Ponedeljak, 07.12.2015.

10:02

O’Nil: Džordanu prednost ispred Kobija

Legendarni Nba centar Šakil O’Nil dao je blagu prednost Majklu Džordanu u odnosu na Kobija Brajanta.

Izvor: B92

O’Nil: Džordanu prednost ispred Kobija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

KOSTA1703

pre 8 godina

Ne znam nikoga ko ce potencirati na tome da je Kobi najbolji svih vremena.
Ali problem ove rasprave ovde je sto nije ni Dzordan.
Dzordan je samo marketinski izdignuta prica pomocu koje je NBA liga prebolela odlazak pravih velikana ove igre Dzulijusa Irvinga, te potom Lari Birda i Magic Jonsona.
Oni su vise uitcali na igru svojih timova i na njihove pobede i titule , nego sto ce ikada uticati Dzordan.
Dok ih nisu povrede sasekle Dzordan nije vidjao plej of, a ni tada se nije proslavljao protiv Detroita.
Tek kada se shvatilo da treba da se popravi imidz NBA i da se ponovo uzmu pare, napravljen je tim po ukusu za Dzordana, i on je poceo da uzima titule.
A i tada je bar jednu oteo Melounu i Stoktonu, sto se lepo vidi na yt: "sekirica" Dzodana na Melounu, pa onda jedanaest koraka uz dva driblinga uz guranje odbrambenog beka.
Ali dobro, kad je sponzor NIKE onda sve moze.

JeRemija

pre 8 godina

@Rade
Razumem tvoj utisak da je Kobi odličan igrač, znam da mnogi ne veruju ali i ja sam ga gotivio dok je još nosio onu afro frizuru i bio klinac koji je mnogo obećavao( mnogo je i učinio bez sumnje) ali mi nije jasno da se potencira priča o njemu kao o najboljem ikada?! Osvojio je jedno MVP priznanje( realno je zaslužio još najmanje 1-2) , neću ponovo pisati da je bio 2.igrač LA u 3 titule, u finalu 09' je LA spasio Gasol( pogledaj malo statistiku u tim mečevima). Nema sumnje da je BIO odličan igrač ali pominjati ga u kontekstu najboljih ikada je smešno. Pogotovo mu nije trebalo ovo mrcvarenje zadnje 2 godine, čime samo ruši uspomene na ono što je nekada bio.

Nele

pre 8 godina

pa nece valjda da kaze "Dzordan je 5klasa bolji igrac..", ili sto je Kobi rekao za Lebrona "danas da igra protiv Majkla, ako mu Majk da 19 fore do 21, ipak bi ga Majkl dobio 10 od 10"
P.S. Inace jel se neko seca da je pre 7-8 meseci MJ na nekom skupu sutirao 11/11 (sto trojki sto sa poludistance) a deda ima 50+godina...

Rade

pre 8 godina

Meni samo nije jasno da uopšte neko ima dilemu da li je Džordan bolji igrač od Brajanta, ali ok, ukusi su različiti...
MJ je od svojih 6 osvojenih titula u svih 6 bio najbolji igrač ekipe, 6 MVP Finala dok je Kobi od 5 titula u 3 titule bio druga violina tima a u prvom finalu od ta tri je bio blagi očaj. Šekil je imao monstruozne brojke, tipa gotovo 40 p u proseku.
Kobiju svaka čast što je toliko dogurao iako je bio potpuni anonimus ali gurati ga u top 5 igrača ikada je besmisleno. Ne vidim po kom parametru on to zaslužuje.

(JeRemija, 7. decembar 2015 10:22)



Care, čitam tvoje komentare oko godinu dana i retko na njih odgovaram, ali sada hoću...
Glavni parametar određivanje kvaliteta nekog igrača je ukus. Svi ostali parametri su prateći (mada takođe veoma bitni) ali ukus je prvi! Ako se ukusi hiljada, miliona, milijardi podudare govorimo o ozbiljnom izuzetku, tj. o vanrednom kvalitetu (ovo važi isključivo za sport).
Kobijeva asistencija Gasolu iza leđa kad prođe fintom dva igrača meni vredi više nego 4 Lebronova pravovremena izbacivanja za 3 poena Milleru, Allenu, J.R. Smithu (a opet statistika kaže 4:1 za Lebrona). Fadeaway-ovi koje je on radio u svom zenitu (pa i posle) vrede mi više nego Lebronovi ulazi, Karijeve trojke (iako mi je i to neverovatno)i Grifinova kucanja. I možeš 100X navesti procenat iz igre, Šekovih 40ak poena, arogantnost, broj MVP titula, pa čak i broj Kobijevih titula kad ispred svega toga dolazi UTISAK o velikom majstoru ove igre!

Bojan

pre 8 godina

(vince carter, 7. decembar 2015 13:20)
i 2004 je O'Nil bio bolji igrac od Kobija, a Kobi vise nije bio tako mlad.
upravo je i poenta u tome bila, sa 22 godine svako bi pored Sheka bio u drugom planu, zato se i kaze da je Shek bio presudan za te titule.
slazem se da je tada bilo samo pitanje ko ce izaci sa zapada i da dobija u finalu, ali je i u tim mecevima zapadne konferencije O'Nil bio najbolji igrac. Ko je muku mucio sa Dankanom i Robinsonom, ko je privlacio paznju cele odbrane pa otvarao mogucnost bekovima Lejkersa da se razigraju. Naravno da je Kobi imao znacajnu ulogu u tim titulama, to niko ne spori, niko ne osvaja titule sam, ali O'Nil je bio alfa i omega tog tima.
Isto kao sto su Pipen i Rodman ili Grant imali znacajne uloge u Cikagovim titulama, ali je ipak presudan tu bio Majkl.

niko ne omalovazava Kobija ako kaze da je Kobi u top 10-15 igraca u istoriji NBA, samo je to posledica toga sto pratim basket malo duze od poslednjih 20 godina
za mene je Kobi na nivou Lebrona, Dankana, O'NIla, Dzerija Vesta, Havlicek, a iza BIrda, Medzika, Oskara, Rasela, Vilta, Majkla, Karima.
I to nije stvar MVP titula, titula, finala, all-starova, vec jednostavno po uticaju na igru, sta on donosi ekipi i njenim ostvarenjima.

Bojan

pre 8 godina

(frank, 7. decembar 2015 11:16)
e sad ga ti preterujes, a za tih 20 sezona Kobi nikada nije bio povredjen?
odigrao je 200 meceva vise, to je 2 ipo pune sezone ako ces tako da gleda.
a da je Majkl igrao duze i prosek poena bi mu bio slabiji, igrao je uvek u punoj snazi sem u Vizardsima.
Napravio je tu pauzu 94 i 95 (nema to puno veze sa njegovim ocem, ali ajde) i na taj nacin malo oporavio telo pa je mogao da daje vise u naredne 3 sezone. Ne bi majkl bio nista uspesniji da nije pravio te dve sezone pauze. Verovatno bi imao nesto vise poena, ali ne mislim da bi stigao Karima.

vince carter

pre 8 godina

Ovo vise prevrsuje svaku meru,shaqove titule??? znaci nisu ni fisherove,ni horijeve ni foxove a kamoli brajantove vec shaqove haha!! niti bi jordan,lebron,kari mogli da budu prva violina sa 22,23 godine pored o nila u prajmu niti su finala protiv indiana,filadelfije i nju dzersija bila prava finala vec protiv portlanda,san antonia i sacramenta,samo je bilo pitanje ko ce pobediti na zapadu i znalo se da ce viti nba champion u te 3 sezone,brajant je igrao monstruozno,stotinama puta probijao do reketa i spustao shaqu,dao mu kljucnu asesitenciju za pobedu protiv portlanda,dobio indianu u produzetku bez shaqa i najjaca stvar sto se svi cude sto je shaq bio mvp a cenri pejsersa,netsa smits,davs,jason kolins i ni mutombo mu nije mogao nista u fili,pa zar nije logicno da je sigurica igrati na shaqa?? jeremija pokusava da ospori brajanta konstantno ali kazem tebi i ostalima brajant nece ostati upamcen po promasenim sutevima kao sto nije bio ni jordan vec po 81 poenu,65 protiv dalasa za 3 cetvrtine,nizom od 4 meca sa 50plus poena,9 sa 40plus,5 titula,9 puta u odbrambenoj petorci,14 je kradljivac svih vremena,ima preko 6 hiljada asistencija kao bek suter i svako ko ga osporava nema pojma i jeste u 3 najbolja ikad u jordana i magica..visoke igrace svrstavam u njihovu kategoriju,zamislite titula wariorsa je igudalina ccc!!!

antiDebil

pre 8 godina

Kobi nije ni u top 5. I kako moze da stane u istu recenicu sa majklom kad ima 1 mvp, 2 finala mvp i 5 titula od cega su 3 sekove. Mislim, ne znam sto se toliko potencira kobi kad je bilo 5, 6 boljih igraca.
(Uncle Drew, 7. decembar 2015 11:14)

Kao recimo Lebron James ? Taj ako osvoji jos 4 titule ce usput oboriti svaku mogucu Jordanovu brojku, a to je jedino sto se tamo gleda, kakav umetnicki dojam i slicne baljezgarije, uostalom vidim da ih i ti tako rangiras. Hamesovo prolazno vreme je za sada odlicno, neka tako nastavi !

Rebron je prosle godine dosao u CLE i oni su igrali PO prvi put od kada je otisao, Uncle Drew je prvi put u karijeri igrao PO u 5. ili 6. sezoni u karijeri, Kevin Love je prvi put u karijeri igrao PO u 7 sezoni koju igra a Majami nije ni usao u PO u kako se govorilo ,,nikada slabijem istoku''.
Chicago je igrao oba puta polufinale istoka kada je Jordan prvi put otisao u penziju, i u jednoj sezoni imao skoro 60 pobeda, a kada se ovaj vratio uz sve igrace dodali su mu i Rodmana, koji ga je prethodno vise puta izmaltretirao i izbacio iz PO dok je igrao za Detroit !

frank

pre 8 godina

Kakva glupost....... Cuj prestigao je Jordana... Jordan je igrao 13 sezona i jednu od njih je slomio nogu pa nije igrao.... A Bryant igrao punih 20 godina.... Razlika od 7 godina X 82 utakmice u sezoni plus play offs...... Pa mozda bi ga i ja prestigao da igram 40 sezona

Djordje

pre 8 godina

Dzordanu su ubili oca i nije igrao godinu ipo dve od kraja 93 do 95. godine kad je odigrao sam 20 utakmica, tako da brajant ima mnogo vise utakmica u nogama, racunajte dzordanu slobodno jos 5000-6000 poena plus

Uros

pre 8 godina

Sramotno, poredite ozbiljnog sportistu i medijski isforsiranog prodavca patika. Dzordan je bolji samo po medijskoj paznji koju je dobijao.

Uncle Drew

pre 8 godina

Kobi nije ni u top 5. I kako moze da stane u istu recenicu sa majklom kad ima 1 mvp, 2 finala mvp i 5 titula od cega su 3 sekove. Mislim, ne znam sto se toliko potencira kobi kad je bilo 5, 6 boljih igraca.

brko radoje

pre 8 godina

Brajant nije Dzordanu nido kolena u bilo kom segmentu igre jedini Kobijev rekord koji niko nece stici je broj promasenih suteva i karijeri , nikad nijedan igrac tome nece biti ni blizu. on je i ostao da igra na silu poslednje dve tri sezone ne bi li uspeo u poenima da prestigne Karla Melouna i eventualno Dzabara ali srecom nista od toga ipak su oni za njega velicine . legendarni Mailman Karl Meloun isti prosek poena kao Brajant u karijeri 25 po mecu ali uz procenat iz igre 55% plus po 10 skokova i 4 asist po mecu

bzvz

pre 8 godina

Omiljena tema ko je bio bolji, ali i vestacka. Za vreme Dzordana, kosarka je bila globalni sport, cak su i Nemci poceli da igraju ulicni basket, a pre toga mnogi od njih nisu ni culi za kosarku. Basket se jedino igrao masovno u SAD i na nasim prostorima, ponegde i u J.Americi. Kada je Dzordan prestao da igra, gledanost NBA lige je pala za 70%. Kasnije je taj procenat smanjen, ali nikad nije vise dostignut kao u Majklovo vreme, uprkos enormnim naporima koji su ulagani, a medju njima i pokusaj da se Kobi predstavi kao naslednik Dzordana. On je to i bio u velikoj meri, ali ne u potpunosti. Ovaj decko Kari je na dobrom putu da zaista to uradi, ako nastavi ovako da igra.

kengur

pre 8 godina

Džordan je besmrtnik,Kobi kopija,dobra,ali nije baš tako ni blizu,jedini košarkaš u istoriji koji ima prosek u NBA preko 30 je Majkl,šest finala-šest titula-šest puta MVP-stil-harizma,ne,nitko ne može da se poredi sa Majklom.

Realno

pre 8 godina

Dzordan je pravio dva puta pauzu u karijeri,na vrhuncu prvi put otisao,vratio se i opet bio najbolji,siguran sam da bi bio najbolji strelac da je igrao bez pauza

JeRemija

pre 8 godina

Meni samo nije jasno da uopšte neko ima dilemu da li je Džordan bolji igrač od Brajanta, ali ok, ukusi su različiti...
MJ je od svojih 6 osvojenih titula u svih 6 bio najbolji igrač ekipe, 6 MVP Finala dok je Kobi od 5 titula u 3 titule bio druga violina tima a u prvom finalu od ta tri je bio blagi očaj. Šekil je imao monstruozne brojke, tipa gotovo 40 p u proseku.
Kobiju svaka čast što je toliko dogurao iako je bio potpuni anonimus ali gurati ga u top 5 igrača ikada je besmisleno. Ne vidim po kom parametru on to zaslužuje.

Mr. Realni

pre 8 godina

bas me zanima da li bi prestigao Jordana da ovaj nije pravio pauze pa se vracao. Gluposti, Majk je jedan jedini. Brajant je kopija, ali jako dobra kopija Majkla

Mr. Realni

pre 8 godina

bas me zanima da li bi prestigao Jordana da ovaj nije pravio pauze pa se vracao. Gluposti, Majk je jedan jedini. Brajant je kopija, ali jako dobra kopija Majkla

kengur

pre 8 godina

Džordan je besmrtnik,Kobi kopija,dobra,ali nije baš tako ni blizu,jedini košarkaš u istoriji koji ima prosek u NBA preko 30 je Majkl,šest finala-šest titula-šest puta MVP-stil-harizma,ne,nitko ne može da se poredi sa Majklom.

frank

pre 8 godina

Kakva glupost....... Cuj prestigao je Jordana... Jordan je igrao 13 sezona i jednu od njih je slomio nogu pa nije igrao.... A Bryant igrao punih 20 godina.... Razlika od 7 godina X 82 utakmice u sezoni plus play offs...... Pa mozda bi ga i ja prestigao da igram 40 sezona

bzvz

pre 8 godina

Omiljena tema ko je bio bolji, ali i vestacka. Za vreme Dzordana, kosarka je bila globalni sport, cak su i Nemci poceli da igraju ulicni basket, a pre toga mnogi od njih nisu ni culi za kosarku. Basket se jedino igrao masovno u SAD i na nasim prostorima, ponegde i u J.Americi. Kada je Dzordan prestao da igra, gledanost NBA lige je pala za 70%. Kasnije je taj procenat smanjen, ali nikad nije vise dostignut kao u Majklovo vreme, uprkos enormnim naporima koji su ulagani, a medju njima i pokusaj da se Kobi predstavi kao naslednik Dzordana. On je to i bio u velikoj meri, ali ne u potpunosti. Ovaj decko Kari je na dobrom putu da zaista to uradi, ako nastavi ovako da igra.

Realno

pre 8 godina

Dzordan je pravio dva puta pauzu u karijeri,na vrhuncu prvi put otisao,vratio se i opet bio najbolji,siguran sam da bi bio najbolji strelac da je igrao bez pauza

JeRemija

pre 8 godina

Meni samo nije jasno da uopšte neko ima dilemu da li je Džordan bolji igrač od Brajanta, ali ok, ukusi su različiti...
MJ je od svojih 6 osvojenih titula u svih 6 bio najbolji igrač ekipe, 6 MVP Finala dok je Kobi od 5 titula u 3 titule bio druga violina tima a u prvom finalu od ta tri je bio blagi očaj. Šekil je imao monstruozne brojke, tipa gotovo 40 p u proseku.
Kobiju svaka čast što je toliko dogurao iako je bio potpuni anonimus ali gurati ga u top 5 igrača ikada je besmisleno. Ne vidim po kom parametru on to zaslužuje.

Uncle Drew

pre 8 godina

Kobi nije ni u top 5. I kako moze da stane u istu recenicu sa majklom kad ima 1 mvp, 2 finala mvp i 5 titula od cega su 3 sekove. Mislim, ne znam sto se toliko potencira kobi kad je bilo 5, 6 boljih igraca.

Djordje

pre 8 godina

Dzordanu su ubili oca i nije igrao godinu ipo dve od kraja 93 do 95. godine kad je odigrao sam 20 utakmica, tako da brajant ima mnogo vise utakmica u nogama, racunajte dzordanu slobodno jos 5000-6000 poena plus

Bojan

pre 8 godina

(vince carter, 7. decembar 2015 13:20)
i 2004 je O'Nil bio bolji igrac od Kobija, a Kobi vise nije bio tako mlad.
upravo je i poenta u tome bila, sa 22 godine svako bi pored Sheka bio u drugom planu, zato se i kaze da je Shek bio presudan za te titule.
slazem se da je tada bilo samo pitanje ko ce izaci sa zapada i da dobija u finalu, ali je i u tim mecevima zapadne konferencije O'Nil bio najbolji igrac. Ko je muku mucio sa Dankanom i Robinsonom, ko je privlacio paznju cele odbrane pa otvarao mogucnost bekovima Lejkersa da se razigraju. Naravno da je Kobi imao znacajnu ulogu u tim titulama, to niko ne spori, niko ne osvaja titule sam, ali O'Nil je bio alfa i omega tog tima.
Isto kao sto su Pipen i Rodman ili Grant imali znacajne uloge u Cikagovim titulama, ali je ipak presudan tu bio Majkl.

niko ne omalovazava Kobija ako kaze da je Kobi u top 10-15 igraca u istoriji NBA, samo je to posledica toga sto pratim basket malo duze od poslednjih 20 godina
za mene je Kobi na nivou Lebrona, Dankana, O'NIla, Dzerija Vesta, Havlicek, a iza BIrda, Medzika, Oskara, Rasela, Vilta, Majkla, Karima.
I to nije stvar MVP titula, titula, finala, all-starova, vec jednostavno po uticaju na igru, sta on donosi ekipi i njenim ostvarenjima.

Nele

pre 8 godina

pa nece valjda da kaze "Dzordan je 5klasa bolji igrac..", ili sto je Kobi rekao za Lebrona "danas da igra protiv Majkla, ako mu Majk da 19 fore do 21, ipak bi ga Majkl dobio 10 od 10"
P.S. Inace jel se neko seca da je pre 7-8 meseci MJ na nekom skupu sutirao 11/11 (sto trojki sto sa poludistance) a deda ima 50+godina...

Rade

pre 8 godina

Meni samo nije jasno da uopšte neko ima dilemu da li je Džordan bolji igrač od Brajanta, ali ok, ukusi su različiti...
MJ je od svojih 6 osvojenih titula u svih 6 bio najbolji igrač ekipe, 6 MVP Finala dok je Kobi od 5 titula u 3 titule bio druga violina tima a u prvom finalu od ta tri je bio blagi očaj. Šekil je imao monstruozne brojke, tipa gotovo 40 p u proseku.
Kobiju svaka čast što je toliko dogurao iako je bio potpuni anonimus ali gurati ga u top 5 igrača ikada je besmisleno. Ne vidim po kom parametru on to zaslužuje.

(JeRemija, 7. decembar 2015 10:22)



Care, čitam tvoje komentare oko godinu dana i retko na njih odgovaram, ali sada hoću...
Glavni parametar određivanje kvaliteta nekog igrača je ukus. Svi ostali parametri su prateći (mada takođe veoma bitni) ali ukus je prvi! Ako se ukusi hiljada, miliona, milijardi podudare govorimo o ozbiljnom izuzetku, tj. o vanrednom kvalitetu (ovo važi isključivo za sport).
Kobijeva asistencija Gasolu iza leđa kad prođe fintom dva igrača meni vredi više nego 4 Lebronova pravovremena izbacivanja za 3 poena Milleru, Allenu, J.R. Smithu (a opet statistika kaže 4:1 za Lebrona). Fadeaway-ovi koje je on radio u svom zenitu (pa i posle) vrede mi više nego Lebronovi ulazi, Karijeve trojke (iako mi je i to neverovatno)i Grifinova kucanja. I možeš 100X navesti procenat iz igre, Šekovih 40ak poena, arogantnost, broj MVP titula, pa čak i broj Kobijevih titula kad ispred svega toga dolazi UTISAK o velikom majstoru ove igre!

vince carter

pre 8 godina

Ovo vise prevrsuje svaku meru,shaqove titule??? znaci nisu ni fisherove,ni horijeve ni foxove a kamoli brajantove vec shaqove haha!! niti bi jordan,lebron,kari mogli da budu prva violina sa 22,23 godine pored o nila u prajmu niti su finala protiv indiana,filadelfije i nju dzersija bila prava finala vec protiv portlanda,san antonia i sacramenta,samo je bilo pitanje ko ce pobediti na zapadu i znalo se da ce viti nba champion u te 3 sezone,brajant je igrao monstruozno,stotinama puta probijao do reketa i spustao shaqu,dao mu kljucnu asesitenciju za pobedu protiv portlanda,dobio indianu u produzetku bez shaqa i najjaca stvar sto se svi cude sto je shaq bio mvp a cenri pejsersa,netsa smits,davs,jason kolins i ni mutombo mu nije mogao nista u fili,pa zar nije logicno da je sigurica igrati na shaqa?? jeremija pokusava da ospori brajanta konstantno ali kazem tebi i ostalima brajant nece ostati upamcen po promasenim sutevima kao sto nije bio ni jordan vec po 81 poenu,65 protiv dalasa za 3 cetvrtine,nizom od 4 meca sa 50plus poena,9 sa 40plus,5 titula,9 puta u odbrambenoj petorci,14 je kradljivac svih vremena,ima preko 6 hiljada asistencija kao bek suter i svako ko ga osporava nema pojma i jeste u 3 najbolja ikad u jordana i magica..visoke igrace svrstavam u njihovu kategoriju,zamislite titula wariorsa je igudalina ccc!!!

JeRemija

pre 8 godina

@Rade
Razumem tvoj utisak da je Kobi odličan igrač, znam da mnogi ne veruju ali i ja sam ga gotivio dok je još nosio onu afro frizuru i bio klinac koji je mnogo obećavao( mnogo je i učinio bez sumnje) ali mi nije jasno da se potencira priča o njemu kao o najboljem ikada?! Osvojio je jedno MVP priznanje( realno je zaslužio još najmanje 1-2) , neću ponovo pisati da je bio 2.igrač LA u 3 titule, u finalu 09' je LA spasio Gasol( pogledaj malo statistiku u tim mečevima). Nema sumnje da je BIO odličan igrač ali pominjati ga u kontekstu najboljih ikada je smešno. Pogotovo mu nije trebalo ovo mrcvarenje zadnje 2 godine, čime samo ruši uspomene na ono što je nekada bio.

brko radoje

pre 8 godina

Brajant nije Dzordanu nido kolena u bilo kom segmentu igre jedini Kobijev rekord koji niko nece stici je broj promasenih suteva i karijeri , nikad nijedan igrac tome nece biti ni blizu. on je i ostao da igra na silu poslednje dve tri sezone ne bi li uspeo u poenima da prestigne Karla Melouna i eventualno Dzabara ali srecom nista od toga ipak su oni za njega velicine . legendarni Mailman Karl Meloun isti prosek poena kao Brajant u karijeri 25 po mecu ali uz procenat iz igre 55% plus po 10 skokova i 4 asist po mecu

antiDebil

pre 8 godina

Kobi nije ni u top 5. I kako moze da stane u istu recenicu sa majklom kad ima 1 mvp, 2 finala mvp i 5 titula od cega su 3 sekove. Mislim, ne znam sto se toliko potencira kobi kad je bilo 5, 6 boljih igraca.
(Uncle Drew, 7. decembar 2015 11:14)

Kao recimo Lebron James ? Taj ako osvoji jos 4 titule ce usput oboriti svaku mogucu Jordanovu brojku, a to je jedino sto se tamo gleda, kakav umetnicki dojam i slicne baljezgarije, uostalom vidim da ih i ti tako rangiras. Hamesovo prolazno vreme je za sada odlicno, neka tako nastavi !

Rebron je prosle godine dosao u CLE i oni su igrali PO prvi put od kada je otisao, Uncle Drew je prvi put u karijeri igrao PO u 5. ili 6. sezoni u karijeri, Kevin Love je prvi put u karijeri igrao PO u 7 sezoni koju igra a Majami nije ni usao u PO u kako se govorilo ,,nikada slabijem istoku''.
Chicago je igrao oba puta polufinale istoka kada je Jordan prvi put otisao u penziju, i u jednoj sezoni imao skoro 60 pobeda, a kada se ovaj vratio uz sve igrace dodali su mu i Rodmana, koji ga je prethodno vise puta izmaltretirao i izbacio iz PO dok je igrao za Detroit !

Bojan

pre 8 godina

(frank, 7. decembar 2015 11:16)
e sad ga ti preterujes, a za tih 20 sezona Kobi nikada nije bio povredjen?
odigrao je 200 meceva vise, to je 2 ipo pune sezone ako ces tako da gleda.
a da je Majkl igrao duze i prosek poena bi mu bio slabiji, igrao je uvek u punoj snazi sem u Vizardsima.
Napravio je tu pauzu 94 i 95 (nema to puno veze sa njegovim ocem, ali ajde) i na taj nacin malo oporavio telo pa je mogao da daje vise u naredne 3 sezone. Ne bi majkl bio nista uspesniji da nije pravio te dve sezone pauze. Verovatno bi imao nesto vise poena, ali ne mislim da bi stigao Karima.

Uros

pre 8 godina

Sramotno, poredite ozbiljnog sportistu i medijski isforsiranog prodavca patika. Dzordan je bolji samo po medijskoj paznji koju je dobijao.

KOSTA1703

pre 8 godina

Ne znam nikoga ko ce potencirati na tome da je Kobi najbolji svih vremena.
Ali problem ove rasprave ovde je sto nije ni Dzordan.
Dzordan je samo marketinski izdignuta prica pomocu koje je NBA liga prebolela odlazak pravih velikana ove igre Dzulijusa Irvinga, te potom Lari Birda i Magic Jonsona.
Oni su vise uitcali na igru svojih timova i na njihove pobede i titule , nego sto ce ikada uticati Dzordan.
Dok ih nisu povrede sasekle Dzordan nije vidjao plej of, a ni tada se nije proslavljao protiv Detroita.
Tek kada se shvatilo da treba da se popravi imidz NBA i da se ponovo uzmu pare, napravljen je tim po ukusu za Dzordana, i on je poceo da uzima titule.
A i tada je bar jednu oteo Melounu i Stoktonu, sto se lepo vidi na yt: "sekirica" Dzodana na Melounu, pa onda jedanaest koraka uz dva driblinga uz guranje odbrambenog beka.
Ali dobro, kad je sponzor NIKE onda sve moze.

Uros

pre 8 godina

Sramotno, poredite ozbiljnog sportistu i medijski isforsiranog prodavca patika. Dzordan je bolji samo po medijskoj paznji koju je dobijao.

JeRemija

pre 8 godina

Meni samo nije jasno da uopšte neko ima dilemu da li je Džordan bolji igrač od Brajanta, ali ok, ukusi su različiti...
MJ je od svojih 6 osvojenih titula u svih 6 bio najbolji igrač ekipe, 6 MVP Finala dok je Kobi od 5 titula u 3 titule bio druga violina tima a u prvom finalu od ta tri je bio blagi očaj. Šekil je imao monstruozne brojke, tipa gotovo 40 p u proseku.
Kobiju svaka čast što je toliko dogurao iako je bio potpuni anonimus ali gurati ga u top 5 igrača ikada je besmisleno. Ne vidim po kom parametru on to zaslužuje.

Uncle Drew

pre 8 godina

Kobi nije ni u top 5. I kako moze da stane u istu recenicu sa majklom kad ima 1 mvp, 2 finala mvp i 5 titula od cega su 3 sekove. Mislim, ne znam sto se toliko potencira kobi kad je bilo 5, 6 boljih igraca.

antiDebil

pre 8 godina

Kobi nije ni u top 5. I kako moze da stane u istu recenicu sa majklom kad ima 1 mvp, 2 finala mvp i 5 titula od cega su 3 sekove. Mislim, ne znam sto se toliko potencira kobi kad je bilo 5, 6 boljih igraca.
(Uncle Drew, 7. decembar 2015 11:14)

Kao recimo Lebron James ? Taj ako osvoji jos 4 titule ce usput oboriti svaku mogucu Jordanovu brojku, a to je jedino sto se tamo gleda, kakav umetnicki dojam i slicne baljezgarije, uostalom vidim da ih i ti tako rangiras. Hamesovo prolazno vreme je za sada odlicno, neka tako nastavi !

Rebron je prosle godine dosao u CLE i oni su igrali PO prvi put od kada je otisao, Uncle Drew je prvi put u karijeri igrao PO u 5. ili 6. sezoni u karijeri, Kevin Love je prvi put u karijeri igrao PO u 7 sezoni koju igra a Majami nije ni usao u PO u kako se govorilo ,,nikada slabijem istoku''.
Chicago je igrao oba puta polufinale istoka kada je Jordan prvi put otisao u penziju, i u jednoj sezoni imao skoro 60 pobeda, a kada se ovaj vratio uz sve igrace dodali su mu i Rodmana, koji ga je prethodno vise puta izmaltretirao i izbacio iz PO dok je igrao za Detroit !

Bojan

pre 8 godina

(frank, 7. decembar 2015 11:16)
e sad ga ti preterujes, a za tih 20 sezona Kobi nikada nije bio povredjen?
odigrao je 200 meceva vise, to je 2 ipo pune sezone ako ces tako da gleda.
a da je Majkl igrao duze i prosek poena bi mu bio slabiji, igrao je uvek u punoj snazi sem u Vizardsima.
Napravio je tu pauzu 94 i 95 (nema to puno veze sa njegovim ocem, ali ajde) i na taj nacin malo oporavio telo pa je mogao da daje vise u naredne 3 sezone. Ne bi majkl bio nista uspesniji da nije pravio te dve sezone pauze. Verovatno bi imao nesto vise poena, ali ne mislim da bi stigao Karima.

brko radoje

pre 8 godina

Brajant nije Dzordanu nido kolena u bilo kom segmentu igre jedini Kobijev rekord koji niko nece stici je broj promasenih suteva i karijeri , nikad nijedan igrac tome nece biti ni blizu. on je i ostao da igra na silu poslednje dve tri sezone ne bi li uspeo u poenima da prestigne Karla Melouna i eventualno Dzabara ali srecom nista od toga ipak su oni za njega velicine . legendarni Mailman Karl Meloun isti prosek poena kao Brajant u karijeri 25 po mecu ali uz procenat iz igre 55% plus po 10 skokova i 4 asist po mecu

Mr. Realni

pre 8 godina

bas me zanima da li bi prestigao Jordana da ovaj nije pravio pauze pa se vracao. Gluposti, Majk je jedan jedini. Brajant je kopija, ali jako dobra kopija Majkla

kengur

pre 8 godina

Džordan je besmrtnik,Kobi kopija,dobra,ali nije baš tako ni blizu,jedini košarkaš u istoriji koji ima prosek u NBA preko 30 je Majkl,šest finala-šest titula-šest puta MVP-stil-harizma,ne,nitko ne može da se poredi sa Majklom.

frank

pre 8 godina

Kakva glupost....... Cuj prestigao je Jordana... Jordan je igrao 13 sezona i jednu od njih je slomio nogu pa nije igrao.... A Bryant igrao punih 20 godina.... Razlika od 7 godina X 82 utakmice u sezoni plus play offs...... Pa mozda bi ga i ja prestigao da igram 40 sezona

Rade

pre 8 godina

Meni samo nije jasno da uopšte neko ima dilemu da li je Džordan bolji igrač od Brajanta, ali ok, ukusi su različiti...
MJ je od svojih 6 osvojenih titula u svih 6 bio najbolji igrač ekipe, 6 MVP Finala dok je Kobi od 5 titula u 3 titule bio druga violina tima a u prvom finalu od ta tri je bio blagi očaj. Šekil je imao monstruozne brojke, tipa gotovo 40 p u proseku.
Kobiju svaka čast što je toliko dogurao iako je bio potpuni anonimus ali gurati ga u top 5 igrača ikada je besmisleno. Ne vidim po kom parametru on to zaslužuje.

(JeRemija, 7. decembar 2015 10:22)



Care, čitam tvoje komentare oko godinu dana i retko na njih odgovaram, ali sada hoću...
Glavni parametar određivanje kvaliteta nekog igrača je ukus. Svi ostali parametri su prateći (mada takođe veoma bitni) ali ukus je prvi! Ako se ukusi hiljada, miliona, milijardi podudare govorimo o ozbiljnom izuzetku, tj. o vanrednom kvalitetu (ovo važi isključivo za sport).
Kobijeva asistencija Gasolu iza leđa kad prođe fintom dva igrača meni vredi više nego 4 Lebronova pravovremena izbacivanja za 3 poena Milleru, Allenu, J.R. Smithu (a opet statistika kaže 4:1 za Lebrona). Fadeaway-ovi koje je on radio u svom zenitu (pa i posle) vrede mi više nego Lebronovi ulazi, Karijeve trojke (iako mi je i to neverovatno)i Grifinova kucanja. I možeš 100X navesti procenat iz igre, Šekovih 40ak poena, arogantnost, broj MVP titula, pa čak i broj Kobijevih titula kad ispred svega toga dolazi UTISAK o velikom majstoru ove igre!

vince carter

pre 8 godina

Ovo vise prevrsuje svaku meru,shaqove titule??? znaci nisu ni fisherove,ni horijeve ni foxove a kamoli brajantove vec shaqove haha!! niti bi jordan,lebron,kari mogli da budu prva violina sa 22,23 godine pored o nila u prajmu niti su finala protiv indiana,filadelfije i nju dzersija bila prava finala vec protiv portlanda,san antonia i sacramenta,samo je bilo pitanje ko ce pobediti na zapadu i znalo se da ce viti nba champion u te 3 sezone,brajant je igrao monstruozno,stotinama puta probijao do reketa i spustao shaqu,dao mu kljucnu asesitenciju za pobedu protiv portlanda,dobio indianu u produzetku bez shaqa i najjaca stvar sto se svi cude sto je shaq bio mvp a cenri pejsersa,netsa smits,davs,jason kolins i ni mutombo mu nije mogao nista u fili,pa zar nije logicno da je sigurica igrati na shaqa?? jeremija pokusava da ospori brajanta konstantno ali kazem tebi i ostalima brajant nece ostati upamcen po promasenim sutevima kao sto nije bio ni jordan vec po 81 poenu,65 protiv dalasa za 3 cetvrtine,nizom od 4 meca sa 50plus poena,9 sa 40plus,5 titula,9 puta u odbrambenoj petorci,14 je kradljivac svih vremena,ima preko 6 hiljada asistencija kao bek suter i svako ko ga osporava nema pojma i jeste u 3 najbolja ikad u jordana i magica..visoke igrace svrstavam u njihovu kategoriju,zamislite titula wariorsa je igudalina ccc!!!

JeRemija

pre 8 godina

@Rade
Razumem tvoj utisak da je Kobi odličan igrač, znam da mnogi ne veruju ali i ja sam ga gotivio dok je još nosio onu afro frizuru i bio klinac koji je mnogo obećavao( mnogo je i učinio bez sumnje) ali mi nije jasno da se potencira priča o njemu kao o najboljem ikada?! Osvojio je jedno MVP priznanje( realno je zaslužio još najmanje 1-2) , neću ponovo pisati da je bio 2.igrač LA u 3 titule, u finalu 09' je LA spasio Gasol( pogledaj malo statistiku u tim mečevima). Nema sumnje da je BIO odličan igrač ali pominjati ga u kontekstu najboljih ikada je smešno. Pogotovo mu nije trebalo ovo mrcvarenje zadnje 2 godine, čime samo ruši uspomene na ono što je nekada bio.

Bojan

pre 8 godina

(vince carter, 7. decembar 2015 13:20)
i 2004 je O'Nil bio bolji igrac od Kobija, a Kobi vise nije bio tako mlad.
upravo je i poenta u tome bila, sa 22 godine svako bi pored Sheka bio u drugom planu, zato se i kaze da je Shek bio presudan za te titule.
slazem se da je tada bilo samo pitanje ko ce izaci sa zapada i da dobija u finalu, ali je i u tim mecevima zapadne konferencije O'Nil bio najbolji igrac. Ko je muku mucio sa Dankanom i Robinsonom, ko je privlacio paznju cele odbrane pa otvarao mogucnost bekovima Lejkersa da se razigraju. Naravno da je Kobi imao znacajnu ulogu u tim titulama, to niko ne spori, niko ne osvaja titule sam, ali O'Nil je bio alfa i omega tog tima.
Isto kao sto su Pipen i Rodman ili Grant imali znacajne uloge u Cikagovim titulama, ali je ipak presudan tu bio Majkl.

niko ne omalovazava Kobija ako kaze da je Kobi u top 10-15 igraca u istoriji NBA, samo je to posledica toga sto pratim basket malo duze od poslednjih 20 godina
za mene je Kobi na nivou Lebrona, Dankana, O'NIla, Dzerija Vesta, Havlicek, a iza BIrda, Medzika, Oskara, Rasela, Vilta, Majkla, Karima.
I to nije stvar MVP titula, titula, finala, all-starova, vec jednostavno po uticaju na igru, sta on donosi ekipi i njenim ostvarenjima.

bzvz

pre 8 godina

Omiljena tema ko je bio bolji, ali i vestacka. Za vreme Dzordana, kosarka je bila globalni sport, cak su i Nemci poceli da igraju ulicni basket, a pre toga mnogi od njih nisu ni culi za kosarku. Basket se jedino igrao masovno u SAD i na nasim prostorima, ponegde i u J.Americi. Kada je Dzordan prestao da igra, gledanost NBA lige je pala za 70%. Kasnije je taj procenat smanjen, ali nikad nije vise dostignut kao u Majklovo vreme, uprkos enormnim naporima koji su ulagani, a medju njima i pokusaj da se Kobi predstavi kao naslednik Dzordana. On je to i bio u velikoj meri, ali ne u potpunosti. Ovaj decko Kari je na dobrom putu da zaista to uradi, ako nastavi ovako da igra.

Realno

pre 8 godina

Dzordan je pravio dva puta pauzu u karijeri,na vrhuncu prvi put otisao,vratio se i opet bio najbolji,siguran sam da bi bio najbolji strelac da je igrao bez pauza

Djordje

pre 8 godina

Dzordanu su ubili oca i nije igrao godinu ipo dve od kraja 93 do 95. godine kad je odigrao sam 20 utakmica, tako da brajant ima mnogo vise utakmica u nogama, racunajte dzordanu slobodno jos 5000-6000 poena plus

KOSTA1703

pre 8 godina

Ne znam nikoga ko ce potencirati na tome da je Kobi najbolji svih vremena.
Ali problem ove rasprave ovde je sto nije ni Dzordan.
Dzordan je samo marketinski izdignuta prica pomocu koje je NBA liga prebolela odlazak pravih velikana ove igre Dzulijusa Irvinga, te potom Lari Birda i Magic Jonsona.
Oni su vise uitcali na igru svojih timova i na njihove pobede i titule , nego sto ce ikada uticati Dzordan.
Dok ih nisu povrede sasekle Dzordan nije vidjao plej of, a ni tada se nije proslavljao protiv Detroita.
Tek kada se shvatilo da treba da se popravi imidz NBA i da se ponovo uzmu pare, napravljen je tim po ukusu za Dzordana, i on je poceo da uzima titule.
A i tada je bar jednu oteo Melounu i Stoktonu, sto se lepo vidi na yt: "sekirica" Dzodana na Melounu, pa onda jedanaest koraka uz dva driblinga uz guranje odbrambenog beka.
Ali dobro, kad je sponzor NIKE onda sve moze.

Nele

pre 8 godina

pa nece valjda da kaze "Dzordan je 5klasa bolji igrac..", ili sto je Kobi rekao za Lebrona "danas da igra protiv Majkla, ako mu Majk da 19 fore do 21, ipak bi ga Majkl dobio 10 od 10"
P.S. Inace jel se neko seca da je pre 7-8 meseci MJ na nekom skupu sutirao 11/11 (sto trojki sto sa poludistance) a deda ima 50+godina...