Ponedeljak, 04.04.2016.

12:13

Masovna utaja poreza, pominje se i Darko Kovačević

Bivši reprezentativac Darko Kovačević nalazi se na spisku nekoliko desetina fudbalera, FIFA funkcionera i drugih javnih ličnosti koje su umešane u utaju poreza.

Izvor: AK

Masovna utaja poreza, pominje se i Darko Kovaèeviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 8 godina

@Petar
A Federer 100 puta popularniji od njega pa mu ne smeta da zivi u Svajcarskoj? Ili Nadalu u Spaniji? Marej je u Britaniji prijavljen, kako njemu ne smetaju paparaci? Ili svim onim americkim zvezdama koje su neuporedivo popularnije od Djokovica pa nekako izdrzavaju a da ne zbrisu u Monako?

aca

pre 8 godina

ore the news released by various media in which the creation of a 'corporate structure' aimed "to set in motion a new framework of tax fraud", the Messi family wishes to make it clear that Lionel Messi has not carried out any of the acts with which he is charged against, being falsely and slanderously accused of having designed a new framework of tax evasion, and even to create a money laundering network.

The Panamanian society involved is a completely inactive company, which never had funds or open current accounts linked to the accounts created by the previous tax advisers of the Messi family, whose tax for Lionel Messi were already regularised at the time, declaring before the Spanish public that treasury receipts from the exploitation of their image rights accrued before and after the procedure followed before the tax agency.

In addition, the aforementioned media link such information with totally alien facts that are currently pending resolution by the Courts of Justice, as is the case of the so-called "partidos beneficios".

In short, the information is based on mere conjecture and are based on partial and bias documents that are reported with click bait titles just because it has the surname Messi in it, given the reputation of the player. This is particularly serious when it comes to attributing crimes as serious as tax fraud and money laundering, causing irreparable damage to Lionel Messi's reputation.

In the light of this information, the Messi family has given instructions to its current attorney Cuatrecasas Gonçalves Pereira to analyse the possible filing of legal actions against the media that have spread this news

aca

pre 8 godina

http://m.goal.com/s/en-ng/news/4055/main/2016/04/04/22017302/messi-family-dismisses-panama-papers-accusations?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.svenskafans.com%2Fspanien%2Fbarcelona%2Fforum.aspx

aca

pre 8 godina

Messi je dao izjavu za štampu i kategoricno negira da išta ima sa tim. eto vam sada hajteri.

n response to the news released by various media outlets in which Lionel Messi is held responsible for the forming of a company with the aim of 'putting in place a new web of tax fraud', the Messi family wishes to make it clear that Lionel Messi has not carried out any of the actions he is accused of, the accusations of having created a new web of tax fraud and, even, money laundering, are false and libellous," the statement rea

Lol

pre 8 godina

Pa sustina fudbala, tj sporta generalno i jeste u pranju novca. U ovom slucaju Darko Kovacevic NIJE kriv, jer je on kao i drugi igraci jednstavno morao da pristane na uslove kluba za koji je igrao. Tu je KRIV fudbalski klub, a ne pojedinci.

fudbaler

pre 8 godina

$1500 zaradjuju stoperi iz npr fk Igalo a ne znam ko bi to igrao za Real Sociedad za toliko novca.
(Fiorello, 4. april 2016 14:02)Ja igram za jedan klub u Premijer ligi BiH i zarađujem 2.500 eura mjesečno,samo što su mi dužni 9.000 eura

Aleksandar I

pre 8 godina

(Aleksandar Veliki, 04. april 2016 13:13)
Prvi koji je rekao tacno zasto Novak treba da placa porez, ali isto tebe bi pitao da li bi ti izabrao neku drugu drzavu gde ne bi placao porez ( veruj mi ja bih izabrao). Novak nikada ne bi trebao da plati ni jedan jedini cent, jel ova drzava nista nikada nije ucinila za njega...

Gile

pre 8 godina

Nikakav Đokovic ne bi platio porez dva puta. Jer postoje ugovori sa nekim zemljama o dvostrukom oporezivanju.
Svi se oni prijavljuju u Monako ili neke porezne oaze jer ne zele da plate porez.
Sve drugo je izmotavanje. Vole svoju zemlju svime, osim novcanikom.
Mnoge europske zemlje imaju jasno definirane porezne zakone o dvostrukom oporezivanju i njihovi gradjani nemaju nikkakvu ispriku da prijavljuju boravak u Monaku ili po nekim egzoticnim ostrvima. Cilj je jasan: platiti drzavi koja te othranila sto manje.

I ne treba da placa ovde

pre 8 godina

Siguran sam da Nole radi sve po zakonu jer moze da plati advokata i knjigovodju. A vi, koji ga prozivate, da li i vi placate porez kada svakodnevno, kupujete salatu na pijaci bez PDV-a i fiskalnog ?

Troicki

pre 8 godina

A nas Nole? Sto njega ne tuzite za placanje nula poreza na 100miliona zarade. Miskovic je platio 2milijarde poreza drzavi u zadnjih 10 godina, zaradio manje od Noleta i opet zavrsio u zatvoru. Ja bih u zatvor ove sto ne sprovode zakon.

Mladen

pre 8 godina

@Goblin

To jeste problem, ali sa tvojim rešenjem, ništa se neće desiti osim što će država imati manje para. Umesto 10 hiljada po čoveku koliko plaćaju državi, vlasnici neće plaćati ništa jer niko ih neće naterati da povećaju zvanične plate, zašto bi? Ja bih uveo parabolsku stopu. 100% porez na male zarade, i sve manje do minimalne za na primer duplo veću platu od proseka, pa onda nagli skok do opet preko 100% jer niko ne može potrošiti toliki lični dohodak. Tako bi se vlasnici naterali na povećavanje plate, što bi podiglo nivo potrošnje stanovništva. Srbija mora da prestane da razmišlja usko socialistički, da najsiromašniji sloj ima sve pogodnosti. To samo vodi ka povećanju broja siromašnih. Jaka srednja klasa mora dobiti najviše pogodnosti da bi ekonomija išla napred.

slavisa

pre 8 godina

Tako ti je to u kapitalistickom drustvu. Drzave nemaju od cega da zive, jer sve je u privatnim rukama. Jedini nacin je porez da drzava zaradi. Ne razumem zasto firme ne mogu biti drzavne.

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Malo para taj Mesi dobija od sponzora, ugovora, bonusa i sta ti ja znam cega vec sve ne pa jos mora i da se bavi utajom poreza a 2 zlatne lopte dobio na poklon i koji put se njegovo ime stavlja u istu recenicu sa utajom poreza ???
Apsite tog kriminalca i sve ove ostale!
Naravno da nisam fan Balerine i Penaldrida i balerina je dobila 2 zlatne lopte na poklon ali nikada nisam video njeno ime u prici o utaji poreza.
(antiDebil, 4. april 2016 12:21)

Ma daj covece, jel stvarno verujes da ce neko biti uhapsen? POkrenuo si pricu o sponzorima i tu je kraj svake rasprave - trenutak kada se profesionalni sportista potpise i postane njihov (sponzori), on od tog trenutka vise ne postoji. On je brand za sebe, sa svim vrlinama i manama tog posla, ali NEMA slobodnu volju, niti je utaja poreza nesto sto je on odlucio. Ovo je jos osetljiva situacija jer je relacija Spanija - Katalonija i ti napadi su mnogo dublji nego sto mi kurir-informisani mozemo da znamo. Za kraj, SMRT FASIZMU, ZIVEO NAM PARTIZAN!

dulo4ever

pre 8 godina

ne radi se o nikakvoj pakosti, vec vise o razocarenju. to je slika I prilika naseg bednog mentaliteta. zavrnes drzavu za milion I onda izigravas dobrotvora za 10% te sume. baci dukate raji u blato da te dizu u nebesa. pogledajte koji su teniseri registrovani u monaku, istocni blok uglavnom. sa druge strane Mari rece da mu ne pada na pamet da se seli bilo gde. zbog toga sto vole I postuju svoju drzavu bez pateticnog busanja u prsa englezi imaju drzavu a mi ovu banana republiku.

Aleksandar Veliki

pre 8 godina

Dokle vise ovo!!! Razumi covece djokovic placa pore tamo gde osvoji nagradu! Znaci sada je pobedio u Majamiu i on zvanicno placa porez Americi i to nista nebi promenio ni da je prijavljen u srbiji samo sto bi mu nasi na vec placeni porez naplatili jos jedan porez. Samo mi nije jasno kako se niko nikad nije bunio za ostle sportiste koji naravno ne placaju porez srbiji nego u zemljamljama u kojim igraju naprimer fudbal ili kosarku...
(Milan, 4. april 2016 12:43)

# Link komentara
Ne radi se o tome da on placa porez na nagrade od turnire nego da plati porez na osnovu novca koji dobija od sponzora zbog toga je prijavio boravak u Monte Carlu a ne zbog nagrade od turnira.

RokfelerBajo

pre 8 godina

Mislim ne znam zasto pakost zavist,aludiranje na Kovacevaica,Djokovica,od sitnih dusa. Kakve veze ima gde je igrao i sl.To sa off-shor kompanijama je globalni projekat svetskih mocnika izmisljen radi slabljenja maticnih drzava i jos veceg bogacenja enormno bogatih.Pa vidite da nijedna zemlja u svetu,pa i ova nasa mucena zemlja ne zabranjuju rad tim kompanijama sa Bahama,nekih ostrva,Kipra i sl,a oni pokupovase sve ili rade ovde, a porez ne placuju. Znaci tal-dogovor cisti politicara na najvisim polozajima i tajkuna. A bas zna fudbaler Lestera, Kovacevic ili npr. bilo ko od nas,odakle ce mu stici novac i gde biti uplacen tih milion i po,dva,tri,pet,deset vec vazi geslo meni dajte toliko, a vi ako hocete mozete i preko Marsa i Plutona da poslujete. Ako neko ima m.da, ne ovde nego u svetu,pa sto ne ukine postojanje tih kompanije. Koliko sam citao i jedna Francuska je nemocna pred tim problemom.

ZOONLOGONECHON

pre 8 godina

Da nije Putin spomenut nasi Rusofili bi nekako verovali. Ali posto jeste - onda je to teorija zavjere. A za obozavaoce MESIJA tu je kriva Portug. tajna s. Ovi SPORTISTI zarade ogromne pare i kada vide sta od toga sve ide drzavi - onda polude.

antiDebil

pre 8 godina

Malo para taj Mesi dobija od sponzora, ugovora, bonusa i sta ti ja znam cega vec sve ne pa jos mora i da se bavi utajom poreza a 2 zlatne lopte dobio na poklon i koji put se njegovo ime stavlja u istu recenicu sa utajom poreza ???
Apsite tog kriminalca i sve ove ostale!
Naravno da nisam fan Balerine i Penaldrida i balerina je dobila 2 zlatne lopte na poklon ali nikada nisam video njeno ime u prici o utaji poreza.

Nikola

pre 8 godina

Cak ako i osude nekoga,dobice u najgorem slucaju kaznu koju ce kao Uli Henes da odsluze tako sto ce morati samo da prespavaju u zatvoru, a preko dana sloboda. Pravo i pravda, sveopsta sprdnja koja se uvek zavrsi u korist bogatih, a na stetu siromasnih

Milan

pre 8 godina

nije mi jasno zasto se rade te zavrzlame kad mogu postati gradjani Monte Carla kao npr Djokovic I tako izbeci placanje poreza u domovini.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dulo4ever, 4. april 2016 12:26)

Dokle vise ovo!!! Razumi covece djokovic placa pore tamo gde osvoji nagradu! Znaci sada je pobedio u Majamiu i on zvanicno placa porez Americi i to nista nebi promenio ni da je prijavljen u srbiji samo sto bi mu nasi na vec placeni porez naplatili jos jedan porez. Samo mi nije jasno kako se niko nikad nije bunio za ostle sportiste koji naravno ne placaju porez srbiji nego u zemljamljama u kojim igraju naprimer fudbal ili kosarku...

Mirni !

pre 8 godina

Godinama pišem o ovome.
Mislim da je sada , konačno ,s ve jasno !
U fudbalu nema ni "s" os sporta.
To je preprljavi biznis na veoma visokim nivoima.
Ko su ti "likovi" kojima mi , preski obaveznici , dajema novac ?
Ko ih bira ?
Čijem interesu služe ?
Krajnje je vreme da se ta aktivnost ne pominje.
Nema boljeg leka nego bojkot ! Neka ih plaćaju oni kojima služe ....
Kako da našoj deci pogledamo u oči i kažemo da je premijer / premijerka , tom klubu ........ poklonila toliko naših para ???????

rubarb

pre 8 godina

@zlobex

To je vec stara stvar. Poznate licnosti osnivaju dobrotvorne organizacije i prijavljuju zaradu u mestima s minimalnim porezom. Zato ja volim americki sistem. Imas salary cap, a porez placas po zakonima drzave u kojoj igras.

heh

pre 8 godina

(antiDebil, 4. april 2016 12:21)

Ukucaj samo ne guglu: Nije samo Mesi, i Ronaldo utajio porez


I videt ces kako se Ronaldovo ime ne spominje u utaji poreza :)

Goblin

pre 8 godina

U ekonomiji postoji i tzv. poreski paradoks, koji kaze sa povecanjem poreske stope poreski prihod raste ali do odredjene tacke nakon te tacke svako dalje povecanje poreske stope rezultirace smanjenjem poreskih prihoda. Zbog poreske evazije. Ja ovde vise krivim alavu drzavu. Kod nas npr. drzava po svakom radniku uzme 47.9% poreza i doprinosa. I posle se pitaju zbog cega ima toliko neprijavljenih radnika. Zamislite situaciju kada bi do 30.000 bruto porez bio 0% a od 30.000 do 100.000 20% a preko 100.000 40% sta mislite da li bi moleri, keramicari, automehanicari...radili na sivo. Ovaj porez se racuna tako sto ako neko zaradi 30.000 ne bi platio nista drzavi a imao bi zdravstvenu zastitu, radni staz...a onaj ko zaradi npr. 35.000 platio bi porez od 1000 dinara. jer na 30.000 ne bi platio nista a samo na 5000 bi platio 20% (odnosno 1000din) onaj ko zaadi npr 110.000 na 30.000 ne bi platio nista na 70.000 platio bi 14.000 (20%) a na 10.000 bi platio 4000 (40%). Znaci onaj ko zaradi 31.000 platio bi porez od 200dinara a onaj ko zaradi 110.000 platio bi 18.000 dinara. A danas svi placaju 47.8%

NiksickoPivo

pre 8 godina

Ja ne znam sta je sa ovim ljudim, sve sto im je visa plata oni bi sve manje da ih kosta... Pa da primam milione nebi me interesovalo jel porez 4% ili 30%...

Petar

pre 8 godina

@dulo4ever, zar ti mislis da je Novak u Monte Carlu samo zbog poreza? A nisi pomislio da tamo poznane licnosti imaju mir pred svima?
Pa zamisli Novaka da zivi u Beogradu, posle nekog turnira dosao bih kuci da se odmori i vidi sa sinom i zenom i bukvalno ne bi mogao na ulicu da izadje od mase ljudi koji bi da se slikaju, da ga vide, cuju...a ovako u monte carlu jogira i radi sta hoce bez da iko obraca paznju ili ga slika na svakom koraku jer su tamo zabranjeni paparaci i slicne gluposti

5. STAR

pre 8 godina

1500 evra mu je zvanicna plata bila. Pa sumnjivo bi bilo i u nasoj ligi da neki fudbaleri dobijaju zvanicno toliko para a ne fudbaler na vrhuncu u jednoj od najboljih liga na svetu. Tesko da je moglo ociglednije.

antiDebil

pre 8 godina

Malo para taj Mesi dobija od sponzora, ugovora, bonusa i sta ti ja znam cega vec sve ne pa jos mora i da se bavi utajom poreza a 2 zlatne lopte dobio na poklon i koji put se njegovo ime stavlja u istu recenicu sa utajom poreza ???
Apsite tog kriminalca i sve ove ostale!
Naravno da nisam fan Balerine i Penaldrida i balerina je dobila 2 zlatne lopte na poklon ali nikada nisam video njeno ime u prici o utaji poreza.

Milan

pre 8 godina

nije mi jasno zasto se rade te zavrzlame kad mogu postati gradjani Monte Carla kao npr Djokovic I tako izbeci placanje poreza u domovini.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dulo4ever, 4. april 2016 12:26)

Dokle vise ovo!!! Razumi covece djokovic placa pore tamo gde osvoji nagradu! Znaci sada je pobedio u Majamiu i on zvanicno placa porez Americi i to nista nebi promenio ni da je prijavljen u srbiji samo sto bi mu nasi na vec placeni porez naplatili jos jedan porez. Samo mi nije jasno kako se niko nikad nije bunio za ostle sportiste koji naravno ne placaju porez srbiji nego u zemljamljama u kojim igraju naprimer fudbal ili kosarku...

