Utorak, 30.06.2015.

20:24

Svet novca – zbog patika bez SP

Hrvatski košarkaš Dragan Bender, jedan od najboljih igrača sveta uzrasta do 19 godina, propustio je Svetsko prvenstvo u Grčkoj zbog – patika!

Izvor: AK

Svet novca – zbog patika bez SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Donald duck

pre 8 godina

Zbog patika coveku nedaju da igra kakva glupost.
Ako on vec ima ugovor sa Adidasom onda ne razumem kako su mislili da on moze da krsi taj ugovor.

drago

pre 8 godina

Bender prvenstveno odskace znanjem, polivalentnoscu i kretanjem. Daleko je on od drvenog Muslija, decko je kombinacija Kukoca i Krese.
Daleko od toga da ce propasti u Maccabiju. Otisao je i Hezonja u Barcelonu pa je uspio. A Bender ima samo 17 godina.
Inace je vec godinama najbolji u svojoj generaciji.

Susjed

pre 8 godina

@travko Da za vas neupućene, a dodao bih i lijene, teško vam je googlati i pogledati ORIGINALNE slike, a ne čitati tekstove jednako neupućenih. Evo ti slika originalnog dresa MJ-a iz Barce pa pogledaj koji logo mu je na lijevoj naramenici! Imaš stotine slika MJ-a, Magica i Birda na kojma se lijepo vidi Championov logo na dresovima 1992.
http://www.robertedwardauctions.com/auction/2007/1413.html#photos

Rile

pre 8 godina

Zato Hrvati nikada ništa ne urade na velikim takmičenjima jer su im pare i lični interesi ispred reprezentacije ... Ovako nešto nikada ne bi moglo da se desi u Srbiji ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hoću 158 pluseva botova, 1. jul 2015 07:48)

Pogotovo ne u fudbalskoj reprezentaciji.

Susjed

pre 8 godina

Za vas koji napadate dečka, nejgovu pohlepu i tako dalje: stoji da on nema punih 18 godina, ali je li to jedini slučaj da netko maloljetan zarađuje legalne novce? Nije. Je li ovo prvenstvo U-19, dakle de facto seniorski igrači, većina punoljetni, ne radi se o djeci. Neshvatljivo je samo to da HKS nije reagirao i tražio kompromis na vrijeme nego na dan utakmice su Benderu rekli: ili - ili! Pa gdje to ima. Još malo: istoga dana je u Zagrebu bila skupština HKS-a na kojoj je smijenjen pred. Danko Radić, nakon 11 godina. A postavljen je HDZ-ovac Ivan Šuker... Pa sad vi mislite je li sve slučajno!

bobo mk

pre 8 godina

U karijeri jednog sportiste jedan od najvećih događaja je svakako i Svetsko Prvenstvo u bilo kom uzrastu. Sada više nije bitno ko je krív, već je žalno što zbog novca jedan talentirani momak nemože da ispuni svoj san.

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Zato Hrvati nikada ništa ne urade na velikim takmičenjima jer su im pare i lični interesi ispred reprezentacije ... Ovako nešto nikada ne bi moglo da se desi u Srbiji ...

Bogdan

pre 8 godina

@Prvi put čujem za ovog a pratim - Koju ti košarku ti pratiš? Bender je unazad bar dve godine, a realno i više, najtalentovaniji mladi igrač u Evropi sa Ukrajincem Mihajljukom. Mi takvog nemamo u toj generaciji, ni blizu (Hrvati imaju još i Mazalina i Žižića). Nikad nisi čuo za njega? Evropljani ga nisu primetili, čudi te što Ameri jesu? Pa nije ga Makabi uzeo zato što ne valja.

Garbage collector

pre 8 godina

To je razlog zbog čega se ne juri da glavni sponzor bude fabrika sportske opreme. Naprimer Srbiji su glavni sponzori bili na Svetskom prošle godine Suissegas, Komercijalna banka i Telekom Srbija.
Peak i Adidas su bili za opremu, samo nismo imali toliko obaveza prema njima.

Izivini se, i igraj

pre 8 godina

Sigurno mu se i adidas cudi na ovakvoj "principijalnosti", sigurno mu nece reci hvala. Ako im je on sada za biznis interesantan, jos interesantniji bi im bio ako bi bio svetski poznat. A ovako je izgubio i jedno i drugo. Ti si samo jedan vise sponsor, ne razumem sto si se mnogo uzivio, kao da su samo s tobom sklopili takav ugovor.

Bojke

pre 8 godina

Mene ovde jedino iznenadjuje kako Misko nije menadzer ovom Hrvatu ?!?
(PAN, 30. jun 2015 22:22)
Promakao mu dok je zidao Spanulis terence...:-) Inace, najjaci komentar ispod ove vijesti...:-)

ahvek

pre 8 godina

On ce igrati za Izrael i ovo je pocetak. Ovi koji pominju Tomica i Bogdanovica i Hezonju , Sarics da ce za par godina imati drimtim, Tomic nece igrati tada verovatno ni Bojan. Saric stagnira iako je izgledalo da ce biti paklen dok ce Hezonja samog sebe progutati iako je world class.

pomorac

pre 8 godina

Mali je sam kriv, hoces ugovor sa jednima? OK ali onda ne mozes da igras jer imamo ugovor sa drugima. A i uostalom, kada igrac prihvati da igra za reprezentaciju svoje zemlje on tu prestaje da bude jedinka i ima da se povinuje pravilima representacije pa nakar bila to koje ce patike da nosi i hoce li da ojeva himnu.

travko

pre 8 godina

@susjed za nas neupucene? Jordan je sakrivao logo reeboka na olimpijadi 1992, a to sto ti pricas je u NBA-u. cisto da te uputim! googlaj pa ces videti.

veerghoen

pre 8 godina

Могао је да носи патике без обележја и завршен проблем. Тако је Златан Ибрахимовић урадио пролетос за ПСЖ.

gusa

pre 8 godina

Treba dodati da je Vanjak team menager Cibone, a da su ova ostala dvojica, koja su pristala na igranje u Jordan patikama, igrači Cibone. Isto tako, u odsustvu Bendera, povečala se minutaža ostalim igračima Cibone. Pametnome dosta!
Slažem se s komentarom da u hr repki menageri kolo vode, al se ne slažem s ovom usporedbom mladih Srbije i Hrvatske. Sve je to jako slično, pojave se talenti i dobre generacije kod jednih i drugih pa se ne može govoriti da netko ima puno bolje rezultate u mlađim kategorijama...

Руперт

pre 8 godina

Ово је као кад Љајић не пева химну, само код нас нема кинте у игри. Или има???

kyu Q

pre 8 godina

Stoji da je savez mogo napravit bolje taj ugovorni dio, al isto tako stoji i cinjenica da je ovaj mladic koji jedva da se brije, bahat s pristupom: il cu nosit moje patike za koje cu dobit masne pare il necu igrat ... Znaci nema ni 18 godina jos, i vec gospodin ima ugovore kojima bi se repka trebala prilagodavat, mislim i nek je to obicaj kako neko kaze da se takvi ugovori u repkama potpisuju - da omoguce igracima nosenje "svojih"patika, al jbg pa sto sad treba i golobradim klincima sve uvjete prilagodavat.... Nema ni minute ozbiljne kosarkaske elitne utakmice,al eto ima hebeni masni ugovor s njemcima...najbolji je ovaj srceparajuci odgovor njegovog menadera kako ce mu jadan igrac ostat bez omiljene kosarke tj. Svjetskog prvenstva... Nek idu i oni i njihove pare u tri pm......

marko

pre 8 godina

odgovor vam lezi u nemarnom radu HKS koji je 2 nedelje pre pocetka SP dobio dopis od adidasa da ne dozvoljavaju da igraci koji imaju ugovor sa njima(njih trojica)igra u jordanovim patikama.izasli su u susret zizicu I mislim arapovicu,zbog manjih penala,da igraju u dzordankama ali da nose adidas carape.Ipak je benderu kazna 50000e.evo jos jednog dokaza nemarnog vonjedja saveza,da ne kazemo posle da su nasi savezi nemarni

gusa

pre 8 godina

Kako bi opisao o kakvom se talentu radi, samo ću reći da ukoliko obuće Jordan patike, Bender plaća penale u visini od 50.000$. Onda je valjda jasno koliko velik ugovor ima, ako su ovoliki penali.

Peđa

pre 8 godina

Duci Simonović...ima štošta da kaže na ovu temu.Retko iskren i pametan čovek.Za dvadeset godina gledaće se i raspored adenina,timina,citozina i guanina...

Dejan

pre 8 godina

Ili igras u Nike patikama, ili te nema! Jel to monopol, pritisak, sta li je, ali slobodno trziste nije. Pa i fudbaleri igraju u dresu reprezentacije, a svaki nosi patike licnog sponzora (uvek bilo). Nike ima taj koruptivni sistem, podmaze gde treba i klinci kupuju skupe patike, loje na drugoj strani sveta proizvode klinci za 1Usd dnevno. Izmedju tog 1Usd i 200eur cene para patika je njihova zarada! Mislite o tome.

TIL Zagreb

pre 8 godina

Ne nego je savez nestrucno obavio svoj deo posla i umesto da potpisu ugovor u kom pise da ukoliko igrac ima licni ugovor nosi patike po tom ugovoru, kao sto je standard u svim reprezentacijama...
(The_Thinker, 30. jun 2015 20:52)

potpisan je takav ugovor,ali nazalost vrijedi samo za seniore....

iga

pre 8 godina

Prvi put cujem za ovog a pratim


Dragan Bender je momak sa prelaza 97/98 godiste rođenu u Čapljini .
Inace je visok 215 cm odlicnog šuta i motorike i igra na poziciji krilnog centra.
Njega je u Makabi odvuko Nikola Vujicic kad je otidlazio i raspalog Splita.
Inace ovo da je strašno cjenjen je istina i da ce bit u prvih deset pikovo za godinu ili dvije stoji.

Nemanja

pre 8 godina

Svuda u svetu je praksa da igraci mogu da biraju svoju licnu opremu (patike, kopacke), a sto se tice opreme sa klupskim grbom (dres, sorc, trenerka, majica za trening itd...), moraju da nose opremu onog proizvodjaca sa kojim klub ima ugovor. Pa zamislite samo da Real pokusa da natera Ronalda da obuje adidasove kopacke, zato sto im je ta kompanija sponzor...?!

Jim Beam

pre 8 godina

Ako ćemo realno, savez je kriv jer je prilikom potpisivanja ugovora morao napraviti fleksibiliji ugovor sa Najkijem. Ovako, napravili su pat poziciju i sada moraju da se drže toga jer se radi o velikoj sumi.

Inače, pratim njegov uzrast i mali je dominantan ali to ne znači ništa. Trenutno odskače od svoje generacije na fizičkom planu i to daje rezultat, neće tako biti u seniorima, pogotovo ne u NBA. Slična priča kao Musli koji je bio dominantan kao klinac. Uz to pravi pogrešne poteze: ne ide se za parama sa 17 godina u izraelsku ligu gde će igrati za drugi tim na kašičicu. Njemu trebaju utakmice i jaki protivnici, a toga tamo nema.

NokiJa

pre 8 godina

Seca li se neko kako je Dzordan resio taj problem?
Na pobednickom postolju je bio ,kao i ostatak Dream Tema u Reebok trenerkama sa motivima americke zastave,ali je uzeo pravu zastavu i prekrio raame, sto su mnogi protumacili kao cin patriotizma a on je ustvari prekrio logo firme sa kojom nije imao ugovor za reklamu.
Duci Simonovic je objasnio sustinu modernog sporta.
Dok njegovi vrsnjaci rade ili uce na faksu,da bi zaradili 400e mesecno on ima milionski ugovor sa firmom za patike, da bi ti njegovi isti vrsnjaci dali cetvrtinu svoje plate i kupili BAS TAJ MODEL...
CAPITALISAM BABY!

Divos

pre 8 godina

Бендер је без сумње екстремно надарен кошаркаш, гледао сам га још пре 2 године на ЕП У-16, одмах је запао за око, има неких сличности са Кукочем али и са Александровим у његовим годинама, висок, стркљашт, али и зна се заградитри у рекету, изузетне технике, интелигентан играч који увек има решења, а и поред висине изузетан смисао за асистенцију, префињен шут, воли шутирати за 3, и то са високим %, отворене шутеве у правилу погађа.
Проблем му може бити конституција, јер игра се другачија кошарка него у Кукочево време, игра са много више контакта, дуела, мораће да очврсне, за његову каријеру је важно и колико ће га повреде омести.

Е сад, овде није лако рећи ко је у праву, заправо из њиховог угла, у праву су и једни и други, а у овој игри угађања спонзорима, жртва ће бити млади хрватски кошаркаш. Нису ни ови у ХКС баш "безгрешни" како се продају, уопште на њихове млађе селекције менаџери имају кудикамо већи утицај него ли је случај са српским млађим селекцијама, заправо ту се зарад угађања менаџерима у тим селекцијама игра искључиуво за статистику "одабраних" клинаца (то је она подваљена мантра, ма није важан резултат у млађим узрастима, важно је стварати играча, у преводу све подредити статистици оних које гурају менаџери).
Драган је и премлад отишао у бели свет, можда му то и није најбољи потез, сада ко зна чијом кривицом, и прошуштено СП, огроман потенцијал јесте, али то некад и није довољно да се уради велика каријера.

PatrickEwing

pre 8 godina

Takvi su igovori, ne pravite od ovog malog sada neku budalu. On ima ugvor sa Adidasom, za koji je sigurno sasvim dobro plaćen, ko zna koja klauzula mu stoji u ugovoru, verovatno da ne sme igrati u opremi drugog proizvođača. Vi bi ste sigurno odbacili unosan ugovor da sete na njegovom mestu? Ostali bi bez para od sponzora? Inače Bender je top 5 pk na sledećem draftum briga njega za reprezentaciju, ne živi se od ljubavi prema domovini već od para!

Dvoranski polo

pre 8 godina

Najjače su mi ove floskule o zaštiti interesa reprezentacije.Pa gospodine Vanjak, ne biste li najbolje zaštitili interes repke tako da napravite sve da najbolji igrač igra za istu??

beograd_pod_vodom

pre 8 godina

Sjecam se da je Jordan kako ne bi krsio ugovor sa Reabokom dres je skrio sa peškirom. Trebo je tako i Bender. Inače, imat će HRV za par godina najjači tim Evrope, sa Šarićem, Hezonjom, Benderom, Bogdanovicem, Tomicem....

Acika

pre 8 godina

Pomeni, obuća je intimna stvar, čak više nego gaće. Svakom košarkašu je veoma važno koju obuću nosi, ne može to da menja tek tako usred sezone. Zamislite da teniser promeni reket samo za vreme jednog turnira!

Burga

pre 8 godina

"Ne može da se bavi onim što voli zbog HKS"? Ako to radi samo iz ljubavi, dovoljno je bilo da promeni patike. A ako je zbog novca, zašto bi njegova ljubav prema novcu bila bitnija od ljubavi Saveza prema novcu?

iga

pre 8 godina

Da probam malo da neupucenima razjasnim situaciju.
Znaci savez je sklopio visemilijunski ugovor s najkiem da sve kategorije osim seniorske igraju osim u najki dresovimi i u najki obuci.
E sad to na prvi pogled izgleda ok ali ko pozna sportsku problematiku mora da racuna na to da igraci sve mlađi i mlađi podpadaju pod utjecaj menađera i sponzora i da ce ovaki slucajevi sve vise događat.
Savez se tu postavio relativno neozbiljno jer se radi novca koji ce vjerovatno zavrsit po privatnim đepovima zanemario sportski uspjeh jel sa skoro dogodilo da jos dva igraca nisu zaigrala.
Nazalost novac je na prvom mjestu, a tek onda sportski uspjeh.

dinamo zagreb

pre 8 godina

Nekoliko igrača ima ugovor s Adidasom, a savez s Nikeom (Jordan), ali ostali igraju jer su im penali niži nego u slučaju Bendera gdje se radi o ozbiljnom novcu.
Inače mali nije kriv nego pohlepa ljudi u savezu koji su potpisali ugovor koji je sadržavao i tenisice uz ostatak opreme. U svim sportovima je običaj da se obuća, kopačke, tenisice, sprinterice ostave igračima na izbor, upravo zbog potencijalnih ovakvih događaja.

Ivan

pre 8 godina

Čim se ovakve stvari mesaju u sport vec u tom uzrastu, nema od njega leba narodski receno. Da mu je stalo do kosarke izasao bi i u papucama da igra.

Prvi put čujem za ovog a pratim

pre 8 godina

Prvi put čujem za ovog a sledeće godine ide u top 5 na draftu?? Stvarno mi nije jasno šta gledaju američki skauti. Eto im verovatno novog Miličića. Nije da mu želim da ne uspe nego mi je neverovatno da ga niko u Evropi nije primetio a amerikanci jesu. Jeste da je u Makabiju ali da li je uopšte igrao i jedan minut? P.S. Šta je ovo sa naglom eksplozijom hrvatskih igrača u tom uzrastu? U čemu je stvar? Hezonja 5. pik, Šarić čini mi se 9., evo sad i ovaj... Daj Zvezdo proberi šta ima da se uzme kod njih od talenata, ipak imaš najbolju juniorsku školu u Evropi. Ovo pomalo deluje zabrinjavajuće da mi toliko dugo nemamo ozbiljne igrače u NBA, a Hrvati 3 u Top 10. Sva sreća pa imamo mnogo bolje trenere koji to ispeglaju u seniorskoj reprezentaciji. A isto je čudno da hrvati sa takvim igračima ništa ne osvajaju a mi brdo medalja i plus redovno osvajamo ili igramo finala u juniorskoj Evroligi. Voleo bih da izađe jedan ozbiljan tekst sa analizom mladih talenata u SFRJ zemljama da vidimo ko kako stoji. Kad vidite šta trenutno rade sfrj igrači u NBA ne možete a da se ne zapitate ko je sledeći sa ovih prostora. Dajte malo više tekstova za prave ljubitelje košarke a manje za ove frustrirane likove koji se prepucavaju i na vesti o ceni jabuka. Željni smo dobrih istraživačkih tekstova!

The_Thinker

pre 8 godina

Pametan potez saveza - ako popuste jednom, popuštaće svima. A mali je zbog onoga što će možda biti izgubio ono što je sad - šansu na svetskom prvenstvu.
(Markiz, 30. jun 2015 20:36)

Ne nego je savez nestrucno obavio svoj deo posla i umesto da potpisu ugovor u kom pise da ukoliko igrac ima licni ugovor nosi patike po tom ugovoru, kao sto je standard u svim reprezentacijama...

Markiz

pre 8 godina

Pametan potez saveza - ako popuste jednom, popuštaće svima. A mali je zbog onoga što će možda biti izgubio ono što je sad - šansu na svetskom prvenstvu.

Dali bocek

pre 8 godina

Glup savez; patika, kopacka ili klizaljka su kljucni delovi opreme, i mislim da sportista zbog rezultata ili licnog ugovora treba da nosi po iskljucivo svom izboru. Tamo gde postoje nacionalna obelezja, mislim na dres, sorc ili trenerku, to mora biti unificirano i na nacionalnom nivou sponzorisano. Ali da kazem alat, klinac je 100% po meni u pravu.

The_Thinker

pre 8 godina

Pametan potez saveza - ako popuste jednom, popuštaće svima. A mali je zbog onoga što će možda biti izgubio ono što je sad - šansu na svetskom prvenstvu.
(Markiz, 30. jun 2015 20:36)

Ne nego je savez nestrucno obavio svoj deo posla i umesto da potpisu ugovor u kom pise da ukoliko igrac ima licni ugovor nosi patike po tom ugovoru, kao sto je standard u svim reprezentacijama...

dinamo zagreb

pre 8 godina

Nekoliko igrača ima ugovor s Adidasom, a savez s Nikeom (Jordan), ali ostali igraju jer su im penali niži nego u slučaju Bendera gdje se radi o ozbiljnom novcu.
Inače mali nije kriv nego pohlepa ljudi u savezu koji su potpisali ugovor koji je sadržavao i tenisice uz ostatak opreme. U svim sportovima je običaj da se obuća, kopačke, tenisice, sprinterice ostave igračima na izbor, upravo zbog potencijalnih ovakvih događaja.

Dali bocek

pre 8 godina

Glup savez; patika, kopacka ili klizaljka su kljucni delovi opreme, i mislim da sportista zbog rezultata ili licnog ugovora treba da nosi po iskljucivo svom izboru. Tamo gde postoje nacionalna obelezja, mislim na dres, sorc ili trenerku, to mora biti unificirano i na nacionalnom nivou sponzorisano. Ali da kazem alat, klinac je 100% po meni u pravu.

NokiJa

pre 8 godina

Seca li se neko kako je Dzordan resio taj problem?
Na pobednickom postolju je bio ,kao i ostatak Dream Tema u Reebok trenerkama sa motivima americke zastave,ali je uzeo pravu zastavu i prekrio raame, sto su mnogi protumacili kao cin patriotizma a on je ustvari prekrio logo firme sa kojom nije imao ugovor za reklamu.
Duci Simonovic je objasnio sustinu modernog sporta.
Dok njegovi vrsnjaci rade ili uce na faksu,da bi zaradili 400e mesecno on ima milionski ugovor sa firmom za patike, da bi ti njegovi isti vrsnjaci dali cetvrtinu svoje plate i kupili BAS TAJ MODEL...
CAPITALISAM BABY!

