Petak, 22.04.2016.

21:06

Peković: Idemo na sud, ako FIBA ne promeni odluku

Predsednik Partizana Nikola Peković rekao je da smatra da će tužba biti neminovna ako FIBA Evropa ostane pri stavu o suspenzijama.

Izvor: JT

Pekoviæ: Idemo na sud, ako FIBA ne promeni odluku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 7 godina

Treba videti kako se ponasaju i druge suspendovane zemlje!Srbija nikako ne sme da samostalno izadje na sud i pokrene proces,trebaju da se sve suspendovane reprezentacije ujedine pa zajedno na sudjenje.Osim ako luda Srbija opet nije resila da po ko zna koji put potura grbu za sve zivo i za svakoga,pa ako je zlo,onda je ono samo nase,a ako je dobro,onda je svacije!Pekovic nema pravo da prica o evntualnom pokretanju procesa,jer to nije stvar Partizana,vec KSS-a,nijedan klub nema pravo da ugrozava interes reprezentacije.Ovde je jedan Nikola napisao da je apsurd da Pekovic iz zemlje ciji se Savez priklonio FIBI,u drugoj zemlji udara kontru i tako direktno gura prst u oko tamo gde ne bi trebao, i ja se sa tom konstatacijom slazem!Kako god,ako su ovi nasi iz Saveza ludi ili drugo sta vec,nek mu dozvole da radi sta hoce.

jovanča micić

pre 7 godina

On nije hteo igrati za Srbiju kad je bio potreban, a sada zeli da ugrozi nastupe Srbije na takmicenjima zbog nekog nebitnog evrokupa. Nemam nista protiv Partizana ali mislim da je reprezentacija vaznija od klubova.
(Mili, 23. april 2016 00:06)

Apsolutno si u pravu,reprezentacija je na prvom mestu. Šta ćemo ako Mega osvoji ABA ligu? Hoće li tvoja zvezdana da igra FIBA EL ili će se možda opredeliti za ULEB EL? Pošto Mega neće u evro takmičenje neka se lepo stub Srbstva zauzme za igranje u FIBA EL i tako spase svoju reprezentaciju. Ali pošto Čovke voli više pare od države znamo kome će se prikloniti carstvu. Moj je stav da Partizan treba da igra Evro kup pa taman nas izbacili i sa OI.

ironični che

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...(IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

Ne živi se od stare slave

nini

pre 7 godina

Kad je trebao igrati za Srbiju Dulo ga odvukao u CG,lane pobegnu iz Eurokupa,a sad bi da igraju kad mogu naneti štetu Srbiji.To ne mogu opravdati ni ovi novinari sa platnog spiska JSD.

sparkles

pre 7 godina

Čast je kad ti je predsednik neko ko je ceo život u košarci, ko se svojim trudom i zalaganjem izborio za poziciju po kojoj je i u NBA priznat, a ne neki tamo političar. Onda znaš da ti je klub u sigurnim rukama vođen isključivo sportskim interesima.(lemili, 22. april 2016 23:28)

Taj "tamo neki političar" je duže u košarci nego što je Peković živ. Ima iskustva u onome što treba da radi, uspešno vodio jedan manji klub koji je izbacio neke od najvećih talenata srpske košarke. Nemam ništa protiv Pekmena, ali zar misliš da je Partizan u sigurnim rukama ako ga vodi 30-ogodišnji, još uvek aktivan igrač na drugoj strani sveta, bez ikakvog znanja i iskustva u vođenju klubova.

Stella

pre 7 godina

FIBA je odustala od blokiranja EL zato sto u tom rangu kosarke nema sta da ponudi, vec nudi nesto losije od EC, i koristi silu da to izgura. Prosto imas 16 najjacih ekipa koje igraju EL, njih niko nece dirati jer nema sta da im da, ali zato racuna na 10-15 ekipa koje su igrale EL prethodnih godina (Ritas, Valensija, Galata, Partizan, Cedevita, Bajern...) + jake ekipe iz EC. Ovakav pristup je licemeran i zlonameran, ali mislim da je Pekovic previse vremena proveo u Americi, gde zaista ovo moze da se resi na sudu, ali ti sudovi nemaju ingerencije nad slicajem. U kontinentalnom pravu to ide mnogo teze

jocaskljoca

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

Nema mesta sentimentalnosti! Biznis je biznis i kada pogledas KKCZ ce evo vec 4godinu za redom igrati to isto takmicenje od kojeg vi cekate blagoslov! To znaci da CZ mora da igra jos 8godina i igrace, a sta onda? Treba CZ da trazi jedog dana blagoslov EL i da se oslanja na pune tribine i pravljenje atmosfere u Evropi? Veruj ti meni da su svi jaci klubovi tipa real i CSKA zaboravili Partizan....

bobo mk

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...
(IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

To se ne zaboravlja, ima svaki dan podsetnik na Histori kanal.

partizan sramota Srbije

pre 7 godina

Dokle će da traje više ovo grobarsko ludilo o kuknjavi kako su žrtve države?? Pa ljudi moji partizan u ovoj sezoni koja je označena kao najgora ikad što se tiče državne pomoći dobija od države 2 miliona evra a Zvezda 700.000! Zvezda je prodala igrače za 1,5 miliona, igra Evroligu zbog čega je došla Idea (poznato je koliko Hrvati vole Vučića), ima stalno punu halu u Areni i Pioniru i tako preživljava. Ima 3 stranca od kojih je Cirbesa i Milera našla kao anonimuse za koje niko od nas nije čuo pre Zvezde a ostalo su skupljeni igrači što iz juniorske škole što domaći igrači bez kluba ili mladi iz Srbije.

partizan je doveo jednog od najboljih igrača francuske lige Džonsa koji prima više od Milera, reprezentativca Vilsona koji je zatrpao našu reprezentaciju na EP, najboljeg igrača belgijskog prvenstva Vilijamsa, reprezentativce Bosne i Makedonije i tu je bio Murič koji je došao kao najbolji igrač slovenačke lige i reprezentativac sa mnogo većom reputacijom od Blažiča za koga su grobari rekli da je skup (koliko tek košta Murič?).

partizan su SVAKE godine finansirale najveće državne firme milionskim sumama dok su ostali klubovi bili pred bankrotom i nisu dobijali ni mrvice. Tim parama partizan je otimao najbolje igrače svim ostalim klubovima a kad nisu mogli zasedale su komisije koje su silom prebacivale igrače što je nezabeleženo u svetu. Uz državne firme imali su i Dodika koji je davao čak 4 miliona godišnje! Danilović je tada rekao da partizan više uopšte ne mora da brine o finansijama. Klub je pomagala bukvalno svaka vlast od Dačića preko Tadića pa do Vučića (setite se hvalospeva vujoševića na njegov račun kad je obezbedio NIS i Telekom). Sve to možete da vidite i po dresovima klubova.

Ono što ne mogu nikako da shvatim je da su grobari ti koji se žale! To bi bilo kao da se Makabi žali na status i odnos države u Izraelu. Državni projekat se žali na državnu pomoć dok se ostali uništavaju?? Imate li trunku srama?

bora

pre 7 godina

@borky
Pa reprezentacija i ne može nikako ispaštati!! Zbog ove odluke ispaštaće isključivo Partizan.Biće od strane KSS suspendovan,pa kraj.
Jesi li zadovoljan?

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

I meni to nije bas jasno...najzad da vidim da neko potegne pitanje pravnih osnova. Pa, imaju li oni uopste prava da izbace reprezentacije, kada klubovi odlucuju u svoje ime?! Sta sad, oni ce da ucenjuju kos.saveze, a savezi ce da ucenjuju timove? Zvuci fuj, ali to je FIBA...
Ako neko ima ozbiljnije informacije, bilo bi lepo da ih podeli ovde.

Bundzija Sumadijski

pre 7 godina

Nemoguce je sada reci "ne zelimo da igramo Evrokup, a kada prodju OI, tu smo". Zreb za evrokupove (pod okriljem Evrolige, znaci za Evroligu i Evrokup) je uvek u prvoj nedelji jula, a OI u Rio de Zeneiru su od 5. do 21. avgusta. Znaci, te nase fore i "sibicarenja" u svetskim razmerama nikako ne funkcionisu...

Mili

pre 7 godina

On nije hteo igrati za Srbiju kad je bio potreban, a sada zeli da ugrozi nastupe Srbije na takmicenjima zbog nekog nebitnog evrokupa. Nemam nista protiv Partizana ali mislim da je reprezentacija vaznija od klubova.

Borky

pre 7 godina

Sve je to ok sto Pekovic kaze ali ne mozem rep. ispastati zbog bilo koga. Mislim ipak je Partizan drzavni klub i zivi iskljucivo od drzave pa prema tome mora paziti i sta su interesi te iste drzave! Nadam se da ce se Fiba urazumiti inace ce biti svasta.

Oliver Davidovski

pre 7 godina

I treba da igrate,ako kazne sve ,neka onda kazne i nas.Neka KSS stane iza nas,zauzme cvrst stav,dokle vise svi da nas ucenjuju.

lemili

pre 7 godina

Čast je kad ti je predsednik neko ko je ceo život u košarci, ko se svojim trudom i zalaganjem izborio za poziciju po kojoj je i u NBA priznat, a ne neki tamo političar. Onda znaš da ti je klub u sigurnim rukama vođen isključivo sportskim interesima.

Mirko

pre 7 godina

Jesam Zvezdaš, ali Peković je pogodio suštinu, i zato mu svaka čast. Svi ostali su šarali tamo-amo, iznoseći delimične razloge i viđenja, dakle:
Ovo treba da se reši na sudu, ali da oni koji su napravili sukob i budu na suprotinim stranama, a ne da se prelama preko nas slabijih.
Tu bi se videlo ko i za šta ima pravo, ko nema, i sve bi bilo lako.

S kojim pravom FIBA prodaje EL i ULEB a zatim zabranjuje klubovima da se za njih igra? Jel' oni normalni? Ko će njima da sudi u korist? Niko.
Dalje, ako su hteli, neka otkupe nazad taj ULEB i neka ga vode kako žele, i neka to prvo mesto vodi u EL kao i do sad.
Reprezentacije ostavite na miru, jer može da se desi da ostanete bez svih košarkaških saveza u Evropi i onda ćete da ga du..te.

saeKn

pre 7 godina

Drzava je pomogla mnogo Partizanu ove godine.Sta mislite odkud pare za 2 i 3-eg stranca.Budite iskreni bez Vilsona Partizan nebi ostao u ligi.Zadnji stranac i nije uradio nesto ali da nije dosao on nebi ni trener.Sledeci put kad krenete da prozivate drzavu setite se pre toga da vam je ona obezbedila opstanak.

nikola

pre 7 godina

Pekovic je reprezentativac Crne Gore. Crna Gora nece biti suspendovana jer su se priklonili FIBI, a Srbija ce, po svoj prilici, biti suspendovana jer je tako odlucio reprezentativac Crne Gore. E, tesko nama.

duledudule

pre 7 godina

iako nas vecina partizanovaca pljuje ja nisam takav.voleo bi da igrate evro kup,cak i da ga uzmete pa da za dve godine evroliga ima dva srpska tima.

igrutin

pre 7 godina

Zbog cega ne kazu da nece da igraju evrokup pa kad prodje olimpijada neka kazu da su se predomislili i da hoce evrokup? Tako ne bi ispastala reprezentacija a i mi bi igrali evrokup. Dve muve jednim udarcem a ovi iz fiba nek cmizdre.

Gregory House

pre 7 godina

A zašto niko neće da se Euroliga promijeni? To je uostalom i razlog zašto FIBA ovo radi. Više timova u Euroligi i mogućnost za neke druge države da imaju predstavnike u ULEB-ovim takmičenjima je spas za Evropsku košarku.

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 7 godina

@Partizan ponos Srbije


Ako je tako znaci treba da pomognete za oko 220.000.000,00 € drzavi Srbiji, toliko vam je dala poslednjih 15 godina....

duledudule

pre 7 godina

iako nas vecina partizanovaca pljuje ja nisam takav.voleo bi da igrate evro kup,cak i da ga uzmete pa da za dve godine evroliga ima dva srpska tima.

igrutin

pre 7 godina

Zbog cega ne kazu da nece da igraju evrokup pa kad prodje olimpijada neka kazu da su se predomislili i da hoce evrokup? Tako ne bi ispastala reprezentacija a i mi bi igrali evrokup. Dve muve jednim udarcem a ovi iz fiba nek cmizdre.

nikola

pre 7 godina

Pekovic je reprezentativac Crne Gore. Crna Gora nece biti suspendovana jer su se priklonili FIBI, a Srbija ce, po svoj prilici, biti suspendovana jer je tako odlucio reprezentativac Crne Gore. E, tesko nama.

Gregory House

pre 7 godina

A zašto niko neće da se Euroliga promijeni? To je uostalom i razlog zašto FIBA ovo radi. Više timova u Euroligi i mogućnost za neke druge države da imaju predstavnike u ULEB-ovim takmičenjima je spas za Evropsku košarku.

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 7 godina

@Partizan ponos Srbije


Ako je tako znaci treba da pomognete za oko 220.000.000,00 € drzavi Srbiji, toliko vam je dala poslednjih 15 godina....

Mirko

pre 7 godina

Jesam Zvezdaš, ali Peković je pogodio suštinu, i zato mu svaka čast. Svi ostali su šarali tamo-amo, iznoseći delimične razloge i viđenja, dakle:
Ovo treba da se reši na sudu, ali da oni koji su napravili sukob i budu na suprotinim stranama, a ne da se prelama preko nas slabijih.
Tu bi se videlo ko i za šta ima pravo, ko nema, i sve bi bilo lako.

S kojim pravom FIBA prodaje EL i ULEB a zatim zabranjuje klubovima da se za njih igra? Jel' oni normalni? Ko će njima da sudi u korist? Niko.
Dalje, ako su hteli, neka otkupe nazad taj ULEB i neka ga vode kako žele, i neka to prvo mesto vodi u EL kao i do sad.
Reprezentacije ostavite na miru, jer može da se desi da ostanete bez svih košarkaških saveza u Evropi i onda ćete da ga du..te.

lemili

pre 7 godina

Čast je kad ti je predsednik neko ko je ceo život u košarci, ko se svojim trudom i zalaganjem izborio za poziciju po kojoj je i u NBA priznat, a ne neki tamo političar. Onda znaš da ti je klub u sigurnim rukama vođen isključivo sportskim interesima.

Oliver Davidovski

pre 7 godina

I treba da igrate,ako kazne sve ,neka onda kazne i nas.Neka KSS stane iza nas,zauzme cvrst stav,dokle vise svi da nas ucenjuju.

Bundzija Sumadijski

pre 7 godina

Nemoguce je sada reci "ne zelimo da igramo Evrokup, a kada prodju OI, tu smo". Zreb za evrokupove (pod okriljem Evrolige, znaci za Evroligu i Evrokup) je uvek u prvoj nedelji jula, a OI u Rio de Zeneiru su od 5. do 21. avgusta. Znaci, te nase fore i "sibicarenja" u svetskim razmerama nikako ne funkcionisu...

saeKn

pre 7 godina

Drzava je pomogla mnogo Partizanu ove godine.Sta mislite odkud pare za 2 i 3-eg stranca.Budite iskreni bez Vilsona Partizan nebi ostao u ligi.Zadnji stranac i nije uradio nesto ali da nije dosao on nebi ni trener.Sledeci put kad krenete da prozivate drzavu setite se pre toga da vam je ona obezbedila opstanak.

bora

pre 7 godina

@borky
Pa reprezentacija i ne može nikako ispaštati!! Zbog ove odluke ispaštaće isključivo Partizan.Biće od strane KSS suspendovan,pa kraj.
Jesi li zadovoljan?

Mili

pre 7 godina

On nije hteo igrati za Srbiju kad je bio potreban, a sada zeli da ugrozi nastupe Srbije na takmicenjima zbog nekog nebitnog evrokupa. Nemam nista protiv Partizana ali mislim da je reprezentacija vaznija od klubova.

jovanča micić

pre 7 godina

On nije hteo igrati za Srbiju kad je bio potreban, a sada zeli da ugrozi nastupe Srbije na takmicenjima zbog nekog nebitnog evrokupa. Nemam nista protiv Partizana ali mislim da je reprezentacija vaznija od klubova.
(Mili, 23. april 2016 00:06)

Apsolutno si u pravu,reprezentacija je na prvom mestu. Šta ćemo ako Mega osvoji ABA ligu? Hoće li tvoja zvezdana da igra FIBA EL ili će se možda opredeliti za ULEB EL? Pošto Mega neće u evro takmičenje neka se lepo stub Srbstva zauzme za igranje u FIBA EL i tako spase svoju reprezentaciju. Ali pošto Čovke voli više pare od države znamo kome će se prikloniti carstvu. Moj je stav da Partizan treba da igra Evro kup pa taman nas izbacili i sa OI.

Borky

pre 7 godina

Sve je to ok sto Pekovic kaze ali ne mozem rep. ispastati zbog bilo koga. Mislim ipak je Partizan drzavni klub i zivi iskljucivo od drzave pa prema tome mora paziti i sta su interesi te iste drzave! Nadam se da ce se Fiba urazumiti inace ce biti svasta.

partizan sramota Srbije

pre 7 godina

Dokle će da traje više ovo grobarsko ludilo o kuknjavi kako su žrtve države?? Pa ljudi moji partizan u ovoj sezoni koja je označena kao najgora ikad što se tiče državne pomoći dobija od države 2 miliona evra a Zvezda 700.000! Zvezda je prodala igrače za 1,5 miliona, igra Evroligu zbog čega je došla Idea (poznato je koliko Hrvati vole Vučića), ima stalno punu halu u Areni i Pioniru i tako preživljava. Ima 3 stranca od kojih je Cirbesa i Milera našla kao anonimuse za koje niko od nas nije čuo pre Zvezde a ostalo su skupljeni igrači što iz juniorske škole što domaći igrači bez kluba ili mladi iz Srbije.

partizan je doveo jednog od najboljih igrača francuske lige Džonsa koji prima više od Milera, reprezentativca Vilsona koji je zatrpao našu reprezentaciju na EP, najboljeg igrača belgijskog prvenstva Vilijamsa, reprezentativce Bosne i Makedonije i tu je bio Murič koji je došao kao najbolji igrač slovenačke lige i reprezentativac sa mnogo većom reputacijom od Blažiča za koga su grobari rekli da je skup (koliko tek košta Murič?).

partizan su SVAKE godine finansirale najveće državne firme milionskim sumama dok su ostali klubovi bili pred bankrotom i nisu dobijali ni mrvice. Tim parama partizan je otimao najbolje igrače svim ostalim klubovima a kad nisu mogli zasedale su komisije koje su silom prebacivale igrače što je nezabeleženo u svetu. Uz državne firme imali su i Dodika koji je davao čak 4 miliona godišnje! Danilović je tada rekao da partizan više uopšte ne mora da brine o finansijama. Klub je pomagala bukvalno svaka vlast od Dačića preko Tadića pa do Vučića (setite se hvalospeva vujoševića na njegov račun kad je obezbedio NIS i Telekom). Sve to možete da vidite i po dresovima klubova.

Ono što ne mogu nikako da shvatim je da su grobari ti koji se žale! To bi bilo kao da se Makabi žali na status i odnos države u Izraelu. Državni projekat se žali na državnu pomoć dok se ostali uništavaju?? Imate li trunku srama?

nini

pre 7 godina

Kad je trebao igrati za Srbiju Dulo ga odvukao u CG,lane pobegnu iz Eurokupa,a sad bi da igraju kad mogu naneti štetu Srbiji.To ne mogu opravdati ni ovi novinari sa platnog spiska JSD.

sparkles

pre 7 godina

Čast je kad ti je predsednik neko ko je ceo život u košarci, ko se svojim trudom i zalaganjem izborio za poziciju po kojoj je i u NBA priznat, a ne neki tamo političar. Onda znaš da ti je klub u sigurnim rukama vođen isključivo sportskim interesima.(lemili, 22. april 2016 23:28)

Taj "tamo neki političar" je duže u košarci nego što je Peković živ. Ima iskustva u onome što treba da radi, uspešno vodio jedan manji klub koji je izbacio neke od najvećih talenata srpske košarke. Nemam ništa protiv Pekmena, ali zar misliš da je Partizan u sigurnim rukama ako ga vodi 30-ogodišnji, još uvek aktivan igrač na drugoj strani sveta, bez ikakvog znanja i iskustva u vođenju klubova.

bobo mk

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...
(IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

To se ne zaboravlja, ima svaki dan podsetnik na Histori kanal.

Milan

pre 7 godina

Treba videti kako se ponasaju i druge suspendovane zemlje!Srbija nikako ne sme da samostalno izadje na sud i pokrene proces,trebaju da se sve suspendovane reprezentacije ujedine pa zajedno na sudjenje.Osim ako luda Srbija opet nije resila da po ko zna koji put potura grbu za sve zivo i za svakoga,pa ako je zlo,onda je ono samo nase,a ako je dobro,onda je svacije!Pekovic nema pravo da prica o evntualnom pokretanju procesa,jer to nije stvar Partizana,vec KSS-a,nijedan klub nema pravo da ugrozava interes reprezentacije.Ovde je jedan Nikola napisao da je apsurd da Pekovic iz zemlje ciji se Savez priklonio FIBI,u drugoj zemlji udara kontru i tako direktno gura prst u oko tamo gde ne bi trebao, i ja se sa tom konstatacijom slazem!Kako god,ako su ovi nasi iz Saveza ludi ili drugo sta vec,nek mu dozvole da radi sta hoce.

ironični che

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...(IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

Ne živi se od stare slave

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

I meni to nije bas jasno...najzad da vidim da neko potegne pitanje pravnih osnova. Pa, imaju li oni uopste prava da izbace reprezentacije, kada klubovi odlucuju u svoje ime?! Sta sad, oni ce da ucenjuju kos.saveze, a savezi ce da ucenjuju timove? Zvuci fuj, ali to je FIBA...
Ako neko ima ozbiljnije informacije, bilo bi lepo da ih podeli ovde.

jocaskljoca

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

Nema mesta sentimentalnosti! Biznis je biznis i kada pogledas KKCZ ce evo vec 4godinu za redom igrati to isto takmicenje od kojeg vi cekate blagoslov! To znaci da CZ mora da igra jos 8godina i igrace, a sta onda? Treba CZ da trazi jedog dana blagoslov EL i da se oslanja na pune tribine i pravljenje atmosfere u Evropi? Veruj ti meni da su svi jaci klubovi tipa real i CSKA zaboravili Partizan....

Stella

pre 7 godina

FIBA je odustala od blokiranja EL zato sto u tom rangu kosarke nema sta da ponudi, vec nudi nesto losije od EC, i koristi silu da to izgura. Prosto imas 16 najjacih ekipa koje igraju EL, njih niko nece dirati jer nema sta da im da, ali zato racuna na 10-15 ekipa koje su igrale EL prethodnih godina (Ritas, Valensija, Galata, Partizan, Cedevita, Bajern...) + jake ekipe iz EC. Ovakav pristup je licemeran i zlonameran, ali mislim da je Pekovic previse vremena proveo u Americi, gde zaista ovo moze da se resi na sudu, ali ti sudovi nemaju ingerencije nad slicajem. U kontinentalnom pravu to ide mnogo teze

nikola

pre 7 godina

Pekovic je reprezentativac Crne Gore. Crna Gora nece biti suspendovana jer su se priklonili FIBI, a Srbija ce, po svoj prilici, biti suspendovana jer je tako odlucio reprezentativac Crne Gore. E, tesko nama.

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 7 godina

@Partizan ponos Srbije


Ako je tako znaci treba da pomognete za oko 220.000.000,00 € drzavi Srbiji, toliko vam je dala poslednjih 15 godina....

igrutin

pre 7 godina

Zbog cega ne kazu da nece da igraju evrokup pa kad prodje olimpijada neka kazu da su se predomislili i da hoce evrokup? Tako ne bi ispastala reprezentacija a i mi bi igrali evrokup. Dve muve jednim udarcem a ovi iz fiba nek cmizdre.

Mili

pre 7 godina

On nije hteo igrati za Srbiju kad je bio potreban, a sada zeli da ugrozi nastupe Srbije na takmicenjima zbog nekog nebitnog evrokupa. Nemam nista protiv Partizana ali mislim da je reprezentacija vaznija od klubova.

saeKn

pre 7 godina

Drzava je pomogla mnogo Partizanu ove godine.Sta mislite odkud pare za 2 i 3-eg stranca.Budite iskreni bez Vilsona Partizan nebi ostao u ligi.Zadnji stranac i nije uradio nesto ali da nije dosao on nebi ni trener.Sledeci put kad krenete da prozivate drzavu setite se pre toga da vam je ona obezbedila opstanak.

Borky

pre 7 godina

Sve je to ok sto Pekovic kaze ali ne mozem rep. ispastati zbog bilo koga. Mislim ipak je Partizan drzavni klub i zivi iskljucivo od drzave pa prema tome mora paziti i sta su interesi te iste drzave! Nadam se da ce se Fiba urazumiti inace ce biti svasta.

lemili

pre 7 godina

Čast je kad ti je predsednik neko ko je ceo život u košarci, ko se svojim trudom i zalaganjem izborio za poziciju po kojoj je i u NBA priznat, a ne neki tamo političar. Onda znaš da ti je klub u sigurnim rukama vođen isključivo sportskim interesima.

Gregory House

pre 7 godina

A zašto niko neće da se Euroliga promijeni? To je uostalom i razlog zašto FIBA ovo radi. Više timova u Euroligi i mogućnost za neke druge države da imaju predstavnike u ULEB-ovim takmičenjima je spas za Evropsku košarku.

duledudule

pre 7 godina

iako nas vecina partizanovaca pljuje ja nisam takav.voleo bi da igrate evro kup,cak i da ga uzmete pa da za dve godine evroliga ima dva srpska tima.

nini

pre 7 godina

Kad je trebao igrati za Srbiju Dulo ga odvukao u CG,lane pobegnu iz Eurokupa,a sad bi da igraju kad mogu naneti štetu Srbiji.To ne mogu opravdati ni ovi novinari sa platnog spiska JSD.

bora

pre 7 godina

@borky
Pa reprezentacija i ne može nikako ispaštati!! Zbog ove odluke ispaštaće isključivo Partizan.Biće od strane KSS suspendovan,pa kraj.
Jesi li zadovoljan?

partizan sramota Srbije

pre 7 godina

Dokle će da traje više ovo grobarsko ludilo o kuknjavi kako su žrtve države?? Pa ljudi moji partizan u ovoj sezoni koja je označena kao najgora ikad što se tiče državne pomoći dobija od države 2 miliona evra a Zvezda 700.000! Zvezda je prodala igrače za 1,5 miliona, igra Evroligu zbog čega je došla Idea (poznato je koliko Hrvati vole Vučića), ima stalno punu halu u Areni i Pioniru i tako preživljava. Ima 3 stranca od kojih je Cirbesa i Milera našla kao anonimuse za koje niko od nas nije čuo pre Zvezde a ostalo su skupljeni igrači što iz juniorske škole što domaći igrači bez kluba ili mladi iz Srbije.

partizan je doveo jednog od najboljih igrača francuske lige Džonsa koji prima više od Milera, reprezentativca Vilsona koji je zatrpao našu reprezentaciju na EP, najboljeg igrača belgijskog prvenstva Vilijamsa, reprezentativce Bosne i Makedonije i tu je bio Murič koji je došao kao najbolji igrač slovenačke lige i reprezentativac sa mnogo većom reputacijom od Blažiča za koga su grobari rekli da je skup (koliko tek košta Murič?).

partizan su SVAKE godine finansirale najveće državne firme milionskim sumama dok su ostali klubovi bili pred bankrotom i nisu dobijali ni mrvice. Tim parama partizan je otimao najbolje igrače svim ostalim klubovima a kad nisu mogli zasedale su komisije koje su silom prebacivale igrače što je nezabeleženo u svetu. Uz državne firme imali su i Dodika koji je davao čak 4 miliona godišnje! Danilović je tada rekao da partizan više uopšte ne mora da brine o finansijama. Klub je pomagala bukvalno svaka vlast od Dačića preko Tadića pa do Vučića (setite se hvalospeva vujoševića na njegov račun kad je obezbedio NIS i Telekom). Sve to možete da vidite i po dresovima klubova.

Ono što ne mogu nikako da shvatim je da su grobari ti koji se žale! To bi bilo kao da se Makabi žali na status i odnos države u Izraelu. Državni projekat se žali na državnu pomoć dok se ostali uništavaju?? Imate li trunku srama?

jovanča micić

pre 7 godina

On nije hteo igrati za Srbiju kad je bio potreban, a sada zeli da ugrozi nastupe Srbije na takmicenjima zbog nekog nebitnog evrokupa. Nemam nista protiv Partizana ali mislim da je reprezentacija vaznija od klubova.
(Mili, 23. april 2016 00:06)

Apsolutno si u pravu,reprezentacija je na prvom mestu. Šta ćemo ako Mega osvoji ABA ligu? Hoće li tvoja zvezdana da igra FIBA EL ili će se možda opredeliti za ULEB EL? Pošto Mega neće u evro takmičenje neka se lepo stub Srbstva zauzme za igranje u FIBA EL i tako spase svoju reprezentaciju. Ali pošto Čovke voli više pare od države znamo kome će se prikloniti carstvu. Moj je stav da Partizan treba da igra Evro kup pa taman nas izbacili i sa OI.

sparkles

pre 7 godina

Čast je kad ti je predsednik neko ko je ceo život u košarci, ko se svojim trudom i zalaganjem izborio za poziciju po kojoj je i u NBA priznat, a ne neki tamo političar. Onda znaš da ti je klub u sigurnim rukama vođen isključivo sportskim interesima.(lemili, 22. april 2016 23:28)

Taj "tamo neki političar" je duže u košarci nego što je Peković živ. Ima iskustva u onome što treba da radi, uspešno vodio jedan manji klub koji je izbacio neke od najvećih talenata srpske košarke. Nemam ništa protiv Pekmena, ali zar misliš da je Partizan u sigurnim rukama ako ga vodi 30-ogodišnji, još uvek aktivan igrač na drugoj strani sveta, bez ikakvog znanja i iskustva u vođenju klubova.

jocaskljoca

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

Nema mesta sentimentalnosti! Biznis je biznis i kada pogledas KKCZ ce evo vec 4godinu za redom igrati to isto takmicenje od kojeg vi cekate blagoslov! To znaci da CZ mora da igra jos 8godina i igrace, a sta onda? Treba CZ da trazi jedog dana blagoslov EL i da se oslanja na pune tribine i pravljenje atmosfere u Evropi? Veruj ti meni da su svi jaci klubovi tipa real i CSKA zaboravili Partizan....

ironični che

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...(IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

Ne živi se od stare slave

Milan

pre 7 godina

Treba videti kako se ponasaju i druge suspendovane zemlje!Srbija nikako ne sme da samostalno izadje na sud i pokrene proces,trebaju da se sve suspendovane reprezentacije ujedine pa zajedno na sudjenje.Osim ako luda Srbija opet nije resila da po ko zna koji put potura grbu za sve zivo i za svakoga,pa ako je zlo,onda je ono samo nase,a ako je dobro,onda je svacije!Pekovic nema pravo da prica o evntualnom pokretanju procesa,jer to nije stvar Partizana,vec KSS-a,nijedan klub nema pravo da ugrozava interes reprezentacije.Ovde je jedan Nikola napisao da je apsurd da Pekovic iz zemlje ciji se Savez priklonio FIBI,u drugoj zemlji udara kontru i tako direktno gura prst u oko tamo gde ne bi trebao, i ja se sa tom konstatacijom slazem!Kako god,ako su ovi nasi iz Saveza ludi ili drugo sta vec,nek mu dozvole da radi sta hoce.

Bundzija Sumadijski

pre 7 godina

Nemoguce je sada reci "ne zelimo da igramo Evrokup, a kada prodju OI, tu smo". Zreb za evrokupove (pod okriljem Evrolige, znaci za Evroligu i Evrokup) je uvek u prvoj nedelji jula, a OI u Rio de Zeneiru su od 5. do 21. avgusta. Znaci, te nase fore i "sibicarenja" u svetskim razmerama nikako ne funkcionisu...

bobo mk

pre 7 godina

Svi zaboravljaju da je Partizan do pre 2 godine bio redovni učesnik Eurolige. 13 godina zaredom...
(IstoIsto, 22. april 2016 22:44)

To se ne zaboravlja, ima svaki dan podsetnik na Histori kanal.

Mirko

pre 7 godina

Jesam Zvezdaš, ali Peković je pogodio suštinu, i zato mu svaka čast. Svi ostali su šarali tamo-amo, iznoseći delimične razloge i viđenja, dakle:
Ovo treba da se reši na sudu, ali da oni koji su napravili sukob i budu na suprotinim stranama, a ne da se prelama preko nas slabijih.
Tu bi se videlo ko i za šta ima pravo, ko nema, i sve bi bilo lako.

S kojim pravom FIBA prodaje EL i ULEB a zatim zabranjuje klubovima da se za njih igra? Jel' oni normalni? Ko će njima da sudi u korist? Niko.
Dalje, ako su hteli, neka otkupe nazad taj ULEB i neka ga vode kako žele, i neka to prvo mesto vodi u EL kao i do sad.
Reprezentacije ostavite na miru, jer može da se desi da ostanete bez svih košarkaških saveza u Evropi i onda ćete da ga du..te.

Oliver Davidovski

pre 7 godina

I treba da igrate,ako kazne sve ,neka onda kazne i nas.Neka KSS stane iza nas,zauzme cvrst stav,dokle vise svi da nas ucenjuju.

Stella

pre 7 godina

FIBA je odustala od blokiranja EL zato sto u tom rangu kosarke nema sta da ponudi, vec nudi nesto losije od EC, i koristi silu da to izgura. Prosto imas 16 najjacih ekipa koje igraju EL, njih niko nece dirati jer nema sta da im da, ali zato racuna na 10-15 ekipa koje su igrale EL prethodnih godina (Ritas, Valensija, Galata, Partizan, Cedevita, Bajern...) + jake ekipe iz EC. Ovakav pristup je licemeran i zlonameran, ali mislim da je Pekovic previse vremena proveo u Americi, gde zaista ovo moze da se resi na sudu, ali ti sudovi nemaju ingerencije nad slicajem. U kontinentalnom pravu to ide mnogo teze

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

I meni to nije bas jasno...najzad da vidim da neko potegne pitanje pravnih osnova. Pa, imaju li oni uopste prava da izbace reprezentacije, kada klubovi odlucuju u svoje ime?! Sta sad, oni ce da ucenjuju kos.saveze, a savezi ce da ucenjuju timove? Zvuci fuj, ali to je FIBA...
Ako neko ima ozbiljnije informacije, bilo bi lepo da ih podeli ovde.