Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.09.2019.

11:45

"Kenguri" slomili otpor Kanađana

Košarkaši Australije su rezultatom 106:89 pobedili reprezentaciju Kanade u prvom meču grupe H na Mundobasketu u Kini.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: FIBA

Australija je od starta krenula snažno i već u prvoj četvrtini napravila lepu prednost, da bi se na "veliki odmor" otišlo sa plus 12 u njihovu korist.

Metju Delavedova i Peti Mils su bili previliki teret za bekove Kanade, a o tome dovoljno govori podatak da je ovaj tandem ubacio 39 poena i podelio 11 asistencija.

Kanađani su najjači otpor pružili u trećoj četvrtini, Kem Birč, Kori Džozef i Kevin Pengos su dodali gas i pomogli svom timu da dođe do potpunog prekoreta posle svega 10 minuta košarke.

Kem Birč i Kevin Pengos su na pik end rol igri bili faktički nezaustavljivi i Lemanis je morao podhitno da pronađe rešenje ukoliko želi da izbegne poraz od Kanađana.

Ipak, u poslednjoj četvrtini je Australija pokazala zbog čega je mnogi smatraju za jednog od favorita za osvajanje šampionske titule. Limitirali su Kanadu na svega 15 poena, zaustavil njihov protok lopte i igru iz pika, a šut za tri poena nije stao, pa je i rezultat 106:89 pravi pokazatelj.

Najefikasniji je bio pomenuti Metju Delavedova sa 24 poena, zatim idu Kris Gulding sa 16, Peti Mils sa 15, Džo Ingls sa 13 i 9 asistencija, zatim Endru Bogut sa 12 i Eron Bejns sa 10 poena, a nekadašnji krilni centar Partizana Džok Lendejl upisao je 8 poena.

Što se tiče Kanade najviše poena je postigao Kem Birč, 18, Kori Džozef je ubacio 16, a Pengos je imao 14 poena uz 8 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve