Petak, 18.03.2016.

00:40

CG i Makedonci odabrali FIBA: Kraj ABA lige?

Samo tri dana ostalo je do Skupštine ABA lige u Zagrebu kada bi definitivno trebalo da bude poznato da li će regionalno takmičenje uz Evroligu ili FIBA.

Izvor: B92

CG i Makedonci odabrali FIBA: Kraj ABA lige? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 8 godina

Meni je iskreno zao tebe, jel mlad , toliko iskompleksiran...sta ocekivati kad jos porastes ?!
(Batko, 18. mart 2016 12:33)

Pa postaće novi Batko.

Uliks

pre 8 godina

(Sale, 18. mart 2016 11:04)

Zato sto je Mega privatni klub M. R. i sluzi kako bi se razigravali mladi igraci za prodaju. To je fabrika igraca a ne kosarkaski klub. Vodi ga jedan menadzer de jure i to Bartomeu ne zeli u svom takmicenju. Mega nece dobiti dozvolu da igra ni EL ni EK. Za Megu ostaje samo FIBA takmicenje jer kod njih nema nikakvog proncipa selekcije vec daj sta das pa da se igramo kao pre 50 godina.

Batko

pre 8 godina

hahah zvezda je inače jak faktor baš toliko koliko je i osvajala...podsetite me da li je to onaj klub što je prodao grb?
(do sledećih izbora, 18. mart 2016 11:09)

"hahaha" bez toga bi ti komnetar bio manje glup, ali i ovako je sasvim korektno stupidan

Nego, jel bio penal ?!

mitar

pre 8 godina

Realno je to da CG savez i Makedonski jednostavno ne vide priliku da njihovi timovi uskoro zaigraju u EL. Buducnost je ove godine belezila dobre partije, pa se nada nekom dobrom ugovoru sa FIBA, sto za njih i nije tako lose, jer im je domaca liga svakako losa.
S'druge strane kad gledamo iz naseg ugla, to nije dobro, jer sa gasenjem ABA lige, automatski slabe i Partizan i Zvezda koji imaju veliki potencijal, da nasi klubovi imaju priblizno novca i sponzora kao ostali evropski timovi, svi znaju da bi ta dva kluba bili konstantno sam vrh Evrolige, a za sada moramo da se zadovoljimo ovim povremenim izletima i uspesima (Partizanov final four i sada Zvezda sasvim izvesno top 8).
Iskreno, nova Evroliga je daleko od dobrog, sta vise uzas je, jer toliko tima koji imaju zagarantovano mesto je u najmanju ruku kontraproduktivno.
Da budemo realni, ako hocemo da nam ABA opstane, onda treba da napravimo kompromis i da potpisemo ugovor na 2-3 godine sa FIBA, to je dovoljan period da vidimo da li smo napravili dobar potez, a za to vreme ce doci i do promena u EL jer ovakav koncept ce brzo zasititi publiku i timove...e sad jedino ce biti tesko ubediti Zvezdu da pristane, jer ipak su dobro igrali ove sezone, ali ako su realni i razmisle dugorocno mislim da bi podrzavanjem Fiba, Aba nekako pokazala jacinu i ozbiljnost, jer ovi iz EL nas stvarno ne postuju mnogo.

Batko

pre 8 godina

Žao mi Čovića. Rent a navijači će već naći opet nešto da mu se iznajme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vepar, 18. mart 2016 10:44)

Meni je iskreno zao tebe, jel mlad , toliko iskompleksiran...sta ocekivati kad jos porastes ?!

Mrle

pre 8 godina

Ili s'Miliom ili silom bice kako Milo kaze. Salu na stranu da bi opstala kosarka na ovim prostorima FIBA je jedino resenje. Sta mislite koliko dugo ce Zvezda ili bilo ko drugi nastupati u Ulebu te tri sezone i cao. Onda ima mesta za neki Asvel,Armani,Bamberg ili bilo koj tim iz vece zemlje. Gde je tu sport i takmicenje. Jos ako FIBA zabrani igracima i trenerima iz EL nastup na olimijadi,SP,EP a imaju pravo na to, u roku od 10god ULEB propada.

igor

pre 8 godina

Ako je sta Juga imala imala je basket ,treba napraviti JKL da svi finansiramo iz budzeta bolje sport nego ratove.Da probamo da vratimo kosarku na mesto br 1 u evropi.

дејан

pre 8 godina

и аба лига треба да буде по принципу улеба:а лиценца,зна се који клубови,нема испадања,па нема више југославије,чисто само интерес.коме се свиђа,свиђа,остали нек размишљају,па то су и хтели 1991.године:свако нек тражи своју срећу.

do sledećih izbora

pre 8 godina

hahah zvezda je inače jak faktor baš toliko koliko je i osvajala...podsetite me da li je to onaj klub što je prodao grb?

petarczv

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?
(Veerghoen, 18. mart 2016 02:23)

Predsednik Crne Gore je Filip Vujanovic...

Sale

pre 8 godina

(car, 18. mart 2016 03:35)
Zasto Mega ne ispunjava uslov EL,nisu hala Pionir i Arena Zvezdini ili Partizanovi vec gradjana Srbije.Niti su to privatni klubovi vec se finansiraju iz javnih preduzeca takodje u vlasnistvu drzave Srbije.Zasto Mega ako na sportskom terenu izbori pravo da igra EL ne bi bila podrzana od tih istih javnih preduzeca.Gluposti,nisu Partizan i Zvezda jedino sto postoji u zemlji.

nikolacz

pre 8 godina

zvezda i partizan moraju biti uz uleb,jednostavno tamo su najbolji klubovi i najveca lova,druge opcije ne bi trebalo da postoje,sve ostalo je veeliki korak u nazad

Don Quijote

pre 8 godina

ABA ligu treba sacuvati i najvaznije je da igraju Srbi i Hrvati, a tu su i Bosanci i Slovenci.
Ova liga je polozila sve ispite i treba da postoji.

dragan

pre 8 godina

A naravno. Da sam iz CG ili Slo, MK ili Bih, i nemam sansu da igram ovu Euroligu, iso bi i ja ka Fibinom takmicenju. To je logicno. A Aba je mrtva.

Ajmo Zvezdo

pre 8 godina

Jedini veliki klub Zvezda da dobije ugovor na 3 godine, Mega u Evrokup i pravda zadovoljena. A oni koji su jedva postojali do ulaska politike u sport devedesetih i posle 2000. neka igraju sa Crnokosom i Riđobradim jer to je njihov nivo. Svi srećni, pravda zadovoljena.

Toto

pre 8 godina

FIBA "Liga sampiona" ce otprilike zahvaljujuci toj CG i Makedoniji i imati prvaka neke zemlje pod svojim okriljem, posto su svi ostali nacionalni prvaci u ULEB EL. Taman jos Slovenija i BiH da se prikljuce i eto legitimiteta. Kakav ce to spektakl od kosarke da bude.

Delija von Brdo

pre 8 godina

Naravno da je sirotinja protiv ULEB lige. Pitam se samo ako se ABA liga raspadne kako ce da izgleda nasa liga? Gotovo svi klubovi kubure sa finansijama. Kakva ce borba da bude za izlazaku na evropsku scenu.Ko ce od stranih igraca da dodje da igra nasu ligu.Doci ce neki anonimusi i igraci sumnjivog kvaliteta iz Amerike koji su do sada igrali u Luxemburgu, Estoniji,, Rumuniji....Koliko je igraca iz takmicenja koje organizuje FIBA otislo u najjace evropske timove i NBA. NI JEDAN.. da l,i Srbija moze da proizvede toliko igraca koji bi igrali u srpskim timovima da bi ta liga bila na nivou.Koliko ce interesovanje u Beogradu biti?. Da li ce ulaznice pokriti deo troskova? Ko ce od sponzora da ulozi novac?

Lozac

pre 8 godina

Ne valja nam ABA liga...hocemo domacu pa da gledamo utakmice u fiskulturnim salama i na 50 poena razlike. Ajde realno, pogledajte samo ova 2 polufinala i iskreno recite da li bi tako nesto bilo u domacoj ligi. Da je pameti da se napravi i druga ABA liga koja bi se popunjavala iz domacih liga, a prva da ima 16 klubova i da se play-off igra sa prvih 8. Pa zamislite da je pored ova 4 tima jos tu recimo i Partizan koji se prilicno digao od pocetka sezone, kakva bi to bila ludnica. Navijam za Zvezdu, ali zelim sto vise ovakvih utakmica kao sa Cedevitom, pa neka se nekad i izgubi, to je draz sporta. Ali naravno kao sto nismo uspeli da sacuvamo veliku drzavu, a sada kukamo da smo svi banana drzave, tako necemo ni ovu ligu, a posle cemo opet po starom dobrom obicaju da kukamo. Nekada zaista mislim da su narodi na ovim prostorima strasni mazohisti.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Sta rade sa ove kosarke to je nevjerovatno.
Nikad se ne zna sta ce sutra biti.
Klubovi nicu kao pecurke,dovoljno je uloziti par milioncica eura i eto ga,boris se za neke titule.
Kod nas su KK Bosna doveli u rang opstinske lige,a sjecate se orije 6-7 godina u regionalnoj ligi i final 8 u Sarajevu.
Sad Zvezda,Partizan,Cibona raspala gostuju nekoj Sutjesci,Sentjuru a neka tamo Cedevita je za nas Golden State.
Realno ne treba gasiti regionalnu ali ce je Janezi svakako unistiti.

Stefan

pre 8 godina

Samo jedna opaska... Ne znam zašto se čudite tome sto je Milo predsednik KSCG? Prvo, očigledno ne pratite košarku - on je to već duže vreme, a na tom mesto je nasledio Igora Lukšića - takođe političara... Na stranu to šta mislim o njemu kao političaru - sve najgore, on je veliki ljubitelj košarke, i nećete možda verovati - košarka je od njega uvek imala korisiti. Evo... Setite se ko je bio predsednik KSJ 1995? Nađite poster, fotografiju na net-u reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila evropsko prvenstvo u Atini 1995 - na fot. će te videti nikoga drugog do Veselina Veska Barovića Milovog prijatelja, i Mila lično... Oni su upravo bili visoki funkcioneri KSJ još tada sve do 1998... A tada smo bili gosinu za godinu prvaci Evrope, pa prvaci sveta. A između toga olimpiski vicešampioni ( jer Ameriku ipak niko nije mogao dobiti ). I danas te ljude možete videti često u dvorani na velikim utakmicama. Opet vam kažem, o njihovom političkom bivstvovanju mislim kao i većina - ništa dobro.

Zvele

pre 8 godina

Ako ako.. mi da smo pametni pa vec da pocnemo smisljati format nove lige: zvezda mega partizan metalac, ukljucimo i igokeu, i jos 3 kluba iz srb, sasvim dovoljno za prvu sezonu da se ne rasipa kvalitet

sslobodan petrovic

pre 8 godina

Dosta je srpskog maltretiranja. Oni sve moraju da kontrolišu. Srbi sve upropaste. Nikad više sa njima. Takvi su bili u Jugoslaviji.

Danilo

pre 8 godina

Dajem svoj zivot da partizan nikako ne moze da prodje Steauu, ovi sto ce da mi nalupaju minuse neka se jave za 2 nedelje . Pozdrav ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 22. jul 2015 22:53)

Kad si vaskrsao?

Banananjeros

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?
(Veerghoen, 18. mart 2016 02:23)

Nestašica ljudi i kadrova… mora se po više funkcija. A što se tiče lige mogu i da gase i da pale...

bpcg

pre 8 godina

Interes svih je ABA liga,ali ono sto joj nudi EL je malo, premalo. Realno, Fiba bi sa cedevitom, buducnosti i partizanom puno vise dobila nego El sa zvezdom. Da ne pricamo o evrokupu, smesno. Sta ce biti, ce vidimo!

B&W

pre 8 godina

U prevodu ako Zvezda osvoji Aba prsten liga se raspada . Napred Zvezdo, ugasi Aba ligu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2016 01:19)
Mislim da je ABA prvo ugasila Zvezdu. Zar ne Nolane vragolančiću maleni?

mich

pre 8 godina

Pa normalno da hoce u FIBU, kad ULEB nije zainetesovan za trziste od 500 000 stanovnika, KOJI BRE makedonci i crnogorci? koga oni interesuju? i njihova dva kluba...

sasa

pre 8 godina

Milo je predsednik svega, svih udruzenja i svih zadruga, ...
Kad Milo kaze FIBA; ima da bude FIBA!
To ti je demokratija, i ima da slusas MILU...

hm

pre 8 godina

Pa hvala bogu da ce "mali" savezi izabrati FIBU, kada za njih nema mesta u ULEB-u. Unapred se zna da oni jedino preko FIBE mogu da igraju velika klubska takmicenja. Sada mi smo u nekom medju prostoru, ukoliko svi napuste uleb da li to znaci da ce to mesto ABA lige u evroligi pripasti Srbiji? Mislim da nasi dobro rade, sve treba 3 puta izvagati i na kraju izabrati.

Nole

pre 8 godina

Niti jedan klub iz ovih banana drzavica ne ispunjava kriterije ni evrokupa a kamoli evrolige.A, ta Fiba liga sampiona je neprofitabilna i neinteresantna liga drugorazrednih klubova !

car

pre 8 godina

Pa Buducnost i da osvoji ABA ligu nece igrati EL. Ne ispunjavaju sve uslove, jedini klubovi koji ispunjavaju su CZ i Partizan i iz Hrvatske to je Cibona. Ovo sve ostalo je sprdnja. Ko ce da gleda FIBA takmicenje tu nesrecu, treba se izboriti da CZ i Partizan ucestvuju u EL i Evrokupu, ostali koji kukaju za nekom krs ligom domacom neka gledaju te krs timove, nagledace se bas kvalitetne lige, ko u fudbalu sve prsti od kvaliteta. pozdrav.

Veerghoen

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?

NI

pre 8 godina

Makedonci i Crnogorci kosarkaskaske velesile... Nemojte da se vredjate, volim vas ja, ali lako ce da se vasi klubovi zamene sa klubovima iz Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije.
P. S. Imam jedno pitanje, da li je moguce da je Milo i predsednik Kosarkaskog saveza Crne Gore? Ovaj se, ocigledno, u sve mesa, k'o Dijamant margarin...

joooj

pre 8 godina

Budućnost hoće u FIBA ligu zato što i da osvoje ABA ligu ne bi mogli da igraju, nemaju halu veću od 10000 mesta. Verovatno im je Bartolomeo već saopštio to.

Monroe

pre 8 godina

Milo preCednik košarkaškog saveza??? Ajaooo... Zguglah sad na brzinu, onako u neverici, kad ono stvarno. Još je bio jedini kandidat na izborima, nema šta, pošteno mu prepustili fotelju, sve za uspeh košarke ?

Vz

pre 8 godina

U prevodu ako Zvezda osvoji Aba prsten liga se raspada . Napred Zvezdo, ugasi Aba ligu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2016 01:19)
IQ = 0

beograd_moskva

pre 8 godina

Zasto zelite da srusite nesto sto je KONACNO stalo na svoje noge?! Umesto da se dogovorite, da vam je drago sto smo svi zajedno uspeli u projektu zvanom ABA liga, vi tako... Neshvatljivo...

Novosadjanin.

pre 8 godina

Odavno se zna da naredne tri godine Evroligu igra Crvena Zvezda. Posle toga ce 99% dobiti A licencu. Bas je slucajno prvi covek Evrolige dolazio u posetu CZ. Bas slucajno organije CZ juniorske Evroliga kvalifikacije. Bas slucajno Bartomeu jedino za CZ izgovara hvalospeve od timova iz ABA lige.
Hrvati su cekali ishod meca CZ-Cedevita i to je to. Da su pobedili u BG, sacekali bi jos 7 dana i duel u ZG. Razmisljali su, ako eventualno izbace CZ, da se priklone EVroligi.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Samo Fiba! Stop korporativizaciji u sportu! Uleb pravi zatvoreno takmicenje za bogate klubove. A mi volimo kosarku i zelimo da svima bude dostupna. Sacuvajmo nas nacionalni sport!

Moo

pre 8 godina

Sve banana lige idu u FIBA jer nemaju drugu opciju. Ovako bi sta, igrali basket kako bi srpski klubovi i eventualno neki hrvatski uspeli da stignu do Eurolige. A i treba da se raspadne to. Da gradimo svoju ligu koju smo unistili. Basket se vise ne igra ni u Vrscu ni u Novom Sadu ni u Nisu ni u Kragujevcu. Kosarku igra samo Beograd. To nije lepo.

Lynx

pre 8 godina

Ma idi begaj, da se raspadne liga bez MZT-a i Sutjeske. Ne budite smesni. Makedonci do skoro nisu ni imali predstavnika, ako ste zaboravili. Za Buducnost bi bila steta jer su jak tim, ali imaju dvoranu u rangu skolske sale. Nece uopste biti tesko popuniti ta 3 mesta sa srpskim, hrvatskim i slovenackim timovima. Ionako je liga od sledece godine manja za 2 kluba, tako da sustinski samo jedan klub treba da se zameni nekim drugim klubom (ako je po zasluzi, onda bi bilo okej da Srbija ponovo ima 4 predstavnika jer smo na tabeli koeficijenata bili drugi iza Crne Gore).

Grobar Podgorica

pre 8 godina

pa realno zasta su se oni trudili pa da zvezda dobije pozivnicu a oni ako osvoje da ne idu u evroligu da idu i buducnost (ako osvoji) i zvezda (ako ne osvoji) pa ajde

Nema veze sa sportom

pre 8 godina

Budimo realni, Evroliga je postala privatna liga najbogatijih klubova. Evrokup je takmicenje koje se ne isplati igrati i vecina klubova ce pre odabrati Fiba ligu sampiona, nego Evrokup. Pogotovo sto 11 od 16 klubova ima visegodisnje licence. Ostalima ostaje da se kolju za po 1 mesto u jakim ligama (Aba, Vtb).

nemanja_drach

pre 8 godina

Takodje i Hrvatska i Bosna .... nego neka lijepo Zvezda dobije licencu za Evroligu pa vi keako god ocete sa ABA ligom, cipiripi kupovima i ligama sampiona ...

Nixonnnnn

pre 8 godina

Mišljenja sam da i KSS treba doneti istu odluku... Bertomeu hoće da bude Dejvid Štern, to u Evropi ne ide... Da ograniči najplodonosnije (makar što se košarke tiče) područje na samo jedan klub, a Turska koja da im nije para nema veze sa košarkom niti ima neku trediciju košarkašku 3-4 kluba... Fiba!

NI

pre 8 godina

Makedonci i Crnogorci kosarkaskaske velesile... Nemojte da se vredjate, volim vas ja, ali lako ce da se vasi klubovi zamene sa klubovima iz Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije.
P. S. Imam jedno pitanje, da li je moguce da je Milo i predsednik Kosarkaskog saveza Crne Gore? Ovaj se, ocigledno, u sve mesa, k'o Dijamant margarin...

Lynx

pre 8 godina

Ma idi begaj, da se raspadne liga bez MZT-a i Sutjeske. Ne budite smesni. Makedonci do skoro nisu ni imali predstavnika, ako ste zaboravili. Za Buducnost bi bila steta jer su jak tim, ali imaju dvoranu u rangu skolske sale. Nece uopste biti tesko popuniti ta 3 mesta sa srpskim, hrvatskim i slovenackim timovima. Ionako je liga od sledece godine manja za 2 kluba, tako da sustinski samo jedan klub treba da se zameni nekim drugim klubom (ako je po zasluzi, onda bi bilo okej da Srbija ponovo ima 4 predstavnika jer smo na tabeli koeficijenata bili drugi iza Crne Gore).

Moo

pre 8 godina

Sve banana lige idu u FIBA jer nemaju drugu opciju. Ovako bi sta, igrali basket kako bi srpski klubovi i eventualno neki hrvatski uspeli da stignu do Eurolige. A i treba da se raspadne to. Da gradimo svoju ligu koju smo unistili. Basket se vise ne igra ni u Vrscu ni u Novom Sadu ni u Nisu ni u Kragujevcu. Kosarku igra samo Beograd. To nije lepo.

Veerghoen

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?

Monroe

pre 8 godina

Milo preCednik košarkaškog saveza??? Ajaooo... Zguglah sad na brzinu, onako u neverici, kad ono stvarno. Još je bio jedini kandidat na izborima, nema šta, pošteno mu prepustili fotelju, sve za uspeh košarke ?

car

pre 8 godina

Pa Buducnost i da osvoji ABA ligu nece igrati EL. Ne ispunjavaju sve uslove, jedini klubovi koji ispunjavaju su CZ i Partizan i iz Hrvatske to je Cibona. Ovo sve ostalo je sprdnja. Ko ce da gleda FIBA takmicenje tu nesrecu, treba se izboriti da CZ i Partizan ucestvuju u EL i Evrokupu, ostali koji kukaju za nekom krs ligom domacom neka gledaju te krs timove, nagledace se bas kvalitetne lige, ko u fudbalu sve prsti od kvaliteta. pozdrav.

