Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.09.2019.

09:40

Australija prokockala +15 – druga bronza zaredom za Francusku!

Košarkaši Francuske osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini posle velikog preokreta protiv Australije.

Izvor: LN

Autor: LN

Australija prokockala +15 – druga bronza zaredom za Francusku!
Foto: FIBA

Francuzi su slavili pobedu u meču za treće mesto rezultatom 67:59.

Australijanci nisu uspeli da osvoje prvu medalju u svojoj istoriji na velikim takmičenjima, dok su Francuzi osvojili drugu bronzu ukupno i u nizu, posle prvenstva u Španiji 2014. godine.

"Bumersi" su vodili maltene tokom celog meča i sredinom treće deonice imali čak +15, ali ni tada nisu igrali preterano dobro. "Trikolori" su, na krilima Nanda De Koloa, napravili veliki preokret.

Na ovom meču australijski bek Peti Mils nije uspeo da postigne 17 poena (imao 15), pa je ostao na drugom mestu liste strelaca Mundobasketa, iza Bogdana Bogdanovića.

Utakmica je počela tvrdo i igrali su se organizovani napadi, pomalo neočekivano s obzirom da je u prvom meču ovih ekipa u grupi "palo" čak 198 poena.

Sudije su imale glavnu ulogu tokom prvog poluvremena. Ekipama je bilo dozvoljeno da igraju veoma agresivnu odbranu rukama, ali su maltene na svaka dva minuta svirani faulovi u napadu.

Uživo prenos meča pratite uz naš LIVE BLOG.

Takav ritam je doprineo tome da se potpuno uspori ritam utakmice i da ne vidim maltene nikakve poene u kontrama, dok takođe nijedna ni druga ekipa nisu bile raspoložene u šutu.

Furnije je potpuno podbacio, a Francuska je postigla tragičan 21 poen za prvih 20 minuta igre i bila nešto lošija od Australije koja je ipak uspela da pogodi par šuteva sa distance.

Bek Orlanda je na poluvremenu šutirao 2/9, Nilikina je imao 1/5, a De Kolo i Poarije po 2/5.

Na drugoj strani Ingls je bio jedini raspoložen sa 5/7, ali su se ispromašivali Mils, Delavedova i Bogut.

Batum se upisao u listu strelaca i pomalo se pokrenuo, a sredinom treće deonice uključio se i De Kolo. Furnije je nastavio da promašuje, ali i da gubi lopte i ispada u odbrani.

Australijanci nisu igrali dobro ni kada su vodili, a Francusi su sredinom 3/4 uspeli da uhvate kakav-takav ritam, pogode neke otvorene šuteve koje do tada nisu i odmah da uhvate rezultatski priključak.

Iako je početkom drugog poluvremena bilo +15 za "bumerse", pred poslednju četvrtinu "trikolori" su imali zaostatak od samo četiri poena (42:46).

Fenomenalni De Kolo nastavio je da briljira i vezao osam poena čime je doneo prvu prednost na meču svojoj ekipi, ali je onda izašao i napad Francuske je usporio.

Australija je uspela da se vrati i da ponovo povede, ali se videlo da izabranici Lemanisa ostaju bez gasa. Delavedova i Bogut su imali utakmicu za zaborav (2/7 odnosno 2/9 iz igre), a onda je pravo niotkuda došao Albisi.

Novi plejmejker Zenita pogodio je tri trojke u četvrtoj četvrtini nakon što je imao 0 poena pre toga, a Francuzi su dodatno "pritegli" odbrani i lako uspeli da se odupru napadima Australijanaca.

Albisi je odveo Francuze na +8, a odgovora do kraja meča nije bilo. Francuzi su opet "bronzani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve