Četvrtak, 25.06.2015.

08:31

Portland trejdovao Batuma

Portland Trejlblejzersi trejdovali su Nika Batuma u Šarlot u zamenu za Džeralda Hendersona i Nou Vonlija, piše Jahu Sports.

Izvor: SO

Portland trejdovao Batuma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Grga Cvarak

pre 8 godina

Dobar trejd i za jedan i za drugi tim. Kratkorocno pricajuci, mozda za nijansu bolji za Sarlot jer s Batumom, i Kaminskim kog su dobili kroz draft, su sad sigurni ucesnici plejofa iduce sezone, dok Portland ovde vise profitira na duge staze, da se tako izrazim, jer u Vonehu, uz malo srece naravno, dobijaju igraca za buducnost sto je posebno vazno uzimajuci u obzir da Odlridza gotovo pa sigurno gube ovo ljeto. Henderson je u svemu ovome manje vazan. Niti je bio nesto posebno dobar u Sarlotu, niti ce biti nesto mnogo bolji u Portlandu, ali je jos uvijek poprilicno solidan igrac za svoju poziciju. Sto ono Ameri kazu, nije nista posebno "but get's the job done".

Grga Cvarak

pre 8 godina

@bers0003

"Ulozili u Ibaku" ili mozda Harden jednostavno vise nije htio da bude treca rupa na svirali? Svi se pravite pametni, a ne razmisljate ni o cemu ni jedne sekunde, nego samo lupate k'o Maxim po diviziji.

bers0003

pre 8 godina

Batum je izmislio za Hendersona kosarku ali je u posljednjoj godini svog ugovora. Slijedece godine je slobodan igrac i Portland je htio bar nesto da dobije za njega. ocigledno nisu planirali da produze ugovor sa njim sto je po meni greska. Slicno je uradila Oklahoma sa Hardenom gdje su ulozili lovu u Ibaku i vidimo kako im se to vraca.....

anton

pre 8 godina

batum je igrao losu sezonu ,ja neznam dal neko od vas uopste prati nba kako treba jer da pratite znali bi da je ovo bila naj losija batunova sezona od kako je u ligi ne vidm da ce se to promenuti sledece sezone ali ko zna Charlotte je novi klub ,Nova motivacija.

Okej

pre 8 godina

Kevin Lav je po svemu sudeci na izlaznim vratima iz Klivlenda jer je izasao i ugovora. Velika greska za njega jer mu je Klivlend najbolja sansa za prsten. Oklahoma je trejdovala Lemba za Barnsa. Lejkersi svim silama pokusavaju da dovedu Kazinsa, ali nemaju mnogo toga za ponuditi u zamenu za njega. Tokom vecerasnjeg drafta ocekuje se velika aktivnost Bostona. Dosta ogranicenih i neogranicenih slobodnih agenata ovog leta, bice veoma turbulentno.

uros

pre 8 godina

neko je pitao za gs, ostaju skoro svi, za grina su rekli da ce izjednaciti svaku ponudu, a dejvida lija ce trejdovati 99 posto da bi se resili nekako njegove astrononske plate, pitanje je ko ce ga hteti..njima ce jedini pravi problem biti karijev ugovor kad dodje na red, ne znam tacno kad, jer mu i dalje traje onaj za smesne pare posle povrede..

shazam

pre 8 godina

@JeRemija
Da bi se desio sign&trade sa Lavom, mora mnogo stvari da se poklopi. Prvo, ekipa u koju on zeli da ode (i u koju bi mogao da ode kao slobodan igrac bez da ista potpise sa Kavsima) mora da ima dovoljno dobre igrace/pikove da trejduje za dojucerasnju najbolju 4ku lige. Drugo, Lav treba da bude ok sa tim da je upravo "opustosio" ekipu u kojoj treba da igra, tj. da je sam sebi oduzeo najbolje saigrace i buduce pikove. I trece, sto je najveci problem, Lav mora ili da uzme max ugovor koji je trenutno nekih 40-50% manji nego sto ce biti ako ga potpise za godinu dana, ili da potpise kratkorocan ugovor na 1 godinu, koji je pak totalno samoubistvo za ekipu u koju bi otisao, posto em bi izgubili igrace/pikove, em mogu i njega da izgube nakon sto se taj ugovor zavrsi ako iz bilo kog razloga hoce da ide. Sto se tice GS, oni niti zele niti treba da se pojacavaju:) Jedino ce da utrape nekome Lija i njegov ogromni ugovor (15,5 miliona), a morace da dodaju i pika, mozda i 2. To moraju posto ce ih liga inace osuriti sa luxury taksom, jer sledece sezone krece Tompsonov novi ugovor (umesto 3 miliona godisnje dobijace 15-16 i vise), kao i Grinov ugovor koji tek treba da potpise, a ocekuje se da dobije isto koliko i Tompson, s tim sto je on do sada dobijao manje od milion po sezoni. Svi ostali su uglavnom pod ugovorom, za Spejtsa tim ima opciju da li ce da produzi (3,8mil), dok marginalci Kuzmic i Holidej imaju opciju da li zele da produze sa GS. Nema razloga za vece promene.

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!
(@alen, 25. jun 2015 09:21)

Aldridge ide u San Antonio (CRNO-BELI), ako ne ove, onda sledece sezone kao zamena za Dankana, Nije da ne zelim Lakersima i Kobiju titulu, ali ne moze nista na silu, bilo je lepo dok je trajalo, bolje da krenu sa mladjima sada.
Pozdrav.

northspirit

pre 8 godina

JeRemija, Cleveland bandwaggoneru, ovo ti nije vest o Clevelendu da se odmah ubacuješ u priču o njima. Drži se sti svog LeBricka i plači, jer GS ostaje na okupu. Svi su pod ugovorima sem Greena, ali i njega će zadržati. Daće samo Leeja verovatno i neki pik da bi se jega otarasili u zamenu za nekog solidnog visokog igrača

shone025

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!
(@alen, 25. jun 2015 09:21)
jel'znas mozda koliko mu je ponudio majami,hvala unapred...

Razumihin

pre 8 godina

@northspirit bandwaggoneru, Clevelendu, LeBricka, Greena, Daće samo Leeja...Тотално си модеран, али који је ово језик? О (не)култури дијалога да не говорим.

PatrickEwing

pre 8 godina

Charlotte teško da je prošao bolje u ovom trejdu, dali su veoma perspektivnu četvorku za Batuma, igrača koji je jako dobar ali ima ugovor još samo jednu godinu i može otići gde želi 2016. U Charlotte mu predviđaju startnu dvojku, takođe Charlotte je noćas trampio Barnesa za Lamba iz OKC.

