Utorak, 06.09.2016.

18:32

Skols: Primera je daleko najbolja liga na svetu

Legenda Mančester Junajteda Pol Skols ocenio je da je španska Primera daleko najbolja fudbalska liga na svetu.

Izvor: SV

Skols: Primera je daleko najbolja liga na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Sima

pre 7 godina

Barcelona City
Real United
Atletico Chelsea
Sevilla Liverpol
Bilbao Totenham
Valencia Everton
Villareal West ham
Betis Sunderland
Espanyol Hull


La liga puno bolja i jača
(Sandzak, 06. septembar 2016 21:39)
A Arsenal na Seltu i to bi Selta dobila po tebi? Nije stvar u jacini lige, negu u tome sto meni spanska liga nije zanimljiva osim el klasika, i zna se prva 3 mesta a da sezona nije ni pocela. Englezi su po mom misljenju mnogo zanimiljiviji i lepsi za gledanje, nego Barselenona kad igra sa Betisom i pitanje je samo koliko ce da im daju dal 5 ili 6. U tome je cela prica

Ducadopa

pre 7 godina

Za ljude koji ne mogu da shvate sta je Skolsi ovime hteo da kaže.Racunajuci evropska takmicenja zadnjih godina, engleskih klubova nema nigde.Primera je tehnicki kvalitetnija liga, ali premijer je daleko atraktivnija.Danak u evropskim takmicenjima uzima to sto englezi igraju 2 nedeljno.Ako se neko seca pre par godina kako je Bilbao uništio United u ligi evrope dok ih je Fergi vodio.Ja lično vise gledam premijer, al smatram da su spanski klubovi tehnicki daleko bolji od engleskih, medjusobni rezultati idu u prilog.Poz za sve ljubitelje fudbala i primitivce sto misle da bi Njukasl ili nzm ko iz engleske dobio bilo koji spanski klub. :)

neutralni felsh

pre 7 godina

Real i Barsa dominiraju i jednom u deset godina neko im pomrsi racune dok u Premijer ligi trenutno 6 timova ima koliko toliko iste sanse za titulu.
(DM, 07. septembar 2016 00:16)


za titulu u egleskoj trenutno ozbiljno mogu da se bore samo city i united. posle njih celzi i arsenal, ili sa mnogo manje sanse. a liverpul ima iste sanse kao i totenhem - vrlo mrsave.

neutralni felsh

pre 7 godina

A pogledajte samo i kakve je igrace imao Njukasl pa je ispao iz lige. To dovoljno govori koliko je jaka PL.
(DM, 07. septembar 2016 00:16)


jedan mali rajo valjekano bi potopio njukasl sa 3:1... u bubreg mogu da se opkladim.

Stara kuka

pre 7 godina

@Blade
Ne lupaj majke ti.Pogledaj mec Sevilja-Espanol ove senoze prvo kolo 5:3.Pogledaj nekad neki mec Primere pa sudi.Engleska liga ima jedino prednost sto ce se pre gledati Stoke-Svonsi nego recimo Osasuna-Granada.

E-mail

pre 7 godina

Ceka se replika fanova PL koji ce mozda za najboljeg Engleskog vezistu svih vremena reci da nema pojma i da bi poslednji u PL razbio Sevilju i tako te timove i ako je Sevilja u finalu LE u drugih 45 minuta napravila od Liverpula obican "skup svatova".
(Gorcin Stojanovic, 06. septembar 2016 19:52) nisam fan PL, navijam za Real, ali si uzeo losu utakmicu za primer.. Liverpul u prvom poluvremenu na 1-0 ostecen za 2 penala, a i rastavili su ih...

E-mail

pre 7 godina

Jeste, ali mi se cini da ce i ove biti ubedljivo najbolja za gledanje, a sledece vec Celsi, Junajted i Siti biti rame uz rame sa Realom, Barsom, Bajernom i Juventusom.

DM

pre 7 godina

Klubovi iz primere poslednjih par godina dominiraju u Ls, racunajuci polu finala, finala i titula ali to ne cini njihovu ligu najjacom. Dodje period kada dominiraju Spanci, pa Englezi, pa su i Italijani jedno vreme. I sve u krug. Neko je napisao da cetiri tima ne cine ligu ja mislim da dva ne cine. Real i Barsa dominiraju i jednom u deset godina neko im pomrsi racune dok u Premijer ligi trenutno 6 timova ima koliko toliko iste sanse za titulu. A pogledajte samo i kakve je igrace imao Njukasl pa je ispao iz lige. To dovoljno govori koliko je jaka PL.

Opt1muS

pre 7 godina

Da,spanski klubovi mnogo bolje prolaze u Evropi,ali im liga nije jaca sigurno...Ne moze da se zamisli da u Spaniji osvoji neko osim Reala ili Barselone,eto sa izuzetkom Atletika,ali opet,Atletiko je jedan od najboljih evropskih klubova.Eto cak i Atletiko ko zna kad opet..A u Engleskoj je titulu prosle godine osvojio Lester,to bi bilo kao da u Spaniji osvoji Sosijedad..Sto je nemoguce...Po meni je Engleska liga mnogo bolja,mnogo zanimljivije utakmice,sa puno tempa,volje i zelje za pobjedom...I sve je moguce,sto je najbitnije...Spanski timovi su bolji u Evropi,ali je spanska liga monotona..Uvijek cu stajati iza toga...Znaci govorim iskljucivo o ligi...Evo recite sami,koju biste prije utakmicu gledali:Granada-Eibar ili Midlzbro:Kristal Palas?To hocu da kazem....I jos nesto,to sto prvih 5,6 timova iz Spanije postizu rezultate u Evropi ne govori nista o ligi...Ligu cine 20 klubova...Po meni je ovaj Skolsov komentar malo ogranicen...

Shaqtin a fool

pre 7 godina

Spanci ne samo da imaju najbolji klubski fudbal nego i nacionalni, sve je to povezano.. Isto ko sto englezi imaju dobar nacionalni fudbal

vlada

pre 7 godina

Kaze to zbog rezultata u Evropi. Da vas pitam koja je liga bila najjaca 90-ih? italijanska? Pa naravno. Da li su Italijani tih godina stalno osvajali LS? Naravno da ne, vec Ajax, UTD, Real, Dortmund,... Kada imas izjednaceno takmicenje, gde moras svaki vikend da pogines da bi uzeo bodove, onda rezultati u Evropi budu slabiji. Realu i Barci je lako jer znaju da pola utakmica mogu da igraju sa drugim timom i ipak dobiju. Prosle godine Barca vodi protiv Getafea u 50. minutu sa 6-0. Da ne komentarisem da je Scepovic u toj ligi starter i da je Katai tamo ozbiljno pojacanje. Na EP je bilo vise od 100 igraca iz PL, a nesto vise od 30 iz Spanije. Na SP dve godine pre toga su bile slicne brojke. Ako svi selektori ovog sveta smatraju da su igraci iz PL bolji nego ovi iz Primere, ko smo mi da im sudimo?

Bato

pre 7 godina

Poenta price jeste da Man utd i Man city imaju para da daju platu Mesiju,Ronaldu,Suarezu,Nejmaru,Bejlu,Modricu ali ti igraci koji jesu prvih 6 najboljih na svetu nemaju razloga da igraju za najbolje klubove premijer lige ni za veće pare jer premijer liga jeste u krizi igračkoj i rezultatskoj i zato su očajnički englezi trošili novac ovog lete.

tempo bato

pre 7 godina

Spanska liga ima zimsku pauzu a Englezi je nemaju, i dok god je nemaju, igraci nece imati stabilnu formu, i sve to u prevodu, ekipe nece moci da pruze svoj maksimum u Aprilu kada stignem zamor

Miki28

pre 7 godina

Nik, ako se vodis tim kriterijumom da je najbolja liga ona koju je najteze osvojiti onda je PL tu najbolja! Primera je najkvalitetnija liga bez sumnje, kakvi majstori tamo igraju ali PL je meni a i vecini najinteresantnija, posebno ove sezone

klik

pre 7 godina

Opet se maši poenta. Primera je jaka ali nezanimljiva jer se barsa i real prošetaju, dobijaju po 5,6,7 razlike. Premijer liga je zanimljiva jer nema sigurnih bodova.

uredni neplatisa

pre 7 godina

a Premier liga daleko najinteresantnija...

Kad Barsa, Real, Atletiko i Sevilja (da, to je to) budu strepeli za bodove kuci protiv Leganjesa onda nekase jave...

Rade Futog

pre 7 godina

Kako volim kod Skolsa iskrenost i sto stvari naziva pravim imenom. Licno pratim vise Premijer ligu od Primere, jer je atraktivna, dinamicna ali i kvalitetna. Kvalitetnija je od Serie A i Bundeslige za klasu, ali je takodje za klasu slabija od Primere. Mnogi smatraju da u Primeri postoje 4 kvalitetna tima, dok je ostatak lige prosecan. Ne slazem se i ubedjen sam da kad bi se uporedili spanski i engleski timovi, prvi iz Primere, sa prvim iz Premijer lige, drugi sa drugim, pa sve do dvadesetog i igrali na tri dobijena meca, da bi razlika u pobedama, bila bar 15:5 za spanske timove. Ubedjen sam da bi Real ili Barsa, da su u Premijer ligi, bezali drugoplasiranoj ekipi 15-ak bodova i da bi tokom cele sezone, imali 5-6 pobeda sa dvocifrenom razlikom.

Devil

pre 7 godina

Španski klubovi su možda bolji od engleskih, ali liga nije ni blizu. Veća je šansa da poslednji u PL pobedi prvog nego da četvrti u Španiji uzme bod Barseloni ili Realu, i tu je kraj priče o ligama.

Stara kuka

pre 7 godina

@icf
Barsa,Real,Atletiko,Valensija,Sevilja,Bilbao,Viljareal pa i Sosijedad i Malaga.Da bas cetiri tima.
Kako lupaju ovi klinci napaljeni na PL.Pogledajte nekad neku dobru utakmicu Primere i kako spanski klinci vuku i dodaju loptu.Ok,ima tu padavicara ali znanje je broj jedan.O novcu da ne pričam.Pa samo Real,Barsa,Atletiko i donekle Valensija mogu da pariraju Englezima.Daj silni novac kao sto je u PL Seriji A i Primeri pa da vidis tek onda.

Temistokle

pre 7 godina

Juventus nije rehabilitovan, dugi niz godina Juve je ganjao titulu u Seriji A nakon izbacivanja u Seriju B i dva sedma mjesta. Serija A je propala nakon 2006 a tada je uveliko bila najbolja liga na svijetu.Nije Juventus kriv Milanu i Interu zbog dugogodišnje katostrofalne transfer politike, loših trenera i skautinga. Ne treba ni govoriti koliko je uspijeh Juventusa usko vezan za italijansku reprezentaciju a engleska rep. ozbiljan rezultat nije napravila 20godina.

gremlin

pre 7 godina

@maloprstić
Mozda bi da mi kazeš da nisam sav svoj,ali pogledaj odnos ITA-ENG čisto reprezentativno,ENG sem 66 nikad nista,ali gledaj za EPL oni trenutno najviše troše ali polako...oni su uvek gledali Italijanima u ledja...

Sandzak

pre 7 godina

Barcelona City
Real United
Atletico Chelsea
Sevilla Liverpol
Bilbao Totenham
Valencia Everton
Villareal West ham
Betis Sunderland
Espanyol Hull


La liga puno bolja i jača

neutralni felsh

pre 7 godina

Primera posle kalca najdosadnija za gledanje. Mozda premijer nije po imenima trenutno najjaca, ali se svakako igra najborbenije, znas da ces gledati 90 min. fudbala a ne previjanja po terenu i mucenja lopte.
(Blade, 06. septembar 2016 20:29)


fudbal nije borbenost, fudbal je pretezno tehnika. ako ti je pretezno do borbenosti, bolji ti je ragbi.
to sto ti kazes "mucenje lopte" u fudbalu se zove "gradjenje napada".
mada, izmedju redova bi se reklo da nisi skoro gledao neki ceo mec u primeri, jesi gledao nesto kao inserte real - barsa, ovo ono (onda kad se valjaju ;) i adio. treba da pratis obe lige makar pola sezone pa bi onda video pravu sliku.

Blade

pre 7 godina

Primera posle kalca najdosadnija za gledanje. Mozda premijer nije po imenima trenutno najjaca, ali se svakako igra najborbenije, znas da ces gledati 90 min. fudbala a ne previjanja po terenu i mucenja lopte.

Maloprstić Beliš

pre 7 godina

Pozdrav od raspale Serie A,znate tu igraju oni što Englesku reprezentaciju pobedjuju vec 50 god,trenutno u PL ima više novca,ali KINEZI KUĆAJU NA VRATA...a onda,pitajte Hulka,Ramireša i Pelea,kako se kuje u zlato...samo polako...
(gremlin, 06. septembar 2016 19:13)
Uzmi Snikers bura.

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Sad nešto ne mogu da se setim pravih majstora sa loptom koji su igrali u P. L.

Anri, Kantona, Bergkamp, ne mogu da se setim sad više... Tako da nikad tu nije ni bilo najboljeg igrača na svetu... Ronaldo da...

Uki

pre 7 godina

Gremline Serija A je zauvek izgubila čar kada je Juventus rehabilitovan i vraćen u Seriju A, pa nastavio sa nameštaljkama. Inter i Milan su propali, Lacio isto, Parme ni nema, jedina čar je ostala u Romi sa Totijem.

Boogy

pre 7 godina

Jedina razlika je u tome sto je novac u Spaniji tako rasporedjen da vecina nova ide Real i Barsi. Onda oni mogu bez problema da dovode naajbolje igrce na svetu: Mesija, Ronalda, Nejmara, Bejla, Suareza, ranije Zidna, Ronalda, Anrija i ostale. To su vaanserijaki igraci koji fale PL. Kad bi PL usmerila novac na samo dva kluba, a ostatak lige dobio mrvice. Onda bi ta dva kluba mogla da zadrze svoje igrce i da budu ozbiljan konkurent Realu i Barsi priliko dovodjenja superzvezda, a tako i trofejima u LS.

nik.

pre 7 godina

Šta Skols zna Mesija bi i Stouk i Sanderlend zaustavili lako jel? Tako bar kažu neki ovde, koji znaju boljeta od Skolsa sigurno.....Ljudi ne razumeru da je najjača liga ona koju je najteže osvojiti a i Španci osvajaju LS i LE u poslednje 3 sezone zaredom, Englezi više nisu konkurentni u LS i LE kao što su bili do 2012....

gremlin

pre 7 godina

Pozdrav od raspale Serie A,znate tu igraju oni što Englesku reprezentaciju pobedjuju vec 50 god,trenutno u PL ima više novca,ali KINEZI KUĆAJU NA VRATA...a onda,pitajte Hulka,Ramireša i Pelea,kako se kuje u zlato...samo polako...

KORN

pre 7 godina

Ma mogu oni da osvoje sva evropska takmicenja za mene je Premijer liga majka i tacka.Prosle godine Liga sampiona nikad dosadnija,Primeru gledam samo El klasiko.PL tata i mama pravog muskog fudbala.

Gorcin Stojanovic

pre 7 godina

Ceka se replika fanova PL koji ce mozda za najboljeg Engleskog vezistu svih vremena reci da nema pojma i da bi poslednji u PL razbio Sevilju i tako te timove i ako je Sevilja u finalu LE u drugih 45 minuta napravila od Liverpula obican "skup svatova".

4k4.Dex

pre 7 godina

Ko uopste moze da kaze da to nije tako? To se samo jos kvazi navijaci ovih engleskih klubica pale na engleski fudbal odvratno politizovan i podredjen novcu.

Gorcin Stojanovic

pre 7 godina

Ceka se replika fanova PL koji ce mozda za najboljeg Engleskog vezistu svih vremena reci da nema pojma i da bi poslednji u PL razbio Sevilju i tako te timove i ako je Sevilja u finalu LE u drugih 45 minuta napravila od Liverpula obican "skup svatova".

KORN

pre 7 godina

Ma mogu oni da osvoje sva evropska takmicenja za mene je Premijer liga majka i tacka.Prosle godine Liga sampiona nikad dosadnija,Primeru gledam samo El klasiko.PL tata i mama pravog muskog fudbala.

Blade

pre 7 godina

Primera posle kalca najdosadnija za gledanje. Mozda premijer nije po imenima trenutno najjaca, ali se svakako igra najborbenije, znas da ces gledati 90 min. fudbala a ne previjanja po terenu i mucenja lopte.

Maloprstić Beliš

pre 7 godina

Pozdrav od raspale Serie A,znate tu igraju oni što Englesku reprezentaciju pobedjuju vec 50 god,trenutno u PL ima više novca,ali KINEZI KUĆAJU NA VRATA...a onda,pitajte Hulka,Ramireša i Pelea,kako se kuje u zlato...samo polako...
(gremlin, 06. septembar 2016 19:13)
Uzmi Snikers bura.

gremlin

pre 7 godina

Pozdrav od raspale Serie A,znate tu igraju oni što Englesku reprezentaciju pobedjuju vec 50 god,trenutno u PL ima više novca,ali KINEZI KUĆAJU NA VRATA...a onda,pitajte Hulka,Ramireša i Pelea,kako se kuje u zlato...samo polako...

nik.

pre 7 godina

Šta Skols zna Mesija bi i Stouk i Sanderlend zaustavili lako jel? Tako bar kažu neki ovde, koji znaju boljeta od Skolsa sigurno.....Ljudi ne razumeru da je najjača liga ona koju je najteže osvojiti a i Španci osvajaju LS i LE u poslednje 3 sezone zaredom, Englezi više nisu konkurentni u LS i LE kao što su bili do 2012....

