Ponedeljak, 09.05.2016.

10:10

Da li će ili kada Novak prestići Nadala?

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković još jednom je potvrdio dominaciju u 'belom sportu' drugom titulom na Mastersu u Madridu.

Izvor: ÐN

Da li æe ili kada Novak prestiæi Nadala? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

- Radio

pre 7 godina

@raja babeja
To ce Nole na kraju karijere i uraditi ako bude zeleo. Pojavis se u Cekrcicima, upises titulu i capis novac. Taj ukupan broj titula raste najvise pred kraj karijere, jer i onako nemas izbora da pobedis veci turnir, a na ovim malim je slaba konkurencija.

raja babeja

pre 7 godina

Čemu poređenja po ukupnom broju titula; zašto se ne napravi paralela sa osvojenim turnirima ( po vrednosti ), jer, postavlja se pitanje koliko je kod ovih drugih titula sa turnira manje kategorije?!

Mrmac

pre 7 godina

Federer je prvu titulu osvojio pre petnaest godina,Nole pre deset.Znaci bilans cemo svoditi 2021.,polako,gde zurite?Ako da Bog da ga zdravlje posluzi oduvace ih sve i postati numero uno svih vremena.

danix

pre 7 godina

Treba izvrsiti kategorizaciju osvojenih turnira na one iz GS,Mastersa 1000,500,250,Celendje,pa reci koliko je neki igrac osvojio turnira i iz kojih kategorija?
Cak mislim da bi trebalo svakoj kategoriji turnira odrediti broj poena pa zbirom poena dobiti rang listu.Ne mogu se mijesati jabuke i kruske,turniri u Istanbulu i Bazelu sa,recimo,IW i Majmijem.

Zoran Bugarinovic

pre 7 godina

do kraja godine stize nadala , a po zavrsetku karijere imace 116 titula ukupno .najbolji je teniser svih vremena ,i volim ga vise nego SRBIJU.

Melenci

pre 7 godina

delboj,ili je ovaj treci mladji,nekoliko godina,sada je u punoj snazi bas kao sto je bio nekada bas u tim godinama prvi harao tenisom.Sto se drugog tice rano je poceo da osvaja sve,trosio se nesebicno cesto preforsirao telo i nastale su povrede.Ovaj treci je isao korak po korak,sporije,da bi danas bio to sto jeste najbolji na svetu gotovo dve godine.Sigurna sam da ce Nole prestici Nadala,kao i Federera po GS.Samomnajvaznije od svega je da ga zaobilaze povrede.Tako da ne mozes sporiti Noletovu dominaciju koja je tako ocigledna.Nije Nole kriv za Rafine povrede ili za starost Federera.

Zlatan Čučić

pre 7 godina

Novak je jedinstvena pojava u istoriji sporta u našem regionu, a sada več i u svjetskim okvirima. On je za mene nešto kao što je pojava Nikole Tesle u elektrotehnici. Do sada sve radi jako pametno i ne bi bilo nikakvo čudo da dostigne i prestigne vlasnike trenutnih rekorda. Jedan po jedan oni če pasti sigurno. Ja uživam navijajuči za njega.
Zlatan iz Sarajeva.

Đole

pre 7 godina

Mastersi nisu merilo ni za šta, osim konstantnosti forme. GS i OI je ono gde veliki dokazuju da su najveći. To sve imaju samo Nadal i Agasi. Novak će osvojiti sve GS, verovatno i kalendarski, ali za olimpijsko zlato u singlu je šansa samo u Riju. Nema popravnog. Ako je propusti, nabiće sebi komplekse kakve sad ima Federer i koji oteže očigledni kraj karijere zbog tog olimpijskog zlata.

Zoran

pre 7 godina

Novak ima 29 godina, ima nesrecu da je stasavao uz Federera, a Nadal je njegovih godina, to govori samo kako je Nadal daleko pre stasao u fenomenalnog tenisera, medjutim da nema Federera, Novak bi odavno bio sa 80 titula. Ipak, sve u svemu je Djokan najbolji i ima jos da igra dosta godina, neka uzima po 5 turnira godisnje, precice i Federera, jer nemislim da ce Fed uzeti jos koji turnir.

lleonid

pre 7 godina

На 29.рођендан
Надал је имао 65 титула,Федерер 62 а Ноле 64.Уколико Ноле освоји Рим стигао би Надала јер се финале Рима завршава пре Новаковог 29 ог рођендана.С тим што Новак има веђи број важнијих турнира.

ika

pre 7 godina

ima li neka objedinjena lista što se tiče samo masters turnira (ako se uzme period i pre 90-tih, tada su to bili valjda gran pri turniri, pa i pre toga još iz 70-tih)

Coa

pre 7 godina

Da budemo fer, ne znam za stariju gospodu, ali Rodzer od 2012. nije casno nista osvojio, Roterdam, Stokholm samo je sakupljao 250-ice ne bi li imao veci broj titula a realan broj je nekih 75. Uz svo duzno postovanje prema najtrofejnijem ikada!

Statik

pre 7 godina

Zanimljiva je i cinjenica da je po uspesnostima u finalima Novak ispred Nadala i Federera (136 finala za 88 titula), tu je jos uvek bplji Sampras, a Muster npr ima 39 titula uz samo 8 izgubljenih finala. Inace po procentu pobeda u odnosu na odigrane meceve Novak je prvi sa skoro 82,83% ispred Borga.

bane

pre 7 godina

u top10 tenisera koji su osvojili najviše titula u karijeri, ČAK njih 5 je iz Amerike. Više nego trenutno amerikanaca u top100 aktivnih igrača!! Kad se Serena penzioniše, tenis u Americi će biti 83. sport po redu!

Mag

pre 7 godina

Federeru se nije priblizio iz prostog razloga jer Federer ima sijaset turnira iz kategorije 250 i 500. Novak s druge strane sve zajedno nema 5,6 takvih titula sve sami slemovi. mastersi i zavrsni mastersi.

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Djokovic je izbio na drugo mesto GOAT liste na Ultimate Tennis Statistics:
http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/goatList
P.S. Ova lista je nesto objektivnija nego 'obicna' Google Spreadsheet GOAT lista jer boduje vise teniskih dostignuca.

GOLD

pre 7 godina

Jao kakva beznacajna kategorija rekorda. Kako kome odgovara.
Onda i meni odgovara da iznesem i cinjenicu da smo Nadal i ja podjednako uspesni ako krenemo od juce. A i Nole je 64 puta uspesniji od Nadala ako se igra samo sa desnom rukom.
Zna se sta se najvise racuna: GS, Masters, Zavrsni Masters i kolicina nedelja kao br. 1.

Djuka Cg

pre 7 godina

Ma sto da li ce prestici Nadala ? Pa on SIGURNO prestize i Konorsa po broju titula do kraja karijere a ne Nadala ! Ubijedjen sam u to..

delboj

pre 7 godina

Moje mišljenje je da je to već iza nas. Naime, na ovoj listi imamo trojicu aktivnih igrača, od kojih je jedan osvojio većinu trofeja dok druge dvojice nije bilo, drugi, šljaker, dok nije bilo trećeg, a ovaj treći, sve je osvojio uz aktivnu igru prve dvojice - to je fantastično.
(onako, 9. maj 2016 12:47)
Ili je ovaj treci poceo da osvaja trofeje kad je ovaj prvi zasao u penzionerske godine, a ovaj drugi od povreda nije igrao maltene dvije godine.

Branko

pre 7 godina

Ne samo da ce prestici Nadala nego ce postaviti novi rekord koji niko nikada nece prestici, jediono ako se ne rodi neki "superman"!!! Nole je sagradjen kao Stradvarijeva violina, psiholoski JAK i ima POBEDNICKI DUH - smrtonosna kombincija za njegove prtivnike.
Branko (Teniser) iz Amerike

gradinar

pre 7 godina

Ma ukupan broj ATP titula je skroz nebitan...
Od svih kriterijuma, Novak je u ovom najslabiji, jer retko igra male turnire. Konors i Lendl su igrali gomilu malih turnira (250 i 500), jer se u ono vreme moglo tako, pa su nakupili titule zahvaljujući kojima su na 2. i 3. mestu GOAT liste. Ali... niko njih ne svrstava ni u najvećih top 5 svih vremena jer imaju samo po 8 GS titula.

đoković je, već, bolji od svih

pre 7 godina

Hoce! Pogotovu titule na Rg! Lol
(Jumko, 9. maj 2016 10:15)

dao sam jumku preporuku, filantrop sam a to je jedini način da se i on malo poraduje.

tester

pre 7 godina

LJUDI!! kad se javi hejter (a znamo ih, makar I promenili nick!),
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!! (ok, pluseve ce davati jedni drugima)

ajde mali test: evo, ja sam recimo dzumko ili mickeyy!

-konkurencija je nikakva I novak nema pojma, samo prebacuje lopticu.
(test hejter, 9. maj 2016 11:13)
# Link komentara



Preporučujem (+6)

Ne preporučujem (-13)

- rekao bih da test nije uspeo. devetnaestoro (do sada) nije shvatilo poruku.

saeKn

pre 7 godina

Apsolutno se slazem da su Dokovic, Nadal i Federer na ovoj listi vec top 3 ostali igraci su osvajali nizerazredne turnire. Sto se tice Nadala kakve veze ima sto je uzeo vecinu na sljaci osvoio ih je zasluzeno. Novak da bi bio bolji mora da ga prestigne.

Maksa

pre 7 godina

Nole će sigurno biti bolji i od Nadala,
Federera ... a u naredne dve godine i
J,Konorsa (ako Bog da) ... a ako sve
bude kako treba onda ove, sledeće i
eventualno 2018 po jedan godišnji slem ...

Sasa_ns

pre 7 godina

Ovo sto ste naveli kao statistiku je potpuno irelevantno ako gledamo samo po broju titula kao sto ste vi ovde uradili. Mislim da Federer ima dosta vise manjih titula (serija 250 itd) od Djokovica. Taj podatak nam je bitan da bi videli ko je ko mada je stvar prilicno jasna. Federer jos uvek najvise GS-ova, Djokovic najvise mastersa. Ostalo se manje vise ne racuna (mislim da je i na zavrsnim turnirima Djokovic pri vrhu). Ali boze zdravlja, Nole ce biti najveci ikada. Pricamo o open eri, ovo pre se ne racuna previse jer je nivo tenisa daleko veci.. pozdrav

X

pre 7 godina

Hahaahha @test hater dobi vise minusa nego pluseva... Nema nama pomoci... Ignorisite mrzitelje - vasa paznja im daje na znacaju.. Ako ne shvatatw samo nemojte lupati ni plus ni minus i znajte da cinite dobro. Jednostavno preskocite, ne citajte.

NikolaKG80

pre 7 godina

Nije svaki rekord istog značaja, ovaj je realno manje bitan, posebno kad se ima u vidu koje je titule i koliko puta uzimao Jimmy Connors. Pregled njegovih titula je ispod.

Albany, US (1)
Australian Open (1)
Baltimore, US (1)
Birmingham, UK (1)
Birmingham, US (6)
Boca Raton, US (1)
Boca West, US (1)
Boston, US (1)
Brussels, Belgium (1)
Cincinnati, US (1)
Cologne, West Germany (1)
Columbus, US (3)
Dallas WCT Finals, US (2)
Denver, US (3)
Dorado Beach,US (1)
Guangzhou (1)
Hamilton, Bermuda (1)
Hampton, US (4)
Hong Kong (1)
Indianapolis, US (4)
Jacksonville, US (1)
Johannesburg, South Africa (2)
La Quinta, US (3)
Las Vegas – WCT Challenge Cup, US (1)
Las Vegas, US (4)
Little Rock, US (1)
London – Dewar Cup, UK (1)
Los Angeles, US (4)
Manchester, UK (1)
Maui, US (2)
Memphis, US (4)
Monterrey, Mexico (1)
Nassau, Bahamas (1)
North Conway, US (3)
Palm Springs, US (1)
Paramus, US (1)
Philadelphia, US (4)
Quebec, Canada (1)
Queen's Club, UK (3)
Roanoke, U (2)
Roanoke, US (3)
Rotterdam, Netherlands (2)
Salisbury, US (3)
Salt Lake City, US (2)
St. Louis WCT, US (1)
Stowe, US (2)
Sydney Indoor, Australia (2)
Tel Aviv, Israel (1)
Tempe, US (1)
Tennis Masters Cup, New York (1)
Tokyo Indoor, Japan (2)
Toulouse, France (2)
Tulsa, US (1)
US Open (5)
Washington, US (3)
Wembley, UK (2)
Wimbledon (2)

Суадац Дред

pre 7 godina

Када видем коментари од толики самозвани стручњаци дође ми да се убијем...мрш бре јуче ст још хркљуш играли, а данас све о тенису знате

onako

pre 7 godina

Moje mišljenje je da je to već iza nas. Naime, na ovoj listi imamo trojicu aktivnih igrača, od kojih je jedan osvojio većinu trofeja dok druge dvojice nije bilo, drugi, šljaker, dok nije bilo trećeg, a ovaj treći, sve je osvojio uz aktivnu igru prve dvojice - to je fantastično.

mile

pre 7 godina

Nole igra samo 1000+ turnire, uz 1-2 od 500, a ovi sa vrha liste su cepali i manje turnire redovno. Nije to bas isto. Ko sto rece neko, neka im sumiraju bodove po danasnjem rejtingu turnira, tako se moze dobiti koloko toliko realna lista svih vremena.

amsterdam

pre 7 godina

Po mom nekom misljenju,najbitnije su 3 kategorije:1.GS,2. Mastersi,3.broj provedenih nedelja na prvom mestu. Sad za sad Novaku sve ide kako treba i misljenja sam da ce do 2020 igrati vrhunski tenis. E sad racunajte koliko bi tu moglo da se nakupi "svega i svacega" :-)

Zoran

pre 7 godina

Moje mišlenje:
-Isti ili približno:
1)GOAT lista
2)Broj Mastersa
3)Međusobni dueli
-Prednost Nadala:
1)Broj GS 14:11.
-Prednost Đokovica:
1)Broj nedelja kao Broj 1
Novak 190 Nadal 140.
2)Broj Z.Mastersa 5:0.
Po ovome Nadal je sustignut.

test hejter

pre 7 godina

LJUDI!! kad se javi hejter (a znamo ih, makar I promenili nick!),
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!! (ok, pluseve ce davati jedni drugima)

ajde mali test: evo, ja sam recimo dzumko ili mickeyy!

-konkurencija je nikakva I novak nema pojma, samo prebacuje lopticu.

kss

pre 7 godina

Zbog cega Lendl nedostizan? Pricamo u futuru - Novak ce do kraja godine sigurno biti na 69 ili 70, dakle da bi ga stigao, trebace mu 26. Novak ce od sledece sezone imati 30 godina, dakle jos 3 vrhunske i jos jednu do dve gde ce sigurno osvojiti jos nesto. Po svim parametrima (konkurencija, psiha, Novakovo telo...) on ce sledece dve sezone sigurno zadrzati ritam od 10 turnira godisnje (GS+Mastersi+ATP500/250) znaci nskon te dve godine, realno je ocekivato 90. Neka u trecoj krene pad i neka osvoji samo 4 - 94 ukupno. Na kraju dolazimo do zakljucka da ce mu u poslednje 2-3 "penzionerske" sezone trebati 2-3 trofeja (maksimalno 4), sto je itekako realno, ako vidimo da Rodzer i dan danas, sa 35-36 (on vec sad ima godinu vise nego sto sam ja racunao Novakov razlaz sa tenisom osvaja po 3-4 turnira godisnje.

Rale

pre 7 godina

Kao što je prethodno diskutovano, važni su samo "veliki turniri":GS, FT,Masters 1000 i olimpijski turniri, pa je redosled sledeći:
1. Rođo.........47 titula,
2. Nole.........44 " ,
3. Rafa.........42 " ,
pa se već u ovoj godini može očekivati da NOLE bude prvi, sa još najmanje 2-3 godine kao prvi na svetu i koliko titula??

kaokakao

pre 7 godina

Svaki dan tekst o tome da li ce Djokovic prestici ovoga ili onoga. Daj da gledamo tenis i uzivamo. Nije vise Novak ni tako mlad i ne ocekujte vjecno da igra ovako.

Diego Mustapha

pre 7 godina

Ovu i narednu godinu maksimalnom snagom i uz malo sreće u trideset trećoj godini života može se lagano povući kao najbolji u istoriji.Mislim da i on to zna.Biće jako, jako teško ali sa druge strane i prilično lako dostižno ako se sve poklopi kako treba, prije svega zdravstveni bilten.

dBase

pre 7 godina

Ako postoji podatak iz baze, neka izdvoji iz svakog tenisera za osvojenih :
GS, master 1000, 500, 250 pa cemo videti sta ko zasluzuje. Siguran sam kada se napravi novih rasporeda po toj kvalikifaciji bice pomerena lista.

pih

pre 7 godina

Nadala ce prestici Filip Krajinovic koji igra 250 poena turnire. Ko jos ide po Juznoj Americi i Istambulu i u finalu igra protiv Santiago Giralda osim Nadala i Federera.

NI

pre 7 godina

Ako osvoji ove godine Rolan Garos, ubedjen sam da za njega nece biti vise granica. Videcete, kad ili ako osvoji ove godine RG, osvojice bar jos jednom ili dva puta, jer ce da slomi tu mentalnu barijeru. A i Sinsinati ce da dodje u njegove ruke, samo lagano :)

ZLOBEX

pre 7 godina

Koliko dečaka na planeti je ikad šutnulo loptu?
SVI.
A koliko ih je makar jednom držalo teniski reket u ruci?
Nekoliko MILIJARDI momaka bi možda bili bolji teniseri od par hiljada dečaka iz imućnih porodica.
Najbolji je samo Lionel Mesi.

Dott

pre 7 godina

Za mene nije upitno hoce li prestici Nadala sa brojem titula, hoce, a verijem i po broju GS titula takodje.
Pitanje na mestu je hoce li ga Federer ikad gledati u ledja po tim glevnim parametrima, a tu su broj titula, broj GS trofeja i broj nedelja na broju jedan teniskearmade.
Samo nek je Novak nama zdrav i nista nece biti nemoguce...

Popek

pre 7 godina

Ne mora nikog da prestiže po meni je bitno samo da osvoji Rolan Garos i Sinsinati i mislim da će biti to to mislim da su za Rolan Garos šanse sada veće zbog titule u Madridu

Srki

pre 7 godina

Nadala sa 69? Pa realno pitanje bi bilo da li ce stici i prestici Federera. Verujem da u naredne 3 godine moze po 6-7 trofeja godisnje da osvaja i jos 2-3 posle toga, tako da je pitanje samo da li ce Federe osvojiti jos neku titulu. Nadala je realno da stigne pocetkom sledece sezone. Mislim da je realno da ima oko 90 osvojenih turnira na kraju karijere.

Ivan

pre 7 godina

Do kraja godine prestoze Nadala, iduce McEnroea, a do kraja karijere i Federera. Ali jos vaznije, mislim da ce u naredne 3 sezone sustici i Federera po broju slemova.

anica

pre 7 godina

Velika je ovo godina.
Tu je sansa da veze sva cetiri GS, OI, Sinsinati. Ako neko moze sve to da osvoji, to je Novak...
Mislim da ce Nole prestici Nadala u GS iduce godine...sigurno.
Mastersi, h2h, broj nedelja na prvom mestu, zavrsni masters...sve je tu.
Zelim ti Novace da nam jos dugo godina ulepsavas nedelje i jutra ponedeljka...da nam svima sija sunce radosti dugo.
SRECNO PONOSU!

Vlada

pre 7 godina

ako ovako nastavi ja sam ubedjen da novak moze do drugog a verovatno i do prvog mesta.jos je mlad,samo nek ga posluzi kondicija,znanje i sreca i za koju godinu eto njega na prvom mestu sa 110 titula

Bill

pre 7 godina

Ne znam za Konorsa i Lendla, ali Federeru je ocigledno bio kvantitet cilj dok je kod Noleta kvalitet. Feki za 17 godina karijere ima 24 mastersa i 17 grend slemova, to su 41-a najveca dostignuca u tenisu, i jos 47 manjih (500-ice, 250-ice) Nadal 28 mastersa, 14 grend slemova, to je 42, dakle ima 17 ovih manjih turnira, jasno je da puca na kvalitet a Nole sa jos manje titula (64) ima 11 grend slemova, 29 mastersa, to je 40 najboljih titula u tenisu, sa najkracom karijerom, takodje kao i Rafa puca na kvalitet a ne na kvantitet, s tim sto mastersi cine skoro polovinu njegovihvih trofeja. S obzirom da u poslednjih 5 godina ovaj osvaja ko pretplacen realno je i za ocekivati je da uskoro vidimo i zvanicno drugaciju statistiku od prikazane. Idemo Nole, pasce i taj RG samo guraj.

vv

pre 7 godina

Sasvim je očekivano da prestigne Rafu tamo gde se najviše broji- na grend slemovima. Što se tiče Federera, neće biti lako ali itekako je dostižno- fali mu 6, ako se uzme u obzir da je 6 godina mlađi a da godišnje imamo 4x slem- čak i vrlo očekivano. Ogroman korak ka tome je načinjen kada je upravo Fed zaustavljen u finalima W 2014, W 2015 i USO 2015. Na ruku Noletu ide činjenica da najveći rivali padaju u nivou igre. Isto kao što je, recimo, Rodžer, imao jedan period kad je mogao jeftinije da žanje trofeje, sada se namestila situacija Novaku i ako je. Uporedite magičnu (i meni nezaboravnu) 2011-tu, kada je Nole postao broj 1 - mečevi su bili dosta teži, više znoja i neuroze, a povrh svega je on danas još za jedan stepenik bolji igrač nego tada, što se ne može reći za konkurenciju.

rejnald

pre 7 godina

Ако бог да престиже га Новак већ ове сезоне по броју укупних титула, остало је још 10 велики турнира(3ГС,5мастерса,завршни мастерс,ОИ),само од тих 10 Ноле може комотно да узме 7-8,Надал тешко и тај 1 јер је већ узео МК што значи да је пребацио
свој просек од прошле године 0!
Од турнира из серије 500 и 250,Ноле ће бранити Пекинг, Надал Хамбург и Квинс...
На крају ове сезоне обоица ће имати преко 70 освојених турнира, с тим што ће Ноле имати сигурно 5 мастерса више и надамо се бар изједначен број ГС 14?

miki

pre 7 godina

ovo je glup rekord ne moze da se poredi federevovih 20 titula iz 250 serije i novakovih 30 mastersa, da se ne racunaju ti 250, Novak bi bio ubedljivo prvi

X

pre 7 godina

Mozda nece imati titula al hoce poena i najbitnijih trofeja. Ako ovu godinu uzme ponovo 3 gs, pa i 2 onda je naso recept za konstantno dobru formu. Po svoj ovoj prici( svi se nadaju da ce Novaku pasti nivo igre), zakljucuje se da je najteze zadrzati visok nivo, a ne doci do njega, tako da cemo vidjeti da li je naso recept.

Nolefan

pre 7 godina

Nadala moze da prestigne ali to nije bitno.Novak igra samo Masterse i GS i dva iz serije 500 (Dubai i Peking) Ranije su igraci igrali sve pa i danas. Nadal igra i 250 i 500.Rodzer takodje

stiven

pre 7 godina

stize ga najkasnije za godinu dana. a ako se ovde računaju trofeji i sa turnira atp500 i atp250, skrcace ih sve! za 4-5 godina kad bude poceo da igra i manje turnire, ako bude hteo, isto ce osvajati 7-8 trofeja godisnje!

llopez

pre 7 godina

to nije bitno, niti Novak na taj nacin razmislja ... on se krece kroz zivot dan po dan, trenutak po trenutak pa sta bude ... zamislite da on danas ima bar 5 intervjua, jedno 6 sati treninga, svoje familijarne obaveze i bas razmislja o Rafi i njegovim rekordima ... zar Jordan ima najvise titula? nema, pa je najveci ikad sportista svih vremena ... samo neka Nole nastavi ovim tempom jos 2,3 godine to je dovoljno da bude najveci u teniskoj istoriji ...

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Ako ga posluzi zdravlje, zadrzi potpunu koncentraciju i posvecenost ima apsolutno sve šanse! Ovo sto Novak radi zadnjih godina je nezapamceno! Hvala za sve lepe trenutke i srecno Nole!!!

šetač

pre 7 godina

Zavisi koja kategrija se gleda, za mene je već sada ispred. Statistika velikih turnira odnosno najvažnijih trofeja: 1. Rođa 47 (17 GS, 6 WTF i 24 mastersa), 2. Nole 45 (11 GS, 5 WTF i 29 mastersa), 3. Rafa 43 (14 GS, 1 OI gold i 28 mastersa). Rođi fale OI, Rafi fali WTF a Noletu RG. Nole je najbliži da uzme sve masterse, što je jednako teško kao uzeti sva četiri GS.

GOAT lista

pre 7 godina

Ja priznajem samo Rodzerovih 88, ovi koji su iznad su igrali 40. turnira godisnje, sasvim je normalno da u najboljim sezonama mogu ubosti i do 15. titula. Mogao je tako i Djokovic da se forsira da igra 30. turnira godisnje, sigurno bi imao sada preko 80. titula, ali bi imao manje znacajnih turnira, jer se danas svi veliki igraci cuvaju samo za velike turnire i kada bi igrao sa njima onda dolazi do izrazaja svezina i umor. Tako da je smesno usporedjivati, to su dva razlicita vremena kada je bio drugaciji i ne mnogo naporan tenis.

anica

pre 7 godina

(GOAT lista, 9. maj 2016 10:24)
Federeru svaka cast na 88 titula, ali ako je neko jurio nize kategorije turnira to je on, ima 40.
Novak ima 19...od toga samo 7(sedam) ATP 250. Novakove titule su puno vrednije. S'obzirom da je stariji 6 godina, kada izuzmemo te GS, nije se nesto usrecio.

Dragan Lo

pre 7 godina

Da ga posluži zdravlje, kada si u vrhu teniske istorije, nije ni bitno jesi li stepenik više ili niže. Zdravlje i faktor volje Noleta će smestiti tačno tamo gde treba biti.

WTA

pre 7 godina

Ono što je relevantno u nadmetanju karijera su gren slemovi i eventualno mastersi kod muškaraca, odnosno premijer mandatori turniri kod žena. Neko može da igra beskonačan broj manjih turnira i osvaja titule a da na onim većim gubi od najboljih, a ipak ih prestigne po broju titula. Primer je Karolina Voznjacki, koja ima mislim 24 titule i nijedan slem, pa da li je to čini većom teniserkom od Kvitove, Azarenke, Ivanovic, Li... Koje sve imaju manje titula od nje, ali sve one imaju po jedan ili dva gren slema i mnogo više osvojenih premijer turnira od Voznjacki, koja je bar pola svojih titula osvajala na onim najmanjim, internacional turnirima,gde pobeda donosi 280 poena. Po meni ovaj kriterijum je više odraz neke konstantnosti, ne toliko kvaliteta. Naravno, ne kazem da se isto moze tvrditi za ovu listu muškaraca, ali u oba slučaja mislim da je važnije osvajati gren slemove i najveće turnire.

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Big Titles (Grand Slam, Tour Finals, Masters, Olympics):
1. Federer 47
2. Djokovic 45
3. Nadal 43
...
4. Lendl 35
5. Sampras 30
6. McEnroe 29
7. Borg 28
8. Agassi 27
9. Connors 26
10. Becker 22

pedja

pre 7 godina

zreba uvesti bodovne kategorije za sve tirnire koji su odvojeni. npr gs 10 poena masters 7 turniri 500 5 250 3 i celindzeri 1. za vecnu listu pomnoziti i sabrati i to je to kada je rec o nacinu izbora ko je najbolji. to je Nole i zato oni ne smeju da uvedu vecitu rang listu... sve ostalo znate

Nikola

pre 7 godina

Uvek se potenciraju neki rekordi, a to ne oznacava uvek najboljeg. A i ne postoji kategorija koja oznacava najboljeg, pogotovo sto je to sport bez svetskog rekorda. Npr. Bolt je najbrzi covek svih vremena na 100m i tu nema dileme, a npr. Lewis je covek sa najvise olimpijskih titula, sto je rekord za sebe, pa je za nekoga on najbolji, ako razmislja da mu je bio potreban dugi niz godina vrhunske spremnosti, a Bolt sa svojim rekordom moze da zavrsi karijeru i bice najbrzi na planeti puno narednih godina. A zamislite pricati o najboljem u tenisu... Nole je vec ziva legenda tog sporta i najdominantniji teniser svoje ere, sa jos nekim rekordima, za nekoga najbolji, za nekoga ne, ali da je svima nama koji navijamo za njega obelezio deo zivota, tu nema dileme. Moci cemo da kazemo svojoj deci "eh, ne secate se vi Noleta, kako je taj covek igrao" :)

anica

pre 7 godina

Velika je ovo godina.
Tu je sansa da veze sva cetiri GS, OI, Sinsinati. Ako neko moze sve to da osvoji, to je Novak...
Mislim da ce Nole prestici Nadala u GS iduce godine...sigurno.
Mastersi, h2h, broj nedelja na prvom mestu, zavrsni masters...sve je tu.
Zelim ti Novace da nam jos dugo godina ulepsavas nedelje i jutra ponedeljka...da nam svima sija sunce radosti dugo.
SRECNO PONOSU!

llopez

pre 7 godina

to nije bitno, niti Novak na taj nacin razmislja ... on se krece kroz zivot dan po dan, trenutak po trenutak pa sta bude ... zamislite da on danas ima bar 5 intervjua, jedno 6 sati treninga, svoje familijarne obaveze i bas razmislja o Rafi i njegovim rekordima ... zar Jordan ima najvise titula? nema, pa je najveci ikad sportista svih vremena ... samo neka Nole nastavi ovim tempom jos 2,3 godine to je dovoljno da bude najveci u teniskoj istoriji ...

GOAT lista

pre 7 godina

Ja priznajem samo Rodzerovih 88, ovi koji su iznad su igrali 40. turnira godisnje, sasvim je normalno da u najboljim sezonama mogu ubosti i do 15. titula. Mogao je tako i Djokovic da se forsira da igra 30. turnira godisnje, sigurno bi imao sada preko 80. titula, ali bi imao manje znacajnih turnira, jer se danas svi veliki igraci cuvaju samo za velike turnire i kada bi igrao sa njima onda dolazi do izrazaja svezina i umor. Tako da je smesno usporedjivati, to su dva razlicita vremena kada je bio drugaciji i ne mnogo naporan tenis.

šetač

pre 7 godina

Zavisi koja kategrija se gleda, za mene je već sada ispred. Statistika velikih turnira odnosno najvažnijih trofeja: 1. Rođa 47 (17 GS, 6 WTF i 24 mastersa), 2. Nole 45 (11 GS, 5 WTF i 29 mastersa), 3. Rafa 43 (14 GS, 1 OI gold i 28 mastersa). Rođi fale OI, Rafi fali WTF a Noletu RG. Nole je najbliži da uzme sve masterse, što je jednako teško kao uzeti sva četiri GS.

miki

pre 7 godina

ovo je glup rekord ne moze da se poredi federevovih 20 titula iz 250 serije i novakovih 30 mastersa, da se ne racunaju ti 250, Novak bi bio ubedljivo prvi

WTA

pre 7 godina

Ono što je relevantno u nadmetanju karijera su gren slemovi i eventualno mastersi kod muškaraca, odnosno premijer mandatori turniri kod žena. Neko može da igra beskonačan broj manjih turnira i osvaja titule a da na onim većim gubi od najboljih, a ipak ih prestigne po broju titula. Primer je Karolina Voznjacki, koja ima mislim 24 titule i nijedan slem, pa da li je to čini većom teniserkom od Kvitove, Azarenke, Ivanovic, Li... Koje sve imaju manje titula od nje, ali sve one imaju po jedan ili dva gren slema i mnogo više osvojenih premijer turnira od Voznjacki, koja je bar pola svojih titula osvajala na onim najmanjim, internacional turnirima,gde pobeda donosi 280 poena. Po meni ovaj kriterijum je više odraz neke konstantnosti, ne toliko kvaliteta. Naravno, ne kazem da se isto moze tvrditi za ovu listu muškaraca, ali u oba slučaja mislim da je važnije osvajati gren slemove i najveće turnire.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Ako ga posluzi zdravlje, zadrzi potpunu koncentraciju i posvecenost ima apsolutno sve šanse! Ovo sto Novak radi zadnjih godina je nezapamceno! Hvala za sve lepe trenutke i srecno Nole!!!

Popek

pre 7 godina

Ne mora nikog da prestiže po meni je bitno samo da osvoji Rolan Garos i Sinsinati i mislim da će biti to to mislim da su za Rolan Garos šanse sada veće zbog titule u Madridu

NI

pre 7 godina

Ako osvoji ove godine Rolan Garos, ubedjen sam da za njega nece biti vise granica. Videcete, kad ili ako osvoji ove godine RG, osvojice bar jos jednom ili dva puta, jer ce da slomi tu mentalnu barijeru. A i Sinsinati ce da dodje u njegove ruke, samo lagano :)

stiven

pre 7 godina

stize ga najkasnije za godinu dana. a ako se ovde računaju trofeji i sa turnira atp500 i atp250, skrcace ih sve! za 4-5 godina kad bude poceo da igra i manje turnire, ako bude hteo, isto ce osvajati 7-8 trofeja godisnje!

kss

pre 7 godina

Zbog cega Lendl nedostizan? Pricamo u futuru - Novak ce do kraja godine sigurno biti na 69 ili 70, dakle da bi ga stigao, trebace mu 26. Novak ce od sledece sezone imati 30 godina, dakle jos 3 vrhunske i jos jednu do dve gde ce sigurno osvojiti jos nesto. Po svim parametrima (konkurencija, psiha, Novakovo telo...) on ce sledece dve sezone sigurno zadrzati ritam od 10 turnira godisnje (GS+Mastersi+ATP500/250) znaci nskon te dve godine, realno je ocekivato 90. Neka u trecoj krene pad i neka osvoji samo 4 - 94 ukupno. Na kraju dolazimo do zakljucka da ce mu u poslednje 2-3 "penzionerske" sezone trebati 2-3 trofeja (maksimalno 4), sto je itekako realno, ako vidimo da Rodzer i dan danas, sa 35-36 (on vec sad ima godinu vise nego sto sam ja racunao Novakov razlaz sa tenisom osvaja po 3-4 turnira godisnje.

Vlada

pre 7 godina

ako ovako nastavi ja sam ubedjen da novak moze do drugog a verovatno i do prvog mesta.jos je mlad,samo nek ga posluzi kondicija,znanje i sreca i za koju godinu eto njega na prvom mestu sa 110 titula

kaokakao

pre 7 godina

Svaki dan tekst o tome da li ce Djokovic prestici ovoga ili onoga. Daj da gledamo tenis i uzivamo. Nije vise Novak ni tako mlad i ne ocekujte vjecno da igra ovako.

dBase

pre 7 godina

Ako postoji podatak iz baze, neka izdvoji iz svakog tenisera za osvojenih :
GS, master 1000, 500, 250 pa cemo videti sta ko zasluzuje. Siguran sam kada se napravi novih rasporeda po toj kvalikifaciji bice pomerena lista.

onako

pre 7 godina

Moje mišljenje je da je to već iza nas. Naime, na ovoj listi imamo trojicu aktivnih igrača, od kojih je jedan osvojio većinu trofeja dok druge dvojice nije bilo, drugi, šljaker, dok nije bilo trećeg, a ovaj treći, sve je osvojio uz aktivnu igru prve dvojice - to je fantastično.

Dott

pre 7 godina

Za mene nije upitno hoce li prestici Nadala sa brojem titula, hoce, a verijem i po broju GS titula takodje.
Pitanje na mestu je hoce li ga Federer ikad gledati u ledja po tim glevnim parametrima, a tu su broj titula, broj GS trofeja i broj nedelja na broju jedan teniskearmade.
Samo nek je Novak nama zdrav i nista nece biti nemoguce...

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Big Titles (Grand Slam, Tour Finals, Masters, Olympics):
1. Federer 47
2. Djokovic 45
3. Nadal 43
...
4. Lendl 35
5. Sampras 30
6. McEnroe 29
7. Borg 28
8. Agassi 27
9. Connors 26
10. Becker 22

mile

pre 7 godina

Nole igra samo 1000+ turnire, uz 1-2 od 500, a ovi sa vrha liste su cepali i manje turnire redovno. Nije to bas isto. Ko sto rece neko, neka im sumiraju bodove po danasnjem rejtingu turnira, tako se moze dobiti koloko toliko realna lista svih vremena.

NikolaKG80

pre 7 godina

Nije svaki rekord istog značaja, ovaj je realno manje bitan, posebno kad se ima u vidu koje je titule i koliko puta uzimao Jimmy Connors. Pregled njegovih titula je ispod.

Albany, US (1)
Australian Open (1)
Baltimore, US (1)
Birmingham, UK (1)
Birmingham, US (6)
Boca Raton, US (1)
Boca West, US (1)
Boston, US (1)
Brussels, Belgium (1)
Cincinnati, US (1)
Cologne, West Germany (1)
Columbus, US (3)
Dallas WCT Finals, US (2)
Denver, US (3)
Dorado Beach,US (1)
Guangzhou (1)
Hamilton, Bermuda (1)
Hampton, US (4)
Hong Kong (1)
Indianapolis, US (4)
Jacksonville, US (1)
Johannesburg, South Africa (2)
La Quinta, US (3)
Las Vegas – WCT Challenge Cup, US (1)
Las Vegas, US (4)
Little Rock, US (1)
London – Dewar Cup, UK (1)
Los Angeles, US (4)
Manchester, UK (1)
Maui, US (2)
Memphis, US (4)
Monterrey, Mexico (1)
Nassau, Bahamas (1)
North Conway, US (3)
Palm Springs, US (1)
Paramus, US (1)
Philadelphia, US (4)
Quebec, Canada (1)
Queen's Club, UK (3)
Roanoke, U (2)
Roanoke, US (3)
Rotterdam, Netherlands (2)
Salisbury, US (3)
Salt Lake City, US (2)
St. Louis WCT, US (1)
Stowe, US (2)
Sydney Indoor, Australia (2)
Tel Aviv, Israel (1)
Tempe, US (1)
Tennis Masters Cup, New York (1)
Tokyo Indoor, Japan (2)
Toulouse, France (2)
Tulsa, US (1)
US Open (5)
Washington, US (3)
Wembley, UK (2)
Wimbledon (2)

Nikola

pre 7 godina

Uvek se potenciraju neki rekordi, a to ne oznacava uvek najboljeg. A i ne postoji kategorija koja oznacava najboljeg, pogotovo sto je to sport bez svetskog rekorda. Npr. Bolt je najbrzi covek svih vremena na 100m i tu nema dileme, a npr. Lewis je covek sa najvise olimpijskih titula, sto je rekord za sebe, pa je za nekoga on najbolji, ako razmislja da mu je bio potreban dugi niz godina vrhunske spremnosti, a Bolt sa svojim rekordom moze da zavrsi karijeru i bice najbrzi na planeti puno narednih godina. A zamislite pricati o najboljem u tenisu... Nole je vec ziva legenda tog sporta i najdominantniji teniser svoje ere, sa jos nekim rekordima, za nekoga najbolji, za nekoga ne, ali da je svima nama koji navijamo za njega obelezio deo zivota, tu nema dileme. Moci cemo da kazemo svojoj deci "eh, ne secate se vi Noleta, kako je taj covek igrao" :)

Ivan

pre 7 godina

Do kraja godine prestoze Nadala, iduce McEnroea, a do kraja karijere i Federera. Ali jos vaznije, mislim da ce u naredne 3 sezone sustici i Federera po broju slemova.

Zlatan Čučić

pre 7 godina

Novak je jedinstvena pojava u istoriji sporta u našem regionu, a sada več i u svjetskim okvirima. On je za mene nešto kao što je pojava Nikole Tesle u elektrotehnici. Do sada sve radi jako pametno i ne bi bilo nikakvo čudo da dostigne i prestigne vlasnike trenutnih rekorda. Jedan po jedan oni če pasti sigurno. Ja uživam navijajuči za njega.
Zlatan iz Sarajeva.

amsterdam

pre 7 godina

Po mom nekom misljenju,najbitnije su 3 kategorije:1.GS,2. Mastersi,3.broj provedenih nedelja na prvom mestu. Sad za sad Novaku sve ide kako treba i misljenja sam da ce do 2020 igrati vrhunski tenis. E sad racunajte koliko bi tu moglo da se nakupi "svega i svacega" :-)

Zoran

pre 7 godina

Moje mišlenje:
-Isti ili približno:
1)GOAT lista
2)Broj Mastersa
3)Međusobni dueli
-Prednost Nadala:
1)Broj GS 14:11.
-Prednost Đokovica:
1)Broj nedelja kao Broj 1
Novak 190 Nadal 140.
2)Broj Z.Mastersa 5:0.
Po ovome Nadal je sustignut.

gradinar

pre 7 godina

Ma ukupan broj ATP titula je skroz nebitan...
Od svih kriterijuma, Novak je u ovom najslabiji, jer retko igra male turnire. Konors i Lendl su igrali gomilu malih turnira (250 i 500), jer se u ono vreme moglo tako, pa su nakupili titule zahvaljujući kojima su na 2. i 3. mestu GOAT liste. Ali... niko njih ne svrstava ni u najvećih top 5 svih vremena jer imaju samo po 8 GS titula.

vv

pre 7 godina

Sasvim je očekivano da prestigne Rafu tamo gde se najviše broji- na grend slemovima. Što se tiče Federera, neće biti lako ali itekako je dostižno- fali mu 6, ako se uzme u obzir da je 6 godina mlađi a da godišnje imamo 4x slem- čak i vrlo očekivano. Ogroman korak ka tome je načinjen kada je upravo Fed zaustavljen u finalima W 2014, W 2015 i USO 2015. Na ruku Noletu ide činjenica da najveći rivali padaju u nivou igre. Isto kao što je, recimo, Rodžer, imao jedan period kad je mogao jeftinije da žanje trofeje, sada se namestila situacija Novaku i ako je. Uporedite magičnu (i meni nezaboravnu) 2011-tu, kada je Nole postao broj 1 - mečevi su bili dosta teži, više znoja i neuroze, a povrh svega je on danas još za jedan stepenik bolji igrač nego tada, što se ne može reći za konkurenciju.

Rale

pre 7 godina

Kao što je prethodno diskutovano, važni su samo "veliki turniri":GS, FT,Masters 1000 i olimpijski turniri, pa je redosled sledeći:
1. Rođo.........47 titula,
2. Nole.........44 " ,
3. Rafa.........42 " ,
pa se već u ovoj godini može očekivati da NOLE bude prvi, sa još najmanje 2-3 godine kao prvi na svetu i koliko titula??

Srki

pre 7 godina

Nadala sa 69? Pa realno pitanje bi bilo da li ce stici i prestici Federera. Verujem da u naredne 3 godine moze po 6-7 trofeja godisnje da osvaja i jos 2-3 posle toga, tako da je pitanje samo da li ce Federe osvojiti jos neku titulu. Nadala je realno da stigne pocetkom sledece sezone. Mislim da je realno da ima oko 90 osvojenih turnira na kraju karijere.

pih

pre 7 godina

Nadala ce prestici Filip Krajinovic koji igra 250 poena turnire. Ko jos ide po Juznoj Americi i Istambulu i u finalu igra protiv Santiago Giralda osim Nadala i Federera.

Diego Mustapha

pre 7 godina

Ovu i narednu godinu maksimalnom snagom i uz malo sreće u trideset trećoj godini života može se lagano povući kao najbolji u istoriji.Mislim da i on to zna.Biće jako, jako teško ali sa druge strane i prilično lako dostižno ako se sve poklopi kako treba, prije svega zdravstveni bilten.

saeKn

pre 7 godina

Apsolutno se slazem da su Dokovic, Nadal i Federer na ovoj listi vec top 3 ostali igraci su osvajali nizerazredne turnire. Sto se tice Nadala kakve veze ima sto je uzeo vecinu na sljaci osvoio ih je zasluzeno. Novak da bi bio bolji mora da ga prestigne.

danix

pre 7 godina

Treba izvrsiti kategorizaciju osvojenih turnira na one iz GS,Mastersa 1000,500,250,Celendje,pa reci koliko je neki igrac osvojio turnira i iz kojih kategorija?
Cak mislim da bi trebalo svakoj kategoriji turnira odrediti broj poena pa zbirom poena dobiti rang listu.Ne mogu se mijesati jabuke i kruske,turniri u Istanbulu i Bazelu sa,recimo,IW i Majmijem.

Mag

pre 7 godina

Federeru se nije priblizio iz prostog razloga jer Federer ima sijaset turnira iz kategorije 250 i 500. Novak s druge strane sve zajedno nema 5,6 takvih titula sve sami slemovi. mastersi i zavrsni mastersi.

Branko

pre 7 godina

Ne samo da ce prestici Nadala nego ce postaviti novi rekord koji niko nikada nece prestici, jediono ako se ne rodi neki "superman"!!! Nole je sagradjen kao Stradvarijeva violina, psiholoski JAK i ima POBEDNICKI DUH - smrtonosna kombincija za njegove prtivnike.
Branko (Teniser) iz Amerike

anica

pre 7 godina

(GOAT lista, 9. maj 2016 10:24)
Federeru svaka cast na 88 titula, ali ako je neko jurio nize kategorije turnira to je on, ima 40.
Novak ima 19...od toga samo 7(sedam) ATP 250. Novakove titule su puno vrednije. S'obzirom da je stariji 6 godina, kada izuzmemo te GS, nije se nesto usrecio.

Bill

pre 7 godina

Ne znam za Konorsa i Lendla, ali Federeru je ocigledno bio kvantitet cilj dok je kod Noleta kvalitet. Feki za 17 godina karijere ima 24 mastersa i 17 grend slemova, to su 41-a najveca dostignuca u tenisu, i jos 47 manjih (500-ice, 250-ice) Nadal 28 mastersa, 14 grend slemova, to je 42, dakle ima 17 ovih manjih turnira, jasno je da puca na kvalitet a Nole sa jos manje titula (64) ima 11 grend slemova, 29 mastersa, to je 40 najboljih titula u tenisu, sa najkracom karijerom, takodje kao i Rafa puca na kvalitet a ne na kvantitet, s tim sto mastersi cine skoro polovinu njegovihvih trofeja. S obzirom da u poslednjih 5 godina ovaj osvaja ko pretplacen realno je i za ocekivati je da uskoro vidimo i zvanicno drugaciju statistiku od prikazane. Idemo Nole, pasce i taj RG samo guraj.

rejnald

pre 7 godina

Ако бог да престиже га Новак већ ове сезоне по броју укупних титула, остало је још 10 велики турнира(3ГС,5мастерса,завршни мастерс,ОИ),само од тих 10 Ноле може комотно да узме 7-8,Надал тешко и тај 1 јер је већ узео МК што значи да је пребацио
свој просек од прошле године 0!
Од турнира из серије 500 и 250,Ноле ће бранити Пекинг, Надал Хамбург и Квинс...
На крају ове сезоне обоица ће имати преко 70 освојених турнира, с тим што ће Ноле имати сигурно 5 мастерса више и надамо се бар изједначен број ГС 14?

GOLD

pre 7 godina

Jao kakva beznacajna kategorija rekorda. Kako kome odgovara.
Onda i meni odgovara da iznesem i cinjenicu da smo Nadal i ja podjednako uspesni ako krenemo od juce. A i Nole je 64 puta uspesniji od Nadala ako se igra samo sa desnom rukom.
Zna se sta se najvise racuna: GS, Masters, Zavrsni Masters i kolicina nedelja kao br. 1.

Nolefan

pre 7 godina

Nadala moze da prestigne ali to nije bitno.Novak igra samo Masterse i GS i dva iz serije 500 (Dubai i Peking) Ranije su igraci igrali sve pa i danas. Nadal igra i 250 i 500.Rodzer takodje

Mrmac

pre 7 godina

Federer je prvu titulu osvojio pre petnaest godina,Nole pre deset.Znaci bilans cemo svoditi 2021.,polako,gde zurite?Ako da Bog da ga zdravlje posluzi oduvace ih sve i postati numero uno svih vremena.

Sasa_ns

pre 7 godina

Ovo sto ste naveli kao statistiku je potpuno irelevantno ako gledamo samo po broju titula kao sto ste vi ovde uradili. Mislim da Federer ima dosta vise manjih titula (serija 250 itd) od Djokovica. Taj podatak nam je bitan da bi videli ko je ko mada je stvar prilicno jasna. Federer jos uvek najvise GS-ova, Djokovic najvise mastersa. Ostalo se manje vise ne racuna (mislim da je i na zavrsnim turnirima Djokovic pri vrhu). Ali boze zdravlja, Nole ce biti najveci ikada. Pricamo o open eri, ovo pre se ne racuna previse jer je nivo tenisa daleko veci.. pozdrav

pedja

pre 7 godina

zreba uvesti bodovne kategorije za sve tirnire koji su odvojeni. npr gs 10 poena masters 7 turniri 500 5 250 3 i celindzeri 1. za vecnu listu pomnoziti i sabrati i to je to kada je rec o nacinu izbora ko je najbolji. to je Nole i zato oni ne smeju da uvedu vecitu rang listu... sve ostalo znate

đoković je, već, bolji od svih

pre 7 godina

Hoce! Pogotovu titule na Rg! Lol
(Jumko, 9. maj 2016 10:15)

dao sam jumku preporuku, filantrop sam a to je jedini način da se i on malo poraduje.

Dragan Lo

pre 7 godina

Da ga posluži zdravlje, kada si u vrhu teniske istorije, nije ni bitno jesi li stepenik više ili niže. Zdravlje i faktor volje Noleta će smestiti tačno tamo gde treba biti.

X

pre 7 godina

Mozda nece imati titula al hoce poena i najbitnijih trofeja. Ako ovu godinu uzme ponovo 3 gs, pa i 2 onda je naso recept za konstantno dobru formu. Po svoj ovoj prici( svi se nadaju da ce Novaku pasti nivo igre), zakljucuje se da je najteze zadrzati visok nivo, a ne doci do njega, tako da cemo vidjeti da li je naso recept.

lleonid

pre 7 godina

На 29.рођендан
Надал је имао 65 титула,Федерер 62 а Ноле 64.Уколико Ноле освоји Рим стигао би Надала јер се финале Рима завршава пре Новаковог 29 ог рођендана.С тим што Новак има веђи број важнијих турнира.

Coa

pre 7 godina

Da budemo fer, ne znam za stariju gospodu, ali Rodzer od 2012. nije casno nista osvojio, Roterdam, Stokholm samo je sakupljao 250-ice ne bi li imao veci broj titula a realan broj je nekih 75. Uz svo duzno postovanje prema najtrofejnijem ikada!

Zoran Bugarinovic

pre 7 godina

do kraja godine stize nadala , a po zavrsetku karijere imace 116 titula ukupno .najbolji je teniser svih vremena ,i volim ga vise nego SRBIJU.

Djuka Cg

pre 7 godina

Ma sto da li ce prestici Nadala ? Pa on SIGURNO prestize i Konorsa po broju titula do kraja karijere a ne Nadala ! Ubijedjen sam u to..

bane

pre 7 godina

u top10 tenisera koji su osvojili najviše titula u karijeri, ČAK njih 5 je iz Amerike. Više nego trenutno amerikanaca u top100 aktivnih igrača!! Kad se Serena penzioniše, tenis u Americi će biti 83. sport po redu!

Zoran

pre 7 godina

Novak ima 29 godina, ima nesrecu da je stasavao uz Federera, a Nadal je njegovih godina, to govori samo kako je Nadal daleko pre stasao u fenomenalnog tenisera, medjutim da nema Federera, Novak bi odavno bio sa 80 titula. Ipak, sve u svemu je Djokan najbolji i ima jos da igra dosta godina, neka uzima po 5 turnira godisnje, precice i Federera, jer nemislim da ce Fed uzeti jos koji turnir.

Statik

pre 7 godina

Zanimljiva je i cinjenica da je po uspesnostima u finalima Novak ispred Nadala i Federera (136 finala za 88 titula), tu je jos uvek bplji Sampras, a Muster npr ima 39 titula uz samo 8 izgubljenih finala. Inace po procentu pobeda u odnosu na odigrane meceve Novak je prvi sa skoro 82,83% ispred Borga.

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Djokovic je izbio na drugo mesto GOAT liste na Ultimate Tennis Statistics:
http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/goatList
P.S. Ova lista je nesto objektivnija nego 'obicna' Google Spreadsheet GOAT lista jer boduje vise teniskih dostignuca.

ZLOBEX

pre 7 godina

Koliko dečaka na planeti je ikad šutnulo loptu?
SVI.
A koliko ih je makar jednom držalo teniski reket u ruci?
Nekoliko MILIJARDI momaka bi možda bili bolji teniseri od par hiljada dečaka iz imućnih porodica.
Najbolji je samo Lionel Mesi.

tester

pre 7 godina

LJUDI!! kad se javi hejter (a znamo ih, makar I promenili nick!),
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!! (ok, pluseve ce davati jedni drugima)

ajde mali test: evo, ja sam recimo dzumko ili mickeyy!

-konkurencija je nikakva I novak nema pojma, samo prebacuje lopticu.
(test hejter, 9. maj 2016 11:13)
# Link komentara



Preporučujem (+6)

Ne preporučujem (-13)

- rekao bih da test nije uspeo. devetnaestoro (do sada) nije shvatilo poruku.

Melenci

pre 7 godina

delboj,ili je ovaj treci mladji,nekoliko godina,sada je u punoj snazi bas kao sto je bio nekada bas u tim godinama prvi harao tenisom.Sto se drugog tice rano je poceo da osvaja sve,trosio se nesebicno cesto preforsirao telo i nastale su povrede.Ovaj treci je isao korak po korak,sporije,da bi danas bio to sto jeste najbolji na svetu gotovo dve godine.Sigurna sam da ce Nole prestici Nadala,kao i Federera po GS.Samomnajvaznije od svega je da ga zaobilaze povrede.Tako da ne mozes sporiti Noletovu dominaciju koja je tako ocigledna.Nije Nole kriv za Rafine povrede ili za starost Federera.

Суадац Дред

pre 7 godina

Када видем коментари од толики самозвани стручњаци дође ми да се убијем...мрш бре јуче ст још хркљуш играли, а данас све о тенису знате

X

pre 7 godina

Hahaahha @test hater dobi vise minusa nego pluseva... Nema nama pomoci... Ignorisite mrzitelje - vasa paznja im daje na znacaju.. Ako ne shvatatw samo nemojte lupati ni plus ni minus i znajte da cinite dobro. Jednostavno preskocite, ne citajte.

raja babeja

pre 7 godina

Čemu poređenja po ukupnom broju titula; zašto se ne napravi paralela sa osvojenim turnirima ( po vrednosti ), jer, postavlja se pitanje koliko je kod ovih drugih titula sa turnira manje kategorije?!

test hejter

pre 7 godina

LJUDI!! kad se javi hejter (a znamo ih, makar I promenili nick!),
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!! (ok, pluseve ce davati jedni drugima)

ajde mali test: evo, ja sam recimo dzumko ili mickeyy!

-konkurencija je nikakva I novak nema pojma, samo prebacuje lopticu.

Maksa

pre 7 godina

Nole će sigurno biti bolji i od Nadala,
Federera ... a u naredne dve godine i
J,Konorsa (ako Bog da) ... a ako sve
bude kako treba onda ove, sledeće i
eventualno 2018 po jedan godišnji slem ...

ika

pre 7 godina

ima li neka objedinjena lista što se tiče samo masters turnira (ako se uzme period i pre 90-tih, tada su to bili valjda gran pri turniri, pa i pre toga još iz 70-tih)

Đole

pre 7 godina

Mastersi nisu merilo ni za šta, osim konstantnosti forme. GS i OI je ono gde veliki dokazuju da su najveći. To sve imaju samo Nadal i Agasi. Novak će osvojiti sve GS, verovatno i kalendarski, ali za olimpijsko zlato u singlu je šansa samo u Riju. Nema popravnog. Ako je propusti, nabiće sebi komplekse kakve sad ima Federer i koji oteže očigledni kraj karijere zbog tog olimpijskog zlata.

delboj

pre 7 godina

Moje mišljenje je da je to već iza nas. Naime, na ovoj listi imamo trojicu aktivnih igrača, od kojih je jedan osvojio većinu trofeja dok druge dvojice nije bilo, drugi, šljaker, dok nije bilo trećeg, a ovaj treći, sve je osvojio uz aktivnu igru prve dvojice - to je fantastično.
(onako, 9. maj 2016 12:47)
Ili je ovaj treci poceo da osvaja trofeje kad je ovaj prvi zasao u penzionerske godine, a ovaj drugi od povreda nije igrao maltene dvije godine.

- Radio

pre 7 godina

@raja babeja
To ce Nole na kraju karijere i uraditi ako bude zeleo. Pojavis se u Cekrcicima, upises titulu i capis novac. Taj ukupan broj titula raste najvise pred kraj karijere, jer i onako nemas izbora da pobedis veci turnir, a na ovim malim je slaba konkurencija.

ZLOBEX

pre 7 godina

Koliko dečaka na planeti je ikad šutnulo loptu?
SVI.
A koliko ih je makar jednom držalo teniski reket u ruci?
Nekoliko MILIJARDI momaka bi možda bili bolji teniseri od par hiljada dečaka iz imućnih porodica.
Najbolji je samo Lionel Mesi.

delboj

pre 7 godina

Moje mišljenje je da je to već iza nas. Naime, na ovoj listi imamo trojicu aktivnih igrača, od kojih je jedan osvojio većinu trofeja dok druge dvojice nije bilo, drugi, šljaker, dok nije bilo trećeg, a ovaj treći, sve je osvojio uz aktivnu igru prve dvojice - to je fantastično.
(onako, 9. maj 2016 12:47)
Ili je ovaj treci poceo da osvaja trofeje kad je ovaj prvi zasao u penzionerske godine, a ovaj drugi od povreda nije igrao maltene dvije godine.

Суадац Дред

pre 7 godina

Када видем коментари од толики самозвани стручњаци дође ми да се убијем...мрш бре јуче ст још хркљуш играли, а данас све о тенису знате

Đole

pre 7 godina

Mastersi nisu merilo ni za šta, osim konstantnosti forme. GS i OI je ono gde veliki dokazuju da su najveći. To sve imaju samo Nadal i Agasi. Novak će osvojiti sve GS, verovatno i kalendarski, ali za olimpijsko zlato u singlu je šansa samo u Riju. Nema popravnog. Ako je propusti, nabiće sebi komplekse kakve sad ima Federer i koji oteže očigledni kraj karijere zbog tog olimpijskog zlata.

Vlada

pre 7 godina

ako ovako nastavi ja sam ubedjen da novak moze do drugog a verovatno i do prvog mesta.jos je mlad,samo nek ga posluzi kondicija,znanje i sreca i za koju godinu eto njega na prvom mestu sa 110 titula

kss

pre 7 godina

Zbog cega Lendl nedostizan? Pricamo u futuru - Novak ce do kraja godine sigurno biti na 69 ili 70, dakle da bi ga stigao, trebace mu 26. Novak ce od sledece sezone imati 30 godina, dakle jos 3 vrhunske i jos jednu do dve gde ce sigurno osvojiti jos nesto. Po svim parametrima (konkurencija, psiha, Novakovo telo...) on ce sledece dve sezone sigurno zadrzati ritam od 10 turnira godisnje (GS+Mastersi+ATP500/250) znaci nskon te dve godine, realno je ocekivato 90. Neka u trecoj krene pad i neka osvoji samo 4 - 94 ukupno. Na kraju dolazimo do zakljucka da ce mu u poslednje 2-3 "penzionerske" sezone trebati 2-3 trofeja (maksimalno 4), sto je itekako realno, ako vidimo da Rodzer i dan danas, sa 35-36 (on vec sad ima godinu vise nego sto sam ja racunao Novakov razlaz sa tenisom osvaja po 3-4 turnira godisnje.

kaokakao

pre 7 godina

Svaki dan tekst o tome da li ce Djokovic prestici ovoga ili onoga. Daj da gledamo tenis i uzivamo. Nije vise Novak ni tako mlad i ne ocekujte vjecno da igra ovako.

GOAT lista

pre 7 godina

Ja priznajem samo Rodzerovih 88, ovi koji su iznad su igrali 40. turnira godisnje, sasvim je normalno da u najboljim sezonama mogu ubosti i do 15. titula. Mogao je tako i Djokovic da se forsira da igra 30. turnira godisnje, sigurno bi imao sada preko 80. titula, ali bi imao manje znacajnih turnira, jer se danas svi veliki igraci cuvaju samo za velike turnire i kada bi igrao sa njima onda dolazi do izrazaja svezina i umor. Tako da je smesno usporedjivati, to su dva razlicita vremena kada je bio drugaciji i ne mnogo naporan tenis.

miki

pre 7 godina

ovo je glup rekord ne moze da se poredi federevovih 20 titula iz 250 serije i novakovih 30 mastersa, da se ne racunaju ti 250, Novak bi bio ubedljivo prvi

test hejter

pre 7 godina

LJUDI!! kad se javi hejter (a znamo ih, makar I promenili nick!),
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!! (ok, pluseve ce davati jedni drugima)

ajde mali test: evo, ja sam recimo dzumko ili mickeyy!

-konkurencija je nikakva I novak nema pojma, samo prebacuje lopticu.

llopez

pre 7 godina

to nije bitno, niti Novak na taj nacin razmislja ... on se krece kroz zivot dan po dan, trenutak po trenutak pa sta bude ... zamislite da on danas ima bar 5 intervjua, jedno 6 sati treninga, svoje familijarne obaveze i bas razmislja o Rafi i njegovim rekordima ... zar Jordan ima najvise titula? nema, pa je najveci ikad sportista svih vremena ... samo neka Nole nastavi ovim tempom jos 2,3 godine to je dovoljno da bude najveci u teniskoj istoriji ...

anica

pre 7 godina

Velika je ovo godina.
Tu je sansa da veze sva cetiri GS, OI, Sinsinati. Ako neko moze sve to da osvoji, to je Novak...
Mislim da ce Nole prestici Nadala u GS iduce godine...sigurno.
Mastersi, h2h, broj nedelja na prvom mestu, zavrsni masters...sve je tu.
Zelim ti Novace da nam jos dugo godina ulepsavas nedelje i jutra ponedeljka...da nam svima sija sunce radosti dugo.
SRECNO PONOSU!

šetač

pre 7 godina

Zavisi koja kategrija se gleda, za mene je već sada ispred. Statistika velikih turnira odnosno najvažnijih trofeja: 1. Rođa 47 (17 GS, 6 WTF i 24 mastersa), 2. Nole 45 (11 GS, 5 WTF i 29 mastersa), 3. Rafa 43 (14 GS, 1 OI gold i 28 mastersa). Rođi fale OI, Rafi fali WTF a Noletu RG. Nole je najbliži da uzme sve masterse, što je jednako teško kao uzeti sva četiri GS.

Maksa

pre 7 godina

Nole će sigurno biti bolji i od Nadala,
Federera ... a u naredne dve godine i
J,Konorsa (ako Bog da) ... a ako sve
bude kako treba onda ove, sledeće i
eventualno 2018 po jedan godišnji slem ...

WTA

pre 7 godina

Ono što je relevantno u nadmetanju karijera su gren slemovi i eventualno mastersi kod muškaraca, odnosno premijer mandatori turniri kod žena. Neko može da igra beskonačan broj manjih turnira i osvaja titule a da na onim većim gubi od najboljih, a ipak ih prestigne po broju titula. Primer je Karolina Voznjacki, koja ima mislim 24 titule i nijedan slem, pa da li je to čini većom teniserkom od Kvitove, Azarenke, Ivanovic, Li... Koje sve imaju manje titula od nje, ali sve one imaju po jedan ili dva gren slema i mnogo više osvojenih premijer turnira od Voznjacki, koja je bar pola svojih titula osvajala na onim najmanjim, internacional turnirima,gde pobeda donosi 280 poena. Po meni ovaj kriterijum je više odraz neke konstantnosti, ne toliko kvaliteta. Naravno, ne kazem da se isto moze tvrditi za ovu listu muškaraca, ali u oba slučaja mislim da je važnije osvajati gren slemove i najveće turnire.

stiven

pre 7 godina

stize ga najkasnije za godinu dana. a ako se ovde računaju trofeji i sa turnira atp500 i atp250, skrcace ih sve! za 4-5 godina kad bude poceo da igra i manje turnire, ako bude hteo, isto ce osvajati 7-8 trofeja godisnje!

Zoran

pre 7 godina

Moje mišlenje:
-Isti ili približno:
1)GOAT lista
2)Broj Mastersa
3)Međusobni dueli
-Prednost Nadala:
1)Broj GS 14:11.
-Prednost Đokovica:
1)Broj nedelja kao Broj 1
Novak 190 Nadal 140.
2)Broj Z.Mastersa 5:0.
Po ovome Nadal je sustignut.

Popek

pre 7 godina

Ne mora nikog da prestiže po meni je bitno samo da osvoji Rolan Garos i Sinsinati i mislim da će biti to to mislim da su za Rolan Garos šanse sada veće zbog titule u Madridu

dBase

pre 7 godina

Ako postoji podatak iz baze, neka izdvoji iz svakog tenisera za osvojenih :
GS, master 1000, 500, 250 pa cemo videti sta ko zasluzuje. Siguran sam kada se napravi novih rasporeda po toj kvalikifaciji bice pomerena lista.

Branko

pre 7 godina

Ne samo da ce prestici Nadala nego ce postaviti novi rekord koji niko nikada nece prestici, jediono ako se ne rodi neki "superman"!!! Nole je sagradjen kao Stradvarijeva violina, psiholoski JAK i ima POBEDNICKI DUH - smrtonosna kombincija za njegove prtivnike.
Branko (Teniser) iz Amerike

Zoran Bugarinovic

pre 7 godina

do kraja godine stize nadala , a po zavrsetku karijere imace 116 titula ukupno .najbolji je teniser svih vremena ,i volim ga vise nego SRBIJU.

anica

pre 7 godina

(GOAT lista, 9. maj 2016 10:24)
Federeru svaka cast na 88 titula, ali ako je neko jurio nize kategorije turnira to je on, ima 40.
Novak ima 19...od toga samo 7(sedam) ATP 250. Novakove titule su puno vrednije. S'obzirom da je stariji 6 godina, kada izuzmemo te GS, nije se nesto usrecio.

Djuka Cg

pre 7 godina

Ma sto da li ce prestici Nadala ? Pa on SIGURNO prestize i Konorsa po broju titula do kraja karijere a ne Nadala ! Ubijedjen sam u to..

Ivan

pre 7 godina

Do kraja godine prestoze Nadala, iduce McEnroea, a do kraja karijere i Federera. Ali jos vaznije, mislim da ce u naredne 3 sezone sustici i Federera po broju slemova.

Bill

pre 7 godina

Ne znam za Konorsa i Lendla, ali Federeru je ocigledno bio kvantitet cilj dok je kod Noleta kvalitet. Feki za 17 godina karijere ima 24 mastersa i 17 grend slemova, to su 41-a najveca dostignuca u tenisu, i jos 47 manjih (500-ice, 250-ice) Nadal 28 mastersa, 14 grend slemova, to je 42, dakle ima 17 ovih manjih turnira, jasno je da puca na kvalitet a Nole sa jos manje titula (64) ima 11 grend slemova, 29 mastersa, to je 40 najboljih titula u tenisu, sa najkracom karijerom, takodje kao i Rafa puca na kvalitet a ne na kvantitet, s tim sto mastersi cine skoro polovinu njegovihvih trofeja. S obzirom da u poslednjih 5 godina ovaj osvaja ko pretplacen realno je i za ocekivati je da uskoro vidimo i zvanicno drugaciju statistiku od prikazane. Idemo Nole, pasce i taj RG samo guraj.

pedja

pre 7 godina

zreba uvesti bodovne kategorije za sve tirnire koji su odvojeni. npr gs 10 poena masters 7 turniri 500 5 250 3 i celindzeri 1. za vecnu listu pomnoziti i sabrati i to je to kada je rec o nacinu izbora ko je najbolji. to je Nole i zato oni ne smeju da uvedu vecitu rang listu... sve ostalo znate

mile

pre 7 godina

Nole igra samo 1000+ turnire, uz 1-2 od 500, a ovi sa vrha liste su cepali i manje turnire redovno. Nije to bas isto. Ko sto rece neko, neka im sumiraju bodove po danasnjem rejtingu turnira, tako se moze dobiti koloko toliko realna lista svih vremena.

onako

pre 7 godina

Moje mišljenje je da je to već iza nas. Naime, na ovoj listi imamo trojicu aktivnih igrača, od kojih je jedan osvojio većinu trofeja dok druge dvojice nije bilo, drugi, šljaker, dok nije bilo trećeg, a ovaj treći, sve je osvojio uz aktivnu igru prve dvojice - to je fantastično.

đoković je, već, bolji od svih

pre 7 godina

Hoce! Pogotovu titule na Rg! Lol
(Jumko, 9. maj 2016 10:15)

dao sam jumku preporuku, filantrop sam a to je jedini način da se i on malo poraduje.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Ako ga posluzi zdravlje, zadrzi potpunu koncentraciju i posvecenost ima apsolutno sve šanse! Ovo sto Novak radi zadnjih godina je nezapamceno! Hvala za sve lepe trenutke i srecno Nole!!!

Rale

pre 7 godina

Kao što je prethodno diskutovano, važni su samo "veliki turniri":GS, FT,Masters 1000 i olimpijski turniri, pa je redosled sledeći:
1. Rođo.........47 titula,
2. Nole.........44 " ,
3. Rafa.........42 " ,
pa se već u ovoj godini može očekivati da NOLE bude prvi, sa još najmanje 2-3 godine kao prvi na svetu i koliko titula??

Dott

pre 7 godina

Za mene nije upitno hoce li prestici Nadala sa brojem titula, hoce, a verijem i po broju GS titula takodje.
Pitanje na mestu je hoce li ga Federer ikad gledati u ledja po tim glevnim parametrima, a tu su broj titula, broj GS trofeja i broj nedelja na broju jedan teniskearmade.
Samo nek je Novak nama zdrav i nista nece biti nemoguce...

NI

pre 7 godina

Ako osvoji ove godine Rolan Garos, ubedjen sam da za njega nece biti vise granica. Videcete, kad ili ako osvoji ove godine RG, osvojice bar jos jednom ili dva puta, jer ce da slomi tu mentalnu barijeru. A i Sinsinati ce da dodje u njegove ruke, samo lagano :)

tester

pre 7 godina

LJUDI!! kad se javi hejter (a znamo ih, makar I promenili nick!),
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!! (ok, pluseve ce davati jedni drugima)

ajde mali test: evo, ja sam recimo dzumko ili mickeyy!

-konkurencija je nikakva I novak nema pojma, samo prebacuje lopticu.
(test hejter, 9. maj 2016 11:13)
# Link komentara



Preporučujem (+6)

Ne preporučujem (-13)

- rekao bih da test nije uspeo. devetnaestoro (do sada) nije shvatilo poruku.

rejnald

pre 7 godina

Ако бог да престиже га Новак већ ове сезоне по броју укупних титула, остало је још 10 велики турнира(3ГС,5мастерса,завршни мастерс,ОИ),само од тих 10 Ноле може комотно да узме 7-8,Надал тешко и тај 1 јер је већ узео МК што значи да је пребацио
свој просек од прошле године 0!
Од турнира из серије 500 и 250,Ноле ће бранити Пекинг, Надал Хамбург и Квинс...
На крају ове сезоне обоица ће имати преко 70 освојених турнира, с тим што ће Ноле имати сигурно 5 мастерса више и надамо се бар изједначен број ГС 14?

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Big Titles (Grand Slam, Tour Finals, Masters, Olympics):
1. Federer 47
2. Djokovic 45
3. Nadal 43
...
4. Lendl 35
5. Sampras 30
6. McEnroe 29
7. Borg 28
8. Agassi 27
9. Connors 26
10. Becker 22

pih

pre 7 godina

Nadala ce prestici Filip Krajinovic koji igra 250 poena turnire. Ko jos ide po Juznoj Americi i Istambulu i u finalu igra protiv Santiago Giralda osim Nadala i Federera.

gradinar

pre 7 godina

Ma ukupan broj ATP titula je skroz nebitan...
Od svih kriterijuma, Novak je u ovom najslabiji, jer retko igra male turnire. Konors i Lendl su igrali gomilu malih turnira (250 i 500), jer se u ono vreme moglo tako, pa su nakupili titule zahvaljujući kojima su na 2. i 3. mestu GOAT liste. Ali... niko njih ne svrstava ni u najvećih top 5 svih vremena jer imaju samo po 8 GS titula.

Mag

pre 7 godina

Federeru se nije priblizio iz prostog razloga jer Federer ima sijaset turnira iz kategorije 250 i 500. Novak s druge strane sve zajedno nema 5,6 takvih titula sve sami slemovi. mastersi i zavrsni mastersi.

lleonid

pre 7 godina

На 29.рођендан
Надал је имао 65 титула,Федерер 62 а Ноле 64.Уколико Ноле освоји Рим стигао би Надала јер се финале Рима завршава пре Новаковог 29 ог рођендана.С тим што Новак има веђи број важнијих турнира.

Zoran

pre 7 godina

Novak ima 29 godina, ima nesrecu da je stasavao uz Federera, a Nadal je njegovih godina, to govori samo kako je Nadal daleko pre stasao u fenomenalnog tenisera, medjutim da nema Federera, Novak bi odavno bio sa 80 titula. Ipak, sve u svemu je Djokan najbolji i ima jos da igra dosta godina, neka uzima po 5 turnira godisnje, precice i Federera, jer nemislim da ce Fed uzeti jos koji turnir.

Zlatan Čučić

pre 7 godina

Novak je jedinstvena pojava u istoriji sporta u našem regionu, a sada več i u svjetskim okvirima. On je za mene nešto kao što je pojava Nikole Tesle u elektrotehnici. Do sada sve radi jako pametno i ne bi bilo nikakvo čudo da dostigne i prestigne vlasnike trenutnih rekorda. Jedan po jedan oni če pasti sigurno. Ja uživam navijajuči za njega.
Zlatan iz Sarajeva.

vv

pre 7 godina

Sasvim je očekivano da prestigne Rafu tamo gde se najviše broji- na grend slemovima. Što se tiče Federera, neće biti lako ali itekako je dostižno- fali mu 6, ako se uzme u obzir da je 6 godina mlađi a da godišnje imamo 4x slem- čak i vrlo očekivano. Ogroman korak ka tome je načinjen kada je upravo Fed zaustavljen u finalima W 2014, W 2015 i USO 2015. Na ruku Noletu ide činjenica da najveći rivali padaju u nivou igre. Isto kao što je, recimo, Rodžer, imao jedan period kad je mogao jeftinije da žanje trofeje, sada se namestila situacija Novaku i ako je. Uporedite magičnu (i meni nezaboravnu) 2011-tu, kada je Nole postao broj 1 - mečevi su bili dosta teži, više znoja i neuroze, a povrh svega je on danas još za jedan stepenik bolji igrač nego tada, što se ne može reći za konkurenciju.

X

pre 7 godina

Mozda nece imati titula al hoce poena i najbitnijih trofeja. Ako ovu godinu uzme ponovo 3 gs, pa i 2 onda je naso recept za konstantno dobru formu. Po svoj ovoj prici( svi se nadaju da ce Novaku pasti nivo igre), zakljucuje se da je najteze zadrzati visok nivo, a ne doci do njega, tako da cemo vidjeti da li je naso recept.

Nolefan

pre 7 godina

Nadala moze da prestigne ali to nije bitno.Novak igra samo Masterse i GS i dva iz serije 500 (Dubai i Peking) Ranije su igraci igrali sve pa i danas. Nadal igra i 250 i 500.Rodzer takodje

Nikola

pre 7 godina

Uvek se potenciraju neki rekordi, a to ne oznacava uvek najboljeg. A i ne postoji kategorija koja oznacava najboljeg, pogotovo sto je to sport bez svetskog rekorda. Npr. Bolt je najbrzi covek svih vremena na 100m i tu nema dileme, a npr. Lewis je covek sa najvise olimpijskih titula, sto je rekord za sebe, pa je za nekoga on najbolji, ako razmislja da mu je bio potreban dugi niz godina vrhunske spremnosti, a Bolt sa svojim rekordom moze da zavrsi karijeru i bice najbrzi na planeti puno narednih godina. A zamislite pricati o najboljem u tenisu... Nole je vec ziva legenda tog sporta i najdominantniji teniser svoje ere, sa jos nekim rekordima, za nekoga najbolji, za nekoga ne, ali da je svima nama koji navijamo za njega obelezio deo zivota, tu nema dileme. Moci cemo da kazemo svojoj deci "eh, ne secate se vi Noleta, kako je taj covek igrao" :)

amsterdam

pre 7 godina

Po mom nekom misljenju,najbitnije su 3 kategorije:1.GS,2. Mastersi,3.broj provedenih nedelja na prvom mestu. Sad za sad Novaku sve ide kako treba i misljenja sam da ce do 2020 igrati vrhunski tenis. E sad racunajte koliko bi tu moglo da se nakupi "svega i svacega" :-)

Srki

pre 7 godina

Nadala sa 69? Pa realno pitanje bi bilo da li ce stici i prestici Federera. Verujem da u naredne 3 godine moze po 6-7 trofeja godisnje da osvaja i jos 2-3 posle toga, tako da je pitanje samo da li ce Federe osvojiti jos neku titulu. Nadala je realno da stigne pocetkom sledece sezone. Mislim da je realno da ima oko 90 osvojenih turnira na kraju karijere.

Diego Mustapha

pre 7 godina

Ovu i narednu godinu maksimalnom snagom i uz malo sreće u trideset trećoj godini života može se lagano povući kao najbolji u istoriji.Mislim da i on to zna.Biće jako, jako teško ali sa druge strane i prilično lako dostižno ako se sve poklopi kako treba, prije svega zdravstveni bilten.

NikolaKG80

pre 7 godina

Nije svaki rekord istog značaja, ovaj je realno manje bitan, posebno kad se ima u vidu koje je titule i koliko puta uzimao Jimmy Connors. Pregled njegovih titula je ispod.

Albany, US (1)
Australian Open (1)
Baltimore, US (1)
Birmingham, UK (1)
Birmingham, US (6)
Boca Raton, US (1)
Boca West, US (1)
Boston, US (1)
Brussels, Belgium (1)
Cincinnati, US (1)
Cologne, West Germany (1)
Columbus, US (3)
Dallas WCT Finals, US (2)
Denver, US (3)
Dorado Beach,US (1)
Guangzhou (1)
Hamilton, Bermuda (1)
Hampton, US (4)
Hong Kong (1)
Indianapolis, US (4)
Jacksonville, US (1)
Johannesburg, South Africa (2)
La Quinta, US (3)
Las Vegas – WCT Challenge Cup, US (1)
Las Vegas, US (4)
Little Rock, US (1)
London – Dewar Cup, UK (1)
Los Angeles, US (4)
Manchester, UK (1)
Maui, US (2)
Memphis, US (4)
Monterrey, Mexico (1)
Nassau, Bahamas (1)
North Conway, US (3)
Palm Springs, US (1)
Paramus, US (1)
Philadelphia, US (4)
Quebec, Canada (1)
Queen's Club, UK (3)
Roanoke, U (2)
Roanoke, US (3)
Rotterdam, Netherlands (2)
Salisbury, US (3)
Salt Lake City, US (2)
St. Louis WCT, US (1)
Stowe, US (2)
Sydney Indoor, Australia (2)
Tel Aviv, Israel (1)
Tempe, US (1)
Tennis Masters Cup, New York (1)
Tokyo Indoor, Japan (2)
Toulouse, France (2)
Tulsa, US (1)
US Open (5)
Washington, US (3)
Wembley, UK (2)
Wimbledon (2)

Sasa_ns

pre 7 godina

Ovo sto ste naveli kao statistiku je potpuno irelevantno ako gledamo samo po broju titula kao sto ste vi ovde uradili. Mislim da Federer ima dosta vise manjih titula (serija 250 itd) od Djokovica. Taj podatak nam je bitan da bi videli ko je ko mada je stvar prilicno jasna. Federer jos uvek najvise GS-ova, Djokovic najvise mastersa. Ostalo se manje vise ne racuna (mislim da je i na zavrsnim turnirima Djokovic pri vrhu). Ali boze zdravlja, Nole ce biti najveci ikada. Pricamo o open eri, ovo pre se ne racuna previse jer je nivo tenisa daleko veci.. pozdrav

X

pre 7 godina

Hahaahha @test hater dobi vise minusa nego pluseva... Nema nama pomoci... Ignorisite mrzitelje - vasa paznja im daje na znacaju.. Ako ne shvatatw samo nemojte lupati ni plus ni minus i znajte da cinite dobro. Jednostavno preskocite, ne citajte.

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Djokovic je izbio na drugo mesto GOAT liste na Ultimate Tennis Statistics:
http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/goatList
P.S. Ova lista je nesto objektivnija nego 'obicna' Google Spreadsheet GOAT lista jer boduje vise teniskih dostignuca.

GOLD

pre 7 godina

Jao kakva beznacajna kategorija rekorda. Kako kome odgovara.
Onda i meni odgovara da iznesem i cinjenicu da smo Nadal i ja podjednako uspesni ako krenemo od juce. A i Nole je 64 puta uspesniji od Nadala ako se igra samo sa desnom rukom.
Zna se sta se najvise racuna: GS, Masters, Zavrsni Masters i kolicina nedelja kao br. 1.

danix

pre 7 godina

Treba izvrsiti kategorizaciju osvojenih turnira na one iz GS,Mastersa 1000,500,250,Celendje,pa reci koliko je neki igrac osvojio turnira i iz kojih kategorija?
Cak mislim da bi trebalo svakoj kategoriji turnira odrediti broj poena pa zbirom poena dobiti rang listu.Ne mogu se mijesati jabuke i kruske,turniri u Istanbulu i Bazelu sa,recimo,IW i Majmijem.

Mrmac

pre 7 godina

Federer je prvu titulu osvojio pre petnaest godina,Nole pre deset.Znaci bilans cemo svoditi 2021.,polako,gde zurite?Ako da Bog da ga zdravlje posluzi oduvace ih sve i postati numero uno svih vremena.

Dragan Lo

pre 7 godina

Da ga posluži zdravlje, kada si u vrhu teniske istorije, nije ni bitno jesi li stepenik više ili niže. Zdravlje i faktor volje Noleta će smestiti tačno tamo gde treba biti.

saeKn

pre 7 godina

Apsolutno se slazem da su Dokovic, Nadal i Federer na ovoj listi vec top 3 ostali igraci su osvajali nizerazredne turnire. Sto se tice Nadala kakve veze ima sto je uzeo vecinu na sljaci osvoio ih je zasluzeno. Novak da bi bio bolji mora da ga prestigne.

bane

pre 7 godina

u top10 tenisera koji su osvojili najviše titula u karijeri, ČAK njih 5 je iz Amerike. Više nego trenutno amerikanaca u top100 aktivnih igrača!! Kad se Serena penzioniše, tenis u Americi će biti 83. sport po redu!

Statik

pre 7 godina

Zanimljiva je i cinjenica da je po uspesnostima u finalima Novak ispred Nadala i Federera (136 finala za 88 titula), tu je jos uvek bplji Sampras, a Muster npr ima 39 titula uz samo 8 izgubljenih finala. Inace po procentu pobeda u odnosu na odigrane meceve Novak je prvi sa skoro 82,83% ispred Borga.

ika

pre 7 godina

ima li neka objedinjena lista što se tiče samo masters turnira (ako se uzme period i pre 90-tih, tada su to bili valjda gran pri turniri, pa i pre toga još iz 70-tih)

Coa

pre 7 godina

Da budemo fer, ne znam za stariju gospodu, ali Rodzer od 2012. nije casno nista osvojio, Roterdam, Stokholm samo je sakupljao 250-ice ne bi li imao veci broj titula a realan broj je nekih 75. Uz svo duzno postovanje prema najtrofejnijem ikada!

Melenci

pre 7 godina

delboj,ili je ovaj treci mladji,nekoliko godina,sada je u punoj snazi bas kao sto je bio nekada bas u tim godinama prvi harao tenisom.Sto se drugog tice rano je poceo da osvaja sve,trosio se nesebicno cesto preforsirao telo i nastale su povrede.Ovaj treci je isao korak po korak,sporije,da bi danas bio to sto jeste najbolji na svetu gotovo dve godine.Sigurna sam da ce Nole prestici Nadala,kao i Federera po GS.Samomnajvaznije od svega je da ga zaobilaze povrede.Tako da ne mozes sporiti Noletovu dominaciju koja je tako ocigledna.Nije Nole kriv za Rafine povrede ili za starost Federera.

- Radio

pre 7 godina

@raja babeja
To ce Nole na kraju karijere i uraditi ako bude zeleo. Pojavis se u Cekrcicima, upises titulu i capis novac. Taj ukupan broj titula raste najvise pred kraj karijere, jer i onako nemas izbora da pobedis veci turnir, a na ovim malim je slaba konkurencija.

raja babeja

pre 7 godina

Čemu poređenja po ukupnom broju titula; zašto se ne napravi paralela sa osvojenim turnirima ( po vrednosti ), jer, postavlja se pitanje koliko je kod ovih drugih titula sa turnira manje kategorije?!