Petak, 18.03.2016.

15:12

KSS podržava FIBA, klubovi po svom izboru

Na sednici srpskih predstavnika u ABA ligi sa KSS predloženo je da se prvo igra srpska liga, a tek onda da šampioni država igraju regionalno takmičenje.

Izvor: B92

KSS podržava FIBA, klubovi po svom izboru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Zeljko

pre 8 godina

Mi imamo 3-4 ,kluba ,o kakvoj domaćoj ligi govoriti,čak bi bilo dobro da se igra i druga Aba liga da se klubovi razvijaju.Takođe treba da igramo isključivo Fiba takmičenja,tu smo bar ravnopravni, a ne Evro ligu koja će se raspasti jer u Evropi ne može uspeti takmičenje koje nije zasnovano na sportskim kriterijumima.

ironMile

pre 8 godina

Traba izmoliti FIBU da se odrzi ABA liga ali uz pomoc FIBE. Da ima manje klubova u ABA ligi. I da mogu timovi da se posvete i domacem prvenstvu. Partizan 1998. je igrao F4 iako je igrao nasu ligu. Ne treba odustati od ABA lige samo treba malo promeniti sistem takmicenja. A uleb ako hoce svoj NBA neka ga napravi. Ionako ce da prsnu vremenom jer su mnogo poleteli..

Realno

pre 8 godina

Pa naravno da ne moze Kss u Fiba a klubovi u Uleb , to i jeste poenta celog cirkusa. Ukoliko klubovi pod okriljem Kss budu igrali Uleb takmicenja,Fiba ce izbaciti reprezentacije iz njihovih takmicenja

Komša

pre 8 godina

Ništa čudno.Svi savezi će uz FIBU a klubovi uz ULEB.
FIBA nema ni snage da kaznjava klubove koji će u ULEB takmičenja ,ni novca da organizuje neko takmičenje kpje bi bilo atraktivnije od EL.

matori

pre 8 godina

A sto Zvezda kao nabolji i najjaci klub ikada ne igra i ULEB i FIBA takmicenja? Pa ako je njen najbolji navijac spreman da radi 22 sata dnevno da bi nam bilo bolje pa mogu valjda i coviceve bebe malo da se pomuce

Olovna vremena

pre 8 godina

Da li iko od ovih malih pantergana zna kakva je situacija u Turskoj? Pa Turska je na spisku jedanaest zemalja za koje se ne preporučuje putovanje, turizam im je pred raspadom. Da li znaju kakvo je ekonomsko stanje u Srbiji? Hoće li biti Uleba i Vartolomeja za godinu-dve?

Axaxt

pre 8 godina

@Cinik
Ti stvarno misliš da Bartomeua zanima situacija u Partizanu i ostalo što si nabrojao? I da Željko i ostali nemaju pametnija posla nego da se bave Partizanovim problemima i ruše Zvezdu? Čak i da je to istina, ta Evroliga ni u snu ne bi podržala Partizan pre Zvezde, koja već nekoliko godina ozbiljno sarađuje sa Evroligom, naročito oko juniora, borila se i za to da završni turnir bude u Beogradu, i evo sada sa puno uspeha nastupa u tom takmičenju i ima punu kasu i održiv sistem( što je njima na kraju i najvažnije). Pa pre će Bartomeu Cedevitu da zove nego vas da gura, to mu je i jednostavnije i isplativije.

Samo to

pre 8 godina

ULEB je krs organizacija, ali je neverovatno koliko je veci krs FIBA. Seca li se neko onog prvog sramnog predloga LS od strane FIBA ili ste to vec zaboravili? FIBA funkcioniše po prevazidjenom modelu i daleko je od organizacije koja je u stanju da organizuje bilo sta. Pogledajte samo organizaciju EP i SP gde je bio blam za blamom. Moraju oni da se uozbilje ako misle bilo sta da urade, a nisu se pomerili ni milimetar u poslednjih 15 godina sada cak i brljaju vise nego pre.

sta fali plavim lopaticama

pre 8 godina

Kako sad ovo, KSS podrzava FIBA a klubovi kako hoce?! Jesmo li mi sareni cirkus, sve vise licimo da su nam koze pojele kupus. Cuj, klubovi kako hoce.
U svakom slucaju, guraju se sve drzave osim nase, imamo pravo glasa samo kad nam se piski

coa

pre 8 godina

Suština je da će se svi okrenuti svojim nacionalnim šampionatima i kroz njih tražiti prohodnost ka Fibinoj Ligi Šampiona.Medjutim, problem je sto nacionalni šampionati nemaju kvalitet, vremenom će biti sve gore i gore tako da ce šampioni tih država služiti za potkusurivanje trećerazrednim evropskim timovima, jer ne može da se napreduje ako u okviru nacionalnog šampionata odigraš jednu ili nijednu ozbilju utakmicu u toku godine. Pogledajte samo koliko je igraca u poslednjih par godina otišlo direktno iz ABA u NBA, a sve zahvaljujući sve jačoj ligi u kojoj je mogao da se razvije talenat tih klinaca i da se pretoči u kvalitet koji je neophodan za NBA.

Kosta

pre 8 godina

Cinik@....dečak,ajd na umivanje,jesi li se probudio.Ovoliko bljuvotina nisam pročitao odavno.Zatrovani ste dete,shvatas li.Tek cete kukati i plakati...i iskreno,radujem se tome...

Forza Roma

pre 8 godina

Zvezda će dobiti kratkoročni ugovor na kraju sa EL,ali sve ovo je jedna velika farsa,nema tu od kojekakvih materijalnih interesa ni E od košarke više !

Max

pre 8 godina

Kada se 2010. pricalo o dodeli A licence Partizanu,gospodin Covic je lepo naglasio da bi to bilo pogubno za srpdku kosarku,da bi domaca takmicenja,misleci i na ABA ligu izgubila smisao..i td.
Sta se sada promenilo!!????

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 8 godina

Vidim grobarija se zalaze da igraju Fibu, potencijalno finale bi bilo Pristina - Partizan bio bi to pravi spektakl, sto bi oni rekli jedna drzava, jedna vera , jedan san ...

Igor

pre 8 godina

Partizan treba da igra Fibinu ligu. Evroligu je vec osvojio i par puta bio jako blizu, tako da im to vise nije interesantno. Treba osvojiti fibinu ligu,i uvek juriti nesto novo. A oni koji tek dve godine igraju evroligu u svojoj istoriji treba da ostanu i dalje tu. Nekima je evroliga vise dosadila, igrati 30 godina zaredom je smor.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup
(napredna partizanska skola ljubavi, 18. mart 2016 16:37)

Pazi ti ovo, Čovićevac, Vučićevac, Vesićevac...nekog proziva da je "napredan".

pixi10

pre 8 godina

@cinik Obradovic uradi na terenu sto je do njega, tj PUSTI VAS kad treba. Za lobiranje nema vremena, gleda svoju g....u i kako ce turcima da uzme pare... a ti nemoj da se nerviras skodi lepoti!!!

akajea

pre 8 godina

Napraviti ULEB ligu, po uzoru na NBA, 4 divizije (po geografskom položaju), ukupno 30 timova u 2 konferencie, istok i zapad. Srbija neka da jednog predstavnika, ne nora ni jednog i ćao.

antiDebil

pre 8 godina

Šika mome

Preziveli smo 2 miliona maraka Divcu za 10 utakmica prezivecemo i danasnju budalastinu u to uopste nemoj da sumnjas, sve rabote koje se sprovode u kosarci a pogotovu u fudbalu ce doci na naplatu, ti bi to kao rentabilni navijac morao da shvatas !! Ali zabole te, pravices se ludo kada dodje taj trenutak i govorices da je danasnji premijer ex huligan ustvari bio navijac Partizana. Zdrava logika i navijanje za drzavno mezimce iz Kezmanove ulice nikada nisu isli jedno sa drugim...

barbarez

pre 8 godina

odavno ne pratim evroligu, najbolja košarka se igrala i igraće se na Balkanu može Bartomeu da izmišlja šta hoće šta je sledeće da Spanija može registrovati još 5 stranaca u reprezentaciji,zabrinuli se ljudi vidjeli da omladinske salekcije Srbije BiH i Hrvatske odskaču od svih pa sad gledaju kako to da zeznu da budu konkurentni pogotovo Španci i Turci rade sve da ovi prvi ostanu u vrhu a ovi da se nekako popnu na vrh.

ja

pre 8 godina

@Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (napredna partizanska skola ljubavi, 18. mart 2016 16:37)
A to što su panteri iz Železnika prve dve godine igrali EL uprkos tome što plasmanom nisu zalsužili si zaboravio? Prvi put tako što su Igokei oteli mesto drugi put Ciboni. Toliko o tome koliko je bitan plasman, a i samo potpisivanje višegodišnjih ugovora potvrđuje koliko je plasman bitan.

jel moze?

pre 8 godina

@ Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

Ja bih da malo zarotiramo, Partizan u EL, Zvezda sto dalje, a Mega u EK.. ;)
E sad svi srecni i zadovoljni.

takonekako

pre 8 godina

Zvezda sledece godine igra evroligu i paralelno Nba ligu(nisam siguran u kojoj konferenciji),odricemo se Aba i domace lige jer smo tako u mogucnosti

Danilo

pre 8 godina

Ovim limenim je važnije da Partizan ne igra Evrokup ili bilo koje drugo evropsko takmičenje, nego da oni igraju Evroligu... Kolika je to količina kompleksa, Dule hvala ti za sve.

BgHQ

pre 8 godina

Domaca liga nije ni medijski ni sportski zanimljiva.Finansijski je utopija i ovi sto zagovaraju domacu ligu prvi nece ici na utakmice.Pa pogledajte samo u poslednjih par godina koliko je malo publike bilo na utakmicama domace lige.Jedini je izuzetak finale izmedju Zvezde i Partizana a na ostalim tekmama na tribinama samo bliza familija.Bilo bi lepo imati jaku domacu ligu ali je to u ovo vreme nemoguca misija.Klubovi zive od novaca a novac i kvalitet su u ABA Ligi i naravno Evro Ligi.Napredujes samo ako se takmicis sa najboljima a ako se ucaurimo i okrenemo samo svojoj prciji sledi nam totalni kosarkaski krah.

RuNnGun

pre 8 godina

Pa svi kosarkaski savezi u Evropi su uz FIBA, al' to s klubovima nema gotovo nikakve veze, oni sami biraju u kom takmicenju ce da igraju. Ovaj predlog koja liga (kls ili aba) ce se igrati prvo isto tako nema veze sa KSS i Djilasom, rukovodstvo ABA, tj. klubovi ce se medjsobno dogovoriti.

misko

pre 8 godina

Zvezda treba da igra samo internacionalne utakmice a domaće neka igra FMP pa ako se grobarima krade neka kradu.Glupo je da se iscrpljuje na nekim glupim utakmicama.Svaka čas jedino Meni.Ostali su boranija.Nažalost ovo je notorna istina.

Divos

pre 8 godina

ФИБА-и се већ приклонило 10 јаких националних лига ((Турска, Грчка, Немачка, Италија, Француск, Пољска, Литванија, Израел, Чешка, Белгија), практично све што вреди осим АЦБ и ВТБ (а и они ће временом), и сумануто је да КСС тражи неку другу опцију.

Како ће се одредити Македонци, БиХ, Словенци, ЦГ, по вољи им, а и тако немају шанси ни за УЛЕБ ЕК. Такође и сама АБА није лига која функционише по спортским принципима, већ се попуњава по "кључу", и са таквом погубном оријентацијом да се национална лига подреди некој регионалној, српска кошарка је имала само штете.
АБА лига и тако опасно слаби, тренутно је 8.по снази у Европи, и тренд слабљења би се наставио, ако опстане, а неће.
Природан избор је повратак националној лиги, преко ње обезбедити пролазност у (ФИБА) евро-купове (а реално је 2 у ФИБА ЛШ, 1+1 у квалификацијама и можда још 2 у неком будућем ФИБА ЕК), нека регионална лига (по узору на балтичку и како су то решили Литванци) може бити надградња, али национална лига мора имати приоритет.
У том правцу треба гледати

dok

pre 8 godina

"Klubovi, članovi Košarkaške lige Srbije, takođe su uz FIBA, a KSS će se potruditi da snosi troškove putovanja za klub koji bude odlučio da igra takmičenje FIBA. "

Ovo je cist amaterizam, gore od ABA lige. Zbog " potrudicu se" su i pobegli u ULEB.

Dalibor

pre 8 godina

To je i ocekivano.Vecina saveza je stalo uz FIBU, ali jaki klubovi idu uz Evroligu i Evrokup.Realno i Evrokup ce biti mnogoo jace takmicenje nego FIBINA liga sampiona. Makedonija, Bosna, Crna Gora i ostale boranje ce da igraju FIBA ligu sampiona. A pogledajte samo klubove iz tih zemalja. Oni se nikad ne bi ni kvalifikovali u Evrokup. A sledece god i Evrokup ce biti mnogo jak, jer se Evroliga smanjuje i dosta klubova ce u Evrokup.Finansiski su isto mnogo jaki, veca je zarada od sponzora, TV prenosa, marketinga i od prodaje karata.Jer recimo kad bi Zvezda napunils i Pionir da igra protiv nekog MZT u Ligi sampiona??U Evroligi bice sam krem Evropske kosarke, i verujem da ce Zvezda stati uz Evroligu.

napredna partizanska skola ljubavi

pre 8 godina

@Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup

Cinik

pre 8 godina

Po ovome se vidi koliko je naš KSS jadan i do te mere podređen jednom klubu da je to prosto neviđena sramota. Svi košarkaški savezi na Balkanu u saradnji sa klubovima su se jasno opredelili gde će igrati a igraće pod okriljem FIBA. Samo se kod nas KSS ruga pa podržava FIBU ali klubovima ostavlja da odluče gde će igrati. Ovo radi samo zato jer Zvezda na sve načine pokušava da se ugura u Ligu šampiona pod okriljem ULEBA. Ali ono što Zvezda ne zna a na šta ne može da utiče je činjenica da Partizan takođe lobira za učešće u Ligi šampiona ULEBA i to preko svih naših vrhunskih trenera Obradovića, Dude Ivkovića, Saše Đorđevića, Dejana Bodiroge koji gospodnu Bartolemeu daju tačne informacije na koji način funkcioniše Partizan a na koji Zvezda. Niko u ULEBU nije glup da ne zna da Zvezda ni jedan dug nije vratila, da dokaze prikriva preko FMP ILR Železnika. Vrlo brzo će doći do zanimljive situacije kada ULEB odluči da Partizan bude taj koji će igrati Ligu šampiona u ULEB takmičenju. U tom momentu će Djilas, Čović krenuti sa hajkom da ni jedan naš klub ne sme igrati u ULEBU jer će biti izbačen iz lige. Sa druge strane doći će do strašnog pritiksa i iz drugih centara moće koji će onemogućiti Partizanu sponzore a sve ood izgovorom zašitite srpske košarke. Ovo sada deluje suludo što pričam ali videćete za deset dana šta će se desiti. Očekujem uvođenje vanrednih mera u Srbiji.

nn

pre 8 godina

Ljudi A licenca je san, B licenca je realnost i njenim istekom nova B licenca je puna kapa pa makar bili na 3 f4, nemamo mi te pare... naravno ako ih covke izmisli i donira za preporod uleba onda mozemo da se nadamo...

PAOK

pre 8 godina

Zvezdi A licenca na godinu dana i bogatstvo EL, a KKP Igokei plac, tuga i bol...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Šika Momšili s' ljubavlju, 18. mart 2016 16:09)

Neko igrao 12 godina Evroliga a neko ne igrao 15 godina.I ovo sto igrtae mozete da zahvalite SNS-u.

niko neće prevrtljivce

pre 8 godina

Po našem starom običaju nejasna i nemušta odluka KSS bez ikakve težine i značaja. Opet smo raspolućeni i neopredeljeni bez ikakvog plana i stava. Istok na zapadu zapad na istoku u stvari ni na nebu ni na zemlji.

mandrak

pre 8 godina

Pametna odluka, ne svodi se interes srpske košarke samo na Zvedu i njeno eventualno igranje u Evroligi. Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora a najverovatnije i Slovenija će biti uz FIBA jer im se ne isplati da igraju za neko tamo eventualno mesto a i sami znamo da od toga nema ništa. Ovako imaju sigurna mesta uz FIBA i igraće košarku. ABA u ovakvom formatu prestaje da postoji, krivac je Bartomeu i njihovi interesi turske mega evrolige.

sugestija

pre 8 godina

Pametna odluka,jer cemo tako imati klubove i u FIBA ligi šampiona,dok će Patrizan i Zvezda a i Mega verovatno u Evroligu/Evrokup.Bitno je da što više klubova igra u Evropi zbog razvoja srpske košarke i mladih igrača.

