Nova vest
Košarka

Sreda, 11.09.2019.

12:24

Francuska pobedila Ameriku i poslala je na duel sa Srbijom!

Košarkaška reprezentacija Francuske je savladala SAD u četvrtfinalu Svetskog kupa rezultatom 89:79.

Izvor: SV

Autor: SV

Francuska pobedila Ameriku i poslala je na duel sa Srbijom!
Foto: FIBA

Na taj način je ekipa selektora Vensana Kolea izborila mesto na Olimpijskim igrama i poslala favorizovani američki tim na duel sa Srbijom, u borbi za plasman od 5. do 8. pozicije na Mundobasketu.

Američki tim tako neće stići do mogućnosti da osvoji treću titulu šampiona sveta u nizu i moraće da se zadovolji utakmicama za popunu plasmana.
U lošem ritmu su obe ekipe startovale utakmicu, SAD su u prvoj četvrtini zabeležile čak pet izgubljenih lopti, dok je Francuska promašila devet šuteva.

Žestoke okršaje su u tom periodu vodili Donovan Mičel i Majls Tarner sa jedne, odnosno Evan Furnije i Rudi Gober sa druge strane.

Na kraju, prva deonica je završena nerešenim rezultatom 18:18, a prvu osetniju prednost Francuskoj doneo je trojkom Nando De Kolo, posle minut igre u drugom kvartalu.

Pet poena prednosti Francuske je Amerika uspela da neutrališe, ali je Evan Furnije uzvratio i ponovo vratio to vođstvo, koje se na 1.28 do kraja poluvremena povećalo za poen posle slobodnog bacanja Rudija Gobera.

De Kolo je na 18 sekundi do kraja poluvremena doneo prednost od osam poena, ali je fantastični Mičel uspeo košem u poslednjoj sekundi da smanji razliku na dva poseda.

Treća četvrtina je pripala američkom timu, iako je Francuska stigla i do dvocifrene razlike, pred ulazak u poslednju deonicu izabranici Grega Popoviča su imali tri poena viška.

Ka preokretu je Francuska krenula od polovine poslednje deonice i rezultata 76:71, kada su poene postigli Nikola Batum i Frank Milikina, posle čega su precizni bili Furnije i Gober.

Francuska je povela sa 82:76 na nešto manje od dva minuta do kraja meča, a do kraja američki tim nije uspeo da uspostavi kontrolu nad utakmicom i učini završnicu još neizvesnijom.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Evan Furnije sa 22 poena, Rudi Gober je bio fantastičan sa 21 poenom i 16 skokova, dok je Nando De Kolo upisao 18 poena sa klupe.

Bek Francuske je devet poena ubacio sa linije za slobodna bacanja, uključujući i presudne penale u samom finišu četvrte četvrtine.

Vredi istaći i partiju mladog Milikine, koji je upisao pet poena dalekometnim šutevima u finišu utakmice.

U američkom timu je dominirao Donovan Mičel sa 29 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a dvocifreni učinak su imali još samo Markus Smart (11 poena) i Kemba Voker (10 poena).

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu i u LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

656 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve