Subota, 30.01.2016.

11:30

Sa terena: Kratko i jasno o Nemanji Vidiću

Nemanja Vidić je odlučio da stavi tačku na svoju profesionalnu fudbalsku karijeru, ranije od očekivanog, ali tačno onako kako on radi.

Izvor: B92

Sa terena: Kratko i jasno o Nemanji Vidiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

neko iz gomile

pre 8 godina

@ .inače, bilo bi dobro da je se setio da za celu karijeru spakuje komplet dresova i pošalje klincima Sloboda, ali...
(KozaNostradamus, 30. januar 2016 14:35)

Ja govorila srpska jezika a tako glupo i razmisljala. Sedi jedan

neko iz gomile

pre 8 godina

@ .Penal protiv Nemacke,oba gola Australije preko njega,tuca i povredjena ruka na SP 2006,bezobrazan odnos prema srpskim medijima,itd.kazem,svaka cast za uspehe sa Man.utd,ali mi je stvarno tuzno koliko ga je bolela ona stvar kad je igrao za Srbiju.
(Salence, 30. januar 2016 16:06)

To sto je bio,kako ti kazes "bezobrazan" prema nasim medijima,to mu je u mnostvu drugih kvaliteta i pametnih poteza mozda i najbolji. Zamisli kako bi ga ti i tebi slicni tek opleli da je bilo sta izjavio za nase medije,ovako mozete samo da mu pljunete pod prozor. Toliko.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.
(Stefan, 30. januar 2016 13:35)

Stefane, mićo, vidiš, svim tim velikanima Nemanja je bio kapiten!! Ali ok, ne razume se svako u fudbal!

Педро

pre 8 godina

Пролеће 2010, репрезентација гостовала у Клагенфурту против Новог Зеланда, гледао сам утакмицу. У једном тренутку неки хулиган улеће на терен, Видић покушава да га смири и врати на трибине. Баш тада неки други хулиган баца стаклену флашу према Видићу, промашио га је на сву срећу за неких 30 цм. Толико о томе колико му је стало до репрезентације, маните се више те приче, јел треба да ризикује здравље и шивот због бараба? Добро је уопште играо и до 2012. Свако добро добри човече и пуно среће шта год радио!

srdjan

pre 8 godina

Navijaci i igraci tzv. stuba srpstva su pokazali koliko cjene grb ove zemlje, a za sve je ''kriv'' tole. A za najveci uspjeh ove zemje zahvalite Radomiru a ne Nemanji, sto ne umanjuje njegov uspjeh u klubu. Pozdrav

razuma bez

pre 8 godina

Nije mu trebala ona epizoda sa reprezentacijom, sutiranje onog penala i onakav sramni oprostaj, nije mu trebao prelazak u inter... Za sve ostalo u karijeri, kapa dole...

knubbe

pre 8 godina

Meni smešno da smoreni likovi i usedelice, oni bez bilo kakvog životnog ostvarenja komentarišu Nemanju Vidića. Ustanite bar kada o njemu govorite!

Radomir BG

pre 8 godina

Nemanja Vidić je bio kapiten Mančester junajteda.
A ko smo mi?
Obični paćenici sakriveni iza tastature koji iskompleksirano pljujemo po boljima od sebe, jer samo na taj način možemo ublažiti sopstvene frustracije.

mile ns

pre 8 godina

jesam grobar al brate, taj tadasnji junajted nije vodila baba zorka neg jedan od nacenjenijih strucnjaka, ak mu je dao kapitensku traku dalje nema, svaki komentar suvisan, sto se tice reprezentacije bilo je i grdjih od njega i nebi bilo ok da komentarisem

Salence

pre 8 godina

Vrhunski igrac u klubu,ali sasvim drugaciji u reprezentaciji.Koliko mogu da mu skinem kapu za sve ono sto je uradio u Mancesteru,toliko ne mogu da zaboravim koliko ga je bilo briga kad je igrao za reprezentaciju.Penal protiv Nemacke,oba gola Australije preko njega,tuca i povredjena ruka na SP 2006,bezobrazan odnos prema srpskim medijima,itd.kazem,svaka cast za uspehe sa Man.utd,ali mi je stvarno tuzno koliko ga je bolela ona stvar kad je igrao za Srbiju.

Mladen

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.
(Stefan, 30. januar 2016 13:35)
Vidi se da si veliki strucnjak... Barem duplo veci od Fergusona

Tau

pre 8 godina

Kao i uvek,naseg coveka vise cene stranci nego nasi ljudi. Jer su zadrti,u ocima im samo mrznja i zavist. Spominjete reprezentaciju. I pre i posle Nemanje ,ona je katastrofa...to je mnogo mnogo veci problem od igraca,ali vasi crni i upaljeni mozgovi ne mogu to da shvate. Spominjete par situacija gde ga je npr Mesi "izvrteo"..pa koga Mesi nije izvrteo? Sta to je blam da te takav igrac nadigra? I to su bili retki slucajevi.Nemanja ima 40% utakmica u kojima je igrao da Manchester nije primio gol. A vi,mali ljudi,nastavite da mrzite sve jer ste nezadovoljni svojim zivotom.

Milan

pre 8 godina

Da nije bilo Vidica, Rio bi manje vise bio prosecan stoper... Drogbu bi uvek stavljao u dzep, dok Eto-a i Mesija nije mogao on da sacuva ali tu su vise bili krivi bekovi koji su bili spori. Na desnom beku bi bio uvek spori Dzon O Sej,ili Ves Braun. E svi napadaci u PL su ga hvalili, treneri takodje ali nadju se "strucnjaci" iz Srbije...

ultras

pre 8 godina

(Stefan, 30. januar 2016 13:35)

Bukvalno sve, od reci do reci sto si napisao je jedna ogromna glupost . Sta pricas bre ti ? Verovatno najbolji defanzivac u istoriji Junajteda, kapiten pre svih tih velikih imena koja ti nabrajas, jedan od pozrtvovanijih igraca ikada, stvarno mi nije jasan tvoj komentar ?!

Metropolis

pre 8 godina

Koliko stručnjaka ovde @Sandzak "tereni mali i odbrane nabijene" @Stefan "unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom" @Trivo "da je imao tu srecu da igra u onom Mancesteru koji je osvajao sta je hteo "...ova trojica komentatora sigurno nisu, ne igrali nego nisu ni šutnuli loptu,ali oni znaju.....

zavarov

pre 8 godina

legenda covek ali mu zameram sto nije hteo jos da igra za srbiju, ako nije zbog toleta a sta je sa nas 10 miliona srba sto volimo nasu reprezentaciju

Nikola

pre 8 godina

Momak koji nije zeleo da daje zapaljive izjave i nije bio demagog pa zato nikada nije bio dovoljno cenjen u Srbiji. Najbolji defanzivac sa ovih prostora i tesko da ce se pojaviti neko bolji. Poslednji nas igrac koji je napravio ozbiljnu karijeru, jedini koji je bio kapiten tako velikog kluba. Osvojio sve sto je mogao. U svojoj zemlji nikad dovoljno cenjen jer nije umeo da " kupi" navijace kao drugi. Ljudi ko ljudi, losi i zavidni pa pamte napravljen penal a ne pamte da je skoro sam drzao odbranu u kvalifikacijama. Pamte promasen penal iako je sutnuo kad niko drugi nije smeo, ne pamte koliko je puta bio najbolji nas igrac. Pogledajte samo odbranu sa Nemanjom i bez njega, koliko smo golova primali tada a koliko posle njega.Jednom recju, legenda!

KozaNostradamus

pre 8 godina

Dve čestite tekme u repki nema...Anjelka i Anri ga vrteli u rupi kako su hteli, protiv Toresa je svaku tekmu sedao na dupe i dobijao crveni, igrao pored Ria i Evre...čim je Rio otišao, nije ga bilo nigde...inače, bilo bi dobro da je se setio da za celu karijeru spakuje komplet dresova i pošalje klincima Sloboda, ali...

Grm

pre 8 godina

Majstor. I za one komentare dole: bas zbog njega je Ferdinand postao jos bolji. Ferdinand bio najskuplji defanzivac u to vreme, a bio smesan. Mancester nije mogao da postogne golova koliko je primao. Cim je dosao Vidic, kockice su se slozile. Njih dvojca su postali odlican duo, jedan od najboljih. A to se i videlo na utakmicama posle, gde Vidic nije igrao (da li je povreda ili larton). Odbrana u problemima, uvek negde neka rupa u odbrani. A i jedini je koj je uspeo nekako da ukroti zverinu zvanu Didier Drogbu. Covek nezaustavljiv, a Vidara u borbi sa njim. :-) Drogba ga je par puta i povredio. Po tome se vidi, da ga je ovaj cuvao dobro. Covek igracina!

antiDebil

pre 8 godina

Ko je tacno bio Cristiano Ronaldo kada je Nemanja pogledao levo u zimu godine 2006 ??? Logicnije bi bilo da ste rekli do juce je bio u Moskvi sada levo vidi Skolsa a desno Gigsa, nesto slicno je izgovorio cini mi se Momir Rnic ,, na OI 1984 iza mene stoji Michalel Jordan, svi su tada u njega gledali kao u boga '' a ko je bio Jordan u leto 1984, do tada nije ni zaigrao u NBA !?
Ne obracate paznju valjda na komentare vezane za srpske sportiste i za Novaka Djokovica, po koja je verovatnoca da su vecina komentara nasih voljenih susjeda, svakako da ima i domacih izroda ali takvih ima svuda i sigurno nismo jedinstveni po tome ...

Trivo

pre 8 godina

Svaka mu cast na svemu, ali realno morate priznati da je imao tu srecu da igra u onom Mancesteru koji je osvajao sta je hteo i igrao sa Riom Ferdinandom u tom trenutku jedan od najboljih odbrambenih igraca.

Stefan

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.

neutro-nn

pre 8 godina

Hvala novinarima B92 na ovako lepoj rekapitulaciji karijere jednog od nasih najboljih internacionalaca svih vremena. Ne secam se starijih generacija fudbalera ali ono cega sam bio svedok je da su u poslednjih 15-20 godina dve mozda i najsvetlije karijere imali Dejan Stankovic i Nemanja Vidic. Namerno sam izostavio repku sa kraja devedesetih (koja je inace bila svetska klasa) da bih bacio akcenat na 21. vek.
Hvala ti Vidicu za sve one momente srece koje si nam priredio i priredjivao iz vikenda u vikend iz kola LS u kolo LS! Najsnazniji utisak je svakako borbenost koju je pokazivao ali bez obzira na prozivke koje su upucivane na njegov racun, da ga je samo neko poslusao kada je skretao paznju na probleme u savezu, druga bi se pesma pevala sad. Problem bese j njemu da se zajedno sa Stankovicem ne trude dovoljno, pa eto, kamo ih ovi sto se trude?! Godine prolaze a mi ne stagniramo nego tonemo kao nacionalni tim.
Cestitke na sjajnoj karijeri i na mnogoclanoj porodici pre svega. Takva nam je genetika potrebna i takvo potomstvo. HVALA!

neutro-nn

pre 8 godina

Hvala novinarima B92 na ovako lepoj rekapitulaciji karijere jednog od nasih najboljih internacionalaca svih vremena. Ne secam se starijih generacija fudbalera ali ono cega sam bio svedok je da su u poslednjih 15-20 godina dve mozda i najsvetlije karijere imali Dejan Stankovic i Nemanja Vidic. Namerno sam izostavio repku sa kraja devedesetih (koja je inace bila svetska klasa) da bih bacio akcenat na 21. vek.
Hvala ti Vidicu za sve one momente srece koje si nam priredio i priredjivao iz vikenda u vikend iz kola LS u kolo LS! Najsnazniji utisak je svakako borbenost koju je pokazivao ali bez obzira na prozivke koje su upucivane na njegov racun, da ga je samo neko poslusao kada je skretao paznju na probleme u savezu, druga bi se pesma pevala sad. Problem bese j njemu da se zajedno sa Stankovicem ne trude dovoljno, pa eto, kamo ih ovi sto se trude?! Godine prolaze a mi ne stagniramo nego tonemo kao nacionalni tim.
Cestitke na sjajnoj karijeri i na mnogoclanoj porodici pre svega. Takva nam je genetika potrebna i takvo potomstvo. HVALA!

Tau

pre 8 godina

Kao i uvek,naseg coveka vise cene stranci nego nasi ljudi. Jer su zadrti,u ocima im samo mrznja i zavist. Spominjete reprezentaciju. I pre i posle Nemanje ,ona je katastrofa...to je mnogo mnogo veci problem od igraca,ali vasi crni i upaljeni mozgovi ne mogu to da shvate. Spominjete par situacija gde ga je npr Mesi "izvrteo"..pa koga Mesi nije izvrteo? Sta to je blam da te takav igrac nadigra? I to su bili retki slucajevi.Nemanja ima 40% utakmica u kojima je igrao da Manchester nije primio gol. A vi,mali ljudi,nastavite da mrzite sve jer ste nezadovoljni svojim zivotom.

Mladen

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.
(Stefan, 30. januar 2016 13:35)
Vidi se da si veliki strucnjak... Barem duplo veci od Fergusona

Radomir BG

pre 8 godina

Nemanja Vidić je bio kapiten Mančester junajteda.
A ko smo mi?
Obični paćenici sakriveni iza tastature koji iskompleksirano pljujemo po boljima od sebe, jer samo na taj način možemo ublažiti sopstvene frustracije.

Milan

pre 8 godina

Da nije bilo Vidica, Rio bi manje vise bio prosecan stoper... Drogbu bi uvek stavljao u dzep, dok Eto-a i Mesija nije mogao on da sacuva ali tu su vise bili krivi bekovi koji su bili spori. Na desnom beku bi bio uvek spori Dzon O Sej,ili Ves Braun. E svi napadaci u PL su ga hvalili, treneri takodje ali nadju se "strucnjaci" iz Srbije...

mile ns

pre 8 godina

jesam grobar al brate, taj tadasnji junajted nije vodila baba zorka neg jedan od nacenjenijih strucnjaka, ak mu je dao kapitensku traku dalje nema, svaki komentar suvisan, sto se tice reprezentacije bilo je i grdjih od njega i nebi bilo ok da komentarisem

Nikola

pre 8 godina

Momak koji nije zeleo da daje zapaljive izjave i nije bio demagog pa zato nikada nije bio dovoljno cenjen u Srbiji. Najbolji defanzivac sa ovih prostora i tesko da ce se pojaviti neko bolji. Poslednji nas igrac koji je napravio ozbiljnu karijeru, jedini koji je bio kapiten tako velikog kluba. Osvojio sve sto je mogao. U svojoj zemlji nikad dovoljno cenjen jer nije umeo da " kupi" navijace kao drugi. Ljudi ko ljudi, losi i zavidni pa pamte napravljen penal a ne pamte da je skoro sam drzao odbranu u kvalifikacijama. Pamte promasen penal iako je sutnuo kad niko drugi nije smeo, ne pamte koliko je puta bio najbolji nas igrac. Pogledajte samo odbranu sa Nemanjom i bez njega, koliko smo golova primali tada a koliko posle njega.Jednom recju, legenda!

ultras

pre 8 godina

(Stefan, 30. januar 2016 13:35)

Bukvalno sve, od reci do reci sto si napisao je jedna ogromna glupost . Sta pricas bre ti ? Verovatno najbolji defanzivac u istoriji Junajteda, kapiten pre svih tih velikih imena koja ti nabrajas, jedan od pozrtvovanijih igraca ikada, stvarno mi nije jasan tvoj komentar ?!

Grm

pre 8 godina

Majstor. I za one komentare dole: bas zbog njega je Ferdinand postao jos bolji. Ferdinand bio najskuplji defanzivac u to vreme, a bio smesan. Mancester nije mogao da postogne golova koliko je primao. Cim je dosao Vidic, kockice su se slozile. Njih dvojca su postali odlican duo, jedan od najboljih. A to se i videlo na utakmicama posle, gde Vidic nije igrao (da li je povreda ili larton). Odbrana u problemima, uvek negde neka rupa u odbrani. A i jedini je koj je uspeo nekako da ukroti zverinu zvanu Didier Drogbu. Covek nezaustavljiv, a Vidara u borbi sa njim. :-) Drogba ga je par puta i povredio. Po tome se vidi, da ga je ovaj cuvao dobro. Covek igracina!

Metropolis

pre 8 godina

Koliko stručnjaka ovde @Sandzak "tereni mali i odbrane nabijene" @Stefan "unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom" @Trivo "da je imao tu srecu da igra u onom Mancesteru koji je osvajao sta je hteo "...ova trojica komentatora sigurno nisu, ne igrali nego nisu ni šutnuli loptu,ali oni znaju.....

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.
(Stefan, 30. januar 2016 13:35)

Stefane, mićo, vidiš, svim tim velikanima Nemanja je bio kapiten!! Ali ok, ne razume se svako u fudbal!

knubbe

pre 8 godina

Meni smešno da smoreni likovi i usedelice, oni bez bilo kakvog životnog ostvarenja komentarišu Nemanju Vidića. Ustanite bar kada o njemu govorite!

Педро

pre 8 godina

Пролеће 2010, репрезентација гостовала у Клагенфурту против Новог Зеланда, гледао сам утакмицу. У једном тренутку неки хулиган улеће на терен, Видић покушава да га смири и врати на трибине. Баш тада неки други хулиган баца стаклену флашу према Видићу, промашио га је на сву срећу за неких 30 цм. Толико о томе колико му је стало до репрезентације, маните се више те приче, јел треба да ризикује здравље и шивот због бараба? Добро је уопште играо и до 2012. Свако добро добри човече и пуно среће шта год радио!

neko iz gomile

pre 8 godina

@ .Penal protiv Nemacke,oba gola Australije preko njega,tuca i povredjena ruka na SP 2006,bezobrazan odnos prema srpskim medijima,itd.kazem,svaka cast za uspehe sa Man.utd,ali mi je stvarno tuzno koliko ga je bolela ona stvar kad je igrao za Srbiju.
(Salence, 30. januar 2016 16:06)

To sto je bio,kako ti kazes "bezobrazan" prema nasim medijima,to mu je u mnostvu drugih kvaliteta i pametnih poteza mozda i najbolji. Zamisli kako bi ga ti i tebi slicni tek opleli da je bilo sta izjavio za nase medije,ovako mozete samo da mu pljunete pod prozor. Toliko.

Stefan

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.

Salence

pre 8 godina

Vrhunski igrac u klubu,ali sasvim drugaciji u reprezentaciji.Koliko mogu da mu skinem kapu za sve ono sto je uradio u Mancesteru,toliko ne mogu da zaboravim koliko ga je bilo briga kad je igrao za reprezentaciju.Penal protiv Nemacke,oba gola Australije preko njega,tuca i povredjena ruka na SP 2006,bezobrazan odnos prema srpskim medijima,itd.kazem,svaka cast za uspehe sa Man.utd,ali mi je stvarno tuzno koliko ga je bolela ona stvar kad je igrao za Srbiju.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ .inače, bilo bi dobro da je se setio da za celu karijeru spakuje komplet dresova i pošalje klincima Sloboda, ali...
(KozaNostradamus, 30. januar 2016 14:35)

Ja govorila srpska jezika a tako glupo i razmisljala. Sedi jedan

antiDebil

pre 8 godina

Ko je tacno bio Cristiano Ronaldo kada je Nemanja pogledao levo u zimu godine 2006 ??? Logicnije bi bilo da ste rekli do juce je bio u Moskvi sada levo vidi Skolsa a desno Gigsa, nesto slicno je izgovorio cini mi se Momir Rnic ,, na OI 1984 iza mene stoji Michalel Jordan, svi su tada u njega gledali kao u boga '' a ko je bio Jordan u leto 1984, do tada nije ni zaigrao u NBA !?
Ne obracate paznju valjda na komentare vezane za srpske sportiste i za Novaka Djokovica, po koja je verovatnoca da su vecina komentara nasih voljenih susjeda, svakako da ima i domacih izroda ali takvih ima svuda i sigurno nismo jedinstveni po tome ...

zavarov

pre 8 godina

legenda covek ali mu zameram sto nije hteo jos da igra za srbiju, ako nije zbog toleta a sta je sa nas 10 miliona srba sto volimo nasu reprezentaciju

Trivo

pre 8 godina

Svaka mu cast na svemu, ali realno morate priznati da je imao tu srecu da igra u onom Mancesteru koji je osvajao sta je hteo i igrao sa Riom Ferdinandom u tom trenutku jedan od najboljih odbrambenih igraca.

srdjan

pre 8 godina

Navijaci i igraci tzv. stuba srpstva su pokazali koliko cjene grb ove zemlje, a za sve je ''kriv'' tole. A za najveci uspjeh ove zemje zahvalite Radomiru a ne Nemanji, sto ne umanjuje njegov uspjeh u klubu. Pozdrav

KozaNostradamus

pre 8 godina

Dve čestite tekme u repki nema...Anjelka i Anri ga vrteli u rupi kako su hteli, protiv Toresa je svaku tekmu sedao na dupe i dobijao crveni, igrao pored Ria i Evre...čim je Rio otišao, nije ga bilo nigde...inače, bilo bi dobro da je se setio da za celu karijeru spakuje komplet dresova i pošalje klincima Sloboda, ali...

razuma bez

pre 8 godina

Nije mu trebala ona epizoda sa reprezentacijom, sutiranje onog penala i onakav sramni oprostaj, nije mu trebao prelazak u inter... Za sve ostalo u karijeri, kapa dole...

Stefan

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.

Trivo

pre 8 godina

Svaka mu cast na svemu, ali realno morate priznati da je imao tu srecu da igra u onom Mancesteru koji je osvajao sta je hteo i igrao sa Riom Ferdinandom u tom trenutku jedan od najboljih odbrambenih igraca.

KozaNostradamus

pre 8 godina

Dve čestite tekme u repki nema...Anjelka i Anri ga vrteli u rupi kako su hteli, protiv Toresa je svaku tekmu sedao na dupe i dobijao crveni, igrao pored Ria i Evre...čim je Rio otišao, nije ga bilo nigde...inače, bilo bi dobro da je se setio da za celu karijeru spakuje komplet dresova i pošalje klincima Sloboda, ali...

Salence

pre 8 godina

Vrhunski igrac u klubu,ali sasvim drugaciji u reprezentaciji.Koliko mogu da mu skinem kapu za sve ono sto je uradio u Mancesteru,toliko ne mogu da zaboravim koliko ga je bilo briga kad je igrao za reprezentaciju.Penal protiv Nemacke,oba gola Australije preko njega,tuca i povredjena ruka na SP 2006,bezobrazan odnos prema srpskim medijima,itd.kazem,svaka cast za uspehe sa Man.utd,ali mi je stvarno tuzno koliko ga je bolela ona stvar kad je igrao za Srbiju.

zavarov

pre 8 godina

legenda covek ali mu zameram sto nije hteo jos da igra za srbiju, ako nije zbog toleta a sta je sa nas 10 miliona srba sto volimo nasu reprezentaciju

Mladen

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.
(Stefan, 30. januar 2016 13:35)
Vidi se da si veliki strucnjak... Barem duplo veci od Fergusona

srdjan

pre 8 godina

Navijaci i igraci tzv. stuba srpstva su pokazali koliko cjene grb ove zemlje, a za sve je ''kriv'' tole. A za najveci uspjeh ove zemje zahvalite Radomiru a ne Nemanji, sto ne umanjuje njegov uspjeh u klubu. Pozdrav

razuma bez

pre 8 godina

Nije mu trebala ona epizoda sa reprezentacijom, sutiranje onog penala i onakav sramni oprostaj, nije mu trebao prelazak u inter... Za sve ostalo u karijeri, kapa dole...

neutro-nn

pre 8 godina

Hvala novinarima B92 na ovako lepoj rekapitulaciji karijere jednog od nasih najboljih internacionalaca svih vremena. Ne secam se starijih generacija fudbalera ali ono cega sam bio svedok je da su u poslednjih 15-20 godina dve mozda i najsvetlije karijere imali Dejan Stankovic i Nemanja Vidic. Namerno sam izostavio repku sa kraja devedesetih (koja je inace bila svetska klasa) da bih bacio akcenat na 21. vek.
Hvala ti Vidicu za sve one momente srece koje si nam priredio i priredjivao iz vikenda u vikend iz kola LS u kolo LS! Najsnazniji utisak je svakako borbenost koju je pokazivao ali bez obzira na prozivke koje su upucivane na njegov racun, da ga je samo neko poslusao kada je skretao paznju na probleme u savezu, druga bi se pesma pevala sad. Problem bese j njemu da se zajedno sa Stankovicem ne trude dovoljno, pa eto, kamo ih ovi sto se trude?! Godine prolaze a mi ne stagniramo nego tonemo kao nacionalni tim.
Cestitke na sjajnoj karijeri i na mnogoclanoj porodici pre svega. Takva nam je genetika potrebna i takvo potomstvo. HVALA!

antiDebil

pre 8 godina

Ko je tacno bio Cristiano Ronaldo kada je Nemanja pogledao levo u zimu godine 2006 ??? Logicnije bi bilo da ste rekli do juce je bio u Moskvi sada levo vidi Skolsa a desno Gigsa, nesto slicno je izgovorio cini mi se Momir Rnic ,, na OI 1984 iza mene stoji Michalel Jordan, svi su tada u njega gledali kao u boga '' a ko je bio Jordan u leto 1984, do tada nije ni zaigrao u NBA !?
Ne obracate paznju valjda na komentare vezane za srpske sportiste i za Novaka Djokovica, po koja je verovatnoca da su vecina komentara nasih voljenih susjeda, svakako da ima i domacih izroda ali takvih ima svuda i sigurno nismo jedinstveni po tome ...

Metropolis

pre 8 godina

Koliko stručnjaka ovde @Sandzak "tereni mali i odbrane nabijene" @Stefan "unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom" @Trivo "da je imao tu srecu da igra u onom Mancesteru koji je osvajao sta je hteo "...ova trojica komentatora sigurno nisu, ne igrali nego nisu ni šutnuli loptu,ali oni znaju.....

ultras

pre 8 godina

(Stefan, 30. januar 2016 13:35)

Bukvalno sve, od reci do reci sto si napisao je jedna ogromna glupost . Sta pricas bre ti ? Verovatno najbolji defanzivac u istoriji Junajteda, kapiten pre svih tih velikih imena koja ti nabrajas, jedan od pozrtvovanijih igraca ikada, stvarno mi nije jasan tvoj komentar ?!

Tau

pre 8 godina

Kao i uvek,naseg coveka vise cene stranci nego nasi ljudi. Jer su zadrti,u ocima im samo mrznja i zavist. Spominjete reprezentaciju. I pre i posle Nemanje ,ona je katastrofa...to je mnogo mnogo veci problem od igraca,ali vasi crni i upaljeni mozgovi ne mogu to da shvate. Spominjete par situacija gde ga je npr Mesi "izvrteo"..pa koga Mesi nije izvrteo? Sta to je blam da te takav igrac nadigra? I to su bili retki slucajevi.Nemanja ima 40% utakmica u kojima je igrao da Manchester nije primio gol. A vi,mali ljudi,nastavite da mrzite sve jer ste nezadovoljni svojim zivotom.

Milan

pre 8 godina

Da nije bilo Vidica, Rio bi manje vise bio prosecan stoper... Drogbu bi uvek stavljao u dzep, dok Eto-a i Mesija nije mogao on da sacuva ali tu su vise bili krivi bekovi koji su bili spori. Na desnom beku bi bio uvek spori Dzon O Sej,ili Ves Braun. E svi napadaci u PL su ga hvalili, treneri takodje ali nadju se "strucnjaci" iz Srbije...

mile ns

pre 8 godina

jesam grobar al brate, taj tadasnji junajted nije vodila baba zorka neg jedan od nacenjenijih strucnjaka, ak mu je dao kapitensku traku dalje nema, svaki komentar suvisan, sto se tice reprezentacije bilo je i grdjih od njega i nebi bilo ok da komentarisem

knubbe

pre 8 godina

Meni smešno da smoreni likovi i usedelice, oni bez bilo kakvog životnog ostvarenja komentarišu Nemanju Vidića. Ustanite bar kada o njemu govorite!

neko iz gomile

pre 8 godina

@ .Penal protiv Nemacke,oba gola Australije preko njega,tuca i povredjena ruka na SP 2006,bezobrazan odnos prema srpskim medijima,itd.kazem,svaka cast za uspehe sa Man.utd,ali mi je stvarno tuzno koliko ga je bolela ona stvar kad je igrao za Srbiju.
(Salence, 30. januar 2016 16:06)

To sto je bio,kako ti kazes "bezobrazan" prema nasim medijima,to mu je u mnostvu drugih kvaliteta i pametnih poteza mozda i najbolji. Zamisli kako bi ga ti i tebi slicni tek opleli da je bilo sta izjavio za nase medije,ovako mozete samo da mu pljunete pod prozor. Toliko.

Nikola

pre 8 godina

Momak koji nije zeleo da daje zapaljive izjave i nije bio demagog pa zato nikada nije bio dovoljno cenjen u Srbiji. Najbolji defanzivac sa ovih prostora i tesko da ce se pojaviti neko bolji. Poslednji nas igrac koji je napravio ozbiljnu karijeru, jedini koji je bio kapiten tako velikog kluba. Osvojio sve sto je mogao. U svojoj zemlji nikad dovoljno cenjen jer nije umeo da " kupi" navijace kao drugi. Ljudi ko ljudi, losi i zavidni pa pamte napravljen penal a ne pamte da je skoro sam drzao odbranu u kvalifikacijama. Pamte promasen penal iako je sutnuo kad niko drugi nije smeo, ne pamte koliko je puta bio najbolji nas igrac. Pogledajte samo odbranu sa Nemanjom i bez njega, koliko smo golova primali tada a koliko posle njega.Jednom recju, legenda!

Grm

pre 8 godina

Majstor. I za one komentare dole: bas zbog njega je Ferdinand postao jos bolji. Ferdinand bio najskuplji defanzivac u to vreme, a bio smesan. Mancester nije mogao da postogne golova koliko je primao. Cim je dosao Vidic, kockice su se slozile. Njih dvojca su postali odlican duo, jedan od najboljih. A to se i videlo na utakmicama posle, gde Vidic nije igrao (da li je povreda ili larton). Odbrana u problemima, uvek negde neka rupa u odbrani. A i jedini je koj je uspeo nekako da ukroti zverinu zvanu Didier Drogbu. Covek nezaustavljiv, a Vidara u borbi sa njim. :-) Drogba ga je par puta i povredio. Po tome se vidi, da ga je ovaj cuvao dobro. Covek igracina!

Radomir BG

pre 8 godina

Nemanja Vidić je bio kapiten Mančester junajteda.
A ko smo mi?
Obični paćenici sakriveni iza tastature koji iskompleksirano pljujemo po boljima od sebe, jer samo na taj način možemo ublažiti sopstvene frustracije.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

Precenjen igrac koji je imao tu srecu da je igrao u jednom od najjacih tiimova junajteda u istoriji koji su cinili ronaldo,runi,skols,gigs,tevez,berbatov itd.Dovljno je setiti se njegovih partija protiv toresa,mesija,drogbe koji su ga redovno unistavali u medjusobnim duelima.Svi koji prate fudbal znaju da je junajted tada dominirao fenomenalnim napadom i veznim redom dok je odbranu uglavnom drzao ferdinand,uspeo je u junajtedu jedino zahvaljujuci fergusonu koji je cenio takav tip igraca kao i medijskoj masineriji juajteda.Pravo lice je pokazivao u reprezentaciji koju je unistio svojim nepromsljenim potezima i ogromnim egom.
(Stefan, 30. januar 2016 13:35)

Stefane, mićo, vidiš, svim tim velikanima Nemanja je bio kapiten!! Ali ok, ne razume se svako u fudbal!

Педро

pre 8 godina

Пролеће 2010, репрезентација гостовала у Клагенфурту против Новог Зеланда, гледао сам утакмицу. У једном тренутку неки хулиган улеће на терен, Видић покушава да га смири и врати на трибине. Баш тада неки други хулиган баца стаклену флашу према Видићу, промашио га је на сву срећу за неких 30 цм. Толико о томе колико му је стало до репрезентације, маните се више те приче, јел треба да ризикује здравље и шивот због бараба? Добро је уопште играо и до 2012. Свако добро добри човече и пуно среће шта год радио!

neko iz gomile

pre 8 godina

@ .inače, bilo bi dobro da je se setio da za celu karijeru spakuje komplet dresova i pošalje klincima Sloboda, ali...
(KozaNostradamus, 30. januar 2016 14:35)

Ja govorila srpska jezika a tako glupo i razmisljala. Sedi jedan