4k4.Dex

pre 7 godina

Ko uopste moze da kaze da to nije tako? To se samo jos kvazi navijaci ovih engleskih klubica pale na engleski fudbal odvratno politizovan i podredjen novcu.

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Sad nešto ne mogu da se setim pravih majstora sa loptom koji su igrali u P. L.

Anri, Kantona, Bergkamp, ne mogu da se setim sad više... Tako da nikad tu nije ni bilo najboljeg igrača na svetu... Ronaldo da...

Uki

pre 7 godina

Gremline Serija A je zauvek izgubila čar kada je Juventus rehabilitovan i vraćen u Seriju A, pa nastavio sa nameštaljkama. Inter i Milan su propali, Lacio isto, Parme ni nema, jedina čar je ostala u Romi sa Totijem.

Boogy

pre 7 godina

Jedina razlika je u tome sto je novac u Spaniji tako rasporedjen da vecina nova ide Real i Barsi. Onda oni mogu bez problema da dovode naajbolje igrce na svetu: Mesija, Ronalda, Nejmara, Bejla, Suareza, ranije Zidna, Ronalda, Anrija i ostale. To su vaanserijaki igraci koji fale PL. Kad bi PL usmerila novac na samo dva kluba, a ostatak lige dobio mrvice. Onda bi ta dva kluba mogla da zadrze svoje igrce i da budu ozbiljan konkurent Realu i Barsi priliko dovodjenja superzvezda, a tako i trofejima u LS.

neutralni felsh

pre 7 godina

A pogledajte samo i kakve je igrace imao Njukasl pa je ispao iz lige. To dovoljno govori koliko je jaka PL.
(DM, 07. septembar 2016 00:16)


jedan mali rajo valjekano bi potopio njukasl sa 3:1... u bubreg mogu da se opkladim.

neutralni felsh

pre 7 godina

Primera posle kalca najdosadnija za gledanje. Mozda premijer nije po imenima trenutno najjaca, ali se svakako igra najborbenije, znas da ces gledati 90 min. fudbala a ne previjanja po terenu i mucenja lopte.
(Blade, 06. septembar 2016 20:29)


fudbal nije borbenost, fudbal je pretezno tehnika. ako ti je pretezno do borbenosti, bolji ti je ragbi.
to sto ti kazes "mucenje lopte" u fudbalu se zove "gradjenje napada".
mada, izmedju redova bi se reklo da nisi skoro gledao neki ceo mec u primeri, jesi gledao nesto kao inserte real - barsa, ovo ono (onda kad se valjaju ;) i adio. treba da pratis obe lige makar pola sezone pa bi onda video pravu sliku.

Sandzak

pre 7 godina

Barcelona City
Real United
Atletico Chelsea
Sevilla Liverpol
Bilbao Totenham
Valencia Everton
Villareal West ham
Betis Sunderland
Espanyol Hull


La liga puno bolja i jača

Stara kuka

pre 7 godina

@Blade
Ne lupaj majke ti.Pogledaj mec Sevilja-Espanol ove senoze prvo kolo 5:3.Pogledaj nekad neki mec Primere pa sudi.Engleska liga ima jedino prednost sto ce se pre gledati Stoke-Svonsi nego recimo Osasuna-Granada.

Rade Futog

pre 7 godina

Kako volim kod Skolsa iskrenost i sto stvari naziva pravim imenom. Licno pratim vise Premijer ligu od Primere, jer je atraktivna, dinamicna ali i kvalitetna. Kvalitetnija je od Serie A i Bundeslige za klasu, ali je takodje za klasu slabija od Primere. Mnogi smatraju da u Primeri postoje 4 kvalitetna tima, dok je ostatak lige prosecan. Ne slazem se i ubedjen sam da kad bi se uporedili spanski i engleski timovi, prvi iz Primere, sa prvim iz Premijer lige, drugi sa drugim, pa sve do dvadesetog i igrali na tri dobijena meca, da bi razlika u pobedama, bila bar 15:5 za spanske timove. Ubedjen sam da bi Real ili Barsa, da su u Premijer ligi, bezali drugoplasiranoj ekipi 15-ak bodova i da bi tokom cele sezone, imali 5-6 pobeda sa dvocifrenom razlikom.

Ducadopa

pre 7 godina

Za ljude koji ne mogu da shvate sta je Skolsi ovime hteo da kaže.Racunajuci evropska takmicenja zadnjih godina, engleskih klubova nema nigde.Primera je tehnicki kvalitetnija liga, ali premijer je daleko atraktivnija.Danak u evropskim takmicenjima uzima to sto englezi igraju 2 nedeljno.Ako se neko seca pre par godina kako je Bilbao uništio United u ligi evrope dok ih je Fergi vodio.Ja lično vise gledam premijer, al smatram da su spanski klubovi tehnicki daleko bolji od engleskih, medjusobni rezultati idu u prilog.Poz za sve ljubitelje fudbala i primitivce sto misle da bi Njukasl ili nzm ko iz engleske dobio bilo koji spanski klub. :)

Shaqtin a fool

pre 7 godina

Spanci ne samo da imaju najbolji klubski fudbal nego i nacionalni, sve je to povezano.. Isto ko sto englezi imaju dobar nacionalni fudbal

vlada

pre 7 godina

Kaze to zbog rezultata u Evropi. Da vas pitam koja je liga bila najjaca 90-ih? italijanska? Pa naravno. Da li su Italijani tih godina stalno osvajali LS? Naravno da ne, vec Ajax, UTD, Real, Dortmund,... Kada imas izjednaceno takmicenje, gde moras svaki vikend da pogines da bi uzeo bodove, onda rezultati u Evropi budu slabiji. Realu i Barci je lako jer znaju da pola utakmica mogu da igraju sa drugim timom i ipak dobiju. Prosle godine Barca vodi protiv Getafea u 50. minutu sa 6-0. Da ne komentarisem da je Scepovic u toj ligi starter i da je Katai tamo ozbiljno pojacanje. Na EP je bilo vise od 100 igraca iz PL, a nesto vise od 30 iz Spanije. Na SP dve godine pre toga su bile slicne brojke. Ako svi selektori ovog sveta smatraju da su igraci iz PL bolji nego ovi iz Primere, ko smo mi da im sudimo?

Opt1muS

pre 7 godina

Da,spanski klubovi mnogo bolje prolaze u Evropi,ali im liga nije jaca sigurno...Ne moze da se zamisli da u Spaniji osvoji neko osim Reala ili Barselone,eto sa izuzetkom Atletika,ali opet,Atletiko je jedan od najboljih evropskih klubova.Eto cak i Atletiko ko zna kad opet..A u Engleskoj je titulu prosle godine osvojio Lester,to bi bilo kao da u Spaniji osvoji Sosijedad..Sto je nemoguce...Po meni je Engleska liga mnogo bolja,mnogo zanimljivije utakmice,sa puno tempa,volje i zelje za pobjedom...I sve je moguce,sto je najbitnije...Spanski timovi su bolji u Evropi,ali je spanska liga monotona..Uvijek cu stajati iza toga...Znaci govorim iskljucivo o ligi...Evo recite sami,koju biste prije utakmicu gledali:Granada-Eibar ili Midlzbro:Kristal Palas?To hocu da kazem....I jos nesto,to sto prvih 5,6 timova iz Spanije postizu rezultate u Evropi ne govori nista o ligi...Ligu cine 20 klubova...Po meni je ovaj Skolsov komentar malo ogranicen...

Stara kuka

pre 7 godina

@icf
Barsa,Real,Atletiko,Valensija,Sevilja,Bilbao,Viljareal pa i Sosijedad i Malaga.Da bas cetiri tima.
Kako lupaju ovi klinci napaljeni na PL.Pogledajte nekad neku dobru utakmicu Primere i kako spanski klinci vuku i dodaju loptu.Ok,ima tu padavicara ali znanje je broj jedan.O novcu da ne pričam.Pa samo Real,Barsa,Atletiko i donekle Valensija mogu da pariraju Englezima.Daj silni novac kao sto je u PL Seriji A i Primeri pa da vidis tek onda.

tempo bato

pre 7 godina

Spanska liga ima zimsku pauzu a Englezi je nemaju, i dok god je nemaju, igraci nece imati stabilnu formu, i sve to u prevodu, ekipe nece moci da pruze svoj maksimum u Aprilu kada stignem zamor

Bato

pre 7 godina

Poenta price jeste da Man utd i Man city imaju para da daju platu Mesiju,Ronaldu,Suarezu,Nejmaru,Bejlu,Modricu ali ti igraci koji jesu prvih 6 najboljih na svetu nemaju razloga da igraju za najbolje klubove premijer lige ni za veće pare jer premijer liga jeste u krizi igračkoj i rezultatskoj i zato su očajnički englezi trošili novac ovog lete.

DM

pre 7 godina

Klubovi iz primere poslednjih par godina dominiraju u Ls, racunajuci polu finala, finala i titula ali to ne cini njihovu ligu najjacom. Dodje period kada dominiraju Spanci, pa Englezi, pa su i Italijani jedno vreme. I sve u krug. Neko je napisao da cetiri tima ne cine ligu ja mislim da dva ne cine. Real i Barsa dominiraju i jednom u deset godina neko im pomrsi racune dok u Premijer ligi trenutno 6 timova ima koliko toliko iste sanse za titulu. A pogledajte samo i kakve je igrace imao Njukasl pa je ispao iz lige. To dovoljno govori koliko je jaka PL.

neutralni felsh

pre 7 godina

Real i Barsa dominiraju i jednom u deset godina neko im pomrsi racune dok u Premijer ligi trenutno 6 timova ima koliko toliko iste sanse za titulu.
(DM, 07. septembar 2016 00:16)


za titulu u egleskoj trenutno ozbiljno mogu da se bore samo city i united. posle njih celzi i arsenal, ili sa mnogo manje sanse. a liverpul ima iste sanse kao i totenhem - vrlo mrsave.

Devil

pre 7 godina

Španski klubovi su možda bolji od engleskih, ali liga nije ni blizu. Veća je šansa da poslednji u PL pobedi prvog nego da četvrti u Španiji uzme bod Barseloni ili Realu, i tu je kraj priče o ligama.

uredni neplatisa

pre 7 godina

a Premier liga daleko najinteresantnija...

Kad Barsa, Real, Atletiko i Sevilja (da, to je to) budu strepeli za bodove kuci protiv Leganjesa onda nekase jave...

Miki28

pre 7 godina

Nik, ako se vodis tim kriterijumom da je najbolja liga ona koju je najteze osvojiti onda je PL tu najbolja! Primera je najkvalitetnija liga bez sumnje, kakvi majstori tamo igraju ali PL je meni a i vecini najinteresantnija, posebno ove sezone

klik

pre 7 godina

Opet se maši poenta. Primera je jaka ali nezanimljiva jer se barsa i real prošetaju, dobijaju po 5,6,7 razlike. Premijer liga je zanimljiva jer nema sigurnih bodova.

E-mail

pre 7 godina

Ceka se replika fanova PL koji ce mozda za najboljeg Engleskog vezistu svih vremena reci da nema pojma i da bi poslednji u PL razbio Sevilju i tako te timove i ako je Sevilja u finalu LE u drugih 45 minuta napravila od Liverpula obican "skup svatova".
(Gorcin Stojanovic, 06. septembar 2016 19:52) nisam fan PL, navijam za Real, ali si uzeo losu utakmicu za primer.. Liverpul u prvom poluvremenu na 1-0 ostecen za 2 penala, a i rastavili su ih...

gremlin

pre 7 godina

@maloprstić
Mozda bi da mi kazeš da nisam sav svoj,ali pogledaj odnos ITA-ENG čisto reprezentativno,ENG sem 66 nikad nista,ali gledaj za EPL oni trenutno najviše troše ali polako...oni su uvek gledali Italijanima u ledja...

E-mail

pre 7 godina

Jeste, ali mi se cini da ce i ove biti ubedljivo najbolja za gledanje, a sledece vec Celsi, Junajted i Siti biti rame uz rame sa Realom, Barsom, Bajernom i Juventusom.

Temistokle

pre 7 godina

Juventus nije rehabilitovan, dugi niz godina Juve je ganjao titulu u Seriji A nakon izbacivanja u Seriju B i dva sedma mjesta. Serija A je propala nakon 2006 a tada je uveliko bila najbolja liga na svijetu.Nije Juventus kriv Milanu i Interu zbog dugogodišnje katostrofalne transfer politike, loših trenera i skautinga. Ne treba ni govoriti koliko je uspijeh Juventusa usko vezan za italijansku reprezentaciju a engleska rep. ozbiljan rezultat nije napravila 20godina.

Sima

pre 7 godina

Barcelona City
Real United
Atletico Chelsea
Sevilla Liverpol
Bilbao Totenham
Valencia Everton
Villareal West ham
Betis Sunderland
Espanyol Hull


La liga puno bolja i jača
(Sandzak, 06. septembar 2016 21:39)
A Arsenal na Seltu i to bi Selta dobila po tebi? Nije stvar u jacini lige, negu u tome sto meni spanska liga nije zanimljiva osim el klasika, i zna se prva 3 mesta a da sezona nije ni pocela. Englezi su po mom misljenju mnogo zanimiljiviji i lepsi za gledanje, nego Barselenona kad igra sa Betisom i pitanje je samo koliko ce da im daju dal 5 ili 6. U tome je cela prica

gremlin

pre 7 godina

Pozdrav od raspale Serie A,znate tu igraju oni što Englesku reprezentaciju pobedjuju vec 50 god,trenutno u PL ima više novca,ali KINEZI KUĆAJU NA VRATA...a onda,pitajte Hulka,Ramireša i Pelea,kako se kuje u zlato...samo polako...

KORN

pre 7 godina

Ma mogu oni da osvoje sva evropska takmicenja za mene je Premijer liga majka i tacka.Prosle godine Liga sampiona nikad dosadnija,Primeru gledam samo El klasiko.PL tata i mama pravog muskog fudbala.

Boogy

pre 7 godina

Jedina razlika je u tome sto je novac u Spaniji tako rasporedjen da vecina nova ide Real i Barsi. Onda oni mogu bez problema da dovode naajbolje igrce na svetu: Mesija, Ronalda, Nejmara, Bejla, Suareza, ranije Zidna, Ronalda, Anrija i ostale. To su vaanserijaki igraci koji fale PL. Kad bi PL usmerila novac na samo dva kluba, a ostatak lige dobio mrvice. Onda bi ta dva kluba mogla da zadrze svoje igrce i da budu ozbiljan konkurent Realu i Barsi priliko dovodjenja superzvezda, a tako i trofejima u LS.

Blade

pre 7 godina

Primera posle kalca najdosadnija za gledanje. Mozda premijer nije po imenima trenutno najjaca, ali se svakako igra najborbenije, znas da ces gledati 90 min. fudbala a ne previjanja po terenu i mucenja lopte.

Uki

pre 7 godina

Gremline Serija A je zauvek izgubila čar kada je Juventus rehabilitovan i vraćen u Seriju A, pa nastavio sa nameštaljkama. Inter i Milan su propali, Lacio isto, Parme ni nema, jedina čar je ostala u Romi sa Totijem.

DM

pre 7 godina

Klubovi iz primere poslednjih par godina dominiraju u Ls, racunajuci polu finala, finala i titula ali to ne cini njihovu ligu najjacom. Dodje period kada dominiraju Spanci, pa Englezi, pa su i Italijani jedno vreme. I sve u krug. Neko je napisao da cetiri tima ne cine ligu ja mislim da dva ne cine. Real i Barsa dominiraju i jednom u deset godina neko im pomrsi racune dok u Premijer ligi trenutno 6 timova ima koliko toliko iste sanse za titulu. A pogledajte samo i kakve je igrace imao Njukasl pa je ispao iz lige. To dovoljno govori koliko je jaka PL.

Opt1muS

pre 7 godina

Da,spanski klubovi mnogo bolje prolaze u Evropi,ali im liga nije jaca sigurno...Ne moze da se zamisli da u Spaniji osvoji neko osim Reala ili Barselone,eto sa izuzetkom Atletika,ali opet,Atletiko je jedan od najboljih evropskih klubova.Eto cak i Atletiko ko zna kad opet..A u Engleskoj je titulu prosle godine osvojio Lester,to bi bilo kao da u Spaniji osvoji Sosijedad..Sto je nemoguce...Po meni je Engleska liga mnogo bolja,mnogo zanimljivije utakmice,sa puno tempa,volje i zelje za pobjedom...I sve je moguce,sto je najbitnije...Spanski timovi su bolji u Evropi,ali je spanska liga monotona..Uvijek cu stajati iza toga...Znaci govorim iskljucivo o ligi...Evo recite sami,koju biste prije utakmicu gledali:Granada-Eibar ili Midlzbro:Kristal Palas?To hocu da kazem....I jos nesto,to sto prvih 5,6 timova iz Spanije postizu rezultate u Evropi ne govori nista o ligi...Ligu cine 20 klubova...Po meni je ovaj Skolsov komentar malo ogranicen...

vlada

pre 7 godina

Kaze to zbog rezultata u Evropi. Da vas pitam koja je liga bila najjaca 90-ih? italijanska? Pa naravno. Da li su Italijani tih godina stalno osvajali LS? Naravno da ne, vec Ajax, UTD, Real, Dortmund,... Kada imas izjednaceno takmicenje, gde moras svaki vikend da pogines da bi uzeo bodove, onda rezultati u Evropi budu slabiji. Realu i Barci je lako jer znaju da pola utakmica mogu da igraju sa drugim timom i ipak dobiju. Prosle godine Barca vodi protiv Getafea u 50. minutu sa 6-0. Da ne komentarisem da je Scepovic u toj ligi starter i da je Katai tamo ozbiljno pojacanje. Na EP je bilo vise od 100 igraca iz PL, a nesto vise od 30 iz Spanije. Na SP dve godine pre toga su bile slicne brojke. Ako svi selektori ovog sveta smatraju da su igraci iz PL bolji nego ovi iz Primere, ko smo mi da im sudimo?

4k4.Dex

pre 7 godina

Ko uopste moze da kaze da to nije tako? To se samo jos kvazi navijaci ovih engleskih klubica pale na engleski fudbal odvratno politizovan i podredjen novcu.

Sandzak

pre 7 godina

Barcelona City
Real United
Atletico Chelsea
Sevilla Liverpol
Bilbao Totenham
Valencia Everton
Villareal West ham
Betis Sunderland
Espanyol Hull


La liga puno bolja i jača

uredni neplatisa

pre 7 godina

a Premier liga daleko najinteresantnija...

Kad Barsa, Real, Atletiko i Sevilja (da, to je to) budu strepeli za bodove kuci protiv Leganjesa onda nekase jave...

klik

pre 7 godina

Opet se maši poenta. Primera je jaka ali nezanimljiva jer se barsa i real prošetaju, dobijaju po 5,6,7 razlike. Premijer liga je zanimljiva jer nema sigurnih bodova.

E-mail

pre 7 godina

Jeste, ali mi se cini da ce i ove biti ubedljivo najbolja za gledanje, a sledece vec Celsi, Junajted i Siti biti rame uz rame sa Realom, Barsom, Bajernom i Juventusom.

Devil

pre 7 godina

Španski klubovi su možda bolji od engleskih, ali liga nije ni blizu. Veća je šansa da poslednji u PL pobedi prvog nego da četvrti u Španiji uzme bod Barseloni ili Realu, i tu je kraj priče o ligama.

E-mail

pre 7 godina

Ceka se replika fanova PL koji ce mozda za najboljeg Engleskog vezistu svih vremena reci da nema pojma i da bi poslednji u PL razbio Sevilju i tako te timove i ako je Sevilja u finalu LE u drugih 45 minuta napravila od Liverpula obican "skup svatova".
(Gorcin Stojanovic, 06. septembar 2016 19:52) nisam fan PL, navijam za Real, ali si uzeo losu utakmicu za primer.. Liverpul u prvom poluvremenu na 1-0 ostecen za 2 penala, a i rastavili su ih...

Sima

pre 7 godina

Barcelona City
Real United
Atletico Chelsea
Sevilla Liverpol
Bilbao Totenham
Valencia Everton
Villareal West ham
Betis Sunderland
Espanyol Hull


La liga puno bolja i jača
(Sandzak, 06. septembar 2016 21:39)
A Arsenal na Seltu i to bi Selta dobila po tebi? Nije stvar u jacini lige, negu u tome sto meni spanska liga nije zanimljiva osim el klasika, i zna se prva 3 mesta a da sezona nije ni pocela. Englezi su po mom misljenju mnogo zanimiljiviji i lepsi za gledanje, nego Barselenona kad igra sa Betisom i pitanje je samo koliko ce da im daju dal 5 ili 6. U tome je cela prica

Gorcin Stojanovic

pre 7 godina

Ceka se replika fanova PL koji ce mozda za najboljeg Engleskog vezistu svih vremena reci da nema pojma i da bi poslednji u PL razbio Sevilju i tako te timove i ako je Sevilja u finalu LE u drugih 45 minuta napravila od Liverpula obican "skup svatova".

neutralni felsh

pre 7 godina

Primera posle kalca najdosadnija za gledanje. Mozda premijer nije po imenima trenutno najjaca, ali se svakako igra najborbenije, znas da ces gledati 90 min. fudbala a ne previjanja po terenu i mucenja lopte.
(Blade, 06. septembar 2016 20:29)


fudbal nije borbenost, fudbal je pretezno tehnika. ako ti je pretezno do borbenosti, bolji ti je ragbi.
to sto ti kazes "mucenje lopte" u fudbalu se zove "gradjenje napada".
mada, izmedju redova bi se reklo da nisi skoro gledao neki ceo mec u primeri, jesi gledao nesto kao inserte real - barsa, ovo ono (onda kad se valjaju ;) i adio. treba da pratis obe lige makar pola sezone pa bi onda video pravu sliku.

tempo bato

pre 7 godina

Spanska liga ima zimsku pauzu a Englezi je nemaju, i dok god je nemaju, igraci nece imati stabilnu formu, i sve to u prevodu, ekipe nece moci da pruze svoj maksimum u Aprilu kada stignem zamor

neutralni felsh

pre 7 godina

A pogledajte samo i kakve je igrace imao Njukasl pa je ispao iz lige. To dovoljno govori koliko je jaka PL.
(DM, 07. septembar 2016 00:16)


jedan mali rajo valjekano bi potopio njukasl sa 3:1... u bubreg mogu da se opkladim.

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Sad nešto ne mogu da se setim pravih majstora sa loptom koji su igrali u P. L.

Anri, Kantona, Bergkamp, ne mogu da se setim sad više... Tako da nikad tu nije ni bilo najboljeg igrača na svetu... Ronaldo da...

nik.

pre 7 godina

Šta Skols zna Mesija bi i Stouk i Sanderlend zaustavili lako jel? Tako bar kažu neki ovde, koji znaju boljeta od Skolsa sigurno.....Ljudi ne razumeru da je najjača liga ona koju je najteže osvojiti a i Španci osvajaju LS i LE u poslednje 3 sezone zaredom, Englezi više nisu konkurentni u LS i LE kao što su bili do 2012....

Rade Futog

pre 7 godina

Kako volim kod Skolsa iskrenost i sto stvari naziva pravim imenom. Licno pratim vise Premijer ligu od Primere, jer je atraktivna, dinamicna ali i kvalitetna. Kvalitetnija je od Serie A i Bundeslige za klasu, ali je takodje za klasu slabija od Primere. Mnogi smatraju da u Primeri postoje 4 kvalitetna tima, dok je ostatak lige prosecan. Ne slazem se i ubedjen sam da kad bi se uporedili spanski i engleski timovi, prvi iz Primere, sa prvim iz Premijer lige, drugi sa drugim, pa sve do dvadesetog i igrali na tri dobijena meca, da bi razlika u pobedama, bila bar 15:5 za spanske timove. Ubedjen sam da bi Real ili Barsa, da su u Premijer ligi, bezali drugoplasiranoj ekipi 15-ak bodova i da bi tokom cele sezone, imali 5-6 pobeda sa dvocifrenom razlikom.

Bato

pre 7 godina

Poenta price jeste da Man utd i Man city imaju para da daju platu Mesiju,Ronaldu,Suarezu,Nejmaru,Bejlu,Modricu ali ti igraci koji jesu prvih 6 najboljih na svetu nemaju razloga da igraju za najbolje klubove premijer lige ni za veće pare jer premijer liga jeste u krizi igračkoj i rezultatskoj i zato su očajnički englezi trošili novac ovog lete.

Shaqtin a fool

pre 7 godina

Spanci ne samo da imaju najbolji klubski fudbal nego i nacionalni, sve je to povezano.. Isto ko sto englezi imaju dobar nacionalni fudbal

Maloprstić Beliš

pre 7 godina

Pozdrav od raspale Serie A,znate tu igraju oni što Englesku reprezentaciju pobedjuju vec 50 god,trenutno u PL ima više novca,ali KINEZI KUĆAJU NA VRATA...a onda,pitajte Hulka,Ramireša i Pelea,kako se kuje u zlato...samo polako...
(gremlin, 06. septembar 2016 19:13)
Uzmi Snikers bura.

Stara kuka

pre 7 godina

@icf
Barsa,Real,Atletiko,Valensija,Sevilja,Bilbao,Viljareal pa i Sosijedad i Malaga.Da bas cetiri tima.
Kako lupaju ovi klinci napaljeni na PL.Pogledajte nekad neku dobru utakmicu Primere i kako spanski klinci vuku i dodaju loptu.Ok,ima tu padavicara ali znanje je broj jedan.O novcu da ne pričam.Pa samo Real,Barsa,Atletiko i donekle Valensija mogu da pariraju Englezima.Daj silni novac kao sto je u PL Seriji A i Primeri pa da vidis tek onda.

neutralni felsh

pre 7 godina

Real i Barsa dominiraju i jednom u deset godina neko im pomrsi racune dok u Premijer ligi trenutno 6 timova ima koliko toliko iste sanse za titulu.
(DM, 07. septembar 2016 00:16)


za titulu u egleskoj trenutno ozbiljno mogu da se bore samo city i united. posle njih celzi i arsenal, ili sa mnogo manje sanse. a liverpul ima iste sanse kao i totenhem - vrlo mrsave.

Miki28

pre 7 godina

Nik, ako se vodis tim kriterijumom da je najbolja liga ona koju je najteze osvojiti onda je PL tu najbolja! Primera je najkvalitetnija liga bez sumnje, kakvi majstori tamo igraju ali PL je meni a i vecini najinteresantnija, posebno ove sezone

Stara kuka

pre 7 godina

@Blade
Ne lupaj majke ti.Pogledaj mec Sevilja-Espanol ove senoze prvo kolo 5:3.Pogledaj nekad neki mec Primere pa sudi.Engleska liga ima jedino prednost sto ce se pre gledati Stoke-Svonsi nego recimo Osasuna-Granada.

Ducadopa

pre 7 godina

Za ljude koji ne mogu da shvate sta je Skolsi ovime hteo da kaže.Racunajuci evropska takmicenja zadnjih godina, engleskih klubova nema nigde.Primera je tehnicki kvalitetnija liga, ali premijer je daleko atraktivnija.Danak u evropskim takmicenjima uzima to sto englezi igraju 2 nedeljno.Ako se neko seca pre par godina kako je Bilbao uništio United u ligi evrope dok ih je Fergi vodio.Ja lično vise gledam premijer, al smatram da su spanski klubovi tehnicki daleko bolji od engleskih, medjusobni rezultati idu u prilog.Poz za sve ljubitelje fudbala i primitivce sto misle da bi Njukasl ili nzm ko iz engleske dobio bilo koji spanski klub. :)

Temistokle

pre 7 godina

Juventus nije rehabilitovan, dugi niz godina Juve je ganjao titulu u Seriji A nakon izbacivanja u Seriju B i dva sedma mjesta. Serija A je propala nakon 2006 a tada je uveliko bila najbolja liga na svijetu.Nije Juventus kriv Milanu i Interu zbog dugogodišnje katostrofalne transfer politike, loših trenera i skautinga. Ne treba ni govoriti koliko je uspijeh Juventusa usko vezan za italijansku reprezentaciju a engleska rep. ozbiljan rezultat nije napravila 20godina.

gremlin

pre 7 godina

@maloprstić
Mozda bi da mi kazeš da nisam sav svoj,ali pogledaj odnos ITA-ENG čisto reprezentativno,ENG sem 66 nikad nista,ali gledaj za EPL oni trenutno najviše troše ali polako...oni su uvek gledali Italijanima u ledja...