Dvoranski polo

pre 8 godina

Najjače su mi ove floskule o zaštiti interesa reprezentacije.Pa gospodine Vanjak, ne biste li najbolje zaštitili interes repke tako da napravite sve da najbolji igrač igra za istu??

Jim Beam

pre 8 godina

Ako ćemo realno, savez je kriv jer je prilikom potpisivanja ugovora morao napraviti fleksibiliji ugovor sa Najkijem. Ovako, napravili su pat poziciju i sada moraju da se drže toga jer se radi o velikoj sumi.

Inače, pratim njegov uzrast i mali je dominantan ali to ne znači ništa. Trenutno odskače od svoje generacije na fizičkom planu i to daje rezultat, neće tako biti u seniorima, pogotovo ne u NBA. Slična priča kao Musli koji je bio dominantan kao klinac. Uz to pravi pogrešne poteze: ne ide se za parama sa 17 godina u izraelsku ligu gde će igrati za drugi tim na kašičicu. Njemu trebaju utakmice i jaki protivnici, a toga tamo nema.

Markiz

pre 8 godina

Pametan potez saveza - ako popuste jednom, popuštaće svima. A mali je zbog onoga što će možda biti izgubio ono što je sad - šansu na svetskom prvenstvu.

Dejan

pre 8 godina

Ili igras u Nike patikama, ili te nema! Jel to monopol, pritisak, sta li je, ali slobodno trziste nije. Pa i fudbaleri igraju u dresu reprezentacije, a svaki nosi patike licnog sponzora (uvek bilo). Nike ima taj koruptivni sistem, podmaze gde treba i klinci kupuju skupe patike, loje na drugoj strani sveta proizvode klinci za 1Usd dnevno. Izmedju tog 1Usd i 200eur cene para patika je njihova zarada! Mislite o tome.

gusa

pre 8 godina

Kako bi opisao o kakvom se talentu radi, samo ću reći da ukoliko obuće Jordan patike, Bender plaća penale u visini od 50.000$. Onda je valjda jasno koliko velik ugovor ima, ako su ovoliki penali.

Prvi put čujem za ovog a pratim

pre 8 godina

Prvi put čujem za ovog a sledeće godine ide u top 5 na draftu?? Stvarno mi nije jasno šta gledaju američki skauti. Eto im verovatno novog Miličića. Nije da mu želim da ne uspe nego mi je neverovatno da ga niko u Evropi nije primetio a amerikanci jesu. Jeste da je u Makabiju ali da li je uopšte igrao i jedan minut? P.S. Šta je ovo sa naglom eksplozijom hrvatskih igrača u tom uzrastu? U čemu je stvar? Hezonja 5. pik, Šarić čini mi se 9., evo sad i ovaj... Daj Zvezdo proberi šta ima da se uzme kod njih od talenata, ipak imaš najbolju juniorsku školu u Evropi. Ovo pomalo deluje zabrinjavajuće da mi toliko dugo nemamo ozbiljne igrače u NBA, a Hrvati 3 u Top 10. Sva sreća pa imamo mnogo bolje trenere koji to ispeglaju u seniorskoj reprezentaciji. A isto je čudno da hrvati sa takvim igračima ništa ne osvajaju a mi brdo medalja i plus redovno osvajamo ili igramo finala u juniorskoj Evroligi. Voleo bih da izađe jedan ozbiljan tekst sa analizom mladih talenata u SFRJ zemljama da vidimo ko kako stoji. Kad vidite šta trenutno rade sfrj igrači u NBA ne možete a da se ne zapitate ko je sledeći sa ovih prostora. Dajte malo više tekstova za prave ljubitelje košarke a manje za ove frustrirane likove koji se prepucavaju i na vesti o ceni jabuka. Željni smo dobrih istraživačkih tekstova!

Divos

pre 8 godina

Бендер је без сумње екстремно надарен кошаркаш, гледао сам га још пре 2 године на ЕП У-16, одмах је запао за око, има неких сличности са Кукочем али и са Александровим у његовим годинама, висок, стркљашт, али и зна се заградитри у рекету, изузетне технике, интелигентан играч који увек има решења, а и поред висине изузетан смисао за асистенцију, префињен шут, воли шутирати за 3, и то са високим %, отворене шутеве у правилу погађа.
Проблем му може бити конституција, јер игра се другачија кошарка него у Кукочево време, игра са много више контакта, дуела, мораће да очврсне, за његову каријеру је важно и колико ће га повреде омести.

Е сад, овде није лако рећи ко је у праву, заправо из њиховог угла, у праву су и једни и други, а у овој игри угађања спонзорима, жртва ће бити млади хрватски кошаркаш. Нису ни ови у ХКС баш "безгрешни" како се продају, уопште на њихове млађе селекције менаџери имају кудикамо већи утицај него ли је случај са српским млађим селекцијама, заправо ту се зарад угађања менаџерима у тим селекцијама игра искључиуво за статистику "одабраних" клинаца (то је она подваљена мантра, ма није важан резултат у млађим узрастима, важно је стварати играча, у преводу све подредити статистици оних које гурају менаџери).
Драган је и премлад отишао у бели свет, можда му то и није најбољи потез, сада ко зна чијом кривицом, и прошуштено СП, огроман потенцијал јесте, али то некад и није довољно да се уради велика каријера.

PatrickEwing

pre 8 godina

Takvi su igovori, ne pravite od ovog malog sada neku budalu. On ima ugvor sa Adidasom, za koji je sigurno sasvim dobro plaćen, ko zna koja klauzula mu stoji u ugovoru, verovatno da ne sme igrati u opremi drugog proizvođača. Vi bi ste sigurno odbacili unosan ugovor da sete na njegovom mestu? Ostali bi bez para od sponzora? Inače Bender je top 5 pk na sledećem draftum briga njega za reprezentaciju, ne živi se od ljubavi prema domovini već od para!

iga

pre 8 godina

Prvi put cujem za ovog a pratim


Dragan Bender je momak sa prelaza 97/98 godiste rođenu u Čapljini .
Inace je visok 215 cm odlicnog šuta i motorike i igra na poziciji krilnog centra.
Njega je u Makabi odvuko Nikola Vujicic kad je otidlazio i raspalog Splita.
Inace ovo da je strašno cjenjen je istina i da ce bit u prvih deset pikovo za godinu ili dvije stoji.

iga

pre 8 godina

Da probam malo da neupucenima razjasnim situaciju.
Znaci savez je sklopio visemilijunski ugovor s najkiem da sve kategorije osim seniorske igraju osim u najki dresovimi i u najki obuci.
E sad to na prvi pogled izgleda ok ali ko pozna sportsku problematiku mora da racuna na to da igraci sve mlađi i mlađi podpadaju pod utjecaj menađera i sponzora i da ce ovaki slucajevi sve vise događat.
Savez se tu postavio relativno neozbiljno jer se radi novca koji ce vjerovatno zavrsit po privatnim đepovima zanemario sportski uspjeh jel sa skoro dogodilo da jos dva igraca nisu zaigrala.
Nazalost novac je na prvom mjestu, a tek onda sportski uspjeh.

