Utorak, 16.02.2016.

12:00

Top 11 penala: Od Mesija i Panenke do nepoznatog Finca

Izvor: B92

Top 11 penala: Od Mesija i Panenke do nepoznatog Finca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

markonato

pre 8 godina

auu i toti je nekome zabo bocu, da li holandiji ili tako nekome, cek sad cu da nadjem.. :)https://www.youtube.com/watch?v=v0VtO7cwfDk

X=iks

pre 8 godina

Jedan je Panenka,mrtvo hladno i ležerno študirati penal odluke (Rade, 16. februar 2016 14:54)

I to odluke - cega!? Finala Evropskog Prvenstva! I to penal - kome!? Jednom Seppu Maieru, jednom od najvecih svetskih golmana ikad, kom je to trebalo da okruni karijeru. Kako se to moze porediti s izivljavanjima na revijalnim, ili prijateljskim utakmicama, protiv petorazrednih protivnika?

vitez koja

pre 8 godina

pre 26 godina kolega i ja izvodili tako penale (kao mesi što je uradio). pokazao nam trener koji je igrao u francuskoj drugoj ligi.i zašto smo prekinuli? kolega pogodi stativu i ostane 0-0,i ispadnemo iz kupa! nismo nikad više tako izvodili penal.

Botivoje

pre 8 godina

@broj 6 nije ispravno izveden penal... (dzo, 16. februar 2016 12:18) Zasto?
(dragan, 16. februar 2016 13:32)

Zato sto je suarez utrcao u polukrug pre nego sto je mesi dodirnuo loptu.. A sudija naravno iskulirao..

@

pre 8 godina

@adriano_galliani
Realno, Slipi Dzerard, Liverpul i penali ce svakog navijaca Milana proganjati u snovima dok je ziv :) onako genijalno ponizavanje Milana se ne zaboravlja nikada.

XXS-iq

pre 8 godina

Penali sa dodavanjem ranije nisu bili retkost, ali u nizim ligama. U prvoj ligi negde sedamdesetih sam prvi put to video Jurica Jerkovic i mislim Surjak za Hajduk ali cini mi se pri neresenom rezultatu ili mozda pri 1:0. Tada se ninije smatralo "politicki" nekorektnim proturiti loptu kroz noge, pa je vratiti petom opet kroz noge, osim ako se ne baci baka na travu (cesce sljaku) koja se u medjuvremenu podigne.

Danilo

pre 8 godina

Nije ovo nista novo sto su izveli Mesi i Suarez pa ne znam otkud sad tolika frka kao da je ne znam sta bilo. Evo i Krojf izvodio a i Anri (https://www.youtube.com/watch?v=NjZ3BDwFdzE). Licno mi ne ne svidja ovakvo izvodjenje, pa bi menjao pravilo pa da se sutira kao da se radi o penal seriji, ako omasi igrac ili odbrani golman nema natrcavanja, lopta za golmana.

mikicarock

pre 8 godina

Par penala su majstorstvo, ostalo je ponižavanje protivnika pri veoma visokoj razlici, pri tome penal koji je izveo Mesi bi trebalo da bude poništen jer je Suarez utrčao u šesnesterac prije nego što je Mesi dotakao loptu(iz tog razloga je Nejmar zakasnio na "dodavanje".

zahvalan

pre 8 godina

Prije 15tak godina,vidio sam penal,mislim da su bile mlade reprezentacije Brazil-Hrvatska,svetsko prvenstvo,takvo izvođenje penala,takva hladnokrvnost,ako ko zna ,nek pošalje link,pokušavao sam da nađem,al nisam uspeo

Vita

pre 8 godina

Svaka cast Panenki. Nije isto izvesti takav penal kada odlucujes pobednika I kada vodis 3:0. Na listi nedostaje Kristofte, Danac koji je postigao penal za plasman u finale ep 1992: https://www.youtube.com/watch?v=p7ghwEW2eq8

PimPong

pre 8 godina

Svidjaju mi se ovi penali, i mislim da je OK sto igraci pokusavaju neke nove stvari. Fudbal se igra zbog nadmudrivanja, i zasto ne bi ljudi pokusali nesto novo. Ali po meni, ranking bi bio ovakav:

1. Panenka
2. Aranguis
3 - 10. Svi ostali

Naime, ova dva igraca su izvela odlicne penale kad se rezultat u ogromnim utakmicama lomio. Ne kazem da je svaki penal na Euru ili Mundijalu bolji od svih ostalih navededenih u clanku, ali mislim da fantasticni penali sa velikih takmicenja dobijaju malu prednost u odnosu na one u omladinskim ligama ili na utakmicama u kojima je sve bilo odluceno.

MiLaN

pre 8 godina

Kad vodis 3:1 i izvedes penal kao Mesi...ajde, radi fazona, ali onoliko radovanje? "Istorijski", "Fantasticno", "Magicno". 

Ljudi, mizerno, nesportski, hinjski...to su epiteti kad se svi na klupi bacaju u trans i kad cijeli tim dolazi u nekoj vrsti sektaskog naklanjanja da tapse patuljka i kanibala. 
Misli, da je za prvenstvo svijeta ili LS...pa da shvatim euforiju. Ne za 4:1 protiv autsajedera kod kuce. Gdje je sportsko ponasanje? Nema ga.
(srx, 16. februar 2016 14:38)
Ти аудсајдери су ољуштили Барсу у првој утакмици 4-1. А и историја Барсе и Селте каже да је Селта све само не лак плен. Друго је то што су ови са друге планете па им се може. Фудбал се гледа баш због оваквих потеза, а не онај месарски који практикује Атлетико, Еспањол итд.

LOL

pre 8 godina

Adriano Galiani mozes da mrzis Liverpool koliko god hoces ali Suarez je svetska klasa od igraca da on igra za tvoj bedni Milan koji ne moze da udje medju prvih 5 klubova u ligi ti bi se istetovirao sa njim...

drvobradi

pre 8 godina

Za mene Panenka, ali Zidanova sa SP. U poslednjoj utakmici, finalu SP, protiv najboljeg golmana sveta koji do tada brani skoro svaki treći penal, čovek šutne Panenku.

Ja

pre 8 godina

Galliani brate to je verovatno neko iz uprave Barse smislio da Messi tako izvede penal baš protiv Selte i baš pri rezultatu 3:1???Druže idi malo u neku banju gde nema interneta dok nije kasno...inače nema povratka.

Saša

pre 8 godina

Sećam se Piksi na Marakani protiv Borca iz Banja Luke hteo isto, i golman mu uhvati živu, Zvezda ispala iz kupa, kao da je juče bilo, bio sam sa ujakom na zapadu, stariji zvezdaši sigurno se sećaju.

fenomen

pre 8 godina

Nisam imao pojma da se moze ovako izvoditi penal kao sto su Mesi i Suarez. Bio sam ubedjen da po nekom pravilu izvodjac penala moze da malo pipne loptu ali da ona ne sme da se vise od svog obima zakotrlja prema golu i da onda moze da naleti drugi igrac i sutira. Zna li neko ovo o cemu sam pisao. Po meni je ovo nesportski ali ako su takva pravila onda je ok. Poz.

Cedomir Segrt

pre 8 godina

Na stadionu JNA 1957 godine Partizan i Legija iz Varsave igrali su prijateljsku utakmicu. Pobijedio je Partizan rezultatom 6:0. Bobek i Milos Milutinovic su izveli penal tako sto je Bobek gurnuo loptu u lijevu stranu a Milos natrcao, predriblao golmana i dao gol. Toje bilo na severu. Licno sam prisustvovao. Bilo je kisno vrijeme, a stadion pun. Navala Partizana: Mesaros, Milutinovic, Valok, Bobek i Zebec. Oni su i Zvezdi dali 7 golova. Inace, ja sam bio Hajdukovac.

srx

pre 8 godina

Kad vodis 3:1 i izvedes penal kao Mesi...ajde, radi fazona, ali onoliko radovanje? "Istorijski", "Fantasticno", "Magicno".

Ljudi, mizerno, nesportski, hinjski...to su epiteti kad se svi na klupi bacaju u trans i kad cijeli tim dolazi u nekoj vrsti sektaskog naklanjanja da tapse patuljka i kanibala.
Misli, da je za prvenstvo svijeta ili LS...pa da shvatim euforiju. Ne za 4:1 protiv autsajedera kod kuce. Gdje je sportsko ponasanje? Nema ga.

adriano_galliani

pre 8 godina

Ja razumem da favorizujete Barsu i Mesija, ali preterali ste. Nije uradio nista sto do sada vec nije vidjeno. Drugo, sto to ne urade pri neresenom rezultatu ili kada gube?! Ovo je ponizavanje protivnika, nista vise od toga. Jesu Barsa i Mesi najbolji, ali dajte malo realnosti. Najlepsi je broj 3, najludji broj 2 (peta), celokupan utisak preciznost, vaznost i momenat je Cileanac protiv Brazila.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Obelix, 16. februar 2016 12:27)

Немаш појмаа, треба да ти је задовољство и част што живиш у време Месија, који је изнад свјега добар човјек, скроман, понизан а не ко онај бахати Кристијано Роналдо, Луцифер лично!

adriano_galliani

pre 8 godina

Veoma ne-profesijalno od mesija,to je protiv duha igre i samog sporta da se ponizavaju profesijonalni protivnici
(djokoeire, 16. februar 2016 13:42)

Радо бих се сложио са тобом, али 100% сам сигуран да то и није била његова идеја, не делује ми он превише бистро за такве ствари. То је мисио некога са врха, истог тог који инсиситра да се финале Купа игра у Мадриду. Скуп комплексаша - УЕФАлона.

Ту једино разумем Суареза, па човек је играо у Лузерпулу са Слипи Џерардом, њему је потребно нешто овакво.

nebitno

pre 8 godina

treba samo napomenuti da vecina ovakvih izvodjenja vise nisu pravilna po pravilima fudbalske igre bas zbog ovih mangupa...na primeru Boa Mortea, ovog Arapa itd...

sramota je šta ovde čitam

pre 8 godina

show,
Prvo u košarci posle određenog broja faulova izvodiš slobodana bacanja.
U fudbalu penal je jedna vrsta kaznenog udarca gde svi moraju biti na određenom rastojanju. Penali se izvode posle utakmice i tada se nasuprot jedan drugog nalaze izvođač penala i golman, ovo u 16m pre bi se nazvao kazneni udarac ili ti jedanajsterac.
Samim tim čim izvođač pipne loptu svi se smeju sjuriti ka njoj kao i pri izvođenju slobodnog udarca.
Prema tome niko ovima iz protivnčke ekipe ne zabranjuje da osujete ta dodavanja i da stignu do lopte pre dotičnog...

šetač

pre 8 godina

Panenka ubedljivo, ostati hladnokrvan do kraja i sačekati golmana, treba imati herca i sposobnosti da tako šutneš penal. Atraktivno je i ono zaletiš se da šutneš desnom a sprovedeš udarac desnom mada je rizično, neprirodan je pokret rizikuješ povredu. Ona šutiranje petom je bruka, ne znam šta ste to stavili u anketu.

finoallafine

pre 8 godina

Meni je Pirlov penal protiv Engleske jedan od najdrazih. Hart poceo nesto da se gubi po golu, skakuce, pomera se i onda se onako divljacki baci u stranu, a maestro hladnokrvno samo bocne loptu...

show

pre 8 godina

Ovo sa asistencijom sa bele tacke je pored gol tehnologije najveca glupost u fudbalu danas. Pazite sta sam rekao, sada ce svi zivi ovo da praktikuju i golmani postaju nemocni kod izvodjenja penala jer moraju da stoje na gol liniji i cekaju da igrac dodirne loptu. Jedanaesterac bi trebalo izvoditi kao slobodno bacanje u kosarci.. sutnes pa ako pogodis pogodis, ako ne idemo dalje..

Deki

pre 8 godina

Mogu da se kladim da ce sada neki od nasih klubova da pokusaju ovu foru kod penala i 70% sam siguran da nece pasti gol nego ce lopta da se otkotrlja predaleko i ode penal u nepovrat.

Otac Namimije

pre 8 godina

Za mene Panenka nema premca, ako cemo ozbiljno. Ne samo da je tehnicki komplikovan i uzasno rizicak potez, vec je i sampionat Evrope bio ulog. Svaka cast!

Od ostalih je onaj Finac simpatican, isto ovi sto su sutirali "pogresnom" nogom, a bogami i Mesi.

Arapina bih kaznio za nepostovanje fer-pleja. Osim toga je to i vrlo lose i providno izveo. Golman je bio totalno odsutan... Trebalo je da odbrani zadnjicom, a onda da onome da 10 po turu.

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Meni je najaci penal Hisato Satoa...
Kakva fora :D
Postavio covek loptu,satro zadiho se,razmislja...tenzija ovo-ono...
Hvala zalet van 16. kad ulece drugi sutira :D hahahaa

Spiker

pre 8 godina

broj 6 nije ispravno izveden penal...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dzo, 16. februar 2016 12:18)

Pravi nas mentalitet, od ovoliko lepih golova/penala, prvi koji se javi je da kaze kako nesto nije u redu, odmah negativno i pametovanje.

Uzivajte ljudi!

П. П.

pre 8 godina

А, ако је веровати старијима, Стјепан Бобек је пре шест и по деценија са пенала чинио ово што је против Селте урадио Меси.

Token

pre 8 godina

Slazem se onaj poslednji je najatriktivniji, ali ono Mesijevo otvara sasvim novi prostor za davanje govlova iz penala. Neminovno je da svi igraci treba da krenu, ne pre nego je dodirnuta lopta, ka golu i da se odigra neka od uigranih akcija.
(dragan, 16. februar 2016 12:27)

Otvara i mogucnost za golmane da se uopste ne trude da brane penal jer ih takve situacije bukvalno onemogucuju da uopste pomisle da mogu da odbrane. Postoji razlog zasto je samo jedan igrac u kaznenom prostoru tokom izvodjenja penala i taj igrac bi trebalo da sutira na gol. Ta rupa u pravilima fudbala je nesto najgluplje moguce danas. Bolje onda da sklone golmana skroz sa gola..

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ovo je kralj, posebno obratite pažnju kad skoro iz kornera da gol, nepravedno nikad nije ni na jednoj top listi!
https://www.youtube.com/watch?v=DY5p7hdX8b0

Poyy

pre 8 godina

Najlegendarniji penal u istoriji, onaj Panenkin, izveden na Marakani. Gospodo kada ulazite na taj stadion znajte da se tu pisala istorija fudbala.

Obelix

pre 8 godina

Ja razumem da favorizujete Barsu i Mesija, ali preterali ste. Nije uradio nista sto do sada vec nije vidjeno. Drugo, sto to ne urade pri neresenom rezultatu ili kada gube?! Ovo je ponizavanje protivnika, nista vise od toga. Jesu Barsa i Mesi najbolji, ali dajte malo realnosti. Najlepsi je broj 3, najludji broj 2 (peta), celokupan utisak preciznost, vaznost i momenat je Cileanac protiv Brazila.

sudija

pre 8 godina

Penal br. 6: Izvođač mora biti poznat, tako da ne postoji mogućnost zamene i varke u toku izvođenja.
Penal br. 2: Izvođač mora biti okrenut licem ka golu pri šutu.

dragan

pre 8 godina

Slazem se onaj poslednji je najatriktivniji, ali ono Mesijevo otvara sasvim novi prostor za davanje govlova iz penala. Neminovno je da svi igraci treba da krenu, ne pre nego je dodirnuta lopta, ka golu i da se odigra neka od uigranih akcija. Meni je super i ono izvodjenje s kontra nogom, a petom mi je bezveze.

Penaldzija

pre 8 godina

Glasam za broj 5, nekako mi je najefektnije (iako nije originalno)

Sto se tice broja 7, da li je ovo uopste dozvoljeno ili je sudija pustio samo zato sto je prijateljska utakmica?

Jah

pre 8 godina

Ovo sa petom izuzetno tedko ali je za 5-6 mesto. Panenka tata za to vreme.
Ovaj prvi cisti cirkuzant, izveden najormalniji penal a posle odradjen salto. Svaka cast za sposobnost ali je to daleko od prvih 10 mesta

Otac Namimije

pre 8 godina

Za mene Panenka nema premca, ako cemo ozbiljno. Ne samo da je tehnicki komplikovan i uzasno rizicak potez, vec je i sampionat Evrope bio ulog. Svaka cast!

Od ostalih je onaj Finac simpatican, isto ovi sto su sutirali "pogresnom" nogom, a bogami i Mesi.

Arapina bih kaznio za nepostovanje fer-pleja. Osim toga je to i vrlo lose i providno izveo. Golman je bio totalno odsutan... Trebalo je da odbrani zadnjicom, a onda da onome da 10 po turu.

Poyy

pre 8 godina

Najlegendarniji penal u istoriji, onaj Panenkin, izveden na Marakani. Gospodo kada ulazite na taj stadion znajte da se tu pisala istorija fudbala.

finoallafine

pre 8 godina

Meni je Pirlov penal protiv Engleske jedan od najdrazih. Hart poceo nesto da se gubi po golu, skakuce, pomera se i onda se onako divljacki baci u stranu, a maestro hladnokrvno samo bocne loptu...

Obelix

pre 8 godina

Ja razumem da favorizujete Barsu i Mesija, ali preterali ste. Nije uradio nista sto do sada vec nije vidjeno. Drugo, sto to ne urade pri neresenom rezultatu ili kada gube?! Ovo je ponizavanje protivnika, nista vise od toga. Jesu Barsa i Mesi najbolji, ali dajte malo realnosti. Najlepsi je broj 3, najludji broj 2 (peta), celokupan utisak preciznost, vaznost i momenat je Cileanac protiv Brazila.

show

pre 8 godina

Ovo sa asistencijom sa bele tacke je pored gol tehnologije najveca glupost u fudbalu danas. Pazite sta sam rekao, sada ce svi zivi ovo da praktikuju i golmani postaju nemocni kod izvodjenja penala jer moraju da stoje na gol liniji i cekaju da igrac dodirne loptu. Jedanaesterac bi trebalo izvoditi kao slobodno bacanje u kosarci.. sutnes pa ako pogodis pogodis, ako ne idemo dalje..

