Četvrtak, 22.10.2015.

22:22

Ana izgubila u Luksemburgu

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u drugom kolu WTA turnira u Luksemburgu.

Izvor: SO

Ana izgubila u Luksemburgu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

PSL

pre 8 godina

Znači ne mogu da verujem koliko komentara u kojima se omalovažava ili Ana ili Jelena. Veličanje jedne i vređanje druge je nekima duševna hrana. Zašto navijanje za jednu od njih podrazumeva mržnju prema drugoj? Alison jejuče odigrala fenomenalno i Ana nije mogla pobediti. To neznači da treba da ostavi tenis.Zašto da prestane igrati sa 28 god. i u prvih 20 na wta listi? Peneta u 33 godini osvojila GS titulu, Li Na isto u 30 god. došla do titule, pa Skjavone. Navijajmo i za jednu i za dugu i nadajmo se da će sledeće godine biti još titula za obe.

this is the end

pre 8 godina

Ovi Anini dušebrižnici večeras očigledno lude od sreće što je izgubila, a i ona/on što se stalno potpisuje kme-kme mora da je prokmečala od sreće zbog Aninog poraza!
Poslovično i ništa čudno, ekipa koja toliko mrzi da jedva čeka da Ana izgubi , i eto ih sa gomilom uvreda!
Neverovatno je čime se bavite, vi ne gledate meč nego čekate da Ana izgubi da bi ste počeli pljuvati, vređati i omalovažavati???
Kako vam ne dosadi to? Zar niste u stanju da normalno komentarišete neki meč, kad je pobeđivala prošle godine nigde vas nije bilo, ali čim je izgubila eto vas, pa jel' poraz naše najbolje teniserke toliko bitan za vaše živote i vaša je duševna hrana?
Teško nama sa takvima.

Ani poručujem da nastavi da radi i da igra tenis sa više uspeha iduće sezone.
Srećno Ana, sve najbolje u životu i karijeri!

vetar duva, sljive opadaju - tvoje mi se oci dopadaju....

pre 8 godina

Realnost,
u potpunosti ste u pravu! Realni ste 1000%! Mučenica Ana ništa nije kriva! Jelena je kriva, sa sve svojim seljačkim ping-pong titulama, od koje su dve iste kategorije kao ovaj Luksemburg, kriva je nego šta!
Kriva je i carica-majka, i sudije, i sarmice na šporetu, i loša sreća, i zlobnici iz wta što uvek Jeleni daju ''lakše'' protivnice i prokleti žreb i sve te ljubomorne igračice što najlepšu teniserku planete gledaju kao da nosi metu na leđima! I sve bi baš nju da pobede, jer ipak je veći je prestiž pobediti baš Anu nego npr. Serenu,Šarapovu ili Halep!
Svi su se urotili protiv nje! Da su joj umesto ove dali, kao u Montereju, Vajdašovu ( bila tada 370.) i tu Parmentije 100 i neku, Ili onu Vekić - s dve leve, kao na Garosu! Možda Japančicu Doi, i ona je oko 100! Ipak ne, i od nje zamalo da izgubi u prvom kolu RG-a! Ni onu Hradecku, beše 136. na AO, od nje je takođe izgubila - ni nju NIKAKO! Ni Metek-Sends, i ni za živu glavu onu de Brito sa Birmingema, nema veze sto više nije ni u prvih 200!
Nikako, ali nikako: Garsiju i Gavrilovu! Naoko osrednje igračice, Jelena ih isprašila obe, ali verovatno se protiv Jelene nisu dovoljno trudile, u čemu takođe slutim zaveru ogromnih razmera!
Realnost, neka vas bar uteši da Ana i dalje uz sebe ima Shiseido! Setite se tog divnog slikanja: levi profil, desni profil, anfas, levi polu-profil, desni polu-profil, sa senkom, bez senke, sa sjajem, rumenilom, itd! Zatvorite oči i opustite se, i neka vas vremeplov vrati u 2008...

this is the end

pre 8 godina

(Najlepsa teniserka uz Melejevu, 22. oktobar 2015 22:41

Au, čoveče koji ti problem imaš sa sobom! Pa da li ti išta drugo radiš osim što kao papagaj stalno ponavljaš iste floskule o Ani, ili kao ona neka Tamara koja stalno nešto kmeči, i to je sve znanje i pismenost koju pokazujete na ovom blogu? Umete li vi nešto pametno da napišete, ili ste
toliko zaslepljeni mržnnjom prema Ani da je neverovatno sa koliko upornosti nastavljate da vređate! Pitam vas s kojim pravom? Ko ste vi, šta ste vi napravili u vašim životima, i ko vam daje pravo da vređate našu teniserku?
Vi se brukate a ne Ana, ako bolje razmislite shvatićete.

Marko

pre 8 godina

Odličan meč, Alison odigrala perfektno, meč karijere maltene, ali sviđa mi se to što se Ana nije predavala i borila se, izgubila je prvi set u kojem je imala dosta šanse, drugi set, tesan, Ana iako je gubila u taj-brejku sa 4 prema 2, na kraju uspeva da uzme taj set i onda opet sledi borba u trećem setu, a Alison i dalje igra fantastično, pre svega servis je bio ključan kod nje i da je slabije servirala, Ana bi je 100% pobedila, ali šta je tu je... Na 5:4 u trećem setu kada je na Anin drugi servis glavni sudija rekao aut, to je već označavalo kraj, Ana se bunila, a Xrvatica je kad se Ana bunila gledala je i govorila da je lopta aut, a kada se Ana okrenula, napravila neku facu koja nimalo nije bila lepa... Ani želim sreću u Zhuaiu, takođe voleo bih da Jelena osvoji Luksemburg, pa da ih obe gledamo u Zhuaiu u završnici! Srećno devojke!

Uganuće palca

pre 8 godina

@realnost, Nije ti realnost jaca strana. Lisici je grožđe kiselo. Da je kojim slučajem Ana iste te turnire osvojila ne bi tako govorio. Kad su ti turniri loši što je Ana igrala u Luksemburgu? Iste je jačine kao i oni koje je JJ osvojila. Belgijanka je odigrala meč života, a sudija nije oštetila Anu jer je zaista napravila duplu grešku.

this is the end

pre 8 godina

Baba Iz Novoga Sada, 22. oktobar 2015 23:06)

Jesili ti gledao meč? Tebi nije ništa sumnivo u vezi suđenja, i sudijske odluke koja je direktno uticala na ishod meča, i umesto 30:15 za Anu sudija donosi katastrofalnu odluku i čist drugi servis poen dodeljuje Belgijanki u 12.gemu! Dakle, dve odluke koje su direktno uticale i odredile pobednicu.
Slično je bilo i na Jeleninom meču kada je bila oštećena bar nekoliko puta. Ne verujem da bi se Ana žestoko prepirala sa sudijom da nije sigurna u dobru lopticu, a to su potvrdili i engleski komentatori.

Ja mislim da ako si i malo objektivan ne bi trebalo da pišeš tako o Ani. Ti ne znaš koji su njeni dometi,vrednosti i mogućnosti.
Zaista ne razum kako neki tako olako donosite sudove o nekome, a da pri tom pojma nemaju o tenisu.
Da li si tako mislio o Ani i prošle godine kada je igrala na završnom turniru sa najboljim svetskim teniserkama,ili je to poslovična reakcija kad god Ana izgubi?

Jel` tako Malejeva?

pre 8 godina

Tesko je igrati sa teniserkama iz top 200.
To su opasne igracice,pa cak i one najbolje,kao nasa Ana,mogu imati problema sa njima.

Ipak sam se nadao do samog kraja,pre svega racunajuci na mentalnu stabilnost i razoran servis,ali,eto,preracunao sam se.

Mozda je ovako bolje,sada joj ostaje dva-tri dana vise da se pripremi za AO,njen omiljeni turnir,uvek je uzbudjena kada igra tamo,a ima i rodbinu u Australiji.

Mozda ovih par dodatnih dana odmora,budu presudni u finalnom mecu AO,jer Serena i Jelena su ipak u godinama,a buducnost je pred njom.

S obzirom da je Serena `stara musterija` nase Jece,eto prilike da ipak gledamo srpsko finale!

realnost

pre 8 godina

Lako je Jeleni pobediti kad uvek ima lakse protivnice od Ane, a jos se hvale njeni navijaci nekim seljackim titulama. Anu bi bio blam se pojaviti na takvim turnirima. Ana danas nije imala srece ali nije bitno, samo gs titule se pamte. Ana ce ih jos osvojiti, a Carica je nece moci imitirati jer ne moze pobediti nikog od boljih igracica. Idemo dalje najlepsa teniserko planete. Voli te tvoja armija.

Baba Iz Novoga Sada

pre 8 godina

Nista od "naseg" polu-finala. Ana totalno nadigrana od uporne Belgijanke. Mec je trajao 2 sata i 23 minuta sto pokazuje da ovo nije bila "slucajna" pobeda 47-me igracice sa WTA listen vec realnost da Ana ne pripada pravoj eliti zenskog tenisa. Njen trenutni polozaj na WTA (u prvih 20) samo potvrdjuje pravo stanje Aninih pravih vrednosti i sve nade i ocekivanja za znacajnije rezultate i novog GS-ma nisu nista drugo nego puste i ne osnovane zelje svih ljubitelja tenisa i Aninih navijaca. Jedan od najvecih talenata u zenskom tenisu, na stetu, nije dostigao ni 50% od stvarnih mogucnosti Iz razloga ne poznatih za bilo koga cak i najpoznatijih teniskih strucnjaka.

Vanja

pre 8 godina

ovo je bio jedan od boljih meceva koje je Ana odigrala ove sezone, ali ova Belgijanka je zenski Karlovic, servis ubija. A i sudijske odluke su bile katastrofalne

Jao

pre 8 godina

Ko je gledao mec mogao je videti da Ana nije bila losa,ali je Belgijanka igrala stvarno sjajno,savrseno servirala,dok je sudija u kljucnom trenutku zestoko ostetila Anu prilikom servisa

Najlepsa teniserka uz Melejevu

pre 8 godina

Ups,izgleda da je Ana 'Izjava' opet zaboravila da zajedno sa bff Busar poradi na mentalnom pristupu mecevima sa drugorazrednim igracicama kao Alison VanBlaBla. Kme,kme!

znanje-imanje

pre 8 godina

Neverovatan meč pun osnovne magije ženskog tenisa - neobjašnjivosti.
Pre svega, sasvim neshvatljivo, belgijanka je odlučila da odigra ne dobro, ne odlično nego prosto neverovatno. Sve je živo radila izvanredno - i servis, i odbranu, i kontraudarce, i drop-šot... Zašto, kako, otkud to? Nikako se ne može shvatiti.
Onda na 5:2 Ana treba da izgubi brzo, šalje iz sredine bekend paralelu ne u aut nego u dubl-aut. Ipak nec uhvati lopticu i nepravedno je sfulja unutra. Ni tu nema razloga ali je tako: nebitan poen zamalo preokrenu ceo set...
Sve je to u senci najveće misterije, dakle ono juče nije bio slučaj. Ko nije gledao meč neka sedne: Ana I. je podbacivala lopticu na servisu kako treba! (3650 uzvičnika!) Nakon 10 godina da plačeš neshvatljivog razbacivanja - odjednom podbacuje normalno?! Ne ono kada joj beži, pa se proteže da ošamari slajs, a ove je već čekaju na forhendu, a ti gledaš sve tužniji...
I naravno odjednom nestade najveći nedostatak: servira i nabada to T - sa obe strane! Samim time, makar biološki nije dan i ima povrede a ova prekoputa igra u transu - teško ju je dobiti... Nije mogla da trči, naročito u stranu, pa je ipak izgubila od igračice sa kojom bi se večeras i Serena namučila silno.
I bekend se pojavio prošle godine pa je opet nestao; ali ako ovo ostane biće (ukoliko ozdravi, zabrinjavaju ove silne povredice) opet top10 samo na servis!
Ali zašto Ana odjednom ume da podbaci lopticu, a 10 godina nije i 10 plus 10 miliona manje zato ima?
Zašto? Zato...

optimus prime

pre 8 godina

Ovaj meč je slika i prilika kako je Ana odigrala celu sezonu, toplo-hladno. Istina više hladno, puno sreće sledeće sezone Ana.

this is the end

pre 8 godina

Stvarno nije fer prema Ani da sudija direktno dva puta ošteti našu teniserku, fatalno je bila sudijino procenjivanje da je kod drugog Aninog servisa loptica bila u autu što je direktno uticalo na gubitak poslednjeg gema,i umesto 30:15 za Anu bilo je 15:30...zaista nije fer od sudije.
Ana je igrala odlično, a Belgijanka ludački servirala, mislim da nikada nije bolje, sumnjam da će da ponoviti ovakav servis protiv Stricove.

Mislim da je smišljeno pravljen najteži ždreb za Anu( bila 1.nosilac dok se Baščinska nije pojavila), kako bi se favorizovala Baščinski i izborila za Singapur,a verovatno bi sa igranjem u finalu uspela u tome. Tako je došlo do pretunbacije pa su u prva dva kola Ani bili servirane najače protivnice, dok se drugi sastaju sa teniserkama ispod 100.mesta.

Nije fer ljudi , nikada nisam zamerao sudijama na eventualnim greškama, ali večeras je Ana, ruku na srce, direktno oštećena u najvažnijem gemu. Šteta je utoliko veća što je Ana igrala odlično osim prvih nekoliko gemova prvog seta. Volio bih da čujem njen komentar na suđenje. Kad nema 'oka sokolovog' onda imamo ovakve zaiste teške sudijske greške poput ove.
Mnogi se, verovatno, neće složiti sa mojim mišljenjem, ali mislim da je Ana grubo oštećena na kraju, po drugi put, mada se mora priznati da je Belgijanka igrala najbolji tenis u životu. Servira bolje nego Serena, alo to nije uteha, dve-tri greške sudije direktno su izbacile Anu iz daljeg takmičenja.

Gotova je

pre 8 godina

Lepo je osvojiti GS I postati velika sampionka.
Pogotovo,ako je u pitanju Rolan Garos.
O tome sve teniserke sanjaju,a neke kao ti ga slucajno i osvoje.

Ali,dodje vreme,kada se mora misliti i o povlacenju.
Bolje to,nego se brukati na terenu.

Zelim da te pamtim ovako:

https://newballs.wordpress.com/2010/06/07/your-2010-roland-garros-champions/

sa peharom u ruci i nikako drugacije.
Vreme ti je da odes!

Filip

pre 8 godina

Da je ona druga izgubila naslov bi bio: JJ povreda zaustavila... ili tako nesto... ali posto je to Ana nigde u tekstu niste napisali da je Ana povredjena i da se uopste nije kretala kako treba. Videlo se da ne moze da napravi nagle promene pri kretanju.

as....i opet as

pre 8 godina

Nisam prije gledala ovu malu, ali igra kao da je u top 3. Stize sve, asevi pljuste k'o iz rukava, pogadja linije....i frustrira Anu. Sa ovakvom igrom pobijedila bi i Serenu. I ako nastavi ovako eto nje u top 10 sasvim, sasvim zasluzeno. Zao mi je sto je Ana izgubila, ovo joj je bila poslednja sansa da nesto osvoji, ali danas je sa druge strane bila bolja protivnica. Mozda joj se iduce sezone posreci.

Jao

pre 8 godina

Ko je gledao mec mogao je videti da Ana nije bila losa,ali je Belgijanka igrala stvarno sjajno,savrseno servirala,dok je sudija u kljucnom trenutku zestoko ostetila Anu prilikom servisa

Vanja

pre 8 godina

ovo je bio jedan od boljih meceva koje je Ana odigrala ove sezone, ali ova Belgijanka je zenski Karlovic, servis ubija. A i sudijske odluke su bile katastrofalne

vetar duva, sljive opadaju - tvoje mi se oci dopadaju....

pre 8 godina

Realnost,
u potpunosti ste u pravu! Realni ste 1000%! Mučenica Ana ništa nije kriva! Jelena je kriva, sa sve svojim seljačkim ping-pong titulama, od koje su dve iste kategorije kao ovaj Luksemburg, kriva je nego šta!
Kriva je i carica-majka, i sudije, i sarmice na šporetu, i loša sreća, i zlobnici iz wta što uvek Jeleni daju ''lakše'' protivnice i prokleti žreb i sve te ljubomorne igračice što najlepšu teniserku planete gledaju kao da nosi metu na leđima! I sve bi baš nju da pobede, jer ipak je veći je prestiž pobediti baš Anu nego npr. Serenu,Šarapovu ili Halep!
Svi su se urotili protiv nje! Da su joj umesto ove dali, kao u Montereju, Vajdašovu ( bila tada 370.) i tu Parmentije 100 i neku, Ili onu Vekić - s dve leve, kao na Garosu! Možda Japančicu Doi, i ona je oko 100! Ipak ne, i od nje zamalo da izgubi u prvom kolu RG-a! Ni onu Hradecku, beše 136. na AO, od nje je takođe izgubila - ni nju NIKAKO! Ni Metek-Sends, i ni za živu glavu onu de Brito sa Birmingema, nema veze sto više nije ni u prvih 200!
Nikako, ali nikako: Garsiju i Gavrilovu! Naoko osrednje igračice, Jelena ih isprašila obe, ali verovatno se protiv Jelene nisu dovoljno trudile, u čemu takođe slutim zaveru ogromnih razmera!
Realnost, neka vas bar uteši da Ana i dalje uz sebe ima Shiseido! Setite se tog divnog slikanja: levi profil, desni profil, anfas, levi polu-profil, desni polu-profil, sa senkom, bez senke, sa sjajem, rumenilom, itd! Zatvorite oči i opustite se, i neka vas vremeplov vrati u 2008...

optimus prime

pre 8 godina

Ovaj meč je slika i prilika kako je Ana odigrala celu sezonu, toplo-hladno. Istina više hladno, puno sreće sledeće sezone Ana.

Baba Iz Novoga Sada

pre 8 godina

Nista od "naseg" polu-finala. Ana totalno nadigrana od uporne Belgijanke. Mec je trajao 2 sata i 23 minuta sto pokazuje da ovo nije bila "slucajna" pobeda 47-me igracice sa WTA listen vec realnost da Ana ne pripada pravoj eliti zenskog tenisa. Njen trenutni polozaj na WTA (u prvih 20) samo potvrdjuje pravo stanje Aninih pravih vrednosti i sve nade i ocekivanja za znacajnije rezultate i novog GS-ma nisu nista drugo nego puste i ne osnovane zelje svih ljubitelja tenisa i Aninih navijaca. Jedan od najvecih talenata u zenskom tenisu, na stetu, nije dostigao ni 50% od stvarnih mogucnosti Iz razloga ne poznatih za bilo koga cak i najpoznatijih teniskih strucnjaka.

this is the end

pre 8 godina

Stvarno nije fer prema Ani da sudija direktno dva puta ošteti našu teniserku, fatalno je bila sudijino procenjivanje da je kod drugog Aninog servisa loptica bila u autu što je direktno uticalo na gubitak poslednjeg gema,i umesto 30:15 za Anu bilo je 15:30...zaista nije fer od sudije.
Ana je igrala odlično, a Belgijanka ludački servirala, mislim da nikada nije bolje, sumnjam da će da ponoviti ovakav servis protiv Stricove.

Mislim da je smišljeno pravljen najteži ždreb za Anu( bila 1.nosilac dok se Baščinska nije pojavila), kako bi se favorizovala Baščinski i izborila za Singapur,a verovatno bi sa igranjem u finalu uspela u tome. Tako je došlo do pretunbacije pa su u prva dva kola Ani bili servirane najače protivnice, dok se drugi sastaju sa teniserkama ispod 100.mesta.

Nije fer ljudi , nikada nisam zamerao sudijama na eventualnim greškama, ali večeras je Ana, ruku na srce, direktno oštećena u najvažnijem gemu. Šteta je utoliko veća što je Ana igrala odlično osim prvih nekoliko gemova prvog seta. Volio bih da čujem njen komentar na suđenje. Kad nema 'oka sokolovog' onda imamo ovakve zaiste teške sudijske greške poput ove.
Mnogi se, verovatno, neće složiti sa mojim mišljenjem, ali mislim da je Ana grubo oštećena na kraju, po drugi put, mada se mora priznati da je Belgijanka igrala najbolji tenis u životu. Servira bolje nego Serena, alo to nije uteha, dve-tri greške sudije direktno su izbacile Anu iz daljeg takmičenja.

Marko

pre 8 godina

Odličan meč, Alison odigrala perfektno, meč karijere maltene, ali sviđa mi se to što se Ana nije predavala i borila se, izgubila je prvi set u kojem je imala dosta šanse, drugi set, tesan, Ana iako je gubila u taj-brejku sa 4 prema 2, na kraju uspeva da uzme taj set i onda opet sledi borba u trećem setu, a Alison i dalje igra fantastično, pre svega servis je bio ključan kod nje i da je slabije servirala, Ana bi je 100% pobedila, ali šta je tu je... Na 5:4 u trećem setu kada je na Anin drugi servis glavni sudija rekao aut, to je već označavalo kraj, Ana se bunila, a Xrvatica je kad se Ana bunila gledala je i govorila da je lopta aut, a kada se Ana okrenula, napravila neku facu koja nimalo nije bila lepa... Ani želim sreću u Zhuaiu, takođe voleo bih da Jelena osvoji Luksemburg, pa da ih obe gledamo u Zhuaiu u završnici! Srećno devojke!

this is the end

pre 8 godina

Ovi Anini dušebrižnici večeras očigledno lude od sreće što je izgubila, a i ona/on što se stalno potpisuje kme-kme mora da je prokmečala od sreće zbog Aninog poraza!
Poslovično i ništa čudno, ekipa koja toliko mrzi da jedva čeka da Ana izgubi , i eto ih sa gomilom uvreda!
Neverovatno je čime se bavite, vi ne gledate meč nego čekate da Ana izgubi da bi ste počeli pljuvati, vređati i omalovažavati???
Kako vam ne dosadi to? Zar niste u stanju da normalno komentarišete neki meč, kad je pobeđivala prošle godine nigde vas nije bilo, ali čim je izgubila eto vas, pa jel' poraz naše najbolje teniserke toliko bitan za vaše živote i vaša je duševna hrana?
Teško nama sa takvima.

Ani poručujem da nastavi da radi i da igra tenis sa više uspeha iduće sezone.
Srećno Ana, sve najbolje u životu i karijeri!

this is the end

pre 8 godina

Baba Iz Novoga Sada, 22. oktobar 2015 23:06)

Jesili ti gledao meč? Tebi nije ništa sumnivo u vezi suđenja, i sudijske odluke koja je direktno uticala na ishod meča, i umesto 30:15 za Anu sudija donosi katastrofalnu odluku i čist drugi servis poen dodeljuje Belgijanki u 12.gemu! Dakle, dve odluke koje su direktno uticale i odredile pobednicu.
Slično je bilo i na Jeleninom meču kada je bila oštećena bar nekoliko puta. Ne verujem da bi se Ana žestoko prepirala sa sudijom da nije sigurna u dobru lopticu, a to su potvrdili i engleski komentatori.

Ja mislim da ako si i malo objektivan ne bi trebalo da pišeš tako o Ani. Ti ne znaš koji su njeni dometi,vrednosti i mogućnosti.
Zaista ne razum kako neki tako olako donosite sudove o nekome, a da pri tom pojma nemaju o tenisu.
Da li si tako mislio o Ani i prošle godine kada je igrala na završnom turniru sa najboljim svetskim teniserkama,ili je to poslovična reakcija kad god Ana izgubi?

as....i opet as

pre 8 godina

Nisam prije gledala ovu malu, ali igra kao da je u top 3. Stize sve, asevi pljuste k'o iz rukava, pogadja linije....i frustrira Anu. Sa ovakvom igrom pobijedila bi i Serenu. I ako nastavi ovako eto nje u top 10 sasvim, sasvim zasluzeno. Zao mi je sto je Ana izgubila, ovo joj je bila poslednja sansa da nesto osvoji, ali danas je sa druge strane bila bolja protivnica. Mozda joj se iduce sezone posreci.

this is the end

pre 8 godina

(Najlepsa teniserka uz Melejevu, 22. oktobar 2015 22:41

Au, čoveče koji ti problem imaš sa sobom! Pa da li ti išta drugo radiš osim što kao papagaj stalno ponavljaš iste floskule o Ani, ili kao ona neka Tamara koja stalno nešto kmeči, i to je sve znanje i pismenost koju pokazujete na ovom blogu? Umete li vi nešto pametno da napišete, ili ste
toliko zaslepljeni mržnnjom prema Ani da je neverovatno sa koliko upornosti nastavljate da vređate! Pitam vas s kojim pravom? Ko ste vi, šta ste vi napravili u vašim životima, i ko vam daje pravo da vređate našu teniserku?
Vi se brukate a ne Ana, ako bolje razmislite shvatićete.

Filip

pre 8 godina

Da je ona druga izgubila naslov bi bio: JJ povreda zaustavila... ili tako nesto... ali posto je to Ana nigde u tekstu niste napisali da je Ana povredjena i da se uopste nije kretala kako treba. Videlo se da ne moze da napravi nagle promene pri kretanju.

realnost

pre 8 godina

Lako je Jeleni pobediti kad uvek ima lakse protivnice od Ane, a jos se hvale njeni navijaci nekim seljackim titulama. Anu bi bio blam se pojaviti na takvim turnirima. Ana danas nije imala srece ali nije bitno, samo gs titule se pamte. Ana ce ih jos osvojiti, a Carica je nece moci imitirati jer ne moze pobediti nikog od boljih igracica. Idemo dalje najlepsa teniserko planete. Voli te tvoja armija.

Uganuće palca

pre 8 godina

@realnost, Nije ti realnost jaca strana. Lisici je grožđe kiselo. Da je kojim slučajem Ana iste te turnire osvojila ne bi tako govorio. Kad su ti turniri loši što je Ana igrala u Luksemburgu? Iste je jačine kao i oni koje je JJ osvojila. Belgijanka je odigrala meč života, a sudija nije oštetila Anu jer je zaista napravila duplu grešku.

PSL

pre 8 godina

Znači ne mogu da verujem koliko komentara u kojima se omalovažava ili Ana ili Jelena. Veličanje jedne i vređanje druge je nekima duševna hrana. Zašto navijanje za jednu od njih podrazumeva mržnju prema drugoj? Alison jejuče odigrala fenomenalno i Ana nije mogla pobediti. To neznači da treba da ostavi tenis.Zašto da prestane igrati sa 28 god. i u prvih 20 na wta listi? Peneta u 33 godini osvojila GS titulu, Li Na isto u 30 god. došla do titule, pa Skjavone. Navijajmo i za jednu i za dugu i nadajmo se da će sledeće godine biti još titula za obe.

znanje-imanje

pre 8 godina

Neverovatan meč pun osnovne magije ženskog tenisa - neobjašnjivosti.
Pre svega, sasvim neshvatljivo, belgijanka je odlučila da odigra ne dobro, ne odlično nego prosto neverovatno. Sve je živo radila izvanredno - i servis, i odbranu, i kontraudarce, i drop-šot... Zašto, kako, otkud to? Nikako se ne može shvatiti.
Onda na 5:2 Ana treba da izgubi brzo, šalje iz sredine bekend paralelu ne u aut nego u dubl-aut. Ipak nec uhvati lopticu i nepravedno je sfulja unutra. Ni tu nema razloga ali je tako: nebitan poen zamalo preokrenu ceo set...
Sve je to u senci najveće misterije, dakle ono juče nije bio slučaj. Ko nije gledao meč neka sedne: Ana I. je podbacivala lopticu na servisu kako treba! (3650 uzvičnika!) Nakon 10 godina da plačeš neshvatljivog razbacivanja - odjednom podbacuje normalno?! Ne ono kada joj beži, pa se proteže da ošamari slajs, a ove je već čekaju na forhendu, a ti gledaš sve tužniji...
I naravno odjednom nestade najveći nedostatak: servira i nabada to T - sa obe strane! Samim time, makar biološki nije dan i ima povrede a ova prekoputa igra u transu - teško ju je dobiti... Nije mogla da trči, naročito u stranu, pa je ipak izgubila od igračice sa kojom bi se večeras i Serena namučila silno.
I bekend se pojavio prošle godine pa je opet nestao; ali ako ovo ostane biće (ukoliko ozdravi, zabrinjavaju ove silne povredice) opet top10 samo na servis!
Ali zašto Ana odjednom ume da podbaci lopticu, a 10 godina nije i 10 plus 10 miliona manje zato ima?
Zašto? Zato...

