Petak, 22.04.2016.

09:40

Traje hajka na Novaka: Lens Armstrong pristup

Hajka na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u svetskim medijima nastavljena je izjavom bivšeg predsednika Svetske anttidoping agencije Dika Paunda.

Izvor: B92

Traje hajka na Novaka: Lens Armstrong pristup IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

219 Komentari

Sortiraj po:

D89

pre 7 godina

Zasto Novak ne izadje i kaze nesto slicno kao vi u komentarima; "odvratno je to sto prica Marej", "samo mi podizete inat", "ovo je hajka protiv mene", "smeta vam jer sam Srbin"... Zasto to on licno ne kaze?
(whynott, 22. april 2016 15:34)

Zna se zašto - zato što mu se ne isplati. Ovako može da napravi neki dil poput onog Wimbldona poklonjenog Mareju. Para nikad dosta, što 'no vele...

maradona

pre 7 godina

Misljenje prvog na svetu se uvek cenilo... Posebno kad je Rodzer u pitanju, ali i Rafa... Ali ovi se okomili na Djokovica pa to ti je... Izgleda da im bas smeta sto on ovako suvereno vlada. A realno, nijedna izjava mu nije ni najmanje provokativna. Ne verujem u teorije zavere, ali ove teme postaju bas nesnosne... Rodzerov sam fan ali voleo bih da ih Djokovic sve presisa... Sportski pozdrav!

utisak

pre 7 godina

Tako su i Francuzi optuzivali Nadala . Ima dokumentarac o Nadalu . Tako je bilo dok je Nadal bio broj 1 i osvajao GS . Normalno da sumnjaju i na Novaka . I ako dokumentarac naprave , to je kao Nadalu , nije protiv Srbije nego protiv broja 1 u tenisu .

vegas

pre 7 godina

Novak je dopingovan sa 11 Gren slemova, 28 Mastersa, 200 nedelja na prvom mestu ATP liste, problem je sto su sve navedeno Britanci zamisljali uz ime Endija Marija. Posto se to nije desilo, ajde da pobedimo Novaka van terena. Nadam se samo da mu ne spremaju Monikin scenario.

Boxy

pre 7 godina

Izjava Andy Murrey-a je postigla cilj. Krenulo se u lov na veštice. Pošto je Nadal skoro javno rekao da će tužiti sve one koji ga optužuju za doping, sad niko ne sme otvoreno da ga napada. Novakova izjava u kojoj se zaštitnički poneo prema teniserima i tenisu u odnosu na doping je bila odličan povod da krenu na njega. Naravno, svemu je doprineo i Becker svojom izjavom na istu temu. Novinar Guardijana je u svom tekstu odlično primetio kako je Andy pre nekoliko godina imao sasvim dijametralan stav po pitanju dopinga. Ni to nije čudno. Andy je pored Novaka i Federera sada dobio i povratnika Nadala kao ozbiljnog takmaca, i frustracije su počele da izlaze. Jasno mu je da će jako teško, ako i ikako, moći doći na prvo mesto ATP liste, kao što će mu vrlo teško biti i da osvoji još neki GS turnir. Ako je Nadal godinama mogao da se nosi sa optužbama koje se impliciraju Novako, Novak će moći još boolje. Naravno da to neće biti ni malo lako, ali ako Novak konačno osvoji svoj prvi Rolan Garos, stvar se naglavačke okreće u njegovu korist i onda tek kreće dominacija. Prema tome, ne treba se previše uzbudjivati. Britanski novinari će, kao i do sad, na sve načine pokušati da poguraju svog ljubimca, ali mislim da mu time prave samo medvedju uslugu.Čovek se puno teže nosi sa pritiskom nego gore pomenuti takmaci, i to je njegov usud. Nakon onog WD i OI koje je osvojio, on se vratio u gubitnički mentalitet i biće jako teško da se iz njega izvuče. Na Novaku je da ga prvom sledećom prilikom spusti

Jole

pre 7 godina

„Da, to je Lens Armstrong pristup. ’Nisam nikada bio pozitivan i zbog toga sam čist’. Ne znam sta su ocekivali da im kaze, i sta je tu sporno. Mozda je trebao reci da ima dopinga, i da se mnogi dopinguju. Kako bi na to reagovali? Da li bi im to bio pravilan pristup? Najvaznije je da Nole ne reaguje na te provokacije. Mogu samo da ga mrze, kompleksi su cudo.

whynott

pre 7 godina

Zasto Novak ne izadje i kaze nesto slicno kao vi u komentarima; "odvratno je to sto prica Marej", "samo mi podizete inat", "ovo je hajka protiv mene", "smeta vam jer sam Srbin"... Zasto to on licno ne kaze?

Arthur Dent

pre 7 godina

Gledati anglosaksonce kako pjene, osjetiti njihov prezir i nemoc, NEPROCJENJIVO. Za sve ostalo tu je 'ladno pivo i kuliranje. Hezaah! :)

anica

pre 7 godina

(aleksandra, 22. april 2016 14:01)
Nije tacno da svi tvrde da se Nadal dopinguje, uglavnom su to osobe koje su ljubomorne na njegov uspeh. Smesne su te price. Pozdrav

Vlada

pre 7 godina

Cudi me da je Novak za sada samo Diplomata, da ga ne nazvase Jokerom, samo cekam ko ce biti Robin....
(Kodjak, 22. april 2016 13:58)

Kako ko? Pa Soderling...

VUK

pre 7 godina

da li je doping i konzumiranje piva? Juče smo smlatili gajbu pre basketa! Nisam mogao ništa da pogodim.Znači da taj doping stvarno šteti. Izgubili smo.. i pukli i roštilj i pivo..stop dopingu!

Mrki

pre 7 godina

Aleksandar koji navija za Nadala to radi iz drugih pobuda a ne iz navijačkih. Normalno je da nikoga netrena napadati nez dokaza, ali nemožemo mi braniti Nadala.

100%

pre 7 godina

Ne slazem se sa komentarima tipa "mogu da mu pljunu pod prozor". Ovo sto citamo iz dana u dan nije slucajno i ocigledni su napadi sa raznih strana I nivoa. Djokovic je pametan decko i sigurno zna da mora da pazi i da se cuva namestaljki I podmetanja.

šetač

pre 7 godina

Stvar uopšte nije naivna. Sva sreća pa je Nole mentalna gromada, dokazano više puta. Sva sreća da kapira kako stvari funkcionišu pa je angažovao Bekera ima PR službu koja za sada odlično radi posao. Drže se junače na terenu a kako stvari stoje i van njega. PS još sam više sada siguran da je dao Wimbledon 2012, uništili bi ga da je bilo drugačije.

aleksandra

pre 7 godina

Prija kad se Nadal optužuje za doping, a kad se isto čini Djokoviću onda nije u redu,jel tako? Vidite kako je nama Rafinim fanovima,ali ja sam čovek , kao i moj ljubimac, stoga tvrdim da novak nikada nije koristio nedozvoljena sredstva niti će i da su ovo samo izmišljotine bez ikakvog osnova. Dečko je trenutno najbolji i sa razlogom prvi i tu nema rasprave.

Moler

pre 7 godina

Psi laju a karavani prolaze. Marej je bio i ostao kukavica, sto se najbolje videlo na primeru skotskog referenduma. Nole treba samo da im pokaze srednji prst kad ga pitaju za neki izjavu u buducnosti.

x12x

pre 7 godina

Nebitna izjava marginalnih likova koju nije preneo ni jedan bitan teniski portal, ono sto je bitno je pouka o tome kako treba davati izjave.

- Ne postoji izjava koju ce svi pozdraviti
- Svaku je izjavu moguce izkarikirati i zlonamerno tumaciti
- Svaka izjava moze tokom prevodjenja izgubiti svoje izvorno znacenje

Najjednostavnije prakticno resenje je izbegavati sve teme kod kojih je moguce opredeljivanje [ZA ili Protiv]. Zbog toga Englezi toliko govore o vremenu i u tome su bez premca. Takodje je dobar primer nacin na koji daje izjave Ana Ivanovic "Tako sam uzbudjena sto igram na ovom turnu" ili "Dobro se osecam i presrecna sam sto cu igrati pred ovom publikom", itd ...

MM

pre 7 godina

Muslim da svi koriste stimulanse dozvoljene ili nedozvoljene,ali i ono sto je dozvoljeno moze da postane nedozvoljeno,jer se menjaju kriterijumi.Tako da sta da vam kazem kad sve znate.

Ukljucite mozak

pre 7 godina

Da li zaista mislite da se neko od vrhunskih 100 ne dopinguje?
Nema sanse da ne. Ssda je pitanje prakse nacina i toga sta odgovara u kom trenutku kada ce da ptegnu taj argument u ucenjivanju i zasto jer SVI u svim profesionalnim sportovima to rade. Budale samo mogu da se loze na sport kao da je to nesto casno.
Umesto da novac se preusmeri ka fakuktetima i istrazivackim centrima nasa vlada preusmerava na sport. Ne zato sto je on koristan, sigurno ne zato. Vec se lakse krade iz sporta. Plus oduzima se novac od obrazovanja pa se jos lakse vlada i uzima vise (kratkorocno naravno, da ej obrnuto imali bi desetak puta veci budzet i mogli bi 3X vise da kradu a da se primeti mnogo manje).
Da korist je zbog budala organizaciaj navijaca, imas mini neoficijlnu vojsku koju mozes ad regrutujes da napadnes politicke neistomisljenike.
Pa pogledajte sve nase mafijase svi su u nekom sportu. Pelevic na primer francuska mafijaska veza + kikboks savez. Pa gde ce da regrutuje reketase Arkanov covek nego u "casnom" sportu.

Prota Mateja

pre 7 godina

Endi je jedan pakosan i zavidljiv tip a britanska štampa je posebno odvratna. E sad problem je što je veliki broj Srba opčinjen Brtancima i misli da su oni neka klasa a u stvari su jako podmukli i licemerni, možda više nego bilo ko drugi.

Dragana

pre 7 godina

Za mnoge sportiste se pričalo,priča se i pričaće se da koriste nedozvoljena sredstva.Što se tiče tenisa godinama svi upiru prst u Nadala,čak ga je i Pilić direktno optuživao.Pa nedavno je bivša francuska ministarka rekla da je Nadal bio dopingovan a da se to zataškavalo.Naravno,nije iznela nikakve dokaze.Govorkanja će uvek biti.Kad može da se optužuje Nadal zašto ne bi mogao Novak ili bilo ko drugi.Nisam ostrašćena i jasno mi je da će se priča o dopingu uvek potezati s vremena na vreme.Pitanje je čiji tabor lansira priče o dopingu Nadala a čiji o dopingu Novaka.Biće da su neke dve struje suprotstavljene.Zašto bi ovo bio napad na Novaka a kada se svašta piše o Nadalu nije napad,mnogi komentatori ovde kažu da su optužbe na račun Nadala tačne.Onda se nemojte ljutiti ako neko u svetu čitajući ovakve vesti poveruje da je istina i za Novaka.A ja kažem svako je nevin dok se ne dokaže da je kriv.

JovanWB

pre 7 godina

Samo jedno zameram Novaku. Zameram mu sto nema ozbikjnog PR agenta ili nekoliko njjh. Njihov posao bi bio daxmu odmeravaju medijske istupe, kao i da prate svaki napis o njemu. I naprave listu medija za koje nece davati izjave. i traziti naknadu za spominianje njegovog imena. uz to i ozbiljan advokatski tim. Ziveli !

ostj

pre 7 godina

doping je svaka nedozvoljena supstanca..diuretici nisu doping, ali su zabranjeni zato sto se koriste da se izbace iz organizma tragovi koriscenja doping sredstava..kada je neko pozitivan na diuretik, pada doping test..cak je i kofein dozvoljen u odredjenim granicama koje se definisu na osnovu kilaze coveka kome se radi test...pazi se novace, da ti ne napakuju nesto, kao ben dzonsonu...

Kodjak

pre 7 godina

Nadjite u Guardianu clanak o ovoj prici gde se Andy naziva Batmanom i Crusaderom a Novak diplomatom. znaci prica je osmiskjena i polako se razvija, kao eto Andy je u borbi za prava zena, pa protiv dopinga, sledece je verovatno globalno zagrevanje, lov na kitove ( to ako Kei osvoji neki GS) i sl. Cudi me da je Novak za sada samo Diplomata, da ga ne nazvase Jokerom, samo cekam ko ce biti Robin....

antiDebil

pre 7 godina

Armstrong je kriminalac, kabadahija, olos koji je pretio kolegama, novinarima, prijateljima, svemu i svakome ko ga je optuzivao za doping, mnogima je zagorcavao zivote i upropastio karijere verujem kada bi pitali Grega Lemonda o njemu da bi imao sta da kaze. O njemu postoje gomila dokumentarnih filmova, snimaka, igranih filmova, emisija i svega ostalog, malo je potrebno da se sve to pogleda i da se shvati o kakvom se banditu radi i TO uporedjivati sa Novakom Djokovicem moze samo da uradi bolesni um i ljudi bez mozga i ikakvog srama! Mozda zele da prikriju pricu o njihovoj verziji dr Fuentesa, verovatno ce izjaviti kako je on izmedju ostalih saradjivao i sa britanskim teniserima a onda ce tek tako, nehajno, spaliti sve dokaze i unistiti uzorke !
Beker je i angazovan zbog ovakvih prljavih rabota, ne sumnjam da ce dobro obaviti svoj posao i bolje je sto se ovo desava vise od mesec dana pre pocetka RG !

kaligula

pre 7 godina

aha, jeste, truli prljavi zapad ujutro kada ustane prvo pola sata razmislja o tome kako danas da z..ebava srbe... mislim, paranoja, zajedno sa manijom velicine ( srba, ne novaka, je.. ga, on je br.1)-idealna kombinacija za sludjivanje nepismenih... bruce lee nece da se vrati mada mu je sve oprosteno.............

Simon

pre 7 godina

Занимљиво је да је текст у В. П. објављен само неколико дана пошто је Новак на ЦНН-у говорио о бомбардовању Србије и његовом инату који је новинара Андерсон Купера оставио "без текста". Ово је најобичнија одмазда за његову изјаву која се није допала америчком "естаблишменту".

sramota

pre 7 godina

Ovo je prevrsilo svaku meru.I Novak mora da bude bezobrazniji.Na sta su spremni da ga poremete.Ali taj Marej nikada nece biti broj 1.Toga je svesna ta engleska i americka bagra.Ima Novak usta.Ili neka im odgovori,ili neka na konferencijama nista ne komentarise osim meca.Nema dana da mi ne dignu pritisak sa tim vestima.

II

pre 7 godina

Ovi ljudi koji stalno potenciraju teoriju zavere a ne slusaju sta Novak govori i sta radi nikako nisu Novaku od pomoci. "Cist sam dok me ne uhvate," ako je ovo Novak izjavio onda to nije nimalo pametno. Vrlo neozbiljno i nezrelo ponasanje u odnosu sa medijima. Odbrana onih koji su pali na testu nije nesto st bi br.1 u svetu trebalo da se bavi. Javljanje posle izjava Marija potpuno nepotrebno kao i razgovori sa njim. Ne znam da li je Novak umislio da on treba da nauci svet sta je "Istina" ili je samo ovo njegova naivnost. Bez obzira, ne vodi nicemu dobrom i bas se plasim za njega.

dusan

pre 7 godina

Ovde je u pitanju rat korporacija unutar farmaceutske industrije.
U profesionalnom sportu svi uzimaju NESTO. SVI.
Danas se cak i amateri u treningu okrecu aminokiselinama, proteinima, kreatinu i steroidima. AMATERI.
Preveliki je ulog u profesionalnom sportu da bi sve to bilo tako cisto. Svaka nova afera koja se pojavi je posledica promene zakona i ubacivanja jos jedne supstance na listu nedozvoljenih.
Lens Armstrong je bio ikona sporta i dominator, ali nije placao porez - par meseci kasnije nastala je doping afera.
Pogledajte Serenu Vilijams, mislim da je to dovoljno.
Ovo sad je napad na Novaka a rezultati tog napada ce biti vidljivi do kraja septembra. Oni ne bi pominjali ovo da nema neceg iza, a sigurno nesto postoji. Da li im smeta sto je Srbin ? SIGURNO. Da li im smeta sto dominira? 100%.
Iz pouzdanih izvora znam da je Novaku skrenuta paznja da prepusti Vimbldon Mareju, a RG Vavrinki. I to u momentu najvece dominacije. On u tim mecevima nije licio na sebe.

Svasta

pre 7 godina

Sam je kriv, kad vidi sta rade novinari neka drzi iezik za zube i sve ih iskulira, sta se on pravi pametan kad se zna da tenis nije cist..i javna je tajna da je Nadal bio na tihoj suspenziji

Srbin

pre 7 godina

I ja smatram da se Djokovic dopinguje...nista nije slucajno, kao ni suspenzija Troickog, pa ni "povreda" Tipsarevica koga nema na terenima 2 godine, a kad Nadala nije bilo 3-4 meseca onda ste svi pisali kako je suspendovan. Malo realnosti a?

Picard

pre 7 godina

U svim sportovima ima dopinga ali doping kontrola mora da ih uhvati da bi dokazali i kaznili. Stvar je jednostavna, neće Srbina da gazi sve redom u njihovom snobovskom sportu i zato hoće da ga destabilizuju raznim insinuacijama. Da sam na Novakovom mestu pričao bi samo o treningu, forhendu, igri, podlozi, a na sva ostala pitanja dunno.

Luka

pre 7 godina

Ne treba se uzbuđivati zbog ove hajke. Novak nije radio ništa što već nisu pre njega i Federer i Nadal. U modernom tenisu je, s obzirom na raspored turnira, nemoguće biti na vrhu bez korišćenja nedozvoljenih sredstava. Ako im se isplati da se otkrije ko se sve dopingovao, samo neka izvole.

mpl

pre 7 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1122948#k20142234

Kada su i Rodzer i Endi govorili isto, nikome nije padalo na pamet da dublje tumace te izjave, tek sad im se probudila moralna obaveza da daju svoja vidjenja komentara, nije posao teniserima da znaju koliko ima dopinga u sportu, oni govore ono sto vide i cuju, vecinu njih(top 10) ionako redovno testiraju, bilo kada i bilo gde, tako da ako nekome nesto smeta iznesi dokaze nemoj da cujes glasove u glavi kao Endi(inace ga smatram dobrim covekom, ali je sa zadnjih par izjava bas pojacao na hipokriziji)

alo

pre 7 godina

Alo bre, BIVSI direktor antidoping agencije???Jel on bio direktor u vreme Armstronga, pa sad vadi fleke jer tada nije nista uradio?Mislim, njegovo misljenje je bitno kao i misljenje baba sere...Ali napadi na NOVAKA se nastavljaju i to u vidu mentalnog pritiska ne bi li ga destabilizovali i bice sve jaci i jaci jer ne mogu drugacije da ga poremete, da imaju nesto to bi odavno sa najvecim zadovoljstvom iskoristili ali ocigledno nemaju.Tako da, psi laju karavani prolaze...Izdrzi NOVACE i uzmi sve sto mozes a oni ce se udaviti u sopstvenom zlu.....

monden

pre 7 godina

Nole MOLIM TE lepo presavij tabak i tuži ih, pa onda lepo javno kad dobiješ ček u humanitarne svrhe. I još im se lepo zahvali što svojim glupostima hrane gladnu decu i zamoli ih da tako nastave. Gamad jedna grozna.
(Ranzo Humanitarac, 22. april 2016 11:31)

On bi to rado učinio da nije deo te mašinerije koja mu je omogućila svo to bogatstvo i slavu.Ko još "seče granu na kojoj sedi"? Njima(Zapadu) se ne sviđa što se neki tamo Srbin umešao u celu tu priču stvaranja "bogova" od sportista i rešio da "pomuti" slavu njihovog najvećeg teniskog "božanstva" Federera.Ali, s' obzirom da upravo taj Zapad finansira celu tu sportsku mašineriju, može im se, ako im se neko ne sviđa, odnosno dolazi iz nekog okruženja koje isti taj Zapad smatra zaostalom nerazvijenom provincijom(Srbija), da pokušaju da ga javno diskredituju raznoraznim insinuacijama.Što, u krajnjoj liniji, govori o njihovom kompleksu prema slovenskim nacijama, koji je prisutan kod zapadnjaka tokom cele istorije hrišćanstva.

Hidrocefalus

pre 7 godina

(Aleksandar, 22. april 2016 11:14)

Jedino ako imaju kosnicu u dvoristu. Maticni mlec je izuzetno nestabilna supstanca. Pola sata posle ekstrakcije i vise ni 10% ne valja. Zato su svi preparati "na bazi maticnog mleca puka prevara. A konzumira se u miligramima i to direktno posle vadjenja. Jako ga je malo. Par grama po kosnici.

marej

pre 7 godina

Velika Britanija

Olimpijske igre 1992 - 20 medalja
Olimpijske igre 1996 - 15 medalja (1 zlatna)
Olimpijske igre 2000 - 28 medalja
Olimpijske igre 2004 - 30 medalja
Olimpijske igre 2008 - 47 medalja
Olimpijske igre 2012 - 65 (29 zlatnih)

Najveci broj medalja i najveci napredak - biciklizam, veslanje i atletika, sportovi koji pre svega zahtevaju izdrzljivost...bas cudno.

Рико

pre 7 godina

Кад неко изјави да се Надал допинговао онда је управу, а кад неко изјави то за Новака онда није управу?

Beobrad

pre 7 godina

S kojim pravom Djokovic tvrdi da nema dopinga u tenisu?
I zasto Marej nema pravo da promeni misljenje? Mozda mu 2013 niko nije bio sumnjiv, a sada neko jeste? Zasto je simptomaticno ciji novinar je preneo izjavu? Covek iz antidoping agencije nije Skot. Zanimljivo je da samo srpski mediji brane Djokovica. I zar nije malo cudno da je Djokovic jedini koji izricito tvrdi da nema dopinga?
Ko je njemu kriv. On i Beker su se nasli prozvani i jedini napali Mareja zbog njegove izjave. Sami su krivi.

Melenci

pre 7 godina

a sto nije dublje istrazivao dok je bio glavna faca?Sto se sada uopste javlja po tom pitanju,ili zasto se ranije sve zataskavalo?Jako boli Noletova dominacija,a pogotovo prvo mesto,moze sa pravom tako da se razmislja.Isto tako,a kako on zna da je Noletova izjava naivna?Ovo jeste,pritisak na Noleta,kao i uvek ili skoro uvek Noletove izjave se izokrecu.Sta onda ocekivati od publike,kada se zna odakle sve krece?Samo se nadam da takva zloba u ogromnim kolicinama nece obeshrabriti Noleta,nego da ce i dalje biti najbolji od najboljih.

Eleftherios

pre 7 godina

dragana, 22. april 2016 11:16)
Ne stoji ti priča o sponzorima i njihovoj uroti, jer Đoković je uvek nosio i sada nosi Adidas patike, igra sa reketom američke marke Head, a to što misliš da je Uniqlo slab jer ne viđaš njihove reklame je što je njihovo tržište Azija i u Evropi i Americi nemaju raširenu prodajnu mrežu, pa je normalno da i ne ulažu u marketing u tim područjima, iz tog razloga je Đoković mnogo popularniji u Aziji nego u drugim delovima sveta.

Čitajte pažljivo

pre 7 godina

Pitam se da li bi bilo dozvoljeno,odnosno da li se nalazi na listi supstanci dopinga npr. MATIČNI MLEČ...pčela,to je veoma jaka prirodna energetska bomba.U dovljnim količinama i konzumiranjem na dnevnom nivou,snaga i izdržljivost je propratni efekat,veoma snažna namirnica, matični mleč japanskog stršljena,koičina koju stršljeni uzimaju je dovoljna da lete na desetine kliometra,a kad bi na čovek isto tako delovalo, mogao bi da trči 1000km bez zamaranja...:)...možda je to tajna nekih sportista,korišćenje matičnog mleča pčela koji ima isto karakteristike mleča stršljena,samo slabiji...:)

(Aleksandar, 22. april 2016 11:14)

Neki komentatori nisu načisto šta je doping. To je materija koja kratkoročno povećava sposobnosti, a dugoročno šteti organizmu. Sve što nije štetno ne bi smelo da se smatra dopingom.

ja

pre 7 godina

Pa ko je terao njega i Bekera da napadaju Mareja i pricaju kako u tenisu nema dopinga!?
Nista nije netacno u ovim izjavama bivseg direktora i novinara. Novak bukvalno daje izjave kakve je davao Armstrong. Zasto, to ce se videti.
A zanima me otkud sad ovi licemerni Novakovi botovi promenise misljenje? Do juce su pricali kako se svi dopinguju, sad kazu da se ne dopinguju i da je Novak u pravu?

mare_nis

pre 7 godina

Ma sve im uzmi bre Nole, pa nek se krem društvo, britanci i elita jedu dok su zivi !!! Neki tamo mali nebitni iz neke male Srbije ih dere gde god stigne i postaje najbolji svih vremena.

Milan

pre 7 godina

Nadam se da su i sam Nole, a i svi oko njega koji ga pripremaju za ovo što radi, više nego svesni da su verovatno neki "moćni" likovi u svetu zaključili da tamo neki momak iz Srbije ima realne šanse i mogućnosti da obori sve trenutno važeće rekorde u tenisu (uključujući i Federera), pa su krenuli sa vrlo ružnim napadima na Noleta računajući da bi to mogao biti način da ga izbace iz ravnoteže i da konačno počne da gubi. Za sve što čovek kaže u poslednje vreme nađe se neki (verovatno dobro za to plaćen) pametnjaković koji konstruiše razne mogućnosti, a onda se odmah za to uhvati spremna ekipa da nastavi sa celom pričom. Ne znam da li je to dopušteno u svetu tenisa, ali voleo bih da Nole prestane da priča sa "njima" o bilo čemu što nije čisto sportski komentar. I naravno, da ne dozvoli da ga bilo šta od svega ovoga poremeti i da nastavi da gazi...

mlekadzija

pre 7 godina

Jedino sto mogu da rade je da daju ovakve glupave izjave. A Na Novaku je da ih redom delje....P.S. da li neko zna (tacno) da li se pred ili tokom turnira od svih tenisera uzima uzorak za proveru ili samo od nekih?

Darko

pre 7 godina

Oni jednostavno neznaju sta ce sa njim,ne mogu podnijeti da tamo neki Novak pa jos iz Srbije drma tenisom i ide ka tituli najboljeg tenisera u istoriji, dok njihovi ljubimci kao Marej , F/P/ederer i mnogi drugi kupe one tanjire sa najvecih turnira. U ovu grupu ne ubrajam Nadala jer je po meni on medju najpostenijim teniserima i nije mu tesko priznati Novakovu dominaciju. Mene je samo strah da mu taj truli zapad ne napakuje doping i onda kaze, evo mis smo i govorili da se on dopinguje. Zato ,veliki oprez Novace.

Dragan

pre 7 godina

Evo, da vam ja kažem. Ne bojte se, neće mu namestiti doping aferu. Nije logično posle svih ovih priča. Pokušavaće psihički da ga destabilizuju neuvažavanjem njega kao šampiona i broja 1. Biće tekstova kao što je ovaj u WP, biće smicalica na turnirima, čudnih sudijskih odluka, opomena za prekoračenje vremena, itd. Pritisak će se povećavati kako se bude približavao brojci od 17 GS. I to će ga kao Srbina samo još više motivisati da postane najbolji u istoriji belog sporta. I to će se na kraju i desiti.

Goran

pre 7 godina

"Kako njima objasniti ja Srpski gen nesto savrseno jos sto je ostalo na ovom svetu ...".

A tek što je gen nepismenosti jak ... a ono što ga čini još jačim je to što obično ide i uz gen samoumišljenosti, neobrazovanosti i uz gen šovinizma. Zajedno čine jedan neuništiv spoj.

drago

pre 7 godina

Svi su u krivu samo Djokovic je upravu.
Covjek 'ladno izjavi nema dopinga u tenisu nakon sto padne jedna od najboljih tenisacica.
"Cist sam dok me se ne uhvati"...da bas tako govore varalice.

RexLex

pre 7 godina

Britanci su Đokoviću nudili pasoš i da igra pod njihom zastavom, što je ovaj glatko odbio. Dalje, Nike nie sretan što je Doković sa projektovanog večnog trećeg mesta potisnuo njegove pulene i dospeo na granitno prvo. Dalje, Đoković naprosto njije, što bi Laloši kaz'li "njin" on je svoj i naš. Sve ovo kada se pomeša, dobije se "ničim izazvana" agresija na Novaka.

Miki

pre 7 godina

Vidim da izvesni "ames" i mnogi drugi ne shvataju poentu cele priče i ogromnu želju pre svega Britanaca, da Noletu naude po svaku cenu. Taj "ames", čak ove pametne ljude, uključujući i selektora reprezentacije Bogdana Obradovića, koji je o tome govorio sinoć u "Ćirilici" kod M. Marića, koji, za razliku od "amesa", vrlo dobro znaju o čemu se radi. Dakle taj "ames" sve njih naziva zatucanima. Pošto zatucan znači isto što i glup ili pileća pamet, ja tom "amesu" poručujem da mu je pamet baš na nivou pileće.Neverovatno je što budale pišu o Novaku, a još je neverovatnije da vi to objavljujete. Moj komentar verovatno nećete objaviti, jer sam umesto zatucan upotrebio pravu reč, GLUP.

a s roma nikšić

pre 7 godina

Čika Mari br.2 je nišanio br.1 cijelo vrijeme.Mislio je skinuće Novaka sa br.1 kad tad na neki način. Ali, povratkom Nadala na visoki nivo njegovi snovi postaju neostvarivi i zato je Nadal najveći prijatelj Novaka na ATP-u a ne kum Edi i zato je Endi promijenio stav i mišljenje.Na Nadala je Murray najviše mislio u izjavama a u Monte Carlu je shvatio da ne može biti br.1 ako nešto ne „izboksuje“.Nečiji organizam vapi za dopingom zbog načina građe,badnjavih noga,grčeva mišića,povređenih operisanih leđa,“paljenja na guranje“kakav je Murray-ev stil igre. Novak treba da se koncentiše samo na tenis.Forza Nole!Forza Roma!

Džan

pre 7 godina

Osetile hijene da je vreme da ga napadaju treba da ih bude sramota svoje eUropejstvo su pokazali sada kada nisu mogli da trpe mladog SRBINA kako im tri godine zavrće uši na svakom turniru samo su se zajebali žeštoko videćete to jer je Nole borac opet će na kolena vrlo brzo !

Zvezdara

pre 7 godina

Novak vodi skoro monaški život. Toliko odricanja , od hrane , pića , izlazaka, druženja, luksuza i ko zna čega sve. Novak puno čita , radi na sebi , svakog dana preispituje sebe. Svaki minut njegovog života je podređen tenisu. Kada Mary bude shvatio da nije samo važno da udaraš loptu na treningu satima i da se znojiš (to je potreban uslaov ali nije dovoljan) onda će biti i bolji teniser. Na njegovu žalost nikada neće spoznati suštinu Novakovog uspeha u tenisu. Tenis je jedan od retkih sportova gde je važnije imati jaču psiho nego telo.

zinzi

pre 7 godina

ja da sam na noletovom mestu ja bi namerno udario kontru, sledeca izjava bi mi bila " dok me ne uhvatite, nisam kriv" pa onda " sjajne rezultate nizem zbog necega sto koristim" itd

Zurkolomac

pre 7 godina

Nole, za sve te crvice i korov baziraj tvoje izjave iskljcivo na reketu i cisti sa terena sve te amatere. Posalji ih sve u paketu u nirvanu i zaborav...

Moo

pre 7 godina

Pa glupa mi izjava i rekao je to par nedelja posle hvatanja Sarapove. Al nije to bitno toliko. On je na putu da postane najbolji svih vremena. Kada si tu onda te svi ruse na razne nacine i gledaju kako da te izbace iz koloseka. To je normalno i sa tim moras da se nosis ako hoce da postanes ziva legenda.

Raca

pre 7 godina

Novače,sada ih sve iz inata pobeđuj isključivo u 2 i 3 seta i u maksimalno 2 do 3 sata po meču.
Čisto da ne gnjave više u vezi izdržljivosti.

Glas Srbije

pre 7 godina

Naravno, kad Novak ne pokazuje znake umora onda se dopinguje a kad pokaze onda se pretvara. Joj od vas Britanaca zaista nema veceg sljama.

nine

pre 7 godina

Pa vi definitivno niste normalni. Pa na balkanu žive normalni, zdravi ljudi. Genetska preddispozicija je snaga, mudrost i izdržljivost. Đoković je potomak tih i takvih ljudi. Njegov glavni doping je porodica, ljubav prema svojoj naciji i Srpski inat.

dragana

pre 7 godina

Svi znamo kako je prosla Monika Seles kada je postala bolja od Stefi Graf.Noz u ledja,nije htela da promeni drzavljanstvo Jugoslavije u sred najvece hajke Zapada na nas.I Novak ugrozava Federera i Nadala,jos mu je i sponzor Uniclo a ne NIKe,Adidas,Puma,Reebook itd.Jos ce tu svasta da bude ove zveri ne odustaju nikad a ocigledno su resili da ga srede,mozda je zato svesno i izgubio u prvom kolu poslednjeg turnira,ali ne oni nastavljaju.Drz se Nole.

Ranzo Humanitarac

pre 7 godina

Nole MOLIM TE lepo presavij tabak i tuži ih, pa onda lepo javno kad dobiješ ček u humanitarne svrhe. I još im se lepo zahvali što svojim glupostima hrane gladnu decu i zamoli ih da tako nastave. Gamad jedna grozna.

Cane

pre 7 godina

Novace ti verujes u prijateljstvo i iskrenos , zar ne vidis patologiju u Endiju jer ON I NJEGOVI SUNARODNICI misle da on treba da zauzme tvoje mesto. Cuvaj se , opasni su mogu svasta da urade da se sklone, a ti ne deli pravdu i ne mesaj se vec gledaj sebe . Opameti se .

Aleksandar

pre 7 godina

Pitam se da li bi bilo dozvoljeno,odnosno da li se nalazi na listi supstanci dopinga npr. MATIČNI MLEČ...pčela,to je veoma jaka prirodna energetska bomba.U dovljnim količinama i konzumiranjem na dnevnom nivou,snaga i izdržljivost je propratni efekat,veoma snažna namirnica, matični mleč japanskog stršljena,koičina koju stršljeni uzimaju je dovoljna da lete na desetine kliometra,a kad bi na čovek isto tako delovalo, mogao bi da trči 1000km bez zamaranja...:)...možda je to tajna nekih sportista,korišćenje matičnog mleča pčela koji ima isto karakteristike mleča stršljena,samo slabiji...:)

Boban

pre 7 godina

Novak je car,da neku levu izjavu ovi se prime pa počnu da pišu svašta da analiziraju i slično,u među vremenu Nolu proradi srpski inat odere im njihove favorite i opet jovo nanovo. Zato Nole svaka čast za taktiku.

Laki

pre 7 godina

Moj savet Novaku:
Ignorisati Marija i njegovo nesuvislo kukumakanje i zabrinutost za sve i svašta (doping,Novakovu izjavu o nagradama u ženskom tenisu......).
Ignorisati i prestati na neodređeno vreme davanje intervjua CNN -u i ostalim tv kućama koje očigledno nisu fer i otvoreno priželjkuju njegov krah.
IGNORIŠI IH !!!!
To je jedini jezik koji oni razumeju i ostavi ih da trabunjaju sami sa sobom.

seljadin

pre 7 godina

jasno je sta konkurencija zeli, Novak jedino moze preko suda demantovati ove price, ali sud onda zahteva nezavisno vestacenje i uzimanje uzoraka.

Dragan

pre 7 godina

Ljudi, nemoj reci nikad nikad, ali, da je nas Nole drogiran, vec bi slavio dva-tri puta u Parizu. Pogledajte snimke. Dobro se secam nastupa protiv Wavrinke, da je bilo malo nesto na tome oduvao bi ga on. Smirite se.

SVK75

pre 7 godina

@beograd Nisu Srbi naravno ali su pali na doping testu.Kad god je neko "previše" dobar i superioran bez obzira na nacionalnost,kreću hajke...Ako mogu reći pogotovo ako je neko iz neke nazovi male države,u ovom slučaju Srbin...Novak mora da pazi i da proračuna svaki sledeći korak...Drž' se majstore i obori sve rekorde da sledećih 1000 godina niko nema šanse da im priđe!!!

Nebojša

pre 7 godina

Ja stvarno do sada nisam nikada imao ništa protiv Mareja ali kad vidim ove napade i njegovo sasvim suprotno mišljenje od ovog trenutnog a i nije mu prvi put stvari će se promeniti sada će mi biti dvostruko draže kada ga počisti bilo ko ni ne mora Novak izgleda je novi moto Endi Mareja ako ne možeš na terenu onda probaj preko medija na kvarno jadno je to.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Smeta im i čudno im je, potpuno razumem, deluje kao da koristi nešto nepoznato. Kod Noleta su u pitanju i genetika i talenat i pamet, ali i način ishrane. Ja sam bio mesožder ranije i bez energije i praktično samo godinu dana postepenog prelaska na biljojeda dobio sam na energiji sigurno 300%. Zašto se to dešava, ne znam, ali je činjenica da se dobije na snazi i energiji višestruko.

Dejan

pre 7 godina

Šta ti je ovaj svet, katastrofa, i zato sve u vraga.
Nole želim ti do kraja godine SVE POBEDE pa dogodine opet, ima nas dosta koji se radujemo a zavisni gadovi neka se slade glupim tekstovima i pričama jer ništa pametnije ne mogu.
NAPRED NOLE.

maks

pre 7 godina

od bolesne ljubomore ne znaju sta ce. Mislili su da ce Nole vrlo brzo pasti ali kao sto jedan decko napisa' ovde videli su da je djavo odneo salu.
Zamolio bih komentatore koji ce Boze zdravlja jos 5-6 godina prenositi Novakova finala da zvizdanje novaku nama ne plasiraju u fazonu "oni zvizde zato sto vole slabije" itd itd.
To su najvece gluposti u galaksiji! Novaku zvizde zato sto je srbin!

Veljko Marinkovic

pre 7 godina

Logicno je da covek sumnja.
Ko se bavio sportom zna da je prakticno nemoguce biti toliko fizicki spreman koliko je jedan igrac.Covek " leti" po terenu,sve stize,sve vraca,i plus ima snage da skace i vristi kada osvoji poen.I sta je najbolje, nije zadihan posle toga,kao da je izasao u setnju.
A posle par dana,ne moze da se prepozna,gubi od nekih " levaka"!
Nije nego.
Onda pauza od par meseci zbog navodne povrede,a onda se pojavi spremniji nego ikad,u formi kakvoj nikad nije bio u zivotu.
I evo ga sada opet,leti po terenu,razbija sve redom!?
A dve godine nije mogao kera sepavog da dobije?
I sada je odjednom nasao formu( mozda dobitnu formulu)?
Taj igrac mi bode oci,ostali ne.
Djokovica su predugi mecevi i nedostatak svezine kostaåi jos jedno 2,3 GS titule.
Prema tome,ako treba upirati prstom u nekoga- onda je to Nadal,a nikako Djokovic!
Nisu ga Francuzi bez razloga prozivali.Gde ima dima i vatre!

Sportista

pre 7 godina

Isto je strasno sto WADA menja pravila i brise Melodonijum sa liste! Zasto doping kuca to ne objasni??? Provereno 100% jer sam sa saigracima radio kontrolu i to nam receno pre 10 dana.

prevrtanje istine

pre 7 godina

Sta bre prica ovaj?! Predsednik antidoping asocijacije izjavljuje kako je TO (doping) dublje rasprostranjeno nego sto bilo ko misli?! Kakva neprofesionalna izjava, treba ga suspendovati!

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Ovo je malo reci skandalozno i jako, jako opasno! Masinerija se polako pokrece i užasno se bojim ishoda! Uopšte nije bitno sta je istina - stvara se javno mnjenje koje ce biti ubedjeno da se Novak dopinguje...Sve sto bude rekao bice izokrenuto... Sada mu treba PR "dream team"! Srecno Nole!

Marko

pre 7 godina

Ne mogu da se pomirr sa tim da je neko iz male i bedne Srbije dosao i dominira u njihovom gospodskom sportu. Ali sta jadnici mogu drugo da rade nego da se nerviraju.

Branislav Stokic

pre 7 godina

Kompleksasi,ne mogu da svare sto je Novak Srbin i najbolji na svetu da i oni treniraju koliko on i da imaju talenata za taj sport bili bi isto tako dobri kao sto je Novak.Svaka ti cast Novace

rejnald

pre 7 godina

Kako jadni i prizemni pokusaju diskreditacije Novaka, ali evo i na to smo se navikli ,kad vec traje toliko dugo ne moze nas vise ni iznenaditi bilo kakav lazni novinarski napad na njega!
Nego ono sto je bitnije je da Nole sve osvaja i da ce biti najbolji svih vremena.

James

pre 7 godina

Zaprepascuje kolicina komentara tipa "nebeski narod, zavera protiv srba" ja ne znam sta je s vama ljudi ?? Ok dok se ne dokaze da je neko koristio doping nije u redu da se napada, ali NIKO tu nije cist NIKO ! Pogotovo ne ovi u vrhu , ali verujte u sta hocete pa i da vanzemaljci kuju zaveru protiv srba meni je svejedno to je vasa zatucanost

Men' one sve iste

pre 7 godina

Ma bole te uši, Nole. Samo čist obraz, i razvaljuj. I vodi računa, ginu da ti uvale doping aferu, ne da bi te prestigli, nego da bi ti ukaljali ime i opovrgli karijeru i sve što jesi.

Dag Kristi

pre 7 godina

@Zigzag
Sta je "tocno",ono prvo ili drugo?U svakom slucaju,nebitno,tvoje misljenje mi je bitno koliko i izbori na Madagaskaru.Idi slusaj Tompsona!

Djordje

pre 7 godina

Ja se iskreno plašim da Novaku neko ne namesti nešto, mora da pazi šta jede i da ima ljude od poverenja oko njega, majke mi ovo nije verovati nikom više, da sam na njegovom mestu plašio bi se i da neko iz stručnog štaba ne primi neki mito, jedino neki naš čovek da mu sprema klopu, znam da možda idem u krajnost al ovo je strašno koliko pokušavaju da ga poremete

бт

pre 7 godina

Није случајно што се баш сада покреће питање допинга јер Новак прети да одузме славу Федереру и Надалу. Зато Новак мора бити много опрезнији када даје изјаве јер, као што амерички полицајци кажу приликом хапшења "све што изјавиш може и биће употребљено против тебе...". Све велике звезде због тога имају људе за односе са јавношћу и сва комуникација иде само преко њих а звезде могу само да усликају. Када то схвати олакшаће себи многе ствари.

S E R B O N

pre 7 godina

Kako njima objasniti ja Srpski gen nesto savrseno jos sto je ostalo na ovom svetu. Da je genetika cudo i na se protiv tova nemoze. A to sto oni pricaje i sto izmedju redova misle na Djokovica je njihova slabost. Ako nemovu da ga pobede na terenu onda van terena svim mogucim sredstvima, a nisu ni svesni da sa tim sto rade bude inat Srpske genetike i da ce im biti joj gore. Novace Bog neka te cuva . I molim te drzi se nepisanov zakona u sportu , nepocenjuj nikad nikog i gazi iz dok disu , u sportskom zargonu. Srbija!!!!!

Colt

pre 7 godina

Pa zar vi jadnici mislite da se najveci kog je imala ova igra moze srusiti tako?

Ne moze. Ako neki teniser ne uspe reketom, tesko cete vi tim lazima i nebulozama. Nikad.

Napred, Nole !

milan

pre 7 godina

Mister Paunda vaš zemljak Amstrong je ševao čitav svet i vi koji ste onda bili zaduženi za takve niste ni prstom mrdnuli da bi pokazali vašu brigu i bojazan šta vaš zemljak radi a sada ste "stručnjak" i poredite dva potpuno različita karaktera i poredite osobe koje nemaju ama baš nikakve sličnosti.

Ratko

pre 7 godina

Samo rokajte! Što više ovakih tekstova i Novak je sve jači! A mi ga sve više volimo. Trebalo bi samo Beker da daje odgovore na ovako glupe tekstove.

Str8KillaNoFilla

pre 7 godina

Alooo bre, marej pomenuo novaka nije, sam se ubacio u pricu kad je izjavio da u tenisu nema dopinga!!! Svi vi sto se osecate prozvano i odma skacete u odbrani svetitelja novaka zapitajte se... Zasto??? Zato sto gluten prica ne pije vodu.

Z

pre 7 godina

Koji god mec da sam gledao od 5-6 sati, a gledao sam ih dosta kao i vecina Vas, jasno se uvek videlo da su momci (ko god igrao) na ivici da se sruse i znaci umora su uvek dobro vidljivi. Sta prica ovaj covek. To sto on gundja kada gubi i nije mentalno sazreo pa to utice na njegovu igru, to je njegov problem. Gadjati se pretpostavkama je skroz amaterski. Ako ja ne mogu maraton da istrcim, a masa njih koji su spremniji od mene mogu, to znaci da nisam dovoljno spreman, a ne nuzno da su ostali dopingovani.

lex speciallis

pre 7 godina

Najbolje da Novak uopste vise ne govori na ovu temu, mislim da se i Beker besan istracao,nije uopste trebalo da se ogalsava, posle 1. izjave Marija, jer ispada u njihovim ocima "a ha prepozno se", a to su hteli i da izazovu. Drugo mozda hitno da nadje ili slusa savetnika za medije, i o ovoj temi samo ako ga pitaju kratko i jasno, tipa "protiv sam dopinga, pojte testiranja i to je to". Na kraju u slucaju teksta Vasington posta gde ga ne optuzuju ali postoji jasna aluzija da koristi doping popu Armstronga(lice im izjave), da pripreti kao Nadal ozbiljnim tuzbama za slicne stvari, pa nek pisu, do mile volje. I nema tu mrziteljskog stava pre Novaku, u pitanju su samo velike pare, NIKE, zatim veliki turniri, smeta im toliko dugo kao br 1.,zbog novca najvise.Mislim da su se ove godine opasno nameracili, pitanje posle Sarapove ko je sledeci, pa bih(nisam paranoican) pazio sta i gde jedem da sam na Novakovom mestu,jer sam spreman na sve, a Marej..pa sami ste izvukli njegovu izjavu svaka cast-o njemu nista necu da pisem.

veliki strumf

pre 7 godina

Marej je i sam izjavio da se doping prikriva tako sto se neko, a narocito vrhunski igrac "povredi" i povuce na nekoliko meseci. Ajde da se prisetimo ko to od vrhunskih tenisera poslednjih godina nije igrao mesecima, pa i skoro godinu dana. Nadal je vise puta bio povredjen mesecima, Federer je imao nekoliko pauza po nekoliko meseci a poslednju bas u vreme afere sa meldonijumom - povredio koleno dok kupao decu ili se setao u parku (ostace misterija), a u Majamiju naprasno dobio stomacni grip. Marej imao kobajagi operacije na kicmi, bas u vreme kad je mogao da igra 5 sati... Ne zaboravimo dasu im sponzori Nike, odnosno Adidas Mareju. Novak? Mozda bi i on bio "povredjen" mesecima da je bio pozitivan i da ima mocnpg sponzora. Ali ne, Novak je igrao i iznova i iznova bio testiran! Zakljucak: Novaka napadaju po principu Drz'te lopova, a u stvari jasno je ko sme da uzima nedozvoljene supstance (ne kazem da uzimaju, ali svakako imaju mogucnost da izbegnu kaznu).

Hero

pre 7 godina

Kakvo nepostovanje.

Najzalisnije je sto se nekim bednim mediokritetima daje prostor da truju.

Ovaj momak je najveci u istoriji. I prihvatite to. Tesko i bolno za vas u USA... ali istinito.

Svako meri svet po sebi samom tako i prevartska americka nacija. Nisu svi kao Armstrong.

Alex

pre 7 godina

Dobro, realno nije lako ako si najbolji sportista sveta da se ne upuštaš u polemike, i mora Nole nešto da prokomentariše, ali šta? Najlakše je reći, ne upuštaj se u rasprave... ali izgleda da će morati da zaćuti.
Nije im Novače lako. Kompleksi su to...

Dejo

pre 7 godina

Jednostavno Novak im bode oči i stalno nasrću i nasrtaće na njega. On je neki tamo iz Srbije I može sve da pobedjuje u najgospodskijem sportu na svetu. To Britima I Amerima mnogo, mnogo smeta. O tom stvarima je najbolji odgovoriti sa čuvenom "no comment"!

Novi Sad

pre 7 godina

@Beobrad, ne oni nisu Srbi, ali nije to samo sustina. U pitanju je cinjenica da Srbin mora uvek biti medju losim momcima, ako je u necemu dobar i da niti jedan od Srba ne moze istinski dobar biti. Zapadna probaganda. Oni koji ne pripadaju srpskoj naciji, a losi su, smatraju se izolovanim slucajevima. O tome je rec.

Навијач

pre 7 godina

Треба разумети да се вести пласирају с одређеним циљем. Или преносиш "суву" чињеницу, или је мало зачиниш, па нека тумачи како ко жели. Нека их, брате, тестирају и више пута дневно. Сви који се допингују треба да буду протерани из тениса, макар то биле и звезде као што су Ђоковић, Федерер и Надал. И Мари, ако је звезда. Победа мора бити чиста. Или допинг кажњавати ригорозно и неселективно, или га легализовати. Ја сам за прву опцију.

kvatro

pre 7 godina

Da li je u vase vreme zataskana doping afera sa Amstrogom i jos gomilom biciklista? Da. Da li je u vase vreme Spanski sud doneo odluku da se uniste svi uzorci sportista iz poznate sportske klinike i tako sve zataska? Da. Sta ste vi kao predsednik doping agencije uradili? Nista. Kako se onda gospodine Paund usudjujete da ista komentarisete.

Mito

pre 7 godina

Lepo Britanci, šta je sledeće da ubijete Noleta kao što su Nemci povredili Moniku da bi Štefi Graf bila prva. Marej nije za to da bude broj 1, jer njega blokira psiha. Vekovima vi Englezi ubijate Škote u glavu, a sada hoćete da Škot u vašem interesu ima pobednički mentalitet.

Pako zver

pre 7 godina

To je taj smrdljivi zapad i njihove vrednosti u koji nas uteruje sadasnja vlast,vidi se da "obozavaju Srbe",naravno samo kao robove!!!
Iza svega stoje glupi Mari i lukavi Federer,koji se pokvareno pritajio,a najvise radi da Nole " padne"!!!
Noletu savetujem da ih ignorise i ne daje nikakve izjave,a inat mu ne treba,jer je i bez njega za klasu bolji od svih,pa jos SRBIN!!!!!!!!!!!!!

grga pitic

pre 7 godina

Ja sam od skoro, poceo da koristim gluten i tonus hleb,i verujte mi trcim kao panter.Evo pripremam se za Rio,hocu da pobedim Bolta !

Ljube

pre 7 godina

Спортисти се доказују на терену. ВЕДА врши допинг контролу.Чист је онај ко је чист. Позитиван је онај ко је позитиван. Све остало је прљава политика.

Madjo

pre 7 godina

Krivo je Mareju što nikada neće biti broj jedan, pa pokušava da izdejstvuje suspenziju Novaka, kako bi izašao iz njegove sjenke. Ali vratiće se njemu to, neće ovo moći da mu prođe glatko.

Beograđanin

pre 7 godina

Dovoljno da te destabilizuju,da ne možeš da razmišljaš o tenisu i narednim mečevima,ne daj se nole,izdržaćeš ove britanske experte za spletke!

Deki

pre 7 godina

Nole ne treba da se obazire na sve ovo,ne hrane se svi isto, nemaju svi isto urejen život,istu devojku- ženu, zdrave roditelje, ne treniraju isto, istu genetiku. A svako može da piše šta hoće.

Orion

pre 7 godina

Mari Nikad nece biti prvi. Nikad.

Imao je srecu da igra u Novakovoj eri i to mu je odredilo limite.

Moze da se tesi da je to zato sto se bolji od njega dopinguju ... ako mu je lakse tako...

Da se Novak moze srusiti kondicijom davno bi to neko to pre Marija uspeo. State of mind

lex speciallis

pre 7 godina

Najbolje da Novak uopste vise ne govori na ovu temu, mislim da se i Beker besan istracao,nije uopste trebalo da se ogalsava, posle 1. izjave Marija, jer ispada u njihovim ocima "a ha prepozno se", a to su hteli i da izazovu. Drugo mozda hitno da nadje ili slusa savetnika za medije, i o ovoj temi samo ako ga pitaju kratko i jasno, tipa "protiv sam dopinga, pojte testiranja i to je to". Na kraju u slucaju teksta Vasington posta gde ga ne optuzuju ali postoji jasna aluzija da koristi doping popu Armstronga(lice im izjave), da pripreti kao Nadal ozbiljnim tuzbama za slicne stvari, pa nek pisu, do mile volje. I nema tu mrziteljskog stava pre Novaku, u pitanju su samo velike pare, NIKE, zatim veliki turniri, smeta im toliko dugo kao br 1.,zbog novca najvise.Mislim da su se ove godine opasno nameracili, pitanje posle Sarapove ko je sledeci, pa bih(nisam paranoican) pazio sta i gde jedem da sam na Novakovom mestu,jer sam spreman na sve, a Marej..pa sami ste izvukli njegovu izjavu svaka cast-o njemu nista necu da pisem.

Mats

pre 7 godina

https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_tennis_match_records

Pa nije samo Novak imao duge meceve. Sto mi uvek mislimo da se na Novaka misli, kadse prica o dopingu? Pa nije ni ovaj glupson sto je napisao clanak rekao da se Novak dopinguje, nego da ima glup stav prema dopingu, isti stav kao i bivsi broj jedan i glavna zvezda biciklizma Armstrong. A da je Noletov stav glup, glup je. U SVAKOM sportu ima dopinga, tako i u tenisu.

suki

pre 7 godina

Novaku treba sposobnija osoba (Public relation) koja mu kaze kako davati izjave. Vrlo je nespretno reci "dok nam se ne dokaze mi smo cisti" jer to nekim usima zvuci kao "uzimamo ali ajde dokazite nam ako mozete!". Mnogo bi pametnije bilo reci kako on vjeruje da je sport cist, a da i doping agencija radi svoj posao...

Deki

pre 7 godina

Nole ne treba da se obazire na sve ovo,ne hrane se svi isto, nemaju svi isto urejen život,istu devojku- ženu, zdrave roditelje, ne treniraju isto, istu genetiku. A svako može da piše šta hoće.

Su4ever

pre 7 godina

Naravno da ima dopinga... Svi se dopinguju... Samo je pitanje ko ima koliko novca, jer oni najbogatiji uvek kupuju savremena sredstva za koja nema reagensa... Svi vrhunski sportisti se dopinguju, od fudbalera, tenisera... pa do strelaca i igraca snukera!

kimiko

pre 7 godina

Cudan tekst.Zamerate Endiju da je licemeran zato sto je promenio misljenje!?
Vekovi su doneli mnogo mudrosti i pametnih knjiga,ali ovo je mozda neki novi pravac u filozofiji.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Nole ako je pametan neće se uopšte upuštati u polemike i bolje da ništa ne komentariše, jer samo jedna pogrešna reč može skupo da ga košta. Nije lako biti Srbin a najbolji na svetu. To njima nikako ne odgovara i mašinerija zapadne propagande radi na tome da ga diskredituje.

ledzend

pre 7 godina

o dopingu svi mogu da pricaju kad isti bude uveden za americke "supersportiste" na olimpijadi,a ne da pljuju celom svetu u lice i da ih boli uvo,vrhunac licemerja,a Nole moze da odgovori citatom legendarnog Duleta:"Pobeda majke prirode nad farmacijom"...

pejo

pre 7 godina

Endi, mnogo si jadan, kao i svi ostali Britanci koji su toliko ljubomorni na našeg Nola. Samo se nadam da mu neće nešto namestiti do kraja karijere.

pejo

pre 7 godina

Endi, mnogo si jadan, kao i svi ostali Britanci koji su toliko ljubomorni na našeg Nola. Samo se nadam da mu neće nešto namestiti do kraja karijere.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Nole ako je pametan neće se uopšte upuštati u polemike i bolje da ništa ne komentariše, jer samo jedna pogrešna reč može skupo da ga košta. Nije lako biti Srbin a najbolji na svetu. To njima nikako ne odgovara i mašinerija zapadne propagande radi na tome da ga diskredituje.

ledzend

pre 7 godina

o dopingu svi mogu da pricaju kad isti bude uveden za americke "supersportiste" na olimpijadi,a ne da pljuju celom svetu u lice i da ih boli uvo,vrhunac licemerja,a Nole moze da odgovori citatom legendarnog Duleta:"Pobeda majke prirode nad farmacijom"...

Djordje

pre 7 godina

Ja se iskreno plašim da Novaku neko ne namesti nešto, mora da pazi šta jede i da ima ljude od poverenja oko njega, majke mi ovo nije verovati nikom više, da sam na njegovom mestu plašio bi se i da neko iz stručnog štaba ne primi neki mito, jedino neki naš čovek da mu sprema klopu, znam da možda idem u krajnost al ovo je strašno koliko pokušavaju da ga poremete

Mito

pre 7 godina

Lepo Britanci, šta je sledeće da ubijete Noleta kao što su Nemci povredili Moniku da bi Štefi Graf bila prva. Marej nije za to da bude broj 1, jer njega blokira psiha. Vekovima vi Englezi ubijate Škote u glavu, a sada hoćete da Škot u vašem interesu ima pobednički mentalitet.

Dragan

pre 7 godina

Evo, da vam ja kažem. Ne bojte se, neće mu namestiti doping aferu. Nije logično posle svih ovih priča. Pokušavaće psihički da ga destabilizuju neuvažavanjem njega kao šampiona i broja 1. Biće tekstova kao što je ovaj u WP, biće smicalica na turnirima, čudnih sudijskih odluka, opomena za prekoračenje vremena, itd. Pritisak će se povećavati kako se bude približavao brojci od 17 GS. I to će ga kao Srbina samo još više motivisati da postane najbolji u istoriji belog sporta. I to će se na kraju i desiti.

marej

pre 7 godina

Velika Britanija

Olimpijske igre 1992 - 20 medalja
Olimpijske igre 1996 - 15 medalja (1 zlatna)
Olimpijske igre 2000 - 28 medalja
Olimpijske igre 2004 - 30 medalja
Olimpijske igre 2008 - 47 medalja
Olimpijske igre 2012 - 65 (29 zlatnih)

Najveci broj medalja i najveci napredak - biciklizam, veslanje i atletika, sportovi koji pre svega zahtevaju izdrzljivost...bas cudno.

veliki strumf

pre 7 godina

Marej je i sam izjavio da se doping prikriva tako sto se neko, a narocito vrhunski igrac "povredi" i povuce na nekoliko meseci. Ajde da se prisetimo ko to od vrhunskih tenisera poslednjih godina nije igrao mesecima, pa i skoro godinu dana. Nadal je vise puta bio povredjen mesecima, Federer je imao nekoliko pauza po nekoliko meseci a poslednju bas u vreme afere sa meldonijumom - povredio koleno dok kupao decu ili se setao u parku (ostace misterija), a u Majamiju naprasno dobio stomacni grip. Marej imao kobajagi operacije na kicmi, bas u vreme kad je mogao da igra 5 sati... Ne zaboravimo dasu im sponzori Nike, odnosno Adidas Mareju. Novak? Mozda bi i on bio "povredjen" mesecima da je bio pozitivan i da ima mocnpg sponzora. Ali ne, Novak je igrao i iznova i iznova bio testiran! Zakljucak: Novaka napadaju po principu Drz'te lopova, a u stvari jasno je ko sme da uzima nedozvoljene supstance (ne kazem da uzimaju, ali svakako imaju mogucnost da izbegnu kaznu).

Glas Srbije

pre 7 godina

Naravno, kad Novak ne pokazuje znake umora onda se dopinguje a kad pokaze onda se pretvara. Joj od vas Britanaca zaista nema veceg sljama.

Ranzo Humanitarac

pre 7 godina

Nole MOLIM TE lepo presavij tabak i tuži ih, pa onda lepo javno kad dobiješ ček u humanitarne svrhe. I još im se lepo zahvali što svojim glupostima hrane gladnu decu i zamoli ih da tako nastave. Gamad jedna grozna.

Darko

pre 7 godina

Oni jednostavno neznaju sta ce sa njim,ne mogu podnijeti da tamo neki Novak pa jos iz Srbije drma tenisom i ide ka tituli najboljeg tenisera u istoriji, dok njihovi ljubimci kao Marej , F/P/ederer i mnogi drugi kupe one tanjire sa najvecih turnira. U ovu grupu ne ubrajam Nadala jer je po meni on medju najpostenijim teniserima i nije mu tesko priznati Novakovu dominaciju. Mene je samo strah da mu taj truli zapad ne napakuje doping i onda kaze, evo mis smo i govorili da se on dopinguje. Zato ,veliki oprez Novace.

Colt

pre 7 godina

Pa zar vi jadnici mislite da se najveci kog je imala ova igra moze srusiti tako?

Ne moze. Ako neki teniser ne uspe reketom, tesko cete vi tim lazima i nebulozama. Nikad.

Napred, Nole !

kvatro

pre 7 godina

Da li je u vase vreme zataskana doping afera sa Amstrogom i jos gomilom biciklista? Da. Da li je u vase vreme Spanski sud doneo odluku da se uniste svi uzorci sportista iz poznate sportske klinike i tako sve zataska? Da. Sta ste vi kao predsednik doping agencije uradili? Nista. Kako se onda gospodine Paund usudjujete da ista komentarisete.

Z

pre 7 godina

Koji god mec da sam gledao od 5-6 sati, a gledao sam ih dosta kao i vecina Vas, jasno se uvek videlo da su momci (ko god igrao) na ivici da se sruse i znaci umora su uvek dobro vidljivi. Sta prica ovaj covek. To sto on gundja kada gubi i nije mentalno sazreo pa to utice na njegovu igru, to je njegov problem. Gadjati se pretpostavkama je skroz amaterski. Ako ja ne mogu maraton da istrcim, a masa njih koji su spremniji od mene mogu, to znaci da nisam dovoljno spreman, a ne nuzno da su ostali dopingovani.

RexLex

pre 7 godina

Britanci su Đokoviću nudili pasoš i da igra pod njihom zastavom, što je ovaj glatko odbio. Dalje, Nike nie sretan što je Doković sa projektovanog večnog trećeg mesta potisnuo njegove pulene i dospeo na granitno prvo. Dalje, Đoković naprosto njije, što bi Laloši kaz'li "njin" on je svoj i naš. Sve ovo kada se pomeša, dobije se "ničim izazvana" agresija na Novaka.

nine

pre 7 godina

Pa vi definitivno niste normalni. Pa na balkanu žive normalni, zdravi ljudi. Genetska preddispozicija je snaga, mudrost i izdržljivost. Đoković je potomak tih i takvih ljudi. Njegov glavni doping je porodica, ljubav prema svojoj naciji i Srpski inat.

prevrtanje istine

pre 7 godina

Sta bre prica ovaj?! Predsednik antidoping asocijacije izjavljuje kako je TO (doping) dublje rasprostranjeno nego sto bilo ko misli?! Kakva neprofesionalna izjava, treba ga suspendovati!

vegas

pre 7 godina

Novak je dopingovan sa 11 Gren slemova, 28 Mastersa, 200 nedelja na prvom mestu ATP liste, problem je sto su sve navedeno Britanci zamisljali uz ime Endija Marija. Posto se to nije desilo, ajde da pobedimo Novaka van terena. Nadam se samo da mu ne spremaju Monikin scenario.

Boxy

pre 7 godina

Izjava Andy Murrey-a je postigla cilj. Krenulo se u lov na veštice. Pošto je Nadal skoro javno rekao da će tužiti sve one koji ga optužuju za doping, sad niko ne sme otvoreno da ga napada. Novakova izjava u kojoj se zaštitnički poneo prema teniserima i tenisu u odnosu na doping je bila odličan povod da krenu na njega. Naravno, svemu je doprineo i Becker svojom izjavom na istu temu. Novinar Guardijana je u svom tekstu odlično primetio kako je Andy pre nekoliko godina imao sasvim dijametralan stav po pitanju dopinga. Ni to nije čudno. Andy je pored Novaka i Federera sada dobio i povratnika Nadala kao ozbiljnog takmaca, i frustracije su počele da izlaze. Jasno mu je da će jako teško, ako i ikako, moći doći na prvo mesto ATP liste, kao što će mu vrlo teško biti i da osvoji još neki GS turnir. Ako je Nadal godinama mogao da se nosi sa optužbama koje se impliciraju Novako, Novak će moći još boolje. Naravno da to neće biti ni malo lako, ali ako Novak konačno osvoji svoj prvi Rolan Garos, stvar se naglavačke okreće u njegovu korist i onda tek kreće dominacija. Prema tome, ne treba se previše uzbudjivati. Britanski novinari će, kao i do sad, na sve načine pokušati da poguraju svog ljubimca, ali mislim da mu time prave samo medvedju uslugu.Čovek se puno teže nosi sa pritiskom nego gore pomenuti takmaci, i to je njegov usud. Nakon onog WD i OI koje je osvojio, on se vratio u gubitnički mentalitet i biće jako teško da se iz njega izvuče. Na Novaku je da ga prvom sledećom prilikom spusti

Moler

pre 7 godina

Psi laju a karavani prolaze. Marej je bio i ostao kukavica, sto se najbolje videlo na primeru skotskog referenduma. Nole treba samo da im pokaze srednji prst kad ga pitaju za neki izjavu u buducnosti.

Zvezdara

pre 7 godina

Novak vodi skoro monaški život. Toliko odricanja , od hrane , pića , izlazaka, druženja, luksuza i ko zna čega sve. Novak puno čita , radi na sebi , svakog dana preispituje sebe. Svaki minut njegovog života je podređen tenisu. Kada Mary bude shvatio da nije samo važno da udaraš loptu na treningu satima i da se znojiš (to je potreban uslaov ali nije dovoljan) onda će biti i bolji teniser. Na njegovu žalost nikada neće spoznati suštinu Novakovog uspeha u tenisu. Tenis je jedan od retkih sportova gde je važnije imati jaču psiho nego telo.

alo

pre 7 godina

Alo bre, BIVSI direktor antidoping agencije???Jel on bio direktor u vreme Armstronga, pa sad vadi fleke jer tada nije nista uradio?Mislim, njegovo misljenje je bitno kao i misljenje baba sere...Ali napadi na NOVAKA se nastavljaju i to u vidu mentalnog pritiska ne bi li ga destabilizovali i bice sve jaci i jaci jer ne mogu drugacije da ga poremete, da imaju nesto to bi odavno sa najvecim zadovoljstvom iskoristili ali ocigledno nemaju.Tako da, psi laju karavani prolaze...Izdrzi NOVACE i uzmi sve sto mozes a oni ce se udaviti u sopstvenom zlu.....

Ljube

pre 7 godina

Спортисти се доказују на терену. ВЕДА врши допинг контролу.Чист је онај ко је чист. Позитиван је онај ко је позитиван. Све остало је прљава политика.

Arthur Dent

pre 7 godina

Gledati anglosaksonce kako pjene, osjetiti njihov prezir i nemoc, NEPROCJENJIVO. Za sve ostalo tu je 'ladno pivo i kuliranje. Hezaah! :)

Jole

pre 7 godina

„Da, to je Lens Armstrong pristup. ’Nisam nikada bio pozitivan i zbog toga sam čist’. Ne znam sta su ocekivali da im kaze, i sta je tu sporno. Mozda je trebao reci da ima dopinga, i da se mnogi dopinguju. Kako bi na to reagovali? Da li bi im to bio pravilan pristup? Najvaznije je da Nole ne reaguje na te provokacije. Mogu samo da ga mrze, kompleksi su cudo.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Ovo je malo reci skandalozno i jako, jako opasno! Masinerija se polako pokrece i užasno se bojim ishoda! Uopšte nije bitno sta je istina - stvara se javno mnjenje koje ce biti ubedjeno da se Novak dopinguje...Sve sto bude rekao bice izokrenuto... Sada mu treba PR "dream team"! Srecno Nole!

suki

pre 7 godina

Novaku treba sposobnija osoba (Public relation) koja mu kaze kako davati izjave. Vrlo je nespretno reci "dok nam se ne dokaze mi smo cisti" jer to nekim usima zvuci kao "uzimamo ali ajde dokazite nam ako mozete!". Mnogo bi pametnije bilo reci kako on vjeruje da je sport cist, a da i doping agencija radi svoj posao...

James

pre 7 godina

Zaprepascuje kolicina komentara tipa "nebeski narod, zavera protiv srba" ja ne znam sta je s vama ljudi ?? Ok dok se ne dokaze da je neko koristio doping nije u redu da se napada, ali NIKO tu nije cist NIKO ! Pogotovo ne ovi u vrhu , ali verujte u sta hocete pa i da vanzemaljci kuju zaveru protiv srba meni je svejedno to je vasa zatucanost

Laki

pre 7 godina

Moj savet Novaku:
Ignorisati Marija i njegovo nesuvislo kukumakanje i zabrinutost za sve i svašta (doping,Novakovu izjavu o nagradama u ženskom tenisu......).
Ignorisati i prestati na neodređeno vreme davanje intervjua CNN -u i ostalim tv kućama koje očigledno nisu fer i otvoreno priželjkuju njegov krah.
IGNORIŠI IH !!!!
To je jedini jezik koji oni razumeju i ostavi ih da trabunjaju sami sa sobom.

Milan

pre 7 godina

Nadam se da su i sam Nole, a i svi oko njega koji ga pripremaju za ovo što radi, više nego svesni da su verovatno neki "moćni" likovi u svetu zaključili da tamo neki momak iz Srbije ima realne šanse i mogućnosti da obori sve trenutno važeće rekorde u tenisu (uključujući i Federera), pa su krenuli sa vrlo ružnim napadima na Noleta računajući da bi to mogao biti način da ga izbace iz ravnoteže i da konačno počne da gubi. Za sve što čovek kaže u poslednje vreme nađe se neki (verovatno dobro za to plaćen) pametnjaković koji konstruiše razne mogućnosti, a onda se odmah za to uhvati spremna ekipa da nastavi sa celom pričom. Ne znam da li je to dopušteno u svetu tenisa, ali voleo bih da Nole prestane da priča sa "njima" o bilo čemu što nije čisto sportski komentar. I naravno, da ne dozvoli da ga bilo šta od svega ovoga poremeti i da nastavi da gazi...

Boban

pre 7 godina

Novak je car,da neku levu izjavu ovi se prime pa počnu da pišu svašta da analiziraju i slično,u među vremenu Nolu proradi srpski inat odere im njihove favorite i opet jovo nanovo. Zato Nole svaka čast za taktiku.

Рико

pre 7 godina

Кад неко изјави да се Надал допинговао онда је управу, а кад неко изјави то за Новака онда није управу?

Hero

pre 7 godina

Kakvo nepostovanje.

Najzalisnije je sto se nekim bednim mediokritetima daje prostor da truju.

Ovaj momak je najveci u istoriji. I prihvatite to. Tesko i bolno za vas u USA... ali istinito.

Svako meri svet po sebi samom tako i prevartska americka nacija. Nisu svi kao Armstrong.

Veljko Marinkovic

pre 7 godina

Logicno je da covek sumnja.
Ko se bavio sportom zna da je prakticno nemoguce biti toliko fizicki spreman koliko je jedan igrac.Covek " leti" po terenu,sve stize,sve vraca,i plus ima snage da skace i vristi kada osvoji poen.I sta je najbolje, nije zadihan posle toga,kao da je izasao u setnju.
A posle par dana,ne moze da se prepozna,gubi od nekih " levaka"!
Nije nego.
Onda pauza od par meseci zbog navodne povrede,a onda se pojavi spremniji nego ikad,u formi kakvoj nikad nije bio u zivotu.
I evo ga sada opet,leti po terenu,razbija sve redom!?
A dve godine nije mogao kera sepavog da dobije?
I sada je odjednom nasao formu( mozda dobitnu formulu)?
Taj igrac mi bode oci,ostali ne.
Djokovica su predugi mecevi i nedostatak svezine kostaåi jos jedno 2,3 GS titule.
Prema tome,ako treba upirati prstom u nekoga- onda je to Nadal,a nikako Djokovic!
Nisu ga Francuzi bez razloga prozivali.Gde ima dima i vatre!

Dragana

pre 7 godina

Za mnoge sportiste se pričalo,priča se i pričaće se da koriste nedozvoljena sredstva.Što se tiče tenisa godinama svi upiru prst u Nadala,čak ga je i Pilić direktno optuživao.Pa nedavno je bivša francuska ministarka rekla da je Nadal bio dopingovan a da se to zataškavalo.Naravno,nije iznela nikakve dokaze.Govorkanja će uvek biti.Kad može da se optužuje Nadal zašto ne bi mogao Novak ili bilo ko drugi.Nisam ostrašćena i jasno mi je da će se priča o dopingu uvek potezati s vremena na vreme.Pitanje je čiji tabor lansira priče o dopingu Nadala a čiji o dopingu Novaka.Biće da su neke dve struje suprotstavljene.Zašto bi ovo bio napad na Novaka a kada se svašta piše o Nadalu nije napad,mnogi komentatori ovde kažu da su optužbe na račun Nadala tačne.Onda se nemojte ljutiti ako neko u svetu čitajući ovakve vesti poveruje da je istina i za Novaka.A ja kažem svako je nevin dok se ne dokaže da je kriv.

Marko

pre 7 godina

Ne mogu da se pomirr sa tim da je neko iz male i bedne Srbije dosao i dominira u njihovom gospodskom sportu. Ali sta jadnici mogu drugo da rade nego da se nerviraju.

Prota Mateja

pre 7 godina

Endi je jedan pakosan i zavidljiv tip a britanska štampa je posebno odvratna. E sad problem je što je veliki broj Srba opčinjen Brtancima i misli da su oni neka klasa a u stvari su jako podmukli i licemerni, možda više nego bilo ko drugi.

VUK

pre 7 godina

da li je doping i konzumiranje piva? Juče smo smlatili gajbu pre basketa! Nisam mogao ništa da pogodim.Znači da taj doping stvarno šteti. Izgubili smo.. i pukli i roštilj i pivo..stop dopingu!

Simon

pre 7 godina

Занимљиво је да је текст у В. П. објављен само неколико дана пошто је Новак на ЦНН-у говорио о бомбардовању Србије и његовом инату који је новинара Андерсон Купера оставио "без текста". Ово је најобичнија одмазда за његову изјаву која се није допала америчком "естаблишменту".

whynott

pre 7 godina

Zasto Novak ne izadje i kaze nesto slicno kao vi u komentarima; "odvratno je to sto prica Marej", "samo mi podizete inat", "ovo je hajka protiv mene", "smeta vam jer sam Srbin"... Zasto to on licno ne kaze?

Ratko

pre 7 godina

Samo rokajte! Što više ovakih tekstova i Novak je sve jači! A mi ga sve više volimo. Trebalo bi samo Beker da daje odgovore na ovako glupe tekstove.

бт

pre 7 godina

Није случајно што се баш сада покреће питање допинга јер Новак прети да одузме славу Федереру и Надалу. Зато Новак мора бити много опрезнији када даје изјаве јер, као што амерички полицајци кажу приликом хапшења "све што изјавиш може и биће употребљено против тебе...". Све велике звезде због тога имају људе за односе са јавношћу и сва комуникација иде само преко њих а звезде могу само да усликају. Када то схвати олакшаће себи многе ствари.

dragana

pre 7 godina

Svi znamo kako je prosla Monika Seles kada je postala bolja od Stefi Graf.Noz u ledja,nije htela da promeni drzavljanstvo Jugoslavije u sred najvece hajke Zapada na nas.I Novak ugrozava Federera i Nadala,jos mu je i sponzor Uniclo a ne NIKe,Adidas,Puma,Reebook itd.Jos ce tu svasta da bude ove zveri ne odustaju nikad a ocigledno su resili da ga srede,mozda je zato svesno i izgubio u prvom kolu poslednjeg turnira,ali ne oni nastavljaju.Drz se Nole.

antiDebil

pre 7 godina

Armstrong je kriminalac, kabadahija, olos koji je pretio kolegama, novinarima, prijateljima, svemu i svakome ko ga je optuzivao za doping, mnogima je zagorcavao zivote i upropastio karijere verujem kada bi pitali Grega Lemonda o njemu da bi imao sta da kaze. O njemu postoje gomila dokumentarnih filmova, snimaka, igranih filmova, emisija i svega ostalog, malo je potrebno da se sve to pogleda i da se shvati o kakvom se banditu radi i TO uporedjivati sa Novakom Djokovicem moze samo da uradi bolesni um i ljudi bez mozga i ikakvog srama! Mozda zele da prikriju pricu o njihovoj verziji dr Fuentesa, verovatno ce izjaviti kako je on izmedju ostalih saradjivao i sa britanskim teniserima a onda ce tek tako, nehajno, spaliti sve dokaze i unistiti uzorke !
Beker je i angazovan zbog ovakvih prljavih rabota, ne sumnjam da ce dobro obaviti svoj posao i bolje je sto se ovo desava vise od mesec dana pre pocetka RG !

JovanWB

pre 7 godina

Samo jedno zameram Novaku. Zameram mu sto nema ozbikjnog PR agenta ili nekoliko njjh. Njihov posao bi bio daxmu odmeravaju medijske istupe, kao i da prate svaki napis o njemu. I naprave listu medija za koje nece davati izjave. i traziti naknadu za spominianje njegovog imena. uz to i ozbiljan advokatski tim. Ziveli !

milan

pre 7 godina

Mister Paunda vaš zemljak Amstrong je ševao čitav svet i vi koji ste onda bili zaduženi za takve niste ni prstom mrdnuli da bi pokazali vašu brigu i bojazan šta vaš zemljak radi a sada ste "stručnjak" i poredite dva potpuno različita karaktera i poredite osobe koje nemaju ama baš nikakve sličnosti.

Ukljucite mozak

pre 7 godina

Da li zaista mislite da se neko od vrhunskih 100 ne dopinguje?
Nema sanse da ne. Ssda je pitanje prakse nacina i toga sta odgovara u kom trenutku kada ce da ptegnu taj argument u ucenjivanju i zasto jer SVI u svim profesionalnim sportovima to rade. Budale samo mogu da se loze na sport kao da je to nesto casno.
Umesto da novac se preusmeri ka fakuktetima i istrazivackim centrima nasa vlada preusmerava na sport. Ne zato sto je on koristan, sigurno ne zato. Vec se lakse krade iz sporta. Plus oduzima se novac od obrazovanja pa se jos lakse vlada i uzima vise (kratkorocno naravno, da ej obrnuto imali bi desetak puta veci budzet i mogli bi 3X vise da kradu a da se primeti mnogo manje).
Da korist je zbog budala organizaciaj navijaca, imas mini neoficijlnu vojsku koju mozes ad regrutujes da napadnes politicke neistomisljenike.
Pa pogledajte sve nase mafijase svi su u nekom sportu. Pelevic na primer francuska mafijaska veza + kikboks savez. Pa gde ce da regrutuje reketase Arkanov covek nego u "casnom" sportu.

Alex

pre 7 godina

Dobro, realno nije lako ako si najbolji sportista sveta da se ne upuštaš u polemike, i mora Nole nešto da prokomentariše, ali šta? Najlakše je reći, ne upuštaj se u rasprave... ali izgleda da će morati da zaćuti.
Nije im Novače lako. Kompleksi su to...

kimiko

pre 7 godina

Cudan tekst.Zamerate Endiju da je licemeran zato sto je promenio misljenje!?
Vekovi su doneli mnogo mudrosti i pametnih knjiga,ali ovo je mozda neki novi pravac u filozofiji.

ja

pre 7 godina

Pa ko je terao njega i Bekera da napadaju Mareja i pricaju kako u tenisu nema dopinga!?
Nista nije netacno u ovim izjavama bivseg direktora i novinara. Novak bukvalno daje izjave kakve je davao Armstrong. Zasto, to ce se videti.
A zanima me otkud sad ovi licemerni Novakovi botovi promenise misljenje? Do juce su pricali kako se svi dopinguju, sad kazu da se ne dopinguju i da je Novak u pravu?

Beograđanin

pre 7 godina

Dovoljno da te destabilizuju,da ne možeš da razmišljaš o tenisu i narednim mečevima,ne daj se nole,izdržaćeš ove britanske experte za spletke!

Sportista

pre 7 godina

Isto je strasno sto WADA menja pravila i brise Melodonijum sa liste! Zasto doping kuca to ne objasni??? Provereno 100% jer sam sa saigracima radio kontrolu i to nam receno pre 10 dana.

Miki

pre 7 godina

Vidim da izvesni "ames" i mnogi drugi ne shvataju poentu cele priče i ogromnu želju pre svega Britanaca, da Noletu naude po svaku cenu. Taj "ames", čak ove pametne ljude, uključujući i selektora reprezentacije Bogdana Obradovića, koji je o tome govorio sinoć u "Ćirilici" kod M. Marića, koji, za razliku od "amesa", vrlo dobro znaju o čemu se radi. Dakle taj "ames" sve njih naziva zatucanima. Pošto zatucan znači isto što i glup ili pileća pamet, ja tom "amesu" poručujem da mu je pamet baš na nivou pileće.Neverovatno je što budale pišu o Novaku, a još je neverovatnije da vi to objavljujete. Moj komentar verovatno nećete objaviti, jer sam umesto zatucan upotrebio pravu reč, GLUP.

utisak

pre 7 godina

Tako su i Francuzi optuzivali Nadala . Ima dokumentarac o Nadalu . Tako je bilo dok je Nadal bio broj 1 i osvajao GS . Normalno da sumnjaju i na Novaka . I ako dokumentarac naprave , to je kao Nadalu , nije protiv Srbije nego protiv broja 1 u tenisu .

Pako zver

pre 7 godina

To je taj smrdljivi zapad i njihove vrednosti u koji nas uteruje sadasnja vlast,vidi se da "obozavaju Srbe",naravno samo kao robove!!!
Iza svega stoje glupi Mari i lukavi Federer,koji se pokvareno pritajio,a najvise radi da Nole " padne"!!!
Noletu savetujem da ih ignorise i ne daje nikakve izjave,a inat mu ne treba,jer je i bez njega za klasu bolji od svih,pa jos SRBIN!!!!!!!!!!!!!

Dag Kristi

pre 7 godina

@Zigzag
Sta je "tocno",ono prvo ili drugo?U svakom slucaju,nebitno,tvoje misljenje mi je bitno koliko i izbori na Madagaskaru.Idi slusaj Tompsona!

Orion

pre 7 godina

Mari Nikad nece biti prvi. Nikad.

Imao je srecu da igra u Novakovoj eri i to mu je odredilo limite.

Moze da se tesi da je to zato sto se bolji od njega dopinguju ... ako mu je lakse tako...

Da se Novak moze srusiti kondicijom davno bi to neko to pre Marija uspeo. State of mind

Goran

pre 7 godina

"Kako njima objasniti ja Srpski gen nesto savrseno jos sto je ostalo na ovom svetu ...".

A tek što je gen nepismenosti jak ... a ono što ga čini još jačim je to što obično ide i uz gen samoumišljenosti, neobrazovanosti i uz gen šovinizma. Zajedno čine jedan neuništiv spoj.

Kodjak

pre 7 godina

Nadjite u Guardianu clanak o ovoj prici gde se Andy naziva Batmanom i Crusaderom a Novak diplomatom. znaci prica je osmiskjena i polako se razvija, kao eto Andy je u borbi za prava zena, pa protiv dopinga, sledece je verovatno globalno zagrevanje, lov na kitove ( to ako Kei osvoji neki GS) i sl. Cudi me da je Novak za sada samo Diplomata, da ga ne nazvase Jokerom, samo cekam ko ce biti Robin....

Str8KillaNoFilla

pre 7 godina

Alooo bre, marej pomenuo novaka nije, sam se ubacio u pricu kad je izjavio da u tenisu nema dopinga!!! Svi vi sto se osecate prozvano i odma skacete u odbrani svetitelja novaka zapitajte se... Zasto??? Zato sto gluten prica ne pije vodu.

drago

pre 7 godina

Svi su u krivu samo Djokovic je upravu.
Covjek 'ladno izjavi nema dopinga u tenisu nakon sto padne jedna od najboljih tenisacica.
"Cist sam dok me se ne uhvati"...da bas tako govore varalice.

maks

pre 7 godina

od bolesne ljubomore ne znaju sta ce. Mislili su da ce Nole vrlo brzo pasti ali kao sto jedan decko napisa' ovde videli su da je djavo odneo salu.
Zamolio bih komentatore koji ce Boze zdravlja jos 5-6 godina prenositi Novakova finala da zvizdanje novaku nama ne plasiraju u fazonu "oni zvizde zato sto vole slabije" itd itd.
To su najvece gluposti u galaksiji! Novaku zvizde zato sto je srbin!

šetač

pre 7 godina

Stvar uopšte nije naivna. Sva sreća pa je Nole mentalna gromada, dokazano više puta. Sva sreća da kapira kako stvari funkcionišu pa je angažovao Bekera ima PR službu koja za sada odlično radi posao. Drže se junače na terenu a kako stvari stoje i van njega. PS još sam više sada siguran da je dao Wimbledon 2012, uništili bi ga da je bilo drugačije.

lex speciallis

pre 7 godina

Najbolje da Novak uopste vise ne govori na ovu temu, mislim da se i Beker besan istracao,nije uopste trebalo da se ogalsava, posle 1. izjave Marija, jer ispada u njihovim ocima "a ha prepozno se", a to su hteli i da izazovu. Drugo mozda hitno da nadje ili slusa savetnika za medije, i o ovoj temi samo ako ga pitaju kratko i jasno, tipa "protiv sam dopinga, pojte testiranja i to je to". Na kraju u slucaju teksta Vasington posta gde ga ne optuzuju ali postoji jasna aluzija da koristi doping popu Armstronga(lice im izjave), da pripreti kao Nadal ozbiljnim tuzbama za slicne stvari, pa nek pisu, do mile volje. I nema tu mrziteljskog stava pre Novaku, u pitanju su samo velike pare, NIKE, zatim veliki turniri, smeta im toliko dugo kao br 1.,zbog novca najvise.Mislim da su se ove godine opasno nameracili, pitanje posle Sarapove ko je sledeci, pa bih(nisam paranoican) pazio sta i gde jedem da sam na Novakovom mestu,jer sam spreman na sve, a Marej..pa sami ste izvukli njegovu izjavu svaka cast-o njemu nista necu da pisem.

Men' one sve iste

pre 7 godina

Ma bole te uši, Nole. Samo čist obraz, i razvaljuj. I vodi računa, ginu da ti uvale doping aferu, ne da bi te prestigli, nego da bi ti ukaljali ime i opovrgli karijeru i sve što jesi.

Madjo

pre 7 godina

Krivo je Mareju što nikada neće biti broj jedan, pa pokušava da izdejstvuje suspenziju Novaka, kako bi izašao iz njegove sjenke. Ali vratiće se njemu to, neće ovo moći da mu prođe glatko.

Raca

pre 7 godina

Novače,sada ih sve iz inata pobeđuj isključivo u 2 i 3 seta i u maksimalno 2 do 3 sata po meču.
Čisto da ne gnjave više u vezi izdržljivosti.

mlekadzija

pre 7 godina

Jedino sto mogu da rade je da daju ovakve glupave izjave. A Na Novaku je da ih redom delje....P.S. da li neko zna (tacno) da li se pred ili tokom turnira od svih tenisera uzima uzorak za proveru ili samo od nekih?

100%

pre 7 godina

Ne slazem se sa komentarima tipa "mogu da mu pljunu pod prozor". Ovo sto citamo iz dana u dan nije slucajno i ocigledni su napadi sa raznih strana I nivoa. Djokovic je pametan decko i sigurno zna da mora da pazi i da se cuva namestaljki I podmetanja.

Навијач

pre 7 godina

Треба разумети да се вести пласирају с одређеним циљем. Или преносиш "суву" чињеницу, или је мало зачиниш, па нека тумачи како ко жели. Нека их, брате, тестирају и више пута дневно. Сви који се допингују треба да буду протерани из тениса, макар то биле и звезде као што су Ђоковић, Федерер и Надал. И Мари, ако је звезда. Победа мора бити чиста. Или допинг кажњавати ригорозно и неселективно, или га легализовати. Ја сам за прву опцију.

Su4ever

pre 7 godina

Naravno da ima dopinga... Svi se dopinguju... Samo je pitanje ko ima koliko novca, jer oni najbogatiji uvek kupuju savremena sredstva za koja nema reagensa... Svi vrhunski sportisti se dopinguju, od fudbalera, tenisera... pa do strelaca i igraca snukera!

Dragan

pre 7 godina

Ljudi, nemoj reci nikad nikad, ali, da je nas Nole drogiran, vec bi slavio dva-tri puta u Parizu. Pogledajte snimke. Dobro se secam nastupa protiv Wavrinke, da je bilo malo nesto na tome oduvao bi ga on. Smirite se.

Cane

pre 7 godina

Novace ti verujes u prijateljstvo i iskrenos , zar ne vidis patologiju u Endiju jer ON I NJEGOVI SUNARODNICI misle da on treba da zauzme tvoje mesto. Cuvaj se , opasni su mogu svasta da urade da se sklone, a ti ne deli pravdu i ne mesaj se vec gledaj sebe . Opameti se .

a s roma nikšić

pre 7 godina

Čika Mari br.2 je nišanio br.1 cijelo vrijeme.Mislio je skinuće Novaka sa br.1 kad tad na neki način. Ali, povratkom Nadala na visoki nivo njegovi snovi postaju neostvarivi i zato je Nadal najveći prijatelj Novaka na ATP-u a ne kum Edi i zato je Endi promijenio stav i mišljenje.Na Nadala je Murray najviše mislio u izjavama a u Monte Carlu je shvatio da ne može biti br.1 ako nešto ne „izboksuje“.Nečiji organizam vapi za dopingom zbog načina građe,badnjavih noga,grčeva mišića,povređenih operisanih leđa,“paljenja na guranje“kakav je Murray-ev stil igre. Novak treba da se koncentiše samo na tenis.Forza Nole!Forza Roma!

Mats

pre 7 godina

https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_tennis_match_records

Pa nije samo Novak imao duge meceve. Sto mi uvek mislimo da se na Novaka misli, kadse prica o dopingu? Pa nije ni ovaj glupson sto je napisao clanak rekao da se Novak dopinguje, nego da ima glup stav prema dopingu, isti stav kao i bivsi broj jedan i glavna zvezda biciklizma Armstrong. A da je Noletov stav glup, glup je. U SVAKOM sportu ima dopinga, tako i u tenisu.

Nebojša

pre 7 godina

Ja stvarno do sada nisam nikada imao ništa protiv Mareja ali kad vidim ove napade i njegovo sasvim suprotno mišljenje od ovog trenutnog a i nije mu prvi put stvari će se promeniti sada će mi biti dvostruko draže kada ga počisti bilo ko ni ne mora Novak izgleda je novi moto Endi Mareja ako ne možeš na terenu onda probaj preko medija na kvarno jadno je to.

Vlada

pre 7 godina

Cudi me da je Novak za sada samo Diplomata, da ga ne nazvase Jokerom, samo cekam ko ce biti Robin....
(Kodjak, 22. april 2016 13:58)

Kako ko? Pa Soderling...

lex speciallis

pre 7 godina

Najbolje da Novak uopste vise ne govori na ovu temu, mislim da se i Beker besan istracao,nije uopste trebalo da se ogalsava, posle 1. izjave Marija, jer ispada u njihovim ocima "a ha prepozno se", a to su hteli i da izazovu. Drugo mozda hitno da nadje ili slusa savetnika za medije, i o ovoj temi samo ako ga pitaju kratko i jasno, tipa "protiv sam dopinga, pojte testiranja i to je to". Na kraju u slucaju teksta Vasington posta gde ga ne optuzuju ali postoji jasna aluzija da koristi doping popu Armstronga(lice im izjave), da pripreti kao Nadal ozbiljnim tuzbama za slicne stvari, pa nek pisu, do mile volje. I nema tu mrziteljskog stava pre Novaku, u pitanju su samo velike pare, NIKE, zatim veliki turniri, smeta im toliko dugo kao br 1.,zbog novca najvise.Mislim da su se ove godine opasno nameracili, pitanje posle Sarapove ko je sledeci, pa bih(nisam paranoican) pazio sta i gde jedem da sam na Novakovom mestu,jer sam spreman na sve, a Marej..pa sami ste izvukli njegovu izjavu svaka cast-o njemu nista necu da pisem.

Beobrad

pre 7 godina

S kojim pravom Djokovic tvrdi da nema dopinga u tenisu?
I zasto Marej nema pravo da promeni misljenje? Mozda mu 2013 niko nije bio sumnjiv, a sada neko jeste? Zasto je simptomaticno ciji novinar je preneo izjavu? Covek iz antidoping agencije nije Skot. Zanimljivo je da samo srpski mediji brane Djokovica. I zar nije malo cudno da je Djokovic jedini koji izricito tvrdi da nema dopinga?
Ko je njemu kriv. On i Beker su se nasli prozvani i jedini napali Mareja zbog njegove izjave. Sami su krivi.

SVK75

pre 7 godina

@beograd Nisu Srbi naravno ali su pali na doping testu.Kad god je neko "previše" dobar i superioran bez obzira na nacionalnost,kreću hajke...Ako mogu reći pogotovo ako je neko iz neke nazovi male države,u ovom slučaju Srbin...Novak mora da pazi i da proračuna svaki sledeći korak...Drž' se majstore i obori sve rekorde da sledećih 1000 godina niko nema šanse da im priđe!!!

mare_nis

pre 7 godina

Ma sve im uzmi bre Nole, pa nek se krem društvo, britanci i elita jedu dok su zivi !!! Neki tamo mali nebitni iz neke male Srbije ih dere gde god stigne i postaje najbolji svih vremena.

Čitajte pažljivo

pre 7 godina

Pitam se da li bi bilo dozvoljeno,odnosno da li se nalazi na listi supstanci dopinga npr. MATIČNI MLEČ...pčela,to je veoma jaka prirodna energetska bomba.U dovljnim količinama i konzumiranjem na dnevnom nivou,snaga i izdržljivost je propratni efekat,veoma snažna namirnica, matični mleč japanskog stršljena,koičina koju stršljeni uzimaju je dovoljna da lete na desetine kliometra,a kad bi na čovek isto tako delovalo, mogao bi da trči 1000km bez zamaranja...:)...možda je to tajna nekih sportista,korišćenje matičnog mleča pčela koji ima isto karakteristike mleča stršljena,samo slabiji...:)

(Aleksandar, 22. april 2016 11:14)

Neki komentatori nisu načisto šta je doping. To je materija koja kratkoročno povećava sposobnosti, a dugoročno šteti organizmu. Sve što nije štetno ne bi smelo da se smatra dopingom.

grga pitic

pre 7 godina

Ja sam od skoro, poceo da koristim gluten i tonus hleb,i verujte mi trcim kao panter.Evo pripremam se za Rio,hocu da pobedim Bolta !

sramota

pre 7 godina

Ovo je prevrsilo svaku meru.I Novak mora da bude bezobrazniji.Na sta su spremni da ga poremete.Ali taj Marej nikada nece biti broj 1.Toga je svesna ta engleska i americka bagra.Ima Novak usta.Ili neka im odgovori,ili neka na konferencijama nista ne komentarise osim meca.Nema dana da mi ne dignu pritisak sa tim vestima.

S E R B O N

pre 7 godina

Kako njima objasniti ja Srpski gen nesto savrseno jos sto je ostalo na ovom svetu. Da je genetika cudo i na se protiv tova nemoze. A to sto oni pricaje i sto izmedju redova misle na Djokovica je njihova slabost. Ako nemovu da ga pobede na terenu onda van terena svim mogucim sredstvima, a nisu ni svesni da sa tim sto rade bude inat Srpske genetike i da ce im biti joj gore. Novace Bog neka te cuva . I molim te drzi se nepisanov zakona u sportu , nepocenjuj nikad nikog i gazi iz dok disu , u sportskom zargonu. Srbija!!!!!

dusan

pre 7 godina

Ovde je u pitanju rat korporacija unutar farmaceutske industrije.
U profesionalnom sportu svi uzimaju NESTO. SVI.
Danas se cak i amateri u treningu okrecu aminokiselinama, proteinima, kreatinu i steroidima. AMATERI.
Preveliki je ulog u profesionalnom sportu da bi sve to bilo tako cisto. Svaka nova afera koja se pojavi je posledica promene zakona i ubacivanja jos jedne supstance na listu nedozvoljenih.
Lens Armstrong je bio ikona sporta i dominator, ali nije placao porez - par meseci kasnije nastala je doping afera.
Pogledajte Serenu Vilijams, mislim da je to dovoljno.
Ovo sad je napad na Novaka a rezultati tog napada ce biti vidljivi do kraja septembra. Oni ne bi pominjali ovo da nema neceg iza, a sigurno nesto postoji. Da li im smeta sto je Srbin ? SIGURNO. Da li im smeta sto dominira? 100%.
Iz pouzdanih izvora znam da je Novaku skrenuta paznja da prepusti Vimbldon Mareju, a RG Vavrinki. I to u momentu najvece dominacije. On u tim mecevima nije licio na sebe.

ostj

pre 7 godina

doping je svaka nedozvoljena supstanca..diuretici nisu doping, ali su zabranjeni zato sto se koriste da se izbace iz organizma tragovi koriscenja doping sredstava..kada je neko pozitivan na diuretik, pada doping test..cak je i kofein dozvoljen u odredjenim granicama koje se definisu na osnovu kilaze coveka kome se radi test...pazi se novace, da ti ne napakuju nesto, kao ben dzonsonu...

Dejo

pre 7 godina

Jednostavno Novak im bode oči i stalno nasrću i nasrtaće na njega. On je neki tamo iz Srbije I može sve da pobedjuje u najgospodskijem sportu na svetu. To Britima I Amerima mnogo, mnogo smeta. O tom stvarima je najbolji odgovoriti sa čuvenom "no comment"!

Branislav Stokic

pre 7 godina

Kompleksasi,ne mogu da svare sto je Novak Srbin i najbolji na svetu da i oni treniraju koliko on i da imaju talenata za taj sport bili bi isto tako dobri kao sto je Novak.Svaka ti cast Novace

Deki

pre 7 godina

Nole ne treba da se obazire na sve ovo,ne hrane se svi isto, nemaju svi isto urejen život,istu devojku- ženu, zdrave roditelje, ne treniraju isto, istu genetiku. A svako može da piše šta hoće.

Džan

pre 7 godina

Osetile hijene da je vreme da ga napadaju treba da ih bude sramota svoje eUropejstvo su pokazali sada kada nisu mogli da trpe mladog SRBINA kako im tri godine zavrće uši na svakom turniru samo su se zajebali žeštoko videćete to jer je Nole borac opet će na kolena vrlo brzo !

rejnald

pre 7 godina

Kako jadni i prizemni pokusaju diskreditacije Novaka, ali evo i na to smo se navikli ,kad vec traje toliko dugo ne moze nas vise ni iznenaditi bilo kakav lazni novinarski napad na njega!
Nego ono sto je bitnije je da Nole sve osvaja i da ce biti najbolji svih vremena.

Dejan

pre 7 godina

Šta ti je ovaj svet, katastrofa, i zato sve u vraga.
Nole želim ti do kraja godine SVE POBEDE pa dogodine opet, ima nas dosta koji se radujemo a zavisni gadovi neka se slade glupim tekstovima i pričama jer ništa pametnije ne mogu.
NAPRED NOLE.

monden

pre 7 godina

Nole MOLIM TE lepo presavij tabak i tuži ih, pa onda lepo javno kad dobiješ ček u humanitarne svrhe. I još im se lepo zahvali što svojim glupostima hrane gladnu decu i zamoli ih da tako nastave. Gamad jedna grozna.
(Ranzo Humanitarac, 22. april 2016 11:31)

On bi to rado učinio da nije deo te mašinerije koja mu je omogućila svo to bogatstvo i slavu.Ko još "seče granu na kojoj sedi"? Njima(Zapadu) se ne sviđa što se neki tamo Srbin umešao u celu tu priču stvaranja "bogova" od sportista i rešio da "pomuti" slavu njihovog najvećeg teniskog "božanstva" Federera.Ali, s' obzirom da upravo taj Zapad finansira celu tu sportsku mašineriju, može im se, ako im se neko ne sviđa, odnosno dolazi iz nekog okruženja koje isti taj Zapad smatra zaostalom nerazvijenom provincijom(Srbija), da pokušaju da ga javno diskredituju raznoraznim insinuacijama.Što, u krajnjoj liniji, govori o njihovom kompleksu prema slovenskim nacijama, koji je prisutan kod zapadnjaka tokom cele istorije hrišćanstva.

Picard

pre 7 godina

U svim sportovima ima dopinga ali doping kontrola mora da ih uhvati da bi dokazali i kaznili. Stvar je jednostavna, neće Srbina da gazi sve redom u njihovom snobovskom sportu i zato hoće da ga destabilizuju raznim insinuacijama. Da sam na Novakovom mestu pričao bi samo o treningu, forhendu, igri, podlozi, a na sva ostala pitanja dunno.

Deki

pre 7 godina

Nole ne treba da se obazire na sve ovo,ne hrane se svi isto, nemaju svi isto urejen život,istu devojku- ženu, zdrave roditelje, ne treniraju isto, istu genetiku. A svako može da piše šta hoće.

Moo

pre 7 godina

Pa glupa mi izjava i rekao je to par nedelja posle hvatanja Sarapove. Al nije to bitno toliko. On je na putu da postane najbolji svih vremena. Kada si tu onda te svi ruse na razne nacine i gledaju kako da te izbace iz koloseka. To je normalno i sa tim moras da se nosis ako hoce da postanes ziva legenda.

Srbin

pre 7 godina

I ja smatram da se Djokovic dopinguje...nista nije slucajno, kao ni suspenzija Troickog, pa ni "povreda" Tipsarevica koga nema na terenima 2 godine, a kad Nadala nije bilo 3-4 meseca onda ste svi pisali kako je suspendovan. Malo realnosti a?

MM

pre 7 godina

Muslim da svi koriste stimulanse dozvoljene ili nedozvoljene,ali i ono sto je dozvoljeno moze da postane nedozvoljeno,jer se menjaju kriterijumi.Tako da sta da vam kazem kad sve znate.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Smeta im i čudno im je, potpuno razumem, deluje kao da koristi nešto nepoznato. Kod Noleta su u pitanju i genetika i talenat i pamet, ali i način ishrane. Ja sam bio mesožder ranije i bez energije i praktično samo godinu dana postepenog prelaska na biljojeda dobio sam na energiji sigurno 300%. Zašto se to dešava, ne znam, ali je činjenica da se dobije na snazi i energiji višestruko.

Eleftherios

pre 7 godina

dragana, 22. april 2016 11:16)
Ne stoji ti priča o sponzorima i njihovoj uroti, jer Đoković je uvek nosio i sada nosi Adidas patike, igra sa reketom američke marke Head, a to što misliš da je Uniqlo slab jer ne viđaš njihove reklame je što je njihovo tržište Azija i u Evropi i Americi nemaju raširenu prodajnu mrežu, pa je normalno da i ne ulažu u marketing u tim područjima, iz tog razloga je Đoković mnogo popularniji u Aziji nego u drugim delovima sveta.

Melenci

pre 7 godina

a sto nije dublje istrazivao dok je bio glavna faca?Sto se sada uopste javlja po tom pitanju,ili zasto se ranije sve zataskavalo?Jako boli Noletova dominacija,a pogotovo prvo mesto,moze sa pravom tako da se razmislja.Isto tako,a kako on zna da je Noletova izjava naivna?Ovo jeste,pritisak na Noleta,kao i uvek ili skoro uvek Noletove izjave se izokrecu.Sta onda ocekivati od publike,kada se zna odakle sve krece?Samo se nadam da takva zloba u ogromnim kolicinama nece obeshrabriti Noleta,nego da ce i dalje biti najbolji od najboljih.

x12x

pre 7 godina

Nebitna izjava marginalnih likova koju nije preneo ni jedan bitan teniski portal, ono sto je bitno je pouka o tome kako treba davati izjave.

- Ne postoji izjava koju ce svi pozdraviti
- Svaku je izjavu moguce izkarikirati i zlonamerno tumaciti
- Svaka izjava moze tokom prevodjenja izgubiti svoje izvorno znacenje

Najjednostavnije prakticno resenje je izbegavati sve teme kod kojih je moguce opredeljivanje [ZA ili Protiv]. Zbog toga Englezi toliko govore o vremenu i u tome su bez premca. Takodje je dobar primer nacin na koji daje izjave Ana Ivanovic "Tako sam uzbudjena sto igram na ovom turnu" ili "Dobro se osecam i presrecna sam sto cu igrati pred ovom publikom", itd ...

Novi Sad

pre 7 godina

@Beobrad, ne oni nisu Srbi, ali nije to samo sustina. U pitanju je cinjenica da Srbin mora uvek biti medju losim momcima, ako je u necemu dobar i da niti jedan od Srba ne moze istinski dobar biti. Zapadna probaganda. Oni koji ne pripadaju srpskoj naciji, a losi su, smatraju se izolovanim slucajevima. O tome je rec.

II

pre 7 godina

Ovi ljudi koji stalno potenciraju teoriju zavere a ne slusaju sta Novak govori i sta radi nikako nisu Novaku od pomoci. "Cist sam dok me ne uhvate," ako je ovo Novak izjavio onda to nije nimalo pametno. Vrlo neozbiljno i nezrelo ponasanje u odnosu sa medijima. Odbrana onih koji su pali na testu nije nesto st bi br.1 u svetu trebalo da se bavi. Javljanje posle izjava Marija potpuno nepotrebno kao i razgovori sa njim. Ne znam da li je Novak umislio da on treba da nauci svet sta je "Istina" ili je samo ovo njegova naivnost. Bez obzira, ne vodi nicemu dobrom i bas se plasim za njega.

aleksandra

pre 7 godina

Prija kad se Nadal optužuje za doping, a kad se isto čini Djokoviću onda nije u redu,jel tako? Vidite kako je nama Rafinim fanovima,ali ja sam čovek , kao i moj ljubimac, stoga tvrdim da novak nikada nije koristio nedozvoljena sredstva niti će i da su ovo samo izmišljotine bez ikakvog osnova. Dečko je trenutno najbolji i sa razlogom prvi i tu nema rasprave.

zinzi

pre 7 godina

ja da sam na noletovom mestu ja bi namerno udario kontru, sledeca izjava bi mi bila " dok me ne uhvatite, nisam kriv" pa onda " sjajne rezultate nizem zbog necega sto koristim" itd

mpl

pre 7 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1122948#k20142234

Kada su i Rodzer i Endi govorili isto, nikome nije padalo na pamet da dublje tumace te izjave, tek sad im se probudila moralna obaveza da daju svoja vidjenja komentara, nije posao teniserima da znaju koliko ima dopinga u sportu, oni govore ono sto vide i cuju, vecinu njih(top 10) ionako redovno testiraju, bilo kada i bilo gde, tako da ako nekome nesto smeta iznesi dokaze nemoj da cujes glasove u glavi kao Endi(inace ga smatram dobrim covekom, ali je sa zadnjih par izjava bas pojacao na hipokriziji)

Zurkolomac

pre 7 godina

Nole, za sve te crvice i korov baziraj tvoje izjave iskljcivo na reketu i cisti sa terena sve te amatere. Posalji ih sve u paketu u nirvanu i zaborav...

kaligula

pre 7 godina

aha, jeste, truli prljavi zapad ujutro kada ustane prvo pola sata razmislja o tome kako danas da z..ebava srbe... mislim, paranoja, zajedno sa manijom velicine ( srba, ne novaka, je.. ga, on je br.1)-idealna kombinacija za sludjivanje nepismenih... bruce lee nece da se vrati mada mu je sve oprosteno.............

Svasta

pre 7 godina

Sam je kriv, kad vidi sta rade novinari neka drzi iezik za zube i sve ih iskulira, sta se on pravi pametan kad se zna da tenis nije cist..i javna je tajna da je Nadal bio na tihoj suspenziji

anica

pre 7 godina

(aleksandra, 22. april 2016 14:01)
Nije tacno da svi tvrde da se Nadal dopinguje, uglavnom su to osobe koje su ljubomorne na njegov uspeh. Smesne su te price. Pozdrav

Luka

pre 7 godina

Ne treba se uzbuđivati zbog ove hajke. Novak nije radio ništa što već nisu pre njega i Federer i Nadal. U modernom tenisu je, s obzirom na raspored turnira, nemoguće biti na vrhu bez korišćenja nedozvoljenih sredstava. Ako im se isplati da se otkrije ko se sve dopingovao, samo neka izvole.

Hidrocefalus

pre 7 godina

(Aleksandar, 22. april 2016 11:14)

Jedino ako imaju kosnicu u dvoristu. Maticni mlec je izuzetno nestabilna supstanca. Pola sata posle ekstrakcije i vise ni 10% ne valja. Zato su svi preparati "na bazi maticnog mleca puka prevara. A konzumira se u miligramima i to direktno posle vadjenja. Jako ga je malo. Par grama po kosnici.

Aleksandar

pre 7 godina

Pitam se da li bi bilo dozvoljeno,odnosno da li se nalazi na listi supstanci dopinga npr. MATIČNI MLEČ...pčela,to je veoma jaka prirodna energetska bomba.U dovljnim količinama i konzumiranjem na dnevnom nivou,snaga i izdržljivost je propratni efekat,veoma snažna namirnica, matični mleč japanskog stršljena,koičina koju stršljeni uzimaju je dovoljna da lete na desetine kliometra,a kad bi na čovek isto tako delovalo, mogao bi da trči 1000km bez zamaranja...:)...možda je to tajna nekih sportista,korišćenje matičnog mleča pčela koji ima isto karakteristike mleča stršljena,samo slabiji...:)

Mrki

pre 7 godina

Aleksandar koji navija za Nadala to radi iz drugih pobuda a ne iz navijačkih. Normalno je da nikoga netrena napadati nez dokaza, ali nemožemo mi braniti Nadala.

seljadin

pre 7 godina

jasno je sta konkurencija zeli, Novak jedino moze preko suda demantovati ove price, ali sud onda zahteva nezavisno vestacenje i uzimanje uzoraka.

maradona

pre 7 godina

Misljenje prvog na svetu se uvek cenilo... Posebno kad je Rodzer u pitanju, ali i Rafa... Ali ovi se okomili na Djokovica pa to ti je... Izgleda da im bas smeta sto on ovako suvereno vlada. A realno, nijedna izjava mu nije ni najmanje provokativna. Ne verujem u teorije zavere, ali ove teme postaju bas nesnosne... Rodzerov sam fan ali voleo bih da ih Djokovic sve presisa... Sportski pozdrav!

D89

pre 7 godina

Zasto Novak ne izadje i kaze nesto slicno kao vi u komentarima; "odvratno je to sto prica Marej", "samo mi podizete inat", "ovo je hajka protiv mene", "smeta vam jer sam Srbin"... Zasto to on licno ne kaze?
(whynott, 22. april 2016 15:34)

Zna se zašto - zato što mu se ne isplati. Ovako može da napravi neki dil poput onog Wimbldona poklonjenog Mareju. Para nikad dosta, što 'no vele...

kimiko

pre 7 godina

Cudan tekst.Zamerate Endiju da je licemeran zato sto je promenio misljenje!?
Vekovi su doneli mnogo mudrosti i pametnih knjiga,ali ovo je mozda neki novi pravac u filozofiji.

ja

pre 7 godina

Pa ko je terao njega i Bekera da napadaju Mareja i pricaju kako u tenisu nema dopinga!?
Nista nije netacno u ovim izjavama bivseg direktora i novinara. Novak bukvalno daje izjave kakve je davao Armstrong. Zasto, to ce se videti.
A zanima me otkud sad ovi licemerni Novakovi botovi promenise misljenje? Do juce su pricali kako se svi dopinguju, sad kazu da se ne dopinguju i da je Novak u pravu?

drago

pre 7 godina

Svi su u krivu samo Djokovic je upravu.
Covjek 'ladno izjavi nema dopinga u tenisu nakon sto padne jedna od najboljih tenisacica.
"Cist sam dok me se ne uhvati"...da bas tako govore varalice.

James

pre 7 godina

Zaprepascuje kolicina komentara tipa "nebeski narod, zavera protiv srba" ja ne znam sta je s vama ljudi ?? Ok dok se ne dokaze da je neko koristio doping nije u redu da se napada, ali NIKO tu nije cist NIKO ! Pogotovo ne ovi u vrhu , ali verujte u sta hocete pa i da vanzemaljci kuju zaveru protiv srba meni je svejedno to je vasa zatucanost

Beobrad

pre 7 godina

S kojim pravom Djokovic tvrdi da nema dopinga u tenisu?
I zasto Marej nema pravo da promeni misljenje? Mozda mu 2013 niko nije bio sumnjiv, a sada neko jeste? Zasto je simptomaticno ciji novinar je preneo izjavu? Covek iz antidoping agencije nije Skot. Zanimljivo je da samo srpski mediji brane Djokovica. I zar nije malo cudno da je Djokovic jedini koji izricito tvrdi da nema dopinga?
Ko je njemu kriv. On i Beker su se nasli prozvani i jedini napali Mareja zbog njegove izjave. Sami su krivi.

Рико

pre 7 godina

Кад неко изјави да се Надал допинговао онда је управу, а кад неко изјави то за Новака онда није управу?

Srbin

pre 7 godina

I ja smatram da se Djokovic dopinguje...nista nije slucajno, kao ni suspenzija Troickog, pa ni "povreda" Tipsarevica koga nema na terenima 2 godine, a kad Nadala nije bilo 3-4 meseca onda ste svi pisali kako je suspendovan. Malo realnosti a?

Str8KillaNoFilla

pre 7 godina

Alooo bre, marej pomenuo novaka nije, sam se ubacio u pricu kad je izjavio da u tenisu nema dopinga!!! Svi vi sto se osecate prozvano i odma skacete u odbrani svetitelja novaka zapitajte se... Zasto??? Zato sto gluten prica ne pije vodu.

Ukljucite mozak

pre 7 godina

Da li zaista mislite da se neko od vrhunskih 100 ne dopinguje?
Nema sanse da ne. Ssda je pitanje prakse nacina i toga sta odgovara u kom trenutku kada ce da ptegnu taj argument u ucenjivanju i zasto jer SVI u svim profesionalnim sportovima to rade. Budale samo mogu da se loze na sport kao da je to nesto casno.
Umesto da novac se preusmeri ka fakuktetima i istrazivackim centrima nasa vlada preusmerava na sport. Ne zato sto je on koristan, sigurno ne zato. Vec se lakse krade iz sporta. Plus oduzima se novac od obrazovanja pa se jos lakse vlada i uzima vise (kratkorocno naravno, da ej obrnuto imali bi desetak puta veci budzet i mogli bi 3X vise da kradu a da se primeti mnogo manje).
Da korist je zbog budala organizaciaj navijaca, imas mini neoficijlnu vojsku koju mozes ad regrutujes da napadnes politicke neistomisljenike.
Pa pogledajte sve nase mafijase svi su u nekom sportu. Pelevic na primer francuska mafijaska veza + kikboks savez. Pa gde ce da regrutuje reketase Arkanov covek nego u "casnom" sportu.

grga pitic

pre 7 godina

Ja sam od skoro, poceo da koristim gluten i tonus hleb,i verujte mi trcim kao panter.Evo pripremam se za Rio,hocu da pobedim Bolta !

whynott

pre 7 godina

Zasto Novak ne izadje i kaze nesto slicno kao vi u komentarima; "odvratno je to sto prica Marej", "samo mi podizete inat", "ovo je hajka protiv mene", "smeta vam jer sam Srbin"... Zasto to on licno ne kaze?

S E R B O N

pre 7 godina

Kako njima objasniti ja Srpski gen nesto savrseno jos sto je ostalo na ovom svetu. Da je genetika cudo i na se protiv tova nemoze. A to sto oni pricaje i sto izmedju redova misle na Djokovica je njihova slabost. Ako nemovu da ga pobede na terenu onda van terena svim mogucim sredstvima, a nisu ni svesni da sa tim sto rade bude inat Srpske genetike i da ce im biti joj gore. Novace Bog neka te cuva . I molim te drzi se nepisanov zakona u sportu , nepocenjuj nikad nikog i gazi iz dok disu , u sportskom zargonu. Srbija!!!!!

kaligula

pre 7 godina

aha, jeste, truli prljavi zapad ujutro kada ustane prvo pola sata razmislja o tome kako danas da z..ebava srbe... mislim, paranoja, zajedno sa manijom velicine ( srba, ne novaka, je.. ga, on je br.1)-idealna kombinacija za sludjivanje nepismenih... bruce lee nece da se vrati mada mu je sve oprosteno.............

dusan

pre 7 godina

Ovde je u pitanju rat korporacija unutar farmaceutske industrije.
U profesionalnom sportu svi uzimaju NESTO. SVI.
Danas se cak i amateri u treningu okrecu aminokiselinama, proteinima, kreatinu i steroidima. AMATERI.
Preveliki je ulog u profesionalnom sportu da bi sve to bilo tako cisto. Svaka nova afera koja se pojavi je posledica promene zakona i ubacivanja jos jedne supstance na listu nedozvoljenih.
Lens Armstrong je bio ikona sporta i dominator, ali nije placao porez - par meseci kasnije nastala je doping afera.
Pogledajte Serenu Vilijams, mislim da je to dovoljno.
Ovo sad je napad na Novaka a rezultati tog napada ce biti vidljivi do kraja septembra. Oni ne bi pominjali ovo da nema neceg iza, a sigurno nesto postoji. Da li im smeta sto je Srbin ? SIGURNO. Da li im smeta sto dominira? 100%.
Iz pouzdanih izvora znam da je Novaku skrenuta paznja da prepusti Vimbldon Mareju, a RG Vavrinki. I to u momentu najvece dominacije. On u tim mecevima nije licio na sebe.

II

pre 7 godina

Ovi ljudi koji stalno potenciraju teoriju zavere a ne slusaju sta Novak govori i sta radi nikako nisu Novaku od pomoci. "Cist sam dok me ne uhvate," ako je ovo Novak izjavio onda to nije nimalo pametno. Vrlo neozbiljno i nezrelo ponasanje u odnosu sa medijima. Odbrana onih koji su pali na testu nije nesto st bi br.1 u svetu trebalo da se bavi. Javljanje posle izjava Marija potpuno nepotrebno kao i razgovori sa njim. Ne znam da li je Novak umislio da on treba da nauci svet sta je "Istina" ili je samo ovo njegova naivnost. Bez obzira, ne vodi nicemu dobrom i bas se plasim za njega.

nine

pre 7 godina

Pa vi definitivno niste normalni. Pa na balkanu žive normalni, zdravi ljudi. Genetska preddispozicija je snaga, mudrost i izdržljivost. Đoković je potomak tih i takvih ljudi. Njegov glavni doping je porodica, ljubav prema svojoj naciji i Srpski inat.

zinzi

pre 7 godina

ja da sam na noletovom mestu ja bi namerno udario kontru, sledeca izjava bi mi bila " dok me ne uhvatite, nisam kriv" pa onda " sjajne rezultate nizem zbog necega sto koristim" itd

Veljko Marinkovic

pre 7 godina

Logicno je da covek sumnja.
Ko se bavio sportom zna da je prakticno nemoguce biti toliko fizicki spreman koliko je jedan igrac.Covek " leti" po terenu,sve stize,sve vraca,i plus ima snage da skace i vristi kada osvoji poen.I sta je najbolje, nije zadihan posle toga,kao da je izasao u setnju.
A posle par dana,ne moze da se prepozna,gubi od nekih " levaka"!
Nije nego.
Onda pauza od par meseci zbog navodne povrede,a onda se pojavi spremniji nego ikad,u formi kakvoj nikad nije bio u zivotu.
I evo ga sada opet,leti po terenu,razbija sve redom!?
A dve godine nije mogao kera sepavog da dobije?
I sada je odjednom nasao formu( mozda dobitnu formulu)?
Taj igrac mi bode oci,ostali ne.
Djokovica su predugi mecevi i nedostatak svezine kostaåi jos jedno 2,3 GS titule.
Prema tome,ako treba upirati prstom u nekoga- onda je to Nadal,a nikako Djokovic!
Nisu ga Francuzi bez razloga prozivali.Gde ima dima i vatre!

aleksandra

pre 7 godina

Prija kad se Nadal optužuje za doping, a kad se isto čini Djokoviću onda nije u redu,jel tako? Vidite kako je nama Rafinim fanovima,ali ja sam čovek , kao i moj ljubimac, stoga tvrdim da novak nikada nije koristio nedozvoljena sredstva niti će i da su ovo samo izmišljotine bez ikakvog osnova. Dečko je trenutno najbolji i sa razlogom prvi i tu nema rasprave.

Mito

pre 7 godina

Lepo Britanci, šta je sledeće da ubijete Noleta kao što su Nemci povredili Moniku da bi Štefi Graf bila prva. Marej nije za to da bude broj 1, jer njega blokira psiha. Vekovima vi Englezi ubijate Škote u glavu, a sada hoćete da Škot u vašem interesu ima pobednički mentalitet.

Darko

pre 7 godina

Oni jednostavno neznaju sta ce sa njim,ne mogu podnijeti da tamo neki Novak pa jos iz Srbije drma tenisom i ide ka tituli najboljeg tenisera u istoriji, dok njihovi ljubimci kao Marej , F/P/ederer i mnogi drugi kupe one tanjire sa najvecih turnira. U ovu grupu ne ubrajam Nadala jer je po meni on medju najpostenijim teniserima i nije mu tesko priznati Novakovu dominaciju. Mene je samo strah da mu taj truli zapad ne napakuje doping i onda kaze, evo mis smo i govorili da se on dopinguje. Zato ,veliki oprez Novace.

seljadin

pre 7 godina

jasno je sta konkurencija zeli, Novak jedino moze preko suda demantovati ove price, ali sud onda zahteva nezavisno vestacenje i uzimanje uzoraka.

pejo

pre 7 godina

Endi, mnogo si jadan, kao i svi ostali Britanci koji su toliko ljubomorni na našeg Nola. Samo se nadam da mu neće nešto namestiti do kraja karijere.

Goran

pre 7 godina

"Kako njima objasniti ja Srpski gen nesto savrseno jos sto je ostalo na ovom svetu ...".

A tek što je gen nepismenosti jak ... a ono što ga čini još jačim je to što obično ide i uz gen samoumišljenosti, neobrazovanosti i uz gen šovinizma. Zajedno čine jedan neuništiv spoj.

Marko

pre 7 godina

Ne mogu da se pomirr sa tim da je neko iz male i bedne Srbije dosao i dominira u njihovom gospodskom sportu. Ali sta jadnici mogu drugo da rade nego da se nerviraju.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Nole ako je pametan neće se uopšte upuštati u polemike i bolje da ništa ne komentariše, jer samo jedna pogrešna reč može skupo da ga košta. Nije lako biti Srbin a najbolji na svetu. To njima nikako ne odgovara i mašinerija zapadne propagande radi na tome da ga diskredituje.

ledzend

pre 7 godina

o dopingu svi mogu da pricaju kad isti bude uveden za americke "supersportiste" na olimpijadi,a ne da pljuju celom svetu u lice i da ih boli uvo,vrhunac licemerja,a Nole moze da odgovori citatom legendarnog Duleta:"Pobeda majke prirode nad farmacijom"...

Hero

pre 7 godina

Kakvo nepostovanje.

Najzalisnije je sto se nekim bednim mediokritetima daje prostor da truju.

Ovaj momak je najveci u istoriji. I prihvatite to. Tesko i bolno za vas u USA... ali istinito.

Svako meri svet po sebi samom tako i prevartska americka nacija. Nisu svi kao Armstrong.

Djordje

pre 7 godina

Ja se iskreno plašim da Novaku neko ne namesti nešto, mora da pazi šta jede i da ima ljude od poverenja oko njega, majke mi ovo nije verovati nikom više, da sam na njegovom mestu plašio bi se i da neko iz stručnog štaba ne primi neki mito, jedino neki naš čovek da mu sprema klopu, znam da možda idem u krajnost al ovo je strašno koliko pokušavaju da ga poremete

veliki strumf

pre 7 godina

Marej je i sam izjavio da se doping prikriva tako sto se neko, a narocito vrhunski igrac "povredi" i povuce na nekoliko meseci. Ajde da se prisetimo ko to od vrhunskih tenisera poslednjih godina nije igrao mesecima, pa i skoro godinu dana. Nadal je vise puta bio povredjen mesecima, Federer je imao nekoliko pauza po nekoliko meseci a poslednju bas u vreme afere sa meldonijumom - povredio koleno dok kupao decu ili se setao u parku (ostace misterija), a u Majamiju naprasno dobio stomacni grip. Marej imao kobajagi operacije na kicmi, bas u vreme kad je mogao da igra 5 sati... Ne zaboravimo dasu im sponzori Nike, odnosno Adidas Mareju. Novak? Mozda bi i on bio "povredjen" mesecima da je bio pozitivan i da ima mocnpg sponzora. Ali ne, Novak je igrao i iznova i iznova bio testiran! Zakljucak: Novaka napadaju po principu Drz'te lopova, a u stvari jasno je ko sme da uzima nedozvoljene supstance (ne kazem da uzimaju, ali svakako imaju mogucnost da izbegnu kaznu).

Zvezdara

pre 7 godina

Novak vodi skoro monaški život. Toliko odricanja , od hrane , pića , izlazaka, druženja, luksuza i ko zna čega sve. Novak puno čita , radi na sebi , svakog dana preispituje sebe. Svaki minut njegovog života je podređen tenisu. Kada Mary bude shvatio da nije samo važno da udaraš loptu na treningu satima i da se znojiš (to je potreban uslaov ali nije dovoljan) onda će biti i bolji teniser. Na njegovu žalost nikada neće spoznati suštinu Novakovog uspeha u tenisu. Tenis je jedan od retkih sportova gde je važnije imati jaču psiho nego telo.

anica

pre 7 godina

(aleksandra, 22. april 2016 14:01)
Nije tacno da svi tvrde da se Nadal dopinguje, uglavnom su to osobe koje su ljubomorne na njegov uspeh. Smesne su te price. Pozdrav

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Smeta im i čudno im je, potpuno razumem, deluje kao da koristi nešto nepoznato. Kod Noleta su u pitanju i genetika i talenat i pamet, ali i način ishrane. Ja sam bio mesožder ranije i bez energije i praktično samo godinu dana postepenog prelaska na biljojeda dobio sam na energiji sigurno 300%. Zašto se to dešava, ne znam, ali je činjenica da se dobije na snazi i energiji višestruko.

Dragan

pre 7 godina

Evo, da vam ja kažem. Ne bojte se, neće mu namestiti doping aferu. Nije logično posle svih ovih priča. Pokušavaće psihički da ga destabilizuju neuvažavanjem njega kao šampiona i broja 1. Biće tekstova kao što je ovaj u WP, biće smicalica na turnirima, čudnih sudijskih odluka, opomena za prekoračenje vremena, itd. Pritisak će se povećavati kako se bude približavao brojci od 17 GS. I to će ga kao Srbina samo još više motivisati da postane najbolji u istoriji belog sporta. I to će se na kraju i desiti.

monden

pre 7 godina

Nole MOLIM TE lepo presavij tabak i tuži ih, pa onda lepo javno kad dobiješ ček u humanitarne svrhe. I još im se lepo zahvali što svojim glupostima hrane gladnu decu i zamoli ih da tako nastave. Gamad jedna grozna.
(Ranzo Humanitarac, 22. april 2016 11:31)

On bi to rado učinio da nije deo te mašinerije koja mu je omogućila svo to bogatstvo i slavu.Ko još "seče granu na kojoj sedi"? Njima(Zapadu) se ne sviđa što se neki tamo Srbin umešao u celu tu priču stvaranja "bogova" od sportista i rešio da "pomuti" slavu njihovog najvećeg teniskog "božanstva" Federera.Ali, s' obzirom da upravo taj Zapad finansira celu tu sportsku mašineriju, može im se, ako im se neko ne sviđa, odnosno dolazi iz nekog okruženja koje isti taj Zapad smatra zaostalom nerazvijenom provincijom(Srbija), da pokušaju da ga javno diskredituju raznoraznim insinuacijama.Što, u krajnjoj liniji, govori o njihovom kompleksu prema slovenskim nacijama, koji je prisutan kod zapadnjaka tokom cele istorije hrišćanstva.

Mats

pre 7 godina

https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_tennis_match_records

Pa nije samo Novak imao duge meceve. Sto mi uvek mislimo da se na Novaka misli, kadse prica o dopingu? Pa nije ni ovaj glupson sto je napisao clanak rekao da se Novak dopinguje, nego da ima glup stav prema dopingu, isti stav kao i bivsi broj jedan i glavna zvezda biciklizma Armstrong. A da je Noletov stav glup, glup je. U SVAKOM sportu ima dopinga, tako i u tenisu.

Colt

pre 7 godina

Pa zar vi jadnici mislite da se najveci kog je imala ova igra moze srusiti tako?

Ne moze. Ako neki teniser ne uspe reketom, tesko cete vi tim lazima i nebulozama. Nikad.

Napred, Nole !

Glas Srbije

pre 7 godina

Naravno, kad Novak ne pokazuje znake umora onda se dopinguje a kad pokaze onda se pretvara. Joj od vas Britanaca zaista nema veceg sljama.

marej

pre 7 godina

Velika Britanija

Olimpijske igre 1992 - 20 medalja
Olimpijske igre 1996 - 15 medalja (1 zlatna)
Olimpijske igre 2000 - 28 medalja
Olimpijske igre 2004 - 30 medalja
Olimpijske igre 2008 - 47 medalja
Olimpijske igre 2012 - 65 (29 zlatnih)

Najveci broj medalja i najveci napredak - biciklizam, veslanje i atletika, sportovi koji pre svega zahtevaju izdrzljivost...bas cudno.

Mrki

pre 7 godina

Aleksandar koji navija za Nadala to radi iz drugih pobuda a ne iz navijačkih. Normalno je da nikoga netrena napadati nez dokaza, ali nemožemo mi braniti Nadala.

Pako zver

pre 7 godina

To je taj smrdljivi zapad i njihove vrednosti u koji nas uteruje sadasnja vlast,vidi se da "obozavaju Srbe",naravno samo kao robove!!!
Iza svega stoje glupi Mari i lukavi Federer,koji se pokvareno pritajio,a najvise radi da Nole " padne"!!!
Noletu savetujem da ih ignorise i ne daje nikakve izjave,a inat mu ne treba,jer je i bez njega za klasu bolji od svih,pa jos SRBIN!!!!!!!!!!!!!

Miki

pre 7 godina

Vidim da izvesni "ames" i mnogi drugi ne shvataju poentu cele priče i ogromnu želju pre svega Britanaca, da Noletu naude po svaku cenu. Taj "ames", čak ove pametne ljude, uključujući i selektora reprezentacije Bogdana Obradovića, koji je o tome govorio sinoć u "Ćirilici" kod M. Marića, koji, za razliku od "amesa", vrlo dobro znaju o čemu se radi. Dakle taj "ames" sve njih naziva zatucanima. Pošto zatucan znači isto što i glup ili pileća pamet, ja tom "amesu" poručujem da mu je pamet baš na nivou pileće.Neverovatno je što budale pišu o Novaku, a još je neverovatnije da vi to objavljujete. Moj komentar verovatno nećete objaviti, jer sam umesto zatucan upotrebio pravu reč, GLUP.

Simon

pre 7 godina

Занимљиво је да је текст у В. П. објављен само неколико дана пошто је Новак на ЦНН-у говорио о бомбардовању Србије и његовом инату који је новинара Андерсон Купера оставио "без текста". Ово је најобичнија одмазда за његову изјаву која се није допала америчком "естаблишменту".

Su4ever

pre 7 godina

Naravno da ima dopinga... Svi se dopinguju... Samo je pitanje ko ima koliko novca, jer oni najbogatiji uvek kupuju savremena sredstva za koja nema reagensa... Svi vrhunski sportisti se dopinguju, od fudbalera, tenisera... pa do strelaca i igraca snukera!

Madjo

pre 7 godina

Krivo je Mareju što nikada neće biti broj jedan, pa pokušava da izdejstvuje suspenziju Novaka, kako bi izašao iz njegove sjenke. Ali vratiće se njemu to, neće ovo moći da mu prođe glatko.

Dejo

pre 7 godina

Jednostavno Novak im bode oči i stalno nasrću i nasrtaće na njega. On je neki tamo iz Srbije I može sve da pobedjuje u najgospodskijem sportu na svetu. To Britima I Amerima mnogo, mnogo smeta. O tom stvarima je najbolji odgovoriti sa čuvenom "no comment"!

Moler

pre 7 godina

Psi laju a karavani prolaze. Marej je bio i ostao kukavica, sto se najbolje videlo na primeru skotskog referenduma. Nole treba samo da im pokaze srednji prst kad ga pitaju za neki izjavu u buducnosti.

Novi Sad

pre 7 godina

@Beobrad, ne oni nisu Srbi, ali nije to samo sustina. U pitanju je cinjenica da Srbin mora uvek biti medju losim momcima, ako je u necemu dobar i da niti jedan od Srba ne moze istinski dobar biti. Zapadna probaganda. Oni koji ne pripadaju srpskoj naciji, a losi su, smatraju se izolovanim slucajevima. O tome je rec.

Luka

pre 7 godina

Ne treba se uzbuđivati zbog ove hajke. Novak nije radio ništa što već nisu pre njega i Federer i Nadal. U modernom tenisu je, s obzirom na raspored turnira, nemoguće biti na vrhu bez korišćenja nedozvoljenih sredstava. Ako im se isplati da se otkrije ko se sve dopingovao, samo neka izvole.

Arthur Dent

pre 7 godina

Gledati anglosaksonce kako pjene, osjetiti njihov prezir i nemoc, NEPROCJENJIVO. Za sve ostalo tu je 'ladno pivo i kuliranje. Hezaah! :)

VUK

pre 7 godina

da li je doping i konzumiranje piva? Juče smo smlatili gajbu pre basketa! Nisam mogao ništa da pogodim.Znači da taj doping stvarno šteti. Izgubili smo.. i pukli i roštilj i pivo..stop dopingu!

бт

pre 7 godina

Није случајно што се баш сада покреће питање допинга јер Новак прети да одузме славу Федереру и Надалу. Зато Новак мора бити много опрезнији када даје изјаве јер, као што амерички полицајци кажу приликом хапшења "све што изјавиш може и биће употребљено против тебе...". Све велике звезде због тога имају људе за односе са јавношћу и сва комуникација иде само преко њих а звезде могу само да усликају. Када то схвати олакшаће себи многе ствари.

RexLex

pre 7 godina

Britanci su Đokoviću nudili pasoš i da igra pod njihom zastavom, što je ovaj glatko odbio. Dalje, Nike nie sretan što je Doković sa projektovanog večnog trećeg mesta potisnuo njegove pulene i dospeo na granitno prvo. Dalje, Đoković naprosto njije, što bi Laloši kaz'li "njin" on je svoj i naš. Sve ovo kada se pomeša, dobije se "ničim izazvana" agresija na Novaka.

antiDebil

pre 7 godina

Armstrong je kriminalac, kabadahija, olos koji je pretio kolegama, novinarima, prijateljima, svemu i svakome ko ga je optuzivao za doping, mnogima je zagorcavao zivote i upropastio karijere verujem kada bi pitali Grega Lemonda o njemu da bi imao sta da kaze. O njemu postoje gomila dokumentarnih filmova, snimaka, igranih filmova, emisija i svega ostalog, malo je potrebno da se sve to pogleda i da se shvati o kakvom se banditu radi i TO uporedjivati sa Novakom Djokovicem moze samo da uradi bolesni um i ljudi bez mozga i ikakvog srama! Mozda zele da prikriju pricu o njihovoj verziji dr Fuentesa, verovatno ce izjaviti kako je on izmedju ostalih saradjivao i sa britanskim teniserima a onda ce tek tako, nehajno, spaliti sve dokaze i unistiti uzorke !
Beker je i angazovan zbog ovakvih prljavih rabota, ne sumnjam da ce dobro obaviti svoj posao i bolje je sto se ovo desava vise od mesec dana pre pocetka RG !

sramota

pre 7 godina

Ovo je prevrsilo svaku meru.I Novak mora da bude bezobrazniji.Na sta su spremni da ga poremete.Ali taj Marej nikada nece biti broj 1.Toga je svesna ta engleska i americka bagra.Ima Novak usta.Ili neka im odgovori,ili neka na konferencijama nista ne komentarise osim meca.Nema dana da mi ne dignu pritisak sa tim vestima.

Ratko

pre 7 godina

Samo rokajte! Što više ovakih tekstova i Novak je sve jači! A mi ga sve više volimo. Trebalo bi samo Beker da daje odgovore na ovako glupe tekstove.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Ovo je malo reci skandalozno i jako, jako opasno! Masinerija se polako pokrece i užasno se bojim ishoda! Uopšte nije bitno sta je istina - stvara se javno mnjenje koje ce biti ubedjeno da se Novak dopinguje...Sve sto bude rekao bice izokrenuto... Sada mu treba PR "dream team"! Srecno Nole!

milan

pre 7 godina

Mister Paunda vaš zemljak Amstrong je ševao čitav svet i vi koji ste onda bili zaduženi za takve niste ni prstom mrdnuli da bi pokazali vašu brigu i bojazan šta vaš zemljak radi a sada ste "stručnjak" i poredite dva potpuno različita karaktera i poredite osobe koje nemaju ama baš nikakve sličnosti.

Aleksandar

pre 7 godina

Pitam se da li bi bilo dozvoljeno,odnosno da li se nalazi na listi supstanci dopinga npr. MATIČNI MLEČ...pčela,to je veoma jaka prirodna energetska bomba.U dovljnim količinama i konzumiranjem na dnevnom nivou,snaga i izdržljivost je propratni efekat,veoma snažna namirnica, matični mleč japanskog stršljena,koičina koju stršljeni uzimaju je dovoljna da lete na desetine kliometra,a kad bi na čovek isto tako delovalo, mogao bi da trči 1000km bez zamaranja...:)...možda je to tajna nekih sportista,korišćenje matičnog mleča pčela koji ima isto karakteristike mleča stršljena,samo slabiji...:)

Cane

pre 7 godina

Novace ti verujes u prijateljstvo i iskrenos , zar ne vidis patologiju u Endiju jer ON I NJEGOVI SUNARODNICI misle da on treba da zauzme tvoje mesto. Cuvaj se , opasni su mogu svasta da urade da se sklone, a ti ne deli pravdu i ne mesaj se vec gledaj sebe . Opameti se .

maks

pre 7 godina

od bolesne ljubomore ne znaju sta ce. Mislili su da ce Nole vrlo brzo pasti ali kao sto jedan decko napisa' ovde videli su da je djavo odneo salu.
Zamolio bih komentatore koji ce Boze zdravlja jos 5-6 godina prenositi Novakova finala da zvizdanje novaku nama ne plasiraju u fazonu "oni zvizde zato sto vole slabije" itd itd.
To su najvece gluposti u galaksiji! Novaku zvizde zato sto je srbin!

dragana

pre 7 godina

Svi znamo kako je prosla Monika Seles kada je postala bolja od Stefi Graf.Noz u ledja,nije htela da promeni drzavljanstvo Jugoslavije u sred najvece hajke Zapada na nas.I Novak ugrozava Federera i Nadala,jos mu je i sponzor Uniclo a ne NIKe,Adidas,Puma,Reebook itd.Jos ce tu svasta da bude ove zveri ne odustaju nikad a ocigledno su resili da ga srede,mozda je zato svesno i izgubio u prvom kolu poslednjeg turnira,ali ne oni nastavljaju.Drz se Nole.

Ranzo Humanitarac

pre 7 godina

Nole MOLIM TE lepo presavij tabak i tuži ih, pa onda lepo javno kad dobiješ ček u humanitarne svrhe. I još im se lepo zahvali što svojim glupostima hrane gladnu decu i zamoli ih da tako nastave. Gamad jedna grozna.

Svasta

pre 7 godina

Sam je kriv, kad vidi sta rade novinari neka drzi iezik za zube i sve ih iskulira, sta se on pravi pametan kad se zna da tenis nije cist..i javna je tajna da je Nadal bio na tihoj suspenziji

Prota Mateja

pre 7 godina

Endi je jedan pakosan i zavidljiv tip a britanska štampa je posebno odvratna. E sad problem je što je veliki broj Srba opčinjen Brtancima i misli da su oni neka klasa a u stvari su jako podmukli i licemerni, možda više nego bilo ko drugi.

vegas

pre 7 godina

Novak je dopingovan sa 11 Gren slemova, 28 Mastersa, 200 nedelja na prvom mestu ATP liste, problem je sto su sve navedeno Britanci zamisljali uz ime Endija Marija. Posto se to nije desilo, ajde da pobedimo Novaka van terena. Nadam se samo da mu ne spremaju Monikin scenario.

Deki

pre 7 godina

Nole ne treba da se obazire na sve ovo,ne hrane se svi isto, nemaju svi isto urejen život,istu devojku- ženu, zdrave roditelje, ne treniraju isto, istu genetiku. A svako može da piše šta hoće.

suki

pre 7 godina

Novaku treba sposobnija osoba (Public relation) koja mu kaze kako davati izjave. Vrlo je nespretno reci "dok nam se ne dokaze mi smo cisti" jer to nekim usima zvuci kao "uzimamo ali ajde dokazite nam ako mozete!". Mnogo bi pametnije bilo reci kako on vjeruje da je sport cist, a da i doping agencija radi svoj posao...

kvatro

pre 7 godina

Da li je u vase vreme zataskana doping afera sa Amstrogom i jos gomilom biciklista? Da. Da li je u vase vreme Spanski sud doneo odluku da se uniste svi uzorci sportista iz poznate sportske klinike i tako sve zataska? Da. Sta ste vi kao predsednik doping agencije uradili? Nista. Kako se onda gospodine Paund usudjujete da ista komentarisete.

Laki

pre 7 godina

Moj savet Novaku:
Ignorisati Marija i njegovo nesuvislo kukumakanje i zabrinutost za sve i svašta (doping,Novakovu izjavu o nagradama u ženskom tenisu......).
Ignorisati i prestati na neodređeno vreme davanje intervjua CNN -u i ostalim tv kućama koje očigledno nisu fer i otvoreno priželjkuju njegov krah.
IGNORIŠI IH !!!!
To je jedini jezik koji oni razumeju i ostavi ih da trabunjaju sami sa sobom.

Nebojša

pre 7 godina

Ja stvarno do sada nisam nikada imao ništa protiv Mareja ali kad vidim ove napade i njegovo sasvim suprotno mišljenje od ovog trenutnog a i nije mu prvi put stvari će se promeniti sada će mi biti dvostruko draže kada ga počisti bilo ko ni ne mora Novak izgleda je novi moto Endi Mareja ako ne možeš na terenu onda probaj preko medija na kvarno jadno je to.

alo

pre 7 godina

Alo bre, BIVSI direktor antidoping agencije???Jel on bio direktor u vreme Armstronga, pa sad vadi fleke jer tada nije nista uradio?Mislim, njegovo misljenje je bitno kao i misljenje baba sere...Ali napadi na NOVAKA se nastavljaju i to u vidu mentalnog pritiska ne bi li ga destabilizovali i bice sve jaci i jaci jer ne mogu drugacije da ga poremete, da imaju nesto to bi odavno sa najvecim zadovoljstvom iskoristili ali ocigledno nemaju.Tako da, psi laju karavani prolaze...Izdrzi NOVACE i uzmi sve sto mozes a oni ce se udaviti u sopstvenom zlu.....

mlekadzija

pre 7 godina

Jedino sto mogu da rade je da daju ovakve glupave izjave. A Na Novaku je da ih redom delje....P.S. da li neko zna (tacno) da li se pred ili tokom turnira od svih tenisera uzima uzorak za proveru ili samo od nekih?

šetač

pre 7 godina

Stvar uopšte nije naivna. Sva sreća pa je Nole mentalna gromada, dokazano više puta. Sva sreća da kapira kako stvari funkcionišu pa je angažovao Bekera ima PR službu koja za sada odlično radi posao. Drže se junače na terenu a kako stvari stoje i van njega. PS još sam više sada siguran da je dao Wimbledon 2012, uništili bi ga da je bilo drugačije.

utisak

pre 7 godina

Tako su i Francuzi optuzivali Nadala . Ima dokumentarac o Nadalu . Tako je bilo dok je Nadal bio broj 1 i osvajao GS . Normalno da sumnjaju i na Novaka . I ako dokumentarac naprave , to je kao Nadalu , nije protiv Srbije nego protiv broja 1 u tenisu .

rejnald

pre 7 godina

Kako jadni i prizemni pokusaju diskreditacije Novaka, ali evo i na to smo se navikli ,kad vec traje toliko dugo ne moze nas vise ni iznenaditi bilo kakav lazni novinarski napad na njega!
Nego ono sto je bitnije je da Nole sve osvaja i da ce biti najbolji svih vremena.

Deki

pre 7 godina

Nole ne treba da se obazire na sve ovo,ne hrane se svi isto, nemaju svi isto urejen život,istu devojku- ženu, zdrave roditelje, ne treniraju isto, istu genetiku. A svako može da piše šta hoće.

Orion

pre 7 godina

Mari Nikad nece biti prvi. Nikad.

Imao je srecu da igra u Novakovoj eri i to mu je odredilo limite.

Moze da se tesi da je to zato sto se bolji od njega dopinguju ... ako mu je lakse tako...

Da se Novak moze srusiti kondicijom davno bi to neko to pre Marija uspeo. State of mind

SVK75

pre 7 godina

@beograd Nisu Srbi naravno ali su pali na doping testu.Kad god je neko "previše" dobar i superioran bez obzira na nacionalnost,kreću hajke...Ako mogu reći pogotovo ako je neko iz neke nazovi male države,u ovom slučaju Srbin...Novak mora da pazi i da proračuna svaki sledeći korak...Drž' se majstore i obori sve rekorde da sledećih 1000 godina niko nema šanse da im priđe!!!

Raca

pre 7 godina

Novače,sada ih sve iz inata pobeđuj isključivo u 2 i 3 seta i u maksimalno 2 do 3 sata po meču.
Čisto da ne gnjave više u vezi izdržljivosti.

Boban

pre 7 godina

Novak je car,da neku levu izjavu ovi se prime pa počnu da pišu svašta da analiziraju i slično,u među vremenu Nolu proradi srpski inat odere im njihove favorite i opet jovo nanovo. Zato Nole svaka čast za taktiku.

Boxy

pre 7 godina

Izjava Andy Murrey-a je postigla cilj. Krenulo se u lov na veštice. Pošto je Nadal skoro javno rekao da će tužiti sve one koji ga optužuju za doping, sad niko ne sme otvoreno da ga napada. Novakova izjava u kojoj se zaštitnički poneo prema teniserima i tenisu u odnosu na doping je bila odličan povod da krenu na njega. Naravno, svemu je doprineo i Becker svojom izjavom na istu temu. Novinar Guardijana je u svom tekstu odlično primetio kako je Andy pre nekoliko godina imao sasvim dijametralan stav po pitanju dopinga. Ni to nije čudno. Andy je pored Novaka i Federera sada dobio i povratnika Nadala kao ozbiljnog takmaca, i frustracije su počele da izlaze. Jasno mu je da će jako teško, ako i ikako, moći doći na prvo mesto ATP liste, kao što će mu vrlo teško biti i da osvoji još neki GS turnir. Ako je Nadal godinama mogao da se nosi sa optužbama koje se impliciraju Novako, Novak će moći još boolje. Naravno da to neće biti ni malo lako, ali ako Novak konačno osvoji svoj prvi Rolan Garos, stvar se naglavačke okreće u njegovu korist i onda tek kreće dominacija. Prema tome, ne treba se previše uzbudjivati. Britanski novinari će, kao i do sad, na sve načine pokušati da poguraju svog ljubimca, ali mislim da mu time prave samo medvedju uslugu.Čovek se puno teže nosi sa pritiskom nego gore pomenuti takmaci, i to je njegov usud. Nakon onog WD i OI koje je osvojio, on se vratio u gubitnički mentalitet i biće jako teško da se iz njega izvuče. Na Novaku je da ga prvom sledećom prilikom spusti

Alex

pre 7 godina

Dobro, realno nije lako ako si najbolji sportista sveta da se ne upuštaš u polemike, i mora Nole nešto da prokomentariše, ali šta? Najlakše je reći, ne upuštaj se u rasprave... ali izgleda da će morati da zaćuti.
Nije im Novače lako. Kompleksi su to...

Branislav Stokic

pre 7 godina

Kompleksasi,ne mogu da svare sto je Novak Srbin i najbolji na svetu da i oni treniraju koliko on i da imaju talenata za taj sport bili bi isto tako dobri kao sto je Novak.Svaka ti cast Novace

lex speciallis

pre 7 godina

Najbolje da Novak uopste vise ne govori na ovu temu, mislim da se i Beker besan istracao,nije uopste trebalo da se ogalsava, posle 1. izjave Marija, jer ispada u njihovim ocima "a ha prepozno se", a to su hteli i da izazovu. Drugo mozda hitno da nadje ili slusa savetnika za medije, i o ovoj temi samo ako ga pitaju kratko i jasno, tipa "protiv sam dopinga, pojte testiranja i to je to". Na kraju u slucaju teksta Vasington posta gde ga ne optuzuju ali postoji jasna aluzija da koristi doping popu Armstronga(lice im izjave), da pripreti kao Nadal ozbiljnim tuzbama za slicne stvari, pa nek pisu, do mile volje. I nema tu mrziteljskog stava pre Novaku, u pitanju su samo velike pare, NIKE, zatim veliki turniri, smeta im toliko dugo kao br 1.,zbog novca najvise.Mislim da su se ove godine opasno nameracili, pitanje posle Sarapove ko je sledeci, pa bih(nisam paranoican) pazio sta i gde jedem da sam na Novakovom mestu,jer sam spreman na sve, a Marej..pa sami ste izvukli njegovu izjavu svaka cast-o njemu nista necu da pisem.

lex speciallis

pre 7 godina

Najbolje da Novak uopste vise ne govori na ovu temu, mislim da se i Beker besan istracao,nije uopste trebalo da se ogalsava, posle 1. izjave Marija, jer ispada u njihovim ocima "a ha prepozno se", a to su hteli i da izazovu. Drugo mozda hitno da nadje ili slusa savetnika za medije, i o ovoj temi samo ako ga pitaju kratko i jasno, tipa "protiv sam dopinga, pojte testiranja i to je to". Na kraju u slucaju teksta Vasington posta gde ga ne optuzuju ali postoji jasna aluzija da koristi doping popu Armstronga(lice im izjave), da pripreti kao Nadal ozbiljnim tuzbama za slicne stvari, pa nek pisu, do mile volje. I nema tu mrziteljskog stava pre Novaku, u pitanju su samo velike pare, NIKE, zatim veliki turniri, smeta im toliko dugo kao br 1.,zbog novca najvise.Mislim da su se ove godine opasno nameracili, pitanje posle Sarapove ko je sledeci, pa bih(nisam paranoican) pazio sta i gde jedem da sam na Novakovom mestu,jer sam spreman na sve, a Marej..pa sami ste izvukli njegovu izjavu svaka cast-o njemu nista necu da pisem.

Dag Kristi

pre 7 godina

@Zigzag
Sta je "tocno",ono prvo ili drugo?U svakom slucaju,nebitno,tvoje misljenje mi je bitno koliko i izbori na Madagaskaru.Idi slusaj Tompsona!

a s roma nikšić

pre 7 godina

Čika Mari br.2 je nišanio br.1 cijelo vrijeme.Mislio je skinuće Novaka sa br.1 kad tad na neki način. Ali, povratkom Nadala na visoki nivo njegovi snovi postaju neostvarivi i zato je Nadal najveći prijatelj Novaka na ATP-u a ne kum Edi i zato je Endi promijenio stav i mišljenje.Na Nadala je Murray najviše mislio u izjavama a u Monte Carlu je shvatio da ne može biti br.1 ako nešto ne „izboksuje“.Nečiji organizam vapi za dopingom zbog načina građe,badnjavih noga,grčeva mišića,povređenih operisanih leđa,“paljenja na guranje“kakav je Murray-ev stil igre. Novak treba da se koncentiše samo na tenis.Forza Nole!Forza Roma!

Džan

pre 7 godina

Osetile hijene da je vreme da ga napadaju treba da ih bude sramota svoje eUropejstvo su pokazali sada kada nisu mogli da trpe mladog SRBINA kako im tri godine zavrće uši na svakom turniru samo su se zajebali žeštoko videćete to jer je Nole borac opet će na kolena vrlo brzo !

mare_nis

pre 7 godina

Ma sve im uzmi bre Nole, pa nek se krem društvo, britanci i elita jedu dok su zivi !!! Neki tamo mali nebitni iz neke male Srbije ih dere gde god stigne i postaje najbolji svih vremena.

Milan

pre 7 godina

Nadam se da su i sam Nole, a i svi oko njega koji ga pripremaju za ovo što radi, više nego svesni da su verovatno neki "moćni" likovi u svetu zaključili da tamo neki momak iz Srbije ima realne šanse i mogućnosti da obori sve trenutno važeće rekorde u tenisu (uključujući i Federera), pa su krenuli sa vrlo ružnim napadima na Noleta računajući da bi to mogao biti način da ga izbace iz ravnoteže i da konačno počne da gubi. Za sve što čovek kaže u poslednje vreme nađe se neki (verovatno dobro za to plaćen) pametnjaković koji konstruiše razne mogućnosti, a onda se odmah za to uhvati spremna ekipa da nastavi sa celom pričom. Ne znam da li je to dopušteno u svetu tenisa, ali voleo bih da Nole prestane da priča sa "njima" o bilo čemu što nije čisto sportski komentar. I naravno, da ne dozvoli da ga bilo šta od svega ovoga poremeti i da nastavi da gazi...

Hidrocefalus

pre 7 godina

(Aleksandar, 22. april 2016 11:14)

Jedino ako imaju kosnicu u dvoristu. Maticni mlec je izuzetno nestabilna supstanca. Pola sata posle ekstrakcije i vise ni 10% ne valja. Zato su svi preparati "na bazi maticnog mleca puka prevara. A konzumira se u miligramima i to direktno posle vadjenja. Jako ga je malo. Par grama po kosnici.

Jole

pre 7 godina

„Da, to je Lens Armstrong pristup. ’Nisam nikada bio pozitivan i zbog toga sam čist’. Ne znam sta su ocekivali da im kaze, i sta je tu sporno. Mozda je trebao reci da ima dopinga, i da se mnogi dopinguju. Kako bi na to reagovali? Da li bi im to bio pravilan pristup? Najvaznije je da Nole ne reaguje na te provokacije. Mogu samo da ga mrze, kompleksi su cudo.

Vlada

pre 7 godina

Cudi me da je Novak za sada samo Diplomata, da ga ne nazvase Jokerom, samo cekam ko ce biti Robin....
(Kodjak, 22. april 2016 13:58)

Kako ko? Pa Soderling...

prevrtanje istine

pre 7 godina

Sta bre prica ovaj?! Predsednik antidoping asocijacije izjavljuje kako je TO (doping) dublje rasprostranjeno nego sto bilo ko misli?! Kakva neprofesionalna izjava, treba ga suspendovati!

Beograđanin

pre 7 godina

Dovoljno da te destabilizuju,da ne možeš da razmišljaš o tenisu i narednim mečevima,ne daj se nole,izdržaćeš ove britanske experte za spletke!

Moo

pre 7 godina

Pa glupa mi izjava i rekao je to par nedelja posle hvatanja Sarapove. Al nije to bitno toliko. On je na putu da postane najbolji svih vremena. Kada si tu onda te svi ruse na razne nacine i gledaju kako da te izbace iz koloseka. To je normalno i sa tim moras da se nosis ako hoce da postanes ziva legenda.

MM

pre 7 godina

Muslim da svi koriste stimulanse dozvoljene ili nedozvoljene,ali i ono sto je dozvoljeno moze da postane nedozvoljeno,jer se menjaju kriterijumi.Tako da sta da vam kazem kad sve znate.

Z

pre 7 godina

Koji god mec da sam gledao od 5-6 sati, a gledao sam ih dosta kao i vecina Vas, jasno se uvek videlo da su momci (ko god igrao) na ivici da se sruse i znaci umora su uvek dobro vidljivi. Sta prica ovaj covek. To sto on gundja kada gubi i nije mentalno sazreo pa to utice na njegovu igru, to je njegov problem. Gadjati se pretpostavkama je skroz amaterski. Ako ja ne mogu maraton da istrcim, a masa njih koji su spremniji od mene mogu, to znaci da nisam dovoljno spreman, a ne nuzno da su ostali dopingovani.

Sportista

pre 7 godina

Isto je strasno sto WADA menja pravila i brise Melodonijum sa liste! Zasto doping kuca to ne objasni??? Provereno 100% jer sam sa saigracima radio kontrolu i to nam receno pre 10 dana.

Dragan

pre 7 godina

Ljudi, nemoj reci nikad nikad, ali, da je nas Nole drogiran, vec bi slavio dva-tri puta u Parizu. Pogledajte snimke. Dobro se secam nastupa protiv Wavrinke, da je bilo malo nesto na tome oduvao bi ga on. Smirite se.

Eleftherios

pre 7 godina

dragana, 22. april 2016 11:16)
Ne stoji ti priča o sponzorima i njihovoj uroti, jer Đoković je uvek nosio i sada nosi Adidas patike, igra sa reketom američke marke Head, a to što misliš da je Uniqlo slab jer ne viđaš njihove reklame je što je njihovo tržište Azija i u Evropi i Americi nemaju raširenu prodajnu mrežu, pa je normalno da i ne ulažu u marketing u tim područjima, iz tog razloga je Đoković mnogo popularniji u Aziji nego u drugim delovima sveta.

Melenci

pre 7 godina

a sto nije dublje istrazivao dok je bio glavna faca?Sto se sada uopste javlja po tom pitanju,ili zasto se ranije sve zataskavalo?Jako boli Noletova dominacija,a pogotovo prvo mesto,moze sa pravom tako da se razmislja.Isto tako,a kako on zna da je Noletova izjava naivna?Ovo jeste,pritisak na Noleta,kao i uvek ili skoro uvek Noletove izjave se izokrecu.Sta onda ocekivati od publike,kada se zna odakle sve krece?Samo se nadam da takva zloba u ogromnim kolicinama nece obeshrabriti Noleta,nego da ce i dalje biti najbolji od najboljih.

JovanWB

pre 7 godina

Samo jedno zameram Novaku. Zameram mu sto nema ozbikjnog PR agenta ili nekoliko njjh. Njihov posao bi bio daxmu odmeravaju medijske istupe, kao i da prate svaki napis o njemu. I naprave listu medija za koje nece davati izjave. i traziti naknadu za spominianje njegovog imena. uz to i ozbiljan advokatski tim. Ziveli !

ostj

pre 7 godina

doping je svaka nedozvoljena supstanca..diuretici nisu doping, ali su zabranjeni zato sto se koriste da se izbace iz organizma tragovi koriscenja doping sredstava..kada je neko pozitivan na diuretik, pada doping test..cak je i kofein dozvoljen u odredjenim granicama koje se definisu na osnovu kilaze coveka kome se radi test...pazi se novace, da ti ne napakuju nesto, kao ben dzonsonu...

Picard

pre 7 godina

U svim sportovima ima dopinga ali doping kontrola mora da ih uhvati da bi dokazali i kaznili. Stvar je jednostavna, neće Srbina da gazi sve redom u njihovom snobovskom sportu i zato hoće da ga destabilizuju raznim insinuacijama. Da sam na Novakovom mestu pričao bi samo o treningu, forhendu, igri, podlozi, a na sva ostala pitanja dunno.

mpl

pre 7 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1122948#k20142234

Kada su i Rodzer i Endi govorili isto, nikome nije padalo na pamet da dublje tumace te izjave, tek sad im se probudila moralna obaveza da daju svoja vidjenja komentara, nije posao teniserima da znaju koliko ima dopinga u sportu, oni govore ono sto vide i cuju, vecinu njih(top 10) ionako redovno testiraju, bilo kada i bilo gde, tako da ako nekome nesto smeta iznesi dokaze nemoj da cujes glasove u glavi kao Endi(inace ga smatram dobrim covekom, ali je sa zadnjih par izjava bas pojacao na hipokriziji)

Dragana

pre 7 godina

Za mnoge sportiste se pričalo,priča se i pričaće se da koriste nedozvoljena sredstva.Što se tiče tenisa godinama svi upiru prst u Nadala,čak ga je i Pilić direktno optuživao.Pa nedavno je bivša francuska ministarka rekla da je Nadal bio dopingovan a da se to zataškavalo.Naravno,nije iznela nikakve dokaze.Govorkanja će uvek biti.Kad može da se optužuje Nadal zašto ne bi mogao Novak ili bilo ko drugi.Nisam ostrašćena i jasno mi je da će se priča o dopingu uvek potezati s vremena na vreme.Pitanje je čiji tabor lansira priče o dopingu Nadala a čiji o dopingu Novaka.Biće da su neke dve struje suprotstavljene.Zašto bi ovo bio napad na Novaka a kada se svašta piše o Nadalu nije napad,mnogi komentatori ovde kažu da su optužbe na račun Nadala tačne.Onda se nemojte ljutiti ako neko u svetu čitajući ovakve vesti poveruje da je istina i za Novaka.A ja kažem svako je nevin dok se ne dokaže da je kriv.

Men' one sve iste

pre 7 godina

Ma bole te uši, Nole. Samo čist obraz, i razvaljuj. I vodi računa, ginu da ti uvale doping aferu, ne da bi te prestigli, nego da bi ti ukaljali ime i opovrgli karijeru i sve što jesi.

Dejan

pre 7 godina

Šta ti je ovaj svet, katastrofa, i zato sve u vraga.
Nole želim ti do kraja godine SVE POBEDE pa dogodine opet, ima nas dosta koji se radujemo a zavisni gadovi neka se slade glupim tekstovima i pričama jer ništa pametnije ne mogu.
NAPRED NOLE.

Zurkolomac

pre 7 godina

Nole, za sve te crvice i korov baziraj tvoje izjave iskljcivo na reketu i cisti sa terena sve te amatere. Posalji ih sve u paketu u nirvanu i zaborav...

Kodjak

pre 7 godina

Nadjite u Guardianu clanak o ovoj prici gde se Andy naziva Batmanom i Crusaderom a Novak diplomatom. znaci prica je osmiskjena i polako se razvija, kao eto Andy je u borbi za prava zena, pa protiv dopinga, sledece je verovatno globalno zagrevanje, lov na kitove ( to ako Kei osvoji neki GS) i sl. Cudi me da je Novak za sada samo Diplomata, da ga ne nazvase Jokerom, samo cekam ko ce biti Robin....

x12x

pre 7 godina

Nebitna izjava marginalnih likova koju nije preneo ni jedan bitan teniski portal, ono sto je bitno je pouka o tome kako treba davati izjave.

- Ne postoji izjava koju ce svi pozdraviti
- Svaku je izjavu moguce izkarikirati i zlonamerno tumaciti
- Svaka izjava moze tokom prevodjenja izgubiti svoje izvorno znacenje

Najjednostavnije prakticno resenje je izbegavati sve teme kod kojih je moguce opredeljivanje [ZA ili Protiv]. Zbog toga Englezi toliko govore o vremenu i u tome su bez premca. Takodje je dobar primer nacin na koji daje izjave Ana Ivanovic "Tako sam uzbudjena sto igram na ovom turnu" ili "Dobro se osecam i presrecna sam sto cu igrati pred ovom publikom", itd ...

D89

pre 7 godina

Zasto Novak ne izadje i kaze nesto slicno kao vi u komentarima; "odvratno je to sto prica Marej", "samo mi podizete inat", "ovo je hajka protiv mene", "smeta vam jer sam Srbin"... Zasto to on licno ne kaze?
(whynott, 22. april 2016 15:34)

Zna se zašto - zato što mu se ne isplati. Ovako može da napravi neki dil poput onog Wimbldona poklonjenog Mareju. Para nikad dosta, što 'no vele...

100%

pre 7 godina

Ne slazem se sa komentarima tipa "mogu da mu pljunu pod prozor". Ovo sto citamo iz dana u dan nije slucajno i ocigledni su napadi sa raznih strana I nivoa. Djokovic je pametan decko i sigurno zna da mora da pazi i da se cuva namestaljki I podmetanja.

Навијач

pre 7 godina

Треба разумети да се вести пласирају с одређеним циљем. Или преносиш "суву" чињеницу, или је мало зачиниш, па нека тумачи како ко жели. Нека их, брате, тестирају и више пута дневно. Сви који се допингују треба да буду протерани из тениса, макар то биле и звезде као што су Ђоковић, Федерер и Надал. И Мари, ако је звезда. Победа мора бити чиста. Или допинг кажњавати ригорозно и неселективно, или га легализовати. Ја сам за прву опцију.

Ljube

pre 7 godina

Спортисти се доказују на терену. ВЕДА врши допинг контролу.Чист је онај ко је чист. Позитиван је онај ко је позитиван. Све остало је прљава политика.

Čitajte pažljivo

pre 7 godina

Pitam se da li bi bilo dozvoljeno,odnosno da li se nalazi na listi supstanci dopinga npr. MATIČNI MLEČ...pčela,to je veoma jaka prirodna energetska bomba.U dovljnim količinama i konzumiranjem na dnevnom nivou,snaga i izdržljivost je propratni efekat,veoma snažna namirnica, matični mleč japanskog stršljena,koičina koju stršljeni uzimaju je dovoljna da lete na desetine kliometra,a kad bi na čovek isto tako delovalo, mogao bi da trči 1000km bez zamaranja...:)...možda je to tajna nekih sportista,korišćenje matičnog mleča pčela koji ima isto karakteristike mleča stršljena,samo slabiji...:)

(Aleksandar, 22. april 2016 11:14)

Neki komentatori nisu načisto šta je doping. To je materija koja kratkoročno povećava sposobnosti, a dugoročno šteti organizmu. Sve što nije štetno ne bi smelo da se smatra dopingom.

maradona

pre 7 godina

Misljenje prvog na svetu se uvek cenilo... Posebno kad je Rodzer u pitanju, ali i Rafa... Ali ovi se okomili na Djokovica pa to ti je... Izgleda da im bas smeta sto on ovako suvereno vlada. A realno, nijedna izjava mu nije ni najmanje provokativna. Ne verujem u teorije zavere, ali ove teme postaju bas nesnosne... Rodzerov sam fan ali voleo bih da ih Djokovic sve presisa... Sportski pozdrav!