Nemanja

pre 8 godina

Svuda u svetu je praksa da igraci mogu da biraju svoju licnu opremu (patike, kopacke), a sto se tice opreme sa klupskim grbom (dres, sorc, trenerka, majica za trening itd...), moraju da nose opremu onog proizvodjaca sa kojim klub ima ugovor. Pa zamislite samo da Real pokusa da natera Ronalda da obuje adidasove kopacke, zato sto im je ta kompanija sponzor...?!

Acika

pre 8 godina

Pomeni, obuća je intimna stvar, čak više nego gaće. Svakom košarkašu je veoma važno koju obuću nosi, ne može to da menja tek tako usred sezone. Zamislite da teniser promeni reket samo za vreme jednog turnira!

Burga

pre 8 godina

"Ne može da se bavi onim što voli zbog HKS"? Ako to radi samo iz ljubavi, dovoljno je bilo da promeni patike. A ako je zbog novca, zašto bi njegova ljubav prema novcu bila bitnija od ljubavi Saveza prema novcu?

Peđa

pre 8 godina

Duci Simonović...ima štošta da kaže na ovu temu.Retko iskren i pametan čovek.Za dvadeset godina gledaće se i raspored adenina,timina,citozina i guanina...

TIL Zagreb

pre 8 godina

Ne nego je savez nestrucno obavio svoj deo posla i umesto da potpisu ugovor u kom pise da ukoliko igrac ima licni ugovor nosi patike po tom ugovoru, kao sto je standard u svim reprezentacijama...
(The_Thinker, 30. jun 2015 20:52)

potpisan je takav ugovor,ali nazalost vrijedi samo za seniore....

beograd_pod_vodom

pre 8 godina

Sjecam se da je Jordan kako ne bi krsio ugovor sa Reabokom dres je skrio sa peškirom. Trebo je tako i Bender. Inače, imat će HRV za par godina najjači tim Evrope, sa Šarićem, Hezonjom, Benderom, Bogdanovicem, Tomicem....

kyu Q

pre 8 godina

Stoji da je savez mogo napravit bolje taj ugovorni dio, al isto tako stoji i cinjenica da je ovaj mladic koji jedva da se brije, bahat s pristupom: il cu nosit moje patike za koje cu dobit masne pare il necu igrat ... Znaci nema ni 18 godina jos, i vec gospodin ima ugovore kojima bi se repka trebala prilagodavat, mislim i nek je to obicaj kako neko kaze da se takvi ugovori u repkama potpisuju - da omoguce igracima nosenje "svojih"patika, al jbg pa sto sad treba i golobradim klincima sve uvjete prilagodavat.... Nema ni minute ozbiljne kosarkaske elitne utakmice,al eto ima hebeni masni ugovor s njemcima...najbolji je ovaj srceparajuci odgovor njegovog menadera kako ce mu jadan igrac ostat bez omiljene kosarke tj. Svjetskog prvenstva... Nek idu i oni i njihove pare u tri pm......

marko

pre 8 godina

odgovor vam lezi u nemarnom radu HKS koji je 2 nedelje pre pocetka SP dobio dopis od adidasa da ne dozvoljavaju da igraci koji imaju ugovor sa njima(njih trojica)igra u jordanovim patikama.izasli su u susret zizicu I mislim arapovicu,zbog manjih penala,da igraju u dzordankama ali da nose adidas carape.Ipak je benderu kazna 50000e.evo jos jednog dokaza nemarnog vonjedja saveza,da ne kazemo posle da su nasi savezi nemarni

Ivan

pre 8 godina

Čim se ovakve stvari mesaju u sport vec u tom uzrastu, nema od njega leba narodski receno. Da mu je stalo do kosarke izasao bi i u papucama da igra.

Bojke

pre 8 godina

Mene ovde jedino iznenadjuje kako Misko nije menadzer ovom Hrvatu ?!?
(PAN, 30. jun 2015 22:22)
Promakao mu dok je zidao Spanulis terence...:-) Inace, najjaci komentar ispod ove vijesti...:-)

Rile

pre 8 godina

Zato Hrvati nikada ništa ne urade na velikim takmičenjima jer su im pare i lični interesi ispred reprezentacije ... Ovako nešto nikada ne bi moglo da se desi u Srbiji ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hoću 158 pluseva botova, 1. jul 2015 07:48)

Pogotovo ne u fudbalskoj reprezentaciji.

Bogdan

pre 8 godina

@Prvi put čujem za ovog a pratim - Koju ti košarku ti pratiš? Bender je unazad bar dve godine, a realno i više, najtalentovaniji mladi igrač u Evropi sa Ukrajincem Mihajljukom. Mi takvog nemamo u toj generaciji, ni blizu (Hrvati imaju još i Mazalina i Žižića). Nikad nisi čuo za njega? Evropljani ga nisu primetili, čudi te što Ameri jesu? Pa nije ga Makabi uzeo zato što ne valja.

gusa

pre 8 godina

Treba dodati da je Vanjak team menager Cibone, a da su ova ostala dvojica, koja su pristala na igranje u Jordan patikama, igrači Cibone. Isto tako, u odsustvu Bendera, povečala se minutaža ostalim igračima Cibone. Pametnome dosta!
Slažem se s komentarom da u hr repki menageri kolo vode, al se ne slažem s ovom usporedbom mladih Srbije i Hrvatske. Sve je to jako slično, pojave se talenti i dobre generacije kod jednih i drugih pa se ne može govoriti da netko ima puno bolje rezultate u mlađim kategorijama...

veerghoen

pre 8 godina

Могао је да носи патике без обележја и завршен проблем. Тако је Златан Ибрахимовић урадио пролетос за ПСЖ.

bobo mk

pre 8 godina

U karijeri jednog sportiste jedan od najvećih događaja je svakako i Svetsko Prvenstvo u bilo kom uzrastu. Sada više nije bitno ko je krív, već je žalno što zbog novca jedan talentirani momak nemože da ispuni svoj san.

Garbage collector

pre 8 godina

To je razlog zbog čega se ne juri da glavni sponzor bude fabrika sportske opreme. Naprimer Srbiji su glavni sponzori bili na Svetskom prošle godine Suissegas, Komercijalna banka i Telekom Srbija.
Peak i Adidas su bili za opremu, samo nismo imali toliko obaveza prema njima.

Руперт

pre 8 godina

Ово је као кад Љајић не пева химну, само код нас нема кинте у игри. Или има???

drago

pre 8 godina

Bender prvenstveno odskace znanjem, polivalentnoscu i kretanjem. Daleko je on od drvenog Muslija, decko je kombinacija Kukoca i Krese.
Daleko od toga da ce propasti u Maccabiju. Otisao je i Hezonja u Barcelonu pa je uspio. A Bender ima samo 17 godina.
Inace je vec godinama najbolji u svojoj generaciji.

