Utorak, 03.05.2016.

12:20

Kosovo ipak primljeno u UEFA

Kosovo je primljeno u UEFA prostom većinom od tačno 28 glasova i postalo je 55. članica evropske kuće fudbala iako pre toga nije promenjen statut organizacije.

Izvor: B92

Kosovo ipak primljeno u UEFA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

474 Komentari

Sortiraj po:

Aster Blistok

pre 7 godina

Nije li to barem malkice cudno sto se stvari u svetu desavaju UVEK drugacije od onoga kako se nama servira? Ono sto je jos cudnije je kako to da nasi politicari i sportski rukovodioci, uprkos tome sto je tako ocito da su bili u krivu, i dalje ostaju da sede sigurni u svojoj stolici? I kako to da nigde nemamo prijatelja, ako je sve to do lobiranja, kako kazu?

Kirito

pre 7 godina

Ajmo ovako... Narod izabrao vlast, vlast potpisala sporazum u Briselu. Dosta vise laznog moralisanja, ne Kosovo, rodjenu babu bi prodali za suske!

Kayser Soze

pre 7 godina

Baskija, Katalonija, Andaluzija, Južna Osetija, Abhazija, Lugansk, Donjeck, Pridnjestrovlje, Republika Srpska.... I tamo bi deca volela da igraju fudbal pa im treba dozvoliti.

Antisha

pre 7 godina

Cestitam, to vam je za izdaju Krajine !
(Pravoslavac iz Hrvatske, 03. maj 2016 16:41

Pa šta da su je izdali. Da nisu danas bi uz Kosovo i RS imao još dva rezervata imena RSK i HB.

Antiklerik

pre 7 godina

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Statuskan, 3. maj 2016 13:37)
Moze utjesna nagrada? NK Istra iz Pule, navijaci su im Demoni, pridruzi se vec danas :)

mister x

pre 7 godina

Posle ovakve odluke ministar spoljnih poslova,ministar sporta i komplet FSS treba da iz moralnih razloga da se povuku sa funkcija,Zatim se povuku predstavnici iz UEFA ili FiFa i zamoli Ruske prijatelje da to ucine isto.Ne desi li se to onda treba priznati Koosvo od parlamenta SRbije,Stvari su onda kristalno jasne,

лепо

pre 7 godina

Па шта више барселона тражи под шпанском заставом ? Они морају бити примљени као и Косово !!!

да да

pre 7 godina

Хајде назадњаци,хвалите се понедом ! Кде вам је сада онај лајави лажљиви крелац ?

realan

pre 7 godina

Danas je 5:1 za Marka Djurica i nas pregovarki tim. Sutra 5:2, nakon sto Kosovo dobije liberalizaciju viznog rezima. Tako da se nasa vlast ne brine, treba da nam daju jos 4 komada da nas pobede. E tugo nasa!!!

Tomo St

pre 7 godina

Kao katolik, a samim time i kršćanin nikako se ne mogu radovati pobjedi još jedne muslimanske države nad pravoslavnom braćom....ali ne brinite se, natrpat će mo ih u kvalifikacijama...

Dinosaurus

pre 7 godina

Južna Osetija, Abhazija, Lugansk, Donjeck, Pridnjestrovlje, Republika Srpska.... I tamo bi deca volela da igraju fudbal pa im treba dozvoliti.

Legija

pre 7 godina

Ova "reprezentacija" će služiti za gol razliku. Ova odluka UEFA-e ide direktno u korist Luksemburga, Gibraltara, Andore i San Marina. Da i oni nekog pobede.

happy Day ever

pre 7 godina

citam i pratim B 92 vec 2008 god.kad Kosova proglasila nezavisnost,i ovde sam citao kako Kosova nije Drzava jer ne moze ni u Fifa ni u Uefa ni u Eurovision itd. 2008 godine Merkel je rekla cestitam Kosovo ali to je dug put,mi iz Kosova svi znao to,i to je to,mic po mic i nema povratak,aj pozdrav!

Sv Georgije

pre 7 godina

Uzas. Tacno imam osjecaj da momci iz vlade,cekaju da prodju godine i da se narod oladi od Kosova,a oni usput bace po neku spicu,kao Kosovo je nase,a nista se ne mjenja,godine prolaze. Za 20 godina,sve ce ovo biti normalno,bez buke. To nasi politicari cekaju,da narod "zaboravi".Nazalost..

Sale

pre 7 godina

svajcarska je druga domovina siptara,pola reprezentacije je siptarskog porekla,oni sve pare tamo cuvaju,nisu kao nasi da sve drzavno zlato drze u londonu kod nasih proverenih prijatelja.

Bosanac...

pre 7 godina

Kao i uvijek,ima i razumnih i glupih komentara.Sami ste potpisali da ih nećete kočiti pri ulazku u bilo koje međunarodne organizacije.Šta ste očekivali,da ih neće primiti zbog vas?Smiješni ste ko crtani film!!!

Darko

pre 7 godina

Ocekivano.Koliko god okrivljivali vlast za ovo oni tu nista nisu mogli.Ni oni a ni bilo ko drugi.Amerika je stavila sape na Kosovo i tu vise nema pomoci.

Fudbaler Balkana

pre 7 godina

pa to je vec bilo najavljenbo....gore od ovoga moze samo doci, ako kosovo bude irgalo protiv srbije i napade drone sa svake strane ;-)

Србине брате

pre 7 godina

Ој Косово, Косово, земљо моја једина, земљо славних витезова Лазара и Милоша...

DAVOR

pre 7 godina

Zasto tolika buka zbog fudbala?!?!? Pa Kosovo se ravnopravno takmici kao zemlja u nizu sportova. Zar nismo skoro gledali kao im se svira himna i podize zastava uz salutiranje gardista na Prvenstvu Evrope u djudou usred Rusije. Zasto bi fudbal bio izuzetak? To je odlicna vest za nase i njihove huligane, ima da se mlate i kolju po celoj Evropi, a sve zajedmo ce nas posmatrati kao primitivna plemena sa Balkana zarobljena mentalno u 19 veku.

ante

pre 7 godina

Meni samo nije jasno kako će protiv Kosova igrati na primer Španija, Rusija, Slovačka, mi i drugi koji ih ne priznaju kao državu? Švajcarci ostadoše bez pola reprezentacije!
A igrat će isto kao što igraju protiv Walesa, Sj. Irske, Gibraltara. I još nešto, Kosovo i Krim nije isto, Kosovo je priznalo oko 120 zemalja, a Krim nitko. Da ih volim, e pa baš i ne, ali slijed događaja je očekivan.

Coli

pre 7 godina

"Puno sreće i uspeha u međunarodnim fudbalskim takmičenjima želim našim prvim komšijama."
(Srbin, 3. maj 2016 13:39)
Hvala puno Srbin-u. Sve najbolje Tebi i istomišljenicima.

Ljuba Moljac

pre 7 godina

To su ti veliki toletovi prijatelji iz uefe platini i infantino koji su ga posecivali pre nego sto su izglasani za predsednike gde je on govorio da su to njegovi veliki kako licni tako i veliki prijatelji srpskog fudbala,nista novo kod nas srba,da sami sebi jamu kopamo pa nam kasnije svi drugi krivi sem nas sami.

skeptik

pre 7 godina

Meni jedna stvar nije jasna. U EU samo 5 drzava ne priznaje Kosovo i ako se pritom doda da su Albanija i Turska glasale za prijem Kosova onda ovaj rezultat glasanja 28:24 izgleda neverovatan.

50 nijansi smrti

pre 7 godina

Al će doslovice da bude žrijebanja grupe smrti: Turska, Jermenija, Rusija, Kosovo, Srbija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Albanija.
(enter, 3. maj 2016 14:19)

Fale jos samo da sudije budu Kurdi.

Матори

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!(Данијел, 03. maj 2016 14:22)kakve veze vucic ima sa ovim?
(neutralni felsh, 03. maj 2016 14:46)
Има. Вучић је потписао пријем Космета у МОК и у другим организацијама

Osmi putnik

pre 7 godina

Nemojte ljudi sad da kukate. Hteli ste Milosevica,Seselja,Tadica,Vucica. Sta ste trazili to ste i dobili. Svi Vi koji ste glasali za njih ste indirektni ucesnici u ovoj nepravdi, jer ste dozvolili da na vlast uvek dodju najgori.

Miki

pre 7 godina

To su ti "nasi" evropski "prijatelji"

Sa ovakvim "prijateljima" - neprijatelji nam ne trebaju.

Krse i statut svoje organizacije samo da Srbima i Srbiji nanesu stetu i zlo...

"Evropski"

To vam samo pokazuje da iza svega stoji politika i da sve ovo nema nikakve veze sa sportom.

mali radojica

pre 7 godina

Ovde se danas mnogim komentarima potkrao sitan ali veoma bitan previd. Žreb za SP 2018 je već završen i nema naknadnog ubacivanja novih ekipa.To su i Uefa i FIFA još odavno objavile na svom sajtu a to znaju i čelnici Albanskog Fudbalskog saveza. Kada 2018 bude izvršen žreb za EP 2020 tada će se izvesti tzv. dirigovani žreb gde će Kosovo biti ubačeno u grupu u kojoj nema niti jedne republike iz ex-YU nešto slično Jermensko Azerbejdžanskom žrebanju. Ovo praktično znači da će se možda Srbija i Kosovo sastati negde 2030 ili kasnije jer Kosovo bez obzira što ima po svetu dobre igrače na njih neće moći da računa jer oni već igraju u seniorskim ekipama Svajcarske,Nemačke,Belgije i bez obzira na patriotizam ti igrači nikad ne neće ako ništa onda zbog kvaliteta fudbala napustiti te repke i vratiti se na Kosovo da za njega igraju. Daklem Kosovo će se naći u kategoriji zemalja tipa san Marino, Lihtenštajn pa možda i Gibraltar. Problem nastaje kod Lige šampina gde će se možda u bližoj budućnosti neki od naših timova i sastati sa Kosovskim ali čelnici UEFA imajući u vidu incident sa dronom već su spremili odgovor. Igraće se gradovima poput Lisabona,Dublina,Helsinkija,Bakua ili na Farskim ostrvima gde bi moglo najviše po 50-tak navijača iz obe zemlje moglo da dodje da prisustvuje što zbog udaljenosti što iz finansijskih razloga. Jedino ne znam što se ovde bune ljudi, jer koliko znam mi smo potpisali da Kosovu nećemo praviti problema kod prijema u medj.orgamizacije. Čemu sad ljutnja.

Hercegovina

pre 7 godina

sve to privremeno...sto vise zakona prekrse to ce sve lakse da se srusi kao kula od karata. U to sam siguran 100%.. I jos, FSCG je bio uz Srbiju, proverite pre nego pocnete nekoga bez razloga napadati...

Safet Cara

pre 7 godina

Al imate vi problema!!! Gledajte bre da zivite lepo, da poboljsate zivotni standard, i pustite decu nek igraju futbal!
Kladim se da ce u reprezentaciji Kosova biti vise srba nego albanaca- briselski sporazum hehehe

ima i gore

pre 7 godina

Ovo jeste bolno, ali će mnogo bolnije biti kada na FIFA_listi budemo ispod ovog i ovakvog Kosova. Mnogo je šiptara po evropskim klubovima. Imaće jak sastav a za dres svoje reprezentacije će se itekako više boriti nego ovi naši manekeni

Davor

pre 7 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem da u Srbiji neko podržava ovo. Da li ste vi normalni? Ako nastavimo ovako,ode Vojvodina,ode Raška. Nece ostati ništa,rasturiće državu na komade. Alo bre Vučiću,šta to radiš? Prekidaj pregovore za članstvo u EU,dok ne počnu da nas poštuju. A dok ćutimo i trpimo,to sigurno neće učiniti.

Матори

pre 7 godina

Вучићу, радиш одличан посао. Сад имаш још 4 год да га завршиш. Избаци Космет из Устава и све си обавио. Издајниче српског рода!

Nele

pre 7 godina

Jel i ovo jedan od uspeha naših pregovarača u Briselu?! Beše 5:0 za Srbiju?! Ooo žalosti! Gavrilo, prerano si se rodio!! Samo sto bi sada trebalo jedno 50ak Principa!

Poltika iznad svih zakona i propisa

pre 7 godina

bravo za kosovo,nogomet iznad politike!
(Zigzag, 3. maj 2016 13:14)

A ovo si postavio zato što se istinski raduješ zbog Kosova, ne zbog crkavanja komšijske krave.

kinez

pre 7 godina

sportski je ovo 100% da! nebitno sta se desava, sto su nam oduzeli deo srbije,ali ti ljudi sa kosova nisu krivi... fudbaleri u ovom slucaju! oni samo zele da igraju fudbal za tlo gde zive... amerikanci sloba itd itd ko je kriv za kosovo je ovde nebitno, budite ljudi... ne moraju sportisti sa kosova pastati... politika je jedno, sport je drugo

giga

pre 7 godina

Sta ja kao obican covek gubim ili dobijam sa ovim? Nista. Dajte ljudi okrenimo se svojim poslovima, porodicama, da gledamo svoje...manimo se ovih stvari

neutralni felsh

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!
(Данијел, 03. maj 2016 14:22)


kakve veze vucic ima sa ovim?

Milan

pre 7 godina

Pa i Farska Ostrva su tu a pripadaju Danskoj. Da ne pricamo o Velsu, Skotskoj i Severnoj Irskoj. Nego mene zanima kada ce prvi Srbin zaigrati za reprezentaciju Kosova. Kladim se da necemo dugo cekati na tako nesto.

Ovca za sisanje

pre 7 godina

pustite vucica na miru isfrustrirani , imate li svoje zivote ili vam je vucic zivot?
(marko, 3. maj 2016 13:48)

Nebojso iz Beograda, ti li si?

Kopro

pre 7 godina

Tole majstore,ti si jedan neopevani baksuz....Imas 100 godina,idi brate setaj kera i pecaj mani se vise fudbala.Nikada nam srecu doneo nisi.

Džoni

pre 7 godina

Važno da je Vučić na Kosovu dobio preko 70% glasova i da je ubedio taj narod tamo da im je on spasilac i da se bori za njihove interese! Ko zna šta je on sve dogovorio u Briselu pa sada na kašičicu jedno po jedno izlazi na videlo! Kada se malo stiša ovo obznaniće nešto novo, a na kraju balade će biti i potpis i priznanje Kosova! To je kao ono kada se žaba ubaci u ključalu vodu pa odmah iskoči ali kada se ubaci u hladnu i postepeno zagreva do ključanja žaba će mirno čekati da bude skuvana! Na kraju krajeva Vučić i ima podršku zapada zato što im je obećao da će odigrati do kraja kako oni budu svirali!

milan siljkovic

pre 7 godina

Da li će naš premijer ponovo pozdravljati njegove prijatelje iz Europe. Ili da li će opet neka "organizacija" iz Europe ili severnoamericke teroristicke organizacije ponovo baciti mamac kako je Srbija faktor stabilnosti i visoko cenjena zemlja zahvaljujući politici našeg premijera i mnogo ispred Hrvatske. Muka mi je. J... nas , ko stigne

Igraj za zivot, Drogane!

pre 7 godina

Bojkot igranja fudbala, svaki vid kvalifikacija znaci da prihvatamo kosovo kao drzavu. (riseofthereds186, 3. maj 2016 13:09)

Evo ja vec idem ulicama i busim deci lopte. Valjda ce tako Kosovo ostati nase, stajaznam.

Lošmi

pre 7 godina

Samo me zanima kako ovde neki već pišu da je Crna Gora bila za, Albanija protiv itd, kada u tekstu lepo piše da je bilo tajno glasanje i nigde se ne navodi ko je kako glasao.

Ivan

pre 7 godina

Zašto se ljude u Srbiji maltretira sa nevažnim stvarima, a ne rješavaju im se bitne stvari? Kosovo u UEFA ili u FIFA je nevažna stvar za Srbiju. Kosovo je međunarodno priznata država od većine svjetskih zemalja i to je gotova stvar. Svi drugi procesi su nezaustavljivi. Baviti se Kosovom dalje je besmisleno. Bolje da Srbija razmišlja kako će u budućnosti zaštiti svoj teritorij koji trenutno ima nego da se bavi izgubljenim Kosovom. Srbi se masovno iseljavaju iz Srbije, a iseljavanje će bit još masovnije otvori li Zapad granice Srbima za useljenje. Srbija će ostat prazna neobranjiva teritorija. Albanci će se proširit izvan Kosova i Makedonije.

Sofija Loren

pre 7 godina

Umesto sizofrenog ludila koje pokazuju nasi "fudbalski radnici i zvanicnici", bolje bi im bilo da cestitaju Kosovu na prijemu u clanstvo UEFA, da im pozele srecu u takmicenjima, i da poruce da cemo se na zelenim terenima i stadionima ponasati sportiski i fer i da se nadamo da ce i oni isto tako...

Ali, mozda je ovo i dobro za zvezdicu, da se FSS povuce iz Evrope sledece sezone iz protesta, pa nece stub srpstva morati da se blamira po oranicama Jermenije, stepama Kazahstana, plazama Malte, liticama Gibraltara, ili nedajboze tradicionalno neugodnim crnogorskim vrletima tokom kvalifikacija za Ligu Sampiona...

GBH

pre 7 godina

Nema sta izuzetno postuju nasu drzavu kao uvazenog clana evropske porodice. Doduse ne cene preterano ni sebe cim gaze po svom statutu sto je ocigledna sugestija sa visih instanci. Toliko o kredibilitetu institucije UEFA koja uz FIFA proizvodi rekordan broj afera vezanih za najvise rukovodioce pomenutih tela.

Iskren

pre 7 godina

Svako clanstvo u bilo kojoj organizaciji samo podupire nezavisnu drzavu Kosovo.I dalje slusamo demagogiju od strane nase vlasti a Marko Duric ce ponovo reci da je to srpska pokrajina koja je primljena u UEFA.Srbijo dotakla si dno i priznaj da si nokaotirana

UEFA Delegat

pre 7 godina

Sad sto pre u UEFA da budu primljene Republika Srpska i Baskija!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mladen, 3. maj 2016 13:53)

Na sledećoj skupštini ćemo da razmatramo vaš zahtev, hvala vam na predlogu.

srbofil

pre 7 godina

Ne mogu da verujem koliko negativno ovde ljudi to prihvataju. Zamislite da Noletu sad zabrane da igra tenis zato sto je druge nacionalnosti?! Ne mogu da razumem tu mrznju prema drugim nacijama, siguran sam da na kosovu ima isti % dobrih ljudi kao i ovde

Marko Banja Luka

pre 7 godina

E moj Srbine vidi sta nam dusmani rade?Pale nam bogomolje po cijelom svijetu,priznavaju kvazi drzave,oduzimaju nam vjekovne teritorije.I sve to o Vaskrsu.

Dragan_BL

pre 7 godina

Eeeee, da je Rusija imala pravo veta... pravedno rešenje bi opet bilo sprečeno, kao i kad su u pitanju neke rezolucije UNa.
(Danilo, 3. maj 2016 13:57)
Pa Rusija bi samo napravila razdor i nemir, i jos vise zapalila odnose u savezu. Dobro je da je Rusija bez veta jer to znaci cisto blokiranje napretka i buducnosti za futbal u Evropi.

BUJAR

pre 7 godina

Dok je legenda fudbala Fadilj Vokrri dao golove kao igrac Prishtine, Partizana i Reprezentacije Jugoslavije svi smo bili veseli ali ovaj danasnji GOL sto je postigao vredi MNOGO.

mile dodik

pre 7 godina

Mi nismo zaslužili da nam uzmu Kosovo. Mi smo zaslužili da nam uzmu i Rašku, jug Srbije, Vojvodinu, istočne delove. Sve! Samo Beogradski pašaluk da ostane. Srbin ništa drugo nije zaslužio. Jer dok se svi bore za sebe, grizu, lobiraju, plaćaju, dotle mi ladna voda. Baš nas briga što je Kosovo ušlo u UEFA. Tole će posle ovoga da vlada još sto godina. O ovome će se pisati danas i to je to. A Kosovo će nastaviti da se bori da dobije što više elemenata nezavisne države. A ti se Srblje zaboravi na pokradene izbore i slavi tituli Lestera. Ko li nas samo sakupi ovakve?
(Millennium, 3. maj 2016 13:39)

Znas li u cemu je poenta,poenta je u tome sto se vecina Srba divi zemljama poput Francuske,Nemacke,Izrael,Britanije,...,hvaleci njihovu demokraticnost,humanost i sveopsti razvoj covecanstva u sustini svi znamo da zele konfor koji imaju.Samo da kazem ono najvaznije isti ti Britanci su isli da ratuju hiljade kilometara zbog tri cetri ostrva ali Englez kada ratuje to je za nas "in" ipak oni imaju The Rolling Stones a amerikanac ima Hollywood i Mc.

Данијел

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!

Heh

pre 7 godina

Sve je to posledica pogubne politike koja se vodi na ovim prostorima vec vise decenija. Kosovo se koristi za jeftine politicke poene i skretanje paznje sa mnogo bitnijih problema za vecinu Srba. Dok smo drzali status Kosova u limbu mogli smo stvoriti uredjenu drzavu sa stabilnom ekonomijom i mozda obicni ljudi iz juzne pokrajine ne bi imali toliko izrazenu zelju za potpunom nezavisnoscu. Druga opcija, koliko god to bolno bilo, je odreci se Kosova i krenuti dalje...ovaj status quo, na svakom planu, je postao nepodnosljiv. Teritorije se gube i prisvajaju i niko ne zna sta buducnost donosi, pametnom politikom koja ce od nas napraviti drustvo u kojem je lepo ziveti imamo mnogo vise sansi da ponovo vidimo Kosovo u nasem sastavu (ako nam to tad bude bilo bitno) nego svim praznim pricama kojima nas zasipaju.

