Subota, 16.04.2016.

17:56

Đilas: FIBA nas je suspendovala

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas potvrdio je novinarima da je FIBA Evropa isključila Srbiju sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

Izvor: B92

Ðilas: FIBA nas je suspendovala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

Jeronimo

pre 7 godina

Kad se dele državne pare, tad Parizan nije interes srpske košarke ...tad postoji samo Zvezda...i sad bi Partizan trebao da se žrtvuje zbog interesa onih koji rade na njegovom uništenju !? Ma nemoj. Da je Partizan dobio trećinu koliko je dobila Zvezda i on bi igrao Evroligu...tako da ne bi bilo problema. Ovako moraćemo ipak Evrokup.

dobar način

pre 7 godina

Fiba puca sama sebi u noge. Mislim da ULEB samo čeka da ovi zvanično suspenduju i ostale ekipe pa da ulete i organizuju nove EP sa svim suspendovanim državama i tako zauvek ugase fibu.

bora

pre 7 godina

@Uliks
Da da,Evroliga jedva čeka Metalac i Krku u Evrokupu!
Zvezda može dobiti ugovor samo za ovu godinu,a šta posle?
Svima nama je teško da shvatimo,da ovaj prelazni period 3-2-1..učesnik sa teritorije bivše SFRJ,vodi ka tome da je za ovaj region namenjen Evrokup!
To što mi volimo košarku,njima ne znači ništa.I svo naše urlanje i Partizanovih i Zvezdinih navijača.
Oni teže utakmicama sa prosečno 8-10.000 mirnih gledalaca spremnih da plate 30-ak eura za to,a ne raspojasanih i frustriranih 20.000 gologuzana za koje je i 10e,veliki problem.Uostalom sećam se intervjua sa Djordijem od pre neku godinu,da će Evroliga uskoro odredjivati cenu ulaznica!!?
Ovo jednostavno nije sportska priča i nije za nas,koliko god mi to želeli!!!

Voodoo

pre 7 godina

Sa jedne strane jesu upravu, sta je zapravo Uleb, sistem evrolige je uzimamo 11 najbogatijih, dajemo im visegodisnje licence be obzira na uspehe, a za preostali broj mesta stalno menjamo pravila i smisljamo ponesto. Partizan je bio ucesnik f4 i redovan ucesnik druge faze, a nikada nije dobio licencu, Zvezda drugu godinu zaredom dobra u evroligi, na pragu f4, a i da udju u f4 opet bi sebi obezbedili samo jednu godinu u evroligi, za sledecu bi vec morali sve ispocetka. Koliko god to takmicenje bilo zanimljivo ipak je totalno ne fer i jako retko bazirano na uspesima, vodi se samo novcem. E sad sa druge strane ovakav potez Fibe kao borba protiv Uleba je smesan, ovo ne cini dobro nikome, kakvo ce to evropsko prvenstvo biti i sa publikom i bilo cime bez 10 glavnih reprezentacija, kao i olimpijski turnir bez evropski reprezentacija, gubi smisao sve, iako bi trebalo eventualno za koju godinu da se klupska takmicenja vrate pod organizaciju Fiba ovo nije nacin. Savezi se sada pitaju, svi evropski savezi moraju da budu jedinstveni i dogovore se sta ce, ako svi odluce da bojkutu Fiba, Fiba ce morati da popusti, ako pak odluce da vrse pritisak na klubove i ostanu na stranu Fibe klubovi ce morati da popuste jer sta im znaci evroliga i evrokup bez naciolne lige i bez reprezentacije.

Voodoo

pre 7 godina

Na stranu navijacka prepucavanja kojima ovde nije mesto, ali izgleda je to neizbezno. Poenta price je da pored nas ovde se nalazi jos 6 reprezentacija koje sa nama cine ukupno 7 od 8 najjacih u Evropi, plus ima ih jos. Ako sve te reprezentacije ne budu igrale ne vredi da igramo ni mi, to je poenta, posto su fiba i uleb izgubili kompas u borbi za pare, vreme je da se ovi savezi udruze i podsete ih zasto uopste postoje. Samu Fibu treba upravo nacionalni savezi da cine, ako ona suspenduje 7 od 10 najjacih reprezentacija na svetu ona zapravo prestaje i da postoji.

Đorđe

pre 7 godina

Ako FIBA ostane pri svojoj odluci da su suspendovane Španija, Italija, Rusija, Grčka, Hrvatska i ostale zemlje, zaista ne vidim našu svrhu učešća na takvom EP. Čak i da izbegnemo suspenziju ne bi imalo nikakvog smisla igrati takvo takmičenje, tako da je glupo tražiti od Partizana da se odriče EK, da bi naša reprezentacija tukla Farska Ostrva i San Marino na tzv "Evropskom šampionatu".
Jedino pametno rešenje je sačekati reakcije Saveza Španije, Italije i ostalih. Ako oni pristanu na ucene (što je malo verovatno) i pošalju klubove u Fiba LŠ, onda bi imalo smisla igrati takvo takmičenje i verujem da bi i Partizanu to odgovaralo. Ali takav scenario je gotovo nemoguć, pa sad ispada da jedino Partizan treba da se žrtvuje.
Jednom u životu budite pametni i ne trčite pred rudu, već sačekajte reakcije zemalja koje nešto znače u svetu košarke i postupite isto.

ccccc

pre 7 godina

Jel moguce da ni jedan grobar nije upucen u pricu a daje komentare....FIBA NE BRANI EKIPAMA DA IGRAJU EVROLIGU VEC EVROKUP posto na ta nacin njihivo liga sampiona ostaje bez i jednog ozbiljnog kluba...znaci za mentalno ogranicene jos jednom ponavljam nije bitna evroliga posto je i fiba svesna da ce svaka ekipa kojoj se ukaze sansa zaigrati finansijski 10 puta isplativije takmicenje ali forsiraju da se ne igra evrokup posto su tu finansije priblizno iste i to shvataju kao samar samom sebi.A partizan je preziveo ovu sezonu bez evrokupa pa ne vidim zasto ne bih i sledecu a ako je tolika institucija neka osvoji fibinu ligu sampiona pa da im svi skinemo kapu....
(Jole Sr.Mitrovica, 16. april 2016 22:57)

Do sada si mnogo puta trebao da skines kapu jedinom prvaku Evrope u kosarci iz ove zemlje Srbije, KK Partizanu.

Uliks

pre 7 godina

(bora, 16. april 2016 22:44)
Nije tako! Bartomeu nije rekao koji klubovi iz ABA moraju ici u EK. A u slucaju da ABA ligasi ne ispostuju dogovor Zvezda dobija ugovor i bez ABA. Tako da je Zvezdi svejedno, svakajo ucestvuje u EL.

aleksandar

pre 7 godina

Ova vest je izazvala samo svadju izmedju navijaca..Nas savez hitno treba da predlozi klubovima istupanje iz EL i EK..Alo ljudi mozemo ostati bez Olimpijskih Igara..Treba da se takmicimo u Fibinim takmicenjima,ovo postaje vrlo ozbiljno..

che

pre 7 godina

Nije tako! Bartomeu nije rekao koji klubovi iz ABA moraju ici u EK. A u slucaju da ABA ligasi ne ispostuju dogovor Zvezda dobija ugovor i bez ABA. Tako da je Zvezdi svejedno, svakajo ucestvuje u EL.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uliks, 17. april 2016 00:18)

Ovo sto si napisao apsolutno nije tacno. ULEB je bio jasan sta znaci 1+3. A u tom Ugovoru lepo pise : ukoliko ABA NE posalje svoje klubove u EK (pod ULEB-om) ni jedan klub iz ABA lige NECE igrati ni EL. To je jedina istina i dzaba interpretacije po svojoj volji. A vi i dalje verujte Covicu, koji vam je prodao i pricu o 10 godina zagarantovane A licence. Kako vas sve samo vrti oko malog prsta, zalosno.

tegggi

pre 7 godina

Citav ovaj sukob Evroliga, Uleb, Fiba, Aba, Djordi, savezi, NBA i to sto Spanija, Turska i ostali nece igrati EP, opsti haos u svetskoj kosarci, sve je to rezirao Covic samo da bi napakostio Partizanu.

bora

pre 7 godina

@Jole sr.Mitrovica
Ništa ti nisi razumeo,pa da ponovim.
FIBA nigde u svom dopisi nije pomenula Evrokup,nego sva takmičenja u okviru Uleba!
Samo 11 klubova Evrolige,sa desetogodišnjim ugovorima nisu sporni.Ostali jesu!!
Evroliga od ABA lige traži da ispoštuje onomad potpisan ugovor.Drugim rečima,da bi prvak ABA lige igrao Evroligu,ostali učesnici ABA lige MORAJU da igraju Evrokup!! U protivnom ugovor ne važi i šampion ABA lige ne igra Evroligu!
Zato Djilas i kaže da smo ucenjeni sa dve strane.FIBA ucenjuje saveze a Evroliga klubove.
Čović je očigledno sve to znao,i zato je onako besomučno jurio da Evroliga sklopi sporazum sa C.Zvezdom a ne sa ABA ligom!!Srećom nije uspeo.
Znači postoje samo dve mogućnosti.Ili da svi naši klubovi igraju Uleb-ova takmičenja a reprezentacija bude suspendovana,ili da svi igraju FIBA takmičenja.Trećeg nema!! Zato je Djilas nervozan i utučen!!!

Majko moja

pre 7 godina

Ja ovoliko sveznalica u zivotu video nisam,samo na ovim b92 komentarima.Kao da je samo Srbija izbacena,a i da jeste ne bi nam to bio prvi put jer imamo iskustva u fudbalu sa tim.Nego,vi ovde trazite da Zvezda i Partizan napuste EL i EK zbog repke,a sta mislite,hoce li mozda Barsa i Real napustiti?Naravno da ne,pa ko zeli igrati tu Fibinu kvazi ligu.Dajte molim vas...

Beljo

pre 7 godina

Meni je pomalo nejasno da uopste postoje takmicenja mimo nekih zvanicnih organizacij tipa FIBA. Sad se svi kao iscudjavaju, i prica tipa da klub treba da moze da odpuci u kom takmucenju ce da igra... Pa sad... Nacionalna takmicenja su po cijim pravilima? KLS ili bilo koje drugo nacionalno takmicenje je takmicenje koje... ? Prirodno je da sampion tog takmicenja izabere da igra gdje? Ne moze FIBA da odluci... A bogami moze. Ne zelis da igras njeno klupsko takmicenje, neces ni reprezentantivno. Kao da fudbalski sampion Srbije igra takmicenje nekih tamo UAE, jer oni nude zagarantovano mjesto i milione. I onda fino UEFA kaze da je taj klub kaznjen. Da li bi se neko bunio???

Crudelta

pre 7 godina

Mnogi kazu narediti klubovima da igaju FIBA Evroligu a ja pitam jel onu sto daju nama jedno mesto u kvalifikacijama a Belgiji,Ceskoj,Letoniji ...2+1.Stvari su proste zasto FIBA vrsi pritisak samo na Evrokup jer sa ULEB EL znaju da nema sanse da se takmice i da ne mogu ponuditi ni 10% uslova sto daje ULEB ali to je ipak samo 16 ekipa pa i nije strasno i od ostalih timova moze da se napravi ok takmicenje ali opet ono ali ni njima nemaju bas nesto pametno da ponude pa ostale ekipe zele ULEB Evrokup zato sto preko njega mogu do EL koja je poluzatvorenog tipa.I onda FIBA koja umesto da brine o kosarci kao sportu ona ucenama zarad licnog materijalnog interesa nekolicine prdonja zeli da ovaj sport napravi amaterskim.Pa dobro uslovili su 14 saveza i nek izbace sve te saveze i kako ce onda zadrzati i ono malo sto im valja tipa Francuske i Nemacke?Svako normalan vidi da njih sport uopste ne zanima jer sigurno ne bi radili ovo sto rade,i zato da su nasi pametni svi klubovi u ULEB i cao.

samo Srbija !!!

pre 7 godina

Jole Sr.Mitrovica, 16. april 2016 22:57)
Druze dzaba trosis zivce i tastaturu objasnjavajuci onima kojima to ne mozes. Lepo todoric kaze partizan igra EK i boli ga za ostale. Nije se javio niko iz limoza pa da znaju sta da napisu ovde, a i zet potrosio pare. Dokle vise partizan protiv srpske kosarke ???

prdn8

pre 7 godina

Cim su nas kaznili to je jos 1 znak da idemo u pravom smeru. Kosarka se razvija i evoluira, zato je Evroliga buducnost evropske kosarke. FIBA prsla k`o FIFA!

nije valjda

pre 7 godina

kako ne shvatate, ljudi nece da dopuste da jedan cobanin napravi privatnu ligu i da samo on uzima pare, nego brane ono sto se decenijama gradilo,a to je da je sva takmicenja organizovala Fiba i po meni ovo je ispravna odluka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nix, 16. april 2016 23:19)

A kad su uzimali pare kad su Djordiju prodali prava za EL tad im bilo dobro?

informisi se malo bolje

pre 7 godina

Zasto je KSS prihvatio ponude ULEB-a?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roto koš u srcu,Kosovo na duši!, 16. april 2016 20:58)

E ovo je ubedljivo najgluplji komentar danas. KSS kao i svaki savez u Evropi je podržao FIBU

molim te

pre 7 godina

Zalosno je da je jedna toliko perspektivna reprezentacija taoc zvezde ili partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DEFENDER, 16. april 2016 22:53)

Bas me interesuje da mi obasnis kakve veze ima zvezda sa ovom odlukom FIBA?

WakeUpSheeple

pre 7 godina

Pustite velike momke da odlucuju Srb i CZ su nebitni igraci u ovoj prici. Gde odu Spanija, Turska, Italija i Rusija tu i mi treba, a ne Evropskom prvenstvu bez njih i ne treba ucestvovati

djema brdjanin

pre 7 godina

Reprezentacija treba da bude iznad klubova!Ona je ta koja nas spaja,kako na tribinama,ispred malih ekrana,a po osvajanju medalja ispred skupstine grada.Ako klubovi treba da budu iznad reprezentacije,onda neka se ukinu sve reprezentativne selekcije u svim kolektivnim sportovima!

prosto ki pasulj

pre 7 godina

Veliki je problem, što niko ne želi da objasni suštinu problema.
Samo za 11 klubova ni FIBA ni Evroliga ne prave problem.
Ako klubovi iz ABA lige (recimo Partizan),ne igra Evrokup onda ni prvak ABA lige (Zvezda) ne može igrati Evroligu!! Evroliga traži poštovane ugovora 1+3,tj. prvi Evroligu a tri Evrokup!To je vezano!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bora, 16. april 2016 22:44)

Nisi ti lepo to shvatio, FIBA hoce partizan ili Zvezdu, znaci najjaci klub iz Srbije. Posto Zvezda ide u EL, oni hoce partizan. Partizan bi osvojio FIBA evroligu ali ne može tako da dođe do EL, samo preko Evrokupa. Mega ne može da igra nijedno ULEB takmicenje zbog sukoba interesa

nix

pre 7 godina

kako ne shvatate, ljudi nece da dopuste da jedan cobanin napravi privatnu ligu i da samo on uzima pare, nego brane ono sto se decenijama gradilo,a to je da je sva takmicenja organizovala Fiba i po meni ovo je ispravna odluka.

Cinik

pre 7 godina

Narediti svim našim klubovima i naravno Zvezdi da igraju FIBA takmičenje. Na ovaj način ćemo omogućiti da reprezentacija igra. Ukoliko pak se samo Partizanu naloži da napusti ULEB, onda Partizan treba to da odbije jer je nelogično da se Partizan poziva da spasi srpsku košarku a da se od tačno određenih ljudi uništava i urušava. Ova odluka FIBE nine iznenadjujuća i to su znali i Čović i Djilas i Vučić i upravo su o tome i razgovarali sa Bartolomeumom i sa njime postigli sporazum a sve na štetu srpske košarke i Partizana. Ako lažem, neka me demantuju time što će i Zvezdi naložiti da igra FIBA. Ukoliko to ne urade, nek podnesu ostavke jer ne rade u interesu srpske košarke već samo u intereseu Zvezde.

AntiBot

pre 7 godina

@ dr, 16. april 2016 21:45
Ово што си овде написао-то је чиста патологија! Тражи помоћ, ако већ није касно!

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 7 godina

Hvala čoviću!

Ko razume, shvatiće.
Ko ne razume, nek i dalje navija za fmp kome niko ne može da zabrani kako će da se zove.
I nek hejtuje iz sve snage.

cukce

pre 7 godina

Au sto su se Grobari raskmecali! Pustite Zvezdu, ovo se Zvezde ne tice, Zvezda igra evroligu, ovo se tice evro kupa i Partizana koji uz to nije na terenu ni obezbedio ucesce u tom kupu! Drugo FIBA baca kosku da se svadjaju klubovi i savezi, FIBA je jedna nesposobna organizacija i sluzi se ljigavim metodama!

ja

pre 7 godina

A ima i odlomak iz Gazzetta dello sport, PUNITE — Le federazioni sospese e quindi – per ora – escluse dall’Europeo 2017, sono quelle di Italia, Slovenia, Croazia, Serbia, Montenegro, Macedonia, Russia, Spagna, Bosnia Erzegovina, Lituania, Grecia, Israele, Turchia e Polonia.
Nadam se da ce svi oni nesto preduzeti povodom toga.

drvobradi

pre 7 godina

Zapravo FIBA je suspendovala 14 zemalja. Suspendovala je sve bitne reprezentacije u Evropi sem Francuske i Nemačke. Ako je to tačno, FIBA se upucala u nogu. Ko će gledati Eurobasket, SP i Olimpijadu ako nema ovih reprezentacija. Sad lepo neka ovih 14 zemalja da punu podršku ULEBu i raskrste sa FIBA.

Jole Sr.Mitrovica

pre 7 godina

Jel moguce da ni jedan grobar nije upucen u pricu a daje komentare....FIBA NE BRANI EKIPAMA DA IGRAJU EVROLIGU VEC EVROKUP posto na ta nacin njihivo liga sampiona ostaje bez i jednog ozbiljnog kluba...znaci za mentalno ogranicene jos jednom ponavljam nije bitna evroliga posto je i fiba svesna da ce svaka ekipa kojoj se ukaze sansa zaigrati finansijski 10 puta isplativije takmicenje ali forsiraju da se ne igra evrokup posto su tu finansije priblizno iste i to shvataju kao samar samom sebi.A partizan je preziveo ovu sezonu bez evrokupa pa ne vidim zasto ne bih i sledecu a ako je tolika institucija neka osvoji fibinu ligu sampiona pa da im svi skinemo kapu....

Baja Sarajevo

pre 7 godina

Suspendirana je i BiH(zbog Igokee)....I to u momentu kad se Teletovic i Nurkic vracaju u reprezentaciju...Ovo može napraviti raskol u savezu na relaciji Srbi-Bosnjaci...Treba bojkotovati Fiba smetljare

Dejan Ilic

pre 7 godina

Meni je Zvezda važnija od reprezentacije.
(bora, 16. april 2016 20:38)

Mene je kao zvezdasa sramota da likovi kao ti navijaju za klub koji volim!

113,8 dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 20:58)
Suština je da je reprezentacija suspendovana. Sa ovim ugovorom se nije moralo žuriti kako je to zahtevao CzT koji trenutno jedini ina koristi od njega. Ostali klubovi imaju male koristi od EK, ali imaju mogućnost da se u nekom budućem periodu kvlifikuju za EL, kada će imati koristi.
Bez obzira na to, plasman u EL nije isključivo po sportskim kriterijumima i svakako je reprezentacija važnija od klubova.

Verni pratilac

pre 7 godina

Preporučujem (+11)

Ne preporučujem (0)



pozdravio te everton
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)

Boze glupog li komenatara , a i nika... Ili ti to mozes jos gluplje sine ?!
(Batko, 16. april 2016 21:21)


Godinama nisam ulazio na sajt B92. I sad udjem u komentare, i tamo neki lik Batko josuvek kmeci u komentarima kao i pre par godina..hahahahahahahah, kako me pukla nostalgija, covece!

CZ99

pre 7 godina

Kad smo trebali da igramo nasu ligu,vasa legenda je kukala za aba ligom,kao i ostale vase legende. tu ste videli vasu sansu da se dokopate EL,ali niste racunali da ce nam prvenstvo propasti. sada sest bivsih Yu drzava imaju jednog predstavnika u EL? igrom slucaja na vlasti u Srbiji je poremecenik koji narodu smanjuje plate i penzije,ali vi cvetate,sto je gore stanje u zemlji,vi sve bolji i bogatiji. lepo je to sve,ali nece doveka...mi se jos nekako i koprcamo,ali vi kad ljuljnete...nema dizanja.
(dr, 16. april 2016 21:45)

Stvarno je fascinantno da,kako vreme odmice,vi sve vise i vise kukumacete...Pa,gde si bio,majstore,15 godina???Sto nisi glumio pravednika u "vase" vreme??Digli smo se,i tek cemo se dici,a tebi i tebi slicnima ostaje samo da kukate.....i kukate......i kukate........Milina vas je slusati...:)

bora

pre 7 godina

Veliki je problem, što niko ne želi da objasni suštinu problema.
Samo za 11 klubova ni FIBA ni Evroliga ne prave problem.
Ako klubovi iz ABA lige (recimo Partizan),ne igra Evrokup onda ni prvak ABA lige (Zvezda) ne može igrati Evroligu!! Evroliga traži poštovane ugovora 1+3,tj. prvi Evroligu a tri Evrokup!To je vezano!

CZ99

pre 7 godina

napokon je dosao na naplatu raskol na relaciju partizan-zvezda.da ih sad vidimo patriote odreknite se evrolige i evrokupa zarad reprezentacije.hocete kako da ne,uvek ste bili lazni patrioti dok imate koristi i sipa se lova u bunar a zvezda pogotovo.sad da vidimo ko je hrvatski klub a ko srpski.ali sve se vise radi samo a zvezda igra evroligu i po cenu ovoga,evrokup manje vise nedonosi nista
(nesa80, 16. april 2016 20:13)

Sta,po tebi,treba da uradimo kad nam padne Kosovo kao protivnik? Da igramo??? Priznali smo im drzavu....Da odbijemo? Suspendovace nas....Nazire se kraj FIBE....Sedite i opustite se.Veliki ce to da rese...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Srbija je suspendovana sa evropskog prvenstva 2017 zbog ugovora ABA lige sa ECA, odnosno Ulebom. Tako bar piše u pismu koje je KKS objavio. 
Po tom ugovoru, za koji se CzT zdušno zalagao "u interesu srpske košarke", prvak ide u EL a 3 ekipe u EK. U daljem interesu srpske košarke je i činjenica da je FIBA Europe obavestila i FIBA world o tom ugovoru, pa je moguća suspenzija i sa olimpijskih igara, dok se kvalifikacioni turnir već nudi nekim drugim zemljama.
(113,8dB, 16. april 2016 19:08)

Jeste, za sve je kriva Zvezda, O ČEMU BRE TI

mmm

pre 7 godina

pozdravio te everton
(Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)
???
Ne razumem? Pobedili NISTE! Smanjili ste bodvni zaostatak? NISTE? Koja je poenta? Vama je igrala samo pobeda!? Upropastili ste nam slavlje!? Niste, jer i sa pobedom matematicki nismo jos uvek sampioni! E ono, u 93. je bilo za "Sta uradi to Kadu Mendese"! Vi ste trebali da pobedom proslavite titulu... Ali...

Batko

pre 7 godina

pozdravio te everton
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)

Boze glupog li komenatara , a i nika... Ili ti to mozes jos gluplje sine ?!

Mairosu

pre 7 godina

Puna podrska Partizanu od ovog cigana ovde. FIBA nek se goni u da ne kazem sad gde, a od ovih suspendovanih niko da nije mrdnuo, pa nek vidi FIBA koliko ce im para donese evrobasket sa madjarima, kosovarima, azerbejdzanom i kazakhstanom.

Samo da sad nasi u KSS ne posustanu, i krenu da se izvinjavaju. Spanija, Italija, Grcka, Turska, Litvanija su na nasoj strani fronta. U dobrom smo drustvu.

PS. vi sto hvalite FIBA Ligu Sampiona, jeste li videli njen planirani koncept za 2016-17? Tri mesta za Letonce, tri za Poljake, tri za Belgijance, Holandjani, Islandjani, Finci, Velika Britanija...i sest wildcardova od kojih sam pa milion posto siguran da ce jedan da ode u Pristinu. Nek vam je na cast sto podrzavate ovakav koncept organizovane kosarke u Evropi u 21. veku.

Boro, spasavaj sta se spasti moze

pre 7 godina

Od kada je gospodin Bora Stankovic otisao u zasluzenu penziju, FIBA je postala dno dna. Da imaju mozga (ili morala), trebalo bi da ga mole na kolenima da se vrati. Garantujem da bi nasao resenje za manje od godinu dana.

fef

pre 7 godina

ama fiba je suspendovala pola evrope, kakav čović, o čemu pričate vi ljudi?
(đurađ, 16. april 2016 18:39)

Oni ga izgleda vide i u tanjiru supe. Šta god da se dešava puna su im usta čovića. Alo dosadni ste

Bakuta

pre 7 godina

Partizan treba da gleda SAMO svoj interes. Pokazalo se da je 'interes srpske kosarke' vrlo rastegljiv pojam, narocito kada ga tumace izvesni primerci pasa za pratnju i razonodu kao i pojedinci ridje kose koji su pre 6 godina obecali trening halu ali su u medjuvremenu oboleli od amnezije.

mister mister

pre 7 godina

Nisu krivi ni Zvezda,ni Partizan..a i jesu posto "vode" sport u ovoj zemlji,generalno.Duga prica,znamo da je KKP imao mogucnost dobijanja A licence EL,sad Zvezda dominira i igra,pa ce opet jedni pa drugi..Nebitno..FIBA gubi kredibilitet i jacinu takmicenja ako ostane bez saveza..Ne mozemo da sedimo mi na dve stolice,ALI ne moze ni FIBA da se ponasa kao najjaca kad to nije,tu je kljuc,na zalost ili radost tako je.I ako svi savezi budi izbaceni,logicno je da FIBA gubi sve konce,aliii...BUDIMO MUDRI I NEKA VREME MALO RADI.

zulfikar

pre 7 godina

Sacekajte odluku velikih, a u najgorem slucaju napravite manevar, zvanicno suspendujte CZ, Partizan... iz KLS koja se ionako igra reda radi, pa kad prodje ujdurma vratite sve na staro, jer ce FIBA ovo da izgubi ali treba dobiti na vremenu.

demagogijom protiv fibe

pre 7 godina

Neka samo objasne u FIBA ovo sto objasnjavaju nama(navijacima) zadnjih godina ko je kriv za ovu situaciju u kojoj se nasa kosarka nalazi( mislim i na klubove i na reprez) Garantujem da nas ovi iz FIBA nece pipnuti jer kada je demagogija u pitanju tu smo prvaci svijeta.

Glas iz kolonije

pre 7 godina

Moram da primetim da prodor fasizma kroz raznorazna sportska tela koja konrolisu veliki sponzori postaje toliko jasan da ga vise ne mozemo ignorisati. Fatalizam liberalnog kapitalizma je nesto sto mora da se prodje, jer je krah neminovan. Jedino mi je zao nevinih zrtava, sto cemo tek da vidimo kako ce da izgleda.
Koliko ja vidim, ovde je na sceni pokusaj obesmisljavanja takmicenja na kojima ucestvuju nacionalne selekcije, sa ciljem potpune privatizacije (ozakonjavanja robovlasnistva) u sportu. Zivi bili, pa videli!

dr

pre 7 godina

Kad smo trebali da igramo nasu ligu,vasa legenda je kukala za aba ligom,kao i ostale vase legende. tu ste videli vasu sansu da se dokopate EL,ali niste racunali da ce nam prvenstvo propasti. sada sest bivsih Yu drzava imaju jednog predstavnika u EL? igrom slucaja na vlasti u Srbiji je poremecenik koji narodu smanjuje plate i penzije,ali vi cvetate,sto je gore stanje u zemlji,vi sve bolji i bogatiji. lepo je to sve,ali nece doveka...mi se jos nekako i koprcamo,ali vi kad ljuljnete...nema dizanja.

nesa80

pre 7 godina

napokon je dosao na naplatu raskol na relaciju partizan-zvezda.da ih sad vidimo patriote odreknite se evrolige i evrokupa zarad reprezentacije.hocete kako da ne,uvek ste bili lazni patrioti dok imate koristi i sipa se lova u bunar a zvezda pogotovo.sad da vidimo ko je hrvatski klub a ko srpski.ali sve se vise radi samo a zvezda igra evroligu i po cenu ovoga,evrokup manje vise nedonosi nista

DedaMiloje

pre 7 godina

Mislim da je koncepcija FIBA lige sampiona bolja jer pretpostavlja samo sportski kriterijum (plasman u domacem prvenstvu) kao jedini merodavan za ucestvovanje. Ipak, NBA liga nije pod krovom FIBA world pa Ameri igraju sva takmicenja. Ne vidim u cemu je problem da takva liga postoji i u Evropi. Ako ovako nastave doci ce u situaciju i da vrse pojedinacne suspenzije igraca sto tek nema smisla.
(Milan, 16. april 2016 19:41)

Beži bre, šta lupetaš? Šta da nam padne Kosovo? Hoće neki naš klub da igra, ako odbije sledi suzpenzija. Imaš li ti malo mozga?

Trifke

pre 7 godina

Ne mogu neki tamo aparatcici da za.ebavaju najbolje evropske i svetske kosarkaske nacije!!! Sta zamisljaju oni? Srbija, Spanija, Litvanija, Grcka, Italija, Francuska...i FIBA Evropa i FIBA postoje i imaju smisao upravo zbog ovih drzava i njihovih reprezentacija. Nasli se neki kreteni da suspenduju sve evropske i svetske prvake i olimpijske pobednike, uz Amerikance sve najbolje sto ova planeta ima u ovom divnom i posle fudbala najpopularnijem sportu! Predsednici svih suspendovanih saveza bi trebalo da se sastanu i da zahtevaju bezuslovnu smenu kompletnog rukovodstva FIBA Evropa. Ne moze bre to tako!

navijac iz fotelje

pre 7 godina

Mi treba da odigramo kvarno. Da FIBA posaljemo pismo da se slazemo sa njihovim predlogom.Odrze se kfalifikacije odemo u RIO ionda posle Rija kazemo da smo se salili. Ionako ovaj sastaf funkcionera FIBA Europe nece dugo.

Millennium

pre 7 godina

Ovo nema veze sa Zvezdom i Partizanom, već je mnogo šira priča. Zamislite, ne vrti se svet oko ta dva kluba. A i da ima, nije stvar u tome, već u ucenama kojima ne treba podlegati. Potez FIBE je salto mortale. Trebalo bi održati sestanak ne samo u regionu nego sa svim savezima koji se nalaze na udaru i eventualno dogovoriti zajednički pristup. Kako god, imam utisak da FIBA ovu bitku ne može da dobije.

bora

pre 7 godina

@Pedja
Lažu te sinko!!Ne govore ti istinu do kraja.Srbija je suspendovana,zato što su njeni klubovi potpisali ugovor sa ABA ligom!! Fiba nigde ne pominje Evrokup!!

AS

pre 7 godina

(Danilo, 16. april 2016 18:38)

Danilo, Uleb takodje uslovljava da klubovi iz drzave,lige koji ne igraju EK ne mogu dati predstavnika ni za EL.Ovo pogadja i Zvezdu takodje.Po meni Fibu treba poslati u tri...,tamo im je i mesto.

Misa

pre 7 godina

@Pedja

O cemu pricas covece? Nije Partizan problem ovde nego i Zvezda.

"Evroliga je odabrala 11 klubova koji će da igraju u sledećih 10 godina, a ostalih pet mesta neće moći da dobiju klubovi iz zemalja koje ne igraju Evrokup. Fiba je rekla da Evroliga može, ali da Evrokup ne može, već Liga šampiona. S jedne strane, Evroliga je ucenila klubove, a Fiba saveze", rekao je Đilas.

Kao sto sam nekoliko puta danas rekao, i odmah bio proglasen kao neko ko nista nezna, ne igranje Evrokupa za Partizan znaci da Zvezda NECE igrati EL takodje dok god se ova odluka ne promeni. Po mom misljenju oba tima treba da izadju i da se prikljuce Fibi zbog reprezentacije jer ona je vaznija od bilo kog tima.

113,8dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 19:48)
Ja ovakvo saopštenje nisam video ni od jednog drugog kluba. I drugi klubovi su to podržali ali najglasniji je upravo bio CzT, koji se zalagao da taj ugovor bude što pre potpisan.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&dd=12&nav_id=1119132

Ski savezi

pre 7 godina

To Vam je kao da su u savezu biatlona,i ski sportova suspendovali,Svedsku,Austriju,Nemacku,Norvesku,Rusiju,Finsku,... I pustili Srbe,Grke,i Turke da se takmice u ski sportovima...
Radovacu se da se Fiba napokon skloni iz kosarke.Od kad je Bora Stankovic otisao,dolaze sve neki nesposobni...

Memento

pre 7 godina

Stvar je jasna , ili ce savez da pozdrzi sve klubove u privatnim ligama ili ce sve da ih natera da igraju Fibinu ligu.

Jedan da moze, a drugi da ne moze , ili jedan da mora, a drugi da ne mora, i naglupljem coveku jasno da je to ptoyiv svake logike , morala i razuma.

spectro

pre 7 godina

(113,8db

Najjaci ste grobari svega mi. Ovo pismo od FIBA je dobila i Spanija, Turska, Rusija i jos pola Evrope, a vi samo o Covicu mislite. Ugovor je dobar jer su Partizan i Zvezda u ovome na istim pozicijama kao i najjaci klubovi Evrope, svi su za Djordija. Iz Partizana danas rekose da ne odstupaju nikako, tako i treba.

113,8dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 19:48)
Ja ovakvo saopštenje nisam video ni od jednog drugog kluba. Drugi klubovi jesu to podržali ali najglasniji je upravo bio CzT, koji se zalagao da taj ugovor bude što pre potpisan.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&dd=12&nav_id=1119132
Da dodam da ste mesecima pričali kako baš zbog te "reorganizacije" ABA lige treba da se zahvalimo Nebojši. Zbog čega sada odjednom više to nije slučaj?

Van Damme

pre 7 godina

HA!HA!HA!, UPIASILA SE FIBA SRBIJE, ZATO STO IMAMO TRENUTNO NAJKVALITETNIJE IGRACE KOJI CE CINITI REPREZENTACIJU U NAREDNIM GODINAMA U EVROPI!!

samo vas gledamo

pre 7 godina

Ovi naši sportski funkcioneri kao da drže glavu u pesku. Karadžić uništava FSS, Marjanović uništava RSS, a Đilas KSS. FIBA upozorila nacionalni savez na sankcije u slučaju pristupanja EL umesto FIBA ligi a ovi mislili da se zezaju. Kao da su prespavali '90-e i zaboravili da smo popili četverogodišnje sankcije preko noći?! Zbog odluke da idu na ruku klubovima, uništili su sve što je reprezentacija stvarala 7 decenija. Sad će naši klubovi verovatno napustiti EL i Eurokup, a FIBA će svoju odluku ispoštovati do kraja i na kraju ćemo imati jedno veliko ništa. Klubove koji ne igraju evrotakmičenja i reprezentaciju koja ne igra nigde do 2019. godine ... Đorđević će verovatno napustiti reprezentaciju, dolazi promena generacija i tako dalje. Divota.

Nicolo Bainaldi

pre 7 godina

Najbolje bi bilo kada bi najjace reprezentacije napravile svoje evropsko prvenstvo koje bi nakon nekoliko godina ugasilo fibino.

spectro

pre 7 godina

(113,8db

Ako je do ugovora ABA sa Ulebom, nije se samo Czt zdusno zalagala za njega, vec i Partizan i svi klubovi osim Cibone. Kao sto vidis upravo se Partizan najzdusnije zalaze za taj ugovor.

113,8dB

pre 7 godina

Srbija je suspendovana sa evropskog prvenstva 2017 zbog ugovora ABA lige sa ECA, odnosno Ulebom. Tako bar piše u pismu koje je KKS objavio.
Po tom ugovoru, za koji se CzT zdušno zalagao "u interesu srpske košarke", prvak ide u EL a 3 ekipe u EK. U daljem interesu srpske košarke je i činjenica da je FIBA Europe obavestila i FIBA world o tom ugovoru, pa je moguća suspenzija i sa olimpijskih igara, dok se kvalifikacioni turnir već nudi nekim drugim zemljama.

Zile

pre 7 godina

I jos jedna vest. Fiba je vec poslala pismo KS Nemacke o preuzimanju domacinstva kvalifikacionog turnira za OI. Za sada samo ta vest je na netu, rok za odluku im je do sledeceg vikenda

Dovla

pre 7 godina

Sta uradise od sporta braco mila. A ja mislio da su najveci kriminalci u fudbalu. A taman sam mislio da gledam basket na OI. Djilase, radi sta znas, hvataj za gusu ako treba, ali reprezentacija mora da igra. Pozdrav

salonski levičar

pre 7 godina

Vijesti iz Hrvatske: Suspendirani smo i mi, bez obzira što je Cibona odlučila igrati kod FIBAe. Jedino rješenje je zajednički bojkot

Tool

pre 7 godina

Kako budu radili Španija, Grčka, Italija, Nemačka, Francuska, Rusija itd. tako treba i mi da radimo. Mada ne bi me iznenadilo da Fiba suspenduje male i nebitne države kao što su Srbija, Hrvatska, Slovenija, a da ne suspenduje Španiju, Rusiju, Italiju, Nemačku itd.

đura

pre 7 godina

alo ljudi šta bulaznite oko zvezde i partizana, suspendovane su i španija, grčka, italija, francuska itd, sve ove države (uključujući i nas) treba da istupe iz FIBA-e pa da organizuju svoje takmičenje (kao sa klubovima) + USA a FIBA-i nek primi nove države koje će da joj igraju kao npr KOSOVO!!!

Milan

pre 7 godina

Mislim da je koncepcija FIBA lige sampiona bolja jer pretpostavlja samo sportski kriterijum (plasman u domacem prvenstvu) kao jedini merodavan za ucestvovanje. Ipak, NBA liga nije pod krovom FIBA world pa Ameri igraju sva takmicenja. Ne vidim u cemu je problem da takva liga postoji i u Evropi. Ako ovako nastave doci ce u situaciju i da vrse pojedinacne suspenzije igraca sto tek nema smisla.

Bagg

pre 7 godina

Partizan da ne odstupi ni milimetar, da ostane uz ULEB.
Država koja upumpava novac u privatni klub iz Železnika, a bivšeg prvaka Evrope i najtrofejniji klub na ovim prostorima tretira kao strano telo u rođenoj državi, ne zaslužuje ni da igra EP, a ni olimpijske igre.

Zile

pre 7 godina

na ovom linku je pismo koje je Fiba poslala Slovenackom KS u celosti,na 2 strane je a mislim da je danas B92 preneo samo drugu stranu pisma. Spominju se linkovi da je Aba prihvatila predlog Uleb o ucestvovsnju u njihovim takmicenjima https://mobile.twitter.com/yugobasket/status/721081044942917634

ako se pazljivo procita, Fiba je Uleb tuzila i Evropskoj Komisiji, ne znam najbolje nisam pravnik, ali namere su ozbiljne. Sto neko rece pre mene , pamet u glavu, suvise smo mi mali savez a kosarka nam je vecini mnogo draga da nam reprezentacija ne odmerava snage sa amerima spancima litvancima francuzima i drugima.

Pedja

pre 7 godina

Cela zemlja sad treba da bude talac jednog kluba, koji cak nema neke ozbiljnije sanse u evrokupu. Jednostavno treba izbaciti Partizan iz svih takmicenja i saveza ako zele da igraju evrokup. Posle neka se uhvate za usi i igraju. Gde ima logike da ne igra reprezentacija jedno veliko takmicenje kao sto je evrokup, da bi tamo neki poluraspali igraci Partizana gubili od evropskih anonimusa.

đurađ

pre 7 godina

ne razumem se u sportsko pravo, ali fibu treba podneti tužbu protiv fibe i da MOK sam organizuje košarkaški turnir u Riu, a FIBI da se oduzme pravo da organizuje međunarodna takmičenja. ovu ligu šampiona mogu da zadrže.

Danilo

pre 7 godina

Partizan ove godine nije igrao EK zbog toga što je to takmičenje od kojeg može da profitira samo prvak EK dok su ostali u finansijskom deficitu.
Ne vidim da se išta promenilo ove godine u EK da bi Partizan ozbiljno zagrizao za ovo takmičenje.
Usput, totalno je nelogično, ali zaista i van svake balkanske logike, da se savezi kažnjavaju zbog igranja timova u EK a ne kažnjavaju zbog igranja u privatnoj EL?!
Ili nas ovde neko laže oko svega ovoga i priprema predstavu u kojoj će biti okrivljen Partizan zbog EK a Zvezda će ostati državno mezimče i čistunče uprkos EL?
Ili će za par dana izaći na videlo pravi cilj FIBA akcije, a to nikako ne može biti formiranje drugorazrednog takmičenja.
Partizan je oduvek davao jako mnogo reprezentaciji, mnogo više od svih ostalih u Srbiji zajedno.
Jednostavno, nema te opcije u kojoj zbog Partizana Srbija može biti isključena sa prvenstava.

pepe

pre 7 godina

Sramotno ponasanje celnika fibe.... Resili su da po svaku cenu isteraju svoje, treba nacionalni savezi da zajedno stanu protiv tiranije. Pa nek im EP igra Andora i San Marino

zivan

pre 7 godina

Nije neoccekivano, spor traje dugo i FIBA je najaviljivala ovakav rasplet. Na Kossarkasskom savezu Srbije je da razressi odnose sa klubovima, a kako do sada nije mogao morace odlucciti Mnistarstvo za sport...

darko

pre 7 godina

ne kapiram koliko ovde likova ina koji ce da i za kisu napolju da krive zvezdu, covica, vucica itd...... licno mislim da partizan ne treba da podlegne pritiscima ni po cenu da ostanemo suspendovani, sto ce biti bolno za sve, ali ucene ne treba prihvatati......

pan

pre 7 godina

Prvo nađi olupani pehar prvaka države i kazni krivce za taj čin, pa se izvini što si u dogovoru sa jednim propalim političarem (kakav si i ti) prekinuo finale kupa, pa tek onda uzmi Partizan u usta.

Divos

pre 7 godina

Неки су уверавали да од ових претњи нема ништа, да није озбиљно (чак су такви поспрдно спомињали финале Андора-Малта), али ова ситуација није наивна, напротив.
То да је принцип "може ЕЛ али не и ЕК" суманут и безобразно наметнути двоструки аршин, је неспорно истина. Али и ФИБА је та кровна асоцијација, друге нема, она је таква, каква је. Тако је поставила правила игре.
У таквој ситуацији за све, а посебно оне нејаке, је да испоштују шта се тражи или да ризикују да сносе последице. Терати неки инат, тражити правду, навијачки и задрто држати нечију страну (јер нас је ето убедио како је баш тако "исправно") је једноставно инфантилно поимање и понашање.

Кошарка није профитабилан спорт, у Европи неће никад ни бити. У Србији очекивати неке сигурне и моћне спонзоре није реално, неће иза клубова стати ни екстремно богати олигарси.
Зато је значај репр. селекција од пресудне важности за српску кошарку. А нису у питању само ЕП и квал. за ОИ, већ и такмичења (ЕП) млађих узраста. Нежељен сценарио би имао погубне поскедице за српску кошарку, недопустиво сакаћење младих играча у развоју.

ФИБА је повукла потез. Из наше перцепције јесте осионо, али може им се. Сада је на савезима да стану или окрену леђа Евро-купу.

У оваквој ситуацији, угађати и подвлађивати хировима неких у једнном клубу (може и то, могу и ти задрто терати своје, али онда и да знамо ко где упире) је погрешан избор, већ се мора гледати искључиво добробит српске кошарке.
Зато Срби, памет у главу

Davor

pre 7 godina

A sto jednostavno ne napravimo neki tutnir sa svim suspendovanim reprezentacijama? Pobednik je prvak Evrope i caooo FIBA. Koga brigaju olimpijske igre kad je zlato svakako rezervisano. Stajem na stranu klubova. Bez klubova nema ni reprezentacije.

kupac karte

pre 7 godina

Pekovicu ne odustaj od EK, pre nego sto g. Covic ne odustane od Evrolige!

Dosta vise Djilasa, Vucica...Covica....ABA ...Sidro...Nova ljubljanska banka liga...i drugih sistema u kojima je KKP bio preglasavan...unistavan....i skoro unisten....

Sada gospodo svi prst na celo! A i sta ce nam reprezentacija pored drzavnog projekta CZBG FMP?

Zika

pre 7 godina

FIBA mafija. Drzite se onoga sto rade Spanci, Francuzi,Grci, Italijani... Ko ce da im bude sponzor tog prvenstva kada nema najjacih reprezentacija? Izdrzite do kraja i ne menjajte odluku!

oballa

pre 7 godina

Kako moze KSS da dostavi garancije da neko nece igrati Evrokup, kad klubovi nisu pod ingerencijom KSS-a. Znaci iskljucili i Spaniju, Tursku i ostale? Pa dobro, nek se igraju.

Kum

pre 7 godina

Dosta vise Djilasa, Vucica...Covica....ABA ...Sidro...Nova ljubljanska banka liga...i drugih sistema u kojima je KKP bio preglasavan...unistavan....i skoro unisten....

Sada gospodo svi prst na celo! A i sta ce nam reprezentacija pored drzavnog projekta CZBG FMP?
(kupac karte, 16. april 2016 18:30)


Niko vas nije preveslao ili nadglasao, cak ste i sami glasali da bude ovako, i dokle cete da upirete prst u druge dok u isto vreme dobijate 2 milke od drzave? Niko ne dobija toliko, a rezultati su vam nikakvi. Gde je obraz?

Doctor Jay

pre 7 godina

Tesko je poverovati da neko sa gramom mozga radi ovo sto rade ljudi iz FIBA Europe. Pokusali su da opravdaju svoje postojanje pravljenjem tih svojih bednih takmičenja i na kraju kad su izduvali iz svoje nesposobnosti krecu u samoubilacku akciju. Aposlutno sve sto organizuje ova organizacija nema veze sa mozgom. Evropska prvenstva su skandalozna, odrzavanje u milion gradova, biranje domacina sa kim ce u grupu, menjanje pravila kvalifikacija za EP posle odrzanog turnira. Sad ljudi suspenduju sve najbolje evropske ekipe, pa cekaj ko ce da vam igra? Za koga se igra? Jel kosarka postoji u Evropi zarad par funkcionera FIBA? Gori su od nasih politicara 100 puta. Od srca navijam da se napravi paralelna organizacija koja ce organizovati evropska prvenstva najboljih ekipa kakva i treba da budu. ULEB je daleko od savrsenog ali su za 10 i kusur godina poslovanja evoluirali daleko vise od FIBA Europe. Kosarka je drugi najpopularniji sport na svetu a vode ga amaterske organizacije. ULEB bar pokusava da napravi neku komercijalnu pricu.
Svi uz Srbiji treba sa stanu uz Partizan koji treba da igra Evrokup. Svi klubovi, savez i pojedinci. Nema mesta nikakvoj malicioznosti, Todoric nema potrebe da pominje neke druge u zavijenom kontekstu. Zavisi iskljucivo od Partizana sada i on treba da izabere Evrokup i svi ostali treba da ih podreze pa makar ne isli na OI. Prosli smo i vece nepravde pa cemo proci i ovu, posebno sada kad smo u loncu sa mnogo vecim i jacim igracima

Zika

pre 7 godina

FIBA mafija. Drzite se onoga sto rade Spanci, Francuzi,Grci, Italijani... Ko ce da im bude sponzor tog prvenstva kada nema najjacih reprezentacija? Izdrzite do kraja i ne menjajte odluku!

oballa

pre 7 godina

Kako moze KSS da dostavi garancije da neko nece igrati Evrokup, kad klubovi nisu pod ingerencijom KSS-a. Znaci iskljucili i Spaniju, Tursku i ostale? Pa dobro, nek se igraju.

pepe

pre 7 godina

Sramotno ponasanje celnika fibe.... Resili su da po svaku cenu isteraju svoje, treba nacionalni savezi da zajedno stanu protiv tiranije. Pa nek im EP igra Andora i San Marino

salonski levičar

pre 7 godina

Vijesti iz Hrvatske: Suspendirani smo i mi, bez obzira što je Cibona odlučila igrati kod FIBAe. Jedino rješenje je zajednički bojkot

đura

pre 7 godina

alo ljudi šta bulaznite oko zvezde i partizana, suspendovane su i španija, grčka, italija, francuska itd, sve ove države (uključujući i nas) treba da istupe iz FIBA-e pa da organizuju svoje takmičenje (kao sa klubovima) + USA a FIBA-i nek primi nove države koje će da joj igraju kao npr KOSOVO!!!

kupac karte

pre 7 godina

Pekovicu ne odustaj od EK, pre nego sto g. Covic ne odustane od Evrolige!

Dosta vise Djilasa, Vucica...Covica....ABA ...Sidro...Nova ljubljanska banka liga...i drugih sistema u kojima je KKP bio preglasavan...unistavan....i skoro unisten....

Sada gospodo svi prst na celo! A i sta ce nam reprezentacija pored drzavnog projekta CZBG FMP?

Davor

pre 7 godina

A sto jednostavno ne napravimo neki tutnir sa svim suspendovanim reprezentacijama? Pobednik je prvak Evrope i caooo FIBA. Koga brigaju olimpijske igre kad je zlato svakako rezervisano. Stajem na stranu klubova. Bez klubova nema ni reprezentacije.

Doctor Jay

pre 7 godina

Tesko je poverovati da neko sa gramom mozga radi ovo sto rade ljudi iz FIBA Europe. Pokusali su da opravdaju svoje postojanje pravljenjem tih svojih bednih takmičenja i na kraju kad su izduvali iz svoje nesposobnosti krecu u samoubilacku akciju. Aposlutno sve sto organizuje ova organizacija nema veze sa mozgom. Evropska prvenstva su skandalozna, odrzavanje u milion gradova, biranje domacina sa kim ce u grupu, menjanje pravila kvalifikacija za EP posle odrzanog turnira. Sad ljudi suspenduju sve najbolje evropske ekipe, pa cekaj ko ce da vam igra? Za koga se igra? Jel kosarka postoji u Evropi zarad par funkcionera FIBA? Gori su od nasih politicara 100 puta. Od srca navijam da se napravi paralelna organizacija koja ce organizovati evropska prvenstva najboljih ekipa kakva i treba da budu. ULEB je daleko od savrsenog ali su za 10 i kusur godina poslovanja evoluirali daleko vise od FIBA Europe. Kosarka je drugi najpopularniji sport na svetu a vode ga amaterske organizacije. ULEB bar pokusava da napravi neku komercijalnu pricu.
Svi uz Srbiji treba sa stanu uz Partizan koji treba da igra Evrokup. Svi klubovi, savez i pojedinci. Nema mesta nikakvoj malicioznosti, Todoric nema potrebe da pominje neke druge u zavijenom kontekstu. Zavisi iskljucivo od Partizana sada i on treba da izabere Evrokup i svi ostali treba da ih podreze pa makar ne isli na OI. Prosli smo i vece nepravde pa cemo proci i ovu, posebno sada kad smo u loncu sa mnogo vecim i jacim igracima

navijac iz fotelje

pre 7 godina

Mi treba da odigramo kvarno. Da FIBA posaljemo pismo da se slazemo sa njihovim predlogom.Odrze se kfalifikacije odemo u RIO ionda posle Rija kazemo da smo se salili. Ionako ovaj sastaf funkcionera FIBA Europe nece dugo.

Tool

pre 7 godina

Kako budu radili Španija, Grčka, Italija, Nemačka, Francuska, Rusija itd. tako treba i mi da radimo. Mada ne bi me iznenadilo da Fiba suspenduje male i nebitne države kao što su Srbija, Hrvatska, Slovenija, a da ne suspenduje Španiju, Rusiju, Italiju, Nemačku itd.

Bagg

pre 7 godina

Partizan da ne odstupi ni milimetar, da ostane uz ULEB.
Država koja upumpava novac u privatni klub iz Železnika, a bivšeg prvaka Evrope i najtrofejniji klub na ovim prostorima tretira kao strano telo u rođenoj državi, ne zaslužuje ni da igra EP, a ni olimpijske igre.

Dejan Ilic

pre 7 godina

Meni je Zvezda važnija od reprezentacije.
(bora, 16. april 2016 20:38)

Mene je kao zvezdasa sramota da likovi kao ti navijaju za klub koji volim!

tegggi

pre 7 godina

Citav ovaj sukob Evroliga, Uleb, Fiba, Aba, Djordi, savezi, NBA i to sto Spanija, Turska i ostali nece igrati EP, opsti haos u svetskoj kosarci, sve je to rezirao Covic samo da bi napakostio Partizanu.

Mairosu

pre 7 godina

Puna podrska Partizanu od ovog cigana ovde. FIBA nek se goni u da ne kazem sad gde, a od ovih suspendovanih niko da nije mrdnuo, pa nek vidi FIBA koliko ce im para donese evrobasket sa madjarima, kosovarima, azerbejdzanom i kazakhstanom.

Samo da sad nasi u KSS ne posustanu, i krenu da se izvinjavaju. Spanija, Italija, Grcka, Turska, Litvanija su na nasoj strani fronta. U dobrom smo drustvu.

PS. vi sto hvalite FIBA Ligu Sampiona, jeste li videli njen planirani koncept za 2016-17? Tri mesta za Letonce, tri za Poljake, tri za Belgijance, Holandjani, Islandjani, Finci, Velika Britanija...i sest wildcardova od kojih sam pa milion posto siguran da ce jedan da ode u Pristinu. Nek vam je na cast sto podrzavate ovakav koncept organizovane kosarke u Evropi u 21. veku.

pan

pre 7 godina

Prvo nađi olupani pehar prvaka države i kazni krivce za taj čin, pa se izvini što si u dogovoru sa jednim propalim političarem (kakav si i ti) prekinuo finale kupa, pa tek onda uzmi Partizan u usta.

Nicolo Bainaldi

pre 7 godina

Najbolje bi bilo kada bi najjace reprezentacije napravile svoje evropsko prvenstvo koje bi nakon nekoliko godina ugasilo fibino.

nije valjda

pre 7 godina

kako ne shvatate, ljudi nece da dopuste da jedan cobanin napravi privatnu ligu i da samo on uzima pare, nego brane ono sto se decenijama gradilo,a to je da je sva takmicenja organizovala Fiba i po meni ovo je ispravna odluka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nix, 16. april 2016 23:19)

A kad su uzimali pare kad su Djordiju prodali prava za EL tad im bilo dobro?

Kum

pre 7 godina

Dosta vise Djilasa, Vucica...Covica....ABA ...Sidro...Nova ljubljanska banka liga...i drugih sistema u kojima je KKP bio preglasavan...unistavan....i skoro unisten....

Sada gospodo svi prst na celo! A i sta ce nam reprezentacija pored drzavnog projekta CZBG FMP?
(kupac karte, 16. april 2016 18:30)


Niko vas nije preveslao ili nadglasao, cak ste i sami glasali da bude ovako, i dokle cete da upirete prst u druge dok u isto vreme dobijate 2 milke od drzave? Niko ne dobija toliko, a rezultati su vam nikakvi. Gde je obraz?

Ski savezi

pre 7 godina

To Vam je kao da su u savezu biatlona,i ski sportova suspendovali,Svedsku,Austriju,Nemacku,Norvesku,Rusiju,Finsku,... I pustili Srbe,Grke,i Turke da se takmice u ski sportovima...
Radovacu se da se Fiba napokon skloni iz kosarke.Od kad je Bora Stankovic otisao,dolaze sve neki nesposobni...

WakeUpSheeple

pre 7 godina

Pustite velike momke da odlucuju Srb i CZ su nebitni igraci u ovoj prici. Gde odu Spanija, Turska, Italija i Rusija tu i mi treba, a ne Evropskom prvenstvu bez njih i ne treba ucestvovati

Dovla

pre 7 godina

Sta uradise od sporta braco mila. A ja mislio da su najveci kriminalci u fudbalu. A taman sam mislio da gledam basket na OI. Djilase, radi sta znas, hvataj za gusu ako treba, ali reprezentacija mora da igra. Pozdrav

bora

pre 7 godina

@Uliks
Da da,Evroliga jedva čeka Metalac i Krku u Evrokupu!
Zvezda može dobiti ugovor samo za ovu godinu,a šta posle?
Svima nama je teško da shvatimo,da ovaj prelazni period 3-2-1..učesnik sa teritorije bivše SFRJ,vodi ka tome da je za ovaj region namenjen Evrokup!
To što mi volimo košarku,njima ne znači ništa.I svo naše urlanje i Partizanovih i Zvezdinih navijača.
Oni teže utakmicama sa prosečno 8-10.000 mirnih gledalaca spremnih da plate 30-ak eura za to,a ne raspojasanih i frustriranih 20.000 gologuzana za koje je i 10e,veliki problem.Uostalom sećam se intervjua sa Djordijem od pre neku godinu,da će Evroliga uskoro odredjivati cenu ulaznica!!?
Ovo jednostavno nije sportska priča i nije za nas,koliko god mi to želeli!!!

đurađ

pre 7 godina

ne razumem se u sportsko pravo, ali fibu treba podneti tužbu protiv fibe i da MOK sam organizuje košarkaški turnir u Riu, a FIBI da se oduzme pravo da organizuje međunarodna takmičenja. ovu ligu šampiona mogu da zadrže.

Danilo

pre 7 godina

Partizan ove godine nije igrao EK zbog toga što je to takmičenje od kojeg može da profitira samo prvak EK dok su ostali u finansijskom deficitu.
Ne vidim da se išta promenilo ove godine u EK da bi Partizan ozbiljno zagrizao za ovo takmičenje.
Usput, totalno je nelogično, ali zaista i van svake balkanske logike, da se savezi kažnjavaju zbog igranja timova u EK a ne kažnjavaju zbog igranja u privatnoj EL?!
Ili nas ovde neko laže oko svega ovoga i priprema predstavu u kojoj će biti okrivljen Partizan zbog EK a Zvezda će ostati državno mezimče i čistunče uprkos EL?
Ili će za par dana izaći na videlo pravi cilj FIBA akcije, a to nikako ne može biti formiranje drugorazrednog takmičenja.
Partizan je oduvek davao jako mnogo reprezentaciji, mnogo više od svih ostalih u Srbiji zajedno.
Jednostavno, nema te opcije u kojoj zbog Partizana Srbija može biti isključena sa prvenstava.

Trifke

pre 7 godina

Ne mogu neki tamo aparatcici da za.ebavaju najbolje evropske i svetske kosarkaske nacije!!! Sta zamisljaju oni? Srbija, Spanija, Litvanija, Grcka, Italija, Francuska...i FIBA Evropa i FIBA postoje i imaju smisao upravo zbog ovih drzava i njihovih reprezentacija. Nasli se neki kreteni da suspenduju sve evropske i svetske prvake i olimpijske pobednike, uz Amerikance sve najbolje sto ova planeta ima u ovom divnom i posle fudbala najpopularnijem sportu! Predsednici svih suspendovanih saveza bi trebalo da se sastanu i da zahtevaju bezuslovnu smenu kompletnog rukovodstva FIBA Evropa. Ne moze bre to tako!

spectro

pre 7 godina

(113,8db

Najjaci ste grobari svega mi. Ovo pismo od FIBA je dobila i Spanija, Turska, Rusija i jos pola Evrope, a vi samo o Covicu mislite. Ugovor je dobar jer su Partizan i Zvezda u ovome na istim pozicijama kao i najjaci klubovi Evrope, svi su za Djordija. Iz Partizana danas rekose da ne odstupaju nikako, tako i treba.

darko

pre 7 godina

ne kapiram koliko ovde likova ina koji ce da i za kisu napolju da krive zvezdu, covica, vucica itd...... licno mislim da partizan ne treba da podlegne pritiscima ni po cenu da ostanemo suspendovani, sto ce biti bolno za sve, ali ucene ne treba prihvatati......

113,8dB

pre 7 godina

Srbija je suspendovana sa evropskog prvenstva 2017 zbog ugovora ABA lige sa ECA, odnosno Ulebom. Tako bar piše u pismu koje je KKS objavio.
Po tom ugovoru, za koji se CzT zdušno zalagao "u interesu srpske košarke", prvak ide u EL a 3 ekipe u EK. U daljem interesu srpske košarke je i činjenica da je FIBA Europe obavestila i FIBA world o tom ugovoru, pa je moguća suspenzija i sa olimpijskih igara, dok se kvalifikacioni turnir već nudi nekim drugim zemljama.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 7 godina

Hvala čoviću!

Ko razume, shvatiće.
Ko ne razume, nek i dalje navija za fmp kome niko ne može da zabrani kako će da se zove.
I nek hejtuje iz sve snage.

dobar način

pre 7 godina

Fiba puca sama sebi u noge. Mislim da ULEB samo čeka da ovi zvanično suspenduju i ostale ekipe pa da ulete i organizuju nove EP sa svim suspendovanim državama i tako zauvek ugase fibu.

prdn8

pre 7 godina

Cim su nas kaznili to je jos 1 znak da idemo u pravom smeru. Kosarka se razvija i evoluira, zato je Evroliga buducnost evropske kosarke. FIBA prsla k`o FIFA!

Zile

pre 7 godina

I jos jedna vest. Fiba je vec poslala pismo KS Nemacke o preuzimanju domacinstva kvalifikacionog turnira za OI. Za sada samo ta vest je na netu, rok za odluku im je do sledeceg vikenda

zulfikar

pre 7 godina

Sacekajte odluku velikih, a u najgorem slucaju napravite manevar, zvanicno suspendujte CZ, Partizan... iz KLS koja se ionako igra reda radi, pa kad prodje ujdurma vratite sve na staro, jer ce FIBA ovo da izgubi ali treba dobiti na vremenu.

dr

pre 7 godina

Kad smo trebali da igramo nasu ligu,vasa legenda je kukala za aba ligom,kao i ostale vase legende. tu ste videli vasu sansu da se dokopate EL,ali niste racunali da ce nam prvenstvo propasti. sada sest bivsih Yu drzava imaju jednog predstavnika u EL? igrom slucaja na vlasti u Srbiji je poremecenik koji narodu smanjuje plate i penzije,ali vi cvetate,sto je gore stanje u zemlji,vi sve bolji i bogatiji. lepo je to sve,ali nece doveka...mi se jos nekako i koprcamo,ali vi kad ljuljnete...nema dizanja.

Boro, spasavaj sta se spasti moze

pre 7 godina

Od kada je gospodin Bora Stankovic otisao u zasluzenu penziju, FIBA je postala dno dna. Da imaju mozga (ili morala), trebalo bi da ga mole na kolenima da se vrati. Garantujem da bi nasao resenje za manje od godinu dana.

Verni pratilac

pre 7 godina

Preporučujem (+11)

Ne preporučujem (0)



pozdravio te everton
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)

Boze glupog li komenatara , a i nika... Ili ti to mozes jos gluplje sine ?!
(Batko, 16. april 2016 21:21)


Godinama nisam ulazio na sajt B92. I sad udjem u komentare, i tamo neki lik Batko josuvek kmeci u komentarima kao i pre par godina..hahahahahahahah, kako me pukla nostalgija, covece!

bora

pre 7 godina

@Pedja
Lažu te sinko!!Ne govore ti istinu do kraja.Srbija je suspendovana,zato što su njeni klubovi potpisali ugovor sa ABA ligom!! Fiba nigde ne pominje Evrokup!!

Millennium

pre 7 godina

Ovo nema veze sa Zvezdom i Partizanom, već je mnogo šira priča. Zamislite, ne vrti se svet oko ta dva kluba. A i da ima, nije stvar u tome, već u ucenama kojima ne treba podlegati. Potez FIBE je salto mortale. Trebalo bi održati sestanak ne samo u regionu nego sa svim savezima koji se nalaze na udaru i eventualno dogovoriti zajednički pristup. Kako god, imam utisak da FIBA ovu bitku ne može da dobije.

drvobradi

pre 7 godina

Zapravo FIBA je suspendovala 14 zemalja. Suspendovala je sve bitne reprezentacije u Evropi sem Francuske i Nemačke. Ako je to tačno, FIBA se upucala u nogu. Ko će gledati Eurobasket, SP i Olimpijadu ako nema ovih reprezentacija. Sad lepo neka ovih 14 zemalja da punu podršku ULEBu i raskrste sa FIBA.

Crudelta

pre 7 godina

Mnogi kazu narediti klubovima da igaju FIBA Evroligu a ja pitam jel onu sto daju nama jedno mesto u kvalifikacijama a Belgiji,Ceskoj,Letoniji ...2+1.Stvari su proste zasto FIBA vrsi pritisak samo na Evrokup jer sa ULEB EL znaju da nema sanse da se takmice i da ne mogu ponuditi ni 10% uslova sto daje ULEB ali to je ipak samo 16 ekipa pa i nije strasno i od ostalih timova moze da se napravi ok takmicenje ali opet ono ali ni njima nemaju bas nesto pametno da ponude pa ostale ekipe zele ULEB Evrokup zato sto preko njega mogu do EL koja je poluzatvorenog tipa.I onda FIBA koja umesto da brine o kosarci kao sportu ona ucenama zarad licnog materijalnog interesa nekolicine prdonja zeli da ovaj sport napravi amaterskim.Pa dobro uslovili su 14 saveza i nek izbace sve te saveze i kako ce onda zadrzati i ono malo sto im valja tipa Francuske i Nemacke?Svako normalan vidi da njih sport uopste ne zanima jer sigurno ne bi radili ovo sto rade,i zato da su nasi pametni svi klubovi u ULEB i cao.

Bakuta

pre 7 godina

Partizan treba da gleda SAMO svoj interes. Pokazalo se da je 'interes srpske kosarke' vrlo rastegljiv pojam, narocito kada ga tumace izvesni primerci pasa za pratnju i razonodu kao i pojedinci ridje kose koji su pre 6 godina obecali trening halu ali su u medjuvremenu oboleli od amnezije.

Cinik

pre 7 godina

Narediti svim našim klubovima i naravno Zvezdi da igraju FIBA takmičenje. Na ovaj način ćemo omogućiti da reprezentacija igra. Ukoliko pak se samo Partizanu naloži da napusti ULEB, onda Partizan treba to da odbije jer je nelogično da se Partizan poziva da spasi srpsku košarku a da se od tačno određenih ljudi uništava i urušava. Ova odluka FIBE nine iznenadjujuća i to su znali i Čović i Djilas i Vučić i upravo su o tome i razgovarali sa Bartolomeumom i sa njime postigli sporazum a sve na štetu srpske košarke i Partizana. Ako lažem, neka me demantuju time što će i Zvezdi naložiti da igra FIBA. Ukoliko to ne urade, nek podnesu ostavke jer ne rade u interesu srpske košarke već samo u intereseu Zvezde.

Pedja

pre 7 godina

Cela zemlja sad treba da bude talac jednog kluba, koji cak nema neke ozbiljnije sanse u evrokupu. Jednostavno treba izbaciti Partizan iz svih takmicenja i saveza ako zele da igraju evrokup. Posle neka se uhvate za usi i igraju. Gde ima logike da ne igra reprezentacija jedno veliko takmicenje kao sto je evrokup, da bi tamo neki poluraspali igraci Partizana gubili od evropskih anonimusa.

AS

pre 7 godina

(Danilo, 16. april 2016 18:38)

Danilo, Uleb takodje uslovljava da klubovi iz drzave,lige koji ne igraju EK ne mogu dati predstavnika ni za EL.Ovo pogadja i Zvezdu takodje.Po meni Fibu treba poslati u tri...,tamo im je i mesto.

DedaMiloje

pre 7 godina

Mislim da je koncepcija FIBA lige sampiona bolja jer pretpostavlja samo sportski kriterijum (plasman u domacem prvenstvu) kao jedini merodavan za ucestvovanje. Ipak, NBA liga nije pod krovom FIBA world pa Ameri igraju sva takmicenja. Ne vidim u cemu je problem da takva liga postoji i u Evropi. Ako ovako nastave doci ce u situaciju i da vrse pojedinacne suspenzije igraca sto tek nema smisla.
(Milan, 16. april 2016 19:41)

Beži bre, šta lupetaš? Šta da nam padne Kosovo? Hoće neki naš klub da igra, ako odbije sledi suzpenzija. Imaš li ti malo mozga?

Van Damme

pre 7 godina

HA!HA!HA!, UPIASILA SE FIBA SRBIJE, ZATO STO IMAMO TRENUTNO NAJKVALITETNIJE IGRACE KOJI CE CINITI REPREZENTACIJU U NAREDNIM GODINAMA U EVROPI!!

fef

pre 7 godina

ama fiba je suspendovala pola evrope, kakav čović, o čemu pričate vi ljudi?
(đurađ, 16. april 2016 18:39)

Oni ga izgleda vide i u tanjiru supe. Šta god da se dešava puna su im usta čovića. Alo dosadni ste

informisi se malo bolje

pre 7 godina

Zasto je KSS prihvatio ponude ULEB-a?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roto koš u srcu,Kosovo na duši!, 16. april 2016 20:58)

E ovo je ubedljivo najgluplji komentar danas. KSS kao i svaki savez u Evropi je podržao FIBU

Zile

pre 7 godina

na ovom linku je pismo koje je Fiba poslala Slovenackom KS u celosti,na 2 strane je a mislim da je danas B92 preneo samo drugu stranu pisma. Spominju se linkovi da je Aba prihvatila predlog Uleb o ucestvovsnju u njihovim takmicenjima https://mobile.twitter.com/yugobasket/status/721081044942917634

ako se pazljivo procita, Fiba je Uleb tuzila i Evropskoj Komisiji, ne znam najbolje nisam pravnik, ali namere su ozbiljne. Sto neko rece pre mene , pamet u glavu, suvise smo mi mali savez a kosarka nam je vecini mnogo draga da nam reprezentacija ne odmerava snage sa amerima spancima litvancima francuzima i drugima.

Milan

pre 7 godina

Mislim da je koncepcija FIBA lige sampiona bolja jer pretpostavlja samo sportski kriterijum (plasman u domacem prvenstvu) kao jedini merodavan za ucestvovanje. Ipak, NBA liga nije pod krovom FIBA world pa Ameri igraju sva takmicenja. Ne vidim u cemu je problem da takva liga postoji i u Evropi. Ako ovako nastave doci ce u situaciju i da vrse pojedinacne suspenzije igraca sto tek nema smisla.

CZ99

pre 7 godina

napokon je dosao na naplatu raskol na relaciju partizan-zvezda.da ih sad vidimo patriote odreknite se evrolige i evrokupa zarad reprezentacije.hocete kako da ne,uvek ste bili lazni patrioti dok imate koristi i sipa se lova u bunar a zvezda pogotovo.sad da vidimo ko je hrvatski klub a ko srpski.ali sve se vise radi samo a zvezda igra evroligu i po cenu ovoga,evrokup manje vise nedonosi nista
(nesa80, 16. april 2016 20:13)

Sta,po tebi,treba da uradimo kad nam padne Kosovo kao protivnik? Da igramo??? Priznali smo im drzavu....Da odbijemo? Suspendovace nas....Nazire se kraj FIBE....Sedite i opustite se.Veliki ce to da rese...

Jole Sr.Mitrovica

pre 7 godina

Jel moguce da ni jedan grobar nije upucen u pricu a daje komentare....FIBA NE BRANI EKIPAMA DA IGRAJU EVROLIGU VEC EVROKUP posto na ta nacin njihivo liga sampiona ostaje bez i jednog ozbiljnog kluba...znaci za mentalno ogranicene jos jednom ponavljam nije bitna evroliga posto je i fiba svesna da ce svaka ekipa kojoj se ukaze sansa zaigrati finansijski 10 puta isplativije takmicenje ali forsiraju da se ne igra evrokup posto su tu finansije priblizno iste i to shvataju kao samar samom sebi.A partizan je preziveo ovu sezonu bez evrokupa pa ne vidim zasto ne bih i sledecu a ako je tolika institucija neka osvoji fibinu ligu sampiona pa da im svi skinemo kapu....

Đorđe

pre 7 godina

Ako FIBA ostane pri svojoj odluci da su suspendovane Španija, Italija, Rusija, Grčka, Hrvatska i ostale zemlje, zaista ne vidim našu svrhu učešća na takvom EP. Čak i da izbegnemo suspenziju ne bi imalo nikakvog smisla igrati takvo takmičenje, tako da je glupo tražiti od Partizana da se odriče EK, da bi naša reprezentacija tukla Farska Ostrva i San Marino na tzv "Evropskom šampionatu".
Jedino pametno rešenje je sačekati reakcije Saveza Španije, Italije i ostalih. Ako oni pristanu na ucene (što je malo verovatno) i pošalju klubove u Fiba LŠ, onda bi imalo smisla igrati takvo takmičenje i verujem da bi i Partizanu to odgovaralo. Ali takav scenario je gotovo nemoguć, pa sad ispada da jedino Partizan treba da se žrtvuje.
Jednom u životu budite pametni i ne trčite pred rudu, već sačekajte reakcije zemalja koje nešto znače u svetu košarke i postupite isto.

Memento

pre 7 godina

Stvar je jasna , ili ce savez da pozdrzi sve klubove u privatnim ligama ili ce sve da ih natera da igraju Fibinu ligu.

Jedan da moze, a drugi da ne moze , ili jedan da mora, a drugi da ne mora, i naglupljem coveku jasno da je to ptoyiv svake logike , morala i razuma.

mister mister

pre 7 godina

Nisu krivi ni Zvezda,ni Partizan..a i jesu posto "vode" sport u ovoj zemlji,generalno.Duga prica,znamo da je KKP imao mogucnost dobijanja A licence EL,sad Zvezda dominira i igra,pa ce opet jedni pa drugi..Nebitno..FIBA gubi kredibilitet i jacinu takmicenja ako ostane bez saveza..Ne mozemo da sedimo mi na dve stolice,ALI ne moze ni FIBA da se ponasa kao najjaca kad to nije,tu je kljuc,na zalost ili radost tako je.I ako svi savezi budi izbaceni,logicno je da FIBA gubi sve konce,aliii...BUDIMO MUDRI I NEKA VREME MALO RADI.

Batko

pre 7 godina

pozdravio te everton
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)

Boze glupog li komenatara , a i nika... Ili ti to mozes jos gluplje sine ?!

Divos

pre 7 godina

Неки су уверавали да од ових претњи нема ништа, да није озбиљно (чак су такви поспрдно спомињали финале Андора-Малта), али ова ситуација није наивна, напротив.
То да је принцип "може ЕЛ али не и ЕК" суманут и безобразно наметнути двоструки аршин, је неспорно истина. Али и ФИБА је та кровна асоцијација, друге нема, она је таква, каква је. Тако је поставила правила игре.
У таквој ситуацији за све, а посебно оне нејаке, је да испоштују шта се тражи или да ризикују да сносе последице. Терати неки инат, тражити правду, навијачки и задрто држати нечију страну (јер нас је ето убедио како је баш тако "исправно") је једноставно инфантилно поимање и понашање.

Кошарка није профитабилан спорт, у Европи неће никад ни бити. У Србији очекивати неке сигурне и моћне спонзоре није реално, неће иза клубова стати ни екстремно богати олигарси.
Зато је значај репр. селекција од пресудне важности за српску кошарку. А нису у питању само ЕП и квал. за ОИ, већ и такмичења (ЕП) млађих узраста. Нежељен сценарио би имао погубне поскедице за српску кошарку, недопустиво сакаћење младих играча у развоју.

ФИБА је повукла потез. Из наше перцепције јесте осионо, али може им се. Сада је на савезима да стану или окрену леђа Евро-купу.

У оваквој ситуацији, угађати и подвлађивати хировима неких у једнном клубу (може и то, могу и ти задрто терати своје, али онда и да знамо ко где упире) је погрешан избор, већ се мора гледати искључиво добробит српске кошарке.
Зато Срби, памет у главу

ccccc

pre 7 godina

Jel moguce da ni jedan grobar nije upucen u pricu a daje komentare....FIBA NE BRANI EKIPAMA DA IGRAJU EVROLIGU VEC EVROKUP posto na ta nacin njihivo liga sampiona ostaje bez i jednog ozbiljnog kluba...znaci za mentalno ogranicene jos jednom ponavljam nije bitna evroliga posto je i fiba svesna da ce svaka ekipa kojoj se ukaze sansa zaigrati finansijski 10 puta isplativije takmicenje ali forsiraju da se ne igra evrokup posto su tu finansije priblizno iste i to shvataju kao samar samom sebi.A partizan je preziveo ovu sezonu bez evrokupa pa ne vidim zasto ne bih i sledecu a ako je tolika institucija neka osvoji fibinu ligu sampiona pa da im svi skinemo kapu....
(Jole Sr.Mitrovica, 16. april 2016 22:57)

Do sada si mnogo puta trebao da skines kapu jedinom prvaku Evrope u kosarci iz ove zemlje Srbije, KK Partizanu.

spectro

pre 7 godina

(113,8db

Ako je do ugovora ABA sa Ulebom, nije se samo Czt zdusno zalagala za njega, vec i Partizan i svi klubovi osim Cibone. Kao sto vidis upravo se Partizan najzdusnije zalaze za taj ugovor.

Baja Sarajevo

pre 7 godina

Suspendirana je i BiH(zbog Igokee)....I to u momentu kad se Teletovic i Nurkic vracaju u reprezentaciju...Ovo može napraviti raskol u savezu na relaciji Srbi-Bosnjaci...Treba bojkotovati Fiba smetljare

Glas iz kolonije

pre 7 godina

Moram da primetim da prodor fasizma kroz raznorazna sportska tela koja konrolisu veliki sponzori postaje toliko jasan da ga vise ne mozemo ignorisati. Fatalizam liberalnog kapitalizma je nesto sto mora da se prodje, jer je krah neminovan. Jedino mi je zao nevinih zrtava, sto cemo tek da vidimo kako ce da izgleda.
Koliko ja vidim, ovde je na sceni pokusaj obesmisljavanja takmicenja na kojima ucestvuju nacionalne selekcije, sa ciljem potpune privatizacije (ozakonjavanja robovlasnistva) u sportu. Zivi bili, pa videli!

che

pre 7 godina

Nije tako! Bartomeu nije rekao koji klubovi iz ABA moraju ici u EK. A u slucaju da ABA ligasi ne ispostuju dogovor Zvezda dobija ugovor i bez ABA. Tako da je Zvezdi svejedno, svakajo ucestvuje u EL.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uliks, 17. april 2016 00:18)

Ovo sto si napisao apsolutno nije tacno. ULEB je bio jasan sta znaci 1+3. A u tom Ugovoru lepo pise : ukoliko ABA NE posalje svoje klubove u EK (pod ULEB-om) ni jedan klub iz ABA lige NECE igrati ni EL. To je jedina istina i dzaba interpretacije po svojoj volji. A vi i dalje verujte Covicu, koji vam je prodao i pricu o 10 godina zagarantovane A licence. Kako vas sve samo vrti oko malog prsta, zalosno.

Voodoo

pre 7 godina

Na stranu navijacka prepucavanja kojima ovde nije mesto, ali izgleda je to neizbezno. Poenta price je da pored nas ovde se nalazi jos 6 reprezentacija koje sa nama cine ukupno 7 od 8 najjacih u Evropi, plus ima ih jos. Ako sve te reprezentacije ne budu igrale ne vredi da igramo ni mi, to je poenta, posto su fiba i uleb izgubili kompas u borbi za pare, vreme je da se ovi savezi udruze i podsete ih zasto uopste postoje. Samu Fibu treba upravo nacionalni savezi da cine, ako ona suspenduje 7 od 10 najjacih reprezentacija na svetu ona zapravo prestaje i da postoji.

Misa

pre 7 godina

@Pedja

O cemu pricas covece? Nije Partizan problem ovde nego i Zvezda.

"Evroliga je odabrala 11 klubova koji će da igraju u sledećih 10 godina, a ostalih pet mesta neće moći da dobiju klubovi iz zemalja koje ne igraju Evrokup. Fiba je rekla da Evroliga može, ali da Evrokup ne može, već Liga šampiona. S jedne strane, Evroliga je ucenila klubove, a Fiba saveze", rekao je Đilas.

Kao sto sam nekoliko puta danas rekao, i odmah bio proglasen kao neko ko nista nezna, ne igranje Evrokupa za Partizan znaci da Zvezda NECE igrati EL takodje dok god se ova odluka ne promeni. Po mom misljenju oba tima treba da izadju i da se prikljuce Fibi zbog reprezentacije jer ona je vaznija od bilo kog tima.

mmm

pre 7 godina

pozdravio te everton
(Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)
???
Ne razumem? Pobedili NISTE! Smanjili ste bodvni zaostatak? NISTE? Koja je poenta? Vama je igrala samo pobeda!? Upropastili ste nam slavlje!? Niste, jer i sa pobedom matematicki nismo jos uvek sampioni! E ono, u 93. je bilo za "Sta uradi to Kadu Mendese"! Vi ste trebali da pobedom proslavite titulu... Ali...

bora

pre 7 godina

Veliki je problem, što niko ne želi da objasni suštinu problema.
Samo za 11 klubova ni FIBA ni Evroliga ne prave problem.
Ako klubovi iz ABA lige (recimo Partizan),ne igra Evrokup onda ni prvak ABA lige (Zvezda) ne može igrati Evroligu!! Evroliga traži poštovane ugovora 1+3,tj. prvi Evroligu a tri Evrokup!To je vezano!

samo Srbija !!!

pre 7 godina

Jole Sr.Mitrovica, 16. april 2016 22:57)
Druze dzaba trosis zivce i tastaturu objasnjavajuci onima kojima to ne mozes. Lepo todoric kaze partizan igra EK i boli ga za ostale. Nije se javio niko iz limoza pa da znaju sta da napisu ovde, a i zet potrosio pare. Dokle vise partizan protiv srpske kosarke ???

djema brdjanin

pre 7 godina

Reprezentacija treba da bude iznad klubova!Ona je ta koja nas spaja,kako na tribinama,ispred malih ekrana,a po osvajanju medalja ispred skupstine grada.Ako klubovi treba da budu iznad reprezentacije,onda neka se ukinu sve reprezentativne selekcije u svim kolektivnim sportovima!

nesa80

pre 7 godina

napokon je dosao na naplatu raskol na relaciju partizan-zvezda.da ih sad vidimo patriote odreknite se evrolige i evrokupa zarad reprezentacije.hocete kako da ne,uvek ste bili lazni patrioti dok imate koristi i sipa se lova u bunar a zvezda pogotovo.sad da vidimo ko je hrvatski klub a ko srpski.ali sve se vise radi samo a zvezda igra evroligu i po cenu ovoga,evrokup manje vise nedonosi nista

cukce

pre 7 godina

Au sto su se Grobari raskmecali! Pustite Zvezdu, ovo se Zvezde ne tice, Zvezda igra evroligu, ovo se tice evro kupa i Partizana koji uz to nije na terenu ni obezbedio ucesce u tom kupu! Drugo FIBA baca kosku da se svadjaju klubovi i savezi, FIBA je jedna nesposobna organizacija i sluzi se ljigavim metodama!

113,8dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 19:48)
Ja ovakvo saopštenje nisam video ni od jednog drugog kluba. Drugi klubovi jesu to podržali ali najglasniji je upravo bio CzT, koji se zalagao da taj ugovor bude što pre potpisan.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&dd=12&nav_id=1119132
Da dodam da ste mesecima pričali kako baš zbog te "reorganizacije" ABA lige treba da se zahvalimo Nebojši. Zbog čega sada odjednom više to nije slučaj?

prosto ki pasulj

pre 7 godina

Veliki je problem, što niko ne želi da objasni suštinu problema.
Samo za 11 klubova ni FIBA ni Evroliga ne prave problem.
Ako klubovi iz ABA lige (recimo Partizan),ne igra Evrokup onda ni prvak ABA lige (Zvezda) ne može igrati Evroligu!! Evroliga traži poštovane ugovora 1+3,tj. prvi Evroligu a tri Evrokup!To je vezano!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bora, 16. april 2016 22:44)

Nisi ti lepo to shvatio, FIBA hoce partizan ili Zvezdu, znaci najjaci klub iz Srbije. Posto Zvezda ide u EL, oni hoce partizan. Partizan bi osvojio FIBA evroligu ali ne može tako da dođe do EL, samo preko Evrokupa. Mega ne može da igra nijedno ULEB takmicenje zbog sukoba interesa

CZ99

pre 7 godina

Kad smo trebali da igramo nasu ligu,vasa legenda je kukala za aba ligom,kao i ostale vase legende. tu ste videli vasu sansu da se dokopate EL,ali niste racunali da ce nam prvenstvo propasti. sada sest bivsih Yu drzava imaju jednog predstavnika u EL? igrom slucaja na vlasti u Srbiji je poremecenik koji narodu smanjuje plate i penzije,ali vi cvetate,sto je gore stanje u zemlji,vi sve bolji i bogatiji. lepo je to sve,ali nece doveka...mi se jos nekako i koprcamo,ali vi kad ljuljnete...nema dizanja.
(dr, 16. april 2016 21:45)

Stvarno je fascinantno da,kako vreme odmice,vi sve vise i vise kukumacete...Pa,gde si bio,majstore,15 godina???Sto nisi glumio pravednika u "vase" vreme??Digli smo se,i tek cemo se dici,a tebi i tebi slicnima ostaje samo da kukate.....i kukate......i kukate........Milina vas je slusati...:)

molim te

pre 7 godina

Zalosno je da je jedna toliko perspektivna reprezentacija taoc zvezde ili partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DEFENDER, 16. april 2016 22:53)

Bas me interesuje da mi obasnis kakve veze ima zvezda sa ovom odlukom FIBA?

Voodoo

pre 7 godina

Sa jedne strane jesu upravu, sta je zapravo Uleb, sistem evrolige je uzimamo 11 najbogatijih, dajemo im visegodisnje licence be obzira na uspehe, a za preostali broj mesta stalno menjamo pravila i smisljamo ponesto. Partizan je bio ucesnik f4 i redovan ucesnik druge faze, a nikada nije dobio licencu, Zvezda drugu godinu zaredom dobra u evroligi, na pragu f4, a i da udju u f4 opet bi sebi obezbedili samo jednu godinu u evroligi, za sledecu bi vec morali sve ispocetka. Koliko god to takmicenje bilo zanimljivo ipak je totalno ne fer i jako retko bazirano na uspesima, vodi se samo novcem. E sad sa druge strane ovakav potez Fibe kao borba protiv Uleba je smesan, ovo ne cini dobro nikome, kakvo ce to evropsko prvenstvo biti i sa publikom i bilo cime bez 10 glavnih reprezentacija, kao i olimpijski turnir bez evropski reprezentacija, gubi smisao sve, iako bi trebalo eventualno za koju godinu da se klupska takmicenja vrate pod organizaciju Fiba ovo nije nacin. Savezi se sada pitaju, svi evropski savezi moraju da budu jedinstveni i dogovore se sta ce, ako svi odluce da bojkutu Fiba, Fiba ce morati da popusti, ako pak odluce da vrse pritisak na klubove i ostanu na stranu Fibe klubovi ce morati da popuste jer sta im znaci evroliga i evrokup bez naciolne lige i bez reprezentacije.

Jeronimo

pre 7 godina

Kad se dele državne pare, tad Parizan nije interes srpske košarke ...tad postoji samo Zvezda...i sad bi Partizan trebao da se žrtvuje zbog interesa onih koji rade na njegovom uništenju !? Ma nemoj. Da je Partizan dobio trećinu koliko je dobila Zvezda i on bi igrao Evroligu...tako da ne bi bilo problema. Ovako moraćemo ipak Evrokup.

Uliks

pre 7 godina

(bora, 16. april 2016 22:44)
Nije tako! Bartomeu nije rekao koji klubovi iz ABA moraju ici u EK. A u slucaju da ABA ligasi ne ispostuju dogovor Zvezda dobija ugovor i bez ABA. Tako da je Zvezdi svejedno, svakajo ucestvuje u EL.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Srbija je suspendovana sa evropskog prvenstva 2017 zbog ugovora ABA lige sa ECA, odnosno Ulebom. Tako bar piše u pismu koje je KKS objavio. 
Po tom ugovoru, za koji se CzT zdušno zalagao "u interesu srpske košarke", prvak ide u EL a 3 ekipe u EK. U daljem interesu srpske košarke je i činjenica da je FIBA Europe obavestila i FIBA world o tom ugovoru, pa je moguća suspenzija i sa olimpijskih igara, dok se kvalifikacioni turnir već nudi nekim drugim zemljama.
(113,8dB, 16. april 2016 19:08)

Jeste, za sve je kriva Zvezda, O ČEMU BRE TI

113,8dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 19:48)
Ja ovakvo saopštenje nisam video ni od jednog drugog kluba. I drugi klubovi su to podržali ali najglasniji je upravo bio CzT, koji se zalagao da taj ugovor bude što pre potpisan.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&dd=12&nav_id=1119132

zivan

pre 7 godina

Nije neoccekivano, spor traje dugo i FIBA je najaviljivala ovakav rasplet. Na Kossarkasskom savezu Srbije je da razressi odnose sa klubovima, a kako do sada nije mogao morace odlucciti Mnistarstvo za sport...

demagogijom protiv fibe

pre 7 godina

Neka samo objasne u FIBA ovo sto objasnjavaju nama(navijacima) zadnjih godina ko je kriv za ovu situaciju u kojoj se nasa kosarka nalazi( mislim i na klubove i na reprez) Garantujem da nas ovi iz FIBA nece pipnuti jer kada je demagogija u pitanju tu smo prvaci svijeta.

bora

pre 7 godina

@Jole sr.Mitrovica
Ništa ti nisi razumeo,pa da ponovim.
FIBA nigde u svom dopisi nije pomenula Evrokup,nego sva takmičenja u okviru Uleba!
Samo 11 klubova Evrolige,sa desetogodišnjim ugovorima nisu sporni.Ostali jesu!!
Evroliga od ABA lige traži da ispoštuje onomad potpisan ugovor.Drugim rečima,da bi prvak ABA lige igrao Evroligu,ostali učesnici ABA lige MORAJU da igraju Evrokup!! U protivnom ugovor ne važi i šampion ABA lige ne igra Evroligu!
Zato Djilas i kaže da smo ucenjeni sa dve strane.FIBA ucenjuje saveze a Evroliga klubove.
Čović je očigledno sve to znao,i zato je onako besomučno jurio da Evroliga sklopi sporazum sa C.Zvezdom a ne sa ABA ligom!!Srećom nije uspeo.
Znači postoje samo dve mogućnosti.Ili da svi naši klubovi igraju Uleb-ova takmičenja a reprezentacija bude suspendovana,ili da svi igraju FIBA takmičenja.Trećeg nema!! Zato je Djilas nervozan i utučen!!!

samo vas gledamo

pre 7 godina

Ovi naši sportski funkcioneri kao da drže glavu u pesku. Karadžić uništava FSS, Marjanović uništava RSS, a Đilas KSS. FIBA upozorila nacionalni savez na sankcije u slučaju pristupanja EL umesto FIBA ligi a ovi mislili da se zezaju. Kao da su prespavali '90-e i zaboravili da smo popili četverogodišnje sankcije preko noći?! Zbog odluke da idu na ruku klubovima, uništili su sve što je reprezentacija stvarala 7 decenija. Sad će naši klubovi verovatno napustiti EL i Eurokup, a FIBA će svoju odluku ispoštovati do kraja i na kraju ćemo imati jedno veliko ništa. Klubove koji ne igraju evrotakmičenja i reprezentaciju koja ne igra nigde do 2019. godine ... Đorđević će verovatno napustiti reprezentaciju, dolazi promena generacija i tako dalje. Divota.

nix

pre 7 godina

kako ne shvatate, ljudi nece da dopuste da jedan cobanin napravi privatnu ligu i da samo on uzima pare, nego brane ono sto se decenijama gradilo,a to je da je sva takmicenja organizovala Fiba i po meni ovo je ispravna odluka.

Majko moja

pre 7 godina

Ja ovoliko sveznalica u zivotu video nisam,samo na ovim b92 komentarima.Kao da je samo Srbija izbacena,a i da jeste ne bi nam to bio prvi put jer imamo iskustva u fudbalu sa tim.Nego,vi ovde trazite da Zvezda i Partizan napuste EL i EK zbog repke,a sta mislite,hoce li mozda Barsa i Real napustiti?Naravno da ne,pa ko zeli igrati tu Fibinu kvazi ligu.Dajte molim vas...

ja

pre 7 godina

A ima i odlomak iz Gazzetta dello sport, PUNITE — Le federazioni sospese e quindi – per ora – escluse dall’Europeo 2017, sono quelle di Italia, Slovenia, Croazia, Serbia, Montenegro, Macedonia, Russia, Spagna, Bosnia Erzegovina, Lituania, Grecia, Israele, Turchia e Polonia.
Nadam se da ce svi oni nesto preduzeti povodom toga.

113,8 dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 20:58)
Suština je da je reprezentacija suspendovana. Sa ovim ugovorom se nije moralo žuriti kako je to zahtevao CzT koji trenutno jedini ina koristi od njega. Ostali klubovi imaju male koristi od EK, ali imaju mogućnost da se u nekom budućem periodu kvlifikuju za EL, kada će imati koristi.
Bez obzira na to, plasman u EL nije isključivo po sportskim kriterijumima i svakako je reprezentacija važnija od klubova.

aleksandar

pre 7 godina

Ova vest je izazvala samo svadju izmedju navijaca..Nas savez hitno treba da predlozi klubovima istupanje iz EL i EK..Alo ljudi mozemo ostati bez Olimpijskih Igara..Treba da se takmicimo u Fibinim takmicenjima,ovo postaje vrlo ozbiljno..

AntiBot

pre 7 godina

@ dr, 16. april 2016 21:45
Ово што си овде написао-то је чиста патологија! Тражи помоћ, ако већ није касно!

Beljo

pre 7 godina

Meni je pomalo nejasno da uopste postoje takmicenja mimo nekih zvanicnih organizacij tipa FIBA. Sad se svi kao iscudjavaju, i prica tipa da klub treba da moze da odpuci u kom takmucenju ce da igra... Pa sad... Nacionalna takmicenja su po cijim pravilima? KLS ili bilo koje drugo nacionalno takmicenje je takmicenje koje... ? Prirodno je da sampion tog takmicenja izabere da igra gdje? Ne moze FIBA da odluci... A bogami moze. Ne zelis da igras njeno klupsko takmicenje, neces ni reprezentantivno. Kao da fudbalski sampion Srbije igra takmicenje nekih tamo UAE, jer oni nude zagarantovano mjesto i milione. I onda fino UEFA kaze da je taj klub kaznjen. Da li bi se neko bunio???

kupac karte

pre 7 godina

Pekovicu ne odustaj od EK, pre nego sto g. Covic ne odustane od Evrolige!

Dosta vise Djilasa, Vucica...Covica....ABA ...Sidro...Nova ljubljanska banka liga...i drugih sistema u kojima je KKP bio preglasavan...unistavan....i skoro unisten....

Sada gospodo svi prst na celo! A i sta ce nam reprezentacija pored drzavnog projekta CZBG FMP?

Pedja

pre 7 godina

Cela zemlja sad treba da bude talac jednog kluba, koji cak nema neke ozbiljnije sanse u evrokupu. Jednostavno treba izbaciti Partizan iz svih takmicenja i saveza ako zele da igraju evrokup. Posle neka se uhvate za usi i igraju. Gde ima logike da ne igra reprezentacija jedno veliko takmicenje kao sto je evrokup, da bi tamo neki poluraspali igraci Partizana gubili od evropskih anonimusa.

Bagg

pre 7 godina

Partizan da ne odstupi ni milimetar, da ostane uz ULEB.
Država koja upumpava novac u privatni klub iz Železnika, a bivšeg prvaka Evrope i najtrofejniji klub na ovim prostorima tretira kao strano telo u rođenoj državi, ne zaslužuje ni da igra EP, a ni olimpijske igre.

Kum

pre 7 godina

Dosta vise Djilasa, Vucica...Covica....ABA ...Sidro...Nova ljubljanska banka liga...i drugih sistema u kojima je KKP bio preglasavan...unistavan....i skoro unisten....

Sada gospodo svi prst na celo! A i sta ce nam reprezentacija pored drzavnog projekta CZBG FMP?
(kupac karte, 16. april 2016 18:30)


Niko vas nije preveslao ili nadglasao, cak ste i sami glasali da bude ovako, i dokle cete da upirete prst u druge dok u isto vreme dobijate 2 milke od drzave? Niko ne dobija toliko, a rezultati su vam nikakvi. Gde je obraz?

Cinik

pre 7 godina

Narediti svim našim klubovima i naravno Zvezdi da igraju FIBA takmičenje. Na ovaj način ćemo omogućiti da reprezentacija igra. Ukoliko pak se samo Partizanu naloži da napusti ULEB, onda Partizan treba to da odbije jer je nelogično da se Partizan poziva da spasi srpsku košarku a da se od tačno određenih ljudi uništava i urušava. Ova odluka FIBE nine iznenadjujuća i to su znali i Čović i Djilas i Vučić i upravo su o tome i razgovarali sa Bartolomeumom i sa njime postigli sporazum a sve na štetu srpske košarke i Partizana. Ako lažem, neka me demantuju time što će i Zvezdi naložiti da igra FIBA. Ukoliko to ne urade, nek podnesu ostavke jer ne rade u interesu srpske košarke već samo u intereseu Zvezde.

Danilo

pre 7 godina

Partizan ove godine nije igrao EK zbog toga što je to takmičenje od kojeg može da profitira samo prvak EK dok su ostali u finansijskom deficitu.
Ne vidim da se išta promenilo ove godine u EK da bi Partizan ozbiljno zagrizao za ovo takmičenje.
Usput, totalno je nelogično, ali zaista i van svake balkanske logike, da se savezi kažnjavaju zbog igranja timova u EK a ne kažnjavaju zbog igranja u privatnoj EL?!
Ili nas ovde neko laže oko svega ovoga i priprema predstavu u kojoj će biti okrivljen Partizan zbog EK a Zvezda će ostati državno mezimče i čistunče uprkos EL?
Ili će za par dana izaći na videlo pravi cilj FIBA akcije, a to nikako ne može biti formiranje drugorazrednog takmičenja.
Partizan je oduvek davao jako mnogo reprezentaciji, mnogo više od svih ostalih u Srbiji zajedno.
Jednostavno, nema te opcije u kojoj zbog Partizana Srbija može biti isključena sa prvenstava.

pan

pre 7 godina

Prvo nađi olupani pehar prvaka države i kazni krivce za taj čin, pa se izvini što si u dogovoru sa jednim propalim političarem (kakav si i ti) prekinuo finale kupa, pa tek onda uzmi Partizan u usta.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 7 godina

Hvala čoviću!

Ko razume, shvatiće.
Ko ne razume, nek i dalje navija za fmp kome niko ne može da zabrani kako će da se zove.
I nek hejtuje iz sve snage.

samo Srbija !!!

pre 7 godina

Jole Sr.Mitrovica, 16. april 2016 22:57)
Druze dzaba trosis zivce i tastaturu objasnjavajuci onima kojima to ne mozes. Lepo todoric kaze partizan igra EK i boli ga za ostale. Nije se javio niko iz limoza pa da znaju sta da napisu ovde, a i zet potrosio pare. Dokle vise partizan protiv srpske kosarke ???

nix

pre 7 godina

kako ne shvatate, ljudi nece da dopuste da jedan cobanin napravi privatnu ligu i da samo on uzima pare, nego brane ono sto se decenijama gradilo,a to je da je sva takmicenja organizovala Fiba i po meni ovo je ispravna odluka.

Misa

pre 7 godina

@Pedja

O cemu pricas covece? Nije Partizan problem ovde nego i Zvezda.

"Evroliga je odabrala 11 klubova koji će da igraju u sledećih 10 godina, a ostalih pet mesta neće moći da dobiju klubovi iz zemalja koje ne igraju Evrokup. Fiba je rekla da Evroliga može, ali da Evrokup ne može, već Liga šampiona. S jedne strane, Evroliga je ucenila klubove, a Fiba saveze", rekao je Đilas.

Kao sto sam nekoliko puta danas rekao, i odmah bio proglasen kao neko ko nista nezna, ne igranje Evrokupa za Partizan znaci da Zvezda NECE igrati EL takodje dok god se ova odluka ne promeni. Po mom misljenju oba tima treba da izadju i da se prikljuce Fibi zbog reprezentacije jer ona je vaznija od bilo kog tima.

Uliks

pre 7 godina

(bora, 16. april 2016 22:44)
Nije tako! Bartomeu nije rekao koji klubovi iz ABA moraju ici u EK. A u slucaju da ABA ligasi ne ispostuju dogovor Zvezda dobija ugovor i bez ABA. Tako da je Zvezdi svejedno, svakajo ucestvuje u EL.

nesa80

pre 7 godina

napokon je dosao na naplatu raskol na relaciju partizan-zvezda.da ih sad vidimo patriote odreknite se evrolige i evrokupa zarad reprezentacije.hocete kako da ne,uvek ste bili lazni patrioti dok imate koristi i sipa se lova u bunar a zvezda pogotovo.sad da vidimo ko je hrvatski klub a ko srpski.ali sve se vise radi samo a zvezda igra evroligu i po cenu ovoga,evrokup manje vise nedonosi nista

Jole Sr.Mitrovica

pre 7 godina

Jel moguce da ni jedan grobar nije upucen u pricu a daje komentare....FIBA NE BRANI EKIPAMA DA IGRAJU EVROLIGU VEC EVROKUP posto na ta nacin njihivo liga sampiona ostaje bez i jednog ozbiljnog kluba...znaci za mentalno ogranicene jos jednom ponavljam nije bitna evroliga posto je i fiba svesna da ce svaka ekipa kojoj se ukaze sansa zaigrati finansijski 10 puta isplativije takmicenje ali forsiraju da se ne igra evrokup posto su tu finansije priblizno iste i to shvataju kao samar samom sebi.A partizan je preziveo ovu sezonu bez evrokupa pa ne vidim zasto ne bih i sledecu a ako je tolika institucija neka osvoji fibinu ligu sampiona pa da im svi skinemo kapu....

Divos

pre 7 godina

Неки су уверавали да од ових претњи нема ништа, да није озбиљно (чак су такви поспрдно спомињали финале Андора-Малта), али ова ситуација није наивна, напротив.
То да је принцип "може ЕЛ али не и ЕК" суманут и безобразно наметнути двоструки аршин, је неспорно истина. Али и ФИБА је та кровна асоцијација, друге нема, она је таква, каква је. Тако је поставила правила игре.
У таквој ситуацији за све, а посебно оне нејаке, је да испоштују шта се тражи или да ризикују да сносе последице. Терати неки инат, тражити правду, навијачки и задрто држати нечију страну (јер нас је ето убедио како је баш тако "исправно") је једноставно инфантилно поимање и понашање.

Кошарка није профитабилан спорт, у Европи неће никад ни бити. У Србији очекивати неке сигурне и моћне спонзоре није реално, неће иза клубова стати ни екстремно богати олигарси.
Зато је значај репр. селекција од пресудне важности за српску кошарку. А нису у питању само ЕП и квал. за ОИ, већ и такмичења (ЕП) млађих узраста. Нежељен сценарио би имао погубне поскедице за српску кошарку, недопустиво сакаћење младих играча у развоју.

ФИБА је повукла потез. Из наше перцепције јесте осионо, али може им се. Сада је на савезима да стану или окрену леђа Евро-купу.

У оваквој ситуацији, угађати и подвлађивати хировима неких у једнном клубу (може и то, могу и ти задрто терати своје, али онда и да знамо ко где упире) је погрешан избор, већ се мора гледати искључиво добробит српске кошарке.
Зато Срби, памет у главу

samo vas gledamo

pre 7 godina

Ovi naši sportski funkcioneri kao da drže glavu u pesku. Karadžić uništava FSS, Marjanović uništava RSS, a Đilas KSS. FIBA upozorila nacionalni savez na sankcije u slučaju pristupanja EL umesto FIBA ligi a ovi mislili da se zezaju. Kao da su prespavali '90-e i zaboravili da smo popili četverogodišnje sankcije preko noći?! Zbog odluke da idu na ruku klubovima, uništili su sve što je reprezentacija stvarala 7 decenija. Sad će naši klubovi verovatno napustiti EL i Eurokup, a FIBA će svoju odluku ispoštovati do kraja i na kraju ćemo imati jedno veliko ništa. Klubove koji ne igraju evrotakmičenja i reprezentaciju koja ne igra nigde do 2019. godine ... Đorđević će verovatno napustiti reprezentaciju, dolazi promena generacija i tako dalje. Divota.

CZ99

pre 7 godina

Kad smo trebali da igramo nasu ligu,vasa legenda je kukala za aba ligom,kao i ostale vase legende. tu ste videli vasu sansu da se dokopate EL,ali niste racunali da ce nam prvenstvo propasti. sada sest bivsih Yu drzava imaju jednog predstavnika u EL? igrom slucaja na vlasti u Srbiji je poremecenik koji narodu smanjuje plate i penzije,ali vi cvetate,sto je gore stanje u zemlji,vi sve bolji i bogatiji. lepo je to sve,ali nece doveka...mi se jos nekako i koprcamo,ali vi kad ljuljnete...nema dizanja.
(dr, 16. april 2016 21:45)

Stvarno je fascinantno da,kako vreme odmice,vi sve vise i vise kukumacete...Pa,gde si bio,majstore,15 godina???Sto nisi glumio pravednika u "vase" vreme??Digli smo se,i tek cemo se dici,a tebi i tebi slicnima ostaje samo da kukate.....i kukate......i kukate........Milina vas je slusati...:)

tegggi

pre 7 godina

Citav ovaj sukob Evroliga, Uleb, Fiba, Aba, Djordi, savezi, NBA i to sto Spanija, Turska i ostali nece igrati EP, opsti haos u svetskoj kosarci, sve je to rezirao Covic samo da bi napakostio Partizanu.

molim te

pre 7 godina

Zalosno je da je jedna toliko perspektivna reprezentacija taoc zvezde ili partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DEFENDER, 16. april 2016 22:53)

Bas me interesuje da mi obasnis kakve veze ima zvezda sa ovom odlukom FIBA?

spectro

pre 7 godina

(113,8db

Ako je do ugovora ABA sa Ulebom, nije se samo Czt zdusno zalagala za njega, vec i Partizan i svi klubovi osim Cibone. Kao sto vidis upravo se Partizan najzdusnije zalaze za taj ugovor.

Jeronimo

pre 7 godina

Kad se dele državne pare, tad Parizan nije interes srpske košarke ...tad postoji samo Zvezda...i sad bi Partizan trebao da se žrtvuje zbog interesa onih koji rade na njegovom uništenju !? Ma nemoj. Da je Partizan dobio trećinu koliko je dobila Zvezda i on bi igrao Evroligu...tako da ne bi bilo problema. Ovako moraćemo ipak Evrokup.

Van Damme

pre 7 godina

HA!HA!HA!, UPIASILA SE FIBA SRBIJE, ZATO STO IMAMO TRENUTNO NAJKVALITETNIJE IGRACE KOJI CE CINITI REPREZENTACIJU U NAREDNIM GODINAMA U EVROPI!!

Dejan Ilic

pre 7 godina

Meni je Zvezda važnija od reprezentacije.
(bora, 16. april 2016 20:38)

Mene je kao zvezdasa sramota da likovi kao ti navijaju za klub koji volim!

ccccc

pre 7 godina

Jel moguce da ni jedan grobar nije upucen u pricu a daje komentare....FIBA NE BRANI EKIPAMA DA IGRAJU EVROLIGU VEC EVROKUP posto na ta nacin njihivo liga sampiona ostaje bez i jednog ozbiljnog kluba...znaci za mentalno ogranicene jos jednom ponavljam nije bitna evroliga posto je i fiba svesna da ce svaka ekipa kojoj se ukaze sansa zaigrati finansijski 10 puta isplativije takmicenje ali forsiraju da se ne igra evrokup posto su tu finansije priblizno iste i to shvataju kao samar samom sebi.A partizan je preziveo ovu sezonu bez evrokupa pa ne vidim zasto ne bih i sledecu a ako je tolika institucija neka osvoji fibinu ligu sampiona pa da im svi skinemo kapu....
(Jole Sr.Mitrovica, 16. april 2016 22:57)

Do sada si mnogo puta trebao da skines kapu jedinom prvaku Evrope u kosarci iz ove zemlje Srbije, KK Partizanu.

bora

pre 7 godina

@Pedja
Lažu te sinko!!Ne govore ti istinu do kraja.Srbija je suspendovana,zato što su njeni klubovi potpisali ugovor sa ABA ligom!! Fiba nigde ne pominje Evrokup!!

cukce

pre 7 godina

Au sto su se Grobari raskmecali! Pustite Zvezdu, ovo se Zvezde ne tice, Zvezda igra evroligu, ovo se tice evro kupa i Partizana koji uz to nije na terenu ni obezbedio ucesce u tom kupu! Drugo FIBA baca kosku da se svadjaju klubovi i savezi, FIBA je jedna nesposobna organizacija i sluzi se ljigavim metodama!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Srbija je suspendovana sa evropskog prvenstva 2017 zbog ugovora ABA lige sa ECA, odnosno Ulebom. Tako bar piše u pismu koje je KKS objavio. 
Po tom ugovoru, za koji se CzT zdušno zalagao "u interesu srpske košarke", prvak ide u EL a 3 ekipe u EK. U daljem interesu srpske košarke je i činjenica da je FIBA Europe obavestila i FIBA world o tom ugovoru, pa je moguća suspenzija i sa olimpijskih igara, dok se kvalifikacioni turnir već nudi nekim drugim zemljama.
(113,8dB, 16. april 2016 19:08)

Jeste, za sve je kriva Zvezda, O ČEMU BRE TI

fef

pre 7 godina

ama fiba je suspendovala pola evrope, kakav čović, o čemu pričate vi ljudi?
(đurađ, 16. april 2016 18:39)

Oni ga izgleda vide i u tanjiru supe. Šta god da se dešava puna su im usta čovića. Alo dosadni ste

darko

pre 7 godina

ne kapiram koliko ovde likova ina koji ce da i za kisu napolju da krive zvezdu, covica, vucica itd...... licno mislim da partizan ne treba da podlegne pritiscima ni po cenu da ostanemo suspendovani, sto ce biti bolno za sve, ali ucene ne treba prihvatati......

Milan

pre 7 godina

Mislim da je koncepcija FIBA lige sampiona bolja jer pretpostavlja samo sportski kriterijum (plasman u domacem prvenstvu) kao jedini merodavan za ucestvovanje. Ipak, NBA liga nije pod krovom FIBA world pa Ameri igraju sva takmicenja. Ne vidim u cemu je problem da takva liga postoji i u Evropi. Ako ovako nastave doci ce u situaciju i da vrse pojedinacne suspenzije igraca sto tek nema smisla.

DedaMiloje

pre 7 godina

Mislim da je koncepcija FIBA lige sampiona bolja jer pretpostavlja samo sportski kriterijum (plasman u domacem prvenstvu) kao jedini merodavan za ucestvovanje. Ipak, NBA liga nije pod krovom FIBA world pa Ameri igraju sva takmicenja. Ne vidim u cemu je problem da takva liga postoji i u Evropi. Ako ovako nastave doci ce u situaciju i da vrse pojedinacne suspenzije igraca sto tek nema smisla.
(Milan, 16. april 2016 19:41)

Beži bre, šta lupetaš? Šta da nam padne Kosovo? Hoće neki naš klub da igra, ako odbije sledi suzpenzija. Imaš li ti malo mozga?

Batko

pre 7 godina

pozdravio te everton
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)

Boze glupog li komenatara , a i nika... Ili ti to mozes jos gluplje sine ?!

113,8dB

pre 7 godina

Srbija je suspendovana sa evropskog prvenstva 2017 zbog ugovora ABA lige sa ECA, odnosno Ulebom. Tako bar piše u pismu koje je KKS objavio.
Po tom ugovoru, za koji se CzT zdušno zalagao "u interesu srpske košarke", prvak ide u EL a 3 ekipe u EK. U daljem interesu srpske košarke je i činjenica da je FIBA Europe obavestila i FIBA world o tom ugovoru, pa je moguća suspenzija i sa olimpijskih igara, dok se kvalifikacioni turnir već nudi nekim drugim zemljama.

Dovla

pre 7 godina

Sta uradise od sporta braco mila. A ja mislio da su najveci kriminalci u fudbalu. A taman sam mislio da gledam basket na OI. Djilase, radi sta znas, hvataj za gusu ako treba, ali reprezentacija mora da igra. Pozdrav

spectro

pre 7 godina

(113,8db

Najjaci ste grobari svega mi. Ovo pismo od FIBA je dobila i Spanija, Turska, Rusija i jos pola Evrope, a vi samo o Covicu mislite. Ugovor je dobar jer su Partizan i Zvezda u ovome na istim pozicijama kao i najjaci klubovi Evrope, svi su za Djordija. Iz Partizana danas rekose da ne odstupaju nikako, tako i treba.

djema brdjanin

pre 7 godina

Reprezentacija treba da bude iznad klubova!Ona je ta koja nas spaja,kako na tribinama,ispred malih ekrana,a po osvajanju medalja ispred skupstine grada.Ako klubovi treba da budu iznad reprezentacije,onda neka se ukinu sve reprezentativne selekcije u svim kolektivnim sportovima!

Zika

pre 7 godina

FIBA mafija. Drzite se onoga sto rade Spanci, Francuzi,Grci, Italijani... Ko ce da im bude sponzor tog prvenstva kada nema najjacih reprezentacija? Izdrzite do kraja i ne menjajte odluku!

Bakuta

pre 7 godina

Partizan treba da gleda SAMO svoj interes. Pokazalo se da je 'interes srpske kosarke' vrlo rastegljiv pojam, narocito kada ga tumace izvesni primerci pasa za pratnju i razonodu kao i pojedinci ridje kose koji su pre 6 godina obecali trening halu ali su u medjuvremenu oboleli od amnezije.

dr

pre 7 godina

Kad smo trebali da igramo nasu ligu,vasa legenda je kukala za aba ligom,kao i ostale vase legende. tu ste videli vasu sansu da se dokopate EL,ali niste racunali da ce nam prvenstvo propasti. sada sest bivsih Yu drzava imaju jednog predstavnika u EL? igrom slucaja na vlasti u Srbiji je poremecenik koji narodu smanjuje plate i penzije,ali vi cvetate,sto je gore stanje u zemlji,vi sve bolji i bogatiji. lepo je to sve,ali nece doveka...mi se jos nekako i koprcamo,ali vi kad ljuljnete...nema dizanja.

113,8 dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 20:58)
Suština je da je reprezentacija suspendovana. Sa ovim ugovorom se nije moralo žuriti kako je to zahtevao CzT koji trenutno jedini ina koristi od njega. Ostali klubovi imaju male koristi od EK, ali imaju mogućnost da se u nekom budućem periodu kvlifikuju za EL, kada će imati koristi.
Bez obzira na to, plasman u EL nije isključivo po sportskim kriterijumima i svakako je reprezentacija važnija od klubova.

mmm

pre 7 godina

pozdravio te everton
(Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)
???
Ne razumem? Pobedili NISTE! Smanjili ste bodvni zaostatak? NISTE? Koja je poenta? Vama je igrala samo pobeda!? Upropastili ste nam slavlje!? Niste, jer i sa pobedom matematicki nismo jos uvek sampioni! E ono, u 93. je bilo za "Sta uradi to Kadu Mendese"! Vi ste trebali da pobedom proslavite titulu... Ali...

Verni pratilac

pre 7 godina

Preporučujem (+11)

Ne preporučujem (0)



pozdravio te everton
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 16. april 2016 21:00)

Boze glupog li komenatara , a i nika... Ili ti to mozes jos gluplje sine ?!
(Batko, 16. april 2016 21:21)


Godinama nisam ulazio na sajt B92. I sad udjem u komentare, i tamo neki lik Batko josuvek kmeci u komentarima kao i pre par godina..hahahahahahahah, kako me pukla nostalgija, covece!

aleksandar

pre 7 godina

Ova vest je izazvala samo svadju izmedju navijaca..Nas savez hitno treba da predlozi klubovima istupanje iz EL i EK..Alo ljudi mozemo ostati bez Olimpijskih Igara..Treba da se takmicimo u Fibinim takmicenjima,ovo postaje vrlo ozbiljno..

113,8dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 19:48)
Ja ovakvo saopštenje nisam video ni od jednog drugog kluba. Drugi klubovi jesu to podržali ali najglasniji je upravo bio CzT, koji se zalagao da taj ugovor bude što pre potpisan.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&dd=12&nav_id=1119132
Da dodam da ste mesecima pričali kako baš zbog te "reorganizacije" ABA lige treba da se zahvalimo Nebojši. Zbog čega sada odjednom više to nije slučaj?

che

pre 7 godina

Nije tako! Bartomeu nije rekao koji klubovi iz ABA moraju ici u EK. A u slucaju da ABA ligasi ne ispostuju dogovor Zvezda dobija ugovor i bez ABA. Tako da je Zvezdi svejedno, svakajo ucestvuje u EL.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uliks, 17. april 2016 00:18)

Ovo sto si napisao apsolutno nije tacno. ULEB je bio jasan sta znaci 1+3. A u tom Ugovoru lepo pise : ukoliko ABA NE posalje svoje klubove u EK (pod ULEB-om) ni jedan klub iz ABA lige NECE igrati ni EL. To je jedina istina i dzaba interpretacije po svojoj volji. A vi i dalje verujte Covicu, koji vam je prodao i pricu o 10 godina zagarantovane A licence. Kako vas sve samo vrti oko malog prsta, zalosno.

Doctor Jay

pre 7 godina

Tesko je poverovati da neko sa gramom mozga radi ovo sto rade ljudi iz FIBA Europe. Pokusali su da opravdaju svoje postojanje pravljenjem tih svojih bednih takmičenja i na kraju kad su izduvali iz svoje nesposobnosti krecu u samoubilacku akciju. Aposlutno sve sto organizuje ova organizacija nema veze sa mozgom. Evropska prvenstva su skandalozna, odrzavanje u milion gradova, biranje domacina sa kim ce u grupu, menjanje pravila kvalifikacija za EP posle odrzanog turnira. Sad ljudi suspenduju sve najbolje evropske ekipe, pa cekaj ko ce da vam igra? Za koga se igra? Jel kosarka postoji u Evropi zarad par funkcionera FIBA? Gori su od nasih politicara 100 puta. Od srca navijam da se napravi paralelna organizacija koja ce organizovati evropska prvenstva najboljih ekipa kakva i treba da budu. ULEB je daleko od savrsenog ali su za 10 i kusur godina poslovanja evoluirali daleko vise od FIBA Europe. Kosarka je drugi najpopularniji sport na svetu a vode ga amaterske organizacije. ULEB bar pokusava da napravi neku komercijalnu pricu.
Svi uz Srbiji treba sa stanu uz Partizan koji treba da igra Evrokup. Svi klubovi, savez i pojedinci. Nema mesta nikakvoj malicioznosti, Todoric nema potrebe da pominje neke druge u zavijenom kontekstu. Zavisi iskljucivo od Partizana sada i on treba da izabere Evrokup i svi ostali treba da ih podreze pa makar ne isli na OI. Prosli smo i vece nepravde pa cemo proci i ovu, posebno sada kad smo u loncu sa mnogo vecim i jacim igracima

navijac iz fotelje

pre 7 godina

Mi treba da odigramo kvarno. Da FIBA posaljemo pismo da se slazemo sa njihovim predlogom.Odrze se kfalifikacije odemo u RIO ionda posle Rija kazemo da smo se salili. Ionako ovaj sastaf funkcionera FIBA Europe nece dugo.

prdn8

pre 7 godina

Cim su nas kaznili to je jos 1 znak da idemo u pravom smeru. Kosarka se razvija i evoluira, zato je Evroliga buducnost evropske kosarke. FIBA prsla k`o FIFA!

Davor

pre 7 godina

A sto jednostavno ne napravimo neki tutnir sa svim suspendovanim reprezentacijama? Pobednik je prvak Evrope i caooo FIBA. Koga brigaju olimpijske igre kad je zlato svakako rezervisano. Stajem na stranu klubova. Bez klubova nema ni reprezentacije.

113,8dB

pre 7 godina

@(spectro, 16. april 2016 19:48)
Ja ovakvo saopštenje nisam video ni od jednog drugog kluba. I drugi klubovi su to podržali ali najglasniji je upravo bio CzT, koji se zalagao da taj ugovor bude što pre potpisan.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&dd=12&nav_id=1119132

zivan

pre 7 godina

Nije neoccekivano, spor traje dugo i FIBA je najaviljivala ovakav rasplet. Na Kossarkasskom savezu Srbije je da razressi odnose sa klubovima, a kako do sada nije mogao morace odlucciti Mnistarstvo za sport...

đura

pre 7 godina

alo ljudi šta bulaznite oko zvezde i partizana, suspendovane su i španija, grčka, italija, francuska itd, sve ove države (uključujući i nas) treba da istupe iz FIBA-e pa da organizuju svoje takmičenje (kao sa klubovima) + USA a FIBA-i nek primi nove države koje će da joj igraju kao npr KOSOVO!!!

bora

pre 7 godina

Veliki je problem, što niko ne želi da objasni suštinu problema.
Samo za 11 klubova ni FIBA ni Evroliga ne prave problem.
Ako klubovi iz ABA lige (recimo Partizan),ne igra Evrokup onda ni prvak ABA lige (Zvezda) ne može igrati Evroligu!! Evroliga traži poštovane ugovora 1+3,tj. prvi Evroligu a tri Evrokup!To je vezano!

bora

pre 7 godina

@Jole sr.Mitrovica
Ništa ti nisi razumeo,pa da ponovim.
FIBA nigde u svom dopisi nije pomenula Evrokup,nego sva takmičenja u okviru Uleba!
Samo 11 klubova Evrolige,sa desetogodišnjim ugovorima nisu sporni.Ostali jesu!!
Evroliga od ABA lige traži da ispoštuje onomad potpisan ugovor.Drugim rečima,da bi prvak ABA lige igrao Evroligu,ostali učesnici ABA lige MORAJU da igraju Evrokup!! U protivnom ugovor ne važi i šampion ABA lige ne igra Evroligu!
Zato Djilas i kaže da smo ucenjeni sa dve strane.FIBA ucenjuje saveze a Evroliga klubove.
Čović je očigledno sve to znao,i zato je onako besomučno jurio da Evroliga sklopi sporazum sa C.Zvezdom a ne sa ABA ligom!!Srećom nije uspeo.
Znači postoje samo dve mogućnosti.Ili da svi naši klubovi igraju Uleb-ova takmičenja a reprezentacija bude suspendovana,ili da svi igraju FIBA takmičenja.Trećeg nema!! Zato je Djilas nervozan i utučen!!!

pepe

pre 7 godina

Sramotno ponasanje celnika fibe.... Resili su da po svaku cenu isteraju svoje, treba nacionalni savezi da zajedno stanu protiv tiranije. Pa nek im EP igra Andora i San Marino

Zile

pre 7 godina

na ovom linku je pismo koje je Fiba poslala Slovenackom KS u celosti,na 2 strane je a mislim da je danas B92 preneo samo drugu stranu pisma. Spominju se linkovi da je Aba prihvatila predlog Uleb o ucestvovsnju u njihovim takmicenjima https://mobile.twitter.com/yugobasket/status/721081044942917634

ako se pazljivo procita, Fiba je Uleb tuzila i Evropskoj Komisiji, ne znam najbolje nisam pravnik, ali namere su ozbiljne. Sto neko rece pre mene , pamet u glavu, suvise smo mi mali savez a kosarka nam je vecini mnogo draga da nam reprezentacija ne odmerava snage sa amerima spancima litvancima francuzima i drugima.

AS

pre 7 godina

(Danilo, 16. april 2016 18:38)

Danilo, Uleb takodje uslovljava da klubovi iz drzave,lige koji ne igraju EK ne mogu dati predstavnika ni za EL.Ovo pogadja i Zvezdu takodje.Po meni Fibu treba poslati u tri...,tamo im je i mesto.

Memento

pre 7 godina

Stvar je jasna , ili ce savez da pozdrzi sve klubove u privatnim ligama ili ce sve da ih natera da igraju Fibinu ligu.

Jedan da moze, a drugi da ne moze , ili jedan da mora, a drugi da ne mora, i naglupljem coveku jasno da je to ptoyiv svake logike , morala i razuma.

nije valjda

pre 7 godina

kako ne shvatate, ljudi nece da dopuste da jedan cobanin napravi privatnu ligu i da samo on uzima pare, nego brane ono sto se decenijama gradilo,a to je da je sva takmicenja organizovala Fiba i po meni ovo je ispravna odluka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nix, 16. april 2016 23:19)

A kad su uzimali pare kad su Djordiju prodali prava za EL tad im bilo dobro?

prosto ki pasulj

pre 7 godina

Veliki je problem, što niko ne želi da objasni suštinu problema.
Samo za 11 klubova ni FIBA ni Evroliga ne prave problem.
Ako klubovi iz ABA lige (recimo Partizan),ne igra Evrokup onda ni prvak ABA lige (Zvezda) ne može igrati Evroligu!! Evroliga traži poštovane ugovora 1+3,tj. prvi Evroligu a tri Evrokup!To je vezano!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bora, 16. april 2016 22:44)

Nisi ti lepo to shvatio, FIBA hoce partizan ili Zvezdu, znaci najjaci klub iz Srbije. Posto Zvezda ide u EL, oni hoce partizan. Partizan bi osvojio FIBA evroligu ali ne može tako da dođe do EL, samo preko Evrokupa. Mega ne može da igra nijedno ULEB takmicenje zbog sukoba interesa

đurađ

pre 7 godina

ne razumem se u sportsko pravo, ali fibu treba podneti tužbu protiv fibe i da MOK sam organizuje košarkaški turnir u Riu, a FIBI da se oduzme pravo da organizuje međunarodna takmičenja. ovu ligu šampiona mogu da zadrže.

salonski levičar

pre 7 godina

Vijesti iz Hrvatske: Suspendirani smo i mi, bez obzira što je Cibona odlučila igrati kod FIBAe. Jedino rješenje je zajednički bojkot

Nicolo Bainaldi

pre 7 godina

Najbolje bi bilo kada bi najjace reprezentacije napravile svoje evropsko prvenstvo koje bi nakon nekoliko godina ugasilo fibino.

Millennium

pre 7 godina

Ovo nema veze sa Zvezdom i Partizanom, već je mnogo šira priča. Zamislite, ne vrti se svet oko ta dva kluba. A i da ima, nije stvar u tome, već u ucenama kojima ne treba podlegati. Potez FIBE je salto mortale. Trebalo bi održati sestanak ne samo u regionu nego sa svim savezima koji se nalaze na udaru i eventualno dogovoriti zajednički pristup. Kako god, imam utisak da FIBA ovu bitku ne može da dobije.

AntiBot

pre 7 godina

@ dr, 16. april 2016 21:45
Ово што си овде написао-то је чиста патологија! Тражи помоћ, ако већ није касно!

Voodoo

pre 7 godina

Sa jedne strane jesu upravu, sta je zapravo Uleb, sistem evrolige je uzimamo 11 najbogatijih, dajemo im visegodisnje licence be obzira na uspehe, a za preostali broj mesta stalno menjamo pravila i smisljamo ponesto. Partizan je bio ucesnik f4 i redovan ucesnik druge faze, a nikada nije dobio licencu, Zvezda drugu godinu zaredom dobra u evroligi, na pragu f4, a i da udju u f4 opet bi sebi obezbedili samo jednu godinu u evroligi, za sledecu bi vec morali sve ispocetka. Koliko god to takmicenje bilo zanimljivo ipak je totalno ne fer i jako retko bazirano na uspesima, vodi se samo novcem. E sad sa druge strane ovakav potez Fibe kao borba protiv Uleba je smesan, ovo ne cini dobro nikome, kakvo ce to evropsko prvenstvo biti i sa publikom i bilo cime bez 10 glavnih reprezentacija, kao i olimpijski turnir bez evropski reprezentacija, gubi smisao sve, iako bi trebalo eventualno za koju godinu da se klupska takmicenja vrate pod organizaciju Fiba ovo nije nacin. Savezi se sada pitaju, svi evropski savezi moraju da budu jedinstveni i dogovore se sta ce, ako svi odluce da bojkutu Fiba, Fiba ce morati da popusti, ako pak odluce da vrse pritisak na klubove i ostanu na stranu Fibe klubovi ce morati da popuste jer sta im znaci evroliga i evrokup bez naciolne lige i bez reprezentacije.

bora

pre 7 godina

@Uliks
Da da,Evroliga jedva čeka Metalac i Krku u Evrokupu!
Zvezda može dobiti ugovor samo za ovu godinu,a šta posle?
Svima nama je teško da shvatimo,da ovaj prelazni period 3-2-1..učesnik sa teritorije bivše SFRJ,vodi ka tome da je za ovaj region namenjen Evrokup!
To što mi volimo košarku,njima ne znači ništa.I svo naše urlanje i Partizanovih i Zvezdinih navijača.
Oni teže utakmicama sa prosečno 8-10.000 mirnih gledalaca spremnih da plate 30-ak eura za to,a ne raspojasanih i frustriranih 20.000 gologuzana za koje je i 10e,veliki problem.Uostalom sećam se intervjua sa Djordijem od pre neku godinu,da će Evroliga uskoro odredjivati cenu ulaznica!!?
Ovo jednostavno nije sportska priča i nije za nas,koliko god mi to želeli!!!

oballa

pre 7 godina

Kako moze KSS da dostavi garancije da neko nece igrati Evrokup, kad klubovi nisu pod ingerencijom KSS-a. Znaci iskljucili i Spaniju, Tursku i ostale? Pa dobro, nek se igraju.

Ski savezi

pre 7 godina

To Vam je kao da su u savezu biatlona,i ski sportova suspendovali,Svedsku,Austriju,Nemacku,Norvesku,Rusiju,Finsku,... I pustili Srbe,Grke,i Turke da se takmice u ski sportovima...
Radovacu se da se Fiba napokon skloni iz kosarke.Od kad je Bora Stankovic otisao,dolaze sve neki nesposobni...

CZ99

pre 7 godina

napokon je dosao na naplatu raskol na relaciju partizan-zvezda.da ih sad vidimo patriote odreknite se evrolige i evrokupa zarad reprezentacije.hocete kako da ne,uvek ste bili lazni patrioti dok imate koristi i sipa se lova u bunar a zvezda pogotovo.sad da vidimo ko je hrvatski klub a ko srpski.ali sve se vise radi samo a zvezda igra evroligu i po cenu ovoga,evrokup manje vise nedonosi nista
(nesa80, 16. april 2016 20:13)

Sta,po tebi,treba da uradimo kad nam padne Kosovo kao protivnik? Da igramo??? Priznali smo im drzavu....Da odbijemo? Suspendovace nas....Nazire se kraj FIBE....Sedite i opustite se.Veliki ce to da rese...

Beljo

pre 7 godina

Meni je pomalo nejasno da uopste postoje takmicenja mimo nekih zvanicnih organizacij tipa FIBA. Sad se svi kao iscudjavaju, i prica tipa da klub treba da moze da odpuci u kom takmucenju ce da igra... Pa sad... Nacionalna takmicenja su po cijim pravilima? KLS ili bilo koje drugo nacionalno takmicenje je takmicenje koje... ? Prirodno je da sampion tog takmicenja izabere da igra gdje? Ne moze FIBA da odluci... A bogami moze. Ne zelis da igras njeno klupsko takmicenje, neces ni reprezentantivno. Kao da fudbalski sampion Srbije igra takmicenje nekih tamo UAE, jer oni nude zagarantovano mjesto i milione. I onda fino UEFA kaze da je taj klub kaznjen. Da li bi se neko bunio???

dobar način

pre 7 godina

Fiba puca sama sebi u noge. Mislim da ULEB samo čeka da ovi zvanično suspenduju i ostale ekipe pa da ulete i organizuju nove EP sa svim suspendovanim državama i tako zauvek ugase fibu.

Zile

pre 7 godina

I jos jedna vest. Fiba je vec poslala pismo KS Nemacke o preuzimanju domacinstva kvalifikacionog turnira za OI. Za sada samo ta vest je na netu, rok za odluku im je do sledeceg vikenda

Tool

pre 7 godina

Kako budu radili Španija, Grčka, Italija, Nemačka, Francuska, Rusija itd. tako treba i mi da radimo. Mada ne bi me iznenadilo da Fiba suspenduje male i nebitne države kao što su Srbija, Hrvatska, Slovenija, a da ne suspenduje Španiju, Rusiju, Italiju, Nemačku itd.

demagogijom protiv fibe

pre 7 godina

Neka samo objasne u FIBA ovo sto objasnjavaju nama(navijacima) zadnjih godina ko je kriv za ovu situaciju u kojoj se nasa kosarka nalazi( mislim i na klubove i na reprez) Garantujem da nas ovi iz FIBA nece pipnuti jer kada je demagogija u pitanju tu smo prvaci svijeta.

WakeUpSheeple

pre 7 godina

Pustite velike momke da odlucuju Srb i CZ su nebitni igraci u ovoj prici. Gde odu Spanija, Turska, Italija i Rusija tu i mi treba, a ne Evropskom prvenstvu bez njih i ne treba ucestvovati

Trifke

pre 7 godina

Ne mogu neki tamo aparatcici da za.ebavaju najbolje evropske i svetske kosarkaske nacije!!! Sta zamisljaju oni? Srbija, Spanija, Litvanija, Grcka, Italija, Francuska...i FIBA Evropa i FIBA postoje i imaju smisao upravo zbog ovih drzava i njihovih reprezentacija. Nasli se neki kreteni da suspenduju sve evropske i svetske prvake i olimpijske pobednike, uz Amerikance sve najbolje sto ova planeta ima u ovom divnom i posle fudbala najpopularnijem sportu! Predsednici svih suspendovanih saveza bi trebalo da se sastanu i da zahtevaju bezuslovnu smenu kompletnog rukovodstva FIBA Evropa. Ne moze bre to tako!

Mairosu

pre 7 godina

Puna podrska Partizanu od ovog cigana ovde. FIBA nek se goni u da ne kazem sad gde, a od ovih suspendovanih niko da nije mrdnuo, pa nek vidi FIBA koliko ce im para donese evrobasket sa madjarima, kosovarima, azerbejdzanom i kazakhstanom.

Samo da sad nasi u KSS ne posustanu, i krenu da se izvinjavaju. Spanija, Italija, Grcka, Turska, Litvanija su na nasoj strani fronta. U dobrom smo drustvu.

PS. vi sto hvalite FIBA Ligu Sampiona, jeste li videli njen planirani koncept za 2016-17? Tri mesta za Letonce, tri za Poljake, tri za Belgijance, Holandjani, Islandjani, Finci, Velika Britanija...i sest wildcardova od kojih sam pa milion posto siguran da ce jedan da ode u Pristinu. Nek vam je na cast sto podrzavate ovakav koncept organizovane kosarke u Evropi u 21. veku.

Glas iz kolonije

pre 7 godina

Moram da primetim da prodor fasizma kroz raznorazna sportska tela koja konrolisu veliki sponzori postaje toliko jasan da ga vise ne mozemo ignorisati. Fatalizam liberalnog kapitalizma je nesto sto mora da se prodje, jer je krah neminovan. Jedino mi je zao nevinih zrtava, sto cemo tek da vidimo kako ce da izgleda.
Koliko ja vidim, ovde je na sceni pokusaj obesmisljavanja takmicenja na kojima ucestvuju nacionalne selekcije, sa ciljem potpune privatizacije (ozakonjavanja robovlasnistva) u sportu. Zivi bili, pa videli!

Baja Sarajevo

pre 7 godina

Suspendirana je i BiH(zbog Igokee)....I to u momentu kad se Teletovic i Nurkic vracaju u reprezentaciju...Ovo može napraviti raskol u savezu na relaciji Srbi-Bosnjaci...Treba bojkotovati Fiba smetljare

Đorđe

pre 7 godina

Ako FIBA ostane pri svojoj odluci da su suspendovane Španija, Italija, Rusija, Grčka, Hrvatska i ostale zemlje, zaista ne vidim našu svrhu učešća na takvom EP. Čak i da izbegnemo suspenziju ne bi imalo nikakvog smisla igrati takvo takmičenje, tako da je glupo tražiti od Partizana da se odriče EK, da bi naša reprezentacija tukla Farska Ostrva i San Marino na tzv "Evropskom šampionatu".
Jedino pametno rešenje je sačekati reakcije Saveza Španije, Italije i ostalih. Ako oni pristanu na ucene (što je malo verovatno) i pošalju klubove u Fiba LŠ, onda bi imalo smisla igrati takvo takmičenje i verujem da bi i Partizanu to odgovaralo. Ali takav scenario je gotovo nemoguć, pa sad ispada da jedino Partizan treba da se žrtvuje.
Jednom u životu budite pametni i ne trčite pred rudu, već sačekajte reakcije zemalja koje nešto znače u svetu košarke i postupite isto.

Boro, spasavaj sta se spasti moze

pre 7 godina

Od kada je gospodin Bora Stankovic otisao u zasluzenu penziju, FIBA je postala dno dna. Da imaju mozga (ili morala), trebalo bi da ga mole na kolenima da se vrati. Garantujem da bi nasao resenje za manje od godinu dana.

zulfikar

pre 7 godina

Sacekajte odluku velikih, a u najgorem slucaju napravite manevar, zvanicno suspendujte CZ, Partizan... iz KLS koja se ionako igra reda radi, pa kad prodje ujdurma vratite sve na staro, jer ce FIBA ovo da izgubi ali treba dobiti na vremenu.

informisi se malo bolje

pre 7 godina

Zasto je KSS prihvatio ponude ULEB-a?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roto koš u srcu,Kosovo na duši!, 16. april 2016 20:58)

E ovo je ubedljivo najgluplji komentar danas. KSS kao i svaki savez u Evropi je podržao FIBU

mister mister

pre 7 godina

Nisu krivi ni Zvezda,ni Partizan..a i jesu posto "vode" sport u ovoj zemlji,generalno.Duga prica,znamo da je KKP imao mogucnost dobijanja A licence EL,sad Zvezda dominira i igra,pa ce opet jedni pa drugi..Nebitno..FIBA gubi kredibilitet i jacinu takmicenja ako ostane bez saveza..Ne mozemo da sedimo mi na dve stolice,ALI ne moze ni FIBA da se ponasa kao najjaca kad to nije,tu je kljuc,na zalost ili radost tako je.I ako svi savezi budi izbaceni,logicno je da FIBA gubi sve konce,aliii...BUDIMO MUDRI I NEKA VREME MALO RADI.

Crudelta

pre 7 godina

Mnogi kazu narediti klubovima da igaju FIBA Evroligu a ja pitam jel onu sto daju nama jedno mesto u kvalifikacijama a Belgiji,Ceskoj,Letoniji ...2+1.Stvari su proste zasto FIBA vrsi pritisak samo na Evrokup jer sa ULEB EL znaju da nema sanse da se takmice i da ne mogu ponuditi ni 10% uslova sto daje ULEB ali to je ipak samo 16 ekipa pa i nije strasno i od ostalih timova moze da se napravi ok takmicenje ali opet ono ali ni njima nemaju bas nesto pametno da ponude pa ostale ekipe zele ULEB Evrokup zato sto preko njega mogu do EL koja je poluzatvorenog tipa.I onda FIBA koja umesto da brine o kosarci kao sportu ona ucenama zarad licnog materijalnog interesa nekolicine prdonja zeli da ovaj sport napravi amaterskim.Pa dobro uslovili su 14 saveza i nek izbace sve te saveze i kako ce onda zadrzati i ono malo sto im valja tipa Francuske i Nemacke?Svako normalan vidi da njih sport uopste ne zanima jer sigurno ne bi radili ovo sto rade,i zato da su nasi pametni svi klubovi u ULEB i cao.

Majko moja

pre 7 godina

Ja ovoliko sveznalica u zivotu video nisam,samo na ovim b92 komentarima.Kao da je samo Srbija izbacena,a i da jeste ne bi nam to bio prvi put jer imamo iskustva u fudbalu sa tim.Nego,vi ovde trazite da Zvezda i Partizan napuste EL i EK zbog repke,a sta mislite,hoce li mozda Barsa i Real napustiti?Naravno da ne,pa ko zeli igrati tu Fibinu kvazi ligu.Dajte molim vas...

Voodoo

pre 7 godina

Na stranu navijacka prepucavanja kojima ovde nije mesto, ali izgleda je to neizbezno. Poenta price je da pored nas ovde se nalazi jos 6 reprezentacija koje sa nama cine ukupno 7 od 8 najjacih u Evropi, plus ima ih jos. Ako sve te reprezentacije ne budu igrale ne vredi da igramo ni mi, to je poenta, posto su fiba i uleb izgubili kompas u borbi za pare, vreme je da se ovi savezi udruze i podsete ih zasto uopste postoje. Samu Fibu treba upravo nacionalni savezi da cine, ako ona suspenduje 7 od 10 najjacih reprezentacija na svetu ona zapravo prestaje i da postoji.

ja

pre 7 godina

A ima i odlomak iz Gazzetta dello sport, PUNITE — Le federazioni sospese e quindi – per ora – escluse dall’Europeo 2017, sono quelle di Italia, Slovenia, Croazia, Serbia, Montenegro, Macedonia, Russia, Spagna, Bosnia Erzegovina, Lituania, Grecia, Israele, Turchia e Polonia.
Nadam se da ce svi oni nesto preduzeti povodom toga.

drvobradi

pre 7 godina

Zapravo FIBA je suspendovala 14 zemalja. Suspendovala je sve bitne reprezentacije u Evropi sem Francuske i Nemačke. Ako je to tačno, FIBA se upucala u nogu. Ko će gledati Eurobasket, SP i Olimpijadu ako nema ovih reprezentacija. Sad lepo neka ovih 14 zemalja da punu podršku ULEBu i raskrste sa FIBA.