Goblin

pre 8 godina

U ekonomiji postoji i tzv. poreski paradoks, koji kaze sa povecanjem poreske stope poreski prihod raste ali do odredjene tacke nakon te tacke svako dalje povecanje poreske stope rezultirace smanjenjem poreskih prihoda. Zbog poreske evazije. Ja ovde vise krivim alavu drzavu. Kod nas npr. drzava po svakom radniku uzme 47.9% poreza i doprinosa. I posle se pitaju zbog cega ima toliko neprijavljenih radnika. Zamislite situaciju kada bi do 30.000 bruto porez bio 0% a od 30.000 do 100.000 20% a preko 100.000 40% sta mislite da li bi moleri, keramicari, automehanicari...radili na sivo. Ovaj porez se racuna tako sto ako neko zaradi 30.000 ne bi platio nista drzavi a imao bi zdravstvenu zastitu, radni staz...a onaj ko zaradi npr. 35.000 platio bi porez od 1000 dinara. jer na 30.000 ne bi platio nista a samo na 5000 bi platio 20% (odnosno 1000din) onaj ko zaadi npr 110.000 na 30.000 ne bi platio nista na 70.000 platio bi 14.000 (20%) a na 10.000 bi platio 4000 (40%). Znaci onaj ko zaradi 31.000 platio bi porez od 200dinara a onaj ko zaradi 110.000 platio bi 18.000 dinara. A danas svi placaju 47.8%

5. STAR

pre 8 godina

1500 evra mu je zvanicna plata bila. Pa sumnjivo bi bilo i u nasoj ligi da neki fudbaleri dobijaju zvanicno toliko para a ne fudbaler na vrhuncu u jednoj od najboljih liga na svetu. Tesko da je moglo ociglednije.

Petar

pre 8 godina

@dulo4ever, zar ti mislis da je Novak u Monte Carlu samo zbog poreza? A nisi pomislio da tamo poznane licnosti imaju mir pred svima?
Pa zamisli Novaka da zivi u Beogradu, posle nekog turnira dosao bih kuci da se odmori i vidi sa sinom i zenom i bukvalno ne bi mogao na ulicu da izadje od mase ljudi koji bi da se slikaju, da ga vide, cuju...a ovako u monte carlu jogira i radi sta hoce bez da iko obraca paznju ili ga slika na svakom koraku jer su tamo zabranjeni paparaci i slicne gluposti

Nikola

pre 8 godina

Cak ako i osude nekoga,dobice u najgorem slucaju kaznu koju ce kao Uli Henes da odsluze tako sto ce morati samo da prespavaju u zatvoru, a preko dana sloboda. Pravo i pravda, sveopsta sprdnja koja se uvek zavrsi u korist bogatih, a na stetu siromasnih

Aleksandar Veliki

pre 8 godina

Dokle vise ovo!!! Razumi covece djokovic placa pore tamo gde osvoji nagradu! Znaci sada je pobedio u Majamiu i on zvanicno placa porez Americi i to nista nebi promenio ni da je prijavljen u srbiji samo sto bi mu nasi na vec placeni porez naplatili jos jedan porez. Samo mi nije jasno kako se niko nikad nije bunio za ostle sportiste koji naravno ne placaju porez srbiji nego u zemljamljama u kojim igraju naprimer fudbal ili kosarku...
(Milan, 4. april 2016 12:43)

# Link komentara
Ne radi se o tome da on placa porez na nagrade od turnire nego da plati porez na osnovu novca koji dobija od sponzora zbog toga je prijavio boravak u Monte Carlu a ne zbog nagrade od turnira.

Mirni !

pre 8 godina

Godinama pišem o ovome.
Mislim da je sada , konačno ,s ve jasno !
U fudbalu nema ni "s" os sporta.
To je preprljavi biznis na veoma visokim nivoima.
Ko su ti "likovi" kojima mi , preski obaveznici , dajema novac ?
Ko ih bira ?
Čijem interesu služe ?
Krajnje je vreme da se ta aktivnost ne pominje.
Nema boljeg leka nego bojkot ! Neka ih plaćaju oni kojima služe ....
Kako da našoj deci pogledamo u oči i kažemo da je premijer / premijerka , tom klubu ........ poklonila toliko naših para ???????

Aleksandar I

pre 8 godina

(Aleksandar Veliki, 04. april 2016 13:13)
Prvi koji je rekao tacno zasto Novak treba da placa porez, ali isto tebe bi pitao da li bi ti izabrao neku drugu drzavu gde ne bi placao porez ( veruj mi ja bih izabrao). Novak nikada ne bi trebao da plati ni jedan jedini cent, jel ova drzava nista nikada nije ucinila za njega...

I ne treba da placa ovde

pre 8 godina

Siguran sam da Nole radi sve po zakonu jer moze da plati advokata i knjigovodju. A vi, koji ga prozivate, da li i vi placate porez kada svakodnevno, kupujete salatu na pijaci bez PDV-a i fiskalnog ?

fudbaler

pre 8 godina

$1500 zaradjuju stoperi iz npr fk Igalo a ne znam ko bi to igrao za Real Sociedad za toliko novca.
(Fiorello, 4. april 2016 14:02)Ja igram za jedan klub u Premijer ligi BiH i zarađujem 2.500 eura mjesečno,samo što su mi dužni 9.000 eura

NiksickoPivo

pre 8 godina

Ja ne znam sta je sa ovim ljudim, sve sto im je visa plata oni bi sve manje da ih kosta... Pa da primam milione nebi me interesovalo jel porez 4% ili 30%...

RokfelerBajo

pre 8 godina

Mislim ne znam zasto pakost zavist,aludiranje na Kovacevaica,Djokovica,od sitnih dusa. Kakve veze ima gde je igrao i sl.To sa off-shor kompanijama je globalni projekat svetskih mocnika izmisljen radi slabljenja maticnih drzava i jos veceg bogacenja enormno bogatih.Pa vidite da nijedna zemlja u svetu,pa i ova nasa mucena zemlja ne zabranjuju rad tim kompanijama sa Bahama,nekih ostrva,Kipra i sl,a oni pokupovase sve ili rade ovde, a porez ne placuju. Znaci tal-dogovor cisti politicara na najvisim polozajima i tajkuna. A bas zna fudbaler Lestera, Kovacevic ili npr. bilo ko od nas,odakle ce mu stici novac i gde biti uplacen tih milion i po,dva,tri,pet,deset vec vazi geslo meni dajte toliko, a vi ako hocete mozete i preko Marsa i Plutona da poslujete. Ako neko ima m.da, ne ovde nego u svetu,pa sto ne ukine postojanje tih kompanije. Koliko sam citao i jedna Francuska je nemocna pred tim problemom.

rubarb

pre 8 godina

@zlobex

To je vec stara stvar. Poznate licnosti osnivaju dobrotvorne organizacije i prijavljuju zaradu u mestima s minimalnim porezom. Zato ja volim americki sistem. Imas salary cap, a porez placas po zakonima drzave u kojoj igras.

Troicki

pre 8 godina

A nas Nole? Sto njega ne tuzite za placanje nula poreza na 100miliona zarade. Miskovic je platio 2milijarde poreza drzavi u zadnjih 10 godina, zaradio manje od Noleta i opet zavrsio u zatvoru. Ja bih u zatvor ove sto ne sprovode zakon.

dulo4ever

pre 8 godina

ne radi se o nikakvoj pakosti, vec vise o razocarenju. to je slika I prilika naseg bednog mentaliteta. zavrnes drzavu za milion I onda izigravas dobrotvora za 10% te sume. baci dukate raji u blato da te dizu u nebesa. pogledajte koji su teniseri registrovani u monaku, istocni blok uglavnom. sa druge strane Mari rece da mu ne pada na pamet da se seli bilo gde. zbog toga sto vole I postuju svoju drzavu bez pateticnog busanja u prsa englezi imaju drzavu a mi ovu banana republiku.

Mladen

pre 8 godina

@Goblin

To jeste problem, ali sa tvojim rešenjem, ništa se neće desiti osim što će država imati manje para. Umesto 10 hiljada po čoveku koliko plaćaju državi, vlasnici neće plaćati ništa jer niko ih neće naterati da povećaju zvanične plate, zašto bi? Ja bih uveo parabolsku stopu. 100% porez na male zarade, i sve manje do minimalne za na primer duplo veću platu od proseka, pa onda nagli skok do opet preko 100% jer niko ne može potrošiti toliki lični dohodak. Tako bi se vlasnici naterali na povećavanje plate, što bi podiglo nivo potrošnje stanovništva. Srbija mora da prestane da razmišlja usko socialistički, da najsiromašniji sloj ima sve pogodnosti. To samo vodi ka povećanju broja siromašnih. Jaka srednja klasa mora dobiti najviše pogodnosti da bi ekonomija išla napred.

ZOONLOGONECHON

pre 8 godina

Da nije Putin spomenut nasi Rusofili bi nekako verovali. Ali posto jeste - onda je to teorija zavjere. A za obozavaoce MESIJA tu je kriva Portug. tajna s. Ovi SPORTISTI zarade ogromne pare i kada vide sta od toga sve ide drzavi - onda polude.

Gile

pre 8 godina

Nikakav Đokovic ne bi platio porez dva puta. Jer postoje ugovori sa nekim zemljama o dvostrukom oporezivanju.
Svi se oni prijavljuju u Monako ili neke porezne oaze jer ne zele da plate porez.
Sve drugo je izmotavanje. Vole svoju zemlju svime, osim novcanikom.
Mnoge europske zemlje imaju jasno definirane porezne zakone o dvostrukom oporezivanju i njihovi gradjani nemaju nikkakvu ispriku da prijavljuju boravak u Monaku ili po nekim egzoticnim ostrvima. Cilj je jasan: platiti drzavi koja te othranila sto manje.

heh

pre 8 godina

(antiDebil, 4. april 2016 12:21)

Ukucaj samo ne guglu: Nije samo Mesi, i Ronaldo utajio porez


I videt ces kako se Ronaldovo ime ne spominje u utaji poreza :)

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Malo para taj Mesi dobija od sponzora, ugovora, bonusa i sta ti ja znam cega vec sve ne pa jos mora i da se bavi utajom poreza a 2 zlatne lopte dobio na poklon i koji put se njegovo ime stavlja u istu recenicu sa utajom poreza ???
Apsite tog kriminalca i sve ove ostale!
Naravno da nisam fan Balerine i Penaldrida i balerina je dobila 2 zlatne lopte na poklon ali nikada nisam video njeno ime u prici o utaji poreza.
(antiDebil, 4. april 2016 12:21)

Ma daj covece, jel stvarno verujes da ce neko biti uhapsen? POkrenuo si pricu o sponzorima i tu je kraj svake rasprave - trenutak kada se profesionalni sportista potpise i postane njihov (sponzori), on od tog trenutka vise ne postoji. On je brand za sebe, sa svim vrlinama i manama tog posla, ali NEMA slobodnu volju, niti je utaja poreza nesto sto je on odlucio. Ovo je jos osetljiva situacija jer je relacija Spanija - Katalonija i ti napadi su mnogo dublji nego sto mi kurir-informisani mozemo da znamo. Za kraj, SMRT FASIZMU, ZIVEO NAM PARTIZAN!

slavisa

pre 8 godina

Tako ti je to u kapitalistickom drustvu. Drzave nemaju od cega da zive, jer sve je u privatnim rukama. Jedini nacin je porez da drzava zaradi. Ne razumem zasto firme ne mogu biti drzavne.

Lol

pre 8 godina

Pa sustina fudbala, tj sporta generalno i jeste u pranju novca. U ovom slucaju Darko Kovacevic NIJE kriv, jer je on kao i drugi igraci jednstavno morao da pristane na uslove kluba za koji je igrao. Tu je KRIV fudbalski klub, a ne pojedinci.

ja

pre 8 godina

@Petar
A Federer 100 puta popularniji od njega pa mu ne smeta da zivi u Svajcarskoj? Ili Nadalu u Spaniji? Marej je u Britaniji prijavljen, kako njemu ne smetaju paparaci? Ili svim onim americkim zvezdama koje su neuporedivo popularnije od Djokovica pa nekako izdrzavaju a da ne zbrisu u Monako?

aca

pre 8 godina

ore the news released by various media in which the creation of a 'corporate structure' aimed "to set in motion a new framework of tax fraud", the Messi family wishes to make it clear that Lionel Messi has not carried out any of the acts with which he is charged against, being falsely and slanderously accused of having designed a new framework of tax evasion, and even to create a money laundering network.

The Panamanian society involved is a completely inactive company, which never had funds or open current accounts linked to the accounts created by the previous tax advisers of the Messi family, whose tax for Lionel Messi were already regularised at the time, declaring before the Spanish public that treasury receipts from the exploitation of their image rights accrued before and after the procedure followed before the tax agency.

In addition, the aforementioned media link such information with totally alien facts that are currently pending resolution by the Courts of Justice, as is the case of the so-called "partidos beneficios".

In short, the information is based on mere conjecture and are based on partial and bias documents that are reported with click bait titles just because it has the surname Messi in it, given the reputation of the player. This is particularly serious when it comes to attributing crimes as serious as tax fraud and money laundering, causing irreparable damage to Lionel Messi's reputation.

In the light of this information, the Messi family has given instructions to its current attorney Cuatrecasas Gonçalves Pereira to analyse the possible filing of legal actions against the media that have spread this news

aca

pre 8 godina

http://m.goal.com/s/en-ng/news/4055/main/2016/04/04/22017302/messi-family-dismisses-panama-papers-accusations?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.svenskafans.com%2Fspanien%2Fbarcelona%2Fforum.aspx

aca

pre 8 godina

Messi je dao izjavu za štampu i kategoricno negira da išta ima sa tim. eto vam sada hajteri.

n response to the news released by various media outlets in which Lionel Messi is held responsible for the forming of a company with the aim of 'putting in place a new web of tax fraud', the Messi family wishes to make it clear that Lionel Messi has not carried out any of the actions he is accused of, the accusations of having created a new web of tax fraud and, even, money laundering, are false and libellous," the statement rea

Troicki

pre 8 godina

A nas Nole? Sto njega ne tuzite za placanje nula poreza na 100miliona zarade. Miskovic je platio 2milijarde poreza drzavi u zadnjih 10 godina, zaradio manje od Noleta i opet zavrsio u zatvoru. Ja bih u zatvor ove sto ne sprovode zakon.

Milan

pre 8 godina

nije mi jasno zasto se rade te zavrzlame kad mogu postati gradjani Monte Carla kao npr Djokovic I tako izbeci placanje poreza u domovini.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dulo4ever, 4. april 2016 12:26)

Dokle vise ovo!!! Razumi covece djokovic placa pore tamo gde osvoji nagradu! Znaci sada je pobedio u Majamiu i on zvanicno placa porez Americi i to nista nebi promenio ni da je prijavljen u srbiji samo sto bi mu nasi na vec placeni porez naplatili jos jedan porez. Samo mi nije jasno kako se niko nikad nije bunio za ostle sportiste koji naravno ne placaju porez srbiji nego u zemljamljama u kojim igraju naprimer fudbal ili kosarku...

antiDebil

pre 8 godina

Malo para taj Mesi dobija od sponzora, ugovora, bonusa i sta ti ja znam cega vec sve ne pa jos mora i da se bavi utajom poreza a 2 zlatne lopte dobio na poklon i koji put se njegovo ime stavlja u istu recenicu sa utajom poreza ???
Apsite tog kriminalca i sve ove ostale!
Naravno da nisam fan Balerine i Penaldrida i balerina je dobila 2 zlatne lopte na poklon ali nikada nisam video njeno ime u prici o utaji poreza.

NiksickoPivo

pre 8 godina

Ja ne znam sta je sa ovim ljudim, sve sto im je visa plata oni bi sve manje da ih kosta... Pa da primam milione nebi me interesovalo jel porez 4% ili 30%...

Petar

pre 8 godina

@dulo4ever, zar ti mislis da je Novak u Monte Carlu samo zbog poreza? A nisi pomislio da tamo poznane licnosti imaju mir pred svima?
Pa zamisli Novaka da zivi u Beogradu, posle nekog turnira dosao bih kuci da se odmori i vidi sa sinom i zenom i bukvalno ne bi mogao na ulicu da izadje od mase ljudi koji bi da se slikaju, da ga vide, cuju...a ovako u monte carlu jogira i radi sta hoce bez da iko obraca paznju ili ga slika na svakom koraku jer su tamo zabranjeni paparaci i slicne gluposti

Gile

pre 8 godina

Nikakav Đokovic ne bi platio porez dva puta. Jer postoje ugovori sa nekim zemljama o dvostrukom oporezivanju.
Svi se oni prijavljuju u Monako ili neke porezne oaze jer ne zele da plate porez.
Sve drugo je izmotavanje. Vole svoju zemlju svime, osim novcanikom.
Mnoge europske zemlje imaju jasno definirane porezne zakone o dvostrukom oporezivanju i njihovi gradjani nemaju nikkakvu ispriku da prijavljuju boravak u Monaku ili po nekim egzoticnim ostrvima. Cilj je jasan: platiti drzavi koja te othranila sto manje.

Aleksandar Veliki

pre 8 godina

Dokle vise ovo!!! Razumi covece djokovic placa pore tamo gde osvoji nagradu! Znaci sada je pobedio u Majamiu i on zvanicno placa porez Americi i to nista nebi promenio ni da je prijavljen u srbiji samo sto bi mu nasi na vec placeni porez naplatili jos jedan porez. Samo mi nije jasno kako se niko nikad nije bunio za ostle sportiste koji naravno ne placaju porez srbiji nego u zemljamljama u kojim igraju naprimer fudbal ili kosarku...
(Milan, 4. april 2016 12:43)

# Link komentara
Ne radi se o tome da on placa porez na nagrade od turnire nego da plati porez na osnovu novca koji dobija od sponzora zbog toga je prijavio boravak u Monte Carlu a ne zbog nagrade od turnira.

dulo4ever

pre 8 godina

ne radi se o nikakvoj pakosti, vec vise o razocarenju. to je slika I prilika naseg bednog mentaliteta. zavrnes drzavu za milion I onda izigravas dobrotvora za 10% te sume. baci dukate raji u blato da te dizu u nebesa. pogledajte koji su teniseri registrovani u monaku, istocni blok uglavnom. sa druge strane Mari rece da mu ne pada na pamet da se seli bilo gde. zbog toga sto vole I postuju svoju drzavu bez pateticnog busanja u prsa englezi imaju drzavu a mi ovu banana republiku.

slavisa

pre 8 godina

Tako ti je to u kapitalistickom drustvu. Drzave nemaju od cega da zive, jer sve je u privatnim rukama. Jedini nacin je porez da drzava zaradi. Ne razumem zasto firme ne mogu biti drzavne.

I ne treba da placa ovde

pre 8 godina

Siguran sam da Nole radi sve po zakonu jer moze da plati advokata i knjigovodju. A vi, koji ga prozivate, da li i vi placate porez kada svakodnevno, kupujete salatu na pijaci bez PDV-a i fiskalnog ?

Goblin

pre 8 godina

U ekonomiji postoji i tzv. poreski paradoks, koji kaze sa povecanjem poreske stope poreski prihod raste ali do odredjene tacke nakon te tacke svako dalje povecanje poreske stope rezultirace smanjenjem poreskih prihoda. Zbog poreske evazije. Ja ovde vise krivim alavu drzavu. Kod nas npr. drzava po svakom radniku uzme 47.9% poreza i doprinosa. I posle se pitaju zbog cega ima toliko neprijavljenih radnika. Zamislite situaciju kada bi do 30.000 bruto porez bio 0% a od 30.000 do 100.000 20% a preko 100.000 40% sta mislite da li bi moleri, keramicari, automehanicari...radili na sivo. Ovaj porez se racuna tako sto ako neko zaradi 30.000 ne bi platio nista drzavi a imao bi zdravstvenu zastitu, radni staz...a onaj ko zaradi npr. 35.000 platio bi porez od 1000 dinara. jer na 30.000 ne bi platio nista a samo na 5000 bi platio 20% (odnosno 1000din) onaj ko zaadi npr 110.000 na 30.000 ne bi platio nista na 70.000 platio bi 14.000 (20%) a na 10.000 bi platio 4000 (40%). Znaci onaj ko zaradi 31.000 platio bi porez od 200dinara a onaj ko zaradi 110.000 platio bi 18.000 dinara. A danas svi placaju 47.8%

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Malo para taj Mesi dobija od sponzora, ugovora, bonusa i sta ti ja znam cega vec sve ne pa jos mora i da se bavi utajom poreza a 2 zlatne lopte dobio na poklon i koji put se njegovo ime stavlja u istu recenicu sa utajom poreza ???
Apsite tog kriminalca i sve ove ostale!
Naravno da nisam fan Balerine i Penaldrida i balerina je dobila 2 zlatne lopte na poklon ali nikada nisam video njeno ime u prici o utaji poreza.
(antiDebil, 4. april 2016 12:21)

Ma daj covece, jel stvarno verujes da ce neko biti uhapsen? POkrenuo si pricu o sponzorima i tu je kraj svake rasprave - trenutak kada se profesionalni sportista potpise i postane njihov (sponzori), on od tog trenutka vise ne postoji. On je brand za sebe, sa svim vrlinama i manama tog posla, ali NEMA slobodnu volju, niti je utaja poreza nesto sto je on odlucio. Ovo je jos osetljiva situacija jer je relacija Spanija - Katalonija i ti napadi su mnogo dublji nego sto mi kurir-informisani mozemo da znamo. Za kraj, SMRT FASIZMU, ZIVEO NAM PARTIZAN!

aca

pre 8 godina

Messi je dao izjavu za štampu i kategoricno negira da išta ima sa tim. eto vam sada hajteri.

n response to the news released by various media outlets in which Lionel Messi is held responsible for the forming of a company with the aim of 'putting in place a new web of tax fraud', the Messi family wishes to make it clear that Lionel Messi has not carried out any of the actions he is accused of, the accusations of having created a new web of tax fraud and, even, money laundering, are false and libellous," the statement rea

heh

pre 8 godina

(antiDebil, 4. april 2016 12:21)

Ukucaj samo ne guglu: Nije samo Mesi, i Ronaldo utajio porez


I videt ces kako se Ronaldovo ime ne spominje u utaji poreza :)

aca

pre 8 godina

ore the news released by various media in which the creation of a 'corporate structure' aimed "to set in motion a new framework of tax fraud", the Messi family wishes to make it clear that Lionel Messi has not carried out any of the acts with which he is charged against, being falsely and slanderously accused of having designed a new framework of tax evasion, and even to create a money laundering network.

The Panamanian society involved is a completely inactive company, which never had funds or open current accounts linked to the accounts created by the previous tax advisers of the Messi family, whose tax for Lionel Messi were already regularised at the time, declaring before the Spanish public that treasury receipts from the exploitation of their image rights accrued before and after the procedure followed before the tax agency.

In addition, the aforementioned media link such information with totally alien facts that are currently pending resolution by the Courts of Justice, as is the case of the so-called "partidos beneficios".

In short, the information is based on mere conjecture and are based on partial and bias documents that are reported with click bait titles just because it has the surname Messi in it, given the reputation of the player. This is particularly serious when it comes to attributing crimes as serious as tax fraud and money laundering, causing irreparable damage to Lionel Messi's reputation.

In the light of this information, the Messi family has given instructions to its current attorney Cuatrecasas Gonçalves Pereira to analyse the possible filing of legal actions against the media that have spread this news

ZOONLOGONECHON

pre 8 godina

Da nije Putin spomenut nasi Rusofili bi nekako verovali. Ali posto jeste - onda je to teorija zavjere. A za obozavaoce MESIJA tu je kriva Portug. tajna s. Ovi SPORTISTI zarade ogromne pare i kada vide sta od toga sve ide drzavi - onda polude.

Aleksandar I

pre 8 godina

(Aleksandar Veliki, 04. april 2016 13:13)
Prvi koji je rekao tacno zasto Novak treba da placa porez, ali isto tebe bi pitao da li bi ti izabrao neku drugu drzavu gde ne bi placao porez ( veruj mi ja bih izabrao). Novak nikada ne bi trebao da plati ni jedan jedini cent, jel ova drzava nista nikada nije ucinila za njega...

RokfelerBajo

pre 8 godina

Mislim ne znam zasto pakost zavist,aludiranje na Kovacevaica,Djokovica,od sitnih dusa. Kakve veze ima gde je igrao i sl.To sa off-shor kompanijama je globalni projekat svetskih mocnika izmisljen radi slabljenja maticnih drzava i jos veceg bogacenja enormno bogatih.Pa vidite da nijedna zemlja u svetu,pa i ova nasa mucena zemlja ne zabranjuju rad tim kompanijama sa Bahama,nekih ostrva,Kipra i sl,a oni pokupovase sve ili rade ovde, a porez ne placuju. Znaci tal-dogovor cisti politicara na najvisim polozajima i tajkuna. A bas zna fudbaler Lestera, Kovacevic ili npr. bilo ko od nas,odakle ce mu stici novac i gde biti uplacen tih milion i po,dva,tri,pet,deset vec vazi geslo meni dajte toliko, a vi ako hocete mozete i preko Marsa i Plutona da poslujete. Ako neko ima m.da, ne ovde nego u svetu,pa sto ne ukine postojanje tih kompanije. Koliko sam citao i jedna Francuska je nemocna pred tim problemom.

Mladen

pre 8 godina

@Goblin

To jeste problem, ali sa tvojim rešenjem, ništa se neće desiti osim što će država imati manje para. Umesto 10 hiljada po čoveku koliko plaćaju državi, vlasnici neće plaćati ništa jer niko ih neće naterati da povećaju zvanične plate, zašto bi? Ja bih uveo parabolsku stopu. 100% porez na male zarade, i sve manje do minimalne za na primer duplo veću platu od proseka, pa onda nagli skok do opet preko 100% jer niko ne može potrošiti toliki lični dohodak. Tako bi se vlasnici naterali na povećavanje plate, što bi podiglo nivo potrošnje stanovništva. Srbija mora da prestane da razmišlja usko socialistički, da najsiromašniji sloj ima sve pogodnosti. To samo vodi ka povećanju broja siromašnih. Jaka srednja klasa mora dobiti najviše pogodnosti da bi ekonomija išla napred.

fudbaler

pre 8 godina

$1500 zaradjuju stoperi iz npr fk Igalo a ne znam ko bi to igrao za Real Sociedad za toliko novca.
(Fiorello, 4. april 2016 14:02)Ja igram za jedan klub u Premijer ligi BiH i zarađujem 2.500 eura mjesečno,samo što su mi dužni 9.000 eura

Lol

pre 8 godina

Pa sustina fudbala, tj sporta generalno i jeste u pranju novca. U ovom slucaju Darko Kovacevic NIJE kriv, jer je on kao i drugi igraci jednstavno morao da pristane na uslove kluba za koji je igrao. Tu je KRIV fudbalski klub, a ne pojedinci.

ja

pre 8 godina

@Petar
A Federer 100 puta popularniji od njega pa mu ne smeta da zivi u Svajcarskoj? Ili Nadalu u Spaniji? Marej je u Britaniji prijavljen, kako njemu ne smetaju paparaci? Ili svim onim americkim zvezdama koje su neuporedivo popularnije od Djokovica pa nekako izdrzavaju a da ne zbrisu u Monako?

Mirni !

pre 8 godina

Godinama pišem o ovome.
Mislim da je sada , konačno ,s ve jasno !
U fudbalu nema ni "s" os sporta.
To je preprljavi biznis na veoma visokim nivoima.
Ko su ti "likovi" kojima mi , preski obaveznici , dajema novac ?
Ko ih bira ?
Čijem interesu služe ?
Krajnje je vreme da se ta aktivnost ne pominje.
Nema boljeg leka nego bojkot ! Neka ih plaćaju oni kojima služe ....
Kako da našoj deci pogledamo u oči i kažemo da je premijer / premijerka , tom klubu ........ poklonila toliko naših para ???????

rubarb

pre 8 godina

@zlobex

To je vec stara stvar. Poznate licnosti osnivaju dobrotvorne organizacije i prijavljuju zaradu u mestima s minimalnim porezom. Zato ja volim americki sistem. Imas salary cap, a porez placas po zakonima drzave u kojoj igras.

Nikola

pre 8 godina

Cak ako i osude nekoga,dobice u najgorem slucaju kaznu koju ce kao Uli Henes da odsluze tako sto ce morati samo da prespavaju u zatvoru, a preko dana sloboda. Pravo i pravda, sveopsta sprdnja koja se uvek zavrsi u korist bogatih, a na stetu siromasnih

5. STAR

pre 8 godina

1500 evra mu je zvanicna plata bila. Pa sumnjivo bi bilo i u nasoj ligi da neki fudbaleri dobijaju zvanicno toliko para a ne fudbaler na vrhuncu u jednoj od najboljih liga na svetu. Tesko da je moglo ociglednije.

aca

pre 8 godina

http://m.goal.com/s/en-ng/news/4055/main/2016/04/04/22017302/messi-family-dismisses-panama-papers-accusations?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.svenskafans.com%2Fspanien%2Fbarcelona%2Fforum.aspx