Susjed

pre 8 godina

Za vas koji napadate dečka, nejgovu pohlepu i tako dalje: stoji da on nema punih 18 godina, ali je li to jedini slučaj da netko maloljetan zarađuje legalne novce? Nije. Je li ovo prvenstvo U-19, dakle de facto seniorski igrači, većina punoljetni, ne radi se o djeci. Neshvatljivo je samo to da HKS nije reagirao i tražio kompromis na vrijeme nego na dan utakmice su Benderu rekli: ili - ili! Pa gdje to ima. Još malo: istoga dana je u Zagrebu bila skupština HKS-a na kojoj je smijenjen pred. Danko Radić, nakon 11 godina. A postavljen je HDZ-ovac Ivan Šuker... Pa sad vi mislite je li sve slučajno!

travko

pre 8 godina

@susjed za nas neupucene? Jordan je sakrivao logo reeboka na olimpijadi 1992, a to sto ti pricas je u NBA-u. cisto da te uputim! googlaj pa ces videti.

ahvek

pre 8 godina

On ce igrati za Izrael i ovo je pocetak. Ovi koji pominju Tomica i Bogdanovica i Hezonju , Sarics da ce za par godina imati drimtim, Tomic nece igrati tada verovatno ni Bojan. Saric stagnira iako je izgledalo da ce biti paklen dok ce Hezonja samog sebe progutati iako je world class.

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Zato Hrvati nikada ništa ne urade na velikim takmičenjima jer su im pare i lični interesi ispred reprezentacije ... Ovako nešto nikada ne bi moglo da se desi u Srbiji ...

pomorac

pre 8 godina

Mali je sam kriv, hoces ugovor sa jednima? OK ali onda ne mozes da igras jer imamo ugovor sa drugima. A i uostalom, kada igrac prihvati da igra za reprezentaciju svoje zemlje on tu prestaje da bude jedinka i ima da se povinuje pravilima representacije pa nakar bila to koje ce patike da nosi i hoce li da ojeva himnu.

Izivini se, i igraj

pre 8 godina

Sigurno mu se i adidas cudi na ovakvoj "principijalnosti", sigurno mu nece reci hvala. Ako im je on sada za biznis interesantan, jos interesantniji bi im bio ako bi bio svetski poznat. A ovako je izgubio i jedno i drugo. Ti si samo jedan vise sponsor, ne razumem sto si se mnogo uzivio, kao da su samo s tobom sklopili takav ugovor.

Susjed

pre 8 godina

@travko Da za vas neupućene, a dodao bih i lijene, teško vam je googlati i pogledati ORIGINALNE slike, a ne čitati tekstove jednako neupućenih. Evo ti slika originalnog dresa MJ-a iz Barce pa pogledaj koji logo mu je na lijevoj naramenici! Imaš stotine slika MJ-a, Magica i Birda na kojma se lijepo vidi Championov logo na dresovima 1992.
http://www.robertedwardauctions.com/auction/2007/1413.html#photos

Donald duck

pre 8 godina

Zbog patika coveku nedaju da igra kakva glupost.
Ako on vec ima ugovor sa Adidasom onda ne razumem kako su mislili da on moze da krsi taj ugovor.

Markiz

pre 8 godina

Pametan potez saveza - ako popuste jednom, popuštaće svima. A mali je zbog onoga što će možda biti izgubio ono što je sad - šansu na svetskom prvenstvu.

beograd_pod_vodom

pre 8 godina

Sjecam se da je Jordan kako ne bi krsio ugovor sa Reabokom dres je skrio sa peškirom. Trebo je tako i Bender. Inače, imat će HRV za par godina najjači tim Evrope, sa Šarićem, Hezonjom, Benderom, Bogdanovicem, Tomicem....

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Zato Hrvati nikada ništa ne urade na velikim takmičenjima jer su im pare i lični interesi ispred reprezentacije ... Ovako nešto nikada ne bi moglo da se desi u Srbiji ...

Prvi put čujem za ovog a pratim

pre 8 godina

Prvi put čujem za ovog a sledeće godine ide u top 5 na draftu?? Stvarno mi nije jasno šta gledaju američki skauti. Eto im verovatno novog Miličića. Nije da mu želim da ne uspe nego mi je neverovatno da ga niko u Evropi nije primetio a amerikanci jesu. Jeste da je u Makabiju ali da li je uopšte igrao i jedan minut? P.S. Šta je ovo sa naglom eksplozijom hrvatskih igrača u tom uzrastu? U čemu je stvar? Hezonja 5. pik, Šarić čini mi se 9., evo sad i ovaj... Daj Zvezdo proberi šta ima da se uzme kod njih od talenata, ipak imaš najbolju juniorsku školu u Evropi. Ovo pomalo deluje zabrinjavajuće da mi toliko dugo nemamo ozbiljne igrače u NBA, a Hrvati 3 u Top 10. Sva sreća pa imamo mnogo bolje trenere koji to ispeglaju u seniorskoj reprezentaciji. A isto je čudno da hrvati sa takvim igračima ništa ne osvajaju a mi brdo medalja i plus redovno osvajamo ili igramo finala u juniorskoj Evroligi. Voleo bih da izađe jedan ozbiljan tekst sa analizom mladih talenata u SFRJ zemljama da vidimo ko kako stoji. Kad vidite šta trenutno rade sfrj igrači u NBA ne možete a da se ne zapitate ko je sledeći sa ovih prostora. Dajte malo više tekstova za prave ljubitelje košarke a manje za ove frustrirane likove koji se prepucavaju i na vesti o ceni jabuka. Željni smo dobrih istraživačkih tekstova!

kyu Q

pre 8 godina

Stoji da je savez mogo napravit bolje taj ugovorni dio, al isto tako stoji i cinjenica da je ovaj mladic koji jedva da se brije, bahat s pristupom: il cu nosit moje patike za koje cu dobit masne pare il necu igrat ... Znaci nema ni 18 godina jos, i vec gospodin ima ugovore kojima bi se repka trebala prilagodavat, mislim i nek je to obicaj kako neko kaze da se takvi ugovori u repkama potpisuju - da omoguce igracima nosenje "svojih"patika, al jbg pa sto sad treba i golobradim klincima sve uvjete prilagodavat.... Nema ni minute ozbiljne kosarkaske elitne utakmice,al eto ima hebeni masni ugovor s njemcima...najbolji je ovaj srceparajuci odgovor njegovog menadera kako ce mu jadan igrac ostat bez omiljene kosarke tj. Svjetskog prvenstva... Nek idu i oni i njihove pare u tri pm......

Burga

pre 8 godina

"Ne može da se bavi onim što voli zbog HKS"? Ako to radi samo iz ljubavi, dovoljno je bilo da promeni patike. A ako je zbog novca, zašto bi njegova ljubav prema novcu bila bitnija od ljubavi Saveza prema novcu?

Ivan

pre 8 godina

Čim se ovakve stvari mesaju u sport vec u tom uzrastu, nema od njega leba narodski receno. Da mu je stalo do kosarke izasao bi i u papucama da igra.

Peđa

pre 8 godina

Duci Simonović...ima štošta da kaže na ovu temu.Retko iskren i pametan čovek.Za dvadeset godina gledaće se i raspored adenina,timina,citozina i guanina...

pomorac

pre 8 godina

Mali je sam kriv, hoces ugovor sa jednima? OK ali onda ne mozes da igras jer imamo ugovor sa drugima. A i uostalom, kada igrac prihvati da igra za reprezentaciju svoje zemlje on tu prestaje da bude jedinka i ima da se povinuje pravilima representacije pa nakar bila to koje ce patike da nosi i hoce li da ojeva himnu.

