Ponedeljak, 04.01.2016.

17:23

Mekel sastavio listu zahteva u zamenu za raskid

Izraelski plejmejker je Gal Mekel tužio je Crvenu zvezdu zbog neisplaćenih zarada i tražio da mu se u roku od dva dana isplati 150.000 dolara.

Izvor: B92

Mekel sastavio listu zahteva u zamenu za raskid IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

ivan

pre 8 godina

Od svega nabrojanog, zasluzio je samo trening kompenzaciju, Rebic imao na kome da se uci. Da sam ja na njegovom mestu, sramota bi me bilo da trazim bonus od ulaska u top 16

bora

pre 8 godina

@objavite...
Jel ti veruješ 'nezvaničnim izvorima" (čitaj Čović) ili izraelskoj štampi??
Biće da je ovo ipak dug za TRI plate!! Ubačene trening kompenzacija i bonusi su beznačajna cifra.Koliko da zamagle pravu vrednost ugovora!

Kosarka

pre 8 godina

Tuzba nije podneta jos jer mu se ne duguje dovoljno dugo da bi imao pravo na tuzbu. Tri plate sa tim da ta treća dospeva danas (10 u mesecu ili petak pre ako 10 pada na vikend). Ako bi se kasnilo sa tom trecom u neprevidjenom roku eto osnova za tuzbu. Generalno gledano mogu mu uplatiti jednu platu i opet ne moze nista pa je ovo malo igra i jedne i druge strane. Zvezdi se ne isplati da mu uplati tu jednu platu i ostavi ga da idalje zaradjuje, a ne igra i traži se rešenje. Problem je sto on potražuje dve plate iz perioda koji mu ne pripada i on to zna, ali rasteze jer jos nema klub pa bi da odsedi i dobije jos koju platu. Uglavnom stvarni dug je 90 hiljada dolara plus 5 hiljada za TOP16

E

pre 8 godina

Mekel je dobar igrac problem je los trener i evo umesto da se otpustio los trener mi menjamo igrace ko na traci da se pronadje neki koga i Radonjic ume da vodi

objavite komentar

pre 8 godina

"Израелски плејмејкер тужбом потражује пет плата, ‘излаз’ из уговора, тренинг компензацију и бонус за пласман у Топ 16 фазу." Eto šta ulazi u tih 150.000. Mekelova plata je 300.000 dolara godišnje, odnosno 250.000 evra i trenutno je ubedljivo najskuplji igrač Zvezde. Zato i pokušavaju da ga se otarase. Primera radi Miler dobija, verovali ili ne, samo 190.000 jer je doveden kao anonimus bez kluba. Eto koliko može skaut da pomogne ili uništi klub.

P.S. Ne znam zašto se neki čude da je budžet 2,5 miliona evra? Mogu da vam nabrojim plate igrača pa da vidite i sami. Ukupno se za plate daje tačno 2.390.000 s tim da moze da dodje do 2.520.000 ako se ostvare svi bonusi (dve titule i Top 16). To je naravno samo za plate. Za vreme Igokee partizan je imao budžet od skoro 5 miliona evra, a u većini ostalih sezona oko 4 s tim da je ogromna većina tih para išla na plate jer nije plaćan ni porez ni računi. Pa njih je jedan Čakarević koštao 150.000! Toliko je plaćeno za Miljenovića samo da dođe u klub. Da i ne pričam o ruprezentativnim i NBA pojačanjima. Neverovatno koliko su uspeli u partizanu da obmanu svoje navijače da ozbiljno misle da se radi bez para dok im stoje najjače državne firme na dresu i dovode najbolji igrači. Tako su i ove godine grobari ponavljali da je budžet 250.000 a onda izađe Berić i kaže da je 1,5 miliona s tim da 5 igrača godišnje košta kao jedan centar mesečno pre dve godine! Pa vi vidite koliki je bio budžet. Najbolji primer kako su grobari uhvaćeni u laži. Meni samo nije jasna ta njihova potreba da konstantno o svemu lažu.

Mirko

pre 8 godina

Ne znam ko u klubu misli da potpis ugovora znaci dovodjenje igraca na probu. Lako je bilo Tompsona i Sofoa ubediti, Vilijamsa uceniti, ali sta cemo sa Izraelcem koji ima dobrog menadzera i nije krsio klubsku disciplinu?
(Lav, 4. januar 2016 17:49)

Sofo i Tompson nisu otišli dok im se nije našao klub u koji će otići - Zvezda je sporazumno raskinula saradnju i regulisala plaćanje sa njima i nema nikakvih dugova.
Za Mekela se nije našao odgovarajući klub i zbog toga je ovako kako je.
Bonus za Top16 može da traži,ali praktično nije igrao osim u prve tri utakmice,kad smo uglavnom gubili.
Ne znam zašto mu nisu udovolji da makar bude na klupi i povremeno igra,ako je molio upravu (ako je to tačno).

Dalje,ne može on nas nikako da odere,jer je novac za njegovu platu već isplaniran u budžetu.
To nije dobro za njegovu karijeru ali nije naš problem,imao je minutažu i mogao je da se pokaže - nije se snašao - ako je mogao Sofo koji je veće ime od njega i Tompson da izađu, i on mora da snosi odgovornost.

Niko od ovih nema loše menadžere,svi su to jaki profesionalci,znaju kako se prave ugovori i šta se može da traži a šta ne.Osim toga,neće mu ni biti dobra preporuka ako se tuži sa klubom,jer će i svaki sledeći da dobro pazi kad pravi ugovor sa njim - svi će se osigurati za slučaj da loše igre i neprilagođavanja u timu.

Igrao je loše,a 5 i 20 puta je plaćeniji od onih koji su puno bolje igrali, umesto njega.

Ironical che

pre 8 godina

Ijaooo, kolika mu je plata, skoro kao Klobučaru... a nije mu ni do kolena! Mislim, uporedite Klobucara i ovog što je, kao, bio u NBA, nebo i zemlja (pri čemu je, naravno, jasno da je Klobucar nebo)

slobinator

pre 8 godina

nakon odlaska vilijamsa sa mekelom nije ni trebalo raskidati ugovor I dovoditi netalentavanog micića.on je trebalo da ostane kao podrška joviću.inače simptomatično je da već dve utakmice rebić uopšte ne ulazi u igru.kažem micić je potpuni promašaj što se I znalo,a takođe kinzi će biti dobro pojačanje,što se isto znalo.

Koma

pre 8 godina

Eto taman sam pisao ovako nesto na prethodnu vest kad me ova preduhitri.
Pa da je trazio samo 3 plate to bi bio sporazumni raskid ugovora. Ovako sam odmah znao da u tih 150.000 ulazi dosta vise od 3 obicne mesecne zarade. A vidim neki iz kanjona Sutjeske jedva docekali ovakve poluinformacije da pitaju gde su im penzije.
Ko iole prati EL i trziste zna koliko se krecu plate ovakvih igraca a to je oko 250-300.000 na godisnjem nivou. Samo dokazani evroligasi i igraci iz NBA prelaze 300k. To nista nije novo i cudno, meni je cudno sto se Zvezda olako odrekla Mekela koji jeste odigrao 4 losije utakmice u EL a u ABA je bio najkorisnije plej lige dok je igrao. A Tompson se cekao duplo vise a visestruko manje je pokazao. Izgleda se pravio prostor za dolazak Vilijamsa, ne vidim drugi razlog. A i taj se ispostavio kao ocajan potez, plus ova tuzba...

vegan u koznim cipelama

pre 8 godina

@pit stop sta partizan ima da daje nekom izvestaje...oni postoje na stranici apr i dostupni su svima...sad mozes da ih trazis i da dobijes u elektronskoj formi...

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Hahahaaaa, Zagrepcani duguju 10 miliona evra, a likuju za 150000!? Sta kazete, da nam neko doskoci? Pa zar nemamo bankomat u Nemanjinoj? Cemu tolika radost? A uprava sledeci put nek opet dovodi j..e. E, i iz jos pouzdanijih izvora sam cuo da je Kinzi dosao za 34578213788 evra. Ni ostali nisu mnogo laksi. Za gajbu piva otprilike. Niksickog, naravno.

PP#34

pre 8 godina

Dakle 5 plata, bonus za top 16 trening kompenzacija 150 hiljada DOLARA, a ne evra.

Elem, u Zvezdi se zna u dolar koliko koji igrač prima, karte svi kupuju, zna se koliko daju sponzori, tv prava.. Partizan je, podsećam, ostao bez A licence jer nije hteo da da izveštaj o svojim prihodima, u kome se videlo pumpanje Tadić-Dačić novca u KK Partizan.
Prvo su zapomagali da dobiju licencu, a kada su iz EL pristali (?!) oni to odbijaju (?!?!) i više nikada (?!?!?!) ne pominju ni reč o licenci (?!). Toliko od mene
(PitStop, 04. januar 2016 17:38)

Ako se zna u dolar,molim te mi napisi ovde koliko iznose plate Skorcijanitisa,Kinsija,Tompsona,Mekela i Milera u ovoj godini,i proslogodisnje Vilijamsa i Dzenkinsa.Ako te mrzi da kucas ostavi link gde to mogu da nadjem,unapred sam ti zahvalan.

Karma

pre 8 godina

Koliko vi ovde nebuloze pisete sto se tice Cirbesa i Nemaca. Posto se pravite pametni pogledajte prvo na internetu i videcete da je porez u Nemackoj 50% i sada ako Cirbes igra u Zvezdi 300k sa porezom da bi Cirbesu Bajern dao platu od 250k morace da ga plati 500k sto je morate priznati mnogo i zato oni kazu da nemaju novca za njega. Sto se tice Mekela to se ocekivalo premda nije igrao i svakako hoce da naplati svaki dinar. Nemojte vi(grobari)da se cudite vas je Gagic tuzio za 150k a nije igrao ni pola godine a on je Srbin i po ps-u Srbi primaju manje od stranaca. Ako mislite da Simon, Dangubic primaju vise od 100k ne pratite ovaj sport posto ga ocigledno ne razumete

Sta uradi to, Dule Vujosevicu?

pre 8 godina

Kako ga samo nije sramota da trazi plate za period kada je igrao u FMP-u? Jel on cuo za to da se raskid ugovora uvek radi na stetu igraca? Ili je bese obrnuto?
Ma, opusteno, zaradice nas preposteni gazda i na njemu :)

Markiz

pre 8 godina

Eto, 150k za pet plata u bonuse a Grobari odmah poleteli na prethodnoj vesti sa pričom o državnom bankomata jer Mekel ima 50k mesečnu platu. Gledajte vi bolje svoje dvorište, i onako vam ove sezone ne ide i koštaćete nas mesta u ABA ligi.

PitStop

pre 8 godina

Dakle 5 plata, bonus za top 16 trening kompenzacija 150 hiljada DOLARA, a ne evra.

Elem, u Zvezdi se zna u dolar koliko koji igrač prima, karte svi kupuju, zna se koliko daju sponzori, tv prava.. Partizan je, podsećam, ostao bez A licence jer nije hteo da da izveštaj o svojim prihodima, u kome se videlo pumpanje Tadić-Dačić novca u KK Partizan.
Prvo su zapomagali da dobiju licencu, a kada su iz EL pristali (?!) oni to odbijaju (?!?!) i više nikada (?!?!?!) ne pominju ni reč o licenci (?!). Toliko od mene

xXx

pre 8 godina

Trenig kompenzacija? Je l' me neko zeza da sd to placa?! Pa to je s
vajlda sve uracunato u platu, kakva crna kompenzacija za trening?!
I kakve veze ima Zvezda sa njegovim Evropskim? Eno mu njegovi jesovani pa nek' mu placaju!

Lav

pre 8 godina

Ne znam ko u klubu misli da potpis ugovora znaci dovodjenje igraca na probu. Lako je bilo Tompsona i Sofoa ubediti, Vilijamsa uceniti, ali sta cemo sa Izraelcem koji ima dobrog menadzera i nije krsio klubsku disciplinu?

panterica

pre 8 godina

Eto vam zvezdaši, imao je 50,000$ mesečno+ bonusi za top 16, i ABA i domaća liga i kup za vas koji verujete da ne igra za veliki novac. Ti bonusi u Zvezdi znaju da idu 20% od osnovnog ugovora. Oko 600,000$ plata za sezonu, široko nema šta, slično zarađuje i Miler a verovatno i više. Kinzi igra za 40,000$ mesečno, za Cirbesa Bajern nije imao novac priznao Pešić. Sofo potpisan na 300,000$, kao i Tompson+ bonusi....
A gde su ostali?

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 8 godina

"Iako su izraelski mediji preneli da su u pitanju tri neisplaćene mesečne zarade, B92 nezvanično saznaje da u ovu sumu, koju igrač zahteva, ulazi pet mesečnih zarada, bonus za plasman u Top16 fazu, kao i trening kompenzacija." - KK CZ reaguje ovom vešću kako bi ublažili štetu pošto su neželjene informacije izašle u stranim medijima. A redakciji B92 i njenim nezvaničnim izvorima se unapred izvinjavam što u ovom slučaju više verujem izraelskim medijima...

batko

pre 8 godina

Realno i treba da mu platimo, jer su njegovim odlakom Jovic i Rebic eksplodirali i ti se preporodio! Mnogo bolje igramo od kako njega nema da "kreira" igru.

E za plasman u top 16 mu ne bi dao ni dinara !

vegan u koznim cipelama

pre 8 godina

спреман је да тужи Звезду за три месечне плате, цирка 150.000 евра. Ако му се не плати, слободан је за три дана, али онда може да тужи клуб за цео уговор. А, тек ће то да кошта, око пола милиона евра...
draga b92 ovo je poruka koju sam dobio od jednog novinara priatelja kluba...

Sale

pre 8 godina

"B92 nezvanično saznaje da u ovu sumu, koju igrač zahteva, ulazi pet mesečnih zarada, bonus za plasman u Top16 fazu, kao i trening kompenzacija." Bonus, trening kompenzacija?? Pa kolika je plata 15 000 dolara mesecno?? Hahaha. Ma da, na kraju ce da ispadne da je on placao da igra za CZT. Hahaha, pa ovo je sou, ovo nema nigde.

Šruder protiv Šredera

pre 8 godina

Proverite da li ste dobro nezvanično saznali. Traži 150k (3 plate) plus bonuse, 2 otkupne plate i trening kompenzaciju.

Mada, iskreno, sve je (cenovno) bilo jasno kad su mu propali pregovori sa Makabijem zbog finansijskih zahteva pre početka sezone. I on dođe u Zvezdu. Velika greška skautinga!

Hell

pre 8 godina

ma nemoguce,sad ce gazda Covke da kaze kako su ustvari u plusu 300000 jura zbog raskida,kao sa Sofom... kakve sve price popuse ovi privatni navijaci fmp-a

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 8 godina

"Iako su izraelski mediji preneli da su u pitanju tri neisplaćene mesečne zarade, B92 nezvanično saznaje da u ovu sumu, koju igrač zahteva, ulazi pet mesečnih zarada, bonus za plasman u Top16 fazu, kao i trening kompenzacija." - KK CZ reaguje ovom vešću kako bi ublažili štetu pošto su neželjene informacije izašle u stranim medijima. A redakciji B92 i njenim nezvaničnim izvorima se unapred izvinjavam što u ovom slučaju više verujem izraelskim medijima...

Hell

pre 8 godina

ma nemoguce,sad ce gazda Covke da kaze kako su ustvari u plusu 300000 jura zbog raskida,kao sa Sofom... kakve sve price popuse ovi privatni navijaci fmp-a

PP#34

pre 8 godina

Dakle 5 plata, bonus za top 16 trening kompenzacija 150 hiljada DOLARA, a ne evra.

Elem, u Zvezdi se zna u dolar koliko koji igrač prima, karte svi kupuju, zna se koliko daju sponzori, tv prava.. Partizan je, podsećam, ostao bez A licence jer nije hteo da da izveštaj o svojim prihodima, u kome se videlo pumpanje Tadić-Dačić novca u KK Partizan.
Prvo su zapomagali da dobiju licencu, a kada su iz EL pristali (?!) oni to odbijaju (?!?!) i više nikada (?!?!?!) ne pominju ni reč o licenci (?!). Toliko od mene
(PitStop, 04. januar 2016 17:38)

Ako se zna u dolar,molim te mi napisi ovde koliko iznose plate Skorcijanitisa,Kinsija,Tompsona,Mekela i Milera u ovoj godini,i proslogodisnje Vilijamsa i Dzenkinsa.Ako te mrzi da kucas ostavi link gde to mogu da nadjem,unapred sam ti zahvalan.

vegan u koznim cipelama

pre 8 godina

спреман је да тужи Звезду за три месечне плате, цирка 150.000 евра. Ако му се не плати, слободан је за три дана, али онда може да тужи клуб за цео уговор. А, тек ће то да кошта, око пола милиона евра...
draga b92 ovo je poruka koju sam dobio od jednog novinara priatelja kluba...

Markiz

pre 8 godina

Eto, 150k za pet plata u bonuse a Grobari odmah poleteli na prethodnoj vesti sa pričom o državnom bankomata jer Mekel ima 50k mesečnu platu. Gledajte vi bolje svoje dvorište, i onako vam ove sezone ne ide i koštaćete nas mesta u ABA ligi.

Lav

pre 8 godina

Ne znam ko u klubu misli da potpis ugovora znaci dovodjenje igraca na probu. Lako je bilo Tompsona i Sofoa ubediti, Vilijamsa uceniti, ali sta cemo sa Izraelcem koji ima dobrog menadzera i nije krsio klubsku disciplinu?

Sale

pre 8 godina

"B92 nezvanično saznaje da u ovu sumu, koju igrač zahteva, ulazi pet mesečnih zarada, bonus za plasman u Top16 fazu, kao i trening kompenzacija." Bonus, trening kompenzacija?? Pa kolika je plata 15 000 dolara mesecno?? Hahaha. Ma da, na kraju ce da ispadne da je on placao da igra za CZT. Hahaha, pa ovo je sou, ovo nema nigde.

Šruder protiv Šredera

pre 8 godina

Proverite da li ste dobro nezvanično saznali. Traži 150k (3 plate) plus bonuse, 2 otkupne plate i trening kompenzaciju.

Mada, iskreno, sve je (cenovno) bilo jasno kad su mu propali pregovori sa Makabijem zbog finansijskih zahteva pre početka sezone. I on dođe u Zvezdu. Velika greška skautinga!

panterica

pre 8 godina

Eto vam zvezdaši, imao je 50,000$ mesečno+ bonusi za top 16, i ABA i domaća liga i kup za vas koji verujete da ne igra za veliki novac. Ti bonusi u Zvezdi znaju da idu 20% od osnovnog ugovora. Oko 600,000$ plata za sezonu, široko nema šta, slično zarađuje i Miler a verovatno i više. Kinzi igra za 40,000$ mesečno, za Cirbesa Bajern nije imao novac priznao Pešić. Sofo potpisan na 300,000$, kao i Tompson+ bonusi....
A gde su ostali?

PitStop

pre 8 godina

Dakle 5 plata, bonus za top 16 trening kompenzacija 150 hiljada DOLARA, a ne evra.

Elem, u Zvezdi se zna u dolar koliko koji igrač prima, karte svi kupuju, zna se koliko daju sponzori, tv prava.. Partizan je, podsećam, ostao bez A licence jer nije hteo da da izveštaj o svojim prihodima, u kome se videlo pumpanje Tadić-Dačić novca u KK Partizan.
Prvo su zapomagali da dobiju licencu, a kada su iz EL pristali (?!) oni to odbijaju (?!?!) i više nikada (?!?!?!) ne pominju ni reč o licenci (?!). Toliko od mene

Sta uradi to, Dule Vujosevicu?

pre 8 godina

Kako ga samo nije sramota da trazi plate za period kada je igrao u FMP-u? Jel on cuo za to da se raskid ugovora uvek radi na stetu igraca? Ili je bese obrnuto?
Ma, opusteno, zaradice nas preposteni gazda i na njemu :)

objavite komentar

pre 8 godina

"Израелски плејмејкер тужбом потражује пет плата, ‘излаз’ из уговора, тренинг компензацију и бонус за пласман у Топ 16 фазу." Eto šta ulazi u tih 150.000. Mekelova plata je 300.000 dolara godišnje, odnosno 250.000 evra i trenutno je ubedljivo najskuplji igrač Zvezde. Zato i pokušavaju da ga se otarase. Primera radi Miler dobija, verovali ili ne, samo 190.000 jer je doveden kao anonimus bez kluba. Eto koliko može skaut da pomogne ili uništi klub.

P.S. Ne znam zašto se neki čude da je budžet 2,5 miliona evra? Mogu da vam nabrojim plate igrača pa da vidite i sami. Ukupno se za plate daje tačno 2.390.000 s tim da moze da dodje do 2.520.000 ako se ostvare svi bonusi (dve titule i Top 16). To je naravno samo za plate. Za vreme Igokee partizan je imao budžet od skoro 5 miliona evra, a u većini ostalih sezona oko 4 s tim da je ogromna većina tih para išla na plate jer nije plaćan ni porez ni računi. Pa njih je jedan Čakarević koštao 150.000! Toliko je plaćeno za Miljenovića samo da dođe u klub. Da i ne pričam o ruprezentativnim i NBA pojačanjima. Neverovatno koliko su uspeli u partizanu da obmanu svoje navijače da ozbiljno misle da se radi bez para dok im stoje najjače državne firme na dresu i dovode najbolji igrači. Tako su i ove godine grobari ponavljali da je budžet 250.000 a onda izađe Berić i kaže da je 1,5 miliona s tim da 5 igrača godišnje košta kao jedan centar mesečno pre dve godine! Pa vi vidite koliki je bio budžet. Najbolji primer kako su grobari uhvaćeni u laži. Meni samo nije jasna ta njihova potreba da konstantno o svemu lažu.

Mirko

pre 8 godina

Ne znam ko u klubu misli da potpis ugovora znaci dovodjenje igraca na probu. Lako je bilo Tompsona i Sofoa ubediti, Vilijamsa uceniti, ali sta cemo sa Izraelcem koji ima dobrog menadzera i nije krsio klubsku disciplinu?
(Lav, 4. januar 2016 17:49)

Sofo i Tompson nisu otišli dok im se nije našao klub u koji će otići - Zvezda je sporazumno raskinula saradnju i regulisala plaćanje sa njima i nema nikakvih dugova.
Za Mekela se nije našao odgovarajući klub i zbog toga je ovako kako je.
Bonus za Top16 može da traži,ali praktično nije igrao osim u prve tri utakmice,kad smo uglavnom gubili.
Ne znam zašto mu nisu udovolji da makar bude na klupi i povremeno igra,ako je molio upravu (ako je to tačno).

Dalje,ne može on nas nikako da odere,jer je novac za njegovu platu već isplaniran u budžetu.
To nije dobro za njegovu karijeru ali nije naš problem,imao je minutažu i mogao je da se pokaže - nije se snašao - ako je mogao Sofo koji je veće ime od njega i Tompson da izađu, i on mora da snosi odgovornost.

Niko od ovih nema loše menadžere,svi su to jaki profesionalci,znaju kako se prave ugovori i šta se može da traži a šta ne.Osim toga,neće mu ni biti dobra preporuka ako se tuži sa klubom,jer će i svaki sledeći da dobro pazi kad pravi ugovor sa njim - svi će se osigurati za slučaj da loše igre i neprilagođavanja u timu.

Igrao je loše,a 5 i 20 puta je plaćeniji od onih koji su puno bolje igrali, umesto njega.

batko

pre 8 godina

Realno i treba da mu platimo, jer su njegovim odlakom Jovic i Rebic eksplodirali i ti se preporodio! Mnogo bolje igramo od kako njega nema da "kreira" igru.

E za plasman u top 16 mu ne bi dao ni dinara !

Karma

pre 8 godina

Koliko vi ovde nebuloze pisete sto se tice Cirbesa i Nemaca. Posto se pravite pametni pogledajte prvo na internetu i videcete da je porez u Nemackoj 50% i sada ako Cirbes igra u Zvezdi 300k sa porezom da bi Cirbesu Bajern dao platu od 250k morace da ga plati 500k sto je morate priznati mnogo i zato oni kazu da nemaju novca za njega. Sto se tice Mekela to se ocekivalo premda nije igrao i svakako hoce da naplati svaki dinar. Nemojte vi(grobari)da se cudite vas je Gagic tuzio za 150k a nije igrao ni pola godine a on je Srbin i po ps-u Srbi primaju manje od stranaca. Ako mislite da Simon, Dangubic primaju vise od 100k ne pratite ovaj sport posto ga ocigledno ne razumete

Koma

pre 8 godina

Eto taman sam pisao ovako nesto na prethodnu vest kad me ova preduhitri.
Pa da je trazio samo 3 plate to bi bio sporazumni raskid ugovora. Ovako sam odmah znao da u tih 150.000 ulazi dosta vise od 3 obicne mesecne zarade. A vidim neki iz kanjona Sutjeske jedva docekali ovakve poluinformacije da pitaju gde su im penzije.
Ko iole prati EL i trziste zna koliko se krecu plate ovakvih igraca a to je oko 250-300.000 na godisnjem nivou. Samo dokazani evroligasi i igraci iz NBA prelaze 300k. To nista nije novo i cudno, meni je cudno sto se Zvezda olako odrekla Mekela koji jeste odigrao 4 losije utakmice u EL a u ABA je bio najkorisnije plej lige dok je igrao. A Tompson se cekao duplo vise a visestruko manje je pokazao. Izgleda se pravio prostor za dolazak Vilijamsa, ne vidim drugi razlog. A i taj se ispostavio kao ocajan potez, plus ova tuzba...

slobinator

pre 8 godina

nakon odlaska vilijamsa sa mekelom nije ni trebalo raskidati ugovor I dovoditi netalentavanog micića.on je trebalo da ostane kao podrška joviću.inače simptomatično je da već dve utakmice rebić uopšte ne ulazi u igru.kažem micić je potpuni promašaj što se I znalo,a takođe kinzi će biti dobro pojačanje,što se isto znalo.

xXx

pre 8 godina

Trenig kompenzacija? Je l' me neko zeza da sd to placa?! Pa to je s
vajlda sve uracunato u platu, kakva crna kompenzacija za trening?!
I kakve veze ima Zvezda sa njegovim Evropskim? Eno mu njegovi jesovani pa nek' mu placaju!

Ironical che

pre 8 godina

Ijaooo, kolika mu je plata, skoro kao Klobučaru... a nije mu ni do kolena! Mislim, uporedite Klobucara i ovog što je, kao, bio u NBA, nebo i zemlja (pri čemu je, naravno, jasno da je Klobucar nebo)

vegan u koznim cipelama

pre 8 godina

@pit stop sta partizan ima da daje nekom izvestaje...oni postoje na stranici apr i dostupni su svima...sad mozes da ih trazis i da dobijes u elektronskoj formi...

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Hahahaaaa, Zagrepcani duguju 10 miliona evra, a likuju za 150000!? Sta kazete, da nam neko doskoci? Pa zar nemamo bankomat u Nemanjinoj? Cemu tolika radost? A uprava sledeci put nek opet dovodi j..e. E, i iz jos pouzdanijih izvora sam cuo da je Kinzi dosao za 34578213788 evra. Ni ostali nisu mnogo laksi. Za gajbu piva otprilike. Niksickog, naravno.

E

pre 8 godina

Mekel je dobar igrac problem je los trener i evo umesto da se otpustio los trener mi menjamo igrace ko na traci da se pronadje neki koga i Radonjic ume da vodi

ivan

pre 8 godina

Od svega nabrojanog, zasluzio je samo trening kompenzaciju, Rebic imao na kome da se uci. Da sam ja na njegovom mestu, sramota bi me bilo da trazim bonus od ulaska u top 16

bora

pre 8 godina

@objavite...
Jel ti veruješ 'nezvaničnim izvorima" (čitaj Čović) ili izraelskoj štampi??
Biće da je ovo ipak dug za TRI plate!! Ubačene trening kompenzacija i bonusi su beznačajna cifra.Koliko da zamagle pravu vrednost ugovora!

Kosarka

pre 8 godina

Tuzba nije podneta jos jer mu se ne duguje dovoljno dugo da bi imao pravo na tuzbu. Tri plate sa tim da ta treća dospeva danas (10 u mesecu ili petak pre ako 10 pada na vikend). Ako bi se kasnilo sa tom trecom u neprevidjenom roku eto osnova za tuzbu. Generalno gledano mogu mu uplatiti jednu platu i opet ne moze nista pa je ovo malo igra i jedne i druge strane. Zvezdi se ne isplati da mu uplati tu jednu platu i ostavi ga da idalje zaradjuje, a ne igra i traži se rešenje. Problem je sto on potražuje dve plate iz perioda koji mu ne pripada i on to zna, ali rasteze jer jos nema klub pa bi da odsedi i dobije jos koju platu. Uglavnom stvarni dug je 90 hiljada dolara plus 5 hiljada za TOP16

Markiz

pre 8 godina

Eto, 150k za pet plata u bonuse a Grobari odmah poleteli na prethodnoj vesti sa pričom o državnom bankomata jer Mekel ima 50k mesečnu platu. Gledajte vi bolje svoje dvorište, i onako vam ove sezone ne ide i koštaćete nas mesta u ABA ligi.

PitStop

pre 8 godina

Dakle 5 plata, bonus za top 16 trening kompenzacija 150 hiljada DOLARA, a ne evra.

Elem, u Zvezdi se zna u dolar koliko koji igrač prima, karte svi kupuju, zna se koliko daju sponzori, tv prava.. Partizan je, podsećam, ostao bez A licence jer nije hteo da da izveštaj o svojim prihodima, u kome se videlo pumpanje Tadić-Dačić novca u KK Partizan.
Prvo su zapomagali da dobiju licencu, a kada su iz EL pristali (?!) oni to odbijaju (?!?!) i više nikada (?!?!?!) ne pominju ni reč o licenci (?!). Toliko od mene

Hell

pre 8 godina

ma nemoguce,sad ce gazda Covke da kaze kako su ustvari u plusu 300000 jura zbog raskida,kao sa Sofom... kakve sve price popuse ovi privatni navijaci fmp-a

objavite komentar

pre 8 godina

"Израелски плејмејкер тужбом потражује пет плата, ‘излаз’ из уговора, тренинг компензацију и бонус за пласман у Топ 16 фазу." Eto šta ulazi u tih 150.000. Mekelova plata je 300.000 dolara godišnje, odnosno 250.000 evra i trenutno je ubedljivo najskuplji igrač Zvezde. Zato i pokušavaju da ga se otarase. Primera radi Miler dobija, verovali ili ne, samo 190.000 jer je doveden kao anonimus bez kluba. Eto koliko može skaut da pomogne ili uništi klub.

P.S. Ne znam zašto se neki čude da je budžet 2,5 miliona evra? Mogu da vam nabrojim plate igrača pa da vidite i sami. Ukupno se za plate daje tačno 2.390.000 s tim da moze da dodje do 2.520.000 ako se ostvare svi bonusi (dve titule i Top 16). To je naravno samo za plate. Za vreme Igokee partizan je imao budžet od skoro 5 miliona evra, a u većini ostalih sezona oko 4 s tim da je ogromna većina tih para išla na plate jer nije plaćan ni porez ni računi. Pa njih je jedan Čakarević koštao 150.000! Toliko je plaćeno za Miljenovića samo da dođe u klub. Da i ne pričam o ruprezentativnim i NBA pojačanjima. Neverovatno koliko su uspeli u partizanu da obmanu svoje navijače da ozbiljno misle da se radi bez para dok im stoje najjače državne firme na dresu i dovode najbolji igrači. Tako su i ove godine grobari ponavljali da je budžet 250.000 a onda izađe Berić i kaže da je 1,5 miliona s tim da 5 igrača godišnje košta kao jedan centar mesečno pre dve godine! Pa vi vidite koliki je bio budžet. Najbolji primer kako su grobari uhvaćeni u laži. Meni samo nije jasna ta njihova potreba da konstantno o svemu lažu.

Karma

pre 8 godina

Koliko vi ovde nebuloze pisete sto se tice Cirbesa i Nemaca. Posto se pravite pametni pogledajte prvo na internetu i videcete da je porez u Nemackoj 50% i sada ako Cirbes igra u Zvezdi 300k sa porezom da bi Cirbesu Bajern dao platu od 250k morace da ga plati 500k sto je morate priznati mnogo i zato oni kazu da nemaju novca za njega. Sto se tice Mekela to se ocekivalo premda nije igrao i svakako hoce da naplati svaki dinar. Nemojte vi(grobari)da se cudite vas je Gagic tuzio za 150k a nije igrao ni pola godine a on je Srbin i po ps-u Srbi primaju manje od stranaca. Ako mislite da Simon, Dangubic primaju vise od 100k ne pratite ovaj sport posto ga ocigledno ne razumete

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Hahahaaaa, Zagrepcani duguju 10 miliona evra, a likuju za 150000!? Sta kazete, da nam neko doskoci? Pa zar nemamo bankomat u Nemanjinoj? Cemu tolika radost? A uprava sledeci put nek opet dovodi j..e. E, i iz jos pouzdanijih izvora sam cuo da je Kinzi dosao za 34578213788 evra. Ni ostali nisu mnogo laksi. Za gajbu piva otprilike. Niksickog, naravno.

vegan u koznim cipelama

pre 8 godina

спреман је да тужи Звезду за три месечне плате, цирка 150.000 евра. Ако му се не плати, слободан је за три дана, али онда може да тужи клуб за цео уговор. А, тек ће то да кошта, око пола милиона евра...
draga b92 ovo je poruka koju sam dobio od jednog novinara priatelja kluba...

Mirko

pre 8 godina

Ne znam ko u klubu misli da potpis ugovora znaci dovodjenje igraca na probu. Lako je bilo Tompsona i Sofoa ubediti, Vilijamsa uceniti, ali sta cemo sa Izraelcem koji ima dobrog menadzera i nije krsio klubsku disciplinu?
(Lav, 4. januar 2016 17:49)

Sofo i Tompson nisu otišli dok im se nije našao klub u koji će otići - Zvezda je sporazumno raskinula saradnju i regulisala plaćanje sa njima i nema nikakvih dugova.
Za Mekela se nije našao odgovarajući klub i zbog toga je ovako kako je.
Bonus za Top16 može da traži,ali praktično nije igrao osim u prve tri utakmice,kad smo uglavnom gubili.
Ne znam zašto mu nisu udovolji da makar bude na klupi i povremeno igra,ako je molio upravu (ako je to tačno).

Dalje,ne može on nas nikako da odere,jer je novac za njegovu platu već isplaniran u budžetu.
To nije dobro za njegovu karijeru ali nije naš problem,imao je minutažu i mogao je da se pokaže - nije se snašao - ako je mogao Sofo koji je veće ime od njega i Tompson da izađu, i on mora da snosi odgovornost.

Niko od ovih nema loše menadžere,svi su to jaki profesionalci,znaju kako se prave ugovori i šta se može da traži a šta ne.Osim toga,neće mu ni biti dobra preporuka ako se tuži sa klubom,jer će i svaki sledeći da dobro pazi kad pravi ugovor sa njim - svi će se osigurati za slučaj da loše igre i neprilagođavanja u timu.

Igrao je loše,a 5 i 20 puta je plaćeniji od onih koji su puno bolje igrali, umesto njega.

Ironical che

pre 8 godina

Ijaooo, kolika mu je plata, skoro kao Klobučaru... a nije mu ni do kolena! Mislim, uporedite Klobucara i ovog što je, kao, bio u NBA, nebo i zemlja (pri čemu je, naravno, jasno da je Klobucar nebo)

Sale

pre 8 godina

"B92 nezvanično saznaje da u ovu sumu, koju igrač zahteva, ulazi pet mesečnih zarada, bonus za plasman u Top16 fazu, kao i trening kompenzacija." Bonus, trening kompenzacija?? Pa kolika je plata 15 000 dolara mesecno?? Hahaha. Ma da, na kraju ce da ispadne da je on placao da igra za CZT. Hahaha, pa ovo je sou, ovo nema nigde.

xXx

pre 8 godina

Trenig kompenzacija? Je l' me neko zeza da sd to placa?! Pa to je s
vajlda sve uracunato u platu, kakva crna kompenzacija za trening?!
I kakve veze ima Zvezda sa njegovim Evropskim? Eno mu njegovi jesovani pa nek' mu placaju!

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 8 godina

"Iako su izraelski mediji preneli da su u pitanju tri neisplaćene mesečne zarade, B92 nezvanično saznaje da u ovu sumu, koju igrač zahteva, ulazi pet mesečnih zarada, bonus za plasman u Top16 fazu, kao i trening kompenzacija." - KK CZ reaguje ovom vešću kako bi ublažili štetu pošto su neželjene informacije izašle u stranim medijima. A redakciji B92 i njenim nezvaničnim izvorima se unapred izvinjavam što u ovom slučaju više verujem izraelskim medijima...

panterica

pre 8 godina

Eto vam zvezdaši, imao je 50,000$ mesečno+ bonusi za top 16, i ABA i domaća liga i kup za vas koji verujete da ne igra za veliki novac. Ti bonusi u Zvezdi znaju da idu 20% od osnovnog ugovora. Oko 600,000$ plata za sezonu, široko nema šta, slično zarađuje i Miler a verovatno i više. Kinzi igra za 40,000$ mesečno, za Cirbesa Bajern nije imao novac priznao Pešić. Sofo potpisan na 300,000$, kao i Tompson+ bonusi....
A gde su ostali?

PP#34

pre 8 godina

Dakle 5 plata, bonus za top 16 trening kompenzacija 150 hiljada DOLARA, a ne evra.

Elem, u Zvezdi se zna u dolar koliko koji igrač prima, karte svi kupuju, zna se koliko daju sponzori, tv prava.. Partizan je, podsećam, ostao bez A licence jer nije hteo da da izveštaj o svojim prihodima, u kome se videlo pumpanje Tadić-Dačić novca u KK Partizan.
Prvo su zapomagali da dobiju licencu, a kada su iz EL pristali (?!) oni to odbijaju (?!?!) i više nikada (?!?!?!) ne pominju ni reč o licenci (?!). Toliko od mene
(PitStop, 04. januar 2016 17:38)

Ako se zna u dolar,molim te mi napisi ovde koliko iznose plate Skorcijanitisa,Kinsija,Tompsona,Mekela i Milera u ovoj godini,i proslogodisnje Vilijamsa i Dzenkinsa.Ako te mrzi da kucas ostavi link gde to mogu da nadjem,unapred sam ti zahvalan.

batko

pre 8 godina

Realno i treba da mu platimo, jer su njegovim odlakom Jovic i Rebic eksplodirali i ti se preporodio! Mnogo bolje igramo od kako njega nema da "kreira" igru.

E za plasman u top 16 mu ne bi dao ni dinara !

Koma

pre 8 godina

Eto taman sam pisao ovako nesto na prethodnu vest kad me ova preduhitri.
Pa da je trazio samo 3 plate to bi bio sporazumni raskid ugovora. Ovako sam odmah znao da u tih 150.000 ulazi dosta vise od 3 obicne mesecne zarade. A vidim neki iz kanjona Sutjeske jedva docekali ovakve poluinformacije da pitaju gde su im penzije.
Ko iole prati EL i trziste zna koliko se krecu plate ovakvih igraca a to je oko 250-300.000 na godisnjem nivou. Samo dokazani evroligasi i igraci iz NBA prelaze 300k. To nista nije novo i cudno, meni je cudno sto se Zvezda olako odrekla Mekela koji jeste odigrao 4 losije utakmice u EL a u ABA je bio najkorisnije plej lige dok je igrao. A Tompson se cekao duplo vise a visestruko manje je pokazao. Izgleda se pravio prostor za dolazak Vilijamsa, ne vidim drugi razlog. A i taj se ispostavio kao ocajan potez, plus ova tuzba...

Sta uradi to, Dule Vujosevicu?

pre 8 godina

Kako ga samo nije sramota da trazi plate za period kada je igrao u FMP-u? Jel on cuo za to da se raskid ugovora uvek radi na stetu igraca? Ili je bese obrnuto?
Ma, opusteno, zaradice nas preposteni gazda i na njemu :)

Lav

pre 8 godina

Ne znam ko u klubu misli da potpis ugovora znaci dovodjenje igraca na probu. Lako je bilo Tompsona i Sofoa ubediti, Vilijamsa uceniti, ali sta cemo sa Izraelcem koji ima dobrog menadzera i nije krsio klubsku disciplinu?

slobinator

pre 8 godina

nakon odlaska vilijamsa sa mekelom nije ni trebalo raskidati ugovor I dovoditi netalentavanog micića.on je trebalo da ostane kao podrška joviću.inače simptomatično je da već dve utakmice rebić uopšte ne ulazi u igru.kažem micić je potpuni promašaj što se I znalo,a takođe kinzi će biti dobro pojačanje,što se isto znalo.

E

pre 8 godina

Mekel je dobar igrac problem je los trener i evo umesto da se otpustio los trener mi menjamo igrace ko na traci da se pronadje neki koga i Radonjic ume da vodi

Šruder protiv Šredera

pre 8 godina

Proverite da li ste dobro nezvanično saznali. Traži 150k (3 plate) plus bonuse, 2 otkupne plate i trening kompenzaciju.

Mada, iskreno, sve je (cenovno) bilo jasno kad su mu propali pregovori sa Makabijem zbog finansijskih zahteva pre početka sezone. I on dođe u Zvezdu. Velika greška skautinga!

vegan u koznim cipelama

pre 8 godina

@pit stop sta partizan ima da daje nekom izvestaje...oni postoje na stranici apr i dostupni su svima...sad mozes da ih trazis i da dobijes u elektronskoj formi...

bora

pre 8 godina

@objavite...
Jel ti veruješ 'nezvaničnim izvorima" (čitaj Čović) ili izraelskoj štampi??
Biće da je ovo ipak dug za TRI plate!! Ubačene trening kompenzacija i bonusi su beznačajna cifra.Koliko da zamagle pravu vrednost ugovora!

Kosarka

pre 8 godina

Tuzba nije podneta jos jer mu se ne duguje dovoljno dugo da bi imao pravo na tuzbu. Tri plate sa tim da ta treća dospeva danas (10 u mesecu ili petak pre ako 10 pada na vikend). Ako bi se kasnilo sa tom trecom u neprevidjenom roku eto osnova za tuzbu. Generalno gledano mogu mu uplatiti jednu platu i opet ne moze nista pa je ovo malo igra i jedne i druge strane. Zvezdi se ne isplati da mu uplati tu jednu platu i ostavi ga da idalje zaradjuje, a ne igra i traži se rešenje. Problem je sto on potražuje dve plate iz perioda koji mu ne pripada i on to zna, ali rasteze jer jos nema klub pa bi da odsedi i dobije jos koju platu. Uglavnom stvarni dug je 90 hiljada dolara plus 5 hiljada za TOP16

ivan

pre 8 godina

Od svega nabrojanog, zasluzio je samo trening kompenzaciju, Rebic imao na kome da se uci. Da sam ja na njegovom mestu, sramota bi me bilo da trazim bonus od ulaska u top 16