Lepi Fika

pre 8 godina

Da ja odlucujem u Zvezdino ime,prvo Euro liga tj. visegodisnji ugovor.
Drugo,sve ostalo,sta se bude igralo.
Zvezdi je mesto u kosarkaskoj eliti.
Dobijamo veceras.

Sacha

pre 8 godina

Potpuna glupost... A jedva cekam da vise ukinete ABA ligu i da svi lepo vidite na sta ce tek onda kvalitet kosarke da nam lici... Ljudi pricaju sve i svasta kako je ABA liga upropastila Hemofarm, Radnicki i ostale, a to veze s vezom nema. Uostalom, jako brzo cemo videti kada krene samo KLS da se igra po skolskim dovranama, sa trecerazrednim igracima... Da ne pricam o pravom uzitku kada Zvezda i Partizan budu dobijali u proseku 50+ sa pola gasa.

mitar

pre 8 godina

Kada bi mogli da se usklade termini tako da se igraju prvo domace lige, na osnovu plasmana u njima da se ide u Fiba takmicenja, i onda po vec poznatom rezimu regionalna liga, takodje na osnovu rezultata u domacoj ligi (prva 3 iz srbije, 3 hrvatske, 2 cg, 2 bih...itd). A onda pobednik Aba lige u EL, a finalista u Evrokup. Ali to svakako nije moguce, tako da...bice potezanja, Zvezda se iskreno istripovala na osnovu dve sezone da je elita, a realno jednom da budemo slozni pa da se drzimo malo zajedno (partizan i zvezda), zarad srpske kosarke i bolje buducnosti oba kluba, ali ne samo nase, mnogo bi smo bolje prosli, ovako dzaba!
Svi smo svesni da je Evroliga kvalitetnije takmicenje, ali mislim da nece dugo potrajati u ovom sistemu, jer su je napravili vestacki, nekako u prvom planu su pare i sponzori, a kosarka u pozadini.
Kao sto sam komentarisao u nekom od ranijih vesti danas, ja bih birao FIBA ali ne kao trajno resenje, vec na par godina, onda ABA ostaje kvalitetna, a u EL ce za tih par godina mnogo stvari da se promene.

#Antiradonja#AntiBatko

pre 8 godina

Partizan podrzava FIBA, KSS podrzava FIBA
Partizan podrzava EL, KSS podrzava EL

Posle oni kazu svi su protiv njih, a uvek se KKP gura na razne nelegalne nacine...

KKP sramota kosarke, katanac na kvaziklub...!!!

Milivoje vrati se

pre 8 godina

Vi ste valjda iznad klubova i treba da stojite iza toga sto ste odlucili! A to sto cekate da vidite sta ce limeni da kazu je van svake pameti! Jeste za FIBU, igra se FIBA i kraj!

stevan

pre 8 godina

Nisam siguran da će FIBA podržati da jedni klubovi igraju takmičenje pod Ulebom, a drugi FIBA ligu šampiona. Moje mišljenje da naši trebaju podržati Uleb jer će praktički svi velikani igrati to takmičenje, ta FIBA liga šampiona će biti smešno takmičenje za klubove koji ne mogu igrati evroligu.

Chalgar

pre 8 godina

Za Zvezdu bi najbolje bilo da u kosarci igra WTB ligu.U fudbalu kada sazre okolnosti sa Shahtjorom, BATE-om, Sherif Tiraspoljem, Astanom fudbalsku WTB ili GAZPROM Ligu.

saeKn

pre 8 godina

Domaca liga nema kvalitet kao i Fiba liga sampiona postoji samo jedan pravi izbor.Buducnost ce sledece godine igrati ABA ligu jer sama aba liga bez evrope(igraju EK) je bolje nego ove dve opcije.

Silja

pre 8 godina

@
Partizan podrzava FIBA, KSS podrzava FIBA
Partizan podrzava EL, KSS podrzava EL

Posle oni kazu svi su protiv njih, a uvek se KKP gura na razne nelegalne nacine...

KKP sramota kosarke, katanac na kvaziklub...!!!
(#Antiradonja#AntiBatko, 18. mart 2016 16:07)

Kako si ti batko gloop. Pa ovo je dokaz da je KKP mozak svega. KSS je cekao da KPP donese odluku pa da je oni proslede kao zvanican stav.

Navijac

pre 8 godina

Sta donosi nasa liga??NISTA. U Srbiji tri tima ostalo krs.Ko ima lovu? NIKO osim Zvezde i Mege.kakav namkvalitet sledi?Nece nasi igraci statasti bez stranaca koji donose kvalitet.Sta se moze ocekivati od Vrsca,Konstantina, Crnokose, Borca, Vojvodine,i ostalih.Da imaju kvalitet kao nekada timovi u ligi SFRJ???.da li je ovo dobro za reprezentaciju? Ko ce od kavlitetnih stranaca da dodje da igra FIBA ligu sampiona? Da li FIBA ima toliko novca da podeli timovima koji igraju LS.Parker je svoje rekao. Ko je iz FIBA takmicenja otisao u NBA ili neki veliki evropski klub?

Jum

pre 8 godina

a vala i posteno. Svi kosarkaski savezi trebaju da podrze reprezentaciju pre svega, a neka klubovi sami izaberu po sopstvenom nahodjenju, ionako su vecina klubova privatno svojine sem ovih vecitih... I sto bi Djilas recimo naredio Misku u koju ligu ide posle. Ides gde hoces. KSS predatavlja Srbiju, a u klubovima igraju i stranci...

bbrs

pre 8 godina

FIBA? Njihovi takmičenje će biti trećerezredno iza EL i Evrokupa pod Đordijem. KKCZ igra ozbiljnu košarku sa najboljima, ostalima slede jako neatraktivna takmičenja, to je realnost.

navijac

pre 8 godina

Ahah lepo sam rekao da ce se smisliti nesto kompromisno da se ne nasteti drzavnom mezimcetu! Sad kao KSS podrzava Fiba a klubovi kako hoce? Pa gde to ima jos??

sugestija

pre 8 godina

Pametna odluka,jer cemo tako imati klubove i u FIBA ligi šampiona,dok će Patrizan i Zvezda a i Mega verovatno u Evroligu/Evrokup.Bitno je da što više klubova igra u Evropi zbog razvoja srpske košarke i mladih igrača.

Lepi Fika

pre 8 godina

Da ja odlucujem u Zvezdino ime,prvo Euro liga tj. visegodisnji ugovor.
Drugo,sve ostalo,sta se bude igralo.
Zvezdi je mesto u kosarkaskoj eliti.
Dobijamo veceras.

#Antiradonja#AntiBatko

pre 8 godina

Partizan podrzava FIBA, KSS podrzava FIBA
Partizan podrzava EL, KSS podrzava EL

Posle oni kazu svi su protiv njih, a uvek se KKP gura na razne nelegalne nacine...

KKP sramota kosarke, katanac na kvaziklub...!!!

napredna partizanska skola ljubavi

pre 8 godina

@Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup

mandrak

pre 8 godina

Pametna odluka, ne svodi se interes srpske košarke samo na Zvedu i njeno eventualno igranje u Evroligi. Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora a najverovatnije i Slovenija će biti uz FIBA jer im se ne isplati da igraju za neko tamo eventualno mesto a i sami znamo da od toga nema ništa. Ovako imaju sigurna mesta uz FIBA i igraće košarku. ABA u ovakvom formatu prestaje da postoji, krivac je Bartomeu i njihovi interesi turske mega evrolige.

bbrs

pre 8 godina

FIBA? Njihovi takmičenje će biti trećerezredno iza EL i Evrokupa pod Đordijem. KKCZ igra ozbiljnu košarku sa najboljima, ostalima slede jako neatraktivna takmičenja, to je realnost.

Cinik

pre 8 godina

Po ovome se vidi koliko je naš KSS jadan i do te mere podređen jednom klubu da je to prosto neviđena sramota. Svi košarkaški savezi na Balkanu u saradnji sa klubovima su se jasno opredelili gde će igrati a igraće pod okriljem FIBA. Samo se kod nas KSS ruga pa podržava FIBU ali klubovima ostavlja da odluče gde će igrati. Ovo radi samo zato jer Zvezda na sve načine pokušava da se ugura u Ligu šampiona pod okriljem ULEBA. Ali ono što Zvezda ne zna a na šta ne može da utiče je činjenica da Partizan takođe lobira za učešće u Ligi šampiona ULEBA i to preko svih naših vrhunskih trenera Obradovića, Dude Ivkovića, Saše Đorđevića, Dejana Bodiroge koji gospodnu Bartolemeu daju tačne informacije na koji način funkcioniše Partizan a na koji Zvezda. Niko u ULEBU nije glup da ne zna da Zvezda ni jedan dug nije vratila, da dokaze prikriva preko FMP ILR Železnika. Vrlo brzo će doći do zanimljive situacije kada ULEB odluči da Partizan bude taj koji će igrati Ligu šampiona u ULEB takmičenju. U tom momentu će Djilas, Čović krenuti sa hajkom da ni jedan naš klub ne sme igrati u ULEBU jer će biti izbačen iz lige. Sa druge strane doći će do strašnog pritiksa i iz drugih centara moće koji će onemogućiti Partizanu sponzore a sve ood izgovorom zašitite srpske košarke. Ovo sada deluje suludo što pričam ali videćete za deset dana šta će se desiti. Očekujem uvođenje vanrednih mera u Srbiji.

Sacha

pre 8 godina

Potpuna glupost... A jedva cekam da vise ukinete ABA ligu i da svi lepo vidite na sta ce tek onda kvalitet kosarke da nam lici... Ljudi pricaju sve i svasta kako je ABA liga upropastila Hemofarm, Radnicki i ostale, a to veze s vezom nema. Uostalom, jako brzo cemo videti kada krene samo KLS da se igra po skolskim dovranama, sa trecerazrednim igracima... Da ne pricam o pravom uzitku kada Zvezda i Partizan budu dobijali u proseku 50+ sa pola gasa.

Chalgar

pre 8 godina

Za Zvezdu bi najbolje bilo da u kosarci igra WTB ligu.U fudbalu kada sazre okolnosti sa Shahtjorom, BATE-om, Sherif Tiraspoljem, Astanom fudbalsku WTB ili GAZPROM Ligu.

navijac

pre 8 godina

Ahah lepo sam rekao da ce se smisliti nesto kompromisno da se ne nasteti drzavnom mezimcetu! Sad kao KSS podrzava Fiba a klubovi kako hoce? Pa gde to ima jos??

Dalibor

pre 8 godina

To je i ocekivano.Vecina saveza je stalo uz FIBU, ali jaki klubovi idu uz Evroligu i Evrokup.Realno i Evrokup ce biti mnogoo jace takmicenje nego FIBINA liga sampiona. Makedonija, Bosna, Crna Gora i ostale boranje ce da igraju FIBA ligu sampiona. A pogledajte samo klubove iz tih zemalja. Oni se nikad ne bi ni kvalifikovali u Evrokup. A sledece god i Evrokup ce biti mnogo jak, jer se Evroliga smanjuje i dosta klubova ce u Evrokup.Finansiski su isto mnogo jaki, veca je zarada od sponzora, TV prenosa, marketinga i od prodaje karata.Jer recimo kad bi Zvezda napunils i Pionir da igra protiv nekog MZT u Ligi sampiona??U Evroligi bice sam krem Evropske kosarke, i verujem da ce Zvezda stati uz Evroligu.

Max

pre 8 godina

Kada se 2010. pricalo o dodeli A licence Partizanu,gospodin Covic je lepo naglasio da bi to bilo pogubno za srpdku kosarku,da bi domaca takmicenja,misleci i na ABA ligu izgubila smisao..i td.
Sta se sada promenilo!!????

Milivoje vrati se

pre 8 godina

Vi ste valjda iznad klubova i treba da stojite iza toga sto ste odlucili! A to sto cekate da vidite sta ce limeni da kazu je van svake pameti! Jeste za FIBU, igra se FIBA i kraj!

Jum

pre 8 godina

a vala i posteno. Svi kosarkaski savezi trebaju da podrze reprezentaciju pre svega, a neka klubovi sami izaberu po sopstvenom nahodjenju, ionako su vecina klubova privatno svojine sem ovih vecitih... I sto bi Djilas recimo naredio Misku u koju ligu ide posle. Ides gde hoces. KSS predatavlja Srbiju, a u klubovima igraju i stranci...

Abolirani predsednik

pre 8 godina

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup
(napredna partizanska skola ljubavi, 18. mart 2016 16:37)

Pazi ti ovo, Čovićevac, Vučićevac, Vesićevac...nekog proziva da je "napredan".

Axaxt

pre 8 godina

@Cinik
Ti stvarno misliš da Bartomeua zanima situacija u Partizanu i ostalo što si nabrojao? I da Željko i ostali nemaju pametnija posla nego da se bave Partizanovim problemima i ruše Zvezdu? Čak i da je to istina, ta Evroliga ni u snu ne bi podržala Partizan pre Zvezde, koja već nekoliko godina ozbiljno sarađuje sa Evroligom, naročito oko juniora, borila se i za to da završni turnir bude u Beogradu, i evo sada sa puno uspeha nastupa u tom takmičenju i ima punu kasu i održiv sistem( što je njima na kraju i najvažnije). Pa pre će Bartomeu Cedevitu da zove nego vas da gura, to mu je i jednostavnije i isplativije.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 8 godina

Vidim grobarija se zalaze da igraju Fibu, potencijalno finale bi bilo Pristina - Partizan bio bi to pravi spektakl, sto bi oni rekli jedna drzava, jedna vera , jedan san ...

Danilo

pre 8 godina

Ovim limenim je važnije da Partizan ne igra Evrokup ili bilo koje drugo evropsko takmičenje, nego da oni igraju Evroligu... Kolika je to količina kompleksa, Dule hvala ti za sve.

coa

pre 8 godina

Suština je da će se svi okrenuti svojim nacionalnim šampionatima i kroz njih tražiti prohodnost ka Fibinoj Ligi Šampiona.Medjutim, problem je sto nacionalni šampionati nemaju kvalitet, vremenom će biti sve gore i gore tako da ce šampioni tih država služiti za potkusurivanje trećerazrednim evropskim timovima, jer ne može da se napreduje ako u okviru nacionalnog šampionata odigraš jednu ili nijednu ozbilju utakmicu u toku godine. Pogledajte samo koliko je igraca u poslednjih par godina otišlo direktno iz ABA u NBA, a sve zahvaljujući sve jačoj ligi u kojoj je mogao da se razvije talenat tih klinaca i da se pretoči u kvalitet koji je neophodan za NBA.

PAOK

pre 8 godina

Zvezdi A licenca na godinu dana i bogatstvo EL, a KKP Igokei plac, tuga i bol...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Šika Momšili s' ljubavlju, 18. mart 2016 16:09)

Neko igrao 12 godina Evroliga a neko ne igrao 15 godina.I ovo sto igrtae mozete da zahvalite SNS-u.

jel moze?

pre 8 godina

@ Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

Ja bih da malo zarotiramo, Partizan u EL, Zvezda sto dalje, a Mega u EK.. ;)
E sad svi srecni i zadovoljni.

matori

pre 8 godina

A sto Zvezda kao nabolji i najjaci klub ikada ne igra i ULEB i FIBA takmicenja? Pa ako je njen najbolji navijac spreman da radi 22 sata dnevno da bi nam bilo bolje pa mogu valjda i coviceve bebe malo da se pomuce

Samo to

pre 8 godina

ULEB je krs organizacija, ali je neverovatno koliko je veci krs FIBA. Seca li se neko onog prvog sramnog predloga LS od strane FIBA ili ste to vec zaboravili? FIBA funkcioniše po prevazidjenom modelu i daleko je od organizacije koja je u stanju da organizuje bilo sta. Pogledajte samo organizaciju EP i SP gde je bio blam za blamom. Moraju oni da se uozbilje ako misle bilo sta da urade, a nisu se pomerili ni milimetar u poslednjih 15 godina sada cak i brljaju vise nego pre.

Divos

pre 8 godina

ФИБА-и се већ приклонило 10 јаких националних лига ((Турска, Грчка, Немачка, Италија, Француск, Пољска, Литванија, Израел, Чешка, Белгија), практично све што вреди осим АЦБ и ВТБ (а и они ће временом), и сумануто је да КСС тражи неку другу опцију.

Како ће се одредити Македонци, БиХ, Словенци, ЦГ, по вољи им, а и тако немају шанси ни за УЛЕБ ЕК. Такође и сама АБА није лига која функционише по спортским принципима, већ се попуњава по "кључу", и са таквом погубном оријентацијом да се национална лига подреди некој регионалној, српска кошарка је имала само штете.
АБА лига и тако опасно слаби, тренутно је 8.по снази у Европи, и тренд слабљења би се наставио, ако опстане, а неће.
Природан избор је повратак националној лиги, преко ње обезбедити пролазност у (ФИБА) евро-купове (а реално је 2 у ФИБА ЛШ, 1+1 у квалификацијама и можда још 2 у неком будућем ФИБА ЕК), нека регионална лига (по узору на балтичку и како су то решили Литванци) може бити надградња, али национална лига мора имати приоритет.
У том правцу треба гледати

barbarez

pre 8 godina

odavno ne pratim evroligu, najbolja košarka se igrala i igraće se na Balkanu može Bartomeu da izmišlja šta hoće šta je sledeće da Spanija može registrovati još 5 stranaca u reprezentaciji,zabrinuli se ljudi vidjeli da omladinske salekcije Srbije BiH i Hrvatske odskaču od svih pa sad gledaju kako to da zeznu da budu konkurentni pogotovo Španci i Turci rade sve da ovi prvi ostanu u vrhu a ovi da se nekako popnu na vrh.

dok

pre 8 godina

"Klubovi, članovi Košarkaške lige Srbije, takođe su uz FIBA, a KSS će se potruditi da snosi troškove putovanja za klub koji bude odlučio da igra takmičenje FIBA. "

Ovo je cist amaterizam, gore od ABA lige. Zbog " potrudicu se" su i pobegli u ULEB.

ja

pre 8 godina

@Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (napredna partizanska skola ljubavi, 18. mart 2016 16:37)
A to što su panteri iz Železnika prve dve godine igrali EL uprkos tome što plasmanom nisu zalsužili si zaboravio? Prvi put tako što su Igokei oteli mesto drugi put Ciboni. Toliko o tome koliko je bitan plasman, a i samo potpisivanje višegodišnjih ugovora potvrđuje koliko je plasman bitan.

BgHQ

pre 8 godina

Domaca liga nije ni medijski ni sportski zanimljiva.Finansijski je utopija i ovi sto zagovaraju domacu ligu prvi nece ici na utakmice.Pa pogledajte samo u poslednjih par godina koliko je malo publike bilo na utakmicama domace lige.Jedini je izuzetak finale izmedju Zvezde i Partizana a na ostalim tekmama na tribinama samo bliza familija.Bilo bi lepo imati jaku domacu ligu ali je to u ovo vreme nemoguca misija.Klubovi zive od novaca a novac i kvalitet su u ABA Ligi i naravno Evro Ligi.Napredujes samo ako se takmicis sa najboljima a ako se ucaurimo i okrenemo samo svojoj prciji sledi nam totalni kosarkaski krah.

saeKn

pre 8 godina

Domaca liga nema kvalitet kao i Fiba liga sampiona postoji samo jedan pravi izbor.Buducnost ce sledece godine igrati ABA ligu jer sama aba liga bez evrope(igraju EK) je bolje nego ove dve opcije.

takonekako

pre 8 godina

Zvezda sledece godine igra evroligu i paralelno Nba ligu(nisam siguran u kojoj konferenciji),odricemo se Aba i domace lige jer smo tako u mogucnosti

sta fali plavim lopaticama

pre 8 godina

Kako sad ovo, KSS podrzava FIBA a klubovi kako hoce?! Jesmo li mi sareni cirkus, sve vise licimo da su nam koze pojele kupus. Cuj, klubovi kako hoce.
U svakom slucaju, guraju se sve drzave osim nase, imamo pravo glasa samo kad nam se piski

Komša

pre 8 godina

Ništa čudno.Svi savezi će uz FIBU a klubovi uz ULEB.
FIBA nema ni snage da kaznjava klubove koji će u ULEB takmičenja ,ni novca da organizuje neko takmičenje kpje bi bilo atraktivnije od EL.

Zeljko

pre 8 godina

Mi imamo 3-4 ,kluba ,o kakvoj domaćoj ligi govoriti,čak bi bilo dobro da se igra i druga Aba liga da se klubovi razvijaju.Takođe treba da igramo isključivo Fiba takmičenja,tu smo bar ravnopravni, a ne Evro ligu koja će se raspasti jer u Evropi ne može uspeti takmičenje koje nije zasnovano na sportskim kriterijumima.

antiDebil

pre 8 godina

Šika mome

Preziveli smo 2 miliona maraka Divcu za 10 utakmica prezivecemo i danasnju budalastinu u to uopste nemoj da sumnjas, sve rabote koje se sprovode u kosarci a pogotovu u fudbalu ce doci na naplatu, ti bi to kao rentabilni navijac morao da shvatas !! Ali zabole te, pravices se ludo kada dodje taj trenutak i govorices da je danasnji premijer ex huligan ustvari bio navijac Partizana. Zdrava logika i navijanje za drzavno mezimce iz Kezmanove ulice nikada nisu isli jedno sa drugim...

Olovna vremena

pre 8 godina

Da li iko od ovih malih pantergana zna kakva je situacija u Turskoj? Pa Turska je na spisku jedanaest zemalja za koje se ne preporučuje putovanje, turizam im je pred raspadom. Da li znaju kakvo je ekonomsko stanje u Srbiji? Hoće li biti Uleba i Vartolomeja za godinu-dve?

Igor

pre 8 godina

Partizan treba da igra Fibinu ligu. Evroligu je vec osvojio i par puta bio jako blizu, tako da im to vise nije interesantno. Treba osvojiti fibinu ligu,i uvek juriti nesto novo. A oni koji tek dve godine igraju evroligu u svojoj istoriji treba da ostanu i dalje tu. Nekima je evroliga vise dosadila, igrati 30 godina zaredom je smor.

Silja

pre 8 godina

@
Partizan podrzava FIBA, KSS podrzava FIBA
Partizan podrzava EL, KSS podrzava EL

Posle oni kazu svi su protiv njih, a uvek se KKP gura na razne nelegalne nacine...

KKP sramota kosarke, katanac na kvaziklub...!!!
(#Antiradonja#AntiBatko, 18. mart 2016 16:07)

Kako si ti batko gloop. Pa ovo je dokaz da je KKP mozak svega. KSS je cekao da KPP donese odluku pa da je oni proslede kao zvanican stav.

RuNnGun

pre 8 godina

Pa svi kosarkaski savezi u Evropi su uz FIBA, al' to s klubovima nema gotovo nikakve veze, oni sami biraju u kom takmicenju ce da igraju. Ovaj predlog koja liga (kls ili aba) ce se igrati prvo isto tako nema veze sa KSS i Djilasom, rukovodstvo ABA, tj. klubovi ce se medjsobno dogovoriti.

Forza Roma

pre 8 godina

Zvezda će dobiti kratkoročni ugovor na kraju sa EL,ali sve ovo je jedna velika farsa,nema tu od kojekakvih materijalnih interesa ni E od košarke više !

ironMile

pre 8 godina

Traba izmoliti FIBU da se odrzi ABA liga ali uz pomoc FIBE. Da ima manje klubova u ABA ligi. I da mogu timovi da se posvete i domacem prvenstvu. Partizan 1998. je igrao F4 iako je igrao nasu ligu. Ne treba odustati od ABA lige samo treba malo promeniti sistem takmicenja. A uleb ako hoce svoj NBA neka ga napravi. Ionako ce da prsnu vremenom jer su mnogo poleteli..

Navijac

pre 8 godina

Sta donosi nasa liga??NISTA. U Srbiji tri tima ostalo krs.Ko ima lovu? NIKO osim Zvezde i Mege.kakav namkvalitet sledi?Nece nasi igraci statasti bez stranaca koji donose kvalitet.Sta se moze ocekivati od Vrsca,Konstantina, Crnokose, Borca, Vojvodine,i ostalih.Da imaju kvalitet kao nekada timovi u ligi SFRJ???.da li je ovo dobro za reprezentaciju? Ko ce od kavlitetnih stranaca da dodje da igra FIBA ligu sampiona? Da li FIBA ima toliko novca da podeli timovima koji igraju LS.Parker je svoje rekao. Ko je iz FIBA takmicenja otisao u NBA ili neki veliki evropski klub?

stevan

pre 8 godina

Nisam siguran da će FIBA podržati da jedni klubovi igraju takmičenje pod Ulebom, a drugi FIBA ligu šampiona. Moje mišljenje da naši trebaju podržati Uleb jer će praktički svi velikani igrati to takmičenje, ta FIBA liga šampiona će biti smešno takmičenje za klubove koji ne mogu igrati evroligu.

niko neće prevrtljivce

pre 8 godina

Po našem starom običaju nejasna i nemušta odluka KSS bez ikakve težine i značaja. Opet smo raspolućeni i neopredeljeni bez ikakvog plana i stava. Istok na zapadu zapad na istoku u stvari ni na nebu ni na zemlji.

misko

pre 8 godina

Zvezda treba da igra samo internacionalne utakmice a domaće neka igra FMP pa ako se grobarima krade neka kradu.Glupo je da se iscrpljuje na nekim glupim utakmicama.Svaka čas jedino Meni.Ostali su boranija.Nažalost ovo je notorna istina.

pixi10

pre 8 godina

@cinik Obradovic uradi na terenu sto je do njega, tj PUSTI VAS kad treba. Za lobiranje nema vremena, gleda svoju g....u i kako ce turcima da uzme pare... a ti nemoj da se nerviras skodi lepoti!!!

Kosta

pre 8 godina

Cinik@....dečak,ajd na umivanje,jesi li se probudio.Ovoliko bljuvotina nisam pročitao odavno.Zatrovani ste dete,shvatas li.Tek cete kukati i plakati...i iskreno,radujem se tome...

nn

pre 8 godina

Ljudi A licenca je san, B licenca je realnost i njenim istekom nova B licenca je puna kapa pa makar bili na 3 f4, nemamo mi te pare... naravno ako ih covke izmisli i donira za preporod uleba onda mozemo da se nadamo...

Realno

pre 8 godina

Pa naravno da ne moze Kss u Fiba a klubovi u Uleb , to i jeste poenta celog cirkusa. Ukoliko klubovi pod okriljem Kss budu igrali Uleb takmicenja,Fiba ce izbaciti reprezentacije iz njihovih takmicenja

mitar

pre 8 godina

Kada bi mogli da se usklade termini tako da se igraju prvo domace lige, na osnovu plasmana u njima da se ide u Fiba takmicenja, i onda po vec poznatom rezimu regionalna liga, takodje na osnovu rezultata u domacoj ligi (prva 3 iz srbije, 3 hrvatske, 2 cg, 2 bih...itd). A onda pobednik Aba lige u EL, a finalista u Evrokup. Ali to svakako nije moguce, tako da...bice potezanja, Zvezda se iskreno istripovala na osnovu dve sezone da je elita, a realno jednom da budemo slozni pa da se drzimo malo zajedno (partizan i zvezda), zarad srpske kosarke i bolje buducnosti oba kluba, ali ne samo nase, mnogo bi smo bolje prosli, ovako dzaba!
Svi smo svesni da je Evroliga kvalitetnije takmicenje, ali mislim da nece dugo potrajati u ovom sistemu, jer su je napravili vestacki, nekako u prvom planu su pare i sponzori, a kosarka u pozadini.
Kao sto sam komentarisao u nekom od ranijih vesti danas, ja bih birao FIBA ali ne kao trajno resenje, vec na par godina, onda ABA ostaje kvalitetna, a u EL ce za tih par godina mnogo stvari da se promene.

akajea

pre 8 godina

Napraviti ULEB ligu, po uzoru na NBA, 4 divizije (po geografskom položaju), ukupno 30 timova u 2 konferencie, istok i zapad. Srbija neka da jednog predstavnika, ne nora ni jednog i ćao.

#Antiradonja#AntiBatko

pre 8 godina

Partizan podrzava FIBA, KSS podrzava FIBA
Partizan podrzava EL, KSS podrzava EL

Posle oni kazu svi su protiv njih, a uvek se KKP gura na razne nelegalne nacine...

KKP sramota kosarke, katanac na kvaziklub...!!!

Lepi Fika

pre 8 godina

Da ja odlucujem u Zvezdino ime,prvo Euro liga tj. visegodisnji ugovor.
Drugo,sve ostalo,sta se bude igralo.
Zvezdi je mesto u kosarkaskoj eliti.
Dobijamo veceras.

napredna partizanska skola ljubavi

pre 8 godina

@Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup

Cinik

pre 8 godina

Po ovome se vidi koliko je naš KSS jadan i do te mere podređen jednom klubu da je to prosto neviđena sramota. Svi košarkaški savezi na Balkanu u saradnji sa klubovima su se jasno opredelili gde će igrati a igraće pod okriljem FIBA. Samo se kod nas KSS ruga pa podržava FIBU ali klubovima ostavlja da odluče gde će igrati. Ovo radi samo zato jer Zvezda na sve načine pokušava da se ugura u Ligu šampiona pod okriljem ULEBA. Ali ono što Zvezda ne zna a na šta ne može da utiče je činjenica da Partizan takođe lobira za učešće u Ligi šampiona ULEBA i to preko svih naših vrhunskih trenera Obradovića, Dude Ivkovića, Saše Đorđevića, Dejana Bodiroge koji gospodnu Bartolemeu daju tačne informacije na koji način funkcioniše Partizan a na koji Zvezda. Niko u ULEBU nije glup da ne zna da Zvezda ni jedan dug nije vratila, da dokaze prikriva preko FMP ILR Železnika. Vrlo brzo će doći do zanimljive situacije kada ULEB odluči da Partizan bude taj koji će igrati Ligu šampiona u ULEB takmičenju. U tom momentu će Djilas, Čović krenuti sa hajkom da ni jedan naš klub ne sme igrati u ULEBU jer će biti izbačen iz lige. Sa druge strane doći će do strašnog pritiksa i iz drugih centara moće koji će onemogućiti Partizanu sponzore a sve ood izgovorom zašitite srpske košarke. Ovo sada deluje suludo što pričam ali videćete za deset dana šta će se desiti. Očekujem uvođenje vanrednih mera u Srbiji.

bbrs

pre 8 godina

FIBA? Njihovi takmičenje će biti trećerezredno iza EL i Evrokupa pod Đordijem. KKCZ igra ozbiljnu košarku sa najboljima, ostalima slede jako neatraktivna takmičenja, to je realnost.

Chalgar

pre 8 godina

Za Zvezdu bi najbolje bilo da u kosarci igra WTB ligu.U fudbalu kada sazre okolnosti sa Shahtjorom, BATE-om, Sherif Tiraspoljem, Astanom fudbalsku WTB ili GAZPROM Ligu.

navijac

pre 8 godina

Ahah lepo sam rekao da ce se smisliti nesto kompromisno da se ne nasteti drzavnom mezimcetu! Sad kao KSS podrzava Fiba a klubovi kako hoce? Pa gde to ima jos??

Milivoje vrati se

pre 8 godina

Vi ste valjda iznad klubova i treba da stojite iza toga sto ste odlucili! A to sto cekate da vidite sta ce limeni da kazu je van svake pameti! Jeste za FIBU, igra se FIBA i kraj!

Danilo

pre 8 godina

Ovim limenim je važnije da Partizan ne igra Evrokup ili bilo koje drugo evropsko takmičenje, nego da oni igraju Evroligu... Kolika je to količina kompleksa, Dule hvala ti za sve.

Axaxt

pre 8 godina

@Cinik
Ti stvarno misliš da Bartomeua zanima situacija u Partizanu i ostalo što si nabrojao? I da Željko i ostali nemaju pametnija posla nego da se bave Partizanovim problemima i ruše Zvezdu? Čak i da je to istina, ta Evroliga ni u snu ne bi podržala Partizan pre Zvezde, koja već nekoliko godina ozbiljno sarađuje sa Evroligom, naročito oko juniora, borila se i za to da završni turnir bude u Beogradu, i evo sada sa puno uspeha nastupa u tom takmičenju i ima punu kasu i održiv sistem( što je njima na kraju i najvažnije). Pa pre će Bartomeu Cedevitu da zove nego vas da gura, to mu je i jednostavnije i isplativije.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 8 godina

Vidim grobarija se zalaze da igraju Fibu, potencijalno finale bi bilo Pristina - Partizan bio bi to pravi spektakl, sto bi oni rekli jedna drzava, jedna vera , jedan san ...

jel moze?

pre 8 godina

@ Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

Ja bih da malo zarotiramo, Partizan u EL, Zvezda sto dalje, a Mega u EK.. ;)
E sad svi srecni i zadovoljni.

Igor

pre 8 godina

Partizan treba da igra Fibinu ligu. Evroligu je vec osvojio i par puta bio jako blizu, tako da im to vise nije interesantno. Treba osvojiti fibinu ligu,i uvek juriti nesto novo. A oni koji tek dve godine igraju evroligu u svojoj istoriji treba da ostanu i dalje tu. Nekima je evroliga vise dosadila, igrati 30 godina zaredom je smor.

PAOK

pre 8 godina

Zvezdi A licenca na godinu dana i bogatstvo EL, a KKP Igokei plac, tuga i bol...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Šika Momšili s' ljubavlju, 18. mart 2016 16:09)

Neko igrao 12 godina Evroliga a neko ne igrao 15 godina.I ovo sto igrtae mozete da zahvalite SNS-u.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup
(napredna partizanska skola ljubavi, 18. mart 2016 16:37)

Pazi ti ovo, Čovićevac, Vučićevac, Vesićevac...nekog proziva da je "napredan".

misko

pre 8 godina

Zvezda treba da igra samo internacionalne utakmice a domaće neka igra FMP pa ako se grobarima krade neka kradu.Glupo je da se iscrpljuje na nekim glupim utakmicama.Svaka čas jedino Meni.Ostali su boranija.Nažalost ovo je notorna istina.

sugestija

pre 8 godina

Pametna odluka,jer cemo tako imati klubove i u FIBA ligi šampiona,dok će Patrizan i Zvezda a i Mega verovatno u Evroligu/Evrokup.Bitno je da što više klubova igra u Evropi zbog razvoja srpske košarke i mladih igrača.

Divos

pre 8 godina

ФИБА-и се већ приклонило 10 јаких националних лига ((Турска, Грчка, Немачка, Италија, Француск, Пољска, Литванија, Израел, Чешка, Белгија), практично све што вреди осим АЦБ и ВТБ (а и они ће временом), и сумануто је да КСС тражи неку другу опцију.

Како ће се одредити Македонци, БиХ, Словенци, ЦГ, по вољи им, а и тако немају шанси ни за УЛЕБ ЕК. Такође и сама АБА није лига која функционише по спортским принципима, већ се попуњава по "кључу", и са таквом погубном оријентацијом да се национална лига подреди некој регионалној, српска кошарка је имала само штете.
АБА лига и тако опасно слаби, тренутно је 8.по снази у Европи, и тренд слабљења би се наставио, ако опстане, а неће.
Природан избор је повратак националној лиги, преко ње обезбедити пролазност у (ФИБА) евро-купове (а реално је 2 у ФИБА ЛШ, 1+1 у квалификацијама и можда још 2 у неком будућем ФИБА ЕК), нека регионална лига (по узору на балтичку и како су то решили Литванци) може бити надградња, али национална лига мора имати приоритет.
У том правцу треба гледати

antiDebil

pre 8 godina

Šika mome

Preziveli smo 2 miliona maraka Divcu za 10 utakmica prezivecemo i danasnju budalastinu u to uopste nemoj da sumnjas, sve rabote koje se sprovode u kosarci a pogotovu u fudbalu ce doci na naplatu, ti bi to kao rentabilni navijac morao da shvatas !! Ali zabole te, pravices se ludo kada dodje taj trenutak i govorices da je danasnji premijer ex huligan ustvari bio navijac Partizana. Zdrava logika i navijanje za drzavno mezimce iz Kezmanove ulice nikada nisu isli jedno sa drugim...

Dalibor

pre 8 godina

To je i ocekivano.Vecina saveza je stalo uz FIBU, ali jaki klubovi idu uz Evroligu i Evrokup.Realno i Evrokup ce biti mnogoo jace takmicenje nego FIBINA liga sampiona. Makedonija, Bosna, Crna Gora i ostale boranje ce da igraju FIBA ligu sampiona. A pogledajte samo klubove iz tih zemalja. Oni se nikad ne bi ni kvalifikovali u Evrokup. A sledece god i Evrokup ce biti mnogo jak, jer se Evroliga smanjuje i dosta klubova ce u Evrokup.Finansiski su isto mnogo jaki, veca je zarada od sponzora, TV prenosa, marketinga i od prodaje karata.Jer recimo kad bi Zvezda napunils i Pionir da igra protiv nekog MZT u Ligi sampiona??U Evroligi bice sam krem Evropske kosarke, i verujem da ce Zvezda stati uz Evroligu.

matori

pre 8 godina

A sto Zvezda kao nabolji i najjaci klub ikada ne igra i ULEB i FIBA takmicenja? Pa ako je njen najbolji navijac spreman da radi 22 sata dnevno da bi nam bilo bolje pa mogu valjda i coviceve bebe malo da se pomuce

mandrak

pre 8 godina

Pametna odluka, ne svodi se interes srpske košarke samo na Zvedu i njeno eventualno igranje u Evroligi. Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora a najverovatnije i Slovenija će biti uz FIBA jer im se ne isplati da igraju za neko tamo eventualno mesto a i sami znamo da od toga nema ništa. Ovako imaju sigurna mesta uz FIBA i igraće košarku. ABA u ovakvom formatu prestaje da postoji, krivac je Bartomeu i njihovi interesi turske mega evrolige.

Max

pre 8 godina

Kada se 2010. pricalo o dodeli A licence Partizanu,gospodin Covic je lepo naglasio da bi to bilo pogubno za srpdku kosarku,da bi domaca takmicenja,misleci i na ABA ligu izgubila smisao..i td.
Sta se sada promenilo!!????

Realno

pre 8 godina

Pa naravno da ne moze Kss u Fiba a klubovi u Uleb , to i jeste poenta celog cirkusa. Ukoliko klubovi pod okriljem Kss budu igrali Uleb takmicenja,Fiba ce izbaciti reprezentacije iz njihovih takmicenja

Olovna vremena

pre 8 godina

Da li iko od ovih malih pantergana zna kakva je situacija u Turskoj? Pa Turska je na spisku jedanaest zemalja za koje se ne preporučuje putovanje, turizam im je pred raspadom. Da li znaju kakvo je ekonomsko stanje u Srbiji? Hoće li biti Uleba i Vartolomeja za godinu-dve?

Sacha

pre 8 godina

Potpuna glupost... A jedva cekam da vise ukinete ABA ligu i da svi lepo vidite na sta ce tek onda kvalitet kosarke da nam lici... Ljudi pricaju sve i svasta kako je ABA liga upropastila Hemofarm, Radnicki i ostale, a to veze s vezom nema. Uostalom, jako brzo cemo videti kada krene samo KLS da se igra po skolskim dovranama, sa trecerazrednim igracima... Da ne pricam o pravom uzitku kada Zvezda i Partizan budu dobijali u proseku 50+ sa pola gasa.

mitar

pre 8 godina

Kada bi mogli da se usklade termini tako da se igraju prvo domace lige, na osnovu plasmana u njima da se ide u Fiba takmicenja, i onda po vec poznatom rezimu regionalna liga, takodje na osnovu rezultata u domacoj ligi (prva 3 iz srbije, 3 hrvatske, 2 cg, 2 bih...itd). A onda pobednik Aba lige u EL, a finalista u Evrokup. Ali to svakako nije moguce, tako da...bice potezanja, Zvezda se iskreno istripovala na osnovu dve sezone da je elita, a realno jednom da budemo slozni pa da se drzimo malo zajedno (partizan i zvezda), zarad srpske kosarke i bolje buducnosti oba kluba, ali ne samo nase, mnogo bi smo bolje prosli, ovako dzaba!
Svi smo svesni da je Evroliga kvalitetnije takmicenje, ali mislim da nece dugo potrajati u ovom sistemu, jer su je napravili vestacki, nekako u prvom planu su pare i sponzori, a kosarka u pozadini.
Kao sto sam komentarisao u nekom od ranijih vesti danas, ja bih birao FIBA ali ne kao trajno resenje, vec na par godina, onda ABA ostaje kvalitetna, a u EL ce za tih par godina mnogo stvari da se promene.

ja

pre 8 godina

@Zvezda u evroligu, Partizan u evrokup, Mega u Fiba Ligu sampiona! Svi srecni i zadovoljni.
(realno, 18. mart 2016 16:04)

partizan sa ovogodisnjim plasmanom ne moze ni u Cipiripi kup
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (napredna partizanska skola ljubavi, 18. mart 2016 16:37)
A to što su panteri iz Železnika prve dve godine igrali EL uprkos tome što plasmanom nisu zalsužili si zaboravio? Prvi put tako što su Igokei oteli mesto drugi put Ciboni. Toliko o tome koliko je bitan plasman, a i samo potpisivanje višegodišnjih ugovora potvrđuje koliko je plasman bitan.

takonekako

pre 8 godina

Zvezda sledece godine igra evroligu i paralelno Nba ligu(nisam siguran u kojoj konferenciji),odricemo se Aba i domace lige jer smo tako u mogucnosti

pixi10

pre 8 godina

@cinik Obradovic uradi na terenu sto je do njega, tj PUSTI VAS kad treba. Za lobiranje nema vremena, gleda svoju g....u i kako ce turcima da uzme pare... a ti nemoj da se nerviras skodi lepoti!!!

Silja

pre 8 godina

@
Partizan podrzava FIBA, KSS podrzava FIBA
Partizan podrzava EL, KSS podrzava EL

Posle oni kazu svi su protiv njih, a uvek se KKP gura na razne nelegalne nacine...

