Nedelja, 28.02.2016.

09:23

Još jedna noć u znaku neverovatnog Stefa Karija

Protekle noći u NBA ligi je odigrano osam utakmica, a veče je obeležila pobeda Golden Stejt Voriorsa nad Oklahoma Siti Tanderom sa 121:118 posle produžetka.

Izvor: JT

Još jedna noæ u znaku neverovatnog Stefa Karija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Boxer

pre 8 godina

Zamislite skroz realan scenario, SAS udju u seriju i ostvare skor 22-1 do kraja sezone, izjednace se sa Bulsima, kakav podvig.. Ali su ipak drugi, jer je Golden Stejt zavrsio sa skorom 75-7.. :)

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Je l' moguće da ste samo pomenuli Gasolovu partiju? Kad se poslednji put desilo da neko ima tripl dabl a da u najslabijoj kategoriji ima 14? Čovek igra doktorski, i to u kojim godinama.

s

pre 8 godina

Jeste on najveci kralj svih vremena kad je u napadu,ali all-round igra je na strani rasela wesbrukaa,mrzeli ga mi ovde ili ne,covek je najkompletniji plej smem da kazem ikada,jer mi stvarno zao da nece takav duh istinski kojeg ne zanima ko je sa druge strane ,uvek ce ici svom snagom do kraja,makar ga zivota kostalooo,on je po meni najbolji plej na svetu.(odbrana+napad)

Milan

pre 8 godina

Naravno , preduslov je da centar, ma kakve kvalitete da ima bude uklopljen u tim. Najveca razlika devedesetih i danas je sto su tada svi timovi pravljeni po istoj semi, oko dominantnog centra bez obzira da li ga imali ili nemali. Otuda i ocajnicki pokusaji da se na draftu uzme centar po svaku cenu (pa je Jordan bio treci pik na draftu). Cikago bulsi su bili prvi tim koji nije trazio dominantnog centra vec nekog ko bi se uklopio oko Jordana i Pipena, zato i jesu bili uspesni. Danas mnogi timovi rade to isto, GSW, OKC, CLE su timovi kojima dominantan centar starog kova ne treba.
I na kraju vazan faktor igre je kriterijum sudjenja. Osamdesetih centri u napadu su bili zasticeni, devedesetih i pocetkom dvehiljaditih kriterijum je stalno pomeran u smeru da im se sudi vise faula u napadu uz ozakonjenje opste tuce odbrambenih igraca (posebno da bi se umanjila dominacija Shaquille O'neila). Tad su se i rodili "univerzalni" centri, pomeranjem dotadasnjih krila na to mesto. Mogli su da udaraju jednako u odbrani a u napadu su bili korisniji izvlacenjem i sutem za tri (Robert Horry, Rasheed Wallace na pr.)

Milan

pre 8 godina

@NastyB

Pratim NBA jako dugo (od Finala 1988) i gledao sam mnogo centara i posebno ih voleo. Zato smatram da mogu i da odgovorim po pitanju njihove igre.
Pre svega i ranije je bilo, kako ti kazes, svestranih centara. Recimo Sicma, Tom Chambers i jos neki su bili medju najboljim trojkasima svog vremena. Poenta takvih centara je da izvuku dominantnog protivnika iz reketa. To su igraci koji nadoknadjuju svoje mane nekim drugim kvalitetima da bi bili korisni timu. Ne znaci da su bolji zbog toga. Uostalom Olajuvon, Ewing i Robinson su znali da pogode za tri ali nisu to cesto radili jer su treneri smatrali da su korisniji za tim ako su blisu kosa
Dobro trcanje u kontru vezano je za laksu konstituciju koja je direktna mana za borbu pod kosem. retkost je imati i snagu i brzin, recimo Karl Malone je primer izrazito snaznog igraca (u danasnjij kosarci bi bio centar)koji je bar 15.000 poena isporucio iz kontri i polukontri. Drugo, tesko je stici u kontru ako ti je mesto u odbrani uglavnom pod sopstvenim kosem. Danas centri mnogo cesce izlaze na sut za tri poena koji se vise forsira pa otuda i cesce u kontru. Pomenuti Malone je igrao cetvorku pa otud cesce bio u prilici da trci.
Da danas postoje centri kvaliteta velike cetvorke devedesetih bili bi jednako dominantni i oko njih bi se gradila igra timova. Ako danas njihove mnogo, mnogo losije kopije imaju znacajnu ulogu u timovima sta bi tek oni radili.

Z.S.

pre 8 godina

Ovo je visi, poseban nivo kosarke do sada nevidjen. Kada igraci u Evropi ili NBA sutiraju sa 10+ metara sansa da udje je nekih 10% max, a kod Karija je preko 50%. Sutne sa pola terena i prosto znas da ce da pogodi, toliko dobro igra trenutno.

Duloo

pre 8 godina

Molim redukciju da stavljaju snimke od svih utakmica i procente suta. Neverovatan pogodak Karija ali sviran je nepostojeci faul na Igudalom koji je nazalost odlucio utakmicu. Nadam se da ce Oklahom zadrzati Duranta i Westbruka i da dovedu DeRozana ili Cousinsa,onda su spremni da osvoje prsten jer ovako nemaju dovoljno kvalitetnih pojedinaca.

Dođite na stadion!

pre 8 godina

Za Jeremiju...

http://www.sportske.net/vest/kosarka/zbog-ovoga-lebron-nikada-nece-biti-kao-dzordan-254652.html

Pozdrav za B92.

Petar

pre 8 godina

Što god da Kari uradi, mene više ne iznenađuje. Ovde je pravo iznenađenje to što je Iguadala u poslednjoj sekundi dao oba slobodna bacanja za produžetak. Kad sam video da je on fauliran, mislio sam da je Oklahoma dobila.

Kome smeta jaka Filadelfija

pre 8 godina

Stevice, Durantula i Rasele hvala vam za onu umetnicku predstavu nocas. Jedna od top tri utakmice ove sezone! Pokazali su mi nocas sve ono sto ce mi nedostajati kada na kraju ove sezone razdvoje KD-ja i Westa. Za sut kakav Kari ima kratko i jasno ne postoji odbrana. Njemu je linija za tri poena linija na centru terena. Sta dalje da pricamo.

EU

pre 8 godina

Mislim da su posle ove utakmice svi jaci timovi i vodeci igraci u njima, a narocito Durant i Westbrook, shvatili da ih nije nemoguce pobediti, zamislite da je na klupi Oklahome Greg Popovich ili bilo koji trener koji ima malo iskustva, utakmica ne bi otisla u produzetke.

Слађан

pre 8 godina

Овај човек је као што наслов и каже заиста невероватан , пратим НБА цео живот ,мада у последње време не тако активно ,али довољни су ми и ови сажеци утакмица(које не пропуштам) да стекнем увид о томе да се рађа једна нова кошаркашка звезда која ако овако настави да игра за пар година (мада ће бити веома тешко јер је веома захтевно и питање је колико дуго Кари може играти на оваквом нивоу) може стићи и до неприкосновеног Џордана, Леброна нико више и не спомиње (далеко од тога да је лош) али једноставно Кари га је у овом тренутку у потпуности засенио и преузео му примат славе најбољег кошаркаша данашњице ,што иначе Кари из меча у меч потврђује, гледајући овај снимак стиче се утисак да адекватне одбране против Карија тренутно нема, јер има страшне дриблинге и промене ритма којима излуђује своје чуваре , а тек што се шута тиче,ја не памтим да сам бржи избачај до сада видео и што је још поражавајуће (за противнике) веома ретко промашује, а погађа из свих могућих позиција и углова, даљина му очито не представља никакав проблем,шутира преко блока и поред двојице чувара и преко руке,једном речју човек је невероватан шутер којем је довољно врло мало места и простора да би реализовао акцију коју започне,по томе се може мерити са већ легендарним Џорданом,који за разлику од Карија није толико форсирао шут за три,већ је више ишао на продоре и асистенције као и на опште препознатљив шут са дистанце са чувеним скок шутом уназад са којим је био неухватљив за било којег чувара у оно време !

Dragan

pre 8 godina

Moze li neko da mi ostavi sajt za gledanje utakmica online, a da mi taj sajt ne trazi neka glupa registrovanja, novac itd. Da cim kliknem na stream mogu na miru da gledam odmah... Neko ce reci mnogo trazim :) Hvala unapred!

ZaDuleta

pre 8 godina

Ratnike moze zaustaviti,samo kaznena ekspedicija iz Beograda.
(Mali Kalemegdan 2, 28. februar 2016 10:14)

Na domaćem terenu, u publici najveći a na centru Ilija Belošević. Po tom scenariju, Cirbes 60 poena, 58/108 bacanja i jedan poen onako.

Miki28

pre 8 godina

Sta reci za ovu predstavu Karija osim fantasticno! Jednostavno kad se sastanu GS i Okc mora da prsti jer ako ko moze duo GS da isprati onda je to duo Okc ali ni to nije dovoljno... Ovo sto Kari radi je uzivanje, covjek se bukvalno poigrava i samo nek nastavi tako! Ja sam jedan od onih koji misle da GS nece odbraniti titulu, volim da ih gledam ali ne znam, djeluje mi da se previse trose u regularnom dijelu sezone mada im sve ide od ruke, posebno sto se tice povreda glavnih igraca tj nema ih! Vidjecemo ali znam da ce PO biti fenomenalan pa nek pobjedi bolji i manite se prozivka, uzivajte u igrama ovih igraca

Memfis

pre 8 godina

Pomenuo sam juče umor Voriorsa jer im je sinoć bio 6. meč u 8 dana i to se videlo po broju skokova (Ratnici su imali čak 30 manje). Ali kad imaš u timu ovog lika sve je moguće. Uzeo je 5 šuteva manje od Vesbruka i dao 20 poena više. Koš za pobedu, drsko je ono i iza škole pokušati na 19:19. Neviđeni majstor. Odrastao sam uz Kobija koji mi je omiljeni igrač i mogu reći da ni Kobi, ni Dankan, ni Lebron nisu ovako igrali (mozda jedino Lebron u prošlogodišnjem finalu). Naravno bez dobrih partija u plej-ofu sve to pada u vodu, ali ako Voriorsi osvoje i Kari nastavi ovako može se reći da je ovo jedna od najboljih sezona nekog igrača u istoriji.

http

pre 8 godina

Nacin na koji sutira i ubacuje trojke je neverovatan. Svaki put pomislim koliko je to samo treninga, koliko suteva... Covek je majstor i pravo je uzivanje gledati ga. Nadam se da ce potrajati.

zokijev mali

pre 8 godina

Kakve trojke ljudi, kakve trojke!! Crossover, i odma izbacaj za tri i BOOM! To ne moze da se cuva. I to sve sa jedno deset metara u trenucima kad se rezultat lomi?? NESTVARNA utakmica trenutno najboljeg igraca na svetu, Steph Curry-ja.

MJ23

pre 8 godina

Steta za Oklahomu, imali 2 poena prednosti na 2 sec do kraja kad je Iguadala imao tesku poziciju, a Kej di ga je faulirao za 2 bacanja. Taj faul bi retko ko svirao. Utakmica se prelomila u produzetku kad je Durent dobio 6. faul. Od tada je bilo pitanje kad ce gsw overiti pobedu, a to su izveli 3 sec pre kraja kad Stef drugu tekmu za redom pogadja sa skoro pola terena o tablu. Zaista fascinantno.

Fox

pre 8 godina

Memfis
Veruj mi, ja svaki dan dozivljavam isto od tvojih komentara ;) A ti ces tek od svog Memfisa da dozivljavas, gube i od Finiksa
hahahahahahahah

Bojan

pre 8 godina

kakav mec OKCa i GSWa.
GSW se provukao, ali neverovatno je da dobijaju meceve sa 30 skokova manje, to jednostavno nije fer prema protivniku. I ostavili su utisak da lagano mogu i bolje.
A Kari, ovo je strasno. Izjednacio je rekord po broju postignutih trojki sa 75% suta. I na 24 meca do kraja je probio rekord koji je drzao prosle godine, a jos pre 2 meca je prestigao sve druge u istoriji.

Niksi

pre 8 godina

Sta reci ? Svaka cast zaista, jedini problem koji moze da se desi Kariju i druzini je istrosenost pre playofa jer nameracili su taj rekord Bulsa i svaku utakmicu gledaju kao finale. Sa druge strane moguce je da ukoliko obore rekord skinu veliki pritisak i pocnu tek da resetaju i u playofu. Nisam navijac Golden Stejta, ali voleo bih da obore rekord i osvoje titulu jer greh bi bio da ne osvoje sa ovakvom sezonom.