Luka

pre 7 godina

Cemu sankcije Jugoslaviji 92?
Zato sto je bila clan UN..
Imate slucaj Jermenije i Azera oko Karambaha,UEFA ili FIFA(ne zna koji ciklus je bio) ih ravrstava da ne budu u istoj grupi.Primeni te to...
Pravno gledano Srbija moze da tuzi UN na mnogim poljima...znam da to ne vodi nicemu...al pokrenuvsi ovaj slucaj....otvarate Pandorinu kutiju....inace nemam nista protiv da ljudi na Kosovu igraju fudbal i ulaze u razne organizacije a da nas ne "samaraju" na ovaj ili onaj nacin....Pravila za sve nisu ista....Bilo i ostalo....

Raški upravni okrug

pre 7 godina

Zašto Belika britanija mije članica UEFA, već Engleska, Škotska, Severna Irska i Vels?
Zašto Republika Srpska onda ne podnese zahtev za prijem u članstvo?

Poreč

pre 7 godina

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.
(Statuskan, 3. maj 2016 13:37)

Živiš za dan koji neće uskoro... Pre će Kosovo i Srbija igrati 2-2 na Marakani...

dule

pre 7 godina

Kosovo u UEFA kad tad i UN a vi puknite !!!
(kosovar, 03. maj 2016 13:06)

Komsija, iskreno ti zelim da ti i tvoja porodica licno prozivite sve ono sto su Srbi i drugi neAlbanci sa KiM morali da prozive da bi Kosovo uslo u UEFA i UN.

Posteno?

Aleksandrovic

pre 7 godina

Pitanja za ove što prozivaju JSD:"Za koga je glasala vaša najveća legenda Dejan Savičević i čiji vođa navijača je potisao Briselski sporazum?". Hvala na odgovoru.

Trololo

pre 7 godina

Cenjeni čitaoci, imam pitanje za vas... Zbog čega vesti o gluposti zvanoj football imaju neuporedivo više komentara od informacija koje nam život znače?

vele

pre 7 godina

Mi smo Kosovo izgubili 99-te kada smo se povukli sa njega umesto da budemo istrajni pa taman nas atomskim bombama gadjali a sada mozemo da placemo samo za tom nekada srpskom zemljom. Povratiti ga nikada necemo sve dok je Amerike. Najzanimljivije je da je Albanija bila protiv ulaska Kosova u UEFA a sve nase komsije clanice bivse juge su bile za.

oli

pre 7 godina

Ljudi hajde da se ne lazemo sve je ovo potpisano u briselskom sporazumu tako da ne znam cemu cudjenje i ljutnja sve je to Vucic znao kao i svi mi

nisambot

pre 7 godina

još malo pa kraj ove trule tvorevine, EU! doakaše im amerikanci. sada kada im navale još i turci i šiptari, pored svih ovih izbeglica... za neku godinu biće više sulja i šabana nego gertruda i adolfa.

ivan

pre 7 godina

a onda će u prištini na stadionu za vreme utakmice pored semenki i kikirikija da se prodaju i ekseri. ipak je to jedan od značajnih proizvoda i izvora finansiranja kako politike tako i sporta!

dd

pre 7 godina

-da li srbija puni budzet sa kosova?
-da li ima svoju vojsku i policiju
-da li ima svoju izvrsnu i zakonodavnu vlast na kosovu
-da li na kosovu vazi ustav srbije?

-jer vama jasno da je kosovo odavno prodato i da vise nije u srbijiima svoju vojsku i policiju svoju granicu,znate da svaki politicar u srbiji mora da se najavi kako bi usau na kosovo?!?! i to ako ga puste!!!...o cemu vi ovde pricate?pa ovo je logicna stvar,JER VAMA ISPRAN MOZAK?cast izuzecima sto kontaju...ja prosto ne mogu da verujem koliko je narod u srbiji neobavesten i zatucan...sta se cudite evo vam na vlasti oni koji su ga prodali i koje glasate vise od 20G i koji ce to sve i zvanicno potpisati...evo krenulo je

Abolirani

pre 7 godina

Veliki uspeh nase drzave ovo je ocena koliko nas cene. Ipak smo ovo potpisali normalizacija odnosa cekali samo sa prodju izbori. Tek ce se Kosovo primati u organizacije.

Srrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Srbi su najvece ovce na svetu. Nikako da ukapiramo da u svetskim odnosima vlada samo goli interes i nista vise. Pa nam posle kriv Dejo ili Milo, Kucan ili Platini. Verujemo i dalje u neku ljubav i postenje, a od toga nema nista. Sutra da ponude Putinu da mu skinu sankcije i pripoje Krim Rusiji , a sve u zamenu za priznavanje Kosova...ne bi se on dvoumio ni pet minuta. Tako treba i mi da razmisljamo, u sporu Hrvatske i Slovenije oko 200 litara morske vode i tri palme...podrzacemo onoga ko nam ponudi vise i bas nas briga ko je u pravu. Ako se sutra raspadne Belgija - isto! Ako Albanci naprave svoju drzavu u Crnoj gori - isto!!! Prvo nas interes , pa onda sve ostalo. I prestanite vise da cmizdrite, nego pamet u glavu! Surovo jeste ali ne moze drugacije!

Objavite mi barem jedan komentar

pre 7 godina

Puno sreće i uspeha u međunarodnim fudbalskim takmičenjima želim našim prvim komšijama.
(Srbin, 3. maj 2016 13:39
E moj Srbine s takvim stavom doci ce ti albanci za neko vreme na prag kuce gde god da zivis samo sto ti oni nece pozeleti nista dobro...

Kler Redfild

pre 7 godina

gospoda iz fudbala su samo pokazala koliko je sve povezano danas.. mislim na politiku i novac! niti vise ima fudbala,niti vise ima smisla govoriti o bilo kakvim pravilima,osim interesima.. dobro dosli na divlji zapad!

jamezdin cveće

pre 7 godina

hahahahahahahaha. Sad mi u lijepoj našoj imamo razlog za veliko slavlje. Imamo 6 bodova u startu ako budu s nama. Mada bih ja više volio da su s vama u grupi i da vas guze kao što je Albanija napravila.

istomin

pre 7 godina

Da su Čeda i Čanak dobili izbore, ako razumem komentare, do ovoga ne bi došlo.
Nego, ima da nas naduvaju sa Šaćirijem, Džakom i ostalim Džekama...

Majstor Mile

pre 7 godina

Ovi kao naša Republička izborna komisija... još samo da su delegati imali fantomke i bejzbol palice , pomislio bih da se kongres održava u Srbiji.
Sad Srbija može da se žali komunalnoj policiji , jel tako Stefanoviću...

Miki Grom

pre 7 godina

Potpuno zasluzeno. Nemam nista protiv Srbije, zivim u njoj i volim je ali podrzavam ocepljenje Kosova kao i priznanje UEFE i FIFE, njihovo ne priznanje od strane nas ce nas samo gurati unazad i zatvoriti evropska vrata, jer ono sto je vec izgubljeno ne moze biti povraceno. Takodje podrzavam ocepljenje Skotske, Katalonije, Lombardije... Ljudi imaju pravo na nezavisnost, bez obzira na naciju. Pozdrav.

Марко

pre 7 godina

А Миле Додик не сме Српску ван федерације, као што тимови Велса, Ирске и Шкотске играју ван Британије.

Goran

pre 7 godina

Za 48 h ce patriote i ovo da zaborave i nastaviti dalje da prate velikog vođu koji je lično dao potpis na Briselski sporazum zajedno sa Tačijem i Dačićem, a inače i naredio Srbima u skupstini Kosova da podrze Tačija za predsednika.

Džoni

pre 7 godina

Meni samo nije jasno kako će protiv Kosova igrati na primer Španija, Rusija, Slovačka, mi i drugi koji ih ne priznaju kao državu? Švajcarci ostadoše bez pola reprezentacije!

Vule

pre 7 godina

Vijest bi bila da su Republika Srpska, Osetija, Abhazija primljene u UEFU, a ovo je "normalno". Pravila su za slabe,a Kosovo je projekat jakih zapadnih zemalja, pa je to za rubriku desilo se.

Cibe

pre 7 godina

Što se pravite ludi. Vučić i Dačić su Briselskim sporazumom sve to priznali. Sada samo dižu prašinu. Jer Divac glasao za prijem Kosova u MOK, a gde je sada u SAD.

Magaretje livade

pre 7 godina

Briselski sporazum! Cestitke pristini na svemu do sada uradjenom! Tole , da li je potrebno jos nesto, da bi zanavek napustio srpski fudbal?! Samo da kokeza jos malo ojaca i eto nama davno obecanog cetvrtfinala mundijala! Al na soniju!

jeremija

pre 7 godina

Ocekivano. U skladu sa dosadasnjim naporima vlade srbije za normalizaciju odnosa sa susedima.
ima vaznijih stvari u srbiji na koje treva trositi energiju.
fudbal je odavno u Srbiji mrtvac koga vestacki odrzavaju u zivotu.
zbog "navijaca" razume se.

podstanar

pre 7 godina

Nije mi jasno cemu se izcudjavamo mi? Ko da je najbitnija stvar hoce li Kosovari igrati fudbal, a nikakvu ingerenciju na toj teritoriji nemamo. Ako hocemo Kosovo u Srbiji trebalo bi da se zapitamo moze li neki nas zvanicnik da udje u Pristinu bez da se lre toga najavi kao kad se ide u goste.

KORN

pre 7 godina

Kosovo smo mi odavno izgubili,možemo da se busamo u grudi koliko hocemo ali loša politika još od Titovog vremena pa sve do danas je doprinela da Kosovo više nije naše,na žalost.Politicari izbegavaju da kažu pravu istinu pa ponavljaju kao papagaji"Kosovo je Srbija",a jedina i prava istina je da ono više nije u našim rukama.

Labud

pre 7 godina

Bravo Tole, da su se politicari borili u Briselu za Kosovo tako, a ne samo slikavali, ne bi bili uovako nezavidnoj situaciji.

Ja nasim komsijama zelim puno srece, niko nije kriv sto je rodjen tamo pa da mu se uskrati fudbal, nasi ih nikada ne bi zvali da igraju u nasoj reprezentaciji, niti bi ih navijaci prihvatili.

Стеван

pre 7 godina

Нека господар Вучић покаже колико је велики па нека моћницима који владају јасно каже да нећемо у ЕУ уколико наставе са оваквим понижавањем земље која је сасвим пристојна у односима са администрацијом и силама који тренутно владају.Знате шта би било, увели би нам санкције,и баш би их било брига да ли ћемо ми партиципирати у тој заједници која узгред благо речено се налази у последњој фази пред распадом,или не. Њима ништа није свето,њима је света само сила и развојништво. Јер они су разбојници који не разумеју шта је витештво и част. А ми имамо владаре који се њима проклањају као да смо им ми поданици а не неки стари европски народ који је у средњем веку био поштован и цењен због својих врлина које неспорно имамо и данас као народ, али те исте врлине немају ови партијски лили путанци где им је најважније да имају по сто килограма живе ваге и да покрад у све што може да се отме од овог народа.

bole

pre 7 godina

ne kapiram sto sad krivite toleta, iako je glavni krivac u nasem fudbalu?
krivite one koji su potpisali briselski sporazum i tako otvorili vrata kosovu.

@nicolas

pre 7 godina

bravo za komentar! 'bes sve ovo kad zivimo kao bednici. da li treba dati 1000 din za kartu za Srbija-Estonija Litvanija i sl.? kad nam je fudbal na nivou beton lige

Mikica

pre 7 godina

Ali provalite SNS botove sto podrzavaju i opravdavaju prijem Kosova. Valjda vam je jasno da to govori kako ce se stvari ubuduce odvijati sto se tice priznanja nezavisnosti Kosova. Sta nam napravi ovaj Vucic...ccc...

Enrico Pallazzo

pre 7 godina

Ovo je bio zicer..poznato je koliko gospoda iz UEFE vole novac, a takođe koliko ga sa KiM daju na sve strane za priznanja raznih vrsta.

Huan Pablo Don Fernando

pre 7 godina

sada je kosovo i zvanicno drzava!!
dok su se nasi politicari zamajavali bezpotrebnim izborima,kosovski politicari i kosovski lobi su radili na jos jednom koraku ka kosovskoj nezavisnosti, isto ovako ce i za godinu, dve da visoki decani i gracanica pripadnu kosovskoj kulturnoj bastini, ovo je najveci poraz srbije od jednostranog proglasenja nezavisnosti kosova, i dokaz da u evropi nemamo prijatelje, velika sramota za nase politicke vodje i nas same, i po hiljaditi put se pitam, zasto moji preci nisu otisli barem 200 km severnije ili juznije pa da se rodim u nekoj drugoj normalnoj zemlji,u zemlji koja stiti svoje interese i interese svojih gradjana, a ne u banana drzavi srbiji!!!

stomak da ti se okrene

pre 7 godina

@e-krem

Tu su se pre svega sramno ponele drzave koje su glasala ZA clanstvo jer su time prekrsile statut UEFA-a i uvele najodvratniju politiku u sport. O ponasanju vas Albanaca, potplacivanju, muljanju i na koje sve nacine dolazite do svojih ciljeva ne vredi ni govoriti ali sama cinjenica da vas niej blam na koje nacine postizete te vas eciljeve, vrlo jasno govori i ko ste i sta ste.

stomak da ti se okrene

pre 7 godina

@e-krem

Tu su se pre svega sramno ponele drzave koje su glasala ZA clanstvo jer su time prekrsile statut UEFA-a i uvele najodvratniju politiku u sport. O ponasanju vas Albanaca, potplacivanju, muljanju i na koje sve nacine dolazite do svojih ciljeva ne vredi ni govoriti ali sama cinjenica da vas niej blam na koje nacine postizete te vas eciljeve, vrlo jasno govori i ko ste i sta ste.

kisa

pre 7 godina

"Zahtev Kosova za prijem je obrazlagao Fadilj Vokri, koji je rekao da se on suštinski svodi na to "da li će neko deci omogućiti ili zabraniti da igraju fudbal". "

Ja sam kao dete igrao fudbal sam sa loptom a malo kasnije i sa drugarima i za to mi nije trebala UEFA. Ta deca o kojima prica nikada nisu ni prestala da igraju fudbal.

Nista se nije promenilo: decu i majke u prve borbene redove.

istina

pre 7 godina

"Tokom rasprave o Kosovu, sa bine Kongresa čuo se i stav prvog pravnika UEFA Alisdera Bela, koji je rekao da 'Ujedinjene nacije ne priznaju države, pa samim tim ovo nije pravno pitanje'".

Gospodin Bela jeste u potpunosti u PRAVU jer to kažu i same Ujedinjene Nacije tj. da SAMO države imaju pravo da priznaju ili odbijaju priznanje neke države.

Na ptanje u web stranicu UN, o tome kako UN priznaje neku novu državu, stoji da "priznanje države jeste akt koji SAMO OSTALE države mogu preduzeti ili odbiti. Ujedninjene Nacije, NISU država pa prema tome NEMAJU ovlaščenje da pirznaju ili ne neku državu i kao organizacija nezavisnih država mogu primiti u svoje redove neku državu"

Izvor is UN:http://www.un.org/en/members/about.shtml

Preambudala

pre 7 godina

Čestitam!
Još jedan šamar Srbiji, šamar otrežnjenja. Valjda ćemo posle nekog od tih šamara da se konačno probudimo i shvatimo da je priča o Kosovu završena. Ovo nije mala stvar jer ćemo jednog dana morati da se sastanemo sa tom reprezentacijom. Da bojkotujemo? Da povučemo članstvo u UEFA? Ili možda najbolje da ukinemo fudbal u Srbiji...ionako pojma nemamo.

Navijač

pre 7 godina

UEFA ovim otvara pandorinu kutiju. Sad će svi da traže članstvo. Mogu da se pozivaju na kršenje statuta kao i ovom slučaju. I od praze sport ispred politke napraviće cirkus.

tajno glasanje

pre 7 godina

S obzirom da je na delu bilo tajno glasanje i da su prošli sa tesnom većinom kao i to da je prekršen statut UEFE, dovoljan je dokaz da je politika odradila svoje i pobedila fudbal. Uopšte ne čudi činjenica da se vodi hajka protiv Platinija i Blatera, jer su oni branili sportske interese. Posle ovoga ostaje nam da gledamo kako će Rusiji oduzeti organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu, jer to je namera zapadnih moćnika koji su postavili svju garnituru ljudi u UEFI i FIFI.

balkanski folklor

pre 7 godina

Kosovo neka je sa srećom!!!Ljudi okanite se politike i nacionalizma,pustite ljude da igraju fudbal.(Vitomirica, 03. maj 2016 13:31)Kakve ovo ima veze sa politikom nacionalizmom?Ima veze sa međunarodnim pravom.Naravno da niko ne brani Albancima sa Kosova da igraju fudbal u našoj ligi.Srpski klubovi sa Kosova igraju u našoj ligi.

nije vazno

pre 7 godina

Sad je valjda svima jasno sto je Evropski parlament cestitao pobedu Nikolicu za Predsednika Srbije, 3 sata pre nego sto su zatvorena biralista.
Sve ostalo ide svojim tokom i nema mesta ni iznenadjenjima, ni cudjenju.

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@Zigzag

Clanstvo te albanske paradrzave u UEFA je upravo politika i to ona najprizemnija. Valjda kapiras to i sam jer ako ne onda, pravac pregled. Nego, ako vec cestitas Albancima, ocekujemo od tebe ista cestitanja i kada Republika Srpska bude zatrazila i dobila clanstvo.

sto da ne

pre 7 godina

ma pustite ljude da igraju fudbal, ne bori se za Kosovo tako sto cemo da ih sabotiramo da budu clan uefe. necemo moci da budemo sa njima u istoj grupi, male su sanse da se i jedna od dve reprezentacije nadje na nekom prvenstvu zajedno, a kamoli i mi i oni, pa jos i da se na prvenstvu sastanemo sa njima... nemoguce je.

setimo se kako je nama bilo pod sankcijama kad nismo mogli da se takmicimo, koliko je mladih ljudi bilo uskraceno za pravo ravnopravnog nadigravanja sa drugima zbog politike.
budimo tolerantni i humani prema komsijama, a bolje da se pozabavimo korupcijom i unistavanjem srpskog fudbala na domacem nivou

koja

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa (iggy, 03. maj 2016 12:36)

klasican luzerski mentalitet ...zbog kojih gubimo teritorije

drug Vucela

pre 7 godina

Zasto se cudite ovome? Dovoljno je pogledati koliko je visokih funkcionera UEFA i FIFA dovedeno u vezu sa korupcijom, pametnome dovoljno. Pa jos kada su nama '92 zabranili odlazak na EP pod izgovorom sankcija koje su bila politicka odluka, jasno je bilo da je fudbal pod DIREKTNIM UTICAJEM POLITIKE. I ne samo fudbal, taj isti MOK koga svi ovde potenciraju je nasim sportistima zabranio da se takmice pod sopstvenom zastavom, o cemu dalje pricati. Zabluda je da bi bilo drugacije da nismo nesto potpisali, kauboji iz Vasingtona i njihove evropske slugeranje rade po svetu sta hoce, unistavaju drzave i uvode "demokratiju" (Libija, Irak, Egipat, i sada Sirija) i time se javno hvale. Sve te drzave su bile jace od nas u svakom pogledu, pa su na kraju razorene. Talog uvek ispliva u takvim situacijama pa je tako i ovog puta isplivala ova krimi narko "drzava". Na njihovu zalost, karma uvek dodje po svoje.

Šaulić Šabanoti

pre 7 godina

Još jedna "pobeda" našeg dragog premijera Vučića i dokaz da je Srbija postovana u svetu, ha ha ha pa nema gorih od nas svi pisaju po nama

Ivan

pre 7 godina

To nije nikakva bitna stvar, primljeni ili ne, Srbiji je svejedno. To može da znači samo Kosovarima, jer im daje nove mogućnosti u nogometu koji je ionako sporedna stvar. Sport se može iskoristiti pozitivno (za uspjeh i afirmaciju nacije i držsve) i negativno (za blamažu, ksenofobiju, širenje mržnje, huliganizam). Kako će to Albanci da iskoriste ostaje da se vidi.

Shone

pre 7 godina

Vidim neki cestitaju JSD-u i Vokriju...I ovu temu ne razumeju kao sto vecina navijaca stuba srpstva ne razaume ni npr za koga navija u kosarci! Ovo je bilo politicko pitanje, nema veze sa sportom. Ova vlast je u dijalogu sa Pristinom potpisala da Srbjija nece sprecavati clanstvo Kosova u raznim organizacijama pa tako i sportskim! Ovo je slika politike koju vodi premijer Srbije, a ne Tole i tome slicno!

milanbg

pre 7 godina

UEFA je politicka organizacija! Sramotna odluka, treba da bojkotujemo UEFA po svaku cenu i odustanemo od kvalifikacija iovako nema nista od nase reprezentacije, samo se brukamo! Eto im Kosovo neka igra!!

partizan do efesa

pre 7 godina

pa Seade sta ti mislis? jel uspeo da spreci ulazak, nije, jel uradio ista za vreme svog mandata da fudbal u Srbiji bude bolji, nije, jel uradio bilo sta sto ga profesionalno obavezuje, nije, taj covek je sinonim za neuspeh, odnosno politicki mesetar, a sada on govori da politici nije mesto u sportu, pa sta ce onda on tu?!!!

Helios

pre 7 godina

Na ovom svetu ne postoji, nažalost, ništa osim sile. Zlo je vladalo, vlada i vladaće zauvek. Ko može da uradi neki zločin on treba da uradi taj zločin. Možda će u tome (i posledicama) imati uspeha - možda i neće. Ali tragedija je u tome što se ponovo i ponovo pokazuje da će, ukoliko ne uradi zločin, imati uspeh - sa manjom verovatnoćom nego ako ga uradi.
I strahota je još veća u tome što najbitnije institucije i pojedinci najbogatijih država proguravaju takav model. A još kao pratnja tog modela ide i kamuflaža da nije ono što jeste, i jeste ono što nije.
Razbijanje SFRJ - i čitava višedecenijska kaskada pratećih kršenja normi i zakona - nije samo uništilo svako moguće pravo. Ne, nego je uništena i bilo kakva iluzija da to pravo postoji. Nikakva ni nada o tome ne može više biti moguća.
Sasvim je svejedno da li se radi o Haškom Tribunalu ili OI ili FIFA/UEFA. Sve je za pare i sve se povinuje sili. I, slično kao i novinari po Srbiji - čak ne mora ni da im se preti: sami sv znaju gde im je mesto. Kako i na koga zalaju alfa psi - tako i na toga kevću iz sve snage i svi drugi podreženi džukci i džukeličići. I tako, same te institucije "prava" postaju najveći generatori zločina, i sadašnjih i budućih.
Srbija apsolutno i zauvek mora da se suprotstavlja tome. Najmanje je tu bitno pitaje prava i principa, Ili istorijske istine. Ovde se radi o suprotstavljanju mehanizma daljeg komadanja Srbije. I nikad, NIKAD NIKAD NIKAD ne smemo igrati nigde sa njima, ma kakve bile posledice.

Millennium

pre 7 godina

Mi nismo zaslužili da nam uzmu Kosovo. Mi smo zaslužili da nam uzmu i Rašku, jug Srbije, Vojvodinu, istočne delove. Sve! Samo Beogradski pašaluk da ostane. Srbin ništa drugo nije zaslužio. Jer dok se svi bore za sebe, grizu, lobiraju, plaćaju, dotle mi ladna voda. Baš nas briga što je Kosovo ušlo u UEFA. Tole će posle ovoga da vlada još sto godina. O ovome će se pisati danas i to je to. A Kosovo će nastaviti da se bori da dobije što više elemenata nezavisne države. A ti se Srblje zaboravi na pokradene izbore i slavi tituli Lestera. Ko li nas samo sakupi ovakve?

A.M.

pre 7 godina

Eto susjedi, sad imate 2 repke za koje mozete navijati :) jos ako se RS izbori za samostalnost eto i trece pa mozete ponosno pokazivati 3 prsta kao 3 repke :)))

Katalan

pre 7 godina

I nisu bas popularno primljeni. Pola glasaca bilo protiv. Da vidim kako ce bilo koja zemlja, a narocito Spanija pristati da igra protiv njih.

Da nije zalosno, bilo bi smesno.

pre 7 godina

(dalibor79, 3. maj 2016 13:19)

Cijih bre 5 minuta? Alo? Kosovo svakodnevno dobija nova priznanja a ti mi pricas o tamo nekim minutima. Pre ce u buducnosti Srbija postati deo Albanije nego sto ce Kosovo ponovo postati deo Srbije.

Red je da se probudis i prihvatis realnost.

Jesteda

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa
(iggy, 3. maj 2016 12:36)


S jedne strane je oteto, s druge strane nasi su prodavali kuce , a sigurno se ne prodaje kuca zato sto zelis, trece videces za 20 godina kada svi nasi manastiri , doduse kao i tvrdjava u Skadru sto je sada, bude izgradjeno od nekih "Albanskih dinastija", to jest oni prisvajaju tudju kulturu. Oni sebe cak zovu Ilirima, iako se zna da smo to mi, kad kazem mi- vecina Srba, CG jug HRV , Bosna.
E tako se gubi identitet, i zato je Kosovo nase!

Profesor BG

pre 7 godina

Gde ste botovi? Hajde svi sada brzo po instrukcije kod "velikog vođe". Bas nas "postuju u svetu"..Uostalom, videli smo nedavno koliko i sami sebe postujemo...

Nebojša

pre 7 godina

Kosovo u UEFA kad tad i UN a vi puknite !!!
(kosovar, 03. maj 2016 13:06)

Može Kosovo u uefa može u eu može da uđe u sastav sjedinjenih američkih država ali u UN neće nikad tu ne mogu niti oni niti njihovi kauboji ništa pa ti peni do sutra.

kezual di belgrado

pre 7 godina

Ovo je velika sramota, da izmišljena država postane clanica evropske fudbalske kuce, a da je po ustavu Srbije sastavni deo nase zemlje... Jos jedan dokaz da pare predstavljaju najveći problem u sportu. UEFA=MAFIA!

Legolas

pre 7 godina

@ Fadilj Vokri - legenda Partizana!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Piksi, 3. maj 2016 13:12)

A glas im dao Dejan Savicevic u ime Crne Gore, inace legenda Crvene Zvezde !!!

Marko

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto vi toliko placete za Kosovom. Pa vecina Srba, ako sam dobro zakljucio, iselilo se sa tog podrucja. Prodali imanje i otisli negdje u Vojvodinu itd...Ne kazem da nisu zivjeli pod pritiskom koji je nastavo kao i svi drugi problemi na Balkanu preko politicara. Mozda ja i grijesim al vecina ih nije bilo prisiljeno nego su dobrovoljno birali gdje ce dalje. E sad da oni tuguju za rodnim krajem, to mogu i shvatit...al 90% Srba nikad nije ni bilo na Kosovu. To je vise nekako postalo dio Folklora "Kosovo je Srbija". A tema je ionako nogomet. Nek i oni nesto malu sutaju. Kakve bi vi koristi imali od toga i da ih nisu priznali? Bolje gledajte da se ovi vase posloze...Uzdravlje

P

pre 7 godina

Jasno je da je, kršeći Statut, ovo čisto nasilje nad UEFA internim propisima; zanima me, ako neko zna, da li je na sličan način Gibraltar primljen pre nekoliko godina, kad ni oni nisu priznati u UN.

Србин

pre 7 godina

Треба одмах напустити Уефа организацију,Србија да изађе из Уефа организације!!!

BLANDY

pre 7 godina

Prozivati Toleta(koga ni ja necenim)je besmisleno.Pa zar zaista tako mislite?Ovo nasi evropejci sve aminuju i cine sve sto se od njih trazi samo da bi usli u tamo neku uniju.Sto pre se rasimo ideje o ulasku u EU to bolje za nas.Mnogo i mnogo vremena bi mi oduzelo da nabrojim sve ono cega smo se odrekli zbog te ideje.Zato,jednom za svagda reci toj Evropi,ne i ne za sva vremena.Putuj Evropo,ali bez nas.

Odbrana napad

pre 7 godina

Za ove pozive na bojkot, pa mi UEFA bojkotujemo vec deceniju i nesto, ako ne i vise.Svako EP dobrovoljno Tole, Terza i kompanjone prepustaju nase mjesto nekoj novoj clanici UEFA, u duhu ferpleja. Kao sto mozemo da vidimo, nema efekta. Vuca brate reaguj, Spasi Nam Srbistan!

ned

pre 7 godina

Tole, odlazi. Nisi umeo tamo ni da obrazližiš to o čemu ovde piše pa su ih zbog toga primili. Idi, zbog tebe i situacije u FSS su i primljeni.

zvezdarac

pre 7 godina

Istupite iz UEFA, FIFA, FIBA ULEB. Bar neće naši klubovi i reprezentacije da se brukaju.
Mada treba da istupimo sa ove planete pošto je po komentarima očito da smo neprilagođeni za normalan život.

veton

pre 7 godina

@marko

Procitaj TI sta pise u tom Briselskom sporazumu, Srbija se obavezala da nece blokirati REGIONALNA clanstva i inicijative. Kapiras, REGIONALNA. Postoji razlika izmedju REGIONALNIH I MEDJUNARODNIH, valjda imas toliko kapaciteta da razlikujes. Srbiaj je po svom ustavu i po vazecoij R1244 DUZNA da se suprostavi bilo kakvim abanskim pokusajima da dobije medjuanrodni legimitet za tu paradzravu na Kosovu. DUZNA da se suprostavi a ne da jos i pripomogne u velikoalbanskom izivljavanju.

Mirko

pre 7 godina

Vucic ni priblizno nije unazadio Srbiju koliko je to ucinio Karadzic za srpski fudbal oktad je dosao ne celo saveza. Mada, Vucic je na dobrom putu da ga stigne. Ako ima imalo pameti u Srba treba da smaknu obojicu sa tih mesta...

Nikola

pre 7 godina

Naravno da sme da se proseta bilo ko centrom Pristine. Pa mi iz severne Mitrovice cesto idemo u Prištinu, potpuno je sigurno. Ja sam bas bio juce tamo u kafiću.

Bane

pre 7 godina

(kosovar, 3. maj 2016 13:06)

Baš lepo sad Hrvatima ima da vas naduvaju jedno 20 nula. Bole ih dupe imaju 6 bodova već na startu kvalifikacija. Za UN polako momak tu već druge struje vladaju.

Jegulja

pre 7 godina

ovde nije u pitanju kosovo nego princip. cemu statut?

ovako mogu da izglasaju i da npr. barsa ipak bude prvak evrope. nije po pravilima ali ako se izglasa sto da ne.

Родољуб

pre 7 godina

Дејан Савићевић, ког сам волео ненормално, лепио његове постере на зид своје дечије собе, крао његове дриблинге... гласао је за пријем Косова...
О кукавно србство угашено...
Погледај дом свој анђеле,
дабогда поцркали душмани.

Delija von Brdo

pre 7 godina

A sto ne bi bilo primljeno kada je primljenou gotovo sve svetske sportske saveze i u MOK. Sto bi FIFA i UEFA bili izuzetak.I Palestina nije clan UN pa je clan FIFA

Keljmendi

pre 7 godina

Milosevic (za koga je glasalo 75%Srba) im je ukinuo autonomiju, pokusao da ih istrebi. Hteli ste sve ili nista i dobili nista! Kako srece da ste vec na pocetku 90-ih glasali za demokratske snage a ne za nacionalisticke, jer biste tako pridobili svet na vasu stranu. Pre ili kasnije, nerazumno glasanje se svima obije o glavu

Mito

pre 7 godina

Ovo je cirkus, pošto UEFA ne poštuje svoje propise. Pošto su prekršeni propisi, treba uputiti tužbu sportskom sudu, mislim da je u Lozani.

Sevastopolj

pre 7 godina

Hoće li sada i KRIM primiti u UEFA?
E Vučko jesu li ovio tvoji "prijatelji" glasali.
Baš lepo. pored takvih prijatelja neprijatelji nam i ne trebaju.
Juče gori crkva u Njujorku danas ovo?
A ti Srbijo juri u EU, nemoj kojim slučajem da se okreneš jedinim pravim i iskrenim prijateljima Rusiji i Kini.

bpcg

pre 7 godina

Najgrublje su prekrsili svoj statut. Ali polako, strpljen spasen. Ali doci ce dan kad sve sto su gradili krvavim parama ima da se srusi kao kula od karata. Stace oni u pola albanije. Strpljen, spasen!

vukasin

pre 7 godina

kosovo je drzava, hteli mi to da priznamo ili ne. postoji granica, imaju svoje institucije i policiju. srpski jezik mozete da vidite samo u nekolicini srpskih mesta. svi smo mi veliki srbi, a 90 posto nas nije ni krocilo nogom na kosovo. kosovo je drzava od kada je nato tamo dosao. to je realnost, a sad ko u sta veruje to je druga prica.

ne moze se protiv celog sveta

pre 7 godina

Bojkot igranja fudbala, svaki vid kvalifikacija znaci da prihvatamo kosovo kao drzavu.
(riseofthereds186, 3. maj 2016 13:09)

Uf, sto bismo nekoga zeznuli, kao da Evropa i svet ne mogu bez Srbije:)
Najbolje da prihvatimo realnost (izgubili smo rat i teritoriju jer smo bili besni i ratoborni 90-ih), nego da se jos vise ukopavamo i izgubimo i ovo sto imamo

Statuskan

pre 7 godina

bravo za kosovo,nogomet iznad politike!
(Zigzag, 03. maj 2016 13:14)

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.

boca

pre 7 godina

para vrti gde burgija nece.
davno sam procitao negde da su albanci nudili da snose sve troskove organizacije proslog svetskog prvenstva a da budu primljeni u fifa/uefa.tada su ih odbili.u medjuvremenu su se stvari izgleda promenile.nekom su napunjeni dzepovi i eto.

dalibor79

pre 7 godina

ajde iggy smiri se malo. pa nije nasa pokrajina kosovo jedini takav slucaj u evropi i svetu. imas takvih slucajeva svuda u svetu koliko hoces ali samo nama rade ovo sto rade. ali dobro vremena se menjaju nekada igraju kada im dozvole a nasih 5 minuta ce da dodju.

branko medakovic III

pre 7 godina

Neznam čemu iscudjavanje? Pa nase vlasti su sve to potpisale u Briselu a fakticki omogucili UEFI da donese ovakvu odluku.

zabavljac

pre 7 godina

Dok nas Premijer zabavlja sa nekim likom koji uopste nije imao pravo da glasa sa neispravnim maticnim brojem, Kosovo postalo clanica UEFA, za neki dan im EU daje viznu liberalizaciju.
Toliko o nikad uspesnijem Briselskom sporazumu u korist Srba.

Бананамен

pre 7 godina

Ето вам га премијер реч није рекао против овога јавностица ви и даље гласајте за пропаст.

Kecman

pre 7 godina

I sta sad? Ne moze nikako, ali pak moze. Ovo samo pokazuje da mocnici rade sta im je volja, a statuti, zakoni, pravila i rezolucije su za nas boraniju koja se ionako nista ne pita. Ne mislim samo na fudbal, da je bar tako...

Realno

pre 7 godina

Nek im je prosto...
Kad je vec tako, nek se u svemu tome vidi samo jedna dobra strana, a to je da svaka utakmica Srbije i Kosova biva zavrsena nasom pobedom. Tako da je cist dobitak za kladjenje! ( osim ako i to ne bude neka namestaljka:-)
Srbija!!!

bob

pre 7 godina

kakve veze sa ovim ima tole?zar ste zaboravili ko je potpisao briselski sporazum?podseticu vas,najvece patriote vucic i dacic.tim sporazumom je priznato kosovo kao nezavisno zato ga jos uvek nece objaviti.nego gde su botovi?a da jos uvek su neradni dani

iggy

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa

iggy

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa

nije vazno

pre 7 godina

Sad je valjda svima jasno sto je Evropski parlament cestitao pobedu Nikolicu za Predsednika Srbije, 3 sata pre nego sto su zatvorena biralista.
Sve ostalo ide svojim tokom i nema mesta ni iznenadjenjima, ni cudjenju.

Cibe

pre 7 godina

Što se pravite ludi. Vučić i Dačić su Briselskim sporazumom sve to priznali. Sada samo dižu prašinu. Jer Divac glasao za prijem Kosova u MOK, a gde je sada u SAD.

Mikica

pre 7 godina

Ali provalite SNS botove sto podrzavaju i opravdavaju prijem Kosova. Valjda vam je jasno da to govori kako ce se stvari ubuduce odvijati sto se tice priznanja nezavisnosti Kosova. Sta nam napravi ovaj Vucic...ccc...

Srrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Srbi su najvece ovce na svetu. Nikako da ukapiramo da u svetskim odnosima vlada samo goli interes i nista vise. Pa nam posle kriv Dejo ili Milo, Kucan ili Platini. Verujemo i dalje u neku ljubav i postenje, a od toga nema nista. Sutra da ponude Putinu da mu skinu sankcije i pripoje Krim Rusiji , a sve u zamenu za priznavanje Kosova...ne bi se on dvoumio ni pet minuta. Tako treba i mi da razmisljamo, u sporu Hrvatske i Slovenije oko 200 litara morske vode i tri palme...podrzacemo onoga ko nam ponudi vise i bas nas briga ko je u pravu. Ako se sutra raspadne Belgija - isto! Ako Albanci naprave svoju drzavu u Crnoj gori - isto!!! Prvo nas interes , pa onda sve ostalo. I prestanite vise da cmizdrite, nego pamet u glavu! Surovo jeste ali ne moze drugacije!

Матори

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!(Данијел, 03. maj 2016 14:22)kakve veze vucic ima sa ovim?
(neutralni felsh, 03. maj 2016 14:46)
Има. Вучић је потписао пријем Космета у МОК и у другим организацијама

Ovca za sisanje

pre 7 godina

pustite vucica na miru isfrustrirani , imate li svoje zivote ili vam je vucic zivot?
(marko, 3. maj 2016 13:48)

Nebojso iz Beograda, ti li si?

Osmi putnik

pre 7 godina

Nemojte ljudi sad da kukate. Hteli ste Milosevica,Seselja,Tadica,Vucica. Sta ste trazili to ste i dobili. Svi Vi koji ste glasali za njih ste indirektni ucesnici u ovoj nepravdi, jer ste dozvolili da na vlast uvek dodju najgori.

Данијел

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!

ima i gore

pre 7 godina

Ovo jeste bolno, ali će mnogo bolnije biti kada na FIFA_listi budemo ispod ovog i ovakvog Kosova. Mnogo je šiptara po evropskim klubovima. Imaće jak sastav a za dres svoje reprezentacije će se itekako više boriti nego ovi naši manekeni

Nele

pre 7 godina

Jel i ovo jedan od uspeha naših pregovarača u Briselu?! Beše 5:0 za Srbiju?! Ooo žalosti! Gavrilo, prerano si se rodio!! Samo sto bi sada trebalo jedno 50ak Principa!

Legolas

pre 7 godina

@ Fadilj Vokri - legenda Partizana!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Piksi, 3. maj 2016 13:12)

A glas im dao Dejan Savicevic u ime Crne Gore, inace legenda Crvene Zvezde !!!

Da nije zalosno, bilo bi smesno.

pre 7 godina

(dalibor79, 3. maj 2016 13:19)

Cijih bre 5 minuta? Alo? Kosovo svakodnevno dobija nova priznanja a ti mi pricas o tamo nekim minutima. Pre ce u buducnosti Srbija postati deo Albanije nego sto ce Kosovo ponovo postati deo Srbije.

Red je da se probudis i prihvatis realnost.

Матори

pre 7 godina

Вучићу, радиш одличан посао. Сад имаш још 4 год да га завршиш. Избаци Космет из Устава и све си обавио. Издајниче српског рода!

Nikola

pre 7 godina

Naravno da sme da se proseta bilo ko centrom Pristine. Pa mi iz severne Mitrovice cesto idemo u Prištinu, potpuno je sigurno. Ja sam bas bio juce tamo u kafiću.

zvezdarac

pre 7 godina

Istupite iz UEFA, FIFA, FIBA ULEB. Bar neće naši klubovi i reprezentacije da se brukaju.
Mada treba da istupimo sa ove planete pošto je po komentarima očito da smo neprilagođeni za normalan život.

DAVOR

pre 7 godina

Zasto tolika buka zbog fudbala?!?!? Pa Kosovo se ravnopravno takmici kao zemlja u nizu sportova. Zar nismo skoro gledali kao im se svira himna i podize zastava uz salutiranje gardista na Prvenstvu Evrope u djudou usred Rusije. Zasto bi fudbal bio izuzetak? To je odlicna vest za nase i njihove huligane, ima da se mlate i kolju po celoj Evropi, a sve zajedmo ce nas posmatrati kao primitivna plemena sa Balkana zarobljena mentalno u 19 veku.

mali radojica

pre 7 godina

Ovde se danas mnogim komentarima potkrao sitan ali veoma bitan previd. Žreb za SP 2018 je već završen i nema naknadnog ubacivanja novih ekipa.To su i Uefa i FIFA još odavno objavile na svom sajtu a to znaju i čelnici Albanskog Fudbalskog saveza. Kada 2018 bude izvršen žreb za EP 2020 tada će se izvesti tzv. dirigovani žreb gde će Kosovo biti ubačeno u grupu u kojoj nema niti jedne republike iz ex-YU nešto slično Jermensko Azerbejdžanskom žrebanju. Ovo praktično znači da će se možda Srbija i Kosovo sastati negde 2030 ili kasnije jer Kosovo bez obzira što ima po svetu dobre igrače na njih neće moći da računa jer oni već igraju u seniorskim ekipama Svajcarske,Nemačke,Belgije i bez obzira na patriotizam ti igrači nikad ne neće ako ništa onda zbog kvaliteta fudbala napustiti te repke i vratiti se na Kosovo da za njega igraju. Daklem Kosovo će se naći u kategoriji zemalja tipa san Marino, Lihtenštajn pa možda i Gibraltar. Problem nastaje kod Lige šampina gde će se možda u bližoj budućnosti neki od naših timova i sastati sa Kosovskim ali čelnici UEFA imajući u vidu incident sa dronom već su spremili odgovor. Igraće se gradovima poput Lisabona,Dublina,Helsinkija,Bakua ili na Farskim ostrvima gde bi moglo najviše po 50-tak navijača iz obe zemlje moglo da dodje da prisustvuje što zbog udaljenosti što iz finansijskih razloga. Jedino ne znam što se ovde bune ljudi, jer koliko znam mi smo potpisali da Kosovu nećemo praviti problema kod prijema u medj.orgamizacije. Čemu sad ljutnja.

happy Day ever

pre 7 godina

citam i pratim B 92 vec 2008 god.kad Kosova proglasila nezavisnost,i ovde sam citao kako Kosova nije Drzava jer ne moze ni u Fifa ni u Uefa ni u Eurovision itd. 2008 godine Merkel je rekla cestitam Kosovo ali to je dug put,mi iz Kosova svi znao to,i to je to,mic po mic i nema povratak,aj pozdrav!

