Sreda, 27.04.2016.

11:00

Limož veruje u Vujoševića

Predsednik Limoža Frederik Forte veruje da će Duško Vujošević vratiti njegov tim na vrh u Francuskoj.

Izvor: AK

Limož veruje u Vujoševiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

pingvin sa Madagaskara

pre 7 godina

Koliko je ovaj covek zagorcao zivot navijacima Zvezde kada na svaku vest o njemu prednjace sa komentarima
(poyy, 27. april 2016 11:33)


...eee ,kad bi znao koliko je samo radosti zvezdinim navijačima doneo mag,ne bi poverovao...

неко из масе

pre 7 godina

Све је ово питање како ће се завршити следеће сезоне.Јер да будемо искрени Дуле није успевао ван да уради нешто више као тренер због језичке баријере коју је имао односно дан данас има у комуникацији са играчима у било ком страначком клубу ...Иначе одличан познавалац кошарке и фанатик тог спорта...

*

pre 7 godina

au od 77 komentara 55 su navijaca Zvezde trude se da pljucnu po treneru i onda kazu nemamo mi komplekse od Duleta i Partizana :-))))
(4glory, 27. april 2016 15:39)

Auuu, pa zar ovde da pljujemo Djuru frizuru i Tolla, a i ne trudimo se bas nesto.

Slobodan

pre 7 godina

Toliko o njemu kao treneru - tacka.
(Neko123, 27. april 2016 15:38)

Lepo je sto si svoje izlaganje zavrsio tackom !!!
Bilo bi lepse da si jos dodao da je tu tacku na njegovu karijeru i na vas crno-beli svet je stavio Presednik KK Crvena Zvezda Nebojsa Covic (.)

korzo

pre 7 godina

@Dudule
Ta "prevara" od trenera je igrala F4,u zadnjoj sekundi izmaklo finale,sa timom koji skupa zajedno vredi kao jedan Skorcijanidis.Igraci koje je "otimao" su uglavnom bili mladi i poluafirmisani sa kojim se rizikovalo dok je tvoj jadni od drzave ugnjetavani klub u isto vreme dovodio bivseg treceg pika sa drafta.Znam zvezdase koji su dok je Dule bio u Partizanu smatrali da je on okidac mrznje izmedju klubova,evo covek u Francuskoj a bes i mrznja komsiluka prema njemu je nesmanjena.

Ssss

pre 7 godina

Upravu ste za neke stvari AL za repku niste za reprezntaciju nisu igrali svi veliki igraci ni bodiroga sale nije hteo da igra jedino stojakovic igro sa povredjenim ledjima sa djurom ostojicem na centru to je bilo ko da je medalju uzeo a ovo sa limozom trebo je bar u plej off UCI sa 8mesta dobar limoz ima tim

Ibanjez

pre 7 godina

Drzava ne tretira Limoz kao ostale klubove...Dule samo trazi da imaju isti tretman svi klubovi.Znaci on hoce da sve ekipe imaju budzet od 7,6 miliona a ne samo njegov Limoz.

Dudule

pre 7 godina

Gde su oni strucnjaci grobari da nam objasne sta se sad desilo ?Dosao je u teskom trenutku mozda ? Ma daj! Ima najjaci tim po igracima i najveci budzet u ligi.Dva puta za redom su bili sampioni i igrsli su evroligu ove sezone ako se secate.Kako to da jedan evroligas bude 11.u francuskoj ? Eeejjj 11 mesto...nikakav trener.Mozda je trebao da otme najbolje igrace Monaku,Strazburu,Ortezu i ostalima...bas kao sto je radio Hemofarmu,Zvezdi,Fmp-u,Radnickom itd...slabis protivnika tako sto mu otmes igraca...

Neko123

pre 7 godina

Gde su oni strucnjaci grobari da nam objasne sta se sad desilo ?Dosao je u teskom trenutku mozda ? Ma daj! Ima najjaci tim po igracima i najveci budzet u ligi.Dva puta za redom su bili sampioni i igrsli su evroligu ove sezone ako se secate.Kako to da jedan evroligas bude 11.u francuskoj ? Eeejjj 11 mesto...nikakav trener.Mozda je trebao da otme najbolje igrace Monaku,Strazburu,Ortezu i ostalima...bas kao sto je radio Hemofarmu,Zvezdi,Fmp-u,Radnickom itd...slabis protivnika tako sto mu otmes igraca...
(Dudule, 27. april 2016 15:15

Evo da ti objasnim ja - naravno da je dosao u teskom trenutku - pa zasto su otpustili prethodnog trenera objasni mi molim te!? Taj Evroligas je imao 3 pobede u Evroligi, otisao u Evrokup i onda u Evrokupu imao 0-2, a u francuskom prvenstvu imao 8-9 kada je stigao Dule, i imao je jos par poraza kada Dule nije mogao jos da ih vodi u domacem prvenstvu zbog licence. Od kako je Dule dosao, racunajuci i par utakmice u kojima su izgubili kada ih nije vodio, oni imaju rezultat 8-6, ako se oduzmu te koliko se secam dve utakmice, to je 8-4.

Taj nikakav trener je proglasen za najboljeg trenera Evrolige, i to ne SMS glasovima i ostalim glupostima, nego od strane ostalih trenera Evrolige. Toliko o njemu kao treneru - tacka.

seki

pre 7 godina

Dule Vujošević, dobitnik nagrade "Aleksandar Gomeljski", najbolji trener Evrolige sezone 2008-09.
(mandrak, 27. april 2016 13:37)

Možete da lupate minuse koliko god hoćete ali čovek je napisao istinu.

Jakobsen

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)
Mi postojimo 3 godine kakvo detinjstvo ti pominjes

Nemke

pre 7 godina

Da li neko ima link od vesti posle pobede Limoza nad Valensijom ? Bilo je preko 500 komentara grobara sve na foru kako je on najbolji treneer u evropi,kako su ga oterali iz Srbije,kako se u Srbiji uspeh ne prasta itd itd...aj neka okaci neko,da se malo smejemo citajuci...

Batko

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)

Nekome je prevarama unistio detinjstvo, a nekome (isprao) mozak
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (*, 27. april 2016 13:21)

S tim, štoo onom gore nema sta da se ispere !
Pa pogledaj samo....verovatno je muskarac, sa zenskim nikom...to bi po definiciji psihologije trebalo da bude .....dža

*

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)

Nekome je prevarama unistio detinjstvo, a nekome (isprao) mozak

Aca

pre 7 godina

koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bbr, 27. april 2016 11:48)

Pošto si tako informisan, voleo bih da napišeš koje godine je to bio proglašen za najboljeg trenera u Italiji. Vidiš ja pratim košarku malo duže od 20 godina, i nešto se toga ne sećam, a ne uspeva mi da nađem taj podatak ni na italijanskim sajtovima gde je spisak svih prvaka, najboljih igrača i trenera.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Dule je dobar trener koji može da ostvari solidne rezultate ukoliko mu se obezbedi par sitnica kao što su 1.neograničen budžet 2.mogućnost da uzme bilo kog igrača rivala u svakom trenutku 3.sudijska pomoć na utakmicama.
U Francuskoj verovatno još nisu ispunjeni 2 i 3 uslov ali ako ih ispune Limož će sledeće godine ući u plej of.
Poznat je po radu sa mladim igračima,ali i tu postoji uslov-mora da ima procenat od njihovih ugovora.Vrlo je verovatno da je Limož izabran baš zbog Vestermana.
Tako da ga treba sačekati,mala je verovatnoća da će posle gašenja Partizan-Igokeee,uspeti da ugasi još neki klub tako brzo.

Bole

pre 7 godina

Dobra vest za našu košarku i srpske trenere. 50% njih radi u inostranstvu i živi od kulta naše škole košarke koji su uspostavili bas naši trofejni treneri. Loši smo jer sve gledamo navijački i plitko...

Antidervis

pre 7 godina

Poruka za gazdu Limoza:

"Dzaba vam novci, moji sinovci...", mag, ipak, vara malo bolje.

I, sta kazes gazda, sledece sezone? 'Aj' ponovi to, bas mi nekako milozvucno...sledece sezone...kako dobro zvuci...

zoki falcon

pre 7 godina

@koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.
(bbr, 27. april 2016 11:48)
Eto , ja sam malko stariji ljubitelj košarke i dobro pamtim utakmice kada je Moka Slavnić sa timom sastavljenim od poluigrača ( Radović, Karadžić, Janković, Avdija, Bogosavljev...) pobeđivao Duloa i Partizan u kome su igrali Divac, Danilović, Đorđević, Paspalj...
Spominješ da je bio trener godine tamo nekad davno u Italiji. Pa kako ga onda nije niko drugi angažovao pa je završio jednu sezonu u Zvezdi ?

MM

pre 7 godina

Za one poznavaoce koji ni u 2016. ne znaju za Duletovu karijeru van Partizana, evo podsećanja. Nakon početaka u Partizanu krajem 80-ih, on odlazi u špansku Granadu, gde dobija otkaz nakon prve sezone jer su jedva izbegli ispadanje. Zatim se vraća u Partizan, gde se zadržava jednu sezone, i ostaje bez trofeja, pa prelazi u Zvezdu. Tu dobija na kraju neuspešne sezone otkaz, pa odlazi Italiju gde je malo u prvoj, a više, u drugoj ligi, vodio timove Breša, Pistoja, i Pezaro. Jedino u velikoj Breši nije dobio otkaz nakon prve sezone. Nakon tih neuspelih pokušaja u inostranstvu, vraća se u Jugu, i dobija posao jedino kao Mutin pomoćnik u Budućnosti. Nakon te sezone, uspeva da nadje posao kao prvi trener, i to u beogradskom Radničkom (1999-2001), gde uspeva da sastavi dve sezone, do povratka u Partizan 2001. Onda nakon Partizana odlazi u CSKA, gde postaje legenda tog kluba za sva vremena. Zatim se odmah naravno vraća u Partizan, do novog pokušaja u inostranstvu. Odlazi dakle u Limož, gde preuzima evroligašku ekipu Limoža sa budžetom od 7,8 mil E. i pravi još jedan istorisjki uspeh tog kluba, jer ne uspeva ni u plej-of da udje. U medjuvremenu je 2003. dobio nasu reprezentaciju da vodi na EP, aktuelnog svetskog i evropskog sampiona. Tu dobija otkaz posle EP, jer kao favoriti završavamo 6.

*

pre 7 godina

"Potrebno je vreme. Vujošević je posvećen trener, želi najbolje mlade igrače koji će doneti rezultat SLEDECE SEZONE."

Najbolji mladi igraci bez kojih ne moze : Kum Neskovic, Juras, Milija, Tadic - Dacic, Dodik, NIS, Mts...

Carli Sin

pre 7 godina

Pod njegovim vodjstvom propala repka, Cska, Limoz... jedino je nesto uradio u partizanu i to se zna zbog cega i koga. Nema vise monopola nad igracima, SPS-a i punjenje budzeta, gepekovanje sudija i sl.. Bolje da je pre par sezona otisao u penziju nego sto se sramoti i izigrava predmet sprdnje u svetu kosarke. Trener ranga Avram Grant - us*alo ih da u pravo vreme budu na pravom mestu.

bbr

pre 7 godina

Slobodan...dakle priznajes da se Zvezda ugasila i da navijas za fmp?inace,Vujosevic je osim uspeha 80-ih i 90-ih isao i 2000-ih sa Partizanom na f4 Evrolige,a tada nisu bili ugaseni Cska,Barsa,Real,Sijena,Roma,Makabi.Napred fmp,napred nebojsa.

Idemo

pre 7 godina

Njegov najveći hendikep je nepoznavanje stranih jezika. Veliki je motivator i dosta zasniva stvari na disciplini, a do svega toga se tesko dolazi kada se pola izgubi u prevodu ili ne bude dovoljno jaka poruka kao kada je sam trener izgovori. Smatram da veoma dobrim trenerom koji zna kako sa jeftinim timom da napravi rezultat. Druga velika mana mu je sto u Srbiji prihvatio ulogu svega i svakoga u klubu. Mozda mu je negde i prijala, ali je izgubio fokus na trenerski deo posla. Uglavnom ne vidim razlog da nemaju poverenje u njega i da ne probaju.

Rajko pg.

pre 7 godina

to b92 kaze da muvjeruju jer su mu mnogo naklonjeniinjegovoj politici madjutim istina je sasvim druga. zavrsava sezonu i ajd zdravo. steta stonema rominga pa ne mogu da mu cestitam.

roto kos je srce srbije

pre 7 godina

@(Slobodan, 27. april 2016 11:41)

Ti mucenice i francusku ligu poceo da pratis da bi imao koga da pljujes?
Verovatno ne znas da je dule trener koji je dao najvise NBA igraca van americkih koledza...

Verovatno dule napravio generaciju '92 koja je osvojila evro ligu...

Verovatno ne znas da je prvi trener u istoriji koji je dobio NBA ligasa na tlu amerike...

Slobodan

pre 7 godina

"želi najbolje mlade igrače koji će doneti rezultat sledeće sezone. "

Klasicna prica Duloa Vujosevica ... Mislim da je ovom recenicom sve receno ...
Samo nisam siguran da ce uspeti da ugase Strazbourg, Asvel Lion, Chalon, Pao i ostale ekipe da bi on bio dobar trener ...
Ostaje uvek mogucnost da se ujedine sa Igokeom pa da Limoz-Igokea zavlada Francuskom ...
Na kraju krajeva kako je Partizan dosao iz Hrvatske u Srbiju "a ovde je na pragu iskljucenja iz KSS" nebi zacudilo nikoga da odu i u Francusku, Hrvatska je u EU pa pravno nije problem ...

bbr

pre 7 godina

koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.

JessePinkmanPFC

pre 7 godina

Dosao je u sred sezone, preuzeo najnedisciplinovaniju ekipu, ljudi su presrecni sto se ne bore za opstanak sa onom grupom gradjana koja igra tu. Obnovice tim, verujem da ce preko leta raditi individualno sa mladim igracima, suterima i centrima (to mu je specijalnost) i da ce se potpuno druga pesma pevati kada krene od prvog kola.

FUENLABRADA PARTIZAN LIMOGES

Jah

pre 7 godina

Covek Engleski nije naucio koji je dovoljan za kosarku, kamoli neki Francuski da uci.
Nigde on dalje od Balkana nece moci da prodje, ipak je lakse kad gepekujes sudiju I onda svako Mora da sudi kako ti kazes. Gde imas tvoje ljudi Na vlasti I samo tebe giraju. Nije problem neogranicen budzet njegovog tima, vec zato sto I drugi imaju kakav takav budzet. Tako je I SA Zvezdom, kad je Zvezda dobila kakav God budzet ode Paelrtizan u istoriju. To je inPetkovic provalio SA ovim kvazi trenerom.

Mikica

pre 7 godina

Dule je dosao kada je sezona vec uveliko odmakla, a Limoz je vec kaskao za plejofom. A sto se budzeta tiče, ekipa je vec sklopljena I dule nije doveo ni jednog igrača. Mogli su oni da potrose I 20mil ali ako je lose uklopljen tim dzaba im. Dajte sansu čoveku da selektuje tim pa da vidimo. A sto se tice jezika pa koji to strani trener xna francuski.

del

pre 7 godina

(Vojvodina u srcu, 27. april 2016 11:10)
Ne mislim da se radi o nepoznavanju francuskog, vec engleskog jezika. Svako ko je radio bilo koji posao od velike odgovornosti, a bio je u kontaktu sa strancima, zna da se posao ne zavrsava preko prevodioca. Posebno ne utakmica gde za vreme tajmauta imate minut da prenesete ideje, energiju i nametnete autoritet. Jednostavno ne pije vodu. Meni je neshvatljivo, navijac sam Partizana, da covek moze da se bavi profesionalno tim poslom, dobije pare za ino ugovor i ne moze da se potrudi da nauci jezik, to je nepostovanje poslodavca pre svega. Ne moze sve na o-ruk sistem. A druga stvar, Vujosevicev sistem je savrseno funkcionisao u Partizanu, gde je gomila talentovanih klinaca bila spremna da gine za njega, pa kad se to strahopostovanje pomesa sa fanatizmom, talentom i disciplinom, dobije se ono sto su nam pruzali. Ali ne ide da pretis i da izvlacis usi igracu koji igra za milione i koji je radio i sa boljim trenerima. Niti ce on da ti to dozvoli, niti ce klub da se odrekne usluga vrhunskog kosarkasa jer ne nekom treneru iz Srbije ne svidja kako igra. Istina je da je Partizan napravljen od nule, sistem se gradi na cistom terenu i to traje, veliki klubovi nemaju vremena, to stoji, ali bazicne stvari poput jezika i kulture ponasanja se moraju usvojiti. Pozdrav.

navijac iz fotelje

pre 7 godina

"Verovali"su mu i u Italiji i CSKA. Tesko mu idu jezici.Imao je prevodioca za engleski.I Limozu je pricao na srpskom a prevodioc igracima na engleskom.Moze samo u Srbiji da radi.Ali u Srbiji nema vise drzavne love, nema otimanja igraca. Neka ga tamo. Nece dugo. Boza Maljkovic je za njega ime iprezime

Vojvodina u srcu

pre 7 godina

Francuski mediji vec spekulisu o otkazu, i pisu da njegove metode nisu uspele. Ja znam da Vujosevic ne moze, i nikada nije nista ni uradio van Partizana, ali ne mogu da verujem da ga svugde napolje, provale vec posle par meseci, i pocnu da razmisljaju o otkazu. Barem jednu godinu da sastavi negde to bi za njega bio uspeh.
Sa budzetom od 8 miliona evra, ovi bi ušli u plej-of i bez trenera da su igrali. To je ubedljivo najveci budzet u ligi. Ne kapiram kako nepoznavanje francuskog moze da bude jedan od razloga, jer da li vi stvarno verujete da svaki strani trener koji udje u Francusku ligu, zna francuski jezik.

istine radi

pre 7 godina

Skor Limoza pre dolaska Vujosevica je 7-8 a sada je 16-15, znaci od njegovog dolaska imaju 9-7 plus igranje grupe i plej ofa Eurokupa, gde su prosli jaku grupu. Da je covek trenirao Limoz cele sezone, pa da se donese zakljucak, ovako ... Uostalom, Francuska kosarka je karakteristicna po tome, da se cesto menjaju najbolji timovi, pa se i desavalo da titulu osvoji tim koji je bio na nizim pozicijama nakon regularnog dela

Da li im je cika uzeo kljuceve od gajbi?

pre 7 godina

Uporedjivati Bozu koji je uzimao evrotitule sa 11 nosaca namestaja i Jangom, i ovoga je nebo i zemlja. A ovu pricu sa mladim igracima i zestokim radom koji daje rezultate sledece sezone...istu pricu je prodavao i u Moskvi. Samo sto kod Vatutina i one bivshe majorke KGB-a nema prodaje magle. Bili ste dvostruki uzastopni prvaci FRancuske, cini mi se da cete sada biti dvostruki uzastopni ucesnici plej auta Francuskog prvenstva.

Podgoricanin

pre 7 godina

Nastradao Dule od jos jednog rodjenog Podgoricanina, Zvezdana Mitrovica, koji ga je pobijedio u proslom kolu. Interesantno, Mitrovic mu je bio asistent na klupi Buducnosti svojevremeno.

Danilo

pre 7 godina

Život je poslednjih 30 godina tako jednostavan za naše Uplakane!
Svaki Duletov(i Partizanov) uspeh je noćna i dnevna mora!
Svaki neuspeh glavna radost u životu!
U tom smislu ovo su lepi dani i radosni dani za njih, uvećani izbornom voljom naroda i nadom da će se finansiranje privatnog kluba nastaviti još većim intezitetom.
Usput, budžet Limoža je preko 7 miliona evra a samo nešto iznad 2 su plate!
Imati u vidu kod transparentnosti transparentnih!

Vojvodina u srcu

pre 7 godina

Francuski mediji vec spekulisu o otkazu, i pisu da njegove metode nisu uspele. Ja znam da Vujosevic ne moze, i nikada nije nista ni uradio van Partizana, ali ne mogu da verujem da ga svugde napolje, provale vec posle par meseci, i pocnu da razmisljaju o otkazu. Barem jednu godinu da sastavi negde to bi za njega bio uspeh.
Sa budzetom od 8 miliona evra, ovi bi ušli u plej-of i bez trenera da su igrali. To je ubedljivo najveci budzet u ligi. Ne kapiram kako nepoznavanje francuskog moze da bude jedan od razloga, jer da li vi stvarno verujete da svaki strani trener koji udje u Francusku ligu, zna francuski jezik.

Da li im je cika uzeo kljuceve od gajbi?

pre 7 godina

Uporedjivati Bozu koji je uzimao evrotitule sa 11 nosaca namestaja i Jangom, i ovoga je nebo i zemlja. A ovu pricu sa mladim igracima i zestokim radom koji daje rezultate sledece sezone...istu pricu je prodavao i u Moskvi. Samo sto kod Vatutina i one bivshe majorke KGB-a nema prodaje magle. Bili ste dvostruki uzastopni prvaci FRancuske, cini mi se da cete sada biti dvostruki uzastopni ucesnici plej auta Francuskog prvenstva.

del

pre 7 godina

(Vojvodina u srcu, 27. april 2016 11:10)
Ne mislim da se radi o nepoznavanju francuskog, vec engleskog jezika. Svako ko je radio bilo koji posao od velike odgovornosti, a bio je u kontaktu sa strancima, zna da se posao ne zavrsava preko prevodioca. Posebno ne utakmica gde za vreme tajmauta imate minut da prenesete ideje, energiju i nametnete autoritet. Jednostavno ne pije vodu. Meni je neshvatljivo, navijac sam Partizana, da covek moze da se bavi profesionalno tim poslom, dobije pare za ino ugovor i ne moze da se potrudi da nauci jezik, to je nepostovanje poslodavca pre svega. Ne moze sve na o-ruk sistem. A druga stvar, Vujosevicev sistem je savrseno funkcionisao u Partizanu, gde je gomila talentovanih klinaca bila spremna da gine za njega, pa kad se to strahopostovanje pomesa sa fanatizmom, talentom i disciplinom, dobije se ono sto su nam pruzali. Ali ne ide da pretis i da izvlacis usi igracu koji igra za milione i koji je radio i sa boljim trenerima. Niti ce on da ti to dozvoli, niti ce klub da se odrekne usluga vrhunskog kosarkasa jer ne nekom treneru iz Srbije ne svidja kako igra. Istina je da je Partizan napravljen od nule, sistem se gradi na cistom terenu i to traje, veliki klubovi nemaju vremena, to stoji, ali bazicne stvari poput jezika i kulture ponasanja se moraju usvojiti. Pozdrav.

Slobodan

pre 7 godina

"želi najbolje mlade igrače koji će doneti rezultat sledeće sezone. "

Klasicna prica Duloa Vujosevica ... Mislim da je ovom recenicom sve receno ...
Samo nisam siguran da ce uspeti da ugase Strazbourg, Asvel Lion, Chalon, Pao i ostale ekipe da bi on bio dobar trener ...
Ostaje uvek mogucnost da se ujedine sa Igokeom pa da Limoz-Igokea zavlada Francuskom ...
Na kraju krajeva kako je Partizan dosao iz Hrvatske u Srbiju "a ovde je na pragu iskljucenja iz KSS" nebi zacudilo nikoga da odu i u Francusku, Hrvatska je u EU pa pravno nije problem ...

Podgoricanin

pre 7 godina

Nastradao Dule od jos jednog rodjenog Podgoricanina, Zvezdana Mitrovica, koji ga je pobijedio u proslom kolu. Interesantno, Mitrovic mu je bio asistent na klupi Buducnosti svojevremeno.

MM

pre 7 godina

Za one poznavaoce koji ni u 2016. ne znaju za Duletovu karijeru van Partizana, evo podsećanja. Nakon početaka u Partizanu krajem 80-ih, on odlazi u špansku Granadu, gde dobija otkaz nakon prve sezone jer su jedva izbegli ispadanje. Zatim se vraća u Partizan, gde se zadržava jednu sezone, i ostaje bez trofeja, pa prelazi u Zvezdu. Tu dobija na kraju neuspešne sezone otkaz, pa odlazi Italiju gde je malo u prvoj, a više, u drugoj ligi, vodio timove Breša, Pistoja, i Pezaro. Jedino u velikoj Breši nije dobio otkaz nakon prve sezone. Nakon tih neuspelih pokušaja u inostranstvu, vraća se u Jugu, i dobija posao jedino kao Mutin pomoćnik u Budućnosti. Nakon te sezone, uspeva da nadje posao kao prvi trener, i to u beogradskom Radničkom (1999-2001), gde uspeva da sastavi dve sezone, do povratka u Partizan 2001. Onda nakon Partizana odlazi u CSKA, gde postaje legenda tog kluba za sva vremena. Zatim se odmah naravno vraća u Partizan, do novog pokušaja u inostranstvu. Odlazi dakle u Limož, gde preuzima evroligašku ekipu Limoža sa budžetom od 7,8 mil E. i pravi još jedan istorisjki uspeh tog kluba, jer ne uspeva ni u plej-of da udje. U medjuvremenu je 2003. dobio nasu reprezentaciju da vodi na EP, aktuelnog svetskog i evropskog sampiona. Tu dobija otkaz posle EP, jer kao favoriti završavamo 6.

Jah

pre 7 godina

Covek Engleski nije naucio koji je dovoljan za kosarku, kamoli neki Francuski da uci.
Nigde on dalje od Balkana nece moci da prodje, ipak je lakse kad gepekujes sudiju I onda svako Mora da sudi kako ti kazes. Gde imas tvoje ljudi Na vlasti I samo tebe giraju. Nije problem neogranicen budzet njegovog tima, vec zato sto I drugi imaju kakav takav budzet. Tako je I SA Zvezdom, kad je Zvezda dobila kakav God budzet ode Paelrtizan u istoriju. To je inPetkovic provalio SA ovim kvazi trenerom.

*

pre 7 godina

"Potrebno je vreme. Vujošević je posvećen trener, želi najbolje mlade igrače koji će doneti rezultat SLEDECE SEZONE."

Najbolji mladi igraci bez kojih ne moze : Kum Neskovic, Juras, Milija, Tadic - Dacic, Dodik, NIS, Mts...

Aca

pre 7 godina

koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bbr, 27. april 2016 11:48)

Pošto si tako informisan, voleo bih da napišeš koje godine je to bio proglašen za najboljeg trenera u Italiji. Vidiš ja pratim košarku malo duže od 20 godina, i nešto se toga ne sećam, a ne uspeva mi da nađem taj podatak ni na italijanskim sajtovima gde je spisak svih prvaka, najboljih igrača i trenera.

Carli Sin

pre 7 godina

Pod njegovim vodjstvom propala repka, Cska, Limoz... jedino je nesto uradio u partizanu i to se zna zbog cega i koga. Nema vise monopola nad igracima, SPS-a i punjenje budzeta, gepekovanje sudija i sl.. Bolje da je pre par sezona otisao u penziju nego sto se sramoti i izigrava predmet sprdnje u svetu kosarke. Trener ranga Avram Grant - us*alo ih da u pravo vreme budu na pravom mestu.

zoki falcon

pre 7 godina

@koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.
(bbr, 27. april 2016 11:48)
Eto , ja sam malko stariji ljubitelj košarke i dobro pamtim utakmice kada je Moka Slavnić sa timom sastavljenim od poluigrača ( Radović, Karadžić, Janković, Avdija, Bogosavljev...) pobeđivao Duloa i Partizan u kome su igrali Divac, Danilović, Đorđević, Paspalj...
Spominješ da je bio trener godine tamo nekad davno u Italiji. Pa kako ga onda nije niko drugi angažovao pa je završio jednu sezonu u Zvezdi ?

navijac iz fotelje

pre 7 godina

"Verovali"su mu i u Italiji i CSKA. Tesko mu idu jezici.Imao je prevodioca za engleski.I Limozu je pricao na srpskom a prevodioc igracima na engleskom.Moze samo u Srbiji da radi.Ali u Srbiji nema vise drzavne love, nema otimanja igraca. Neka ga tamo. Nece dugo. Boza Maljkovic je za njega ime iprezime

*

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)

Nekome je prevarama unistio detinjstvo, a nekome (isprao) mozak

bbr

pre 7 godina

koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.

Danilo

pre 7 godina

Život je poslednjih 30 godina tako jednostavan za naše Uplakane!
Svaki Duletov(i Partizanov) uspeh je noćna i dnevna mora!
Svaki neuspeh glavna radost u životu!
U tom smislu ovo su lepi dani i radosni dani za njih, uvećani izbornom voljom naroda i nadom da će se finansiranje privatnog kluba nastaviti još većim intezitetom.
Usput, budžet Limoža je preko 7 miliona evra a samo nešto iznad 2 su plate!
Imati u vidu kod transparentnosti transparentnih!

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Dule je dobar trener koji može da ostvari solidne rezultate ukoliko mu se obezbedi par sitnica kao što su 1.neograničen budžet 2.mogućnost da uzme bilo kog igrača rivala u svakom trenutku 3.sudijska pomoć na utakmicama.
U Francuskoj verovatno još nisu ispunjeni 2 i 3 uslov ali ako ih ispune Limož će sledeće godine ući u plej of.
Poznat je po radu sa mladim igračima,ali i tu postoji uslov-mora da ima procenat od njihovih ugovora.Vrlo je verovatno da je Limož izabran baš zbog Vestermana.
Tako da ga treba sačekati,mala je verovatnoća da će posle gašenja Partizan-Igokeee,uspeti da ugasi još neki klub tako brzo.

