Subota, 22.08.2015.

23:37

Federer blista, pao i Mari

Rodžer Federer plasirao se u finale turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju, pošto je savladao Endija Marija sa 6:4, 7:6 (8-6).

Izvor: SO

Federer blista, pao i Mari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

moma

pre 8 godina

Ja bih samo posavetovao ove novokomponovane ljubitelje tenisa koji tenis prate od pojave DJokovica da pogledaju malo unazad i udju u istoriju tenisa.Prvi teniser koga sam ja gledao na tv je Rod Lejver o od njega pa do danasnjih dana boljeg tenisera od Federera nije bilo,pozdrav....

ivan78bg

pre 8 godina

@sarajevo u srcu
Pa pre Wimbldona ide Roland-gaross koji je isto major posle koga No.1e nije igrao 3 nedelje.Inace ni jedan od tih turnira nije GS.Vec su major-i a ako ih osvojish sva cetri u jednoj godini onda si osvojio GRAND SLAM.Cisto da ti objasnim sta je GS.

NikolaKG80

pre 8 godina

@vlada: Pošto je ovo drugi put da neko u komentarima napiše "tie brake", reših da ukažem na razliku između reči "brake" (kočnica) i "break" (slomiti). Piše se "tie break".

Monteri iz Jajca

pre 8 godina

Problem je sarajlija sto si dosao Srbima da objasnis koliko volis Federera i da provociras! Imas tvoju Bosnu i rezervnu Svajcarsku pa kod njih komentsrisi koliko je Federer najbolji na Svetu! No1e ga je zgazio poslednji put kao Bajern Hamburga u Bundesligi, ajde sikter!

hehe

pre 8 godina

Sutra se ExFed nista ne pita, pita se samo broj 1. Ako bude hteo da pobedi, oprace ga, ako udje bezvoljan kao u nekoliko navrata na ovoj americkoj turneji gde izgleda kao da su ga naterali da dodje, opet ce pustiti matorog kao vise puta do sada. To mu najvise i zameram, jer je previse puta pustio matorog i onog skota Mareja. Do sad bi imao vec 12 GS-ova, zlato na olimpijadi da nije bio toliko sirokogrud. I pored toga ima priliku da uzme sve trofeje koji postoje u teniskom svetu. Prvi i jedini. Nas.

lol - he he

pre 8 godina

Bravo Nole. Ja zivim na Tajlandu. Ovdje ima 10 000 Srba koji zive i kada ti igras mi se okupimo i navijamo za tebe. Tajland je uz tebe!
(sacz, 23. avgust 2015 08:29)

vas 10 000 hiljada se okupi... a joj... gde vi to gledate tenis bre?! :-D

dendza

pre 8 godina

Molio bih obozavaoce Federera da mi kazu kad je Roger osvojio svoj poslednji GS i koliko ih je osvojio u poslednje 3 godine posto od skora pratim tenis. Citam kako je on najbolji ikada a nikako da vidim da osvoji neki turnir. MOzda se u tenisu daju ocene kao u umetnickom klizanju pa nije bitno ko osvaja turnire vec kakav mu je umetnicki dojam prilikom izvodjenja bekenda ?

dovla

pre 8 godina

Nole: dugo mu treba da napadne, dosta samo prebaca na protivnikov bekhend, nece da tresne po lopti kad bi bilo koji njegov protivnik to uradio, katastrofalne procjene na zicere, pogotovo na mrezi, 90% ih je igrao u protivnika i ne punom snagom,
Roge: spor, na promjene pravca treba mu vremena, bekhend cesto nekontrolisan
Danas: Novak ce mu gomilu puta bacit na bekhend, ovaj ce ako ga napadne po paraleli pravit poen, ali to je to bekhenda. Nole ako mu promijeni i posalje paralelu, inace dosadi od udaranja po dijagonali, Roge ce tesko to stizat, ako stigne napada po dijagonali najcesce. Kad bude u bekhendu Roge ce pokusavati da se izvuce, tu se trosi, ali ako je uvati salje dijagonalu i napada. Sve je do Nola, ako bude razvlacio Rogea po terenu i ne pustao ga za napad iz forhenda, ici ce sve lakse. Ostaje samo servis Rogea, koji moze da napravi razliku u njegovu korist, ali ako ne bude servirao kao Mari protiv Nola u Kanadi, onda je ugasio. Bekhend mu je stabilniji, ali to ima jako puno veze sa protivnikom, sa druge strane je No.1e

Gandalf

pre 8 godina

Jedno pitanje za sve ovde. Koliko godina imate kada 34 godine "doživljavate" kao "starost"? Naravno da jeste stariji od drugih i da to jesu ozbiljne TENISKE godine, ali vi koji imate preko 35 setite se kako ste se osećali u tim godinama. Prosto Federerov način igre (koji jeste balet i ples na terenu) omogućiće mu da igra još 2 godine najmanje.
Poglefajte Nadala npr. Sav u mišićima ali "težak" za trajanje. Strahovito troši snagu, kolena, celo telo.
Na kraju Novak. Kao "leptir" lagan sposoban da hvata nemoguće ali uz surova istezanja i klizanja čak i po betonu.
Moje je mišljenje da će i Novak igrati bar do 33 godine.

c7-5

pre 8 godina

(danix, 23. avgust 2015 00:29)

Odlican komentar. Kao da je Rodzer pocistio Enduja sa 6-3 6-3? U stvari, jedan brejk u prvom i dobio set i pobeda u taj breku. Gde je tu ciscenje? Bolje je odigrao od Endija i to je to. Licno mislim i kada Rodzer napuni 40 godina, Endi ne moze da ga pobedi. Rodzer je bolje igrao i zasluzeno pobedio ali njegova igra me nije specijalno odusevila. Za mene je veci problem Novakova igra. Sta se sa njim desava i zasto ovako igra, to on sam zna. Ali mislim da ce Rodzer u finalu biti iznenadjen. Ali o tome posle finala..

hawkeye

pre 8 godina

Nema lepšeg dvoboja u tenisu od Nole vs Rodžer,Nole nije u pravoj formi dok sa druge strane Rodžer izgleda zastrašujuće,sedmo finale Sinsinatija,6/6 do sada,ali finale je to i ubeđen sam da će Nole pronaći onu svoju unutarnju snagu i pobediti Rodžera,kao na WB.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

@ivan bg

Je li citas sta pisem??
Rekao sam Novak cim uzme GS ode na odmor mjesec i pada mu forma
Wimbledon je GS ako nisi znao

I ovaj drugi sto kaze da nije ni ocekivao da bosanac navija za Novaka
Dosta bosanaca navija za Novaka,udji na nase portale i vidi kada pobjedi,vise pohvala ima nego na B92
Ja ga postujem,za mene je najbolji sportista s nasih prostora otkad ja pratim sport(nekih zadnjih 20 godina) ali ja navijam za Federera prije nego se Novak i pojavio,covje je umjetnik za tenis i ja ga volim,sta je tu problem???

Yumko

pre 8 godina

Meni zaista ne smeta što ovoliki broj gospode iz susednih nam država dolazi ovde i komentariše. Ali mi smeta što dolaze samo da bi iskazali svoju mržnju i zavist prema Srbima. Ajde ljudi oladite malo, lep dan je osvanuo. Uberite cvet, izvedite dete u šetnju, okanite se Srba. Niste nam potrebni. I nismo mi krivi što smo toliko superiorni u svemu.

sacz

pre 8 godina

Bravo Nole. Ja zivim na Tajlandu. Ovdje ima 10 000 Srba koji zive i kada ti igras mi se okupimo i navijamo za tebe. Tajland je uz tebe!

DPb

pre 8 godina

Nole će sada imati zašto da se bori protiv Federera, em što bi kompletirao sve Masterse, em što bi poveo u međusobnim mečevima 21-20. AJMO NOLEEE

DPb

pre 8 godina

@sarajevo u srcu, Moram da te razočaram ali koeficijent na Novaka je 1.80 a na Federera 2.00 tako da nemoj više da se baviš tenisom molim te ;-)

Monteri iz Jajca

pre 8 godina

(sarajevo u srcu, 22. avgust 2015 23:57)

Ima jedna psovka koja jako dobro opisuje tvoju licnost! Idi matori cepaj drva po Svici pusti tenis pametnijim ljudima!

VUK

pre 8 godina

navijač sam Nola, ali stvarno Federer, obzirom na godine igra fenomenalno. Endy igra u životnoj formi i ne može set da mu uzme!pet mečeva za redom!! Satisfakcija za bolan poraz u Wimbldonu bila bi da danas pokvari slavlje Novaku.kao u Parizu 2011.. samo istorija se ne ponavlja..a Novak ga toliko nervira da se ovom oduzmu i ruke i noge.. pola švajcarske je poveo na američku turneju.. toliko o tome kako su mastersi nebitni! Ajmo Nole! 80%tvoje igre biće dovoljno!

digitalna tvrdjava

pre 8 godina

Niko ne racuna sto je predao London! Po meni je to cista pobeda Novaka, tako da on vec vodi 21:20 u medjusobnim susretima! Ali danas ce to da bude i zvanicno kada ga pokida!

tarabic

pre 8 godina

tenis pratim od daleke 2008. i nema dvojbi da je novak najbolji teniser svih vremena
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kruškason, 23. avgust 2015 03:39)
Tenis si doktorirao, sad predji na pravopis.

Po meni, RF u blagoj psihičkoj prednosti...

pre 8 godina

Po William Hill-u, biće tesno; teško je predvideti pobednika (pobeda NĐ 1.8, pobeda RF 2.0):
http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/8077009/Novak-Djokovic-v-Roger-Federer.html

Videćemo danas...

pre 8 godina

Kada god da je bio nadomak rušenja nekih "rekorda", Nole je padao psihički pred početak meča i gubio, naroćito od Rodžera.

ivan78bg

pre 8 godina

@sarajevo u srcu
I zadji put ga je federer odrao u finalu najomiljenijeg turnira Federerovog W...Ali dobro tad je Novak igrao pripremni turnir kao i Federer..Ne ipak nije bilo tako.Koji sport ti pratis?

marija

pre 8 godina

ocekujem novaka kako u kolicima izlazi na teren, gura ga tata srdjan, pa dokle vise to glumatanja imali taj decko imalo srama ovo postaje komicno godinama tim jeftinim trikovima izbauje protivnike iz ritma, zalosno, sto se tice federera a sta reci covjek je genijee cini mi se da on ima 27god a novak 34

Alex

pre 8 godina

Ništa se ja ne brinem za sutra. Mrljavi nešto sa Gofanom, Pierom, Dolgopolovim, a ovamo odrao Vavrinku. Sutra dranje i drugog Švajcarća, pa dranje uz pehar!!! IDEMO!

Dacha

pre 8 godina

Navijam za Noleta naravno, ali sam kraj meca kad Federer seta Endija do mreze pa nazad na liniju pa lob, pa skrcena lopta...a Endi ne zna gde je levo a gde desno...auuuu kao na ringispilu. Ali sutra je nov dan...
Idemo Nole!!!

Tadijatadic

pre 8 godina

Ako je Noletu motivacija bila problem u prethodnim mecevima, onda se sutra sve menja.... Polako da salje Rodju u penziju, I pokaze da je No1 u teniskoj istoriji !!!

posteno

pre 8 godina

Valjalo bi da neko kao ovaj CH otvori kladionicu...Bilo bi love za sve...1.50 na Federera...Hahahaha...Al' ce sutra da se iznenadi kad vidi kvote...

Donekel poznavalac tenisa

pre 8 godina

Dobar mec je bio veceras!Endi je bio dobar ali jednostavno navukao komplekse od Federera da jednostavno ne zna na koji nacin da ga dobije,slicno kao sa Novakom.Inace jos jednom se pokazalo majstori zanata svog nikad ne izumuru tako i Rodzer sa svojim zvani tenis u 34 godini zivota i dalje tu.Sutra finale neka nova prica,poglavlje ko god pobedi nista ne gubi osim mozda Novak kome je ovo idealna prilika da kompletira sve masterse dok za Rodzera svejedno on samo moze da osvoji jos jednom Sinsinati i tako izjednaci sa Novakom po broju masters titula uz to da uvrsti 7 titula kao sto ima iz Halea,Bazela i Vimbldona..

Bane

pre 8 godina

Novak nije Marej, Novak zna kako sa Federerom!
(vase ime, 22. avgust 2015 23:56)

Zna i Rodzer..
Tako nemoj da previse da se lozis odnosno bivas nabedjen jer sansu 50-50 na ovom turniru za obojicu.

lal

pre 8 godina

@rodos:
matori... zavist je cudo... naravno da navijate za rodju... vi stigli do rodosa... a djokovic je odavno vecinski vlasnik olimpa..
:p

Pantagruel

pre 8 godina

Потпуно сам опуштен. Нека сутра победи који буде тренутно бољи. Једино знам да Новаку више лежи Федерер него Мари, а и ако изгуби од њега, мање ће ми то сметати.

Savo

pre 8 godina

Ove godine:
Finale Indian Velsa Djokovic dobio 2-1
Finale Rima Djokovic demolirao Federera 2-0
Finale Vimbldona Djokovic pocistio Federera 3-1

I neko napise Djokovic nema sta da trazi :D verujte onako los Novak od juce bi bio egal sa Federerom a kamo li kad je Novak na svom nivou a nadam se da ce biti sutra i pocistiti sa terena jos jednom Federera.

srbija

pre 8 godina

Srbin gazi Svajcarca budite sigurni u to, Federer nema sta da trazi sa Novakom, Novak mu je pokazao ko je tata dosta puta ove godine a pogotovo na Vimbldonu.

(Novak rules)

pre 8 godina

Kako igra covek ovaj turnir, nemam reci.Ne vidim kako Djokovic moze da ga dobije.
(ptica na grani, 22. avgust 2015 23:42)

Vidjeces danas od 19:00
Uzivo, ne propusti!

ndj - rf

pre 8 godina

Svo postovanje Djokovicu, ali RF igra najlepsi i najinteligentniji tenis. Novak ce imati svoju sansu, nadam se da ce pobediti, ali posle prikazane igre danas, onako pasivan, tesko...

D89

pre 8 godina

Svaka cast za Fedexa ! Ujedno da kritikujem komentatore na sport klubu koji vise nego ocigledno navijaju protiv Rodzera ma ko bio sa druge strane mreze.
(Dragan, 22. avgust 2015 23:44)

Nema tu šta da im se zamera - čovek je sinonim za tenis, ujedinio je sve ukuse. Malo kom sportisti je to pošlo za rukom. Jednom će se pričati kako su svojevremeno tati Rodžeru Nadal i Đoković zakinuli po 3-4 GS titule, i njih dvojica bez sumnje treba da budu ponosni na to.

Darko

pre 8 godina

Auh, kakvo kretanje, za respekt u njegovim godinama.Ako bude ponovio ovu igru sutra, a Novak ponovo glumio uspavanu lepoticu, nema od Sinsija nista. Ali, videcemo, ima najvecu mogucu motivaciju protiv "kralja tenisa" i prilike da se ponovo dokaze.

mi svi mladi sportisti tetovaze oziljci

pre 8 godina

Vise volim da Nole pobedi Federera u finalu nego leba da jedem.
(Nislija, 22. avgust 2015 23:40)

Volis ti i jedno i drugo. Leba i igara, narode, leba i igara.

ovčica Šone

pre 8 godina

Zanimljiva statistika: u Sinsinatiju Roda je do sada u finalima imao zavidan skor 6-0, a Nole 0-4.

Da li će konačno biti promenjen trend, a Nole osvojitu Zlatni Masters?

+ za Noleta, - za Rodju

Miles Davis

pre 8 godina

Citam komentare tipa Novak nema sta da trazi sutra? To je Novak Djokovic, pricati da on nema sta da trazi protiv nekog je smesno, bez obzira na dosadasnje slabe meceve.Bravo za Federera koji i u 34. godini razbija Mareja.

djoko

pre 8 godina

zanemarite formu da se po njoj uvjek zna pobjednik Djokovic jos ne bi izgubio mec u ovoj godini novi dan novi mec,sva proslost pada u istoriju....jednostavno Federer ima komplekse vec od Novaka na najvecim turnirima,pogotovo jos kad su finalni dueli u pitanju pogledajte kako je samo setove dobijao Federer i u I.Welsu i u Londonu oba seta mu je Novak poklonio a sve ostale koje je Novak dobio,sam ih je i zaradio.Dubai je manji turnir i on ne ulazi u ovu kategoriju...tako da sve osim pobede Novaka sutra predstavlja big suprajs

vlada

pre 8 godina

gledao sam meč, i čini mi se da onaj retern koji je izgledao kao drop šot nije bio baš slučajan. Nije odigrao ramom, nego lepo reketom. čudno je bio postavljen reket i ne bih smeo da se zakunem da matori lisac to nije hteo da napravi.

Imao je srece da završi tie brake u svoju korist, jer sumnjam da bi dobio da je otišlo u 3 seta. Nekako je delovao kao da nema živaca da se razvlači. Marej nije bio na nivou, nego je bio onaj standardni marej, kome forma osciluje, ali daleko od toga da je marej igrao lose, samo je falilo par nekih poena i par dobrih poteza da okrene tvrd 2. set u svoju korist. Ovako fed je bio taj koji je osvoji te poene.

Mislim da ga Djole dobija sutra onako relativno lagano.

Teniski strucnjak

pre 8 godina

Kljuc sutrasnje eventualne Novakove pobede nad Rodzerom mora biti veci broj direktnih poena od njega ukupno i veca agresivnost pa cak i po cenu nesto veceg broja neiznudjenih gresaka nikako pasivnost i malodusnost i cekanje greske Federera inace Novak sa ovako raspolozenim Federerom nema sta da trazi apsolutno, jer ne pamtim kada se Novak ovoliko provlacio na nekom turniru a da ima duplo manje vinera od svih svojih protivnika.

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Blista, blista. Sa ili bez brade.
Ovo je inace slika od juce ili starija.
Seceni forhend...
Drajv volej...
Drugi sevis -> procenat -> veliki adut ove nedelje.
Inside in/out
bekhend slajs
.................
Sanjajte to nocas Djokovicevci, vi koji ste se veceras ovde prvi javili da nesto komentarisete i prognozirate.

danix

pre 8 godina

Gledao sam mec i ne znam o kojoj dominaciji Fedexa pricaju neki komentatori?Fedex je igrao dobro,ali ne i odlicno,Marija je brejknuo samo jednom u dva seta,a imao je i mnogo srece u TB.
Mari je odigrao ispod svojih mogucnosti,vjerovatno je umoran,ali je ipak pruzio solidan otpor.
Fedex je i dalje ranjiv na bekend strani i zato se stalno premjesta na forhend da udari lopticu,bekendom cesto grijesi ponekad izbacuje lopte u publiku.Fedex je mnogo bolje odigrao prvi set nego drugi u kojem se dao primjetiti mali umor.
Zato mislim da Nole,ako mu servis bude makar na normali,moze pobijediti Fedexa,iako svi vidimo da Nole nije u formi i da igra ispod svojih mogucnosti.Vidjecete sutra,mnogi ce se iznenaditi Novakovom dobrom igrom i pobjedom,kao u Majamiju.Fedexu se "posijeku noge" kad izidje Novaku na megdan.
Srecno Nole,care,da sutra uzmes mjeru Fedexu,da kompletiras masterse i da povecas skor na 22:20.

Mare,NS

pre 8 godina

Endi je pao,opet na isti nacin.
Mentalno.
Rodzer je vise verovao u pobedu,a imao je i prednost iz prvog seta.
Ocekivao sam nesto slicno,Marej je preterao sa igranjem.
Ako se ne varam,ovo mu je treci turnir,koji igra uzastopno,mada je na prvom ispao odmah(Vasington),to ne znaci da nije morao da putuje,trenira,ispunjava zelje sponzora,slikanje i davanje izjava...

Ovo ce ga spustiti na zemlju i dobro uzdrmati,jer je bio prepun samopuzdanja posle pobede nad Novakom,ali morace shvatiti da u finalu Montreala nije igrao sa njim,nego sa teniserom koji je dosao sa godisnjeg odmora,stigao do finala bez ozbiljnijeg treninga,miljama daleko od svoje igre,tako da je ta `velika pobeda`,vise nego upitna.
Dokaz je danasnji poraz,kao i mecevi protiv Dimitrova i Gaskea(srecno dobijeni),a i Novak se muci(o) sa samim sobom,vise nego sa protivnicima.

Verujem da ce sutra u finalu,biti sve drugacije.
Motivisani RF i NDJ,teniski klasik u najavi.
Fudbalskim recnikom receno,pravi derbi.
Dace sve od sebe da pobede,a trenutna forma,vaznost meca,mesto na ATP listi su u drugom planu.
Borba za prestiz i nadigravanje je ono sto nas sutra ocekuje,a to znaci samo jedno.
Mnogo dobrog tenisa!
Uzivajmo i nadajmo se da ce Nole stici do svog prvog Sinsija,a samim tim i `zlatnog Mastersa`,kao prvi teniser i isroriji!
Ostvari li to u duelu sa RF,treba li vece simbolike?
Idemoooo!

Dynamic

pre 8 godina

Navijao za Federera i mislim da mi prvi put neće biti krivo ako sutra pobedi Novaka. Drago mi je da još uvek igra na visokom nivou i zaslužio je malo veći trofej, prvi posle Šangaja prošle godine. Naravno, treba pobediti Đokovića - u kakvoj god formi bio.

Novak je tek fenomen, sa ovakvom igrom ulazi u dva finala mastersa u roku od sedam dana! Ovo je neviđeno koliko visok "najniži nivo" ima taj čovek. I njemu će dobro doći svi ovi teški mečevi a dal je zaslužio trofej i koliko se uopšte spremao za ovu seriju, videće se sutra. i nema ljutiš, ko je spremniji i trenutno bolji uzima.
Važno je i da je povećao prednost na ATP trci u odnosu na Marija.

Svete

pre 8 godina

Auuu kakva igra, marej se na 6:6 u taj brejk drao kao malo dete kad ga je navozao Roger :D najlepsi tenis bez premca!
(poznavalac, 22. avgust 2015 23:49)

Najlepsi tenis ? A koja je ocena za umetnicki dojam 8,9, 10 ?

Federer je u 3 godine najvece dominacije u proseku propustao 3 masters turnira godisnje, a od pocetka karijere nekih 25 ukupno, to ti govori da i on trosi dosta energije kao i svi ostali a umetnicki dojam i slicne gluposti ovde ne vaze, a i kada vec to pominjes Wawrinka sigurno igra atraktivniji tenis od Federera i taj cuveni jednorucni bekhend je kod Wawrinke neuporedivo spektakularniji nego kod Rodjera... !
Federer je Novaka u finalima mastersa pobedio samo na ovom turniru i to 2 puta i jednom je rano ispao u Kanadi, drugi put nije ni igrao evo i ove godine nije igrao, tako da je obicno bio sveziji od Novaka u tim mecevima !! Nadam se da ce sutra Novak to preokrenuti i pobediti ga, inace Federer je poslednji put u finalu na bitnijem turniru pobedio Novaka bas ovde pre pune 3 godine, od tada je izgubio cini mi se 7 finala !
Ocekujem odlican mec i pre svega Novakovu bolju igru i naravno pobedu !

Boris

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Splićo, ti li si?

Phuq

pre 8 godina

Znam da ću dobiti gomilu minusa, ali voleo bih da grešim. Mislim da Novak sa igrom koju pokazuje na ovom turniru nema šta sutra da traži u meču sa Federerom koji igra zaista vrhunski. Bolje da je izgubio od Dolgopolova,nego od ovog naduvenka sutra.
(Nenad, 22. avgust 2015 23:43)

Ma kakvi minusi, kad je to svakome jasno. Nijedan meč nije odigrao da valja, a Federer rutinski gazi. Jeste da je ovo tenis, i da može u finalu i da se okrene sve na našu vodenicu, ali realno je to teško očekivati. Da je ispao u prvom kolu, ne bih žalio nimalo, jer bodovi mu ne trebaju, ali ako ga prepotentni odere sa 6:3 6:4 kao što prognoziram, biće mučno.

Luka

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Pozdrav, braćo s Rodosa! Slično će biti i u Beogradu, okupljamo se ne baš u tolikom broju, ali srčanih dvadesetak kod mene na gajbi. 'Ajmo Rodžer!

Tribislav

pre 8 godina

Citiraću čuvenu rečenicu iz filma Troja koju izgovara Sean Bean (Odisej): "Ako ikada budu pisali moju priču neka kažu da sam koračao među divovima. Ljudi se uzdižu i padaju poput pepela. Neka kažu da sam živeo u vreme Nadala "kralja šljake" i osvajača čak 27 masters titula, neka kažu da sam živeo u vreme Novaka Đokovića najmlađeg polufinaliste svih grend slem turnira i najviše osvojenih titula na AO u open eri, neka kažu da sam živeo u vreme Rodžera Federera."

Srba

pre 8 godina

Po prkazanom na turniru RF bi trebao bez problema da dobije Novaka.Međutim i na WB je igrao odlično Novak prosečno i na kraju ga dobio.Novak igra očajno za svoje standarde, zašto to samo on zna.Postoji nešto sigurno sa čim se bori šta mu smeta.Sutra će to biti potpuno drugačiji meč nego ovi protiv Gofana,Dolgopolova.Prednost RF zbog svega prikazanog mada nije baš briljirao danas.Mnogo grešaka Endijevih nerezonskih poteza.Sve je to sport gubi se i dobija to je normalno.

Wisdom

pre 8 godina

Ne znate ljudi, niko od vas sta ce biti sutra. To je sport.
Sve ce biti drugacije jwr je finale. Gledacete drugacujeg Novaka i verovatno drugacujeg Fedexa. Ne kazem uopste da je bilo ko favorit bez obzira na Novakovo mucenje i Rogerov "ples" na terenu.
Pozdrav svim ljudima dobre volje ma za koga navijali.

Savo

pre 8 godina

Ove godine:
Finale Indian Velsa Djokovic dobio 2-1
Finale Rima Djokovic demolirao Federera 2-0
Finale Vimbldona Djokovic pocistio Federera 3-1

I neko napise Djokovic nema sta da trazi :D verujte onako los Novak od juce bi bio egal sa Federerom a kamo li kad je Novak na svom nivou a nadam se da ce biti sutra i pocistiti sa terena jos jednom Federera.

boxy

pre 8 godina

Ove što sumnjaju u Novaka i njegovu pobedu podsećam da je Novak i na Vimbldonu igrao prilično bledunjavo (za njegove standarde) sve do finala. I na Vimbldonu je Federer u polufinalu razmontirao Marija (još brutalnije nego danas) i svi su potrčali da ga proglase za favorita. Šta je bilo na kraju sećamo se jako dobro. Novak ga je potpuno nadigrao i uzeo 3. trofej.
Novak definitivno ne igra kako nas je navikao, ali finala su sasvim druga priča u odnosu na prethodni tok turnira. Apsolutno sam siguran da u nedelju na teren izlazi fokusirani i našpanovani Novak, visoko motivisan i spreman. Motiva ima napretek, a kad je motivisan ravnog mu nema. Ne potcenjujem Federera, ali ne dajem mu više od 30% šansi. Čak mislim da će uspeti uzeti prvi set, ali će opet izgubiti.

Srbin

pre 8 godina

ha ha čitam komentare i crkoh od smeha. Nije sporno da Rodžer igra odlično,igra tako tokom cele godine , ali sutra igra sa Novakom a on nije sa ove planeta!!!! Tako da će rezultat biti 21:20 zlatni masters ;-) težak meč ali 2:1 za Novaka 1:0,1:1,2:1 Srbija do Sinsinatija ;-)

veliki strumf

pre 8 godina

@vladimir Nije hteo da odigra drop sot iz riterna, izvinio se Mariju zbog tog srecnog poteza. Jednostavno je lose zahvatio lopticu, a delovalo je kao majstorstvo.

dzimi samervil

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Jel dobro placaju Britanci kad dodju na Rodos? Ajde pokazi se...

Nenad

pre 8 godina

Znam da ću dobiti gomilu minusa,ali voleo bih da grešim.Mislim da Novak sa igrom koju pokazuje na ovom turniru nema šta sutra da traži u meču sa Federerom koji igra zaista vrhunski.Bolje da je izgubio od Dolgopolova,nego od ovog naduvenka sutra.

tenis

pre 8 godina

Po kvalitetu mozda i najbolji mec ove godine. Obojica su igrala neverovatan tenis, mnogo lepih poteza, dugih poena sa osnovne linije, nadmudrivanja na mrezi itd.

Po meni, Federeru za pobedu sutra trebaju danasnja igra sa osnovne linije i bolji servis nego danas. Iz nekog razloga imam osecaj da ce sutra odigrati slabije ali da ce servirati savrseno. Realno, sanse su 50-50, mozda 51-49 za Federera sobzirom na to koliko je los turnir Novak imao do sada...

xy

pre 8 godina

Iako bih zelela da Djokovic pobedi, mislim da je trenutno to dosta tesko. On je u svakom mecu sem u onom gde je igrao protiv Vavrinke, morao da se izvuce iz nemoguceg tj. gubio je setove. A Federer tokom cele nedelje nije izgubio ni brejk, jedino je protiv Lopesa morao da spasi ukupno tri brejk lopte...

Dragan

pre 8 godina

Svaka cast za Fedexa ! Ujedno da kritikujem komentatore na sport klubu koji vise nego ocigledno navijaju protiv Rodzera ma ko bio sa druge strane mreze.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Hahahha zadovoljstvo je moje. Ocekivano. E sada opet Federera proglasise favoritom na sky sportu kao pred Vimbldon, sto je razumljivo, ali opet kazem, Novak nije Marej. Noletu zelim da lepo spava i da se odmori. Ostalo ce da dodje. Idemoooo.

mister x

pre 8 godina

Za one koji su omalovazavali Fedeksove pobede ovih dana, je li sada igrao po suncu-jeste, je li imao jakog protivnika - nit manje nit vise nego drugog igraca ATP liste, Endija - jeste. Covek je odigrao odlican mec, sto je rekao sinoc Lopez, leteo je po terenu i sve zivo pogadjao. Ostaje nam da sutra uvece uzivamo u finalu protiv naseg Noleta, spektakl u najavi.

hmmm

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!

Gile

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hmmm, 22. avgust 2015 23:46) Ala Lazes!! To ni pas s maslom ne bi polizao!

carević

pre 8 godina

Sutra ima da mu zablista jos jedna tacna (mada ovde obojica dobijaju one ruzne vaze, al dobro, manja vaza sledi...) Nole ne moze dva puta uzstopno da odigra onakav mec kao danas...(valjda). Srecno Nole!

anica

pre 8 godina

Dobro se drzao Endi u drugom setu, ali u tiebreku odgra lose jedan poen i Federer iz voleja uze...moglo je da ode u treci set samo da je malo vise snage imao...Neverovatno je kako ne moze da se izbori sa psihom kad igra sa Fedom, kad gledam Endija protiv bilo koga i protiv Federera dva razlicita tenisera...sto se Rodje tice lepo igra ali nista spektakularno, ako Novak bude na svom nivou, ja se nadam da hoce, nece biti problema, ako bude kao veceras, nema sta da trazi!

defo

pre 8 godina

Vrlo tezak duel za Novaka, uzimajuci u obzir njegovu trenutnu formu. Ali u poslednji par duela, stece se dojam da se Fed uplasi pre nego sto izadje na teren i Novak ga je pobedjivao, i to ne toliko tesko. To Novaku moze biti jedina prednost. Ali gledajuci obojicu na ovom turniru, Roger je apsolutni favorit.

Srle

pre 8 godina

Opako servira deda.Dosao je odmoran i napaljen da ne dozvoli da Novak uzme Golden Masters.Novak moze da ga dobije samo agresivnom igrom na bekhend i servisom kao protiv Wawrinke.Danas je Rodja unistio Marija forhendom mislim 16 winera.

munze

pre 8 godina

Marej pored Federera izgleda kao drvoseca pored akademika. Ne samo da maestro pleni lakocom udaraca, vec su njegova resenja u neobicnim situacijama uvek genijalna. Svaka cast svima, ali lakoca sa kojom covek odigra lob iz zgloba je neprevazidjena. Maradona medju teniserima!

ivan

pre 8 godina

Dobar je Rodja ove sezone, cini mi se i da je smrsao, bio je bucko prosle sezone, tesne mu bile ove majice. Sada se bas se doveo u red i ponovo ga je ekstremno tesko dobiti kada igra dobro. Bice finale sigurno u tri seta.

cenzura medija

pre 8 godina

Kako igra ovaj Federer pa to je strašno,ko je gledao meč zna o čemu pričam.Jednostavno milina za gledanje.Novače sretno sutra i da kompletiraš već jednom te masters titule.

RF

pre 8 godina

Bice odlican mec veliki ulog za obojicu. Rodzer ce zeleti da osvoji novi masters i da posle tri poraza pobedi Novaka, a Novak konacno da osvoji Sinsinati i kompletira masters seriju.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Novaku je bolje da ne izlazi na teren,protiv ovakvog majstora nema sta da trazi.
Realno Federer je u teniskom svijetu sto se karijere tice level iznad Novaka,ima 4-ro djece,i opet dan noc trenira a Novak cim uzme GS ode mjesec na odmor,valjda smo po mentalitetu takvi mi iz ex Yuge
Svaka cast Novaku ali kad zavrsi karijeru imat ce kad da se sjeti sta je jos sve mogao uraditi

Gledati Rogera je kao gledati Barcelonu recimo u fudbalu a ostale Muray,Novaka i druge je kao gledati Celsi i njihov autobus
Roger igra elegantno,brzo,ucinkovito dok ovi ostali to nekako sile,sve na snagu

Sutra,65:35% sanse u Rogeru korist
Za kladionicare bih ja stavio koeficijente 1.50 roger 2.50 novak
Pa izvolite

Poz i laku noc iz CH

Gajetano

pre 8 godina

Umorni Marej nije bio dostojan protivnik odmornom Maestru, koga tek sutra ceka pravi izazov protiv neprikosnovenog #1.

Sa druge strane, dosta se Novak mucio i provlacio na poslednja dva Mastersa. U ovo finale mora da udje sa svojom najboljom igrom, maksimalno fokusiran i agresivan od prvog do poslednjeg poena, jer samo tako moze da dobije Federera. Odlican test pred poslednji GS sezone.

Novak pobedom dobija sve:
- kompletira Masters slem
- pretice Federera u H2H
- dobija preko potrebno samopouzdanje pred nastupajuci US Open

Veliki je ulog za obojicu, bice strasan mec! Novak vec drugi turnir igra po principu par-nepar. Sutra je valjda par, protivnik po meri, Novak ce biti motivisan, a kad je tako ne brinem se. Mnogo puta mu je izmakao ovaj turnir, mislim da je kucnuo cas da ga protiv vremesnog Maestra konacno i osvoji.

Ajde Nole!

vladimir

pre 8 godina

Kakav poen za pobedu maestra...prvo drop iz riterna onda lob pa volej koji se granici sa ludoscu..Svaka cast maestro..A sutra finale iz snova

simke

pre 8 godina

Veliki sam navijac Djokovica,ali obozavam da gledam Federera koji igra najljepsi i najelegantniji tenis ikad,to je cinjenica...To je jednostavno dar,stalno napada,kod njega nema odbrane,ne zeli nikad da odstupi od osnovne linije,zato ovoliko traje...Novak mora da popravi prvi servis ako zeli da ima bilo kakvu sansu,jer Federer servira vrhunski.Nadamo se svi da ce konacno uzeti Sinsinati,ali ce imati ogromnu prepreku,ali treba da izvuce maksimum iz sebe,pa sta bude.

Veki

pre 8 godina

(Nenad, 22. avgust 2015 23:43)


Djokovic je gazio Federera u Rimu u Majamiju i Vimbldonu ove godine i ti kazes da nema sta da trazi hahahahaahah

munze

pre 8 godina

Marej pored Federera izgleda kao drvoseca pored akademika. Ne samo da maestro pleni lakocom udaraca, vec su njegova resenja u neobicnim situacijama uvek genijalna. Svaka cast svima, ali lakoca sa kojom covek odigra lob iz zgloba je neprevazidjena. Maradona medju teniserima!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Hahahha zadovoljstvo je moje. Ocekivano. E sada opet Federera proglasise favoritom na sky sportu kao pred Vimbldon, sto je razumljivo, ali opet kazem, Novak nije Marej. Noletu zelim da lepo spava i da se odmori. Ostalo ce da dodje. Idemoooo.

vladimir

pre 8 godina

Kakav poen za pobedu maestra...prvo drop iz riterna onda lob pa volej koji se granici sa ludoscu..Svaka cast maestro..A sutra finale iz snova

simke

pre 8 godina

Veliki sam navijac Djokovica,ali obozavam da gledam Federera koji igra najljepsi i najelegantniji tenis ikad,to je cinjenica...To je jednostavno dar,stalno napada,kod njega nema odbrane,ne zeli nikad da odstupi od osnovne linije,zato ovoliko traje...Novak mora da popravi prvi servis ako zeli da ima bilo kakvu sansu,jer Federer servira vrhunski.Nadamo se svi da ce konacno uzeti Sinsinati,ali ce imati ogromnu prepreku,ali treba da izvuce maksimum iz sebe,pa sta bude.

Gile

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hmmm, 22. avgust 2015 23:46) Ala Lazes!! To ni pas s maslom ne bi polizao!

defo

pre 8 godina

Vrlo tezak duel za Novaka, uzimajuci u obzir njegovu trenutnu formu. Ali u poslednji par duela, stece se dojam da se Fed uplasi pre nego sto izadje na teren i Novak ga je pobedjivao, i to ne toliko tesko. To Novaku moze biti jedina prednost. Ali gledajuci obojicu na ovom turniru, Roger je apsolutni favorit.

Srle

pre 8 godina

Opako servira deda.Dosao je odmoran i napaljen da ne dozvoli da Novak uzme Golden Masters.Novak moze da ga dobije samo agresivnom igrom na bekhend i servisom kao protiv Wawrinke.Danas je Rodja unistio Marija forhendom mislim 16 winera.

Gajetano

pre 8 godina

Umorni Marej nije bio dostojan protivnik odmornom Maestru, koga tek sutra ceka pravi izazov protiv neprikosnovenog #1.

Sa druge strane, dosta se Novak mucio i provlacio na poslednja dva Mastersa. U ovo finale mora da udje sa svojom najboljom igrom, maksimalno fokusiran i agresivan od prvog do poslednjeg poena, jer samo tako moze da dobije Federera. Odlican test pred poslednji GS sezone.

Novak pobedom dobija sve:
- kompletira Masters slem
- pretice Federera u H2H
- dobija preko potrebno samopouzdanje pred nastupajuci US Open

Veliki je ulog za obojicu, bice strasan mec! Novak vec drugi turnir igra po principu par-nepar. Sutra je valjda par, protivnik po meri, Novak ce biti motivisan, a kad je tako ne brinem se. Mnogo puta mu je izmakao ovaj turnir, mislim da je kucnuo cas da ga protiv vremesnog Maestra konacno i osvoji.

Ajde Nole!

tenis

pre 8 godina

Po kvalitetu mozda i najbolji mec ove godine. Obojica su igrala neverovatan tenis, mnogo lepih poteza, dugih poena sa osnovne linije, nadmudrivanja na mrezi itd.

Po meni, Federeru za pobedu sutra trebaju danasnja igra sa osnovne linije i bolji servis nego danas. Iz nekog razloga imam osecaj da ce sutra odigrati slabije ali da ce servirati savrseno. Realno, sanse su 50-50, mozda 51-49 za Federera sobzirom na to koliko je los turnir Novak imao do sada...

RF

pre 8 godina

Bice odlican mec veliki ulog za obojicu. Rodzer ce zeleti da osvoji novi masters i da posle tri poraza pobedi Novaka, a Novak konacno da osvoji Sinsinati i kompletira masters seriju.

ivan

pre 8 godina

Dobar je Rodja ove sezone, cini mi se i da je smrsao, bio je bucko prosle sezone, tesne mu bile ove majice. Sada se bas se doveo u red i ponovo ga je ekstremno tesko dobiti kada igra dobro. Bice finale sigurno u tri seta.

xy

pre 8 godina

Iako bih zelela da Djokovic pobedi, mislim da je trenutno to dosta tesko. On je u svakom mecu sem u onom gde je igrao protiv Vavrinke, morao da se izvuce iz nemoguceg tj. gubio je setove. A Federer tokom cele nedelje nije izgubio ni brejk, jedino je protiv Lopesa morao da spasi ukupno tri brejk lopte...

mister x

pre 8 godina

Za one koji su omalovazavali Fedeksove pobede ovih dana, je li sada igrao po suncu-jeste, je li imao jakog protivnika - nit manje nit vise nego drugog igraca ATP liste, Endija - jeste. Covek je odigrao odlican mec, sto je rekao sinoc Lopez, leteo je po terenu i sve zivo pogadjao. Ostaje nam da sutra uvece uzivamo u finalu protiv naseg Noleta, spektakl u najavi.

Veki

pre 8 godina

(Nenad, 22. avgust 2015 23:43)


Djokovic je gazio Federera u Rimu u Majamiju i Vimbldonu ove godine i ti kazes da nema sta da trazi hahahahaahah

cenzura medija

pre 8 godina

Kako igra ovaj Federer pa to je strašno,ko je gledao meč zna o čemu pričam.Jednostavno milina za gledanje.Novače sretno sutra i da kompletiraš već jednom te masters titule.

Alex

pre 8 godina

Ništa se ja ne brinem za sutra. Mrljavi nešto sa Gofanom, Pierom, Dolgopolovim, a ovamo odrao Vavrinku. Sutra dranje i drugog Švajcarća, pa dranje uz pehar!!! IDEMO!

carević

pre 8 godina

Sutra ima da mu zablista jos jedna tacna (mada ovde obojica dobijaju one ruzne vaze, al dobro, manja vaza sledi...) Nole ne moze dva puta uzstopno da odigra onakav mec kao danas...(valjda). Srecno Nole!

Dacha

pre 8 godina

Navijam za Noleta naravno, ali sam kraj meca kad Federer seta Endija do mreze pa nazad na liniju pa lob, pa skrcena lopta...a Endi ne zna gde je levo a gde desno...auuuu kao na ringispilu. Ali sutra je nov dan...
Idemo Nole!!!

Nenad

pre 8 godina

Znam da ću dobiti gomilu minusa,ali voleo bih da grešim.Mislim da Novak sa igrom koju pokazuje na ovom turniru nema šta sutra da traži u meču sa Federerom koji igra zaista vrhunski.Bolje da je izgubio od Dolgopolova,nego od ovog naduvenka sutra.

anica

pre 8 godina

Dobro se drzao Endi u drugom setu, ali u tiebreku odgra lose jedan poen i Federer iz voleja uze...moglo je da ode u treci set samo da je malo vise snage imao...Neverovatno je kako ne moze da se izbori sa psihom kad igra sa Fedom, kad gledam Endija protiv bilo koga i protiv Federera dva razlicita tenisera...sto se Rodje tice lepo igra ali nista spektakularno, ako Novak bude na svom nivou, ja se nadam da hoce, nece biti problema, ako bude kao veceras, nema sta da trazi!

Dragan

pre 8 godina

Svaka cast za Fedexa ! Ujedno da kritikujem komentatore na sport klubu koji vise nego ocigledno navijaju protiv Rodzera ma ko bio sa druge strane mreze.

hmmm

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!

ovčica Šone

pre 8 godina

Zanimljiva statistika: u Sinsinatiju Roda je do sada u finalima imao zavidan skor 6-0, a Nole 0-4.

Da li će konačno biti promenjen trend, a Nole osvojitu Zlatni Masters?

+ za Noleta, - za Rodju

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Novaku je bolje da ne izlazi na teren,protiv ovakvog majstora nema sta da trazi.
Realno Federer je u teniskom svijetu sto se karijere tice level iznad Novaka,ima 4-ro djece,i opet dan noc trenira a Novak cim uzme GS ode mjesec na odmor,valjda smo po mentalitetu takvi mi iz ex Yuge
Svaka cast Novaku ali kad zavrsi karijeru imat ce kad da se sjeti sta je jos sve mogao uraditi

Gledati Rogera je kao gledati Barcelonu recimo u fudbalu a ostale Muray,Novaka i druge je kao gledati Celsi i njihov autobus
Roger igra elegantno,brzo,ucinkovito dok ovi ostali to nekako sile,sve na snagu

Sutra,65:35% sanse u Rogeru korist
Za kladionicare bih ja stavio koeficijente 1.50 roger 2.50 novak
Pa izvolite

Poz i laku noc iz CH

Bane

pre 8 godina

Novak nije Marej, Novak zna kako sa Federerom!
(vase ime, 22. avgust 2015 23:56)

Zna i Rodzer..
Tako nemoj da previse da se lozis odnosno bivas nabedjen jer sansu 50-50 na ovom turniru za obojicu.

Tadijatadic

pre 8 godina

Ako je Noletu motivacija bila problem u prethodnim mecevima, onda se sutra sve menja.... Polako da salje Rodju u penziju, I pokaze da je No1 u teniskoj istoriji !!!

Wisdom

pre 8 godina

Ne znate ljudi, niko od vas sta ce biti sutra. To je sport.
Sve ce biti drugacije jwr je finale. Gledacete drugacujeg Novaka i verovatno drugacujeg Fedexa. Ne kazem uopste da je bilo ko favorit bez obzira na Novakovo mucenje i Rogerov "ples" na terenu.
Pozdrav svim ljudima dobre volje ma za koga navijali.

Pantagruel

pre 8 godina

Потпуно сам опуштен. Нека сутра победи који буде тренутно бољи. Једино знам да Новаку више лежи Федерер него Мари, а и ако изгуби од њега, мање ће ми то сметати.

Boris

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Splićo, ti li si?

marija

pre 8 godina

ocekujem novaka kako u kolicima izlazi na teren, gura ga tata srdjan, pa dokle vise to glumatanja imali taj decko imalo srama ovo postaje komicno godinama tim jeftinim trikovima izbauje protivnike iz ritma, zalosno, sto se tice federera a sta reci covjek je genijee cini mi se da on ima 27god a novak 34

Yumko

pre 8 godina

Meni zaista ne smeta što ovoliki broj gospode iz susednih nam država dolazi ovde i komentariše. Ali mi smeta što dolaze samo da bi iskazali svoju mržnju i zavist prema Srbima. Ajde ljudi oladite malo, lep dan je osvanuo. Uberite cvet, izvedite dete u šetnju, okanite se Srba. Niste nam potrebni. I nismo mi krivi što smo toliko superiorni u svemu.

lal

pre 8 godina

@rodos:
matori... zavist je cudo... naravno da navijate za rodju... vi stigli do rodosa... a djokovic je odavno vecinski vlasnik olimpa..
:p

danix

pre 8 godina

Gledao sam mec i ne znam o kojoj dominaciji Fedexa pricaju neki komentatori?Fedex je igrao dobro,ali ne i odlicno,Marija je brejknuo samo jednom u dva seta,a imao je i mnogo srece u TB.
Mari je odigrao ispod svojih mogucnosti,vjerovatno je umoran,ali je ipak pruzio solidan otpor.
Fedex je i dalje ranjiv na bekend strani i zato se stalno premjesta na forhend da udari lopticu,bekendom cesto grijesi ponekad izbacuje lopte u publiku.Fedex je mnogo bolje odigrao prvi set nego drugi u kojem se dao primjetiti mali umor.
Zato mislim da Nole,ako mu servis bude makar na normali,moze pobijediti Fedexa,iako svi vidimo da Nole nije u formi i da igra ispod svojih mogucnosti.Vidjecete sutra,mnogi ce se iznenaditi Novakovom dobrom igrom i pobjedom,kao u Majamiju.Fedexu se "posijeku noge" kad izidje Novaku na megdan.
Srecno Nole,care,da sutra uzmes mjeru Fedexu,da kompletiras masterse i da povecas skor na 22:20.

Srba

pre 8 godina

Po prkazanom na turniru RF bi trebao bez problema da dobije Novaka.Međutim i na WB je igrao odlično Novak prosečno i na kraju ga dobio.Novak igra očajno za svoje standarde, zašto to samo on zna.Postoji nešto sigurno sa čim se bori šta mu smeta.Sutra će to biti potpuno drugačiji meč nego ovi protiv Gofana,Dolgopolova.Prednost RF zbog svega prikazanog mada nije baš briljirao danas.Mnogo grešaka Endijevih nerezonskih poteza.Sve je to sport gubi se i dobija to je normalno.

Miles Davis

pre 8 godina

Citam komentare tipa Novak nema sta da trazi sutra? To je Novak Djokovic, pricati da on nema sta da trazi protiv nekog je smesno, bez obzira na dosadasnje slabe meceve.Bravo za Federera koji i u 34. godini razbija Mareja.

ivan78bg

pre 8 godina

@sarajevo u srcu
I zadji put ga je federer odrao u finalu najomiljenijeg turnira Federerovog W...Ali dobro tad je Novak igrao pripremni turnir kao i Federer..Ne ipak nije bilo tako.Koji sport ti pratis?

Donekel poznavalac tenisa

pre 8 godina

Dobar mec je bio veceras!Endi je bio dobar ali jednostavno navukao komplekse od Federera da jednostavno ne zna na koji nacin da ga dobije,slicno kao sa Novakom.Inace jos jednom se pokazalo majstori zanata svog nikad ne izumuru tako i Rodzer sa svojim zvani tenis u 34 godini zivota i dalje tu.Sutra finale neka nova prica,poglavlje ko god pobedi nista ne gubi osim mozda Novak kome je ovo idealna prilika da kompletira sve masterse dok za Rodzera svejedno on samo moze da osvoji jos jednom Sinsinati i tako izjednaci sa Novakom po broju masters titula uz to da uvrsti 7 titula kao sto ima iz Halea,Bazela i Vimbldona..

(Novak rules)

pre 8 godina

Kako igra covek ovaj turnir, nemam reci.Ne vidim kako Djokovic moze da ga dobije.
(ptica na grani, 22. avgust 2015 23:42)

Vidjeces danas od 19:00
Uzivo, ne propusti!

sarajevo u srcu

pre 8 godina

@ivan bg

Je li citas sta pisem??
Rekao sam Novak cim uzme GS ode na odmor mjesec i pada mu forma
Wimbledon je GS ako nisi znao

I ovaj drugi sto kaze da nije ni ocekivao da bosanac navija za Novaka
Dosta bosanaca navija za Novaka,udji na nase portale i vidi kada pobjedi,vise pohvala ima nego na B92
Ja ga postujem,za mene je najbolji sportista s nasih prostora otkad ja pratim sport(nekih zadnjih 20 godina) ali ja navijam za Federera prije nego se Novak i pojavio,covje je umjetnik za tenis i ja ga volim,sta je tu problem???

hawkeye

pre 8 godina

Nema lepšeg dvoboja u tenisu od Nole vs Rodžer,Nole nije u pravoj formi dok sa druge strane Rodžer izgleda zastrašujuće,sedmo finale Sinsinatija,6/6 do sada,ali finale je to i ubeđen sam da će Nole pronaći onu svoju unutarnju snagu i pobediti Rodžera,kao na WB.

Svete

pre 8 godina

Auuu kakva igra, marej se na 6:6 u taj brejk drao kao malo dete kad ga je navozao Roger :D najlepsi tenis bez premca!
(poznavalac, 22. avgust 2015 23:49)

Najlepsi tenis ? A koja je ocena za umetnicki dojam 8,9, 10 ?

Federer je u 3 godine najvece dominacije u proseku propustao 3 masters turnira godisnje, a od pocetka karijere nekih 25 ukupno, to ti govori da i on trosi dosta energije kao i svi ostali a umetnicki dojam i slicne gluposti ovde ne vaze, a i kada vec to pominjes Wawrinka sigurno igra atraktivniji tenis od Federera i taj cuveni jednorucni bekhend je kod Wawrinke neuporedivo spektakularniji nego kod Rodjera... !
Federer je Novaka u finalima mastersa pobedio samo na ovom turniru i to 2 puta i jednom je rano ispao u Kanadi, drugi put nije ni igrao evo i ove godine nije igrao, tako da je obicno bio sveziji od Novaka u tim mecevima !! Nadam se da ce sutra Novak to preokrenuti i pobediti ga, inace Federer je poslednji put u finalu na bitnijem turniru pobedio Novaka bas ovde pre pune 3 godine, od tada je izgubio cini mi se 7 finala !
Ocekujem odlican mec i pre svega Novakovu bolju igru i naravno pobedu !

sacz

pre 8 godina

Bravo Nole. Ja zivim na Tajlandu. Ovdje ima 10 000 Srba koji zive i kada ti igras mi se okupimo i navijamo za tebe. Tajland je uz tebe!

Tribislav

pre 8 godina

Citiraću čuvenu rečenicu iz filma Troja koju izgovara Sean Bean (Odisej): "Ako ikada budu pisali moju priču neka kažu da sam koračao među divovima. Ljudi se uzdižu i padaju poput pepela. Neka kažu da sam živeo u vreme Nadala "kralja šljake" i osvajača čak 27 masters titula, neka kažu da sam živeo u vreme Novaka Đokovića najmlađeg polufinaliste svih grend slem turnira i najviše osvojenih titula na AO u open eri, neka kažu da sam živeo u vreme Rodžera Federera."

Mare,NS

pre 8 godina

Endi je pao,opet na isti nacin.
Mentalno.
Rodzer je vise verovao u pobedu,a imao je i prednost iz prvog seta.
Ocekivao sam nesto slicno,Marej je preterao sa igranjem.
Ako se ne varam,ovo mu je treci turnir,koji igra uzastopno,mada je na prvom ispao odmah(Vasington),to ne znaci da nije morao da putuje,trenira,ispunjava zelje sponzora,slikanje i davanje izjava...

Ovo ce ga spustiti na zemlju i dobro uzdrmati,jer je bio prepun samopuzdanja posle pobede nad Novakom,ali morace shvatiti da u finalu Montreala nije igrao sa njim,nego sa teniserom koji je dosao sa godisnjeg odmora,stigao do finala bez ozbiljnijeg treninga,miljama daleko od svoje igre,tako da je ta `velika pobeda`,vise nego upitna.
Dokaz je danasnji poraz,kao i mecevi protiv Dimitrova i Gaskea(srecno dobijeni),a i Novak se muci(o) sa samim sobom,vise nego sa protivnicima.

Verujem da ce sutra u finalu,biti sve drugacije.
Motivisani RF i NDJ,teniski klasik u najavi.
Fudbalskim recnikom receno,pravi derbi.
Dace sve od sebe da pobede,a trenutna forma,vaznost meca,mesto na ATP listi su u drugom planu.
Borba za prestiz i nadigravanje je ono sto nas sutra ocekuje,a to znaci samo jedno.
Mnogo dobrog tenisa!
Uzivajmo i nadajmo se da ce Nole stici do svog prvog Sinsija,a samim tim i `zlatnog Mastersa`,kao prvi teniser i isroriji!
Ostvari li to u duelu sa RF,treba li vece simbolike?
Idemoooo!

boxy

pre 8 godina

Ove što sumnjaju u Novaka i njegovu pobedu podsećam da je Novak i na Vimbldonu igrao prilično bledunjavo (za njegove standarde) sve do finala. I na Vimbldonu je Federer u polufinalu razmontirao Marija (još brutalnije nego danas) i svi su potrčali da ga proglase za favorita. Šta je bilo na kraju sećamo se jako dobro. Novak ga je potpuno nadigrao i uzeo 3. trofej.
Novak definitivno ne igra kako nas je navikao, ali finala su sasvim druga priča u odnosu na prethodni tok turnira. Apsolutno sam siguran da u nedelju na teren izlazi fokusirani i našpanovani Novak, visoko motivisan i spreman. Motiva ima napretek, a kad je motivisan ravnog mu nema. Ne potcenjujem Federera, ali ne dajem mu više od 30% šansi. Čak mislim da će uspeti uzeti prvi set, ali će opet izgubiti.

Dynamic

pre 8 godina

Navijao za Federera i mislim da mi prvi put neće biti krivo ako sutra pobedi Novaka. Drago mi je da još uvek igra na visokom nivou i zaslužio je malo veći trofej, prvi posle Šangaja prošle godine. Naravno, treba pobediti Đokovića - u kakvoj god formi bio.

Novak je tek fenomen, sa ovakvom igrom ulazi u dva finala mastersa u roku od sedam dana! Ovo je neviđeno koliko visok "najniži nivo" ima taj čovek. I njemu će dobro doći svi ovi teški mečevi a dal je zaslužio trofej i koliko se uopšte spremao za ovu seriju, videće se sutra. i nema ljutiš, ko je spremniji i trenutno bolji uzima.
Važno je i da je povećao prednost na ATP trci u odnosu na Marija.

vlada

pre 8 godina

gledao sam meč, i čini mi se da onaj retern koji je izgledao kao drop šot nije bio baš slučajan. Nije odigrao ramom, nego lepo reketom. čudno je bio postavljen reket i ne bih smeo da se zakunem da matori lisac to nije hteo da napravi.

Imao je srece da završi tie brake u svoju korist, jer sumnjam da bi dobio da je otišlo u 3 seta. Nekako je delovao kao da nema živaca da se razvlači. Marej nije bio na nivou, nego je bio onaj standardni marej, kome forma osciluje, ali daleko od toga da je marej igrao lose, samo je falilo par nekih poena i par dobrih poteza da okrene tvrd 2. set u svoju korist. Ovako fed je bio taj koji je osvoji te poene.

Mislim da ga Djole dobija sutra onako relativno lagano.

dzimi samervil

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Jel dobro placaju Britanci kad dodju na Rodos? Ajde pokazi se...

tarabic

pre 8 godina

tenis pratim od daleke 2008. i nema dvojbi da je novak najbolji teniser svih vremena
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kruškason, 23. avgust 2015 03:39)
Tenis si doktorirao, sad predji na pravopis.

VUK

pre 8 godina

navijač sam Nola, ali stvarno Federer, obzirom na godine igra fenomenalno. Endy igra u životnoj formi i ne može set da mu uzme!pet mečeva za redom!! Satisfakcija za bolan poraz u Wimbldonu bila bi da danas pokvari slavlje Novaku.kao u Parizu 2011.. samo istorija se ne ponavlja..a Novak ga toliko nervira da se ovom oduzmu i ruke i noge.. pola švajcarske je poveo na američku turneju.. toliko o tome kako su mastersi nebitni! Ajmo Nole! 80%tvoje igre biće dovoljno!

lol - he he

pre 8 godina

Bravo Nole. Ja zivim na Tajlandu. Ovdje ima 10 000 Srba koji zive i kada ti igras mi se okupimo i navijamo za tebe. Tajland je uz tebe!
(sacz, 23. avgust 2015 08:29)

vas 10 000 hiljada se okupi... a joj... gde vi to gledate tenis bre?! :-D

Gandalf

pre 8 godina

Jedno pitanje za sve ovde. Koliko godina imate kada 34 godine "doživljavate" kao "starost"? Naravno da jeste stariji od drugih i da to jesu ozbiljne TENISKE godine, ali vi koji imate preko 35 setite se kako ste se osećali u tim godinama. Prosto Federerov način igre (koji jeste balet i ples na terenu) omogućiće mu da igra još 2 godine najmanje.
Poglefajte Nadala npr. Sav u mišićima ali "težak" za trajanje. Strahovito troši snagu, kolena, celo telo.
Na kraju Novak. Kao "leptir" lagan sposoban da hvata nemoguće ali uz surova istezanja i klizanja čak i po betonu.
Moje je mišljenje da će i Novak igrati bar do 33 godine.

Videćemo danas...

pre 8 godina

Kada god da je bio nadomak rušenja nekih "rekorda", Nole je padao psihički pred početak meča i gubio, naroćito od Rodžera.

Teniski strucnjak

pre 8 godina

Kljuc sutrasnje eventualne Novakove pobede nad Rodzerom mora biti veci broj direktnih poena od njega ukupno i veca agresivnost pa cak i po cenu nesto veceg broja neiznudjenih gresaka nikako pasivnost i malodusnost i cekanje greske Federera inace Novak sa ovako raspolozenim Federerom nema sta da trazi apsolutno, jer ne pamtim kada se Novak ovoliko provlacio na nekom turniru a da ima duplo manje vinera od svih svojih protivnika.

djoko

pre 8 godina

zanemarite formu da se po njoj uvjek zna pobjednik Djokovic jos ne bi izgubio mec u ovoj godini novi dan novi mec,sva proslost pada u istoriju....jednostavno Federer ima komplekse vec od Novaka na najvecim turnirima,pogotovo jos kad su finalni dueli u pitanju pogledajte kako je samo setove dobijao Federer i u I.Welsu i u Londonu oba seta mu je Novak poklonio a sve ostale koje je Novak dobio,sam ih je i zaradio.Dubai je manji turnir i on ne ulazi u ovu kategoriju...tako da sve osim pobede Novaka sutra predstavlja big suprajs

Darko

pre 8 godina

Auh, kakvo kretanje, za respekt u njegovim godinama.Ako bude ponovio ovu igru sutra, a Novak ponovo glumio uspavanu lepoticu, nema od Sinsija nista. Ali, videcemo, ima najvecu mogucu motivaciju protiv "kralja tenisa" i prilike da se ponovo dokaze.

Savo

pre 8 godina

Ove godine:
Finale Indian Velsa Djokovic dobio 2-1
Finale Rima Djokovic demolirao Federera 2-0
Finale Vimbldona Djokovic pocistio Federera 3-1

I neko napise Djokovic nema sta da trazi :D verujte onako los Novak od juce bi bio egal sa Federerom a kamo li kad je Novak na svom nivou a nadam se da ce biti sutra i pocistiti sa terena jos jednom Federera.

dendza

pre 8 godina

Molio bih obozavaoce Federera da mi kazu kad je Roger osvojio svoj poslednji GS i koliko ih je osvojio u poslednje 3 godine posto od skora pratim tenis. Citam kako je on najbolji ikada a nikako da vidim da osvoji neki turnir. MOzda se u tenisu daju ocene kao u umetnickom klizanju pa nije bitno ko osvaja turnire vec kakav mu je umetnicki dojam prilikom izvodjenja bekenda ?

Phuq

pre 8 godina

Znam da ću dobiti gomilu minusa, ali voleo bih da grešim. Mislim da Novak sa igrom koju pokazuje na ovom turniru nema šta sutra da traži u meču sa Federerom koji igra zaista vrhunski. Bolje da je izgubio od Dolgopolova,nego od ovog naduvenka sutra.
(Nenad, 22. avgust 2015 23:43)

Ma kakvi minusi, kad je to svakome jasno. Nijedan meč nije odigrao da valja, a Federer rutinski gazi. Jeste da je ovo tenis, i da može u finalu i da se okrene sve na našu vodenicu, ali realno je to teško očekivati. Da je ispao u prvom kolu, ne bih žalio nimalo, jer bodovi mu ne trebaju, ali ako ga prepotentni odere sa 6:3 6:4 kao što prognoziram, biće mučno.

DPb

pre 8 godina

Nole će sada imati zašto da se bori protiv Federera, em što bi kompletirao sve Masterse, em što bi poveo u međusobnim mečevima 21-20. AJMO NOLEEE

Savo

pre 8 godina

Ove godine:
Finale Indian Velsa Djokovic dobio 2-1
Finale Rima Djokovic demolirao Federera 2-0
Finale Vimbldona Djokovic pocistio Federera 3-1

I neko napise Djokovic nema sta da trazi :D verujte onako los Novak od juce bi bio egal sa Federerom a kamo li kad je Novak na svom nivou a nadam se da ce biti sutra i pocistiti sa terena jos jednom Federera.

Srbin

pre 8 godina

ha ha čitam komentare i crkoh od smeha. Nije sporno da Rodžer igra odlično,igra tako tokom cele godine , ali sutra igra sa Novakom a on nije sa ove planeta!!!! Tako da će rezultat biti 21:20 zlatni masters ;-) težak meč ali 2:1 za Novaka 1:0,1:1,2:1 Srbija do Sinsinatija ;-)

ndj - rf

pre 8 godina

Svo postovanje Djokovicu, ali RF igra najlepsi i najinteligentniji tenis. Novak ce imati svoju sansu, nadam se da ce pobediti, ali posle prikazane igre danas, onako pasivan, tesko...

Monteri iz Jajca

pre 8 godina

(sarajevo u srcu, 22. avgust 2015 23:57)

Ima jedna psovka koja jako dobro opisuje tvoju licnost! Idi matori cepaj drva po Svici pusti tenis pametnijim ljudima!

c7-5

pre 8 godina

(danix, 23. avgust 2015 00:29)

Odlican komentar. Kao da je Rodzer pocistio Enduja sa 6-3 6-3? U stvari, jedan brejk u prvom i dobio set i pobeda u taj breku. Gde je tu ciscenje? Bolje je odigrao od Endija i to je to. Licno mislim i kada Rodzer napuni 40 godina, Endi ne moze da ga pobedi. Rodzer je bolje igrao i zasluzeno pobedio ali njegova igra me nije specijalno odusevila. Za mene je veci problem Novakova igra. Sta se sa njim desava i zasto ovako igra, to on sam zna. Ali mislim da ce Rodzer u finalu biti iznenadjen. Ali o tome posle finala..

digitalna tvrdjava

pre 8 godina

Niko ne racuna sto je predao London! Po meni je to cista pobeda Novaka, tako da on vec vodi 21:20 u medjusobnim susretima! Ali danas ce to da bude i zvanicno kada ga pokida!

DPb

pre 8 godina

@sarajevo u srcu, Moram da te razočaram ali koeficijent na Novaka je 1.80 a na Federera 2.00 tako da nemoj više da se baviš tenisom molim te ;-)

mi svi mladi sportisti tetovaze oziljci

pre 8 godina

Vise volim da Nole pobedi Federera u finalu nego leba da jedem.
(Nislija, 22. avgust 2015 23:40)

Volis ti i jedno i drugo. Leba i igara, narode, leba i igara.

srbija

pre 8 godina

Srbin gazi Svajcarca budite sigurni u to, Federer nema sta da trazi sa Novakom, Novak mu je pokazao ko je tata dosta puta ove godine a pogotovo na Vimbldonu.

Monteri iz Jajca

pre 8 godina

Problem je sarajlija sto si dosao Srbima da objasnis koliko volis Federera i da provociras! Imas tvoju Bosnu i rezervnu Svajcarsku pa kod njih komentsrisi koliko je Federer najbolji na Svetu! No1e ga je zgazio poslednji put kao Bajern Hamburga u Bundesligi, ajde sikter!

D89

pre 8 godina

Svaka cast za Fedexa ! Ujedno da kritikujem komentatore na sport klubu koji vise nego ocigledno navijaju protiv Rodzera ma ko bio sa druge strane mreze.
(Dragan, 22. avgust 2015 23:44)

Nema tu šta da im se zamera - čovek je sinonim za tenis, ujedinio je sve ukuse. Malo kom sportisti je to pošlo za rukom. Jednom će se pričati kako su svojevremeno tati Rodžeru Nadal i Đoković zakinuli po 3-4 GS titule, i njih dvojica bez sumnje treba da budu ponosni na to.

hehe

pre 8 godina

Sutra se ExFed nista ne pita, pita se samo broj 1. Ako bude hteo da pobedi, oprace ga, ako udje bezvoljan kao u nekoliko navrata na ovoj americkoj turneji gde izgleda kao da su ga naterali da dodje, opet ce pustiti matorog kao vise puta do sada. To mu najvise i zameram, jer je previse puta pustio matorog i onog skota Mareja. Do sad bi imao vec 12 GS-ova, zlato na olimpijadi da nije bio toliko sirokogrud. I pored toga ima priliku da uzme sve trofeje koji postoje u teniskom svetu. Prvi i jedini. Nas.

Luka

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Pozdrav, braćo s Rodosa! Slično će biti i u Beogradu, okupljamo se ne baš u tolikom broju, ali srčanih dvadesetak kod mene na gajbi. 'Ajmo Rodžer!

Po meni, RF u blagoj psihičkoj prednosti...

pre 8 godina

Po William Hill-u, biće tesno; teško je predvideti pobednika (pobeda NĐ 1.8, pobeda RF 2.0):
http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/8077009/Novak-Djokovic-v-Roger-Federer.html

moma

pre 8 godina

Ja bih samo posavetovao ove novokomponovane ljubitelje tenisa koji tenis prate od pojave DJokovica da pogledaju malo unazad i udju u istoriju tenisa.Prvi teniser koga sam ja gledao na tv je Rod Lejver o od njega pa do danasnjih dana boljeg tenisera od Federera nije bilo,pozdrav....

posteno

pre 8 godina

Valjalo bi da neko kao ovaj CH otvori kladionicu...Bilo bi love za sve...1.50 na Federera...Hahahaha...Al' ce sutra da se iznenadi kad vidi kvote...

NikolaKG80

pre 8 godina

@vlada: Pošto je ovo drugi put da neko u komentarima napiše "tie brake", reših da ukažem na razliku između reči "brake" (kočnica) i "break" (slomiti). Piše se "tie break".

dovla

pre 8 godina

Nole: dugo mu treba da napadne, dosta samo prebaca na protivnikov bekhend, nece da tresne po lopti kad bi bilo koji njegov protivnik to uradio, katastrofalne procjene na zicere, pogotovo na mrezi, 90% ih je igrao u protivnika i ne punom snagom,
Roge: spor, na promjene pravca treba mu vremena, bekhend cesto nekontrolisan
Danas: Novak ce mu gomilu puta bacit na bekhend, ovaj ce ako ga napadne po paraleli pravit poen, ali to je to bekhenda. Nole ako mu promijeni i posalje paralelu, inace dosadi od udaranja po dijagonali, Roge ce tesko to stizat, ako stigne napada po dijagonali najcesce. Kad bude u bekhendu Roge ce pokusavati da se izvuce, tu se trosi, ali ako je uvati salje dijagonalu i napada. Sve je do Nola, ako bude razvlacio Rogea po terenu i ne pustao ga za napad iz forhenda, ici ce sve lakse. Ostaje samo servis Rogea, koji moze da napravi razliku u njegovu korist, ali ako ne bude servirao kao Mari protiv Nola u Kanadi, onda je ugasio. Bekhend mu je stabilniji, ali to ima jako puno veze sa protivnikom, sa druge strane je No.1e

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Blista, blista. Sa ili bez brade.
Ovo je inace slika od juce ili starija.
Seceni forhend...
Drajv volej...
Drugi sevis -> procenat -> veliki adut ove nedelje.
Inside in/out
bekhend slajs
.................
Sanjajte to nocas Djokovicevci, vi koji ste se veceras ovde prvi javili da nesto komentarisete i prognozirate.

veliki strumf

pre 8 godina

@vladimir Nije hteo da odigra drop sot iz riterna, izvinio se Mariju zbog tog srecnog poteza. Jednostavno je lose zahvatio lopticu, a delovalo je kao majstorstvo.

ivan78bg

pre 8 godina

@sarajevo u srcu
Pa pre Wimbldona ide Roland-gaross koji je isto major posle koga No.1e nije igrao 3 nedelje.Inace ni jedan od tih turnira nije GS.Vec su major-i a ako ih osvojish sva cetri u jednoj godini onda si osvojio GRAND SLAM.Cisto da ti objasnim sta je GS.

hmmm

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Novaku je bolje da ne izlazi na teren,protiv ovakvog majstora nema sta da trazi.
Realno Federer je u teniskom svijetu sto se karijere tice level iznad Novaka,ima 4-ro djece,i opet dan noc trenira a Novak cim uzme GS ode mjesec na odmor,valjda smo po mentalitetu takvi mi iz ex Yuge
Svaka cast Novaku ali kad zavrsi karijeru imat ce kad da se sjeti sta je jos sve mogao uraditi

Gledati Rogera je kao gledati Barcelonu recimo u fudbalu a ostale Muray,Novaka i druge je kao gledati Celsi i njihov autobus
Roger igra elegantno,brzo,ucinkovito dok ovi ostali to nekako sile,sve na snagu

Sutra,65:35% sanse u Rogeru korist
Za kladionicare bih ja stavio koeficijente 1.50 roger 2.50 novak
Pa izvolite

Poz i laku noc iz CH

marija

pre 8 godina

ocekujem novaka kako u kolicima izlazi na teren, gura ga tata srdjan, pa dokle vise to glumatanja imali taj decko imalo srama ovo postaje komicno godinama tim jeftinim trikovima izbauje protivnike iz ritma, zalosno, sto se tice federera a sta reci covjek je genijee cini mi se da on ima 27god a novak 34

Nenad

pre 8 godina

Znam da ću dobiti gomilu minusa,ali voleo bih da grešim.Mislim da Novak sa igrom koju pokazuje na ovom turniru nema šta sutra da traži u meču sa Federerom koji igra zaista vrhunski.Bolje da je izgubio od Dolgopolova,nego od ovog naduvenka sutra.

Dragan

pre 8 godina

Svaka cast za Fedexa ! Ujedno da kritikujem komentatore na sport klubu koji vise nego ocigledno navijaju protiv Rodzera ma ko bio sa druge strane mreze.

Luka

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Pozdrav, braćo s Rodosa! Slično će biti i u Beogradu, okupljamo se ne baš u tolikom broju, ali srčanih dvadesetak kod mene na gajbi. 'Ajmo Rodžer!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Hahahha zadovoljstvo je moje. Ocekivano. E sada opet Federera proglasise favoritom na sky sportu kao pred Vimbldon, sto je razumljivo, ali opet kazem, Novak nije Marej. Noletu zelim da lepo spava i da se odmori. Ostalo ce da dodje. Idemoooo.

Gile

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hmmm, 22. avgust 2015 23:46) Ala Lazes!! To ni pas s maslom ne bi polizao!

dendza

pre 8 godina

Molio bih obozavaoce Federera da mi kazu kad je Roger osvojio svoj poslednji GS i koliko ih je osvojio u poslednje 3 godine posto od skora pratim tenis. Citam kako je on najbolji ikada a nikako da vidim da osvoji neki turnir. MOzda se u tenisu daju ocene kao u umetnickom klizanju pa nije bitno ko osvaja turnire vec kakav mu je umetnicki dojam prilikom izvodjenja bekenda ?

carević

pre 8 godina

Sutra ima da mu zablista jos jedna tacna (mada ovde obojica dobijaju one ruzne vaze, al dobro, manja vaza sledi...) Nole ne moze dva puta uzstopno da odigra onakav mec kao danas...(valjda). Srecno Nole!

tenis

pre 8 godina

Po kvalitetu mozda i najbolji mec ove godine. Obojica su igrala neverovatan tenis, mnogo lepih poteza, dugih poena sa osnovne linije, nadmudrivanja na mrezi itd.

Po meni, Federeru za pobedu sutra trebaju danasnja igra sa osnovne linije i bolji servis nego danas. Iz nekog razloga imam osecaj da ce sutra odigrati slabije ali da ce servirati savrseno. Realno, sanse su 50-50, mozda 51-49 za Federera sobzirom na to koliko je los turnir Novak imao do sada...

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Blista, blista. Sa ili bez brade.
Ovo je inace slika od juce ili starija.
Seceni forhend...
Drajv volej...
Drugi sevis -> procenat -> veliki adut ove nedelje.
Inside in/out
bekhend slajs
.................
Sanjajte to nocas Djokovicevci, vi koji ste se veceras ovde prvi javili da nesto komentarisete i prognozirate.

vladimir

pre 8 godina

Kakav poen za pobedu maestra...prvo drop iz riterna onda lob pa volej koji se granici sa ludoscu..Svaka cast maestro..A sutra finale iz snova

Tadijatadic

pre 8 godina

Ako je Noletu motivacija bila problem u prethodnim mecevima, onda se sutra sve menja.... Polako da salje Rodju u penziju, I pokaze da je No1 u teniskoj istoriji !!!

munze

pre 8 godina

Marej pored Federera izgleda kao drvoseca pored akademika. Ne samo da maestro pleni lakocom udaraca, vec su njegova resenja u neobicnim situacijama uvek genijalna. Svaka cast svima, ali lakoca sa kojom covek odigra lob iz zgloba je neprevazidjena. Maradona medju teniserima!

Alex

pre 8 godina

Ništa se ja ne brinem za sutra. Mrljavi nešto sa Gofanom, Pierom, Dolgopolovim, a ovamo odrao Vavrinku. Sutra dranje i drugog Švajcarća, pa dranje uz pehar!!! IDEMO!

ovčica Šone

pre 8 godina

Zanimljiva statistika: u Sinsinatiju Roda je do sada u finalima imao zavidan skor 6-0, a Nole 0-4.

Da li će konačno biti promenjen trend, a Nole osvojitu Zlatni Masters?

+ za Noleta, - za Rodju

D89

pre 8 godina

Svaka cast za Fedexa ! Ujedno da kritikujem komentatore na sport klubu koji vise nego ocigledno navijaju protiv Rodzera ma ko bio sa druge strane mreze.
(Dragan, 22. avgust 2015 23:44)

Nema tu šta da im se zamera - čovek je sinonim za tenis, ujedinio je sve ukuse. Malo kom sportisti je to pošlo za rukom. Jednom će se pričati kako su svojevremeno tati Rodžeru Nadal i Đoković zakinuli po 3-4 GS titule, i njih dvojica bez sumnje treba da budu ponosni na to.

anica

pre 8 godina

Dobro se drzao Endi u drugom setu, ali u tiebreku odgra lose jedan poen i Federer iz voleja uze...moglo je da ode u treci set samo da je malo vise snage imao...Neverovatno je kako ne moze da se izbori sa psihom kad igra sa Fedom, kad gledam Endija protiv bilo koga i protiv Federera dva razlicita tenisera...sto se Rodje tice lepo igra ali nista spektakularno, ako Novak bude na svom nivou, ja se nadam da hoce, nece biti problema, ako bude kao veceras, nema sta da trazi!

vlada

pre 8 godina

gledao sam meč, i čini mi se da onaj retern koji je izgledao kao drop šot nije bio baš slučajan. Nije odigrao ramom, nego lepo reketom. čudno je bio postavljen reket i ne bih smeo da se zakunem da matori lisac to nije hteo da napravi.

Imao je srece da završi tie brake u svoju korist, jer sumnjam da bi dobio da je otišlo u 3 seta. Nekako je delovao kao da nema živaca da se razvlači. Marej nije bio na nivou, nego je bio onaj standardni marej, kome forma osciluje, ali daleko od toga da je marej igrao lose, samo je falilo par nekih poena i par dobrih poteza da okrene tvrd 2. set u svoju korist. Ovako fed je bio taj koji je osvoji te poene.

Mislim da ga Djole dobija sutra onako relativno lagano.

defo

pre 8 godina

Vrlo tezak duel za Novaka, uzimajuci u obzir njegovu trenutnu formu. Ali u poslednji par duela, stece se dojam da se Fed uplasi pre nego sto izadje na teren i Novak ga je pobedjivao, i to ne toliko tesko. To Novaku moze biti jedina prednost. Ali gledajuci obojicu na ovom turniru, Roger je apsolutni favorit.

Gajetano

pre 8 godina

Umorni Marej nije bio dostojan protivnik odmornom Maestru, koga tek sutra ceka pravi izazov protiv neprikosnovenog #1.

Sa druge strane, dosta se Novak mucio i provlacio na poslednja dva Mastersa. U ovo finale mora da udje sa svojom najboljom igrom, maksimalno fokusiran i agresivan od prvog do poslednjeg poena, jer samo tako moze da dobije Federera. Odlican test pred poslednji GS sezone.

Novak pobedom dobija sve:
- kompletira Masters slem
- pretice Federera u H2H
- dobija preko potrebno samopouzdanje pred nastupajuci US Open

Veliki je ulog za obojicu, bice strasan mec! Novak vec drugi turnir igra po principu par-nepar. Sutra je valjda par, protivnik po meri, Novak ce biti motivisan, a kad je tako ne brinem se. Mnogo puta mu je izmakao ovaj turnir, mislim da je kucnuo cas da ga protiv vremesnog Maestra konacno i osvoji.

Ajde Nole!