NastyB

pre 8 godina

Znam da je malo "offtopic", ali moram da napišem ovo.
Juče napisah da su današnji centri SVESTRANIJI (zašto to neko čita kao BOLJI?) nego ranije i pored minusa dobih podsmeh sa poređenjem Robinsona, Džabara i Olajdžuvana. Alo, ljudi, čitajte malo. Današnji centri uopšteno, protiv centara ranije, takođe uopšteno. Danas Kazns, braća Gasol, Tauns i još neki, da ne nabrajam, šutiraju iz svih pozicija, pa i trojke veoma često, izvode driblinge, idu u kontre sami brži skoro i od bekova, sami ponekad i predriblaju čitave odbrane (Kazns to često radi)... Da, možda je to mogao Olajdžuvon ili Čemberlen, ali ne verujem da bi iko drugi ranije mogao to da izvede. Da li bi to mogli Luk Longli, Skot Polard, Ben Džonson i drugi nekadašnji centri, a ne uhvatiti se par najboljih u istoriji i porediti ove današnje. I ovde se pominje svestranost - Šakil O` Nil da šutira trojke?? Polard da izvodi driblinge?? Patrik Juing u kontri brži od ostalih??
Tako nešto je nekad bilo nezamislivo za centra, znalo se koja je njegova uloga. Apsolutno jedini koji je odskakao od svega toga, pa i skoro od svih košarkaša ikad, je Vilt Čemberlen, čovek daleko ispred svog vremena, koji bi sad mogao bez problema da se nosi sa igračima kao što su Kazns ili Dejvis.

Narwaa

pre 8 godina

Kaze posle neko sto ne gledas zvezdu/partizan ove sezone?

Kakva evropska kosarka, kakvi bakracu, ovaj lik je kao droga. Ostanem kasno, ustanem rano sta da se radi, ali vredi. Nikada ovo niko nece raditi.

On sutira sa pola i ti ocekujes da udje, to je najjace.

AutoCAD

pre 8 godina

A ja budala se probudio u 2.30h, taman na početak i nije mi se dalo gledat jer sam računao da će Golden State to lako dobiti jer Oklahoma je zadnjih par mečeva odigrala loše.

lutalica

pre 8 godina

Steta za oklahomu sto nisu uspeli da osvoje titulu za ovih sedam,osam godina postojanja jer su morali da iskoriste Durenta i Vestbruka,sad najverovatnije Durent ide i samim tim ekipa puca...

Luckyone

pre 8 godina

NBA pratim od 95 godine.Tvrdim i garantujem da niko nije imao ovakvu sezonu kao Kari sad. Džordan 96,Šekil 2000,Kobi 2006,sve su to vanserijske sezone i igrači,ali ovo šta radi Kari je sa druge galaksije

Fox

pre 8 godina

Kakva utakmica! Dve utaknice su odigrali ove sezone sa slicnim zavrsnicama. Ovog puta je OKC vodio ceo mec i dvociftenom razlikom, ali su na kraju neverovatno glupo izgubili zahvaljujuci svojim greskama. Imali su dva poena prednosti i loptu na 17 sekundi do kraja i izgubili loptu. Doduse bio je sjajan presing Golden Stejta, ali da sudije sviraju onakav izmisljen faul Durantu u poslednjoj sekundi nad Iguadalom u regularnom delu, to je strasno! Ali svaka cast Kariju i Tompsonu, nisu promasili sut bukvalno u drugom poluvremenu. Pa i trojka Karija u poslednjoj sekundi produzetka za pobedu je neverovatan propust odbrane Oklahome, svi su pobegli nazad na svoju polovinu i ostavili ga da ide sam na kos i niko mu nije prisao. Pogubili se ljudi totalno, a sta je tesko Kariju da pogodi sa deset metara :) Durent prvi put od 2013 napustio igru zbog sest licnih pocetkom produzetka. Sve u svemu sjajan mec i jednih i drugih, ali Oklahoma je imala pobedu u rukama,. Samo kad se igra protiv GS i Karija, igra se do poslednje sekunde..... Bice ovo sjajno finale zapada nadam se. I pozdrav za malog Memfisa sa ovog sajta, nasladjuj se porazom Oklahome, znam da to volis ;) Sinoc si se ogradio nekim nebulozama za slucaj da Oklahoma pobedi ali nema veze, samo gruvaj ;)

Marinko

pre 8 godina

Neverovatni Stef, najbolji suter svih vremena, obara sve moguce rekorde. Sto se utakmice tice, KD je poklonio pobedu, pod presingom je odreagovao kao rookie i prodao loptu. Nakon toga je napravio faul na 0.7, a AI, ne Iverson, je hladno ubacio dva bacanja za produzetak.

http

pre 8 godina

Nacin na koji sutira i ubacuje trojke je neverovatan. Svaki put pomislim koliko je to samo treninga, koliko suteva... Covek je majstor i pravo je uzivanje gledati ga. Nadam se da ce potrajati.

zokijev mali

pre 8 godina

Kakve trojke ljudi, kakve trojke!! Crossover, i odma izbacaj za tri i BOOM! To ne moze da se cuva. I to sve sa jedno deset metara u trenucima kad se rezultat lomi?? NESTVARNA utakmica trenutno najboljeg igraca na svetu, Steph Curry-ja.

Luckyone

pre 8 godina

NBA pratim od 95 godine.Tvrdim i garantujem da niko nije imao ovakvu sezonu kao Kari sad. Džordan 96,Šekil 2000,Kobi 2006,sve su to vanserijske sezone i igrači,ali ovo šta radi Kari je sa druge galaksije

Memfis

pre 8 godina

Pomenuo sam juče umor Voriorsa jer im je sinoć bio 6. meč u 8 dana i to se videlo po broju skokova (Ratnici su imali čak 30 manje). Ali kad imaš u timu ovog lika sve je moguće. Uzeo je 5 šuteva manje od Vesbruka i dao 20 poena više. Koš za pobedu, drsko je ono i iza škole pokušati na 19:19. Neviđeni majstor. Odrastao sam uz Kobija koji mi je omiljeni igrač i mogu reći da ni Kobi, ni Dankan, ni Lebron nisu ovako igrali (mozda jedino Lebron u prošlogodišnjem finalu). Naravno bez dobrih partija u plej-ofu sve to pada u vodu, ali ako Voriorsi osvoje i Kari nastavi ovako može se reći da je ovo jedna od najboljih sezona nekog igrača u istoriji.

Narwaa

pre 8 godina

Kaze posle neko sto ne gledas zvezdu/partizan ove sezone?

Kakva evropska kosarka, kakvi bakracu, ovaj lik je kao droga. Ostanem kasno, ustanem rano sta da se radi, ali vredi. Nikada ovo niko nece raditi.

On sutira sa pola i ti ocekujes da udje, to je najjace.

Niksi

pre 8 godina

Sta reci ? Svaka cast zaista, jedini problem koji moze da se desi Kariju i druzini je istrosenost pre playofa jer nameracili su taj rekord Bulsa i svaku utakmicu gledaju kao finale. Sa druge strane moguce je da ukoliko obore rekord skinu veliki pritisak i pocnu tek da resetaju i u playofu. Nisam navijac Golden Stejta, ali voleo bih da obore rekord i osvoje titulu jer greh bi bio da ne osvoje sa ovakvom sezonom.

Bojan

pre 8 godina

kakav mec OKCa i GSWa.
GSW se provukao, ali neverovatno je da dobijaju meceve sa 30 skokova manje, to jednostavno nije fer prema protivniku. I ostavili su utisak da lagano mogu i bolje.
A Kari, ovo je strasno. Izjednacio je rekord po broju postignutih trojki sa 75% suta. I na 24 meca do kraja je probio rekord koji je drzao prosle godine, a jos pre 2 meca je prestigao sve druge u istoriji.

lutalica

pre 8 godina

Steta za oklahomu sto nisu uspeli da osvoje titulu za ovih sedam,osam godina postojanja jer su morali da iskoriste Durenta i Vestbruka,sad najverovatnije Durent ide i samim tim ekipa puca...

Miki28

pre 8 godina

Sta reci za ovu predstavu Karija osim fantasticno! Jednostavno kad se sastanu GS i Okc mora da prsti jer ako ko moze duo GS da isprati onda je to duo Okc ali ni to nije dovoljno... Ovo sto Kari radi je uzivanje, covjek se bukvalno poigrava i samo nek nastavi tako! Ja sam jedan od onih koji misle da GS nece odbraniti titulu, volim da ih gledam ali ne znam, djeluje mi da se previse trose u regularnom dijelu sezone mada im sve ide od ruke, posebno sto se tice povreda glavnih igraca tj nema ih! Vidjecemo ali znam da ce PO biti fenomenalan pa nek pobjedi bolji i manite se prozivka, uzivajte u igrama ovih igraca

MJ23

pre 8 godina

Steta za Oklahomu, imali 2 poena prednosti na 2 sec do kraja kad je Iguadala imao tesku poziciju, a Kej di ga je faulirao za 2 bacanja. Taj faul bi retko ko svirao. Utakmica se prelomila u produzetku kad je Durent dobio 6. faul. Od tada je bilo pitanje kad ce gsw overiti pobedu, a to su izveli 3 sec pre kraja kad Stef drugu tekmu za redom pogadja sa skoro pola terena o tablu. Zaista fascinantno.

Marinko

pre 8 godina

Neverovatni Stef, najbolji suter svih vremena, obara sve moguce rekorde. Sto se utakmice tice, KD je poklonio pobedu, pod presingom je odreagovao kao rookie i prodao loptu. Nakon toga je napravio faul na 0.7, a AI, ne Iverson, je hladno ubacio dva bacanja za produzetak.

NastyB

pre 8 godina

Znam da je malo "offtopic", ali moram da napišem ovo.
Juče napisah da su današnji centri SVESTRANIJI (zašto to neko čita kao BOLJI?) nego ranije i pored minusa dobih podsmeh sa poređenjem Robinsona, Džabara i Olajdžuvana. Alo, ljudi, čitajte malo. Današnji centri uopšteno, protiv centara ranije, takođe uopšteno. Danas Kazns, braća Gasol, Tauns i još neki, da ne nabrajam, šutiraju iz svih pozicija, pa i trojke veoma često, izvode driblinge, idu u kontre sami brži skoro i od bekova, sami ponekad i predriblaju čitave odbrane (Kazns to često radi)... Da, možda je to mogao Olajdžuvon ili Čemberlen, ali ne verujem da bi iko drugi ranije mogao to da izvede. Da li bi to mogli Luk Longli, Skot Polard, Ben Džonson i drugi nekadašnji centri, a ne uhvatiti se par najboljih u istoriji i porediti ove današnje. I ovde se pominje svestranost - Šakil O` Nil da šutira trojke?? Polard da izvodi driblinge?? Patrik Juing u kontri brži od ostalih??
Tako nešto je nekad bilo nezamislivo za centra, znalo se koja je njegova uloga. Apsolutno jedini koji je odskakao od svega toga, pa i skoro od svih košarkaša ikad, je Vilt Čemberlen, čovek daleko ispred svog vremena, koji bi sad mogao bez problema da se nosi sa igračima kao što su Kazns ili Dejvis.

AutoCAD

pre 8 godina

A ja budala se probudio u 2.30h, taman na početak i nije mi se dalo gledat jer sam računao da će Golden State to lako dobiti jer Oklahoma je zadnjih par mečeva odigrala loše.

Petar

pre 8 godina

Što god da Kari uradi, mene više ne iznenađuje. Ovde je pravo iznenađenje to što je Iguadala u poslednjoj sekundi dao oba slobodna bacanja za produžetak. Kad sam video da je on fauliran, mislio sam da je Oklahoma dobila.

Слађан

pre 8 godina

Овај човек је као што наслов и каже заиста невероватан , пратим НБА цео живот ,мада у последње време не тако активно ,али довољни су ми и ови сажеци утакмица(које не пропуштам) да стекнем увид о томе да се рађа једна нова кошаркашка звезда која ако овако настави да игра за пар година (мада ће бити веома тешко јер је веома захтевно и питање је колико дуго Кари може играти на оваквом нивоу) може стићи и до неприкосновеног Џордана, Леброна нико више и не спомиње (далеко од тога да је лош) али једноставно Кари га је у овом тренутку у потпуности засенио и преузео му примат славе најбољег кошаркаша данашњице ,што иначе Кари из меча у меч потврђује, гледајући овај снимак стиче се утисак да адекватне одбране против Карија тренутно нема, јер има страшне дриблинге и промене ритма којима излуђује своје чуваре , а тек што се шута тиче,ја не памтим да сам бржи избачај до сада видео и што је још поражавајуће (за противнике) веома ретко промашује, а погађа из свих могућих позиција и углова, даљина му очито не представља никакав проблем,шутира преко блока и поред двојице чувара и преко руке,једном речју човек је невероватан шутер којем је довољно врло мало места и простора да би реализовао акцију коју започне,по томе се може мерити са већ легендарним Џорданом,који за разлику од Карија није толико форсирао шут за три,већ је више ишао на продоре и асистенције као и на опште препознатљив шут са дистанце са чувеним скок шутом уназад са којим је био неухватљив за било којег чувара у оно време !

Kome smeta jaka Filadelfija

pre 8 godina

Stevice, Durantula i Rasele hvala vam za onu umetnicku predstavu nocas. Jedna od top tri utakmice ove sezone! Pokazali su mi nocas sve ono sto ce mi nedostajati kada na kraju ove sezone razdvoje KD-ja i Westa. Za sut kakav Kari ima kratko i jasno ne postoji odbrana. Njemu je linija za tri poena linija na centru terena. Sta dalje da pricamo.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Je l' moguće da ste samo pomenuli Gasolovu partiju? Kad se poslednji put desilo da neko ima tripl dabl a da u najslabijoj kategoriji ima 14? Čovek igra doktorski, i to u kojim godinama.

Boxer

pre 8 godina

Zamislite skroz realan scenario, SAS udju u seriju i ostvare skor 22-1 do kraja sezone, izjednace se sa Bulsima, kakav podvig.. Ali su ipak drugi, jer je Golden Stejt zavrsio sa skorom 75-7.. :)

Dođite na stadion!

pre 8 godina

Za Jeremiju...

http://www.sportske.net/vest/kosarka/zbog-ovoga-lebron-nikada-nece-biti-kao-dzordan-254652.html

Pozdrav za B92.

Fox

pre 8 godina

Kakva utakmica! Dve utaknice su odigrali ove sezone sa slicnim zavrsnicama. Ovog puta je OKC vodio ceo mec i dvociftenom razlikom, ali su na kraju neverovatno glupo izgubili zahvaljujuci svojim greskama. Imali su dva poena prednosti i loptu na 17 sekundi do kraja i izgubili loptu. Doduse bio je sjajan presing Golden Stejta, ali da sudije sviraju onakav izmisljen faul Durantu u poslednjoj sekundi nad Iguadalom u regularnom delu, to je strasno! Ali svaka cast Kariju i Tompsonu, nisu promasili sut bukvalno u drugom poluvremenu. Pa i trojka Karija u poslednjoj sekundi produzetka za pobedu je neverovatan propust odbrane Oklahome, svi su pobegli nazad na svoju polovinu i ostavili ga da ide sam na kos i niko mu nije prisao. Pogubili se ljudi totalno, a sta je tesko Kariju da pogodi sa deset metara :) Durent prvi put od 2013 napustio igru zbog sest licnih pocetkom produzetka. Sve u svemu sjajan mec i jednih i drugih, ali Oklahoma je imala pobedu u rukama,. Samo kad se igra protiv GS i Karija, igra se do poslednje sekunde..... Bice ovo sjajno finale zapada nadam se. I pozdrav za malog Memfisa sa ovog sajta, nasladjuj se porazom Oklahome, znam da to volis ;) Sinoc si se ogradio nekim nebulozama za slucaj da Oklahoma pobedi ali nema veze, samo gruvaj ;)

Milan

pre 8 godina

@NastyB

Pratim NBA jako dugo (od Finala 1988) i gledao sam mnogo centara i posebno ih voleo. Zato smatram da mogu i da odgovorim po pitanju njihove igre.
Pre svega i ranije je bilo, kako ti kazes, svestranih centara. Recimo Sicma, Tom Chambers i jos neki su bili medju najboljim trojkasima svog vremena. Poenta takvih centara je da izvuku dominantnog protivnika iz reketa. To su igraci koji nadoknadjuju svoje mane nekim drugim kvalitetima da bi bili korisni timu. Ne znaci da su bolji zbog toga. Uostalom Olajuvon, Ewing i Robinson su znali da pogode za tri ali nisu to cesto radili jer su treneri smatrali da su korisniji za tim ako su blisu kosa
Dobro trcanje u kontru vezano je za laksu konstituciju koja je direktna mana za borbu pod kosem. retkost je imati i snagu i brzin, recimo Karl Malone je primer izrazito snaznog igraca (u danasnjij kosarci bi bio centar)koji je bar 15.000 poena isporucio iz kontri i polukontri. Drugo, tesko je stici u kontru ako ti je mesto u odbrani uglavnom pod sopstvenim kosem. Danas centri mnogo cesce izlaze na sut za tri poena koji se vise forsira pa otuda i cesce u kontru. Pomenuti Malone je igrao cetvorku pa otud cesce bio u prilici da trci.
Da danas postoje centri kvaliteta velike cetvorke devedesetih bili bi jednako dominantni i oko njih bi se gradila igra timova. Ako danas njihove mnogo, mnogo losije kopije imaju znacajnu ulogu u timovima sta bi tek oni radili.

Z.S.

pre 8 godina

Ovo je visi, poseban nivo kosarke do sada nevidjen. Kada igraci u Evropi ili NBA sutiraju sa 10+ metara sansa da udje je nekih 10% max, a kod Karija je preko 50%. Sutne sa pola terena i prosto znas da ce da pogodi, toliko dobro igra trenutno.

EU

pre 8 godina

Mislim da su posle ove utakmice svi jaci timovi i vodeci igraci u njima, a narocito Durant i Westbrook, shvatili da ih nije nemoguce pobediti, zamislite da je na klupi Oklahome Greg Popovich ili bilo koji trener koji ima malo iskustva, utakmica ne bi otisla u produzetke.

ZaDuleta

pre 8 godina

Ratnike moze zaustaviti,samo kaznena ekspedicija iz Beograda.
(Mali Kalemegdan 2, 28. februar 2016 10:14)

Na domaćem terenu, u publici najveći a na centru Ilija Belošević. Po tom scenariju, Cirbes 60 poena, 58/108 bacanja i jedan poen onako.