Vz

pre 8 godina

U prevodu ako Zvezda osvoji Aba prsten liga se raspada . Napred Zvezdo, ugasi Aba ligu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2016 01:19)
IQ = 0

beograd_moskva

pre 8 godina

Zasto zelite da srusite nesto sto je KONACNO stalo na svoje noge?! Umesto da se dogovorite, da vam je drago sto smo svi zajedno uspeli u projektu zvanom ABA liga, vi tako... Neshvatljivo...

Novosadjanin.

pre 8 godina

Odavno se zna da naredne tri godine Evroligu igra Crvena Zvezda. Posle toga ce 99% dobiti A licencu. Bas je slucajno prvi covek Evrolige dolazio u posetu CZ. Bas slucajno organije CZ juniorske Evroliga kvalifikacije. Bas slucajno Bartomeu jedino za CZ izgovara hvalospeve od timova iz ABA lige.
Hrvati su cekali ishod meca CZ-Cedevita i to je to. Da su pobedili u BG, sacekali bi jos 7 dana i duel u ZG. Razmisljali su, ako eventualno izbace CZ, da se priklone EVroligi.

joooj

pre 8 godina

Budućnost hoće u FIBA ligu zato što i da osvoje ABA ligu ne bi mogli da igraju, nemaju halu veću od 10000 mesta. Verovatno im je Bartolomeo već saopštio to.

nemanja_drach

pre 8 godina

Takodje i Hrvatska i Bosna .... nego neka lijepo Zvezda dobije licencu za Evroligu pa vi keako god ocete sa ABA ligom, cipiripi kupovima i ligama sampiona ...

Nixonnnnn

pre 8 godina

Mišljenja sam da i KSS treba doneti istu odluku... Bertomeu hoće da bude Dejvid Štern, to u Evropi ne ide... Da ograniči najplodonosnije (makar što se košarke tiče) područje na samo jedan klub, a Turska koja da im nije para nema veze sa košarkom niti ima neku trediciju košarkašku 3-4 kluba... Fiba!

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Samo Fiba! Stop korporativizaciji u sportu! Uleb pravi zatvoreno takmicenje za bogate klubove. A mi volimo kosarku i zelimo da svima bude dostupna. Sacuvajmo nas nacionalni sport!

Nema veze sa sportom

pre 8 godina

Budimo realni, Evroliga je postala privatna liga najbogatijih klubova. Evrokup je takmicenje koje se ne isplati igrati i vecina klubova ce pre odabrati Fiba ligu sampiona, nego Evrokup. Pogotovo sto 11 od 16 klubova ima visegodisnje licence. Ostalima ostaje da se kolju za po 1 mesto u jakim ligama (Aba, Vtb).

Sale

pre 8 godina

(car, 18. mart 2016 03:35)
Zasto Mega ne ispunjava uslov EL,nisu hala Pionir i Arena Zvezdini ili Partizanovi vec gradjana Srbije.Niti su to privatni klubovi vec se finansiraju iz javnih preduzeca takodje u vlasnistvu drzave Srbije.Zasto Mega ako na sportskom terenu izbori pravo da igra EL ne bi bila podrzana od tih istih javnih preduzeca.Gluposti,nisu Partizan i Zvezda jedino sto postoji u zemlji.

Lozac

pre 8 godina

Ne valja nam ABA liga...hocemo domacu pa da gledamo utakmice u fiskulturnim salama i na 50 poena razlike. Ajde realno, pogledajte samo ova 2 polufinala i iskreno recite da li bi tako nesto bilo u domacoj ligi. Da je pameti da se napravi i druga ABA liga koja bi se popunjavala iz domacih liga, a prva da ima 16 klubova i da se play-off igra sa prvih 8. Pa zamislite da je pored ova 4 tima jos tu recimo i Partizan koji se prilicno digao od pocetka sezone, kakva bi to bila ludnica. Navijam za Zvezdu, ali zelim sto vise ovakvih utakmica kao sa Cedevitom, pa neka se nekad i izgubi, to je draz sporta. Ali naravno kao sto nismo uspeli da sacuvamo veliku drzavu, a sada kukamo da smo svi banana drzave, tako necemo ni ovu ligu, a posle cemo opet po starom dobrom obicaju da kukamo. Nekada zaista mislim da su narodi na ovim prostorima strasni mazohisti.

nikolacz

pre 8 godina

zvezda i partizan moraju biti uz uleb,jednostavno tamo su najbolji klubovi i najveca lova,druge opcije ne bi trebalo da postoje,sve ostalo je veeliki korak u nazad

Don Quijote

pre 8 godina

ABA ligu treba sacuvati i najvaznije je da igraju Srbi i Hrvati, a tu su i Bosanci i Slovenci.
Ova liga je polozila sve ispite i treba da postoji.

petarczv

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?
(Veerghoen, 18. mart 2016 02:23)

Predsednik Crne Gore je Filip Vujanovic...

Grobar Podgorica

pre 8 godina

pa realno zasta su se oni trudili pa da zvezda dobije pozivnicu a oni ako osvoje da ne idu u evroligu da idu i buducnost (ako osvoji) i zvezda (ako ne osvoji) pa ajde

Stefan

pre 8 godina

Samo jedna opaska... Ne znam zašto se čudite tome sto je Milo predsednik KSCG? Prvo, očigledno ne pratite košarku - on je to već duže vreme, a na tom mesto je nasledio Igora Lukšića - takođe političara... Na stranu to šta mislim o njemu kao političaru - sve najgore, on je veliki ljubitelj košarke, i nećete možda verovati - košarka je od njega uvek imala korisiti. Evo... Setite se ko je bio predsednik KSJ 1995? Nađite poster, fotografiju na net-u reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila evropsko prvenstvo u Atini 1995 - na fot. će te videti nikoga drugog do Veselina Veska Barovića Milovog prijatelja, i Mila lično... Oni su upravo bili visoki funkcioneri KSJ još tada sve do 1998... A tada smo bili gosinu za godinu prvaci Evrope, pa prvaci sveta. A između toga olimpiski vicešampioni ( jer Ameriku ipak niko nije mogao dobiti ). I danas te ljude možete videti često u dvorani na velikim utakmicama. Opet vam kažem, o njihovom političkom bivstvovanju mislim kao i većina - ništa dobro.