Sa druge strane Portland dobija solidnog igrača na pozicijama 2/3 gde su jako tanki ako odu Matthews, Wright, Afflao ili neko od njih. Prava nagrada za portland i donekle osiguranje za eventualni odlazak LMA je Vonleh, igrač koji podseća na njega, ima sličnu igru kao on, doduše još je sirov, ali uz napredak, ko zna. O ovom trejdu će se suditi tek nakon par godina u zavisnosti koliko Vonleh napreduje. Usput, Batumu je ovim trejdom i skočila plata za 1,8 mil jer je imao takvu klauzulu u ugovoru.

dragan1982

pre 8 godina

iza batuma je grozna sezona sa negativnim statistikama u skoro svim bitnim stvarima ,trojka ga cele sezone nije htela a on ako nije u stanju da puca kako se ocekuje je prilicno bezkoristan igrac...za portland je ovo dobar trade,doveli su gerald hendersona od koga se ocekuje iskorak u karijeri i koji je veoma univerzalan igrac,definitivno korisniji od niklasa koji se uvek samo zabije za cosak i to je to..bice interesantno videti sta ce se dogoditi sa portlandom ,batum je otisao..oticice i LMA kako stvari stoje zajedno sa rondom u lakerse,wesley matheuws isto tako odlazi..sto se kevina lova tice,najbolja opcija za clevleand je singn-trade opcija a tu pre svega vidim finix sanse u pool poziciji..za lova bi u cleveland mogli otici blizanci morris i pj tucker..time bi cleveland dobijo na dubljini a to je ono sto oni traze sacond unit igrace jer upravo zbog lose klupe su izgubili bitku sa golden statom za sunse naravno,kevin love je TOP igrac a imaju dobar roster...nas nikola jokic ce definitivno zaigrati sledece sezone u denveru gde se blizi trade demarcus cusins za farida,jj.hiksona i ty lowson-a,cusins i george karl nemogu ocima da se gledaju a vlade divac ce morati odluciti: dali dati otkaz legendarnom george karlu ili pustiti cusinsa da ode,koji je najbolji sakrmanetov pik godinama unazad ..danas je draft,bice interesantno,mali hezonja je zaludio amere a pitam ze zasto? rezervni igrac barcelone je ,ne znamo kako ce igrati kad je starting 5 igrac al dobro vreme ce pokazi svoj

JeRemija

pre 8 godina

@shazam
Razumem šta pišeš, ali da sam na mestu menadžmenta Kavsa potpisao bih ugovor sa Lavom i onda ga trejdovao. Nije se baš najbolje snašao, jeste tek prva sezona u klubu ali mi ne deluje da on može mnogo da popravi odbranu a i fizički izgleda veoma slab. Sa druge strane, naravno da su njegove trojke nedostajale u plej ofu...Videćemo šta će biti sa Irvingom, zbog sličnih povreda je Oden završio karijeru dok se sa druge strane Grifin vratio još jači. Jel znaš možda šta je sa Golden Stejtom i njihovim rosterom? Nisam još ništa pročitao o njihovim mogućim trejdovima...

shazam

pre 8 godina

Zašto je Portland ovo uradio?
(My name is Jeff, 25. jun 2015 08:35)

Imaju jako malo igraca pod ugovorom za sledecu sezonu (Lilard, Lenard, Mekolum, Blejk, Kreb), i mnogo nesigurnosti od Oldridza koji sve vise deluje da ce potpisati za San Antonio, do Metjuza koji je nesrecno doziveo vrstu povrede nakon koje se vecina igraca nikada ne bi vratila na svoj predjasnji nivo, a neki bi i zavrsili karijeru pre vremena. To u prevodu znaci da roster tesko da mogu da popune trejdovima (osim ovog), i da moraju da se oslone na slobodne igrace, i u tom zecu grmi lez. Da bi mogli da dovode bolje slobodne igrace a ne skart, moraju da imaju vise "slobodnih" para u salary capu da im ponude, a Batum ako Oldridz ode ostaje najplaceniji igrac u ekipi (12 miliona sledece sezone), pri cemu je upravo odigrao najgoru ofanzivnu sezonu u karijeri, sa 9.5 poena po utakmici i 40% suta iz igre. Ovim trejdom stede oko 3.5 miliona po sezoni, plus obzirom da su upravo dobili i proslogodisnjeg 9. pika Vonleja, verovatno nece morati da produzavaju ugovor Kejmanu, koji je prosle sezone dobijao 5 miliona, a i ove sezone ce mu verovatno neka ekipa ponuditi tako neku cifru. Tako da glavni cilj je finansijska fleksibilnost ekipe pred burno leto u kome ce se sa drugim ekipama boriti za iste slobodne igrace. A drugi cilj je to sto zele da se sa Hendersonom i Vonlejom "osiguraju" na pozicijama na kojima postoji strah da bi mogli da ostanu bez vaznih igraca: Metjuz i Aflalo (dvojke), i Oldridz (cetvorka).

Memfis

pre 8 godina

Sjajan igrac, malo je glupo kad ljudi pricaju o velikoj racionalnosti, a on cesto ne sutira kad je sam na 3ci (a znamo kako ume da oplete), dok Lilard zvekece preko 2 ruke sa 8,9 metara. Sta je tu racionalno? Kad sam video naslov ponadao sam se da je zavrsio u Memfisu, umesto Grina koji je podbacio ove sezone. Prilicno kompletan igrac i nadam se da ce u buducnosti vise "ceniti sebe" i davati, recimo, 20ak poena prosecno, a ne da po starom ponovo gleda kako npr. Kemba sutira 4/17 i ceka u cosku. Mislim da je sposoban za taj iskorak (barem sto se kosarkaskog znanja tice).

shazam

pre 8 godina

Lav i Smit su "izašli" iz ugovora i tvrde pazar. Po meni, Klivlend treba obojici da se zahvali na saradnji. Smit ima ugovor od 6 miliona $, tako da ne znam čemu se on nada? Ko je lud da mu da više od toga?
(JeRemija, 25. jun 2015 09:48)

Smit je uradio opt out iz ugovora u dogovoru sa Kavsima. Nece on vise para po sezoni, nego hoce duzi ugovor. Kavsi ce mu dati ugovor na 2-3 godine umesto 1 koliko ima trenutno, uz godisnju platu od npr. 3-4 miliona umesto 6,4 miliona koliko bi dobio da je ostao pod trenutnim ugovorom. A Lavu se sigurno nece "zahvaliti". U najgorem slucaju ce uraditi sign & trade sa njim, odnosno potpisace ugovor i onda ga trejdovati. Ali ce ga verovatno zadrzati. Ako ga samo posalju u setnju da trazi drugi tim bez ugovora, ostaju bez icega. Ne znam da li si svestan da timovi koji su prekoracili salary cap (kao sto Kavsi jesu, i to debelo), nemaju pravo da dovode slobodne igrace, a mid-level exception za 1 igraca po sezoni im je duplo manji nego timovima koji su ispod capa. To znaci da ako bi pustili Lava da ode, jedino sto mogu da urade je da dovedu neku krs cetvorku za taj exception od nekih 2,5 miliona po sezoni, ili da trejduju jedino sto mogu (Hejvudov ugovor + pika). Pri tom im i sa prisutnim Lavom definitivno treba jedno krilo mladje od 35god i po mogucstvu plej (posebno ako ostanu bez Dellyja). Lav je mozda izgledao lose dok je ekipa igrala lose pocetkom ove sezone, ali kako je izgledao Bosh u Majamiju u prvih godinu-dve?

The Truth

pre 8 godina

Prilicno los, ali donekle razumljiv potez Portlanda. Svesni su oni da ce tesko zadrzati Aldridza, koji je meta svih posrnulih velikana koji spremaju ozbiljne pare za slobodne agente. Rip city vec godinama nema srece, kao da su prokleti-prvo uzmu Brandona Roya koji se vise ni ne bavi kosarkom, pa zatim Odena pre Durentule. Gotivni su mi bili prethodne 2 godine, ali mislim da su završili sa plej-ofom bar do 2017...U svakom slučaju, sa neizvesnoscu se ceka draft večeras, bice tu i velikih trejdova

PatrickEwing

pre 8 godina

Zašto je Portland ovo uradio? Pokušaću da objasnim.
Aldridge, Afflalo, Matthews, Lopez, D.Wright i Gee su svi nezaštićeni slobodni agenti od prvog jula, što znači da mogu potpisati sa kim hoće ugovor. Takođe Freeland je zaštićeni slobodni agent i mogu izjednačiti svaku eventualnu ponudu koju bi on mogao dobiti.
Što se tiče Aldridga on je već u tridesetim, tražiće max ugovor koji će mu verovatno biti poslednji dok je još na vrhuncu, 18,5 mil po sezoni, Matthews navodno traži 15 mil po sezoni, Lopez vredi bar oko 10 mil po sezoni, slično kao i Afflalo, ostali slobodni agenti su manje više role players sa mnogo manjim zahtevima i verovatno im neće biti ponuđeni novi ugovori. Dakle samo 4 igrača Potlanda bi imala platu preko 50 mil za sledeću godinu, dodati tu igrače koje su pod ugovorom za sledeću sezonu, Henderson, Lillard, Leonard, Vonleh, McCollum, Blake i delimično garantovan ugovor Kamana, njihove brojke prelaze ukupno 25 mil.
Predviđeni salary cap za 2015 je oko 67 mil, dakle ako Portland hoće da zadrži sve te igrače moraće debelo otići u luxury tax, i neće imati para za slobodne agente ove godine, sem mid level pojačanja od 3,5 mil i veteranskih minimuma. Portland jednostavno nema para za sve igrče i sledi im potpuna rekonstrukcija tima.
Moja prognoza LMA će verovatno otići i potripsati negde max ugovor, Matthews će takođe otići mada on verovatno neće dobiti traženih 15 mil po sezoni. Ko zna u kakvom će sastavu biti iduće godine.

a jesi i ti muzicar?

pre 8 godina

ne znam kakav je potencijal ovaj noa, ali mislim da je sarlot dosta bolje prosao u trejdu, batum u najboljim godinama, jedan od najsvestranijih igraca u ligi, posle kavaja i lebrona, verovatno i najbolja defanzivna trojka...a ovaj henderson je prilicno diskutabilan u napadu, moze da pogadja, ali cesce masi, a u odbrani je jedan od najgorih na svojoj poziciji u ligi...vrlo je moguce da je on planiran kao sesti igrac u portlandu, ali svejedno, mislim da nema taj kvalitet da donese neki boljitak...s druge strane, sa kembom, debelim dzefersonom i batumom sarlot bi trebalo da se bori i izbori za plejof istoka, ali otom-potom..

@alen

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!

Nolan

pre 8 godina

Loš potez Portlanda, sada pored Metjuza i Mekoluma imaju i Hendersona koji nikad nije bio dobar šuter.
Nemaju više sjajnog krilnog igrača, Batum je mnogo koristan igrač i u ofanzivi i u defanzivi.

Brkajlo

pre 8 godina

Jedan od ubedljivo najkorisnijih kosarkasa... Obzirom na svoje kvalitete definitivno bi trebalo cesce da se odlucuje da on zavrsava napade, ali definitivno se ne slazem sa preteznim stavovima navijaca Portlanda - da prosle sezone kad je bilo bitno nije ga bilo nigde, to moze da kaze samo kosarkaska neznalica.

U svakom slucaju, Niko ce i u novoj ekipi sigurno da se podredi kolektivu i zavrsava svoj posao na obe strane terena maksimalno korektno.

Allez Batum!!

Buldogic

pre 8 godina

Odlican potez Portlanda. Batum je bio los cele sezone a ovaj Henderson moze da saspe veliki broj poena za kratko vreme. Pretpostavljam da ce ga koristiti kao 6.-og coveka. Jedino ne znam ko ce im igrati startnog SF-a ali pretpostavljam da imaju neki plan...

JeRemija

pre 8 godina

Lav i Smit su "izašli" iz ugovora i tvrde pazar. Po meni, Klivlend treba obojici da se zahvali na saradnji. Smit ima ugovor od 6 miliona $, tako da ne znam čemu se on nada? Ko je lud da mu da više od toga?
Između Lejkersa i Kazinsa se opasno zakuvalo, biće tu nečega, iako je Divac protiv toga, ali on se tu najmanje pita od svih. Pominjao se čak neki trejd u koji bi bio uključen i Orlando, u kom slučaju bi verovatno Vučević u Kingse, Kazins u LA a Lejkersi bi napunili Orlando pikovima i poslali im čini mi se Rendla...

alen

pre 8 godina

prica se da ce i DeMarcus Cousins biti trejdovan u lekerse za 2 pika i igrace sa profslog drafta ako potpisu Aldridge i dovedu Ronda moze biti dobra ekipica uz par veterana.pozdrav za sve ljubitelje NBA

Brkajlo

pre 8 godina

Jedan od ubedljivo najkorisnijih kosarkasa... Obzirom na svoje kvalitete definitivno bi trebalo cesce da se odlucuje da on zavrsava napade, ali definitivno se ne slazem sa preteznim stavovima navijaca Portlanda - da prosle sezone kad je bilo bitno nije ga bilo nigde, to moze da kaze samo kosarkaska neznalica.

U svakom slucaju, Niko ce i u novoj ekipi sigurno da se podredi kolektivu i zavrsava svoj posao na obe strane terena maksimalno korektno.

Allez Batum!!

alen

pre 8 godina

prica se da ce i DeMarcus Cousins biti trejdovan u lekerse za 2 pika i igrace sa profslog drafta ako potpisu Aldridge i dovedu Ronda moze biti dobra ekipica uz par veterana.pozdrav za sve ljubitelje NBA

Nolan

pre 8 godina

Loš potez Portlanda, sada pored Metjuza i Mekoluma imaju i Hendersona koji nikad nije bio dobar šuter.
Nemaju više sjajnog krilnog igrača, Batum je mnogo koristan igrač i u ofanzivi i u defanzivi.

Memfis

pre 8 godina

Sjajan igrac, malo je glupo kad ljudi pricaju o velikoj racionalnosti, a on cesto ne sutira kad je sam na 3ci (a znamo kako ume da oplete), dok Lilard zvekece preko 2 ruke sa 8,9 metara. Sta je tu racionalno? Kad sam video naslov ponadao sam se da je zavrsio u Memfisu, umesto Grina koji je podbacio ove sezone. Prilicno kompletan igrac i nadam se da ce u buducnosti vise "ceniti sebe" i davati, recimo, 20ak poena prosecno, a ne da po starom ponovo gleda kako npr. Kemba sutira 4/17 i ceka u cosku. Mislim da je sposoban za taj iskorak (barem sto se kosarkaskog znanja tice).

shazam

pre 8 godina

Lav i Smit su "izašli" iz ugovora i tvrde pazar. Po meni, Klivlend treba obojici da se zahvali na saradnji. Smit ima ugovor od 6 miliona $, tako da ne znam čemu se on nada? Ko je lud da mu da više od toga?
(JeRemija, 25. jun 2015 09:48)

Smit je uradio opt out iz ugovora u dogovoru sa Kavsima. Nece on vise para po sezoni, nego hoce duzi ugovor. Kavsi ce mu dati ugovor na 2-3 godine umesto 1 koliko ima trenutno, uz godisnju platu od npr. 3-4 miliona umesto 6,4 miliona koliko bi dobio da je ostao pod trenutnim ugovorom. A Lavu se sigurno nece "zahvaliti". U najgorem slucaju ce uraditi sign & trade sa njim, odnosno potpisace ugovor i onda ga trejdovati. Ali ce ga verovatno zadrzati. Ako ga samo posalju u setnju da trazi drugi tim bez ugovora, ostaju bez icega. Ne znam da li si svestan da timovi koji su prekoracili salary cap (kao sto Kavsi jesu, i to debelo), nemaju pravo da dovode slobodne igrace, a mid-level exception za 1 igraca po sezoni im je duplo manji nego timovima koji su ispod capa. To znaci da ako bi pustili Lava da ode, jedino sto mogu da urade je da dovedu neku krs cetvorku za taj exception od nekih 2,5 miliona po sezoni, ili da trejduju jedino sto mogu (Hejvudov ugovor + pika). Pri tom im i sa prisutnim Lavom definitivno treba jedno krilo mladje od 35god i po mogucstvu plej (posebno ako ostanu bez Dellyja). Lav je mozda izgledao lose dok je ekipa igrala lose pocetkom ove sezone, ali kako je izgledao Bosh u Majamiju u prvih godinu-dve?

PatrickEwing

pre 8 godina

Zašto je Portland ovo uradio? Pokušaću da objasnim.
Aldridge, Afflalo, Matthews, Lopez, D.Wright i Gee su svi nezaštićeni slobodni agenti od prvog jula, što znači da mogu potpisati sa kim hoće ugovor. Takođe Freeland je zaštićeni slobodni agent i mogu izjednačiti svaku eventualnu ponudu koju bi on mogao dobiti.
Što se tiče Aldridga on je već u tridesetim, tražiće max ugovor koji će mu verovatno biti poslednji dok je još na vrhuncu, 18,5 mil po sezoni, Matthews navodno traži 15 mil po sezoni, Lopez vredi bar oko 10 mil po sezoni, slično kao i Afflalo, ostali slobodni agenti su manje više role players sa mnogo manjim zahtevima i verovatno im neće biti ponuđeni novi ugovori. Dakle samo 4 igrača Potlanda bi imala platu preko 50 mil za sledeću godinu, dodati tu igrače koje su pod ugovorom za sledeću sezonu, Henderson, Lillard, Leonard, Vonleh, McCollum, Blake i delimično garantovan ugovor Kamana, njihove brojke prelaze ukupno 25 mil.
Predviđeni salary cap za 2015 je oko 67 mil, dakle ako Portland hoće da zadrži sve te igrače moraće debelo otići u luxury tax, i neće imati para za slobodne agente ove godine, sem mid level pojačanja od 3,5 mil i veteranskih minimuma. Portland jednostavno nema para za sve igrče i sledi im potpuna rekonstrukcija tima.
Moja prognoza LMA će verovatno otići i potripsati negde max ugovor, Matthews će takođe otići mada on verovatno neće dobiti traženih 15 mil po sezoni. Ko zna u kakvom će sastavu biti iduće godine.

JeRemija

pre 8 godina

Lav i Smit su "izašli" iz ugovora i tvrde pazar. Po meni, Klivlend treba obojici da se zahvali na saradnji. Smit ima ugovor od 6 miliona $, tako da ne znam čemu se on nada? Ko je lud da mu da više od toga?
Između Lejkersa i Kazinsa se opasno zakuvalo, biće tu nečega, iako je Divac protiv toga, ali on se tu najmanje pita od svih. Pominjao se čak neki trejd u koji bi bio uključen i Orlando, u kom slučaju bi verovatno Vučević u Kingse, Kazins u LA a Lejkersi bi napunili Orlando pikovima i poslali im čini mi se Rendla...

shazam

pre 8 godina

Zašto je Portland ovo uradio?
(My name is Jeff, 25. jun 2015 08:35)

Imaju jako malo igraca pod ugovorom za sledecu sezonu (Lilard, Lenard, Mekolum, Blejk, Kreb), i mnogo nesigurnosti od Oldridza koji sve vise deluje da ce potpisati za San Antonio, do Metjuza koji je nesrecno doziveo vrstu povrede nakon koje se vecina igraca nikada ne bi vratila na svoj predjasnji nivo, a neki bi i zavrsili karijeru pre vremena. To u prevodu znaci da roster tesko da mogu da popune trejdovima (osim ovog), i da moraju da se oslone na slobodne igrace, i u tom zecu grmi lez. Da bi mogli da dovode bolje slobodne igrace a ne skart, moraju da imaju vise "slobodnih" para u salary capu da im ponude, a Batum ako Oldridz ode ostaje najplaceniji igrac u ekipi (12 miliona sledece sezone), pri cemu je upravo odigrao najgoru ofanzivnu sezonu u karijeri, sa 9.5 poena po utakmici i 40% suta iz igre. Ovim trejdom stede oko 3.5 miliona po sezoni, plus obzirom da su upravo dobili i proslogodisnjeg 9. pika Vonleja, verovatno nece morati da produzavaju ugovor Kejmanu, koji je prosle sezone dobijao 5 miliona, a i ove sezone ce mu verovatno neka ekipa ponuditi tako neku cifru. Tako da glavni cilj je finansijska fleksibilnost ekipe pred burno leto u kome ce se sa drugim ekipama boriti za iste slobodne igrace. A drugi cilj je to sto zele da se sa Hendersonom i Vonlejom "osiguraju" na pozicijama na kojima postoji strah da bi mogli da ostanu bez vaznih igraca: Metjuz i Aflalo (dvojke), i Oldridz (cetvorka).

The Truth

pre 8 godina

Prilicno los, ali donekle razumljiv potez Portlanda. Svesni su oni da ce tesko zadrzati Aldridza, koji je meta svih posrnulih velikana koji spremaju ozbiljne pare za slobodne agente. Rip city vec godinama nema srece, kao da su prokleti-prvo uzmu Brandona Roya koji se vise ni ne bavi kosarkom, pa zatim Odena pre Durentule. Gotivni su mi bili prethodne 2 godine, ali mislim da su završili sa plej-ofom bar do 2017...U svakom slučaju, sa neizvesnoscu se ceka draft večeras, bice tu i velikih trejdova

uros

pre 8 godina

neko je pitao za gs, ostaju skoro svi, za grina su rekli da ce izjednaciti svaku ponudu, a dejvida lija ce trejdovati 99 posto da bi se resili nekako njegove astrononske plate, pitanje je ko ce ga hteti..njima ce jedini pravi problem biti karijev ugovor kad dodje na red, ne znam tacno kad, jer mu i dalje traje onaj za smesne pare posle povrede..

PatrickEwing

pre 8 godina

Charlotte teško da je prošao bolje u ovom trejdu, dali su veoma perspektivnu četvorku za Batuma, igrača koji je jako dobar ali ima ugovor još samo jednu godinu i može otići gde želi 2016. U Charlotte mu predviđaju startnu dvojku, takođe Charlotte je noćas trampio Barnesa za Lamba iz OKC.

Sa druge strane Portland dobija solidnog igrača na pozicijama 2/3 gde su jako tanki ako odu Matthews, Wright, Afflao ili neko od njih. Prava nagrada za portland i donekle osiguranje za eventualni odlazak LMA je Vonleh, igrač koji podseća na njega, ima sličnu igru kao on, doduše još je sirov, ali uz napredak, ko zna. O ovom trejdu će se suditi tek nakon par godina u zavisnosti koliko Vonleh napreduje. Usput, Batumu je ovim trejdom i skočila plata za 1,8 mil jer je imao takvu klauzulu u ugovoru.

a jesi i ti muzicar?

pre 8 godina

ne znam kakav je potencijal ovaj noa, ali mislim da je sarlot dosta bolje prosao u trejdu, batum u najboljim godinama, jedan od najsvestranijih igraca u ligi, posle kavaja i lebrona, verovatno i najbolja defanzivna trojka...a ovaj henderson je prilicno diskutabilan u napadu, moze da pogadja, ali cesce masi, a u odbrani je jedan od najgorih na svojoj poziciji u ligi...vrlo je moguce da je on planiran kao sesti igrac u portlandu, ali svejedno, mislim da nema taj kvalitet da donese neki boljitak...s druge strane, sa kembom, debelim dzefersonom i batumom sarlot bi trebalo da se bori i izbori za plejof istoka, ali otom-potom..

northspirit

pre 8 godina

JeRemija, Cleveland bandwaggoneru, ovo ti nije vest o Clevelendu da se odmah ubacuješ u priču o njima. Drži se sti svog LeBricka i plači, jer GS ostaje na okupu. Svi su pod ugovorima sem Greena, ali i njega će zadržati. Daće samo Leeja verovatno i neki pik da bi se jega otarasili u zamenu za nekog solidnog visokog igrača

@alen

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!

shone025

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!
(@alen, 25. jun 2015 09:21)
jel'znas mozda koliko mu je ponudio majami,hvala unapred...

shazam

pre 8 godina

@JeRemija
Da bi se desio sign&trade sa Lavom, mora mnogo stvari da se poklopi. Prvo, ekipa u koju on zeli da ode (i u koju bi mogao da ode kao slobodan igrac bez da ista potpise sa Kavsima) mora da ima dovoljno dobre igrace/pikove da trejduje za dojucerasnju najbolju 4ku lige. Drugo, Lav treba da bude ok sa tim da je upravo "opustosio" ekipu u kojoj treba da igra, tj. da je sam sebi oduzeo najbolje saigrace i buduce pikove. I trece, sto je najveci problem, Lav mora ili da uzme max ugovor koji je trenutno nekih 40-50% manji nego sto ce biti ako ga potpise za godinu dana, ili da potpise kratkorocan ugovor na 1 godinu, koji je pak totalno samoubistvo za ekipu u koju bi otisao, posto em bi izgubili igrace/pikove, em mogu i njega da izgube nakon sto se taj ugovor zavrsi ako iz bilo kog razloga hoce da ide. Sto se tice GS, oni niti zele niti treba da se pojacavaju:) Jedino ce da utrape nekome Lija i njegov ogromni ugovor (15,5 miliona), a morace da dodaju i pika, mozda i 2. To moraju posto ce ih liga inace osuriti sa luxury taksom, jer sledece sezone krece Tompsonov novi ugovor (umesto 3 miliona godisnje dobijace 15-16 i vise), kao i Grinov ugovor koji tek treba da potpise, a ocekuje se da dobije isto koliko i Tompson, s tim sto je on do sada dobijao manje od milion po sezoni. Svi ostali su uglavnom pod ugovorom, za Spejtsa tim ima opciju da li ce da produzi (3,8mil), dok marginalci Kuzmic i Holidej imaju opciju da li zele da produze sa GS. Nema razloga za vece promene.

Razumihin

pre 8 godina

@northspirit bandwaggoneru, Clevelendu, LeBricka, Greena, Daće samo Leeja...Тотално си модеран, али који је ово језик? О (не)култури дијалога да не говорим.

Buldogic

pre 8 godina

Odlican potez Portlanda. Batum je bio los cele sezone a ovaj Henderson moze da saspe veliki broj poena za kratko vreme. Pretpostavljam da ce ga koristiti kao 6.-og coveka. Jedino ne znam ko ce im igrati startnog SF-a ali pretpostavljam da imaju neki plan...

JeRemija

pre 8 godina

@shazam
Razumem šta pišeš, ali da sam na mestu menadžmenta Kavsa potpisao bih ugovor sa Lavom i onda ga trejdovao. Nije se baš najbolje snašao, jeste tek prva sezona u klubu ali mi ne deluje da on može mnogo da popravi odbranu a i fizički izgleda veoma slab. Sa druge strane, naravno da su njegove trojke nedostajale u plej ofu...Videćemo šta će biti sa Irvingom, zbog sličnih povreda je Oden završio karijeru dok se sa druge strane Grifin vratio još jači. Jel znaš možda šta je sa Golden Stejtom i njihovim rosterom? Nisam još ništa pročitao o njihovim mogućim trejdovima...

Okej

pre 8 godina

Kevin Lav je po svemu sudeci na izlaznim vratima iz Klivlenda jer je izasao i ugovora. Velika greska za njega jer mu je Klivlend najbolja sansa za prsten. Oklahoma je trejdovala Lemba za Barnsa. Lejkersi svim silama pokusavaju da dovedu Kazinsa, ali nemaju mnogo toga za ponuditi u zamenu za njega. Tokom vecerasnjeg drafta ocekuje se velika aktivnost Bostona. Dosta ogranicenih i neogranicenih slobodnih agenata ovog leta, bice veoma turbulentno.

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!
(@alen, 25. jun 2015 09:21)

Aldridge ide u San Antonio (CRNO-BELI), ako ne ove, onda sledece sezone kao zamena za Dankana, Nije da ne zelim Lakersima i Kobiju titulu, ali ne moze nista na silu, bilo je lepo dok je trajalo, bolje da krenu sa mladjima sada.
Pozdrav.

anton

pre 8 godina

batum je igrao losu sezonu ,ja neznam dal neko od vas uopste prati nba kako treba jer da pratite znali bi da je ovo bila naj losija batunova sezona od kako je u ligi ne vidm da ce se to promenuti sledece sezone ali ko zna Charlotte je novi klub ,Nova motivacija.

dragan1982

pre 8 godina

iza batuma je grozna sezona sa negativnim statistikama u skoro svim bitnim stvarima ,trojka ga cele sezone nije htela a on ako nije u stanju da puca kako se ocekuje je prilicno bezkoristan igrac...za portland je ovo dobar trade,doveli su gerald hendersona od koga se ocekuje iskorak u karijeri i koji je veoma univerzalan igrac,definitivno korisniji od niklasa koji se uvek samo zabije za cosak i to je to..bice interesantno videti sta ce se dogoditi sa portlandom ,batum je otisao..oticice i LMA kako stvari stoje zajedno sa rondom u lakerse,wesley matheuws isto tako odlazi..sto se kevina lova tice,najbolja opcija za clevleand je singn-trade opcija a tu pre svega vidim finix sanse u pool poziciji..za lova bi u cleveland mogli otici blizanci morris i pj tucker..time bi cleveland dobijo na dubljini a to je ono sto oni traze sacond unit igrace jer upravo zbog lose klupe su izgubili bitku sa golden statom za sunse naravno,kevin love je TOP igrac a imaju dobar roster...nas nikola jokic ce definitivno zaigrati sledece sezone u denveru gde se blizi trade demarcus cusins za farida,jj.hiksona i ty lowson-a,cusins i george karl nemogu ocima da se gledaju a vlade divac ce morati odluciti: dali dati otkaz legendarnom george karlu ili pustiti cusinsa da ode,koji je najbolji sakrmanetov pik godinama unazad ..danas je draft,bice interesantno,mali hezonja je zaludio amere a pitam ze zasto? rezervni igrac barcelone je ,ne znamo kako ce igrati kad je starting 5 igrac al dobro vreme ce pokazi svoj

bers0003

pre 8 godina

Batum je izmislio za Hendersona kosarku ali je u posljednjoj godini svog ugovora. Slijedece godine je slobodan igrac i Portland je htio bar nesto da dobije za njega. ocigledno nisu planirali da produze ugovor sa njim sto je po meni greska. Slicno je uradila Oklahoma sa Hardenom gdje su ulozili lovu u Ibaku i vidimo kako im se to vraca.....

Grga Cvarak

pre 8 godina

@bers0003

"Ulozili u Ibaku" ili mozda Harden jednostavno vise nije htio da bude treca rupa na svirali? Svi se pravite pametni, a ne razmisljate ni o cemu ni jedne sekunde, nego samo lupate k'o Maxim po diviziji.

Grga Cvarak

pre 8 godina

Dobar trejd i za jedan i za drugi tim. Kratkorocno pricajuci, mozda za nijansu bolji za Sarlot jer s Batumom, i Kaminskim kog su dobili kroz draft, su sad sigurni ucesnici plejofa iduce sezone, dok Portland ovde vise profitira na duge staze, da se tako izrazim, jer u Vonehu, uz malo srece naravno, dobijaju igraca za buducnost sto je posebno vazno uzimajuci u obzir da Odlridza gotovo pa sigurno gube ovo ljeto. Henderson je u svemu ovome manje vazan. Niti je bio nesto posebno dobar u Sarlotu, niti ce biti nesto mnogo bolji u Portlandu, ali je jos uvijek poprilicno solidan igrac za svoju poziciju. Sto ono Ameri kazu, nije nista posebno "but get's the job done".

@alen

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!

Buldogic

pre 8 godina

Odlican potez Portlanda. Batum je bio los cele sezone a ovaj Henderson moze da saspe veliki broj poena za kratko vreme. Pretpostavljam da ce ga koristiti kao 6.-og coveka. Jedino ne znam ko ce im igrati startnog SF-a ali pretpostavljam da imaju neki plan...

dragan1982

pre 8 godina

iza batuma je grozna sezona sa negativnim statistikama u skoro svim bitnim stvarima ,trojka ga cele sezone nije htela a on ako nije u stanju da puca kako se ocekuje je prilicno bezkoristan igrac...za portland je ovo dobar trade,doveli su gerald hendersona od koga se ocekuje iskorak u karijeri i koji je veoma univerzalan igrac,definitivno korisniji od niklasa koji se uvek samo zabije za cosak i to je to..bice interesantno videti sta ce se dogoditi sa portlandom ,batum je otisao..oticice i LMA kako stvari stoje zajedno sa rondom u lakerse,wesley matheuws isto tako odlazi..sto se kevina lova tice,najbolja opcija za clevleand je singn-trade opcija a tu pre svega vidim finix sanse u pool poziciji..za lova bi u cleveland mogli otici blizanci morris i pj tucker..time bi cleveland dobijo na dubljini a to je ono sto oni traze sacond unit igrace jer upravo zbog lose klupe su izgubili bitku sa golden statom za sunse naravno,kevin love je TOP igrac a imaju dobar roster...nas nikola jokic ce definitivno zaigrati sledece sezone u denveru gde se blizi trade demarcus cusins za farida,jj.hiksona i ty lowson-a,cusins i george karl nemogu ocima da se gledaju a vlade divac ce morati odluciti: dali dati otkaz legendarnom george karlu ili pustiti cusinsa da ode,koji je najbolji sakrmanetov pik godinama unazad ..danas je draft,bice interesantno,mali hezonja je zaludio amere a pitam ze zasto? rezervni igrac barcelone je ,ne znamo kako ce igrati kad je starting 5 igrac al dobro vreme ce pokazi svoj

northspirit

pre 8 godina

JeRemija, Cleveland bandwaggoneru, ovo ti nije vest o Clevelendu da se odmah ubacuješ u priču o njima. Drži se sti svog LeBricka i plači, jer GS ostaje na okupu. Svi su pod ugovorima sem Greena, ali i njega će zadržati. Daće samo Leeja verovatno i neki pik da bi se jega otarasili u zamenu za nekog solidnog visokog igrača

JeRemija

pre 8 godina

Lav i Smit su "izašli" iz ugovora i tvrde pazar. Po meni, Klivlend treba obojici da se zahvali na saradnji. Smit ima ugovor od 6 miliona $, tako da ne znam čemu se on nada? Ko je lud da mu da više od toga?
Između Lejkersa i Kazinsa se opasno zakuvalo, biće tu nečega, iako je Divac protiv toga, ali on se tu najmanje pita od svih. Pominjao se čak neki trejd u koji bi bio uključen i Orlando, u kom slučaju bi verovatno Vučević u Kingse, Kazins u LA a Lejkersi bi napunili Orlando pikovima i poslali im čini mi se Rendla...

JeRemija

pre 8 godina

@shazam
Razumem šta pišeš, ali da sam na mestu menadžmenta Kavsa potpisao bih ugovor sa Lavom i onda ga trejdovao. Nije se baš najbolje snašao, jeste tek prva sezona u klubu ali mi ne deluje da on može mnogo da popravi odbranu a i fizički izgleda veoma slab. Sa druge strane, naravno da su njegove trojke nedostajale u plej ofu...Videćemo šta će biti sa Irvingom, zbog sličnih povreda je Oden završio karijeru dok se sa druge strane Grifin vratio još jači. Jel znaš možda šta je sa Golden Stejtom i njihovim rosterom? Nisam još ništa pročitao o njihovim mogućim trejdovima...

alen

pre 8 godina

prica se da ce i DeMarcus Cousins biti trejdovan u lekerse za 2 pika i igrace sa profslog drafta ako potpisu Aldridge i dovedu Ronda moze biti dobra ekipica uz par veterana.pozdrav za sve ljubitelje NBA

Nolan

pre 8 godina

Loš potez Portlanda, sada pored Metjuza i Mekoluma imaju i Hendersona koji nikad nije bio dobar šuter.
Nemaju više sjajnog krilnog igrača, Batum je mnogo koristan igrač i u ofanzivi i u defanzivi.

anton

pre 8 godina

batum je igrao losu sezonu ,ja neznam dal neko od vas uopste prati nba kako treba jer da pratite znali bi da je ovo bila naj losija batunova sezona od kako je u ligi ne vidm da ce se to promenuti sledece sezone ali ko zna Charlotte je novi klub ,Nova motivacija.

Okej

pre 8 godina

Kevin Lav je po svemu sudeci na izlaznim vratima iz Klivlenda jer je izasao i ugovora. Velika greska za njega jer mu je Klivlend najbolja sansa za prsten. Oklahoma je trejdovala Lemba za Barnsa. Lejkersi svim silama pokusavaju da dovedu Kazinsa, ali nemaju mnogo toga za ponuditi u zamenu za njega. Tokom vecerasnjeg drafta ocekuje se velika aktivnost Bostona. Dosta ogranicenih i neogranicenih slobodnih agenata ovog leta, bice veoma turbulentno.

shone025

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!
(@alen, 25. jun 2015 09:21)
jel'znas mozda koliko mu je ponudio majami,hvala unapred...

a jesi i ti muzicar?

pre 8 godina

ne znam kakav je potencijal ovaj noa, ali mislim da je sarlot dosta bolje prosao u trejdu, batum u najboljim godinama, jedan od najsvestranijih igraca u ligi, posle kavaja i lebrona, verovatno i najbolja defanzivna trojka...a ovaj henderson je prilicno diskutabilan u napadu, moze da pogadja, ali cesce masi, a u odbrani je jedan od najgorih na svojoj poziciji u ligi...vrlo je moguce da je on planiran kao sesti igrac u portlandu, ali svejedno, mislim da nema taj kvalitet da donese neki boljitak...s druge strane, sa kembom, debelim dzefersonom i batumom sarlot bi trebalo da se bori i izbori za plejof istoka, ali otom-potom..

shazam

pre 8 godina

Lav i Smit su "izašli" iz ugovora i tvrde pazar. Po meni, Klivlend treba obojici da se zahvali na saradnji. Smit ima ugovor od 6 miliona $, tako da ne znam čemu se on nada? Ko je lud da mu da više od toga?
(JeRemija, 25. jun 2015 09:48)

Smit je uradio opt out iz ugovora u dogovoru sa Kavsima. Nece on vise para po sezoni, nego hoce duzi ugovor. Kavsi ce mu dati ugovor na 2-3 godine umesto 1 koliko ima trenutno, uz godisnju platu od npr. 3-4 miliona umesto 6,4 miliona koliko bi dobio da je ostao pod trenutnim ugovorom. A Lavu se sigurno nece "zahvaliti". U najgorem slucaju ce uraditi sign & trade sa njim, odnosno potpisace ugovor i onda ga trejdovati. Ali ce ga verovatno zadrzati. Ako ga samo posalju u setnju da trazi drugi tim bez ugovora, ostaju bez icega. Ne znam da li si svestan da timovi koji su prekoracili salary cap (kao sto Kavsi jesu, i to debelo), nemaju pravo da dovode slobodne igrace, a mid-level exception za 1 igraca po sezoni im je duplo manji nego timovima koji su ispod capa. To znaci da ako bi pustili Lava da ode, jedino sto mogu da urade je da dovedu neku krs cetvorku za taj exception od nekih 2,5 miliona po sezoni, ili da trejduju jedino sto mogu (Hejvudov ugovor + pika). Pri tom im i sa prisutnim Lavom definitivno treba jedno krilo mladje od 35god i po mogucstvu plej (posebno ako ostanu bez Dellyja). Lav je mozda izgledao lose dok je ekipa igrala lose pocetkom ove sezone, ali kako je izgledao Bosh u Majamiju u prvih godinu-dve?

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Valjda ce uspeti Kobiju da dovedu Kazinsa, Oldridza, Ronda...Treba probati i sa Vejdom jer je nezadovoljan ponudjenim ugovorom Majamija. Jos kad bi nekako Durenta potpisali Kobi bi uzeo i sestu titulu i stigao Dzordana! Go Lakers!
(@alen, 25. jun 2015 09:21)

Aldridge ide u San Antonio (CRNO-BELI), ako ne ove, onda sledece sezone kao zamena za Dankana, Nije da ne zelim Lakersima i Kobiju titulu, ali ne moze nista na silu, bilo je lepo dok je trajalo, bolje da krenu sa mladjima sada.
Pozdrav.

The Truth

pre 8 godina

Prilicno los, ali donekle razumljiv potez Portlanda. Svesni su oni da ce tesko zadrzati Aldridza, koji je meta svih posrnulih velikana koji spremaju ozbiljne pare za slobodne agente. Rip city vec godinama nema srece, kao da su prokleti-prvo uzmu Brandona Roya koji se vise ni ne bavi kosarkom, pa zatim Odena pre Durentule. Gotivni su mi bili prethodne 2 godine, ali mislim da su završili sa plej-ofom bar do 2017...U svakom slučaju, sa neizvesnoscu se ceka draft večeras, bice tu i velikih trejdova

Brkajlo

pre 8 godina

Jedan od ubedljivo najkorisnijih kosarkasa... Obzirom na svoje kvalitete definitivno bi trebalo cesce da se odlucuje da on zavrsava napade, ali definitivno se ne slazem sa preteznim stavovima navijaca Portlanda - da prosle sezone kad je bilo bitno nije ga bilo nigde, to moze da kaze samo kosarkaska neznalica.

U svakom slucaju, Niko ce i u novoj ekipi sigurno da se podredi kolektivu i zavrsava svoj posao na obe strane terena maksimalno korektno.

Allez Batum!!

Razumihin

pre 8 godina

@northspirit bandwaggoneru, Clevelendu, LeBricka, Greena, Daće samo Leeja...Тотално си модеран, али који је ово језик? О (не)култури дијалога да не говорим.

shazam

pre 8 godina

@JeRemija
Da bi se desio sign&trade sa Lavom, mora mnogo stvari da se poklopi. Prvo, ekipa u koju on zeli da ode (i u koju bi mogao da ode kao slobodan igrac bez da ista potpise sa Kavsima) mora da ima dovoljno dobre igrace/pikove da trejduje za dojucerasnju najbolju 4ku lige. Drugo, Lav treba da bude ok sa tim da je upravo "opustosio" ekipu u kojoj treba da igra, tj. da je sam sebi oduzeo najbolje saigrace i buduce pikove. I trece, sto je najveci problem, Lav mora ili da uzme max ugovor koji je trenutno nekih 40-50% manji nego sto ce biti ako ga potpise za godinu dana, ili da potpise kratkorocan ugovor na 1 godinu, koji je pak totalno samoubistvo za ekipu u koju bi otisao, posto em bi izgubili igrace/pikove, em mogu i njega da izgube nakon sto se taj ugovor zavrsi ako iz bilo kog razloga hoce da ide. Sto se tice GS, oni niti zele niti treba da se pojacavaju:) Jedino ce da utrape nekome Lija i njegov ogromni ugovor (15,5 miliona), a morace da dodaju i pika, mozda i 2. To moraju posto ce ih liga inace osuriti sa luxury taksom, jer sledece sezone krece Tompsonov novi ugovor (umesto 3 miliona godisnje dobijace 15-16 i vise), kao i Grinov ugovor koji tek treba da potpise, a ocekuje se da dobije isto koliko i Tompson, s tim sto je on do sada dobijao manje od milion po sezoni. Svi ostali su uglavnom pod ugovorom, za Spejtsa tim ima opciju da li ce da produzi (3,8mil), dok marginalci Kuzmic i Holidej imaju opciju da li zele da produze sa GS. Nema razloga za vece promene.

bers0003

pre 8 godina

Batum je izmislio za Hendersona kosarku ali je u posljednjoj godini svog ugovora. Slijedece godine je slobodan igrac i Portland je htio bar nesto da dobije za njega. ocigledno nisu planirali da produze ugovor sa njim sto je po meni greska. Slicno je uradila Oklahoma sa Hardenom gdje su ulozili lovu u Ibaku i vidimo kako im se to vraca.....