Milan

pre 8 godina

Naravno , preduslov je da centar, ma kakve kvalitete da ima bude uklopljen u tim. Najveca razlika devedesetih i danas je sto su tada svi timovi pravljeni po istoj semi, oko dominantnog centra bez obzira da li ga imali ili nemali. Otuda i ocajnicki pokusaji da se na draftu uzme centar po svaku cenu (pa je Jordan bio treci pik na draftu). Cikago bulsi su bili prvi tim koji nije trazio dominantnog centra vec nekog ko bi se uklopio oko Jordana i Pipena, zato i jesu bili uspesni. Danas mnogi timovi rade to isto, GSW, OKC, CLE su timovi kojima dominantan centar starog kova ne treba.
I na kraju vazan faktor igre je kriterijum sudjenja. Osamdesetih centri u napadu su bili zasticeni, devedesetih i pocetkom dvehiljaditih kriterijum je stalno pomeran u smeru da im se sudi vise faula u napadu uz ozakonjenje opste tuce odbrambenih igraca (posebno da bi se umanjila dominacija Shaquille O'neila). Tad su se i rodili "univerzalni" centri, pomeranjem dotadasnjih krila na to mesto. Mogli su da udaraju jednako u odbrani a u napadu su bili korisniji izvlacenjem i sutem za tri (Robert Horry, Rasheed Wallace na pr.)

Dragan

pre 8 godina

Moze li neko da mi ostavi sajt za gledanje utakmica online, a da mi taj sajt ne trazi neka glupa registrovanja, novac itd. Da cim kliknem na stream mogu na miru da gledam odmah... Neko ce reci mnogo trazim :) Hvala unapred!

Fox

pre 8 godina

Memfis
Veruj mi, ja svaki dan dozivljavam isto od tvojih komentara ;) A ti ces tek od svog Memfisa da dozivljavas, gube i od Finiksa
hahahahahahahah

s

pre 8 godina

Jeste on najveci kralj svih vremena kad je u napadu,ali all-round igra je na strani rasela wesbrukaa,mrzeli ga mi ovde ili ne,covek je najkompletniji plej smem da kazem ikada,jer mi stvarno zao da nece takav duh istinski kojeg ne zanima ko je sa druge strane ,uvek ce ici svom snagom do kraja,makar ga zivota kostalooo,on je po meni najbolji plej na svetu.(odbrana+napad)

Duloo

pre 8 godina

Molim redukciju da stavljaju snimke od svih utakmica i procente suta. Neverovatan pogodak Karija ali sviran je nepostojeci faul na Igudalom koji je nazalost odlucio utakmicu. Nadam se da ce Oklahom zadrzati Duranta i Westbruka i da dovedu DeRozana ili Cousinsa,onda su spremni da osvoje prsten jer ovako nemaju dovoljno kvalitetnih pojedinaca.

Fox

pre 8 godina

Kakva utakmica! Dve utaknice su odigrali ove sezone sa slicnim zavrsnicama. Ovog puta je OKC vodio ceo mec i dvociftenom razlikom, ali su na kraju neverovatno glupo izgubili zahvaljujuci svojim greskama. Imali su dva poena prednosti i loptu na 17 sekundi do kraja i izgubili loptu. Doduse bio je sjajan presing Golden Stejta, ali da sudije sviraju onakav izmisljen faul Durantu u poslednjoj sekundi nad Iguadalom u regularnom delu, to je strasno! Ali svaka cast Kariju i Tompsonu, nisu promasili sut bukvalno u drugom poluvremenu. Pa i trojka Karija u poslednjoj sekundi produzetka za pobedu je neverovatan propust odbrane Oklahome, svi su pobegli nazad na svoju polovinu i ostavili ga da ide sam na kos i niko mu nije prisao. Pogubili se ljudi totalno, a sta je tesko Kariju da pogodi sa deset metara :) Durent prvi put od 2013 napustio igru zbog sest licnih pocetkom produzetka. Sve u svemu sjajan mec i jednih i drugih, ali Oklahoma je imala pobedu u rukama,. Samo kad se igra protiv GS i Karija, igra se do poslednje sekunde..... Bice ovo sjajno finale zapada nadam se. I pozdrav za malog Memfisa sa ovog sajta, nasladjuj se porazom Oklahome, znam da to volis ;) Sinoc si se ogradio nekim nebulozama za slucaj da Oklahoma pobedi ali nema veze, samo gruvaj ;)

NastyB

pre 8 godina

Znam da je malo "offtopic", ali moram da napišem ovo.
Juče napisah da su današnji centri SVESTRANIJI (zašto to neko čita kao BOLJI?) nego ranije i pored minusa dobih podsmeh sa poređenjem Robinsona, Džabara i Olajdžuvana. Alo, ljudi, čitajte malo. Današnji centri uopšteno, protiv centara ranije, takođe uopšteno. Danas Kazns, braća Gasol, Tauns i još neki, da ne nabrajam, šutiraju iz svih pozicija, pa i trojke veoma često, izvode driblinge, idu u kontre sami brži skoro i od bekova, sami ponekad i predriblaju čitave odbrane (Kazns to često radi)... Da, možda je to mogao Olajdžuvon ili Čemberlen, ali ne verujem da bi iko drugi ranije mogao to da izvede. Da li bi to mogli Luk Longli, Skot Polard, Ben Džonson i drugi nekadašnji centri, a ne uhvatiti se par najboljih u istoriji i porediti ove današnje. I ovde se pominje svestranost - Šakil O` Nil da šutira trojke?? Polard da izvodi driblinge?? Patrik Juing u kontri brži od ostalih??
Tako nešto je nekad bilo nezamislivo za centra, znalo se koja je njegova uloga. Apsolutno jedini koji je odskakao od svega toga, pa i skoro od svih košarkaša ikad, je Vilt Čemberlen, čovek daleko ispred svog vremena, koji bi sad mogao bez problema da se nosi sa igračima kao što su Kazns ili Dejvis.

s

pre 8 godina

Jeste on najveci kralj svih vremena kad je u napadu,ali all-round igra je na strani rasela wesbrukaa,mrzeli ga mi ovde ili ne,covek je najkompletniji plej smem da kazem ikada,jer mi stvarno zao da nece takav duh istinski kojeg ne zanima ko je sa druge strane ,uvek ce ici svom snagom do kraja,makar ga zivota kostalooo,on je po meni najbolji plej na svetu.(odbrana+napad)

ZaDuleta

pre 8 godina

Ratnike moze zaustaviti,samo kaznena ekspedicija iz Beograda.
(Mali Kalemegdan 2, 28. februar 2016 10:14)

Na domaćem terenu, u publici najveći a na centru Ilija Belošević. Po tom scenariju, Cirbes 60 poena, 58/108 bacanja i jedan poen onako.

