinu
znaci 6 jakih timova i umesto da drzimo taj kvalitet a samim tim da pojacavamo kvalitet i ostalih 6 timova ,koji bi isto tako napredovali i bili sve bolji uz ove spomenute klubove,sta se desava pravi grobari nase kosarke odlaze iz te lige i pojacavaju slovenacku i hrvatsku kosarku.ne sakrivajte se iza sponzora jer za to dobijate samo mrvice ,ne sakrivajte se iza kvaliteta jer ta liga nije nista jaca od ove nase (izuzetak cibona i mozda olimpija)vec je siguran sam slabija.i pitanje zasto ste sahranili nasu ligu,odgovor je zato jer godinama niste nista mogli da osvojite pa vam je trebalo da odete u inostranstvo da igrate medjunarodne utakmice,smesni ste mnogo.smesni ste sa akcijama i ja sam zlezdas i moje mesto na parkingu u ljutice bogdana,pa tako se ne pridobijaju navijaci ,mozete ih lagati dok su mali ali brzo oni porastu i budu svesni gde se igra pravi fudbal i kosarka,zvezda jeste nesto znacila u fudbalu (u kosarci ste smesni imate sve titule osvojene u periodu od 1946 -1957 a posle 1976 imat samo tri titule tako da se za kosarku ne javljate)ali ste sada toliko iza nas da vas mrznja i zavist ubija i jedva cekate makar neki mali neuspeh partizana ili nekog njegovog strucnjaka da bi ste pljuvali po partizanu.a da se vratim na genija kotura i njegovih 80% igraca koji nece da igraju ili nisu hteli da igraju zbog vujosevica.ocigledno nije citao izjave stojakovica gurovica i ostalih ,mozda je njegovih 80%posto on sam a svi ostali igraci 20% posto omalovazava i stojakovica,stvarno bedno i mucno a vi cigancici kada budete shvatili i uporedili kao sto vi kazete lobi u kosarkaskom savezi i pogledate njihove uspehe i pogledate lobi u fudbalskom savezu i njegove neuspehe,ja sam pre za onaj prvi lobi jer znam da ce vec ne sledecem prvenstvu osvojiti medalju a onaj drugi lobi gleda samo kako da kresne neku lovu i da zapali.

Sramota!

pre 20 godina

Sto rece Sale nacionale: "NEKI IGRACI CE OSTATI UPAMCENI SAMO KAO VISOKI , ALI NE I KAO VELIKI!"
Mislim da je svaki iskreni ljubitelj kosarke shvatio da Vujosevic nije spreman za selektorsku funkciju, i Koturovic ima pravo da iznese svoje misljenje. Ali problem je ocigledno u tome sto je Koturovic jako ljubomoran na Stojakovica. Ja zaista ne znam kako ce vise ikada moci da pogleda Pedji u oci. Zar tako pricati o prvom neamerickom igracu koji je 2 puta za redom pobedio u brzom sutiranju trojki, koji igra za jedan od 5 najboljih timova na svetu, koji je dobio kapitensku traku reprezentacije svetskog prvaka.
SRAMOTA KOTUROVICU! PUN SI ZAVISTI I LJUBOMORE PREMA PEDJI. MOZDA NISI LOS KAO KOSARKAS, ALI SI OVIM CINOM POKAZAO DA SI VEMA MALI KAO COVEK!

Nikola_USA

pre 20 godina

Koture majstore! Progovorio je neko.
Vujosevicu seti se sta je Obradovic uradio posle OI. Zauzeo je tek 5 mesto pa je podneo neopozivu ostavku. Ucini i ti to.
Verujem da nije bilo nikakve komunikacije na relaciji Kotur - Vujosevic i da je to razlog zasto je ovaj covek lose igrao. Setite se kako je Kotur igrao protiv "Dream Team"-a!

Branko

pre 20 godina

Nikome nije svejedno što je naša reprezentacija prošla tako na Evropskom prvenstvu, ali ovakvi komentari govore više o onima koji komentarišu, nego o akterima. Smučilo mi se da slušam i čitam komentare (koji su inače počeli pre prvenstva) o tome kako je u reprezentaciji katastrofalno stanje zahvaljujući tome što je pobedila grobarska linija ujedinjena sa KSSCG. To je stvarno smešno i liči na mišljenje ekstremnih navijača Zvezde kojima nije važno da li će naša reprezentacija da pobedi več je važno da grobari izgube ili da ih nema bili oni i najveci sportisti ove zemlje. A ako je trener ili većina igrača iz Partizana onda ću da navijam za nekog drugog. Možda i Vujošević i nije najbolji trener, ali setite se da smo birali selektora zato što nije hteo Pešić da ostane, da Maljković i Duško Ivanović i slični takođe "nisu mogli". U toj situaciji je došao Vujošević na mesto selektora, a ne posle prižljivo smišljane zavere koja je spremana decenijama unazad s ciljem da se uništi naša košarka. Onda dolazi igranka Divac još mnogo ranije odustaje, Radmanović neće (verovatno je Vujošević kriv i za sukob Pešić-Radmanović), Čabarkapa neće, Miličić neće, Pavlović neće, Rebrača operisan, Tomašević operisan, Tarlać povređen, Krstić povređen, Bodiroga se oženio, Šćepanović nije igrao celu godinu, Jovo Stanojević nestao, Rakočević odustao i Boga pitaj ko još. Kažite za šta je od ovoga mogao biti kriv Vujošević, pa da ga razapnemo. Kažite mi kako može bilo koja ekipa da bude prvak bez bar desetorice prvotimaca, drugo je što neki narcisoidni likovi žele uvek da budu prvaci i kad to ne budu traže krivca (normalno je da oni tome nisu krivi). Mi smo predodređeni da budemo prvi na zemaljskoj kuli i ako to slučajno nismo jedne godine ispade da postoje zavere saveza, trenera, favorizovanih igrača-šaljivdžija, partizanovaca i ko zna šta još. Otkriću vam nešto: mi sa ovom ekipom nismo najbolji u Evropi i nismo ni trebali biti prvaci. No, da su na terenu bili Sale Đorđević, Saša Danilović i Vlade Divac, mislite li da bi neki trener mogao da toliko utiče na njih da izgube svaku utakmicu. Nema šanse. Verovatno ima dosta i krivice Vujoševića u tome što je Kirilenko slomio nos Jariću i što je Peđi otišao članak. Kad govorite o trenerskoj krivici onda govorite o tome konkretno, kada je i kako mogao drugačije da taktički, strateški ili organizaciono bolje nešto da uradi. Ne može biti kriv trener za odustanke pojedinaca. Što se tiče favorizovanja nekih igrača, izvinite, ali ću vam otkriti još nešto ima boljih i lošijih igrača. Peđa spada u bolje i nije čudo što je favorizovan. I sledeći selektor ne bi trebao da ima isti odnos prema pobegulji Rakočeviću i Marku Jariću koji je sve utakmice odigrao sa slomljenim nosem. Na kraju neki konstatuju da je Vujošević i loš trener i loš čovek. Kako li do toga dođoše, ne znaju ni čoveka lično, a košarci diskutuju samo kad treba nekog popljuvati. O Koturu neću da pričam, sve je on rekao o sebi, a ne o Vujoševiću, mada ruku na srce u svom intervjuu je samo mlatio praznu slamu, krivica Vujoševića je neopipljiva, njegov tekst je mogao shvatiti samo jedan komentator koji poziva na inteligenciju a nadimak mu je «nipple». Ljupko, zar ne? I tako će Kotur postati naš idol jer nam je objasnio da smo mi i sa trećom ekipom najbolji na svetu, ali je kriv neko drugi (trener) koji je grobar naše košarke. Normalno budućnost je u Koturu. Verovatno i Likolitov tako misli.

Ivan

pre 20 godina

Koture,svaka ti cast! Jeste da si bio jedan od najgorih igraca na sampionatu, ali je sve sto si izjavio jedna surova istina. Posle svega ovoga, logicno i ispravno je ocekivati samo jedno - ostavke Divca, Danilovica, "gospode iz KSSCG", Vujosevica i ostalih koji su odgovorni za sve ovo sto se desava nasoj kosarci. Dotakli smo samo dno zarad licnih interesa pomenute "gospode",i zarad interesa KK Partizan. Boze moj,pa kakva smo mi to zemlja,boze pomozi nam...

Nikola

pre 20 godina

Prosto kratko i jasno
- Selektor bira igrace
- igraci ne biraju selektora
Ako je neki igrac lose igrao celo prvenstvo onda je to greska selektora koji ga je pozvao a ne njegova.

Mislim da se sa ovim zavrsava sva diskusija ako nekima ni ovo nije jasno - zalim, prostije ne moze.

Kad brod potone kapetan je prvi i jedini na tapetu.

Milivoje

pre 20 godina

O kako je mudar ovaj Koturović.Samo ne znam zašto nam nije objasnio kako je prespavao cijelo prvenstvo, sa Jarićem direktni krivac ispadanja od Litvanije.Čini mi se da su on i Vujošević najsličniji u ovoj već dobro podijeljenoj reprezentaciji.Jedini spas je povratak Dušana Ivkovića koji bi imao autoritet nad ovim umišljenim zvijezdama.

zoran

pre 20 godina

Kotur je u pravu, kakav je to trener Vujosevic?
Neki prijatelji mi kazu: "to kazes zato sto navijas za Zvezdu".
To nema veze - i Obradovic je bio selektor, ali je znao svoj posao! Vujosevicu treba zabraniti rad u nasoj kosarci!

Superhick

pre 20 godina

Koturovicu,da bi kritikovao druge,moras poci prvo od sebe i tvojih "sjajnih" igara u plavom dresu.Koliko si imao skokova,koliko asistencija,koliko procenat sa linije slobodnih bacanja.Ne mozes me ubediti da je sve do selektora (ma ko i kakav on bio).Ti, realno,ne zasluzujes plavi dres ni po igrama ni po ponasanju.Tako da bi bilo mnogo bolje da malo vise treniras i radis na sutu,skokovima i koje cemu nego da punis novinske stupce ovakvim izjavama.Tvoje je bilo da pruzis maksimum,ako si ga pruzio, onda ti nije mesto ne u reprezentaciji nego ni u nekom osrednjem prvoligasu u SCG,a ako nisi pruzio,ko je kriv...Sta ocekujes od trenera,da on izvodi bacanja za tebe?!Sram te bilo!

Kraljevo

pre 20 godina

A sta bi bilo da si Koturovicu dao one zicere protiv RUsa kada se lomio rezultat, da se ti i Drobnjak niste spetljali kada smo protiv Litvanaca stigli na minus cetiri, da si davao po neki kos vise koliko su davali centri u ostalim ekipama!!!!
Vujosevic jeste jedan od krivaca ali su igraci veci krivci a jedan od najgorih bio je Koturovic i mislim da bas ON ne bi smeo da komentarise Vujosevica! NEMA PRAVO!

marko

pre 20 godina

koturovicu tvoje, kao igracu, je da igras a ne da pricas. kako to da pedji, jaricu, gurovicu i ostalima nije nista smetalo da pokazu kvalitet ili samo TEBI treba specijalan tretman. djura ostojic koji iako sam grobar nije bas neki igac mogao da stisne zube i pokaze ko je i sta je. tvoje je da igras jer si za to debelo placen (po meni i mnogo vise nego sto zasluzujes).

Bracad

pre 20 godina

E, pa stvarno ne mogu da verujem da postoje ljudi koji nemaju oci. Neki odavde ocigledno nisu gledali EP u Svedskoj ili nemaju pojma o kosarci. Ljudi, bre, pa vec pre pocetka prvenstva se znalo da necemo da napravimo nikakav uspeh. Sam sastav ekipe koji je oformio SELEKTOR je ocajan. Igra...?! Nema veze. Nikakva prepoznatljivost nase skole kosarke, individualnost i nemastovitost su ocigledno karakteristike Vujosevica. Bio sam i u Turskoj i u Svedskoj i video sam razlike u vodjenju ekipe. Pesic je bio mnogo smireniji i takticniji od Vujosevica koji je nekim kvazi optimistickim izjavama pokusavao da se opravda, ali mu nije uspelo. Ko je vodio glavnu rec? Vujanic? Klinac koji, jeste dobar, ali jos MNOGO treba da uci. Sta je uradio? Nista i pored toga sto ga je Vujosevic furao samo tako. Koturovic je i trebao da prica prvi jer je i najstariji u reprezentaciji. Svaka cast!!!
A ja sam vam jos jedan svedok da sam video sta se radilo i kako se radilo. Sve je tacno. Kada bih sad pisao, bilo bi 10 ili 20 puta duze od njegovog intervjua, nije fer...

Don Quijote

pre 20 godina

Ne znam bre sta vam je ljudi.Nisam bas zaljubljenik ni Partizana ni partizanovog "lobija", naprotiv, ja sam od "onih drugih", lepsih i boljih, ali toliko bacanja drvlja i kamenja na Vujosevica, pomalo mi je nerazumljivo.Iskreno receno.Da bi nesto funkcionisalo dobro, potrebno je da svako korektno odradi svoj deo posla. Cinjenica jeste da mi imamo i boljih trenera nego sto je Vujesevic, ali se na njega ni u kom slucaju ne moze svaliti sva krivica za neuspeh na EP.Krivi su svi, najvise ljudi iz KS koji su odlucivali da se na ovo takmicenje posalje ekipa koja nije najbolja koju smo mogli poslati, koji su na taj nacin podcenili i takmicenje i svoje sportske rivale na tom takmicenju, a i surovo se poigrali sa nasim zivcima, i sa ugledom nase kosarke.To kao prvo.A kao drugo, sta reci o "zvezdama" i "zvezdicama", koji su uzleteli, Bozemeoprosti, do samih nebesa, pa bi sa tih nebeskih visina da oni odlucuju koje je takmicenje dostojno njihove bozanske prisutnosti, i koji bi i sopstvene trenere da biraju?!
Gde bre to ima u svetu, da igraci biraju trenere? Svasta. Svako treba da ispostuje i odradi maksimalno korektno svoj deo posla, i to je to.Niti igraci mogu donositi odluke, niti ljudi iz Saveza niti trener mogu uci u teren u ubadati trojke i igrati zonu.Kod nas je sve to, brate mili, nekako izmesano, svi bi ponovo hteli samoupravljanje ili Bog ce ga znati sta.
Neki nisu jos uvek shvatili, i trebalo bi im to pod hitno dojaviti, da je vreme pijanki pred finalne utakmice, i to do sitnih sati, proslost.Danas svi znaju da igraju basket, i nema sale.Ni sa kim.Ako to ne shvatimo sada, shvaticemo bez sumnje posle sledece packe i hladnog tusa, koji nam je sudjen, ako se nesto u glavama ne promeni, i ako ne sagledamo realnost koja nas okruzuje.

shadow

pre 20 godina

necu da branim Vujosevica, ali cuti ovo od igraca koji je blago receno katastrofalno odigrao, koji ne predstavlja nista u nasoj kosarci je sramota, velika sramota i ovakve izjave sigurno nece doprinijeti resenju problema! Da li postoji neko kome nije jasno zasto je Vujosevic bio na klupi, pa zato sto niko drugi (od dobrih trenera) nije htio tu biti iz raznih razloga, ali to nije bitno, mnogo su bitnije ovakve stvari, znaci ove koje se desavaju kada je zavjesa spustena, ne mogu vjerovat da je Koturovic sebi kao ubjedljivo najlosijem nasem igracu dao za pravo da da ovakvu izjavu, zato Koture stidi se, ovo ti nije trebalo!
p.s. neka savez do nove godine rijesi problem trenera i dovede nekog boljeg da se ovakve stvari ne bi desavale! a da li bi neki nas trener sa ovakvom ekipom postigao bolji rezultat? mozda i bi ali medalju bi tesko osvojio, pogotovo u konkurenciji koja je bila na ovo EP!

Душан

pre 20 godina

Котуре, нервирао си ме на првенству са својом не(игром), али после ових твојих речи све ми је јасно и потпуно се слажем са тобом и не кривим те за лош наступ на првенству.Све што си рекао о Вујошевићу је тачно,а посебно си ме допада твоја теза о његовој гробарској природи.Нажалост, он је буквално сахранио нашу кошарку на овом првенству својим аматерским радом.Мислим да се из авиона види да тај човек заиста, не да није на правом месту,него је потпуно залутао у целој причи!
Међутим мене брине управо тај гробарски лоби који очигледно царује у савезу и ван њега.Страшно је да је такав човек као што је Душко изабран да води репку,а то наравно иде на душу савеза и наравно на њихову неспособност,односно на њихову мутљавину око свега овога.Неки компромиси,уцене или шта већ су ту пали преко ноћи,ко је ту умешао прсте не знам,али није добро.Са таквом организацијом и таквим људима који су све ово смутили, нашој кошарци се не пише добро.
Нажалост и ја мислим да је Вујошевић ископао раку нашој кошарци и да се чека мртвац са ковчегом. У том ковчегу ће се наћи међутим, и део срца свих навијача које је куцало најјаче за нашу репрезентацију!!

Свака част Котуре за све што си рекао!!!

DaX

pre 20 godina

Vujosevic je javno rekao da snosi svu odgovornost za neuspeh reprezentacije... Ali, Koturovic je fenomen! Niko do sada nije opravdavao svoje neznanje na terenu blacenjem trenera... Bio je totalna rupa u reketu i nije se sastavljao ni u jednoj tekmi, a sad jos proziva i Pedju koji je za njega KRALJ... Koture, idi i leci komplekse na drugoj strani, a sto se tice odgovora na buduce pozive selektora, hahaha pa ko ce tebe da zove kad zaigraju Diki, Rebarac & Co. Ni peskire im neces dodavati, bruko!!!

Pravi Glas Razuma

pre 20 godina

Samo zbog ove 2 rečenice mora se što pre skloniti grobar naše košarke jer otkriva se pozadina svega onoga na šta smo mi ukazivali u više hiljada komentara kada se sve sabere na ovom sajtu od čega je preko 80 % išlo u ovom pravcu, "Ne samo ja, nego i VEĆINA IGRAČA rekla je da neće želeti da igra za reprezentaciju dok je Vujošević selektor". Ova rečenica nam ukazuje ŠTA ĆE SE DESITI AKO ovi BAHATI klubasi ne poslusaju GLAS SPORTSKOG NARODA. Ovo ignorisanje i nesazivanje HITNOG sastanka strucnog saveta pokazuje koliko je RAK zahvatio nekad zdravo telo kosarkaske organizacije. Na kraju ova recenica je odlican zakljucak i ona je tu za jedan broj ljudi zaslepljenih klubastvom koji kad vide gde ide tekst na samom pocetku i ne citaju ga vec jure na komentare koje pazljivo citaju da bi pokusali da nadju argument da osporavaju i odbrane ono sto je neodbranjivo pa posto oni ovo pri kraju nisu procitali evo im jos jednom kao definitivni zakljucak: ”Vujošević je pokazao da je ‘grobar’, ali naše košarke. Iskopao je raku, ako bude imao dovoljno vremena, sigurno će je i zatrpati".

Milos

pre 20 godina

Izgleda da svi ovde previdjaju činjenicu da je Koturović bio naš daleko najgori igrač na ovom prvenstvu, on je poslednji koji bi smeo da se oglašava...

ognjen

pre 20 godina

Cinjenica je da je Vujosevic najgori trener koji je ikada vodio reprezentaciju. Cak i da je osvojio zlato ja bi ga smenio samo zbog onog pravljenja faula na kraju svake cetvrtine. To se ne moze uljudnim recima ni prokomentarisati.
Pozivam sve u KSSCG da ni ne pomisljaju da ostave Vujosevica za Atinu jer bi to bila katastrofa u najavi.
A sto se tice Koturovica: on bi poslednji trebao da se oglasi s obzirom na to kako je igrao u Svedskoj.

Marko - trener

pre 20 godina

Pozdrav svim citaocima!
Vujosevic je trener nase reprezentacije,a Koturovic igrac.To znaci da trener odlucuje kako ce da se igra,a igrac je tu da to ispostuje.Da li je to dobro ili ne,zna samo trener.Svaki komentar posle meca je suvisan,a osuda jos manje!Ne dajem za pravo igracima da biraju trenere,jer to nije njihov posao.Lako je posle poraza traziti krivca,a gde je resenje za to ?

vujosevic grobar

pre 20 godina

cinicno, podlo, prljavo, nesportski, smrdljivo, nakazno, nazadno, ruzno, zalosno, bedno, jadno, nisko, pokvareno, bezobrazno, nevaspitano i sve to ovom jadnom koturovicu koji je pomesao neke stvari.

Duke

pre 20 godina

Sta pricas ti miki, sta je Pedja pokazao. Nista majstor. Veliki igraci igraju ko Gasol, Parker idr. a ne ko pedja kad je kraj utakmice a on nema kontakta s loptom. Tako je i u Sakramentu, tako je i u reprezentaciji. u Indijanapolisu ga je Bodiroga izvlacio, i to Bodiroga van forme, a sada kad nije bilo njega truba. zato cuti i ne pricaj gluposti... A sto se tice Pesica on je tata za Duleta koji ruku na srce nema pojma.

Лозница

pre 20 godina

Кад год се паметни и стручни људи (у овом случају наши најпризнатији тренери) гурну у страну настаје катастрофа. Нестручни, неспособни и корумпирани људи из кошаркашког савеза не виде простор за своје махинације уколико је у њиховој близини неко паметан и (кошаркашки) образован. Као и сви ниско интелигентни људи, они имају страх од свих који су паметнији и способнији од њих. Више им одговарају неки, назови, “фајтери”, демагошко позивање на “наше срце и наш инат” него струка, дуг и неуморан рад, квалитетне физичке и тактичке припреме... Да се разумемо, без срца и борбености нема ни резултата, али ти фактори су нешто што ће однети (и увек је односило) превагу на нашу страну, без правих припрема и праве тактике срце и петља не могу ни да дођу до изражаја. Лош савез бира лошег селектора, који лоше селектира и лоше води екипу. Никакав играчки и људски квалитет то не може надоместити. Добро је што је неко о свему овоме проговорио. Алиби тренери, све и да су у праву, ником добра нису донели. Без обзира ко је отказао не може тренер (а ни обичан, частан и поштен човек) који се после 18 (осамнаест) година вратио са Европског првенства без медаље себи да дозволи изјаву: “Могу само да ме смене!” Сетите се шта је рекао и како се понашао Жељко Обрадовић после Сиднеја 2000-те.

Nebojssa

pre 20 godina

E moj Koture...ne kazem da je sve bilo u redu u izboru selektora, ali svi koji iole vrede osim Obradovica imaju jako cvrste ugovore, to valjda znas? Kao drugo ako nam Cabarkapa, Milicic, Radmanovic, Rakocevic budu birali selektora onda tesko nama. Radmanovic je konfliktna licnost, nema trenera sa kojim se nije posvadjao sto isto vazi i za Milicica. E ako ti igraci koji nemaju pet dobrih utakmica u nasem prvenstvu trebaju da biraju selektora, kuku nama.B iraju ga u rukometu pa nista ne mozemo da uradimo. Rakocevic je realno 3 bek u reprezentaciji. To je svima jasno,bio je i prosli put. E a da li ti smatras da je Vujosevic kriv sto ti u prvih 20 sekundi drugog poluvremena protiv Litvanije bacio 3 lopte sto u aut sto njima u ruke, ili sto je tebi sasekao krila pa ih dao Djuri. Sta si ti odigrao pa da pricas tako nesto. Naskakali te svi i u napadu i u odbrani, ne mozes da sacuvas nijednog ozbiljnijeg centra u igri 1-1 za to nije kriv trener, nego ti! Sram te bilo!!!!!!!!!

Miki

pre 20 godina

Svaka cast Koture. Konacno da neko ko je bio na licu mesta progovori o tome sta se desavalo. Nije mi jasno zasto ostali igraci cute, zasto javnost cuti. Ako je na tajmautu dovoljno reci "Ovaj napad moramo da iskoristimo" onda bih i ja mogao da budem trener. Zato se zahvaljujem i snimateljima sto su nam omogucili da cujemo sta nas "trener" govori. Mislim da je potpuno jasno da je Vujosevica progurao Divac, ali mi nije jasno zasto strucna kosarkaska javnost cuti posle ovakvog debakla.

Момо

pre 20 godina

Читам постојеће коментаре и видим да су људи углавном подељени око Котуровићеве изјаве. Без жеље да изигравам Вујошевићевог адвоката, Котурова изјава ми личи на оно: ја сам најбољи, најлепши, дивите ми се до имбецилности или ћу се наљутити на вас, и сви су други за неуспех криви осим мене. Котур, као и огромна већина људи не може себе објективно да сагледа, не може да се погледа у огледало и каже: ја сам играо на Европском првенству јер су много бољи играчи на месту центра били повређени или нису хтели да играју. Предлажем му да погледа своје игре на касетама и видеће болну истину: у одбрани је рупа, а у нападу туга. Сваки пут кад је добио лопту молио сам Бога да је не шутне ногом у аут, јер ништа боље и не зна.
Иако имам утисак да је Дуле тежак човек за сарадњу, проглашавањем њега као јединог кривца за неуспех је забијање главе у песак.

pinokio

pre 20 godina

Lepo sam govorio sta se desava i sad Koturovic to potvrdjuje! Vujosevic je los strucnjak a kao covek necu ni da pominjem. To sto je on u jednom trenutku trenirao Divca i Danilovica nije dovoljno da se postane selektor najjace ekipe u Evropi!
Zato je osim rukovodsrva KSCG ogromna odgovornost Divca i Danilovica! Zamislite da Vujosevic nesto prigovori Bodirogi? Prica je samim tim zavrsena to se zove manjak autoriteta! Ili ni jedan novinar ne prica o bezobraznom ponasanju Jarica koji u zivotu nije vezao dve dobre utakmice.Vujanic izgubljen u svemiru decko nije znao ni gde ce da igra a kamoli kako!Od nekadasnjih igraca koji su pred kamerama mogli da pricaju o svemu izuzetno korektno i pametno dosli smo do generacije, cast izuzecima, koja ne ume da izgovori prosto-prosirenu recenicu!Sve je to razlog da mora doci do promena ako zelimo da za dve godine povratimo primat bar u Evropi!

mali mrav

pre 20 godina

Citam ove komentare i ne mogu da shvatim neke pojedince. Verujem ja da je Pedja humanista i da je zaduzio severnoamericke Srbe, ali za nasu kosarku nije uradio nista! Ni u Sakramentu nije uradio nista. Zasto ??? Pa svaki put kada je gusto, njega ili boli peta ili neki drugi deo noge. Decko nema petlju i nije vodja. Dok je Bodiroge i Vebera on ce da igra dobro, ali videcete kada ode u neki tim gde bi trebalo da je on vodja desice se isto ovo sto se desilo sada u Svedskoj.

Nikola

pre 20 godina

Decko je potpuno u pravu.Vujosevic jednostavno nije dorastao da bude trener svetskih prvaka.Vestacki je Stojakovic proizveden u vodju,a na terenu se videlo da odgovornost preuzimaju Gurovic,Jaric i Drobnjak.Jos je Barkli rekao da Stojakovic nema kvalitete igraca koji odlucuje.Nije samo Vujosevic kriv.Kad reprezentaciju vode Cerovic,Bogosavljev i Varajic nista bolje ne mozemo ocekivati.Sto je najcrnje i ovaj tim uz ozbiljnog trenera(V.Djurovic npr.)i Stanojevica i Rakocevica mogao je do zlata jer ruku na srce ovo prvenstvo je najlosije u zadnjih petnaestak godina.

vladimir

pre 20 godina

Dva su problema evidentna ali su i rešiva. 1.Trener - dajmo ga zameniti , 2.Igrači koji se ne odazivaju pozivu - dajmo ih dodatno oporezovati (posao za Djelića) i medijski posebno ispratiti u kontekstu koji i zasluzuju.

Nenad

pre 20 godina

Ovo sto je Koturovic rekao je na mestu, ali nije trebalo da se kaze putem novina. Jedina dobra stvar koja ce se desiti je podela repke i haos u KSSCG. Zasto je to dobro? Zato sto cemo za par dana saznati ko su ljudi a ko su smradovi. Ja mislim da svako ko odbije poziv za repku treba da bude zauvek izbacen iz iste. Znaci Milicic, Cabarkapa, Pavlovic i Radman su smradovi. Divac, Djordjevic, Bodiroga i Stojakovic su legende. Toliko.

Vlada

pre 20 godina

Videlo se od pocetka prvenstva da se Koturovic i Jaric nece uklopiti u tim. Tim se gradi zajednistvom (frizure Jarica i Koturovica u odnosu na ostalih 10 igraca). Koturovic je bio nas najslabiji igrac na prvenstvu. Najveca greska Vujosevica je sto ga je vratio u tim. Lepo je Duda Ivkovic pre par godina se samo nasmejao i odmahnuo glavom na pitanje novinara zasto nema Koturovica u ekipi.

Bajazit

pre 20 godina

Obicno ne kometarisem izjave sportista posto su one sve po sablonu i predstavljaju vec izvakane zvake, ali Koturu svaka cast! Decko je sam sebi vise puta skocio u grlo u jednom intervju nego cuveni George W. Bush. Kada je tako brz na jeziku valjda treba to i da potkrijepi nastupima u drzavnom dresu, a on ovoga ljeta nije igrao sveukupno 5 dobrih minuta (sta reci kada je Jaric imao vise skokova od njega). A mi se trebamo pitati odakle njemu drcnost da tako nesto kaze kada licno nije nista napravio da nam se ne iskopa ta raka koju pominje. Bruka je sto ga neki hvali sto se je izlajao putem medija na trenera. Za pohvalu je to sto covjek ne zeli da nacionalni tim ima tajne pred navijacima, ali je za svaku osudu to njegovo rekla-kazala 'pripovjedanije' kada covjek nista konkretno u 1000 rijeci nije rekao. Koture, prvo dobro oformi svoje misli, pa ih tek onda objelodani jer se na ovaj nacin ne zna ko je veci magarac: ti sto si tako nalupetao osuda bez dokaza ili JA koji sam nekoliko puta citao tvoje izjave u nadi da cu ih odgonetnuti. Vujosevic je i sam priznao da je glavni krivac, a vi kao igraci bi isto mogli da objasnite zasto je kroz odbranu duvala litvanska promaja!

Usput samo jos da ti lanem...nemoj da lijecis svoje igracke komplekse na Pedji i ostalima koji su barem donekle pokazali da je drzavni dres svetinja. Covjek ima toliko kredita kod nas sjeverno-americkih Srba da moze da zbija najgluplje sale dok je svijeta i vijeka jer nas je mnoge ovdje zaduzio.

realnost

pre 20 godina

citam komentare i nemogu odoleti a da ne prokomentarisem...ljudi u zivotu batina ima dva kraja tako da i kotur i dusko imaju deo svoje krivice ali shvatite da je jedini pravi razlog debakla u svedskoj odnosi u ksscg koji godinama radi katastrofalno nazalost zarad sopstvenih interesa ubijaju nas dragulj, kosarku... rezultati u poslednjim godinama su plod jedne strasno dobre kosarkaske skole u srbiji i crnoj gori radu sa mladima i talenat nas, nazalost cerovic i kompanija to nisu mogli adekvatno ispratiti... vujosevicev izbor je plod dogovora i kompromisa kk partizan kk buducnost *baletic* i ksscg jos pocetkom godine celni ljudi skoro svih kosarkaskih klubova su znali da ce dogovorom izmedju ove tri strane vujosevic biti selektor...ko ne veruje neka priupita direktno sve predsednike klubova prve a i prve b lige da li su upoznati sa takoreci tajnim dogovorom ove tri interesne strane... a zasto, to je vec za dublju analizu.... zato se ovo ocekivalo medju svim iskrenim kosarkaskim radnicima nazalost.

Lazar

pre 20 godina

U mat...u sa Vujosevicem i njemu slicnima.
Ko kaze da je lako pobedjivati sa Jordanom i Pipenom neka se seti sta je taj Jordan uradio prvih sest godina svoje karijere - NISTA i tako sve dok nije dosao Jackson.
To samo potvrdjuje da Vujosevic nije nista na profesionalnom nivou, a davno sam na ovim stranicama pisao da mu je jedan od saveta na utakmici citiram "...ajde idemo valjda ce da nas pro****...".
Toliko o tom vrlom strucnjaku koji je sa ONOM ekipom Partizana uzeo samo Kup Radivoja Koraca, a da Zvezda nije izbacila Cibonu u polufinalu play-off-a ne bi titulu nikad video jer nije imao taktiku za Drazena Petrovica.

TOLIKO O VUJOSEVICU.

Koture tebi svaka cast da si pored svega pristao da igras za nacionalnu selekciju.

MV

pre 20 godina

kako jedan trener poput vujosevica moze uopste da bude selektor prvaka sveta i sad vec bivseg prvaka evorope!? pa on to uopste ne zasluzuje! po mom misljenju on nije medju 10 nasih najboljih strucnjaka! s obziroma na to da je njih vec nekoliko vodilo repku ostaje njih bar 5-6 koji su bolji od njega. medjutim grobarska struja u KSJ (ili KSSCG) je ocigledno prejaka i selektor ce biti po njihovoj volji! dokle god tako ide i dok se igarci ne pitaju (pa bar njih 5-6 najboljih) nema nista od reprezentacije. igraci treba da ucestvuju u izboru selektora, bar oni igraci koji su nezamenjivi (bodiroga, stojakovic, drobnjak, rebraca...) pa nek oni kazu sta imaju!!! ovakav selektor se ne bi ni kvalifikovao za EP da nismo bili evrpski prvaci! rasmislite o tome ko nam vodi kosarkasku reprezentaciju i gdje je vodi!?

Dragan

pre 20 godina

Neko ipak treba da nam priblizi dio istine koji je i dio stvarnosti sta se u stvari desilo u Svedskoj ! Zasto sve ove kritike na njegov racun za nesto sto se stvarno desilo i za jednu iskrenu kritiku upucenu na racun jednog trenera koji od prvog dana nije bio idealno resenje.Nakon dva provedena dana u Svedskoj totalno se slazem da atmosfera nije bila pobednicka . Motivacija i timski rad kao i vodjenje ekipe su bile na nivou tima koji u najboljem slucaju moze da se plasira samo na sesto mesto.
U hotelu Vujosevic se strasno trudi da izgleda kao veliki trener sto i nije samo njegova greska vec i ljudi koji su imali pravu da izaberu adekvatnu osobu ali zbog nama cudnih razloga to nisu uradili. Sve u svemu treba da kazemo hvala Koturu,Marku Pedji i ostalim igracima na pokusaju da ostvere uspeh u takvoj situaciji.Dule je probao ali zemlji svetskih sampiona ipak treba trener sa vise respekta i znanja kako ujediniti dvanaest lojalnih individualaca u tim sa pobednickim mentalitetom i dozom arogancije bez koje se ne moze na pobednicko postolje. Samo malo vise autoriteta i kreativnosti u organizaciji kao i prisutstvo jednog Divca i eto nas nas opet ispred skupstine.

Marko is cool.

niple

pre 20 godina

Svaka cast Koture. Ne shvatam ove sto ne razumeju sta je hteo da kaze, pa ne moze covek da vam crta ako ste nepismeni, lepo je rekao (za one sa iq-om preko 50) da se Vujosevic slihtao nekima a neke je psihicki gazio, narocito njega jer mu se usprotivio jos na pripremama, i sasvim je normalno da igrac ne pruzi nista kada mu trener ubije volju za igrom. Vujosevic je jedini trener na SVETU koji na 20 sekundi svake cetvrtine pravi faul i daje slobodna bacanja protivnickoj ekipi, da bi onda njegova imala jos par sekundi za napad koji se nece zavrsiti faulom naravno... Na time-out-u i gluvi su mogli da cuju kako samo psuje i nista ne kaze pametno igracima. Treba otvoreno ovako govoriti jer kao sto je Kotur rekao reprezentacija nije necije vlasnistvo i za licno dokazivanje vec nesto mnogo mnogo vise. Vujosevic ostavka, dosta sramote u kosarci!!

Clemenza

pre 20 godina

Stvarno je neverovatno da i posle prvenstva ima indijanaca spremnih da brane lik i delo Dusana Vujosevica... Porediti njega i Pesica je smesno, pa Pesic je pokazao kakav je trener prosle sezone u Barsi, a kakav je covek to je druga stvar... Vujosevic je LOS TRENER I LOS COVEK. Kotur je prvi javno rekao sta se desavalo u Svedskoj, mada mozda nije trebao to da uradi jer je jedini imao javni sukob s njim. Ipak, ne sumnjam da je sve sto je rekao tacno...

Dejan

pre 20 godina

Imenjace, svaka cast sto si se prvi osmelio da progovoris o skrivenoj strani "medalje iz Svedske"! Secam se dobro, kada si bio izbacen usred priprema, napisao sam jedan komentar i predlozio ti da odmah izneses istinu o Duletu. Tada je jos bilo vremena da se "grobar" smeni i postavi neko kompetentan. Tada verovatno ne bi ni bilo ove svedske bruke.
No, bi sta bi! Ne znam ko je tada izgladio vas sukob, i ko je "nagovorio" Duleta da te vrati u ekipu? Da li isti oni koji su izboksovali Duletu fotelju koju on nije nikako zasluzivao?
Nadam se da ce te bar neko od kolega iz reprezentacije podrzati, i potvrditi tvoje misljenje o Duletovim selektorskim i ljudskim "kvalitetima"! Jer, ako te niko ne podrzi od kolega, kakav smo blesav narod, i kakvi sve klanovi vladaju u nasoj kosarci i drustvu, jos ce aminovati Duletu da nastavi sa unistavanjem nase kosarke. Sto je najgore, verujem da Dule licno misli da radi koristan posao (cega se pametan stidi, ...).
Neka nam je Bog u pomoci, i nasa pamet, ako je ima jos uvek...

Miki

pre 20 godina

E moj Koturovicu bolje bi ti bilo da igras kosarku zasta si debelo placen. A sto ti smeta Stojakovic, Stojakovicu mozes da samo das priznanje jer on je momentaln pokazao i dokazao da je nas najbolji kosarkas sa Divcem ves nekoliko zadnjh godina. Ostavi se politike ko je bolji trener. Da li ti nije mozda Pesic ???.. Svako moze da pobedi ako ima Jordana Sekila .....

Marko 358

pre 20 godina

Posle bitke, svi su generali pametni. Svako treba da snosi svoj deo krivice i trener i igraci, a po meni Koturovic je mozda i najlosije odigrao od svih igraca od kojih se ocekivao veci ucinak. Njegov jedini doprinos je bio u onih par minuta protiv Turske, a to je premalo. U nasem reketu nije zakucavao samo onaj ko nije hteo, a o skokovima da ne govorim.
I takodje nije lepo pricati u ime drugih igraca. Bas bih voleo da progovore Jaric, Stojakovic, Drobnjak i ostali. A optuziti Vujosevica da je kriv sto nisu dosli Milicic, Pavlovic, Cabarkapa i Radmanovic je smesno. Svi oni su iz licnih interesa odustali. Mozda je Vujosevic kriv sto Radmanovic nije igrao i u Indijanopolisu?
Po meni je Vujosevic pogresio u tome sto je prerano saopstio spisak i dao prednost Milicicu u odnosu na Stanojevica (kao sto je Vujosevic naglasio zbog perspektive ovog prvog).
I na kraju ako je Koturovic sve to znao sto sada iznosi, zasto nije ostao dosledan do kraja i napustio ekipu. "Obozavam" te alibi varijante, gde je uvek neko drugi kriv.

jadni koturovic

pre 20 godina

uzasavam se nacina na koji jedan sportista pokusava da se sveti nekome sa kime je imao sukob tokom priprema,on na najcinicniji i najpodliji nacin sada prica o tome kako nesto nije bilo u redu pre nego sto je resio da igra za reprezentaciju ali da je on ipak ispao veliki i da je pored svega prihvatio poziv,zatim stavlja svoje misljenje kao da je to zajednicko mesljenje i svih ostalih igraca(citao sam izjave gurovica stojakovica i ostalih i niko nista nije rekao protiv vujosevica)a samim tim ih i nekako poziva da pocnu sa napadom na vujosevica.ako pokusava da se za svoje lose igre sakriva iza vujosevica to mu nije potrebno jer je vujosevic i pre toga prihvatio svu krivicu na sebe,a koturovic je ovim svojim napadom i izjavama pokazao da je verovarno i bio jedan od onih koji su prizeljkivali los plasman reprezentacije da bi mogao da zapocne svoju licnu osvetu i progon.cenio sam ga kao sportistu ali sa ovim je samo dokazao ono sto su pojedinci pisali na ovom forumu ,a to je da je on incidentna licnost i covek koji kvari atmosferu.decko je ocigledno poremetio sa svojim bolesnim ambicijama i pogresio nacin na koji se nekome obraca i mislim da je najbolje da se lepo oprosti od reprezentacije jer ju je svojim glupavim i bednim komentarima srozao jos vise od 6 mesta.zato koturovicu stidi se i pokri se usima i bezi u neki svoj klub sto dalje odavde.

Jovan Dragoljevic

pre 20 godina

I bilo je vreme da neko progovori o problemima koji su bili ocigledni.Neznam na kom osnovu i kojim principima KSSCG bira trenera ali ovakav izbor je bio katastrofa Koji je to uspeh postigao Vujosevic do sada da se nadje ispred velikih imena nase kosarke a neverujem da su svi treneri bili spreceni ili da su svi odbili pozive.Mozemo traziti opravdanja u tome da je veliki broj igraca odbio pozive a samo me zanima dali bi ti isti igraci odbili pozive Maljkovica,Ivkovica ,Obradovica....jer takvi treneri se neodbijaju i kod njih neverujem da bi dobili ponovo sansu.Dali je nas savez unapred digao ruke od ovog takmicenja spremajuci se za OI ili je ovo pocetak kraja nase kosarke ostaje da se vidi.Ukoliko vujosevic ode postoji nada da se vratimo na pravi put

Simke

pre 20 godina

"Serbia & Montenegro's biggest problem could be coach Dusan Vujosevic. Although a lot of key players were missing, Vujosevic is unproven coaching on the international level, wasn't the first choice for the job, didn't see eye-to-eye with several of his players and had his job put in question by the media after a quarterfinals loss"

Marc J. Spears, ESPN

Goran

pre 20 godina

To je manje vise svima jasno, ali dobro je da pricaju o tome. Nadajmo se da ce da smene Vujosevica (koji verovatno ima jake veze cim trenira ne samo reprezentaciju nego i Partizan) sa OBE klupe.

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Bilo je samo pitanje vremena ko ce prvi progovoriti... A ovo da se Vujosevic slihta "velikim igracima" poput Pedje, ne cudi uopste. Taj covek je manji od makovog zrna pred "velicinama", a veliki kao kuca pred "slabicima". Nije ni cudo sto ima haoticne medjuljudske odnose sa pola sveta. E koga smo mi doveli za trenera, zaista sramota.

Nenad

pre 20 godina

Nekoliko puta sam procitao komentar Dejana Koturovica i i iskreno mi nije jasno sta je covek zeleo da kaze. Kritikuje Vujosevica da je necovek a kaze ne sumnjam da je zeleo najbolje???
Nijeda konkretan primer nije rekao sta se desavalo i zasto je Vujosevic kriv i na koji nacin je rusio potencijal ekipe? Da li je Vujosevic kriv sto Koturovic ne moze da pogodi bacanja??
Da li je Vujoseviceva krivica sto su Milicicu i Cabarkapi bitniji ugovori nego nacionalni tim.Pa ceo Beiograd zna da nisu zeleli da igraju da se ne bi eventualno povredili.
Apsolutno nema nista protiv Koturovicevog stava ali ako je nesto hteo da jaze mogao je to i da uradi a ne neka nedefinisana prica.

Milos

pre 20 godina

Hmmm... Na stranu to što Vujošević baš i nije najsrećnije rešenje za selektora, ali rekao bih da je Koturović hteo malo da opravda sebe (pa i druge) za lošu igru... Pogotovo svoju lošu igru...

Milan Petovic

pre 20 godina

Koturovic je koliko me secanje sluzi,vrlo dobro odigrao prosle godine prtiv "omrazenih"Amerikanaca i ne samo on.Covek je kazao sta ima da kaze sa aspekta kockice u mozaiku.Sve kockice naravno treba da vidi i sqstavi onaj sto sedi na klupi.E sad sto to nije neko ko kockice zna da stavi na pravo mesto to nije Koturova greska.Jednostavno covek nije kvocka da snese jaje ali jako dobro zna sta je "mucak".Ko razume shvatice.

Grobar

pre 20 godina

Prvo: ovo je takav trenutak za nasu kosarku da uopste nije bitno KO je progovorio, nego STA je receno.
Drugo: SVI su igrali katastrofalno, ne samo Kotur.

A secate li se jednog prvenstva Evrope, mislim '87-me, kada smo imali fenomenalnu ekipu (Drazen, Paspalj, Divac, Radja, Sale, ...) u Grckoj i kada smo 2 puta pukli od Grka - koji su nas i izbacili. Trener je bio Kresa Cosic. Igra je bila katastrofalna, a Cosic kao trener je bio nula. Onda je dosao Duda i sa istim igrackim kadrom podigao igru na nevidjen nivo, koji je ostao cak do sada (mislim do pre Vujosevica).

Vaznost trenera za igru i atmosferu u timu je presudna. On je taj koji vodi igrace, podize im moral, izvlaci najbolje iz njih (ili najgore u slucaju Vujosevica). Trener je JEDINI odgovoran za sve.

Uopste mi nije jasno otkud se pojavio Vujosevic, ko ga gura, kako jos uvek opstaje i trenira nekog. Taj covek nije uspeo da osvoji Evropu cak ni kad je imao onu nevidjenu Partizanovu generaciju sa Divcem i Paspaljem. On cak izjavljuje da je jedini odgovoran a nece da da ostavku? Pa ja mislim da bi mu po debljini koze i NOSOROG pozavideo.

Milos

pre 20 godina

Hmmm... Na stranu to što Vujošević baš i nije najsrećnije rešenje za selektora, ali rekao bih da je Koturović hteo malo da opravda sebe (pa i druge) za lošu igru... Pogotovo svoju lošu igru...

Simke

pre 20 godina

"Serbia & Montenegro's biggest problem could be coach Dusan Vujosevic. Although a lot of key players were missing, Vujosevic is unproven coaching on the international level, wasn't the first choice for the job, didn't see eye-to-eye with several of his players and had his job put in question by the media after a quarterfinals loss"

Marc J. Spears, ESPN

Mirza

pre 20 godina

Ma ljudi, Kotur je sam rekao da je bio los ali razmislite kakav elan imate na poslu ili u skoli kad vas sef ili profa nervira a vi morate da cutite. Ja Sam Zvezdas ali moja 4 najbolja ortaka su Grobari i idemo zajedno na utakmice PARTIZANA ali DULE nema POJMA. Pa da vredi nesto nebi sigurno bio u Jugi vec negde preko??? Od Obradovica nema boljeg trenera jer i on je '98 bio bez Dikija, Djoleta, Danilovica, Palje ali je ako se secate sve utakmice PRELOMIO u zadnjih 5'. E to se zove FIZICKA spermnost od koje sve pocinje i sa kojom sve zavrsava. Zasto DULE nije zvao Lukovskog , Berica , Loncara, Nikolica, Jovu ... Pa ne ide se na veliko takmicenje sa GOLOBRADIM plejevima ma koliko bili talentovani. Svaka cast Djuri, covek se borio maximalno ali njemu ipak nije mesto u reprezentaciji. A tamo ga je DULE doveo i niko drugi. Meni se ovo cini kao neuspeli pokusaj Dikija i Danilovica da prodaju DULETA, sad im samo ostaje varijanta na KILO.

the truth is in here

pre 20 godina

Samo da podsetim na jednu recenicu naseg velikog trenera Zeljka Obradovica : "Lako je biti trener kad vodis sa 15-20 razlika , to moze svako , ali kada su odlucujuci trenutci ,utakmica se lomi a igrac na tajm autu te pogleda da mu kazes sta da radi , e tada trebas biti trener pa mu reci kako i sta"

E ,ja nisam ni jednom video da je u odlucujecem trenutku odigrana neka smisljenija akcija , cija je to krivica ?
Zna se cija!!!
Ljudi , mi nismo imali igru !
Ni u odbrani ni u napadu , u odbrani nam je zakucavao ko je stigao.
U napadu se sve zasnivalo na inividualnim kvalitetima.

Vujosevic nije trener za klupu nase reprezentacije , jednostavno covek nema kvalitet a o manirima da i ne govorim.
Sto se tice Kotura , on je bio najgori igrac na citavom prvenstvu , ali covek je odlucio da kaze sta se desavalo i ako ce to pomoci da se skine debeli sa mesta trenera ja cu to podrzati cak i da je izmislio.

Pedja Stojakovic
Veliki igrac , veliki suter , velika zelja da igra za reprezentaciju
ali nema ga nigde kad se utakmice odlucuju ,nije za vodju , nije za poslednju cetvrtinu definitivno. Mozda stvarno te njegove sale nisu uopste smesne.

heineken

pre 20 godina

Vujosevic je odgovoran za igru reprezentacije!!!!!
Slazem se, ali mislim da je Koturovic poslednji covek koji bi trebao da prica o igri za nacionalni tim.
Koture igrao si preko ......... zalaganje ti je bilo za nulu, vukao si se po terenu, a sada je za sve to kriv Vujosevic. To nije pravi odnos prema drzavnom dresu. Pa ne da se neces odazivati pozivu, nego ce biti lud bilo koji trener koji te ponovo zovne.
Gospodo mislim da imamo problem!!!!!
Igraci, "velike zvezde" ne postuju selektore!!!!!!
Pa dobro bre jel njihov posao da biraju trenera, ili trenerov posao da bira njih.
Pogledajte odbojkase: smenili trenera, izabrali onoga kojega su hteli, i na kraju nista, nema medalje.
A majstor koji se divi igri nase reprezentacije u Indijanopolisu neka nadje negde kasete, neka pogleda i onda neka mi kaze, da li je Pesic imao autoritet kod igraca i da li je igra bili bas tako "sjajna i leprsava", (a mozda ti to gledas sa stanovista ljubitelja baleta????)

jadni koturovic

pre 20 godina

uzasavam se nacina na koji jedan sportista pokusava da se sveti nekome sa kime je imao sukob tokom priprema,on na najcinicniji i najpodliji nacin sada prica o tome kako nesto nije bilo u redu pre nego sto je resio da igra za reprezentaciju ali da je on ipak ispao veliki i da je pored svega prihvatio poziv,zatim stavlja svoje misljenje kao da je to zajednicko mesljenje i svih ostalih igraca(citao sam izjave gurovica stojakovica i ostalih i niko nista nije rekao protiv vujosevica)a samim tim ih i nekako poziva da pocnu sa napadom na vujosevica.ako pokusava da se za svoje lose igre sakriva iza vujosevica to mu nije potrebno jer je vujosevic i pre toga prihvatio svu krivicu na sebe,a koturovic je ovim svojim napadom i izjavama pokazao da je verovarno i bio jedan od onih koji su prizeljkivali los plasman reprezentacije da bi mogao da zapocne svoju licnu osvetu i progon.cenio sam ga kao sportistu ali sa ovim je samo dokazao ono sto su pojedinci pisali na ovom forumu ,a to je da je on incidentna licnost i covek koji kvari atmosferu.decko je ocigledno poremetio sa svojim bolesnim ambicijama i pogresio nacin na koji se nekome obraca i mislim da je najbolje da se lepo oprosti od reprezentacije jer ju je svojim glupavim i bednim komentarima srozao jos vise od 6 mesta.zato koturovicu stidi se i pokri se usima i bezi u neki svoj klub sto dalje odavde.

Goran

pre 20 godina

To je manje vise svima jasno, ali dobro je da pricaju o tome. Nadajmo se da ce da smene Vujosevica (koji verovatno ima jake veze cim trenira ne samo reprezentaciju nego i Partizan) sa OBE klupe.

Jovan Dragoljevic

pre 20 godina

I bilo je vreme da neko progovori o problemima koji su bili ocigledni.Neznam na kom osnovu i kojim principima KSSCG bira trenera ali ovakav izbor je bio katastrofa Koji je to uspeh postigao Vujosevic do sada da se nadje ispred velikih imena nase kosarke a neverujem da su svi treneri bili spreceni ili da su svi odbili pozive.Mozemo traziti opravdanja u tome da je veliki broj igraca odbio pozive a samo me zanima dali bi ti isti igraci odbili pozive Maljkovica,Ivkovica ,Obradovica....jer takvi treneri se neodbijaju i kod njih neverujem da bi dobili ponovo sansu.Dali je nas savez unapred digao ruke od ovog takmicenja spremajuci se za OI ili je ovo pocetak kraja nase kosarke ostaje da se vidi.Ukoliko vujosevic ode postoji nada da se vratimo na pravi put

Nenad

pre 20 godina

Nekoliko puta sam procitao komentar Dejana Koturovica i i iskreno mi nije jasno sta je covek zeleo da kaze. Kritikuje Vujosevica da je necovek a kaze ne sumnjam da je zeleo najbolje???
Nijeda konkretan primer nije rekao sta se desavalo i zasto je Vujosevic kriv i na koji nacin je rusio potencijal ekipe? Da li je Vujosevic kriv sto Koturovic ne moze da pogodi bacanja??
Da li je Vujoseviceva krivica sto su Milicicu i Cabarkapi bitniji ugovori nego nacionalni tim.Pa ceo Beiograd zna da nisu zeleli da igraju da se ne bi eventualno povredili.
Apsolutno nema nista protiv Koturovicevog stava ali ako je nesto hteo da jaze mogao je to i da uradi a ne neka nedefinisana prica.

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Bilo je samo pitanje vremena ko ce prvi progovoriti... A ovo da se Vujosevic slihta "velikim igracima" poput Pedje, ne cudi uopste. Taj covek je manji od makovog zrna pred "velicinama", a veliki kao kuca pred "slabicima". Nije ni cudo sto ima haoticne medjuljudske odnose sa pola sveta. E koga smo mi doveli za trenera, zaista sramota.

Marko 358

pre 20 godina

Posle bitke, svi su generali pametni. Svako treba da snosi svoj deo krivice i trener i igraci, a po meni Koturovic je mozda i najlosije odigrao od svih igraca od kojih se ocekivao veci ucinak. Njegov jedini doprinos je bio u onih par minuta protiv Turske, a to je premalo. U nasem reketu nije zakucavao samo onaj ko nije hteo, a o skokovima da ne govorim.
I takodje nije lepo pricati u ime drugih igraca. Bas bih voleo da progovore Jaric, Stojakovic, Drobnjak i ostali. A optuziti Vujosevica da je kriv sto nisu dosli Milicic, Pavlovic, Cabarkapa i Radmanovic je smesno. Svi oni su iz licnih interesa odustali. Mozda je Vujosevic kriv sto Radmanovic nije igrao i u Indijanopolisu?
Po meni je Vujosevic pogresio u tome sto je prerano saopstio spisak i dao prednost Milicicu u odnosu na Stanojevica (kao sto je Vujosevic naglasio zbog perspektive ovog prvog).
I na kraju ako je Koturovic sve to znao sto sada iznosi, zasto nije ostao dosledan do kraja i napustio ekipu. "Obozavam" te alibi varijante, gde je uvek neko drugi kriv.

Dejan

pre 20 godina

Imenjace, svaka cast sto si se prvi osmelio da progovoris o skrivenoj strani "medalje iz Svedske"! Secam se dobro, kada si bio izbacen usred priprema, napisao sam jedan komentar i predlozio ti da odmah izneses istinu o Duletu. Tada je jos bilo vremena da se "grobar" smeni i postavi neko kompetentan. Tada verovatno ne bi ni bilo ove svedske bruke.
No, bi sta bi! Ne znam ko je tada izgladio vas sukob, i ko je "nagovorio" Duleta da te vrati u ekipu? Da li isti oni koji su izboksovali Duletu fotelju koju on nije nikako zasluzivao?
Nadam se da ce te bar neko od kolega iz reprezentacije podrzati, i potvrditi tvoje misljenje o Duletovim selektorskim i ljudskim "kvalitetima"! Jer, ako te niko ne podrzi od kolega, kakav smo blesav narod, i kakvi sve klanovi vladaju u nasoj kosarci i drustvu, jos ce aminovati Duletu da nastavi sa unistavanjem nase kosarke. Sto je najgore, verujem da Dule licno misli da radi koristan posao (cega se pametan stidi, ...).
Neka nam je Bog u pomoci, i nasa pamet, ako je ima jos uvek...

Miki

pre 20 godina

E moj Koturovicu bolje bi ti bilo da igras kosarku zasta si debelo placen. A sto ti smeta Stojakovic, Stojakovicu mozes da samo das priznanje jer on je momentaln pokazao i dokazao da je nas najbolji kosarkas sa Divcem ves nekoliko zadnjh godina. Ostavi se politike ko je bolji trener. Da li ti nije mozda Pesic ???.. Svako moze da pobedi ako ima Jordana Sekila .....

Clemenza

pre 20 godina

Stvarno je neverovatno da i posle prvenstva ima indijanaca spremnih da brane lik i delo Dusana Vujosevica... Porediti njega i Pesica je smesno, pa Pesic je pokazao kakav je trener prosle sezone u Barsi, a kakav je covek to je druga stvar... Vujosevic je LOS TRENER I LOS COVEK. Kotur je prvi javno rekao sta se desavalo u Svedskoj, mada mozda nije trebao to da uradi jer je jedini imao javni sukob s njim. Ipak, ne sumnjam da je sve sto je rekao tacno...

MV

pre 20 godina

kako jedan trener poput vujosevica moze uopste da bude selektor prvaka sveta i sad vec bivseg prvaka evorope!? pa on to uopste ne zasluzuje! po mom misljenju on nije medju 10 nasih najboljih strucnjaka! s obziroma na to da je njih vec nekoliko vodilo repku ostaje njih bar 5-6 koji su bolji od njega. medjutim grobarska struja u KSJ (ili KSSCG) je ocigledno prejaka i selektor ce biti po njihovoj volji! dokle god tako ide i dok se igarci ne pitaju (pa bar njih 5-6 najboljih) nema nista od reprezentacije. igraci treba da ucestvuju u izboru selektora, bar oni igraci koji su nezamenjivi (bodiroga, stojakovic, drobnjak, rebraca...) pa nek oni kazu sta imaju!!! ovakav selektor se ne bi ni kvalifikovao za EP da nismo bili evrpski prvaci! rasmislite o tome ko nam vodi kosarkasku reprezentaciju i gdje je vodi!?

Dragan

pre 20 godina

Neko ipak treba da nam priblizi dio istine koji je i dio stvarnosti sta se u stvari desilo u Svedskoj ! Zasto sve ove kritike na njegov racun za nesto sto se stvarno desilo i za jednu iskrenu kritiku upucenu na racun jednog trenera koji od prvog dana nije bio idealno resenje.Nakon dva provedena dana u Svedskoj totalno se slazem da atmosfera nije bila pobednicka . Motivacija i timski rad kao i vodjenje ekipe su bile na nivou tima koji u najboljem slucaju moze da se plasira samo na sesto mesto.
U hotelu Vujosevic se strasno trudi da izgleda kao veliki trener sto i nije samo njegova greska vec i ljudi koji su imali pravu da izaberu adekvatnu osobu ali zbog nama cudnih razloga to nisu uradili. Sve u svemu treba da kazemo hvala Koturu,Marku Pedji i ostalim igracima na pokusaju da ostvere uspeh u takvoj situaciji.Dule je probao ali zemlji svetskih sampiona ipak treba trener sa vise respekta i znanja kako ujediniti dvanaest lojalnih individualaca u tim sa pobednickim mentalitetom i dozom arogancije bez koje se ne moze na pobednicko postolje. Samo malo vise autoriteta i kreativnosti u organizaciji kao i prisutstvo jednog Divca i eto nas nas opet ispred skupstine.

Marko is cool.

niple

pre 20 godina

Svaka cast Koture. Ne shvatam ove sto ne razumeju sta je hteo da kaze, pa ne moze covek da vam crta ako ste nepismeni, lepo je rekao (za one sa iq-om preko 50) da se Vujosevic slihtao nekima a neke je psihicki gazio, narocito njega jer mu se usprotivio jos na pripremama, i sasvim je normalno da igrac ne pruzi nista kada mu trener ubije volju za igrom. Vujosevic je jedini trener na SVETU koji na 20 sekundi svake cetvrtine pravi faul i daje slobodna bacanja protivnickoj ekipi, da bi onda njegova imala jos par sekundi za napad koji se nece zavrsiti faulom naravno... Na time-out-u i gluvi su mogli da cuju kako samo psuje i nista ne kaze pametno igracima. Treba otvoreno ovako govoriti jer kao sto je Kotur rekao reprezentacija nije necije vlasnistvo i za licno dokazivanje vec nesto mnogo mnogo vise. Vujosevic ostavka, dosta sramote u kosarci!!

Lazar

pre 20 godina

U mat...u sa Vujosevicem i njemu slicnima.
Ko kaze da je lako pobedjivati sa Jordanom i Pipenom neka se seti sta je taj Jordan uradio prvih sest godina svoje karijere - NISTA i tako sve dok nije dosao Jackson.
To samo potvrdjuje da Vujosevic nije nista na profesionalnom nivou, a davno sam na ovim stranicama pisao da mu je jedan od saveta na utakmici citiram "...ajde idemo valjda ce da nas pro****...".
Toliko o tom vrlom strucnjaku koji je sa ONOM ekipom Partizana uzeo samo Kup Radivoja Koraca, a da Zvezda nije izbacila Cibonu u polufinalu play-off-a ne bi titulu nikad video jer nije imao taktiku za Drazena Petrovica.

TOLIKO O VUJOSEVICU.

Koture tebi svaka cast da si pored svega pristao da igras za nacionalnu selekciju.

realnost

pre 20 godina

citam komentare i nemogu odoleti a da ne prokomentarisem...ljudi u zivotu batina ima dva kraja tako da i kotur i dusko imaju deo svoje krivice ali shvatite da je jedini pravi razlog debakla u svedskoj odnosi u ksscg koji godinama radi katastrofalno nazalost zarad sopstvenih interesa ubijaju nas dragulj, kosarku... rezultati u poslednjim godinama su plod jedne strasno dobre kosarkaske skole u srbiji i crnoj gori radu sa mladima i talenat nas, nazalost cerovic i kompanija to nisu mogli adekvatno ispratiti... vujosevicev izbor je plod dogovora i kompromisa kk partizan kk buducnost *baletic* i ksscg jos pocetkom godine celni ljudi skoro svih kosarkaskih klubova su znali da ce dogovorom izmedju ove tri strane vujosevic biti selektor...ko ne veruje neka priupita direktno sve predsednike klubova prve a i prve b lige da li su upoznati sa takoreci tajnim dogovorom ove tri interesne strane... a zasto, to je vec za dublju analizu.... zato se ovo ocekivalo medju svim iskrenim kosarkaskim radnicima nazalost.

Bajazit

pre 20 godina

Obicno ne kometarisem izjave sportista posto su one sve po sablonu i predstavljaju vec izvakane zvake, ali Koturu svaka cast! Decko je sam sebi vise puta skocio u grlo u jednom intervju nego cuveni George W. Bush. Kada je tako brz na jeziku valjda treba to i da potkrijepi nastupima u drzavnom dresu, a on ovoga ljeta nije igrao sveukupno 5 dobrih minuta (sta reci kada je Jaric imao vise skokova od njega). A mi se trebamo pitati odakle njemu drcnost da tako nesto kaze kada licno nije nista napravio da nam se ne iskopa ta raka koju pominje. Bruka je sto ga neki hvali sto se je izlajao putem medija na trenera. Za pohvalu je to sto covjek ne zeli da nacionalni tim ima tajne pred navijacima, ali je za svaku osudu to njegovo rekla-kazala 'pripovjedanije' kada covjek nista konkretno u 1000 rijeci nije rekao. Koture, prvo dobro oformi svoje misli, pa ih tek onda objelodani jer se na ovaj nacin ne zna ko je veci magarac: ti sto si tako nalupetao osuda bez dokaza ili JA koji sam nekoliko puta citao tvoje izjave u nadi da cu ih odgonetnuti. Vujosevic je i sam priznao da je glavni krivac, a vi kao igraci bi isto mogli da objasnite zasto je kroz odbranu duvala litvanska promaja!

Usput samo jos da ti lanem...nemoj da lijecis svoje igracke komplekse na Pedji i ostalima koji su barem donekle pokazali da je drzavni dres svetinja. Covjek ima toliko kredita kod nas sjeverno-americkih Srba da moze da zbija najgluplje sale dok je svijeta i vijeka jer nas je mnoge ovdje zaduzio.

Vlada

pre 20 godina

Videlo se od pocetka prvenstva da se Koturovic i Jaric nece uklopiti u tim. Tim se gradi zajednistvom (frizure Jarica i Koturovica u odnosu na ostalih 10 igraca). Koturovic je bio nas najslabiji igrac na prvenstvu. Najveca greska Vujosevica je sto ga je vratio u tim. Lepo je Duda Ivkovic pre par godina se samo nasmejao i odmahnuo glavom na pitanje novinara zasto nema Koturovica u ekipi.

Nikola

pre 20 godina

Decko je potpuno u pravu.Vujosevic jednostavno nije dorastao da bude trener svetskih prvaka.Vestacki je Stojakovic proizveden u vodju,a na terenu se videlo da odgovornost preuzimaju Gurovic,Jaric i Drobnjak.Jos je Barkli rekao da Stojakovic nema kvalitete igraca koji odlucuje.Nije samo Vujosevic kriv.Kad reprezentaciju vode Cerovic,Bogosavljev i Varajic nista bolje ne mozemo ocekivati.Sto je najcrnje i ovaj tim uz ozbiljnog trenera(V.Djurovic npr.)i Stanojevica i Rakocevica mogao je do zlata jer ruku na srce ovo prvenstvo je najlosije u zadnjih petnaestak godina.

Nenad

pre 20 godina

Ovo sto je Koturovic rekao je na mestu, ali nije trebalo da se kaze putem novina. Jedina dobra stvar koja ce se desiti je podela repke i haos u KSSCG. Zasto je to dobro? Zato sto cemo za par dana saznati ko su ljudi a ko su smradovi. Ja mislim da svako ko odbije poziv za repku treba da bude zauvek izbacen iz iste. Znaci Milicic, Cabarkapa, Pavlovic i Radman su smradovi. Divac, Djordjevic, Bodiroga i Stojakovic su legende. Toliko.

vladimir

pre 20 godina

Dva su problema evidentna ali su i rešiva. 1.Trener - dajmo ga zameniti , 2.Igrači koji se ne odazivaju pozivu - dajmo ih dodatno oporezovati (posao za Djelića) i medijski posebno ispratiti u kontekstu koji i zasluzuju.

pinokio

pre 20 godina

Lepo sam govorio sta se desava i sad Koturovic to potvrdjuje! Vujosevic je los strucnjak a kao covek necu ni da pominjem. To sto je on u jednom trenutku trenirao Divca i Danilovica nije dovoljno da se postane selektor najjace ekipe u Evropi!
Zato je osim rukovodsrva KSCG ogromna odgovornost Divca i Danilovica! Zamislite da Vujosevic nesto prigovori Bodirogi? Prica je samim tim zavrsena to se zove manjak autoriteta! Ili ni jedan novinar ne prica o bezobraznom ponasanju Jarica koji u zivotu nije vezao dve dobre utakmice.Vujanic izgubljen u svemiru decko nije znao ni gde ce da igra a kamoli kako!Od nekadasnjih igraca koji su pred kamerama mogli da pricaju o svemu izuzetno korektno i pametno dosli smo do generacije, cast izuzecima, koja ne ume da izgovori prosto-prosirenu recenicu!Sve je to razlog da mora doci do promena ako zelimo da za dve godine povratimo primat bar u Evropi!

mali mrav

pre 20 godina

Citam ove komentare i ne mogu da shvatim neke pojedince. Verujem ja da je Pedja humanista i da je zaduzio severnoamericke Srbe, ali za nasu kosarku nije uradio nista! Ni u Sakramentu nije uradio nista. Zasto ??? Pa svaki put kada je gusto, njega ili boli peta ili neki drugi deo noge. Decko nema petlju i nije vodja. Dok je Bodiroge i Vebera on ce da igra dobro, ali videcete kada ode u neki tim gde bi trebalo da je on vodja desice se isto ovo sto se desilo sada u Svedskoj.

Лозница

pre 20 godina

Кад год се паметни и стручни људи (у овом случају наши најпризнатији тренери) гурну у страну настаје катастрофа. Нестручни, неспособни и корумпирани људи из кошаркашког савеза не виде простор за своје махинације уколико је у њиховој близини неко паметан и (кошаркашки) образован. Као и сви ниско интелигентни људи, они имају страх од свих који су паметнији и способнији од њих. Више им одговарају неки, назови, “фајтери”, демагошко позивање на “наше срце и наш инат” него струка, дуг и неуморан рад, квалитетне физичке и тактичке припреме... Да се разумемо, без срца и борбености нема ни резултата, али ти фактори су нешто што ће однети (и увек је односило) превагу на нашу страну, без правих припрема и праве тактике срце и петља не могу ни да дођу до изражаја. Лош савез бира лошег селектора, који лоше селектира и лоше води екипу. Никакав играчки и људски квалитет то не може надоместити. Добро је што је неко о свему овоме проговорио. Алиби тренери, све и да су у праву, ником добра нису донели. Без обзира ко је отказао не може тренер (а ни обичан, частан и поштен човек) који се после 18 (осамнаест) година вратио са Европског првенства без медаље себи да дозволи изјаву: “Могу само да ме смене!” Сетите се шта је рекао и како се понашао Жељко Обрадовић после Сиднеја 2000-те.

Nebojssa

pre 20 godina

E moj Koture...ne kazem da je sve bilo u redu u izboru selektora, ali svi koji iole vrede osim Obradovica imaju jako cvrste ugovore, to valjda znas? Kao drugo ako nam Cabarkapa, Milicic, Radmanovic, Rakocevic budu birali selektora onda tesko nama. Radmanovic je konfliktna licnost, nema trenera sa kojim se nije posvadjao sto isto vazi i za Milicica. E ako ti igraci koji nemaju pet dobrih utakmica u nasem prvenstvu trebaju da biraju selektora, kuku nama.B iraju ga u rukometu pa nista ne mozemo da uradimo. Rakocevic je realno 3 bek u reprezentaciji. To je svima jasno,bio je i prosli put. E a da li ti smatras da je Vujosevic kriv sto ti u prvih 20 sekundi drugog poluvremena protiv Litvanije bacio 3 lopte sto u aut sto njima u ruke, ili sto je tebi sasekao krila pa ih dao Djuri. Sta si ti odigrao pa da pricas tako nesto. Naskakali te svi i u napadu i u odbrani, ne mozes da sacuvas nijednog ozbiljnijeg centra u igri 1-1 za to nije kriv trener, nego ti! Sram te bilo!!!!!!!!!

Момо

pre 20 godina

Читам постојеће коментаре и видим да су људи углавном подељени око Котуровићеве изјаве. Без жеље да изигравам Вујошевићевог адвоката, Котурова изјава ми личи на оно: ја сам најбољи, најлепши, дивите ми се до имбецилности или ћу се наљутити на вас, и сви су други за неуспех криви осим мене. Котур, као и огромна већина људи не може себе објективно да сагледа, не може да се погледа у огледало и каже: ја сам играо на Европском првенству јер су много бољи играчи на месту центра били повређени или нису хтели да играју. Предлажем му да погледа своје игре на касетама и видеће болну истину: у одбрани је рупа, а у нападу туга. Сваки пут кад је добио лопту молио сам Бога да је не шутне ногом у аут, јер ништа боље и не зна.
Иако имам утисак да је Дуле тежак човек за сарадњу, проглашавањем њега као јединог кривца за неуспех је забијање главе у песак.

Miki

pre 20 godina

Svaka cast Koture. Konacno da neko ko je bio na licu mesta progovori o tome sta se desavalo. Nije mi jasno zasto ostali igraci cute, zasto javnost cuti. Ako je na tajmautu dovoljno reci "Ovaj napad moramo da iskoristimo" onda bih i ja mogao da budem trener. Zato se zahvaljujem i snimateljima sto su nam omogucili da cujemo sta nas "trener" govori. Mislim da je potpuno jasno da je Vujosevica progurao Divac, ali mi nije jasno zasto strucna kosarkaska javnost cuti posle ovakvog debakla.

vujosevic grobar

pre 20 godina

cinicno, podlo, prljavo, nesportski, smrdljivo, nakazno, nazadno, ruzno, zalosno, bedno, jadno, nisko, pokvareno, bezobrazno, nevaspitano i sve to ovom jadnom koturovicu koji je pomesao neke stvari.

Duke

pre 20 godina

Sta pricas ti miki, sta je Pedja pokazao. Nista majstor. Veliki igraci igraju ko Gasol, Parker idr. a ne ko pedja kad je kraj utakmice a on nema kontakta s loptom. Tako je i u Sakramentu, tako je i u reprezentaciji. u Indijanapolisu ga je Bodiroga izvlacio, i to Bodiroga van forme, a sada kad nije bilo njega truba. zato cuti i ne pricaj gluposti... A sto se tice Pesica on je tata za Duleta koji ruku na srce nema pojma.

Marko - trener

pre 20 godina

Pozdrav svim citaocima!
Vujosevic je trener nase reprezentacije,a Koturovic igrac.To znaci da trener odlucuje kako ce da se igra,a igrac je tu da to ispostuje.Da li je to dobro ili ne,zna samo trener.Svaki komentar posle meca je suvisan,a osuda jos manje!Ne dajem za pravo igracima da biraju trenere,jer to nije njihov posao.Lako je posle poraza traziti krivca,a gde je resenje za to ?

marko

pre 20 godina

koturovicu tvoje, kao igracu, je da igras a ne da pricas. kako to da pedji, jaricu, gurovicu i ostalima nije nista smetalo da pokazu kvalitet ili samo TEBI treba specijalan tretman. djura ostojic koji iako sam grobar nije bas neki igac mogao da stisne zube i pokaze ko je i sta je. tvoje je da igras jer si za to debelo placen (po meni i mnogo vise nego sto zasluzujes).

Kraljevo

pre 20 godina

A sta bi bilo da si Koturovicu dao one zicere protiv RUsa kada se lomio rezultat, da se ti i Drobnjak niste spetljali kada smo protiv Litvanaca stigli na minus cetiri, da si davao po neki kos vise koliko su davali centri u ostalim ekipama!!!!
Vujosevic jeste jedan od krivaca ali su igraci veci krivci a jedan od najgorih bio je Koturovic i mislim da bas ON ne bi smeo da komentarise Vujosevica! NEMA PRAVO!

ognjen

pre 20 godina

Cinjenica je da je Vujosevic najgori trener koji je ikada vodio reprezentaciju. Cak i da je osvojio zlato ja bi ga smenio samo zbog onog pravljenja faula na kraju svake cetvrtine. To se ne moze uljudnim recima ni prokomentarisati.
Pozivam sve u KSSCG da ni ne pomisljaju da ostave Vujosevica za Atinu jer bi to bila katastrofa u najavi.
A sto se tice Koturovica: on bi poslednji trebao da se oglasi s obzirom na to kako je igrao u Svedskoj.

Душан

pre 20 godina

Котуре, нервирао си ме на првенству са својом не(игром), али после ових твојих речи све ми је јасно и потпуно се слажем са тобом и не кривим те за лош наступ на првенству.Све што си рекао о Вујошевићу је тачно,а посебно си ме допада твоја теза о његовој гробарској природи.Нажалост, он је буквално сахранио нашу кошарку на овом првенству својим аматерским радом.Мислим да се из авиона види да тај човек заиста, не да није на правом месту,него је потпуно залутао у целој причи!
Међутим мене брине управо тај гробарски лоби који очигледно царује у савезу и ван њега.Страшно је да је такав човек као што је Душко изабран да води репку,а то наравно иде на душу савеза и наравно на њихову неспособност,односно на њихову мутљавину око свега овога.Неки компромиси,уцене или шта већ су ту пали преко ноћи,ко је ту умешао прсте не знам,али није добро.Са таквом организацијом и таквим људима који су све ово смутили, нашој кошарци се не пише добро.
Нажалост и ја мислим да је Вујошевић ископао раку нашој кошарци и да се чека мртвац са ковчегом. У том ковчегу ће се наћи међутим, и део срца свих навијача које је куцало најјаче за нашу репрезентацију!!

Свака част Котуре за све што си рекао!!!

shadow

pre 20 godina

necu da branim Vujosevica, ali cuti ovo od igraca koji je blago receno katastrofalno odigrao, koji ne predstavlja nista u nasoj kosarci je sramota, velika sramota i ovakve izjave sigurno nece doprinijeti resenju problema! Da li postoji neko kome nije jasno zasto je Vujosevic bio na klupi, pa zato sto niko drugi (od dobrih trenera) nije htio tu biti iz raznih razloga, ali to nije bitno, mnogo su bitnije ovakve stvari, znaci ove koje se desavaju kada je zavjesa spustena, ne mogu vjerovat da je Koturovic sebi kao ubjedljivo najlosijem nasem igracu dao za pravo da da ovakvu izjavu, zato Koture stidi se, ovo ti nije trebalo!
p.s. neka savez do nove godine rijesi problem trenera i dovede nekog boljeg da se ovakve stvari ne bi desavale! a da li bi neki nas trener sa ovakvom ekipom postigao bolji rezultat? mozda i bi ali medalju bi tesko osvojio, pogotovo u konkurenciji koja je bila na ovo EP!

Pravi Glas Razuma

pre 20 godina

Samo zbog ove 2 rečenice mora se što pre skloniti grobar naše košarke jer otkriva se pozadina svega onoga na šta smo mi ukazivali u više hiljada komentara kada se sve sabere na ovom sajtu od čega je preko 80 % išlo u ovom pravcu, "Ne samo ja, nego i VEĆINA IGRAČA rekla je da neće želeti da igra za reprezentaciju dok je Vujošević selektor". Ova rečenica nam ukazuje ŠTA ĆE SE DESITI AKO ovi BAHATI klubasi ne poslusaju GLAS SPORTSKOG NARODA. Ovo ignorisanje i nesazivanje HITNOG sastanka strucnog saveta pokazuje koliko je RAK zahvatio nekad zdravo telo kosarkaske organizacije. Na kraju ova recenica je odlican zakljucak i ona je tu za jedan broj ljudi zaslepljenih klubastvom koji kad vide gde ide tekst na samom pocetku i ne citaju ga vec jure na komentare koje pazljivo citaju da bi pokusali da nadju argument da osporavaju i odbrane ono sto je neodbranjivo pa posto oni ovo pri kraju nisu procitali evo im jos jednom kao definitivni zakljucak: ”Vujošević je pokazao da je ‘grobar’, ali naše košarke. Iskopao je raku, ako bude imao dovoljno vremena, sigurno će je i zatrpati".

Don Quijote

pre 20 godina

Ne znam bre sta vam je ljudi.Nisam bas zaljubljenik ni Partizana ni partizanovog "lobija", naprotiv, ja sam od "onih drugih", lepsih i boljih, ali toliko bacanja drvlja i kamenja na Vujosevica, pomalo mi je nerazumljivo.Iskreno receno.Da bi nesto funkcionisalo dobro, potrebno je da svako korektno odradi svoj deo posla. Cinjenica jeste da mi imamo i boljih trenera nego sto je Vujesevic, ali se na njega ni u kom slucaju ne moze svaliti sva krivica za neuspeh na EP.Krivi su svi, najvise ljudi iz KS koji su odlucivali da se na ovo takmicenje posalje ekipa koja nije najbolja koju smo mogli poslati, koji su na taj nacin podcenili i takmicenje i svoje sportske rivale na tom takmicenju, a i surovo se poigrali sa nasim zivcima, i sa ugledom nase kosarke.To kao prvo.A kao drugo, sta reci o "zvezdama" i "zvezdicama", koji su uzleteli, Bozemeoprosti, do samih nebesa, pa bi sa tih nebeskih visina da oni odlucuju koje je takmicenje dostojno njihove bozanske prisutnosti, i koji bi i sopstvene trenere da biraju?!
Gde bre to ima u svetu, da igraci biraju trenere? Svasta. Svako treba da ispostuje i odradi maksimalno korektno svoj deo posla, i to je to.Niti igraci mogu donositi odluke, niti ljudi iz Saveza niti trener mogu uci u teren u ubadati trojke i igrati zonu.Kod nas je sve to, brate mili, nekako izmesano, svi bi ponovo hteli samoupravljanje ili Bog ce ga znati sta.
Neki nisu jos uvek shvatili, i trebalo bi im to pod hitno dojaviti, da je vreme pijanki pred finalne utakmice, i to do sitnih sati, proslost.Danas svi znaju da igraju basket, i nema sale.Ni sa kim.Ako to ne shvatimo sada, shvaticemo bez sumnje posle sledece packe i hladnog tusa, koji nam je sudjen, ako se nesto u glavama ne promeni, i ako ne sagledamo realnost koja nas okruzuje.

Milos

pre 20 godina

Izgleda da svi ovde previdjaju činjenicu da je Koturović bio naš daleko najgori igrač na ovom prvenstvu, on je poslednji koji bi smeo da se oglašava...

Bracad

pre 20 godina

E, pa stvarno ne mogu da verujem da postoje ljudi koji nemaju oci. Neki odavde ocigledno nisu gledali EP u Svedskoj ili nemaju pojma o kosarci. Ljudi, bre, pa vec pre pocetka prvenstva se znalo da necemo da napravimo nikakav uspeh. Sam sastav ekipe koji je oformio SELEKTOR je ocajan. Igra...?! Nema veze. Nikakva prepoznatljivost nase skole kosarke, individualnost i nemastovitost su ocigledno karakteristike Vujosevica. Bio sam i u Turskoj i u Svedskoj i video sam razlike u vodjenju ekipe. Pesic je bio mnogo smireniji i takticniji od Vujosevica koji je nekim kvazi optimistickim izjavama pokusavao da se opravda, ali mu nije uspelo. Ko je vodio glavnu rec? Vujanic? Klinac koji, jeste dobar, ali jos MNOGO treba da uci. Sta je uradio? Nista i pored toga sto ga je Vujosevic furao samo tako. Koturovic je i trebao da prica prvi jer je i najstariji u reprezentaciji. Svaka cast!!!
A ja sam vam jos jedan svedok da sam video sta se radilo i kako se radilo. Sve je tacno. Kada bih sad pisao, bilo bi 10 ili 20 puta duze od njegovog intervjua, nije fer...

DaX

pre 20 godina

Vujosevic je javno rekao da snosi svu odgovornost za neuspeh reprezentacije... Ali, Koturovic je fenomen! Niko do sada nije opravdavao svoje neznanje na terenu blacenjem trenera... Bio je totalna rupa u reketu i nije se sastavljao ni u jednoj tekmi, a sad jos proziva i Pedju koji je za njega KRALJ... Koture, idi i leci komplekse na drugoj strani, a sto se tice odgovora na buduce pozive selektora, hahaha pa ko ce tebe da zove kad zaigraju Diki, Rebarac & Co. Ni peskire im neces dodavati, bruko!!!

Superhick

pre 20 godina

Koturovicu,da bi kritikovao druge,moras poci prvo od sebe i tvojih "sjajnih" igara u plavom dresu.Koliko si imao skokova,koliko asistencija,koliko procenat sa linije slobodnih bacanja.Ne mozes me ubediti da je sve do selektora (ma ko i kakav on bio).Ti, realno,ne zasluzujes plavi dres ni po igrama ni po ponasanju.Tako da bi bilo mnogo bolje da malo vise treniras i radis na sutu,skokovima i koje cemu nego da punis novinske stupce ovakvim izjavama.Tvoje je bilo da pruzis maksimum,ako si ga pruzio, onda ti nije mesto ne u reprezentaciji nego ni u nekom osrednjem prvoligasu u SCG,a ako nisi pruzio,ko je kriv...Sta ocekujes od trenera,da on izvodi bacanja za tebe?!Sram te bilo!

Ivan

pre 20 godina

Koture,svaka ti cast! Jeste da si bio jedan od najgorih igraca na sampionatu, ali je sve sto si izjavio jedna surova istina. Posle svega ovoga, logicno i ispravno je ocekivati samo jedno - ostavke Divca, Danilovica, "gospode iz KSSCG", Vujosevica i ostalih koji su odgovorni za sve ovo sto se desava nasoj kosarci. Dotakli smo samo dno zarad licnih interesa pomenute "gospode",i zarad interesa KK Partizan. Boze moj,pa kakva smo mi to zemlja,boze pomozi nam...

Milivoje

pre 20 godina

O kako je mudar ovaj Koturović.Samo ne znam zašto nam nije objasnio kako je prespavao cijelo prvenstvo, sa Jarićem direktni krivac ispadanja od Litvanije.Čini mi se da su on i Vujošević najsličniji u ovoj već dobro podijeljenoj reprezentaciji.Jedini spas je povratak Dušana Ivkovića koji bi imao autoritet nad ovim umišljenim zvijezdama.

zoran

pre 20 godina

Kotur je u pravu, kakav je to trener Vujosevic?
Neki prijatelji mi kazu: "to kazes zato sto navijas za Zvezdu".
To nema veze - i Obradovic je bio selektor, ali je znao svoj posao! Vujosevicu treba zabraniti rad u nasoj kosarci!

Nikola

pre 20 godina

Prosto kratko i jasno
- Selektor bira igrace
- igraci ne biraju selektora
Ako je neki igrac lose igrao celo prvenstvo onda je to greska selektora koji ga je pozvao a ne njegova.

Mislim da se sa ovim zavrsava sva diskusija ako nekima ni ovo nije jasno - zalim, prostije ne moze.

Kad brod potone kapetan je prvi i jedini na tapetu.

Branko

pre 20 godina

Nikome nije svejedno što je naša reprezentacija prošla tako na Evropskom prvenstvu, ali ovakvi komentari govore više o onima koji komentarišu, nego o akterima. Smučilo mi se da slušam i čitam komentare (koji su inače počeli pre prvenstva) o tome kako je u reprezentaciji katastrofalno stanje zahvaljujući tome što je pobedila grobarska linija ujedinjena sa KSSCG. To je stvarno smešno i liči na mišljenje ekstremnih navijača Zvezde kojima nije važno da li će naša reprezentacija da pobedi več je važno da grobari izgube ili da ih nema bili oni i najveci sportisti ove zemlje. A ako je trener ili većina igrača iz Partizana onda ću da navijam za nekog drugog. Možda i Vujošević i nije najbolji trener, ali setite se da smo birali selektora zato što nije hteo Pešić da ostane, da Maljković i Duško Ivanović i slični takođe "nisu mogli". U toj situaciji je došao Vujošević na mesto selektora, a ne posle prižljivo smišljane zavere koja je spremana decenijama unazad s ciljem da se uništi naša košarka. Onda dolazi igranka Divac još mnogo ranije odustaje, Radmanović neće (verovatno je Vujošević kriv i za sukob Pešić-Radmanović), Čabarkapa neće, Miličić neće, Pavlović neće, Rebrača operisan, Tomašević operisan, Tarlać povređen, Krstić povređen, Bodiroga se oženio, Šćepanović nije igrao celu godinu, Jovo Stanojević nestao, Rakočević odustao i Boga pitaj ko još. Kažite za šta je od ovoga mogao biti kriv Vujošević, pa da ga razapnemo. Kažite mi kako može bilo koja ekipa da bude prvak bez bar desetorice prvotimaca, drugo je što neki narcisoidni likovi žele uvek da budu prvaci i kad to ne budu traže krivca (normalno je da oni tome nisu krivi). Mi smo predodređeni da budemo prvi na zemaljskoj kuli i ako to slučajno nismo jedne godine ispade da postoje zavere saveza, trenera, favorizovanih igrača-šaljivdžija, partizanovaca i ko zna šta još. Otkriću vam nešto: mi sa ovom ekipom nismo najbolji u Evropi i nismo ni trebali biti prvaci. No, da su na terenu bili Sale Đorđević, Saša Danilović i Vlade Divac, mislite li da bi neki trener mogao da toliko utiče na njih da izgube svaku utakmicu. Nema šanse. Verovatno ima dosta i krivice Vujoševića u tome što je Kirilenko slomio nos Jariću i što je Peđi otišao članak. Kad govorite o trenerskoj krivici onda govorite o tome konkretno, kada je i kako mogao drugačije da taktički, strateški ili organizaciono bolje nešto da uradi. Ne može biti kriv trener za odustanke pojedinaca. Što se tiče favorizovanja nekih igrača, izvinite, ali ću vam otkriti još nešto ima boljih i lošijih igrača. Peđa spada u bolje i nije čudo što je favorizovan. I sledeći selektor ne bi trebao da ima isti odnos prema pobegulji Rakočeviću i Marku Jariću koji je sve utakmice odigrao sa slomljenim nosem. Na kraju neki konstatuju da je Vujošević i loš trener i loš čovek. Kako li do toga dođoše, ne znaju ni čoveka lično, a košarci diskutuju samo kad treba nekog popljuvati. O Koturu neću da pričam, sve je on rekao o sebi, a ne o Vujoševiću, mada ruku na srce u svom intervjuu je samo mlatio praznu slamu, krivica Vujoševića je neopipljiva, njegov tekst je mogao shvatiti samo jedan komentator koji poziva na inteligenciju a nadimak mu je «nipple». Ljupko, zar ne? I tako će Kotur postati naš idol jer nam je objasnio da smo mi i sa trećom ekipom najbolji na svetu, ali je kriv neko drugi (trener) koji je grobar naše košarke. Normalno budućnost je u Koturu. Verovatno i Likolitov tako misli.

nikkola

pre 20 godina

vujosevic leti posle prvog zasedanja strucnog saveta ksscg. drma mu se i mesto trenera u partizanu.
ja navijam za pfc i mislim da nas je ubio ovaj covek. ako se setite ekipe predprosle sezone i rezultata u evroligi, to je pravo merilo.
kotur je jedini imao m*da, ali nadam se da ce i ostali igraci da se izjasne o selektoru, tj. da li su za ostanak DV. to je mnogo vazno!!

jadnom koturu i ostalima

pre 20 godina

stvarno sam se nacitao gluposti i kada bi neko zeleo da kupi nasu glupost bili bi smo kao svajcarska .vise nego ocigledno je ko kome smeta,krmena zlezda godinama je u zaostatku u odnosu na partizan i sada na svaki nacin pokusava nekim akcijama pocev od napada na sve sto ide iz partizana pa do pritiska na sudije .o kakvom se to lobiju pise u kosarci ,partizanovom ako je i tako onda se nista ne treba menjati jer pogledajte samo u poslednjih 8 godina koliko je taj lobi doneo medalja,koliko je taj lobi dao igraca za repku,koliko su igraci iz tog lobija cak i kada nisu igrali za reprezentaciju dolazili i bodrili nase kosarkase bilo gde da su igrali,a gde su bili majstori cigani dok je repka igrala prema tome ne lupajte i ne javljajte se sa glupostima.koji lobi bi vi da ubacite slovenacki,ili savicevica i stojkovica da prebacite u kosarkaski savez,uostalom sta su vam bogosavljev i ekipa pa zar su i oni grobarski lobi,kako vas samo nije sramota,kao smeta vam vujosevic sto psuje i vredja ,pa magarci upravo sam gledao snimke barselone i panatenaikosa i obradovic i pesic ubise od j....a mrtve majke i ostalih stvari o cemu vi pricate sta rade drugi treneri ceskaju po jajcima i p..e k...c igracima ,pa vi ste em glupi em bezobrazni em nemate pojma o sportu,ako mi nadjete i jednog trenera u svetu u bilo kom sportu javite mi.a oni koji su stvarni grobari nase kosarke to ste vi cigansture a sada cu vam i objasniti jos jednom a zeleo bi da se i drugi ukljuce u to.konacno posle toliko godina smo dosli do toga da imamo jedan:
partizan
fmp
buducnost
krmenu zlezdu
hemofarm
vojvodinu
znaci 6 jakih timova i umesto da drzimo taj kvalitet a samim tim da pojacavamo kvalitet i ostalih 6 timova ,koji bi isto tako napredovali i bili sve bolji uz ove spomenute klubove,sta se desava pravi grobari nase kosarke odlaze iz te lige i pojacavaju slovenacku i hrvatsku kosarku.ne sakrivajte se iza sponzora jer za to dobijate samo mrvice ,ne sakrivajte se iza kvaliteta jer ta liga nije nista jaca od ove nase (izuzetak cibona i mozda olimpija)vec je siguran sam slabija.i pitanje zasto ste sahranili nasu ligu,odgovor je zato jer godinama niste nista mogli da osvojite pa vam je trebalo da odete u inostranstvo da igrate medjunarodne utakmice,smesni ste mnogo.smesni ste sa akcijama i ja sam zlezdas i moje mesto na parkingu u ljutice bogdana,pa tako se ne pridobijaju navijaci ,mozete ih lagati dok su mali ali brzo oni porastu i budu svesni gde se igra pravi fudbal i kosarka,zvezda jeste nesto znacila u fudbalu (u kosarci ste smesni imate sve titule osvojene u periodu od 1946 -1957 a posle 1976 imat samo tri titule tako da se za kosarku ne javljate)ali ste sada toliko iza nas da vas mrznja i zavist ubija i jedva cekate makar neki mali neuspeh partizana ili nekog njegovog strucnjaka da bi ste pljuvali po partizanu.a da se vratim na genija kotura i njegovih 80% igraca koji nece da igraju ili nisu hteli da igraju zbog vujosevica.ocigledno nije citao izjave stojakovica gurovica i ostalih ,mozda je njegovih 80%posto on sam a svi ostali igraci 20% posto omalovazava i stojakovica,stvarno bedno i mucno a vi cigancici kada budete shvatili i uporedili kao sto vi kazete lobi u kosarkaskom savezi i pogledate njihove uspehe i pogledate lobi u fudbalskom savezu i njegove neuspehe,ja sam pre za onaj prvi lobi jer znam da ce vec ne sledecem prvenstvu osvojiti medalju a onaj drugi lobi gleda samo kako da kresne neku lovu i da zapali.

niple

pre 20 godina

Citam komentare i prosto ne mogu da se nacudim onima koji kazu "Vujosevic je preuzeo odgovornost na sebe za neuspeh reprezentacije" , jeste rekao je da on snosi odgovornost i dodao da nece dati ostavku, vec da mogu da ga smene. El to snosenje odgovornosti??? Nema odgovornosti bez posledica, a ona je da Vujosevic sam podnese ostavku, tada bi moglo da se prica da je on PREUZEO ODGOVORNOST na sebe. U suprotnom ubica ce sutra reci "ok ja sam kriv, al bre ne bi u zatvor". Al' vidim da ovde bar 50% ne zna sta znaci preuzimanje odgovornosti i krivice na sebe. Dakle odgovorni Vujosevicu podnesi ostavku, ne cekaj da to iz saveza kazu da ce da te smene, pa da ti to bolje ucinis sam zbog javnosti i tvoje reputacije...a tako ce i biti, podnece on sam kad budu resili da ga smene garant.

Rasa

pre 20 godina

Deco moja draga kada pricamo o grobarima,treba se pomiriti sa cinjenicom da su nasi najbolji treneri po Evropi grobari lepote evropske kosarke i da svojom igrom na rezultat samo pune svoje dzepove bez porevise brige o lepoti.A da moze i lepo i uspesno videli smo od Litvanaca i Spanaca, a Grci i Rusi su sa mnogo boljim timom od naseg pokazali sta nasa skola kosarke moze.Da nije bilo extra talentovanih kosarkasa kod nas tesko da bi Duda, Obradovic ili Boza napravili ista. Pesicu svaka cast jer smo u Turskoj igrali najbolji i najlepsi basket,a trener koji dobije Amere i postane prvak sveta zasluzuje postovanje.Kada je rec o Duletu on je trener veliki radnik i stvaralac,a za selektora pre treba menadzer i psiholog.Uostalom covek je zrtvovan kako bi se izblamirao i napravio mesto za "nasa velika trenerska imena".Ocigledno da covek nije deo klana a Divac i Danilovic su suvise mladi da bi se sa tako namazanim tipovima nosili ozbiljno.Zato ne brinite i evo nama Dude ili Zeljka da nas spasavaju u Atini ali sa naravno pravim timom.I odjednom ce savez naci nacina da privoli sve najbolje da zaigraju.
Pedja je pokazao da nije lider,da je sjajan kosarkas,da bezi od odgovornosti i da je sklon povredama kada je najvaznije, sto nije njegova krivica.Kada nema Divca ili Vebera,samo sto dalje od lopte.Vujanic je navikao da igra 40 minuta i bez te minutaze on nije isti igrac.I na kraju mi Srbi moramo da se pomirimo da neko na ovoj planeti takodje ozbiljno radi na kosarci i da bi verovatno i sa jos nekim igracima prosli slicno sa Litvanijom i tada bi verovatno do sada vec bio lincovan Dule Vujosevic.Dakle malo razuma i strpljenja.Ovde kod nas ima stofa ali je pitanje kako ce ljudi u savezu uspeti sve to da skroje.Veci je problem u politicarima u kosarci nego u operativcima(igraci i treneri,ne menadzeri).

Sramota!

pre 20 godina

Sto rece Sale nacionale: "NEKI IGRACI CE OSTATI UPAMCENI SAMO KAO VISOKI , ALI NE I KAO VELIKI!"
Mislim da je svaki iskreni ljubitelj kosarke shvatio da Vujosevic nije spreman za selektorsku funkciju, i Koturovic ima pravo da iznese svoje misljenje. Ali problem je ocigledno u tome sto je Koturovic jako ljubomoran na Stojakovica. Ja zaista ne znam kako ce vise ikada moci da pogleda Pedji u oci. Zar tako pricati o prvom neamerickom igracu koji je 2 puta za redom pobedio u brzom sutiranju trojki, koji igra za jedan od 5 najboljih timova na svetu, koji je dobio kapitensku traku reprezentacije svetskog prvaka.
SRAMOTA KOTUROVICU! PUN SI ZAVISTI I LJUBOMORE PREMA PEDJI. MOZDA NISI LOS KAO KOSARKAS, ALI SI OVIM CINOM POKAZAO DA SI VEMA MALI KAO COVEK!

grobar

pre 20 godina

Partizanivac sam i ne zelim uopste da branim Duleta,ali me jedna stvar nervira.Da je neki igrac to rekao koji je sve svoje kvalitete pokazao na terenu to bi razumeo,ali sto to prica Kotur onda mi nikako nemoze biti jasno.Prvo taj prvi centar nase reprezentacije treba da vidi svoju statistiku,posle neka vidi statistiku svojih suigraca i onda pokusa da pronadje greske trenera.Ja sam za to da Dule treba da napusti repku kao i Partizan,i molim cenjenu gospodu da prilikom spominjanja Duleta zaobidju imena Vlade Divac i Sasa Danilovic jer oni su svoju snagu najvise pokazali upravo u reprezentaciji.

Milos_CZ

pre 20 godina

Ufffff. Neki ljudi nikada nece shvatiti. Nista mi ne preostaje nego da kazem da je Koturovic apsolutno u pravu! Pa gomila ljudi ovde krivi KOTUROVICA za ono sto se desilo??? Znaci JEDAN igrac (ili 2, neki optuzuju i Jarica i sl.) je kriv sto EVROPSKI i SVETSKI prvaci zabeleze CITAVE DVE POBEDE NA PRVENSTVU i to OBE JEDVA!!!
____________________________________________
____________________________________________
1. STA JE TO VUJOSEVIC URADIO NA OVOM PRVENSTVU??? EEEEEJ! Pa mi smo jedino Svedsku i Tursku pobedili na CELOM SAMPIONATU, i to obe utakmice JEDVA!!!
Ovo je krajnji domet tima po njegovom """strucnom""" misljenju?!?

2.STA JE DJURA URADIO NA PRVENSTVU???
Koliki mu je prosek poena??? 4 ili mozda cak 5 poena! Kakav kljucni igrac! A KOLIKO JE VREMENA PROVEO NA TERENU?!? EEEj? Zasto? Zbog skokova, poena ?ukradenih lopti? ili MOZDA SLUCAJNO ZATO STO IGRA U KK PARTIZAN? Koji vam je odgovor najlogicniji???
Zasto Askrabic nije dobio MNOOOGo vecu sansu? Tim ne bi mogao da igra bez Djure ili sta drugo onda???

3. Ovo je ubedljivo najsmesniji od svih:
Rakocevic se ne uklapa "u moju zamisao igre" i tako dalje da ne duzim (svi znate). Pa ovo i najveci idiot koji nikad nije video kosarku smatra za najgori i najgluplji potez!
PA JEL' SU MU I ZA OVO I ZA TAKTIKU KRIVI IGRACI??? EEEEEEJ?!?

4. Sta su uradile odlicne izmene koje su jos gore od Djure? Ko da nisu sami mogli da plate karte za tekme, pa da ih gledaju sa tribina??? Kaze Dule Vuj. da nije imao kad da ih uigra. Pa ili je to trebalo za vreme priprema, ili u krajnjem slucaju, ako ne sme da im ukaze poverenje, sto ih je onda zvao???

5.KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA KRIVITE IGRACE KOJI SU OTKAZALI???
Pa pogledajte Askrabica, najboljeg centra lige. ""Patriotski"" se odazvao veeelikom patrioti Vujosevicu, i sta je dobio?????????
Sedeo je na klupi, a igrala je SJAJNA PARTIZANOVA IZMENA!!!
Pa mnogi od tih igraca su znali da ce im se ovako nesto desiti, pa su zbog toga i otkazali.
Zasto bi Milicic (ili bilo koji mladic) dobio prednost u odnosu na Askrabica (Darko je trenutno isuvise mlad i neiskusan) A KAMO LI ONDA u odnosu na sjajnog SUMO-RVACA, Djuru.

6.Rekao je Vujosevic da nam je napad solidan. Postigli smo 75.0 poena po utakmici (izvor b92). Po tome smo sjajni 11!?!
Ali, zato smo po primljenim kosevima "medju prvima". Primili smo 82.4 poena po utakmici. Ocigledno, i odbrana nam je bila sjajna. Ko je za to kriv? Igraci?!? Pa nemojte se zavaravati. To je trener morao da ih nauci kako se igra i SARADJUJE! Mi NISMO bili tim ni u ?jednoj? utakmici. Pobedili smo jedino kada je individualan kvalitet bio dovoljan!
DAJTE BRE LJUDI!?!

7. Jos jedan smesan razlog je da je "kvalitet igraca GLAVNI UZROK OVAKVOG REZULTATA u Svedskoj". Pa ne treba biti genije pa reci da bi bilo mnogo bolje da su svi dosli (APSOLUTNO NEBITNO ZBOG CEGA NISU, pa i oni su ljudi). Problem je u tome da je i ovaj tim sa izvesnim izmenama u sastavu(koje su samo Duletove greske) mogao MNOGO VISE. Pa i ja bi sa prvim timom osvojio sampionat. Pravi trener nam je trebao SADA, ali mi ga nismo imali. Sa mnogo bolje POSTAVLJENOM odbranom, Rakocevicem kao plejem, Jaricem kao DVOJIKOM, Askrabicem i na sekunde Djurom (ma ni toliko), bilo kakvom ozbiljnom strategijom u napadu (uzgred budi receno, PUCANJE 30-50 trojki u toku JEDNE utakmice nije ozbiljno) mi smo mogli svakoga da pobedimo.

8. Avdalovica kao igraca za "specijalne zadatke necu komentarisati (on sam i nije kriv sto je pozvan), a posebno ne same "posebne zadatke" zbog kojih izgubismo dva poena svaki put.
________________________________________

JEDINI KRIVAC JE VUJOSEVIC!!!

Nikola_USA

pre 20 godina

Koture majstore! Progovorio je neko.
Vujosevicu seti se sta je Obradovic uradio posle OI. Zauzeo je tek 5 mesto pa je podneo neopozivu ostavku. Ucini i ti to.
Verujem da nije bilo nikakve komunikacije na relaciji Kotur - Vujosevic i da je to razlog zasto je ovaj covek lose igrao. Setite se kako je Kotur igrao protiv "Dream Team"-a!

Ivica KS

pre 20 godina

Nije bitno vise ko je kriv. Sta ja imam od toga sto je neko kriv. Ocenjuju se samo rezultati. Njihovi su LOSI!!! Ostaje sta? Promena. U sportu se prvo menja trener. Normalna, casna osoba bi barem ponudila ostavku na razmatranje. Znam da se crnogorci tesko odricu fotelja ali, ima jednu u Partizanu. Toliko je sposobnih trenera da je smesno i razmisljati o nekome koga postuju jedino igraci tima kojeg trenira. Koturovic je bio los u Svedskoj i jedan je od krivaca za poraz, OK. Ko ga je pozvao? Njega i sve ostale. Da li nam je potreban trener koga NIKO ne postuje osim klinaca iz Partizana. Pet puta svetski i osam puta evropski prvaci!!! Ovo je sramota. Naravno, potrebno je prvo promeniti SVE u KSSCG koji su uspeli da uniste ligu a sada ce i reprezentaciju.

Milivoje

pre 20 godina

Stvarno je nevjerovatno kako se ponašaju i šta zamišljaju ovi današnji reprezentativci kao da su oni udarili temelje našoj košarci a ne generacije iz 60-tih , 70-tih i 80-tih godina.Te neće da igraju, te premoreni te nedaju im žene , nevalja ovj selektor , nevalja onaj selektor, a sve što imaju i sve ugovore što su sklopili i svi milioni eura su zahvaljujući slavi jugoslovenske košarke.Odbojkaše za onaj poraz nikad ne bih mogao kritikovati, uvijek se bore , onakva nesreća se dešava samo jednom , ali sama je ova generacija iskrčila put našoj odbojci.

ognjen

pre 20 godina

Neki ljudi ovde stvarno pojma o basketu nemaju. Pedja nije nista uradio za nas? Pa setite se EP pre dve godine. Ko je bio MVP?
Ko je dao 30 poena i preokrenuo rezultat protiv Spanije u polufinalu. Ko je prosle godine u finalu ubacio 26 poena. Cinjenica je da on nije igrac koji odlucuje ali je isto tako igrac bez koga ne bi mogli ni da sanjamo o dve zlatne medalje 2001 i 2002 godine.
Dalje, zasto niko ne prica o Vujanicu?
On je UBEDLJIVO najvece razocaranje. Decko ne zna da spoji smislenu recenicu a o nekoj slozenijoj analizi utakmice da i ne govorim. Gde ide nas najintelektualniji sport (oduvek je to bio-do skora)? Vujanic je u nasoj ligi bio zasticen kao beli medved i Ljuca i ekipa su mu svirali svaku teatralnost (kojima je sklon). Cim toga nema vidimo kako to izgleda. Kako se samo Skiper zaj...!!!
Mislite malo o tome.

Istina

pre 20 godina

Ljudi bre sta se zanosimo sa tim da bismo uz Pavlovica,Cabarkapu,Milicica i Radmanovica osvojili nesto?Pa oni su samo osrednji igraci u nasoj A ligi!To sto se nisu odazvali pravi igraci to je problem!Nece jedan Bodiroga da rusi sebi ugled time sto ce da igra za reprezentaciju(citaj:Partizan). Hvala Divcu i Danilovicu na svemu ali ne moraju da se oduzuju Vujosevicu, tako sto ce da ga stave za selektora!!! Covek nije za taj posao i da je prave lige i kosarke kod nas on ne bi vodio ni ekipu iz druge srpske lige!!!A ko su mu bili pomocnici, pa od prvog dana se videlo da necemo nista osvojiti, samo smo se zanosili.Svaki trener je UVEK kriv za poraz, i on da je covek podneo bi ostavku, ali posto svi vidimo da nije, on ce ostati dok ga ne oteraju, .Nikad nista vise necemo osvojiti ako se ne promeni sve iz korena, znaci savez, trener, liga, sve.SRAMOTA!

Ipsilon

pre 20 godina

Baš zanimljivi komentari, nema šta. Većina vas i zaslužuje takvog selektora i još gore rezultate od ovog (što će i biti verovatno). Dakle, treba vam selektor po zanimanju berberin, po mogućnostu da zna sve kočijaške i mornarske psovke, i da na taj način zbunjuje igrače koji su svi redom pesnici i književnici, i poneki akademik. Ta kombinacija bi bila idealna da se pobedi Andora u drugom produžetku. I ne dirajte više igrače koje ste prošle godine kao krdo čekali ispred skupštine i pevali s njima, a sad ih pljujete. Koturović ima zlatnu medalju sa svetskog prvenstva, u pobedi protiv drim tima je odigrao odlično. Razmislite kad je neko od vas postigao tako nešto, i kad će. Isto je i sa ostalim igračima. Krivica je brava koji je napravio lošu selekciju a ne igrača koji su se odazvali (jer su oni to s ponosom učinili za razliku od nekoliko iskompleksiranih i napaljenih klinaca). Tačno je da igrači ne treba da biraju selektora, niti navijači. Ali svi vide da čovek nema vezu sa vezom. I još nešto, rekao je da neće da daje komentar, a pola od ovih pljuvatorskih komentara mi mirišu na njega.

B92

pre 20 godina

Trener je taj koji odlucuje kako ce da se igra. A kako se igralo - NIKAD GORE! Nijedna uigrana akcija, cak ni dobre blokade za Pedju. I za to je ODGOVORAN SAMO I ISKLJUCIVO TRENER. Igrac moze bolje ili losije da odgovori onome sto je trener zamislio. A nece biti da oni nisu hteli da igraju dobro. Zna se ko je odgovoran za selekciju igraca, pripreme, taktiku i vodjenje utakmica. I taj ko je odgovoran TREBA I DA ODGOVARA!!! Pa koji to covek obeca medalju, posle 6. mesta kaze da je on krivac sto nije bilo bolje, i onda mirne duse kaze kako nece da podnese ostavku!!! EJ BRE!!

Jare

pre 20 godina

SVAKA CAST KOTUROVICU. Jeste li vi ljudi gledali ovo prvenstvo ? Igra plavih je bila sramotna, i mislim da se cela Srbija obrukala na tom prvenstvu. Vujosevic je pokazao da nije ama NIKAKAV takticar, a ni trener. Stojakovic je igrao 1 na 1 kroz cjelo takmicenje dok su drugi gledali sta ce da uradi. Hvala bogu da je neko ovo rekao protiv Vujosevica i nadamo se da ce ga zameniti sto brze. Sramota za Srpsku kosarku.

gajo mitrovic

pre 20 godina

Sticajem okolnosti jos prije odlaska na EP sam cuo od jednog reprezentativca da su Vujosevicu smjesne sale Pedje Stojakovica (od tog istog sam cuo i da je Pedja sjajan momak i da mu je cak bilo i neprijatno u tim situacijama) i da je pitao Pedju kako se njemu svidjaju akcije koje on prethodno objasni drugim reprezentativcima. Mislim da je to smjesno i mislim da je Kotur u pravu i da bi jos neki propricali ali... Vujosevic je smjesan i nema autoritet i mora otici sa mjesta selektora inace smo pukli i za Olimpijadu. Sjetite se one taktike faul u zadnjem napadu samo da bi imao zadnji napad pa ako neko moze to da mi objasni neka mi pise na mejl molim vas.

Miki

pre 20 godina

Sve mi je jasno, i da neko podrzava Koturovica i da ga neko kudi, ali nije mi jasna prica o partizanovom lobiju.
Pa ciji je trener Z.Obradovic, ciji je Duda Ivkovic ciji su igraci nosili igru reprezentacije godinama.Pa nece valjda lobi Zdravlja iz Leskovca da dominira? Pogledajte listu najboljih strelaca na dosadasnjim EP. Kicanovic, Dalipagic,Danilovic,Djordjevic,Divac,Paspalj,...Oni su na vrhu te liste. Ciji su to igraci?
Svaka cast zvezdi ali njeni igraci su se pojedinacno pojavljivali u reprezentaciji.
Moku je nasledio Z.Radovic a njega Sasa Obradovic.To su tri prava autenticna zvezdasa u poslednjih 20 godina koji su igrali za reprezent. Stojakovic jeste Zvezdas ali je on samo prosao kroz nju slicno kao i Tarlac. Rakocevic je zvezdas ali nista nije pruzio.
Sto se Vujosevica tice, mislim da je ocajan i voleo bih da ode iz Partizana ali bi i Koturovic mogao da cuti, bio je jadan.

Dejan

pre 20 godina

Sram te bilo Koturovicu,zaista samo to imam da kazem.Kako ga bre nije sramota da sada tako prica.Mogao je lepo da ode iz reprezentacije i da se ne vraca(jer i ne zasluzuje da igra),a ne sad da pluje i koristi trenutnu situaciju da se sveti.Inace njegove igre na prvenstvu ne treba ni komentarisati.Kome se ne svidja ne mora da igra i gotovo,ali Koturovic ocigledno misli i oseca se izabranim da komentarise i lupa gluposti.Zaista treba da cuti jer je bio najgori.

antee

pre 20 godina

Voleo bih da me neko podseti, posto sam bio veoma mali, da li je Vujosevic bio trener i Zeljku Obradovicu? A posle je Obradovic preuzeo (taj isti) Partizan i napravio nesto, rekao bih, u Evropi. Koliko trofeja van (ex + sve posle)Yu Vujosevic ima? To bih voleo da znam.
Koliko se secam Koturovic ima zlato sa svetskog prvenstva i odlicno je igrao, u poslednjim utakmicama Drobnjak skoro nije ulazio u igru.
Nisam strucnjak, ali koliko je vazno da trener postavi igraca na pravu poziciju, da li sam Drobnjak ide da sutira trojke, a u reketu promaja? Cini mi se da Pedja ne moze da sutne kako treba ako pre toga vuce loptu od centra, onda gradi sebi poziciju a svi mi skacemo od srece sto je pogodio trojku? :)

calijab

pre 20 godina

Vidim u komentarima i neko genijalno misljenje kako je na ovom prvenstvu pobedila lepa i napadacka kosarka.Mora da se taj koji je to izjavio skolovao gledajuci utakmice sezonskog dela NBA kada timovi sklepaju taktiku 5 min pre tekme jer igraju na dva dana.Litvancima svaka cast,ali realno ovo je bilo jedno od slabijih prvenstava.Glavni uzrok su bas slabe odbrane svih timova.Pa bilo koji tim protiv rep. Jugoslavije iz vremena Obradovica ili Ivkovica,ili one sjajne reprezentacije Litvanije sa Marculjonisom ne bi imao sta da trazi.Pa svi su i protiv slabih reprezentacija(medju kojima je ovaj put bila i nasa)primali preko 75 koseva.Celo prvenstvo je licilo na letnji kamp NBA.Zato je nas neuspeh jos i veci!!!
A o lepoti kosarke,pa to je relativno:neko voli takticko nadmudrivanje i vestinu igraca,a neko da grickajuci kokice gleda debelog Sejkila kako mu se ne sviraju faulovi dok lomi kos...Sto rekose Ameri:kosarka je dobra stvar da se popuni vreme izmedju cetvrtina.

Slavisa

pre 20 godina

Smenite Vujosevica!!!
Jeste Kotur igrao lose u Svedskoj ali lose su igrali i Stojakovic i Vujanic i Gurovic, i Jaric nije bio bas sjajan...
Svi su igrali ispod svojih mogucnosti. Naravno ako je neko mnogo dobar on ce i ako igra sa 50 posto i dalje biti dobar ali mi se cini da to nije cilj.
Kako to odjednom niko nije u formi, da nisu mozda zaboravili da igraju. Nisu naravno, vec je trener ocajan. Uz pravog trenera bi makar odbranu igrali kako treba i mozda bi podigli formu tokom priprema i utakmica.
Da samo ponovim vec sto puta ponovljene OCITE greske selektora. Pozivi igracima bez da ih je pitao da li ce da igraju, Askrabica je odmah zvao kao mladog a onda ga opste nije pustao da igra, nije pustao Vukcevica - nek neko kaze ko je bolji bek (pozicija dva, za one koji znaju sta je to) od njega na prvenstvu (igrao je final four za Sijenu i bio glavni igrac), VUJOSEVICEV PREKRSAJ (na kraju svake deonice), na pripremama nije uigravao tim vec mu je silovao Stojakovic...
Sramota. Jos jednom - dole Dule.

ognjen

pre 20 godina

I jos samo nesto: nikad reprezentacija YU u kosarci nije delovala tako mocno, igrala tako lepo i leprsavo (ne racunam bivsu SFRJ) kao na EP 2001 godine pod vodjstvom Svetislava Pesica. Usudjujem se da kazem (a gledao sam na hiljade utakmica) da je to najbolje vodjenje jedne nase ekipe koje sam video. Setite se da je to godina posle debakla u Sidneju kad nismo mnogo ni ocekivali od prvenstva. Zato je svako poredjivanje Vujosevica i Pesica prilicno glupo i nema veze sa mozgom.

the destroyer

pre 20 godina

Ljudi, čovek je potpuno u pravu za ovog tupavog "selektora"! Jeste da je Kotur loše igrao na prvenstvu, i da možda pokušava da opravda to na neki način, ali je i Vujo... veoma loš izbor. Goreg nisu mogli da nadju. Pa nema čovek ni znanja, ni iskustva a ni pravi odnos sa igračima (osim onih koje je trenirao, valjda), tako da će Savez morati da porazmisli o njegovoj smeni. Valjda neće on da bude selektor za Olimpijadu!??!!

Miki

pre 20 godina

Argument da Vujosevic nije nista osvojio je u redu, ali to nije razlog naseg debakla.
Da li je iko pre ovog cuo za Litvanskog ili Spanskog trenera?
Sem Joanidisa i Rekalkatija i Orsa nije bilo poznatijih trenerskih imena.
Velike trenere prave veliki igraci.
Djordjevic je stvorio Obradovica a Bodiroga ga ucvrstio na toj poziciji.
Duda je vodio Petrovica,Kukoca,Divca,Paspalja,Danilovica,Radju....
Malo li je?
Nekad su u NBA isli najbolji igraci nase reprezentacije a sad moze da ide svako ko jako zeli. Uporedite samo Petrovica i Rakocevica ili Kukoca i Cabarkapu ,Divca i Milicica i sve ce vam biti jasno.
Vujosevic jednostavno nije lik za to mesto, to je nesporno, ali i igraci su mi sumnjivi.
Problem su pogotovo "NBA-starovi" koji jednostavno moraju da igraju,po definiciji, a sa druge strane ni po cemu nisu dominantni u odnosu na protivnike koji NBA gledaju na TV-u.
Litvanci su najbolji primer.Ako nam reper za kvalitet bude igranje u NBA onda smo pukli.

Aki

pre 20 godina

Ma nije problem sto trener i nije neko evropsko ime. On je cak i bio u Evropi, vodio je Skavolini a mozda i jos neku ekipu. Problem je njegov karakter. Ne moze selektor da bude neko bez manira. Covek koji se okrece i pljuje ka publici (i to ka svojoj) koji urla na igrace, vredja ih, koji napada sudije i ponasa se kao neki odbegli ludak s vremena na vreme, ne moze da vodi nacionalni tim. Dule se mimo mojih ocekivanja fino ponasao u Svedskoj *bar na televiziji :)* ali po izjavi Kotura njegov odnos prema igracima se i nije promenio. Tesko se covek menja. A 6 igraca iz Partizana na celu sa Djurom... trudio se Djura, trudio se i Vule, ali mogao je i mene da povede i ja bih se trudio. Ovako je malo digao cenu Djuri i Vuletu pa ce lakse da ih uvalja. A Kostu Perovica ne znam ni sto je vodio. Kontam ako vec vodi mladog igraca i ako nije bitna medalja sto ga nije forsirao. Decko je nesumnjivo veliki talenat a presedeo je celo prvenstvo gledajuci Djuru na parketu. Sta tek reci za Askrabica? Nije Dule los izbor za selektora jer nije veliko trenersko ime, vec zato sto ne zna...

Bane

pre 20 godina

U redu momci zdrav komentar je uvek dobar,bilo kako bilo sada je i to proslo,ko je kriv i sta je trebalo raditi,sada je sve kasno,nije samo Vujosevic slab,ima tu mnogo slabosti, pocevsi od kapitena Stojakovica, svatite da Stojakovic nije kompletan igrac,
on je dobar momak,on je dobar suter i nista vise,pokazo je da ne moze da bude kapiten i vodi tim,on sa nacinom igre i svatanjem kosarke ima problema i u Sakramentu,kako je poceo da se povredjuje i to skocne zglobove koji su
primarni za sutere,budite sigurni da ce ga Sakramento prodati iduce sezone,o ostalima da ne komentarisem,tacno je da nam treba pravi autoritet-trener od koga se igracima tresu gace,jer mi smo ipak Srbi,nauceni na cizmu i pendrek,cim osetimo slabiju trenersku licnost pocinjemo da filozofiramo i prodajemo znanje,
ako je i od nas mnogo je,pametniji svoju bruku kriju i cuvaju,mi ni to ne mozemo.

Nino

pre 20 godina

Nisam za Vujosevica (ja sam za Zeljka,Bozu,Dudu)ali nisam ni za Koturovica.Kakav je pa on kosarkas?Nikakav.Djed u patikama.I sa dposle svega,nasao penzioner hrabros i da popljuje selektora.Tako je kad zoves nedokazane stare igrace.Znaju da poziva vise nece biti i svoje neznanje i neborbenost svali naravno na koga drogog nego trenera.

mali mrav

pre 20 godina

Citam ove komentare i ne mogu da shvatim neke pojedince. Verujem ja da je Pedja humanista i da je zaduzio severnoamericke Srbe, ali za nasu kosarku nije uradio nista! Ni u Sakramentu nije uradio nista. Zasto ??? Pa svaki put kada je gusto, njega ili boli peta ili neki drugi deo noge. Decko nema petlju i nije vodja. Dok je Bodiroge i Vebera on ce da igra dobro, ali videcete kada ode u neki tim gde bi trebalo da je on vodja desice se isto ovo sto se desilo sada u Svedskoj.

Nikola

pre 20 godina

Decko je potpuno u pravu.Vujosevic jednostavno nije dorastao da bude trener svetskih prvaka.Vestacki je Stojakovic proizveden u vodju,a na terenu se videlo da odgovornost preuzimaju Gurovic,Jaric i Drobnjak.Jos je Barkli rekao da Stojakovic nema kvalitete igraca koji odlucuje.Nije samo Vujosevic kriv.Kad reprezentaciju vode Cerovic,Bogosavljev i Varajic nista bolje ne mozemo ocekivati.Sto je najcrnje i ovaj tim uz ozbiljnog trenera(V.Djurovic npr.)i Stanojevica i Rakocevica mogao je do zlata jer ruku na srce ovo prvenstvo je najlosije u zadnjih petnaestak godina.

marko

pre 20 godina

koturovicu tvoje, kao igracu, je da igras a ne da pricas. kako to da pedji, jaricu, gurovicu i ostalima nije nista smetalo da pokazu kvalitet ili samo TEBI treba specijalan tretman. djura ostojic koji iako sam grobar nije bas neki igac mogao da stisne zube i pokaze ko je i sta je. tvoje je da igras jer si za to debelo placen (po meni i mnogo vise nego sto zasluzujes).

Mirza

pre 20 godina

Ma ljudi, Kotur je sam rekao da je bio los ali razmislite kakav elan imate na poslu ili u skoli kad vas sef ili profa nervira a vi morate da cutite. Ja Sam Zvezdas ali moja 4 najbolja ortaka su Grobari i idemo zajedno na utakmice PARTIZANA ali DULE nema POJMA. Pa da vredi nesto nebi sigurno bio u Jugi vec negde preko??? Od Obradovica nema boljeg trenera jer i on je '98 bio bez Dikija, Djoleta, Danilovica, Palje ali je ako se secate sve utakmice PRELOMIO u zadnjih 5'. E to se zove FIZICKA spermnost od koje sve pocinje i sa kojom sve zavrsava. Zasto DULE nije zvao Lukovskog , Berica , Loncara, Nikolica, Jovu ... Pa ne ide se na veliko takmicenje sa GOLOBRADIM plejevima ma koliko bili talentovani. Svaka cast Djuri, covek se borio maximalno ali njemu ipak nije mesto u reprezentaciji. A tamo ga je DULE doveo i niko drugi. Meni se ovo cini kao neuspeli pokusaj Dikija i Danilovica da prodaju DULETA, sad im samo ostaje varijanta na KILO.

Grobar

pre 20 godina

Prvo: ovo je takav trenutak za nasu kosarku da uopste nije bitno KO je progovorio, nego STA je receno.
Drugo: SVI su igrali katastrofalno, ne samo Kotur.

A secate li se jednog prvenstva Evrope, mislim '87-me, kada smo imali fenomenalnu ekipu (Drazen, Paspalj, Divac, Radja, Sale, ...) u Grckoj i kada smo 2 puta pukli od Grka - koji su nas i izbacili. Trener je bio Kresa Cosic. Igra je bila katastrofalna, a Cosic kao trener je bio nula. Onda je dosao Duda i sa istim igrackim kadrom podigao igru na nevidjen nivo, koji je ostao cak do sada (mislim do pre Vujosevica).

Vaznost trenera za igru i atmosferu u timu je presudna. On je taj koji vodi igrace, podize im moral, izvlaci najbolje iz njih (ili najgore u slucaju Vujosevica). Trener je JEDINI odgovoran za sve.

Uopste mi nije jasno otkud se pojavio Vujosevic, ko ga gura, kako jos uvek opstaje i trenira nekog. Taj covek nije uspeo da osvoji Evropu cak ni kad je imao onu nevidjenu Partizanovu generaciju sa Divcem i Paspaljem. On cak izjavljuje da je jedini odgovoran a nece da da ostavku? Pa ja mislim da bi mu po debljini koze i NOSOROG pozavideo.

Milos

pre 20 godina

Hmmm... Na stranu to što Vujošević baš i nije najsrećnije rešenje za selektora, ali rekao bih da je Koturović hteo malo da opravda sebe (pa i druge) za lošu igru... Pogotovo svoju lošu igru...

jadni koturovic

pre 20 godina

uzasavam se nacina na koji jedan sportista pokusava da se sveti nekome sa kime je imao sukob tokom priprema,on na najcinicniji i najpodliji nacin sada prica o tome kako nesto nije bilo u redu pre nego sto je resio da igra za reprezentaciju ali da je on ipak ispao veliki i da je pored svega prihvatio poziv,zatim stavlja svoje misljenje kao da je to zajednicko mesljenje i svih ostalih igraca(citao sam izjave gurovica stojakovica i ostalih i niko nista nije rekao protiv vujosevica)a samim tim ih i nekako poziva da pocnu sa napadom na vujosevica.ako pokusava da se za svoje lose igre sakriva iza vujosevica to mu nije potrebno jer je vujosevic i pre toga prihvatio svu krivicu na sebe,a koturovic je ovim svojim napadom i izjavama pokazao da je verovarno i bio jedan od onih koji su prizeljkivali los plasman reprezentacije da bi mogao da zapocne svoju licnu osvetu i progon.cenio sam ga kao sportistu ali sa ovim je samo dokazao ono sto su pojedinci pisali na ovom forumu ,a to je da je on incidentna licnost i covek koji kvari atmosferu.decko je ocigledno poremetio sa svojim bolesnim ambicijama i pogresio nacin na koji se nekome obraca i mislim da je najbolje da se lepo oprosti od reprezentacije jer ju je svojim glupavim i bednim komentarima srozao jos vise od 6 mesta.zato koturovicu stidi se i pokri se usima i bezi u neki svoj klub sto dalje odavde.

Goran

pre 20 godina

To je manje vise svima jasno, ali dobro je da pricaju o tome. Nadajmo se da ce da smene Vujosevica (koji verovatno ima jake veze cim trenira ne samo reprezentaciju nego i Partizan) sa OBE klupe.

Jovan Dragoljevic

pre 20 godina

I bilo je vreme da neko progovori o problemima koji su bili ocigledni.Neznam na kom osnovu i kojim principima KSSCG bira trenera ali ovakav izbor je bio katastrofa Koji je to uspeh postigao Vujosevic do sada da se nadje ispred velikih imena nase kosarke a neverujem da su svi treneri bili spreceni ili da su svi odbili pozive.Mozemo traziti opravdanja u tome da je veliki broj igraca odbio pozive a samo me zanima dali bi ti isti igraci odbili pozive Maljkovica,Ivkovica ,Obradovica....jer takvi treneri se neodbijaju i kod njih neverujem da bi dobili ponovo sansu.Dali je nas savez unapred digao ruke od ovog takmicenja spremajuci se za OI ili je ovo pocetak kraja nase kosarke ostaje da se vidi.Ukoliko vujosevic ode postoji nada da se vratimo na pravi put

Nenad

pre 20 godina

Nekoliko puta sam procitao komentar Dejana Koturovica i i iskreno mi nije jasno sta je covek zeleo da kaze. Kritikuje Vujosevica da je necovek a kaze ne sumnjam da je zeleo najbolje???
Nijeda konkretan primer nije rekao sta se desavalo i zasto je Vujosevic kriv i na koji nacin je rusio potencijal ekipe? Da li je Vujosevic kriv sto Koturovic ne moze da pogodi bacanja??
Da li je Vujoseviceva krivica sto su Milicicu i Cabarkapi bitniji ugovori nego nacionalni tim.Pa ceo Beiograd zna da nisu zeleli da igraju da se ne bi eventualno povredili.
Apsolutno nema nista protiv Koturovicevog stava ali ako je nesto hteo da jaze mogao je to i da uradi a ne neka nedefinisana prica.

Simke

pre 20 godina

"Serbia & Montenegro's biggest problem could be coach Dusan Vujosevic. Although a lot of key players were missing, Vujosevic is unproven coaching on the international level, wasn't the first choice for the job, didn't see eye-to-eye with several of his players and had his job put in question by the media after a quarterfinals loss"

Marc J. Spears, ESPN

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Bilo je samo pitanje vremena ko ce prvi progovoriti... A ovo da se Vujosevic slihta "velikim igracima" poput Pedje, ne cudi uopste. Taj covek je manji od makovog zrna pred "velicinama", a veliki kao kuca pred "slabicima". Nije ni cudo sto ima haoticne medjuljudske odnose sa pola sveta. E koga smo mi doveli za trenera, zaista sramota.

Marko 358

pre 20 godina

Posle bitke, svi su generali pametni. Svako treba da snosi svoj deo krivice i trener i igraci, a po meni Koturovic je mozda i najlosije odigrao od svih igraca od kojih se ocekivao veci ucinak. Njegov jedini doprinos je bio u onih par minuta protiv Turske, a to je premalo. U nasem reketu nije zakucavao samo onaj ko nije hteo, a o skokovima da ne govorim.
I takodje nije lepo pricati u ime drugih igraca. Bas bih voleo da progovore Jaric, Stojakovic, Drobnjak i ostali. A optuziti Vujosevica da je kriv sto nisu dosli Milicic, Pavlovic, Cabarkapa i Radmanovic je smesno. Svi oni su iz licnih interesa odustali. Mozda je Vujosevic kriv sto Radmanovic nije igrao i u Indijanopolisu?
Po meni je Vujosevic pogresio u tome sto je prerano saopstio spisak i dao prednost Milicicu u odnosu na Stanojevica (kao sto je Vujosevic naglasio zbog perspektive ovog prvog).
I na kraju ako je Koturovic sve to znao sto sada iznosi, zasto nije ostao dosledan do kraja i napustio ekipu. "Obozavam" te alibi varijante, gde je uvek neko drugi kriv.

Dejan

pre 20 godina

Imenjace, svaka cast sto si se prvi osmelio da progovoris o skrivenoj strani "medalje iz Svedske"! Secam se dobro, kada si bio izbacen usred priprema, napisao sam jedan komentar i predlozio ti da odmah izneses istinu o Duletu. Tada je jos bilo vremena da se "grobar" smeni i postavi neko kompetentan. Tada verovatno ne bi ni bilo ove svedske bruke.
No, bi sta bi! Ne znam ko je tada izgladio vas sukob, i ko je "nagovorio" Duleta da te vrati u ekipu? Da li isti oni koji su izboksovali Duletu fotelju koju on nije nikako zasluzivao?
Nadam se da ce te bar neko od kolega iz reprezentacije podrzati, i potvrditi tvoje misljenje o Duletovim selektorskim i ljudskim "kvalitetima"! Jer, ako te niko ne podrzi od kolega, kakav smo blesav narod, i kakvi sve klanovi vladaju u nasoj kosarci i drustvu, jos ce aminovati Duletu da nastavi sa unistavanjem nase kosarke. Sto je najgore, verujem da Dule licno misli da radi koristan posao (cega se pametan stidi, ...).
Neka nam je Bog u pomoci, i nasa pamet, ako je ima jos uvek...

Miki

pre 20 godina

E moj Koturovicu bolje bi ti bilo da igras kosarku zasta si debelo placen. A sto ti smeta Stojakovic, Stojakovicu mozes da samo das priznanje jer on je momentaln pokazao i dokazao da je nas najbolji kosarkas sa Divcem ves nekoliko zadnjh godina. Ostavi se politike ko je bolji trener. Da li ti nije mozda Pesic ???.. Svako moze da pobedi ako ima Jordana Sekila .....

Clemenza

pre 20 godina

Stvarno je neverovatno da i posle prvenstva ima indijanaca spremnih da brane lik i delo Dusana Vujosevica... Porediti njega i Pesica je smesno, pa Pesic je pokazao kakav je trener prosle sezone u Barsi, a kakav je covek to je druga stvar... Vujosevic je LOS TRENER I LOS COVEK. Kotur je prvi javno rekao sta se desavalo u Svedskoj, mada mozda nije trebao to da uradi jer je jedini imao javni sukob s njim. Ipak, ne sumnjam da je sve sto je rekao tacno...

MV

pre 20 godina

kako jedan trener poput vujosevica moze uopste da bude selektor prvaka sveta i sad vec bivseg prvaka evorope!? pa on to uopste ne zasluzuje! po mom misljenju on nije medju 10 nasih najboljih strucnjaka! s obziroma na to da je njih vec nekoliko vodilo repku ostaje njih bar 5-6 koji su bolji od njega. medjutim grobarska struja u KSJ (ili KSSCG) je ocigledno prejaka i selektor ce biti po njihovoj volji! dokle god tako ide i dok se igarci ne pitaju (pa bar njih 5-6 najboljih) nema nista od reprezentacije. igraci treba da ucestvuju u izboru selektora, bar oni igraci koji su nezamenjivi (bodiroga, stojakovic, drobnjak, rebraca...) pa nek oni kazu sta imaju!!! ovakav selektor se ne bi ni kvalifikovao za EP da nismo bili evrpski prvaci! rasmislite o tome ko nam vodi kosarkasku reprezentaciju i gdje je vodi!?

Dragan

pre 20 godina

Neko ipak treba da nam priblizi dio istine koji je i dio stvarnosti sta se u stvari desilo u Svedskoj ! Zasto sve ove kritike na njegov racun za nesto sto se stvarno desilo i za jednu iskrenu kritiku upucenu na racun jednog trenera koji od prvog dana nije bio idealno resenje.Nakon dva provedena dana u Svedskoj totalno se slazem da atmosfera nije bila pobednicka . Motivacija i timski rad kao i vodjenje ekipe su bile na nivou tima koji u najboljem slucaju moze da se plasira samo na sesto mesto.
U hotelu Vujosevic se strasno trudi da izgleda kao veliki trener sto i nije samo njegova greska vec i ljudi koji su imali pravu da izaberu adekvatnu osobu ali zbog nama cudnih razloga to nisu uradili. Sve u svemu treba da kazemo hvala Koturu,Marku Pedji i ostalim igracima na pokusaju da ostvere uspeh u takvoj situaciji.Dule je probao ali zemlji svetskih sampiona ipak treba trener sa vise respekta i znanja kako ujediniti dvanaest lojalnih individualaca u tim sa pobednickim mentalitetom i dozom arogancije bez koje se ne moze na pobednicko postolje. Samo malo vise autoriteta i kreativnosti u organizaciji kao i prisutstvo jednog Divca i eto nas nas opet ispred skupstine.

Marko is cool.

niple

pre 20 godina

Svaka cast Koture. Ne shvatam ove sto ne razumeju sta je hteo da kaze, pa ne moze covek da vam crta ako ste nepismeni, lepo je rekao (za one sa iq-om preko 50) da se Vujosevic slihtao nekima a neke je psihicki gazio, narocito njega jer mu se usprotivio jos na pripremama, i sasvim je normalno da igrac ne pruzi nista kada mu trener ubije volju za igrom. Vujosevic je jedini trener na SVETU koji na 20 sekundi svake cetvrtine pravi faul i daje slobodna bacanja protivnickoj ekipi, da bi onda njegova imala jos par sekundi za napad koji se nece zavrsiti faulom naravno... Na time-out-u i gluvi su mogli da cuju kako samo psuje i nista ne kaze pametno igracima. Treba otvoreno ovako govoriti jer kao sto je Kotur rekao reprezentacija nije necije vlasnistvo i za licno dokazivanje vec nesto mnogo mnogo vise. Vujosevic ostavka, dosta sramote u kosarci!!

Lazar

pre 20 godina

U mat...u sa Vujosevicem i njemu slicnima.
Ko kaze da je lako pobedjivati sa Jordanom i Pipenom neka se seti sta je taj Jordan uradio prvih sest godina svoje karijere - NISTA i tako sve dok nije dosao Jackson.
To samo potvrdjuje da Vujosevic nije nista na profesionalnom nivou, a davno sam na ovim stranicama pisao da mu je jedan od saveta na utakmici citiram "...ajde idemo valjda ce da nas pro****...".
Toliko o tom vrlom strucnjaku koji je sa ONOM ekipom Partizana uzeo samo Kup Radivoja Koraca, a da Zvezda nije izbacila Cibonu u polufinalu play-off-a ne bi titulu nikad video jer nije imao taktiku za Drazena Petrovica.

TOLIKO O VUJOSEVICU.

Koture tebi svaka cast da si pored svega pristao da igras za nacionalnu selekciju.

realnost

pre 20 godina

citam komentare i nemogu odoleti a da ne prokomentarisem...ljudi u zivotu batina ima dva kraja tako da i kotur i dusko imaju deo svoje krivice ali shvatite da je jedini pravi razlog debakla u svedskoj odnosi u ksscg koji godinama radi katastrofalno nazalost zarad sopstvenih interesa ubijaju nas dragulj, kosarku... rezultati u poslednjim godinama su plod jedne strasno dobre kosarkaske skole u srbiji i crnoj gori radu sa mladima i talenat nas, nazalost cerovic i kompanija to nisu mogli adekvatno ispratiti... vujosevicev izbor je plod dogovora i kompromisa kk partizan kk buducnost *baletic* i ksscg jos pocetkom godine celni ljudi skoro svih kosarkaskih klubova su znali da ce dogovorom izmedju ove tri strane vujosevic biti selektor...ko ne veruje neka priupita direktno sve predsednike klubova prve a i prve b lige da li su upoznati sa takoreci tajnim dogovorom ove tri interesne strane... a zasto, to je vec za dublju analizu.... zato se ovo ocekivalo medju svim iskrenim kosarkaskim radnicima nazalost.

Bajazit

pre 20 godina

Obicno ne kometarisem izjave sportista posto su one sve po sablonu i predstavljaju vec izvakane zvake, ali Koturu svaka cast! Decko je sam sebi vise puta skocio u grlo u jednom intervju nego cuveni George W. Bush. Kada je tako brz na jeziku valjda treba to i da potkrijepi nastupima u drzavnom dresu, a on ovoga ljeta nije igrao sveukupno 5 dobrih minuta (sta reci kada je Jaric imao vise skokova od njega). A mi se trebamo pitati odakle njemu drcnost da tako nesto kaze kada licno nije nista napravio da nam se ne iskopa ta raka koju pominje. Bruka je sto ga neki hvali sto se je izlajao putem medija na trenera. Za pohvalu je to sto covjek ne zeli da nacionalni tim ima tajne pred navijacima, ali je za svaku osudu to njegovo rekla-kazala 'pripovjedanije' kada covjek nista konkretno u 1000 rijeci nije rekao. Koture, prvo dobro oformi svoje misli, pa ih tek onda objelodani jer se na ovaj nacin ne zna ko je veci magarac: ti sto si tako nalupetao osuda bez dokaza ili JA koji sam nekoliko puta citao tvoje izjave u nadi da cu ih odgonetnuti. Vujosevic je i sam priznao da je glavni krivac, a vi kao igraci bi isto mogli da objasnite zasto je kroz odbranu duvala litvanska promaja!

Usput samo jos da ti lanem...nemoj da lijecis svoje igracke komplekse na Pedji i ostalima koji su barem donekle pokazali da je drzavni dres svetinja. Covjek ima toliko kredita kod nas sjeverno-americkih Srba da moze da zbija najgluplje sale dok je svijeta i vijeka jer nas je mnoge ovdje zaduzio.

Vlada

pre 20 godina

Videlo se od pocetka prvenstva da se Koturovic i Jaric nece uklopiti u tim. Tim se gradi zajednistvom (frizure Jarica i Koturovica u odnosu na ostalih 10 igraca). Koturovic je bio nas najslabiji igrac na prvenstvu. Najveca greska Vujosevica je sto ga je vratio u tim. Lepo je Duda Ivkovic pre par godina se samo nasmejao i odmahnuo glavom na pitanje novinara zasto nema Koturovica u ekipi.

Nenad

pre 20 godina

Ovo sto je Koturovic rekao je na mestu, ali nije trebalo da se kaze putem novina. Jedina dobra stvar koja ce se desiti je podela repke i haos u KSSCG. Zasto je to dobro? Zato sto cemo za par dana saznati ko su ljudi a ko su smradovi. Ja mislim da svako ko odbije poziv za repku treba da bude zauvek izbacen iz iste. Znaci Milicic, Cabarkapa, Pavlovic i Radman su smradovi. Divac, Djordjevic, Bodiroga i Stojakovic su legende. Toliko.

vladimir

pre 20 godina

Dva su problema evidentna ali su i rešiva. 1.Trener - dajmo ga zameniti , 2.Igrači koji se ne odazivaju pozivu - dajmo ih dodatno oporezovati (posao za Djelića) i medijski posebno ispratiti u kontekstu koji i zasluzuju.

pinokio

pre 20 godina

Lepo sam govorio sta se desava i sad Koturovic to potvrdjuje! Vujosevic je los strucnjak a kao covek necu ni da pominjem. To sto je on u jednom trenutku trenirao Divca i Danilovica nije dovoljno da se postane selektor najjace ekipe u Evropi!
Zato je osim rukovodsrva KSCG ogromna odgovornost Divca i Danilovica! Zamislite da Vujosevic nesto prigovori Bodirogi? Prica je samim tim zavrsena to se zove manjak autoriteta! Ili ni jedan novinar ne prica o bezobraznom ponasanju Jarica koji u zivotu nije vezao dve dobre utakmice.Vujanic izgubljen u svemiru decko nije znao ni gde ce da igra a kamoli kako!Od nekadasnjih igraca koji su pred kamerama mogli da pricaju o svemu izuzetno korektno i pametno dosli smo do generacije, cast izuzecima, koja ne ume da izgovori prosto-prosirenu recenicu!Sve je to razlog da mora doci do promena ako zelimo da za dve godine povratimo primat bar u Evropi!

Лозница

pre 20 godina

Кад год се паметни и стручни људи (у овом случају наши најпризнатији тренери) гурну у страну настаје катастрофа. Нестручни, неспособни и корумпирани људи из кошаркашког савеза не виде простор за своје махинације уколико је у њиховој близини неко паметан и (кошаркашки) образован. Као и сви ниско интелигентни људи, они имају страх од свих који су паметнији и способнији од њих. Више им одговарају неки, назови, “фајтери”, демагошко позивање на “наше срце и наш инат” него струка, дуг и неуморан рад, квалитетне физичке и тактичке припреме... Да се разумемо, без срца и борбености нема ни резултата, али ти фактори су нешто што ће однети (и увек је односило) превагу на нашу страну, без правих припрема и праве тактике срце и петља не могу ни да дођу до изражаја. Лош савез бира лошег селектора, који лоше селектира и лоше води екипу. Никакав играчки и људски квалитет то не може надоместити. Добро је што је неко о свему овоме проговорио. Алиби тренери, све и да су у праву, ником добра нису донели. Без обзира ко је отказао не може тренер (а ни обичан, частан и поштен човек) који се после 18 (осамнаест) година вратио са Европског првенства без медаље себи да дозволи изјаву: “Могу само да ме смене!” Сетите се шта је рекао и како се понашао Жељко Обрадовић после Сиднеја 2000-те.

Nebojssa

pre 20 godina

E moj Koture...ne kazem da je sve bilo u redu u izboru selektora, ali svi koji iole vrede osim Obradovica imaju jako cvrste ugovore, to valjda znas? Kao drugo ako nam Cabarkapa, Milicic, Radmanovic, Rakocevic budu birali selektora onda tesko nama. Radmanovic je konfliktna licnost, nema trenera sa kojim se nije posvadjao sto isto vazi i za Milicica. E ako ti igraci koji nemaju pet dobrih utakmica u nasem prvenstvu trebaju da biraju selektora, kuku nama.B iraju ga u rukometu pa nista ne mozemo da uradimo. Rakocevic je realno 3 bek u reprezentaciji. To je svima jasno,bio je i prosli put. E a da li ti smatras da je Vujosevic kriv sto ti u prvih 20 sekundi drugog poluvremena protiv Litvanije bacio 3 lopte sto u aut sto njima u ruke, ili sto je tebi sasekao krila pa ih dao Djuri. Sta si ti odigrao pa da pricas tako nesto. Naskakali te svi i u napadu i u odbrani, ne mozes da sacuvas nijednog ozbiljnijeg centra u igri 1-1 za to nije kriv trener, nego ti! Sram te bilo!!!!!!!!!

Момо

pre 20 godina

Читам постојеће коментаре и видим да су људи углавном подељени око Котуровићеве изјаве. Без жеље да изигравам Вујошевићевог адвоката, Котурова изјава ми личи на оно: ја сам најбољи, најлепши, дивите ми се до имбецилности или ћу се наљутити на вас, и сви су други за неуспех криви осим мене. Котур, као и огромна већина људи не може себе објективно да сагледа, не може да се погледа у огледало и каже: ја сам играо на Европском првенству јер су много бољи играчи на месту центра били повређени или нису хтели да играју. Предлажем му да погледа своје игре на касетама и видеће болну истину: у одбрани је рупа, а у нападу туга. Сваки пут кад је добио лопту молио сам Бога да је не шутне ногом у аут, јер ништа боље и не зна.
Иако имам утисак да је Дуле тежак човек за сарадњу, проглашавањем њега као јединог кривца за неуспех је забијање главе у песак.

Miki

pre 20 godina

Svaka cast Koture. Konacno da neko ko je bio na licu mesta progovori o tome sta se desavalo. Nije mi jasno zasto ostali igraci cute, zasto javnost cuti. Ako je na tajmautu dovoljno reci "Ovaj napad moramo da iskoristimo" onda bih i ja mogao da budem trener. Zato se zahvaljujem i snimateljima sto su nam omogucili da cujemo sta nas "trener" govori. Mislim da je potpuno jasno da je Vujosevica progurao Divac, ali mi nije jasno zasto strucna kosarkaska javnost cuti posle ovakvog debakla.

vujosevic grobar

pre 20 godina

cinicno, podlo, prljavo, nesportski, smrdljivo, nakazno, nazadno, ruzno, zalosno, bedno, jadno, nisko, pokvareno, bezobrazno, nevaspitano i sve to ovom jadnom koturovicu koji je pomesao neke stvari.

Duke

pre 20 godina

Sta pricas ti miki, sta je Pedja pokazao. Nista majstor. Veliki igraci igraju ko Gasol, Parker idr. a ne ko pedja kad je kraj utakmice a on nema kontakta s loptom. Tako je i u Sakramentu, tako je i u reprezentaciji. u Indijanapolisu ga je Bodiroga izvlacio, i to Bodiroga van forme, a sada kad nije bilo njega truba. zato cuti i ne pricaj gluposti... A sto se tice Pesica on je tata za Duleta koji ruku na srce nema pojma.

Marko - trener

pre 20 godina

Pozdrav svim citaocima!
Vujosevic je trener nase reprezentacije,a Koturovic igrac.To znaci da trener odlucuje kako ce da se igra,a igrac je tu da to ispostuje.Da li je to dobro ili ne,zna samo trener.Svaki komentar posle meca je suvisan,a osuda jos manje!Ne dajem za pravo igracima da biraju trenere,jer to nije njihov posao.Lako je posle poraza traziti krivca,a gde je resenje za to ?

Kraljevo

pre 20 godina

A sta bi bilo da si Koturovicu dao one zicere protiv RUsa kada se lomio rezultat, da se ti i Drobnjak niste spetljali kada smo protiv Litvanaca stigli na minus cetiri, da si davao po neki kos vise koliko su davali centri u ostalim ekipama!!!!
Vujosevic jeste jedan od krivaca ali su igraci veci krivci a jedan od najgorih bio je Koturovic i mislim da bas ON ne bi smeo da komentarise Vujosevica! NEMA PRAVO!

ognjen

pre 20 godina

Cinjenica je da je Vujosevic najgori trener koji je ikada vodio reprezentaciju. Cak i da je osvojio zlato ja bi ga smenio samo zbog onog pravljenja faula na kraju svake cetvrtine. To se ne moze uljudnim recima ni prokomentarisati.
Pozivam sve u KSSCG da ni ne pomisljaju da ostave Vujosevica za Atinu jer bi to bila katastrofa u najavi.
A sto se tice Koturovica: on bi poslednji trebao da se oglasi s obzirom na to kako je igrao u Svedskoj.

Душан

pre 20 godina

Котуре, нервирао си ме на првенству са својом не(игром), али после ових твојих речи све ми је јасно и потпуно се слажем са тобом и не кривим те за лош наступ на првенству.Све што си рекао о Вујошевићу је тачно,а посебно си ме допада твоја теза о његовој гробарској природи.Нажалост, он је буквално сахранио нашу кошарку на овом првенству својим аматерским радом.Мислим да се из авиона види да тај човек заиста, не да није на правом месту,него је потпуно залутао у целој причи!
Међутим мене брине управо тај гробарски лоби који очигледно царује у савезу и ван њега.Страшно је да је такав човек као што је Душко изабран да води репку,а то наравно иде на душу савеза и наравно на њихову неспособност,односно на њихову мутљавину око свега овога.Неки компромиси,уцене или шта већ су ту пали преко ноћи,ко је ту умешао прсте не знам,али није добро.Са таквом организацијом и таквим људима који су све ово смутили, нашој кошарци се не пише добро.
Нажалост и ја мислим да је Вујошевић ископао раку нашој кошарци и да се чека мртвац са ковчегом. У том ковчегу ће се наћи међутим, и део срца свих навијача које је куцало најјаче за нашу репрезентацију!!

Свака част Котуре за све што си рекао!!!

shadow

pre 20 godina

necu da branim Vujosevica, ali cuti ovo od igraca koji je blago receno katastrofalno odigrao, koji ne predstavlja nista u nasoj kosarci je sramota, velika sramota i ovakve izjave sigurno nece doprinijeti resenju problema! Da li postoji neko kome nije jasno zasto je Vujosevic bio na klupi, pa zato sto niko drugi (od dobrih trenera) nije htio tu biti iz raznih razloga, ali to nije bitno, mnogo su bitnije ovakve stvari, znaci ove koje se desavaju kada je zavjesa spustena, ne mogu vjerovat da je Koturovic sebi kao ubjedljivo najlosijem nasem igracu dao za pravo da da ovakvu izjavu, zato Koture stidi se, ovo ti nije trebalo!
p.s. neka savez do nove godine rijesi problem trenera i dovede nekog boljeg da se ovakve stvari ne bi desavale! a da li bi neki nas trener sa ovakvom ekipom postigao bolji rezultat? mozda i bi ali medalju bi tesko osvojio, pogotovo u konkurenciji koja je bila na ovo EP!

Pravi Glas Razuma

pre 20 godina

Samo zbog ove 2 rečenice mora se što pre skloniti grobar naše košarke jer otkriva se pozadina svega onoga na šta smo mi ukazivali u više hiljada komentara kada se sve sabere na ovom sajtu od čega je preko 80 % išlo u ovom pravcu, "Ne samo ja, nego i VEĆINA IGRAČA rekla je da neće želeti da igra za reprezentaciju dok je Vujošević selektor". Ova rečenica nam ukazuje ŠTA ĆE SE DESITI AKO ovi BAHATI klubasi ne poslusaju GLAS SPORTSKOG NARODA. Ovo ignorisanje i nesazivanje HITNOG sastanka strucnog saveta pokazuje koliko je RAK zahvatio nekad zdravo telo kosarkaske organizacije. Na kraju ova recenica je odlican zakljucak i ona je tu za jedan broj ljudi zaslepljenih klubastvom koji kad vide gde ide tekst na samom pocetku i ne citaju ga vec jure na komentare koje pazljivo citaju da bi pokusali da nadju argument da osporavaju i odbrane ono sto je neodbranjivo pa posto oni ovo pri kraju nisu procitali evo im jos jednom kao definitivni zakljucak: ”Vujošević je pokazao da je ‘grobar’, ali naše košarke. Iskopao je raku, ako bude imao dovoljno vremena, sigurno će je i zatrpati".

Don Quijote

pre 20 godina

Ne znam bre sta vam je ljudi.Nisam bas zaljubljenik ni Partizana ni partizanovog "lobija", naprotiv, ja sam od "onih drugih", lepsih i boljih, ali toliko bacanja drvlja i kamenja na Vujosevica, pomalo mi je nerazumljivo.Iskreno receno.Da bi nesto funkcionisalo dobro, potrebno je da svako korektno odradi svoj deo posla. Cinjenica jeste da mi imamo i boljih trenera nego sto je Vujesevic, ali se na njega ni u kom slucaju ne moze svaliti sva krivica za neuspeh na EP.Krivi su svi, najvise ljudi iz KS koji su odlucivali da se na ovo takmicenje posalje ekipa koja nije najbolja koju smo mogli poslati, koji su na taj nacin podcenili i takmicenje i svoje sportske rivale na tom takmicenju, a i surovo se poigrali sa nasim zivcima, i sa ugledom nase kosarke.To kao prvo.A kao drugo, sta reci o "zvezdama" i "zvezdicama", koji su uzleteli, Bozemeoprosti, do samih nebesa, pa bi sa tih nebeskih visina da oni odlucuju koje je takmicenje dostojno njihove bozanske prisutnosti, i koji bi i sopstvene trenere da biraju?!
Gde bre to ima u svetu, da igraci biraju trenere? Svasta. Svako treba da ispostuje i odradi maksimalno korektno svoj deo posla, i to je to.Niti igraci mogu donositi odluke, niti ljudi iz Saveza niti trener mogu uci u teren u ubadati trojke i igrati zonu.Kod nas je sve to, brate mili, nekako izmesano, svi bi ponovo hteli samoupravljanje ili Bog ce ga znati sta.
Neki nisu jos uvek shvatili, i trebalo bi im to pod hitno dojaviti, da je vreme pijanki pred finalne utakmice, i to do sitnih sati, proslost.Danas svi znaju da igraju basket, i nema sale.Ni sa kim.Ako to ne shvatimo sada, shvaticemo bez sumnje posle sledece packe i hladnog tusa, koji nam je sudjen, ako se nesto u glavama ne promeni, i ako ne sagledamo realnost koja nas okruzuje.

Milos

pre 20 godina

Izgleda da svi ovde previdjaju činjenicu da je Koturović bio naš daleko najgori igrač na ovom prvenstvu, on je poslednji koji bi smeo da se oglašava...

Bracad

pre 20 godina

E, pa stvarno ne mogu da verujem da postoje ljudi koji nemaju oci. Neki odavde ocigledno nisu gledali EP u Svedskoj ili nemaju pojma o kosarci. Ljudi, bre, pa vec pre pocetka prvenstva se znalo da necemo da napravimo nikakav uspeh. Sam sastav ekipe koji je oformio SELEKTOR je ocajan. Igra...?! Nema veze. Nikakva prepoznatljivost nase skole kosarke, individualnost i nemastovitost su ocigledno karakteristike Vujosevica. Bio sam i u Turskoj i u Svedskoj i video sam razlike u vodjenju ekipe. Pesic je bio mnogo smireniji i takticniji od Vujosevica koji je nekim kvazi optimistickim izjavama pokusavao da se opravda, ali mu nije uspelo. Ko je vodio glavnu rec? Vujanic? Klinac koji, jeste dobar, ali jos MNOGO treba da uci. Sta je uradio? Nista i pored toga sto ga je Vujosevic furao samo tako. Koturovic je i trebao da prica prvi jer je i najstariji u reprezentaciji. Svaka cast!!!
A ja sam vam jos jedan svedok da sam video sta se radilo i kako se radilo. Sve je tacno. Kada bih sad pisao, bilo bi 10 ili 20 puta duze od njegovog intervjua, nije fer...

DaX

pre 20 godina

Vujosevic je javno rekao da snosi svu odgovornost za neuspeh reprezentacije... Ali, Koturovic je fenomen! Niko do sada nije opravdavao svoje neznanje na terenu blacenjem trenera... Bio je totalna rupa u reketu i nije se sastavljao ni u jednoj tekmi, a sad jos proziva i Pedju koji je za njega KRALJ... Koture, idi i leci komplekse na drugoj strani, a sto se tice odgovora na buduce pozive selektora, hahaha pa ko ce tebe da zove kad zaigraju Diki, Rebarac & Co. Ni peskire im neces dodavati, bruko!!!

Superhick

pre 20 godina

Koturovicu,da bi kritikovao druge,moras poci prvo od sebe i tvojih "sjajnih" igara u plavom dresu.Koliko si imao skokova,koliko asistencija,koliko procenat sa linije slobodnih bacanja.Ne mozes me ubediti da je sve do selektora (ma ko i kakav on bio).Ti, realno,ne zasluzujes plavi dres ni po igrama ni po ponasanju.Tako da bi bilo mnogo bolje da malo vise treniras i radis na sutu,skokovima i koje cemu nego da punis novinske stupce ovakvim izjavama.Tvoje je bilo da pruzis maksimum,ako si ga pruzio, onda ti nije mesto ne u reprezentaciji nego ni u nekom osrednjem prvoligasu u SCG,a ako nisi pruzio,ko je kriv...Sta ocekujes od trenera,da on izvodi bacanja za tebe?!Sram te bilo!

Ivan

pre 20 godina

Koture,svaka ti cast! Jeste da si bio jedan od najgorih igraca na sampionatu, ali je sve sto si izjavio jedna surova istina. Posle svega ovoga, logicno i ispravno je ocekivati samo jedno - ostavke Divca, Danilovica, "gospode iz KSSCG", Vujosevica i ostalih koji su odgovorni za sve ovo sto se desava nasoj kosarci. Dotakli smo samo dno zarad licnih interesa pomenute "gospode",i zarad interesa KK Partizan. Boze moj,pa kakva smo mi to zemlja,boze pomozi nam...

Milivoje

pre 20 godina

O kako je mudar ovaj Koturović.Samo ne znam zašto nam nije objasnio kako je prespavao cijelo prvenstvo, sa Jarićem direktni krivac ispadanja od Litvanije.Čini mi se da su on i Vujošević najsličniji u ovoj već dobro podijeljenoj reprezentaciji.Jedini spas je povratak Dušana Ivkovića koji bi imao autoritet nad ovim umišljenim zvijezdama.

zoran

pre 20 godina

Kotur je u pravu, kakav je to trener Vujosevic?
Neki prijatelji mi kazu: "to kazes zato sto navijas za Zvezdu".
To nema veze - i Obradovic je bio selektor, ali je znao svoj posao! Vujosevicu treba zabraniti rad u nasoj kosarci!

Nikola

pre 20 godina

Prosto kratko i jasno
- Selektor bira igrace
- igraci ne biraju selektora
Ako je neki igrac lose igrao celo prvenstvo onda je to greska selektora koji ga je pozvao a ne njegova.

Mislim da se sa ovim zavrsava sva diskusija ako nekima ni ovo nije jasno - zalim, prostije ne moze.

Kad brod potone kapetan je prvi i jedini na tapetu.

Branko

pre 20 godina

Nikome nije svejedno što je naša reprezentacija prošla tako na Evropskom prvenstvu, ali ovakvi komentari govore više o onima koji komentarišu, nego o akterima. Smučilo mi se da slušam i čitam komentare (koji su inače počeli pre prvenstva) o tome kako je u reprezentaciji katastrofalno stanje zahvaljujući tome što je pobedila grobarska linija ujedinjena sa KSSCG. To je stvarno smešno i liči na mišljenje ekstremnih navijača Zvezde kojima nije važno da li će naša reprezentacija da pobedi več je važno da grobari izgube ili da ih nema bili oni i najveci sportisti ove zemlje. A ako je trener ili većina igrača iz Partizana onda ću da navijam za nekog drugog. Možda i Vujošević i nije najbolji trener, ali setite se da smo birali selektora zato što nije hteo Pešić da ostane, da Maljković i Duško Ivanović i slični takođe "nisu mogli". U toj situaciji je došao Vujošević na mesto selektora, a ne posle prižljivo smišljane zavere koja je spremana decenijama unazad s ciljem da se uništi naša košarka. Onda dolazi igranka Divac još mnogo ranije odustaje, Radmanović neće (verovatno je Vujošević kriv i za sukob Pešić-Radmanović), Čabarkapa neće, Miličić neće, Pavlović neće, Rebrača operisan, Tomašević operisan, Tarlać povređen, Krstić povređen, Bodiroga se oženio, Šćepanović nije igrao celu godinu, Jovo Stanojević nestao, Rakočević odustao i Boga pitaj ko još. Kažite za šta je od ovoga mogao biti kriv Vujošević, pa da ga razapnemo. Kažite mi kako može bilo koja ekipa da bude prvak bez bar desetorice prvotimaca, drugo je što neki narcisoidni likovi žele uvek da budu prvaci i kad to ne budu traže krivca (normalno je da oni tome nisu krivi). Mi smo predodređeni da budemo prvi na zemaljskoj kuli i ako to slučajno nismo jedne godine ispade da postoje zavere saveza, trenera, favorizovanih igrača-šaljivdžija, partizanovaca i ko zna šta još. Otkriću vam nešto: mi sa ovom ekipom nismo najbolji u Evropi i nismo ni trebali biti prvaci. No, da su na terenu bili Sale Đorđević, Saša Danilović i Vlade Divac, mislite li da bi neki trener mogao da toliko utiče na njih da izgube svaku utakmicu. Nema šanse. Verovatno ima dosta i krivice Vujoševića u tome što je Kirilenko slomio nos Jariću i što je Peđi otišao članak. Kad govorite o trenerskoj krivici onda govorite o tome konkretno, kada je i kako mogao drugačije da taktički, strateški ili organizaciono bolje nešto da uradi. Ne može biti kriv trener za odustanke pojedinaca. Što se tiče favorizovanja nekih igrača, izvinite, ali ću vam otkriti još nešto ima boljih i lošijih igrača. Peđa spada u bolje i nije čudo što je favorizovan. I sledeći selektor ne bi trebao da ima isti odnos prema pobegulji Rakočeviću i Marku Jariću koji je sve utakmice odigrao sa slomljenim nosem. Na kraju neki konstatuju da je Vujošević i loš trener i loš čovek. Kako li do toga dođoše, ne znaju ni čoveka lično, a košarci diskutuju samo kad treba nekog popljuvati. O Koturu neću da pričam, sve je on rekao o sebi, a ne o Vujoševiću, mada ruku na srce u svom intervjuu je samo mlatio praznu slamu, krivica Vujoševića je neopipljiva, njegov tekst je mogao shvatiti samo jedan komentator koji poziva na inteligenciju a nadimak mu je «nipple». Ljupko, zar ne? I tako će Kotur postati naš idol jer nam je objasnio da smo mi i sa trećom ekipom najbolji na svetu, ali je kriv neko drugi (trener) koji je grobar naše košarke. Normalno budućnost je u Koturu. Verovatno i Likolitov tako misli.

nikkola

pre 20 godina

vujosevic leti posle prvog zasedanja strucnog saveta ksscg. drma mu se i mesto trenera u partizanu.
ja navijam za pfc i mislim da nas je ubio ovaj covek. ako se setite ekipe predprosle sezone i rezultata u evroligi, to je pravo merilo.
kotur je jedini imao m*da, ali nadam se da ce i ostali igraci da se izjasne o selektoru, tj. da li su za ostanak DV. to je mnogo vazno!!

jadnom koturu i ostalima

pre 20 godina

stvarno sam se nacitao gluposti i kada bi neko zeleo da kupi nasu glupost bili bi smo kao svajcarska .vise nego ocigledno je ko kome smeta,krmena zlezda godinama je u zaostatku u odnosu na partizan i sada na svaki nacin pokusava nekim akcijama pocev od napada na sve sto ide iz partizana pa do pritiska na sudije .o kakvom se to lobiju pise u kosarci ,partizanovom ako je i tako onda se nista ne treba menjati jer pogledajte samo u poslednjih 8 godina koliko je taj lobi doneo medalja,koliko je taj lobi dao igraca za repku,koliko su igraci iz tog lobija cak i kada nisu igrali za reprezentaciju dolazili i bodrili nase kosarkase bilo gde da su igrali,a gde su bili majstori cigani dok je repka igrala prema tome ne lupajte i ne javljajte se sa glupostima.koji lobi bi vi da ubacite slovenacki,ili savicevica i stojkovica da prebacite u kosarkaski savez,uostalom sta su vam bogosavljev i ekipa pa zar su i oni grobarski lobi,kako vas samo nije sramota,kao smeta vam vujosevic sto psuje i vredja ,pa magarci upravo sam gledao snimke barselone i panatenaikosa i obradovic i pesic ubise od j....a mrtve majke i ostalih stvari o cemu vi pricate sta rade drugi treneri ceskaju po jajcima i p..e k...c igracima ,pa vi ste em glupi em bezobrazni em nemate pojma o sportu,ako mi nadjete i jednog trenera u svetu u bilo kom sportu javite mi.a oni koji su stvarni grobari nase kosarke to ste vi cigansture a sada cu vam i objasniti jos jednom a zeleo bi da se i drugi ukljuce u to.konacno posle toliko godina smo dosli do toga da imamo jedan:
partizan
fmp
buducnost
krmenu zlezdu
hemofarm
vojvodinu
znaci 6 jakih timova i umesto da drzimo taj kvalitet a samim tim da pojacavamo kvalitet i ostalih 6 timova ,koji bi isto tako napredovali i bili sve bolji uz ove spomenute klubove,sta se desava pravi grobari nase kosarke odlaze iz te lige i pojacavaju slovenacku i hrvatsku kosarku.ne sakrivajte se iza sponzora jer za to dobijate samo mrvice ,ne sakrivajte se iza kvaliteta jer ta liga nije nista jaca od ove nase (izuzetak cibona i mozda olimpija)vec je siguran sam slabija.i pitanje zasto ste sahranili nasu ligu,odgovor je zato jer godinama niste nista mogli da osvojite pa vam je trebalo da odete u inostranstvo da igrate medjunarodne utakmice,smesni ste mnogo.smesni ste sa akcijama i ja sam zlezdas i moje mesto na parkingu u ljutice bogdana,pa tako se ne pridobijaju navijaci ,mozete ih lagati dok su mali ali brzo oni porastu i budu svesni gde se igra pravi fudbal i kosarka,zvezda jeste nesto znacila u fudbalu (u kosarci ste smesni imate sve titule osvojene u periodu od 1946 -1957 a posle 1976 imat samo tri titule tako da se za kosarku ne javljate)ali ste sada toliko iza nas da vas mrznja i zavist ubija i jedva cekate makar neki mali neuspeh partizana ili nekog njegovog strucnjaka da bi ste pljuvali po partizanu.a da se vratim na genija kotura i njegovih 80% igraca koji nece da igraju ili nisu hteli da igraju zbog vujosevica.ocigledno nije citao izjave stojakovica gurovica i ostalih ,mozda je njegovih 80%posto on sam a svi ostali igraci 20% posto omalovazava i stojakovica,stvarno bedno i mucno a vi cigancici kada budete shvatili i uporedili kao sto vi kazete lobi u kosarkaskom savezi i pogledate njihove uspehe i pogledate lobi u fudbalskom savezu i njegove neuspehe,ja sam pre za onaj prvi lobi jer znam da ce vec ne sledecem prvenstvu osvojiti medalju a onaj drugi lobi gleda samo kako da kresne neku lovu i da zapali.

niple

pre 20 godina

Citam komentare i prosto ne mogu da se nacudim onima koji kazu "Vujosevic je preuzeo odgovornost na sebe za neuspeh reprezentacije" , jeste rekao je da on snosi odgovornost i dodao da nece dati ostavku, vec da mogu da ga smene. El to snosenje odgovornosti??? Nema odgovornosti bez posledica, a ona je da Vujosevic sam podnese ostavku, tada bi moglo da se prica da je on PREUZEO ODGOVORNOST na sebe. U suprotnom ubica ce sutra reci "ok ja sam kriv, al bre ne bi u zatvor". Al' vidim da ovde bar 50% ne zna sta znaci preuzimanje odgovornosti i krivice na sebe. Dakle odgovorni Vujosevicu podnesi ostavku, ne cekaj da to iz saveza kazu da ce da te smene, pa da ti to bolje ucinis sam zbog javnosti i tvoje reputacije...a tako ce i biti, podnece on sam kad budu resili da ga smene garant.

Rasa

pre 20 godina

Deco moja draga kada pricamo o grobarima,treba se pomiriti sa cinjenicom da su nasi najbolji treneri po Evropi grobari lepote evropske kosarke i da svojom igrom na rezultat samo pune svoje dzepove bez porevise brige o lepoti.A da moze i lepo i uspesno videli smo od Litvanaca i Spanaca, a Grci i Rusi su sa mnogo boljim timom od naseg pokazali sta nasa skola kosarke moze.Da nije bilo extra talentovanih kosarkasa kod nas tesko da bi Duda, Obradovic ili Boza napravili ista. Pesicu svaka cast jer smo u Turskoj igrali najbolji i najlepsi basket,a trener koji dobije Amere i postane prvak sveta zasluzuje postovanje.Kada je rec o Duletu on je trener veliki radnik i stvaralac,a za selektora pre treba menadzer i psiholog.Uostalom covek je zrtvovan kako bi se izblamirao i napravio mesto za "nasa velika trenerska imena".Ocigledno da covek nije deo klana a Divac i Danilovic su suvise mladi da bi se sa tako namazanim tipovima nosili ozbiljno.Zato ne brinite i evo nama Dude ili Zeljka da nas spasavaju u Atini ali sa naravno pravim timom.I odjednom ce savez naci nacina da privoli sve najbolje da zaigraju.
Pedja je pokazao da nije lider,da je sjajan kosarkas,da bezi od odgovornosti i da je sklon povredama kada je najvaznije, sto nije njegova krivica.Kada nema Divca ili Vebera,samo sto dalje od lopte.Vujanic je navikao da igra 40 minuta i bez te minutaze on nije isti igrac.I na kraju mi Srbi moramo da se pomirimo da neko na ovoj planeti takodje ozbiljno radi na kosarci i da bi verovatno i sa jos nekim igracima prosli slicno sa Litvanijom i tada bi verovatno do sada vec bio lincovan Dule Vujosevic.Dakle malo razuma i strpljenja.Ovde kod nas ima stofa ali je pitanje kako ce ljudi u savezu uspeti sve to da skroje.Veci je problem u politicarima u kosarci nego u operativcima(igraci i treneri,ne menadzeri).

Sramota!

pre 20 godina

Sto rece Sale nacionale: "NEKI IGRACI CE OSTATI UPAMCENI SAMO KAO VISOKI , ALI NE I KAO VELIKI!"
Mislim da je svaki iskreni ljubitelj kosarke shvatio da Vujosevic nije spreman za selektorsku funkciju, i Koturovic ima pravo da iznese svoje misljenje. Ali problem je ocigledno u tome sto je Koturovic jako ljubomoran na Stojakovica. Ja zaista ne znam kako ce vise ikada moci da pogleda Pedji u oci. Zar tako pricati o prvom neamerickom igracu koji je 2 puta za redom pobedio u brzom sutiranju trojki, koji igra za jedan od 5 najboljih timova na svetu, koji je dobio kapitensku traku reprezentacije svetskog prvaka.
SRAMOTA KOTUROVICU! PUN SI ZAVISTI I LJUBOMORE PREMA PEDJI. MOZDA NISI LOS KAO KOSARKAS, ALI SI OVIM CINOM POKAZAO DA SI VEMA MALI KAO COVEK!

grobar

pre 20 godina

Partizanivac sam i ne zelim uopste da branim Duleta,ali me jedna stvar nervira.Da je neki igrac to rekao koji je sve svoje kvalitete pokazao na terenu to bi razumeo,ali sto to prica Kotur onda mi nikako nemoze biti jasno.Prvo taj prvi centar nase reprezentacije treba da vidi svoju statistiku,posle neka vidi statistiku svojih suigraca i onda pokusa da pronadje greske trenera.Ja sam za to da Dule treba da napusti repku kao i Partizan,i molim cenjenu gospodu da prilikom spominjanja Duleta zaobidju imena Vlade Divac i Sasa Danilovic jer oni su svoju snagu najvise pokazali upravo u reprezentaciji.

Milos_CZ

pre 20 godina

Ufffff. Neki ljudi nikada nece shvatiti. Nista mi ne preostaje nego da kazem da je Koturovic apsolutno u pravu! Pa gomila ljudi ovde krivi KOTUROVICA za ono sto se desilo??? Znaci JEDAN igrac (ili 2, neki optuzuju i Jarica i sl.) je kriv sto EVROPSKI i SVETSKI prvaci zabeleze CITAVE DVE POBEDE NA PRVENSTVU i to OBE JEDVA!!!
____________________________________________
____________________________________________
1. STA JE TO VUJOSEVIC URADIO NA OVOM PRVENSTVU??? EEEEEJ! Pa mi smo jedino Svedsku i Tursku pobedili na CELOM SAMPIONATU, i to obe utakmice JEDVA!!!
Ovo je krajnji domet tima po njegovom """strucnom""" misljenju?!?

2.STA JE DJURA URADIO NA PRVENSTVU???
Koliki mu je prosek poena??? 4 ili mozda cak 5 poena! Kakav kljucni igrac! A KOLIKO JE VREMENA PROVEO NA TERENU?!? EEEj? Zasto? Zbog skokova, poena ?ukradenih lopti? ili MOZDA SLUCAJNO ZATO STO IGRA U KK PARTIZAN? Koji vam je odgovor najlogicniji???
Zasto Askrabic nije dobio MNOOOGo vecu sansu? Tim ne bi mogao da igra bez Djure ili sta drugo onda???

3. Ovo je ubedljivo najsmesniji od svih:
Rakocevic se ne uklapa "u moju zamisao igre" i tako dalje da ne duzim (svi znate). Pa ovo i najveci idiot koji nikad nije video kosarku smatra za najgori i najgluplji potez!
PA JEL' SU MU I ZA OVO I ZA TAKTIKU KRIVI IGRACI??? EEEEEEJ?!?

4. Sta su uradile odlicne izmene koje su jos gore od Djure? Ko da nisu sami mogli da plate karte za tekme, pa da ih gledaju sa tribina??? Kaze Dule Vuj. da nije imao kad da ih uigra. Pa ili je to trebalo za vreme priprema, ili u krajnjem slucaju, ako ne sme da im ukaze poverenje, sto ih je onda zvao???

5.KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA KRIVITE IGRACE KOJI SU OTKAZALI???
Pa pogledajte Askrabica, najboljeg centra lige. ""Patriotski"" se odazvao veeelikom patrioti Vujosevicu, i sta je dobio?????????
Sedeo je na klupi, a igrala je SJAJNA PARTIZANOVA IZMENA!!!
Pa mnogi od tih igraca su znali da ce im se ovako nesto desiti, pa su zbog toga i otkazali.
Zasto bi Milicic (ili bilo koji mladic) dobio prednost u odnosu na Askrabica (Darko je trenutno isuvise mlad i neiskusan) A KAMO LI ONDA u odnosu na sjajnog SUMO-RVACA, Djuru.

6.Rekao je Vujosevic da nam je napad solidan. Postigli smo 75.0 poena po utakmici (izvor b92). Po tome smo sjajni 11!?!
Ali, zato smo po primljenim kosevima "medju prvima". Primili smo 82.4 poena po utakmici. Ocigledno, i odbrana nam je bila sjajna. Ko je za to kriv? Igraci?!? Pa nemojte se zavaravati. To je trener morao da ih nauci kako se igra i SARADJUJE! Mi NISMO bili tim ni u ?jednoj? utakmici. Pobedili smo jedino kada je individualan kvalitet bio dovoljan!
DAJTE BRE LJUDI!?!

7. Jos jedan smesan razlog je da je "kvalitet igraca GLAVNI UZROK OVAKVOG REZULTATA u Svedskoj". Pa ne treba biti genije pa reci da bi bilo mnogo bolje da su svi dosli (APSOLUTNO NEBITNO ZBOG CEGA NISU, pa i oni su ljudi). Problem je u tome da je i ovaj tim sa izvesnim izmenama u sastavu(koje su samo Duletove greske) mogao MNOGO VISE. Pa i ja bi sa prvim timom osvojio sampionat. Pravi trener nam je trebao SADA, ali mi ga nismo imali. Sa mnogo bolje POSTAVLJENOM odbranom, Rakocevicem kao plejem, Jaricem kao DVOJIKOM, Askrabicem i na sekunde Djurom (ma ni toliko), bilo kakvom ozbiljnom strategijom u napadu (uzgred budi receno, PUCANJE 30-50 trojki u toku JEDNE utakmice nije ozbiljno) mi smo mogli svakoga da pobedimo.

8. Avdalovica kao igraca za "specijalne zadatke necu komentarisati (on sam i nije kriv sto je pozvan), a posebno ne same "posebne zadatke" zbog kojih izgubismo dva poena svaki put.
________________________________________

JEDINI KRIVAC JE VUJOSEVIC!!!

Nikola_USA

pre 20 godina

Koture majstore! Progovorio je neko.
Vujosevicu seti se sta je Obradovic uradio posle OI. Zauzeo je tek 5 mesto pa je podneo neopozivu ostavku. Ucini i ti to.
Verujem da nije bilo nikakve komunikacije na relaciji Kotur - Vujosevic i da je to razlog zasto je ovaj covek lose igrao. Setite se kako je Kotur igrao protiv "Dream Team"-a!

Ivica KS

pre 20 godina

Nije bitno vise ko je kriv. Sta ja imam od toga sto je neko kriv. Ocenjuju se samo rezultati. Njihovi su LOSI!!! Ostaje sta? Promena. U sportu se prvo menja trener. Normalna, casna osoba bi barem ponudila ostavku na razmatranje. Znam da se crnogorci tesko odricu fotelja ali, ima jednu u Partizanu. Toliko je sposobnih trenera da je smesno i razmisljati o nekome koga postuju jedino igraci tima kojeg trenira. Koturovic je bio los u Svedskoj i jedan je od krivaca za poraz, OK. Ko ga je pozvao? Njega i sve ostale. Da li nam je potreban trener koga NIKO ne postuje osim klinaca iz Partizana. Pet puta svetski i osam puta evropski prvaci!!! Ovo je sramota. Naravno, potrebno je prvo promeniti SVE u KSSCG koji su uspeli da uniste ligu a sada ce i reprezentaciju.

Milivoje

pre 20 godina

Stvarno je nevjerovatno kako se ponašaju i šta zamišljaju ovi današnji reprezentativci kao da su oni udarili temelje našoj košarci a ne generacije iz 60-tih , 70-tih i 80-tih godina.Te neće da igraju, te premoreni te nedaju im žene , nevalja ovj selektor , nevalja onaj selektor, a sve što imaju i sve ugovore što su sklopili i svi milioni eura su zahvaljujući slavi jugoslovenske košarke.Odbojkaše za onaj poraz nikad ne bih mogao kritikovati, uvijek se bore , onakva nesreća se dešava samo jednom , ali sama je ova generacija iskrčila put našoj odbojci.

ognjen

pre 20 godina

Neki ljudi ovde stvarno pojma o basketu nemaju. Pedja nije nista uradio za nas? Pa setite se EP pre dve godine. Ko je bio MVP?
Ko je dao 30 poena i preokrenuo rezultat protiv Spanije u polufinalu. Ko je prosle godine u finalu ubacio 26 poena. Cinjenica je da on nije igrac koji odlucuje ali je isto tako igrac bez koga ne bi mogli ni da sanjamo o dve zlatne medalje 2001 i 2002 godine.
Dalje, zasto niko ne prica o Vujanicu?
On je UBEDLJIVO najvece razocaranje. Decko ne zna da spoji smislenu recenicu a o nekoj slozenijoj analizi utakmice da i ne govorim. Gde ide nas najintelektualniji sport (oduvek je to bio-do skora)? Vujanic je u nasoj ligi bio zasticen kao beli medved i Ljuca i ekipa su mu svirali svaku teatralnost (kojima je sklon). Cim toga nema vidimo kako to izgleda. Kako se samo Skiper zaj...!!!
Mislite malo o tome.

Istina

pre 20 godina

Ljudi bre sta se zanosimo sa tim da bismo uz Pavlovica,Cabarkapu,Milicica i Radmanovica osvojili nesto?Pa oni su samo osrednji igraci u nasoj A ligi!To sto se nisu odazvali pravi igraci to je problem!Nece jedan Bodiroga da rusi sebi ugled time sto ce da igra za reprezentaciju(citaj:Partizan). Hvala Divcu i Danilovicu na svemu ali ne moraju da se oduzuju Vujosevicu, tako sto ce da ga stave za selektora!!! Covek nije za taj posao i da je prave lige i kosarke kod nas on ne bi vodio ni ekipu iz druge srpske lige!!!A ko su mu bili pomocnici, pa od prvog dana se videlo da necemo nista osvojiti, samo smo se zanosili.Svaki trener je UVEK kriv za poraz, i on da je covek podneo bi ostavku, ali posto svi vidimo da nije, on ce ostati dok ga ne oteraju, .Nikad nista vise necemo osvojiti ako se ne promeni sve iz korena, znaci savez, trener, liga, sve.SRAMOTA!

Ipsilon

pre 20 godina

Baš zanimljivi komentari, nema šta. Većina vas i zaslužuje takvog selektora i još gore rezultate od ovog (što će i biti verovatno). Dakle, treba vam selektor po zanimanju berberin, po mogućnostu da zna sve kočijaške i mornarske psovke, i da na taj način zbunjuje igrače koji su svi redom pesnici i književnici, i poneki akademik. Ta kombinacija bi bila idealna da se pobedi Andora u drugom produžetku. I ne dirajte više igrače koje ste prošle godine kao krdo čekali ispred skupštine i pevali s njima, a sad ih pljujete. Koturović ima zlatnu medalju sa svetskog prvenstva, u pobedi protiv drim tima je odigrao odlično. Razmislite kad je neko od vas postigao tako nešto, i kad će. Isto je i sa ostalim igračima. Krivica je brava koji je napravio lošu selekciju a ne igrača koji su se odazvali (jer su oni to s ponosom učinili za razliku od nekoliko iskompleksiranih i napaljenih klinaca). Tačno je da igrači ne treba da biraju selektora, niti navijači. Ali svi vide da čovek nema vezu sa vezom. I još nešto, rekao je da neće da daje komentar, a pola od ovih pljuvatorskih komentara mi mirišu na njega.

B92

pre 20 godina

Trener je taj koji odlucuje kako ce da se igra. A kako se igralo - NIKAD GORE! Nijedna uigrana akcija, cak ni dobre blokade za Pedju. I za to je ODGOVORAN SAMO I ISKLJUCIVO TRENER. Igrac moze bolje ili losije da odgovori onome sto je trener zamislio. A nece biti da oni nisu hteli da igraju dobro. Zna se ko je odgovoran za selekciju igraca, pripreme, taktiku i vodjenje utakmica. I taj ko je odgovoran TREBA I DA ODGOVARA!!! Pa koji to covek obeca medalju, posle 6. mesta kaze da je on krivac sto nije bilo bolje, i onda mirne duse kaze kako nece da podnese ostavku!!! EJ BRE!!

Jare

pre 20 godina

SVAKA CAST KOTUROVICU. Jeste li vi ljudi gledali ovo prvenstvo ? Igra plavih je bila sramotna, i mislim da se cela Srbija obrukala na tom prvenstvu. Vujosevic je pokazao da nije ama NIKAKAV takticar, a ni trener. Stojakovic je igrao 1 na 1 kroz cjelo takmicenje dok su drugi gledali sta ce da uradi. Hvala bogu da je neko ovo rekao protiv Vujosevica i nadamo se da ce ga zameniti sto brze. Sramota za Srpsku kosarku.

gajo mitrovic

pre 20 godina

Sticajem okolnosti jos prije odlaska na EP sam cuo od jednog reprezentativca da su Vujosevicu smjesne sale Pedje Stojakovica (od tog istog sam cuo i da je Pedja sjajan momak i da mu je cak bilo i neprijatno u tim situacijama) i da je pitao Pedju kako se njemu svidjaju akcije koje on prethodno objasni drugim reprezentativcima. Mislim da je to smjesno i mislim da je Kotur u pravu i da bi jos neki propricali ali... Vujosevic je smjesan i nema autoritet i mora otici sa mjesta selektora inace smo pukli i za Olimpijadu. Sjetite se one taktike faul u zadnjem napadu samo da bi imao zadnji napad pa ako neko moze to da mi objasni neka mi pise na mejl molim vas.

Miki

pre 20 godina

Sve mi je jasno, i da neko podrzava Koturovica i da ga neko kudi, ali nije mi jasna prica o partizanovom lobiju.
Pa ciji je trener Z.Obradovic, ciji je Duda Ivkovic ciji su igraci nosili igru reprezentacije godinama.Pa nece valjda lobi Zdravlja iz Leskovca da dominira? Pogledajte listu najboljih strelaca na dosadasnjim EP. Kicanovic, Dalipagic,Danilovic,Djordjevic,Divac,Paspalj,...Oni su na vrhu te liste. Ciji su to igraci?
Svaka cast zvezdi ali njeni igraci su se pojedinacno pojavljivali u reprezentaciji.
Moku je nasledio Z.Radovic a njega Sasa Obradovic.To su tri prava autenticna zvezdasa u poslednjih 20 godina koji su igrali za reprezent. Stojakovic jeste Zvezdas ali je on samo prosao kroz nju slicno kao i Tarlac. Rakocevic je zvezdas ali nista nije pruzio.
Sto se Vujosevica tice, mislim da je ocajan i voleo bih da ode iz Partizana ali bi i Koturovic mogao da cuti, bio je jadan.

Dejan

pre 20 godina

Sram te bilo Koturovicu,zaista samo to imam da kazem.Kako ga bre nije sramota da sada tako prica.Mogao je lepo da ode iz reprezentacije i da se ne vraca(jer i ne zasluzuje da igra),a ne sad da pluje i koristi trenutnu situaciju da se sveti.Inace njegove igre na prvenstvu ne treba ni komentarisati.Kome se ne svidja ne mora da igra i gotovo,ali Koturovic ocigledno misli i oseca se izabranim da komentarise i lupa gluposti.Zaista treba da cuti jer je bio najgori.

the truth is in here

pre 20 godina

Samo da podsetim na jednu recenicu naseg velikog trenera Zeljka Obradovica : "Lako je biti trener kad vodis sa 15-20 razlika , to moze svako , ali kada su odlucujuci trenutci ,utakmica se lomi a igrac na tajm autu te pogleda da mu kazes sta da radi , e tada trebas biti trener pa mu reci kako i sta"

E ,ja nisam ni jednom video da je u odlucujecem trenutku odigrana neka smisljenija akcija , cija je to krivica ?
Zna se cija!!!
Ljudi , mi nismo imali igru !
Ni u odbrani ni u napadu , u odbrani nam je zakucavao ko je stigao.
U napadu se sve zasnivalo na inividualnim kvalitetima.

Vujosevic nije trener za klupu nase reprezentacije , jednostavno covek nema kvalitet a o manirima da i ne govorim.
Sto se tice Kotura , on je bio najgori igrac na citavom prvenstvu , ali covek je odlucio da kaze sta se desavalo i ako ce to pomoci da se skine debeli sa mesta trenera ja cu to podrzati cak i da je izmislio.

Pedja Stojakovic
Veliki igrac , veliki suter , velika zelja da igra za reprezentaciju
ali nema ga nigde kad se utakmice odlucuju ,nije za vodju , nije za poslednju cetvrtinu definitivno. Mozda stvarno te njegove sale nisu uopste smesne.

antee

pre 20 godina

Voleo bih da me neko podseti, posto sam bio veoma mali, da li je Vujosevic bio trener i Zeljku Obradovicu? A posle je Obradovic preuzeo (taj isti) Partizan i napravio nesto, rekao bih, u Evropi. Koliko trofeja van (ex + sve posle)Yu Vujosevic ima? To bih voleo da znam.
Koliko se secam Koturovic ima zlato sa svetskog prvenstva i odlicno je igrao, u poslednjim utakmicama Drobnjak skoro nije ulazio u igru.
Nisam strucnjak, ali koliko je vazno da trener postavi igraca na pravu poziciju, da li sam Drobnjak ide da sutira trojke, a u reketu promaja? Cini mi se da Pedja ne moze da sutne kako treba ako pre toga vuce loptu od centra, onda gradi sebi poziciju a svi mi skacemo od srece sto je pogodio trojku? :)

calijab

pre 20 godina

Vidim u komentarima i neko genijalno misljenje kako je na ovom prvenstvu pobedila lepa i napadacka kosarka.Mora da se taj koji je to izjavio skolovao gledajuci utakmice sezonskog dela NBA kada timovi sklepaju taktiku 5 min pre tekme jer igraju na dva dana.Litvancima svaka cast,ali realno ovo je bilo jedno od slabijih prvenstava.Glavni uzrok su bas slabe odbrane svih timova.Pa bilo koji tim protiv rep. Jugoslavije iz vremena Obradovica ili Ivkovica,ili one sjajne reprezentacije Litvanije sa Marculjonisom ne bi imao sta da trazi.Pa svi su i protiv slabih reprezentacija(medju kojima je ovaj put bila i nasa)primali preko 75 koseva.Celo prvenstvo je licilo na letnji kamp NBA.Zato je nas neuspeh jos i veci!!!
A o lepoti kosarke,pa to je relativno:neko voli takticko nadmudrivanje i vestinu igraca,a neko da grickajuci kokice gleda debelog Sejkila kako mu se ne sviraju faulovi dok lomi kos...Sto rekose Ameri:kosarka je dobra stvar da se popuni vreme izmedju cetvrtina.

Slavisa

pre 20 godina

Smenite Vujosevica!!!
Jeste Kotur igrao lose u Svedskoj ali lose su igrali i Stojakovic i Vujanic i Gurovic, i Jaric nije bio bas sjajan...
Svi su igrali ispod svojih mogucnosti. Naravno ako je neko mnogo dobar on ce i ako igra sa 50 posto i dalje biti dobar ali mi se cini da to nije cilj.
Kako to odjednom niko nije u formi, da nisu mozda zaboravili da igraju. Nisu naravno, vec je trener ocajan. Uz pravog trenera bi makar odbranu igrali kako treba i mozda bi podigli formu tokom priprema i utakmica.
Da samo ponovim vec sto puta ponovljene OCITE greske selektora. Pozivi igracima bez da ih je pitao da li ce da igraju, Askrabica je odmah zvao kao mladog a onda ga opste nije pustao da igra, nije pustao Vukcevica - nek neko kaze ko je bolji bek (pozicija dva, za one koji znaju sta je to) od njega na prvenstvu (igrao je final four za Sijenu i bio glavni igrac), VUJOSEVICEV PREKRSAJ (na kraju svake deonice), na pripremama nije uigravao tim vec mu je silovao Stojakovic...
Sramota. Jos jednom - dole Dule.

ognjen

pre 20 godina

I jos samo nesto: nikad reprezentacija YU u kosarci nije delovala tako mocno, igrala tako lepo i leprsavo (ne racunam bivsu SFRJ) kao na EP 2001 godine pod vodjstvom Svetislava Pesica. Usudjujem se da kazem (a gledao sam na hiljade utakmica) da je to najbolje vodjenje jedne nase ekipe koje sam video. Setite se da je to godina posle debakla u Sidneju kad nismo mnogo ni ocekivali od prvenstva. Zato je svako poredjivanje Vujosevica i Pesica prilicno glupo i nema veze sa mozgom.

the destroyer

pre 20 godina

Ljudi, čovek je potpuno u pravu za ovog tupavog "selektora"! Jeste da je Kotur loše igrao na prvenstvu, i da možda pokušava da opravda to na neki način, ali je i Vujo... veoma loš izbor. Goreg nisu mogli da nadju. Pa nema čovek ni znanja, ni iskustva a ni pravi odnos sa igračima (osim onih koje je trenirao, valjda), tako da će Savez morati da porazmisli o njegovoj smeni. Valjda neće on da bude selektor za Olimpijadu!??!!

Miki

pre 20 godina

Argument da Vujosevic nije nista osvojio je u redu, ali to nije razlog naseg debakla.
Da li je iko pre ovog cuo za Litvanskog ili Spanskog trenera?
Sem Joanidisa i Rekalkatija i Orsa nije bilo poznatijih trenerskih imena.
Velike trenere prave veliki igraci.
Djordjevic je stvorio Obradovica a Bodiroga ga ucvrstio na toj poziciji.
Duda je vodio Petrovica,Kukoca,Divca,Paspalja,Danilovica,Radju....
Malo li je?
Nekad su u NBA isli najbolji igraci nase reprezentacije a sad moze da ide svako ko jako zeli. Uporedite samo Petrovica i Rakocevica ili Kukoca i Cabarkapu ,Divca i Milicica i sve ce vam biti jasno.
Vujosevic jednostavno nije lik za to mesto, to je nesporno, ali i igraci su mi sumnjivi.
Problem su pogotovo "NBA-starovi" koji jednostavno moraju da igraju,po definiciji, a sa druge strane ni po cemu nisu dominantni u odnosu na protivnike koji NBA gledaju na TV-u.
Litvanci su najbolji primer.Ako nam reper za kvalitet bude igranje u NBA onda smo pukli.

Aki

pre 20 godina

Ma nije problem sto trener i nije neko evropsko ime. On je cak i bio u Evropi, vodio je Skavolini a mozda i jos neku ekipu. Problem je njegov karakter. Ne moze selektor da bude neko bez manira. Covek koji se okrece i pljuje ka publici (i to ka svojoj) koji urla na igrace, vredja ih, koji napada sudije i ponasa se kao neki odbegli ludak s vremena na vreme, ne moze da vodi nacionalni tim. Dule se mimo mojih ocekivanja fino ponasao u Svedskoj *bar na televiziji :)* ali po izjavi Kotura njegov odnos prema igracima se i nije promenio. Tesko se covek menja. A 6 igraca iz Partizana na celu sa Djurom... trudio se Djura, trudio se i Vule, ali mogao je i mene da povede i ja bih se trudio. Ovako je malo digao cenu Djuri i Vuletu pa ce lakse da ih uvalja. A Kostu Perovica ne znam ni sto je vodio. Kontam ako vec vodi mladog igraca i ako nije bitna medalja sto ga nije forsirao. Decko je nesumnjivo veliki talenat a presedeo je celo prvenstvo gledajuci Djuru na parketu. Sta tek reci za Askrabica? Nije Dule los izbor za selektora jer nije veliko trenersko ime, vec zato sto ne zna...

Bane

pre 20 godina

U redu momci zdrav komentar je uvek dobar,bilo kako bilo sada je i to proslo,ko je kriv i sta je trebalo raditi,sada je sve kasno,nije samo Vujosevic slab,ima tu mnogo slabosti, pocevsi od kapitena Stojakovica, svatite da Stojakovic nije kompletan igrac,
on je dobar momak,on je dobar suter i nista vise,pokazo je da ne moze da bude kapiten i vodi tim,on sa nacinom igre i svatanjem kosarke ima problema i u Sakramentu,kako je poceo da se povredjuje i to skocne zglobove koji su
primarni za sutere,budite sigurni da ce ga Sakramento prodati iduce sezone,o ostalima da ne komentarisem,tacno je da nam treba pravi autoritet-trener od koga se igracima tresu gace,jer mi smo ipak Srbi,nauceni na cizmu i pendrek,cim osetimo slabiju trenersku licnost pocinjemo da filozofiramo i prodajemo znanje,
ako je i od nas mnogo je,pametniji svoju bruku kriju i cuvaju,mi ni to ne mozemo.

Milan Petovic

pre 20 godina

Koturovic je koliko me secanje sluzi,vrlo dobro odigrao prosle godine prtiv "omrazenih"Amerikanaca i ne samo on.Covek je kazao sta ima da kaze sa aspekta kockice u mozaiku.Sve kockice naravno treba da vidi i sqstavi onaj sto sedi na klupi.E sad sto to nije neko ko kockice zna da stavi na pravo mesto to nije Koturova greska.Jednostavno covek nije kvocka da snese jaje ali jako dobro zna sta je "mucak".Ko razume shvatice.

Nino

pre 20 godina

Nisam za Vujosevica (ja sam za Zeljka,Bozu,Dudu)ali nisam ni za Koturovica.Kakav je pa on kosarkas?Nikakav.Djed u patikama.I sa dposle svega,nasao penzioner hrabros i da popljuje selektora.Tako je kad zoves nedokazane stare igrace.Znaju da poziva vise nece biti i svoje neznanje i neborbenost svali naravno na koga drogog nego trenera.

heineken

pre 20 godina

Vujosevic je odgovoran za igru reprezentacije!!!!!
Slazem se, ali mislim da je Koturovic poslednji covek koji bi trebao da prica o igri za nacionalni tim.
Koture igrao si preko ......... zalaganje ti je bilo za nulu, vukao si se po terenu, a sada je za sve to kriv Vujosevic. To nije pravi odnos prema drzavnom dresu. Pa ne da se neces odazivati pozivu, nego ce biti lud bilo koji trener koji te ponovo zovne.
Gospodo mislim da imamo problem!!!!!
Igraci, "velike zvezde" ne postuju selektore!!!!!!
Pa dobro bre jel njihov posao da biraju trenera, ili trenerov posao da bira njih.
Pogledajte odbojkase: smenili trenera, izabrali onoga kojega su hteli, i na kraju nista, nema medalje.
A majstor koji se divi igri nase reprezentacije u Indijanopolisu neka nadje negde kasete, neka pogleda i onda neka mi kaze, da li je Pesic imao autoritet kod igraca i da li je igra bili bas tako "sjajna i leprsava", (a mozda ti to gledas sa stanovista ljubitelja baleta????)