KKP sramota kosarke, katanac na kvaziklub...!!!
(#Antiradonja#AntiBatko, 18. mart 2016 16:07)

Kako si ti batko gloop. Pa ovo je dokaz da je KKP mozak svega. KSS je cekao da KPP donese odluku pa da je oni proslede kao zvanican stav.

saeKn

pre 8 godina

Domaca liga nema kvalitet kao i Fiba liga sampiona postoji samo jedan pravi izbor.Buducnost ce sledece godine igrati ABA ligu jer sama aba liga bez evrope(igraju EK) je bolje nego ove dve opcije.

akajea

pre 8 godina

Napraviti ULEB ligu, po uzoru na NBA, 4 divizije (po geografskom položaju), ukupno 30 timova u 2 konferencie, istok i zapad. Srbija neka da jednog predstavnika, ne nora ni jednog i ćao.

Jum

pre 8 godina

a vala i posteno. Svi kosarkaski savezi trebaju da podrze reprezentaciju pre svega, a neka klubovi sami izaberu po sopstvenom nahodjenju, ionako su vecina klubova privatno svojine sem ovih vecitih... I sto bi Djilas recimo naredio Misku u koju ligu ide posle. Ides gde hoces. KSS predatavlja Srbiju, a u klubovima igraju i stranci...

ironMile

pre 8 godina

Traba izmoliti FIBU da se odrzi ABA liga ali uz pomoc FIBE. Da ima manje klubova u ABA ligi. I da mogu timovi da se posvete i domacem prvenstvu. Partizan 1998. je igrao F4 iako je igrao nasu ligu. Ne treba odustati od ABA lige samo treba malo promeniti sistem takmicenja. A uleb ako hoce svoj NBA neka ga napravi. Ionako ce da prsnu vremenom jer su mnogo poleteli..

barbarez

pre 8 godina

odavno ne pratim evroligu, najbolja košarka se igrala i igraće se na Balkanu može Bartomeu da izmišlja šta hoće šta je sledeće da Spanija može registrovati još 5 stranaca u reprezentaciji,zabrinuli se ljudi vidjeli da omladinske salekcije Srbije BiH i Hrvatske odskaču od svih pa sad gledaju kako to da zeznu da budu konkurentni pogotovo Španci i Turci rade sve da ovi prvi ostanu u vrhu a ovi da se nekako popnu na vrh.

sta fali plavim lopaticama

pre 8 godina

Kako sad ovo, KSS podrzava FIBA a klubovi kako hoce?! Jesmo li mi sareni cirkus, sve vise licimo da su nam koze pojele kupus. Cuj, klubovi kako hoce.
U svakom slucaju, guraju se sve drzave osim nase, imamo pravo glasa samo kad nam se piski

nn

pre 8 godina

Ljudi A licenca je san, B licenca je realnost i njenim istekom nova B licenca je puna kapa pa makar bili na 3 f4, nemamo mi te pare... naravno ako ih covke izmisli i donira za preporod uleba onda mozemo da se nadamo...

Zeljko

pre 8 godina

Mi imamo 3-4 ,kluba ,o kakvoj domaćoj ligi govoriti,čak bi bilo dobro da se igra i druga Aba liga da se klubovi razvijaju.Takođe treba da igramo isključivo Fiba takmičenja,tu smo bar ravnopravni, a ne Evro ligu koja će se raspasti jer u Evropi ne može uspeti takmičenje koje nije zasnovano na sportskim kriterijumima.

Navijac

pre 8 godina

Sta donosi nasa liga??NISTA. U Srbiji tri tima ostalo krs.Ko ima lovu? NIKO osim Zvezde i Mege.kakav namkvalitet sledi?Nece nasi igraci statasti bez stranaca koji donose kvalitet.Sta se moze ocekivati od Vrsca,Konstantina, Crnokose, Borca, Vojvodine,i ostalih.Da imaju kvalitet kao nekada timovi u ligi SFRJ???.da li je ovo dobro za reprezentaciju? Ko ce od kavlitetnih stranaca da dodje da igra FIBA ligu sampiona? Da li FIBA ima toliko novca da podeli timovima koji igraju LS.Parker je svoje rekao. Ko je iz FIBA takmicenja otisao u NBA ili neki veliki evropski klub?

niko neće prevrtljivce

pre 8 godina

Po našem starom običaju nejasna i nemušta odluka KSS bez ikakve težine i značaja. Opet smo raspolućeni i neopredeljeni bez ikakvog plana i stava. Istok na zapadu zapad na istoku u stvari ni na nebu ni na zemlji.

Kosta

pre 8 godina

Cinik@....dečak,ajd na umivanje,jesi li se probudio.Ovoliko bljuvotina nisam pročitao odavno.Zatrovani ste dete,shvatas li.Tek cete kukati i plakati...i iskreno,radujem se tome...

stevan

pre 8 godina

Nisam siguran da će FIBA podržati da jedni klubovi igraju takmičenje pod Ulebom, a drugi FIBA ligu šampiona. Moje mišljenje da naši trebaju podržati Uleb jer će praktički svi velikani igrati to takmičenje, ta FIBA liga šampiona će biti smešno takmičenje za klubove koji ne mogu igrati evroligu.

Forza Roma

pre 8 godina

Zvezda će dobiti kratkoročni ugovor na kraju sa EL,ali sve ovo je jedna velika farsa,nema tu od kojekakvih materijalnih interesa ni E od košarke više !

Samo to

pre 8 godina

ULEB je krs organizacija, ali je neverovatno koliko je veci krs FIBA. Seca li se neko onog prvog sramnog predloga LS od strane FIBA ili ste to vec zaboravili? FIBA funkcioniše po prevazidjenom modelu i daleko je od organizacije koja je u stanju da organizuje bilo sta. Pogledajte samo organizaciju EP i SP gde je bio blam za blamom. Moraju oni da se uozbilje ako misle bilo sta da urade, a nisu se pomerili ni milimetar u poslednjih 15 godina sada cak i brljaju vise nego pre.

dok

pre 8 godina

"Klubovi, članovi Košarkaške lige Srbije, takođe su uz FIBA, a KSS će se potruditi da snosi troškove putovanja za klub koji bude odlučio da igra takmičenje FIBA. "

Ovo je cist amaterizam, gore od ABA lige. Zbog " potrudicu se" su i pobegli u ULEB.

Komša

pre 8 godina

Ništa čudno.Svi savezi će uz FIBU a klubovi uz ULEB.
FIBA nema ni snage da kaznjava klubove koji će u ULEB takmičenja ,ni novca da organizuje neko takmičenje kpje bi bilo atraktivnije od EL.

coa

pre 8 godina

Suština je da će se svi okrenuti svojim nacionalnim šampionatima i kroz njih tražiti prohodnost ka Fibinoj Ligi Šampiona.Medjutim, problem je sto nacionalni šampionati nemaju kvalitet, vremenom će biti sve gore i gore tako da ce šampioni tih država služiti za potkusurivanje trećerazrednim evropskim timovima, jer ne može da se napreduje ako u okviru nacionalnog šampionata odigraš jednu ili nijednu ozbilju utakmicu u toku godine. Pogledajte samo koliko je igraca u poslednjih par godina otišlo direktno iz ABA u NBA, a sve zahvaljujući sve jačoj ligi u kojoj je mogao da se razvije talenat tih klinaca i da se pretoči u kvalitet koji je neophodan za NBA.

RuNnGun

pre 8 godina

Pa svi kosarkaski savezi u Evropi su uz FIBA, al' to s klubovima nema gotovo nikakve veze, oni sami biraju u kom takmicenju ce da igraju. Ovaj predlog koja liga (kls ili aba) ce se igrati prvo isto tako nema veze sa KSS i Djilasom, rukovodstvo ABA, tj. klubovi ce se medjsobno dogovoriti.

BgHQ

pre 8 godina

Domaca liga nije ni medijski ni sportski zanimljiva.Finansijski je utopija i ovi sto zagovaraju domacu ligu prvi nece ici na utakmice.Pa pogledajte samo u poslednjih par godina koliko je malo publike bilo na utakmicama domace lige.Jedini je izuzetak finale izmedju Zvezde i Partizana a na ostalim tekmama na tribinama samo bliza familija.Bilo bi lepo imati jaku domacu ligu ali je to u ovo vreme nemoguca misija.Klubovi zive od novaca a novac i kvalitet su u ABA Ligi i naravno Evro Ligi.Napredujes samo ako se takmicis sa najboljima a ako se ucaurimo i okrenemo samo svojoj prciji sledi nam totalni kosarkaski krah.