Luckyone

pre 8 godina

NBA pratim od 95 godine.Tvrdim i garantujem da niko nije imao ovakvu sezonu kao Kari sad. Džordan 96,Šekil 2000,Kobi 2006,sve su to vanserijske sezone i igrači,ali ovo šta radi Kari je sa druge galaksije

Memfis

pre 8 godina

Pomenuo sam juče umor Voriorsa jer im je sinoć bio 6. meč u 8 dana i to se videlo po broju skokova (Ratnici su imali čak 30 manje). Ali kad imaš u timu ovog lika sve je moguće. Uzeo je 5 šuteva manje od Vesbruka i dao 20 poena više. Koš za pobedu, drsko je ono i iza škole pokušati na 19:19. Neviđeni majstor. Odrastao sam uz Kobija koji mi je omiljeni igrač i mogu reći da ni Kobi, ni Dankan, ni Lebron nisu ovako igrali (mozda jedino Lebron u prošlogodišnjem finalu). Naravno bez dobrih partija u plej-ofu sve to pada u vodu, ali ako Voriorsi osvoje i Kari nastavi ovako može se reći da je ovo jedna od najboljih sezona nekog igrača u istoriji.

Duloo

pre 8 godina

Molim redukciju da stavljaju snimke od svih utakmica i procente suta. Neverovatan pogodak Karija ali sviran je nepostojeci faul na Igudalom koji je nazalost odlucio utakmicu. Nadam se da ce Oklahom zadrzati Duranta i Westbruka i da dovedu DeRozana ili Cousinsa,onda su spremni da osvoje prsten jer ovako nemaju dovoljno kvalitetnih pojedinaca.

Narwaa

pre 8 godina

Kaze posle neko sto ne gledas zvezdu/partizan ove sezone?

Kakva evropska kosarka, kakvi bakracu, ovaj lik je kao droga. Ostanem kasno, ustanem rano sta da se radi, ali vredi. Nikada ovo niko nece raditi.

On sutira sa pola i ti ocekujes da udje, to je najjace.

Dođite na stadion!

pre 8 godina

Za Jeremiju...

http://www.sportske.net/vest/kosarka/zbog-ovoga-lebron-nikada-nece-biti-kao-dzordan-254652.html

Pozdrav za B92.

EU

pre 8 godina

Mislim da su posle ove utakmice svi jaci timovi i vodeci igraci u njima, a narocito Durant i Westbrook, shvatili da ih nije nemoguce pobediti, zamislite da je na klupi Oklahome Greg Popovich ili bilo koji trener koji ima malo iskustva, utakmica ne bi otisla u produzetke.

MJ23

pre 8 godina

Steta za Oklahomu, imali 2 poena prednosti na 2 sec do kraja kad je Iguadala imao tesku poziciju, a Kej di ga je faulirao za 2 bacanja. Taj faul bi retko ko svirao. Utakmica se prelomila u produzetku kad je Durent dobio 6. faul. Od tada je bilo pitanje kad ce gsw overiti pobedu, a to su izveli 3 sec pre kraja kad Stef drugu tekmu za redom pogadja sa skoro pola terena o tablu. Zaista fascinantno.

Fox

pre 8 godina

Memfis
Veruj mi, ja svaki dan dozivljavam isto od tvojih komentara ;) A ti ces tek od svog Memfisa da dozivljavas, gube i od Finiksa
hahahahahahahah

Слађан

pre 8 godina

Овај човек је као што наслов и каже заиста невероватан , пратим НБА цео живот ,мада у последње време не тако активно ,али довољни су ми и ови сажеци утакмица(које не пропуштам) да стекнем увид о томе да се рађа једна нова кошаркашка звезда која ако овако настави да игра за пар година (мада ће бити веома тешко јер је веома захтевно и питање је колико дуго Кари може играти на оваквом нивоу) може стићи и до неприкосновеног Џордана, Леброна нико више и не спомиње (далеко од тога да је лош) али једноставно Кари га је у овом тренутку у потпуности засенио и преузео му примат славе најбољег кошаркаша данашњице ,што иначе Кари из меча у меч потврђује, гледајући овај снимак стиче се утисак да адекватне одбране против Карија тренутно нема, јер има страшне дриблинге и промене ритма којима излуђује своје чуваре , а тек што се шута тиче,ја не памтим да сам бржи избачај до сада видео и што је још поражавајуће (за противнике) веома ретко промашује, а погађа из свих могућих позиција и углова, даљина му очито не представља никакав проблем,шутира преко блока и поред двојице чувара и преко руке,једном речју човек је невероватан шутер којем је довољно врло мало места и простора да би реализовао акцију коју започне,по томе се може мерити са већ легендарним Џорданом,који за разлику од Карија није толико форсирао шут за три,већ је више ишао на продоре и асистенције као и на опште препознатљив шут са дистанце са чувеним скок шутом уназад са којим је био неухватљив за било којег чувара у оно време !

lutalica

pre 8 godina

Steta za oklahomu sto nisu uspeli da osvoje titulu za ovih sedam,osam godina postojanja jer su morali da iskoriste Durenta i Vestbruka,sad najverovatnije Durent ide i samim tim ekipa puca...

AutoCAD

pre 8 godina

A ja budala se probudio u 2.30h, taman na početak i nije mi se dalo gledat jer sam računao da će Golden State to lako dobiti jer Oklahoma je zadnjih par mečeva odigrala loše.

zokijev mali

pre 8 godina

Kakve trojke ljudi, kakve trojke!! Crossover, i odma izbacaj za tri i BOOM! To ne moze da se cuva. I to sve sa jedno deset metara u trenucima kad se rezultat lomi?? NESTVARNA utakmica trenutno najboljeg igraca na svetu, Steph Curry-ja.

Bojan

pre 8 godina

kakav mec OKCa i GSWa.
GSW se provukao, ali neverovatno je da dobijaju meceve sa 30 skokova manje, to jednostavno nije fer prema protivniku. I ostavili su utisak da lagano mogu i bolje.
A Kari, ovo je strasno. Izjednacio je rekord po broju postignutih trojki sa 75% suta. I na 24 meca do kraja je probio rekord koji je drzao prosle godine, a jos pre 2 meca je prestigao sve druge u istoriji.

