Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.09.2019.

08:50

"Sekretar FIBA? Izvinite, ko je taj čovek?"

Jonas Kazlauskas, legendarni litvanski trener, kaže da nikada nije čuo za Andreasa Zagklisa, dok ovaj nije postavljen na funkciju generalnog sekretara FIBA.

Izvor: PT

Autor: PT

EPA/JUANJO MARTIN

Grk je u decembru prošle godine postavljen na visoku funkciju Međunarodne košarkaške federacije, gde je zamenio pokojnog Patrika Baumana.

Zagklis ima 38 godina, po zanimanju je pravnik i od 2016. bio je direktor pravnog sektora Svetske košarkaške federacije s kojom je i pre toga sarađivao kao savetnik za pitanja iz svoje struke.

Kazlauskas, čija je Litvanija žestoko oštećena u Kini, bio je veoma kritičan.

"Izvinite, ali ko je taj čovek? Radio sam u Grčkoj četiri godine, ali nikada nisam čuo za njega. Ko njega poznaje u svetu košarke? Kakve ideje on ima? Kako će rešiti košarkaške probleme", upitao se Kazlauskas u intervjuu za "15min.lt".

Sudije su dva puta direktno uticale na ishod utakmice u kojoj je igrala Litvanija – prvi put protiv Australija, a drugi put protiv Francuske.

Litvanci nisu uspeli da prođu u četvrtfinale i s razlogom su ogorčeni na čelne ljude FIBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve