Utorak, 03.05.2016.

23:30

Lejver: "GOAT"? Novak i Rodžer jednaki

Legendardni Australijanac Rod Lejver smatra da je Novak Đoković izjednačen sa Rodžerom Federerom u borbi za najboljeg igrača svih vremena.

Izvor: ÐN

Lejver: "GOAT"? Novak i Rodžer jednaki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

rex

pre 7 godina

Novak je verovatno najkompletniji teniser u istoriji ali smatram da ga ne bi trebalo izdvajati od ostale dvojice već ih tretirati kao VELIKI TENISKI TRIJUMVIRAT.

Jednostavno obeležili su celu jednu epohu igrajući međusobno bezbroj epskih duela a svaki je igrao na svoj neponovljiv način...

Kad se oni povuku započeće period stagnacije svetskog tenisa. Trebalo bi da smo zahvalni što smo bili u istorijskoj prilici da ih gledamo.

VUK

pre 7 godina

ahahahaha Jumko misli!!!!???? ahahahaha.. umirem od smeha ahahahaha..da bi mislio postoji uslov da imaš mozga!!! Šta ti radiš dečko?

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Kumo anice,
Kada je Federer osvajao GS nije to činio protiv 35godišnjaka sa četvero dece koji tenis igraju polurekreativno, iz zabave, nego protiv mladih momaka željnih dokazivanja! I nije gubio od Veselih Fratangela, nego im je zabijao i po 50 vinera, zna Vuk, on to prati...

majtimajk

pre 7 godina

skracenica druze, skracenica! (Greatest Of All Times)

p.s. u medjuvremenu si dobio verovatno 20 odgovora, al' ajde, ne kosta nista!

VUK

pre 7 godina

@ ŽIVADIN(O).. oprosti.. nisam znao da srpski nacionalnosti ZABIJAJU winere i golove! Šta se čupaš? nisi bio oprezan i omakloti se.. napisao si ono što i govoriš.. nemoj da te je sramota maternjeg jezika.

lleonid

pre 7 godina

ATP LISTA je zakon!
Tacka.
(Mare,NS, 4. maj 2016 00:23)
Мислим да је то делимично иситна јер по мени је много бољи ТБ ранкинг.По њему се упоређују тенисери који су играли и пре опен ере.Нпр.Новак је у фебруару ове година имао ТБ ренкинг 20280!Иза је Кен Розвел са 19518 а Федерер никада није прешао 19 000.Можеш да провериш на thetennisbase.Позз

Jednorog68

pre 7 godina

Univerzalna ljudska osobina:

Kad odgovara statistika - odlično!
Kad odgovara umestnički dojam - odlično!

Mislim da Lejver ovoga puta bira drugo i to nije neispravno.On čak to i ne krije, govori o svojoj fascinaciji i ne spominje statistiku.

Ipak, relevantna ja GOAT lista, gde Novak ne stoji loše, ali nije ni na prvom, ni na drugom mestu.

Jednog dana, ko zna...

anica

pre 7 godina

(ŽIVADIN(O), 4. maj 2016 12:02)
Ti i ovaj sto poredi Mareja i Novaka zajedno pod ruku pa u kafance, kad Srbin osvoji sve slemove ove godine i plus OI. Dzabe se nerviras.
Sram vas bilo do koje mere idete sa omalovazavanjem, odlicno znate sta Novakovi navijaci pricaju, i da ne moze da se poredi Marej sa Noletom, nikako! Ako Novak nije bolji od Federera onda je sigurno egal...svidelo se to nekome ili ne.
Lako je njemu bilo kad se nafatirao gren slemova dok su mu protivnici bili znamo ko...lako je bilo kad je RG osvojio znamo na koji nacin. Postujem njegovu karijeru, igra najlepsi tenis, ima sta da se vidi...ali preteraste vise sa tim idealizovanjem. Pominjes broj vinera...to je normalno, Novak je strasan defanzivac i on balansira udarce, nije neophodno da ripa koliko moze pa da ima ucinak 50v/50error..cemu to? On je veliki zato sto i sa sedam vinera pobedjuje i sa 25...kapiras li bivsi kume?

bradati Bill

pre 7 godina

Sa 6 grand slamova manje, mnogo tjedana manje na broju 1 i bez RG nikako ne može da bude u istoj rečenici s Federerom ma koliko to neki htjeli. Možda ga u budućnosti pretekne, ali za sada je debelo iza. Novak je još uvijek i iza Nadala jer 3 grand slama i RG nisu malo. Možda će i njega da pretekne, ali za sada je iza. U sportu je sve jasno i egzaktno, ko ima bolje rezultate, taj je bolji, a ovi koji imaju slabije rezultate slobodno mogu da se tjese "umjetničkim dojmom" sve dok ne preteknu po rezultatima onog ispred, a kad to njihov ljubimac postigne , zanimljivo da ta kategorija "umjetničk i dojam" brzo nestane i odjednom rezultati postaju jedino mjerilo.

JaracGoat

pre 7 godina

Ma sta je ovim teniserima sa tim jarcima?

Goat (jarac na eng.), goat pa goat, jel to ko je najbolji on je kao predvodnik (jarac - predvodnik, kao bik ili ovan?) pa stoga goat?


Msm takmice se ko ce da bude veci jarac, ne razumem ko ima zelju da ga nazivaju jarcem.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

A kakve su šanse da nekog tenisera koji ima puno manje osvojenih turnira od Novaka i npr 5 osvojenih GS uvaženi komentatori prihvate kao boljeg od Novaka? Dajte ljudi, malo ozbiljnosti...

gradinar

pre 7 godina

Kada uzmemo sve relevantne kriterijume, Novak se nalazi od prvog do devetog mesta (kako po kom kriterijumu). Po broju mastersa deli prvo mesto i po procentu ostvarenih pobeda je na prvom mestu (odnos pobeda i poraza).
A aktuelna GOAT 2 lista je preuređena pre par meseci i mnogo je bolja od prethodne, jer je napravljena veća razlika između bitnih i nebitnih turnira. Tu je Novak na mestu br. 5, tako da mu treba još puno rada da dođe na prvo mesto. Mislim da će Federer, Nadal i Novak na kraju karijere deliti prva tri mesta. To je pametnom dovoljno kad pričamo o konkurenciji i u kakvoj eri tenisa smo živeli. Sačekajmo još koju godinu, pa ćemo videti.

Inače, možda bi B. Borg bio najbolji svih vremena, ali ko mu je kriv što mu je tenis dosadio u 26 godini...

samo nole i niko vise

pre 7 godina

moze ovaj dedica da prica sta hoce ali se zna ko ce biti naj bolji teniser svih vremena ako ne ove godine onda sigurno u godinama koje dolaze eto toliko i mogu svi da crknu od muke

Svete

pre 7 godina

Unapredio tenis? Misliš držanje lopte u igri! Pa nedavno je pobedio u meču u kojem je imao 6 (šest) vinera. Kojom genijalnošću, opiši mi taj veliki poduhvat.
Po moj mišljenju to je sramota za tenis i za broja 1, ko god on bio.

Federer 6 vinera zabije u jednom malo dužem gemu sa nekoliko izjednačenja!
ŽIVADIN(O), 4. maj 2016 10:57)

Novak je svakako unapredio tenis a to ja tebi sigurno necu objasnjavati, ne bi niko drugi trebao to da radi, potrudi se sam da shvatis !

Koliko vinera je Federer imao u finalu AO protiv Bagdatisa 2006 godine, ne znas, o tome ti govorim ali znas da je bas te godine igrao protiv OGROMNOG autsajdera Bagdatisa...!
Ajde kada smo vec kod zabijanja, zabio je Nadalu 30 vinera za nekih 70 minuta na pocetku sezone, da li je to dovoljno ?
Recimo Nadal to nikada nije uspeo da uradi ni na jednom mecu a Novak je radio bezbroj puta, dakle ti mislis da je Nadal sramota za tenis i za bivseg broja 1. a mislio sam da si njegov veliki navijac izgleda da sam bio u zabludi ?!

NEMESIS

pre 7 godina

nisu.. Novak je bolji! samo treba to i da dokaze! da izdrzi do kraja i prestigne i u brojkama! e tad mozete da pricate sta hocete..

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

@vuk,
ha, ha, jesam li to 'optužen' da sam Hrvat?
Ispričavam se, ali nisam!
Niti sam jugonostalgičar, dapače, čak štaviše...

Svete

pre 7 godina

najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.
(svako vreme nosi svoje breme, 4. maj 2016 05:10)

Ne valja poredjenje !
Kao prvo Karl Meloun je samo 2 puta u karijeri izgubio playoff seriju od Jordana a igrao je 20 godina, tako da Jordan nije uzrok njegovog neosvajanja titule, ocigledno je nesto nedostajalo Melounu cim svoju ekipu nije uspeo da dovede do titule, Jordan je recimo 3 puta zaredom gubio od Detroita pa je na kraju uspeo da ih prevazidje...
Drugo, ne mozes poredi timski sport kosarku i individualni tenis !

VUK

pre 7 godina

@ŽIVADIN(O)...uuups.. nijedan Živadin ne zna šta znači pojam ZABITI u sportu a naročito u tenisu. Tako da ŽIVADIN(O) ostavi se ti "novog croata jezika".. Živadini to sigurno ne kuže.. barem nam nemoj danas to zabijati kada je dan sećanja na derbi na Poljudu, kada ste umesto zabijanja, lili suze za Jugoslavijom i Titom!

kompleksi a narocito ovih iz komsiluka su cudo!

pre 7 godina

@ŽIVADIN(O) / DINO ili sta vec

Objasni ti dedici sta i kako i ko je GOAT, sta zna on, ipak si ti "strucnjak". Garant se cesto srecete, pa u pauzi nekog prijema gde su okupljeni teniski strucnjaci, pozovi ga na stranu i objasni. Ima da progleda dedica nakon razgovora sa tobom.

Tenis

pre 7 godina

Rodzer ima vise trofeja iz dva prosta razloga. Prvi je zato sto je iz bogate zemlje,guran od sponzora i nije morao da razmisle napredovati, finansije mu nisu nedostajale, pa nije morao da kasni, a tu je Nole izgubio par godina. I drugi, jos prostiji jer je stariji 6 godina, a Fedeks je poceo i dvije god prije Noleta. Znaci, da rezimiramo, Fedeks je igrao 8 sezona vise od Novaka, vrijeme je na Noletovoj.strani i neka ga Bog i kad dodje dan da okaci reokaciet o klin, kraj njegovog imena ce stajati: Novak Djokovic~GOAT. Ponosimo se sto zivimo u vremenu Novaka Djokovica, naseg idola, sampiona, ljudine, velicine, kralja, borca, humaniste i naseg PONOSA!!!!!

RM

pre 7 godina

Lejver je legenda i svako ima pravo da kaže šta hoće. U svkom sportu se govori o najboljem svih vremena, meni je to malo bez veze - može da se govori o najboljima. Nisam Nadalvo fan, ali ga mnogo cenim i on je prosto nezaobilazan kad se govori o najboljima. Nije slučajno što se Nadal stavlja ispred Samprasa kad se o najboljima govori jer je Nadal kompletniji. Dečko ima dva W, Sampras nijedan RG.Ako tako gledamo, ni Novak sada nije u toj priči, al mislim da će jednom biti . osvojiće valjda RG. Najveći su Federer i Nadal za sada pa po br slemova Sampras dok četvro meso dele Borg, Lejver i Đoković - prethodna dvojica su kompletirali slemove, Đoković zasad nije, najverovatnije hoće i biće jedan od najboljih među prva tri. Čak, Nadal se vratio i realno pre će on da osvoji bar dva slema do kraja karijere nego Federer taj jedan, a iskreno nije ni zaslužio da ga osvoji jer njemu su se, povredama nNadala, kockice slagale. Srećković al ne spori da je veliki. Đoković će izvesno osvojiti više od tri slema samo je pitanje koliko.

Danilo

pre 7 godina

Laver samo nije spomenuo po kojem to kriteriju. Ama baš ni jedan broj ne ide Novaku u prilog! Broj osvojenih najvećih turnira, ukupan. broj osvojenih turnira, broj sedmica na broju 1... E jedino broj osvojenih srednje vrednih turnira tj mastersa, a priznajte da je taj kriterij smešan!

Djordje

pre 7 godina

najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.
(svako vreme nosi svoje breme, 4. maj 2016 05:10)

Koliko vidim ti ovde porediš individualni sport sa timskim nije ti dobar primer za poređenje, nije Džordan sam osvajao titule u Čikagu, tako ni Meloun nije mogao jer nije imao dovoljno kvalitetnih saigrača, osim Stoktona svi su bili prosečni

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

@anica
Unapredio tenis? Misliš držanje lopte u igri! Pa nedavno je pobedio u meču u kojem je imao 6 (šest) vinera. Kojom genijalnošću, opiši mi taj veliki poduhvat.
Po moj mišljenju to je sramota za tenis i za broja 1, ko god on bio.

Federer 6 vinera zabije u jednom malo dužem gemu sa nekoliko izjednačenja!

oglo

pre 7 godina

dzaba se lozimo. sad je stvarno aktuelno medjutim za jedno 10 godina kad se smire strasti samo ce im rodja ostati u secanju i samo ce njega spominjati kao najboljeg. novak mora jos cudo rezultatata da opravi pa da im se zacrta u glavi i popreci kao nezaobilazna stavka u toj prici.

park

pre 7 godina

imate u onoj tabeli za GOAT i tzv ELO listu u kojoj su teniseri rangirani u odnosu na jacinu protivnika koje su pobeđivali. Rodzer je celog zivota mlatio pacere i rangiran je 6. a Nole je broj 1 svih vremena jer je skidao skalpove lavovima

dominus

pre 7 godina

@Mare,NS

Pogledaj ponovo tu GOAT listu, pa ćeš vidit da je merodavna. Malo su je sihronizovali i ubacili još neke parametre. Novakova sezona je najbolja sa 78 bodova, nasuprot Federerove koja ima 73. Novak jedino zaostaje u ukupnom bodovanju, ali sa dobrim izgledima.

Dott

pre 7 godina

Istina mozemo reci, trofej je trofej, Rodzer ih ima najvise i kraj diskusije.
Medjutim mi koji smo svedoci tezine osvajanj tih trofeja, zadrzavamo pravo da nosimo mozda i drugaciji utisak, upravo poput Rod lejvera.
Evo svezeg primera, Nadal je osvojio M.Karlo ove godine, medjutim meni taj trofej nema tezinu osvajanja poput one od prosle godine, zakazao je Novak, ni Vavrinka nije bio na svom nivou, nije bilo ni Rodzera i Nadal je turnir osvojio sa ne bas svojom najboljom igrom na koju smo navikli.
Rodzer je do 2010te 5-6 meceva protiv Novaka dobio na iskustvo iako je Novak u svim tim mecevima pokazivao bolju igru, bio je oduvek dominantniji u razmenama od Rodzera, slobodno mogu reci od 2007me.
Tako da ja zaista nosim utisak da je Novak sustinski bolji teniser od Rodzera. Do kraja karijere, mozda ce uspeti da to i dokaza rezultatima i to onima koji tenis ne prate pasionirano, jer upravo su oni ti koji ce imati nesto protiv svega ovoga sto ja kazem.

kobac

pre 7 godina

Rođa može da osvoji GS samo ako neko odradi posao za njega, odn ako favoriti poispadaju, pa on ostane da igra sa boranijom i dobije ih na iskustvo

Milica

pre 7 godina

umko je admin sa B92, samo lozi raju radi vece posecenosti.
(Gargamel, 4. maj 2016 00:23

Tacno.A i onaj Brondbi sigurna sam da radi kod njih.

svako vreme nosi svoje breme

pre 7 godina

meni su glupe te price najbolji svih vremena. vremena se razlikuju. isto kao kad porede pele i maradonu sa danasnjim igracima. to je neuporedivo. drukciji je tad bio fudbal, drukcije se treniralo, drukciji novac, sportska filozofija, tehnika, sve potpuno drukcije. to vam je isto kao ovi danasnji atleticari, plivaci, itd. stalno se obaraju neki svetski rekordi, kao da su ovi danasnji ljudi fizicki sposobniji od onih nekadasnjih. razlika je samo u tome sto danas ima mnogo raznih supstanci, dopinga, specijalnih nacina ishrane, itd. no to nema puno veze sa samim talentom. djokovic je najbolji svog vremena. suvereno vlada vec punih 4-5 godina, a i pre toga je bio u samom vrhu par godina. obelezio je citavu jednu tenisku eru. porediti i njega i federera sa teniserima iz sasvim drugih era je nerealno. uostalom, ti rezultati cesto su posledica slabe konkurencije tog vremena. neko je mozda bio daleko bolji ali u vremenu jake konkurencije i nije mogao da osvoji ni blizu kao federer ili kao djokovic. najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.

velikoslovog

pre 7 godina

Ovo je VELIKA pohvala! I sve ce biti veci broj svetskih faca koji to tvrde. Nista, jasno je sta Nole mora da uradi. Obavezno RG, idealno Sinsinati i zlato i da drzi ovaj nivo jos 2-3 godine.

pusawienstalwork

pre 7 godina

He, he, najjače je što će sad onaj trol morati da uz M. Delića i F. Lopeza, doda i jednog, ni manje, ni više, nego velikog Roda Lavera!

anica

pre 7 godina

Federer jeste trofejniji..ali nije bolji teniser od Novaka. Nole je usavrsio I podigao tenis na visi nivo...mentalno fizicki tehnicki. Mnogo imaju da nauce od njega.
Roland Garos je prioritet..mora da kompletira slemove. Ponosna sam kad citam ovakve reci o Novaku koje dolaze od istinskih legendi. Uzivajmo ljudi.
NAPRED NOLE MOJ U NOVE POBEDE I ISTORIJU. Srecno protiv malog Hrvata.

