Ponedeljak, 17.08.2015.

18:12

Peči: Mari srušio mentalnu barijeru zvanu Novak

Mark Peči, nekadašnji 80. teniser sveta koji sada radi kao analitičar, kaže da nije nikada sumnjao da Endi Mari može da pobedi Novaka Đokovića.

Izvor: SO

Peèi: Mari srušio mentalnu barijeru zvanu Novak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Dr Ktor

pre 8 godina

Neverovatno je kolika je dominacija u pitanju - prvog tenisera sveta je pobedio drugi teniser sveta (ne 52. ili 102.) i to se posmatra kao nešto na granici neverovatnog. Sjajno!

zivotjelep

pre 8 godina

Neko je vec rekao, termin velika cetvorka je izmislila Judy Murray. Zna se koja 3 tenisera su najbolja a koji je u klasi Conge i Vavrinke,e sad, posto je taj igrac iz UK pa oni na silu hoce da imaju nekog medju najboljima...to je vec nesto drugo.

zoran

pre 8 godina

Da je 27-1 pa da kažeš- mentalna barijera.

Ali 19-9 .... fak barijera, my friend...

Novakov loš dan, Novakov umor, a izgleda da je Novaka i ruka malo mučila pa se štedeo jer ga čeka dva turnira. Jedan za drugim. Prvi koji nije nikad uzeo a drugi GS gde je kinta žešća!

(Usput, za ovog komentatora nikad čuo. Doduše ne pratim strane sajtove, tako da...)

Sir Oliver

pre 8 godina

Wow... Nole nije igrao mesec dana i Andy ga dobio u finalu. Trenutni odnos 19-9. Bas je slomio barijeru. Posle pobede se sigurno zapitao: "Ja se polomih celo leto sa reketom, udaram ovu lopticu kao blesav, a Nole se zafrkava po plažama mesec dana... Super mi ide".

Dikan

pre 8 godina

Ma samo kako je Nole počistio Gulbisa. To je bio meč a ovo finale je za Djokovića jedno od nebitnijih u karijeri. Dobio je 600 poena i pozamašan ček bez velike sekiracije. Malo li je?

mickey

pre 8 godina

ko sve danas ne komentarise vrhunske tenisere i ko sve sebe naziva analiticar,budi Bog s'nama!!!
ko god se dohvati nekog medija,izigrava maga. zna se ko moze da prica,oni koji su nekada igrali na nivou novaka,rodzera,rafe pa i endija,a ne nekakvi poluprofesionalci. muka mi je.

Dinke

pre 8 godina

Svaka pobeda se pise i ulazi u statistiku ali realno, u pitanju je za Novaka potpuno nebitan turnir. Novak je evidentno imao mnogo duzi odmor od Murraya koji je igrao i Davis Cup mec za Britaniju a uz to se i ranije vratio na teren od Novaka. Novak je jos uvek daleko od top forme na kojoj je bio na Wimbledonu i samim tim fascinantna je cinjenica da je cak i tako stigao do finala (uz doduse dosta mucenja u mecu protiv Gulbisa npr).

Sve u svemu, ova pobeda teoretski moze znaciti Murrayu (na psiholoskom planu) u nekim buducim mecevima, ali i Novak isto tako moze mnogo nauciti iz tog poraza nego iz neke pobede koja se eventualno na misice mogla dogoditi.

nn

pre 8 godina

Sinoc je bilo ocigledno da Novak ne moze da pruzi maksimum, izgleda ipak je sasvim dovoljan taj bol koji oseca na ruci da ne moze kvalitetnije da servira, a Marej naravno nije 80. igrac sveta pa da i drugi servis bude dovoljan, nego je posle Novaka jedan od najboljih reternera na turu. Ne verujem da se Novak previse razocarao zbog sinocnog poraza, nadam se da ce uspeti da sanira povredu do zavrsnice Sinsinatija i uspeti da natempira dobru formu za US open.

Ranzo Analizator

pre 8 godina

hahaha evo moje analize: Mari juce na 110%, Novak na oko 70. I opet jedva pobeda. Sledeci put barijera se vraca, pa onda da vidimo sta ce da kaze ova osoba xyz.

LordMikula

pre 8 godina

odakle izmile ovi proroci koji nikada uspeli u tenisu nisu i ko im daje pravo da komentarisu jednog Novaka, Mareja, Nadala ili Federera?!?!?

Vlada

pre 8 godina

Ne radi se o razbijanju barijera,nema Marej taj problem,jednostavno Novak je bio bolji u prethodnim mecevima. Kad je u pitanju turnir u Montrealu pravo je cudo sto je Novak dosao uopste do finala kad je 20 posto spreman,stoga pobeda Mareja nije preveliko iznenadjenje.

Smrda

pre 8 godina

Ovo sam zaboravio da napišem,Novak je ovaj turnir odigrao kilavo,zato što se plašio da se ne povredi,a mozda se baš juče (ne daj bože) povredio!?!?!?! Sigurno znate za ono nepisano pravilo,ono čega se najviše čovek plaši,to mu se i desi!!! Tako da je ovo još jedan razlog,da nije trebao da igra ovaj turnir!!!

Smrda

pre 8 godina

I šta je sve ovo Novaku trebalo??? Lepo je trebao da propusti ovaj turnir,ionako je igrao kilavo tokom čitavog turnira!!! Sad je ovaj britanac dobio takvo samopouzdanje i takvu medijsku podršku Zapada da je to kao da je osvojio ne znam šta,to Novaku nikako ne odgovara!!!

Simke

pre 8 godina

Treba pogledati malo istoriju, ona je najbolja učeteljica, a ona kaže
da već pola decenije Novak igra najslabiji tenis baš u periodu od
kraja Vimbldona, pa do kraja US Opena, zato i nema Sinsinati a ima
sve ostale Masterse, zato ima samo 1 trofej iz Njujorka iako je po
mnogima najbolji teniser na betonu.
A izgleda i da zbog tog slabog perioda igra odlično posle Američke turneje, sve do kraja sezone, gde na završnom Mastersu u Londonu već uveliko vlada.
Šta je razlog što je u ovom periodu najslabiji iskreno ne znam.
Možda ga stigne umor, zasićenje, bezvolja neka, možda mu treba duže
vremena da se navikne na beton posle šljake i trave?

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Hahahahaa... Pa i mi koji obozavamo Noleta, nismo sumnjali da moze Endi da ga pobedi.. Pa to je sport. Malo je falilo da Nole izgubi i u 1/4 finalu i opet nema veze. Ide covek dalje. Jos ce njih dvojica jedan drugoga da pobedjuju..

anica

pre 8 godina

Samo da pitam ovog Pribislava po cemu to Novak odudara u odnosu na Federera po mentalnom sklopu, jer se to videlo u finalima IW, Rima i Vimbldona...ili mozda mislis na meceve u kojima nije igrao protiv Noleta, i iskoriscene sanse na GS pre Novakove pojave... posto je H2H 20:20? Nesto mi nekako neshvatljivo to tvoje zapazanje.

Miles Davis

pre 8 godina

Hahaha.Vidi se da je bio 80. na svetu.Sta se palite pobedio Noleta jednom u 100 godina i to zato sto Nole nije bio na svom nivou.Ali dobro, nek se raduje ovaj malo.

Dorćolac

pre 8 godina

Mislim da je sam Novak najmerodavniji da analizira svoju igru. Ne znam zašto se uvek forsiraju analitičari sa engleskog govornog područja. Kao da u Srbiji nema trenera i analitičara. Gde su francuski, ruski, španski, južnoamerički? Kad god kažem roditeljima svojih učenika da sam iz Srbije, a to redovno i sa ponosom činim, odmah dobijam veći respekt. Novak ima ogroman uticaj na ovu činjenicu. Da li su to neki naši kompleksi?
Da se vratim na Pičijevu analizu: videli smo da Novak ima malo ždrackanje oko lakta. To je bitan negativan faktor za servis. Kao i za forhend. Njegovi mečevi sa Marejem jesu uvek tesni. Ali skoro uvek prevagnu na pravu stranu. Ta prevaga se ovaj put prevrnula na suprotnu stranu. Čak i kada se sažme kompletan utisak, Marej jeste bio bolji u ovom meču, ali je opet to bio potpuno tesan meč. Tu samo dva servisa odlučuju. Svaki vredi po dva poena. Četiri poena odlučuju meč. Da se ja pitam, odustao bih od Sinsinatija da odmorim taj lakat. Činjenica o kojoj kompjuter govori i razlika u poenima je toliko ubedljiva i jača je od Pičija i ostlih ohrabrujućih analiza upućenih Škotu Mareju, da je to dovoljno jer same brojke govore za sebe.
Da li je Marej drugi igrač planete? Jeste! Da li igra u životnoj formi? Igra! Ipak se o svemu pitaju dva Maestra-Federer i Novak.

Aleksa

pre 8 godina

Mislim da Djokovic vise nema sta da trazi u svetu vrhunskog tenisa,proslo je odavno njegovo vreme,polako Marej preuzima primat u muskom tenisu,po mom misljenju od sledece godine ubedljivo prvi teniser sveta.

Bane

pre 8 godina

(Murray armija, 17. avgust 2015 18:17)

Ovo ko da je prva pobeda Murreya ne neznam ni ja koja od US Opena i Wimbledona. Tako se pričalo i kada je Nadala Nole čisto kao od šale pa se opert slika ne promenila preterano. Noletu ovaj trofej nije čak ni bio potreban jer nije ga branio i ne treba baš na svakom turniru da zapinje jer će to morati da brani dogodine. Zna se dobro zašta se temira forma za Gren Slem. Mnogo što šta se pisalo posle Garosa a onda došao Wimbledon. Analitičar smejurija i ne kontam da li je on meč u opšte i gledao. Realno i jedan i drugi nisu baš preterano briljirali Marej je imao nekih 13 break lopti a skoristi 1/3 Nole manje od toga. Znači sa tensikog apsekta, meč prilično očajan.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

pre 8 godina

Kao prvo, ko si ti ? Kao drugo, covek je pobedio novaka posle 2 godine !!! I ti i marej ste nasli da pricate o razbijanju neke mentalne barijere !? To o cemu ti i marej pricate, to je uradio novak kada je posle silnih poraza od nadala uzeo i pobedio ne jednom, ne dva puta ,nego 10 puta ! E to se zove razbijanje mentalne barijere , a ne jedna slucajna pobeda ! Za mareja je bolje da izgubi pre finala u sinsinatiju, da moze sto duze da zivi u zabludio te mentalne barijere ;)

Nemanja

pre 8 godina

I pre te povrede ledja Djole ga je drao gde god je stigao, e sad sto vi analiticari ne volite Srbina i jedva cekate da izgubi a gubi vrlo retko, to je vas problem.

Кривокапић

pre 8 godina

Једна победа и сломљена баријера. Енди уопште не би био у финалу да је Федерер играо и да је Нишикори бар покушао да игра. Друго, не може Новак да освоји баш сваки турнир. Ни Федерер није све освајао кад је био доминантан.
Највећа препрека Новаку је и даље Федерер. Роџер је један од најстабилнијих играча икада.

potterhead

pre 8 godina

Ljudi šta vam je, Novaku nije zapelo da jeste počistio bi ga. Šta je trebalo da bude na vrhuncu forme u Kanadi koju je par puta odvajao pa da padne u Sinsiju i USO? Zna Nole sta radi. Idemoo sampione.

mickey

pre 8 godina

ko sve danas ne komentarise vrhunske tenisere i ko sve sebe naziva analiticar,budi Bog s'nama!!!
ko god se dohvati nekog medija,izigrava maga. zna se ko moze da prica,oni koji su nekada igrali na nivou novaka,rodzera,rafe pa i endija,a ne nekakvi poluprofesionalci. muka mi je.

pribil

pre 8 godina

Da marej je bio blizu. I sad kad je dobio finale montreala svi shvatamo da je marej u stvari bolji i trebao je biti no.1, da nije bilo povrede ledja i nekih novakovih par pobeda na misice. E to je pesnik hteo da kaze. Ali pesnik je zaboravio nolovih 160 nedelja na prvoj poziciji i 17 finala GS, i od toga 9 titula.

milosg

pre 8 godina

“ali način na koji je slavio daje tome još veće zadovoljstvo jer će o tome i Novak razmišljati“.....a Novak se mnogo potresao zbog ovog poraza...cuti tu

Dylan Dog

pre 8 godina

Sasvim je jasno da pod određenim okolnostima svako može da pobedi svakog.
Marej je pobeđivao Novaka puno puta, tako da je dokazao da je sposoban da to učini. Međutim, moramo uvažavati okolnosti pod kojima je to moguće učiniti u datom trenutku.

Svaka čast Škotu, ali ako Novak igra u punoj formi, blizu sopstvenog maksimuma, kao što je Marej to činio tokom celog finalnog duela - u ovom trenutku niko nije kadar da ga pobedi u bilo kom formatu meča.
Zato, zarad objektivnosti, moramo uzeti u obzir činjenicu da Novak tempira formu za USO, pa u Montrealu nije bio blizu svoje pune forme. Impresioniara što je i takav Novak, protiv onako dobrog Mareja -imao pregršt šansi da preokrene meč u svoju korist.

Dakle, da Marej može da pobedi Đokovića, ali ne zavisi sve od njega. Za sada mu je osim njegove maksimalno kvalitetne igre - potrebno da Novak ne odigra najbolje što može. Razlika nije velika, ali je dovoljna da bude presudna u konačnom ishodu.

Raduje činjenica da je Novak, iako svestan trenutne situacije - dao sve od sebe, borio se do poslednjeg atoma snage i nije pokazivao ranije često prisutnu malodušnost u sličnim okolnostima, kada ne ide sve kako on želi.

Novakovim navijačima je važno da primete isto što sam Novak uvek potencira kada izgubi: protivnik je u datom meču bio zaista bolji i zato sve čestitke Endiju Mareju.

Novaku puno ZDRAVLJA i obilje sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

student

pre 8 godina

Прибиславе, Новак има са Федерером 20:20, а последњи пут у финалу Вимблдона.

x

pre 8 godina

Haha, ovako su pisali i pre par godina nakon Wimbledona, mislim da ce ga Novak sahraniti na US Openu. Realno mislim da Murray nema kapaciteta da ugrozi Novaka u narednom periodu, ako ovaj ostane zdrav. Ali ko zna... Mozda gresim. :)

Popaj

pre 8 godina

Novak je praktično igrao dva turnira istovremeno pojedinačno i dubl sa Tipsarevićem gde je dogurao do polufinala da su ispali ranije imao bi više snage koja mu je evidentno nedostajala i tu bi bio kraj priče za Mareja.Drugo Novak je stalniji od Endija koji će verovatno ispasti pre polufinala to se već dešavalo i drugima u tome je Novak veliki.

zoran

pre 8 godina

Endi je shvatio da treba igrati ofanzivni tenis, jer se Novak protiv takvih slabo snalazi. Doshlo vreme da Endi igra ofanzivnije od Novaka I to je bilo ochigledno juche.
Novak, vec duze vreme, ima strashno slab % iskorishcenih brejk lopti. Juce je to bilo 3-13 !!?? Takodje, igrach njegove klase, ima slab pregled polja kada je na mrezi I treba da zada zavrshi udarac. Vise od 80% njegova loptica ide na esto gde protivnik vec stoji I cheka. To je nedopustivo. Juce je imao masu takvih greshaka.
Takodje, Beker treba da bude 100% remena sa Novakom I proemni mu stil igre...ofanzivno I ofanzivno. Defanziva samo ako se bash mora u nekim trenucima.
Pogledajmo Federera shta je uradio tom Endiju na Vimbldonu..?? "Starac" ce sve da ih izlupa u Sinsinatiju, jer niko ne igra tako agresivno kao Rodja.

Pa dobro

pre 8 godina

Eto kako i zašto su Englezi to što jesu. Vole sebe i svoje, svi drugi narodi su im (bar verbalno) ispod kolena.
Pogledajte samo komentare ovih siromašnih, jadnih i nesposobnih srpskih i inih balkanskih muškića - utrkuju se kako da nam kažu da je Novak sve drugo, samo ne PRVI I NAJBOLJI SVETSKI TENISER evo već dugo...
Prćija balkanska i loši ljudi; nema tu radosti i budućnosti nažalost.

pedala

pre 8 godina

Gluposti, Novak je igrao sa 75% i povredjenom rukom, posle neaktivnog odmora. Kada Nole opet bude ubacio u petu brzinu biće opet 8:0.

danix

pre 8 godina

Ja se nadam da ce se ovaj "strucnjak" ponovoo radovati Marijevom uspjehu nakon novih osam Novakovih pobjeda.
Drugo,Novak nije supermen da moze dobiti sve meceve u zivotu,mora i neko drugi uzeti po koji pehar.
Trece,Marijeva pobjeda nad Novakom ne zavisi od njega i njegove igre nego od Novakove forme koji je juce igrao sa oko 50% svojih mogucnosti jer maksimalnu formu planira za USO.
Dakle,radujte se misevi dok macka drijema,jer kad se probudi necete znati kud cete udarati.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Odlicna analiza! Po meni je Mari najtezi moguci rival na turu za Novaka i prosto mi ovolika razlika u pobedama izgleda nerealna.Djokovic je dobio ozbiljan domaci zadatak od strane Endija.Po mom skromnom misljenju, da je Nole igrao finale Vimbldona protiv Mareja,ne verujem da bi slavio.Po meni,kada je spreman,Mari je najraznovrsniji igrac na turu.Nema rupu u svojoj igri:Odlican i servis i ritern,dobar napad,jos bolja odbrana,dobar forhend,odlican bekhend,slajs takodje.Dobar pasing,voleji,smec.Odlican u tzv.igricama na mrezi i nadmudrivanju.Za mene je prosto neverovatno da on ima samo dva(2) GS.Naravno,oba protiv Novaka.I sada moze da osvoji USA open,ali samo ako preko puta mreze bude stajao Novak!

silvaner

pre 8 godina

Novak je igrao sa pola ruke dobar deo meca,servis oko 170 km\h,bez kika i preciznosti,bekhend paralele samo kad mora i bez forsiranja,smec mu pravi najvise bolova a sve u zelji da se sacuva za Cincinati i US open.Marej se mnogo mucio cak i u ovakvoj situaciji i da nije dobro servirao cak bi uspeo da izgubi i ovaj mec, sto bi za njega bilo ravno katastrofi.Zna on vrlo dobro da Novak nije igrao vise od 75% svojih mogucnosti jer je Montreal samo priprema posle odmora i to ga jako plasi.S obzirom na situaciju ocekivao sam da ce Endi mnogo lakse da ga dobije ali on ima komplekse kao i Gulbis i jednostavno ne zna kako da pobedi.Zato se toliko i radovao...

Mihajlo

pre 8 godina

Očigledno da ljudi nisu realni, pa tako ni ovaj tip, nazovi ga stručni analitičar. On ne vidi da je Novak za njegove standarde odigrao loš meč, a ne da je Murray pobedio zboh nekakve tako kvalitetne igre i premostio neku mentalnu barijeru. I dalje je velika razlika u kvalitetu na strani Novaka, a to će on i ubrzo dokazati. Ovaj poraz Novaka izazvaće pozitivne efekte i sigurno je da je Novak ovaj poraz već zaboravio. Sve u svemu, dotični analitičar je napričap neke nebuloze.

Dott

pre 8 godina

Ovaj komentar nema ni "a" od analititike, vec je navijacki nastrojen. Novak igra konstantno dobro i niko nikad nije imao tu konstantnost na tako visokom nivou. Dok drugi koji tu konstantnost nemaju, mogu tempirati formu za odredjeni period i tada naravno da mu mogu parirati i tako se izmenjivati od turnira do turnira. U Sinsinatiju to ce biti Rodzer svakako, naravno u nameri da spreci Novaka da postigne vanredan rezultat, kompletiranje mastersa koje i njemu nedostaje.
Tu se vidi Novakova velicina, jer uspeva da izadje na kraj sa svima i sa 80% svojih mogucnosti, jer ne sme dati maksimum na jednom turniru, jer dovodi u pitanje oporavak i spremnost za naredni.

Wisdom

pre 8 godina

Nas ne boli ovaj poraz nego onaj Vimbldonu. Najčudniji poraz Novaka.
Pri tom neću da kažem da je No1e nepobediv, ali tada je taj meč zaista čudno igrao.

Aleksa

pre 8 godina

Hahahhaha Glupost, Noleta je po malo mucila ruka, a osim toga i nije bio nesto preterano zainteresovan za mec, ukoliko se sretnu na sledeca dva turnira, a ukoliko Novak ne bude imao nekih znacajnih problema sa zdravljem, oteesce ga kao mokru krpu

anica

pre 8 godina

Da je Marej probio barijeru jeste sigurno, jer je stvarno uzasno osam puta zaredom gubiti, medjutim ovaj gospodin, iskreno prvi put cujem za njega, je sebi malo vise dao za pravo, ne znam o cemu to Novak treba da razmislja na dalje, prpa od Mareja, sta?! Marej je sa svojim 100postotnim tenisom jedva dobio Novaka, pritom Novaku definitivno nije bio dan, naravno da je Marej daleko od Novaka po igri i dalje, bez obzira na pobedu od sinoc, a to sto su mecevi tesni je prosto zbog stila igre Endija, moze da prebacuje dok se ne srusi, Endi mi nije odbojan, vidi se da vredno radi da se bori, ali po meni nema tu mnogo bojazni, uz duzno postovanje nije on Federer i Nadal!

Pribislav

pre 8 godina

Najjači su mi ovi tkzv. analitačari i to 80. igrač sveta. Marej ne poseduje dovoljno psihološke stabilnosti da bi bio Novak, Novak ne poseduje dovoljno psihološke stabilnosti da bi bio Federer. Kraj priče.

simke

pre 8 godina

Marej nije igrao nevjerovatan tenis kao Wavrinka u finalu RG,i u tom mecu smo se skoro svi slozili da je Novak bio nadigran,jednostavno je Vavrinka bio bolji...Ali na ovom mecu je bilo ocigledno da Novak ne igra skroz motivisano i sa punom snagom...Bog sami zna kad ce Marej sledeci put dobiti Novaka.

Djolle666

pre 8 godina

Analiticari dali politicki ili sportski ili bilo kakvi su ljudi koji najvise lupaju gluposti i baljezgaju u prazno, a jos su za to i placeni.

Aleksa

pre 8 godina

Hahahhaha Glupost, Noleta je po malo mucila ruka, a osim toga i nije bio nesto preterano zainteresovan za mec, ukoliko se sretnu na sledeca dva turnira, a ukoliko Novak ne bude imao nekih znacajnih problema sa zdravljem, oteesce ga kao mokru krpu

Pribislav

pre 8 godina

Najjači su mi ovi tkzv. analitačari i to 80. igrač sveta. Marej ne poseduje dovoljno psihološke stabilnosti da bi bio Novak, Novak ne poseduje dovoljno psihološke stabilnosti da bi bio Federer. Kraj priče.

potterhead

pre 8 godina

Ljudi šta vam je, Novaku nije zapelo da jeste počistio bi ga. Šta je trebalo da bude na vrhuncu forme u Kanadi koju je par puta odvajao pa da padne u Sinsiju i USO? Zna Nole sta radi. Idemoo sampione.

pribil

pre 8 godina

Da marej je bio blizu. I sad kad je dobio finale montreala svi shvatamo da je marej u stvari bolji i trebao je biti no.1, da nije bilo povrede ledja i nekih novakovih par pobeda na misice. E to je pesnik hteo da kaze. Ali pesnik je zaboravio nolovih 160 nedelja na prvoj poziciji i 17 finala GS, i od toga 9 titula.

Кривокапић

pre 8 godina

Једна победа и сломљена баријера. Енди уопште не би био у финалу да је Федерер играо и да је Нишикори бар покушао да игра. Друго, не може Новак да освоји баш сваки турнир. Ни Федерер није све освајао кад је био доминантан.
Највећа препрека Новаку је и даље Федерер. Роџер је један од најстабилнијих играча икада.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Hahahahaa... Pa i mi koji obozavamo Noleta, nismo sumnjali da moze Endi da ga pobedi.. Pa to je sport. Malo je falilo da Nole izgubi i u 1/4 finalu i opet nema veze. Ide covek dalje. Jos ce njih dvojica jedan drugoga da pobedjuju..

Dylan Dog

pre 8 godina

Sasvim je jasno da pod određenim okolnostima svako može da pobedi svakog.
Marej je pobeđivao Novaka puno puta, tako da je dokazao da je sposoban da to učini. Međutim, moramo uvažavati okolnosti pod kojima je to moguće učiniti u datom trenutku.

Svaka čast Škotu, ali ako Novak igra u punoj formi, blizu sopstvenog maksimuma, kao što je Marej to činio tokom celog finalnog duela - u ovom trenutku niko nije kadar da ga pobedi u bilo kom formatu meča.
Zato, zarad objektivnosti, moramo uzeti u obzir činjenicu da Novak tempira formu za USO, pa u Montrealu nije bio blizu svoje pune forme. Impresioniara što je i takav Novak, protiv onako dobrog Mareja -imao pregršt šansi da preokrene meč u svoju korist.

Dakle, da Marej može da pobedi Đokovića, ali ne zavisi sve od njega. Za sada mu je osim njegove maksimalno kvalitetne igre - potrebno da Novak ne odigra najbolje što može. Razlika nije velika, ali je dovoljna da bude presudna u konačnom ishodu.

Raduje činjenica da je Novak, iako svestan trenutne situacije - dao sve od sebe, borio se do poslednjeg atoma snage i nije pokazivao ranije često prisutnu malodušnost u sličnim okolnostima, kada ne ide sve kako on želi.

Novakovim navijačima je važno da primete isto što sam Novak uvek potencira kada izgubi: protivnik je u datom meču bio zaista bolji i zato sve čestitke Endiju Mareju.

Novaku puno ZDRAVLJA i obilje sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

Dorćolac

pre 8 godina

Mislim da je sam Novak najmerodavniji da analizira svoju igru. Ne znam zašto se uvek forsiraju analitičari sa engleskog govornog područja. Kao da u Srbiji nema trenera i analitičara. Gde su francuski, ruski, španski, južnoamerički? Kad god kažem roditeljima svojih učenika da sam iz Srbije, a to redovno i sa ponosom činim, odmah dobijam veći respekt. Novak ima ogroman uticaj na ovu činjenicu. Da li su to neki naši kompleksi?
Da se vratim na Pičijevu analizu: videli smo da Novak ima malo ždrackanje oko lakta. To je bitan negativan faktor za servis. Kao i za forhend. Njegovi mečevi sa Marejem jesu uvek tesni. Ali skoro uvek prevagnu na pravu stranu. Ta prevaga se ovaj put prevrnula na suprotnu stranu. Čak i kada se sažme kompletan utisak, Marej jeste bio bolji u ovom meču, ali je opet to bio potpuno tesan meč. Tu samo dva servisa odlučuju. Svaki vredi po dva poena. Četiri poena odlučuju meč. Da se ja pitam, odustao bih od Sinsinatija da odmorim taj lakat. Činjenica o kojoj kompjuter govori i razlika u poenima je toliko ubedljiva i jača je od Pičija i ostlih ohrabrujućih analiza upućenih Škotu Mareju, da je to dovoljno jer same brojke govore za sebe.
Da li je Marej drugi igrač planete? Jeste! Da li igra u životnoj formi? Igra! Ipak se o svemu pitaju dva Maestra-Federer i Novak.

Vlada

pre 8 godina

Ne radi se o razbijanju barijera,nema Marej taj problem,jednostavno Novak je bio bolji u prethodnim mecevima. Kad je u pitanju turnir u Montrealu pravo je cudo sto je Novak dosao uopste do finala kad je 20 posto spreman,stoga pobeda Mareja nije preveliko iznenadjenje.

anica

pre 8 godina

Da je Marej probio barijeru jeste sigurno, jer je stvarno uzasno osam puta zaredom gubiti, medjutim ovaj gospodin, iskreno prvi put cujem za njega, je sebi malo vise dao za pravo, ne znam o cemu to Novak treba da razmislja na dalje, prpa od Mareja, sta?! Marej je sa svojim 100postotnim tenisom jedva dobio Novaka, pritom Novaku definitivno nije bio dan, naravno da je Marej daleko od Novaka po igri i dalje, bez obzira na pobedu od sinoc, a to sto su mecevi tesni je prosto zbog stila igre Endija, moze da prebacuje dok se ne srusi, Endi mi nije odbojan, vidi se da vredno radi da se bori, ali po meni nema tu mnogo bojazni, uz duzno postovanje nije on Federer i Nadal!

nn

pre 8 godina

Sinoc je bilo ocigledno da Novak ne moze da pruzi maksimum, izgleda ipak je sasvim dovoljan taj bol koji oseca na ruci da ne moze kvalitetnije da servira, a Marej naravno nije 80. igrac sveta pa da i drugi servis bude dovoljan, nego je posle Novaka jedan od najboljih reternera na turu. Ne verujem da se Novak previse razocarao zbog sinocnog poraza, nadam se da ce uspeti da sanira povredu do zavrsnice Sinsinatija i uspeti da natempira dobru formu za US open.

simke

pre 8 godina

Marej nije igrao nevjerovatan tenis kao Wavrinka u finalu RG,i u tom mecu smo se skoro svi slozili da je Novak bio nadigran,jednostavno je Vavrinka bio bolji...Ali na ovom mecu je bilo ocigledno da Novak ne igra skroz motivisano i sa punom snagom...Bog sami zna kad ce Marej sledeci put dobiti Novaka.

danix

pre 8 godina

Ja se nadam da ce se ovaj "strucnjak" ponovoo radovati Marijevom uspjehu nakon novih osam Novakovih pobjeda.
Drugo,Novak nije supermen da moze dobiti sve meceve u zivotu,mora i neko drugi uzeti po koji pehar.
Trece,Marijeva pobjeda nad Novakom ne zavisi od njega i njegove igre nego od Novakove forme koji je juce igrao sa oko 50% svojih mogucnosti jer maksimalnu formu planira za USO.
Dakle,radujte se misevi dok macka drijema,jer kad se probudi necete znati kud cete udarati.

Sir Oliver

pre 8 godina

Wow... Nole nije igrao mesec dana i Andy ga dobio u finalu. Trenutni odnos 19-9. Bas je slomio barijeru. Posle pobede se sigurno zapitao: "Ja se polomih celo leto sa reketom, udaram ovu lopticu kao blesav, a Nole se zafrkava po plažama mesec dana... Super mi ide".

Wisdom

pre 8 godina

Nas ne boli ovaj poraz nego onaj Vimbldonu. Najčudniji poraz Novaka.
Pri tom neću da kažem da je No1e nepobediv, ali tada je taj meč zaista čudno igrao.

Dott

pre 8 godina

Ovaj komentar nema ni "a" od analititike, vec je navijacki nastrojen. Novak igra konstantno dobro i niko nikad nije imao tu konstantnost na tako visokom nivou. Dok drugi koji tu konstantnost nemaju, mogu tempirati formu za odredjeni period i tada naravno da mu mogu parirati i tako se izmenjivati od turnira do turnira. U Sinsinatiju to ce biti Rodzer svakako, naravno u nameri da spreci Novaka da postigne vanredan rezultat, kompletiranje mastersa koje i njemu nedostaje.
Tu se vidi Novakova velicina, jer uspeva da izadje na kraj sa svima i sa 80% svojih mogucnosti, jer ne sme dati maksimum na jednom turniru, jer dovodi u pitanje oporavak i spremnost za naredni.

mickey

pre 8 godina

ko sve danas ne komentarise vrhunske tenisere i ko sve sebe naziva analiticar,budi Bog s'nama!!!
ko god se dohvati nekog medija,izigrava maga. zna se ko moze da prica,oni koji su nekada igrali na nivou novaka,rodzera,rafe pa i endija,a ne nekakvi poluprofesionalci. muka mi je.

Pa dobro

pre 8 godina

Eto kako i zašto su Englezi to što jesu. Vole sebe i svoje, svi drugi narodi su im (bar verbalno) ispod kolena.
Pogledajte samo komentare ovih siromašnih, jadnih i nesposobnih srpskih i inih balkanskih muškića - utrkuju se kako da nam kažu da je Novak sve drugo, samo ne PRVI I NAJBOLJI SVETSKI TENISER evo već dugo...
Prćija balkanska i loši ljudi; nema tu radosti i budućnosti nažalost.

Miles Davis

pre 8 godina

Hahaha.Vidi se da je bio 80. na svetu.Sta se palite pobedio Noleta jednom u 100 godina i to zato sto Nole nije bio na svom nivou.Ali dobro, nek se raduje ovaj malo.

silvaner

pre 8 godina

Novak je igrao sa pola ruke dobar deo meca,servis oko 170 km\h,bez kika i preciznosti,bekhend paralele samo kad mora i bez forsiranja,smec mu pravi najvise bolova a sve u zelji da se sacuva za Cincinati i US open.Marej se mnogo mucio cak i u ovakvoj situaciji i da nije dobro servirao cak bi uspeo da izgubi i ovaj mec, sto bi za njega bilo ravno katastrofi.Zna on vrlo dobro da Novak nije igrao vise od 75% svojih mogucnosti jer je Montreal samo priprema posle odmora i to ga jako plasi.S obzirom na situaciju ocekivao sam da ce Endi mnogo lakse da ga dobije ali on ima komplekse kao i Gulbis i jednostavno ne zna kako da pobedi.Zato se toliko i radovao...

Popaj

pre 8 godina

Novak je praktično igrao dva turnira istovremeno pojedinačno i dubl sa Tipsarevićem gde je dogurao do polufinala da su ispali ranije imao bi više snage koja mu je evidentno nedostajala i tu bi bio kraj priče za Mareja.Drugo Novak je stalniji od Endija koji će verovatno ispasti pre polufinala to se već dešavalo i drugima u tome je Novak veliki.

Nemanja

pre 8 godina

I pre te povrede ledja Djole ga je drao gde god je stigao, e sad sto vi analiticari ne volite Srbina i jedva cekate da izgubi a gubi vrlo retko, to je vas problem.

pedala

pre 8 godina

Gluposti, Novak je igrao sa 75% i povredjenom rukom, posle neaktivnog odmora. Kada Nole opet bude ubacio u petu brzinu biće opet 8:0.

zoran

pre 8 godina

Da je 27-1 pa da kažeš- mentalna barijera.

Ali 19-9 .... fak barijera, my friend...

Novakov loš dan, Novakov umor, a izgleda da je Novaka i ruka malo mučila pa se štedeo jer ga čeka dva turnira. Jedan za drugim. Prvi koji nije nikad uzeo a drugi GS gde je kinta žešća!

(Usput, za ovog komentatora nikad čuo. Doduše ne pratim strane sajtove, tako da...)

Djolle666

pre 8 godina

Analiticari dali politicki ili sportski ili bilo kakvi su ljudi koji najvise lupaju gluposti i baljezgaju u prazno, a jos su za to i placeni.

Simke

pre 8 godina

Treba pogledati malo istoriju, ona je najbolja učeteljica, a ona kaže
da već pola decenije Novak igra najslabiji tenis baš u periodu od
kraja Vimbldona, pa do kraja US Opena, zato i nema Sinsinati a ima
sve ostale Masterse, zato ima samo 1 trofej iz Njujorka iako je po
mnogima najbolji teniser na betonu.
A izgleda i da zbog tog slabog perioda igra odlično posle Američke turneje, sve do kraja sezone, gde na završnom Mastersu u Londonu već uveliko vlada.
Šta je razlog što je u ovom periodu najslabiji iskreno ne znam.
Možda ga stigne umor, zasićenje, bezvolja neka, možda mu treba duže
vremena da se navikne na beton posle šljake i trave?

milosg

pre 8 godina

“ali način na koji je slavio daje tome još veće zadovoljstvo jer će o tome i Novak razmišljati“.....a Novak se mnogo potresao zbog ovog poraza...cuti tu

Dikan

pre 8 godina

Ma samo kako je Nole počistio Gulbisa. To je bio meč a ovo finale je za Djokovića jedno od nebitnijih u karijeri. Dobio je 600 poena i pozamašan ček bez velike sekiracije. Malo li je?

Mihajlo

pre 8 godina

Očigledno da ljudi nisu realni, pa tako ni ovaj tip, nazovi ga stručni analitičar. On ne vidi da je Novak za njegove standarde odigrao loš meč, a ne da je Murray pobedio zboh nekakve tako kvalitetne igre i premostio neku mentalnu barijeru. I dalje je velika razlika u kvalitetu na strani Novaka, a to će on i ubrzo dokazati. Ovaj poraz Novaka izazvaće pozitivne efekte i sigurno je da je Novak ovaj poraz već zaboravio. Sve u svemu, dotični analitičar je napričap neke nebuloze.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

pre 8 godina

Kao prvo, ko si ti ? Kao drugo, covek je pobedio novaka posle 2 godine !!! I ti i marej ste nasli da pricate o razbijanju neke mentalne barijere !? To o cemu ti i marej pricate, to je uradio novak kada je posle silnih poraza od nadala uzeo i pobedio ne jednom, ne dva puta ,nego 10 puta ! E to se zove razbijanje mentalne barijere , a ne jedna slucajna pobeda ! Za mareja je bolje da izgubi pre finala u sinsinatiju, da moze sto duze da zivi u zabludio te mentalne barijere ;)

Ranzo Analizator

pre 8 godina

hahaha evo moje analize: Mari juce na 110%, Novak na oko 70. I opet jedva pobeda. Sledeci put barijera se vraca, pa onda da vidimo sta ce da kaze ova osoba xyz.

Bane

pre 8 godina

(Murray armija, 17. avgust 2015 18:17)

Ovo ko da je prva pobeda Murreya ne neznam ni ja koja od US Opena i Wimbledona. Tako se pričalo i kada je Nadala Nole čisto kao od šale pa se opert slika ne promenila preterano. Noletu ovaj trofej nije čak ni bio potreban jer nije ga branio i ne treba baš na svakom turniru da zapinje jer će to morati da brani dogodine. Zna se dobro zašta se temira forma za Gren Slem. Mnogo što šta se pisalo posle Garosa a onda došao Wimbledon. Analitičar smejurija i ne kontam da li je on meč u opšte i gledao. Realno i jedan i drugi nisu baš preterano briljirali Marej je imao nekih 13 break lopti a skoristi 1/3 Nole manje od toga. Znači sa tensikog apsekta, meč prilično očajan.

x

pre 8 godina

Haha, ovako su pisali i pre par godina nakon Wimbledona, mislim da ce ga Novak sahraniti na US Openu. Realno mislim da Murray nema kapaciteta da ugrozi Novaka u narednom periodu, ako ovaj ostane zdrav. Ali ko zna... Mozda gresim. :)

mickey

pre 8 godina

ko sve danas ne komentarise vrhunske tenisere i ko sve sebe naziva analiticar,budi Bog s'nama!!!
ko god se dohvati nekog medija,izigrava maga. zna se ko moze da prica,oni koji su nekada igrali na nivou novaka,rodzera,rafe pa i endija,a ne nekakvi poluprofesionalci. muka mi je.

anica

pre 8 godina

Samo da pitam ovog Pribislava po cemu to Novak odudara u odnosu na Federera po mentalnom sklopu, jer se to videlo u finalima IW, Rima i Vimbldona...ili mozda mislis na meceve u kojima nije igrao protiv Noleta, i iskoriscene sanse na GS pre Novakove pojave... posto je H2H 20:20? Nesto mi nekako neshvatljivo to tvoje zapazanje.

student

pre 8 godina

Прибиславе, Новак има са Федерером 20:20, а последњи пут у финалу Вимблдона.

Dinke

pre 8 godina

Svaka pobeda se pise i ulazi u statistiku ali realno, u pitanju je za Novaka potpuno nebitan turnir. Novak je evidentno imao mnogo duzi odmor od Murraya koji je igrao i Davis Cup mec za Britaniju a uz to se i ranije vratio na teren od Novaka. Novak je jos uvek daleko od top forme na kojoj je bio na Wimbledonu i samim tim fascinantna je cinjenica da je cak i tako stigao do finala (uz doduse dosta mucenja u mecu protiv Gulbisa npr).

Sve u svemu, ova pobeda teoretski moze znaciti Murrayu (na psiholoskom planu) u nekim buducim mecevima, ali i Novak isto tako moze mnogo nauciti iz tog poraza nego iz neke pobede koja se eventualno na misice mogla dogoditi.

Smrda

pre 8 godina

Ovo sam zaboravio da napišem,Novak je ovaj turnir odigrao kilavo,zato što se plašio da se ne povredi,a mozda se baš juče (ne daj bože) povredio!?!?!?! Sigurno znate za ono nepisano pravilo,ono čega se najviše čovek plaši,to mu se i desi!!! Tako da je ovo još jedan razlog,da nije trebao da igra ovaj turnir!!!

LordMikula

pre 8 godina

odakle izmile ovi proroci koji nikada uspeli u tenisu nisu i ko im daje pravo da komentarisu jednog Novaka, Mareja, Nadala ili Federera?!?!?

zoran

pre 8 godina

Endi je shvatio da treba igrati ofanzivni tenis, jer se Novak protiv takvih slabo snalazi. Doshlo vreme da Endi igra ofanzivnije od Novaka I to je bilo ochigledno juche.
Novak, vec duze vreme, ima strashno slab % iskorishcenih brejk lopti. Juce je to bilo 3-13 !!?? Takodje, igrach njegove klase, ima slab pregled polja kada je na mrezi I treba da zada zavrshi udarac. Vise od 80% njegova loptica ide na esto gde protivnik vec stoji I cheka. To je nedopustivo. Juce je imao masu takvih greshaka.
Takodje, Beker treba da bude 100% remena sa Novakom I proemni mu stil igre...ofanzivno I ofanzivno. Defanziva samo ako se bash mora u nekim trenucima.
Pogledajmo Federera shta je uradio tom Endiju na Vimbldonu..?? "Starac" ce sve da ih izlupa u Sinsinatiju, jer niko ne igra tako agresivno kao Rodja.

zivotjelep

pre 8 godina

Neko je vec rekao, termin velika cetvorka je izmislila Judy Murray. Zna se koja 3 tenisera su najbolja a koji je u klasi Conge i Vavrinke,e sad, posto je taj igrac iz UK pa oni na silu hoce da imaju nekog medju najboljima...to je vec nesto drugo.

Smrda

pre 8 godina

I šta je sve ovo Novaku trebalo??? Lepo je trebao da propusti ovaj turnir,ionako je igrao kilavo tokom čitavog turnira!!! Sad je ovaj britanac dobio takvo samopouzdanje i takvu medijsku podršku Zapada da je to kao da je osvojio ne znam šta,to Novaku nikako ne odgovara!!!

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Odlicna analiza! Po meni je Mari najtezi moguci rival na turu za Novaka i prosto mi ovolika razlika u pobedama izgleda nerealna.Djokovic je dobio ozbiljan domaci zadatak od strane Endija.Po mom skromnom misljenju, da je Nole igrao finale Vimbldona protiv Mareja,ne verujem da bi slavio.Po meni,kada je spreman,Mari je najraznovrsniji igrac na turu.Nema rupu u svojoj igri:Odlican i servis i ritern,dobar napad,jos bolja odbrana,dobar forhend,odlican bekhend,slajs takodje.Dobar pasing,voleji,smec.Odlican u tzv.igricama na mrezi i nadmudrivanju.Za mene je prosto neverovatno da on ima samo dva(2) GS.Naravno,oba protiv Novaka.I sada moze da osvoji USA open,ali samo ako preko puta mreze bude stajao Novak!

Aleksa

pre 8 godina

Mislim da Djokovic vise nema sta da trazi u svetu vrhunskog tenisa,proslo je odavno njegovo vreme,polako Marej preuzima primat u muskom tenisu,po mom misljenju od sledece godine ubedljivo prvi teniser sveta.

Dr Ktor

pre 8 godina

Neverovatno je kolika je dominacija u pitanju - prvog tenisera sveta je pobedio drugi teniser sveta (ne 52. ili 102.) i to se posmatra kao nešto na granici neverovatnog. Sjajno!

Pribislav

pre 8 godina

Najjači su mi ovi tkzv. analitačari i to 80. igrač sveta. Marej ne poseduje dovoljno psihološke stabilnosti da bi bio Novak, Novak ne poseduje dovoljno psihološke stabilnosti da bi bio Federer. Kraj priče.

Aleksa

pre 8 godina

Mislim da Djokovic vise nema sta da trazi u svetu vrhunskog tenisa,proslo je odavno njegovo vreme,polako Marej preuzima primat u muskom tenisu,po mom misljenju od sledece godine ubedljivo prvi teniser sveta.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Odlicna analiza! Po meni je Mari najtezi moguci rival na turu za Novaka i prosto mi ovolika razlika u pobedama izgleda nerealna.Djokovic je dobio ozbiljan domaci zadatak od strane Endija.Po mom skromnom misljenju, da je Nole igrao finale Vimbldona protiv Mareja,ne verujem da bi slavio.Po meni,kada je spreman,Mari je najraznovrsniji igrac na turu.Nema rupu u svojoj igri:Odlican i servis i ritern,dobar napad,jos bolja odbrana,dobar forhend,odlican bekhend,slajs takodje.Dobar pasing,voleji,smec.Odlican u tzv.igricama na mrezi i nadmudrivanju.Za mene je prosto neverovatno da on ima samo dva(2) GS.Naravno,oba protiv Novaka.I sada moze da osvoji USA open,ali samo ako preko puta mreze bude stajao Novak!

Aleksa

pre 8 godina

Hahahhaha Glupost, Noleta je po malo mucila ruka, a osim toga i nije bio nesto preterano zainteresovan za mec, ukoliko se sretnu na sledeca dva turnira, a ukoliko Novak ne bude imao nekih znacajnih problema sa zdravljem, oteesce ga kao mokru krpu

Smrda

pre 8 godina

I šta je sve ovo Novaku trebalo??? Lepo je trebao da propusti ovaj turnir,ionako je igrao kilavo tokom čitavog turnira!!! Sad je ovaj britanac dobio takvo samopouzdanje i takvu medijsku podršku Zapada da je to kao da je osvojio ne znam šta,to Novaku nikako ne odgovara!!!

zoran

pre 8 godina

Endi je shvatio da treba igrati ofanzivni tenis, jer se Novak protiv takvih slabo snalazi. Doshlo vreme da Endi igra ofanzivnije od Novaka I to je bilo ochigledno juche.
Novak, vec duze vreme, ima strashno slab % iskorishcenih brejk lopti. Juce je to bilo 3-13 !!?? Takodje, igrach njegove klase, ima slab pregled polja kada je na mrezi I treba da zada zavrshi udarac. Vise od 80% njegova loptica ide na esto gde protivnik vec stoji I cheka. To je nedopustivo. Juce je imao masu takvih greshaka.
Takodje, Beker treba da bude 100% remena sa Novakom I proemni mu stil igre...ofanzivno I ofanzivno. Defanziva samo ako se bash mora u nekim trenucima.
Pogledajmo Federera shta je uradio tom Endiju na Vimbldonu..?? "Starac" ce sve da ih izlupa u Sinsinatiju, jer niko ne igra tako agresivno kao Rodja.

anica

pre 8 godina

Samo da pitam ovog Pribislava po cemu to Novak odudara u odnosu na Federera po mentalnom sklopu, jer se to videlo u finalima IW, Rima i Vimbldona...ili mozda mislis na meceve u kojima nije igrao protiv Noleta, i iskoriscene sanse na GS pre Novakove pojave... posto je H2H 20:20? Nesto mi nekako neshvatljivo to tvoje zapazanje.

potterhead

pre 8 godina

Ljudi šta vam je, Novaku nije zapelo da jeste počistio bi ga. Šta je trebalo da bude na vrhuncu forme u Kanadi koju je par puta odvajao pa da padne u Sinsiju i USO? Zna Nole sta radi. Idemoo sampione.

silvaner

pre 8 godina

Novak je igrao sa pola ruke dobar deo meca,servis oko 170 km\h,bez kika i preciznosti,bekhend paralele samo kad mora i bez forsiranja,smec mu pravi najvise bolova a sve u zelji da se sacuva za Cincinati i US open.Marej se mnogo mucio cak i u ovakvoj situaciji i da nije dobro servirao cak bi uspeo da izgubi i ovaj mec, sto bi za njega bilo ravno katastrofi.Zna on vrlo dobro da Novak nije igrao vise od 75% svojih mogucnosti jer je Montreal samo priprema posle odmora i to ga jako plasi.S obzirom na situaciju ocekivao sam da ce Endi mnogo lakse da ga dobije ali on ima komplekse kao i Gulbis i jednostavno ne zna kako da pobedi.Zato se toliko i radovao...

simke

pre 8 godina

Marej nije igrao nevjerovatan tenis kao Wavrinka u finalu RG,i u tom mecu smo se skoro svi slozili da je Novak bio nadigran,jednostavno je Vavrinka bio bolji...Ali na ovom mecu je bilo ocigledno da Novak ne igra skroz motivisano i sa punom snagom...Bog sami zna kad ce Marej sledeci put dobiti Novaka.

anica

pre 8 godina

Da je Marej probio barijeru jeste sigurno, jer je stvarno uzasno osam puta zaredom gubiti, medjutim ovaj gospodin, iskreno prvi put cujem za njega, je sebi malo vise dao za pravo, ne znam o cemu to Novak treba da razmislja na dalje, prpa od Mareja, sta?! Marej je sa svojim 100postotnim tenisom jedva dobio Novaka, pritom Novaku definitivno nije bio dan, naravno da je Marej daleko od Novaka po igri i dalje, bez obzira na pobedu od sinoc, a to sto su mecevi tesni je prosto zbog stila igre Endija, moze da prebacuje dok se ne srusi, Endi mi nije odbojan, vidi se da vredno radi da se bori, ali po meni nema tu mnogo bojazni, uz duzno postovanje nije on Federer i Nadal!

pedala

pre 8 godina

Gluposti, Novak je igrao sa 75% i povredjenom rukom, posle neaktivnog odmora. Kada Nole opet bude ubacio u petu brzinu biće opet 8:0.

x

pre 8 godina

Haha, ovako su pisali i pre par godina nakon Wimbledona, mislim da ce ga Novak sahraniti na US Openu. Realno mislim da Murray nema kapaciteta da ugrozi Novaka u narednom periodu, ako ovaj ostane zdrav. Ali ko zna... Mozda gresim. :)

Pa dobro

pre 8 godina

Eto kako i zašto su Englezi to što jesu. Vole sebe i svoje, svi drugi narodi su im (bar verbalno) ispod kolena.
Pogledajte samo komentare ovih siromašnih, jadnih i nesposobnih srpskih i inih balkanskih muškića - utrkuju se kako da nam kažu da je Novak sve drugo, samo ne PRVI I NAJBOLJI SVETSKI TENISER evo već dugo...
Prćija balkanska i loši ljudi; nema tu radosti i budućnosti nažalost.

Mihajlo

pre 8 godina

Očigledno da ljudi nisu realni, pa tako ni ovaj tip, nazovi ga stručni analitičar. On ne vidi da je Novak za njegove standarde odigrao loš meč, a ne da je Murray pobedio zboh nekakve tako kvalitetne igre i premostio neku mentalnu barijeru. I dalje je velika razlika u kvalitetu na strani Novaka, a to će on i ubrzo dokazati. Ovaj poraz Novaka izazvaće pozitivne efekte i sigurno je da je Novak ovaj poraz već zaboravio. Sve u svemu, dotični analitičar je napričap neke nebuloze.

Dylan Dog

pre 8 godina

Sasvim je jasno da pod određenim okolnostima svako može da pobedi svakog.
Marej je pobeđivao Novaka puno puta, tako da je dokazao da je sposoban da to učini. Međutim, moramo uvažavati okolnosti pod kojima je to moguće učiniti u datom trenutku.

Svaka čast Škotu, ali ako Novak igra u punoj formi, blizu sopstvenog maksimuma, kao što je Marej to činio tokom celog finalnog duela - u ovom trenutku niko nije kadar da ga pobedi u bilo kom formatu meča.
Zato, zarad objektivnosti, moramo uzeti u obzir činjenicu da Novak tempira formu za USO, pa u Montrealu nije bio blizu svoje pune forme. Impresioniara što je i takav Novak, protiv onako dobrog Mareja -imao pregršt šansi da preokrene meč u svoju korist.

Dakle, da Marej može da pobedi Đokovića, ali ne zavisi sve od njega. Za sada mu je osim njegove maksimalno kvalitetne igre - potrebno da Novak ne odigra najbolje što može. Razlika nije velika, ali je dovoljna da bude presudna u konačnom ishodu.

Raduje činjenica da je Novak, iako svestan trenutne situacije - dao sve od sebe, borio se do poslednjeg atoma snage i nije pokazivao ranije često prisutnu malodušnost u sličnim okolnostima, kada ne ide sve kako on želi.

Novakovim navijačima je važno da primete isto što sam Novak uvek potencira kada izgubi: protivnik je u datom meču bio zaista bolji i zato sve čestitke Endiju Mareju.

Novaku puno ZDRAVLJA i obilje sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

nn

pre 8 godina

Sinoc je bilo ocigledno da Novak ne moze da pruzi maksimum, izgleda ipak je sasvim dovoljan taj bol koji oseca na ruci da ne moze kvalitetnije da servira, a Marej naravno nije 80. igrac sveta pa da i drugi servis bude dovoljan, nego je posle Novaka jedan od najboljih reternera na turu. Ne verujem da se Novak previse razocarao zbog sinocnog poraza, nadam se da ce uspeti da sanira povredu do zavrsnice Sinsinatija i uspeti da natempira dobru formu za US open.

Smrda

pre 8 godina

Ovo sam zaboravio da napišem,Novak je ovaj turnir odigrao kilavo,zato što se plašio da se ne povredi,a mozda se baš juče (ne daj bože) povredio!?!?!?! Sigurno znate za ono nepisano pravilo,ono čega se najviše čovek plaši,to mu se i desi!!! Tako da je ovo još jedan razlog,da nije trebao da igra ovaj turnir!!!

pribil

pre 8 godina

Da marej je bio blizu. I sad kad je dobio finale montreala svi shvatamo da je marej u stvari bolji i trebao je biti no.1, da nije bilo povrede ledja i nekih novakovih par pobeda na misice. E to je pesnik hteo da kaze. Ali pesnik je zaboravio nolovih 160 nedelja na prvoj poziciji i 17 finala GS, i od toga 9 titula.

zoran

pre 8 godina

Da je 27-1 pa da kažeš- mentalna barijera.

Ali 19-9 .... fak barijera, my friend...

Novakov loš dan, Novakov umor, a izgleda da je Novaka i ruka malo mučila pa se štedeo jer ga čeka dva turnira. Jedan za drugim. Prvi koji nije nikad uzeo a drugi GS gde je kinta žešća!

(Usput, za ovog komentatora nikad čuo. Doduše ne pratim strane sajtove, tako da...)

Wisdom

pre 8 godina

Nas ne boli ovaj poraz nego onaj Vimbldonu. Najčudniji poraz Novaka.
Pri tom neću da kažem da je No1e nepobediv, ali tada je taj meč zaista čudno igrao.

danix

pre 8 godina

Ja se nadam da ce se ovaj "strucnjak" ponovoo radovati Marijevom uspjehu nakon novih osam Novakovih pobjeda.
Drugo,Novak nije supermen da moze dobiti sve meceve u zivotu,mora i neko drugi uzeti po koji pehar.
Trece,Marijeva pobjeda nad Novakom ne zavisi od njega i njegove igre nego od Novakove forme koji je juce igrao sa oko 50% svojih mogucnosti jer maksimalnu formu planira za USO.
Dakle,radujte se misevi dok macka drijema,jer kad se probudi necete znati kud cete udarati.

student

pre 8 godina

Прибиславе, Новак има са Федерером 20:20, а последњи пут у финалу Вимблдона.

Dott

pre 8 godina

Ovaj komentar nema ni "a" od analititike, vec je navijacki nastrojen. Novak igra konstantno dobro i niko nikad nije imao tu konstantnost na tako visokom nivou. Dok drugi koji tu konstantnost nemaju, mogu tempirati formu za odredjeni period i tada naravno da mu mogu parirati i tako se izmenjivati od turnira do turnira. U Sinsinatiju to ce biti Rodzer svakako, naravno u nameri da spreci Novaka da postigne vanredan rezultat, kompletiranje mastersa koje i njemu nedostaje.
Tu se vidi Novakova velicina, jer uspeva da izadje na kraj sa svima i sa 80% svojih mogucnosti, jer ne sme dati maksimum na jednom turniru, jer dovodi u pitanje oporavak i spremnost za naredni.

Popaj

pre 8 godina

Novak je praktično igrao dva turnira istovremeno pojedinačno i dubl sa Tipsarevićem gde je dogurao do polufinala da su ispali ranije imao bi više snage koja mu je evidentno nedostajala i tu bi bio kraj priče za Mareja.Drugo Novak je stalniji od Endija koji će verovatno ispasti pre polufinala to se već dešavalo i drugima u tome je Novak veliki.

Dorćolac

pre 8 godina

Mislim da je sam Novak najmerodavniji da analizira svoju igru. Ne znam zašto se uvek forsiraju analitičari sa engleskog govornog područja. Kao da u Srbiji nema trenera i analitičara. Gde su francuski, ruski, španski, južnoamerički? Kad god kažem roditeljima svojih učenika da sam iz Srbije, a to redovno i sa ponosom činim, odmah dobijam veći respekt. Novak ima ogroman uticaj na ovu činjenicu. Da li su to neki naši kompleksi?
Da se vratim na Pičijevu analizu: videli smo da Novak ima malo ždrackanje oko lakta. To je bitan negativan faktor za servis. Kao i za forhend. Njegovi mečevi sa Marejem jesu uvek tesni. Ali skoro uvek prevagnu na pravu stranu. Ta prevaga se ovaj put prevrnula na suprotnu stranu. Čak i kada se sažme kompletan utisak, Marej jeste bio bolji u ovom meču, ali je opet to bio potpuno tesan meč. Tu samo dva servisa odlučuju. Svaki vredi po dva poena. Četiri poena odlučuju meč. Da se ja pitam, odustao bih od Sinsinatija da odmorim taj lakat. Činjenica o kojoj kompjuter govori i razlika u poenima je toliko ubedljiva i jača je od Pičija i ostlih ohrabrujućih analiza upućenih Škotu Mareju, da je to dovoljno jer same brojke govore za sebe.
Da li je Marej drugi igrač planete? Jeste! Da li igra u životnoj formi? Igra! Ipak se o svemu pitaju dva Maestra-Federer i Novak.

Miles Davis

pre 8 godina

Hahaha.Vidi se da je bio 80. na svetu.Sta se palite pobedio Noleta jednom u 100 godina i to zato sto Nole nije bio na svom nivou.Ali dobro, nek se raduje ovaj malo.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Hahahahaa... Pa i mi koji obozavamo Noleta, nismo sumnjali da moze Endi da ga pobedi.. Pa to je sport. Malo je falilo da Nole izgubi i u 1/4 finalu i opet nema veze. Ide covek dalje. Jos ce njih dvojica jedan drugoga da pobedjuju..

milosg

pre 8 godina

“ali način na koji je slavio daje tome još veće zadovoljstvo jer će o tome i Novak razmišljati“.....a Novak se mnogo potresao zbog ovog poraza...cuti tu

Djolle666

pre 8 godina

Analiticari dali politicki ili sportski ili bilo kakvi su ljudi koji najvise lupaju gluposti i baljezgaju u prazno, a jos su za to i placeni.

Кривокапић

pre 8 godina

Једна победа и сломљена баријера. Енди уопште не би био у финалу да је Федерер играо и да је Нишикори бар покушао да игра. Друго, не може Новак да освоји баш сваки турнир. Ни Федерер није све освајао кад је био доминантан.
Највећа препрека Новаку је и даље Федерер. Роџер је један од најстабилнијих играча икада.

LordMikula

pre 8 godina

odakle izmile ovi proroci koji nikada uspeli u tenisu nisu i ko im daje pravo da komentarisu jednog Novaka, Mareja, Nadala ili Federera?!?!?

Bane

pre 8 godina

(Murray armija, 17. avgust 2015 18:17)

Ovo ko da je prva pobeda Murreya ne neznam ni ja koja od US Opena i Wimbledona. Tako se pričalo i kada je Nadala Nole čisto kao od šale pa se opert slika ne promenila preterano. Noletu ovaj trofej nije čak ni bio potreban jer nije ga branio i ne treba baš na svakom turniru da zapinje jer će to morati da brani dogodine. Zna se dobro zašta se temira forma za Gren Slem. Mnogo što šta se pisalo posle Garosa a onda došao Wimbledon. Analitičar smejurija i ne kontam da li je on meč u opšte i gledao. Realno i jedan i drugi nisu baš preterano briljirali Marej je imao nekih 13 break lopti a skoristi 1/3 Nole manje od toga. Znači sa tensikog apsekta, meč prilično očajan.

Nemanja

pre 8 godina

I pre te povrede ledja Djole ga je drao gde god je stigao, e sad sto vi analiticari ne volite Srbina i jedva cekate da izgubi a gubi vrlo retko, to je vas problem.

Dikan

pre 8 godina

Ma samo kako je Nole počistio Gulbisa. To je bio meč a ovo finale je za Djokovića jedno od nebitnijih u karijeri. Dobio je 600 poena i pozamašan ček bez velike sekiracije. Malo li je?

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

pre 8 godina

Kao prvo, ko si ti ? Kao drugo, covek je pobedio novaka posle 2 godine !!! I ti i marej ste nasli da pricate o razbijanju neke mentalne barijere !? To o cemu ti i marej pricate, to je uradio novak kada je posle silnih poraza od nadala uzeo i pobedio ne jednom, ne dva puta ,nego 10 puta ! E to se zove razbijanje mentalne barijere , a ne jedna slucajna pobeda ! Za mareja je bolje da izgubi pre finala u sinsinatiju, da moze sto duze da zivi u zabludio te mentalne barijere ;)

Vlada

pre 8 godina

Ne radi se o razbijanju barijera,nema Marej taj problem,jednostavno Novak je bio bolji u prethodnim mecevima. Kad je u pitanju turnir u Montrealu pravo je cudo sto je Novak dosao uopste do finala kad je 20 posto spreman,stoga pobeda Mareja nije preveliko iznenadjenje.

Sir Oliver

pre 8 godina

Wow... Nole nije igrao mesec dana i Andy ga dobio u finalu. Trenutni odnos 19-9. Bas je slomio barijeru. Posle pobede se sigurno zapitao: "Ja se polomih celo leto sa reketom, udaram ovu lopticu kao blesav, a Nole se zafrkava po plažama mesec dana... Super mi ide".

Dinke

pre 8 godina

Svaka pobeda se pise i ulazi u statistiku ali realno, u pitanju je za Novaka potpuno nebitan turnir. Novak je evidentno imao mnogo duzi odmor od Murraya koji je igrao i Davis Cup mec za Britaniju a uz to se i ranije vratio na teren od Novaka. Novak je jos uvek daleko od top forme na kojoj je bio na Wimbledonu i samim tim fascinantna je cinjenica da je cak i tako stigao do finala (uz doduse dosta mucenja u mecu protiv Gulbisa npr).

Sve u svemu, ova pobeda teoretski moze znaciti Murrayu (na psiholoskom planu) u nekim buducim mecevima, ali i Novak isto tako moze mnogo nauciti iz tog poraza nego iz neke pobede koja se eventualno na misice mogla dogoditi.

Simke

pre 8 godina

Treba pogledati malo istoriju, ona je najbolja učeteljica, a ona kaže
da već pola decenije Novak igra najslabiji tenis baš u periodu od
kraja Vimbldona, pa do kraja US Opena, zato i nema Sinsinati a ima
sve ostale Masterse, zato ima samo 1 trofej iz Njujorka iako je po
mnogima najbolji teniser na betonu.
A izgleda i da zbog tog slabog perioda igra odlično posle Američke turneje, sve do kraja sezone, gde na završnom Mastersu u Londonu već uveliko vlada.
Šta je razlog što je u ovom periodu najslabiji iskreno ne znam.
Možda ga stigne umor, zasićenje, bezvolja neka, možda mu treba duže
vremena da se navikne na beton posle šljake i trave?

Ranzo Analizator

pre 8 godina

hahaha evo moje analize: Mari juce na 110%, Novak na oko 70. I opet jedva pobeda. Sledeci put barijera se vraca, pa onda da vidimo sta ce da kaze ova osoba xyz.

mickey

pre 8 godina

ko sve danas ne komentarise vrhunske tenisere i ko sve sebe naziva analiticar,budi Bog s'nama!!!
ko god se dohvati nekog medija,izigrava maga. zna se ko moze da prica,oni koji su nekada igrali na nivou novaka,rodzera,rafe pa i endija,a ne nekakvi poluprofesionalci. muka mi je.

mickey

pre 8 godina

ko sve danas ne komentarise vrhunske tenisere i ko sve sebe naziva analiticar,budi Bog s'nama!!!
ko god se dohvati nekog medija,izigrava maga. zna se ko moze da prica,oni koji su nekada igrali na nivou novaka,rodzera,rafe pa i endija,a ne nekakvi poluprofesionalci. muka mi je.

zivotjelep

pre 8 godina

Neko je vec rekao, termin velika cetvorka je izmislila Judy Murray. Zna se koja 3 tenisera su najbolja a koji je u klasi Conge i Vavrinke,e sad, posto je taj igrac iz UK pa oni na silu hoce da imaju nekog medju najboljima...to je vec nesto drugo.

Dr Ktor

pre 8 godina

Neverovatno je kolika je dominacija u pitanju - prvog tenisera sveta je pobedio drugi teniser sveta (ne 52. ili 102.) i to se posmatra kao nešto na granici neverovatnog. Sjajno!