Delija von Brdo

pre 8 godina

Naravno da je sirotinja protiv ULEB lige. Pitam se samo ako se ABA liga raspadne kako ce da izgleda nasa liga? Gotovo svi klubovi kubure sa finansijama. Kakva ce borba da bude za izlazaku na evropsku scenu.Ko ce od stranih igraca da dodje da igra nasu ligu.Doci ce neki anonimusi i igraci sumnjivog kvaliteta iz Amerike koji su do sada igrali u Luxemburgu, Estoniji,, Rumuniji....Koliko je igraca iz takmicenja koje organizuje FIBA otislo u najjace evropske timove i NBA. NI JEDAN.. da l,i Srbija moze da proizvede toliko igraca koji bi igrali u srpskim timovima da bi ta liga bila na nivou.Koliko ce interesovanje u Beogradu biti?. Da li ce ulaznice pokriti deo troskova? Ko ce od sponzora da ulozi novac?

Zvele

pre 8 godina

Ako ako.. mi da smo pametni pa vec da pocnemo smisljati format nove lige: zvezda mega partizan metalac, ukljucimo i igokeu, i jos 3 kluba iz srb, sasvim dovoljno za prvu sezonu da se ne rasipa kvalitet

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Sta rade sa ove kosarke to je nevjerovatno.
Nikad se ne zna sta ce sutra biti.
Klubovi nicu kao pecurke,dovoljno je uloziti par milioncica eura i eto ga,boris se za neke titule.
Kod nas su KK Bosna doveli u rang opstinske lige,a sjecate se orije 6-7 godina u regionalnoj ligi i final 8 u Sarajevu.
Sad Zvezda,Partizan,Cibona raspala gostuju nekoj Sutjesci,Sentjuru a neka tamo Cedevita je za nas Golden State.
Realno ne treba gasiti regionalnu ali ce je Janezi svakako unistiti.

B&W

pre 8 godina

U prevodu ako Zvezda osvoji Aba prsten liga se raspada . Napred Zvezdo, ugasi Aba ligu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2016 01:19)
Mislim da je ABA prvo ugasila Zvezdu. Zar ne Nolane vragolančiću maleni?

do sledećih izbora

pre 8 godina

hahah zvezda je inače jak faktor baš toliko koliko je i osvajala...podsetite me da li je to onaj klub što je prodao grb?

Batko

pre 8 godina

hahah zvezda je inače jak faktor baš toliko koliko je i osvajala...podsetite me da li je to onaj klub što je prodao grb?
(do sledećih izbora, 18. mart 2016 11:09)

"hahaha" bez toga bi ti komnetar bio manje glup, ali i ovako je sasvim korektno stupidan

Nego, jel bio penal ?!

dragan

pre 8 godina

A naravno. Da sam iz CG ili Slo, MK ili Bih, i nemam sansu da igram ovu Euroligu, iso bi i ja ka Fibinom takmicenju. To je logicno. A Aba je mrtva.

mich

pre 8 godina

Pa normalno da hoce u FIBU, kad ULEB nije zainetesovan za trziste od 500 000 stanovnika, KOJI BRE makedonci i crnogorci? koga oni interesuju? i njihova dva kluba...

Danilo

pre 8 godina

Dajem svoj zivot da partizan nikako ne moze da prodje Steauu, ovi sto ce da mi nalupaju minuse neka se jave za 2 nedelje . Pozdrav ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 22. jul 2015 22:53)

Kad si vaskrsao?

Ajmo Zvezdo

pre 8 godina

Jedini veliki klub Zvezda da dobije ugovor na 3 godine, Mega u Evrokup i pravda zadovoljena. A oni koji su jedva postojali do ulaska politike u sport devedesetih i posle 2000. neka igraju sa Crnokosom i Riđobradim jer to je njihov nivo. Svi srećni, pravda zadovoljena.

Toto

pre 8 godina

FIBA "Liga sampiona" ce otprilike zahvaljujuci toj CG i Makedoniji i imati prvaka neke zemlje pod svojim okriljem, posto su svi ostali nacionalni prvaci u ULEB EL. Taman jos Slovenija i BiH da se prikljuce i eto legitimiteta. Kakav ce to spektakl od kosarke da bude.

Batko

pre 8 godina

Žao mi Čovića. Rent a navijači će već naći opet nešto da mu se iznajme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vepar, 18. mart 2016 10:44)

Meni je iskreno zao tebe, jel mlad , toliko iskompleksiran...sta ocekivati kad jos porastes ?!

Banananjeros

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?
(Veerghoen, 18. mart 2016 02:23)

Nestašica ljudi i kadrova… mora se po više funkcija. A što se tiče lige mogu i da gase i da pale...

дејан

pre 8 godina

и аба лига треба да буде по принципу улеба:а лиценца,зна се који клубови,нема испадања,па нема више југославије,чисто само интерес.коме се свиђа,свиђа,остали нек размишљају,па то су и хтели 1991.године:свако нек тражи своју срећу.

Uliks

pre 8 godina

(Sale, 18. mart 2016 11:04)

Zato sto je Mega privatni klub M. R. i sluzi kako bi se razigravali mladi igraci za prodaju. To je fabrika igraca a ne kosarkaski klub. Vodi ga jedan menadzer de jure i to Bartomeu ne zeli u svom takmicenju. Mega nece dobiti dozvolu da igra ni EL ni EK. Za Megu ostaje samo FIBA takmicenje jer kod njih nema nikakvog proncipa selekcije vec daj sta das pa da se igramo kao pre 50 godina.

sasa

pre 8 godina

Milo je predsednik svega, svih udruzenja i svih zadruga, ...
Kad Milo kaze FIBA; ima da bude FIBA!
To ti je demokratija, i ima da slusas MILU...

Nole

pre 8 godina

Niti jedan klub iz ovih banana drzavica ne ispunjava kriterije ni evrokupa a kamoli evrolige.A, ta Fiba liga sampiona je neprofitabilna i neinteresantna liga drugorazrednih klubova !

bpcg

pre 8 godina

Interes svih je ABA liga,ali ono sto joj nudi EL je malo, premalo. Realno, Fiba bi sa cedevitom, buducnosti i partizanom puno vise dobila nego El sa zvezdom. Da ne pricamo o evrokupu, smesno. Sta ce biti, ce vidimo!

igor

pre 8 godina

Ako je sta Juga imala imala je basket ,treba napraviti JKL da svi finansiramo iz budzeta bolje sport nego ratove.Da probamo da vratimo kosarku na mesto br 1 u evropi.

mitar

pre 8 godina

Realno je to da CG savez i Makedonski jednostavno ne vide priliku da njihovi timovi uskoro zaigraju u EL. Buducnost je ove godine belezila dobre partije, pa se nada nekom dobrom ugovoru sa FIBA, sto za njih i nije tako lose, jer im je domaca liga svakako losa.
S'druge strane kad gledamo iz naseg ugla, to nije dobro, jer sa gasenjem ABA lige, automatski slabe i Partizan i Zvezda koji imaju veliki potencijal, da nasi klubovi imaju priblizno novca i sponzora kao ostali evropski timovi, svi znaju da bi ta dva kluba bili konstantno sam vrh Evrolige, a za sada moramo da se zadovoljimo ovim povremenim izletima i uspesima (Partizanov final four i sada Zvezda sasvim izvesno top 8).
Iskreno, nova Evroliga je daleko od dobrog, sta vise uzas je, jer toliko tima koji imaju zagarantovano mesto je u najmanju ruku kontraproduktivno.
Da budemo realni, ako hocemo da nam ABA opstane, onda treba da napravimo kompromis i da potpisemo ugovor na 2-3 godine sa FIBA, to je dovoljan period da vidimo da li smo napravili dobar potez, a za to vreme ce doci i do promena u EL jer ovakav koncept ce brzo zasititi publiku i timove...e sad jedino ce biti tesko ubediti Zvezdu da pristane, jer ipak su dobro igrali ove sezone, ali ako su realni i razmisle dugorocno mislim da bi podrzavanjem Fiba, Aba nekako pokazala jacinu i ozbiljnost, jer ovi iz EL nas stvarno ne postuju mnogo.

sslobodan petrovic

pre 8 godina

Dosta je srpskog maltretiranja. Oni sve moraju da kontrolišu. Srbi sve upropaste. Nikad više sa njima. Takvi su bili u Jugoslaviji.

Marko

pre 8 godina

Meni je iskreno zao tebe, jel mlad , toliko iskompleksiran...sta ocekivati kad jos porastes ?!
(Batko, 18. mart 2016 12:33)

Pa postaće novi Batko.

hm

pre 8 godina

Pa hvala bogu da ce "mali" savezi izabrati FIBU, kada za njih nema mesta u ULEB-u. Unapred se zna da oni jedino preko FIBE mogu da igraju velika klubska takmicenja. Sada mi smo u nekom medju prostoru, ukoliko svi napuste uleb da li to znaci da ce to mesto ABA lige u evroligi pripasti Srbiji? Mislim da nasi dobro rade, sve treba 3 puta izvagati i na kraju izabrati.

Mrle

pre 8 godina

Ili s'Miliom ili silom bice kako Milo kaze. Salu na stranu da bi opstala kosarka na ovim prostorima FIBA je jedino resenje. Sta mislite koliko dugo ce Zvezda ili bilo ko drugi nastupati u Ulebu te tri sezone i cao. Onda ima mesta za neki Asvel,Armani,Bamberg ili bilo koj tim iz vece zemlje. Gde je tu sport i takmicenje. Jos ako FIBA zabrani igracima i trenerima iz EL nastup na olimijadi,SP,EP a imaju pravo na to, u roku od 10god ULEB propada.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Samo Fiba! Stop korporativizaciji u sportu! Uleb pravi zatvoreno takmicenje za bogate klubove. A mi volimo kosarku i zelimo da svima bude dostupna. Sacuvajmo nas nacionalni sport!

nemanja_drach

pre 8 godina

Takodje i Hrvatska i Bosna .... nego neka lijepo Zvezda dobije licencu za Evroligu pa vi keako god ocete sa ABA ligom, cipiripi kupovima i ligama sampiona ...

Grobar Podgorica

pre 8 godina

pa realno zasta su se oni trudili pa da zvezda dobije pozivnicu a oni ako osvoje da ne idu u evroligu da idu i buducnost (ako osvoji) i zvezda (ako ne osvoji) pa ajde

Novosadjanin.

pre 8 godina

Odavno se zna da naredne tri godine Evroligu igra Crvena Zvezda. Posle toga ce 99% dobiti A licencu. Bas je slucajno prvi covek Evrolige dolazio u posetu CZ. Bas slucajno organije CZ juniorske Evroliga kvalifikacije. Bas slucajno Bartomeu jedino za CZ izgovara hvalospeve od timova iz ABA lige.
Hrvati su cekali ishod meca CZ-Cedevita i to je to. Da su pobedili u BG, sacekali bi jos 7 dana i duel u ZG. Razmisljali su, ako eventualno izbace CZ, da se priklone EVroligi.

Vz

pre 8 godina

U prevodu ako Zvezda osvoji Aba prsten liga se raspada . Napred Zvezdo, ugasi Aba ligu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2016 01:19)
IQ = 0

car

pre 8 godina

Pa Buducnost i da osvoji ABA ligu nece igrati EL. Ne ispunjavaju sve uslove, jedini klubovi koji ispunjavaju su CZ i Partizan i iz Hrvatske to je Cibona. Ovo sve ostalo je sprdnja. Ko ce da gleda FIBA takmicenje tu nesrecu, treba se izboriti da CZ i Partizan ucestvuju u EL i Evrokupu, ostali koji kukaju za nekom krs ligom domacom neka gledaju te krs timove, nagledace se bas kvalitetne lige, ko u fudbalu sve prsti od kvaliteta. pozdrav.

Nixonnnnn

pre 8 godina

Mišljenja sam da i KSS treba doneti istu odluku... Bertomeu hoće da bude Dejvid Štern, to u Evropi ne ide... Da ograniči najplodonosnije (makar što se košarke tiče) područje na samo jedan klub, a Turska koja da im nije para nema veze sa košarkom niti ima neku trediciju košarkašku 3-4 kluba... Fiba!

beograd_moskva

pre 8 godina

Zasto zelite da srusite nesto sto je KONACNO stalo na svoje noge?! Umesto da se dogovorite, da vam je drago sto smo svi zajedno uspeli u projektu zvanom ABA liga, vi tako... Neshvatljivo...

Moo

pre 8 godina

Sve banana lige idu u FIBA jer nemaju drugu opciju. Ovako bi sta, igrali basket kako bi srpski klubovi i eventualno neki hrvatski uspeli da stignu do Eurolige. A i treba da se raspadne to. Da gradimo svoju ligu koju smo unistili. Basket se vise ne igra ni u Vrscu ni u Novom Sadu ni u Nisu ni u Kragujevcu. Kosarku igra samo Beograd. To nije lepo.

Lynx

pre 8 godina

Ma idi begaj, da se raspadne liga bez MZT-a i Sutjeske. Ne budite smesni. Makedonci do skoro nisu ni imali predstavnika, ako ste zaboravili. Za Buducnost bi bila steta jer su jak tim, ali imaju dvoranu u rangu skolske sale. Nece uopste biti tesko popuniti ta 3 mesta sa srpskim, hrvatskim i slovenackim timovima. Ionako je liga od sledece godine manja za 2 kluba, tako da sustinski samo jedan klub treba da se zameni nekim drugim klubom (ako je po zasluzi, onda bi bilo okej da Srbija ponovo ima 4 predstavnika jer smo na tabeli koeficijenata bili drugi iza Crne Gore).

NI

pre 8 godina

Makedonci i Crnogorci kosarkaskaske velesile... Nemojte da se vredjate, volim vas ja, ali lako ce da se vasi klubovi zamene sa klubovima iz Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije.
P. S. Imam jedno pitanje, da li je moguce da je Milo i predsednik Kosarkaskog saveza Crne Gore? Ovaj se, ocigledno, u sve mesa, k'o Dijamant margarin...

do sledećih izbora

pre 8 godina

hahah zvezda je inače jak faktor baš toliko koliko je i osvajala...podsetite me da li je to onaj klub što je prodao grb?