Usne_Stjepana_Gnječa

pre 7 godina

svi stručnjaci složni su da je federer najveći svih vremena, ali ipak veću težinu imaju komentati pripadnika nebeskog naroda na b92 koji su prvi put za sport tenis čuli 2007.

Đole

pre 7 godina

Podjednaki, da. Za sada. Prevagu po Federerovom viđenju određuje zlato na olimpijskom turniru. Zato se i vuče po turnirima, odustajući, nadajući se da će proći doping kontrolu do Rija i da će konačno osvojiti zlato u singlu.
Predviđam da se neće očistiti i da neće igrati ni u Riju.

Goki56

pre 7 godina

Za sve one koji zele da procitaju originalni tekst:

http://espn.go.com/tennis/story/_/id/15452386/tennis-rod-laver-comes-goat-novak-djokovic-roger-federer-equal

Carls Nzogbia

pre 7 godina

"Novak i Rodzer jednaki"a Rafa ih zbirno obojicu na Gren slemovima dere 18:6,pa nikako nema logike da su ova dvojica bolja od Rafe,jer da su bolji ne bi onda imali 6:18 na Slemovima.
6:18 bas bode oci,i ta cinjenica nikako ne-dozvoljava da se Rodzer i Novak smatraju boljim igracima od Rafe.

mozda si nekad bio i simpatican, sad si samo jadan i predosadan

pre 7 godina

Sto i rezultati pokazuju!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 3. maj 2016 23:38)

Tako je Jumko! Objasni ti Lejveru i svim ostalim sportskim velikanima da oni pojma nemaju sta pricaju. Samo ti i tvoja zavist i mrznja koja progovara iz tebe na svakoj mogucoj vesti o tenisu znate najbolje.

tardis

pre 7 godina

Za mene je Bjorn Borg najveći svih vremena. Covek je osvojio 11gs do svoje 26te, pritom nikad nije igrao ao i imao je jaku konkureciju, prešao igricu i povukao se. Ko je imao najbolju karijeru od trojca Djokovic-Federer-Nadal moci ce da se prica tek kad se svi povuku. Ali Djokovic je u top 5 tenisera svih vremena i to je neverovatan uspeh.

Mare,NS

pre 7 godina

Ne brini ti nista,dragi nas,Lejveru.
Nole da osvoji 25 GS titula,promenili bi kriterijum,kao i prosle godine na sezonskoj listi,samo da ne bi bio prvi.
Niko ozbiljan se ne opterecuje GOAT listom sa kriterijumima,pokazalo se,rastegljivim kao gace odredjenih dama sumnjivog morala.
ATP,ZVANICNA LISTA nikada ne laze,to je potvrdio i Rafa.
APSOLUTNI REKORD na njoj sa 16.785 poena(ispravite me,ako sam pogresio) drzi Novak i tesko ce ga neko dostici,ako ne on sam.
Niko pre nije presao ni granicu od 16.000,ma koliko bio dominantan!

Najsmesnije od svega,sto su GOAT-ovci bivsu listu skrojili tako da RF bude ispred ovog coveka,koji je ostvario kalendarski slem i to dva puta(`62. i `69.),a niko do dana danasnjeg nije ponovio,a onda brze bolje ga stavili na ZASLUZENO prvo mesto,samo da to ne bude Novak.

ATP LISTA je zakon!
Tacka.

ja to tako

pre 7 godina

da...samo ovo je trenutno. al posto ce novak igrati jos bar 5-6 god a ovaj rodja jos ovu onda to je to. nole is the best :))) ahhaahahah idemoooo Noleee :)

Ej, ej! Biraj reci o ljudima koji svet cine lepsim

pre 7 godina

@ "A ja mislio ovaj čovek izlapeo, još kako je samo bodrio Federera u Melburna kad ono sad druga priča..."
(polako se osveščuju, 3. maj 2016 23:44)

Ako za coveka kojeg CEO SVET postuje i pred kojim i krunsane glave ustaju, kazes da je "izlapeo", onda si ti nevaspitan do balcaka i ne zasluzujes, jer ne znas sta to znaci, da navijas za N°1eta. Ni cim N°1e nije izazvao i zasluzio da se ti i takvi krijete iza njega.

A da li se "svet osvescuje"?... Nemas ti kapaciteta da to presudjujes.

veliki strumf

pre 7 godina

Novak je u ponedeljak zapoceo 197. nedelju vladanja svetskim tenisom! Jos tacno 2 godine i nedelju dana i sustici ce Federera koji je na 302 nedelje! To ce se sasvim sigurno dogoditi, u to nema nikakve sumnje. Interesantno je da ce Nole uci u 200. nedelju vladavine 23. maja, samo dan nakon svog 29. rodjendana! Dok ne dodje do te 302 nedelje, verujem da ce se Nole veoma pribliziti, ako ne i dostici cifru od 17 GS.

pjer

pre 7 godina

Postoji razlika izmedju najboljeg i najveceg svih vremena, i to vazi za sve sportove
Najbolji- gleda se cista statistika, broj trofeja, nedelja na prvom mestu itd
Najveci- statistika je i dalje bitna ali potrebna je i planetarna popularnost,zbog koje ce se ljudi sirom sveta buditi u sred noci da bi tog sportistu gledali. Potrebno je da se konkretan sport priblizi nekoj vrsti umetnosti i da se mladi ljudi inspirisu na bavljenje istim.

I tu je Novakov uslovno receno "problem". On moze da osvoji 20 GS i da ima preko 300 nedelja na 1. mestu. I svi ce ga onda etiketirati kao najboljeg. Najveci ce ipak ostati Federer upravo zbog gore navedenih karakteristika

sinki

pre 7 godina

Novak je definitivno vec sada jedan od najboljih igraca svih vremena,tu nema nikakve dileme.I jos nesto,to sto je Federer osvojio 6 gren slemova vise ne znaci da je i bolji igrac od Novaka.

tesla

pre 7 godina

Istinske legende to vec pricaju, da su jednaki. Mediji su nesto drugo. Ako Bog da, da docekamo za neku godinu da svi pricaju da ke novak GOAT.

Aco

pre 7 godina

Ma jok, sta zna matori, sad ce neki nasi strucnjaci da mu objasne a da im stavis jednu pored druge lopticu za tenis i bejzbol ne bi znali koja je koja.

sinki

pre 7 godina

Novak je definitivno vec sada jedan od najboljih igraca svih vremena,tu nema nikakve dileme.I jos nesto,to sto je Federer osvojio 6 gren slemova vise ne znaci da je i bolji igrac od Novaka.

tesla

pre 7 godina

Istinske legende to vec pricaju, da su jednaki. Mediji su nesto drugo. Ako Bog da, da docekamo za neku godinu da svi pricaju da ke novak GOAT.

Aco

pre 7 godina

Ma jok, sta zna matori, sad ce neki nasi strucnjaci da mu objasne a da im stavis jednu pored druge lopticu za tenis i bejzbol ne bi znali koja je koja.

kobac

pre 7 godina

Rođa može da osvoji GS samo ako neko odradi posao za njega, odn ako favoriti poispadaju, pa on ostane da igra sa boranijom i dobije ih na iskustvo

park

pre 7 godina

imate u onoj tabeli za GOAT i tzv ELO listu u kojoj su teniseri rangirani u odnosu na jacinu protivnika koje su pobeđivali. Rodzer je celog zivota mlatio pacere i rangiran je 6. a Nole je broj 1 svih vremena jer je skidao skalpove lavovima

anica

pre 7 godina

Federer jeste trofejniji..ali nije bolji teniser od Novaka. Nole je usavrsio I podigao tenis na visi nivo...mentalno fizicki tehnicki. Mnogo imaju da nauce od njega.
Roland Garos je prioritet..mora da kompletira slemove. Ponosna sam kad citam ovakve reci o Novaku koje dolaze od istinskih legendi. Uzivajmo ljudi.
NAPRED NOLE MOJ U NOVE POBEDE I ISTORIJU. Srecno protiv malog Hrvata.

veliki strumf

pre 7 godina

Novak je u ponedeljak zapoceo 197. nedelju vladanja svetskim tenisom! Jos tacno 2 godine i nedelju dana i sustici ce Federera koji je na 302 nedelje! To ce se sasvim sigurno dogoditi, u to nema nikakve sumnje. Interesantno je da ce Nole uci u 200. nedelju vladavine 23. maja, samo dan nakon svog 29. rodjendana! Dok ne dodje do te 302 nedelje, verujem da ce se Nole veoma pribliziti, ako ne i dostici cifru od 17 GS.

tardis

pre 7 godina

Za mene je Bjorn Borg najveći svih vremena. Covek je osvojio 11gs do svoje 26te, pritom nikad nije igrao ao i imao je jaku konkureciju, prešao igricu i povukao se. Ko je imao najbolju karijeru od trojca Djokovic-Federer-Nadal moci ce da se prica tek kad se svi povuku. Ali Djokovic je u top 5 tenisera svih vremena i to je neverovatan uspeh.

Dott

pre 7 godina

Istina mozemo reci, trofej je trofej, Rodzer ih ima najvise i kraj diskusije.
Medjutim mi koji smo svedoci tezine osvajanj tih trofeja, zadrzavamo pravo da nosimo mozda i drugaciji utisak, upravo poput Rod lejvera.
Evo svezeg primera, Nadal je osvojio M.Karlo ove godine, medjutim meni taj trofej nema tezinu osvajanja poput one od prosle godine, zakazao je Novak, ni Vavrinka nije bio na svom nivou, nije bilo ni Rodzera i Nadal je turnir osvojio sa ne bas svojom najboljom igrom na koju smo navikli.
Rodzer je do 2010te 5-6 meceva protiv Novaka dobio na iskustvo iako je Novak u svim tim mecevima pokazivao bolju igru, bio je oduvek dominantniji u razmenama od Rodzera, slobodno mogu reci od 2007me.
Tako da ja zaista nosim utisak da je Novak sustinski bolji teniser od Rodzera. Do kraja karijere, mozda ce uspeti da to i dokaza rezultatima i to onima koji tenis ne prate pasionirano, jer upravo su oni ti koji ce imati nesto protiv svega ovoga sto ja kazem.

mozda si nekad bio i simpatican, sad si samo jadan i predosadan

pre 7 godina

Sto i rezultati pokazuju!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 3. maj 2016 23:38)

Tako je Jumko! Objasni ti Lejveru i svim ostalim sportskim velikanima da oni pojma nemaju sta pricaju. Samo ti i tvoja zavist i mrznja koja progovara iz tebe na svakoj mogucoj vesti o tenisu znate najbolje.

Mare,NS

pre 7 godina

Ne brini ti nista,dragi nas,Lejveru.
Nole da osvoji 25 GS titula,promenili bi kriterijum,kao i prosle godine na sezonskoj listi,samo da ne bi bio prvi.
Niko ozbiljan se ne opterecuje GOAT listom sa kriterijumima,pokazalo se,rastegljivim kao gace odredjenih dama sumnjivog morala.
ATP,ZVANICNA LISTA nikada ne laze,to je potvrdio i Rafa.
APSOLUTNI REKORD na njoj sa 16.785 poena(ispravite me,ako sam pogresio) drzi Novak i tesko ce ga neko dostici,ako ne on sam.
Niko pre nije presao ni granicu od 16.000,ma koliko bio dominantan!

Najsmesnije od svega,sto su GOAT-ovci bivsu listu skrojili tako da RF bude ispred ovog coveka,koji je ostvario kalendarski slem i to dva puta(`62. i `69.),a niko do dana danasnjeg nije ponovio,a onda brze bolje ga stavili na ZASLUZENO prvo mesto,samo da to ne bude Novak.

ATP LISTA je zakon!
Tacka.

Milica

pre 7 godina

umko je admin sa B92, samo lozi raju radi vece posecenosti.
(Gargamel, 4. maj 2016 00:23

Tacno.A i onaj Brondbi sigurna sam da radi kod njih.

Tenis

pre 7 godina

Rodzer ima vise trofeja iz dva prosta razloga. Prvi je zato sto je iz bogate zemlje,guran od sponzora i nije morao da razmisle napredovati, finansije mu nisu nedostajale, pa nije morao da kasni, a tu je Nole izgubio par godina. I drugi, jos prostiji jer je stariji 6 godina, a Fedeks je poceo i dvije god prije Noleta. Znaci, da rezimiramo, Fedeks je igrao 8 sezona vise od Novaka, vrijeme je na Noletovoj.strani i neka ga Bog i kad dodje dan da okaci reokaciet o klin, kraj njegovog imena ce stajati: Novak Djokovic~GOAT. Ponosimo se sto zivimo u vremenu Novaka Djokovica, naseg idola, sampiona, ljudine, velicine, kralja, borca, humaniste i naseg PONOSA!!!!!

oglo

pre 7 godina

dzaba se lozimo. sad je stvarno aktuelno medjutim za jedno 10 godina kad se smire strasti samo ce im rodja ostati u secanju i samo ce njega spominjati kao najboljeg. novak mora jos cudo rezultatata da opravi pa da im se zacrta u glavi i popreci kao nezaobilazna stavka u toj prici.

dominus

pre 7 godina

@Mare,NS

Pogledaj ponovo tu GOAT listu, pa ćeš vidit da je merodavna. Malo su je sihronizovali i ubacili još neke parametre. Novakova sezona je najbolja sa 78 bodova, nasuprot Federerove koja ima 73. Novak jedino zaostaje u ukupnom bodovanju, ali sa dobrim izgledima.

velikoslovog

pre 7 godina

Ovo je VELIKA pohvala! I sve ce biti veci broj svetskih faca koji to tvrde. Nista, jasno je sta Nole mora da uradi. Obavezno RG, idealno Sinsinati i zlato i da drzi ovaj nivo jos 2-3 godine.

svako vreme nosi svoje breme

pre 7 godina

meni su glupe te price najbolji svih vremena. vremena se razlikuju. isto kao kad porede pele i maradonu sa danasnjim igracima. to je neuporedivo. drukciji je tad bio fudbal, drukcije se treniralo, drukciji novac, sportska filozofija, tehnika, sve potpuno drukcije. to vam je isto kao ovi danasnji atleticari, plivaci, itd. stalno se obaraju neki svetski rekordi, kao da su ovi danasnji ljudi fizicki sposobniji od onih nekadasnjih. razlika je samo u tome sto danas ima mnogo raznih supstanci, dopinga, specijalnih nacina ishrane, itd. no to nema puno veze sa samim talentom. djokovic je najbolji svog vremena. suvereno vlada vec punih 4-5 godina, a i pre toga je bio u samom vrhu par godina. obelezio je citavu jednu tenisku eru. porediti i njega i federera sa teniserima iz sasvim drugih era je nerealno. uostalom, ti rezultati cesto su posledica slabe konkurencije tog vremena. neko je mozda bio daleko bolji ali u vremenu jake konkurencije i nije mogao da osvoji ni blizu kao federer ili kao djokovic. najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.

ja to tako

pre 7 godina

da...samo ovo je trenutno. al posto ce novak igrati jos bar 5-6 god a ovaj rodja jos ovu onda to je to. nole is the best :))) ahhaahahah idemoooo Noleee :)

gradinar

pre 7 godina

Kada uzmemo sve relevantne kriterijume, Novak se nalazi od prvog do devetog mesta (kako po kom kriterijumu). Po broju mastersa deli prvo mesto i po procentu ostvarenih pobeda je na prvom mestu (odnos pobeda i poraza).
A aktuelna GOAT 2 lista je preuređena pre par meseci i mnogo je bolja od prethodne, jer je napravljena veća razlika između bitnih i nebitnih turnira. Tu je Novak na mestu br. 5, tako da mu treba još puno rada da dođe na prvo mesto. Mislim da će Federer, Nadal i Novak na kraju karijere deliti prva tri mesta. To je pametnom dovoljno kad pričamo o konkurenciji i u kakvoj eri tenisa smo živeli. Sačekajmo još koju godinu, pa ćemo videti.

Inače, možda bi B. Borg bio najbolji svih vremena, ali ko mu je kriv što mu je tenis dosadio u 26 godini...

Usne_Stjepana_Gnječa

pre 7 godina

svi stručnjaci složni su da je federer najveći svih vremena, ali ipak veću težinu imaju komentati pripadnika nebeskog naroda na b92 koji su prvi put za sport tenis čuli 2007.

Ej, ej! Biraj reci o ljudima koji svet cine lepsim

pre 7 godina

@ "A ja mislio ovaj čovek izlapeo, još kako je samo bodrio Federera u Melburna kad ono sad druga priča..."
(polako se osveščuju, 3. maj 2016 23:44)

Ako za coveka kojeg CEO SVET postuje i pred kojim i krunsane glave ustaju, kazes da je "izlapeo", onda si ti nevaspitan do balcaka i ne zasluzujes, jer ne znas sta to znaci, da navijas za N°1eta. Ni cim N°1e nije izazvao i zasluzio da se ti i takvi krijete iza njega.

A da li se "svet osvescuje"?... Nemas ti kapaciteta da to presudjujes.

pjer

pre 7 godina

Postoji razlika izmedju najboljeg i najveceg svih vremena, i to vazi za sve sportove
Najbolji- gleda se cista statistika, broj trofeja, nedelja na prvom mestu itd
Najveci- statistika je i dalje bitna ali potrebna je i planetarna popularnost,zbog koje ce se ljudi sirom sveta buditi u sred noci da bi tog sportistu gledali. Potrebno je da se konkretan sport priblizi nekoj vrsti umetnosti i da se mladi ljudi inspirisu na bavljenje istim.

