Utorak, 13.09.2016.

16:19

Rusi otkrili doping sestara Vilijams i Bajls?

Ruska hakerska grupa "Fancy Bear" navodno je otkrila da je Svetska antidoping agencija (WADA) dozvolila Sereni i Venus Vilijams, te Simon Bajls da se dopinguju.

Izvor: B92

Rusi otkrili doping sestara Vilijams i Bajls? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

207 Komentari

Sortiraj po:

Тамаши

pre 7 godina

За све оне који не верују да су руски хакери открили оригиналне документе, ево званичне потврде од Међународне тениске федерације да је то истина:

"The ITF has been notified by WADA that ADAMS, their anti-doping database, had been hacked and that copies of Therapeutic Use Exemption certificates have been posted on-line.
We can confirm that these documents are genuine Therapeutic Use Exemptions that have been granted under the Tennis Anti-Doping Programme in accordance with WADA International Standards.
We are working with WADA to establish the nature and extent of this breach of security and will comment again as and when further information has been gathered.

Read more at http://www.itftennis.com/news/241215.aspx#GROpD342P703CFJ0.99"

Дакле, русофоби фластер на уста.

psl

pre 7 godina

Moje lično mišljenje da je to lako moguće, ali nažalost od toga neće biti nikakavih posledica po američke sportiste. Prosto toliko puta su sami njihovi sportisti priznavali doping tako da je prosto nemoguće da sada ni jedan njihov sportista nije uhvaćen u dopingu. Odjednom su svi 100% čisti. Malo sutra.

LedZeppelin

pre 7 godina

A sta ako je sve iluzija i laz? Citava Americka istorija? Nije nikakva teorija zavere nego cisto pitam, sta ako se otkrije da je sletanje na mesec laz? Citav svet je formiran na lazima pocev od "nevidljivog novca/elektronsko placanje" do zastrasivanje ratom i teroristima, nametaju nam tablete i smatraju da je to normalno piti antidepresive?, bombarduju nas reklamama, vlade koje su predstavljeni kao vladari i da se ljudi osjecaju bitni tako sto ih izaberu a u stvari neko u mraku vlada, zapamtite usli smo u mracni kapitalizam, da bi neko bio bogat potrebno je da postoji i siromasna strana a tu i mi spadamo i 90% ostalo su marionete i kreatori lazi, dali su nam facebook twitter da se dobrovoljno prijavimo da imaju nas profil da nam mogu podmetnuti ako se pobunimo da smo teroristi i u zatvor poslati. Evo jednog primjera u proslosti pogledajte filmove sa James Deanom gdje covjek promovise cigare na svakoj slici i naravno u americkim filmovima mlijeko ispred vrata i novine, industrije platile i onda mi to upijamo. TV i mediji nas kontrolisu ... Ali svakom carstvu dodje kraj. Lp i izvinite na pravopisnim i gramatickim greskama.

Dott

pre 7 godina

Uopste se ne bi iznenadio da je i Varinki dozvoljeno da se dopinguje. Onako nabijen, skoro punacak, sigurno da ima snage, ali nikako ne moze imati i toliko kondicije.

Rade

pre 7 godina

Iako bih bas voleo da neko raskrinka prevarante, ovo sto su braca Rusi izbacili na nasu veliku zalost nisu nikakvi dokazi. Moracemo izgleda jos da cekamo neki dokaz crno-na-belo

branko

pre 7 godina

Sestre Williams imaju "dozvolu" za doping. Prema tome one su ciste. Pogotovo Serena koja je uzimala ili uzima:
- Oxycodon
- Hydromorphon
- Prednison
- Prednisolonum
- Methylprednisolon
Nego ko je dao WADA dozvolu da izdaje dozvole za doping i koliko jedna od njih kosta? Ono sto je jos interesantnije je to da zapadni mediji i WADA ne govore o tome zasto neki atleticari imaju dozvole za doping, oni govore o 'zlim' Ruskim/Putinovim hakerima.

Ruski botovi

pre 7 godina

Auuu koliko komentara na ovu temu, normalno zato sto se radi o Americi. A zamislimo da je suprotno da je neka americka hakerska grupa dosla do `podataka` da se Rusi dopinguju i to objavila !!! Da li bi onda nasi verovali posto se radi, jel` te o Rusima ?! Bili bi sve suprotni komentari i naravno osudjujuci za te americke hakere i kako je sve to izmisljeno da bi se Rusi diskreditovali, ocrnili....itd.

Surova istina boli neupucene.....

pre 7 godina

Americki sportisti su generalno najvece prevare koje se uostte bave sportom.
Svi njihovi profesionalni igraci u NFL,NBA,MLB su maksimalno nadrogirani raznim stimulatvnim sredstvima kojima nelegalno imaju prednsot u odnosu na protivnike,to samo krajnje neobavesteni ne znaju.
Lens Armstrong takodje,Merion Dzons takodje,sestre Vilijams takodje,Felps pogotovo a i tako nadrogiranom mu je Omega poklonila zlato onom necuvenom kradjom u Pekingu protiv Cavica.
A kad se malo zapitamo,zasto ne bi varali kad to vec rade zadnjih 50 godina u svim sferama njihovoh drustva,pocev o laznoj pozadini ubistva Kenedija i laznog sletanja na Mesec koje svako imalo upucen zna da nema teorije da je moglo da se izvede 1969 god.
Sve te lazi i prevare iz tog doba su prenosili u naredne generacije a najupecatljivi je dogadjaj iz 2001 god. gde su sami srusili Kule u Njujorku kontrolisanom demolacijom kako bi imali opravdanje za rat u Iraku i Avganistanu.

simon

pre 7 godina

Hajde ohladite malo svi. Nijedna od ovih nevedenih supstanci ne spada u ono što se na engleskom jeziku zove "performance enhancing drugs" kao što su anabolički steroidi. Riječ je o analgeticima (doduše narkotičkim) i kortikosterodidima, koji se koriste za liječenje autoimunih bolesti. Zna se već nekoliko godine da Venus ima Sjorgen's syndrome, što je autoimuna bolest.
Niko ne kaže da kod američkih (i drugih) sportaša nema dopinga, ali se kod njih to ne radi sistematski kao kod Rusa.
Još nešto: Amerikanci nisu dobili vaše košarkaše na Olimpijadi zato što se dopingiraju nego zato što su bolji košarkaši, otprilike onoliko koliko je Durant bolji od Bogdana Bogdanovića.

antiDebil

pre 7 godina

Wada osudjuje kriminalni akt upada u podatke koji otkrivaju kriminalne aktivnosti te iste organizacije, pa ko je tu onda kriminalac ? Kakve veze ima to ko je omogucio da ti podaci iscure Rusi, ameri, Kinezi ili Marsovci neko je otkrio kriminalne aktivnosti te organizacije i sada ocekujemo da se otkriju ostala imena i naravno da se svi kazne !

Buduci Alfista

pre 7 godina

Obrati paznju na moje zapazanje ...do sada su nahvatani Troicki - Srbija , Cilic - Hrvatska , Sarapova - Rusija...sledeci koj moze biti nahvatan je Nole , Tipsa ,Coric , Janovic ,Yuzni , Kuznjeciva ,Stepanek...dakle dopingovani su samo sportisti sa istoka...tako da me ne bi cudilo da nekome odavde spakuju doping samo da bi zataskali Serwnu , Nadala, Venus...

mlekadzija

pre 7 godina

Ma sve je to KGB, tj. FSB ujdurma u cilju podrivanja ugleda americkih sportista koji se ne sluze takvim necasnim sredstvima. Putin naredo licno !!!

Englez

pre 7 godina

Trik ide ovako: lekar organizacije odobri sportisti upotrebu zabranjenog leka iz...medicinskih razloga. Ali, njin lekar njinim sportistima, svakako ne jednoj Šarapovoj.

N.

pre 7 godina

Vidim očekivao očekivanu lavinu komentara. Ipak treba napraviti razliku. Sestrama Vilijams je dozvoljeno da koriste neke lekove u nekom pediodu kada su im lekovi možda bili potrebni, to nije ništa čudno i verovatno svi sportisti u nekom trenutku karijere prođu kroz tu situaciju. Zbog bolesti po preporuci lekara pjju lek, prijave to WADA, oni im na određeno vreme daju dozvolu i to je u redu.

Što se tiče Bajlsove, tu nema dileme. Devojka je pala na testu i tu nema priče, mora snositi posledice.

Rapa Nui

pre 7 godina

Ruska hakerska grupa otkrila doping? Znači kriminalci i treba da povjerujemo? Kada dokažete na rezultatima andtidoping testiranja onda javite jer jedino to su činjenice do tad bajke pričajte nekom drugom.

Modesty Blaise

pre 7 godina

Vidim ima ovde "pametnih" dijagnostičara, koji znaju da Venus ima lupus, hajde objasnite onda nama glupima kako Venus sa jednom od najtežih autoimunih bolesti može da igra profesionalno tenis? Kada se piju lekovi za lupus zabranjeno je izlaganje suncu, zamaranje i stresne situacije (samo neke od stvari koje su zabranjene)… Ne kažem da ga nema, ali isto tako znam ljude koji ga imaju i kakav način života vode.

Jovan

pre 7 godina

Rascvetaljiiiii jabuke i kruuuuskeeee!!!
Jeste rusi, svi vam verujemo. Samo vi ste cistunci, pa vas je "zli" ostatak sveta izcipelasio sa OI.
A ja cito da Putin voli "i macke i miseve".
Sta cemo sad!?

treci svet

pre 7 godina

Interesantno je kako Srbin sve veruje Rusu, a nista Ameru :)
Pravimo se najpametniji a dok zapadnjaci uzivaju u zivotu, mi ne znamo ni drzavu da sredimo. Izigravamo pametnjakovice, resavamo svetske zavere i probleme sa lakocom, a vec godinama svi nasi potezi pokazuju koliko smo u stvari glup narod:)

SrbEUin

pre 7 godina

WADA najverovatnije ima dil sa sponzorskim kompanijama (od njih se i finansira) da ne dira njihove pulene dok ne prođe njihova medijska (komercijalna) popularnost.
Zato se posle 8-12 godina objavljuju rezultati iz Atine, Pekinga, Sidneja... Kad je već svima svejedno.
Armstrong, Flo Jo i ostali posle priznaju, izvine se, pokaju se i nikom ništa. Slava, lova i sve uz to im ostalo. I kompanijama još 100 puta više.

Tako ćemo možda saznati nešto i o Felpsu, koji je naprasno odlučio da produži karijeru ne bi li odložio skandal. Za 8-10 godina.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Samo običan pogled na sportiste SAD je dovoljan da se utvrdi o čemu se radi. Prosto "pucaji" od steroida i doping sredstava. Samo što američke sportiste mogu da testiraju samo američki organi "osposobljeni" za antidoping kontrolu. A kad je tako, to je kao kada bi kozu ostavili da nam čuva kupus. Nemam ništa protiv dopingovanja ako je to trend i uslov da se postignu bolji rezultati ali, ne volim licemerje. Mi smo kao "andjeli" a oni su "djavoli", koji koriste nedozvoljena sredstva?! A svet ćuti i ropski trpi američku torturu. Nema razlike od one unisonosti kojom je EU podržavala SAD u bombardovanju Srbije, Libije, Iraka, Afganistana ili Sirije od zabrane ruskim atletičarima da učestvuju na olimpijadi u Riju. Sve je to odnos vlasnika i roblja, koje je prisiljeno da aplaudira i onome sa čime se ne slaže.

Mirko

pre 7 godina

@moralni gmizavac

Vidiš kako ti znaš šta si?
Ni su ni Snouden ni Asanž stvarni, a i ne traže ih Ameri, sve je to izmišljeno.
Naravno samo bolesnici kao ti u to veruju.
Štaviše, mislim da si ti njihov plaćenik. Takav ti je stil pisanja, svi ste na isti kalup.

kimi pfc

pre 7 godina

Bi-Bi-Si (BBC) objavio je u večernjim satima da su zaista "procureli" poverljivih američkih sportista, među kojima su Serena Vilijams i gimnastičarka Simon Bajls.

Uz to, britanski javni servis preneo je važnu informaciju:

"WADA je osudila napad ruskih hukera kojim su dokumenta izašla u javnost. Krovna antidoping agencija navela je da su ti napadi pokušaj podrivanja globalnog antidoping sistema".

WakeUpSheeple

pre 7 godina

Sve velike nacije se dopinguju primer vam je Lens Armstrong, koji je otkriven samo jer ga je kolega ocinkario. Drugi samo imaju srece sto ih ne cinkare.

Luka

pre 7 godina

Nema odovoga ništa; u pitanju je politika, i ne sme se dozvoliti da se američke vrhunske sportistkinje optuže za bilo šta. Sad će krenuti organizovani spin da su objavljeni podaci lažni, jer su ih objavili Rusi, uz široko ignorisanje od strane zapadnih mainstream medija. A i velike pare su u igri.

Džomba

pre 7 godina

Ako se potvrdi, uzeti sve titule i novac iz navedenog perioda za sve sportiste za koje bude utvrđeno. Zatim ukinuti WADA. Više niko ne može imati poverenje u nju. Osnovati potpuno novo međunarodno telo za kontrolu. Uvesti i zatvorske kazne za doping i skrivanje dopinga. Testiranje provoditi na način da se dio uzorka dostavlja nacionalnoj agenciji sportiste. A što se tiče ovih koji gađaju Novaka, zar ne mislite da bi njegovo ime bilo prvo objavljeno, upravo od strane WADA, a potom i hakera Rusa čime bi im svi pre poverovali i dali im na kredibilnosti.

sfinkter

pre 7 godina

Pa jel vidite sta se desava sa Novakom kada su mu rekli: "sto je bilo bilo, vise nema dopingovanja".
(Pravda za doping, 13. septembar 2016 18:16)

A ti slusao sa strane...

djoledjole

pre 7 godina

I sta sad? Da, to su Ameri, dakle nista. Verovatno ce Rusija popiti jos koje sankcije zbog ovoga, jer demokratija je velika i sjajna i blistava!

bla bla truc

pre 7 godina

Кинези на параолимписким играма имају 123 медаље, а ови американци само 49 медаља. Најбољи доказ да се американци допингују на регуларним играма, јер како објаснити другачије што су оволико лоши на параолимписким играма.
(Smor, 13. septembar 2016 17:26)

Ne, nego je mnogo realnije da se Kinezi na paraolimpijskim dopinguju, jer tu su manje stroge kontrole. Vecina hendikepiranih vec uzima razne lekove, pa je lakse prikriti doping.