Rajko pg.

pre 7 godina

to b92 kaze da muvjeruju jer su mu mnogo naklonjeniinjegovoj politici madjutim istina je sasvim druga. zavrsava sezonu i ajd zdravo. steta stonema rominga pa ne mogu da mu cestitam.

Ibanjez

pre 7 godina

Drzava ne tretira Limoz kao ostale klubove...Dule samo trazi da imaju isti tretman svi klubovi.Znaci on hoce da sve ekipe imaju budzet od 7,6 miliona a ne samo njegov Limoz.

Nemke

pre 7 godina

Da li neko ima link od vesti posle pobede Limoza nad Valensijom ? Bilo je preko 500 komentara grobara sve na foru kako je on najbolji treneer u evropi,kako su ga oterali iz Srbije,kako se u Srbiji uspeh ne prasta itd itd...aj neka okaci neko,da se malo smejemo citajuci...

Antidervis

pre 7 godina

Poruka za gazdu Limoza:

"Dzaba vam novci, moji sinovci...", mag, ipak, vara malo bolje.

I, sta kazes gazda, sledece sezone? 'Aj' ponovi to, bas mi nekako milozvucno...sledece sezone...kako dobro zvuci...

Dudule

pre 7 godina

Gde su oni strucnjaci grobari da nam objasne sta se sad desilo ?Dosao je u teskom trenutku mozda ? Ma daj! Ima najjaci tim po igracima i najveci budzet u ligi.Dva puta za redom su bili sampioni i igrsli su evroligu ove sezone ako se secate.Kako to da jedan evroligas bude 11.u francuskoj ? Eeejjj 11 mesto...nikakav trener.Mozda je trebao da otme najbolje igrace Monaku,Strazburu,Ortezu i ostalima...bas kao sto je radio Hemofarmu,Zvezdi,Fmp-u,Radnickom itd...slabis protivnika tako sto mu otmes igraca...

Batko

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)

Nekome je prevarama unistio detinjstvo, a nekome (isprao) mozak
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (*, 27. april 2016 13:21)

S tim, štoo onom gore nema sta da se ispere !
Pa pogledaj samo....verovatno je muskarac, sa zenskim nikom...to bi po definiciji psihologije trebalo da bude .....dža

seki

pre 7 godina

Dule Vujošević, dobitnik nagrade "Aleksandar Gomeljski", najbolji trener Evrolige sezone 2008-09.
(mandrak, 27. april 2016 13:37)

Možete da lupate minuse koliko god hoćete ali čovek je napisao istinu.

Slobodan

pre 7 godina

Toliko o njemu kao treneru - tacka.
(Neko123, 27. april 2016 15:38)

Lepo je sto si svoje izlaganje zavrsio tackom !!!
Bilo bi lepse da si jos dodao da je tu tacku na njegovu karijeru i na vas crno-beli svet je stavio Presednik KK Crvena Zvezda Nebojsa Covic (.)

Jakobsen

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)
Mi postojimo 3 godine kakvo detinjstvo ti pominjes

Neko123

pre 7 godina

Gde su oni strucnjaci grobari da nam objasne sta se sad desilo ?Dosao je u teskom trenutku mozda ? Ma daj! Ima najjaci tim po igracima i najveci budzet u ligi.Dva puta za redom su bili sampioni i igrsli su evroligu ove sezone ako se secate.Kako to da jedan evroligas bude 11.u francuskoj ? Eeejjj 11 mesto...nikakav trener.Mozda je trebao da otme najbolje igrace Monaku,Strazburu,Ortezu i ostalima...bas kao sto je radio Hemofarmu,Zvezdi,Fmp-u,Radnickom itd...slabis protivnika tako sto mu otmes igraca...
(Dudule, 27. april 2016 15:15

Evo da ti objasnim ja - naravno da je dosao u teskom trenutku - pa zasto su otpustili prethodnog trenera objasni mi molim te!? Taj Evroligas je imao 3 pobede u Evroligi, otisao u Evrokup i onda u Evrokupu imao 0-2, a u francuskom prvenstvu imao 8-9 kada je stigao Dule, i imao je jos par poraza kada Dule nije mogao jos da ih vodi u domacem prvenstvu zbog licence. Od kako je Dule dosao, racunajuci i par utakmice u kojima su izgubili kada ih nije vodio, oni imaju rezultat 8-6, ako se oduzmu te koliko se secam dve utakmice, to je 8-4.

Taj nikakav trener je proglasen za najboljeg trenera Evrolige, i to ne SMS glasovima i ostalim glupostima, nego od strane ostalih trenera Evrolige. Toliko o njemu kao treneru - tacka.

Idemo

pre 7 godina

Njegov najveći hendikep je nepoznavanje stranih jezika. Veliki je motivator i dosta zasniva stvari na disciplini, a do svega toga se tesko dolazi kada se pola izgubi u prevodu ili ne bude dovoljno jaka poruka kao kada je sam trener izgovori. Smatram da veoma dobrim trenerom koji zna kako sa jeftinim timom da napravi rezultat. Druga velika mana mu je sto u Srbiji prihvatio ulogu svega i svakoga u klubu. Mozda mu je negde i prijala, ali je izgubio fokus na trenerski deo posla. Uglavnom ne vidim razlog da nemaju poverenje u njega i da ne probaju.

pingvin sa Madagaskara

pre 7 godina

Koliko je ovaj covek zagorcao zivot navijacima Zvezde kada na svaku vest o njemu prednjace sa komentarima
(poyy, 27. april 2016 11:33)


...eee ,kad bi znao koliko je samo radosti zvezdinim navijačima doneo mag,ne bi poverovao...

roto kos je srce srbije

pre 7 godina

@(Slobodan, 27. april 2016 11:41)

Ti mucenice i francusku ligu poceo da pratis da bi imao koga da pljujes?
Verovatno ne znas da je dule trener koji je dao najvise NBA igraca van americkih koledza...

Verovatno dule napravio generaciju '92 koja je osvojila evro ligu...

Verovatno ne znas da je prvi trener u istoriji koji je dobio NBA ligasa na tlu amerike...

korzo

pre 7 godina

@Dudule
Ta "prevara" od trenera je igrala F4,u zadnjoj sekundi izmaklo finale,sa timom koji skupa zajedno vredi kao jedan Skorcijanidis.Igraci koje je "otimao" su uglavnom bili mladi i poluafirmisani sa kojim se rizikovalo dok je tvoj jadni od drzave ugnjetavani klub u isto vreme dovodio bivseg treceg pika sa drafta.Znam zvezdase koji su dok je Dule bio u Partizanu smatrali da je on okidac mrznje izmedju klubova,evo covek u Francuskoj a bes i mrznja komsiluka prema njemu je nesmanjena.

JessePinkmanPFC

pre 7 godina

Dosao je u sred sezone, preuzeo najnedisciplinovaniju ekipu, ljudi su presrecni sto se ne bore za opstanak sa onom grupom gradjana koja igra tu. Obnovice tim, verujem da ce preko leta raditi individualno sa mladim igracima, suterima i centrima (to mu je specijalnost) i da ce se potpuno druga pesma pevati kada krene od prvog kola.

FUENLABRADA PARTIZAN LIMOGES

bbr

pre 7 godina

Slobodan...dakle priznajes da se Zvezda ugasila i da navijas za fmp?inace,Vujosevic je osim uspeha 80-ih i 90-ih isao i 2000-ih sa Partizanom na f4 Evrolige,a tada nisu bili ugaseni Cska,Barsa,Real,Sijena,Roma,Makabi.Napred fmp,napred nebojsa.