I tu je Novakov uslovno receno "problem". On moze da osvoji 20 GS i da ima preko 300 nedelja na 1. mestu. I svi ce ga onda etiketirati kao najboljeg. Najveci ce ipak ostati Federer upravo zbog gore navedenih karakteristika

anica

pre 7 godina

(ŽIVADIN(O), 4. maj 2016 12:02)
Ti i ovaj sto poredi Mareja i Novaka zajedno pod ruku pa u kafance, kad Srbin osvoji sve slemove ove godine i plus OI. Dzabe se nerviras.
Sram vas bilo do koje mere idete sa omalovazavanjem, odlicno znate sta Novakovi navijaci pricaju, i da ne moze da se poredi Marej sa Noletom, nikako! Ako Novak nije bolji od Federera onda je sigurno egal...svidelo se to nekome ili ne.
Lako je njemu bilo kad se nafatirao gren slemova dok su mu protivnici bili znamo ko...lako je bilo kad je RG osvojio znamo na koji nacin. Postujem njegovu karijeru, igra najlepsi tenis, ima sta da se vidi...ali preteraste vise sa tim idealizovanjem. Pominjes broj vinera...to je normalno, Novak je strasan defanzivac i on balansira udarce, nije neophodno da ripa koliko moze pa da ima ucinak 50v/50error..cemu to? On je veliki zato sto i sa sedam vinera pobedjuje i sa 25...kapiras li bivsi kume?

kompleksi a narocito ovih iz komsiluka su cudo!

pre 7 godina

@ŽIVADIN(O) / DINO ili sta vec

Objasni ti dedici sta i kako i ko je GOAT, sta zna on, ipak si ti "strucnjak". Garant se cesto srecete, pa u pauzi nekog prijema gde su okupljeni teniski strucnjaci, pozovi ga na stranu i objasni. Ima da progleda dedica nakon razgovora sa tobom.

pusawienstalwork

pre 7 godina

He, he, najjače je što će sad onaj trol morati da uz M. Delića i F. Lopeza, doda i jednog, ni manje, ni više, nego velikog Roda Lavera!

Svete

pre 7 godina

najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.
(svako vreme nosi svoje breme, 4. maj 2016 05:10)

Ne valja poredjenje !
Kao prvo Karl Meloun je samo 2 puta u karijeri izgubio playoff seriju od Jordana a igrao je 20 godina, tako da Jordan nije uzrok njegovog neosvajanja titule, ocigledno je nesto nedostajalo Melounu cim svoju ekipu nije uspeo da dovede do titule, Jordan je recimo 3 puta zaredom gubio od Detroita pa je na kraju uspeo da ih prevazidje...
Drugo, ne mozes poredi timski sport kosarku i individualni tenis !

VUK

pre 7 godina

@ ŽIVADIN(O).. oprosti.. nisam znao da srpski nacionalnosti ZABIJAJU winere i golove! Šta se čupaš? nisi bio oprezan i omakloti se.. napisao si ono što i govoriš.. nemoj da te je sramota maternjeg jezika.

rex

pre 7 godina

Novak je verovatno najkompletniji teniser u istoriji ali smatram da ga ne bi trebalo izdvajati od ostale dvojice već ih tretirati kao VELIKI TENISKI TRIJUMVIRAT.

Jednostavno obeležili su celu jednu epohu igrajući međusobno bezbroj epskih duela a svaki je igrao na svoj neponovljiv način...

Kad se oni povuku započeće period stagnacije svetskog tenisa. Trebalo bi da smo zahvalni što smo bili u istorijskoj prilici da ih gledamo.

lleonid

pre 7 godina

ATP LISTA je zakon!
Tacka.
(Mare,NS, 4. maj 2016 00:23)
Мислим да је то делимично иситна јер по мени је много бољи ТБ ранкинг.По њему се упоређују тенисери који су играли и пре опен ере.Нпр.Новак је у фебруару ове година имао ТБ ренкинг 20280!Иза је Кен Розвел са 19518 а Федерер никада није прешао 19 000.Можеш да провериш на thetennisbase.Позз

Đole

pre 7 godina

Podjednaki, da. Za sada. Prevagu po Federerovom viđenju određuje zlato na olimpijskom turniru. Zato se i vuče po turnirima, odustajući, nadajući se da će proći doping kontrolu do Rija i da će konačno osvojiti zlato u singlu.
Predviđam da se neće očistiti i da neće igrati ni u Riju.

Goki56

pre 7 godina

Za sve one koji zele da procitaju originalni tekst:

http://espn.go.com/tennis/story/_/id/15452386/tennis-rod-laver-comes-goat-novak-djokovic-roger-federer-equal

VUK

pre 7 godina

ahahahaha Jumko misli!!!!???? ahahahaha.. umirem od smeha ahahahaha..da bi mislio postoji uslov da imaš mozga!!! Šta ti radiš dečko?

Carls Nzogbia

pre 7 godina

"Novak i Rodzer jednaki"a Rafa ih zbirno obojicu na Gren slemovima dere 18:6,pa nikako nema logike da su ova dvojica bolja od Rafe,jer da su bolji ne bi onda imali 6:18 na Slemovima.
6:18 bas bode oci,i ta cinjenica nikako ne-dozvoljava da se Rodzer i Novak smatraju boljim igracima od Rafe.

Svete

pre 7 godina

Unapredio tenis? Misliš držanje lopte u igri! Pa nedavno je pobedio u meču u kojem je imao 6 (šest) vinera. Kojom genijalnošću, opiši mi taj veliki poduhvat.
Po moj mišljenju to je sramota za tenis i za broja 1, ko god on bio.

Federer 6 vinera zabije u jednom malo dužem gemu sa nekoliko izjednačenja!
ŽIVADIN(O), 4. maj 2016 10:57)

Novak je svakako unapredio tenis a to ja tebi sigurno necu objasnjavati, ne bi niko drugi trebao to da radi, potrudi se sam da shvatis !

Koliko vinera je Federer imao u finalu AO protiv Bagdatisa 2006 godine, ne znas, o tome ti govorim ali znas da je bas te godine igrao protiv OGROMNOG autsajdera Bagdatisa...!
Ajde kada smo vec kod zabijanja, zabio je Nadalu 30 vinera za nekih 70 minuta na pocetku sezone, da li je to dovoljno ?
Recimo Nadal to nikada nije uspeo da uradi ni na jednom mecu a Novak je radio bezbroj puta, dakle ti mislis da je Nadal sramota za tenis i za bivseg broja 1. a mislio sam da si njegov veliki navijac izgleda da sam bio u zabludi ?!

RM

pre 7 godina

Lejver je legenda i svako ima pravo da kaže šta hoće. U svkom sportu se govori o najboljem svih vremena, meni je to malo bez veze - može da se govori o najboljima. Nisam Nadalvo fan, ali ga mnogo cenim i on je prosto nezaobilazan kad se govori o najboljima. Nije slučajno što se Nadal stavlja ispred Samprasa kad se o najboljima govori jer je Nadal kompletniji. Dečko ima dva W, Sampras nijedan RG.Ako tako gledamo, ni Novak sada nije u toj priči, al mislim da će jednom biti . osvojiće valjda RG. Najveći su Federer i Nadal za sada pa po br slemova Sampras dok četvro meso dele Borg, Lejver i Đoković - prethodna dvojica su kompletirali slemove, Đoković zasad nije, najverovatnije hoće i biće jedan od najboljih među prva tri. Čak, Nadal se vratio i realno pre će on da osvoji bar dva slema do kraja karijere nego Federer taj jedan, a iskreno nije ni zaslužio da ga osvoji jer njemu su se, povredama nNadala, kockice slagale. Srećković al ne spori da je veliki. Đoković će izvesno osvojiti više od tri slema samo je pitanje koliko.

bradati Bill

pre 7 godina

Sa 6 grand slamova manje, mnogo tjedana manje na broju 1 i bez RG nikako ne može da bude u istoj rečenici s Federerom ma koliko to neki htjeli. Možda ga u budućnosti pretekne, ali za sada je debelo iza. Novak je još uvijek i iza Nadala jer 3 grand slama i RG nisu malo. Možda će i njega da pretekne, ali za sada je iza. U sportu je sve jasno i egzaktno, ko ima bolje rezultate, taj je bolji, a ovi koji imaju slabije rezultate slobodno mogu da se tjese "umjetničkim dojmom" sve dok ne preteknu po rezultatima onog ispred, a kad to njihov ljubimac postigne , zanimljivo da ta kategorija "umjetničk i dojam" brzo nestane i odjednom rezultati postaju jedino mjerilo.

Djordje

pre 7 godina

najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.
(svako vreme nosi svoje breme, 4. maj 2016 05:10)

Koliko vidim ti ovde porediš individualni sport sa timskim nije ti dobar primer za poređenje, nije Džordan sam osvajao titule u Čikagu, tako ni Meloun nije mogao jer nije imao dovoljno kvalitetnih saigrača, osim Stoktona svi su bili prosečni

samo nole i niko vise

pre 7 godina

moze ovaj dedica da prica sta hoce ali se zna ko ce biti naj bolji teniser svih vremena ako ne ove godine onda sigurno u godinama koje dolaze eto toliko i mogu svi da crknu od muke

majtimajk

pre 7 godina

skracenica druze, skracenica! (Greatest Of All Times)

p.s. u medjuvremenu si dobio verovatno 20 odgovora, al' ajde, ne kosta nista!

NEMESIS

pre 7 godina

nisu.. Novak je bolji! samo treba to i da dokaze! da izdrzi do kraja i prestigne i u brojkama! e tad mozete da pricate sta hocete..