Nema veze sa sportom

pre 8 godina

Budimo realni, Evroliga je postala privatna liga najbogatijih klubova. Evrokup je takmicenje koje se ne isplati igrati i vecina klubova ce pre odabrati Fiba ligu sampiona, nego Evrokup. Pogotovo sto 11 od 16 klubova ima visegodisnje licence. Ostalima ostaje da se kolju za po 1 mesto u jakim ligama (Aba, Vtb).

Ajmo Zvezdo

pre 8 godina

Jedini veliki klub Zvezda da dobije ugovor na 3 godine, Mega u Evrokup i pravda zadovoljena. A oni koji su jedva postojali do ulaska politike u sport devedesetih i posle 2000. neka igraju sa Crnokosom i Riđobradim jer to je njihov nivo. Svi srećni, pravda zadovoljena.

joooj

pre 8 godina

Budućnost hoće u FIBA ligu zato što i da osvoje ABA ligu ne bi mogli da igraju, nemaju halu veću od 10000 mesta. Verovatno im je Bartolomeo već saopštio to.

Veerghoen

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?

Monroe

pre 8 godina

Milo preCednik košarkaškog saveza??? Ajaooo... Zguglah sad na brzinu, onako u neverici, kad ono stvarno. Još je bio jedini kandidat na izborima, nema šta, pošteno mu prepustili fotelju, sve za uspeh košarke ?

sslobodan petrovic

pre 8 godina

Dosta je srpskog maltretiranja. Oni sve moraju da kontrolišu. Srbi sve upropaste. Nikad više sa njima. Takvi su bili u Jugoslaviji.

B&W

pre 8 godina

U prevodu ako Zvezda osvoji Aba prsten liga se raspada . Napred Zvezdo, ugasi Aba ligu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2016 01:19)
Mislim da je ABA prvo ugasila Zvezdu. Zar ne Nolane vragolančiću maleni?

Sale

pre 8 godina

(car, 18. mart 2016 03:35)
Zasto Mega ne ispunjava uslov EL,nisu hala Pionir i Arena Zvezdini ili Partizanovi vec gradjana Srbije.Niti su to privatni klubovi vec se finansiraju iz javnih preduzeca takodje u vlasnistvu drzave Srbije.Zasto Mega ako na sportskom terenu izbori pravo da igra EL ne bi bila podrzana od tih istih javnih preduzeca.Gluposti,nisu Partizan i Zvezda jedino sto postoji u zemlji.

Don Quijote

pre 8 godina

ABA ligu treba sacuvati i najvaznije je da igraju Srbi i Hrvati, a tu su i Bosanci i Slovenci.
Ova liga je polozila sve ispite i treba da postoji.

Batko

pre 8 godina

Žao mi Čovića. Rent a navijači će već naći opet nešto da mu se iznajme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vepar, 18. mart 2016 10:44)

Meni je iskreno zao tebe, jel mlad , toliko iskompleksiran...sta ocekivati kad jos porastes ?!

Lozac

pre 8 godina

Ne valja nam ABA liga...hocemo domacu pa da gledamo utakmice u fiskulturnim salama i na 50 poena razlike. Ajde realno, pogledajte samo ova 2 polufinala i iskreno recite da li bi tako nesto bilo u domacoj ligi. Da je pameti da se napravi i druga ABA liga koja bi se popunjavala iz domacih liga, a prva da ima 16 klubova i da se play-off igra sa prvih 8. Pa zamislite da je pored ova 4 tima jos tu recimo i Partizan koji se prilicno digao od pocetka sezone, kakva bi to bila ludnica. Navijam za Zvezdu, ali zelim sto vise ovakvih utakmica kao sa Cedevitom, pa neka se nekad i izgubi, to je draz sporta. Ali naravno kao sto nismo uspeli da sacuvamo veliku drzavu, a sada kukamo da smo svi banana drzave, tako necemo ni ovu ligu, a posle cemo opet po starom dobrom obicaju da kukamo. Nekada zaista mislim da su narodi na ovim prostorima strasni mazohisti.

Batko

pre 8 godina

hahah zvezda je inače jak faktor baš toliko koliko je i osvajala...podsetite me da li je to onaj klub što je prodao grb?
(do sledećih izbora, 18. mart 2016 11:09)

"hahaha" bez toga bi ti komnetar bio manje glup, ali i ovako je sasvim korektno stupidan

Nego, jel bio penal ?!

Mrle

pre 8 godina

Ili s'Miliom ili silom bice kako Milo kaze. Salu na stranu da bi opstala kosarka na ovim prostorima FIBA je jedino resenje. Sta mislite koliko dugo ce Zvezda ili bilo ko drugi nastupati u Ulebu te tri sezone i cao. Onda ima mesta za neki Asvel,Armani,Bamberg ili bilo koj tim iz vece zemlje. Gde je tu sport i takmicenje. Jos ako FIBA zabrani igracima i trenerima iz EL nastup na olimijadi,SP,EP a imaju pravo na to, u roku od 10god ULEB propada.

dragan

pre 8 godina

A naravno. Da sam iz CG ili Slo, MK ili Bih, i nemam sansu da igram ovu Euroligu, iso bi i ja ka Fibinom takmicenju. To je logicno. A Aba je mrtva.

Zvele

pre 8 godina

Ako ako.. mi da smo pametni pa vec da pocnemo smisljati format nove lige: zvezda mega partizan metalac, ukljucimo i igokeu, i jos 3 kluba iz srb, sasvim dovoljno za prvu sezonu da se ne rasipa kvalitet

Uliks

pre 8 godina

(Sale, 18. mart 2016 11:04)

Zato sto je Mega privatni klub M. R. i sluzi kako bi se razigravali mladi igraci za prodaju. To je fabrika igraca a ne kosarkaski klub. Vodi ga jedan menadzer de jure i to Bartomeu ne zeli u svom takmicenju. Mega nece dobiti dozvolu da igra ni EL ni EK. Za Megu ostaje samo FIBA takmicenje jer kod njih nema nikakvog proncipa selekcije vec daj sta das pa da se igramo kao pre 50 godina.

bpcg

pre 8 godina

Interes svih je ABA liga,ali ono sto joj nudi EL je malo, premalo. Realno, Fiba bi sa cedevitom, buducnosti i partizanom puno vise dobila nego El sa zvezdom. Da ne pricamo o evrokupu, smesno. Sta ce biti, ce vidimo!