Mikica

pre 7 godina

Dule je dosao kada je sezona vec uveliko odmakla, a Limoz je vec kaskao za plejofom. A sto se budzeta tiče, ekipa je vec sklopljena I dule nije doveo ni jednog igrača. Mogli su oni da potrose I 20mil ali ako je lose uklopljen tim dzaba im. Dajte sansu čoveku da selektuje tim pa da vidimo. A sto se tice jezika pa koji to strani trener xna francuski.

istine radi

pre 7 godina

Skor Limoza pre dolaska Vujosevica je 7-8 a sada je 16-15, znaci od njegovog dolaska imaju 9-7 plus igranje grupe i plej ofa Eurokupa, gde su prosli jaku grupu. Da je covek trenirao Limoz cele sezone, pa da se donese zakljucak, ovako ... Uostalom, Francuska kosarka je karakteristicna po tome, da se cesto menjaju najbolji timovi, pa se i desavalo da titulu osvoji tim koji je bio na nizim pozicijama nakon regularnog dela

неко из масе

pre 7 godina

Све је ово питање како ће се завршити следеће сезоне.Јер да будемо искрени Дуле није успевао ван да уради нешто више као тренер због језичке баријере коју је имао односно дан данас има у комуникацији са играчима у било ком страначком клубу ...Иначе одличан познавалац кошарке и фанатик тог спорта...

Ssss

pre 7 godina

Upravu ste za neke stvari AL za repku niste za reprezntaciju nisu igrali svi veliki igraci ni bodiroga sale nije hteo da igra jedino stojakovic igro sa povredjenim ledjima sa djurom ostojicem na centru to je bilo ko da je medalju uzeo a ovo sa limozom trebo je bar u plej off UCI sa 8mesta dobar limoz ima tim

*

pre 7 godina

au od 77 komentara 55 su navijaca Zvezde trude se da pljucnu po treneru i onda kazu nemamo mi komplekse od Duleta i Partizana :-))))
(4glory, 27. april 2016 15:39)

Auuu, pa zar ovde da pljujemo Djuru frizuru i Tolla, a i ne trudimo se bas nesto.

Bole

pre 7 godina

Dobra vest za našu košarku i srpske trenere. 50% njih radi u inostranstvu i živi od kulta naše škole košarke koji su uspostavili bas naši trofejni treneri. Loši smo jer sve gledamo navijački i plitko...

bbr

pre 7 godina

koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.

Danilo

pre 7 godina

Život je poslednjih 30 godina tako jednostavan za naše Uplakane!
Svaki Duletov(i Partizanov) uspeh je noćna i dnevna mora!
Svaki neuspeh glavna radost u životu!
U tom smislu ovo su lepi dani i radosni dani za njih, uvećani izbornom voljom naroda i nadom da će se finansiranje privatnog kluba nastaviti još većim intezitetom.
Usput, budžet Limoža je preko 7 miliona evra a samo nešto iznad 2 su plate!
Imati u vidu kod transparentnosti transparentnih!

Vojvodina u srcu

pre 7 godina

Francuski mediji vec spekulisu o otkazu, i pisu da njegove metode nisu uspele. Ja znam da Vujosevic ne moze, i nikada nije nista ni uradio van Partizana, ali ne mogu da verujem da ga svugde napolje, provale vec posle par meseci, i pocnu da razmisljaju o otkazu. Barem jednu godinu da sastavi negde to bi za njega bio uspeh.
Sa budzetom od 8 miliona evra, ovi bi ušli u plej-of i bez trenera da su igrali. To je ubedljivo najveci budzet u ligi. Ne kapiram kako nepoznavanje francuskog moze da bude jedan od razloga, jer da li vi stvarno verujete da svaki strani trener koji udje u Francusku ligu, zna francuski jezik.

roto kos je srce srbije

pre 7 godina

@(Slobodan, 27. april 2016 11:41)

Ti mucenice i francusku ligu poceo da pratis da bi imao koga da pljujes?
Verovatno ne znas da je dule trener koji je dao najvise NBA igraca van americkih koledza...

Verovatno dule napravio generaciju '92 koja je osvojila evro ligu...

Verovatno ne znas da je prvi trener u istoriji koji je dobio NBA ligasa na tlu amerike...

Da li im je cika uzeo kljuceve od gajbi?

pre 7 godina

Uporedjivati Bozu koji je uzimao evrotitule sa 11 nosaca namestaja i Jangom, i ovoga je nebo i zemlja. A ovu pricu sa mladim igracima i zestokim radom koji daje rezultate sledece sezone...istu pricu je prodavao i u Moskvi. Samo sto kod Vatutina i one bivshe majorke KGB-a nema prodaje magle. Bili ste dvostruki uzastopni prvaci FRancuske, cini mi se da cete sada biti dvostruki uzastopni ucesnici plej auta Francuskog prvenstva.

bbr

pre 7 godina

Slobodan...dakle priznajes da se Zvezda ugasila i da navijas za fmp?inace,Vujosevic je osim uspeha 80-ih i 90-ih isao i 2000-ih sa Partizanom na f4 Evrolige,a tada nisu bili ugaseni Cska,Barsa,Real,Sijena,Roma,Makabi.Napred fmp,napred nebojsa.

JessePinkmanPFC

pre 7 godina

Dosao je u sred sezone, preuzeo najnedisciplinovaniju ekipu, ljudi su presrecni sto se ne bore za opstanak sa onom grupom gradjana koja igra tu. Obnovice tim, verujem da ce preko leta raditi individualno sa mladim igracima, suterima i centrima (to mu je specijalnost) i da ce se potpuno druga pesma pevati kada krene od prvog kola.

FUENLABRADA PARTIZAN LIMOGES

Slobodan

pre 7 godina

"želi najbolje mlade igrače koji će doneti rezultat sledeće sezone. "

Klasicna prica Duloa Vujosevica ... Mislim da je ovom recenicom sve receno ...
Samo nisam siguran da ce uspeti da ugase Strazbourg, Asvel Lion, Chalon, Pao i ostale ekipe da bi on bio dobar trener ...
Ostaje uvek mogucnost da se ujedine sa Igokeom pa da Limoz-Igokea zavlada Francuskom ...
Na kraju krajeva kako je Partizan dosao iz Hrvatske u Srbiju "a ovde je na pragu iskljucenja iz KSS" nebi zacudilo nikoga da odu i u Francusku, Hrvatska je u EU pa pravno nije problem ...

istine radi

pre 7 godina

Skor Limoza pre dolaska Vujosevica je 7-8 a sada je 16-15, znaci od njegovog dolaska imaju 9-7 plus igranje grupe i plej ofa Eurokupa, gde su prosli jaku grupu. Da je covek trenirao Limoz cele sezone, pa da se donese zakljucak, ovako ... Uostalom, Francuska kosarka je karakteristicna po tome, da se cesto menjaju najbolji timovi, pa se i desavalo da titulu osvoji tim koji je bio na nizim pozicijama nakon regularnog dela

Mikica

pre 7 godina

Dule je dosao kada je sezona vec uveliko odmakla, a Limoz je vec kaskao za plejofom. A sto se budzeta tiče, ekipa je vec sklopljena I dule nije doveo ni jednog igrača. Mogli su oni da potrose I 20mil ali ako je lose uklopljen tim dzaba im. Dajte sansu čoveku da selektuje tim pa da vidimo. A sto se tice jezika pa koji to strani trener xna francuski.

Neko123

pre 7 godina

Gde su oni strucnjaci grobari da nam objasne sta se sad desilo ?Dosao je u teskom trenutku mozda ? Ma daj! Ima najjaci tim po igracima i najveci budzet u ligi.Dva puta za redom su bili sampioni i igrsli su evroligu ove sezone ako se secate.Kako to da jedan evroligas bude 11.u francuskoj ? Eeejjj 11 mesto...nikakav trener.Mozda je trebao da otme najbolje igrace Monaku,Strazburu,Ortezu i ostalima...bas kao sto je radio Hemofarmu,Zvezdi,Fmp-u,Radnickom itd...slabis protivnika tako sto mu otmes igraca...
(Dudule, 27. april 2016 15:15

Evo da ti objasnim ja - naravno da je dosao u teskom trenutku - pa zasto su otpustili prethodnog trenera objasni mi molim te!? Taj Evroligas je imao 3 pobede u Evroligi, otisao u Evrokup i onda u Evrokupu imao 0-2, a u francuskom prvenstvu imao 8-9 kada je stigao Dule, i imao je jos par poraza kada Dule nije mogao jos da ih vodi u domacem prvenstvu zbog licence. Od kako je Dule dosao, racunajuci i par utakmice u kojima su izgubili kada ih nije vodio, oni imaju rezultat 8-6, ako se oduzmu te koliko se secam dve utakmice, to je 8-4.

Taj nikakav trener je proglasen za najboljeg trenera Evrolige, i to ne SMS glasovima i ostalim glupostima, nego od strane ostalih trenera Evrolige. Toliko o njemu kao treneru - tacka.

Jah

pre 7 godina

Covek Engleski nije naucio koji je dovoljan za kosarku, kamoli neki Francuski da uci.
Nigde on dalje od Balkana nece moci da prodje, ipak je lakse kad gepekujes sudiju I onda svako Mora da sudi kako ti kazes. Gde imas tvoje ljudi Na vlasti I samo tebe giraju. Nije problem neogranicen budzet njegovog tima, vec zato sto I drugi imaju kakav takav budzet. Tako je I SA Zvezdom, kad je Zvezda dobila kakav God budzet ode Paelrtizan u istoriju. To je inPetkovic provalio SA ovim kvazi trenerom.

Podgoricanin

pre 7 godina

Nastradao Dule od jos jednog rodjenog Podgoricanina, Zvezdana Mitrovica, koji ga je pobijedio u proslom kolu. Interesantno, Mitrovic mu je bio asistent na klupi Buducnosti svojevremeno.

korzo

pre 7 godina

@Dudule
Ta "prevara" od trenera je igrala F4,u zadnjoj sekundi izmaklo finale,sa timom koji skupa zajedno vredi kao jedan Skorcijanidis.Igraci koje je "otimao" su uglavnom bili mladi i poluafirmisani sa kojim se rizikovalo dok je tvoj jadni od drzave ugnjetavani klub u isto vreme dovodio bivseg treceg pika sa drafta.Znam zvezdase koji su dok je Dule bio u Partizanu smatrali da je on okidac mrznje izmedju klubova,evo covek u Francuskoj a bes i mrznja komsiluka prema njemu je nesmanjena.

Jakobsen

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)
Mi postojimo 3 godine kakvo detinjstvo ti pominjes

Ssss

pre 7 godina

Upravu ste za neke stvari AL za repku niste za reprezntaciju nisu igrali svi veliki igraci ni bodiroga sale nije hteo da igra jedino stojakovic igro sa povredjenim ledjima sa djurom ostojicem na centru to je bilo ko da je medalju uzeo a ovo sa limozom trebo je bar u plej off UCI sa 8mesta dobar limoz ima tim

*

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)

Nekome je prevarama unistio detinjstvo, a nekome (isprao) mozak

seki

pre 7 godina

Dule Vujošević, dobitnik nagrade "Aleksandar Gomeljski", najbolji trener Evrolige sezone 2008-09.
(mandrak, 27. april 2016 13:37)

Možete da lupate minuse koliko god hoćete ali čovek je napisao istinu.

Carli Sin

pre 7 godina

Pod njegovim vodjstvom propala repka, Cska, Limoz... jedino je nesto uradio u partizanu i to se zna zbog cega i koga. Nema vise monopola nad igracima, SPS-a i punjenje budzeta, gepekovanje sudija i sl.. Bolje da je pre par sezona otisao u penziju nego sto se sramoti i izigrava predmet sprdnje u svetu kosarke. Trener ranga Avram Grant - us*alo ih da u pravo vreme budu na pravom mestu.

MM

pre 7 godina

Za one poznavaoce koji ni u 2016. ne znaju za Duletovu karijeru van Partizana, evo podsećanja. Nakon početaka u Partizanu krajem 80-ih, on odlazi u špansku Granadu, gde dobija otkaz nakon prve sezone jer su jedva izbegli ispadanje. Zatim se vraća u Partizan, gde se zadržava jednu sezone, i ostaje bez trofeja, pa prelazi u Zvezdu. Tu dobija na kraju neuspešne sezone otkaz, pa odlazi Italiju gde je malo u prvoj, a više, u drugoj ligi, vodio timove Breša, Pistoja, i Pezaro. Jedino u velikoj Breši nije dobio otkaz nakon prve sezone. Nakon tih neuspelih pokušaja u inostranstvu, vraća se u Jugu, i dobija posao jedino kao Mutin pomoćnik u Budućnosti. Nakon te sezone, uspeva da nadje posao kao prvi trener, i to u beogradskom Radničkom (1999-2001), gde uspeva da sastavi dve sezone, do povratka u Partizan 2001. Onda nakon Partizana odlazi u CSKA, gde postaje legenda tog kluba za sva vremena. Zatim se odmah naravno vraća u Partizan, do novog pokušaja u inostranstvu. Odlazi dakle u Limož, gde preuzima evroligašku ekipu Limoža sa budžetom od 7,8 mil E. i pravi još jedan istorisjki uspeh tog kluba, jer ne uspeva ni u plej-of da udje. U medjuvremenu je 2003. dobio nasu reprezentaciju da vodi na EP, aktuelnog svetskog i evropskog sampiona. Tu dobija otkaz posle EP, jer kao favoriti završavamo 6.

*

pre 7 godina

"Potrebno je vreme. Vujošević je posvećen trener, želi najbolje mlade igrače koji će doneti rezultat SLEDECE SEZONE."

Najbolji mladi igraci bez kojih ne moze : Kum Neskovic, Juras, Milija, Tadic - Dacic, Dodik, NIS, Mts...

Bole

pre 7 godina

Dobra vest za našu košarku i srpske trenere. 50% njih radi u inostranstvu i živi od kulta naše škole košarke koji su uspostavili bas naši trofejni treneri. Loši smo jer sve gledamo navijački i plitko...

Dudule

pre 7 godina

Gde su oni strucnjaci grobari da nam objasne sta se sad desilo ?Dosao je u teskom trenutku mozda ? Ma daj! Ima najjaci tim po igracima i najveci budzet u ligi.Dva puta za redom su bili sampioni i igrsli su evroligu ove sezone ako se secate.Kako to da jedan evroligas bude 11.u francuskoj ? Eeejjj 11 mesto...nikakav trener.Mozda je trebao da otme najbolje igrace Monaku,Strazburu,Ortezu i ostalima...bas kao sto je radio Hemofarmu,Zvezdi,Fmp-u,Radnickom itd...slabis protivnika tako sto mu otmes igraca...

del

pre 7 godina

(Vojvodina u srcu, 27. april 2016 11:10)
Ne mislim da se radi o nepoznavanju francuskog, vec engleskog jezika. Svako ko je radio bilo koji posao od velike odgovornosti, a bio je u kontaktu sa strancima, zna da se posao ne zavrsava preko prevodioca. Posebno ne utakmica gde za vreme tajmauta imate minut da prenesete ideje, energiju i nametnete autoritet. Jednostavno ne pije vodu. Meni je neshvatljivo, navijac sam Partizana, da covek moze da se bavi profesionalno tim poslom, dobije pare za ino ugovor i ne moze da se potrudi da nauci jezik, to je nepostovanje poslodavca pre svega. Ne moze sve na o-ruk sistem. A druga stvar, Vujosevicev sistem je savrseno funkcionisao u Partizanu, gde je gomila talentovanih klinaca bila spremna da gine za njega, pa kad se to strahopostovanje pomesa sa fanatizmom, talentom i disciplinom, dobije se ono sto su nam pruzali. Ali ne ide da pretis i da izvlacis usi igracu koji igra za milione i koji je radio i sa boljim trenerima. Niti ce on da ti to dozvoli, niti ce klub da se odrekne usluga vrhunskog kosarkasa jer ne nekom treneru iz Srbije ne svidja kako igra. Istina je da je Partizan napravljen od nule, sistem se gradi na cistom terenu i to traje, veliki klubovi nemaju vremena, to stoji, ali bazicne stvari poput jezika i kulture ponasanja se moraju usvojiti. Pozdrav.

Idemo

pre 7 godina

Njegov najveći hendikep je nepoznavanje stranih jezika. Veliki je motivator i dosta zasniva stvari na disciplini, a do svega toga se tesko dolazi kada se pola izgubi u prevodu ili ne bude dovoljno jaka poruka kao kada je sam trener izgovori. Smatram da veoma dobrim trenerom koji zna kako sa jeftinim timom da napravi rezultat. Druga velika mana mu je sto u Srbiji prihvatio ulogu svega i svakoga u klubu. Mozda mu je negde i prijala, ali je izgubio fokus na trenerski deo posla. Uglavnom ne vidim razlog da nemaju poverenje u njega i da ne probaju.

Batko

pre 7 godina

Ju ju ju ju koliko unistenih detinjstava ovde komentarise...
(Covic Vesna, 27. april 2016 11:21)

Nekome je prevarama unistio detinjstvo, a nekome (isprao) mozak
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (*, 27. april 2016 13:21)

S tim, štoo onom gore nema sta da se ispere !
Pa pogledaj samo....verovatno je muskarac, sa zenskim nikom...to bi po definiciji psihologije trebalo da bude .....dža

Aca

pre 7 godina

koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bbr, 27. april 2016 11:48)

Pošto si tako informisan, voleo bih da napišeš koje godine je to bio proglašen za najboljeg trenera u Italiji. Vidiš ja pratim košarku malo duže od 20 godina, i nešto se toga ne sećam, a ne uspeva mi da nađem taj podatak ni na italijanskim sajtovima gde je spisak svih prvaka, najboljih igrača i trenera.

Slobodan

pre 7 godina

Toliko o njemu kao treneru - tacka.
(Neko123, 27. april 2016 15:38)

Lepo je sto si svoje izlaganje zavrsio tackom !!!
Bilo bi lepse da si jos dodao da je tu tacku na njegovu karijeru i na vas crno-beli svet je stavio Presednik KK Crvena Zvezda Nebojsa Covic (.)

zoki falcon

pre 7 godina

@koliko navijaca fmp-a koji su poceli da prate kosarku pricaju o Vujosevicu kao treneru koji nikada nije imao uspeha van Srbije,pa da,ako pratis kosarku od kad se Zvezda ugasila a ako si pratio kosarku i u njeno zlatno vreme(80-90-ih),kada je Italijanska liga bila ono sto je pre par godina bila Spanska acb kad su imali 7 odlicnih ekipa,e u toj ligi je Vujosevic bio proglasen za najboljeg trenera,u to vreme je jos i postojala Zvezda.
(bbr, 27. april 2016 11:48)
Eto , ja sam malko stariji ljubitelj košarke i dobro pamtim utakmice kada je Moka Slavnić sa timom sastavljenim od poluigrača ( Radović, Karadžić, Janković, Avdija, Bogosavljev...) pobeđivao Duloa i Partizan u kome su igrali Divac, Danilović, Đorđević, Paspalj...
Spominješ da je bio trener godine tamo nekad davno u Italiji. Pa kako ga onda nije niko drugi angažovao pa je završio jednu sezonu u Zvezdi ?

Antidervis

pre 7 godina

Poruka za gazdu Limoza:

"Dzaba vam novci, moji sinovci...", mag, ipak, vara malo bolje.

I, sta kazes gazda, sledece sezone? 'Aj' ponovi to, bas mi nekako milozvucno...sledece sezone...kako dobro zvuci...

pingvin sa Madagaskara

pre 7 godina

Koliko je ovaj covek zagorcao zivot navijacima Zvezde kada na svaku vest o njemu prednjace sa komentarima
(poyy, 27. april 2016 11:33)


...eee ,kad bi znao koliko je samo radosti zvezdinim navijačima doneo mag,ne bi poverovao...

navijac iz fotelje

pre 7 godina

"Verovali"su mu i u Italiji i CSKA. Tesko mu idu jezici.Imao je prevodioca za engleski.I Limozu je pricao na srpskom a prevodioc igracima na engleskom.Moze samo u Srbiji da radi.Ali u Srbiji nema vise drzavne love, nema otimanja igraca. Neka ga tamo. Nece dugo. Boza Maljkovic je za njega ime iprezime

Rajko pg.

pre 7 godina

to b92 kaze da muvjeruju jer su mu mnogo naklonjeniinjegovoj politici madjutim istina je sasvim druga. zavrsava sezonu i ajd zdravo. steta stonema rominga pa ne mogu da mu cestitam.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Dule je dobar trener koji može da ostvari solidne rezultate ukoliko mu se obezbedi par sitnica kao što su 1.neograničen budžet 2.mogućnost da uzme bilo kog igrača rivala u svakom trenutku 3.sudijska pomoć na utakmicama.
U Francuskoj verovatno još nisu ispunjeni 2 i 3 uslov ali ako ih ispune Limož će sledeće godine ući u plej of.
Poznat je po radu sa mladim igračima,ali i tu postoji uslov-mora da ima procenat od njihovih ugovora.Vrlo je verovatno da je Limož izabran baš zbog Vestermana.
Tako da ga treba sačekati,mala je verovatnoća da će posle gašenja Partizan-Igokeee,uspeti da ugasi još neki klub tako brzo.

Ibanjez

pre 7 godina

Drzava ne tretira Limoz kao ostale klubove...Dule samo trazi da imaju isti tretman svi klubovi.Znaci on hoce da sve ekipe imaju budzet od 7,6 miliona a ne samo njegov Limoz.

*

pre 7 godina

au od 77 komentara 55 su navijaca Zvezde trude se da pljucnu po treneru i onda kazu nemamo mi komplekse od Duleta i Partizana :-))))
(4glory, 27. april 2016 15:39)

Auuu, pa zar ovde da pljujemo Djuru frizuru i Tolla, a i ne trudimo se bas nesto.

Nemke

pre 7 godina

Da li neko ima link od vesti posle pobede Limoza nad Valensijom ? Bilo je preko 500 komentara grobara sve na foru kako je on najbolji treneer u evropi,kako su ga oterali iz Srbije,kako se u Srbiji uspeh ne prasta itd itd...aj neka okaci neko,da se malo smejemo citajuci...

неко из масе

pre 7 godina

Све је ово питање како ће се завршити следеће сезоне.Јер да будемо искрени Дуле није успевао ван да уради нешто више као тренер због језичке баријере коју је имао односно дан данас има у комуникацији са играчима у било ком страначком клубу ...Иначе одличан познавалац кошарке и фанатик тог спорта...