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

@anica
Unapredio tenis? Misliš držanje lopte u igri! Pa nedavno je pobedio u meču u kojem je imao 6 (šest) vinera. Kojom genijalnošću, opiši mi taj veliki poduhvat.
Po moj mišljenju to je sramota za tenis i za broja 1, ko god on bio.

Federer 6 vinera zabije u jednom malo dužem gemu sa nekoliko izjednačenja!

VUK

pre 7 godina

@ŽIVADIN(O)...uuups.. nijedan Živadin ne zna šta znači pojam ZABITI u sportu a naročito u tenisu. Tako da ŽIVADIN(O) ostavi se ti "novog croata jezika".. Živadini to sigurno ne kuže.. barem nam nemoj danas to zabijati kada je dan sećanja na derbi na Poljudu, kada ste umesto zabijanja, lili suze za Jugoslavijom i Titom!

Jednorog68

pre 7 godina

Univerzalna ljudska osobina:

Kad odgovara statistika - odlično!
Kad odgovara umestnički dojam - odlično!

Mislim da Lejver ovoga puta bira drugo i to nije neispravno.On čak to i ne krije, govori o svojoj fascinaciji i ne spominje statistiku.

Ipak, relevantna ja GOAT lista, gde Novak ne stoji loše, ali nije ni na prvom, ni na drugom mestu.

Jednog dana, ko zna...

Danilo

pre 7 godina

Laver samo nije spomenuo po kojem to kriteriju. Ama baš ni jedan broj ne ide Novaku u prilog! Broj osvojenih najvećih turnira, ukupan. broj osvojenih turnira, broj sedmica na broju 1... E jedino broj osvojenih srednje vrednih turnira tj mastersa, a priznajte da je taj kriterij smešan!

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

@vuk,
ha, ha, jesam li to 'optužen' da sam Hrvat?
Ispričavam se, ali nisam!
Niti sam jugonostalgičar, dapače, čak štaviše...

JaracGoat

pre 7 godina

Ma sta je ovim teniserima sa tim jarcima?

Goat (jarac na eng.), goat pa goat, jel to ko je najbolji on je kao predvodnik (jarac - predvodnik, kao bik ili ovan?) pa stoga goat?


Msm takmice se ko ce da bude veci jarac, ne razumem ko ima zelju da ga nazivaju jarcem.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

A kakve su šanse da nekog tenisera koji ima puno manje osvojenih turnira od Novaka i npr 5 osvojenih GS uvaženi komentatori prihvate kao boljeg od Novaka? Dajte ljudi, malo ozbiljnosti...

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Kumo anice,
Kada je Federer osvajao GS nije to činio protiv 35godišnjaka sa četvero dece koji tenis igraju polurekreativno, iz zabave, nego protiv mladih momaka željnih dokazivanja! I nije gubio od Veselih Fratangela, nego im je zabijao i po 50 vinera, zna Vuk, on to prati...

Usne_Stjepana_Gnječa

pre 7 godina

svi stručnjaci složni su da je federer najveći svih vremena, ali ipak veću težinu imaju komentati pripadnika nebeskog naroda na b92 koji su prvi put za sport tenis čuli 2007.

pjer

pre 7 godina

Postoji razlika izmedju najboljeg i najveceg svih vremena, i to vazi za sve sportove
Najbolji- gleda se cista statistika, broj trofeja, nedelja na prvom mestu itd
Najveci- statistika je i dalje bitna ali potrebna je i planetarna popularnost,zbog koje ce se ljudi sirom sveta buditi u sred noci da bi tog sportistu gledali. Potrebno je da se konkretan sport priblizi nekoj vrsti umetnosti i da se mladi ljudi inspirisu na bavljenje istim.

I tu je Novakov uslovno receno "problem". On moze da osvoji 20 GS i da ima preko 300 nedelja na 1. mestu. I svi ce ga onda etiketirati kao najboljeg. Najveci ce ipak ostati Federer upravo zbog gore navedenih karakteristika

Carls Nzogbia

pre 7 godina

"Novak i Rodzer jednaki"a Rafa ih zbirno obojicu na Gren slemovima dere 18:6,pa nikako nema logike da su ova dvojica bolja od Rafe,jer da su bolji ne bi onda imali 6:18 na Slemovima.
6:18 bas bode oci,i ta cinjenica nikako ne-dozvoljava da se Rodzer i Novak smatraju boljim igracima od Rafe.

sinki

pre 7 godina

Novak je definitivno vec sada jedan od najboljih igraca svih vremena,tu nema nikakve dileme.I jos nesto,to sto je Federer osvojio 6 gren slemova vise ne znaci da je i bolji igrac od Novaka.

oglo

pre 7 godina

dzaba se lozimo. sad je stvarno aktuelno medjutim za jedno 10 godina kad se smire strasti samo ce im rodja ostati u secanju i samo ce njega spominjati kao najboljeg. novak mora jos cudo rezultatata da opravi pa da im se zacrta u glavi i popreci kao nezaobilazna stavka u toj prici.

Danilo

pre 7 godina

Laver samo nije spomenuo po kojem to kriteriju. Ama baš ni jedan broj ne ide Novaku u prilog! Broj osvojenih najvećih turnira, ukupan. broj osvojenih turnira, broj sedmica na broju 1... E jedino broj osvojenih srednje vrednih turnira tj mastersa, a priznajte da je taj kriterij smešan!

bradati Bill

pre 7 godina

Sa 6 grand slamova manje, mnogo tjedana manje na broju 1 i bez RG nikako ne može da bude u istoj rečenici s Federerom ma koliko to neki htjeli. Možda ga u budućnosti pretekne, ali za sada je debelo iza. Novak je još uvijek i iza Nadala jer 3 grand slama i RG nisu malo. Možda će i njega da pretekne, ali za sada je iza. U sportu je sve jasno i egzaktno, ko ima bolje rezultate, taj je bolji, a ovi koji imaju slabije rezultate slobodno mogu da se tjese "umjetničkim dojmom" sve dok ne preteknu po rezultatima onog ispred, a kad to njihov ljubimac postigne , zanimljivo da ta kategorija "umjetničk i dojam" brzo nestane i odjednom rezultati postaju jedino mjerilo.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

@anica
Unapredio tenis? Misliš držanje lopte u igri! Pa nedavno je pobedio u meču u kojem je imao 6 (šest) vinera. Kojom genijalnošću, opiši mi taj veliki poduhvat.
Po moj mišljenju to je sramota za tenis i za broja 1, ko god on bio.

Federer 6 vinera zabije u jednom malo dužem gemu sa nekoliko izjednačenja!

Aco

pre 7 godina

Ma jok, sta zna matori, sad ce neki nasi strucnjaci da mu objasne a da im stavis jednu pored druge lopticu za tenis i bejzbol ne bi znali koja je koja.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Kumo anice,
Kada je Federer osvajao GS nije to činio protiv 35godišnjaka sa četvero dece koji tenis igraju polurekreativno, iz zabave, nego protiv mladih momaka željnih dokazivanja! I nije gubio od Veselih Fratangela, nego im je zabijao i po 50 vinera, zna Vuk, on to prati...

tardis

pre 7 godina

Za mene je Bjorn Borg najveći svih vremena. Covek je osvojio 11gs do svoje 26te, pritom nikad nije igrao ao i imao je jaku konkureciju, prešao igricu i povukao se. Ko je imao najbolju karijeru od trojca Djokovic-Federer-Nadal moci ce da se prica tek kad se svi povuku. Ali Djokovic je u top 5 tenisera svih vremena i to je neverovatan uspeh.

anica

pre 7 godina

Federer jeste trofejniji..ali nije bolji teniser od Novaka. Nole je usavrsio I podigao tenis na visi nivo...mentalno fizicki tehnicki. Mnogo imaju da nauce od njega.
Roland Garos je prioritet..mora da kompletira slemove. Ponosna sam kad citam ovakve reci o Novaku koje dolaze od istinskih legendi. Uzivajmo ljudi.
NAPRED NOLE MOJ U NOVE POBEDE I ISTORIJU. Srecno protiv malog Hrvata.

tesla

pre 7 godina

Istinske legende to vec pricaju, da su jednaki. Mediji su nesto drugo. Ako Bog da, da docekamo za neku godinu da svi pricaju da ke novak GOAT.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

A kakve su šanse da nekog tenisera koji ima puno manje osvojenih turnira od Novaka i npr 5 osvojenih GS uvaženi komentatori prihvate kao boljeg od Novaka? Dajte ljudi, malo ozbiljnosti...

kobac

pre 7 godina

Rođa može da osvoji GS samo ako neko odradi posao za njega, odn ako favoriti poispadaju, pa on ostane da igra sa boranijom i dobije ih na iskustvo

Ej, ej! Biraj reci o ljudima koji svet cine lepsim

pre 7 godina

@ "A ja mislio ovaj čovek izlapeo, još kako je samo bodrio Federera u Melburna kad ono sad druga priča..."
(polako se osveščuju, 3. maj 2016 23:44)

Ako za coveka kojeg CEO SVET postuje i pred kojim i krunsane glave ustaju, kazes da je "izlapeo", onda si ti nevaspitan do balcaka i ne zasluzujes, jer ne znas sta to znaci, da navijas za N°1eta. Ni cim N°1e nije izazvao i zasluzio da se ti i takvi krijete iza njega.

A da li se "svet osvescuje"?... Nemas ti kapaciteta da to presudjujes.

Dott

pre 7 godina

Istina mozemo reci, trofej je trofej, Rodzer ih ima najvise i kraj diskusije.
Medjutim mi koji smo svedoci tezine osvajanj tih trofeja, zadrzavamo pravo da nosimo mozda i drugaciji utisak, upravo poput Rod lejvera.
Evo svezeg primera, Nadal je osvojio M.Karlo ove godine, medjutim meni taj trofej nema tezinu osvajanja poput one od prosle godine, zakazao je Novak, ni Vavrinka nije bio na svom nivou, nije bilo ni Rodzera i Nadal je turnir osvojio sa ne bas svojom najboljom igrom na koju smo navikli.
Rodzer je do 2010te 5-6 meceva protiv Novaka dobio na iskustvo iako je Novak u svim tim mecevima pokazivao bolju igru, bio je oduvek dominantniji u razmenama od Rodzera, slobodno mogu reci od 2007me.
Tako da ja zaista nosim utisak da je Novak sustinski bolji teniser od Rodzera. Do kraja karijere, mozda ce uspeti da to i dokaza rezultatima i to onima koji tenis ne prate pasionirano, jer upravo su oni ti koji ce imati nesto protiv svega ovoga sto ja kazem.

Tenis

pre 7 godina

Rodzer ima vise trofeja iz dva prosta razloga. Prvi je zato sto je iz bogate zemlje,guran od sponzora i nije morao da razmisle napredovati, finansije mu nisu nedostajale, pa nije morao da kasni, a tu je Nole izgubio par godina. I drugi, jos prostiji jer je stariji 6 godina, a Fedeks je poceo i dvije god prije Noleta. Znaci, da rezimiramo, Fedeks je igrao 8 sezona vise od Novaka, vrijeme je na Noletovoj.strani i neka ga Bog i kad dodje dan da okaci reokaciet o klin, kraj njegovog imena ce stajati: Novak Djokovic~GOAT. Ponosimo se sto zivimo u vremenu Novaka Djokovica, naseg idola, sampiona, ljudine, velicine, kralja, borca, humaniste i naseg PONOSA!!!!!

Jednorog68

pre 7 godina

Univerzalna ljudska osobina:

Kad odgovara statistika - odlično!
Kad odgovara umestnički dojam - odlično!

Mislim da Lejver ovoga puta bira drugo i to nije neispravno.On čak to i ne krije, govori o svojoj fascinaciji i ne spominje statistiku.

Ipak, relevantna ja GOAT lista, gde Novak ne stoji loše, ali nije ni na prvom, ni na drugom mestu.

Jednog dana, ko zna...

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

@vuk,
ha, ha, jesam li to 'optužen' da sam Hrvat?
Ispričavam se, ali nisam!
Niti sam jugonostalgičar, dapače, čak štaviše...

Đole

pre 7 godina

Podjednaki, da. Za sada. Prevagu po Federerovom viđenju određuje zlato na olimpijskom turniru. Zato se i vuče po turnirima, odustajući, nadajući se da će proći doping kontrolu do Rija i da će konačno osvojiti zlato u singlu.
Predviđam da se neće očistiti i da neće igrati ni u Riju.

JaracGoat

pre 7 godina

Ma sta je ovim teniserima sa tim jarcima?

Goat (jarac na eng.), goat pa goat, jel to ko je najbolji on je kao predvodnik (jarac - predvodnik, kao bik ili ovan?) pa stoga goat?


Msm takmice se ko ce da bude veci jarac, ne razumem ko ima zelju da ga nazivaju jarcem.

Mare,NS

pre 7 godina

Ne brini ti nista,dragi nas,Lejveru.
Nole da osvoji 25 GS titula,promenili bi kriterijum,kao i prosle godine na sezonskoj listi,samo da ne bi bio prvi.
Niko ozbiljan se ne opterecuje GOAT listom sa kriterijumima,pokazalo se,rastegljivim kao gace odredjenih dama sumnjivog morala.
ATP,ZVANICNA LISTA nikada ne laze,to je potvrdio i Rafa.
APSOLUTNI REKORD na njoj sa 16.785 poena(ispravite me,ako sam pogresio) drzi Novak i tesko ce ga neko dostici,ako ne on sam.
Niko pre nije presao ni granicu od 16.000,ma koliko bio dominantan!

Najsmesnije od svega,sto su GOAT-ovci bivsu listu skrojili tako da RF bude ispred ovog coveka,koji je ostvario kalendarski slem i to dva puta(`62. i `69.),a niko do dana danasnjeg nije ponovio,a onda brze bolje ga stavili na ZASLUZENO prvo mesto,samo da to ne bude Novak.

ATP LISTA je zakon!
Tacka.

veliki strumf

pre 7 godina

Novak je u ponedeljak zapoceo 197. nedelju vladanja svetskim tenisom! Jos tacno 2 godine i nedelju dana i sustici ce Federera koji je na 302 nedelje! To ce se sasvim sigurno dogoditi, u to nema nikakve sumnje. Interesantno je da ce Nole uci u 200. nedelju vladavine 23. maja, samo dan nakon svog 29. rodjendana! Dok ne dodje do te 302 nedelje, verujem da ce se Nole veoma pribliziti, ako ne i dostici cifru od 17 GS.

park

pre 7 godina

imate u onoj tabeli za GOAT i tzv ELO listu u kojoj su teniseri rangirani u odnosu na jacinu protivnika koje su pobeđivali. Rodzer je celog zivota mlatio pacere i rangiran je 6. a Nole je broj 1 svih vremena jer je skidao skalpove lavovima

mozda si nekad bio i simpatican, sad si samo jadan i predosadan

pre 7 godina

Sto i rezultati pokazuju!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 3. maj 2016 23:38)

Tako je Jumko! Objasni ti Lejveru i svim ostalim sportskim velikanima da oni pojma nemaju sta pricaju. Samo ti i tvoja zavist i mrznja koja progovara iz tebe na svakoj mogucoj vesti o tenisu znate najbolje.

RM

pre 7 godina

Lejver je legenda i svako ima pravo da kaže šta hoće. U svkom sportu se govori o najboljem svih vremena, meni je to malo bez veze - može da se govori o najboljima. Nisam Nadalvo fan, ali ga mnogo cenim i on je prosto nezaobilazan kad se govori o najboljima. Nije slučajno što se Nadal stavlja ispred Samprasa kad se o najboljima govori jer je Nadal kompletniji. Dečko ima dva W, Sampras nijedan RG.Ako tako gledamo, ni Novak sada nije u toj priči, al mislim da će jednom biti . osvojiće valjda RG. Najveći su Federer i Nadal za sada pa po br slemova Sampras dok četvro meso dele Borg, Lejver i Đoković - prethodna dvojica su kompletirali slemove, Đoković zasad nije, najverovatnije hoće i biće jedan od najboljih među prva tri. Čak, Nadal se vratio i realno pre će on da osvoji bar dva slema do kraja karijere nego Federer taj jedan, a iskreno nije ni zaslužio da ga osvoji jer njemu su se, povredama nNadala, kockice slagale. Srećković al ne spori da je veliki. Đoković će izvesno osvojiti više od tri slema samo je pitanje koliko.

dominus

pre 7 godina

@Mare,NS

Pogledaj ponovo tu GOAT listu, pa ćeš vidit da je merodavna. Malo su je sihronizovali i ubacili još neke parametre. Novakova sezona je najbolja sa 78 bodova, nasuprot Federerove koja ima 73. Novak jedino zaostaje u ukupnom bodovanju, ali sa dobrim izgledima.

kompleksi a narocito ovih iz komsiluka su cudo!

pre 7 godina

@ŽIVADIN(O) / DINO ili sta vec

Objasni ti dedici sta i kako i ko je GOAT, sta zna on, ipak si ti "strucnjak". Garant se cesto srecete, pa u pauzi nekog prijema gde su okupljeni teniski strucnjaci, pozovi ga na stranu i objasni. Ima da progleda dedica nakon razgovora sa tobom.

pusawienstalwork

pre 7 godina

He, he, najjače je što će sad onaj trol morati da uz M. Delića i F. Lopeza, doda i jednog, ni manje, ni više, nego velikog Roda Lavera!

velikoslovog

pre 7 godina

Ovo je VELIKA pohvala! I sve ce biti veci broj svetskih faca koji to tvrde. Nista, jasno je sta Nole mora da uradi. Obavezno RG, idealno Sinsinati i zlato i da drzi ovaj nivo jos 2-3 godine.

ja to tako

pre 7 godina

da...samo ovo je trenutno. al posto ce novak igrati jos bar 5-6 god a ovaj rodja jos ovu onda to je to. nole is the best :))) ahhaahahah idemoooo Noleee :)

Milica

pre 7 godina

umko je admin sa B92, samo lozi raju radi vece posecenosti.
(Gargamel, 4. maj 2016 00:23

Tacno.A i onaj Brondbi sigurna sam da radi kod njih.

VUK

pre 7 godina

@ŽIVADIN(O)...uuups.. nijedan Živadin ne zna šta znači pojam ZABITI u sportu a naročito u tenisu. Tako da ŽIVADIN(O) ostavi se ti "novog croata jezika".. Živadini to sigurno ne kuže.. barem nam nemoj danas to zabijati kada je dan sećanja na derbi na Poljudu, kada ste umesto zabijanja, lili suze za Jugoslavijom i Titom!

VUK

pre 7 godina

@ ŽIVADIN(O).. oprosti.. nisam znao da srpski nacionalnosti ZABIJAJU winere i golove! Šta se čupaš? nisi bio oprezan i omakloti se.. napisao si ono što i govoriš.. nemoj da te je sramota maternjeg jezika.

VUK

pre 7 godina

ahahahaha Jumko misli!!!!???? ahahahaha.. umirem od smeha ahahahaha..da bi mislio postoji uslov da imaš mozga!!! Šta ti radiš dečko?

gradinar

pre 7 godina

Kada uzmemo sve relevantne kriterijume, Novak se nalazi od prvog do devetog mesta (kako po kom kriterijumu). Po broju mastersa deli prvo mesto i po procentu ostvarenih pobeda je na prvom mestu (odnos pobeda i poraza).
A aktuelna GOAT 2 lista je preuređena pre par meseci i mnogo je bolja od prethodne, jer je napravljena veća razlika između bitnih i nebitnih turnira. Tu je Novak na mestu br. 5, tako da mu treba još puno rada da dođe na prvo mesto. Mislim da će Federer, Nadal i Novak na kraju karijere deliti prva tri mesta. To je pametnom dovoljno kad pričamo o konkurenciji i u kakvoj eri tenisa smo živeli. Sačekajmo još koju godinu, pa ćemo videti.

Inače, možda bi B. Borg bio najbolji svih vremena, ali ko mu je kriv što mu je tenis dosadio u 26 godini...

samo nole i niko vise

pre 7 godina

moze ovaj dedica da prica sta hoce ali se zna ko ce biti naj bolji teniser svih vremena ako ne ove godine onda sigurno u godinama koje dolaze eto toliko i mogu svi da crknu od muke

Svete

pre 7 godina

Unapredio tenis? Misliš držanje lopte u igri! Pa nedavno je pobedio u meču u kojem je imao 6 (šest) vinera. Kojom genijalnošću, opiši mi taj veliki poduhvat.
Po moj mišljenju to je sramota za tenis i za broja 1, ko god on bio.

Federer 6 vinera zabije u jednom malo dužem gemu sa nekoliko izjednačenja!
ŽIVADIN(O), 4. maj 2016 10:57)

Novak je svakako unapredio tenis a to ja tebi sigurno necu objasnjavati, ne bi niko drugi trebao to da radi, potrudi se sam da shvatis !

Koliko vinera je Federer imao u finalu AO protiv Bagdatisa 2006 godine, ne znas, o tome ti govorim ali znas da je bas te godine igrao protiv OGROMNOG autsajdera Bagdatisa...!
Ajde kada smo vec kod zabijanja, zabio je Nadalu 30 vinera za nekih 70 minuta na pocetku sezone, da li je to dovoljno ?
Recimo Nadal to nikada nije uspeo da uradi ni na jednom mecu a Novak je radio bezbroj puta, dakle ti mislis da je Nadal sramota za tenis i za bivseg broja 1. a mislio sam da si njegov veliki navijac izgleda da sam bio u zabludi ?!

NEMESIS

pre 7 godina

nisu.. Novak je bolji! samo treba to i da dokaze! da izdrzi do kraja i prestigne i u brojkama! e tad mozete da pricate sta hocete..

anica

pre 7 godina

(ŽIVADIN(O), 4. maj 2016 12:02)
Ti i ovaj sto poredi Mareja i Novaka zajedno pod ruku pa u kafance, kad Srbin osvoji sve slemove ove godine i plus OI. Dzabe se nerviras.
Sram vas bilo do koje mere idete sa omalovazavanjem, odlicno znate sta Novakovi navijaci pricaju, i da ne moze da se poredi Marej sa Noletom, nikako! Ako Novak nije bolji od Federera onda je sigurno egal...svidelo se to nekome ili ne.
Lako je njemu bilo kad se nafatirao gren slemova dok su mu protivnici bili znamo ko...lako je bilo kad je RG osvojio znamo na koji nacin. Postujem njegovu karijeru, igra najlepsi tenis, ima sta da se vidi...ali preteraste vise sa tim idealizovanjem. Pominjes broj vinera...to je normalno, Novak je strasan defanzivac i on balansira udarce, nije neophodno da ripa koliko moze pa da ima ucinak 50v/50error..cemu to? On je veliki zato sto i sa sedam vinera pobedjuje i sa 25...kapiras li bivsi kume?

lleonid

pre 7 godina

ATP LISTA je zakon!
Tacka.
(Mare,NS, 4. maj 2016 00:23)
Мислим да је то делимично иситна јер по мени је много бољи ТБ ранкинг.По њему се упоређују тенисери који су играли и пре опен ере.Нпр.Новак је у фебруару ове година имао ТБ ренкинг 20280!Иза је Кен Розвел са 19518 а Федерер никада није прешао 19 000.Можеш да провериш на thetennisbase.Позз

Goki56

pre 7 godina

Za sve one koji zele da procitaju originalni tekst:

http://espn.go.com/tennis/story/_/id/15452386/tennis-rod-laver-comes-goat-novak-djokovic-roger-federer-equal

svako vreme nosi svoje breme

pre 7 godina

meni su glupe te price najbolji svih vremena. vremena se razlikuju. isto kao kad porede pele i maradonu sa danasnjim igracima. to je neuporedivo. drukciji je tad bio fudbal, drukcije se treniralo, drukciji novac, sportska filozofija, tehnika, sve potpuno drukcije. to vam je isto kao ovi danasnji atleticari, plivaci, itd. stalno se obaraju neki svetski rekordi, kao da su ovi danasnji ljudi fizicki sposobniji od onih nekadasnjih. razlika je samo u tome sto danas ima mnogo raznih supstanci, dopinga, specijalnih nacina ishrane, itd. no to nema puno veze sa samim talentom. djokovic je najbolji svog vremena. suvereno vlada vec punih 4-5 godina, a i pre toga je bio u samom vrhu par godina. obelezio je citavu jednu tenisku eru. porediti i njega i federera sa teniserima iz sasvim drugih era je nerealno. uostalom, ti rezultati cesto su posledica slabe konkurencije tog vremena. neko je mozda bio daleko bolji ali u vremenu jake konkurencije i nije mogao da osvoji ni blizu kao federer ili kao djokovic. najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.

rex

pre 7 godina

Novak je verovatno najkompletniji teniser u istoriji ali smatram da ga ne bi trebalo izdvajati od ostale dvojice već ih tretirati kao VELIKI TENISKI TRIJUMVIRAT.

Jednostavno obeležili su celu jednu epohu igrajući međusobno bezbroj epskih duela a svaki je igrao na svoj neponovljiv način...

Kad se oni povuku započeće period stagnacije svetskog tenisa. Trebalo bi da smo zahvalni što smo bili u istorijskoj prilici da ih gledamo.

Djordje

pre 7 godina

najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.
(svako vreme nosi svoje breme, 4. maj 2016 05:10)

Koliko vidim ti ovde porediš individualni sport sa timskim nije ti dobar primer za poređenje, nije Džordan sam osvajao titule u Čikagu, tako ni Meloun nije mogao jer nije imao dovoljno kvalitetnih saigrača, osim Stoktona svi su bili prosečni

majtimajk

pre 7 godina

skracenica druze, skracenica! (Greatest Of All Times)

p.s. u medjuvremenu si dobio verovatno 20 odgovora, al' ajde, ne kosta nista!

Svete

pre 7 godina

najbolji primer je u kosarci karl meloun, jedan od najdominantnijih kosarkasa svih vremena, nikad nije osvojio nba liga. glavni problem mu je bio sto se zadesio u vremenu dzordana i cikaga. mnogi ga svrstavaju kao drugog najboljeg kosarkasa svih vremena odma posle dzordana, a kad bi gledao rezultate nije ni u prvih 1000. sve zavisi i kakva je konkurencija.
(svako vreme nosi svoje breme, 4. maj 2016 05:10)

Ne valja poredjenje !
Kao prvo Karl Meloun je samo 2 puta u karijeri izgubio playoff seriju od Jordana a igrao je 20 godina, tako da Jordan nije uzrok njegovog neosvajanja titule, ocigledno je nesto nedostajalo Melounu cim svoju ekipu nije uspeo da dovede do titule, Jordan je recimo 3 puta zaredom gubio od Detroita pa je na kraju uspeo da ih prevazidje...
Drugo, ne mozes poredi timski sport kosarku i individualni tenis !