- SP Košarka - Kina 2019 -

Đorđević o timu, zajedništvu i značaju "jednog dobrog doručka" VIDEO

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da je njegova ekipa tim onda kada igra kao tim.

SVIzvor: B92
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Njegovi izabranici su slavili u duelu sa SAD i u subotu će igrati protiv Češke za peto mesto na Svetskom kupu.

"Mislim da je očigledna velika želja i sportska dužnost da reagujemo na ovakav način. Mi jesmo tim kada igramo kao tim. Mi jesmo grupa koja dugo radi zajedno, znamo šta nam je činiti na ovakvim mečevima, nekad ide to u jednom, nekad u drugom smeru, ali uvek treba insistirati na zajedništvu. Treba igrati košarku zajedno i u porazu i u pobedi. Uvek zajedno. To je ono na čemu smo malo insistirali, pričali... Sa moje strane, trudio sam se da ih motivišem, iako, verujte da je možda ostalo vrlo malo... Treba čovek da pokaže sreću posle ovakve utakmice, trebalo bi da čovek kaže, to je to, za to smo se spremali, igrali, dokazali smo da možemo da igramo dobru košarku. Nažalost, sada igramo samo za čast i da maksimalno otpoštujemo takmičenje i to je to", rekao je Đorđević.

On je konstatovao da je američki tim na startu meča i dalje bio pod šokom zbog poraza u četvrtfinalu.

"Mi smo imali jedan mali, kratki trening, siguran sam da oni nisu. Završili su kasno utakmicu, verujem i da su se pripremali za nekog drugog, da li su se za nas pripremali, ne znam... Mi smo otvorili na odličan način, izvanrednim šutem sa distance, a posle smo našli i unutrašnju igru koja je falila u prvom poluvremenu jer smo nastavili da tražimo te šuteve. Odigrali smo sa dobrom kontrolom, sa malo izgubljenih lopti. Na kraju, ključ je bio da ne primamo brze poene, to smo uspeli vrlo dobro da uradimo, da timski branimo tranziciju, a ne individualno i to je cela priča"
, rekao je Đorđević.

On je govorio i o naporima koje preživljavaju igrači zbog rasporeda utakmica i istakao važnost "jednog dobrog doručka", za oporavak ekipe posle odigranog meča.

"Mnogo stvari se izdešavalo od početka, ja nisam pričao o tome, niti ću, niti sada imam želju ni potrebu za tim. Analiziraćemo drugom prilikom", istakao je Đorđević.

Vesti

prethodna strana 1 / 51 sledeca idi na stranu