Phuq

pre 8 godina

Znam da ću dobiti gomilu minusa, ali voleo bih da grešim. Mislim da Novak sa igrom koju pokazuje na ovom turniru nema šta sutra da traži u meču sa Federerom koji igra zaista vrhunski. Bolje da je izgubio od Dolgopolova,nego od ovog naduvenka sutra.
(Nenad, 22. avgust 2015 23:43)

Ma kakvi minusi, kad je to svakome jasno. Nijedan meč nije odigrao da valja, a Federer rutinski gazi. Jeste da je ovo tenis, i da može u finalu i da se okrene sve na našu vodenicu, ali realno je to teško očekivati. Da je ispao u prvom kolu, ne bih žalio nimalo, jer bodovi mu ne trebaju, ali ako ga prepotentni odere sa 6:3 6:4 kao što prognoziram, biće mučno.

tarabic

pre 8 godina

tenis pratim od daleke 2008. i nema dvojbi da je novak najbolji teniser svih vremena
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kruškason, 23. avgust 2015 03:39)
Tenis si doktorirao, sad predji na pravopis.

hehe

pre 8 godina

Sutra se ExFed nista ne pita, pita se samo broj 1. Ako bude hteo da pobedi, oprace ga, ako udje bezvoljan kao u nekoliko navrata na ovoj americkoj turneji gde izgleda kao da su ga naterali da dodje, opet ce pustiti matorog kao vise puta do sada. To mu najvise i zameram, jer je previse puta pustio matorog i onog skota Mareja. Do sad bi imao vec 12 GS-ova, zlato na olimpijadi da nije bio toliko sirokogrud. I pored toga ima priliku da uzme sve trofeje koji postoje u teniskom svetu. Prvi i jedini. Nas.

Veki

pre 8 godina

(Nenad, 22. avgust 2015 23:43)


Djokovic je gazio Federera u Rimu u Majamiju i Vimbldonu ove godine i ti kazes da nema sta da trazi hahahahaahah

simke

pre 8 godina

Veliki sam navijac Djokovica,ali obozavam da gledam Federera koji igra najljepsi i najelegantniji tenis ikad,to je cinjenica...To je jednostavno dar,stalno napada,kod njega nema odbrane,ne zeli nikad da odstupi od osnovne linije,zato ovoliko traje...Novak mora da popravi prvi servis ako zeli da ima bilo kakvu sansu,jer Federer servira vrhunski.Nadamo se svi da ce konacno uzeti Sinsinati,ali ce imati ogromnu prepreku,ali treba da izvuce maksimum iz sebe,pa sta bude.

digitalna tvrdjava

pre 8 godina

Niko ne racuna sto je predao London! Po meni je to cista pobeda Novaka, tako da on vec vodi 21:20 u medjusobnim susretima! Ali danas ce to da bude i zvanicno kada ga pokida!

Srbin

pre 8 godina

ha ha čitam komentare i crkoh od smeha. Nije sporno da Rodžer igra odlično,igra tako tokom cele godine , ali sutra igra sa Novakom a on nije sa ove planeta!!!! Tako da će rezultat biti 21:20 zlatni masters ;-) težak meč ali 2:1 za Novaka 1:0,1:1,2:1 Srbija do Sinsinatija ;-)

Srle

pre 8 godina

Opako servira deda.Dosao je odmoran i napaljen da ne dozvoli da Novak uzme Golden Masters.Novak moze da ga dobije samo agresivnom igrom na bekhend i servisom kao protiv Wawrinke.Danas je Rodja unistio Marija forhendom mislim 16 winera.

ndj - rf

pre 8 godina

Svo postovanje Djokovicu, ali RF igra najlepsi i najinteligentniji tenis. Novak ce imati svoju sansu, nadam se da ce pobediti, ali posle prikazane igre danas, onako pasivan, tesko...

danix

pre 8 godina

Gledao sam mec i ne znam o kojoj dominaciji Fedexa pricaju neki komentatori?Fedex je igrao dobro,ali ne i odlicno,Marija je brejknuo samo jednom u dva seta,a imao je i mnogo srece u TB.
Mari je odigrao ispod svojih mogucnosti,vjerovatno je umoran,ali je ipak pruzio solidan otpor.
Fedex je i dalje ranjiv na bekend strani i zato se stalno premjesta na forhend da udari lopticu,bekendom cesto grijesi ponekad izbacuje lopte u publiku.Fedex je mnogo bolje odigrao prvi set nego drugi u kojem se dao primjetiti mali umor.
Zato mislim da Nole,ako mu servis bude makar na normali,moze pobijediti Fedexa,iako svi vidimo da Nole nije u formi i da igra ispod svojih mogucnosti.Vidjecete sutra,mnogi ce se iznenaditi Novakovom dobrom igrom i pobjedom,kao u Majamiju.Fedexu se "posijeku noge" kad izidje Novaku na megdan.
Srecno Nole,care,da sutra uzmes mjeru Fedexu,da kompletiras masterse i da povecas skor na 22:20.

Bane

pre 8 godina

Novak nije Marej, Novak zna kako sa Federerom!
(vase ime, 22. avgust 2015 23:56)

Zna i Rodzer..
Tako nemoj da previse da se lozis odnosno bivas nabedjen jer sansu 50-50 na ovom turniru za obojicu.

ivan78bg

pre 8 godina

@sarajevo u srcu
I zadji put ga je federer odrao u finalu najomiljenijeg turnira Federerovog W...Ali dobro tad je Novak igrao pripremni turnir kao i Federer..Ne ipak nije bilo tako.Koji sport ti pratis?

VUK

pre 8 godina

navijač sam Nola, ali stvarno Federer, obzirom na godine igra fenomenalno. Endy igra u životnoj formi i ne može set da mu uzme!pet mečeva za redom!! Satisfakcija za bolan poraz u Wimbldonu bila bi da danas pokvari slavlje Novaku.kao u Parizu 2011.. samo istorija se ne ponavlja..a Novak ga toliko nervira da se ovom oduzmu i ruke i noge.. pola švajcarske je poveo na američku turneju.. toliko o tome kako su mastersi nebitni! Ajmo Nole! 80%tvoje igre biće dovoljno!

Monteri iz Jajca

pre 8 godina

(sarajevo u srcu, 22. avgust 2015 23:57)

Ima jedna psovka koja jako dobro opisuje tvoju licnost! Idi matori cepaj drva po Svici pusti tenis pametnijim ljudima!

lol - he he

pre 8 godina

Bravo Nole. Ja zivim na Tajlandu. Ovdje ima 10 000 Srba koji zive i kada ti igras mi se okupimo i navijamo za tebe. Tajland je uz tebe!
(sacz, 23. avgust 2015 08:29)

vas 10 000 hiljada se okupi... a joj... gde vi to gledate tenis bre?! :-D

xy

pre 8 godina

Iako bih zelela da Djokovic pobedi, mislim da je trenutno to dosta tesko. On je u svakom mecu sem u onom gde je igrao protiv Vavrinke, morao da se izvuce iz nemoguceg tj. gubio je setove. A Federer tokom cele nedelje nije izgubio ni brejk, jedino je protiv Lopesa morao da spasi ukupno tri brejk lopte...

djoko

pre 8 godina

zanemarite formu da se po njoj uvjek zna pobjednik Djokovic jos ne bi izgubio mec u ovoj godini novi dan novi mec,sva proslost pada u istoriju....jednostavno Federer ima komplekse vec od Novaka na najvecim turnirima,pogotovo jos kad su finalni dueli u pitanju pogledajte kako je samo setove dobijao Federer i u I.Welsu i u Londonu oba seta mu je Novak poklonio a sve ostale koje je Novak dobio,sam ih je i zaradio.Dubai je manji turnir i on ne ulazi u ovu kategoriju...tako da sve osim pobede Novaka sutra predstavlja big suprajs

Videćemo danas...

pre 8 godina

Kada god da je bio nadomak rušenja nekih "rekorda", Nole je padao psihički pred početak meča i gubio, naroćito od Rodžera.

Monteri iz Jajca

pre 8 godina

Problem je sarajlija sto si dosao Srbima da objasnis koliko volis Federera i da provociras! Imas tvoju Bosnu i rezervnu Svajcarsku pa kod njih komentsrisi koliko je Federer najbolji na Svetu! No1e ga je zgazio poslednji put kao Bajern Hamburga u Bundesligi, ajde sikter!

Savo

pre 8 godina

Ove godine:
Finale Indian Velsa Djokovic dobio 2-1
Finale Rima Djokovic demolirao Federera 2-0
Finale Vimbldona Djokovic pocistio Federera 3-1

I neko napise Djokovic nema sta da trazi :D verujte onako los Novak od juce bi bio egal sa Federerom a kamo li kad je Novak na svom nivou a nadam se da ce biti sutra i pocistiti sa terena jos jednom Federera.

Svete

pre 8 godina

Auuu kakva igra, marej se na 6:6 u taj brejk drao kao malo dete kad ga je navozao Roger :D najlepsi tenis bez premca!
(poznavalac, 22. avgust 2015 23:49)

Najlepsi tenis ? A koja je ocena za umetnicki dojam 8,9, 10 ?

Federer je u 3 godine najvece dominacije u proseku propustao 3 masters turnira godisnje, a od pocetka karijere nekih 25 ukupno, to ti govori da i on trosi dosta energije kao i svi ostali a umetnicki dojam i slicne gluposti ovde ne vaze, a i kada vec to pominjes Wawrinka sigurno igra atraktivniji tenis od Federera i taj cuveni jednorucni bekhend je kod Wawrinke neuporedivo spektakularniji nego kod Rodjera... !
Federer je Novaka u finalima mastersa pobedio samo na ovom turniru i to 2 puta i jednom je rano ispao u Kanadi, drugi put nije ni igrao evo i ove godine nije igrao, tako da je obicno bio sveziji od Novaka u tim mecevima !! Nadam se da ce sutra Novak to preokrenuti i pobediti ga, inace Federer je poslednji put u finalu na bitnijem turniru pobedio Novaka bas ovde pre pune 3 godine, od tada je izgubio cini mi se 7 finala !
Ocekujem odlican mec i pre svega Novakovu bolju igru i naravno pobedu !

Boris

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Splićo, ti li si?

lal

pre 8 godina

@rodos:
matori... zavist je cudo... naravno da navijate za rodju... vi stigli do rodosa... a djokovic je odavno vecinski vlasnik olimpa..
:p

cenzura medija

pre 8 godina

Kako igra ovaj Federer pa to je strašno,ko je gledao meč zna o čemu pričam.Jednostavno milina za gledanje.Novače sretno sutra i da kompletiraš već jednom te masters titule.

srbija

pre 8 godina

Srbin gazi Svajcarca budite sigurni u to, Federer nema sta da trazi sa Novakom, Novak mu je pokazao ko je tata dosta puta ove godine a pogotovo na Vimbldonu.

Savo

pre 8 godina

Ove godine:
Finale Indian Velsa Djokovic dobio 2-1
Finale Rima Djokovic demolirao Federera 2-0
Finale Vimbldona Djokovic pocistio Federera 3-1

I neko napise Djokovic nema sta da trazi :D verujte onako los Novak od juce bi bio egal sa Federerom a kamo li kad je Novak na svom nivou a nadam se da ce biti sutra i pocistiti sa terena jos jednom Federera.

Yumko

pre 8 godina

Meni zaista ne smeta što ovoliki broj gospode iz susednih nam država dolazi ovde i komentariše. Ali mi smeta što dolaze samo da bi iskazali svoju mržnju i zavist prema Srbima. Ajde ljudi oladite malo, lep dan je osvanuo. Uberite cvet, izvedite dete u šetnju, okanite se Srba. Niste nam potrebni. I nismo mi krivi što smo toliko superiorni u svemu.

ivan

pre 8 godina

Dobar je Rodja ove sezone, cini mi se i da je smrsao, bio je bucko prosle sezone, tesne mu bile ove majice. Sada se bas se doveo u red i ponovo ga je ekstremno tesko dobiti kada igra dobro. Bice finale sigurno u tri seta.

Dacha

pre 8 godina

Navijam za Noleta naravno, ali sam kraj meca kad Federer seta Endija do mreze pa nazad na liniju pa lob, pa skrcena lopta...a Endi ne zna gde je levo a gde desno...auuuu kao na ringispilu. Ali sutra je nov dan...
Idemo Nole!!!

RF

pre 8 godina

Bice odlican mec veliki ulog za obojicu. Rodzer ce zeleti da osvoji novi masters i da posle tri poraza pobedi Novaka, a Novak konacno da osvoji Sinsinati i kompletira masters seriju.

c7-5

pre 8 godina

(danix, 23. avgust 2015 00:29)

Odlican komentar. Kao da je Rodzer pocistio Enduja sa 6-3 6-3? U stvari, jedan brejk u prvom i dobio set i pobeda u taj breku. Gde je tu ciscenje? Bolje je odigrao od Endija i to je to. Licno mislim i kada Rodzer napuni 40 godina, Endi ne moze da ga pobedi. Rodzer je bolje igrao i zasluzeno pobedio ali njegova igra me nije specijalno odusevila. Za mene je veci problem Novakova igra. Sta se sa njim desava i zasto ovako igra, to on sam zna. Ali mislim da ce Rodzer u finalu biti iznenadjen. Ali o tome posle finala..