Coli

pre 7 godina

"Puno sreće i uspeha u međunarodnim fudbalskim takmičenjima želim našim prvim komšijama."
(Srbin, 3. maj 2016 13:39)
Hvala puno Srbin-u. Sve najbolje Tebi i istomišljenicima.

dd

pre 7 godina

-da li srbija puni budzet sa kosova?
-da li ima svoju vojsku i policiju
-da li ima svoju izvrsnu i zakonodavnu vlast na kosovu
-da li na kosovu vazi ustav srbije?

-jer vama jasno da je kosovo odavno prodato i da vise nije u srbijiima svoju vojsku i policiju svoju granicu,znate da svaki politicar u srbiji mora da se najavi kako bi usau na kosovo?!?! i to ako ga puste!!!...o cemu vi ovde pricate?pa ovo je logicna stvar,JER VAMA ISPRAN MOZAK?cast izuzecima sto kontaju...ja prosto ne mogu da verujem koliko je narod u srbiji neobavesten i zatucan...sta se cudite evo vam na vlasti oni koji su ga prodali i koje glasate vise od 20G i koji ce to sve i zvanicno potpisati...evo krenulo je

BUJAR

pre 7 godina

Dok je legenda fudbala Fadilj Vokrri dao golove kao igrac Prishtine, Partizana i Reprezentacije Jugoslavije svi smo bili veseli ali ovaj danasnji GOL sto je postigao vredi MNOGO.

Safet Cara

pre 7 godina

Al imate vi problema!!! Gledajte bre da zivite lepo, da poboljsate zivotni standard, i pustite decu nek igraju futbal!
Kladim se da ce u reprezentaciji Kosova biti vise srba nego albanaca- briselski sporazum hehehe

Dinosaurus

pre 7 godina

Južna Osetija, Abhazija, Lugansk, Donjeck, Pridnjestrovlje, Republika Srpska.... I tamo bi deca volela da igraju fudbal pa im treba dozvoliti.

UEFA Delegat

pre 7 godina

Sad sto pre u UEFA da budu primljene Republika Srpska i Baskija!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mladen, 3. maj 2016 13:53)

Na sledećoj skupštini ćemo da razmatramo vaš zahtev, hvala vam na predlogu.

realan

pre 7 godina

Danas je 5:1 za Marka Djurica i nas pregovarki tim. Sutra 5:2, nakon sto Kosovo dobije liberalizaciju viznog rezima. Tako da se nasa vlast ne brine, treba da nam daju jos 4 komada da nas pobede. E tugo nasa!!!

zabavljac

pre 7 godina

Dok nas Premijer zabavlja sa nekim likom koji uopste nije imao pravo da glasa sa neispravnim maticnim brojem, Kosovo postalo clanica UEFA, za neki dan im EU daje viznu liberalizaciju.
Toliko o nikad uspesnijem Briselskom sporazumu u korist Srba.

Labud

pre 7 godina

Bravo Tole, da su se politicari borili u Briselu za Kosovo tako, a ne samo slikavali, ne bi bili uovako nezavidnoj situaciji.

Ja nasim komsijama zelim puno srece, niko nije kriv sto je rodjen tamo pa da mu se uskrati fudbal, nasi ih nikada ne bi zvali da igraju u nasoj reprezentaciji, niti bi ih navijaci prihvatili.

Tomo St

pre 7 godina

Kao katolik, a samim time i kršćanin nikako se ne mogu radovati pobjedi još jedne muslimanske države nad pravoslavnom braćom....ali ne brinite se, natrpat će mo ih u kvalifikacijama...

Bosanac...

pre 7 godina

Kao i uvijek,ima i razumnih i glupih komentara.Sami ste potpisali da ih nećete kočiti pri ulazku u bilo koje međunarodne organizacije.Šta ste očekivali,da ih neće primiti zbog vas?Smiješni ste ko crtani film!!!

Keljmendi

pre 7 godina

Milosevic (za koga je glasalo 75%Srba) im je ukinuo autonomiju, pokusao da ih istrebi. Hteli ste sve ili nista i dobili nista! Kako srece da ste vec na pocetku 90-ih glasali za demokratske snage a ne za nacionalisticke, jer biste tako pridobili svet na vasu stranu. Pre ili kasnije, nerazumno glasanje se svima obije o glavu

Sv Georgije

pre 7 godina

Uzas. Tacno imam osjecaj da momci iz vlade,cekaju da prodju godine i da se narod oladi od Kosova,a oni usput bace po neku spicu,kao Kosovo je nase,a nista se ne mjenja,godine prolaze. Za 20 godina,sve ce ovo biti normalno,bez buke. To nasi politicari cekaju,da narod "zaboravi".Nazalost..

Miki

pre 7 godina

To su ti "nasi" evropski "prijatelji"

Sa ovakvim "prijateljima" - neprijatelji nam ne trebaju.

Krse i statut svoje organizacije samo da Srbima i Srbiji nanesu stetu i zlo...

"Evropski"

To vam samo pokazuje da iza svega stoji politika i da sve ovo nema nikakve veze sa sportom.

Millennium

pre 7 godina

Mi nismo zaslužili da nam uzmu Kosovo. Mi smo zaslužili da nam uzmu i Rašku, jug Srbije, Vojvodinu, istočne delove. Sve! Samo Beogradski pašaluk da ostane. Srbin ništa drugo nije zaslužio. Jer dok se svi bore za sebe, grizu, lobiraju, plaćaju, dotle mi ladna voda. Baš nas briga što je Kosovo ušlo u UEFA. Tole će posle ovoga da vlada još sto godina. O ovome će se pisati danas i to je to. A Kosovo će nastaviti da se bori da dobije što više elemenata nezavisne države. A ti se Srblje zaboravi na pokradene izbore i slavi tituli Lestera. Ko li nas samo sakupi ovakve?

milan siljkovic

pre 7 godina

Da li će naš premijer ponovo pozdravljati njegove prijatelje iz Europe. Ili da li će opet neka "organizacija" iz Europe ili severnoamericke teroristicke organizacije ponovo baciti mamac kako je Srbija faktor stabilnosti i visoko cenjena zemlja zahvaljujući politici našeg premijera i mnogo ispred Hrvatske. Muka mi je. J... nas , ko stigne

giga

pre 7 godina

Sta ja kao obican covek gubim ili dobijam sa ovim? Nista. Dajte ljudi okrenimo se svojim poslovima, porodicama, da gledamo svoje...manimo se ovih stvari

Shone

pre 7 godina

Vidim neki cestitaju JSD-u i Vokriju...I ovu temu ne razumeju kao sto vecina navijaca stuba srpstva ne razaume ni npr za koga navija u kosarci! Ovo je bilo politicko pitanje, nema veze sa sportom. Ova vlast je u dijalogu sa Pristinom potpisala da Srbjija nece sprecavati clanstvo Kosova u raznim organizacijama pa tako i sportskim! Ovo je slika politike koju vodi premijer Srbije, a ne Tole i tome slicno!

ante

pre 7 godina

Meni samo nije jasno kako će protiv Kosova igrati na primer Španija, Rusija, Slovačka, mi i drugi koji ih ne priznaju kao državu? Švajcarci ostadoše bez pola reprezentacije!
A igrat će isto kao što igraju protiv Walesa, Sj. Irske, Gibraltara. I još nešto, Kosovo i Krim nije isto, Kosovo je priznalo oko 120 zemalja, a Krim nitko. Da ih volim, e pa baš i ne, ali slijed događaja je očekivan.

Huan Pablo Don Fernando

pre 7 godina

sada je kosovo i zvanicno drzava!!
dok su se nasi politicari zamajavali bezpotrebnim izborima,kosovski politicari i kosovski lobi su radili na jos jednom koraku ka kosovskoj nezavisnosti, isto ovako ce i za godinu, dve da visoki decani i gracanica pripadnu kosovskoj kulturnoj bastini, ovo je najveci poraz srbije od jednostranog proglasenja nezavisnosti kosova, i dokaz da u evropi nemamo prijatelje, velika sramota za nase politicke vodje i nas same, i po hiljaditi put se pitam, zasto moji preci nisu otisli barem 200 km severnije ili juznije pa da se rodim u nekoj drugoj normalnoj zemlji,u zemlji koja stiti svoje interese i interese svojih gradjana, a ne u banana drzavi srbiji!!!

Preambudala

pre 7 godina

Čestitam!
Još jedan šamar Srbiji, šamar otrežnjenja. Valjda ćemo posle nekog od tih šamara da se konačno probudimo i shvatimo da je priča o Kosovu završena. Ovo nije mala stvar jer ćemo jednog dana morati da se sastanemo sa tom reprezentacijom. Da bojkotujemo? Da povučemo članstvo u UEFA? Ili možda najbolje da ukinemo fudbal u Srbiji...ionako pojma nemamo.

jamezdin cveće

pre 7 godina

hahahahahahahaha. Sad mi u lijepoj našoj imamo razlog za veliko slavlje. Imamo 6 bodova u startu ako budu s nama. Mada bih ja više volio da su s vama u grupi i da vas guze kao što je Albanija napravila.

Davor

pre 7 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem da u Srbiji neko podržava ovo. Da li ste vi normalni? Ako nastavimo ovako,ode Vojvodina,ode Raška. Nece ostati ništa,rasturiće državu na komade. Alo bre Vučiću,šta to radiš? Prekidaj pregovore za članstvo u EU,dok ne počnu da nas poštuju. A dok ćutimo i trpimo,to sigurno neće učiniti.

Sale

pre 7 godina

svajcarska je druga domovina siptara,pola reprezentacije je siptarskog porekla,oni sve pare tamo cuvaju,nisu kao nasi da sve drzavno zlato drze u londonu kod nasih proverenih prijatelja.

Raški upravni okrug

pre 7 godina

Zašto Belika britanija mije članica UEFA, već Engleska, Škotska, Severna Irska i Vels?
Zašto Republika Srpska onda ne podnese zahtev za prijem u članstvo?

50 nijansi smrti

pre 7 godina

Al će doslovice da bude žrijebanja grupe smrti: Turska, Jermenija, Rusija, Kosovo, Srbija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Albanija.
(enter, 3. maj 2016 14:19)

Fale jos samo da sudije budu Kurdi.

oli

pre 7 godina

Ljudi hajde da se ne lazemo sve je ovo potpisano u briselskom sporazumu tako da ne znam cemu cudjenje i ljutnja sve je to Vucic znao kao i svi mi

Statuskan

pre 7 godina

bravo za kosovo,nogomet iznad politike!
(Zigzag, 03. maj 2016 13:14)

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.

Mirko

pre 7 godina

Vucic ni priblizno nije unazadio Srbiju koliko je to ucinio Karadzic za srpski fudbal oktad je dosao ne celo saveza. Mada, Vucic je na dobrom putu da ga stigne. Ako ima imalo pameti u Srba treba da smaknu obojicu sa tih mesta...

Dragan_BL

pre 7 godina

Eeeee, da je Rusija imala pravo veta... pravedno rešenje bi opet bilo sprečeno, kao i kad su u pitanju neke rezolucije UNa.
(Danilo, 3. maj 2016 13:57)
Pa Rusija bi samo napravila razdor i nemir, i jos vise zapalila odnose u savezu. Dobro je da je Rusija bez veta jer to znaci cisto blokiranje napretka i buducnosti za futbal u Evropi.

Trololo

pre 7 godina

Cenjeni čitaoci, imam pitanje za vas... Zbog čega vesti o gluposti zvanoj football imaju neuporedivo više komentara od informacija koje nam život znače?

skeptik

pre 7 godina

Meni jedna stvar nije jasna. U EU samo 5 drzava ne priznaje Kosovo i ako se pritom doda da su Albanija i Turska glasale za prijem Kosova onda ovaj rezultat glasanja 28:24 izgleda neverovatan.

да да

pre 7 godina

Хајде назадњаци,хвалите се понедом ! Кде вам је сада онај лајави лажљиви крелац ?

Majstor Mile

pre 7 godina

Ovi kao naša Republička izborna komisija... još samo da su delegati imali fantomke i bejzbol palice , pomislio bih da se kongres održava u Srbiji.
Sad Srbija može da se žali komunalnoj policiji , jel tako Stefanoviću...

Profesor BG

pre 7 godina

Gde ste botovi? Hajde svi sada brzo po instrukcije kod "velikog vođe". Bas nas "postuju u svetu"..Uostalom, videli smo nedavno koliko i sami sebe postujemo...

Bane

pre 7 godina

(kosovar, 3. maj 2016 13:06)

Baš lepo sad Hrvatima ima da vas naduvaju jedno 20 nula. Bole ih dupe imaju 6 bodova već na startu kvalifikacija. Za UN polako momak tu već druge struje vladaju.

Aleksandrovic

pre 7 godina

Pitanja za ove što prozivaju JSD:"Za koga je glasala vaša najveća legenda Dejan Savičević i čiji vođa navijača je potisao Briselski sporazum?". Hvala na odgovoru.

Goran

pre 7 godina

Za 48 h ce patriote i ovo da zaborave i nastaviti dalje da prate velikog vođu koji je lično dao potpis na Briselski sporazum zajedno sa Tačijem i Dačićem, a inače i naredio Srbima u skupstini Kosova da podrze Tačija za predsednika.

mile dodik

pre 7 godina

Mi nismo zaslužili da nam uzmu Kosovo. Mi smo zaslužili da nam uzmu i Rašku, jug Srbije, Vojvodinu, istočne delove. Sve! Samo Beogradski pašaluk da ostane. Srbin ništa drugo nije zaslužio. Jer dok se svi bore za sebe, grizu, lobiraju, plaćaju, dotle mi ladna voda. Baš nas briga što je Kosovo ušlo u UEFA. Tole će posle ovoga da vlada još sto godina. O ovome će se pisati danas i to je to. A Kosovo će nastaviti da se bori da dobije što više elemenata nezavisne države. A ti se Srblje zaboravi na pokradene izbore i slavi tituli Lestera. Ko li nas samo sakupi ovakve?
(Millennium, 3. maj 2016 13:39)

Znas li u cemu je poenta,poenta je u tome sto se vecina Srba divi zemljama poput Francuske,Nemacke,Izrael,Britanije,...,hvaleci njihovu demokraticnost,humanost i sveopsti razvoj covecanstva u sustini svi znamo da zele konfor koji imaju.Samo da kazem ono najvaznije isti ti Britanci su isli da ratuju hiljade kilometara zbog tri cetri ostrva ali Englez kada ratuje to je za nas "in" ipak oni imaju The Rolling Stones a amerikanac ima Hollywood i Mc.

Šaulić Šabanoti

pre 7 godina

Još jedna "pobeda" našeg dragog premijera Vučića i dokaz da je Srbija postovana u svetu, ha ha ha pa nema gorih od nas svi pisaju po nama

Стеван

pre 7 godina

Нека господар Вучић покаже колико је велики па нека моћницима који владају јасно каже да нећемо у ЕУ уколико наставе са оваквим понижавањем земље која је сасвим пристојна у односима са администрацијом и силама који тренутно владају.Знате шта би било, увели би нам санкције,и баш би их било брига да ли ћемо ми партиципирати у тој заједници која узгред благо речено се налази у последњој фази пред распадом,или не. Њима ништа није свето,њима је света само сила и развојништво. Јер они су разбојници који не разумеју шта је витештво и част. А ми имамо владаре који се њима проклањају као да смо им ми поданици а не неки стари европски народ који је у средњем веку био поштован и цењен због својих врлина које неспорно имамо и данас као народ, али те исте врлине немају ови партијски лили путанци где им је најважније да имају по сто килограма живе ваге и да покрад у све што може да се отме од овог народа.

Nebojša

pre 7 godina

Kosovo u UEFA kad tad i UN a vi puknite !!!
(kosovar, 03. maj 2016 13:06)

Može Kosovo u uefa može u eu može da uđe u sastav sjedinjenih američkih država ali u UN neće nikad tu ne mogu niti oni niti njihovi kauboji ništa pa ti peni do sutra.

Kecman

pre 7 godina

I sta sad? Ne moze nikako, ali pak moze. Ovo samo pokazuje da mocnici rade sta im je volja, a statuti, zakoni, pravila i rezolucije su za nas boraniju koja se ionako nista ne pita. Ne mislim samo na fudbal, da je bar tako...

sto da ne

pre 7 godina

ma pustite ljude da igraju fudbal, ne bori se za Kosovo tako sto cemo da ih sabotiramo da budu clan uefe. necemo moci da budemo sa njima u istoj grupi, male su sanse da se i jedna od dve reprezentacije nadje na nekom prvenstvu zajedno, a kamoli i mi i oni, pa jos i da se na prvenstvu sastanemo sa njima... nemoguce je.

setimo se kako je nama bilo pod sankcijama kad nismo mogli da se takmicimo, koliko je mladih ljudi bilo uskraceno za pravo ravnopravnog nadigravanja sa drugima zbog politike.
budimo tolerantni i humani prema komsijama, a bolje da se pozabavimo korupcijom i unistavanjem srpskog fudbala na domacem nivou

Србине брате

pre 7 godina

Ој Косово, Косово, земљо моја једина, земљо славних витезова Лазара и Милоша...

Legija

pre 7 godina

Ova "reprezentacija" će služiti za gol razliku. Ova odluka UEFA-e ide direktno u korist Luksemburga, Gibraltara, Andore i San Marina. Da i oni nekog pobede.

Miki Grom

pre 7 godina

Potpuno zasluzeno. Nemam nista protiv Srbije, zivim u njoj i volim je ali podrzavam ocepljenje Kosova kao i priznanje UEFE i FIFE, njihovo ne priznanje od strane nas ce nas samo gurati unazad i zatvoriti evropska vrata, jer ono sto je vec izgubljeno ne moze biti povraceno. Takodje podrzavam ocepljenje Skotske, Katalonije, Lombardije... Ljudi imaju pravo na nezavisnost, bez obzira na naciju. Pozdrav.

stomak da ti se okrene

pre 7 godina

@e-krem

Tu su se pre svega sramno ponele drzave koje su glasala ZA clanstvo jer su time prekrsile statut UEFA-a i uvele najodvratniju politiku u sport. O ponasanju vas Albanaca, potplacivanju, muljanju i na koje sve nacine dolazite do svojih ciljeva ne vredi ni govoriti ali sama cinjenica da vas niej blam na koje nacine postizete te vas eciljeve, vrlo jasno govori i ko ste i sta ste.

Ivan

pre 7 godina

To nije nikakva bitna stvar, primljeni ili ne, Srbiji je svejedno. To može da znači samo Kosovarima, jer im daje nove mogućnosti u nogometu koji je ionako sporedna stvar. Sport se može iskoristiti pozitivno (za uspjeh i afirmaciju nacije i držsve) i negativno (za blamažu, ksenofobiju, širenje mržnje, huliganizam). Kako će to Albanci da iskoriste ostaje da se vidi.

Бананамен

pre 7 godina

Ето вам га премијер реч није рекао против овога јавностица ви и даље гласајте за пропаст.

Ivan

pre 7 godina

Zašto se ljude u Srbiji maltretira sa nevažnim stvarima, a ne rješavaju im se bitne stvari? Kosovo u UEFA ili u FIFA je nevažna stvar za Srbiju. Kosovo je međunarodno priznata država od većine svjetskih zemalja i to je gotova stvar. Svi drugi procesi su nezaustavljivi. Baviti se Kosovom dalje je besmisleno. Bolje da Srbija razmišlja kako će u budućnosti zaštiti svoj teritorij koji trenutno ima nego da se bavi izgubljenim Kosovom. Srbi se masovno iseljavaju iz Srbije, a iseljavanje će bit još masovnije otvori li Zapad granice Srbima za useljenje. Srbija će ostat prazna neobranjiva teritorija. Albanci će se proširit izvan Kosova i Makedonije.

Enrico Pallazzo

pre 7 godina

Ovo je bio zicer..poznato je koliko gospoda iz UEFE vole novac, a takođe koliko ga sa KiM daju na sve strane za priznanja raznih vrsta.

drug Vucela

pre 7 godina

Zasto se cudite ovome? Dovoljno je pogledati koliko je visokih funkcionera UEFA i FIFA dovedeno u vezu sa korupcijom, pametnome dovoljno. Pa jos kada su nama '92 zabranili odlazak na EP pod izgovorom sankcija koje su bila politicka odluka, jasno je bilo da je fudbal pod DIREKTNIM UTICAJEM POLITIKE. I ne samo fudbal, taj isti MOK koga svi ovde potenciraju je nasim sportistima zabranio da se takmice pod sopstvenom zastavom, o cemu dalje pricati. Zabluda je da bi bilo drugacije da nismo nesto potpisali, kauboji iz Vasingtona i njihove evropske slugeranje rade po svetu sta hoce, unistavaju drzave i uvode "demokratiju" (Libija, Irak, Egipat, i sada Sirija) i time se javno hvale. Sve te drzave su bile jace od nas u svakom pogledu, pa su na kraju razorene. Talog uvek ispliva u takvim situacijama pa je tako i ovog puta isplivala ova krimi narko "drzava". Na njihovu zalost, karma uvek dodje po svoje.

Marko Banja Luka

pre 7 godina

E moj Srbine vidi sta nam dusmani rade?Pale nam bogomolje po cijelom svijetu,priznavaju kvazi drzave,oduzimaju nam vjekovne teritorije.I sve to o Vaskrsu.

Ljuba Moljac

pre 7 godina

To su ti veliki toletovi prijatelji iz uefe platini i infantino koji su ga posecivali pre nego sto su izglasani za predsednike gde je on govorio da su to njegovi veliki kako licni tako i veliki prijatelji srpskog fudbala,nista novo kod nas srba,da sami sebi jamu kopamo pa nam kasnije svi drugi krivi sem nas sami.

Igraj za zivot, Drogane!

pre 7 godina

Bojkot igranja fudbala, svaki vid kvalifikacija znaci da prihvatamo kosovo kao drzavu. (riseofthereds186, 3. maj 2016 13:09)

Evo ja vec idem ulicama i busim deci lopte. Valjda ce tako Kosovo ostati nase, stajaznam.

milanbg

pre 7 godina

UEFA je politicka organizacija! Sramotna odluka, treba da bojkotujemo UEFA po svaku cenu i odustanemo od kvalifikacija iovako nema nista od nase reprezentacije, samo se brukamo! Eto im Kosovo neka igra!!

kisa

pre 7 godina

"Zahtev Kosova za prijem je obrazlagao Fadilj Vokri, koji je rekao da se on suštinski svodi na to "da li će neko deci omogućiti ili zabraniti da igraju fudbal". "

Ja sam kao dete igrao fudbal sam sa loptom a malo kasnije i sa drugarima i za to mi nije trebala UEFA. Ta deca o kojima prica nikada nisu ni prestala da igraju fudbal.

Nista se nije promenilo: decu i majke u prve borbene redove.

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@Zigzag

Clanstvo te albanske paradrzave u UEFA je upravo politika i to ona najprizemnija. Valjda kapiras to i sam jer ako ne onda, pravac pregled. Nego, ako vec cestitas Albancima, ocekujemo od tebe ista cestitanja i kada Republika Srpska bude zatrazila i dobila clanstvo.

neutralni felsh

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!
(Данијел, 03. maj 2016 14:22)


kakve veze vucic ima sa ovim?

Hercegovina

pre 7 godina

sve to privremeno...sto vise zakona prekrse to ce sve lakse da se srusi kao kula od karata. U to sam siguran 100%.. I jos, FSCG je bio uz Srbiju, proverite pre nego pocnete nekoga bez razloga napadati...

Džoni

pre 7 godina

Važno da je Vučić na Kosovu dobio preko 70% glasova i da je ubedio taj narod tamo da im je on spasilac i da se bori za njihove interese! Ko zna šta je on sve dogovorio u Briselu pa sada na kašičicu jedno po jedno izlazi na videlo! Kada se malo stiša ovo obznaniće nešto novo, a na kraju balade će biti i potpis i priznanje Kosova! To je kao ono kada se žaba ubaci u ključalu vodu pa odmah iskoči ali kada se ubaci u hladnu i postepeno zagreva do ključanja žaba će mirno čekati da bude skuvana! Na kraju krajeva Vučić i ima podršku zapada zato što im je obećao da će odigrati do kraja kako oni budu svirali!

Darko

pre 7 godina

Ocekivano.Koliko god okrivljivali vlast za ovo oni tu nista nisu mogli.Ni oni a ni bilo ko drugi.Amerika je stavila sape na Kosovo i tu vise nema pomoci.

srbofil

pre 7 godina

Ne mogu da verujem koliko negativno ovde ljudi to prihvataju. Zamislite da Noletu sad zabrane da igra tenis zato sto je druge nacionalnosti?! Ne mogu da razumem tu mrznju prema drugim nacijama, siguran sam da na kosovu ima isti % dobrih ljudi kao i ovde

Fudbaler Balkana

pre 7 godina

pa to je vec bilo najavljenbo....gore od ovoga moze samo doci, ako kosovo bude irgalo protiv srbije i napade drone sa svake strane ;-)

podstanar

pre 7 godina

Nije mi jasno cemu se izcudjavamo mi? Ko da je najbitnija stvar hoce li Kosovari igrati fudbal, a nikakvu ingerenciju na toj teritoriji nemamo. Ako hocemo Kosovo u Srbiji trebalo bi da se zapitamo moze li neki nas zvanicnik da udje u Pristinu bez da se lre toga najavi kao kad se ide u goste.

bole

pre 7 godina

ne kapiram sto sad krivite toleta, iako je glavni krivac u nasem fudbalu?
krivite one koji su potpisali briselski sporazum i tako otvorili vrata kosovu.

Milan

pre 7 godina

Pa i Farska Ostrva su tu a pripadaju Danskoj. Da ne pricamo o Velsu, Skotskoj i Severnoj Irskoj. Nego mene zanima kada ce prvi Srbin zaigrati za reprezentaciju Kosova. Kladim se da necemo dugo cekati na tako nesto.

Poreč

pre 7 godina

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.
(Statuskan, 3. maj 2016 13:37)

Živiš za dan koji neće uskoro... Pre će Kosovo i Srbija igrati 2-2 na Marakani...

Marko

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto vi toliko placete za Kosovom. Pa vecina Srba, ako sam dobro zakljucio, iselilo se sa tog podrucja. Prodali imanje i otisli negdje u Vojvodinu itd...Ne kazem da nisu zivjeli pod pritiskom koji je nastavo kao i svi drugi problemi na Balkanu preko politicara. Mozda ja i grijesim al vecina ih nije bilo prisiljeno nego su dobrovoljno birali gdje ce dalje. E sad da oni tuguju za rodnim krajem, to mogu i shvatit...al 90% Srba nikad nije ni bilo na Kosovu. To je vise nekako postalo dio Folklora "Kosovo je Srbija". A tema je ionako nogomet. Nek i oni nesto malu sutaju. Kakve bi vi koristi imali od toga i da ih nisu priznali? Bolje gledajte da se ovi vase posloze...Uzdravlje

KORN

pre 7 godina

Kosovo smo mi odavno izgubili,možemo da se busamo u grudi koliko hocemo ali loša politika još od Titovog vremena pa sve do danas je doprinela da Kosovo više nije naše,na žalost.Politicari izbegavaju da kažu pravu istinu pa ponavljaju kao papagaji"Kosovo je Srbija",a jedina i prava istina je da ono više nije u našim rukama.

kezual di belgrado

pre 7 godina

Ovo je velika sramota, da izmišljena država postane clanica evropske fudbalske kuce, a da je po ustavu Srbije sastavni deo nase zemlje... Jos jedan dokaz da pare predstavljaju najveći problem u sportu. UEFA=MAFIA!

ne moze se protiv celog sveta

pre 7 godina

Bojkot igranja fudbala, svaki vid kvalifikacija znaci da prihvatamo kosovo kao drzavu.
(riseofthereds186, 3. maj 2016 13:09)

Uf, sto bismo nekoga zeznuli, kao da Evropa i svet ne mogu bez Srbije:)
Najbolje da prihvatimo realnost (izgubili smo rat i teritoriju jer smo bili besni i ratoborni 90-ih), nego da se jos vise ukopavamo i izgubimo i ovo sto imamo

лепо

pre 7 godina

Па шта више барселона тражи под шпанском заставом ? Они морају бити примљени као и Косово !!!

Jesteda

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa
(iggy, 3. maj 2016 12:36)


S jedne strane je oteto, s druge strane nasi su prodavali kuce , a sigurno se ne prodaje kuca zato sto zelis, trece videces za 20 godina kada svi nasi manastiri , doduse kao i tvrdjava u Skadru sto je sada, bude izgradjeno od nekih "Albanskih dinastija", to jest oni prisvajaju tudju kulturu. Oni sebe cak zovu Ilirima, iako se zna da smo to mi, kad kazem mi- vecina Srba, CG jug HRV , Bosna.
E tako se gubi identitet, i zato je Kosovo nase!

dalibor79

pre 7 godina

ajde iggy smiri se malo. pa nije nasa pokrajina kosovo jedini takav slucaj u evropi i svetu. imas takvih slucajeva svuda u svetu koliko hoces ali samo nama rade ovo sto rade. ali dobro vremena se menjaju nekada igraju kada im dozvole a nasih 5 minuta ce da dodju.

vukasin

pre 7 godina

kosovo je drzava, hteli mi to da priznamo ili ne. postoji granica, imaju svoje institucije i policiju. srpski jezik mozete da vidite samo u nekolicini srpskih mesta. svi smo mi veliki srbi, a 90 posto nas nije ni krocilo nogom na kosovo. kosovo je drzava od kada je nato tamo dosao. to je realnost, a sad ko u sta veruje to je druga prica.

nisambot

pre 7 godina

još malo pa kraj ove trule tvorevine, EU! doakaše im amerikanci. sada kada im navale još i turci i šiptari, pored svih ovih izbeglica... za neku godinu biće više sulja i šabana nego gertruda i adolfa.

koja

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa (iggy, 03. maj 2016 12:36)

klasican luzerski mentalitet ...zbog kojih gubimo teritorije

Iskren

pre 7 godina

Svako clanstvo u bilo kojoj organizaciji samo podupire nezavisnu drzavu Kosovo.I dalje slusamo demagogiju od strane nase vlasti a Marko Duric ce ponovo reci da je to srpska pokrajina koja je primljena u UEFA.Srbijo dotakla si dno i priznaj da si nokaotirana

Odbrana napad

pre 7 godina

Za ove pozive na bojkot, pa mi UEFA bojkotujemo vec deceniju i nesto, ako ne i vise.Svako EP dobrovoljno Tole, Terza i kompanjone prepustaju nase mjesto nekoj novoj clanici UEFA, u duhu ferpleja. Kao sto mozemo da vidimo, nema efekta. Vuca brate reaguj, Spasi Nam Srbistan!

veton

pre 7 godina

@marko

Procitaj TI sta pise u tom Briselskom sporazumu, Srbija se obavezala da nece blokirati REGIONALNA clanstva i inicijative. Kapiras, REGIONALNA. Postoji razlika izmedju REGIONALNIH I MEDJUNARODNIH, valjda imas toliko kapaciteta da razlikujes. Srbiaj je po svom ustavu i po vazecoij R1244 DUZNA da se suprostavi bilo kakvim abanskim pokusajima da dobije medjuanrodni legimitet za tu paradzravu na Kosovu. DUZNA da se suprostavi a ne da jos i pripomogne u velikoalbanskom izivljavanju.

Poltika iznad svih zakona i propisa

pre 7 godina

bravo za kosovo,nogomet iznad politike!
(Zigzag, 3. maj 2016 13:14)

A ovo si postavio zato što se istinski raduješ zbog Kosova, ne zbog crkavanja komšijske krave.

kinez

pre 7 godina

sportski je ovo 100% da! nebitno sta se desava, sto su nam oduzeli deo srbije,ali ti ljudi sa kosova nisu krivi... fudbaleri u ovom slucaju! oni samo zele da igraju fudbal za tlo gde zive... amerikanci sloba itd itd ko je kriv za kosovo je ovde nebitno, budite ljudi... ne moraju sportisti sa kosova pastati... politika je jedno, sport je drugo

istina

pre 7 godina

"Tokom rasprave o Kosovu, sa bine Kongresa čuo se i stav prvog pravnika UEFA Alisdera Bela, koji je rekao da 'Ujedinjene nacije ne priznaju države, pa samim tim ovo nije pravno pitanje'".

Gospodin Bela jeste u potpunosti u PRAVU jer to kažu i same Ujedinjene Nacije tj. da SAMO države imaju pravo da priznaju ili odbijaju priznanje neke države.

Na ptanje u web stranicu UN, o tome kako UN priznaje neku novu državu, stoji da "priznanje države jeste akt koji SAMO OSTALE države mogu preduzeti ili odbiti. Ujedninjene Nacije, NISU država pa prema tome NEMAJU ovlaščenje da pirznaju ili ne neku državu i kao organizacija nezavisnih država mogu primiti u svoje redove neku državu"

Izvor is UN:http://www.un.org/en/members/about.shtml

boca

pre 7 godina

para vrti gde burgija nece.
davno sam procitao negde da su albanci nudili da snose sve troskove organizacije proslog svetskog prvenstva a da budu primljeni u fifa/uefa.tada su ih odbili.u medjuvremenu su se stvari izgleda promenile.nekom su napunjeni dzepovi i eto.

Kayser Soze

pre 7 godina

Baskija, Katalonija, Andaluzija, Južna Osetija, Abhazija, Lugansk, Donjeck, Pridnjestrovlje, Republika Srpska.... I tamo bi deca volela da igraju fudbal pa im treba dozvoliti.

Lošmi

pre 7 godina

Samo me zanima kako ovde neki već pišu da je Crna Gora bila za, Albanija protiv itd, kada u tekstu lepo piše da je bilo tajno glasanje i nigde se ne navodi ko je kako glasao.

mister x

pre 7 godina

Posle ovakve odluke ministar spoljnih poslova,ministar sporta i komplet FSS treba da iz moralnih razloga da se povuku sa funkcija,Zatim se povuku predstavnici iz UEFA ili FiFa i zamoli Ruske prijatelje da to ucine isto.Ne desi li se to onda treba priznati Koosvo od parlamenta SRbije,Stvari su onda kristalno jasne,

Antiklerik

pre 7 godina

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Statuskan, 3. maj 2016 13:37)
Moze utjesna nagrada? NK Istra iz Pule, navijaci su im Demoni, pridruzi se vec danas :)

Mito

pre 7 godina

Ovo je cirkus, pošto UEFA ne poštuje svoje propise. Pošto su prekršeni propisi, treba uputiti tužbu sportskom sudu, mislim da je u Lozani.

stomak da ti se okrene

pre 7 godina

@e-krem

Tu su se pre svega sramno ponele drzave koje su glasala ZA clanstvo jer su time prekrsile statut UEFA-a i uvele najodvratniju politiku u sport. O ponasanju vas Albanaca, potplacivanju, muljanju i na koje sve nacine dolazite do svojih ciljeva ne vredi ni govoriti ali sama cinjenica da vas niej blam na koje nacine postizete te vas eciljeve, vrlo jasno govori i ko ste i sta ste.

vele

pre 7 godina

Mi smo Kosovo izgubili 99-te kada smo se povukli sa njega umesto da budemo istrajni pa taman nas atomskim bombama gadjali a sada mozemo da placemo samo za tom nekada srpskom zemljom. Povratiti ga nikada necemo sve dok je Amerike. Najzanimljivije je da je Albanija bila protiv ulaska Kosova u UEFA a sve nase komsije clanice bivse juge su bile za.

Katalan

pre 7 godina

I nisu bas popularno primljeni. Pola glasaca bilo protiv. Da vidim kako ce bilo koja zemlja, a narocito Spanija pristati da igra protiv njih.

Delija von Brdo

pre 7 godina

A sto ne bi bilo primljeno kada je primljenou gotovo sve svetske sportske saveze i u MOK. Sto bi FIFA i UEFA bili izuzetak.I Palestina nije clan UN pa je clan FIFA

BLANDY

pre 7 godina

Prozivati Toleta(koga ni ja necenim)je besmisleno.Pa zar zaista tako mislite?Ovo nasi evropejci sve aminuju i cine sve sto se od njih trazi samo da bi usli u tamo neku uniju.Sto pre se rasimo ideje o ulasku u EU to bolje za nas.Mnogo i mnogo vremena bi mi oduzelo da nabrojim sve ono cega smo se odrekli zbog te ideje.Zato,jednom za svagda reci toj Evropi,ne i ne za sva vremena.Putuj Evropo,ali bez nas.

Džoni

pre 7 godina

Meni samo nije jasno kako će protiv Kosova igrati na primer Španija, Rusija, Slovačka, mi i drugi koji ih ne priznaju kao državu? Švajcarci ostadoše bez pola reprezentacije!

Heh

pre 7 godina

Sve je to posledica pogubne politike koja se vodi na ovim prostorima vec vise decenija. Kosovo se koristi za jeftine politicke poene i skretanje paznje sa mnogo bitnijih problema za vecinu Srba. Dok smo drzali status Kosova u limbu mogli smo stvoriti uredjenu drzavu sa stabilnom ekonomijom i mozda obicni ljudi iz juzne pokrajine ne bi imali toliko izrazenu zelju za potpunom nezavisnoscu. Druga opcija, koliko god to bolno bilo, je odreci se Kosova i krenuti dalje...ovaj status quo, na svakom planu, je postao nepodnosljiv. Teritorije se gube i prisvajaju i niko ne zna sta buducnost donosi, pametnom politikom koja ce od nas napraviti drustvo u kojem je lepo ziveti imamo mnogo vise sansi da ponovo vidimo Kosovo u nasem sastavu (ako nam to tad bude bilo bitno) nego svim praznim pricama kojima nas zasipaju.

ned

pre 7 godina

Tole, odlazi. Nisi umeo tamo ni da obrazližiš to o čemu ovde piše pa su ih zbog toga primili. Idi, zbog tebe i situacije u FSS su i primljeni.

Марко

pre 7 godina

А Миле Додик не сме Српску ван федерације, као што тимови Велса, Ирске и Шкотске играју ван Британије.

bob

pre 7 godina

kakve veze sa ovim ima tole?zar ste zaboravili ko je potpisao briselski sporazum?podseticu vas,najvece patriote vucic i dacic.tim sporazumom je priznato kosovo kao nezavisno zato ga jos uvek nece objaviti.nego gde su botovi?a da jos uvek su neradni dani

Helios

pre 7 godina

Na ovom svetu ne postoji, nažalost, ništa osim sile. Zlo je vladalo, vlada i vladaće zauvek. Ko može da uradi neki zločin on treba da uradi taj zločin. Možda će u tome (i posledicama) imati uspeha - možda i neće. Ali tragedija je u tome što se ponovo i ponovo pokazuje da će, ukoliko ne uradi zločin, imati uspeh - sa manjom verovatnoćom nego ako ga uradi.
I strahota je još veća u tome što najbitnije institucije i pojedinci najbogatijih država proguravaju takav model. A još kao pratnja tog modela ide i kamuflaža da nije ono što jeste, i jeste ono što nije.
Razbijanje SFRJ - i čitava višedecenijska kaskada pratećih kršenja normi i zakona - nije samo uništilo svako moguće pravo. Ne, nego je uništena i bilo kakva iluzija da to pravo postoji. Nikakva ni nada o tome ne može više biti moguća.
Sasvim je svejedno da li se radi o Haškom Tribunalu ili OI ili FIFA/UEFA. Sve je za pare i sve se povinuje sili. I, slično kao i novinari po Srbiji - čak ne mora ni da im se preti: sami sv znaju gde im je mesto. Kako i na koga zalaju alfa psi - tako i na toga kevću iz sve snage i svi drugi podreženi džukci i džukeličići. I tako, same te institucije "prava" postaju najveći generatori zločina, i sadašnjih i budućih.
Srbija apsolutno i zauvek mora da se suprotstavlja tome. Najmanje je tu bitno pitaje prava i principa, Ili istorijske istine. Ovde se radi o suprotstavljanju mehanizma daljeg komadanja Srbije. I nikad, NIKAD NIKAD NIKAD ne smemo igrati nigde sa njima, ma kakve bile posledice.

dule

pre 7 godina

Kosovo u UEFA kad tad i UN a vi puknite !!!
(kosovar, 03. maj 2016 13:06)

Komsija, iskreno ti zelim da ti i tvoja porodica licno prozivite sve ono sto su Srbi i drugi neAlbanci sa KiM morali da prozive da bi Kosovo uslo u UEFA i UN.

Posteno?

Objavite mi barem jedan komentar

pre 7 godina

Puno sreće i uspeha u međunarodnim fudbalskim takmičenjima želim našim prvim komšijama.
(Srbin, 3. maj 2016 13:39
E moj Srbine s takvim stavom doci ce ti albanci za neko vreme na prag kuce gde god da zivis samo sto ti oni nece pozeleti nista dobro...

Србин

pre 7 godina

Треба одмах напустити Уефа организацију,Србија да изађе из Уефа организације!!!

Kirito

pre 7 godina

Ajmo ovako... Narod izabrao vlast, vlast potpisala sporazum u Briselu. Dosta vise laznog moralisanja, ne Kosovo, rodjenu babu bi prodali za suske!

bpcg

pre 7 godina

Najgrublje su prekrsili svoj statut. Ali polako, strpljen spasen. Ali doci ce dan kad sve sto su gradili krvavim parama ima da se srusi kao kula od karata. Stace oni u pola albanije. Strpljen, spasen!

Sevastopolj

pre 7 godina

Hoće li sada i KRIM primiti u UEFA?
E Vučko jesu li ovio tvoji "prijatelji" glasali.
Baš lepo. pored takvih prijatelja neprijatelji nam i ne trebaju.
Juče gori crkva u Njujorku danas ovo?
A ti Srbijo juri u EU, nemoj kojim slučajem da se okreneš jedinim pravim i iskrenim prijateljima Rusiji i Kini.

Aster Blistok

pre 7 godina

Nije li to barem malkice cudno sto se stvari u svetu desavaju UVEK drugacije od onoga kako se nama servira? Ono sto je jos cudnije je kako to da nasi politicari i sportski rukovodioci, uprkos tome sto je tako ocito da su bili u krivu, i dalje ostaju da sede sigurni u svojoj stolici? I kako to da nigde nemamo prijatelja, ako je sve to do lobiranja, kako kazu?

partizan do efesa

pre 7 godina

pa Seade sta ti mislis? jel uspeo da spreci ulazak, nije, jel uradio ista za vreme svog mandata da fudbal u Srbiji bude bolji, nije, jel uradio bilo sta sto ga profesionalno obavezuje, nije, taj covek je sinonim za neuspeh, odnosno politicki mesetar, a sada on govori da politici nije mesto u sportu, pa sta ce onda on tu?!!!

Kopro

pre 7 godina

Tole majstore,ti si jedan neopevani baksuz....Imas 100 godina,idi brate setaj kera i pecaj mani se vise fudbala.Nikada nam srecu doneo nisi.

Родољуб

pre 7 godina

Дејан Савићевић, ког сам волео ненормално, лепио његове постере на зид своје дечије собе, крао његове дриблинге... гласао је за пријем Косова...
О кукавно србство угашено...
Погледај дом свој анђеле,
дабогда поцркали душмани.

A.M.

pre 7 godina

Eto susjedi, sad imate 2 repke za koje mozete navijati :) jos ako se RS izbori za samostalnost eto i trece pa mozete ponosno pokazivati 3 prsta kao 3 repke :)))

istomin

pre 7 godina

Da su Čeda i Čanak dobili izbore, ako razumem komentare, do ovoga ne bi došlo.
Nego, ima da nas naduvaju sa Šaćirijem, Džakom i ostalim Džekama...

Abolirani

pre 7 godina

Veliki uspeh nase drzave ovo je ocena koliko nas cene. Ipak smo ovo potpisali normalizacija odnosa cekali samo sa prodju izbori. Tek ce se Kosovo primati u organizacije.

Sofija Loren

pre 7 godina

Umesto sizofrenog ludila koje pokazuju nasi "fudbalski radnici i zvanicnici", bolje bi im bilo da cestitaju Kosovu na prijemu u clanstvo UEFA, da im pozele srecu u takmicenjima, i da poruce da cemo se na zelenim terenima i stadionima ponasati sportiski i fer i da se nadamo da ce i oni isto tako...

Ali, mozda je ovo i dobro za zvezdicu, da se FSS povuce iz Evrope sledece sezone iz protesta, pa nece stub srpstva morati da se blamira po oranicama Jermenije, stepama Kazahstana, plazama Malte, liticama Gibraltara, ili nedajboze tradicionalno neugodnim crnogorskim vrletima tokom kvalifikacija za Ligu Sampiona...

Realno

pre 7 godina

Nek im je prosto...
Kad je vec tako, nek se u svemu tome vidi samo jedna dobra strana, a to je da svaka utakmica Srbije i Kosova biva zavrsena nasom pobedom. Tako da je cist dobitak za kladjenje! ( osim ako i to ne bude neka namestaljka:-)
Srbija!!!

GBH

pre 7 godina

Nema sta izuzetno postuju nasu drzavu kao uvazenog clana evropske porodice. Doduse ne cene preterano ni sebe cim gaze po svom statutu sto je ocigledna sugestija sa visih instanci. Toliko o kredibilitetu institucije UEFA koja uz FIFA proizvodi rekordan broj afera vezanih za najvise rukovodioce pomenutih tela.

jeremija

pre 7 godina

Ocekivano. U skladu sa dosadasnjim naporima vlade srbije za normalizaciju odnosa sa susedima.
ima vaznijih stvari u srbiji na koje treva trositi energiju.
fudbal je odavno u Srbiji mrtvac koga vestacki odrzavaju u zivotu.
zbog "navijaca" razume se.

branko medakovic III

pre 7 godina

Neznam čemu iscudjavanje? Pa nase vlasti su sve to potpisale u Briselu a fakticki omogucili UEFI da donese ovakvu odluku.

Vule

pre 7 godina

Vijest bi bila da su Republika Srpska, Osetija, Abhazija primljene u UEFU, a ovo je "normalno". Pravila su za slabe,a Kosovo je projekat jakih zapadnih zemalja, pa je to za rubriku desilo se.

ivan

pre 7 godina

a onda će u prištini na stadionu za vreme utakmice pored semenki i kikirikija da se prodaju i ekseri. ipak je to jedan od značajnih proizvoda i izvora finansiranja kako politike tako i sporta!

Antisha

pre 7 godina

Cestitam, to vam je za izdaju Krajine !
(Pravoslavac iz Hrvatske, 03. maj 2016 16:41

Pa šta da su je izdali. Da nisu danas bi uz Kosovo i RS imao još dva rezervata imena RSK i HB.

@nicolas

pre 7 godina

bravo za komentar! 'bes sve ovo kad zivimo kao bednici. da li treba dati 1000 din za kartu za Srbija-Estonija Litvanija i sl.? kad nam je fudbal na nivou beton lige

Luka

pre 7 godina

Cemu sankcije Jugoslaviji 92?
Zato sto je bila clan UN..
Imate slucaj Jermenije i Azera oko Karambaha,UEFA ili FIFA(ne zna koji ciklus je bio) ih ravrstava da ne budu u istoj grupi.Primeni te to...
Pravno gledano Srbija moze da tuzi UN na mnogim poljima...znam da to ne vodi nicemu...al pokrenuvsi ovaj slucaj....otvarate Pandorinu kutiju....inace nemam nista protiv da ljudi na Kosovu igraju fudbal i ulaze u razne organizacije a da nas ne "samaraju" na ovaj ili onaj nacin....Pravila za sve nisu ista....Bilo i ostalo....

P

pre 7 godina

Jasno je da je, kršeći Statut, ovo čisto nasilje nad UEFA internim propisima; zanima me, ako neko zna, da li je na sličan način Gibraltar primljen pre nekoliko godina, kad ni oni nisu priznati u UN.

balkanski folklor

pre 7 godina

Kosovo neka je sa srećom!!!Ljudi okanite se politike i nacionalizma,pustite ljude da igraju fudbal.(Vitomirica, 03. maj 2016 13:31)Kakve ovo ima veze sa politikom nacionalizmom?Ima veze sa međunarodnim pravom.Naravno da niko ne brani Albancima sa Kosova da igraju fudbal u našoj ligi.Srpski klubovi sa Kosova igraju u našoj ligi.

tajno glasanje

pre 7 godina

S obzirom da je na delu bilo tajno glasanje i da su prošli sa tesnom većinom kao i to da je prekršen statut UEFE, dovoljan je dokaz da je politika odradila svoje i pobedila fudbal. Uopšte ne čudi činjenica da se vodi hajka protiv Platinija i Blatera, jer su oni branili sportske interese. Posle ovoga ostaje nam da gledamo kako će Rusiji oduzeti organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu, jer to je namera zapadnih moćnika koji su postavili svju garnituru ljudi u UEFI i FIFI.

Kler Redfild

pre 7 godina

gospoda iz fudbala su samo pokazala koliko je sve povezano danas.. mislim na politiku i novac! niti vise ima fudbala,niti vise ima smisla govoriti o bilo kakvim pravilima,osim interesima.. dobro dosli na divlji zapad!

Navijač

pre 7 godina

UEFA ovim otvara pandorinu kutiju. Sad će svi da traže članstvo. Mogu da se pozivaju na kršenje statuta kao i ovom slučaju. I od praze sport ispred politke napraviće cirkus.

Jegulja

pre 7 godina

ovde nije u pitanju kosovo nego princip. cemu statut?

ovako mogu da izglasaju i da npr. barsa ipak bude prvak evrope. nije po pravilima ali ako se izglasa sto da ne.

Magaretje livade

pre 7 godina

Briselski sporazum! Cestitke pristini na svemu do sada uradjenom! Tole , da li je potrebno jos nesto, da bi zanavek napustio srpski fudbal?! Samo da kokeza jos malo ojaca i eto nama davno obecanog cetvrtfinala mundijala! Al na soniju!

iggy

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa

Tomo St

pre 7 godina

Kao katolik, a samim time i kršćanin nikako se ne mogu radovati pobjedi još jedne muslimanske države nad pravoslavnom braćom....ali ne brinite se, natrpat će mo ih u kvalifikacijama...

neutralni felsh

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!
(Данијел, 03. maj 2016 14:22)


kakve veze vucic ima sa ovim?

Legija

pre 7 godina

Ova "reprezentacija" će služiti za gol razliku. Ova odluka UEFA-e ide direktno u korist Luksemburga, Gibraltara, Andore i San Marina. Da i oni nekog pobede.

Nikola

pre 7 godina

Naravno da sme da se proseta bilo ko centrom Pristine. Pa mi iz severne Mitrovice cesto idemo u Prištinu, potpuno je sigurno. Ja sam bas bio juce tamo u kafiću.

Dinosaurus

pre 7 godina

Južna Osetija, Abhazija, Lugansk, Donjeck, Pridnjestrovlje, Republika Srpska.... I tamo bi deca volela da igraju fudbal pa im treba dozvoliti.

Србине брате

pre 7 godina

Ој Косово, Косово, земљо моја једина, земљо славних витезова Лазара и Милоша...

Dragan_BL

pre 7 godina

Eeeee, da je Rusija imala pravo veta... pravedno rešenje bi opet bilo sprečeno, kao i kad su u pitanju neke rezolucije UNa.
(Danilo, 3. maj 2016 13:57)
Pa Rusija bi samo napravila razdor i nemir, i jos vise zapalila odnose u savezu. Dobro je da je Rusija bez veta jer to znaci cisto blokiranje napretka i buducnosti za futbal u Evropi.

Davor

pre 7 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem da u Srbiji neko podržava ovo. Da li ste vi normalni? Ako nastavimo ovako,ode Vojvodina,ode Raška. Nece ostati ništa,rasturiće državu na komade. Alo bre Vučiću,šta to radiš? Prekidaj pregovore za članstvo u EU,dok ne počnu da nas poštuju. A dok ćutimo i trpimo,to sigurno neće učiniti.

jamezdin cveće

pre 7 godina

hahahahahahahaha. Sad mi u lijepoj našoj imamo razlog za veliko slavlje. Imamo 6 bodova u startu ako budu s nama. Mada bih ja više volio da su s vama u grupi i da vas guze kao što je Albanija napravila.

happy Day ever

pre 7 godina

citam i pratim B 92 vec 2008 god.kad Kosova proglasila nezavisnost,i ovde sam citao kako Kosova nije Drzava jer ne moze ni u Fifa ni u Uefa ni u Eurovision itd. 2008 godine Merkel je rekla cestitam Kosovo ali to je dug put,mi iz Kosova svi znao to,i to je to,mic po mic i nema povratak,aj pozdrav!

Miki

pre 7 godina

To su ti "nasi" evropski "prijatelji"

Sa ovakvim "prijateljima" - neprijatelji nam ne trebaju.

Krse i statut svoje organizacije samo da Srbima i Srbiji nanesu stetu i zlo...

"Evropski"

To vam samo pokazuje da iza svega stoji politika i da sve ovo nema nikakve veze sa sportom.

Marko Banja Luka

pre 7 godina

E moj Srbine vidi sta nam dusmani rade?Pale nam bogomolje po cijelom svijetu,priznavaju kvazi drzave,oduzimaju nam vjekovne teritorije.I sve to o Vaskrsu.

Jesteda

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa
(iggy, 3. maj 2016 12:36)


S jedne strane je oteto, s druge strane nasi su prodavali kuce , a sigurno se ne prodaje kuca zato sto zelis, trece videces za 20 godina kada svi nasi manastiri , doduse kao i tvrdjava u Skadru sto je sada, bude izgradjeno od nekih "Albanskih dinastija", to jest oni prisvajaju tudju kulturu. Oni sebe cak zovu Ilirima, iako se zna da smo to mi, kad kazem mi- vecina Srba, CG jug HRV , Bosna.
E tako se gubi identitet, i zato je Kosovo nase!

Safet Cara

pre 7 godina

Al imate vi problema!!! Gledajte bre da zivite lepo, da poboljsate zivotni standard, i pustite decu nek igraju futbal!
Kladim se da ce u reprezentaciji Kosova biti vise srba nego albanaca- briselski sporazum hehehe

Statuskan

pre 7 godina

bravo za kosovo,nogomet iznad politike!
(Zigzag, 03. maj 2016 13:14)

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.

Nebojša

pre 7 godina

Kosovo u UEFA kad tad i UN a vi puknite !!!
(kosovar, 03. maj 2016 13:06)

Može Kosovo u uefa može u eu može da uđe u sastav sjedinjenih američkih država ali u UN neće nikad tu ne mogu niti oni niti njihovi kauboji ništa pa ti peni do sutra.

mali radojica

pre 7 godina

Ovde se danas mnogim komentarima potkrao sitan ali veoma bitan previd. Žreb za SP 2018 je već završen i nema naknadnog ubacivanja novih ekipa.To su i Uefa i FIFA još odavno objavile na svom sajtu a to znaju i čelnici Albanskog Fudbalskog saveza. Kada 2018 bude izvršen žreb za EP 2020 tada će se izvesti tzv. dirigovani žreb gde će Kosovo biti ubačeno u grupu u kojoj nema niti jedne republike iz ex-YU nešto slično Jermensko Azerbejdžanskom žrebanju. Ovo praktično znači da će se možda Srbija i Kosovo sastati negde 2030 ili kasnije jer Kosovo bez obzira što ima po svetu dobre igrače na njih neće moći da računa jer oni već igraju u seniorskim ekipama Svajcarske,Nemačke,Belgije i bez obzira na patriotizam ti igrači nikad ne neće ako ništa onda zbog kvaliteta fudbala napustiti te repke i vratiti se na Kosovo da za njega igraju. Daklem Kosovo će se naći u kategoriji zemalja tipa san Marino, Lihtenštajn pa možda i Gibraltar. Problem nastaje kod Lige šampina gde će se možda u bližoj budućnosti neki od naših timova i sastati sa Kosovskim ali čelnici UEFA imajući u vidu incident sa dronom već su spremili odgovor. Igraće se gradovima poput Lisabona,Dublina,Helsinkija,Bakua ili na Farskim ostrvima gde bi moglo najviše po 50-tak navijača iz obe zemlje moglo da dodje da prisustvuje što zbog udaljenosti što iz finansijskih razloga. Jedino ne znam što se ovde bune ljudi, jer koliko znam mi smo potpisali da Kosovu nećemo praviti problema kod prijema u medj.orgamizacije. Čemu sad ljutnja.

Keljmendi

pre 7 godina

Milosevic (za koga je glasalo 75%Srba) im je ukinuo autonomiju, pokusao da ih istrebi. Hteli ste sve ili nista i dobili nista! Kako srece da ste vec na pocetku 90-ih glasali za demokratske snage a ne za nacionalisticke, jer biste tako pridobili svet na vasu stranu. Pre ili kasnije, nerazumno glasanje se svima obije o glavu

Raški upravni okrug

pre 7 godina

Zašto Belika britanija mije članica UEFA, već Engleska, Škotska, Severna Irska i Vels?
Zašto Republika Srpska onda ne podnese zahtev za prijem u članstvo?

Da nije zalosno, bilo bi smesno.

pre 7 godina

(dalibor79, 3. maj 2016 13:19)

Cijih bre 5 minuta? Alo? Kosovo svakodnevno dobija nova priznanja a ti mi pricas o tamo nekim minutima. Pre ce u buducnosti Srbija postati deo Albanije nego sto ce Kosovo ponovo postati deo Srbije.

Red je da se probudis i prihvatis realnost.

Miki Grom

pre 7 godina

Potpuno zasluzeno. Nemam nista protiv Srbije, zivim u njoj i volim je ali podrzavam ocepljenje Kosova kao i priznanje UEFE i FIFE, njihovo ne priznanje od strane nas ce nas samo gurati unazad i zatvoriti evropska vrata, jer ono sto je vec izgubljeno ne moze biti povraceno. Takodje podrzavam ocepljenje Skotske, Katalonije, Lombardije... Ljudi imaju pravo na nezavisnost, bez obzira na naciju. Pozdrav.

dalibor79

pre 7 godina

ajde iggy smiri se malo. pa nije nasa pokrajina kosovo jedini takav slucaj u evropi i svetu. imas takvih slucajeva svuda u svetu koliko hoces ali samo nama rade ovo sto rade. ali dobro vremena se menjaju nekada igraju kada im dozvole a nasih 5 minuta ce da dodju.

Матори

pre 7 godina

Вучићу, радиш одличан посао. Сад имаш још 4 год да га завршиш. Избаци Космет из Устава и све си обавио. Издајниче српског рода!

stomak da ti se okrene

pre 7 godina

@e-krem

Tu su se pre svega sramno ponele drzave koje su glasala ZA clanstvo jer su time prekrsile statut UEFA-a i uvele najodvratniju politiku u sport. O ponasanju vas Albanaca, potplacivanju, muljanju i na koje sve nacine dolazite do svojih ciljeva ne vredi ni govoriti ali sama cinjenica da vas niej blam na koje nacine postizete te vas eciljeve, vrlo jasno govori i ko ste i sta ste.

Coli

pre 7 godina

"Puno sreće i uspeha u međunarodnim fudbalskim takmičenjima želim našim prvim komšijama."
(Srbin, 3. maj 2016 13:39)
Hvala puno Srbin-u. Sve najbolje Tebi i istomišljenicima.

nisambot

pre 7 godina

još malo pa kraj ove trule tvorevine, EU! doakaše im amerikanci. sada kada im navale još i turci i šiptari, pored svih ovih izbeglica... za neku godinu biće više sulja i šabana nego gertruda i adolfa.

Mirko

pre 7 godina

Vucic ni priblizno nije unazadio Srbiju koliko je to ucinio Karadzic za srpski fudbal oktad je dosao ne celo saveza. Mada, Vucic je na dobrom putu da ga stigne. Ako ima imalo pameti u Srba treba da smaknu obojicu sa tih mesta...

Hercegovina

pre 7 godina

sve to privremeno...sto vise zakona prekrse to ce sve lakse da se srusi kao kula od karata. U to sam siguran 100%.. I jos, FSCG je bio uz Srbiju, proverite pre nego pocnete nekoga bez razloga napadati...

Osmi putnik

pre 7 godina

Nemojte ljudi sad da kukate. Hteli ste Milosevica,Seselja,Tadica,Vucica. Sta ste trazili to ste i dobili. Svi Vi koji ste glasali za njih ste indirektni ucesnici u ovoj nepravdi, jer ste dozvolili da na vlast uvek dodju najgori.

Kayser Soze

pre 7 godina

Baskija, Katalonija, Andaluzija, Južna Osetija, Abhazija, Lugansk, Donjeck, Pridnjestrovlje, Republika Srpska.... I tamo bi deca volela da igraju fudbal pa im treba dozvoliti.

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@Zigzag

Clanstvo te albanske paradrzave u UEFA je upravo politika i to ona najprizemnija. Valjda kapiras to i sam jer ako ne onda, pravac pregled. Nego, ako vec cestitas Albancima, ocekujemo od tebe ista cestitanja i kada Republika Srpska bude zatrazila i dobila clanstvo.

kezual di belgrado

pre 7 godina

Ovo je velika sramota, da izmišljena država postane clanica evropske fudbalske kuce, a da je po ustavu Srbije sastavni deo nase zemlje... Jos jedan dokaz da pare predstavljaju najveći problem u sportu. UEFA=MAFIA!

Матори

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!(Данијел, 03. maj 2016 14:22)kakve veze vucic ima sa ovim?
(neutralni felsh, 03. maj 2016 14:46)
Има. Вучић је потписао пријем Космета у МОК и у другим организацијама

Labud

pre 7 godina

Bravo Tole, da su se politicari borili u Briselu za Kosovo tako, a ne samo slikavali, ne bi bili uovako nezavidnoj situaciji.

Ja nasim komsijama zelim puno srece, niko nije kriv sto je rodjen tamo pa da mu se uskrati fudbal, nasi ih nikada ne bi zvali da igraju u nasoj reprezentaciji, niti bi ih navijaci prihvatili.

zvezdarac

pre 7 godina

Istupite iz UEFA, FIFA, FIBA ULEB. Bar neće naši klubovi i reprezentacije da se brukaju.
Mada treba da istupimo sa ove planete pošto je po komentarima očito da smo neprilagođeni za normalan život.

ante

pre 7 godina

Meni samo nije jasno kako će protiv Kosova igrati na primer Španija, Rusija, Slovačka, mi i drugi koji ih ne priznaju kao državu? Švajcarci ostadoše bez pola reprezentacije!
A igrat će isto kao što igraju protiv Walesa, Sj. Irske, Gibraltara. I još nešto, Kosovo i Krim nije isto, Kosovo je priznalo oko 120 zemalja, a Krim nitko. Da ih volim, e pa baš i ne, ali slijed događaja je očekivan.

kisa

pre 7 godina

"Zahtev Kosova za prijem je obrazlagao Fadilj Vokri, koji je rekao da se on suštinski svodi na to "da li će neko deci omogućiti ili zabraniti da igraju fudbal". "

Ja sam kao dete igrao fudbal sam sa loptom a malo kasnije i sa drugarima i za to mi nije trebala UEFA. Ta deca o kojima prica nikada nisu ni prestala da igraju fudbal.

Nista se nije promenilo: decu i majke u prve borbene redove.

srbofil

pre 7 godina

Ne mogu da verujem koliko negativno ovde ljudi to prihvataju. Zamislite da Noletu sad zabrane da igra tenis zato sto je druge nacionalnosti?! Ne mogu da razumem tu mrznju prema drugim nacijama, siguran sam da na kosovu ima isti % dobrih ljudi kao i ovde

Objavite mi barem jedan komentar

pre 7 godina

Puno sreće i uspeha u međunarodnim fudbalskim takmičenjima želim našim prvim komšijama.
(Srbin, 3. maj 2016 13:39
E moj Srbine s takvim stavom doci ce ti albanci za neko vreme na prag kuce gde god da zivis samo sto ti oni nece pozeleti nista dobro...

Srrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Srbi su najvece ovce na svetu. Nikako da ukapiramo da u svetskim odnosima vlada samo goli interes i nista vise. Pa nam posle kriv Dejo ili Milo, Kucan ili Platini. Verujemo i dalje u neku ljubav i postenje, a od toga nema nista. Sutra da ponude Putinu da mu skinu sankcije i pripoje Krim Rusiji , a sve u zamenu za priznavanje Kosova...ne bi se on dvoumio ni pet minuta. Tako treba i mi da razmisljamo, u sporu Hrvatske i Slovenije oko 200 litara morske vode i tri palme...podrzacemo onoga ko nam ponudi vise i bas nas briga ko je u pravu. Ako se sutra raspadne Belgija - isto! Ako Albanci naprave svoju drzavu u Crnoj gori - isto!!! Prvo nas interes , pa onda sve ostalo. I prestanite vise da cmizdrite, nego pamet u glavu! Surovo jeste ali ne moze drugacije!

giga

pre 7 godina

Sta ja kao obican covek gubim ili dobijam sa ovim? Nista. Dajte ljudi okrenimo se svojim poslovima, porodicama, da gledamo svoje...manimo se ovih stvari

sto da ne

pre 7 godina

ma pustite ljude da igraju fudbal, ne bori se za Kosovo tako sto cemo da ih sabotiramo da budu clan uefe. necemo moci da budemo sa njima u istoj grupi, male su sanse da se i jedna od dve reprezentacije nadje na nekom prvenstvu zajedno, a kamoli i mi i oni, pa jos i da se na prvenstvu sastanemo sa njima... nemoguce je.

setimo se kako je nama bilo pod sankcijama kad nismo mogli da se takmicimo, koliko je mladih ljudi bilo uskraceno za pravo ravnopravnog nadigravanja sa drugima zbog politike.
budimo tolerantni i humani prema komsijama, a bolje da se pozabavimo korupcijom i unistavanjem srpskog fudbala na domacem nivou

Mikica

pre 7 godina

Ali provalite SNS botove sto podrzavaju i opravdavaju prijem Kosova. Valjda vam je jasno da to govori kako ce se stvari ubuduce odvijati sto se tice priznanja nezavisnosti Kosova. Sta nam napravi ovaj Vucic...ccc...

BUJAR

pre 7 godina

Dok je legenda fudbala Fadilj Vokrri dao golove kao igrac Prishtine, Partizana i Reprezentacije Jugoslavije svi smo bili veseli ali ovaj danasnji GOL sto je postigao vredi MNOGO.

Данијел

pre 7 godina

Александар Вучић ће бити упамћен као један од највећих издајника у историји Србије!

dd

pre 7 godina

-da li srbija puni budzet sa kosova?
-da li ima svoju vojsku i policiju
-da li ima svoju izvrsnu i zakonodavnu vlast na kosovu
-da li na kosovu vazi ustav srbije?

-jer vama jasno da je kosovo odavno prodato i da vise nije u srbijiima svoju vojsku i policiju svoju granicu,znate da svaki politicar u srbiji mora da se najavi kako bi usau na kosovo?!?! i to ako ga puste!!!...o cemu vi ovde pricate?pa ovo je logicna stvar,JER VAMA ISPRAN MOZAK?cast izuzecima sto kontaju...ja prosto ne mogu da verujem koliko je narod u srbiji neobavesten i zatucan...sta se cudite evo vam na vlasti oni koji su ga prodali i koje glasate vise od 20G i koji ce to sve i zvanicno potpisati...evo krenulo je

лепо

pre 7 godina

Па шта више барселона тражи под шпанском заставом ? Они морају бити примљени као и Косово !!!

Стеван

pre 7 godina

Нека господар Вучић покаже колико је велики па нека моћницима који владају јасно каже да нећемо у ЕУ уколико наставе са оваквим понижавањем земље која је сасвим пристојна у односима са администрацијом и силама који тренутно владају.Знате шта би било, увели би нам санкције,и баш би их било брига да ли ћемо ми партиципирати у тој заједници која узгред благо речено се налази у последњој фази пред распадом,или не. Њима ништа није свето,њима је света само сила и развојништво. Јер они су разбојници који не разумеју шта је витештво и част. А ми имамо владаре који се њима проклањају као да смо им ми поданици а не неки стари европски народ који је у средњем веку био поштован и цењен због својих врлина које неспорно имамо и данас као народ, али те исте врлине немају ови партијски лили путанци где им је најважније да имају по сто килограма живе ваге и да покрад у све што може да се отме од овог народа.

bpcg

pre 7 godina

Najgrublje su prekrsili svoj statut. Ali polako, strpljen spasen. Ali doci ce dan kad sve sto su gradili krvavim parama ima da se srusi kao kula od karata. Stace oni u pola albanije. Strpljen, spasen!

Ovca za sisanje

pre 7 godina

pustite vucica na miru isfrustrirani , imate li svoje zivote ili vam je vucic zivot?
(marko, 3. maj 2016 13:48)

Nebojso iz Beograda, ti li si?

stomak da ti se okrene

pre 7 godina

@e-krem

Tu su se pre svega sramno ponele drzave koje su glasala ZA clanstvo jer su time prekrsile statut UEFA-a i uvele najodvratniju politiku u sport. O ponasanju vas Albanaca, potplacivanju, muljanju i na koje sve nacine dolazite do svojih ciljeva ne vredi ni govoriti ali sama cinjenica da vas niej blam na koje nacine postizete te vas eciljeve, vrlo jasno govori i ko ste i sta ste.

Legolas

pre 7 godina

@ Fadilj Vokri - legenda Partizana!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Piksi, 3. maj 2016 13:12)

A glas im dao Dejan Savicevic u ime Crne Gore, inace legenda Crvene Zvezde !!!

milanbg

pre 7 godina

UEFA je politicka organizacija! Sramotna odluka, treba da bojkotujemo UEFA po svaku cenu i odustanemo od kvalifikacija iovako nema nista od nase reprezentacije, samo se brukamo! Eto im Kosovo neka igra!!

Ivan

pre 7 godina

To nije nikakva bitna stvar, primljeni ili ne, Srbiji je svejedno. To može da znači samo Kosovarima, jer im daje nove mogućnosti u nogometu koji je ionako sporedna stvar. Sport se može iskoristiti pozitivno (za uspjeh i afirmaciju nacije i držsve) i negativno (za blamažu, ksenofobiju, širenje mržnje, huliganizam). Kako će to Albanci da iskoriste ostaje da se vidi.

ima i gore

pre 7 godina

Ovo jeste bolno, ali će mnogo bolnije biti kada na FIFA_listi budemo ispod ovog i ovakvog Kosova. Mnogo je šiptara po evropskim klubovima. Imaće jak sastav a za dres svoje reprezentacije će se itekako više boriti nego ovi naši manekeni

Bane

pre 7 godina

(kosovar, 3. maj 2016 13:06)

Baš lepo sad Hrvatima ima da vas naduvaju jedno 20 nula. Bole ih dupe imaju 6 bodova već na startu kvalifikacija. Za UN polako momak tu već druge struje vladaju.

Preambudala

pre 7 godina

Čestitam!
Još jedan šamar Srbiji, šamar otrežnjenja. Valjda ćemo posle nekog od tih šamara da se konačno probudimo i shvatimo da je priča o Kosovu završena. Ovo nije mala stvar jer ćemo jednog dana morati da se sastanemo sa tom reprezentacijom. Da bojkotujemo? Da povučemo članstvo u UEFA? Ili možda najbolje da ukinemo fudbal u Srbiji...ionako pojma nemamo.

nije vazno

pre 7 godina

Sad je valjda svima jasno sto je Evropski parlament cestitao pobedu Nikolicu za Predsednika Srbije, 3 sata pre nego sto su zatvorena biralista.
Sve ostalo ide svojim tokom i nema mesta ni iznenadjenjima, ni cudjenju.

UEFA Delegat

pre 7 godina

Sad sto pre u UEFA da budu primljene Republika Srpska i Baskija!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mladen, 3. maj 2016 13:53)

Na sledećoj skupštini ćemo da razmatramo vaš zahtev, hvala vam na predlogu.

Родољуб

pre 7 godina

Дејан Савићевић, ког сам волео ненормално, лепио његове постере на зид своје дечије собе, крао његове дриблинге... гласао је за пријем Косова...
О кукавно србство угашено...
Погледај дом свој анђеле,
дабогда поцркали душмани.

Bosanac...

pre 7 godina

Kao i uvijek,ima i razumnih i glupih komentara.Sami ste potpisali da ih nećete kočiti pri ulazku u bilo koje međunarodne organizacije.Šta ste očekivali,da ih neće primiti zbog vas?Smiješni ste ko crtani film!!!

Kecman

pre 7 godina

I sta sad? Ne moze nikako, ali pak moze. Ovo samo pokazuje da mocnici rade sta im je volja, a statuti, zakoni, pravila i rezolucije su za nas boraniju koja se ionako nista ne pita. Ne mislim samo na fudbal, da je bar tako...

Realno

pre 7 godina

Nek im je prosto...
Kad je vec tako, nek se u svemu tome vidi samo jedna dobra strana, a to je da svaka utakmica Srbije i Kosova biva zavrsena nasom pobedom. Tako da je cist dobitak za kladjenje! ( osim ako i to ne bude neka namestaljka:-)
Srbija!!!

Enrico Pallazzo

pre 7 godina

Ovo je bio zicer..poznato je koliko gospoda iz UEFE vole novac, a takođe koliko ga sa KiM daju na sve strane za priznanja raznih vrsta.

Cibe

pre 7 godina

Što se pravite ludi. Vučić i Dačić su Briselskim sporazumom sve to priznali. Sada samo dižu prašinu. Jer Divac glasao za prijem Kosova u MOK, a gde je sada u SAD.

Katalan

pre 7 godina

I nisu bas popularno primljeni. Pola glasaca bilo protiv. Da vidim kako ce bilo koja zemlja, a narocito Spanija pristati da igra protiv njih.

Huan Pablo Don Fernando

pre 7 godina

sada je kosovo i zvanicno drzava!!
dok su se nasi politicari zamajavali bezpotrebnim izborima,kosovski politicari i kosovski lobi su radili na jos jednom koraku ka kosovskoj nezavisnosti, isto ovako ce i za godinu, dve da visoki decani i gracanica pripadnu kosovskoj kulturnoj bastini, ovo je najveci poraz srbije od jednostranog proglasenja nezavisnosti kosova, i dokaz da u evropi nemamo prijatelje, velika sramota za nase politicke vodje i nas same, i po hiljaditi put se pitam, zasto moji preci nisu otisli barem 200 km severnije ili juznije pa da se rodim u nekoj drugoj normalnoj zemlji,u zemlji koja stiti svoje interese i interese svojih gradjana, a ne u banana drzavi srbiji!!!

DAVOR

pre 7 godina

Zasto tolika buka zbog fudbala?!?!? Pa Kosovo se ravnopravno takmici kao zemlja u nizu sportova. Zar nismo skoro gledali kao im se svira himna i podize zastava uz salutiranje gardista na Prvenstvu Evrope u djudou usred Rusije. Zasto bi fudbal bio izuzetak? To je odlicna vest za nase i njihove huligane, ima da se mlate i kolju po celoj Evropi, a sve zajedmo ce nas posmatrati kao primitivna plemena sa Balkana zarobljena mentalno u 19 veku.

Millennium

pre 7 godina

Mi nismo zaslužili da nam uzmu Kosovo. Mi smo zaslužili da nam uzmu i Rašku, jug Srbije, Vojvodinu, istočne delove. Sve! Samo Beogradski pašaluk da ostane. Srbin ništa drugo nije zaslužio. Jer dok se svi bore za sebe, grizu, lobiraju, plaćaju, dotle mi ladna voda. Baš nas briga što je Kosovo ušlo u UEFA. Tole će posle ovoga da vlada još sto godina. O ovome će se pisati danas i to je to. A Kosovo će nastaviti da se bori da dobije što više elemenata nezavisne države. A ti se Srblje zaboravi na pokradene izbore i slavi tituli Lestera. Ko li nas samo sakupi ovakve?

veton

pre 7 godina

@marko

Procitaj TI sta pise u tom Briselskom sporazumu, Srbija se obavezala da nece blokirati REGIONALNA clanstva i inicijative. Kapiras, REGIONALNA. Postoji razlika izmedju REGIONALNIH I MEDJUNARODNIH, valjda imas toliko kapaciteta da razlikujes. Srbiaj je po svom ustavu i po vazecoij R1244 DUZNA da se suprostavi bilo kakvim abanskim pokusajima da dobije medjuanrodni legimitet za tu paradzravu na Kosovu. DUZNA da se suprostavi a ne da jos i pripomogne u velikoalbanskom izivljavanju.

vele

pre 7 godina

Mi smo Kosovo izgubili 99-te kada smo se povukli sa njega umesto da budemo istrajni pa taman nas atomskim bombama gadjali a sada mozemo da placemo samo za tom nekada srpskom zemljom. Povratiti ga nikada necemo sve dok je Amerike. Najzanimljivije je da je Albanija bila protiv ulaska Kosova u UEFA a sve nase komsije clanice bivse juge su bile za.

Darko

pre 7 godina

Ocekivano.Koliko god okrivljivali vlast za ovo oni tu nista nisu mogli.Ni oni a ni bilo ko drugi.Amerika je stavila sape na Kosovo i tu vise nema pomoci.

koja

pre 7 godina

Zasto je nama to bitno i do kada cemo zaludjivati samo sebe da je Kosovo Srbija? da li ima tamo bilo kakvih elemenata srpske izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti? Da li neka srpska skola sme da organizuje ekskurzije i posete srpskim manastirima? Koji je procenat srpskog stnovnistva i teritorija koje to stanovnistvo pokriva? Da li se osim na severu Kosova i tzv enklavama negde cuje srpski jezik? Sme li obican gradjanin Srbije da se bezbedno proseta Pristinom, ode sa drustvom u neki klub, diskoteku...Dajte da mi resimo ovaj trulez u nasoj reprezentaciji a sta ce oni raditi bas nas briga, nasem fudbalu nece biti ni bolje ni gore sa ili bez Kosova u UEFa (iggy, 03. maj 2016 12:36)

klasican luzerski mentalitet ...zbog kojih gubimo teritorije

Nele

pre 7 godina

Jel i ovo jedan od uspeha naših pregovarača u Briselu?! Beše 5:0 za Srbiju?! Ooo žalosti! Gavrilo, prerano si se rodio!! Samo sto bi sada trebalo jedno 50ak Principa!

Sevastopolj

pre 7 godina

Hoće li sada i KRIM primiti u UEFA?
E Vučko jesu li ovio tvoji "prijatelji" glasali.
Baš lepo. pored takvih prijatelja neprijatelji nam i ne trebaju.
Juče gori crkva u Njujorku danas ovo?
A ti Srbijo juri u EU, nemoj kojim slučajem da se okreneš jedinim pravim i iskrenim prijateljima Rusiji i Kini.

dule

pre 7 godina

Kosovo u UEFA kad tad i UN a vi puknite !!!
(kosovar, 03. maj 2016 13:06)

Komsija, iskreno ti zelim da ti i tvoja porodica licno prozivite sve ono sto su Srbi i drugi neAlbanci sa KiM morali da prozive da bi Kosovo uslo u UEFA i UN.

Posteno?

Sale

pre 7 godina

svajcarska je druga domovina siptara,pola reprezentacije je siptarskog porekla,oni sve pare tamo cuvaju,nisu kao nasi da sve drzavno zlato drze u londonu kod nasih proverenih prijatelja.

Mito

pre 7 godina

Ovo je cirkus, pošto UEFA ne poštuje svoje propise. Pošto su prekršeni propisi, treba uputiti tužbu sportskom sudu, mislim da je u Lozani.

boca

pre 7 godina

para vrti gde burgija nece.
davno sam procitao negde da su albanci nudili da snose sve troskove organizacije proslog svetskog prvenstva a da budu primljeni u fifa/uefa.tada su ih odbili.u medjuvremenu su se stvari izgleda promenile.nekom su napunjeni dzepovi i eto.

Shone

pre 7 godina

Vidim neki cestitaju JSD-u i Vokriju...I ovu temu ne razumeju kao sto vecina navijaca stuba srpstva ne razaume ni npr za koga navija u kosarci! Ovo je bilo politicko pitanje, nema veze sa sportom. Ova vlast je u dijalogu sa Pristinom potpisala da Srbjija nece sprecavati clanstvo Kosova u raznim organizacijama pa tako i sportskim! Ovo je slika politike koju vodi premijer Srbije, a ne Tole i tome slicno!

mile dodik

pre 7 godina

Mi nismo zaslužili da nam uzmu Kosovo. Mi smo zaslužili da nam uzmu i Rašku, jug Srbije, Vojvodinu, istočne delove. Sve! Samo Beogradski pašaluk da ostane. Srbin ništa drugo nije zaslužio. Jer dok se svi bore za sebe, grizu, lobiraju, plaćaju, dotle mi ladna voda. Baš nas briga što je Kosovo ušlo u UEFA. Tole će posle ovoga da vlada još sto godina. O ovome će se pisati danas i to je to. A Kosovo će nastaviti da se bori da dobije što više elemenata nezavisne države. A ti se Srblje zaboravi na pokradene izbore i slavi tituli Lestera. Ko li nas samo sakupi ovakve?
(Millennium, 3. maj 2016 13:39)

Znas li u cemu je poenta,poenta je u tome sto se vecina Srba divi zemljama poput Francuske,Nemacke,Izrael,Britanije,...,hvaleci njihovu demokraticnost,humanost i sveopsti razvoj covecanstva u sustini svi znamo da zele konfor koji imaju.Samo da kazem ono najvaznije isti ti Britanci su isli da ratuju hiljade kilometara zbog tri cetri ostrva ali Englez kada ratuje to je za nas "in" ipak oni imaju The Rolling Stones a amerikanac ima Hollywood i Mc.

Antiklerik

pre 7 godina

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Statuskan, 3. maj 2016 13:37)
Moze utjesna nagrada? NK Istra iz Pule, navijaci su im Demoni, pridruzi se vec danas :)

podstanar

pre 7 godina

Nije mi jasno cemu se izcudjavamo mi? Ko da je najbitnija stvar hoce li Kosovari igrati fudbal, a nikakvu ingerenciju na toj teritoriji nemamo. Ako hocemo Kosovo u Srbiji trebalo bi da se zapitamo moze li neki nas zvanicnik da udje u Pristinu bez da se lre toga najavi kao kad se ide u goste.

Fudbaler Balkana

pre 7 godina

pa to je vec bilo najavljenbo....gore od ovoga moze samo doci, ako kosovo bude irgalo protiv srbije i napade drone sa svake strane ;-)

drug Vucela

pre 7 godina

Zasto se cudite ovome? Dovoljno je pogledati koliko je visokih funkcionera UEFA i FIFA dovedeno u vezu sa korupcijom, pametnome dovoljno. Pa jos kada su nama '92 zabranili odlazak na EP pod izgovorom sankcija koje su bila politicka odluka, jasno je bilo da je fudbal pod DIREKTNIM UTICAJEM POLITIKE. I ne samo fudbal, taj isti MOK koga svi ovde potenciraju je nasim sportistima zabranio da se takmice pod sopstvenom zastavom, o cemu dalje pricati. Zabluda je da bi bilo drugacije da nismo nesto potpisali, kauboji iz Vasingtona i njihove evropske slugeranje rade po svetu sta hoce, unistavaju drzave i uvode "demokratiju" (Libija, Irak, Egipat, i sada Sirija) i time se javno hvale. Sve te drzave su bile jace od nas u svakom pogledu, pa su na kraju razorene. Talog uvek ispliva u takvim situacijama pa je tako i ovog puta isplivala ova krimi narko "drzava". Na njihovu zalost, karma uvek dodje po svoje.

balkanski folklor

pre 7 godina

Kosovo neka je sa srećom!!!Ljudi okanite se politike i nacionalizma,pustite ljude da igraju fudbal.(Vitomirica, 03. maj 2016 13:31)Kakve ovo ima veze sa politikom nacionalizmom?Ima veze sa međunarodnim pravom.Naravno da niko ne brani Albancima sa Kosova da igraju fudbal u našoj ligi.Srpski klubovi sa Kosova igraju u našoj ligi.

Poreč

pre 7 godina

Živim za dan kada će i Istra imati svoju fudbalsku reprezentaciju.
(Statuskan, 3. maj 2016 13:37)

Živiš za dan koji neće uskoro... Pre će Kosovo i Srbija igrati 2-2 na Marakani...

Aleksandrovic

pre 7 godina

Pitanja za ove što prozivaju JSD:"Za koga je glasala vaša najveća legenda Dejan Savičević i čiji vođa navijača je potisao Briselski sporazum?". Hvala na odgovoru.

50 nijansi smrti

pre 7 godina

Al će doslovice da bude žrijebanja grupe smrti: Turska, Jermenija, Rusija, Kosovo, Srbija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Albanija.
(enter, 3. maj 2016 14:19)

Fale jos samo da sudije budu Kurdi.

Sv Georgije

pre 7 godina

Uzas. Tacno imam osjecaj da momci iz vlade,cekaju da prodju godine i da se narod oladi od Kosova,a oni usput bace po neku spicu,kao Kosovo je nase,a nista se ne mjenja,godine prolaze. Za 20 godina,sve ce ovo biti normalno,bez buke. To nasi politicari cekaju,da narod "zaboravi".Nazalost..

Poltika iznad svih zakona i propisa

pre 7 godina

bravo za kosovo,nogomet iznad politike!
(Zigzag, 3. maj 2016 13:14)

A ovo si postavio zato što se istinski raduješ zbog Kosova, ne zbog crkavanja komšijske krave.

Trololo

pre 7 godina

Cenjeni čitaoci, imam pitanje za vas... Zbog čega vesti o gluposti zvanoj football imaju neuporedivo više komentara od informacija koje nam život znače?

ned

pre 7 godina

Tole, odlazi. Nisi umeo tamo ni da obrazližiš to o čemu ovde piše pa su ih zbog toga primili. Idi, zbog tebe i situacije u FSS su i primljeni.

kinez

pre 7 godina

sportski je ovo 100% da! nebitno sta se desava, sto su nam oduzeli deo srbije,ali ti ljudi sa kosova nisu krivi... fudbaleri u ovom slucaju! oni samo zele da igraju fudbal za tlo gde zive... amerikanci sloba itd itd ko je kriv za kosovo je ovde nebitno, budite ljudi... ne moraju sportisti sa kosova pastati... politika je jedno, sport je drugo

milan siljkovic

pre 7 godina

Da li će naš premijer ponovo pozdravljati njegove prijatelje iz Europe. Ili da li će opet neka "organizacija" iz Europe ili severnoamericke teroristicke organizacije ponovo baciti mamac kako je Srbija faktor stabilnosti i visoko cenjena zemlja zahvaljujući politici našeg premijera i mnogo ispred Hrvatske. Muka mi je. J... nas , ko stigne

Србин

pre 7 godina

Треба одмах напустити Уефа организацију,Србија да изађе из Уефа организације!!!

KORN

pre 7 godina

Kosovo smo mi odavno izgubili,možemo da se busamo u grudi koliko hocemo ali loša politika još od Titovog vremena pa sve do danas je doprinela da Kosovo više nije naše,na žalost.Politicari izbegavaju da kažu pravu istinu pa ponavljaju kao papagaji"Kosovo je Srbija",a jedina i prava istina je da ono više nije u našim rukama.

Marko

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto vi toliko placete za Kosovom. Pa vecina Srba, ako sam dobro zakljucio, iselilo se sa tog podrucja. Prodali imanje i otisli negdje u Vojvodinu itd...Ne kazem da nisu zivjeli pod pritiskom koji je nastavo kao i svi drugi problemi na Balkanu preko politicara. Mozda ja i grijesim al vecina ih nije bilo prisiljeno nego su dobrovoljno birali gdje ce dalje. E sad da oni tuguju za rodnim krajem, to mogu i shvatit...al 90% Srba nikad nije ni bilo na Kosovu. To je vise nekako postalo dio Folklora "Kosovo je Srbija". A tema je ionako nogomet. Nek i oni nesto malu sutaju. Kakve bi vi koristi imali od toga i da ih nisu priznali? Bolje gledajte da se ovi vase posloze...Uzdravlje

Ljuba Moljac

pre 7 godina

To su ti veliki toletovi prijatelji iz uefe platini i infantino koji su ga posecivali pre nego sto su izglasani za predsednike gde je on govorio da su to njegovi veliki kako licni tako i veliki prijatelji srpskog fudbala,nista novo kod nas srba,da sami sebi jamu kopamo pa nam kasnije svi drugi krivi sem nas sami.

Helios

pre 7 godina

Na ovom svetu ne postoji, nažalost, ništa osim sile. Zlo je vladalo, vlada i vladaće zauvek. Ko može da uradi neki zločin on treba da uradi taj zločin. Možda će u tome (i posledicama) imati uspeha - možda i neće. Ali tragedija je u tome što se ponovo i ponovo pokazuje da će, ukoliko ne uradi zločin, imati uspeh - sa manjom verovatnoćom nego ako ga uradi.
I strahota je još veća u tome što najbitnije institucije i pojedinci najbogatijih država proguravaju takav model. A još kao pratnja tog modela ide i kamuflaža da nije ono što jeste, i jeste ono što nije.
Razbijanje SFRJ - i čitava višedecenijska kaskada pratećih kršenja normi i zakona - nije samo uništilo svako moguće pravo. Ne, nego je uništena i bilo kakva iluzija da to pravo postoji. Nikakva ni nada o tome ne može više biti moguća.
Sasvim je svejedno da li se radi o Haškom Tribunalu ili OI ili FIFA/UEFA. Sve je za pare i sve se povinuje sili. I, slično kao i novinari po Srbiji - čak ne mora ni da im se preti: sami sv znaju gde im je mesto. Kako i na koga zalaju alfa psi - tako i na toga kevću iz sve snage i svi drugi podreženi džukci i džukeličići. I tako, same te institucije "prava" postaju najveći generatori zločina, i sadašnjih i budućih.
Srbija apsolutno i zauvek mora da se suprotstavlja tome. Najmanje je tu bitno pitaje prava i principa, Ili istorijske istine. Ovde se radi o suprotstavljanju mehanizma daljeg komadanja Srbije. I nikad, NIKAD NIKAD NIKAD ne smemo igrati nigde sa njima, ma kakve bile posledice.

ivan

pre 7 godina

a onda će u prištini na stadionu za vreme utakmice pored semenki i kikirikija da se prodaju i ekseri. ipak je to jedan od značajnih proizvoda i izvora finansiranja kako politike tako i sporta!

Luka

pre 7 godina

Cemu sankcije Jugoslaviji 92?
Zato sto je bila clan UN..
Imate slucaj Jermenije i Azera oko Karambaha,UEFA ili FIFA(ne zna koji ciklus je bio) ih ravrstava da ne budu u istoj grupi.Primeni te to...
Pravno gledano Srbija moze da tuzi UN na mnogim poljima...znam da to ne vodi nicemu...al pokrenuvsi ovaj slucaj....otvarate Pandorinu kutiju....inace nemam nista protiv da ljudi na Kosovu igraju fudbal i ulaze u razne organizacije a da nas ne "samaraju" na ovaj ili onaj nacin....Pravila za sve nisu ista....Bilo i ostalo....

istomin

pre 7 godina

Da su Čeda i Čanak dobili izbore, ako razumem komentare, do ovoga ne bi došlo.
Nego, ima da nas naduvaju sa Šaćirijem, Džakom i ostalim Džekama...

Марко

pre 7 godina

А Миле Додик не сме Српску ван федерације, као што тимови Велса, Ирске и Шкотске играју ван Британије.

A.M.

pre 7 godina

Eto susjedi, sad imate 2 repke za koje mozete navijati :) jos ako se RS izbori za samostalnost eto i trece pa mozete ponosno pokazivati 3 prsta kao 3 repke :)))

Ivan

pre 7 godina

Zašto se ljude u Srbiji maltretira sa nevažnim stvarima, a ne rješavaju im se bitne stvari? Kosovo u UEFA ili u FIFA je nevažna stvar za Srbiju. Kosovo je međunarodno priznata država od većine svjetskih zemalja i to je gotova stvar. Svi drugi procesi su nezaustavljivi. Baviti se Kosovom dalje je besmisleno. Bolje da Srbija razmišlja kako će u budućnosti zaštiti svoj teritorij koji trenutno ima nego da se bavi izgubljenim Kosovom. Srbi se masovno iseljavaju iz Srbije, a iseljavanje će bit još masovnije otvori li Zapad granice Srbima za useljenje. Srbija će ostat prazna neobranjiva teritorija. Albanci će se proširit izvan Kosova i Makedonije.

realan

pre 7 godina

Danas je 5:1 za Marka Djurica i nas pregovarki tim. Sutra 5:2, nakon sto Kosovo dobije liberalizaciju viznog rezima. Tako da se nasa vlast ne brine, treba da nam daju jos 4 komada da nas pobede. E tugo nasa!!!

Antisha

pre 7 godina

Cestitam, to vam je za izdaju Krajine !
(Pravoslavac iz Hrvatske, 03. maj 2016 16:41

Pa šta da su je izdali. Da nisu danas bi uz Kosovo i RS imao još dva rezervata imena RSK i HB.

jeremija

pre 7 godina

Ocekivano. U skladu sa dosadasnjim naporima vlade srbije za normalizaciju odnosa sa susedima.
ima vaznijih stvari u srbiji na koje treva trositi energiju.
fudbal je odavno u Srbiji mrtvac koga vestacki odrzavaju u zivotu.
zbog "navijaca" razume se.

Goran

pre 7 godina

Za 48 h ce patriote i ovo da zaborave i nastaviti dalje da prate velikog vođu koji je lično dao potpis na Briselski sporazum zajedno sa Tačijem i Dačićem, a inače i naredio Srbima u skupstini Kosova da podrze Tačija za predsednika.

tajno glasanje

pre 7 godina

S obzirom da je na delu bilo tajno glasanje i da su prošli sa tesnom većinom kao i to da je prekršen statut UEFE, dovoljan je dokaz da je politika odradila svoje i pobedila fudbal. Uopšte ne čudi činjenica da se vodi hajka protiv Platinija i Blatera, jer su oni branili sportske interese. Posle ovoga ostaje nam da gledamo kako će Rusiji oduzeti organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu, jer to je namera zapadnih moćnika koji su postavili svju garnituru ljudi u UEFI i FIFI.

Sofija Loren

pre 7 godina

Umesto sizofrenog ludila koje pokazuju nasi "fudbalski radnici i zvanicnici", bolje bi im bilo da cestitaju Kosovu na prijemu u clanstvo UEFA, da im pozele srecu u takmicenjima, i da poruce da cemo se na zelenim terenima i stadionima ponasati sportiski i fer i da se nadamo da ce i oni isto tako...

Ali, mozda je ovo i dobro za zvezdicu, da se FSS povuce iz Evrope sledece sezone iz protesta, pa nece stub srpstva morati da se blamira po oranicama Jermenije, stepama Kazahstana, plazama Malte, liticama Gibraltara, ili nedajboze tradicionalno neugodnim crnogorskim vrletima tokom kvalifikacija za Ligu Sampiona...

mister x

pre 7 godina

Posle ovakve odluke ministar spoljnih poslova,ministar sporta i komplet FSS treba da iz moralnih razloga da se povuku sa funkcija,Zatim se povuku predstavnici iz UEFA ili FiFa i zamoli Ruske prijatelje da to ucine isto.Ne desi li se to onda treba priznati Koosvo od parlamenta SRbije,Stvari su onda kristalno jasne,

zabavljac

pre 7 godina

Dok nas Premijer zabavlja sa nekim likom koji uopste nije imao pravo da glasa sa neispravnim maticnim brojem, Kosovo postalo clanica UEFA, za neki dan im EU daje viznu liberalizaciju.
Toliko o nikad uspesnijem Briselskom sporazumu u korist Srba.

Džoni

pre 7 godina

Meni samo nije jasno kako će protiv Kosova igrati na primer Španija, Rusija, Slovačka, mi i drugi koji ih ne priznaju kao državu? Švajcarci ostadoše bez pola reprezentacije!

ne moze se protiv celog sveta

pre 7 godina

Bojkot igranja fudbala, svaki vid kvalifikacija znaci da prihvatamo kosovo kao drzavu.
(riseofthereds186, 3. maj 2016 13:09)

Uf, sto bismo nekoga zeznuli, kao da Evropa i svet ne mogu bez Srbije:)
Najbolje da prihvatimo realnost (izgubili smo rat i teritoriju jer smo bili besni i ratoborni 90-ih), nego da se jos vise ukopavamo i izgubimo i ovo sto imamo

Navijač

pre 7 godina

UEFA ovim otvara pandorinu kutiju. Sad će svi da traže članstvo. Mogu da se pozivaju na kršenje statuta kao i ovom slučaju. I od praze sport ispred politke napraviće cirkus.

skeptik

pre 7 godina

Meni jedna stvar nije jasna. U EU samo 5 drzava ne priznaje Kosovo i ako se pritom doda da su Albanija i Turska glasale za prijem Kosova onda ovaj rezultat glasanja 28:24 izgleda neverovatan.

Delija von Brdo

pre 7 godina

A sto ne bi bilo primljeno kada je primljenou gotovo sve svetske sportske saveze i u MOK. Sto bi FIFA i UEFA bili izuzetak.I Palestina nije clan UN pa je clan FIFA

Kopro

pre 7 godina

Tole majstore,ti si jedan neopevani baksuz....Imas 100 godina,idi brate setaj kera i pecaj mani se vise fudbala.Nikada nam srecu doneo nisi.

да да

pre 7 godina

Хајде назадњаци,хвалите се понедом ! Кде вам је сада онај лајави лажљиви крелац ?

partizan do efesa

pre 7 godina

pa Seade sta ti mislis? jel uspeo da spreci ulazak, nije, jel uradio ista za vreme svog mandata da fudbal u Srbiji bude bolji, nije, jel uradio bilo sta sto ga profesionalno obavezuje, nije, taj covek je sinonim za neuspeh, odnosno politicki mesetar, a sada on govori da politici nije mesto u sportu, pa sta ce onda on tu?!!!

istina

pre 7 godina

"Tokom rasprave o Kosovu, sa bine Kongresa čuo se i stav prvog pravnika UEFA Alisdera Bela, koji je rekao da 'Ujedinjene nacije ne priznaju države, pa samim tim ovo nije pravno pitanje'".

Gospodin Bela jeste u potpunosti u PRAVU jer to kažu i same Ujedinjene Nacije tj. da SAMO države imaju pravo da priznaju ili odbijaju priznanje neke države.

Na ptanje u web stranicu UN, o tome kako UN priznaje neku novu državu, stoji da "priznanje države jeste akt koji SAMO OSTALE države mogu preduzeti ili odbiti. Ujedninjene Nacije, NISU država pa prema tome NEMAJU ovlaščenje da pirznaju ili ne neku državu i kao organizacija nezavisnih država mogu primiti u svoje redove neku državu"

Izvor is UN:http://www.un.org/en/members/about.shtml

vukasin

pre 7 godina

kosovo je drzava, hteli mi to da priznamo ili ne. postoji granica, imaju svoje institucije i policiju. srpski jezik mozete da vidite samo u nekolicini srpskih mesta. svi smo mi veliki srbi, a 90 posto nas nije ni krocilo nogom na kosovo. kosovo je drzava od kada je nato tamo dosao. to je realnost, a sad ko u sta veruje to je druga prica.

Jegulja

pre 7 godina

ovde nije u pitanju kosovo nego princip. cemu statut?

ovako mogu da izglasaju i da npr. barsa ipak bude prvak evrope. nije po pravilima ali ako se izglasa sto da ne.

GBH

pre 7 godina

Nema sta izuzetno postuju nasu drzavu kao uvazenog clana evropske porodice. Doduse ne cene preterano ni sebe cim gaze po svom statutu sto je ocigledna sugestija sa visih instanci. Toliko o kredibilitetu institucije UEFA koja uz FIFA proizvodi rekordan broj afera vezanih za najvise rukovodioce pomenutih tela.

Igraj za zivot, Drogane!

pre 7 godina

Bojkot igranja fudbala, svaki vid kvalifikacija znaci da prihvatamo kosovo kao drzavu. (riseofthereds186, 3. maj 2016 13:09)

Evo ja vec idem ulicama i busim deci lopte. Valjda ce tako Kosovo ostati nase, stajaznam.

Kler Redfild

pre 7 godina

gospoda iz fudbala su samo pokazala koliko je sve povezano danas.. mislim na politiku i novac! niti vise ima fudbala,niti vise ima smisla govoriti o bilo kakvim pravilima,osim interesima.. dobro dosli na divlji zapad!

Odbrana napad

pre 7 godina

Za ove pozive na bojkot, pa mi UEFA bojkotujemo vec deceniju i nesto, ako ne i vise.Svako EP dobrovoljno Tole, Terza i kompanjone prepustaju nase mjesto nekoj novoj clanici UEFA, u duhu ferpleja. Kao sto mozemo da vidimo, nema efekta. Vuca brate reaguj, Spasi Nam Srbistan!

BLANDY

pre 7 godina

Prozivati Toleta(koga ni ja necenim)je besmisleno.Pa zar zaista tako mislite?Ovo nasi evropejci sve aminuju i cine sve sto se od njih trazi samo da bi usli u tamo neku uniju.Sto pre se rasimo ideje o ulasku u EU to bolje za nas.Mnogo i mnogo vremena bi mi oduzelo da nabrojim sve ono cega smo se odrekli zbog te ideje.Zato,jednom za svagda reci toj Evropi,ne i ne za sva vremena.Putuj Evropo,ali bez nas.

oli

pre 7 godina

Ljudi hajde da se ne lazemo sve je ovo potpisano u briselskom sporazumu tako da ne znam cemu cudjenje i ljutnja sve je to Vucic znao kao i svi mi

Profesor BG

pre 7 godina

Gde ste botovi? Hajde svi sada brzo po instrukcije kod "velikog vođe". Bas nas "postuju u svetu"..Uostalom, videli smo nedavno koliko i sami sebe postujemo...

Vule

pre 7 godina

Vijest bi bila da su Republika Srpska, Osetija, Abhazija primljene u UEFU, a ovo je "normalno". Pravila su za slabe,a Kosovo je projekat jakih zapadnih zemalja, pa je to za rubriku desilo se.

Бананамен

pre 7 godina

Ето вам га премијер реч није рекао против овога јавностица ви и даље гласајте за пропаст.

P

pre 7 godina

Jasno je da je, kršeći Statut, ovo čisto nasilje nad UEFA internim propisima; zanima me, ako neko zna, da li je na sličan način Gibraltar primljen pre nekoliko godina, kad ni oni nisu priznati u UN.

Milan

pre 7 godina

Pa i Farska Ostrva su tu a pripadaju Danskoj. Da ne pricamo o Velsu, Skotskoj i Severnoj Irskoj. Nego mene zanima kada ce prvi Srbin zaigrati za reprezentaciju Kosova. Kladim se da necemo dugo cekati na tako nesto.

Džoni

pre 7 godina

Važno da je Vučić na Kosovu dobio preko 70% glasova i da je ubedio taj narod tamo da im je on spasilac i da se bori za njihove interese! Ko zna šta je on sve dogovorio u Briselu pa sada na kašičicu jedno po jedno izlazi na videlo! Kada se malo stiša ovo obznaniće nešto novo, a na kraju balade će biti i potpis i priznanje Kosova! To je kao ono kada se žaba ubaci u ključalu vodu pa odmah iskoči ali kada se ubaci u hladnu i postepeno zagreva do ključanja žaba će mirno čekati da bude skuvana! Na kraju krajeva Vučić i ima podršku zapada zato što im je obećao da će odigrati do kraja kako oni budu svirali!

Heh

pre 7 godina

Sve je to posledica pogubne politike koja se vodi na ovim prostorima vec vise decenija. Kosovo se koristi za jeftine politicke poene i skretanje paznje sa mnogo bitnijih problema za vecinu Srba. Dok smo drzali status Kosova u limbu mogli smo stvoriti uredjenu drzavu sa stabilnom ekonomijom i mozda obicni ljudi iz juzne pokrajine ne bi imali toliko izrazenu zelju za potpunom nezavisnoscu. Druga opcija, koliko god to bolno bilo, je odreci se Kosova i krenuti dalje...ovaj status quo, na svakom planu, je postao nepodnosljiv. Teritorije se gube i prisvajaju i niko ne zna sta buducnost donosi, pametnom politikom koja ce od nas napraviti drustvo u kojem je lepo ziveti imamo mnogo vise sansi da ponovo vidimo Kosovo u nasem sastavu (ako nam to tad bude bilo bitno) nego svim praznim pricama kojima nas zasipaju.

Majstor Mile

pre 7 godina

Ovi kao naša Republička izborna komisija... još samo da su delegati imali fantomke i bejzbol palice , pomislio bih da se kongres održava u Srbiji.
Sad Srbija može da se žali komunalnoj policiji , jel tako Stefanoviću...

Šaulić Šabanoti

pre 7 godina

Još jedna "pobeda" našeg dragog premijera Vučića i dokaz da je Srbija postovana u svetu, ha ha ha pa nema gorih od nas svi pisaju po nama

bob

pre 7 godina

kakve veze sa ovim ima tole?zar ste zaboravili ko je potpisao briselski sporazum?podseticu vas,najvece patriote vucic i dacic.tim sporazumom je priznato kosovo kao nezavisno zato ga jos uvek nece objaviti.nego gde su botovi?a da jos uvek su neradni dani

Kirito

pre 7 godina

Ajmo ovako... Narod izabrao vlast, vlast potpisala sporazum u Briselu. Dosta vise laznog moralisanja, ne Kosovo, rodjenu babu bi prodali za suske!

bole

pre 7 godina

ne kapiram sto sad krivite toleta, iako je glavni krivac u nasem fudbalu?
krivite one koji su potpisali briselski sporazum i tako otvorili vrata kosovu.

branko medakovic III

pre 7 godina

Neznam čemu iscudjavanje? Pa nase vlasti su sve to potpisale u Briselu a fakticki omogucili UEFI da donese ovakvu odluku.

@nicolas

pre 7 godina

bravo za komentar! 'bes sve ovo kad zivimo kao bednici. da li treba dati 1000 din za kartu za Srbija-Estonija Litvanija i sl.? kad nam je fudbal na nivou beton lige

Abolirani

pre 7 godina

Veliki uspeh nase drzave ovo je ocena koliko nas cene. Ipak smo ovo potpisali normalizacija odnosa cekali samo sa prodju izbori. Tek ce se Kosovo primati u organizacije.

Iskren

pre 7 godina

Svako clanstvo u bilo kojoj organizaciji samo podupire nezavisnu drzavu Kosovo.I dalje slusamo demagogiju od strane nase vlasti a Marko Duric ce ponovo reci da je to srpska pokrajina koja je primljena u UEFA.Srbijo dotakla si dno i priznaj da si nokaotirana

Magaretje livade

pre 7 godina

Briselski sporazum! Cestitke pristini na svemu do sada uradjenom! Tole , da li je potrebno jos nesto, da bi zanavek napustio srpski fudbal?! Samo da kokeza jos malo ojaca i eto nama davno obecanog cetvrtfinala mundijala! Al na soniju!

Lošmi

pre 7 godina

Samo me zanima kako ovde neki već pišu da je Crna Gora bila za, Albanija protiv itd, kada u tekstu lepo piše da je bilo tajno glasanje i nigde se ne navodi ko je kako glasao.

Aster Blistok

pre 7 godina

Nije li to barem malkice cudno sto se stvari u svetu desavaju UVEK drugacije od onoga kako se nama servira? Ono sto je jos cudnije je kako to da nasi politicari i sportski rukovodioci, uprkos tome sto je tako ocito da su bili u krivu, i dalje ostaju da sede sigurni u svojoj stolici? I kako to da nigde nemamo prijatelja, ako je sve to do lobiranja, kako kazu?