The_Thinker

pre 8 godina

Pametan potez saveza - ako popuste jednom, popuštaće svima. A mali je zbog onoga što će možda biti izgubio ono što je sad - šansu na svetskom prvenstvu.
(Markiz, 30. jun 2015 20:36)

Ne nego je savez nestrucno obavio svoj deo posla i umesto da potpisu ugovor u kom pise da ukoliko igrac ima licni ugovor nosi patike po tom ugovoru, kao sto je standard u svim reprezentacijama...

Dali bocek

pre 8 godina

Glup savez; patika, kopacka ili klizaljka su kljucni delovi opreme, i mislim da sportista zbog rezultata ili licnog ugovora treba da nosi po iskljucivo svom izboru. Tamo gde postoje nacionalna obelezja, mislim na dres, sorc ili trenerku, to mora biti unificirano i na nacionalnom nivou sponzorisano. Ali da kazem alat, klinac je 100% po meni u pravu.

NokiJa

pre 8 godina

Seca li se neko kako je Dzordan resio taj problem?
Na pobednickom postolju je bio ,kao i ostatak Dream Tema u Reebok trenerkama sa motivima americke zastave,ali je uzeo pravu zastavu i prekrio raame, sto su mnogi protumacili kao cin patriotizma a on je ustvari prekrio logo firme sa kojom nije imao ugovor za reklamu.
Duci Simonovic je objasnio sustinu modernog sporta.
Dok njegovi vrsnjaci rade ili uce na faksu,da bi zaradili 400e mesecno on ima milionski ugovor sa firmom za patike, da bi ti njegovi isti vrsnjaci dali cetvrtinu svoje plate i kupili BAS TAJ MODEL...
CAPITALISAM BABY!

ahvek

pre 8 godina

On ce igrati za Izrael i ovo je pocetak. Ovi koji pominju Tomica i Bogdanovica i Hezonju , Sarics da ce za par godina imati drimtim, Tomic nece igrati tada verovatno ni Bojan. Saric stagnira iako je izgledalo da ce biti paklen dok ce Hezonja samog sebe progutati iako je world class.

PatrickEwing

pre 8 godina

Takvi su igovori, ne pravite od ovog malog sada neku budalu. On ima ugvor sa Adidasom, za koji je sigurno sasvim dobro plaćen, ko zna koja klauzula mu stoji u ugovoru, verovatno da ne sme igrati u opremi drugog proizvođača. Vi bi ste sigurno odbacili unosan ugovor da sete na njegovom mestu? Ostali bi bez para od sponzora? Inače Bender je top 5 pk na sledećem draftum briga njega za reprezentaciju, ne živi se od ljubavi prema domovini već od para!

Dejan

pre 8 godina

Ili igras u Nike patikama, ili te nema! Jel to monopol, pritisak, sta li je, ali slobodno trziste nije. Pa i fudbaleri igraju u dresu reprezentacije, a svaki nosi patike licnog sponzora (uvek bilo). Nike ima taj koruptivni sistem, podmaze gde treba i klinci kupuju skupe patike, loje na drugoj strani sveta proizvode klinci za 1Usd dnevno. Izmedju tog 1Usd i 200eur cene para patika je njihova zarada! Mislite o tome.

Izivini se, i igraj

pre 8 godina

Sigurno mu se i adidas cudi na ovakvoj "principijalnosti", sigurno mu nece reci hvala. Ako im je on sada za biznis interesantan, jos interesantniji bi im bio ako bi bio svetski poznat. A ovako je izgubio i jedno i drugo. Ti si samo jedan vise sponsor, ne razumem sto si se mnogo uzivio, kao da su samo s tobom sklopili takav ugovor.

Dvoranski polo

pre 8 godina

Najjače su mi ove floskule o zaštiti interesa reprezentacije.Pa gospodine Vanjak, ne biste li najbolje zaštitili interes repke tako da napravite sve da najbolji igrač igra za istu??

Divos

pre 8 godina

Бендер је без сумње екстремно надарен кошаркаш, гледао сам га још пре 2 године на ЕП У-16, одмах је запао за око, има неких сличности са Кукочем али и са Александровим у његовим годинама, висок, стркљашт, али и зна се заградитри у рекету, изузетне технике, интелигентан играч који увек има решења, а и поред висине изузетан смисао за асистенцију, префињен шут, воли шутирати за 3, и то са високим %, отворене шутеве у правилу погађа.
Проблем му може бити конституција, јер игра се другачија кошарка него у Кукочево време, игра са много више контакта, дуела, мораће да очврсне, за његову каријеру је важно и колико ће га повреде омести.

Е сад, овде није лако рећи ко је у праву, заправо из њиховог угла, у праву су и једни и други, а у овој игри угађања спонзорима, жртва ће бити млади хрватски кошаркаш. Нису ни ови у ХКС баш "безгрешни" како се продају, уопште на њихове млађе селекције менаџери имају кудикамо већи утицај него ли је случај са српским млађим селекцијама, заправо ту се зарад угађања менаџерима у тим селекцијама игра искључиуво за статистику "одабраних" клинаца (то је она подваљена мантра, ма није важан резултат у млађим узрастима, важно је стварати играча, у преводу све подредити статистици оних које гурају менаџери).
Драган је и премлад отишао у бели свет, можда му то и није најбољи потез, сада ко зна чијом кривицом, и прошуштено СП, огроман потенцијал јесте, али то некад и није довољно да се уради велика каријера.

dinamo zagreb

pre 8 godina

Nekoliko igrača ima ugovor s Adidasom, a savez s Nikeom (Jordan), ali ostali igraju jer su im penali niži nego u slučaju Bendera gdje se radi o ozbiljnom novcu.
Inače mali nije kriv nego pohlepa ljudi u savezu koji su potpisali ugovor koji je sadržavao i tenisice uz ostatak opreme. U svim sportovima je običaj da se obuća, kopačke, tenisice, sprinterice ostave igračima na izbor, upravo zbog potencijalnih ovakvih događaja.

iga

pre 8 godina

Prvi put cujem za ovog a pratim


Dragan Bender je momak sa prelaza 97/98 godiste rođenu u Čapljini .
Inace je visok 215 cm odlicnog šuta i motorike i igra na poziciji krilnog centra.
Njega je u Makabi odvuko Nikola Vujicic kad je otidlazio i raspalog Splita.
Inace ovo da je strašno cjenjen je istina i da ce bit u prvih deset pikovo za godinu ili dvije stoji.

gusa

pre 8 godina

Kako bi opisao o kakvom se talentu radi, samo ću reći da ukoliko obuće Jordan patike, Bender plaća penale u visini od 50.000$. Onda je valjda jasno koliko velik ugovor ima, ako su ovoliki penali.

Jim Beam

pre 8 godina

Ako ćemo realno, savez je kriv jer je prilikom potpisivanja ugovora morao napraviti fleksibiliji ugovor sa Najkijem. Ovako, napravili su pat poziciju i sada moraju da se drže toga jer se radi o velikoj sumi.

Inače, pratim njegov uzrast i mali je dominantan ali to ne znači ništa. Trenutno odskače od svoje generacije na fizičkom planu i to daje rezultat, neće tako biti u seniorima, pogotovo ne u NBA. Slična priča kao Musli koji je bio dominantan kao klinac. Uz to pravi pogrešne poteze: ne ide se za parama sa 17 godina u izraelsku ligu gde će igrati za drugi tim na kašičicu. Njemu trebaju utakmice i jaki protivnici, a toga tamo nema.

iga

pre 8 godina

Da probam malo da neupucenima razjasnim situaciju.
Znaci savez je sklopio visemilijunski ugovor s najkiem da sve kategorije osim seniorske igraju osim u najki dresovimi i u najki obuci.
E sad to na prvi pogled izgleda ok ali ko pozna sportsku problematiku mora da racuna na to da igraci sve mlađi i mlađi podpadaju pod utjecaj menađera i sponzora i da ce ovaki slucajevi sve vise događat.
Savez se tu postavio relativno neozbiljno jer se radi novca koji ce vjerovatno zavrsit po privatnim đepovima zanemario sportski uspjeh jel sa skoro dogodilo da jos dva igraca nisu zaigrala.
Nazalost novac je na prvom mjestu, a tek onda sportski uspjeh.

Nemanja

pre 8 godina

Svuda u svetu je praksa da igraci mogu da biraju svoju licnu opremu (patike, kopacke), a sto se tice opreme sa klupskim grbom (dres, sorc, trenerka, majica za trening itd...), moraju da nose opremu onog proizvodjaca sa kojim klub ima ugovor. Pa zamislite samo da Real pokusa da natera Ronalda da obuje adidasove kopacke, zato sto im je ta kompanija sponzor...?!

Acika

pre 8 godina

Pomeni, obuća je intimna stvar, čak više nego gaće. Svakom košarkašu je veoma važno koju obuću nosi, ne može to da menja tek tako usred sezone. Zamislite da teniser promeni reket samo za vreme jednog turnira!

gusa

pre 8 godina

Treba dodati da je Vanjak team menager Cibone, a da su ova ostala dvojica, koja su pristala na igranje u Jordan patikama, igrači Cibone. Isto tako, u odsustvu Bendera, povečala se minutaža ostalim igračima Cibone. Pametnome dosta!
Slažem se s komentarom da u hr repki menageri kolo vode, al se ne slažem s ovom usporedbom mladih Srbije i Hrvatske. Sve je to jako slično, pojave se talenti i dobre generacije kod jednih i drugih pa se ne može govoriti da netko ima puno bolje rezultate u mlađim kategorijama...

travko

pre 8 godina

@susjed za nas neupucene? Jordan je sakrivao logo reeboka na olimpijadi 1992, a to sto ti pricas je u NBA-u. cisto da te uputim! googlaj pa ces videti.

drago

pre 8 godina

Bender prvenstveno odskace znanjem, polivalentnoscu i kretanjem. Daleko je on od drvenog Muslija, decko je kombinacija Kukoca i Krese.
Daleko od toga da ce propasti u Maccabiju. Otisao je i Hezonja u Barcelonu pa je uspio. A Bender ima samo 17 godina.
Inace je vec godinama najbolji u svojoj generaciji.

marko

pre 8 godina

odgovor vam lezi u nemarnom radu HKS koji je 2 nedelje pre pocetka SP dobio dopis od adidasa da ne dozvoljavaju da igraci koji imaju ugovor sa njima(njih trojica)igra u jordanovim patikama.izasli su u susret zizicu I mislim arapovicu,zbog manjih penala,da igraju u dzordankama ali da nose adidas carape.Ipak je benderu kazna 50000e.evo jos jednog dokaza nemarnog vonjedja saveza,da ne kazemo posle da su nasi savezi nemarni

Bogdan

pre 8 godina

@Prvi put čujem za ovog a pratim - Koju ti košarku ti pratiš? Bender je unazad bar dve godine, a realno i više, najtalentovaniji mladi igrač u Evropi sa Ukrajincem Mihajljukom. Mi takvog nemamo u toj generaciji, ni blizu (Hrvati imaju još i Mazalina i Žižića). Nikad nisi čuo za njega? Evropljani ga nisu primetili, čudi te što Ameri jesu? Pa nije ga Makabi uzeo zato što ne valja.

veerghoen

pre 8 godina

Могао је да носи патике без обележја и завршен проблем. Тако је Златан Ибрахимовић урадио пролетос за ПСЖ.

Bojke

pre 8 godina

Mene ovde jedino iznenadjuje kako Misko nije menadzer ovom Hrvatu ?!?
(PAN, 30. jun 2015 22:22)
Promakao mu dok je zidao Spanulis terence...:-) Inace, najjaci komentar ispod ove vijesti...:-)

Susjed

pre 8 godina

@travko Da za vas neupućene, a dodao bih i lijene, teško vam je googlati i pogledati ORIGINALNE slike, a ne čitati tekstove jednako neupućenih. Evo ti slika originalnog dresa MJ-a iz Barce pa pogledaj koji logo mu je na lijevoj naramenici! Imaš stotine slika MJ-a, Magica i Birda na kojma se lijepo vidi Championov logo na dresovima 1992.
http://www.robertedwardauctions.com/auction/2007/1413.html#photos

TIL Zagreb

pre 8 godina

Ne nego je savez nestrucno obavio svoj deo posla i umesto da potpisu ugovor u kom pise da ukoliko igrac ima licni ugovor nosi patike po tom ugovoru, kao sto je standard u svim reprezentacijama...
(The_Thinker, 30. jun 2015 20:52)

potpisan je takav ugovor,ali nazalost vrijedi samo za seniore....

Руперт

pre 8 godina

Ово је као кад Љајић не пева химну, само код нас нема кинте у игри. Или има???

Garbage collector

pre 8 godina

To je razlog zbog čega se ne juri da glavni sponzor bude fabrika sportske opreme. Naprimer Srbiji su glavni sponzori bili na Svetskom prošle godine Suissegas, Komercijalna banka i Telekom Srbija.
Peak i Adidas su bili za opremu, samo nismo imali toliko obaveza prema njima.

Rile

pre 8 godina

Zato Hrvati nikada ništa ne urade na velikim takmičenjima jer su im pare i lični interesi ispred reprezentacije ... Ovako nešto nikada ne bi moglo da se desi u Srbiji ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hoću 158 pluseva botova, 1. jul 2015 07:48)

Pogotovo ne u fudbalskoj reprezentaciji.

Donald duck

pre 8 godina

Zbog patika coveku nedaju da igra kakva glupost.
Ako on vec ima ugovor sa Adidasom onda ne razumem kako su mislili da on moze da krsi taj ugovor.

bobo mk

pre 8 godina

U karijeri jednog sportiste jedan od najvećih događaja je svakako i Svetsko Prvenstvo u bilo kom uzrastu. Sada više nije bitno ko je krív, već je žalno što zbog novca jedan talentirani momak nemože da ispuni svoj san.

Susjed

pre 8 godina

Za vas koji napadate dečka, nejgovu pohlepu i tako dalje: stoji da on nema punih 18 godina, ali je li to jedini slučaj da netko maloljetan zarađuje legalne novce? Nije. Je li ovo prvenstvo U-19, dakle de facto seniorski igrači, većina punoljetni, ne radi se o djeci. Neshvatljivo je samo to da HKS nije reagirao i tražio kompromis na vrijeme nego na dan utakmice su Benderu rekli: ili - ili! Pa gdje to ima. Još malo: istoga dana je u Zagrebu bila skupština HKS-a na kojoj je smijenjen pred. Danko Radić, nakon 11 godina. A postavljen je HDZ-ovac Ivan Šuker... Pa sad vi mislite je li sve slučajno!