Saša

pre 8 godina

Sećam se Piksi na Marakani protiv Borca iz Banja Luke hteo isto, i golman mu uhvati živu, Zvezda ispala iz kupa, kao da je juče bilo, bio sam sa ujakom na zapadu, stariji zvezdaši sigurno se sećaju.

šetač

pre 8 godina

Panenka ubedljivo, ostati hladnokrvan do kraja i sačekati golmana, treba imati herca i sposobnosti da tako šutneš penal. Atraktivno je i ono zaletiš se da šutneš desnom a sprovedeš udarac desnom mada je rizično, neprirodan je pokret rizikuješ povredu. Ona šutiranje petom je bruka, ne znam šta ste to stavili u anketu.

srx

pre 8 godina

Kad vodis 3:1 i izvedes penal kao Mesi...ajde, radi fazona, ali onoliko radovanje? "Istorijski", "Fantasticno", "Magicno".

Ljudi, mizerno, nesportski, hinjski...to su epiteti kad se svi na klupi bacaju u trans i kad cijeli tim dolazi u nekoj vrsti sektaskog naklanjanja da tapse patuljka i kanibala.
Misli, da je za prvenstvo svijeta ili LS...pa da shvatim euforiju. Ne za 4:1 protiv autsajedera kod kuce. Gdje je sportsko ponasanje? Nema ga.

Cedomir Segrt

pre 8 godina

Na stadionu JNA 1957 godine Partizan i Legija iz Varsave igrali su prijateljsku utakmicu. Pobijedio je Partizan rezultatom 6:0. Bobek i Milos Milutinovic su izveli penal tako sto je Bobek gurnuo loptu u lijevu stranu a Milos natrcao, predriblao golmana i dao gol. Toje bilo na severu. Licno sam prisustvovao. Bilo je kisno vrijeme, a stadion pun. Navala Partizana: Mesaros, Milutinovic, Valok, Bobek i Zebec. Oni su i Zvezdi dali 7 golova. Inace, ja sam bio Hajdukovac.

sudija

pre 8 godina

Penal br. 6: Izvođač mora biti poznat, tako da ne postoji mogućnost zamene i varke u toku izvođenja.
Penal br. 2: Izvođač mora biti okrenut licem ka golu pri šutu.

Jah

pre 8 godina

Ovo sa petom izuzetno tedko ali je za 5-6 mesto. Panenka tata za to vreme.
Ovaj prvi cisti cirkuzant, izveden najormalniji penal a posle odradjen salto. Svaka cast za sposobnost ali je to daleko od prvih 10 mesta

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Meni je najaci penal Hisato Satoa...
Kakva fora :D
Postavio covek loptu,satro zadiho se,razmislja...tenzija ovo-ono...
Hvala zalet van 16. kad ulece drugi sutira :D hahahaa

dragan

pre 8 godina

Slazem se onaj poslednji je najatriktivniji, ali ono Mesijevo otvara sasvim novi prostor za davanje govlova iz penala. Neminovno je da svi igraci treba da krenu, ne pre nego je dodirnuta lopta, ka golu i da se odigra neka od uigranih akcija. Meni je super i ono izvodjenje s kontra nogom, a petom mi je bezveze.

Deki

pre 8 godina

Mogu da se kladim da ce sada neki od nasih klubova da pokusaju ovu foru kod penala i 70% sam siguran da nece pasti gol nego ce lopta da se otkotrlja predaleko i ode penal u nepovrat.

Token

pre 8 godina

Slazem se onaj poslednji je najatriktivniji, ali ono Mesijevo otvara sasvim novi prostor za davanje govlova iz penala. Neminovno je da svi igraci treba da krenu, ne pre nego je dodirnuta lopta, ka golu i da se odigra neka od uigranih akcija.
(dragan, 16. februar 2016 12:27)

Otvara i mogucnost za golmane da se uopste ne trude da brane penal jer ih takve situacije bukvalno onemogucuju da uopste pomisle da mogu da odbrane. Postoji razlog zasto je samo jedan igrac u kaznenom prostoru tokom izvodjenja penala i taj igrac bi trebalo da sutira na gol. Ta rupa u pravilima fudbala je nesto najgluplje moguce danas. Bolje onda da sklone golmana skroz sa gola..

sramota je šta ovde čitam

pre 8 godina

show,
Prvo u košarci posle određenog broja faulova izvodiš slobodana bacanja.
U fudbalu penal je jedna vrsta kaznenog udarca gde svi moraju biti na određenom rastojanju. Penali se izvode posle utakmice i tada se nasuprot jedan drugog nalaze izvođač penala i golman, ovo u 16m pre bi se nazvao kazneni udarac ili ti jedanajsterac.
Samim tim čim izvođač pipne loptu svi se smeju sjuriti ka njoj kao i pri izvođenju slobodnog udarca.
Prema tome niko ovima iz protivnčke ekipe ne zabranjuje da osujete ta dodavanja i da stignu do lopte pre dotičnog...

Ja

pre 8 godina

Galliani brate to je verovatno neko iz uprave Barse smislio da Messi tako izvede penal baš protiv Selte i baš pri rezultatu 3:1???Druže idi malo u neku banju gde nema interneta dok nije kasno...inače nema povratka.

Spiker

pre 8 godina

broj 6 nije ispravno izveden penal...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dzo, 16. februar 2016 12:18)

Pravi nas mentalitet, od ovoliko lepih golova/penala, prvi koji se javi je da kaze kako nesto nije u redu, odmah negativno i pametovanje.

Uzivajte ljudi!

drvobradi

pre 8 godina

Za mene Panenka, ali Zidanova sa SP. U poslednjoj utakmici, finalu SP, protiv najboljeg golmana sveta koji do tada brani skoro svaki treći penal, čovek šutne Panenku.

PimPong

pre 8 godina

Svidjaju mi se ovi penali, i mislim da je OK sto igraci pokusavaju neke nove stvari. Fudbal se igra zbog nadmudrivanja, i zasto ne bi ljudi pokusali nesto novo. Ali po meni, ranking bi bio ovakav:

1. Panenka
2. Aranguis
3 - 10. Svi ostali

Naime, ova dva igraca su izvela odlicne penale kad se rezultat u ogromnim utakmicama lomio. Ne kazem da je svaki penal na Euru ili Mundijalu bolji od svih ostalih navededenih u clanku, ali mislim da fantasticni penali sa velikih takmicenja dobijaju malu prednost u odnosu na one u omladinskim ligama ili na utakmicama u kojima je sve bilo odluceno.

П. П.

pre 8 godina

А, ако је веровати старијима, Стјепан Бобек је пре шест и по деценија са пенала чинио ово што је против Селте урадио Меси.

X=iks

pre 8 godina

Jedan je Panenka,mrtvo hladno i ležerno študirati penal odluke (Rade, 16. februar 2016 14:54)

I to odluke - cega!? Finala Evropskog Prvenstva! I to penal - kome!? Jednom Seppu Maieru, jednom od najvecih svetskih golmana ikad, kom je to trebalo da okruni karijeru. Kako se to moze porediti s izivljavanjima na revijalnim, ili prijateljskim utakmicama, protiv petorazrednih protivnika?

MiLaN

pre 8 godina

Kad vodis 3:1 i izvedes penal kao Mesi...ajde, radi fazona, ali onoliko radovanje? "Istorijski", "Fantasticno", "Magicno". 

Ljudi, mizerno, nesportski, hinjski...to su epiteti kad se svi na klupi bacaju u trans i kad cijeli tim dolazi u nekoj vrsti sektaskog naklanjanja da tapse patuljka i kanibala. 
Misli, da je za prvenstvo svijeta ili LS...pa da shvatim euforiju. Ne za 4:1 protiv autsajedera kod kuce. Gdje je sportsko ponasanje? Nema ga.
(srx, 16. februar 2016 14:38)
Ти аудсајдери су ољуштили Барсу у првој утакмици 4-1. А и историја Барсе и Селте каже да је Селта све само не лак плен. Друго је то што су ови са друге планете па им се може. Фудбал се гледа баш због оваквих потеза, а не онај месарски који практикује Атлетико, Еспањол итд.

Penaldzija

pre 8 godina

Glasam za broj 5, nekako mi je najefektnije (iako nije originalno)

Sto se tice broja 7, da li je ovo uopste dozvoljeno ili je sudija pustio samo zato sto je prijateljska utakmica?

Vita

pre 8 godina

Svaka cast Panenki. Nije isto izvesti takav penal kada odlucujes pobednika I kada vodis 3:0. Na listi nedostaje Kristofte, Danac koji je postigao penal za plasman u finale ep 1992: https://www.youtube.com/watch?v=p7ghwEW2eq8

fenomen

pre 8 godina

Nisam imao pojma da se moze ovako izvoditi penal kao sto su Mesi i Suarez. Bio sam ubedjen da po nekom pravilu izvodjac penala moze da malo pipne loptu ali da ona ne sme da se vise od svog obima zakotrlja prema golu i da onda moze da naleti drugi igrac i sutira. Zna li neko ovo o cemu sam pisao. Po meni je ovo nesportski ali ako su takva pravila onda je ok. Poz.

@

pre 8 godina

@adriano_galliani
Realno, Slipi Dzerard, Liverpul i penali ce svakog navijaca Milana proganjati u snovima dok je ziv :) onako genijalno ponizavanje Milana se ne zaboravlja nikada.

LOL

pre 8 godina

Adriano Galiani mozes da mrzis Liverpool koliko god hoces ali Suarez je svetska klasa od igraca da on igra za tvoj bedni Milan koji ne moze da udje medju prvih 5 klubova u ligi ti bi se istetovirao sa njim...

Danilo

pre 8 godina

Nije ovo nista novo sto su izveli Mesi i Suarez pa ne znam otkud sad tolika frka kao da je ne znam sta bilo. Evo i Krojf izvodio a i Anri (https://www.youtube.com/watch?v=NjZ3BDwFdzE). Licno mi ne ne svidja ovakvo izvodjenje, pa bi menjao pravilo pa da se sutira kao da se radi o penal seriji, ako omasi igrac ili odbrani golman nema natrcavanja, lopta za golmana.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ovo je kralj, posebno obratite pažnju kad skoro iz kornera da gol, nepravedno nikad nije ni na jednoj top listi!
https://www.youtube.com/watch?v=DY5p7hdX8b0

mikicarock

pre 8 godina

Par penala su majstorstvo, ostalo je ponižavanje protivnika pri veoma visokoj razlici, pri tome penal koji je izveo Mesi bi trebalo da bude poništen jer je Suarez utrčao u šesnesterac prije nego što je Mesi dotakao loptu(iz tog razloga je Nejmar zakasnio na "dodavanje".

adriano_galliani

pre 8 godina

Veoma ne-profesijalno od mesija,to je protiv duha igre i samog sporta da se ponizavaju profesijonalni protivnici
(djokoeire, 16. februar 2016 13:42)

Радо бих се сложио са тобом, али 100% сам сигуран да то и није била његова идеја, не делује ми он превише бистро за такве ствари. То је мисио некога са врха, истог тог који инсиситра да се финале Купа игра у Мадриду. Скуп комплексаша - УЕФАлона.

Ту једино разумем Суареза, па човек је играо у Лузерпулу са Слипи Џерардом, њему је потребно нешто овакво.

XXS-iq

pre 8 godina

Penali sa dodavanjem ranije nisu bili retkost, ali u nizim ligama. U prvoj ligi negde sedamdesetih sam prvi put to video Jurica Jerkovic i mislim Surjak za Hajduk ali cini mi se pri neresenom rezultatu ili mozda pri 1:0. Tada se ninije smatralo "politicki" nekorektnim proturiti loptu kroz noge, pa je vratiti petom opet kroz noge, osim ako se ne baci baka na travu (cesce sljaku) koja se u medjuvremenu podigne.

vitez koja

pre 8 godina

pre 26 godina kolega i ja izvodili tako penale (kao mesi što je uradio). pokazao nam trener koji je igrao u francuskoj drugoj ligi.i zašto smo prekinuli? kolega pogodi stativu i ostane 0-0,i ispadnemo iz kupa! nismo nikad više tako izvodili penal.

adriano_galliani

pre 8 godina

Ja razumem da favorizujete Barsu i Mesija, ali preterali ste. Nije uradio nista sto do sada vec nije vidjeno. Drugo, sto to ne urade pri neresenom rezultatu ili kada gube?! Ovo je ponizavanje protivnika, nista vise od toga. Jesu Barsa i Mesi najbolji, ali dajte malo realnosti. Najlepsi je broj 3, najludji broj 2 (peta), celokupan utisak preciznost, vaznost i momenat je Cileanac protiv Brazila.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Obelix, 16. februar 2016 12:27)

Немаш појмаа, треба да ти је задовољство и част што живиш у време Месија, који је изнад свјега добар човјек, скроман, понизан а не ко онај бахати Кристијано Роналдо, Луцифер лично!

zahvalan

pre 8 godina

Prije 15tak godina,vidio sam penal,mislim da su bile mlade reprezentacije Brazil-Hrvatska,svetsko prvenstvo,takvo izvođenje penala,takva hladnokrvnost,ako ko zna ,nek pošalje link,pokušavao sam da nađem,al nisam uspeo

nebitno

pre 8 godina

treba samo napomenuti da vecina ovakvih izvodjenja vise nisu pravilna po pravilima fudbalske igre bas zbog ovih mangupa...na primeru Boa Mortea, ovog Arapa itd...

Botivoje

pre 8 godina

@broj 6 nije ispravno izveden penal... (dzo, 16. februar 2016 12:18) Zasto?
(dragan, 16. februar 2016 13:32)

Zato sto je suarez utrcao u polukrug pre nego sto je mesi dodirnuo loptu.. A sudija naravno iskulirao..

markonato

pre 8 godina

auu i toti je nekome zabo bocu, da li holandiji ili tako nekome, cek sad cu da nadjem.. :)https://www.youtube.com/watch?v=v0VtO7cwfDk

adriano_galliani

pre 8 godina

Veoma ne-profesijalno od mesija,to je protiv duha igre i samog sporta da se ponizavaju profesijonalni protivnici
(djokoeire, 16. februar 2016 13:42)

Радо бих се сложио са тобом, али 100% сам сигуран да то и није била његова идеја, не делује ми он превише бистро за такве ствари. То је мисио некога са врха, истог тог који инсиситра да се финале Купа игра у Мадриду. Скуп комплексаша - УЕФАлона.

Ту једино разумем Суареза, па човек је играо у Лузерпулу са Слипи Џерардом, њему је потребно нешто овакво.

adriano_galliani

pre 8 godina

Ja razumem da favorizujete Barsu i Mesija, ali preterali ste. Nije uradio nista sto do sada vec nije vidjeno. Drugo, sto to ne urade pri neresenom rezultatu ili kada gube?! Ovo je ponizavanje protivnika, nista vise od toga. Jesu Barsa i Mesi najbolji, ali dajte malo realnosti. Najlepsi je broj 3, najludji broj 2 (peta), celokupan utisak preciznost, vaznost i momenat je Cileanac protiv Brazila.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Obelix, 16. februar 2016 12:27)

Немаш појмаа, треба да ти је задовољство и част што живиш у време Месија, који је изнад свјега добар човјек, скроман, понизан а не ко онај бахати Кристијано Роналдо, Луцифер лично!

Spiker

pre 8 godina

broj 6 nije ispravno izveden penal...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dzo, 16. februar 2016 12:18)

Pravi nas mentalitet, od ovoliko lepih golova/penala, prvi koji se javi je da kaze kako nesto nije u redu, odmah negativno i pametovanje.

Uzivajte ljudi!

srx

pre 8 godina

Kad vodis 3:1 i izvedes penal kao Mesi...ajde, radi fazona, ali onoliko radovanje? "Istorijski", "Fantasticno", "Magicno".

Ljudi, mizerno, nesportski, hinjski...to su epiteti kad se svi na klupi bacaju u trans i kad cijeli tim dolazi u nekoj vrsti sektaskog naklanjanja da tapse patuljka i kanibala.
Misli, da je za prvenstvo svijeta ili LS...pa da shvatim euforiju. Ne za 4:1 protiv autsajedera kod kuce. Gdje je sportsko ponasanje? Nema ga.

Obelix

pre 8 godina

Ja razumem da favorizujete Barsu i Mesija, ali preterali ste. Nije uradio nista sto do sada vec nije vidjeno. Drugo, sto to ne urade pri neresenom rezultatu ili kada gube?! Ovo je ponizavanje protivnika, nista vise od toga. Jesu Barsa i Mesi najbolji, ali dajte malo realnosti. Najlepsi je broj 3, najludji broj 2 (peta), celokupan utisak preciznost, vaznost i momenat je Cileanac protiv Brazila.

Poyy

pre 8 godina

Najlegendarniji penal u istoriji, onaj Panenkin, izveden na Marakani. Gospodo kada ulazite na taj stadion znajte da se tu pisala istorija fudbala.

show

pre 8 godina

Ovo sa asistencijom sa bele tacke je pored gol tehnologije najveca glupost u fudbalu danas. Pazite sta sam rekao, sada ce svi zivi ovo da praktikuju i golmani postaju nemocni kod izvodjenja penala jer moraju da stoje na gol liniji i cekaju da igrac dodirne loptu. Jedanaesterac bi trebalo izvoditi kao slobodno bacanje u kosarci.. sutnes pa ako pogodis pogodis, ako ne idemo dalje..

nebitno

pre 8 godina

treba samo napomenuti da vecina ovakvih izvodjenja vise nisu pravilna po pravilima fudbalske igre bas zbog ovih mangupa...na primeru Boa Mortea, ovog Arapa itd...

fenomen

pre 8 godina

Nisam imao pojma da se moze ovako izvoditi penal kao sto su Mesi i Suarez. Bio sam ubedjen da po nekom pravilu izvodjac penala moze da malo pipne loptu ali da ona ne sme da se vise od svog obima zakotrlja prema golu i da onda moze da naleti drugi igrac i sutira. Zna li neko ovo o cemu sam pisao. Po meni je ovo nesportski ali ako su takva pravila onda je ok. Poz.

dragan

pre 8 godina

Slazem se onaj poslednji je najatriktivniji, ali ono Mesijevo otvara sasvim novi prostor za davanje govlova iz penala. Neminovno je da svi igraci treba da krenu, ne pre nego je dodirnuta lopta, ka golu i da se odigra neka od uigranih akcija. Meni je super i ono izvodjenje s kontra nogom, a petom mi je bezveze.

MiLaN

pre 8 godina

Kad vodis 3:1 i izvedes penal kao Mesi...ajde, radi fazona, ali onoliko radovanje? "Istorijski", "Fantasticno", "Magicno". 

Ljudi, mizerno, nesportski, hinjski...to su epiteti kad se svi na klupi bacaju u trans i kad cijeli tim dolazi u nekoj vrsti sektaskog naklanjanja da tapse patuljka i kanibala. 
Misli, da je za prvenstvo svijeta ili LS...pa da shvatim euforiju. Ne za 4:1 protiv autsajedera kod kuce. Gdje je sportsko ponasanje? Nema ga.
(srx, 16. februar 2016 14:38)
Ти аудсајдери су ољуштили Барсу у првој утакмици 4-1. А и историја Барсе и Селте каже да је Селта све само не лак плен. Друго је то што су ови са друге планете па им се може. Фудбал се гледа баш због оваквих потеза, а не онај месарски који практикује Атлетико, Еспањол итд.

Jah

pre 8 godina

Ovo sa petom izuzetno tedko ali je za 5-6 mesto. Panenka tata za to vreme.
Ovaj prvi cisti cirkuzant, izveden najormalniji penal a posle odradjen salto. Svaka cast za sposobnost ali je to daleko od prvih 10 mesta

Token

pre 8 godina

Slazem se onaj poslednji je najatriktivniji, ali ono Mesijevo otvara sasvim novi prostor za davanje govlova iz penala. Neminovno je da svi igraci treba da krenu, ne pre nego je dodirnuta lopta, ka golu i da se odigra neka od uigranih akcija.
(dragan, 16. februar 2016 12:27)

Otvara i mogucnost za golmane da se uopste ne trude da brane penal jer ih takve situacije bukvalno onemogucuju da uopste pomisle da mogu da odbrane. Postoji razlog zasto je samo jedan igrac u kaznenom prostoru tokom izvodjenja penala i taj igrac bi trebalo da sutira na gol. Ta rupa u pravilima fudbala je nesto najgluplje moguce danas. Bolje onda da sklone golmana skroz sa gola..

Otac Namimije

pre 8 godina

Za mene Panenka nema premca, ako cemo ozbiljno. Ne samo da je tehnicki komplikovan i uzasno rizicak potez, vec je i sampionat Evrope bio ulog. Svaka cast!

Od ostalih je onaj Finac simpatican, isto ovi sto su sutirali "pogresnom" nogom, a bogami i Mesi.

Arapina bih kaznio za nepostovanje fer-pleja. Osim toga je to i vrlo lose i providno izveo. Golman je bio totalno odsutan... Trebalo je da odbrani zadnjicom, a onda da onome da 10 po turu.

Botivoje

pre 8 godina

@broj 6 nije ispravno izveden penal... (dzo, 16. februar 2016 12:18) Zasto?
(dragan, 16. februar 2016 13:32)

Zato sto je suarez utrcao u polukrug pre nego sto je mesi dodirnuo loptu.. A sudija naravno iskulirao..

mikicarock

pre 8 godina

Par penala su majstorstvo, ostalo je ponižavanje protivnika pri veoma visokoj razlici, pri tome penal koji je izveo Mesi bi trebalo da bude poništen jer je Suarez utrčao u šesnesterac prije nego što je Mesi dotakao loptu(iz tog razloga je Nejmar zakasnio na "dodavanje".

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Meni je najaci penal Hisato Satoa...
Kakva fora :D
Postavio covek loptu,satro zadiho se,razmislja...tenzija ovo-ono...
Hvala zalet van 16. kad ulece drugi sutira :D hahahaa

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ovo je kralj, posebno obratite pažnju kad skoro iz kornera da gol, nepravedno nikad nije ni na jednoj top listi!
https://www.youtube.com/watch?v=DY5p7hdX8b0

Deki

pre 8 godina

Mogu da se kladim da ce sada neki od nasih klubova da pokusaju ovu foru kod penala i 70% sam siguran da nece pasti gol nego ce lopta da se otkotrlja predaleko i ode penal u nepovrat.

šetač

pre 8 godina

Panenka ubedljivo, ostati hladnokrvan do kraja i sačekati golmana, treba imati herca i sposobnosti da tako šutneš penal. Atraktivno je i ono zaletiš se da šutneš desnom a sprovedeš udarac desnom mada je rizično, neprirodan je pokret rizikuješ povredu. Ona šutiranje petom je bruka, ne znam šta ste to stavili u anketu.

sramota je šta ovde čitam

pre 8 godina

show,
Prvo u košarci posle određenog broja faulova izvodiš slobodana bacanja.
U fudbalu penal je jedna vrsta kaznenog udarca gde svi moraju biti na određenom rastojanju. Penali se izvode posle utakmice i tada se nasuprot jedan drugog nalaze izvođač penala i golman, ovo u 16m pre bi se nazvao kazneni udarac ili ti jedanajsterac.
Samim tim čim izvođač pipne loptu svi se smeju sjuriti ka njoj kao i pri izvođenju slobodnog udarca.
Prema tome niko ovima iz protivnčke ekipe ne zabranjuje da osujete ta dodavanja i da stignu do lopte pre dotičnog...

Cedomir Segrt

pre 8 godina

Na stadionu JNA 1957 godine Partizan i Legija iz Varsave igrali su prijateljsku utakmicu. Pobijedio je Partizan rezultatom 6:0. Bobek i Milos Milutinovic su izveli penal tako sto je Bobek gurnuo loptu u lijevu stranu a Milos natrcao, predriblao golmana i dao gol. Toje bilo na severu. Licno sam prisustvovao. Bilo je kisno vrijeme, a stadion pun. Navala Partizana: Mesaros, Milutinovic, Valok, Bobek i Zebec. Oni su i Zvezdi dali 7 golova. Inace, ja sam bio Hajdukovac.

Ja

pre 8 godina

Galliani brate to je verovatno neko iz uprave Barse smislio da Messi tako izvede penal baš protiv Selte i baš pri rezultatu 3:1???Druže idi malo u neku banju gde nema interneta dok nije kasno...inače nema povratka.

LOL

pre 8 godina

Adriano Galiani mozes da mrzis Liverpool koliko god hoces ali Suarez je svetska klasa od igraca da on igra za tvoj bedni Milan koji ne moze da udje medju prvih 5 klubova u ligi ti bi se istetovirao sa njim...

sudija

pre 8 godina

Penal br. 6: Izvođač mora biti poznat, tako da ne postoji mogućnost zamene i varke u toku izvođenja.
Penal br. 2: Izvođač mora biti okrenut licem ka golu pri šutu.

П. П.

pre 8 godina

А, ако је веровати старијима, Стјепан Бобек је пре шест и по деценија са пенала чинио ово што је против Селте урадио Меси.

finoallafine

pre 8 godina

Meni je Pirlov penal protiv Engleske jedan od najdrazih. Hart poceo nesto da se gubi po golu, skakuce, pomera se i onda se onako divljacki baci u stranu, a maestro hladnokrvno samo bocne loptu...

Saša

pre 8 godina

Sećam se Piksi na Marakani protiv Borca iz Banja Luke hteo isto, i golman mu uhvati živu, Zvezda ispala iz kupa, kao da je juče bilo, bio sam sa ujakom na zapadu, stariji zvezdaši sigurno se sećaju.

drvobradi

pre 8 godina

Za mene Panenka, ali Zidanova sa SP. U poslednjoj utakmici, finalu SP, protiv najboljeg golmana sveta koji do tada brani skoro svaki treći penal, čovek šutne Panenku.

Danilo

pre 8 godina

Nije ovo nista novo sto su izveli Mesi i Suarez pa ne znam otkud sad tolika frka kao da je ne znam sta bilo. Evo i Krojf izvodio a i Anri (https://www.youtube.com/watch?v=NjZ3BDwFdzE). Licno mi ne ne svidja ovakvo izvodjenje, pa bi menjao pravilo pa da se sutira kao da se radi o penal seriji, ako omasi igrac ili odbrani golman nema natrcavanja, lopta za golmana.

X=iks

pre 8 godina

Jedan je Panenka,mrtvo hladno i ležerno študirati penal odluke (Rade, 16. februar 2016 14:54)

I to odluke - cega!? Finala Evropskog Prvenstva! I to penal - kome!? Jednom Seppu Maieru, jednom od najvecih svetskih golmana ikad, kom je to trebalo da okruni karijeru. Kako se to moze porediti s izivljavanjima na revijalnim, ili prijateljskim utakmicama, protiv petorazrednih protivnika?

@

pre 8 godina

@adriano_galliani
Realno, Slipi Dzerard, Liverpul i penali ce svakog navijaca Milana proganjati u snovima dok je ziv :) onako genijalno ponizavanje Milana se ne zaboravlja nikada.

vitez koja

pre 8 godina

pre 26 godina kolega i ja izvodili tako penale (kao mesi što je uradio). pokazao nam trener koji je igrao u francuskoj drugoj ligi.i zašto smo prekinuli? kolega pogodi stativu i ostane 0-0,i ispadnemo iz kupa! nismo nikad više tako izvodili penal.

Penaldzija

pre 8 godina

Glasam za broj 5, nekako mi je najefektnije (iako nije originalno)

Sto se tice broja 7, da li je ovo uopste dozvoljeno ili je sudija pustio samo zato sto je prijateljska utakmica?

Vita

pre 8 godina

Svaka cast Panenki. Nije isto izvesti takav penal kada odlucujes pobednika I kada vodis 3:0. Na listi nedostaje Kristofte, Danac koji je postigao penal za plasman u finale ep 1992: https://www.youtube.com/watch?v=p7ghwEW2eq8

PimPong

pre 8 godina

Svidjaju mi se ovi penali, i mislim da je OK sto igraci pokusavaju neke nove stvari. Fudbal se igra zbog nadmudrivanja, i zasto ne bi ljudi pokusali nesto novo. Ali po meni, ranking bi bio ovakav:

1. Panenka
2. Aranguis
3 - 10. Svi ostali

Naime, ova dva igraca su izvela odlicne penale kad se rezultat u ogromnim utakmicama lomio. Ne kazem da je svaki penal na Euru ili Mundijalu bolji od svih ostalih navededenih u clanku, ali mislim da fantasticni penali sa velikih takmicenja dobijaju malu prednost u odnosu na one u omladinskim ligama ili na utakmicama u kojima je sve bilo odluceno.

zahvalan

pre 8 godina

Prije 15tak godina,vidio sam penal,mislim da su bile mlade reprezentacije Brazil-Hrvatska,svetsko prvenstvo,takvo izvođenje penala,takva hladnokrvnost,ako ko zna ,nek pošalje link,pokušavao sam da nađem,al nisam uspeo

XXS-iq

pre 8 godina

Penali sa dodavanjem ranije nisu bili retkost, ali u nizim ligama. U prvoj ligi negde sedamdesetih sam prvi put to video Jurica Jerkovic i mislim Surjak za Hajduk ali cini mi se pri neresenom rezultatu ili mozda pri 1:0. Tada se ninije smatralo "politicki" nekorektnim proturiti loptu kroz noge, pa je vratiti petom opet kroz noge, osim ako se ne baci baka na travu (cesce sljaku) koja se u medjuvremenu podigne.

markonato

pre 8 godina

auu i toti je nekome zabo bocu, da li holandiji ili tako nekome, cek sad cu da nadjem.. :)https://www.youtube.com/watch?v=v0VtO7cwfDk