Milan

pre 8 godina

Naravno , preduslov je da centar, ma kakve kvalitete da ima bude uklopljen u tim. Najveca razlika devedesetih i danas je sto su tada svi timovi pravljeni po istoj semi, oko dominantnog centra bez obzira da li ga imali ili nemali. Otuda i ocajnicki pokusaji da se na draftu uzme centar po svaku cenu (pa je Jordan bio treci pik na draftu). Cikago bulsi su bili prvi tim koji nije trazio dominantnog centra vec nekog ko bi se uklopio oko Jordana i Pipena, zato i jesu bili uspesni. Danas mnogi timovi rade to isto, GSW, OKC, CLE su timovi kojima dominantan centar starog kova ne treba.
I na kraju vazan faktor igre je kriterijum sudjenja. Osamdesetih centri u napadu su bili zasticeni, devedesetih i pocetkom dvehiljaditih kriterijum je stalno pomeran u smeru da im se sudi vise faula u napadu uz ozakonjenje opste tuce odbrambenih igraca (posebno da bi se umanjila dominacija Shaquille O'neila). Tad su se i rodili "univerzalni" centri, pomeranjem dotadasnjih krila na to mesto. Mogli su da udaraju jednako u odbrani a u napadu su bili korisniji izvlacenjem i sutem za tri (Robert Horry, Rasheed Wallace na pr.)

Z.S.

pre 8 godina

Ovo je visi, poseban nivo kosarke do sada nevidjen. Kada igraci u Evropi ili NBA sutiraju sa 10+ metara sansa da udje je nekih 10% max, a kod Karija je preko 50%. Sutne sa pola terena i prosto znas da ce da pogodi, toliko dobro igra trenutno.

Marinko

pre 8 godina

Neverovatni Stef, najbolji suter svih vremena, obara sve moguce rekorde. Sto se utakmice tice, KD je poklonio pobedu, pod presingom je odreagovao kao rookie i prodao loptu. Nakon toga je napravio faul na 0.7, a AI, ne Iverson, je hladno ubacio dva bacanja za produzetak.

Niksi

pre 8 godina

Sta reci ? Svaka cast zaista, jedini problem koji moze da se desi Kariju i druzini je istrosenost pre playofa jer nameracili su taj rekord Bulsa i svaku utakmicu gledaju kao finale. Sa druge strane moguce je da ukoliko obore rekord skinu veliki pritisak i pocnu tek da resetaju i u playofu. Nisam navijac Golden Stejta, ali voleo bih da obore rekord i osvoje titulu jer greh bi bio da ne osvoje sa ovakvom sezonom.

Miki28

pre 8 godina

Sta reci za ovu predstavu Karija osim fantasticno! Jednostavno kad se sastanu GS i Okc mora da prsti jer ako ko moze duo GS da isprati onda je to duo Okc ali ni to nije dovoljno... Ovo sto Kari radi je uzivanje, covjek se bukvalno poigrava i samo nek nastavi tako! Ja sam jedan od onih koji misle da GS nece odbraniti titulu, volim da ih gledam ali ne znam, djeluje mi da se previse trose u regularnom dijelu sezone mada im sve ide od ruke, posebno sto se tice povreda glavnih igraca tj nema ih! Vidjecemo ali znam da ce PO biti fenomenalan pa nek pobjedi bolji i manite se prozivka, uzivajte u igrama ovih igraca

Kome smeta jaka Filadelfija

pre 8 godina

Stevice, Durantula i Rasele hvala vam za onu umetnicku predstavu nocas. Jedna od top tri utakmice ove sezone! Pokazali su mi nocas sve ono sto ce mi nedostajati kada na kraju ove sezone razdvoje KD-ja i Westa. Za sut kakav Kari ima kratko i jasno ne postoji odbrana. Njemu je linija za tri poena linija na centru terena. Sta dalje da pricamo.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Je l' moguće da ste samo pomenuli Gasolovu partiju? Kad se poslednji put desilo da neko ima tripl dabl a da u najslabijoj kategoriji ima 14? Čovek igra doktorski, i to u kojim godinama.

http

pre 8 godina

Nacin na koji sutira i ubacuje trojke je neverovatan. Svaki put pomislim koliko je to samo treninga, koliko suteva... Covek je majstor i pravo je uzivanje gledati ga. Nadam se da ce potrajati.

Dragan

pre 8 godina

Moze li neko da mi ostavi sajt za gledanje utakmica online, a da mi taj sajt ne trazi neka glupa registrovanja, novac itd. Da cim kliknem na stream mogu na miru da gledam odmah... Neko ce reci mnogo trazim :) Hvala unapred!

Petar

pre 8 godina

Što god da Kari uradi, mene više ne iznenađuje. Ovde je pravo iznenađenje to što je Iguadala u poslednjoj sekundi dao oba slobodna bacanja za produžetak. Kad sam video da je on fauliran, mislio sam da je Oklahoma dobila.

Milan

pre 8 godina

@NastyB

Pratim NBA jako dugo (od Finala 1988) i gledao sam mnogo centara i posebno ih voleo. Zato smatram da mogu i da odgovorim po pitanju njihove igre.
Pre svega i ranije je bilo, kako ti kazes, svestranih centara. Recimo Sicma, Tom Chambers i jos neki su bili medju najboljim trojkasima svog vremena. Poenta takvih centara je da izvuku dominantnog protivnika iz reketa. To su igraci koji nadoknadjuju svoje mane nekim drugim kvalitetima da bi bili korisni timu. Ne znaci da su bolji zbog toga. Uostalom Olajuvon, Ewing i Robinson su znali da pogode za tri ali nisu to cesto radili jer su treneri smatrali da su korisniji za tim ako su blisu kosa
Dobro trcanje u kontru vezano je za laksu konstituciju koja je direktna mana za borbu pod kosem. retkost je imati i snagu i brzin, recimo Karl Malone je primer izrazito snaznog igraca (u danasnjij kosarci bi bio centar)koji je bar 15.000 poena isporucio iz kontri i polukontri. Drugo, tesko je stici u kontru ako ti je mesto u odbrani uglavnom pod sopstvenim kosem. Danas centri mnogo cesce izlaze na sut za tri poena koji se vise forsira pa otuda i cesce u kontru. Pomenuti Malone je igrao cetvorku pa otud cesce bio u prilici da trci.
Da danas postoje centri kvaliteta velike cetvorke devedesetih bili bi jednako dominantni i oko njih bi se gradila igra timova. Ako danas njihove mnogo, mnogo losije kopije imaju znacajnu ulogu u timovima sta bi tek oni radili.

Boxer

pre 8 godina

Zamislite skroz realan scenario, SAS udju u seriju i ostvare skor 22-1 do kraja sezone, izjednace se sa Bulsima, kakav podvig.. Ali su ipak drugi, jer je Golden Stejt zavrsio sa skorom 75-7.. :)