PatrickEwing

pre 8 godina

Charlotte teško da je prošao bolje u ovom trejdu, dali su veoma perspektivnu četvorku za Batuma, igrača koji je jako dobar ali ima ugovor još samo jednu godinu i može otići gde želi 2016. U Charlotte mu predviđaju startnu dvojku, takođe Charlotte je noćas trampio Barnesa za Lamba iz OKC.

Sa druge strane Portland dobija solidnog igrača na pozicijama 2/3 gde su jako tanki ako odu Matthews, Wright, Afflao ili neko od njih. Prava nagrada za portland i donekle osiguranje za eventualni odlazak LMA je Vonleh, igrač koji podseća na njega, ima sličnu igru kao on, doduše još je sirov, ali uz napredak, ko zna. O ovom trejdu će se suditi tek nakon par godina u zavisnosti koliko Vonleh napreduje. Usput, Batumu je ovim trejdom i skočila plata za 1,8 mil jer je imao takvu klauzulu u ugovoru.

uros

pre 8 godina

neko je pitao za gs, ostaju skoro svi, za grina su rekli da ce izjednaciti svaku ponudu, a dejvida lija ce trejdovati 99 posto da bi se resili nekako njegove astrononske plate, pitanje je ko ce ga hteti..njima ce jedini pravi problem biti karijev ugovor kad dodje na red, ne znam tacno kad, jer mu i dalje traje onaj za smesne pare posle povrede..

Grga Cvarak

pre 8 godina

Dobar trejd i za jedan i za drugi tim. Kratkorocno pricajuci, mozda za nijansu bolji za Sarlot jer s Batumom, i Kaminskim kog su dobili kroz draft, su sad sigurni ucesnici plejofa iduce sezone, dok Portland ovde vise profitira na duge staze, da se tako izrazim, jer u Vonehu, uz malo srece naravno, dobijaju igraca za buducnost sto je posebno vazno uzimajuci u obzir da Odlridza gotovo pa sigurno gube ovo ljeto. Henderson je u svemu ovome manje vazan. Niti je bio nesto posebno dobar u Sarlotu, niti ce biti nesto mnogo bolji u Portlandu, ali je jos uvijek poprilicno solidan igrac za svoju poziciju. Sto ono Ameri kazu, nije nista posebno "but get's the job done".

PatrickEwing

pre 8 godina

Zašto je Portland ovo uradio? Pokušaću da objasnim.
Aldridge, Afflalo, Matthews, Lopez, D.Wright i Gee su svi nezaštićeni slobodni agenti od prvog jula, što znači da mogu potpisati sa kim hoće ugovor. Takođe Freeland je zaštićeni slobodni agent i mogu izjednačiti svaku eventualnu ponudu koju bi on mogao dobiti.
Što se tiče Aldridga on je već u tridesetim, tražiće max ugovor koji će mu verovatno biti poslednji dok je još na vrhuncu, 18,5 mil po sezoni, Matthews navodno traži 15 mil po sezoni, Lopez vredi bar oko 10 mil po sezoni, slično kao i Afflalo, ostali slobodni agenti su manje više role players sa mnogo manjim zahtevima i verovatno im neće biti ponuđeni novi ugovori. Dakle samo 4 igrača Potlanda bi imala platu preko 50 mil za sledeću godinu, dodati tu igrače koje su pod ugovorom za sledeću sezonu, Henderson, Lillard, Leonard, Vonleh, McCollum, Blake i delimično garantovan ugovor Kamana, njihove brojke prelaze ukupno 25 mil.
Predviđeni salary cap za 2015 je oko 67 mil, dakle ako Portland hoće da zadrži sve te igrače moraće debelo otići u luxury tax, i neće imati para za slobodne agente ove godine, sem mid level pojačanja od 3,5 mil i veteranskih minimuma. Portland jednostavno nema para za sve igrče i sledi im potpuna rekonstrukcija tima.
Moja prognoza LMA će verovatno otići i potripsati negde max ugovor, Matthews će takođe otići mada on verovatno neće dobiti traženih 15 mil po sezoni. Ko zna u kakvom će sastavu biti iduće godine.

shazam

pre 8 godina

Zašto je Portland ovo uradio?
(My name is Jeff, 25. jun 2015 08:35)

Imaju jako malo igraca pod ugovorom za sledecu sezonu (Lilard, Lenard, Mekolum, Blejk, Kreb), i mnogo nesigurnosti od Oldridza koji sve vise deluje da ce potpisati za San Antonio, do Metjuza koji je nesrecno doziveo vrstu povrede nakon koje se vecina igraca nikada ne bi vratila na svoj predjasnji nivo, a neki bi i zavrsili karijeru pre vremena. To u prevodu znaci da roster tesko da mogu da popune trejdovima (osim ovog), i da moraju da se oslone na slobodne igrace, i u tom zecu grmi lez. Da bi mogli da dovode bolje slobodne igrace a ne skart, moraju da imaju vise "slobodnih" para u salary capu da im ponude, a Batum ako Oldridz ode ostaje najplaceniji igrac u ekipi (12 miliona sledece sezone), pri cemu je upravo odigrao najgoru ofanzivnu sezonu u karijeri, sa 9.5 poena po utakmici i 40% suta iz igre. Ovim trejdom stede oko 3.5 miliona po sezoni, plus obzirom da su upravo dobili i proslogodisnjeg 9. pika Vonleja, verovatno nece morati da produzavaju ugovor Kejmanu, koji je prosle sezone dobijao 5 miliona, a i ove sezone ce mu verovatno neka ekipa ponuditi tako neku cifru. Tako da glavni cilj je finansijska fleksibilnost ekipe pred burno leto u kome ce se sa drugim ekipama boriti za iste slobodne igrace. A drugi cilj je to sto zele da se sa Hendersonom i Vonlejom "osiguraju" na pozicijama na kojima postoji strah da bi mogli da ostanu bez vaznih igraca: Metjuz i Aflalo (dvojke), i Oldridz (cetvorka).

Memfis

pre 8 godina

Sjajan igrac, malo je glupo kad ljudi pricaju o velikoj racionalnosti, a on cesto ne sutira kad je sam na 3ci (a znamo kako ume da oplete), dok Lilard zvekece preko 2 ruke sa 8,9 metara. Sta je tu racionalno? Kad sam video naslov ponadao sam se da je zavrsio u Memfisu, umesto Grina koji je podbacio ove sezone. Prilicno kompletan igrac i nadam se da ce u buducnosti vise "ceniti sebe" i davati, recimo, 20ak poena prosecno, a ne da po starom ponovo gleda kako npr. Kemba sutira 4/17 i ceka u cosku. Mislim da je sposoban za taj iskorak (barem sto se kosarkaskog znanja tice).

Grga Cvarak

pre 8 godina

@bers0003

"Ulozili u Ibaku" ili mozda Harden jednostavno vise nije htio da bude treca rupa na svirali? Svi se pravite pametni, a ne razmisljate ni o cemu ni jedne sekunde, nego samo lupate k'o Maxim po diviziji.