Subota, 01.10.2016.

08:17

Nemci "uspostavljaju" kosovski fudbal

Nemački fudbalski savez će pomoći kosovskim fudbalskim organima da "naprave prve korake ka uspostavljanju uspešne organizacije", piše AP.

Izvor: B92

Nemci "uspostavljaju" kosovski fudbal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

asdf

pre 7 godina

Alo Srbi? Manite se kosovskog fudbalskog saveza jer se za njegove odluke pitate isto kao i za indonezanski fudbalski savez pa se lagano okrenite svojim problemima u svom savezu. A da, lakse je svetske i tudje probleme resavati nego svoje. Pa nista onda, nastavite samo prvo po gusle odtidjite, promene forme radi.

Јабучило

pre 7 godina

Џејмсе Бонде007,

нису Немци Србима чинили услугу, него су их довели да лију крв за Хабзбурге. А шта ће бити, видећемо. Априла '41. је деловало да ћемо се сви звати Фриц и Ханс, све до границе са Јапаном...

vladimir

pre 7 godina

Ako se samo setimo, da su i u prvomi u drugom svetskom ratu,upravo Angelii sunarodnici pocinili najteze zlocine nad Srbima,onda je svako cudjenje suvisno.Ovo je Nemacka zahvalnost svojim bivsim a i sadasnjim saveznicima u drugom svetskom ratu

loopateli

pre 7 godina

(Sa mjeseca se ne vide granice, vjere i boja koze, jedino kineski zid..., 01. oktobar 2016 14:37)

strucnjace za Parove i Farmu, ni Kineski zid se ne vidi sa Meseca...

Realno

pre 7 godina

Шта ли о томе мисли госпођа Швајнштајгер?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 1. oktobar 2016 12:23) # Link komentara
Preporučujem (+76)Ne preporučujem (-22)

Au brate,koliko ti je glupo ovo sto si napisao....bolje da si se pitao sta na to kaze pola miliona Srba koji zivi i radi u Nemackoj...

Stefan

pre 7 godina

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.
(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18) # Link komentara
A da ti lepo sendes na autobus i odmah odes. Spasis nas svojih gluposti i spasis nas od sebe. Vojvodjanin ahahahaha

mlekadzija

pre 7 godina

Ova vest me uopste nije iznendaila. Iznenadjuje me jedino sta su cekali ovoliko dugo??? NAsi evropski prijtelji (provereni)....Mogli bi da im "srede" i jednu titulu da im daju podsterk!

mlekadzija

pre 7 godina

Ova vest me uopste nije iznendaila. Iznenadjuje me jedino sta su cekali ovoliko dugo??? NAsi evropski prijtelji (provereni)....Mogli bi da im "srede" i jednu titulu da im daju podsterk!

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Ала сам вас (наш/мој род из централне Србије) ,,пипнуо,, по живцу са историјским чињеницама...

И баш највише ви јужни идете да радите у Немачку и Аустрију, а ту мене прозивате како продајем веру за вечеру.

(Само у Бечу има 300 000 Срба, а у Немачкој их им више од 700 000.)

Sa mjeseca se ne vide granice, vjere i boja koze, jedino kineski zid...

pre 7 godina

Da da, Svabo ima 150godisnji plan kako da napakosti srbima, evo sad su dosli do ove ideje, pa ce nastaviti sa necim drugim. Mislim da je preveliko gledanje i slusanje M.Marica, Lazanjskog, Vucica,Dacica i slicnih ostavilo veliki trag na veoma siroke narodne mase, kojima su grand, zvezdice, parovi, paparazzo i ostalo glavna opustajuca meditacija.
Narod ne mrzi drugi narod, vec jednim narodom vlada mala skupina ljudi koja ima svoj interes i onda koristi nacionalizam i svako drugo moguce sredstvo da bi ostvarila korist na stetu drugog naroda. Isto je prije bilo sa selima, familijama, plemenima, rimljanima, grcima, spartancima, persijcima itd itd itd.
Malo je onih koji ovo ce ovo razumjeti, ali nema veze.
Admine, nemoj da mi trud propada uzalud.

brzeprugesrbije

pre 7 godina

tesko je to ovde razumeti ali se u nemackoj drzava ne mesa u rad saveza, a ovaj je dobio novac da prenese know-how, i to je to.

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Шта ли о томе мисли госпођа Швајнштајгер?
 (Александар, 1. oktobar 2016 12:23)

I bas ti medju svim Srbima koji imaju veze sa Nemackom pade na pamet gospodja zbog koje je nasa himna intonirana na Rolan Garosu?

dobri ucenici

pre 7 godina

Izbor je oduvijek isti: ili se socijalizirati i nauciti zivjeti u suzivotu i postovanju drugih, ili udariti u gusle! Treceg nema.
(A vi jos uvijek guslate, 1. oktobar 2016 12:36)
Pa da guslamo naucili smo od Vas komsije.Vi voleli Hitlera, on njih i sve se vrti u krug,nazalos to je surova istina.

odleprshay

pre 7 godina

@A vi jos uvijek guslate

Totalno si u pravu, kososvski Albanci umesto da se socijalizuju i nauce da zive zajedno sa drugima, resili da prave nekakve svoje monoetnicke paradrzave na Kosovu, u Makedoniji, sada su krenuli i u Grckoj, podizu granice, odvajaju se od drugih... Umesto da igraju fudbal zajedno sa ostalima oni prave nekakvu jednonacionalnu, albansku ligu na Kosovu. Strasno je to, ali na svu srecu ima dosta njih poput tebe koji su primetili to i takvo ponasanje Albanaca i osudjuju isto. Bravo.

drug Vucela

pre 7 godina

И онда кад је требало да и наши јужни (централна Србија) уђу у Аустроугарско царство, али они су се успротивили, и кренуо је први светски рат.

А реално су нам Немци учинили велику ослугу тиме што су прихватили наше претке, и онда смо им на крају забили нож у леђа.

А до 1945 је било 300 000 хиљада Немаца код нас у Војводини, који су онда после протерани...И тиме смо их још више увредили...И дан данас имате по Војводини старе Немачке куће које још увек на фасади имају уклесана имена својих власника.

И зато је и нормално да се Немац свети, и да одузима полако ону територију коју је прво поклонио...

И све то раде преко Амера.

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.
(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18)


Da im se izvinimo za 1. i 2. svetski rat odmah!

Da vratimo proterane Nemce a oni ce da vaskrsnu pobijene Srbe! Ili mozda nece...

Da nikad vise ne zabijamo noz u ledja Nemcima time sto cemo se braniti od okupacije!

Da im vratimo KIM koje su nam poklonili! Doduse jos nisi objasnio kad su poklonili i kako...

Mozda tebe budu germanizovali i napravili eUropljanina (daj Boze), mi ostali cemo se vec nekako snaci kao Srbi u Vojvodini i Republici Srpskoj.

Nisi prvi koji je promenio veru za veceru.

Nije bolest sve sto boli...

Auf Wiedersehen!

Матори

pre 7 godina

Ми ћемо сами. Неважно је колико смо добри. Али не желим да се увлслимо у д... Као наши јужни и западни суседи

Tonik

pre 7 godina

Cudno sva ova mrznja a nikad vam nista albanci nisu radili - samo branili njihova ognjista koja u 12 veku su bile ispod sprske vladavine (800 godina ej) Ajde bre vise probudite se od tok sna i zamirisite jorgovane ... svet se menja svaki dan.

Zigzag

pre 7 godina

Davor Šuker je zamolo njemce da pomognu dolje...prije mjesec dana da Hrvatska odigra utakmicu i naravno doda 3 boda favoritu skupine.
(rango, 01. oktobar 2016 09:48)sto je pjesnik htio reci?

A vi jos uvijek guslate

pre 7 godina

Izbor je oduvijek isti: ili se socijalizirati i nauciti zivjeti u suzivotu i postovanju drugih, ili udariti u gusle! Treceg nema.

Dubliner

pre 7 godina

"Naši nemacki prijatelji" kako vam to zvuci kad nas vodja to izgovori? 😄
Zato za nas Tenis i Veliki Vodja imaju posao veka..
Bićemo im najbolji svinjari u Evropi i time treba da se ponosimo! Vazi! 😄

izgubljeni u vremenu i prostoru

pre 7 godina

Na svaku vest koja nam ide uz dlaku mi automatski paranoicno guslamo nasu verziju istorije u koju samo mi verujemo.
Tako je to kada nesposobnjakovici umisljaju da su lideri i centar sveta.

Trifke

pre 7 godina

Mozemo mi da pljujemo Nemce ali oni svoje saveznike iz Drugog svetskog rata paze i pomazu a nas su nasi bombardovali. Sta da se radi, uslov je bio da postanemo fasisti a mi jednostavno nismo takav narod.

MadMad MaX

pre 7 godina

Nemci ama bas nikako da nauce nesto iz svoje proslosti, ponovo udaraju na interese brojnih drugih naroda pomazuci one koji su zarad njih spremni da budu topovsko meso u nekim narednim buducim vremenima, ali neka ih, nek nastave da se trude, istorija ce se samo i ovoga puta ponoviti opet.

Tex

pre 7 godina

(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18)

Kakva glupost. Nemci samo razmisljaju pragamticno i rade ono za sto su placeni. Nema to veze sa nikakvom visom politikom i germanizacijom. Ioanako cemo svi u EU kad tad. Nas problem je sto mi po obicaju palam.dimo i nista konkretno ne radimo. I onda se primamo na ovakve clanke i trazimo krivca tamo negde. No nece Kosovo nikada biti Svajcarska bez obzira ko ih gura, suvise su zavisno od drugih i najgore sto jedino to znaju i da budu. Kad se rese takvog razmisljanja mozdanesto bude od njih. Ali ono sto im se mora priznati je, da za razliku od nas, su mnogo istrajniji narod i ako imaju cilj ne odustaju.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Da bi bili cenjeni od bilo koga,morate imati stav.Cak i u holivudskim filmovima,najgore prolaze likovi koji se trude da budu dopadljivi i dobri sa svima.Takve likove na kraju ili bace lavovima ili ih oderu zive.E bukvalno smo mi na tom putu.Svi nas nesto miluju kao kuce na ulici a u stvari respekt na nivou "Mrsh u cosak". Kroz istoriju smo imali kicmu koju smo nam lomili ali smo nekako isli izdignute glave...sada niti imamo kicmu a bogami ni glavu.Ovo sedenje na 2 stolice nas bukvalno ubija kao naciju.I nemojte samo da kukate,"90 smo kao najjaca drzava na Balkanu imali punu podrsku Nemacke i USA za lidera na ovim prostorima,pricam samo za Srbiju...imali smo jasnu ponudu od Zapada..ako mislite da je Milosevic bio covek Zapada...proverite jos jednom gde su Mira i Marko pa ce vam biti jasnp ko je srusio YUGU. Svima je bilo u interesu da jedna YUGA udje u EU,kome to nije jasno on ima veliki problem sa percepcijom!

Nenad NS

pre 7 godina

mali radojica E vidi druže mi im se nikad nismo uvlačili niti ćemo, nije nam u krvi. A ovim južnim susjedima i još nekim je to velika vrlina, da vire iz nečije zadnjice. Tako da ne može to tako baš, moraš biti takav.

acvit

pre 7 godina

kakve veze vucic ima sa fudbalskim savezom nemacke , puni ste zlobe i zavisti, i treba da se pomazu medjusobno, sad sto pomazu nasim omrazenim siptarima, to je vec druga stvar, ali sport je to ...bolje to , nego da im vojsku obucavaju

doom

pre 7 godina

још само прву лигу да назову "дивизија Скендербег" пошто су исти организатори у питању...

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Ne palite se. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Pogledajte samo nas fudbalski savez i likove koji ga vode.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronalazac bot, 1. oktobar 2016 11:08)
------
Još gori od onih koji vode fudbaslki savez su sami fudbaleri. Pogledajte tek njih? Fudbal, ipak, ne igraju selektori i treneri već ljudi koji su na terenu? Uprkos tome što znam šta su Albanci sa Kosova i Metohije jer sam proveo najlepši deo života u Peći, uprkos tome što veoma dobro poznajem taj mentalitet za koji imam veoma malo lepih reči, siguran sam da će se oni daleko požrtvovanije, daleko borbenije i odanije boriti za svoju, da kažem, "reprezentaciju", nego ove naše otudjene "turko-folk" vedete, kojima su važniji splavovi ili, ko da više. Odnos prema reprezentaciji je odnos prema svojoj naciji, prema svojoj državi i ljudima koji ih plaćaju. Toga kod naših fudbalera nema. Njima je svejedno, istrčali su na teren, pokazali koliko su neodoljivi, pokazali svoje frizure, kako bi se što bolje dopali nekoj od starleta u čijem će društvu provesti neko vreme. Država je njima posalednja rupa na svirali.

raus

pre 7 godina

Bilo bi sjajno da nam prilikom sledece posete nemackih parlamentaraca, nasih velikih "prijatelja", objasne odakle ta velika, nemacka ljubav prema albanskim nacosima te im vec drugi put u zadnjih 70-tak godina pomazu u albanizaciji Kosova. Prvi pokusaj za vreme II svetskog rata i za pod rukovodstvom hitlera nije uspeo, nadajmo se da ce i ovaj drugi pokusaj isto da prodje.

mali radojica

pre 7 godina

Svi sad lepo pročitajte komentar Tony i sve će vam se lepo objasniti. Dok mi sedimo skrštenih ruku drugi parama i "deeeebelim"uvlačenjem(čitaj prepuštanjem resursa i otvaranjem vojnih baza)krče sebi put. Mislite da ovo Nemci rade jer "vole" Albance a "mrze" Srbe? Ne gospodo ovo rade jer su im komšije uletele sa debelim parama a od čega te pare,e to nije ni bitno, i što oni ne šuruju sa Rujama i ne ljube se sa Putinom već rade kako im zapad kaže. To samo mi kao nešto glumatamo a posle sve uradimo kako nam kažu i damo još i preko toga.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

1690 је званично Леополд I (деда Марије Терезије) прихватио Србе на подручије Војводине и Војне Крајине...Ти наши преци су били ослобођени свих пореза, живели су слободно, имали су обезбеђену храну,и само су требали да бране границе.

У то време је било Срба ван Србије баш онолико колико и у доле у централној Србији.

И онда кад је требало да и наши јужни (централна Србија) уђу у Аустроугарско царство, али они су се успротивили, и кренуо је први светски рат.

А реално су нам Немци учинили велику ослугу тиме што су прихватили наше претке, и онда смо им на крају забили нож у леђа.

А до 1945 је било 300 000 хиљада Немаца код нас у Војводини, који су онда после протерани...И тиме смо их још више увредили...И дан данас имате по Војводини старе Немачке куће које још увек на фасади имају уклесана имена својих власника.

И зато је и нормално да се Немац свети, и да одузима полако ону територију коју је прво поклонио...

И све то раде преко Амера.

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.

pocetak devedesetih, 7 godina pre rata

pre 7 godina

Ne znam zasto je ovo iznenadjenje. Ako su nemci mogli pocetkom devedesetih na svojoj teritoriji da otvaraju kampove za obuku siptarskih terorista, zasto sad to ne bi radili i sa fudbalerima? Ne razumem zasto ne?

charlie

pre 7 godina

Balkan je rasadnik mladih talenata i Nemci su proračunali da je pametno uskočiti na vreme i uzeti monopol na trgovinu fudbalerima.

Svabo, uradi nam generalku po celom telu

pre 7 godina

Ovo treba na prostoru cele Srbije da urade, ne samo na Kosmetu.

Bas nam treba ciscenje celog saveza, privatizacija klubova, uvodjenje profesionalizma, i transparentnosti tokova novca.

Labud

pre 7 godina

Napravili su im drzavu sto ne bi i fudbalsku ligu. Samo je to sve kratkog daha kao i uvijek kada je to slucaj sa vjestackim tvorevinama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Obalj grad, 1. oktobar 2016 09:35)

Sve drzave su vestacke tvorevine. Pa i da nisi u skoli naucio, valjda je logicno.

Ili vise volis organsko voche?

Ontario

pre 7 godina

Ne razumem o cemu vi pricate??? Jel mislite da su nemci dosli dole da otvaraju akademije za dzabe??? Narko kartel pljunuo kes i oni ljudi dosli. Jel su nemci i nama krivi sto je nas fudbal tu gde jeste??? Mislite da Bajern ili Salke ne bi otvorili akademije po Srbiji da ih neko pozove? Sve je cist posao, ne postoji u danasnjem 21om veku nikakvih emocija i zauzimanja strana u koje samo mi jos verujemo. Sve je goli interes i kesovina!

Miki

pre 7 godina

Nama se ne sviđa politički ali sportski je jedan dobar potez za mlade fudbalere. Mi smo još besniji na vest zbog činjenice da želimo da smo neko i nešto u fudbalu a propali smo i korumpirani do zla boga, ne vidimo svetlo na kraju tunela...to nas jede iznutra više nego ova vest... od kukanja po komentarima nema ništa, sport je ogledalo države.

dejan-minhen

pre 7 godina

(Sima, 01. oktobar 2016 09:01)
komentar nije vezan za sport ali na žalost je tako. svakih 50godina dovedu Evropu pred veliki haos. i sada to rade. ubeđen sam da će oni kad tad da se drže za glavu zbog Kosova.

tony

pre 7 godina

sta je tu cudno? kosovari dali veliku lovu i posao sklopljen. ko je nama kriv sto vecito hocemo da se j@&€&&@ a da nam ne udje!? ali, zato umemo uspesno da kukamo, kritikujemo i da se pravimo najpametniji na svetu, a decenijama nismo u stanju da ukapiramo kako svet funkcionise i da se ponasamo u skladu sa tim pravilima. sve bi nesto hteli da nam neko poklanja iz neke ljubavi prema nama! nema toga, samo lova i dilovi. nama nisu potrebni ljudi u vasingtonu da lobiraju za nas, ne, istina ce pobediti, bog je na nasoj strani... aha, kako da nije! decenijama ista prica a posle nam djavo kriv. svi nas mrze, hoce da nas uniste, svetske zavere i urote protiv nebeskog naroda.... aha, juce. jak smo mi sraf do bola i nazad. uvek ista prica lopovske elite cija se deca skoluju na tom istom zapadu a narod se prima na tu pricu kao saucesce. dokle bre!?
jel to nasa sluzba nije znala? ma jok, sklopili su dil za doruckom. sto nasi nisu odmah uleteli sa vecom lovom i zavrsili tu pricu!? nikad srbiji nece biti bolje dok joj se narod ne opismeni pa ne izrodi normalne i dalekovide politicare.

boki Milos

pre 7 godina

Колико оно беше Србија има својих традиционалних пријатеља!?! Ми смо само монета за поткусуривање и свима је јасно да НИКАДА СРБИ НЕЋЕ БИТИ ЈЕДИНСТВЕНИ! МНОГО СМО ЈАДНИ - НО КАДА МАЛО РАЗМИСЛИМ ЗА БОЉЕ И НИСМО, САМИ СЕБИ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ.

Boro iz Pobede

pre 7 godina

Nemački fudbalski savez kad je vec u regionu mogao bi kod nas da svrati i nama pomogne posto je nasa fudbalska organizacija jos gore organizovana od kosovske!

Lusatia

pre 7 godina

Zbog poslednjeg pokusaja da preurede stvari u Evropi, Nemci su zavrsili podeljeni na istocnu i zapadnu Nemacku skoro pola veka, ovaj put su zasluzili da budu izdeljeni na istocnu, zapadnu, severnu, juznu, centralnu, severo-istocnu, primorsku, brdsku... do kraja postojanja ove planete!

Sima

pre 7 godina

Šta je nemački interes da razvijaju fudbal na Kosovu? Zašto se Nemačka lažno predstavlja kao prijatelj Srbije.Kada god Nemačka dovoljno naraste da joj je Evropa pretesna ,to dovede do katastrofe za sve ostale.

Pako zver

pre 7 godina

Bas me cudi od Nemacke,pa Merkelova je Vucicev prijatelj???
Za ulazak Srbije u EU pita se samo Nemacka, i naravno SAD, nece valjda nasi "veliki prijatelji" traziti od nas priznanje fasisticke kvazi drzave???
Ma,nisu oni takvi,to su "prijatelji" Srbije!?

Александар

pre 7 godina

Зар је могуће - велика пријатељица и покровитељка нашег премијера да овако нешто гура? Просто не могу да верујем! Треба проверити ствар још једном. Премијер каже да је Немачка велики пријатељ Србије, и ја му верујем.

Stefan

pre 7 godina

Nasi evropski prijateljei bez koih vodja ne moze da sastavi vladu i cija je podrska od krucijalnog znacacaja za nas privredni rast.. Blago u dom

milos

pre 7 godina

ne znam cemu vise price o tom fudbalskom savezu,da li je protiv pravno prihvacen ili nije,oni su ostvarili svoj cilj i to je to,to je proslost,ajde da gledamo malo u buducnost za promenu.

Srbin

pre 7 godina

Ma koliko da mi je KiM u srcu i da ne podržavam ovu terorističku tvorevinu koja egzistira dole, ja ne mogu da poželim toj dečici dole da ne igraju fudbal i nemaju šansu da naprave nešto u sportu.

Sima

pre 7 godina

Šta je nemački interes da razvijaju fudbal na Kosovu? Zašto se Nemačka lažno predstavlja kao prijatelj Srbije.Kada god Nemačka dovoljno naraste da joj je Evropa pretesna ,to dovede do katastrofe za sve ostale.

Pako zver

pre 7 godina

Bas me cudi od Nemacke,pa Merkelova je Vucicev prijatelj???
Za ulazak Srbije u EU pita se samo Nemacka, i naravno SAD, nece valjda nasi "veliki prijatelji" traziti od nas priznanje fasisticke kvazi drzave???
Ma,nisu oni takvi,to su "prijatelji" Srbije!?

tony

pre 7 godina

sta je tu cudno? kosovari dali veliku lovu i posao sklopljen. ko je nama kriv sto vecito hocemo da se j@&€&&@ a da nam ne udje!? ali, zato umemo uspesno da kukamo, kritikujemo i da se pravimo najpametniji na svetu, a decenijama nismo u stanju da ukapiramo kako svet funkcionise i da se ponasamo u skladu sa tim pravilima. sve bi nesto hteli da nam neko poklanja iz neke ljubavi prema nama! nema toga, samo lova i dilovi. nama nisu potrebni ljudi u vasingtonu da lobiraju za nas, ne, istina ce pobediti, bog je na nasoj strani... aha, kako da nije! decenijama ista prica a posle nam djavo kriv. svi nas mrze, hoce da nas uniste, svetske zavere i urote protiv nebeskog naroda.... aha, juce. jak smo mi sraf do bola i nazad. uvek ista prica lopovske elite cija se deca skoluju na tom istom zapadu a narod se prima na tu pricu kao saucesce. dokle bre!?
jel to nasa sluzba nije znala? ma jok, sklopili su dil za doruckom. sto nasi nisu odmah uleteli sa vecom lovom i zavrsili tu pricu!? nikad srbiji nece biti bolje dok joj se narod ne opismeni pa ne izrodi normalne i dalekovide politicare.

Александар

pre 7 godina

Зар је могуће - велика пријатељица и покровитељка нашег премијера да овако нешто гура? Просто не могу да верујем! Треба проверити ствар још једном. Премијер каже да је Немачка велики пријатељ Србије, и ја му верујем.

Stefan

pre 7 godina

Nasi evropski prijateljei bez koih vodja ne moze da sastavi vladu i cija je podrska od krucijalnog znacacaja za nas privredni rast.. Blago u dom

MadMad MaX

pre 7 godina

Nemci ama bas nikako da nauce nesto iz svoje proslosti, ponovo udaraju na interese brojnih drugih naroda pomazuci one koji su zarad njih spremni da budu topovsko meso u nekim narednim buducim vremenima, ali neka ih, nek nastave da se trude, istorija ce se samo i ovoga puta ponoviti opet.

Lusatia

pre 7 godina

Zbog poslednjeg pokusaja da preurede stvari u Evropi, Nemci su zavrsili podeljeni na istocnu i zapadnu Nemacku skoro pola veka, ovaj put su zasluzili da budu izdeljeni na istocnu, zapadnu, severnu, juznu, centralnu, severo-istocnu, primorsku, brdsku... do kraja postojanja ove planete!

Miki

pre 7 godina

Nama se ne sviđa politički ali sportski je jedan dobar potez za mlade fudbalere. Mi smo još besniji na vest zbog činjenice da želimo da smo neko i nešto u fudbalu a propali smo i korumpirani do zla boga, ne vidimo svetlo na kraju tunela...to nas jede iznutra više nego ova vest... od kukanja po komentarima nema ništa, sport je ogledalo države.

Boro iz Pobede

pre 7 godina

Nemački fudbalski savez kad je vec u regionu mogao bi kod nas da svrati i nama pomogne posto je nasa fudbalska organizacija jos gore organizovana od kosovske!

drug Vucela

pre 7 godina

И онда кад је требало да и наши јужни (централна Србија) уђу у Аустроугарско царство, али они су се успротивили, и кренуо је први светски рат.

А реално су нам Немци учинили велику ослугу тиме што су прихватили наше претке, и онда смо им на крају забили нож у леђа.

А до 1945 је било 300 000 хиљада Немаца код нас у Војводини, који су онда после протерани...И тиме смо их још више увредили...И дан данас имате по Војводини старе Немачке куће које још увек на фасади имају уклесана имена својих власника.

И зато је и нормално да се Немац свети, и да одузима полако ону територију коју је прво поклонио...

И све то раде преко Амера.

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.
(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18)


Da im se izvinimo za 1. i 2. svetski rat odmah!

Da vratimo proterane Nemce a oni ce da vaskrsnu pobijene Srbe! Ili mozda nece...

Da nikad vise ne zabijamo noz u ledja Nemcima time sto cemo se braniti od okupacije!

Da im vratimo KIM koje su nam poklonili! Doduse jos nisi objasnio kad su poklonili i kako...

Mozda tebe budu germanizovali i napravili eUropljanina (daj Boze), mi ostali cemo se vec nekako snaci kao Srbi u Vojvodini i Republici Srpskoj.

Nisi prvi koji je promenio veru za veceru.

Nije bolest sve sto boli...

Auf Wiedersehen!

Srbin

pre 7 godina

Ma koliko da mi je KiM u srcu i da ne podržavam ovu terorističku tvorevinu koja egzistira dole, ja ne mogu da poželim toj dečici dole da ne igraju fudbal i nemaju šansu da naprave nešto u sportu.

Trifke

pre 7 godina

Mozemo mi da pljujemo Nemce ali oni svoje saveznike iz Drugog svetskog rata paze i pomazu a nas su nasi bombardovali. Sta da se radi, uslov je bio da postanemo fasisti a mi jednostavno nismo takav narod.

Realno

pre 7 godina

Шта ли о томе мисли госпођа Швајнштајгер?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 1. oktobar 2016 12:23) # Link komentara
Preporučujem (+76)Ne preporučujem (-22)

Au brate,koliko ti je glupo ovo sto si napisao....bolje da si se pitao sta na to kaze pola miliona Srba koji zivi i radi u Nemackoj...

milos

pre 7 godina

ne znam cemu vise price o tom fudbalskom savezu,da li je protiv pravno prihvacen ili nije,oni su ostvarili svoj cilj i to je to,to je proslost,ajde da gledamo malo u buducnost za promenu.

boki Milos

pre 7 godina

Колико оно беше Србија има својих традиционалних пријатеља!?! Ми смо само монета за поткусуривање и свима је јасно да НИКАДА СРБИ НЕЋЕ БИТИ ЈЕДИНСТВЕНИ! МНОГО СМО ЈАДНИ - НО КАДА МАЛО РАЗМИСЛИМ ЗА БОЉЕ И НИСМО, САМИ СЕБИ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Ne palite se. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Pogledajte samo nas fudbalski savez i likove koji ga vode.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronalazac bot, 1. oktobar 2016 11:08)
------
Još gori od onih koji vode fudbaslki savez su sami fudbaleri. Pogledajte tek njih? Fudbal, ipak, ne igraju selektori i treneri već ljudi koji su na terenu? Uprkos tome što znam šta su Albanci sa Kosova i Metohije jer sam proveo najlepši deo života u Peći, uprkos tome što veoma dobro poznajem taj mentalitet za koji imam veoma malo lepih reči, siguran sam da će se oni daleko požrtvovanije, daleko borbenije i odanije boriti za svoju, da kažem, "reprezentaciju", nego ove naše otudjene "turko-folk" vedete, kojima su važniji splavovi ili, ko da više. Odnos prema reprezentaciji je odnos prema svojoj naciji, prema svojoj državi i ljudima koji ih plaćaju. Toga kod naših fudbalera nema. Njima je svejedno, istrčali su na teren, pokazali koliko su neodoljivi, pokazali svoje frizure, kako bi se što bolje dopali nekoj od starleta u čijem će društvu provesti neko vreme. Država je njima posalednja rupa na svirali.

vladimir

pre 7 godina

Ako se samo setimo, da su i u prvomi u drugom svetskom ratu,upravo Angelii sunarodnici pocinili najteze zlocine nad Srbima,onda je svako cudjenje suvisno.Ovo je Nemacka zahvalnost svojim bivsim a i sadasnjim saveznicima u drugom svetskom ratu

Dubliner

pre 7 godina

"Naši nemacki prijatelji" kako vam to zvuci kad nas vodja to izgovori? 😄
Zato za nas Tenis i Veliki Vodja imaju posao veka..
Bićemo im najbolji svinjari u Evropi i time treba da se ponosimo! Vazi! 😄

Nenad NS

pre 7 godina

mali radojica E vidi druže mi im se nikad nismo uvlačili niti ćemo, nije nam u krvi. A ovim južnim susjedima i još nekim je to velika vrlina, da vire iz nečije zadnjice. Tako da ne može to tako baš, moraš biti takav.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Da bi bili cenjeni od bilo koga,morate imati stav.Cak i u holivudskim filmovima,najgore prolaze likovi koji se trude da budu dopadljivi i dobri sa svima.Takve likove na kraju ili bace lavovima ili ih oderu zive.E bukvalno smo mi na tom putu.Svi nas nesto miluju kao kuce na ulici a u stvari respekt na nivou "Mrsh u cosak". Kroz istoriju smo imali kicmu koju smo nam lomili ali smo nekako isli izdignute glave...sada niti imamo kicmu a bogami ni glavu.Ovo sedenje na 2 stolice nas bukvalno ubija kao naciju.I nemojte samo da kukate,"90 smo kao najjaca drzava na Balkanu imali punu podrsku Nemacke i USA za lidera na ovim prostorima,pricam samo za Srbiju...imali smo jasnu ponudu od Zapada..ako mislite da je Milosevic bio covek Zapada...proverite jos jednom gde su Mira i Marko pa ce vam biti jasnp ko je srusio YUGU. Svima je bilo u interesu da jedna YUGA udje u EU,kome to nije jasno on ima veliki problem sa percepcijom!

odleprshay

pre 7 godina

@A vi jos uvijek guslate

Totalno si u pravu, kososvski Albanci umesto da se socijalizuju i nauce da zive zajedno sa drugima, resili da prave nekakve svoje monoetnicke paradrzave na Kosovu, u Makedoniji, sada su krenuli i u Grckoj, podizu granice, odvajaju se od drugih... Umesto da igraju fudbal zajedno sa ostalima oni prave nekakvu jednonacionalnu, albansku ligu na Kosovu. Strasno je to, ali na svu srecu ima dosta njih poput tebe koji su primetili to i takvo ponasanje Albanaca i osudjuju isto. Bravo.

izgubljeni u vremenu i prostoru

pre 7 godina

Na svaku vest koja nam ide uz dlaku mi automatski paranoicno guslamo nasu verziju istorije u koju samo mi verujemo.
Tako je to kada nesposobnjakovici umisljaju da su lideri i centar sveta.

asdf

pre 7 godina

Alo Srbi? Manite se kosovskog fudbalskog saveza jer se za njegove odluke pitate isto kao i za indonezanski fudbalski savez pa se lagano okrenite svojim problemima u svom savezu. A da, lakse je svetske i tudje probleme resavati nego svoje. Pa nista onda, nastavite samo prvo po gusle odtidjite, promene forme radi.

Tex

pre 7 godina

(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18)

Kakva glupost. Nemci samo razmisljaju pragamticno i rade ono za sto su placeni. Nema to veze sa nikakvom visom politikom i germanizacijom. Ioanako cemo svi u EU kad tad. Nas problem je sto mi po obicaju palam.dimo i nista konkretno ne radimo. I onda se primamo na ovakve clanke i trazimo krivca tamo negde. No nece Kosovo nikada biti Svajcarska bez obzira ko ih gura, suvise su zavisno od drugih i najgore sto jedino to znaju i da budu. Kad se rese takvog razmisljanja mozdanesto bude od njih. Ali ono sto im se mora priznati je, da za razliku od nas, su mnogo istrajniji narod i ako imaju cilj ne odustaju.

mali radojica

pre 7 godina

Svi sad lepo pročitajte komentar Tony i sve će vam se lepo objasniti. Dok mi sedimo skrštenih ruku drugi parama i "deeeebelim"uvlačenjem(čitaj prepuštanjem resursa i otvaranjem vojnih baza)krče sebi put. Mislite da ovo Nemci rade jer "vole" Albance a "mrze" Srbe? Ne gospodo ovo rade jer su im komšije uletele sa debelim parama a od čega te pare,e to nije ni bitno, i što oni ne šuruju sa Rujama i ne ljube se sa Putinom već rade kako im zapad kaže. To samo mi kao nešto glumatamo a posle sve uradimo kako nam kažu i damo još i preko toga.

dejan-minhen

pre 7 godina

(Sima, 01. oktobar 2016 09:01)
komentar nije vezan za sport ali na žalost je tako. svakih 50godina dovedu Evropu pred veliki haos. i sada to rade. ubeđen sam da će oni kad tad da se drže za glavu zbog Kosova.

A vi jos uvijek guslate

pre 7 godina

Izbor je oduvijek isti: ili se socijalizirati i nauciti zivjeti u suzivotu i postovanju drugih, ili udariti u gusle! Treceg nema.

Јабучило

pre 7 godina

Џејмсе Бонде007,

нису Немци Србима чинили услугу, него су их довели да лију крв за Хабзбурге. А шта ће бити, видећемо. Априла '41. је деловало да ћемо се сви звати Фриц и Ханс, све до границе са Јапаном...

Tonik

pre 7 godina

Cudno sva ova mrznja a nikad vam nista albanci nisu radili - samo branili njihova ognjista koja u 12 veku su bile ispod sprske vladavine (800 godina ej) Ajde bre vise probudite se od tok sna i zamirisite jorgovane ... svet se menja svaki dan.

loopateli

pre 7 godina

(Sa mjeseca se ne vide granice, vjere i boja koze, jedino kineski zid..., 01. oktobar 2016 14:37)

strucnjace za Parove i Farmu, ni Kineski zid se ne vidi sa Meseca...

Labud

pre 7 godina

Napravili su im drzavu sto ne bi i fudbalsku ligu. Samo je to sve kratkog daha kao i uvijek kada je to slucaj sa vjestackim tvorevinama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Obalj grad, 1. oktobar 2016 09:35)

Sve drzave su vestacke tvorevine. Pa i da nisi u skoli naucio, valjda je logicno.

Ili vise volis organsko voche?

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

1690 је званично Леополд I (деда Марије Терезије) прихватио Србе на подручије Војводине и Војне Крајине...Ти наши преци су били ослобођени свих пореза, живели су слободно, имали су обезбеђену храну,и само су требали да бране границе.

У то време је било Срба ван Србије баш онолико колико и у доле у централној Србији.

И онда кад је требало да и наши јужни (централна Србија) уђу у Аустроугарско царство, али они су се успротивили, и кренуо је први светски рат.

А реално су нам Немци учинили велику ослугу тиме што су прихватили наше претке, и онда смо им на крају забили нож у леђа.

А до 1945 је било 300 000 хиљада Немаца код нас у Војводини, који су онда после протерани...И тиме смо их још више увредили...И дан данас имате по Војводини старе Немачке куће које још увек на фасади имају уклесана имена својих власника.

И зато је и нормално да се Немац свети, и да одузима полако ону територију коју је прво поклонио...

И све то раде преко Амера.

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.

Sa mjeseca se ne vide granice, vjere i boja koze, jedino kineski zid...

pre 7 godina

Da da, Svabo ima 150godisnji plan kako da napakosti srbima, evo sad su dosli do ove ideje, pa ce nastaviti sa necim drugim. Mislim da je preveliko gledanje i slusanje M.Marica, Lazanjskog, Vucica,Dacica i slicnih ostavilo veliki trag na veoma siroke narodne mase, kojima su grand, zvezdice, parovi, paparazzo i ostalo glavna opustajuca meditacija.
Narod ne mrzi drugi narod, vec jednim narodom vlada mala skupina ljudi koja ima svoj interes i onda koristi nacionalizam i svako drugo moguce sredstvo da bi ostvarila korist na stetu drugog naroda. Isto je prije bilo sa selima, familijama, plemenima, rimljanima, grcima, spartancima, persijcima itd itd itd.
Malo je onih koji ovo ce ovo razumjeti, ali nema veze.
Admine, nemoj da mi trud propada uzalud.

Ontario

pre 7 godina

Ne razumem o cemu vi pricate??? Jel mislite da su nemci dosli dole da otvaraju akademije za dzabe??? Narko kartel pljunuo kes i oni ljudi dosli. Jel su nemci i nama krivi sto je nas fudbal tu gde jeste??? Mislite da Bajern ili Salke ne bi otvorili akademije po Srbiji da ih neko pozove? Sve je cist posao, ne postoji u danasnjem 21om veku nikakvih emocija i zauzimanja strana u koje samo mi jos verujemo. Sve je goli interes i kesovina!

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Ала сам вас (наш/мој род из централне Србије) ,,пипнуо,, по живцу са историјским чињеницама...

И баш највише ви јужни идете да радите у Немачку и Аустрију, а ту мене прозивате како продајем веру за вечеру.

(Само у Бечу има 300 000 Срба, а у Немачкој их им више од 700 000.)

Svabo, uradi nam generalku po celom telu

pre 7 godina

Ovo treba na prostoru cele Srbije da urade, ne samo na Kosmetu.

Bas nam treba ciscenje celog saveza, privatizacija klubova, uvodjenje profesionalizma, i transparentnosti tokova novca.

doom

pre 7 godina

још само прву лигу да назову "дивизија Скендербег" пошто су исти организатори у питању...

Zigzag

pre 7 godina

Davor Šuker je zamolo njemce da pomognu dolje...prije mjesec dana da Hrvatska odigra utakmicu i naravno doda 3 boda favoritu skupine.
(rango, 01. oktobar 2016 09:48)sto je pjesnik htio reci?

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Шта ли о томе мисли госпођа Швајнштајгер?
 (Александар, 1. oktobar 2016 12:23)

I bas ti medju svim Srbima koji imaju veze sa Nemackom pade na pamet gospodja zbog koje je nasa himna intonirana na Rolan Garosu?

Stefan

pre 7 godina

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.
(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18) # Link komentara
A da ti lepo sendes na autobus i odmah odes. Spasis nas svojih gluposti i spasis nas od sebe. Vojvodjanin ahahahaha

dobri ucenici

pre 7 godina

Izbor je oduvijek isti: ili se socijalizirati i nauciti zivjeti u suzivotu i postovanju drugih, ili udariti u gusle! Treceg nema.
(A vi jos uvijek guslate, 1. oktobar 2016 12:36)
Pa da guslamo naucili smo od Vas komsije.Vi voleli Hitlera, on njih i sve se vrti u krug,nazalos to je surova istina.

pocetak devedesetih, 7 godina pre rata

pre 7 godina

Ne znam zasto je ovo iznenadjenje. Ako su nemci mogli pocetkom devedesetih na svojoj teritoriji da otvaraju kampove za obuku siptarskih terorista, zasto sad to ne bi radili i sa fudbalerima? Ne razumem zasto ne?

raus

pre 7 godina

Bilo bi sjajno da nam prilikom sledece posete nemackih parlamentaraca, nasih velikih "prijatelja", objasne odakle ta velika, nemacka ljubav prema albanskim nacosima te im vec drugi put u zadnjih 70-tak godina pomazu u albanizaciji Kosova. Prvi pokusaj za vreme II svetskog rata i za pod rukovodstvom hitlera nije uspeo, nadajmo se da ce i ovaj drugi pokusaj isto da prodje.

mlekadzija

pre 7 godina

Ova vest me uopste nije iznendaila. Iznenadjuje me jedino sta su cekali ovoliko dugo??? NAsi evropski prijtelji (provereni)....Mogli bi da im "srede" i jednu titulu da im daju podsterk!

charlie

pre 7 godina

Balkan je rasadnik mladih talenata i Nemci su proračunali da je pametno uskočiti na vreme i uzeti monopol na trgovinu fudbalerima.

acvit

pre 7 godina

kakve veze vucic ima sa fudbalskim savezom nemacke , puni ste zlobe i zavisti, i treba da se pomazu medjusobno, sad sto pomazu nasim omrazenim siptarima, to je vec druga stvar, ali sport je to ...bolje to , nego da im vojsku obucavaju

brzeprugesrbije

pre 7 godina

tesko je to ovde razumeti ali se u nemackoj drzava ne mesa u rad saveza, a ovaj je dobio novac da prenese know-how, i to je to.

Матори

pre 7 godina

Ми ћемо сами. Неважно је колико смо добри. Али не желим да се увлслимо у д... Као наши јужни и западни суседи

mlekadzija

pre 7 godina

Ova vest me uopste nije iznendaila. Iznenadjuje me jedino sta su cekali ovoliko dugo??? NAsi evropski prijtelji (provereni)....Mogli bi da im "srede" i jednu titulu da im daju podsterk!

Srbin

pre 7 godina

Ma koliko da mi je KiM u srcu i da ne podržavam ovu terorističku tvorevinu koja egzistira dole, ja ne mogu da poželim toj dečici dole da ne igraju fudbal i nemaju šansu da naprave nešto u sportu.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

1690 је званично Леополд I (деда Марије Терезије) прихватио Србе на подручије Војводине и Војне Крајине...Ти наши преци су били ослобођени свих пореза, живели су слободно, имали су обезбеђену храну,и само су требали да бране границе.

У то време је било Срба ван Србије баш онолико колико и у доле у централној Србији.

И онда кад је требало да и наши јужни (централна Србија) уђу у Аустроугарско царство, али они су се успротивили, и кренуо је први светски рат.

А реално су нам Немци учинили велику ослугу тиме што су прихватили наше претке, и онда смо им на крају забили нож у леђа.

А до 1945 је било 300 000 хиљада Немаца код нас у Војводини, који су онда после протерани...И тиме смо их још више увредили...И дан данас имате по Војводини старе Немачке куће које још увек на фасади имају уклесана имена својих власника.

И зато је и нормално да се Немац свети, и да одузима полако ону територију коју је прво поклонио...

И све то раде преко Амера.

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.

Sima

pre 7 godina

Šta je nemački interes da razvijaju fudbal na Kosovu? Zašto se Nemačka lažno predstavlja kao prijatelj Srbije.Kada god Nemačka dovoljno naraste da joj je Evropa pretesna ,to dovede do katastrofe za sve ostale.

dejan-minhen

pre 7 godina

(Sima, 01. oktobar 2016 09:01)
komentar nije vezan za sport ali na žalost je tako. svakih 50godina dovedu Evropu pred veliki haos. i sada to rade. ubeđen sam da će oni kad tad da se drže za glavu zbog Kosova.

Lusatia

pre 7 godina

Zbog poslednjeg pokusaja da preurede stvari u Evropi, Nemci su zavrsili podeljeni na istocnu i zapadnu Nemacku skoro pola veka, ovaj put su zasluzili da budu izdeljeni na istocnu, zapadnu, severnu, juznu, centralnu, severo-istocnu, primorsku, brdsku... do kraja postojanja ove planete!

milos

pre 7 godina

ne znam cemu vise price o tom fudbalskom savezu,da li je protiv pravno prihvacen ili nije,oni su ostvarili svoj cilj i to je to,to je proslost,ajde da gledamo malo u buducnost za promenu.

MadMad MaX

pre 7 godina

Nemci ama bas nikako da nauce nesto iz svoje proslosti, ponovo udaraju na interese brojnih drugih naroda pomazuci one koji su zarad njih spremni da budu topovsko meso u nekim narednim buducim vremenima, ali neka ih, nek nastave da se trude, istorija ce se samo i ovoga puta ponoviti opet.

acvit

pre 7 godina

kakve veze vucic ima sa fudbalskim savezom nemacke , puni ste zlobe i zavisti, i treba da se pomazu medjusobno, sad sto pomazu nasim omrazenim siptarima, to je vec druga stvar, ali sport je to ...bolje to , nego da im vojsku obucavaju

asdf

pre 7 godina

Alo Srbi? Manite se kosovskog fudbalskog saveza jer se za njegove odluke pitate isto kao i za indonezanski fudbalski savez pa se lagano okrenite svojim problemima u svom savezu. A da, lakse je svetske i tudje probleme resavati nego svoje. Pa nista onda, nastavite samo prvo po gusle odtidjite, promene forme radi.

A vi jos uvijek guslate

pre 7 godina

Izbor je oduvijek isti: ili se socijalizirati i nauciti zivjeti u suzivotu i postovanju drugih, ili udariti u gusle! Treceg nema.

Pako zver

pre 7 godina

Bas me cudi od Nemacke,pa Merkelova je Vucicev prijatelj???
Za ulazak Srbije u EU pita se samo Nemacka, i naravno SAD, nece valjda nasi "veliki prijatelji" traziti od nas priznanje fasisticke kvazi drzave???
Ma,nisu oni takvi,to su "prijatelji" Srbije!?

Nenad NS

pre 7 godina

mali radojica E vidi druže mi im se nikad nismo uvlačili niti ćemo, nije nam u krvi. A ovim južnim susjedima i još nekim je to velika vrlina, da vire iz nečije zadnjice. Tako da ne može to tako baš, moraš biti takav.

Tonik

pre 7 godina

Cudno sva ova mrznja a nikad vam nista albanci nisu radili - samo branili njihova ognjista koja u 12 veku su bile ispod sprske vladavine (800 godina ej) Ajde bre vise probudite se od tok sna i zamirisite jorgovane ... svet se menja svaki dan.

Trifke

pre 7 godina

Mozemo mi da pljujemo Nemce ali oni svoje saveznike iz Drugog svetskog rata paze i pomazu a nas su nasi bombardovali. Sta da se radi, uslov je bio da postanemo fasisti a mi jednostavno nismo takav narod.

odleprshay

pre 7 godina

@A vi jos uvijek guslate

Totalno si u pravu, kososvski Albanci umesto da se socijalizuju i nauce da zive zajedno sa drugima, resili da prave nekakve svoje monoetnicke paradrzave na Kosovu, u Makedoniji, sada su krenuli i u Grckoj, podizu granice, odvajaju se od drugih... Umesto da igraju fudbal zajedno sa ostalima oni prave nekakvu jednonacionalnu, albansku ligu na Kosovu. Strasno je to, ali na svu srecu ima dosta njih poput tebe koji su primetili to i takvo ponasanje Albanaca i osudjuju isto. Bravo.

Miki

pre 7 godina

Nama se ne sviđa politički ali sportski je jedan dobar potez za mlade fudbalere. Mi smo još besniji na vest zbog činjenice da želimo da smo neko i nešto u fudbalu a propali smo i korumpirani do zla boga, ne vidimo svetlo na kraju tunela...to nas jede iznutra više nego ova vest... od kukanja po komentarima nema ništa, sport je ogledalo države.

Labud

pre 7 godina

Napravili su im drzavu sto ne bi i fudbalsku ligu. Samo je to sve kratkog daha kao i uvijek kada je to slucaj sa vjestackim tvorevinama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Obalj grad, 1. oktobar 2016 09:35)

Sve drzave su vestacke tvorevine. Pa i da nisi u skoli naucio, valjda je logicno.

Ili vise volis organsko voche?

vladimir

pre 7 godina

Ako se samo setimo, da su i u prvomi u drugom svetskom ratu,upravo Angelii sunarodnici pocinili najteze zlocine nad Srbima,onda je svako cudjenje suvisno.Ovo je Nemacka zahvalnost svojim bivsim a i sadasnjim saveznicima u drugom svetskom ratu

tony

pre 7 godina

sta je tu cudno? kosovari dali veliku lovu i posao sklopljen. ko je nama kriv sto vecito hocemo da se j@&€&&@ a da nam ne udje!? ali, zato umemo uspesno da kukamo, kritikujemo i da se pravimo najpametniji na svetu, a decenijama nismo u stanju da ukapiramo kako svet funkcionise i da se ponasamo u skladu sa tim pravilima. sve bi nesto hteli da nam neko poklanja iz neke ljubavi prema nama! nema toga, samo lova i dilovi. nama nisu potrebni ljudi u vasingtonu da lobiraju za nas, ne, istina ce pobediti, bog je na nasoj strani... aha, kako da nije! decenijama ista prica a posle nam djavo kriv. svi nas mrze, hoce da nas uniste, svetske zavere i urote protiv nebeskog naroda.... aha, juce. jak smo mi sraf do bola i nazad. uvek ista prica lopovske elite cija se deca skoluju na tom istom zapadu a narod se prima na tu pricu kao saucesce. dokle bre!?
jel to nasa sluzba nije znala? ma jok, sklopili su dil za doruckom. sto nasi nisu odmah uleteli sa vecom lovom i zavrsili tu pricu!? nikad srbiji nece biti bolje dok joj se narod ne opismeni pa ne izrodi normalne i dalekovide politicare.

drug Vucela

pre 7 godina

И онда кад је требало да и наши јужни (централна Србија) уђу у Аустроугарско царство, али они су се успротивили, и кренуо је први светски рат.

А реално су нам Немци учинили велику ослугу тиме што су прихватили наше претке, и онда смо им на крају забили нож у леђа.

А до 1945 је било 300 000 хиљада Немаца код нас у Војводини, који су онда после протерани...И тиме смо их још више увредили...И дан данас имате по Војводини старе Немачке куће које још увек на фасади имају уклесана имена својих власника.

И зато је и нормално да се Немац свети, и да одузима полако ону територију коју је прво поклонио...

И све то раде преко Амера.

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.
(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18)


Da im se izvinimo za 1. i 2. svetski rat odmah!

Da vratimo proterane Nemce a oni ce da vaskrsnu pobijene Srbe! Ili mozda nece...

Da nikad vise ne zabijamo noz u ledja Nemcima time sto cemo se braniti od okupacije!

Da im vratimo KIM koje su nam poklonili! Doduse jos nisi objasnio kad su poklonili i kako...

Mozda tebe budu germanizovali i napravili eUropljanina (daj Boze), mi ostali cemo se vec nekako snaci kao Srbi u Vojvodini i Republici Srpskoj.

Nisi prvi koji je promenio veru za veceru.

Nije bolest sve sto boli...

Auf Wiedersehen!

pocetak devedesetih, 7 godina pre rata

pre 7 godina

Ne znam zasto je ovo iznenadjenje. Ako su nemci mogli pocetkom devedesetih na svojoj teritoriji da otvaraju kampove za obuku siptarskih terorista, zasto sad to ne bi radili i sa fudbalerima? Ne razumem zasto ne?

raus

pre 7 godina

Bilo bi sjajno da nam prilikom sledece posete nemackih parlamentaraca, nasih velikih "prijatelja", objasne odakle ta velika, nemacka ljubav prema albanskim nacosima te im vec drugi put u zadnjih 70-tak godina pomazu u albanizaciji Kosova. Prvi pokusaj za vreme II svetskog rata i za pod rukovodstvom hitlera nije uspeo, nadajmo se da ce i ovaj drugi pokusaj isto da prodje.

Sa mjeseca se ne vide granice, vjere i boja koze, jedino kineski zid...

pre 7 godina

Da da, Svabo ima 150godisnji plan kako da napakosti srbima, evo sad su dosli do ove ideje, pa ce nastaviti sa necim drugim. Mislim da je preveliko gledanje i slusanje M.Marica, Lazanjskog, Vucica,Dacica i slicnih ostavilo veliki trag na veoma siroke narodne mase, kojima su grand, zvezdice, parovi, paparazzo i ostalo glavna opustajuca meditacija.
Narod ne mrzi drugi narod, vec jednim narodom vlada mala skupina ljudi koja ima svoj interes i onda koristi nacionalizam i svako drugo moguce sredstvo da bi ostvarila korist na stetu drugog naroda. Isto je prije bilo sa selima, familijama, plemenima, rimljanima, grcima, spartancima, persijcima itd itd itd.
Malo je onih koji ovo ce ovo razumjeti, ali nema veze.
Admine, nemoj da mi trud propada uzalud.

Александар

pre 7 godina

Зар је могуће - велика пријатељица и покровитељка нашег премијера да овако нешто гура? Просто не могу да верујем! Треба проверити ствар још једном. Премијер каже да је Немачка велики пријатељ Србије, и ја му верујем.

izgubljeni u vremenu i prostoru

pre 7 godina

Na svaku vest koja nam ide uz dlaku mi automatski paranoicno guslamo nasu verziju istorije u koju samo mi verujemo.
Tako je to kada nesposobnjakovici umisljaju da su lideri i centar sveta.

Tex

pre 7 godina

(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18)

Kakva glupost. Nemci samo razmisljaju pragamticno i rade ono za sto su placeni. Nema to veze sa nikakvom visom politikom i germanizacijom. Ioanako cemo svi u EU kad tad. Nas problem je sto mi po obicaju palam.dimo i nista konkretno ne radimo. I onda se primamo na ovakve clanke i trazimo krivca tamo negde. No nece Kosovo nikada biti Svajcarska bez obzira ko ih gura, suvise su zavisno od drugih i najgore sto jedino to znaju i da budu. Kad se rese takvog razmisljanja mozdanesto bude od njih. Ali ono sto im se mora priznati je, da za razliku od nas, su mnogo istrajniji narod i ako imaju cilj ne odustaju.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Da bi bili cenjeni od bilo koga,morate imati stav.Cak i u holivudskim filmovima,najgore prolaze likovi koji se trude da budu dopadljivi i dobri sa svima.Takve likove na kraju ili bace lavovima ili ih oderu zive.E bukvalno smo mi na tom putu.Svi nas nesto miluju kao kuce na ulici a u stvari respekt na nivou "Mrsh u cosak". Kroz istoriju smo imali kicmu koju smo nam lomili ali smo nekako isli izdignute glave...sada niti imamo kicmu a bogami ni glavu.Ovo sedenje na 2 stolice nas bukvalno ubija kao naciju.I nemojte samo da kukate,"90 smo kao najjaca drzava na Balkanu imali punu podrsku Nemacke i USA za lidera na ovim prostorima,pricam samo za Srbiju...imali smo jasnu ponudu od Zapada..ako mislite da je Milosevic bio covek Zapada...proverite jos jednom gde su Mira i Marko pa ce vam biti jasnp ko je srusio YUGU. Svima je bilo u interesu da jedna YUGA udje u EU,kome to nije jasno on ima veliki problem sa percepcijom!

Stefan

pre 7 godina

Nasi evropski prijateljei bez koih vodja ne moze da sastavi vladu i cija je podrska od krucijalnog znacacaja za nas privredni rast.. Blago u dom

doom

pre 7 godina

још само прву лигу да назову "дивизија Скендербег" пошто су исти организатори у питању...

Stefan

pre 7 godina

И на крају ће Србију свести на границе које је имала у време Обреновића, а нас Војвођане, Србе из Републике Српске и Крајишке Србе ће погерманити и направиће од нас Европљане.
(Џејмс 007Bond, 1. oktobar 2016 10:18) # Link komentara
A da ti lepo sendes na autobus i odmah odes. Spasis nas svojih gluposti i spasis nas od sebe. Vojvodjanin ahahahaha

Realno

pre 7 godina

Шта ли о томе мисли госпођа Швајнштајгер?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 1. oktobar 2016 12:23) # Link komentara
Preporučujem (+76)Ne preporučujem (-22)

Au brate,koliko ti je glupo ovo sto si napisao....bolje da si se pitao sta na to kaze pola miliona Srba koji zivi i radi u Nemackoj...

Zigzag

pre 7 godina

Davor Šuker je zamolo njemce da pomognu dolje...prije mjesec dana da Hrvatska odigra utakmicu i naravno doda 3 boda favoritu skupine.
(rango, 01. oktobar 2016 09:48)sto je pjesnik htio reci?

mlekadzija

pre 7 godina

Ova vest me uopste nije iznendaila. Iznenadjuje me jedino sta su cekali ovoliko dugo??? NAsi evropski prijtelji (provereni)....Mogli bi da im "srede" i jednu titulu da im daju podsterk!

mlekadzija

pre 7 godina

Ova vest me uopste nije iznendaila. Iznenadjuje me jedino sta su cekali ovoliko dugo??? NAsi evropski prijtelji (provereni)....Mogli bi da im "srede" i jednu titulu da im daju podsterk!

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Ала сам вас (наш/мој род из централне Србије) ,,пипнуо,, по живцу са историјским чињеницама...

И баш највише ви јужни идете да радите у Немачку и Аустрију, а ту мене прозивате како продајем веру за вечеру.

(Само у Бечу има 300 000 Срба, а у Немачкој их им више од 700 000.)

dobri ucenici

pre 7 godina

Izbor je oduvijek isti: ili se socijalizirati i nauciti zivjeti u suzivotu i postovanju drugih, ili udariti u gusle! Treceg nema.
(A vi jos uvijek guslate, 1. oktobar 2016 12:36)
Pa da guslamo naucili smo od Vas komsije.Vi voleli Hitlera, on njih i sve se vrti u krug,nazalos to je surova istina.

Јабучило

pre 7 godina

Џејмсе Бонде007,

нису Немци Србима чинили услугу, него су их довели да лију крв за Хабзбурге. А шта ће бити, видећемо. Априла '41. је деловало да ћемо се сви звати Фриц и Ханс, све до границе са Јапаном...

Ontario

pre 7 godina

Ne razumem o cemu vi pricate??? Jel mislite da su nemci dosli dole da otvaraju akademije za dzabe??? Narko kartel pljunuo kes i oni ljudi dosli. Jel su nemci i nama krivi sto je nas fudbal tu gde jeste??? Mislite da Bajern ili Salke ne bi otvorili akademije po Srbiji da ih neko pozove? Sve je cist posao, ne postoji u danasnjem 21om veku nikakvih emocija i zauzimanja strana u koje samo mi jos verujemo. Sve je goli interes i kesovina!

Матори

pre 7 godina

Ми ћемо сами. Неважно је колико смо добри. Али не желим да се увлслимо у д... Као наши јужни и западни суседи

boki Milos

pre 7 godina

Колико оно беше Србија има својих традиционалних пријатеља!?! Ми смо само монета за поткусуривање и свима је јасно да НИКАДА СРБИ НЕЋЕ БИТИ ЈЕДИНСТВЕНИ! МНОГО СМО ЈАДНИ - НО КАДА МАЛО РАЗМИСЛИМ ЗА БОЉЕ И НИСМО, САМИ СЕБИ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ.

Dubliner

pre 7 godina

"Naši nemacki prijatelji" kako vam to zvuci kad nas vodja to izgovori? 😄
Zato za nas Tenis i Veliki Vodja imaju posao veka..
Bićemo im najbolji svinjari u Evropi i time treba da se ponosimo! Vazi! 😄

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Шта ли о томе мисли госпођа Швајнштајгер?
 (Александар, 1. oktobar 2016 12:23)

I bas ti medju svim Srbima koji imaju veze sa Nemackom pade na pamet gospodja zbog koje je nasa himna intonirana na Rolan Garosu?

mali radojica

pre 7 godina

Svi sad lepo pročitajte komentar Tony i sve će vam se lepo objasniti. Dok mi sedimo skrštenih ruku drugi parama i "deeeebelim"uvlačenjem(čitaj prepuštanjem resursa i otvaranjem vojnih baza)krče sebi put. Mislite da ovo Nemci rade jer "vole" Albance a "mrze" Srbe? Ne gospodo ovo rade jer su im komšije uletele sa debelim parama a od čega te pare,e to nije ni bitno, i što oni ne šuruju sa Rujama i ne ljube se sa Putinom već rade kako im zapad kaže. To samo mi kao nešto glumatamo a posle sve uradimo kako nam kažu i damo još i preko toga.

loopateli

pre 7 godina

(Sa mjeseca se ne vide granice, vjere i boja koze, jedino kineski zid..., 01. oktobar 2016 14:37)

strucnjace za Parove i Farmu, ni Kineski zid se ne vidi sa Meseca...

Boro iz Pobede

pre 7 godina

Nemački fudbalski savez kad je vec u regionu mogao bi kod nas da svrati i nama pomogne posto je nasa fudbalska organizacija jos gore organizovana od kosovske!

charlie

pre 7 godina

Balkan je rasadnik mladih talenata i Nemci su proračunali da je pametno uskočiti na vreme i uzeti monopol na trgovinu fudbalerima.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Ne palite se. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Pogledajte samo nas fudbalski savez i likove koji ga vode.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronalazac bot, 1. oktobar 2016 11:08)
------
Još gori od onih koji vode fudbaslki savez su sami fudbaleri. Pogledajte tek njih? Fudbal, ipak, ne igraju selektori i treneri već ljudi koji su na terenu? Uprkos tome što znam šta su Albanci sa Kosova i Metohije jer sam proveo najlepši deo života u Peći, uprkos tome što veoma dobro poznajem taj mentalitet za koji imam veoma malo lepih reči, siguran sam da će se oni daleko požrtvovanije, daleko borbenije i odanije boriti za svoju, da kažem, "reprezentaciju", nego ove naše otudjene "turko-folk" vedete, kojima su važniji splavovi ili, ko da više. Odnos prema reprezentaciji je odnos prema svojoj naciji, prema svojoj državi i ljudima koji ih plaćaju. Toga kod naših fudbalera nema. Njima je svejedno, istrčali su na teren, pokazali koliko su neodoljivi, pokazali svoje frizure, kako bi se što bolje dopali nekoj od starleta u čijem će društvu provesti neko vreme. Država je njima posalednja rupa na svirali.

Svabo, uradi nam generalku po celom telu

pre 7 godina

Ovo treba na prostoru cele Srbije da urade, ne samo na Kosmetu.

Bas nam treba ciscenje celog saveza, privatizacija klubova, uvodjenje profesionalizma, i transparentnosti tokova novca.

brzeprugesrbije

pre 7 godina

tesko je to ovde razumeti ali se u nemackoj drzava ne mesa u rad saveza, a ovaj je dobio novac da prenese know-how, i to je to.