Obradović: Možda i dva Evrobasketa

Željko Obradović ironično je prokomentarisao sukob na relaciji FIBA-Evroliga izjavom da ćemo u budućnosti možda imati dva Evropska prvenstva.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Merkur
  Austrija, Svajcarska? Haha
   (Jole, 20. april 2016 17:58)

  # Link komentara

 2. Pitanje za Djilasa: Kakav stav će imati savez ako Partizanu padne ekipa sa Kosova u Fibinom takmičenju? Mislim na sve aspekte, od bezbednosnog do stava države u tom trenutku?

  Hvala
   (DedaMiloje, 20. april 2016 13:46)

  # Link komentara

 3. Problem je i Evroliga citajte malo i nesto sem srpske stampe.. [link]
   (lucas, 20. april 2016 13:44)

  # Link komentara

 4. Bravo za Željka, vrhunski komentar, kada dodje od ovakvog stručnjaka šta mi ima da raspravljamo. Partizane idi u EK.
   (DedaMiloje, 20. april 2016 13:43)

  # Link komentara

 5. slazem se sa zeljkom. kakvo bi to bilo ep bez hrvatske. gde bi tu bila strast,uzivanje,smejanje. pogotovo kada se na raznim forumima kace komsije kao drago,argo,zg slavac i nama objasnjavaju kakva su oni sila u kosarci a onda dodju gruzija,ceske,filipini i senegal a komsije odjednom vise ne smeju nekoliko dana da se pojave na forumu:)
  (dalibor79, 20. april 2016 13:13)

  # Link komentara

 6. Ako posmatramo osim iz kosarkaske i iz politicke perspektive - ne smetnite s uma da najmocnije zemlje Evrope su na ovoj drugoj strani: Nemacka, Francuska, Velika Britanija, skandinavske i Beneluks zemlje, Austrija, Svajcarska... bez obzira sto mnoge od njih nisu kosarkaski relevantne - one sve mogu da sprovedu ako tako pozele. Treba voditi racuna i o tome.
  (Merkur, 20. april 2016 13:04)

  # Link komentara

 7. Ta FIBA kao pokusava da zavodi red u Evropi sto ne probaju nesto da narede NBA klubovima.Partizan treba da zanemari i da igra gde on hoce.Sramota je da dozvolimo da nas neka umiruca organizacija ucenjuje.Da se razumemo nisam grobar ali ovog puta puna podrska za Partizan.
  (Zeljko, 20. april 2016 12:40)

  # Link komentara

 8. Lepo im rece Zelimir.Treba da se ujedinimo pa nek im igraju basket Albanija, Engleska i druge sile evropske košarke
   (blaza, 20. april 2016 12:31)

  # Link komentara

 9. Nemoj tako Željko,pa šta će sad Tegi i njegovi zaludeli sledbenici.Trebao si reći da je fiba ok,da je sve zavera Čovića,Vučića i ko zna koga još.
  (nini, 20. april 2016 12:14)

  # Link komentara

 10. Па и нама је била лепа Москва 1980. са олимпијским златом којим се поносимо - за нас је оно максимално вредно и драго, и нешто се не секирамо што тад Американци нису играли... тако ће бити и Французима и Немцима, ако не буду играле све те наведене екипе. Неће моћи да спавају од бриге што имају слабу конкуренцију.
  (Зоки, 20. april 2016 12:13)

  # Link komentara

 11. Bravo Zeljko! Kao i uvek, bez dlake na jeziku!
   (Partizan ponos Srbije, 20. april 2016 12:13)

  # Link komentara

 12. Ma, kako da ne... evo NBA-ekipe će oduševljeno poslati svoje igrače da igraju na tom nekakvom paralelnom EP sa kojeg nema plasmana na SP i OI, a nacionalni savezi koji bi dobili automatsku suspenziju učestvovanjem na istom baš ne bi imali nikakvih problema da organizuju rad mladih selekcija i ženske košarke nakon toga. Nije problem naći finansijsku podršku za nekakvo paralelno EP muških seniora, ali nema šanse za sve druge selekcije da bi se našlo nešto tome slično.
  (Eto, 20. april 2016 12:08)

  # Link komentara

 13. To bi ih naučilo pameti, nikako da shvate da ne mogu da vrate vreme unazad i da je njihovo razmišljanje i sama organizacija prevaziđena.
  (Enrico Pallazzo, 20. april 2016 12:07)

  # Link komentara

 14. 'Ajde neka ovo pročita Đilas, kao predsednik KSS.

  Sramotno je kako se ponašamo i popuštamo pred svakom ucenom raspale Fibe koja je na kraju krajeva primila i teritoriju KiM u svoje članstvo.

  Sramotno je kako se odnosimo prema Partizanu (kažem to kao zvezdaš) kojem se brani igranje Evrokupa; pa treba valjda i oni da dobiju šansu da se igrački oporave.

  Ju, ju - izbaciće nas.

  Pa šta? Ako izbace najjače evropske reprezentacije, valjda je i naše mesto među njima, a samim tim i na nekom budućem ULEB EP.

  Zar ćemo na FIBA EP da igramo sa teritorijom KiM, Luksemburgom i Andorom?

  Još jednom: sramotna odluka KSS.
  (Onako u prolazu, 20. april 2016 11:56)

  # Link komentara

 15. Zoc je sjajan! Nadam se da ce se tako nesto i desiti. Okrenuti ledja FIBA Evropa i oformiti novu evropsku asocijaciju. FIBA kao krovna organizacija neka ostane ali bez nadleznosti nad evropskom kosarkom. FIBA neka organizuje Svetska prvenstva u saradnji sa NBA, a Evropsko prvenstvo nekoj novoj kosarkaskoj organizaciji u Evropi koja nece praviti sprdnju od EP sa 24 reprezentacije nego da igraju samo najbolji, maksimalno 16.
   (Uliks, 20. april 2016 11:42)

  # Link komentara