Najlepsa teniserka uz Melejevu

pre 8 godina

Ups,izgleda da je Ana 'Izjava' opet zaboravila da zajedno sa bff Busar poradi na mentalnom pristupu mecevima sa drugorazrednim igracicama kao Alison VanBlaBla. Kme,kme!

Gotova je

pre 8 godina

Lepo je osvojiti GS I postati velika sampionka.
Pogotovo,ako je u pitanju Rolan Garos.
O tome sve teniserke sanjaju,a neke kao ti ga slucajno i osvoje.

Ali,dodje vreme,kada se mora misliti i o povlacenju.
Bolje to,nego se brukati na terenu.

Zelim da te pamtim ovako:

https://newballs.wordpress.com/2010/06/07/your-2010-roland-garros-champions/

sa peharom u ruci i nikako drugacije.
Vreme ti je da odes!

Jel` tako Malejeva?

pre 8 godina

Tesko je igrati sa teniserkama iz top 200.
To su opasne igracice,pa cak i one najbolje,kao nasa Ana,mogu imati problema sa njima.

Ipak sam se nadao do samog kraja,pre svega racunajuci na mentalnu stabilnost i razoran servis,ali,eto,preracunao sam se.

Mozda je ovako bolje,sada joj ostaje dva-tri dana vise da se pripremi za AO,njen omiljeni turnir,uvek je uzbudjena kada igra tamo,a ima i rodbinu u Australiji.

Mozda ovih par dodatnih dana odmora,budu presudni u finalnom mecu AO,jer Serena i Jelena su ipak u godinama,a buducnost je pred njom.

S obzirom da je Serena `stara musterija` nase Jece,eto prilike da ipak gledamo srpsko finale!

realnost

pre 8 godina

Lako je Jeleni pobediti kad uvek ima lakse protivnice od Ane, a jos se hvale njeni navijaci nekim seljackim titulama. Anu bi bio blam se pojaviti na takvim turnirima. Ana danas nije imala srece ali nije bitno, samo gs titule se pamte. Ana ce ih jos osvojiti, a Carica je nece moci imitirati jer ne moze pobediti nikog od boljih igracica. Idemo dalje najlepsa teniserko planete. Voli te tvoja armija.

this is the end

pre 8 godina

(Najlepsa teniserka uz Melejevu, 22. oktobar 2015 22:41

Au, čoveče koji ti problem imaš sa sobom! Pa da li ti išta drugo radiš osim što kao papagaj stalno ponavljaš iste floskule o Ani, ili kao ona neka Tamara koja stalno nešto kmeči, i to je sve znanje i pismenost koju pokazujete na ovom blogu? Umete li vi nešto pametno da napišete, ili ste
toliko zaslepljeni mržnnjom prema Ani da je neverovatno sa koliko upornosti nastavljate da vređate! Pitam vas s kojim pravom? Ko ste vi, šta ste vi napravili u vašim životima, i ko vam daje pravo da vređate našu teniserku?
Vi se brukate a ne Ana, ako bolje razmislite shvatićete.

vetar duva, sljive opadaju - tvoje mi se oci dopadaju....

pre 8 godina

Realnost,
u potpunosti ste u pravu! Realni ste 1000%! Mučenica Ana ništa nije kriva! Jelena je kriva, sa sve svojim seljačkim ping-pong titulama, od koje su dve iste kategorije kao ovaj Luksemburg, kriva je nego šta!
Kriva je i carica-majka, i sudije, i sarmice na šporetu, i loša sreća, i zlobnici iz wta što uvek Jeleni daju ''lakše'' protivnice i prokleti žreb i sve te ljubomorne igračice što najlepšu teniserku planete gledaju kao da nosi metu na leđima! I sve bi baš nju da pobede, jer ipak je veći je prestiž pobediti baš Anu nego npr. Serenu,Šarapovu ili Halep!
Svi su se urotili protiv nje! Da su joj umesto ove dali, kao u Montereju, Vajdašovu ( bila tada 370.) i tu Parmentije 100 i neku, Ili onu Vekić - s dve leve, kao na Garosu! Možda Japančicu Doi, i ona je oko 100! Ipak ne, i od nje zamalo da izgubi u prvom kolu RG-a! Ni onu Hradecku, beše 136. na AO, od nje je takođe izgubila - ni nju NIKAKO! Ni Metek-Sends, i ni za živu glavu onu de Brito sa Birmingema, nema veze sto više nije ni u prvih 200!
Nikako, ali nikako: Garsiju i Gavrilovu! Naoko osrednje igračice, Jelena ih isprašila obe, ali verovatno se protiv Jelene nisu dovoljno trudile, u čemu takođe slutim zaveru ogromnih razmera!
Realnost, neka vas bar uteši da Ana i dalje uz sebe ima Shiseido! Setite se tog divnog slikanja: levi profil, desni profil, anfas, levi polu-profil, desni polu-profil, sa senkom, bez senke, sa sjajem, rumenilom, itd! Zatvorite oči i opustite se, i neka vas vremeplov vrati u 2008...

Gotova je

pre 8 godina

Lepo je osvojiti GS I postati velika sampionka.
Pogotovo,ako je u pitanju Rolan Garos.
O tome sve teniserke sanjaju,a neke kao ti ga slucajno i osvoje.

Ali,dodje vreme,kada se mora misliti i o povlacenju.
Bolje to,nego se brukati na terenu.

Zelim da te pamtim ovako:

https://newballs.wordpress.com/2010/06/07/your-2010-roland-garros-champions/

sa peharom u ruci i nikako drugacije.
Vreme ti je da odes!

Najlepsa teniserka uz Melejevu

pre 8 godina

Ups,izgleda da je Ana 'Izjava' opet zaboravila da zajedno sa bff Busar poradi na mentalnom pristupu mecevima sa drugorazrednim igracicama kao Alison VanBlaBla. Kme,kme!

Filip

pre 8 godina

Da je ona druga izgubila naslov bi bio: JJ povreda zaustavila... ili tako nesto... ali posto je to Ana nigde u tekstu niste napisali da je Ana povredjena i da se uopste nije kretala kako treba. Videlo se da ne moze da napravi nagle promene pri kretanju.

Jel` tako Malejeva?

pre 8 godina

Tesko je igrati sa teniserkama iz top 200.
To su opasne igracice,pa cak i one najbolje,kao nasa Ana,mogu imati problema sa njima.

Ipak sam se nadao do samog kraja,pre svega racunajuci na mentalnu stabilnost i razoran servis,ali,eto,preracunao sam se.

Mozda je ovako bolje,sada joj ostaje dva-tri dana vise da se pripremi za AO,njen omiljeni turnir,uvek je uzbudjena kada igra tamo,a ima i rodbinu u Australiji.

Mozda ovih par dodatnih dana odmora,budu presudni u finalnom mecu AO,jer Serena i Jelena su ipak u godinama,a buducnost je pred njom.

S obzirom da je Serena `stara musterija` nase Jece,eto prilike da ipak gledamo srpsko finale!

Baba Iz Novoga Sada

pre 8 godina

Nista od "naseg" polu-finala. Ana totalno nadigrana od uporne Belgijanke. Mec je trajao 2 sata i 23 minuta sto pokazuje da ovo nije bila "slucajna" pobeda 47-me igracice sa WTA listen vec realnost da Ana ne pripada pravoj eliti zenskog tenisa. Njen trenutni polozaj na WTA (u prvih 20) samo potvrdjuje pravo stanje Aninih pravih vrednosti i sve nade i ocekivanja za znacajnije rezultate i novog GS-ma nisu nista drugo nego puste i ne osnovane zelje svih ljubitelja tenisa i Aninih navijaca. Jedan od najvecih talenata u zenskom tenisu, na stetu, nije dostigao ni 50% od stvarnih mogucnosti Iz razloga ne poznatih za bilo koga cak i najpoznatijih teniskih strucnjaka.

Jao

pre 8 godina

Ko je gledao mec mogao je videti da Ana nije bila losa,ali je Belgijanka igrala stvarno sjajno,savrseno servirala,dok je sudija u kljucnom trenutku zestoko ostetila Anu prilikom servisa

this is the end

pre 8 godina

Ovi Anini dušebrižnici večeras očigledno lude od sreće što je izgubila, a i ona/on što se stalno potpisuje kme-kme mora da je prokmečala od sreće zbog Aninog poraza!
Poslovično i ništa čudno, ekipa koja toliko mrzi da jedva čeka da Ana izgubi , i eto ih sa gomilom uvreda!
Neverovatno je čime se bavite, vi ne gledate meč nego čekate da Ana izgubi da bi ste počeli pljuvati, vređati i omalovažavati???
Kako vam ne dosadi to? Zar niste u stanju da normalno komentarišete neki meč, kad je pobeđivala prošle godine nigde vas nije bilo, ali čim je izgubila eto vas, pa jel' poraz naše najbolje teniserke toliko bitan za vaše živote i vaša je duševna hrana?
Teško nama sa takvima.

Ani poručujem da nastavi da radi i da igra tenis sa više uspeha iduće sezone.
Srećno Ana, sve najbolje u životu i karijeri!

this is the end

pre 8 godina

Stvarno nije fer prema Ani da sudija direktno dva puta ošteti našu teniserku, fatalno je bila sudijino procenjivanje da je kod drugog Aninog servisa loptica bila u autu što je direktno uticalo na gubitak poslednjeg gema,i umesto 30:15 za Anu bilo je 15:30...zaista nije fer od sudije.
Ana je igrala odlično, a Belgijanka ludački servirala, mislim da nikada nije bolje, sumnjam da će da ponoviti ovakav servis protiv Stricove.

Mislim da je smišljeno pravljen najteži ždreb za Anu( bila 1.nosilac dok se Baščinska nije pojavila), kako bi se favorizovala Baščinski i izborila za Singapur,a verovatno bi sa igranjem u finalu uspela u tome. Tako je došlo do pretunbacije pa su u prva dva kola Ani bili servirane najače protivnice, dok se drugi sastaju sa teniserkama ispod 100.mesta.

Nije fer ljudi , nikada nisam zamerao sudijama na eventualnim greškama, ali večeras je Ana, ruku na srce, direktno oštećena u najvažnijem gemu. Šteta je utoliko veća što je Ana igrala odlično osim prvih nekoliko gemova prvog seta. Volio bih da čujem njen komentar na suđenje. Kad nema 'oka sokolovog' onda imamo ovakve zaiste teške sudijske greške poput ove.
Mnogi se, verovatno, neće složiti sa mojim mišljenjem, ali mislim da je Ana grubo oštećena na kraju, po drugi put, mada se mora priznati da je Belgijanka igrala najbolji tenis u životu. Servira bolje nego Serena, alo to nije uteha, dve-tri greške sudije direktno su izbacile Anu iz daljeg takmičenja.

Uganuće palca

pre 8 godina

@realnost, Nije ti realnost jaca strana. Lisici je grožđe kiselo. Da je kojim slučajem Ana iste te turnire osvojila ne bi tako govorio. Kad su ti turniri loši što je Ana igrala u Luksemburgu? Iste je jačine kao i oni koje je JJ osvojila. Belgijanka je odigrala meč života, a sudija nije oštetila Anu jer je zaista napravila duplu grešku.

this is the end

pre 8 godina

Baba Iz Novoga Sada, 22. oktobar 2015 23:06)

Jesili ti gledao meč? Tebi nije ništa sumnivo u vezi suđenja, i sudijske odluke koja je direktno uticala na ishod meča, i umesto 30:15 za Anu sudija donosi katastrofalnu odluku i čist drugi servis poen dodeljuje Belgijanki u 12.gemu! Dakle, dve odluke koje su direktno uticale i odredile pobednicu.
Slično je bilo i na Jeleninom meču kada je bila oštećena bar nekoliko puta. Ne verujem da bi se Ana žestoko prepirala sa sudijom da nije sigurna u dobru lopticu, a to su potvrdili i engleski komentatori.

Ja mislim da ako si i malo objektivan ne bi trebalo da pišeš tako o Ani. Ti ne znaš koji su njeni dometi,vrednosti i mogućnosti.
Zaista ne razum kako neki tako olako donosite sudove o nekome, a da pri tom pojma nemaju o tenisu.
Da li si tako mislio o Ani i prošle godine kada je igrala na završnom turniru sa najboljim svetskim teniserkama,ili je to poslovična reakcija kad god Ana izgubi?

znanje-imanje

pre 8 godina

Neverovatan meč pun osnovne magije ženskog tenisa - neobjašnjivosti.
Pre svega, sasvim neshvatljivo, belgijanka je odlučila da odigra ne dobro, ne odlično nego prosto neverovatno. Sve je živo radila izvanredno - i servis, i odbranu, i kontraudarce, i drop-šot... Zašto, kako, otkud to? Nikako se ne može shvatiti.
Onda na 5:2 Ana treba da izgubi brzo, šalje iz sredine bekend paralelu ne u aut nego u dubl-aut. Ipak nec uhvati lopticu i nepravedno je sfulja unutra. Ni tu nema razloga ali je tako: nebitan poen zamalo preokrenu ceo set...
Sve je to u senci najveće misterije, dakle ono juče nije bio slučaj. Ko nije gledao meč neka sedne: Ana I. je podbacivala lopticu na servisu kako treba! (3650 uzvičnika!) Nakon 10 godina da plačeš neshvatljivog razbacivanja - odjednom podbacuje normalno?! Ne ono kada joj beži, pa se proteže da ošamari slajs, a ove je već čekaju na forhendu, a ti gledaš sve tužniji...
I naravno odjednom nestade najveći nedostatak: servira i nabada to T - sa obe strane! Samim time, makar biološki nije dan i ima povrede a ova prekoputa igra u transu - teško ju je dobiti... Nije mogla da trči, naročito u stranu, pa je ipak izgubila od igračice sa kojom bi se večeras i Serena namučila silno.
I bekend se pojavio prošle godine pa je opet nestao; ali ako ovo ostane biće (ukoliko ozdravi, zabrinjavaju ove silne povredice) opet top10 samo na servis!
Ali zašto Ana odjednom ume da podbaci lopticu, a 10 godina nije i 10 plus 10 miliona manje zato ima?
Zašto? Zato...

Vanja

pre 8 godina

ovo je bio jedan od boljih meceva koje je Ana odigrala ove sezone, ali ova Belgijanka je zenski Karlovic, servis ubija. A i sudijske odluke su bile katastrofalne

as....i opet as

pre 8 godina

Nisam prije gledala ovu malu, ali igra kao da je u top 3. Stize sve, asevi pljuste k'o iz rukava, pogadja linije....i frustrira Anu. Sa ovakvom igrom pobijedila bi i Serenu. I ako nastavi ovako eto nje u top 10 sasvim, sasvim zasluzeno. Zao mi je sto je Ana izgubila, ovo joj je bila poslednja sansa da nesto osvoji, ali danas je sa druge strane bila bolja protivnica. Mozda joj se iduce sezone posreci.

optimus prime

pre 8 godina

Ovaj meč je slika i prilika kako je Ana odigrala celu sezonu, toplo-hladno. Istina više hladno, puno sreće sledeće sezone Ana.

PSL

pre 8 godina

Znači ne mogu da verujem koliko komentara u kojima se omalovažava ili Ana ili Jelena. Veličanje jedne i vređanje druge je nekima duševna hrana. Zašto navijanje za jednu od njih podrazumeva mržnju prema drugoj? Alison jejuče odigrala fenomenalno i Ana nije mogla pobediti. To neznači da treba da ostavi tenis.Zašto da prestane igrati sa 28 god. i u prvih 20 na wta listi? Peneta u 33 godini osvojila GS titulu, Li Na isto u 30 god. došla do titule, pa Skjavone. Navijajmo i za jednu i za dugu i nadajmo se da će sledeće godine biti još titula za obe.

Marko

pre 8 godina

Odličan meč, Alison odigrala perfektno, meč karijere maltene, ali sviđa mi se to što se Ana nije predavala i borila se, izgubila je prvi set u kojem je imala dosta šanse, drugi set, tesan, Ana iako je gubila u taj-brejku sa 4 prema 2, na kraju uspeva da uzme taj set i onda opet sledi borba u trećem setu, a Alison i dalje igra fantastično, pre svega servis je bio ključan kod nje i da je slabije servirala, Ana bi je 100% pobedila, ali šta je tu je... Na 5:4 u trećem setu kada je na Anin drugi servis glavni sudija rekao aut, to je već označavalo kraj, Ana se bunila, a Xrvatica je kad se Ana bunila gledala je i govorila da je lopta aut, a kada se Ana okrenula, napravila neku facu koja nimalo nije bila lepa... Ani želim sreću u Zhuaiu, takođe voleo bih da Jelena osvoji Luksemburg, pa da ih obe gledamo u Zhuaiu u završnici! Srećno devojke!