KoJumKo

pre 7 godina

Ne dirajte mi Jumka.
On mi je omiljeni lik. On mi dodje ko Baldrickiz Crne Guje...
Samo da pre citanja njegovih komentara ne popijem mnogo piva, ne bih stigao na vreme do toaleta.

mile

pre 7 godina

Na osnovu prilozenog ne vidim problem. Neki lekovi sadrze zabranjene supstance i sportisti mogu da dobiju odobrenje za njihovo koriscenje u svrhu lecenja. To nije nikakva tajna. Serena je imala nekoliko operacija i ko zna koliko povreda pa me ni najmanje ne cudi da su joj bili potrebni razliciti tretmani.

Sasa

pre 7 godina

Prosto je bilo nemoguce da sa onoliko kolograma stize sve loptice svih ovih godina, a nikad nisam video da je umorna, ali kako ona legne da spava kada i sama zna da ne zasluzuje sve to, to je bolesno za mene, i ona mala od 150cm sto je skocila skoro 7.20 na OI a onda nije mogla 6.50 da preskoci na dijamantskoj ligi i ona muškarača takodje sto je uzela drugo mesto...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Problem je u tome sto su Ruse u dopingu uhvatili... 

Dakle - Rusi se dokazano dopinguju! 

I?! 

Sta je 'hakeri-rusofili'?
(moskva 1001, 13. septembar 2016 18:35)

Ko ih je bre ' uhvatio '? Jel znaš ti, jel zna iko koje to njih ' uhvatio ' ??

Ratko

pre 7 godina

Ovo je veliki udarac za tenis i celokupna jedna velika sramota za sport. Rusi nisu mogli da falširaju dokumenta koja su objavljena u formularima crno na belo u kojima se vidi da unose nedozvoljene supstance. Drugima su ove supstance zabranjene a US sportistima je to dozvoljeno. Očigledno ruglo i ponižavanje sporta. Ko će sada za ovo da odgovara i ko je sve ovo napravio?

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ponovicu 100ti put kad je serena sa 3o kila viska uzela pre neku godinu australijan open svima je bilo jasno al niko nije smeo da kaze, pogledajte na sta je licila, mogao si joj flasu piva na straznjicu staviti

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

Danas se u sportu okreće toliki novac da je teoretski nemoguće da se stvari prepuste slučaju u ne koristi doping. To rade svi. I što su višlje na lestvici to je veća i verovatnoća da koriste doping.

Filip

pre 7 godina

Hahahahah Jumko vas izludjuje. Kol'ko troluje a vi se lozite.
Car.
(Dule Pacov, 13. septembar 2016 18:01)

Druze, drugo je trolovanje, a drugo kada 3 godine pljujes nekoga i sto je najgore od svega to sto mu je uvek komentar u prvih 5, pre bih rekao da ima veliki peoblem u glavi, verovatno nista u zivotu ne radi, tata mu placa internet i izdrzava ga, ali treba ga podrzati sa plusevima jer mu je to sve u zivotu.

Kol

pre 7 godina

Ma jok ne bi one pa realno 75% vrhunskih sportista koristi doping, ali ako ste Amerikanac za vas vaze drugacija pravila ili ono nase kako se dogovorimo, jer oni pumpaju najvise novca u sport i oni se pitaju za sve samo naivan to ne vidi!

mup

pre 7 godina

Izbaciti Jelenu Isinbajevu sa olimpijade zato sto je neko lazno svedocio da Ruska drzava stoji iza dopinga svojih sportista je dovoljan razlog da se olimpijske igre ukinu. Sve sto godinama govori Duci Simonovic se pokazalo kao tacno. Nisam ni rusofil, niti sam obozavalac zlatnog teleta, ali imam karakteristiku koja je ostala jos samo kod Srba, pravdoljubivost i po cenu sopstvene propasti.

Makijaveli

pre 7 godina

Ima jedna pesma DLM koja opisuje ovu igrariju "..cija majka ku**a, cija munja seva prva, cija draga voli odastraga...?" I jedni i drugi su apsolutno jadni.

Tolle

pre 7 godina

Vec godinama tvrdim jedno isto - Cim neko poput Serene Vilijams dominira tenisom, nesto u tom sportu mora da se menja.Ne shvatite pogresno, meni su obe jako simpaticne van terena, ali ono besomucno trcanje i mlacenje po loptici ne sme da bude igra kojom se osvajaju toliki turniri.Evo, ako mi neko postavi link gde Serena odigrava drop-shot, rado cu povuci svaku rec.Da je npr. Zastin Enan imala desetak santimetara vise, tvrdim da bi bila najbolja teniserka svih vremena ili bar ono sto je Federer u muskom tenisu.

don klonjone

pre 7 godina

Jao, rusofili! Zašto minusi? Ja sam na vašoj strani, tj na strani vama omiljenog Kejbidžija! Treba tražiti od Rusa da uvedu Amerima sankcije, jehehehe!

Pozdrav iz belog sveta

pre 7 godina

Pola navedenog prepoznajem kao lekove protiv bolova koji su mi propisani nakon operacije. Bože me sačuvaj da me neko terao da mlatim reketom pod uticajem tih supstanci, a čitaocima preporučujem da provere zdravstvene probleme, uključujući i operacije kojima su sestre Vilijams morale da se podvrgnu u zadnjih 10-15 godina - spasavajući živu glavu!

Штилцована катаболцна

pre 7 godina

Зар је ико озбиљан мислио да ће Руси ћутке прећи преко суспензије њихових атлетичара и дизача тегова са олимпијских игара? Ко је и мало упућен у начин рада руских служби зна да они чекају да се ситуација мало стиша и да се мета опусту па крећу у акцију. Тако је радила опричина, тако су радили ЧЕКА и КГБ, сада то ради ФСБ. Освету сервирају хладну, када се жртва опусти и када мисли да је опасност прошла. Ја не кажем да се руски спортисти нису допинговали, вероватно јесу али допинговани су и остали у истој мери, нарочито Американци и (вероватно) Кинези, а само Руси кажњени. При том се и зна ко је све то закувао. Биће још занимљивих информација у наредном периоду, WADA је у проблему који ће јако тешко решити, амерички спортисти су у великом проблему, трудиће се да га игноришу јер им се може или бар тако мисле, а страдаће и по неки спортиста из остатка света као колатерална жртва.

Ivan

pre 7 godina

Za Venus nije sporno ona ima Sjogren sindrom i lupus koji se inace leci kortikosteroidima,prednizolon.Pre nego sto padnete u histeriju malo se edukujte.

dzara

pre 7 godina

Djokovic nije, on je samo izbacio gluten! Nisu ni Stanic, Troicki, Vujasinovic, Radjen... To je zavera protiv Srba! I protiv Rusije, oni se ne dopinguju! Hahaha...
(Jumko, 13. septembar 2016 16:31)

Komšija slučajno zaboravio Čilića, xaxa :-P

sdned

pre 7 godina

Izbacuju ruse, i ruske invalide, a njihovi napumpani hemijom da sve pršti! Ovaj svet je sramno nemoralan, a danas je i sport spao na niske grane.

Svete

pre 7 godina

Maxim
Federer ima 35.godina i 1350 odigranih meceva u karijeri od kojih sam ja gledao makar 350 i jos ga nisam video, cak ni u 34.godini, kako se bori za vazduh ili pokusava da dodje do daha. Vidjao sam Novaka, Mareja, Nadala, sve ostale ali Federera nika. Cesto sam se pitao da li on uopste dise, potpuno nestvarno !

nik sloter

pre 7 godina

Da citiram velikog Ducija Simonovica,vec cetrdeset godina vrhunski sportisti se dopinguju konstantno.Americki su najveci korisnici svega nedozvoljenog!

tennis

pre 7 godina

Svi zakoni fizike govore da neko sa onakvim celulitom i salom poput Serene ne moze da toliko trci, pomera se i izdrzava sve napore bez bilo kakvog teskog dopinga. Potrebno je samo da vidite nju.

moralni gmizavac

pre 7 godina

Hakerska grupa je otkrila?? Hahahah... Pa na ovo samo ovaj krezub narod ovde moze da se lozi sto se, izmedju ostalog, vidi i po komentarima. Da nije smesno bilo bi tuzno!! Pozz :D

Opa bato

pre 7 godina

Rusi su suspendovani zbog posrednih dokaza koji su se temeljili na jednom svedoku. Nagrada svedoku je bila amnestija od prethodnih podvala sa dopingom i pravo na učestvovanje na OI. Ovo ovde ako je hakovano je i više nego čvrst dokaz za doživotne suspenzije i pretresanje celokupne WADA organizacije. Nemojte samo da se prospe priča kako je ovo zbog zdravstvenog stanja ili sličnog jer bi se o tome znalo ranije. Marija je pala za manju stvar nego što se terete sestre Wiliams. Postavlja se i pitanje koliko je još njih koji su umešani u ovaj skandal. Pa setimo se da je Troicki popio suspenziju zbog jednog nepojavljivanja iako se pojavio 24 sata kasnije. Pritom ja ne smatram da su Marija i Troicki kažnjeni nezasluženo već da se neko drugi provlači ispod tih pravila! Da ne pričamo o nepravdi nanetoj ruskim atletičarima gde su mnogi od njih imali i više nego česte kontrole van Rusije i koji nisu ničim zaslužili da se ne nađu na OI (ovi što im je dokazano su zaslužili kazne i može se progutati da oni koji nisu testirani van Rusije budu suspendovani). Uglavnom za ovo moraju leteti glave...

Mirza D.

pre 7 godina

E u svasta vi vjerujete. Samo neka je protiv amerikanaca i sve je istina. Nijedna ozbiljna svjetska agencija, nijedan ozbiljan portal u svijetu nije prenio nesto ovako, samo Srbi i Rusi. Zao mi je ali nemoze te joj nista, jedna je Serena. Svi koji je pratimo od pocetka karijere dobro znamo ko je i kroz sta je sve prosla. Potpuno isto je izgledala i kad se pojavila i danas. Ohladite malo s teorijama zavjera. Niko ne moze nicim umrljati velike sampionske karijere sestara Williams i Simone Biles. Niko normalan u ovo nece povjerovati.

Smor

pre 7 godina

Кинези на параолимписким играма имају 123 медаље, а ови американци само 49 медаља. Најбољи доказ да се американци допингују на регуларним играма, јер како објаснити другачије што су оволико лоши на параолимписким играма.

London

pre 7 godina

Čekajte, svi rusofili ovde tvrde bez prestanka kako se američki sportisti nikada ne testiraju. Sada sputnjik objavi kako su testirani i bili pozitivni i rusfili svi odjednom zaborave šta su do juče tupili...

Sumnivo je da su hakeri trebali ovo da objavljuju jer ako WADA nekome dozvoli da koristi bilo koju supstancu (iz zdravstvenih razloga), onda je to javni podatak do kojeg svako može da dođe.

Dakle, verovatno je u pitanju još jedna propagandna aktivnost za nesrećne zemlje u kojima ljudi još uvek veruju da sputnjik/rt nisu samo gluplja verzija njuz.net

Opa bato

pre 7 godina

Rusi su suspendovani zbog posrednih dokaza koji su se temeljili na jednom svedoku. Nagrada svedoku je bila amnestija od prethodnih podvala sa dopingom i pravo na učestvovanje na OI. Ovo ovde ako je hakovano je i više nego čvrst dokaz za doživotne suspenzije i pretresanje celokupne WADA organizacije. Nemojte samo da se prospe priča kako je ovo zbog zdravstvenog stanja ili sličnog jer bi se o tome znalo ranije. Marija je pala za manju stvar nego što se terete sestre Wiliams. Postavlja se i pitanje koliko je još njih koji su umešani u ovaj skandal. Pa setimo se da je Troicki popio suspenziju zbog jednog nepojavljivanja iako se pojavio 24 sata kasnije. Pritom ja ne smatram da su Marija i Troicki kažnjeni nezasluženo već da se neko drugi provlači ispod tih pravila! Da ne pričamo o nepravdi nanetoj ruskim atletičarima gde su mnogi od njih imali i više nego česte kontrole van Rusije i koji nisu ničim zaslužili da se ne nađu na OI (ovi što im je dokazano su zaslužili kazne i može se progutati da oni koji nisu testirani van Rusije budu suspendovani). Uglavnom za ovo moraju leteti glave...

Mikael Hansen

pre 7 godina

"Jel neko primetio da se Wavrinka nijednom nije zadisao prilikom duze razmene poena?! Dok se Nole vidno borio za vazduh. (maxim, 13. septembar 2016 17:02)"

Ne, ali smo primetili da je prošle sezone Nole sve svoje protivnike pobeđivao tempom i da je u petom setu trčao kao da je tek počeo meč ...

adriano_galliani

pre 7 godina

Претерује се са причама о допингу свих спортиста који су бољи од Срба, али Серена Вилијамс и Фелпс су баш преочигледни примери. Поготово Фелпс - нормални пливачи пливају једну до две трке по такмичењу, он плива све трке и све време побеђује. Такође се претерује са ефектом допинга (нико не може да скочи метар више јер се допинговао) али издржљивост и слично - итекако. А то је за тенис и пливање ко створено.

Pedja

pre 7 godina

Nema vecih licemera od Amerikanaca. Svi su dopingovani, ali najvaznije da se kazne Rusi i izbace sa takmicenja. Svi americki kosarkasi su dopingovani, ali niko ne sme njih da diskvalifikuje. I tokom sezone zvanicno je njima dozvoljena duplo veca granica u odnosu na sve druge sportiste. Da je olimpijski komitet ono sto nije oduzeo bi im vecinu medalja iz Ria.

chooyu

pre 7 godina

Ma dal' je moguce? Seke Williams? Ko bi rek'o? A Gdjica Serena tako lepo gradjena....nema tu traga o dopingu....to je nacin zivota. Sve za pare.

knez

pre 7 godina

Polako se skidaju rukavice i padaju maske.
Ovo je samo pocetak. Ako su hakeri ovo uspeli, naci ce oni jos stogod, puno skakljivije. Jedva cekam nastavak ovog serijala.

Зоран

pre 7 godina

Ништа ново, оно што није дозвољено Русима, Србима и још неким другима јесте Америма. Противник сам било каквог допинга, али аршин треба да буде према свима исти.

zaludjen narod

pre 7 godina

Koga je u svetu briga sta je izjavio neko iz neke nepoznate i sumnjive hakerske grupe? Koga je u svetu briga sta vi u Srbiji mislite o Americkim sportistima?:) Izjave ovih iz ove hakesrke grupe imaju istu tezinu kao i izajve moje strine i moje tetke o dopingu. Danas moze svako na internetu da falsifikuje i fotosopuje bilo kakva dokumenta, jedino se vi u Srbiji lozite na sve i svasta, i shvatate sve preozbiljno. Puni ste bre mrznje prema svemu i svacemu!

Svete

pre 7 godina

Maxim
Federer ima 35.godina i 1350 odigranih meceva u karijeri od kojih sam ja gledao makar 350 i jos ga nisam video, cak ni u 34.godini, kako se bori za vazduh ili pokusava da dodje do daha. Vidjao sam Novaka, Mareja, Nadala, sve ostale ali Federera nika. Cesto sam se pitao da li on uopste dise, potpuno nestvarno !

Tolle

pre 7 godina

Jel neko primetio da se Wavrinka nijednom nije zadisao prilikom duze razmene poena?! Dok se Nole vidno borio za vazduh.
(maxim, 13. septembar 2016 17:02)

Novaka su upozorili da prekine uzimanje meldonijuma sad se vratio na nivo od pre 2011.

Mirza D.

pre 7 godina

Tolle, ti ocito ne pratis ni tenis ni Serenu, jer da pratis vidio bi makar u zadnje dvije godine da stalno na svakom mecu odigra po nekoliko drob sotova, voleja na mrezi i svih drugih raznovrsnih udaraca. Potpuna je glupost da samo bjesomucno udara lopticu.

radfem

pre 7 godina

Oxycodone je za bolove, prednisolone za upale (obe sestre Vilijams imaju autoimune bolesti i za to se i daje taj lek) znaci balkanci, ne lozite se, niko ovde nije na steroidima i testosteronu, to sto ste vi ugrozeni, pa se bojite svih zena osim onih slabih i anoreksicnih, to je vec tema za psihologe i sociologe.

nexus

pre 7 godina

Jumko,dete,tebi bih zakonom zabranio da udjes na ovaj sajt jer ni jednu pamtnu nisi napisao nego samo hejtujes,spamujes i trolujes a to sto ovde radis i sto ti dozvoljava administracija nigde nema...sramota..ajmo demokratija je koliko vidim ovde pa i komentar objavite

Vojvodjanin

pre 7 godina

Asanzu (directoru Wikilika zatacen u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu), Snoudenu (koji je zatrazio spas u Moskvi) i hakerima (gde god da su)treba dati Pulicerovu nagradu a i ozbiljno razmatrati ih za Nobelovu nagradu za Mir!

Zahvaljujuci milionima objavljenih zvanicnih dokumenata je svet saznao da teorija zavere nije patologija Srba i obicnihj ljudi bilo gde u svetu, nego lepo izmesljena fraza koju Ameri i ostali kvranjaci lepe na celo svih onih koji pokusaju da postave pitanja ili ne veruju bajkama, koje tzv. mocnici sveta plasiraju kao notorne lazi da bi 'objasnili' skalndalozno ponasanje politicara, celog drzavnog aparata i politickog establismenta 'civilizovanih drustava' i koji kroje nase zivote i dovode Svet u stanje raspadanja!

Kad bi tako nesto objavili protiv Rusa, Ameri bi ih vec davno bombardovali...?! A cela prica o Ruskom doping sportista, navodno podrzavan od strane drzavnog vrha, je pokrenuta na osnovu verbalnog 'iskaza insajdera'- bivseg sportistkinje iz Rusije....?!

Neka, ja sam siguran da ce hakeri, na kraju, isterati istinu na videlo! Procice malo vremena ali ne mari!!

viscaelbarca

pre 7 godina

ostati toliko dugo u vrhu bez dopinga je skoro nemoguce..tako da se manje vise svi teniseri iz vrha dopinguju..osim nole on je najspremniji sportista na svetu ????

Robert

pre 7 godina

Pre nego sto ista prokomentarisete, zamislite da je rec o nekom nasem vrhunskom sportisti. Sta biste pomislili? E, sada ostavite komentar.

Jumko

pre 7 godina

Djokovic nije, on je samo izbacio gluten! Nisu ni Stanic, Troicki, Vujasinovic, Radjen... To je zavera protiv Srba! I protiv Rusije, oni se ne dopinguju! Hahaha...

ctrl

pre 7 godina

Ma neeeee, ma kakvi, ma nema sanse...

Serena je tako gradjena od krilaca iz KFC-a, dok je Isinbaeva suspendovana zato sto je narkoman i to je jasno kao dan.
Felps se nikada nije drogirao i to sto videli svojim ocima, ne znaci da je istina.

I to sto je Bajls gradjena kao da je pojela kinesku stonotenisku reprezentaciju, to je od hrane iz Meka. Pa zar niste slusali tokom OI dramaticne jadikovke kako su nju odgajili baka i deka i kako je ona prirodni talenat, pa kako ona to da uradi?

Srca nemate, cim ovako mucki napadate jadni americki olimpijski tim.

dobro obavesten

pre 7 godina

Ma neeee...Amrikanci se nikad ne bi dopingovali, to su cestiti ljudi, ponos i dika svoje velike nacije...mora da je neka greska...a cek, nesto mi ime Lens Armstrong zvuci poznato...

Buduci Alfista

pre 7 godina

Svi oni koriste neke zabranjene supstance ... ogroman novac je u opticaju i velika imena...nije im u interesu da obeodane tako nesto kada mogu da precute za 1-2 miliona dolara....a to je ovima iz prvih 10 dzeparac...

majestic

pre 7 godina

A šta je ovde čudno ? Svako zna o tome, ali niko ništa ne može da uradi. Svako zna da više od polovine američkih sportista koristi doping, ali šta ćeš kad država garantuje za njih ?

JJ&Sharapova fan

pre 7 godina

Nece od ovoga nista ispasti, ali makar da ljudi budu svesni poretka stvari. Ovo je maltene isto ono sto Sharapova tvrdi da je uradila (ja licno biram da verujem u pricu, ali ostavljam otvoreno da gresim), samo bez sertifikata koji otvara sva vrata ocigledno. Ovo sto je navedeno u hakovanim dokumentima su mahom kortikosteroidi koji se koriste kao lekovi, ali su zabranjeni za upotrebu u sportu jer kao anti-inflamatorne supstance doprinose brzini oporavka, i to je poznat i pokazan efekat. I naravno, vest se do sada prosirila u evropskim krugovima, u Americi za sada nista.

ddejan

pre 7 godina

Ne interesuje me tenis, licno smatram da je to gubljenje vremena, samo me interesuje ocel li oduzet im medalje i ocel biti suspendovane kao rusi. Da vidimo tu zapadnu vrednost da su svi ljudi jednaki

Realista

pre 7 godina

Pa ovo i vrapci na grani znaju.
I sta će sad da bude_
Oduzeće im SVE titule i vratiće novac.
A tek njihovi košarkaši......
Važno je samo da su Ruski sportisti suspendovani.

NIKITA je zakon!

pre 7 godina

A kad smo izgubili od Amera u finalu pre mesec dana, nasli su se pametni novinari da nam otvore oci kako se americka selekcija vise puta testirala na doping od nase! I jos je to potvrdio neko iz Olimpijskog komiteta Srbije..
Tuga..

nothing wrong with me

pre 7 godina

Ruku u vatru bi JEDINO stavio za Djokovica i Federera.

Za njih sam ubedjen 100% da nisu nikad nista uzeli.
Rodzer tako elegantno igra,dugo godina.

paux

pre 7 godina

Poznato je da Amerika garantuje za svoje sportiste da se ne dopinguju i oni ne spadaju pod anti-doping kontrole... Presmesna prica koja traje godinama...

don klonjone

pre 7 godina

Jao, znao sam! Rusi uzvraćaju udarac! Ova banda hakera je desno krilo KGB-a, a sedište im je u Moskvi. Bespoštedna borba izmedju CIA-e i KEJDŽIBI-ja se nastavlja, čak se pooštrava, i na opštu radost rusofila, Rusi ne odustaju! Jeeeeee!

Madjo

pre 7 godina

Ja kad sam pričao da američki sportisti redovno "piju sokiće" bez sankcionisanja takvog ponašanja, svi su govorili kako sam pristalica teorija zavere. Sada neka objasne fino na koji način su Tijana Bartoleta i Britni Riz pobedile Ivanu Španović na Olimpijadi, dok ih na drugim takmičenjima tokom godine nigde nema. I stalno tako ukrug. Ko će to da objasni?

Tadija

pre 7 godina

Haha. Kao za Serenu trebaju dokazi. Dovoljno je samo videti je sa telom svarcenegera. Ja dižem tegove 15 godina i nisam ni blizu njoj. Eeee da mi je serenina masa, ruke šunke a telo kasa. Tadiiic, najjaciiiii saaaam

alpinista

pre 7 godina

O Bože, najzad, najzad.

Tamo gde se takmiče amerikanci - ostali sportisti ne bi trebali da idu.

Jednostavno sve što stiže iz "demokratije" treba u luku zaobilaziti.

bohama

pre 7 godina

ne sumnjam da se pojedini američki sportisti dopinguju, ali ova vest neće imati nikakav odjek u zapadnim medijima. malo je neozbiljno i prenositi ovakvu vest kad sam ovaj "nalaz" i ja mogao da iskucam u vordu i objavim na tviteru.

više od svega bih voleo da se raskrinkaju svi koji koriste nedozvoljena sredstva u sportu, pogotovo ako iza njih stoji sistem. ali to se ne može ovako naivno jbg

alpinista

pre 7 godina

O Bože, najzad, najzad.

Tamo gde se takmiče amerikanci - ostali sportisti ne bi trebali da idu.

Jednostavno sve što stiže iz "demokratije" treba u luku zaobilaziti.

majestic

pre 7 godina

A šta je ovde čudno ? Svako zna o tome, ali niko ništa ne može da uradi. Svako zna da više od polovine američkih sportista koristi doping, ali šta ćeš kad država garantuje za njih ?

chooyu

pre 7 godina

Ma dal' je moguce? Seke Williams? Ko bi rek'o? A Gdjica Serena tako lepo gradjena....nema tu traga o dopingu....to je nacin zivota. Sve za pare.

Surova istina boli neupucene.....

pre 7 godina

Americki sportisti su generalno najvece prevare koje se uostte bave sportom.
Svi njihovi profesionalni igraci u NFL,NBA,MLB su maksimalno nadrogirani raznim stimulatvnim sredstvima kojima nelegalno imaju prednsot u odnosu na protivnike,to samo krajnje neobavesteni ne znaju.
Lens Armstrong takodje,Merion Dzons takodje,sestre Vilijams takodje,Felps pogotovo a i tako nadrogiranom mu je Omega poklonila zlato onom necuvenom kradjom u Pekingu protiv Cavica.
A kad se malo zapitamo,zasto ne bi varali kad to vec rade zadnjih 50 godina u svim sferama njihovoh drustva,pocev o laznoj pozadini ubistva Kenedija i laznog sletanja na Mesec koje svako imalo upucen zna da nema teorije da je moglo da se izvede 1969 god.
Sve te lazi i prevare iz tog doba su prenosili u naredne generacije a najupecatljivi je dogadjaj iz 2001 god. gde su sami srusili Kule u Njujorku kontrolisanom demolacijom kako bi imali opravdanje za rat u Iraku i Avganistanu.

Madjo

pre 7 godina

Ja kad sam pričao da američki sportisti redovno "piju sokiće" bez sankcionisanja takvog ponašanja, svi su govorili kako sam pristalica teorija zavere. Sada neka objasne fino na koji način su Tijana Bartoleta i Britni Riz pobedile Ivanu Španović na Olimpijadi, dok ih na drugim takmičenjima tokom godine nigde nema. I stalno tako ukrug. Ko će to da objasni?

nexus

pre 7 godina

Jumko,dete,tebi bih zakonom zabranio da udjes na ovaj sajt jer ni jednu pamtnu nisi napisao nego samo hejtujes,spamujes i trolujes a to sto ovde radis i sto ti dozvoljava administracija nigde nema...sramota..ajmo demokratija je koliko vidim ovde pa i komentar objavite

Tolle

pre 7 godina

Vec godinama tvrdim jedno isto - Cim neko poput Serene Vilijams dominira tenisom, nesto u tom sportu mora da se menja.Ne shvatite pogresno, meni su obe jako simpaticne van terena, ali ono besomucno trcanje i mlacenje po loptici ne sme da bude igra kojom se osvajaju toliki turniri.Evo, ako mi neko postavi link gde Serena odigrava drop-shot, rado cu povuci svaku rec.Da je npr. Zastin Enan imala desetak santimetara vise, tvrdim da bi bila najbolja teniserka svih vremena ili bar ono sto je Federer u muskom tenisu.

ctrl

pre 7 godina

Ma neeeee, ma kakvi, ma nema sanse...

Serena je tako gradjena od krilaca iz KFC-a, dok je Isinbaeva suspendovana zato sto je narkoman i to je jasno kao dan.
Felps se nikada nije drogirao i to sto videli svojim ocima, ne znaci da je istina.

I to sto je Bajls gradjena kao da je pojela kinesku stonotenisku reprezentaciju, to je od hrane iz Meka. Pa zar niste slusali tokom OI dramaticne jadikovke kako su nju odgajili baka i deka i kako je ona prirodni talenat, pa kako ona to da uradi?

Srca nemate, cim ovako mucki napadate jadni americki olimpijski tim.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Samo običan pogled na sportiste SAD je dovoljan da se utvrdi o čemu se radi. Prosto "pucaji" od steroida i doping sredstava. Samo što američke sportiste mogu da testiraju samo američki organi "osposobljeni" za antidoping kontrolu. A kad je tako, to je kao kada bi kozu ostavili da nam čuva kupus. Nemam ništa protiv dopingovanja ako je to trend i uslov da se postignu bolji rezultati ali, ne volim licemerje. Mi smo kao "andjeli" a oni su "djavoli", koji koriste nedozvoljena sredstva?! A svet ćuti i ropski trpi američku torturu. Nema razlike od one unisonosti kojom je EU podržavala SAD u bombardovanju Srbije, Libije, Iraka, Afganistana ili Sirije od zabrane ruskim atletičarima da učestvuju na olimpijadi u Riju. Sve je to odnos vlasnika i roblja, koje je prisiljeno da aplaudira i onome sa čime se ne slaže.

Buduci Alfista

pre 7 godina

Obrati paznju na moje zapazanje ...do sada su nahvatani Troicki - Srbija , Cilic - Hrvatska , Sarapova - Rusija...sledeci koj moze biti nahvatan je Nole , Tipsa ,Coric , Janovic ,Yuzni , Kuznjeciva ,Stepanek...dakle dopingovani su samo sportisti sa istoka...tako da me ne bi cudilo da nekome odavde spakuju doping samo da bi zataskali Serwnu , Nadala, Venus...

mup

pre 7 godina

Izbaciti Jelenu Isinbajevu sa olimpijade zato sto je neko lazno svedocio da Ruska drzava stoji iza dopinga svojih sportista je dovoljan razlog da se olimpijske igre ukinu. Sve sto godinama govori Duci Simonovic se pokazalo kao tacno. Nisam ni rusofil, niti sam obozavalac zlatnog teleta, ali imam karakteristiku koja je ostala jos samo kod Srba, pravdoljubivost i po cenu sopstvene propasti.

kimi pfc

pre 7 godina

Bi-Bi-Si (BBC) objavio je u večernjim satima da su zaista "procureli" poverljivih američkih sportista, među kojima su Serena Vilijams i gimnastičarka Simon Bajls.

Uz to, britanski javni servis preneo je važnu informaciju:

"WADA je osudila napad ruskih hukera kojim su dokumenta izašla u javnost. Krovna antidoping agencija navela je da su ti napadi pokušaj podrivanja globalnog antidoping sistema".

antiDebil

pre 7 godina

Wada osudjuje kriminalni akt upada u podatke koji otkrivaju kriminalne aktivnosti te iste organizacije, pa ko je tu onda kriminalac ? Kakve veze ima to ko je omogucio da ti podaci iscure Rusi, ameri, Kinezi ili Marsovci neko je otkrio kriminalne aktivnosti te organizacije i sada ocekujemo da se otkriju ostala imena i naravno da se svi kazne !

Tadija

pre 7 godina

Haha. Kao za Serenu trebaju dokazi. Dovoljno je samo videti je sa telom svarcenegera. Ja dižem tegove 15 godina i nisam ni blizu njoj. Eeee da mi je serenina masa, ruke šunke a telo kasa. Tadiiic, najjaciiiii saaaam

NIKITA je zakon!

pre 7 godina

A kad smo izgubili od Amera u finalu pre mesec dana, nasli su se pametni novinari da nam otvore oci kako se americka selekcija vise puta testirala na doping od nase! I jos je to potvrdio neko iz Olimpijskog komiteta Srbije..
Tuga..

nothing wrong with me

pre 7 godina

Ruku u vatru bi JEDINO stavio za Djokovica i Federera.

Za njih sam ubedjen 100% da nisu nikad nista uzeli.
Rodzer tako elegantno igra,dugo godina.

sfinkter

pre 7 godina

Pa jel vidite sta se desava sa Novakom kada su mu rekli: "sto je bilo bilo, vise nema dopingovanja".
(Pravda za doping, 13. septembar 2016 18:16)

A ti slusao sa strane...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Problem je u tome sto su Ruse u dopingu uhvatili... 

Dakle - Rusi se dokazano dopinguju! 

I?! 

Sta je 'hakeri-rusofili'?
(moskva 1001, 13. septembar 2016 18:35)

Ko ih je bre ' uhvatio '? Jel znaš ti, jel zna iko koje to njih ' uhvatio ' ??

Jumko

pre 7 godina

Djokovic nije, on je samo izbacio gluten! Nisu ni Stanic, Troicki, Vujasinovic, Radjen... To je zavera protiv Srba! I protiv Rusije, oni se ne dopinguju! Hahaha...

paux

pre 7 godina

Poznato je da Amerika garantuje za svoje sportiste da se ne dopinguju i oni ne spadaju pod anti-doping kontrole... Presmesna prica koja traje godinama...

ddejan

pre 7 godina

Ne interesuje me tenis, licno smatram da je to gubljenje vremena, samo me interesuje ocel li oduzet im medalje i ocel biti suspendovane kao rusi. Da vidimo tu zapadnu vrednost da su svi ljudi jednaki

Englez

pre 7 godina

Trik ide ovako: lekar organizacije odobri sportisti upotrebu zabranjenog leka iz...medicinskih razloga. Ali, njin lekar njinim sportistima, svakako ne jednoj Šarapovoj.

Filip

pre 7 godina

Hahahahah Jumko vas izludjuje. Kol'ko troluje a vi se lozite.
Car.
(Dule Pacov, 13. septembar 2016 18:01)

Druze, drugo je trolovanje, a drugo kada 3 godine pljujes nekoga i sto je najgore od svega to sto mu je uvek komentar u prvih 5, pre bih rekao da ima veliki peoblem u glavi, verovatno nista u zivotu ne radi, tata mu placa internet i izdrzava ga, ali treba ga podrzati sa plusevima jer mu je to sve u zivotu.

Sasa

pre 7 godina

Prosto je bilo nemoguce da sa onoliko kolograma stize sve loptice svih ovih godina, a nikad nisam video da je umorna, ali kako ona legne da spava kada i sama zna da ne zasluzuje sve to, to je bolesno za mene, i ona mala od 150cm sto je skocila skoro 7.20 na OI a onda nije mogla 6.50 da preskoci na dijamantskoj ligi i ona muškarača takodje sto je uzela drugo mesto...

JJ&Sharapova fan

pre 7 godina

Nece od ovoga nista ispasti, ali makar da ljudi budu svesni poretka stvari. Ovo je maltene isto ono sto Sharapova tvrdi da je uradila (ja licno biram da verujem u pricu, ali ostavljam otvoreno da gresim), samo bez sertifikata koji otvara sva vrata ocigledno. Ovo sto je navedeno u hakovanim dokumentima su mahom kortikosteroidi koji se koriste kao lekovi, ali su zabranjeni za upotrebu u sportu jer kao anti-inflamatorne supstance doprinose brzini oporavka, i to je poznat i pokazan efekat. I naravno, vest se do sada prosirila u evropskim krugovima, u Americi za sada nista.

Modesty Blaise

pre 7 godina

Vidim ima ovde "pametnih" dijagnostičara, koji znaju da Venus ima lupus, hajde objasnite onda nama glupima kako Venus sa jednom od najtežih autoimunih bolesti može da igra profesionalno tenis? Kada se piju lekovi za lupus zabranjeno je izlaganje suncu, zamaranje i stresne situacije (samo neke od stvari koje su zabranjene)… Ne kažem da ga nema, ali isto tako znam ljude koji ga imaju i kakav način života vode.

Realista

pre 7 godina

Pa ovo i vrapci na grani znaju.
I sta će sad da bude_
Oduzeće im SVE titule i vratiće novac.
A tek njihovi košarkaši......
Važno je samo da su Ruski sportisti suspendovani.

dobro obavesten

pre 7 godina

Ma neeee...Amrikanci se nikad ne bi dopingovali, to su cestiti ljudi, ponos i dika svoje velike nacije...mora da je neka greska...a cek, nesto mi ime Lens Armstrong zvuci poznato...

SrbEUin

pre 7 godina

WADA najverovatnije ima dil sa sponzorskim kompanijama (od njih se i finansira) da ne dira njihove pulene dok ne prođe njihova medijska (komercijalna) popularnost.
Zato se posle 8-12 godina objavljuju rezultati iz Atine, Pekinga, Sidneja... Kad je već svima svejedno.
Armstrong, Flo Jo i ostali posle priznaju, izvine se, pokaju se i nikom ništa. Slava, lova i sve uz to im ostalo. I kompanijama još 100 puta više.

Tako ćemo možda saznati nešto i o Felpsu, koji je naprasno odlučio da produži karijeru ne bi li odložio skandal. Za 8-10 godina.

simon

pre 7 godina

Hajde ohladite malo svi. Nijedna od ovih nevedenih supstanci ne spada u ono što se na engleskom jeziku zove "performance enhancing drugs" kao što su anabolički steroidi. Riječ je o analgeticima (doduše narkotičkim) i kortikosterodidima, koji se koriste za liječenje autoimunih bolesti. Zna se već nekoliko godine da Venus ima Sjorgen's syndrome, što je autoimuna bolest.
Niko ne kaže da kod američkih (i drugih) sportaša nema dopinga, ali se kod njih to ne radi sistematski kao kod Rusa.
Još nešto: Amerikanci nisu dobili vaše košarkaše na Olimpijadi zato što se dopingiraju nego zato što su bolji košarkaši, otprilike onoliko koliko je Durant bolji od Bogdana Bogdanovića.

djoledjole

pre 7 godina

I sta sad? Da, to su Ameri, dakle nista. Verovatno ce Rusija popiti jos koje sankcije zbog ovoga, jer demokratija je velika i sjajna i blistava!

Džomba

pre 7 godina

Ako se potvrdi, uzeti sve titule i novac iz navedenog perioda za sve sportiste za koje bude utvrđeno. Zatim ukinuti WADA. Više niko ne može imati poverenje u nju. Osnovati potpuno novo međunarodno telo za kontrolu. Uvesti i zatvorske kazne za doping i skrivanje dopinga. Testiranje provoditi na način da se dio uzorka dostavlja nacionalnoj agenciji sportiste. A što se tiče ovih koji gađaju Novaka, zar ne mislite da bi njegovo ime bilo prvo objavljeno, upravo od strane WADA, a potom i hakera Rusa čime bi im svi pre poverovali i dali im na kredibilnosti.

WakeUpSheeple

pre 7 godina

Sve velike nacije se dopinguju primer vam je Lens Armstrong, koji je otkriven samo jer ga je kolega ocinkario. Drugi samo imaju srece sto ih ne cinkare.

N.

pre 7 godina

Vidim očekivao očekivanu lavinu komentara. Ipak treba napraviti razliku. Sestrama Vilijams je dozvoljeno da koriste neke lekove u nekom pediodu kada su im lekovi možda bili potrebni, to nije ništa čudno i verovatno svi sportisti u nekom trenutku karijere prođu kroz tu situaciju. Zbog bolesti po preporuci lekara pjju lek, prijave to WADA, oni im na određeno vreme daju dozvolu i to je u redu.

Što se tiče Bajlsove, tu nema dileme. Devojka je pala na testu i tu nema priče, mora snositi posledice.

adriano_galliani

pre 7 godina

Претерује се са причама о допингу свих спортиста који су бољи од Срба, али Серена Вилијамс и Фелпс су баш преочигледни примери. Поготово Фелпс - нормални пливачи пливају једну до две трке по такмичењу, он плива све трке и све време побеђује. Такође се претерује са ефектом допинга (нико не може да скочи метар више јер се допинговао) али издржљивост и слично - итекако. А то је за тенис и пливање ко створено.

Opa bato

pre 7 godina

Rusi su suspendovani zbog posrednih dokaza koji su se temeljili na jednom svedoku. Nagrada svedoku je bila amnestija od prethodnih podvala sa dopingom i pravo na učestvovanje na OI. Ovo ovde ako je hakovano je i više nego čvrst dokaz za doživotne suspenzije i pretresanje celokupne WADA organizacije. Nemojte samo da se prospe priča kako je ovo zbog zdravstvenog stanja ili sličnog jer bi se o tome znalo ranije. Marija je pala za manju stvar nego što se terete sestre Wiliams. Postavlja se i pitanje koliko je još njih koji su umešani u ovaj skandal. Pa setimo se da je Troicki popio suspenziju zbog jednog nepojavljivanja iako se pojavio 24 sata kasnije. Pritom ja ne smatram da su Marija i Troicki kažnjeni nezasluženo već da se neko drugi provlači ispod tih pravila! Da ne pričamo o nepravdi nanetoj ruskim atletičarima gde su mnogi od njih imali i više nego česte kontrole van Rusije i koji nisu ničim zaslužili da se ne nađu na OI (ovi što im je dokazano su zaslužili kazne i može se progutati da oni koji nisu testirani van Rusije budu suspendovani). Uglavnom za ovo moraju leteti glave...

Ratko

pre 7 godina

Ovo je veliki udarac za tenis i celokupna jedna velika sramota za sport. Rusi nisu mogli da falširaju dokumenta koja su objavljena u formularima crno na belo u kojima se vidi da unose nedozvoljene supstance. Drugima su ove supstance zabranjene a US sportistima je to dozvoljeno. Očigledno ruglo i ponižavanje sporta. Ko će sada za ovo da odgovara i ko je sve ovo napravio?

nik sloter

pre 7 godina

Da citiram velikog Ducija Simonovica,vec cetrdeset godina vrhunski sportisti se dopinguju konstantno.Americki su najveci korisnici svega nedozvoljenog!

sdned

pre 7 godina

Izbacuju ruse, i ruske invalide, a njihovi napumpani hemijom da sve pršti! Ovaj svet je sramno nemoralan, a danas je i sport spao na niske grane.

Buduci Alfista

pre 7 godina

Svi oni koriste neke zabranjene supstance ... ogroman novac je u opticaju i velika imena...nije im u interesu da obeodane tako nesto kada mogu da precute za 1-2 miliona dolara....a to je ovima iz prvih 10 dzeparac...

Vojvodjanin

pre 7 godina

Asanzu (directoru Wikilika zatacen u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu), Snoudenu (koji je zatrazio spas u Moskvi) i hakerima (gde god da su)treba dati Pulicerovu nagradu a i ozbiljno razmatrati ih za Nobelovu nagradu za Mir!

Zahvaljujuci milionima objavljenih zvanicnih dokumenata je svet saznao da teorija zavere nije patologija Srba i obicnihj ljudi bilo gde u svetu, nego lepo izmesljena fraza koju Ameri i ostali kvranjaci lepe na celo svih onih koji pokusaju da postave pitanja ili ne veruju bajkama, koje tzv. mocnici sveta plasiraju kao notorne lazi da bi 'objasnili' skalndalozno ponasanje politicara, celog drzavnog aparata i politickog establismenta 'civilizovanih drustava' i koji kroje nase zivote i dovode Svet u stanje raspadanja!

Kad bi tako nesto objavili protiv Rusa, Ameri bi ih vec davno bombardovali...?! A cela prica o Ruskom doping sportista, navodno podrzavan od strane drzavnog vrha, je pokrenuta na osnovu verbalnog 'iskaza insajdera'- bivseg sportistkinje iz Rusije....?!

Neka, ja sam siguran da ce hakeri, na kraju, isterati istinu na videlo! Procice malo vremena ali ne mari!!

dzara

pre 7 godina

Djokovic nije, on je samo izbacio gluten! Nisu ni Stanic, Troicki, Vujasinovic, Radjen... To je zavera protiv Srba! I protiv Rusije, oni se ne dopinguju! Hahaha...
(Jumko, 13. septembar 2016 16:31)

Komšija slučajno zaboravio Čilića, xaxa :-P

Штилцована катаболцна

pre 7 godina

Зар је ико озбиљан мислио да ће Руси ћутке прећи преко суспензије њихових атлетичара и дизача тегова са олимпијских игара? Ко је и мало упућен у начин рада руских служби зна да они чекају да се ситуација мало стиша и да се мета опусту па крећу у акцију. Тако је радила опричина, тако су радили ЧЕКА и КГБ, сада то ради ФСБ. Освету сервирају хладну, када се жртва опусти и када мисли да је опасност прошла. Ја не кажем да се руски спортисти нису допинговали, вероватно јесу али допинговани су и остали у истој мери, нарочито Американци и (вероватно) Кинези, а само Руси кажњени. При том се и зна ко је све то закувао. Биће још занимљивих информација у наредном периоду, WADA је у проблему који ће јако тешко решити, амерички спортисти су у великом проблему, трудиће се да га игноришу јер им се може или бар тако мисле, а страдаће и по неки спортиста из остатка света као колатерална жртва.

knez

pre 7 godina

Polako se skidaju rukavice i padaju maske.
Ovo je samo pocetak. Ako su hakeri ovo uspeli, naci ce oni jos stogod, puno skakljivije. Jedva cekam nastavak ovog serijala.

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ponovicu 100ti put kad je serena sa 3o kila viska uzela pre neku godinu australijan open svima je bilo jasno al niko nije smeo da kaze, pogledajte na sta je licila, mogao si joj flasu piva na straznjicu staviti

Kol

pre 7 godina

Ma jok ne bi one pa realno 75% vrhunskih sportista koristi doping, ali ako ste Amerikanac za vas vaze drugacija pravila ili ono nase kako se dogovorimo, jer oni pumpaju najvise novca u sport i oni se pitaju za sve samo naivan to ne vidi!

Mirko

pre 7 godina

@moralni gmizavac

Vidiš kako ti znaš šta si?
Ni su ni Snouden ni Asanž stvarni, a i ne traže ih Ameri, sve je to izmišljeno.
Naravno samo bolesnici kao ti u to veruju.
Štaviše, mislim da si ti njihov plaćenik. Takav ti je stil pisanja, svi ste na isti kalup.

Svete

pre 7 godina

Maxim
Federer ima 35.godina i 1350 odigranih meceva u karijeri od kojih sam ja gledao makar 350 i jos ga nisam video, cak ni u 34.godini, kako se bori za vazduh ili pokusava da dodje do daha. Vidjao sam Novaka, Mareja, Nadala, sve ostale ali Federera nika. Cesto sam se pitao da li on uopste dise, potpuno nestvarno !

Mikael Hansen

pre 7 godina

"Jel neko primetio da se Wavrinka nijednom nije zadisao prilikom duze razmene poena?! Dok se Nole vidno borio za vazduh. (maxim, 13. septembar 2016 17:02)"

Ne, ali smo primetili da je prošle sezone Nole sve svoje protivnike pobeđivao tempom i da je u petom setu trčao kao da je tek počeo meč ...

branko

pre 7 godina

Sestre Williams imaju "dozvolu" za doping. Prema tome one su ciste. Pogotovo Serena koja je uzimala ili uzima:
- Oxycodon
- Hydromorphon
- Prednison
- Prednisolonum
- Methylprednisolon
Nego ko je dao WADA dozvolu da izdaje dozvole za doping i koliko jedna od njih kosta? Ono sto je jos interesantnije je to da zapadni mediji i WADA ne govore o tome zasto neki atleticari imaju dozvole za doping, oni govore o 'zlim' Ruskim/Putinovim hakerima.

Pedja

pre 7 godina

Nema vecih licemera od Amerikanaca. Svi su dopingovani, ali najvaznije da se kazne Rusi i izbace sa takmicenja. Svi americki kosarkasi su dopingovani, ali niko ne sme njih da diskvalifikuje. I tokom sezone zvanicno je njima dozvoljena duplo veca granica u odnosu na sve druge sportiste. Da je olimpijski komitet ono sto nije oduzeo bi im vecinu medalja iz Ria.

Luka

pre 7 godina

Nema odovoga ništa; u pitanju je politika, i ne sme se dozvoliti da se američke vrhunske sportistkinje optuže za bilo šta. Sad će krenuti organizovani spin da su objavljeni podaci lažni, jer su ih objavili Rusi, uz široko ignorisanje od strane zapadnih mainstream medija. A i velike pare su u igri.

Зоран

pre 7 godina

Ништа ново, оно што није дозвољено Русима, Србима и још неким другима јесте Америма. Противник сам било каквог допинга, али аршин треба да буде према свима исти.

KoJumKo

pre 7 godina

Ne dirajte mi Jumka.
On mi je omiljeni lik. On mi dodje ko Baldrickiz Crne Guje...
Samo da pre citanja njegovih komentara ne popijem mnogo piva, ne bih stigao na vreme do toaleta.

don klonjone

pre 7 godina

Jao, znao sam! Rusi uzvraćaju udarac! Ova banda hakera je desno krilo KGB-a, a sedište im je u Moskvi. Bespoštedna borba izmedju CIA-e i KEJDŽIBI-ja se nastavlja, čak se pooštrava, i na opštu radost rusofila, Rusi ne odustaju! Jeeeeee!

tennis

pre 7 godina

Svi zakoni fizike govore da neko sa onakvim celulitom i salom poput Serene ne moze da toliko trci, pomera se i izdrzava sve napore bez bilo kakvog teskog dopinga. Potrebno je samo da vidite nju.

Opa bato

pre 7 godina

Rusi su suspendovani zbog posrednih dokaza koji su se temeljili na jednom svedoku. Nagrada svedoku je bila amnestija od prethodnih podvala sa dopingom i pravo na učestvovanje na OI. Ovo ovde ako je hakovano je i više nego čvrst dokaz za doživotne suspenzije i pretresanje celokupne WADA organizacije. Nemojte samo da se prospe priča kako je ovo zbog zdravstvenog stanja ili sličnog jer bi se o tome znalo ranije. Marija je pala za manju stvar nego što se terete sestre Wiliams. Postavlja se i pitanje koliko je još njih koji su umešani u ovaj skandal. Pa setimo se da je Troicki popio suspenziju zbog jednog nepojavljivanja iako se pojavio 24 sata kasnije. Pritom ja ne smatram da su Marija i Troicki kažnjeni nezasluženo već da se neko drugi provlači ispod tih pravila! Da ne pričamo o nepravdi nanetoj ruskim atletičarima gde su mnogi od njih imali i više nego česte kontrole van Rusije i koji nisu ničim zaslužili da se ne nađu na OI (ovi što im je dokazano su zaslužili kazne i može se progutati da oni koji nisu testirani van Rusije budu suspendovani). Uglavnom za ovo moraju leteti glave...

treci svet

pre 7 godina

Interesantno je kako Srbin sve veruje Rusu, a nista Ameru :)
Pravimo se najpametniji a dok zapadnjaci uzivaju u zivotu, mi ne znamo ni drzavu da sredimo. Izigravamo pametnjakovice, resavamo svetske zavere i probleme sa lakocom, a vec godinama svi nasi potezi pokazuju koliko smo u stvari glup narod:)

mlekadzija

pre 7 godina

Ma sve je to KGB, tj. FSB ujdurma u cilju podrivanja ugleda americkih sportista koji se ne sluze takvim necasnim sredstvima. Putin naredo licno !!!

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

Danas se u sportu okreće toliki novac da je teoretski nemoguće da se stvari prepuste slučaju u ne koristi doping. To rade svi. I što su višlje na lestvici to je veća i verovatnoća da koriste doping.

Smor

pre 7 godina

Кинези на параолимписким играма имају 123 медаље, а ови американци само 49 медаља. Најбољи доказ да се американци допингују на регуларним играма, јер како објаснити другачије што су оволико лоши на параолимписким играма.

Tolle

pre 7 godina

Jel neko primetio da se Wavrinka nijednom nije zadisao prilikom duze razmene poena?! Dok se Nole vidno borio za vazduh.
(maxim, 13. septembar 2016 17:02)

Novaka su upozorili da prekine uzimanje meldonijuma sad se vratio na nivo od pre 2011.

bohama

pre 7 godina

ne sumnjam da se pojedini američki sportisti dopinguju, ali ova vest neće imati nikakav odjek u zapadnim medijima. malo je neozbiljno i prenositi ovakvu vest kad sam ovaj "nalaz" i ja mogao da iskucam u vordu i objavim na tviteru.

više od svega bih voleo da se raskrinkaju svi koji koriste nedozvoljena sredstva u sportu, pogotovo ako iza njih stoji sistem. ali to se ne može ovako naivno jbg

Svete

pre 7 godina

Maxim
Federer ima 35.godina i 1350 odigranih meceva u karijeri od kojih sam ja gledao makar 350 i jos ga nisam video, cak ni u 34.godini, kako se bori za vazduh ili pokusava da dodje do daha. Vidjao sam Novaka, Mareja, Nadala, sve ostale ali Federera nika. Cesto sam se pitao da li on uopste dise, potpuno nestvarno !

Jovan

pre 7 godina

Rascvetaljiiiii jabuke i kruuuuskeeee!!!
Jeste rusi, svi vam verujemo. Samo vi ste cistunci, pa vas je "zli" ostatak sveta izcipelasio sa OI.
A ja cito da Putin voli "i macke i miseve".
Sta cemo sad!?

radfem

pre 7 godina

Oxycodone je za bolove, prednisolone za upale (obe sestre Vilijams imaju autoimune bolesti i za to se i daje taj lek) znaci balkanci, ne lozite se, niko ovde nije na steroidima i testosteronu, to sto ste vi ugrozeni, pa se bojite svih zena osim onih slabih i anoreksicnih, to je vec tema za psihologe i sociologe.

Ruski botovi

pre 7 godina

Auuu koliko komentara na ovu temu, normalno zato sto se radi o Americi. A zamislimo da je suprotno da je neka americka hakerska grupa dosla do `podataka` da se Rusi dopinguju i to objavila !!! Da li bi onda nasi verovali posto se radi, jel` te o Rusima ?! Bili bi sve suprotni komentari i naravno osudjujuci za te americke hakere i kako je sve to izmisljeno da bi se Rusi diskreditovali, ocrnili....itd.

Rapa Nui

pre 7 godina

Ruska hakerska grupa otkrila doping? Znači kriminalci i treba da povjerujemo? Kada dokažete na rezultatima andtidoping testiranja onda javite jer jedino to su činjenice do tad bajke pričajte nekom drugom.

bla bla truc

pre 7 godina

Кинези на параолимписким играма имају 123 медаље, а ови американци само 49 медаља. Најбољи доказ да се американци допингују на регуларним играма, јер како објаснити другачије што су оволико лоши на параолимписким играма.
(Smor, 13. septembar 2016 17:26)

Ne, nego je mnogo realnije da se Kinezi na paraolimpijskim dopinguju, jer tu su manje stroge kontrole. Vecina hendikepiranih vec uzima razne lekove, pa je lakse prikriti doping.

Ivan

pre 7 godina

Za Venus nije sporno ona ima Sjogren sindrom i lupus koji se inace leci kortikosteroidima,prednizolon.Pre nego sto padnete u histeriju malo se edukujte.

zaludjen narod

pre 7 godina

Koga je u svetu briga sta je izjavio neko iz neke nepoznate i sumnjive hakerske grupe? Koga je u svetu briga sta vi u Srbiji mislite o Americkim sportistima?:) Izjave ovih iz ove hakesrke grupe imaju istu tezinu kao i izajve moje strine i moje tetke o dopingu. Danas moze svako na internetu da falsifikuje i fotosopuje bilo kakva dokumenta, jedino se vi u Srbiji lozite na sve i svasta, i shvatate sve preozbiljno. Puni ste bre mrznje prema svemu i svacemu!

moralni gmizavac

pre 7 godina

Hakerska grupa je otkrila?? Hahahah... Pa na ovo samo ovaj krezub narod ovde moze da se lozi sto se, izmedju ostalog, vidi i po komentarima. Da nije smesno bilo bi tuzno!! Pozz :D

Dott

pre 7 godina

Uopste se ne bi iznenadio da je i Varinki dozvoljeno da se dopinguje. Onako nabijen, skoro punacak, sigurno da ima snage, ali nikako ne moze imati i toliko kondicije.

Makijaveli

pre 7 godina

Ima jedna pesma DLM koja opisuje ovu igrariju "..cija majka ku**a, cija munja seva prva, cija draga voli odastraga...?" I jedni i drugi su apsolutno jadni.

Mirza D.

pre 7 godina

E u svasta vi vjerujete. Samo neka je protiv amerikanaca i sve je istina. Nijedna ozbiljna svjetska agencija, nijedan ozbiljan portal u svijetu nije prenio nesto ovako, samo Srbi i Rusi. Zao mi je ali nemoze te joj nista, jedna je Serena. Svi koji je pratimo od pocetka karijere dobro znamo ko je i kroz sta je sve prosla. Potpuno isto je izgledala i kad se pojavila i danas. Ohladite malo s teorijama zavjera. Niko ne moze nicim umrljati velike sampionske karijere sestara Williams i Simone Biles. Niko normalan u ovo nece povjerovati.

viscaelbarca

pre 7 godina

ostati toliko dugo u vrhu bez dopinga je skoro nemoguce..tako da se manje vise svi teniseri iz vrha dopinguju..osim nole on je najspremniji sportista na svetu ????

mile

pre 7 godina

Na osnovu prilozenog ne vidim problem. Neki lekovi sadrze zabranjene supstance i sportisti mogu da dobiju odobrenje za njihovo koriscenje u svrhu lecenja. To nije nikakva tajna. Serena je imala nekoliko operacija i ko zna koliko povreda pa me ni najmanje ne cudi da su joj bili potrebni razliciti tretmani.