Danilo

pre 8 godina

Dajem svoj zivot da partizan nikako ne moze da prodje Steauu, ovi sto ce da mi nalupaju minuse neka se jave za 2 nedelje . Pozdrav ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 22. jul 2015 22:53)

Kad si vaskrsao?

nikolacz

pre 8 godina

zvezda i partizan moraju biti uz uleb,jednostavno tamo su najbolji klubovi i najveca lova,druge opcije ne bi trebalo da postoje,sve ostalo je veeliki korak u nazad

mitar

pre 8 godina

Realno je to da CG savez i Makedonski jednostavno ne vide priliku da njihovi timovi uskoro zaigraju u EL. Buducnost je ove godine belezila dobre partije, pa se nada nekom dobrom ugovoru sa FIBA, sto za njih i nije tako lose, jer im je domaca liga svakako losa.
S'druge strane kad gledamo iz naseg ugla, to nije dobro, jer sa gasenjem ABA lige, automatski slabe i Partizan i Zvezda koji imaju veliki potencijal, da nasi klubovi imaju priblizno novca i sponzora kao ostali evropski timovi, svi znaju da bi ta dva kluba bili konstantno sam vrh Evrolige, a za sada moramo da se zadovoljimo ovim povremenim izletima i uspesima (Partizanov final four i sada Zvezda sasvim izvesno top 8).
Iskreno, nova Evroliga je daleko od dobrog, sta vise uzas je, jer toliko tima koji imaju zagarantovano mesto je u najmanju ruku kontraproduktivno.
Da budemo realni, ako hocemo da nam ABA opstane, onda treba da napravimo kompromis i da potpisemo ugovor na 2-3 godine sa FIBA, to je dovoljan period da vidimo da li smo napravili dobar potez, a za to vreme ce doci i do promena u EL jer ovakav koncept ce brzo zasititi publiku i timove...e sad jedino ce biti tesko ubediti Zvezdu da pristane, jer ipak su dobro igrali ove sezone, ali ako su realni i razmisle dugorocno mislim da bi podrzavanjem Fiba, Aba nekako pokazala jacinu i ozbiljnost, jer ovi iz EL nas stvarno ne postuju mnogo.

igor

pre 8 godina

Ako je sta Juga imala imala je basket ,treba napraviti JKL da svi finansiramo iz budzeta bolje sport nego ratove.Da probamo da vratimo kosarku na mesto br 1 u evropi.

mich

pre 8 godina

Pa normalno da hoce u FIBU, kad ULEB nije zainetesovan za trziste od 500 000 stanovnika, KOJI BRE makedonci i crnogorci? koga oni interesuju? i njihova dva kluba...

Delija von Brdo

pre 8 godina

Naravno da je sirotinja protiv ULEB lige. Pitam se samo ako se ABA liga raspadne kako ce da izgleda nasa liga? Gotovo svi klubovi kubure sa finansijama. Kakva ce borba da bude za izlazaku na evropsku scenu.Ko ce od stranih igraca da dodje da igra nasu ligu.Doci ce neki anonimusi i igraci sumnjivog kvaliteta iz Amerike koji su do sada igrali u Luxemburgu, Estoniji,, Rumuniji....Koliko je igraca iz takmicenja koje organizuje FIBA otislo u najjace evropske timove i NBA. NI JEDAN.. da l,i Srbija moze da proizvede toliko igraca koji bi igrali u srpskim timovima da bi ta liga bila na nivou.Koliko ce interesovanje u Beogradu biti?. Da li ce ulaznice pokriti deo troskova? Ko ce od sponzora da ulozi novac?

petarczv

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?
(Veerghoen, 18. mart 2016 02:23)

Predsednik Crne Gore je Filip Vujanovic...

дејан

pre 8 godina

и аба лига треба да буде по принципу улеба:а лиценца,зна се који клубови,нема испадања,па нема више југославије,чисто само интерес.коме се свиђа,свиђа,остали нек размишљају,па то су и хтели 1991.године:свако нек тражи своју срећу.

Marko

pre 8 godina

Meni je iskreno zao tebe, jel mlad , toliko iskompleksiran...sta ocekivati kad jos porastes ?!
(Batko, 18. mart 2016 12:33)

Pa postaće novi Batko.

Nole

pre 8 godina

Niti jedan klub iz ovih banana drzavica ne ispunjava kriterije ni evrokupa a kamoli evrolige.A, ta Fiba liga sampiona je neprofitabilna i neinteresantna liga drugorazrednih klubova !

hm

pre 8 godina

Pa hvala bogu da ce "mali" savezi izabrati FIBU, kada za njih nema mesta u ULEB-u. Unapred se zna da oni jedino preko FIBE mogu da igraju velika klubska takmicenja. Sada mi smo u nekom medju prostoru, ukoliko svi napuste uleb da li to znaci da ce to mesto ABA lige u evroligi pripasti Srbiji? Mislim da nasi dobro rade, sve treba 3 puta izvagati i na kraju izabrati.

sasa

pre 8 godina

Milo je predsednik svega, svih udruzenja i svih zadruga, ...
Kad Milo kaze FIBA; ima da bude FIBA!
To ti je demokratija, i ima da slusas MILU...

Toto

pre 8 godina

FIBA "Liga sampiona" ce otprilike zahvaljujuci toj CG i Makedoniji i imati prvaka neke zemlje pod svojim okriljem, posto su svi ostali nacionalni prvaci u ULEB EL. Taman jos Slovenija i BiH da se prikljuce i eto legitimiteta. Kakav ce to spektakl od kosarke da bude.

Stefan

pre 8 godina

Samo jedna opaska... Ne znam zašto se čudite tome sto je Milo predsednik KSCG? Prvo, očigledno ne pratite košarku - on je to već duže vreme, a na tom mesto je nasledio Igora Lukšića - takođe političara... Na stranu to šta mislim o njemu kao političaru - sve najgore, on je veliki ljubitelj košarke, i nećete možda verovati - košarka je od njega uvek imala korisiti. Evo... Setite se ko je bio predsednik KSJ 1995? Nađite poster, fotografiju na net-u reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila evropsko prvenstvo u Atini 1995 - na fot. će te videti nikoga drugog do Veselina Veska Barovića Milovog prijatelja, i Mila lično... Oni su upravo bili visoki funkcioneri KSJ još tada sve do 1998... A tada smo bili gosinu za godinu prvaci Evrope, pa prvaci sveta. A između toga olimpiski vicešampioni ( jer Ameriku ipak niko nije mogao dobiti ). I danas te ljude možete videti često u dvorani na velikim utakmicama. Opet vam kažem, o njihovom političkom bivstvovanju mislim kao i većina - ništa dobro.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Sta rade sa ove kosarke to je nevjerovatno.
Nikad se ne zna sta ce sutra biti.
Klubovi nicu kao pecurke,dovoljno je uloziti par milioncica eura i eto ga,boris se za neke titule.
Kod nas su KK Bosna doveli u rang opstinske lige,a sjecate se orije 6-7 godina u regionalnoj ligi i final 8 u Sarajevu.
Sad Zvezda,Partizan,Cibona raspala gostuju nekoj Sutjesci,Sentjuru a neka tamo Cedevita je za nas Golden State.
Realno ne treba gasiti regionalnu ali ce je Janezi svakako unistiti.

Banananjeros

pre 8 godina

Чек чек. Мило председник КСЦГ?!? Људи невероватно. Да ли је реално да председник земље буде и председник савеза?
(Veerghoen, 18. mart 2016 02:23)

Nestašica ljudi i kadrova… mora se po više funkcija. A što se tiče lige mogu i da gase i da pale...