(Novak rules)

pre 8 godina

Kako igra covek ovaj turnir, nemam reci.Ne vidim kako Djokovic moze da ga dobije.
(ptica na grani, 22. avgust 2015 23:42)

Vidjeces danas od 19:00
Uzivo, ne propusti!

boxy

pre 8 godina

Ove što sumnjaju u Novaka i njegovu pobedu podsećam da je Novak i na Vimbldonu igrao prilično bledunjavo (za njegove standarde) sve do finala. I na Vimbldonu je Federer u polufinalu razmontirao Marija (još brutalnije nego danas) i svi su potrčali da ga proglase za favorita. Šta je bilo na kraju sećamo se jako dobro. Novak ga je potpuno nadigrao i uzeo 3. trofej.
Novak definitivno ne igra kako nas je navikao, ali finala su sasvim druga priča u odnosu na prethodni tok turnira. Apsolutno sam siguran da u nedelju na teren izlazi fokusirani i našpanovani Novak, visoko motivisan i spreman. Motiva ima napretek, a kad je motivisan ravnog mu nema. Ne potcenjujem Federera, ali ne dajem mu više od 30% šansi. Čak mislim da će uspeti uzeti prvi set, ali će opet izgubiti.

posteno

pre 8 godina

Valjalo bi da neko kao ovaj CH otvori kladionicu...Bilo bi love za sve...1.50 na Federera...Hahahaha...Al' ce sutra da se iznenadi kad vidi kvote...

DPb

pre 8 godina

Nole će sada imati zašto da se bori protiv Federera, em što bi kompletirao sve Masterse, em što bi poveo u međusobnim mečevima 21-20. AJMO NOLEEE

DPb

pre 8 godina

@sarajevo u srcu, Moram da te razočaram ali koeficijent na Novaka je 1.80 a na Federera 2.00 tako da nemoj više da se baviš tenisom molim te ;-)

mister x

pre 8 godina

Za one koji su omalovazavali Fedeksove pobede ovih dana, je li sada igrao po suncu-jeste, je li imao jakog protivnika - nit manje nit vise nego drugog igraca ATP liste, Endija - jeste. Covek je odigrao odlican mec, sto je rekao sinoc Lopez, leteo je po terenu i sve zivo pogadjao. Ostaje nam da sutra uvece uzivamo u finalu protiv naseg Noleta, spektakl u najavi.

veliki strumf

pre 8 godina

@vladimir Nije hteo da odigra drop sot iz riterna, izvinio se Mariju zbog tog srecnog poteza. Jednostavno je lose zahvatio lopticu, a delovalo je kao majstorstvo.

hawkeye

pre 8 godina

Nema lepšeg dvoboja u tenisu od Nole vs Rodžer,Nole nije u pravoj formi dok sa druge strane Rodžer izgleda zastrašujuće,sedmo finale Sinsinatija,6/6 do sada,ali finale je to i ubeđen sam da će Nole pronaći onu svoju unutarnju snagu i pobediti Rodžera,kao na WB.

Donekel poznavalac tenisa

pre 8 godina

Dobar mec je bio veceras!Endi je bio dobar ali jednostavno navukao komplekse od Federera da jednostavno ne zna na koji nacin da ga dobije,slicno kao sa Novakom.Inace jos jednom se pokazalo majstori zanata svog nikad ne izumuru tako i Rodzer sa svojim zvani tenis u 34 godini zivota i dalje tu.Sutra finale neka nova prica,poglavlje ko god pobedi nista ne gubi osim mozda Novak kome je ovo idealna prilika da kompletira sve masterse dok za Rodzera svejedno on samo moze da osvoji jos jednom Sinsinati i tako izjednaci sa Novakom po broju masters titula uz to da uvrsti 7 titula kao sto ima iz Halea,Bazela i Vimbldona..

sacz

pre 8 godina

Bravo Nole. Ja zivim na Tajlandu. Ovdje ima 10 000 Srba koji zive i kada ti igras mi se okupimo i navijamo za tebe. Tajland je uz tebe!

dovla

pre 8 godina

Nole: dugo mu treba da napadne, dosta samo prebaca na protivnikov bekhend, nece da tresne po lopti kad bi bilo koji njegov protivnik to uradio, katastrofalne procjene na zicere, pogotovo na mrezi, 90% ih je igrao u protivnika i ne punom snagom,
Roge: spor, na promjene pravca treba mu vremena, bekhend cesto nekontrolisan
Danas: Novak ce mu gomilu puta bacit na bekhend, ovaj ce ako ga napadne po paraleli pravit poen, ali to je to bekhenda. Nole ako mu promijeni i posalje paralelu, inace dosadi od udaranja po dijagonali, Roge ce tesko to stizat, ako stigne napada po dijagonali najcesce. Kad bude u bekhendu Roge ce pokusavati da se izvuce, tu se trosi, ali ako je uvati salje dijagonalu i napada. Sve je do Nola, ako bude razvlacio Rogea po terenu i ne pustao ga za napad iz forhenda, ici ce sve lakse. Ostaje samo servis Rogea, koji moze da napravi razliku u njegovu korist, ali ako ne bude servirao kao Mari protiv Nola u Kanadi, onda je ugasio. Bekhend mu je stabilniji, ali to ima jako puno veze sa protivnikom, sa druge strane je No.1e

mi svi mladi sportisti tetovaze oziljci

pre 8 godina

Vise volim da Nole pobedi Federera u finalu nego leba da jedem.
(Nislija, 22. avgust 2015 23:40)

Volis ti i jedno i drugo. Leba i igara, narode, leba i igara.

Pantagruel

pre 8 godina

Потпуно сам опуштен. Нека сутра победи који буде тренутно бољи. Једино знам да Новаку више лежи Федерер него Мари, а и ако изгуби од њега, мање ће ми то сметати.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

@ivan bg

Je li citas sta pisem??
Rekao sam Novak cim uzme GS ode na odmor mjesec i pada mu forma
Wimbledon je GS ako nisi znao

I ovaj drugi sto kaze da nije ni ocekivao da bosanac navija za Novaka
Dosta bosanaca navija za Novaka,udji na nase portale i vidi kada pobjedi,vise pohvala ima nego na B92
Ja ga postujem,za mene je najbolji sportista s nasih prostora otkad ja pratim sport(nekih zadnjih 20 godina) ali ja navijam za Federera prije nego se Novak i pojavio,covje je umjetnik za tenis i ja ga volim,sta je tu problem???

Tribislav

pre 8 godina

Citiraću čuvenu rečenicu iz filma Troja koju izgovara Sean Bean (Odisej): "Ako ikada budu pisali moju priču neka kažu da sam koračao među divovima. Ljudi se uzdižu i padaju poput pepela. Neka kažu da sam živeo u vreme Nadala "kralja šljake" i osvajača čak 27 masters titula, neka kažu da sam živeo u vreme Novaka Đokovića najmlađeg polufinaliste svih grend slem turnira i najviše osvojenih titula na AO u open eri, neka kažu da sam živeo u vreme Rodžera Federera."

Mare,NS

pre 8 godina

Endi je pao,opet na isti nacin.
Mentalno.
Rodzer je vise verovao u pobedu,a imao je i prednost iz prvog seta.
Ocekivao sam nesto slicno,Marej je preterao sa igranjem.
Ako se ne varam,ovo mu je treci turnir,koji igra uzastopno,mada je na prvom ispao odmah(Vasington),to ne znaci da nije morao da putuje,trenira,ispunjava zelje sponzora,slikanje i davanje izjava...

Ovo ce ga spustiti na zemlju i dobro uzdrmati,jer je bio prepun samopuzdanja posle pobede nad Novakom,ali morace shvatiti da u finalu Montreala nije igrao sa njim,nego sa teniserom koji je dosao sa godisnjeg odmora,stigao do finala bez ozbiljnijeg treninga,miljama daleko od svoje igre,tako da je ta `velika pobeda`,vise nego upitna.
Dokaz je danasnji poraz,kao i mecevi protiv Dimitrova i Gaskea(srecno dobijeni),a i Novak se muci(o) sa samim sobom,vise nego sa protivnicima.

Verujem da ce sutra u finalu,biti sve drugacije.
Motivisani RF i NDJ,teniski klasik u najavi.
Fudbalskim recnikom receno,pravi derbi.
Dace sve od sebe da pobede,a trenutna forma,vaznost meca,mesto na ATP listi su u drugom planu.
Borba za prestiz i nadigravanje je ono sto nas sutra ocekuje,a to znaci samo jedno.
Mnogo dobrog tenisa!
Uzivajmo i nadajmo se da ce Nole stici do svog prvog Sinsija,a samim tim i `zlatnog Mastersa`,kao prvi teniser i isroriji!
Ostvari li to u duelu sa RF,treba li vece simbolike?
Idemoooo!

Gandalf

pre 8 godina

Jedno pitanje za sve ovde. Koliko godina imate kada 34 godine "doživljavate" kao "starost"? Naravno da jeste stariji od drugih i da to jesu ozbiljne TENISKE godine, ali vi koji imate preko 35 setite se kako ste se osećali u tim godinama. Prosto Federerov način igre (koji jeste balet i ples na terenu) omogućiće mu da igra još 2 godine najmanje.
Poglefajte Nadala npr. Sav u mišićima ali "težak" za trajanje. Strahovito troši snagu, kolena, celo telo.
Na kraju Novak. Kao "leptir" lagan sposoban da hvata nemoguće ali uz surova istezanja i klizanja čak i po betonu.
Moje je mišljenje da će i Novak igrati bar do 33 godine.

NikolaKG80

pre 8 godina

@vlada: Pošto je ovo drugi put da neko u komentarima napiše "tie brake", reših da ukažem na razliku između reči "brake" (kočnica) i "break" (slomiti). Piše se "tie break".

Miles Davis

pre 8 godina

Citam komentare tipa Novak nema sta da trazi sutra? To je Novak Djokovic, pricati da on nema sta da trazi protiv nekog je smesno, bez obzira na dosadasnje slabe meceve.Bravo za Federera koji i u 34. godini razbija Mareja.

dzimi samervil

pre 8 godina

Bravo Rodžer. Ja živim na Rodosu (Grčka), ovde ima preko 1.000 Srba i svi se skupimo i navijamo za tebe. Ajde sad da Đokovića naučiš kako se igra tenis. Rodos je uz tebe!
(hmmm, 22. avgust 2015 23:46)

Jel dobro placaju Britanci kad dodju na Rodos? Ajde pokazi se...

Srba

pre 8 godina

Po prkazanom na turniru RF bi trebao bez problema da dobije Novaka.Međutim i na WB je igrao odlično Novak prosečno i na kraju ga dobio.Novak igra očajno za svoje standarde, zašto to samo on zna.Postoji nešto sigurno sa čim se bori šta mu smeta.Sutra će to biti potpuno drugačiji meč nego ovi protiv Gofana,Dolgopolova.Prednost RF zbog svega prikazanog mada nije baš briljirao danas.Mnogo grešaka Endijevih nerezonskih poteza.Sve je to sport gubi se i dobija to je normalno.

Wisdom

pre 8 godina

Ne znate ljudi, niko od vas sta ce biti sutra. To je sport.
Sve ce biti drugacije jwr je finale. Gledacete drugacujeg Novaka i verovatno drugacujeg Fedexa. Ne kazem uopste da je bilo ko favorit bez obzira na Novakovo mucenje i Rogerov "ples" na terenu.
Pozdrav svim ljudima dobre volje ma za koga navijali.

ivan78bg

pre 8 godina

@sarajevo u srcu
Pa pre Wimbldona ide Roland-gaross koji je isto major posle koga No.1e nije igrao 3 nedelje.Inace ni jedan od tih turnira nije GS.Vec su major-i a ako ih osvojish sva cetri u jednoj godini onda si osvojio GRAND SLAM.Cisto da ti objasnim sta je GS.

Darko

pre 8 godina

Auh, kakvo kretanje, za respekt u njegovim godinama.Ako bude ponovio ovu igru sutra, a Novak ponovo glumio uspavanu lepoticu, nema od Sinsija nista. Ali, videcemo, ima najvecu mogucu motivaciju protiv "kralja tenisa" i prilike da se ponovo dokaze.

Teniski strucnjak

pre 8 godina

Kljuc sutrasnje eventualne Novakove pobede nad Rodzerom mora biti veci broj direktnih poena od njega ukupno i veca agresivnost pa cak i po cenu nesto veceg broja neiznudjenih gresaka nikako pasivnost i malodusnost i cekanje greske Federera inace Novak sa ovako raspolozenim Federerom nema sta da trazi apsolutno, jer ne pamtim kada se Novak ovoliko provlacio na nekom turniru a da ima duplo manje vinera od svih svojih protivnika.

Po meni, RF u blagoj psihičkoj prednosti...

pre 8 godina

Po William Hill-u, biće tesno; teško je predvideti pobednika (pobeda NĐ 1.8, pobeda RF 2.0):
http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/8077009/Novak-Djokovic-v-Roger-Federer.html

moma

pre 8 godina

Ja bih samo posavetovao ove novokomponovane ljubitelje tenisa koji tenis prate od pojave DJokovica da pogledaju malo unazad i udju u istoriju tenisa.Prvi teniser koga sam ja gledao na tv je Rod Lejver o od njega pa do danasnjih dana boljeg tenisera od Federera nije bilo,pozdrav....

Dynamic

pre 8 godina

Navijao za Federera i mislim da mi prvi put neće biti krivo ako sutra pobedi Novaka. Drago mi je da još uvek igra na visokom nivou i zaslužio je malo veći trofej, prvi posle Šangaja prošle godine. Naravno, treba pobediti Đokovića - u kakvoj god formi bio.

Novak je tek fenomen, sa ovakvom igrom ulazi u dva finala mastersa u roku od sedam dana! Ovo je neviđeno koliko visok "najniži nivo" ima taj čovek. I njemu će dobro doći svi ovi teški mečevi a dal je zaslužio trofej i koliko se uopšte spremao za ovu seriju, videće se sutra. i nema ljutiš, ko je spremniji i trenutno bolji uzima.
Važno je i da je povećao prednost na ATP trci u odnosu na Marija.