Robert

pre 7 godina

Pre nego sto ista prokomentarisete, zamislite da je rec o nekom nasem vrhunskom sportisti. Sta biste pomislili? E, sada ostavite komentar.

London

pre 7 godina

Čekajte, svi rusofili ovde tvrde bez prestanka kako se američki sportisti nikada ne testiraju. Sada sputnjik objavi kako su testirani i bili pozitivni i rusfili svi odjednom zaborave šta su do juče tupili...

Sumnivo je da su hakeri trebali ovo da objavljuju jer ako WADA nekome dozvoli da koristi bilo koju supstancu (iz zdravstvenih razloga), onda je to javni podatak do kojeg svako može da dođe.

Dakle, verovatno je u pitanju još jedna propagandna aktivnost za nesrećne zemlje u kojima ljudi još uvek veruju da sputnjik/rt nisu samo gluplja verzija njuz.net

don klonjone

pre 7 godina

Jao, rusofili! Zašto minusi? Ja sam na vašoj strani, tj na strani vama omiljenog Kejbidžija! Treba tražiti od Rusa da uvedu Amerima sankcije, jehehehe!

Pozdrav iz belog sveta

pre 7 godina

Pola navedenog prepoznajem kao lekove protiv bolova koji su mi propisani nakon operacije. Bože me sačuvaj da me neko terao da mlatim reketom pod uticajem tih supstanci, a čitaocima preporučujem da provere zdravstvene probleme, uključujući i operacije kojima su sestre Vilijams morale da se podvrgnu u zadnjih 10-15 godina - spasavajući živu glavu!

Mirza D.

pre 7 godina

Tolle, ti ocito ne pratis ni tenis ni Serenu, jer da pratis vidio bi makar u zadnje dvije godine da stalno na svakom mecu odigra po nekoliko drob sotova, voleja na mrezi i svih drugih raznovrsnih udaraca. Potpuna je glupost da samo bjesomucno udara lopticu.

psl

pre 7 godina

Moje lično mišljenje da je to lako moguće, ali nažalost od toga neće biti nikakavih posledica po američke sportiste. Prosto toliko puta su sami njihovi sportisti priznavali doping tako da je prosto nemoguće da sada ni jedan njihov sportista nije uhvaćen u dopingu. Odjednom su svi 100% čisti. Malo sutra.

LedZeppelin

pre 7 godina

A sta ako je sve iluzija i laz? Citava Americka istorija? Nije nikakva teorija zavere nego cisto pitam, sta ako se otkrije da je sletanje na mesec laz? Citav svet je formiran na lazima pocev od "nevidljivog novca/elektronsko placanje" do zastrasivanje ratom i teroristima, nametaju nam tablete i smatraju da je to normalno piti antidepresive?, bombarduju nas reklamama, vlade koje su predstavljeni kao vladari i da se ljudi osjecaju bitni tako sto ih izaberu a u stvari neko u mraku vlada, zapamtite usli smo u mracni kapitalizam, da bi neko bio bogat potrebno je da postoji i siromasna strana a tu i mi spadamo i 90% ostalo su marionete i kreatori lazi, dali su nam facebook twitter da se dobrovoljno prijavimo da imaju nas profil da nam mogu podmetnuti ako se pobunimo da smo teroristi i u zatvor poslati. Evo jednog primjera u proslosti pogledajte filmove sa James Deanom gdje covjek promovise cigare na svakoj slici i naravno u americkim filmovima mlijeko ispred vrata i novine, industrije platile i onda mi to upijamo. TV i mediji nas kontrolisu ... Ali svakom carstvu dodje kraj. Lp i izvinite na pravopisnim i gramatickim greskama.

Rade

pre 7 godina

Iako bih bas voleo da neko raskrinka prevarante, ovo sto su braca Rusi izbacili na nasu veliku zalost nisu nikakvi dokazi. Moracemo izgleda jos da cekamo neki dokaz crno-na-belo

Тамаши

pre 7 godina

За све оне који не верују да су руски хакери открили оригиналне документе, ево званичне потврде од Међународне тениске федерације да је то истина:

"The ITF has been notified by WADA that ADAMS, their anti-doping database, had been hacked and that copies of Therapeutic Use Exemption certificates have been posted on-line.
We can confirm that these documents are genuine Therapeutic Use Exemptions that have been granted under the Tennis Anti-Doping Programme in accordance with WADA International Standards.
We are working with WADA to establish the nature and extent of this breach of security and will comment again as and when further information has been gathered.

Read more at http://www.itftennis.com/news/241215.aspx#GROpD342P703CFJ0.99"

Дакле, русофоби фластер на уста.

Jumko

pre 7 godina

Djokovic nije, on je samo izbacio gluten! Nisu ni Stanic, Troicki, Vujasinovic, Radjen... To je zavera protiv Srba! I protiv Rusije, oni se ne dopinguju! Hahaha...

simon

pre 7 godina

Hajde ohladite malo svi. Nijedna od ovih nevedenih supstanci ne spada u ono što se na engleskom jeziku zove "performance enhancing drugs" kao što su anabolički steroidi. Riječ je o analgeticima (doduše narkotičkim) i kortikosterodidima, koji se koriste za liječenje autoimunih bolesti. Zna se već nekoliko godine da Venus ima Sjorgen's syndrome, što je autoimuna bolest.
Niko ne kaže da kod američkih (i drugih) sportaša nema dopinga, ali se kod njih to ne radi sistematski kao kod Rusa.
Još nešto: Amerikanci nisu dobili vaše košarkaše na Olimpijadi zato što se dopingiraju nego zato što su bolji košarkaši, otprilike onoliko koliko je Durant bolji od Bogdana Bogdanovića.

Jovan

pre 7 godina

Rascvetaljiiiii jabuke i kruuuuskeeee!!!
Jeste rusi, svi vam verujemo. Samo vi ste cistunci, pa vas je "zli" ostatak sveta izcipelasio sa OI.
A ja cito da Putin voli "i macke i miseve".
Sta cemo sad!?

Rapa Nui

pre 7 godina

Ruska hakerska grupa otkrila doping? Znači kriminalci i treba da povjerujemo? Kada dokažete na rezultatima andtidoping testiranja onda javite jer jedino to su činjenice do tad bajke pričajte nekom drugom.

don klonjone

pre 7 godina

Jao, znao sam! Rusi uzvraćaju udarac! Ova banda hakera je desno krilo KGB-a, a sedište im je u Moskvi. Bespoštedna borba izmedju CIA-e i KEJDŽIBI-ja se nastavlja, čak se pooštrava, i na opštu radost rusofila, Rusi ne odustaju! Jeeeeee!

mlekadzija

pre 7 godina

Ma sve je to KGB, tj. FSB ujdurma u cilju podrivanja ugleda americkih sportista koji se ne sluze takvim necasnim sredstvima. Putin naredo licno !!!

Ruski botovi

pre 7 godina

Auuu koliko komentara na ovu temu, normalno zato sto se radi o Americi. A zamislimo da je suprotno da je neka americka hakerska grupa dosla do `podataka` da se Rusi dopinguju i to objavila !!! Da li bi onda nasi verovali posto se radi, jel` te o Rusima ?! Bili bi sve suprotni komentari i naravno osudjujuci za te americke hakere i kako je sve to izmisljeno da bi se Rusi diskreditovali, ocrnili....itd.

radfem

pre 7 godina

Oxycodone je za bolove, prednisolone za upale (obe sestre Vilijams imaju autoimune bolesti i za to se i daje taj lek) znaci balkanci, ne lozite se, niko ovde nije na steroidima i testosteronu, to sto ste vi ugrozeni, pa se bojite svih zena osim onih slabih i anoreksicnih, to je vec tema za psihologe i sociologe.

treci svet

pre 7 godina

Interesantno je kako Srbin sve veruje Rusu, a nista Ameru :)
Pravimo se najpametniji a dok zapadnjaci uzivaju u zivotu, mi ne znamo ni drzavu da sredimo. Izigravamo pametnjakovice, resavamo svetske zavere i probleme sa lakocom, a vec godinama svi nasi potezi pokazuju koliko smo u stvari glup narod:)

zaludjen narod

pre 7 godina

Koga je u svetu briga sta je izjavio neko iz neke nepoznate i sumnjive hakerske grupe? Koga je u svetu briga sta vi u Srbiji mislite o Americkim sportistima?:) Izjave ovih iz ove hakesrke grupe imaju istu tezinu kao i izajve moje strine i moje tetke o dopingu. Danas moze svako na internetu da falsifikuje i fotosopuje bilo kakva dokumenta, jedino se vi u Srbiji lozite na sve i svasta, i shvatate sve preozbiljno. Puni ste bre mrznje prema svemu i svacemu!

Tolle

pre 7 godina

Jel neko primetio da se Wavrinka nijednom nije zadisao prilikom duze razmene poena?! Dok se Nole vidno borio za vazduh.
(maxim, 13. septembar 2016 17:02)

Novaka su upozorili da prekine uzimanje meldonijuma sad se vratio na nivo od pre 2011.

moralni gmizavac

pre 7 godina

Hakerska grupa je otkrila?? Hahahah... Pa na ovo samo ovaj krezub narod ovde moze da se lozi sto se, izmedju ostalog, vidi i po komentarima. Da nije smesno bilo bi tuzno!! Pozz :D

Mirza D.

pre 7 godina

E u svasta vi vjerujete. Samo neka je protiv amerikanaca i sve je istina. Nijedna ozbiljna svjetska agencija, nijedan ozbiljan portal u svijetu nije prenio nesto ovako, samo Srbi i Rusi. Zao mi je ali nemoze te joj nista, jedna je Serena. Svi koji je pratimo od pocetka karijere dobro znamo ko je i kroz sta je sve prosla. Potpuno isto je izgledala i kad se pojavila i danas. Ohladite malo s teorijama zavjera. Niko ne moze nicim umrljati velike sampionske karijere sestara Williams i Simone Biles. Niko normalan u ovo nece povjerovati.

don klonjone

pre 7 godina

Jao, rusofili! Zašto minusi? Ja sam na vašoj strani, tj na strani vama omiljenog Kejbidžija! Treba tražiti od Rusa da uvedu Amerima sankcije, jehehehe!

bla bla truc

pre 7 godina

Кинези на параолимписким играма имају 123 медаље, а ови американци само 49 медаља. Најбољи доказ да се американци допингују на регуларним играма, јер како објаснити другачије што су оволико лоши на параолимписким играма.
(Smor, 13. septembar 2016 17:26)

Ne, nego je mnogo realnije da se Kinezi na paraolimpijskim dopinguju, jer tu su manje stroge kontrole. Vecina hendikepiranih vec uzima razne lekove, pa je lakse prikriti doping.

mile

pre 7 godina

Na osnovu prilozenog ne vidim problem. Neki lekovi sadrze zabranjene supstance i sportisti mogu da dobiju odobrenje za njihovo koriscenje u svrhu lecenja. To nije nikakva tajna. Serena je imala nekoliko operacija i ko zna koliko povreda pa me ni najmanje ne cudi da su joj bili potrebni razliciti tretmani.

Ivan

pre 7 godina

Za Venus nije sporno ona ima Sjogren sindrom i lupus koji se inace leci kortikosteroidima,prednizolon.Pre nego sto padnete u histeriju malo se edukujte.

Surova istina boli neupucene.....

pre 7 godina

Americki sportisti su generalno najvece prevare koje se uostte bave sportom.
Svi njihovi profesionalni igraci u NFL,NBA,MLB su maksimalno nadrogirani raznim stimulatvnim sredstvima kojima nelegalno imaju prednsot u odnosu na protivnike,to samo krajnje neobavesteni ne znaju.
Lens Armstrong takodje,Merion Dzons takodje,sestre Vilijams takodje,Felps pogotovo a i tako nadrogiranom mu je Omega poklonila zlato onom necuvenom kradjom u Pekingu protiv Cavica.
A kad se malo zapitamo,zasto ne bi varali kad to vec rade zadnjih 50 godina u svim sferama njihovoh drustva,pocev o laznoj pozadini ubistva Kenedija i laznog sletanja na Mesec koje svako imalo upucen zna da nema teorije da je moglo da se izvede 1969 god.
Sve te lazi i prevare iz tog doba su prenosili u naredne generacije a najupecatljivi je dogadjaj iz 2001 god. gde su sami srusili Kule u Njujorku kontrolisanom demolacijom kako bi imali opravdanje za rat u Iraku i Avganistanu.

Mikael Hansen

pre 7 godina

"Jel neko primetio da se Wavrinka nijednom nije zadisao prilikom duze razmene poena?! Dok se Nole vidno borio za vazduh. (maxim, 13. septembar 2016 17:02)"

Ne, ali smo primetili da je prošle sezone Nole sve svoje protivnike pobeđivao tempom i da je u petom setu trčao kao da je tek počeo meč ...

alpinista

pre 7 godina

O Bože, najzad, najzad.

Tamo gde se takmiče amerikanci - ostali sportisti ne bi trebali da idu.

Jednostavno sve što stiže iz "demokratije" treba u luku zaobilaziti.

London

pre 7 godina

Čekajte, svi rusofili ovde tvrde bez prestanka kako se američki sportisti nikada ne testiraju. Sada sputnjik objavi kako su testirani i bili pozitivni i rusfili svi odjednom zaborave šta su do juče tupili...

Sumnivo je da su hakeri trebali ovo da objavljuju jer ako WADA nekome dozvoli da koristi bilo koju supstancu (iz zdravstvenih razloga), onda je to javni podatak do kojeg svako može da dođe.

Dakle, verovatno je u pitanju još jedna propagandna aktivnost za nesrećne zemlje u kojima ljudi još uvek veruju da sputnjik/rt nisu samo gluplja verzija njuz.net

bohama

pre 7 godina

ne sumnjam da se pojedini američki sportisti dopinguju, ali ova vest neće imati nikakav odjek u zapadnim medijima. malo je neozbiljno i prenositi ovakvu vest kad sam ovaj "nalaz" i ja mogao da iskucam u vordu i objavim na tviteru.

više od svega bih voleo da se raskrinkaju svi koji koriste nedozvoljena sredstva u sportu, pogotovo ako iza njih stoji sistem. ali to se ne može ovako naivno jbg

majestic

pre 7 godina

A šta je ovde čudno ? Svako zna o tome, ali niko ništa ne može da uradi. Svako zna da više od polovine američkih sportista koristi doping, ali šta ćeš kad država garantuje za njih ?

nothing wrong with me

pre 7 godina

Ruku u vatru bi JEDINO stavio za Djokovica i Federera.

Za njih sam ubedjen 100% da nisu nikad nista uzeli.
Rodzer tako elegantno igra,dugo godina.

Robert

pre 7 godina

Pre nego sto ista prokomentarisete, zamislite da je rec o nekom nasem vrhunskom sportisti. Sta biste pomislili? E, sada ostavite komentar.

Tolle

pre 7 godina

Vec godinama tvrdim jedno isto - Cim neko poput Serene Vilijams dominira tenisom, nesto u tom sportu mora da se menja.Ne shvatite pogresno, meni su obe jako simpaticne van terena, ali ono besomucno trcanje i mlacenje po loptici ne sme da bude igra kojom se osvajaju toliki turniri.Evo, ako mi neko postavi link gde Serena odigrava drop-shot, rado cu povuci svaku rec.Da je npr. Zastin Enan imala desetak santimetara vise, tvrdim da bi bila najbolja teniserka svih vremena ili bar ono sto je Federer u muskom tenisu.

Pozdrav iz belog sveta

pre 7 godina

Pola navedenog prepoznajem kao lekove protiv bolova koji su mi propisani nakon operacije. Bože me sačuvaj da me neko terao da mlatim reketom pod uticajem tih supstanci, a čitaocima preporučujem da provere zdravstvene probleme, uključujući i operacije kojima su sestre Vilijams morale da se podvrgnu u zadnjih 10-15 godina - spasavajući živu glavu!

Buduci Alfista

pre 7 godina

Obrati paznju na moje zapazanje ...do sada su nahvatani Troicki - Srbija , Cilic - Hrvatska , Sarapova - Rusija...sledeci koj moze biti nahvatan je Nole , Tipsa ,Coric , Janovic ,Yuzni , Kuznjeciva ,Stepanek...dakle dopingovani su samo sportisti sa istoka...tako da me ne bi cudilo da nekome odavde spakuju doping samo da bi zataskali Serwnu , Nadala, Venus...

Rade

pre 7 godina

Iako bih bas voleo da neko raskrinka prevarante, ovo sto su braca Rusi izbacili na nasu veliku zalost nisu nikakvi dokazi. Moracemo izgleda jos da cekamo neki dokaz crno-na-belo

chooyu

pre 7 godina

Ma dal' je moguce? Seke Williams? Ko bi rek'o? A Gdjica Serena tako lepo gradjena....nema tu traga o dopingu....to je nacin zivota. Sve za pare.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Samo običan pogled na sportiste SAD je dovoljan da se utvrdi o čemu se radi. Prosto "pucaji" od steroida i doping sredstava. Samo što američke sportiste mogu da testiraju samo američki organi "osposobljeni" za antidoping kontrolu. A kad je tako, to je kao kada bi kozu ostavili da nam čuva kupus. Nemam ništa protiv dopingovanja ako je to trend i uslov da se postignu bolji rezultati ali, ne volim licemerje. Mi smo kao "andjeli" a oni su "djavoli", koji koriste nedozvoljena sredstva?! A svet ćuti i ropski trpi američku torturu. Nema razlike od one unisonosti kojom je EU podržavala SAD u bombardovanju Srbije, Libije, Iraka, Afganistana ili Sirije od zabrane ruskim atletičarima da učestvuju na olimpijadi u Riju. Sve je to odnos vlasnika i roblja, koje je prisiljeno da aplaudira i onome sa čime se ne slaže.

viscaelbarca

pre 7 godina

ostati toliko dugo u vrhu bez dopinga je skoro nemoguce..tako da se manje vise svi teniseri iz vrha dopinguju..osim nole on je najspremniji sportista na svetu ????

nexus

pre 7 godina

Jumko,dete,tebi bih zakonom zabranio da udjes na ovaj sajt jer ni jednu pamtnu nisi napisao nego samo hejtujes,spamujes i trolujes a to sto ovde radis i sto ti dozvoljava administracija nigde nema...sramota..ajmo demokratija je koliko vidim ovde pa i komentar objavite

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Problem je u tome sto su Ruse u dopingu uhvatili... 

Dakle - Rusi se dokazano dopinguju! 

I?! 

Sta je 'hakeri-rusofili'?
(moskva 1001, 13. septembar 2016 18:35)

Ko ih je bre ' uhvatio '? Jel znaš ti, jel zna iko koje to njih ' uhvatio ' ??

NIKITA je zakon!

pre 7 godina

A kad smo izgubili od Amera u finalu pre mesec dana, nasli su se pametni novinari da nam otvore oci kako se americka selekcija vise puta testirala na doping od nase! I jos je to potvrdio neko iz Olimpijskog komiteta Srbije..
Tuga..

Mirza D.

pre 7 godina

Tolle, ti ocito ne pratis ni tenis ni Serenu, jer da pratis vidio bi makar u zadnje dvije godine da stalno na svakom mecu odigra po nekoliko drob sotova, voleja na mrezi i svih drugih raznovrsnih udaraca. Potpuna je glupost da samo bjesomucno udara lopticu.

sfinkter

pre 7 godina

Pa jel vidite sta se desava sa Novakom kada su mu rekli: "sto je bilo bilo, vise nema dopingovanja".
(Pravda za doping, 13. septembar 2016 18:16)

A ti slusao sa strane...

mup

pre 7 godina

Izbaciti Jelenu Isinbajevu sa olimpijade zato sto je neko lazno svedocio da Ruska drzava stoji iza dopinga svojih sportista je dovoljan razlog da se olimpijske igre ukinu. Sve sto godinama govori Duci Simonovic se pokazalo kao tacno. Nisam ni rusofil, niti sam obozavalac zlatnog teleta, ali imam karakteristiku koja je ostala jos samo kod Srba, pravdoljubivost i po cenu sopstvene propasti.

N.

pre 7 godina

Vidim očekivao očekivanu lavinu komentara. Ipak treba napraviti razliku. Sestrama Vilijams je dozvoljeno da koriste neke lekove u nekom pediodu kada su im lekovi možda bili potrebni, to nije ništa čudno i verovatno svi sportisti u nekom trenutku karijere prođu kroz tu situaciju. Zbog bolesti po preporuci lekara pjju lek, prijave to WADA, oni im na određeno vreme daju dozvolu i to je u redu.

Što se tiče Bajlsove, tu nema dileme. Devojka je pala na testu i tu nema priče, mora snositi posledice.

Filip

pre 7 godina

Hahahahah Jumko vas izludjuje. Kol'ko troluje a vi se lozite.
Car.
(Dule Pacov, 13. septembar 2016 18:01)

Druze, drugo je trolovanje, a drugo kada 3 godine pljujes nekoga i sto je najgore od svega to sto mu je uvek komentar u prvih 5, pre bih rekao da ima veliki peoblem u glavi, verovatno nista u zivotu ne radi, tata mu placa internet i izdrzava ga, ali treba ga podrzati sa plusevima jer mu je to sve u zivotu.

Makijaveli

pre 7 godina

Ima jedna pesma DLM koja opisuje ovu igrariju "..cija majka ku**a, cija munja seva prva, cija draga voli odastraga...?" I jedni i drugi su apsolutno jadni.

ctrl

pre 7 godina

Ma neeeee, ma kakvi, ma nema sanse...

Serena je tako gradjena od krilaca iz KFC-a, dok je Isinbaeva suspendovana zato sto je narkoman i to je jasno kao dan.
Felps se nikada nije drogirao i to sto videli svojim ocima, ne znaci da je istina.

I to sto je Bajls gradjena kao da je pojela kinesku stonotenisku reprezentaciju, to je od hrane iz Meka. Pa zar niste slusali tokom OI dramaticne jadikovke kako su nju odgajili baka i deka i kako je ona prirodni talenat, pa kako ona to da uradi?

Srca nemate, cim ovako mucki napadate jadni americki olimpijski tim.

Madjo

pre 7 godina

Ja kad sam pričao da američki sportisti redovno "piju sokiće" bez sankcionisanja takvog ponašanja, svi su govorili kako sam pristalica teorija zavere. Sada neka objasne fino na koji način su Tijana Bartoleta i Britni Riz pobedile Ivanu Španović na Olimpijadi, dok ih na drugim takmičenjima tokom godine nigde nema. I stalno tako ukrug. Ko će to da objasni?

Sasa

pre 7 godina

Prosto je bilo nemoguce da sa onoliko kolograma stize sve loptice svih ovih godina, a nikad nisam video da je umorna, ali kako ona legne da spava kada i sama zna da ne zasluzuje sve to, to je bolesno za mene, i ona mala od 150cm sto je skocila skoro 7.20 na OI a onda nije mogla 6.50 da preskoci na dijamantskoj ligi i ona muškarača takodje sto je uzela drugo mesto...

Tadija

pre 7 godina

Haha. Kao za Serenu trebaju dokazi. Dovoljno je samo videti je sa telom svarcenegera. Ja dižem tegove 15 godina i nisam ni blizu njoj. Eeee da mi je serenina masa, ruke šunke a telo kasa. Tadiiic, najjaciiiii saaaam

Mirko

pre 7 godina

@moralni gmizavac

Vidiš kako ti znaš šta si?
Ni su ni Snouden ni Asanž stvarni, a i ne traže ih Ameri, sve je to izmišljeno.
Naravno samo bolesnici kao ti u to veruju.
Štaviše, mislim da si ti njihov plaćenik. Takav ti je stil pisanja, svi ste na isti kalup.

paux

pre 7 godina

Poznato je da Amerika garantuje za svoje sportiste da se ne dopinguju i oni ne spadaju pod anti-doping kontrole... Presmesna prica koja traje godinama...

djoledjole

pre 7 godina

I sta sad? Da, to su Ameri, dakle nista. Verovatno ce Rusija popiti jos koje sankcije zbog ovoga, jer demokratija je velika i sjajna i blistava!

Svete

pre 7 godina

Maxim
Federer ima 35.godina i 1350 odigranih meceva u karijeri od kojih sam ja gledao makar 350 i jos ga nisam video, cak ni u 34.godini, kako se bori za vazduh ili pokusava da dodje do daha. Vidjao sam Novaka, Mareja, Nadala, sve ostale ali Federera nika. Cesto sam se pitao da li on uopste dise, potpuno nestvarno !

sdned

pre 7 godina

Izbacuju ruse, i ruske invalide, a njihovi napumpani hemijom da sve pršti! Ovaj svet je sramno nemoralan, a danas je i sport spao na niske grane.

KoJumKo

pre 7 godina

Ne dirajte mi Jumka.
On mi je omiljeni lik. On mi dodje ko Baldrickiz Crne Guje...
Samo da pre citanja njegovih komentara ne popijem mnogo piva, ne bih stigao na vreme do toaleta.

Englez

pre 7 godina

Trik ide ovako: lekar organizacije odobri sportisti upotrebu zabranjenog leka iz...medicinskih razloga. Ali, njin lekar njinim sportistima, svakako ne jednoj Šarapovoj.

ddejan

pre 7 godina

Ne interesuje me tenis, licno smatram da je to gubljenje vremena, samo me interesuje ocel li oduzet im medalje i ocel biti suspendovane kao rusi. Da vidimo tu zapadnu vrednost da su svi ljudi jednaki

dobro obavesten

pre 7 godina

Ma neeee...Amrikanci se nikad ne bi dopingovali, to su cestiti ljudi, ponos i dika svoje velike nacije...mora da je neka greska...a cek, nesto mi ime Lens Armstrong zvuci poznato...

tennis

pre 7 godina

Svi zakoni fizike govore da neko sa onakvim celulitom i salom poput Serene ne moze da toliko trci, pomera se i izdrzava sve napore bez bilo kakvog teskog dopinga. Potrebno je samo da vidite nju.

Svete

pre 7 godina

Maxim
Federer ima 35.godina i 1350 odigranih meceva u karijeri od kojih sam ja gledao makar 350 i jos ga nisam video, cak ni u 34.godini, kako se bori za vazduh ili pokusava da dodje do daha. Vidjao sam Novaka, Mareja, Nadala, sve ostale ali Federera nika. Cesto sam se pitao da li on uopste dise, potpuno nestvarno !

antiDebil

pre 7 godina

Wada osudjuje kriminalni akt upada u podatke koji otkrivaju kriminalne aktivnosti te iste organizacije, pa ko je tu onda kriminalac ? Kakve veze ima to ko je omogucio da ti podaci iscure Rusi, ameri, Kinezi ili Marsovci neko je otkrio kriminalne aktivnosti te organizacije i sada ocekujemo da se otkriju ostala imena i naravno da se svi kazne !

Pedja

pre 7 godina

Nema vecih licemera od Amerikanaca. Svi su dopingovani, ali najvaznije da se kazne Rusi i izbace sa takmicenja. Svi americki kosarkasi su dopingovani, ali niko ne sme njih da diskvalifikuje. I tokom sezone zvanicno je njima dozvoljena duplo veca granica u odnosu na sve druge sportiste. Da je olimpijski komitet ono sto nije oduzeo bi im vecinu medalja iz Ria.

Džomba

pre 7 godina

Ako se potvrdi, uzeti sve titule i novac iz navedenog perioda za sve sportiste za koje bude utvrđeno. Zatim ukinuti WADA. Više niko ne može imati poverenje u nju. Osnovati potpuno novo međunarodno telo za kontrolu. Uvesti i zatvorske kazne za doping i skrivanje dopinga. Testiranje provoditi na način da se dio uzorka dostavlja nacionalnoj agenciji sportiste. A što se tiče ovih koji gađaju Novaka, zar ne mislite da bi njegovo ime bilo prvo objavljeno, upravo od strane WADA, a potom i hakera Rusa čime bi im svi pre poverovali i dali im na kredibilnosti.

nik sloter

pre 7 godina

Da citiram velikog Ducija Simonovica,vec cetrdeset godina vrhunski sportisti se dopinguju konstantno.Americki su najveci korisnici svega nedozvoljenog!

Smor

pre 7 godina

Кинези на параолимписким играма имају 123 медаље, а ови американци само 49 медаља. Најбољи доказ да се американци допингују на регуларним играма, јер како објаснити другачије што су оволико лоши на параолимписким играма.

knez

pre 7 godina

Polako se skidaju rukavice i padaju maske.
Ovo je samo pocetak. Ako su hakeri ovo uspeli, naci ce oni jos stogod, puno skakljivije. Jedva cekam nastavak ovog serijala.

Opa bato

pre 7 godina

Rusi su suspendovani zbog posrednih dokaza koji su se temeljili na jednom svedoku. Nagrada svedoku je bila amnestija od prethodnih podvala sa dopingom i pravo na učestvovanje na OI. Ovo ovde ako je hakovano je i više nego čvrst dokaz za doživotne suspenzije i pretresanje celokupne WADA organizacije. Nemojte samo da se prospe priča kako je ovo zbog zdravstvenog stanja ili sličnog jer bi se o tome znalo ranije. Marija je pala za manju stvar nego što se terete sestre Wiliams. Postavlja se i pitanje koliko je još njih koji su umešani u ovaj skandal. Pa setimo se da je Troicki popio suspenziju zbog jednog nepojavljivanja iako se pojavio 24 sata kasnije. Pritom ja ne smatram da su Marija i Troicki kažnjeni nezasluženo već da se neko drugi provlači ispod tih pravila! Da ne pričamo o nepravdi nanetoj ruskim atletičarima gde su mnogi od njih imali i više nego česte kontrole van Rusije i koji nisu ničim zaslužili da se ne nađu na OI (ovi što im je dokazano su zaslužili kazne i može se progutati da oni koji nisu testirani van Rusije budu suspendovani). Uglavnom za ovo moraju leteti glave...

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ponovicu 100ti put kad je serena sa 3o kila viska uzela pre neku godinu australijan open svima je bilo jasno al niko nije smeo da kaze, pogledajte na sta je licila, mogao si joj flasu piva na straznjicu staviti

adriano_galliani

pre 7 godina

Претерује се са причама о допингу свих спортиста који су бољи од Срба, али Серена Вилијамс и Фелпс су баш преочигледни примери. Поготово Фелпс - нормални пливачи пливају једну до две трке по такмичењу, он плива све трке и све време побеђује. Такође се претерује са ефектом допинга (нико не може да скочи метар више јер се допинговао) али издржљивост и слично - итекако. А то је за тенис и пливање ко створено.

Modesty Blaise

pre 7 godina

Vidim ima ovde "pametnih" dijagnostičara, koji znaju da Venus ima lupus, hajde objasnite onda nama glupima kako Venus sa jednom od najtežih autoimunih bolesti može da igra profesionalno tenis? Kada se piju lekovi za lupus zabranjeno je izlaganje suncu, zamaranje i stresne situacije (samo neke od stvari koje su zabranjene)… Ne kažem da ga nema, ali isto tako znam ljude koji ga imaju i kakav način života vode.

Зоран

pre 7 godina

Ништа ново, оно што није дозвољено Русима, Србима и још неким другима јесте Америма. Противник сам било каквог допинга, али аршин треба да буде према свима исти.

Штилцована катаболцна

pre 7 godina

Зар је ико озбиљан мислио да ће Руси ћутке прећи преко суспензије њихових атлетичара и дизача тегова са олимпијских игара? Ко је и мало упућен у начин рада руских служби зна да они чекају да се ситуација мало стиша и да се мета опусту па крећу у акцију. Тако је радила опричина, тако су радили ЧЕКА и КГБ, сада то ради ФСБ. Освету сервирају хладну, када се жртва опусти и када мисли да је опасност прошла. Ја не кажем да се руски спортисти нису допинговали, вероватно јесу али допинговани су и остали у истој мери, нарочито Американци и (вероватно) Кинези, а само Руси кажњени. При том се и зна ко је све то закувао. Биће још занимљивих информација у наредном периоду, WADA је у проблему који ће јако тешко решити, амерички спортисти су у великом проблему, трудиће се да га игноришу јер им се може или бар тако мисле, а страдаће и по неки спортиста из остатка света као колатерална жртва.

SrbEUin

pre 7 godina

WADA najverovatnije ima dil sa sponzorskim kompanijama (od njih se i finansira) da ne dira njihove pulene dok ne prođe njihova medijska (komercijalna) popularnost.
Zato se posle 8-12 godina objavljuju rezultati iz Atine, Pekinga, Sidneja... Kad je već svima svejedno.
Armstrong, Flo Jo i ostali posle priznaju, izvine se, pokaju se i nikom ništa. Slava, lova i sve uz to im ostalo. I kompanijama još 100 puta više.

Tako ćemo možda saznati nešto i o Felpsu, koji je naprasno odlučio da produži karijeru ne bi li odložio skandal. Za 8-10 godina.

Dott

pre 7 godina

Uopste se ne bi iznenadio da je i Varinki dozvoljeno da se dopinguje. Onako nabijen, skoro punacak, sigurno da ima snage, ali nikako ne moze imati i toliko kondicije.

Opa bato

pre 7 godina

Rusi su suspendovani zbog posrednih dokaza koji su se temeljili na jednom svedoku. Nagrada svedoku je bila amnestija od prethodnih podvala sa dopingom i pravo na učestvovanje na OI. Ovo ovde ako je hakovano je i više nego čvrst dokaz za doživotne suspenzije i pretresanje celokupne WADA organizacije. Nemojte samo da se prospe priča kako je ovo zbog zdravstvenog stanja ili sličnog jer bi se o tome znalo ranije. Marija je pala za manju stvar nego što se terete sestre Wiliams. Postavlja se i pitanje koliko je još njih koji su umešani u ovaj skandal. Pa setimo se da je Troicki popio suspenziju zbog jednog nepojavljivanja iako se pojavio 24 sata kasnije. Pritom ja ne smatram da su Marija i Troicki kažnjeni nezasluženo već da se neko drugi provlači ispod tih pravila! Da ne pričamo o nepravdi nanetoj ruskim atletičarima gde su mnogi od njih imali i više nego česte kontrole van Rusije i koji nisu ničim zaslužili da se ne nađu na OI (ovi što im je dokazano su zaslužili kazne i može se progutati da oni koji nisu testirani van Rusije budu suspendovani). Uglavnom za ovo moraju leteti glave...

Vojvodjanin

pre 7 godina

Asanzu (directoru Wikilika zatacen u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu), Snoudenu (koji je zatrazio spas u Moskvi) i hakerima (gde god da su)treba dati Pulicerovu nagradu a i ozbiljno razmatrati ih za Nobelovu nagradu za Mir!

Zahvaljujuci milionima objavljenih zvanicnih dokumenata je svet saznao da teorija zavere nije patologija Srba i obicnihj ljudi bilo gde u svetu, nego lepo izmesljena fraza koju Ameri i ostali kvranjaci lepe na celo svih onih koji pokusaju da postave pitanja ili ne veruju bajkama, koje tzv. mocnici sveta plasiraju kao notorne lazi da bi 'objasnili' skalndalozno ponasanje politicara, celog drzavnog aparata i politickog establismenta 'civilizovanih drustava' i koji kroje nase zivote i dovode Svet u stanje raspadanja!

Kad bi tako nesto objavili protiv Rusa, Ameri bi ih vec davno bombardovali...?! A cela prica o Ruskom doping sportista, navodno podrzavan od strane drzavnog vrha, je pokrenuta na osnovu verbalnog 'iskaza insajdera'- bivseg sportistkinje iz Rusije....?!

Neka, ja sam siguran da ce hakeri, na kraju, isterati istinu na videlo! Procice malo vremena ali ne mari!!

Kol

pre 7 godina

Ma jok ne bi one pa realno 75% vrhunskih sportista koristi doping, ali ako ste Amerikanac za vas vaze drugacija pravila ili ono nase kako se dogovorimo, jer oni pumpaju najvise novca u sport i oni se pitaju za sve samo naivan to ne vidi!

Luka

pre 7 godina

Nema odovoga ništa; u pitanju je politika, i ne sme se dozvoliti da se američke vrhunske sportistkinje optuže za bilo šta. Sad će krenuti organizovani spin da su objavljeni podaci lažni, jer su ih objavili Rusi, uz široko ignorisanje od strane zapadnih mainstream medija. A i velike pare su u igri.

Ratko

pre 7 godina

Ovo je veliki udarac za tenis i celokupna jedna velika sramota za sport. Rusi nisu mogli da falširaju dokumenta koja su objavljena u formularima crno na belo u kojima se vidi da unose nedozvoljene supstance. Drugima su ove supstance zabranjene a US sportistima je to dozvoljeno. Očigledno ruglo i ponižavanje sporta. Ko će sada za ovo da odgovara i ko je sve ovo napravio?

JJ&Sharapova fan

pre 7 godina

Nece od ovoga nista ispasti, ali makar da ljudi budu svesni poretka stvari. Ovo je maltene isto ono sto Sharapova tvrdi da je uradila (ja licno biram da verujem u pricu, ali ostavljam otvoreno da gresim), samo bez sertifikata koji otvara sva vrata ocigledno. Ovo sto je navedeno u hakovanim dokumentima su mahom kortikosteroidi koji se koriste kao lekovi, ali su zabranjeni za upotrebu u sportu jer kao anti-inflamatorne supstance doprinose brzini oporavka, i to je poznat i pokazan efekat. I naravno, vest se do sada prosirila u evropskim krugovima, u Americi za sada nista.

Realista

pre 7 godina

Pa ovo i vrapci na grani znaju.
I sta će sad da bude_
Oduzeće im SVE titule i vratiće novac.
A tek njihovi košarkaši......
Važno je samo da su Ruski sportisti suspendovani.

Buduci Alfista

pre 7 godina

Svi oni koriste neke zabranjene supstance ... ogroman novac je u opticaju i velika imena...nije im u interesu da obeodane tako nesto kada mogu da precute za 1-2 miliona dolara....a to je ovima iz prvih 10 dzeparac...

dzara

pre 7 godina

Djokovic nije, on je samo izbacio gluten! Nisu ni Stanic, Troicki, Vujasinovic, Radjen... To je zavera protiv Srba! I protiv Rusije, oni se ne dopinguju! Hahaha...
(Jumko, 13. septembar 2016 16:31)

Komšija slučajno zaboravio Čilića, xaxa :-P

WakeUpSheeple

pre 7 godina

Sve velike nacije se dopinguju primer vam je Lens Armstrong, koji je otkriven samo jer ga je kolega ocinkario. Drugi samo imaju srece sto ih ne cinkare.

kimi pfc

pre 7 godina

Bi-Bi-Si (BBC) objavio je u večernjim satima da su zaista "procureli" poverljivih američkih sportista, među kojima su Serena Vilijams i gimnastičarka Simon Bajls.

Uz to, britanski javni servis preneo je važnu informaciju:

"WADA je osudila napad ruskih hukera kojim su dokumenta izašla u javnost. Krovna antidoping agencija navela je da su ti napadi pokušaj podrivanja globalnog antidoping sistema".

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

Danas se u sportu okreće toliki novac da je teoretski nemoguće da se stvari prepuste slučaju u ne koristi doping. To rade svi. I što su višlje na lestvici to je veća i verovatnoća da koriste doping.

branko

pre 7 godina

Sestre Williams imaju "dozvolu" za doping. Prema tome one su ciste. Pogotovo Serena koja je uzimala ili uzima:
- Oxycodon
- Hydromorphon
- Prednison
- Prednisolonum
- Methylprednisolon
Nego ko je dao WADA dozvolu da izdaje dozvole za doping i koliko jedna od njih kosta? Ono sto je jos interesantnije je to da zapadni mediji i WADA ne govore o tome zasto neki atleticari imaju dozvole za doping, oni govore o 'zlim' Ruskim/Putinovim hakerima.

LedZeppelin

pre 7 godina

A sta ako je sve iluzija i laz? Citava Americka istorija? Nije nikakva teorija zavere nego cisto pitam, sta ako se otkrije da je sletanje na mesec laz? Citav svet je formiran na lazima pocev od "nevidljivog novca/elektronsko placanje" do zastrasivanje ratom i teroristima, nametaju nam tablete i smatraju da je to normalno piti antidepresive?, bombarduju nas reklamama, vlade koje su predstavljeni kao vladari i da se ljudi osjecaju bitni tako sto ih izaberu a u stvari neko u mraku vlada, zapamtite usli smo u mracni kapitalizam, da bi neko bio bogat potrebno je da postoji i siromasna strana a tu i mi spadamo i 90% ostalo su marionete i kreatori lazi, dali su nam facebook twitter da se dobrovoljno prijavimo da imaju nas profil da nam mogu podmetnuti ako se pobunimo da smo teroristi i u zatvor poslati. Evo jednog primjera u proslosti pogledajte filmove sa James Deanom gdje covjek promovise cigare na svakoj slici i naravno u americkim filmovima mlijeko ispred vrata i novine, industrije platile i onda mi to upijamo. TV i mediji nas kontrolisu ... Ali svakom carstvu dodje kraj. Lp i izvinite na pravopisnim i gramatickim greskama.

psl

pre 7 godina

Moje lično mišljenje da je to lako moguće, ali nažalost od toga neće biti nikakavih posledica po američke sportiste. Prosto toliko puta su sami njihovi sportisti priznavali doping tako da je prosto nemoguće da sada ni jedan njihov sportista nije uhvaćen u dopingu. Odjednom su svi 100% čisti. Malo sutra.

Тамаши

pre 7 godina

За све оне који не верују да су руски хакери открили оригиналне документе, ево званичне потврде од Међународне тениске федерације да је то истина:

"The ITF has been notified by WADA that ADAMS, their anti-doping database, had been hacked and that copies of Therapeutic Use Exemption certificates have been posted on-line.
We can confirm that these documents are genuine Therapeutic Use Exemptions that have been granted under the Tennis Anti-Doping Programme in accordance with WADA International Standards.
We are working with WADA to establish the nature and extent of this breach of security and will comment again as and when further information has been gathered.

Read more at http://www.itftennis.com/news/241215.aspx#GROpD342P703CFJ0.99"

Дакле, русофоби фластер на уста.