Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.08.2019.

08:40

"Grčka ima Janisa, ali Srbija ima najbolji tim – veća su pretnja SAD"

Ugledni novinari ESPN Brajan Vindhorst, Rojs Jang i Tim Mekmen debatovali su o tome ko je veća pretnja SAD u Kini – Srbija ili Grčka?

Izvor: PT

Autor: PT

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U jednoj od najpopularnijih emisija "The Jump" oni su se saglasili da je Srbija veća pretnja, a Jang smatra da selekcija koju predvodi Aleksandar Đorđević ima i bolji tim od SAD.

"Ovo je nova teritorija za ekipu SAD. Najbolja dva košarkaša na Mundobasketu nisu iz njihovog tima – to su Janis Adetokumbo u Grčkoj i Nikola Jokić u Srbiji. Oni su završili kao prvi i četvrti u trci za MVP u NBA. Pitanje je – ko je veća pretnja za SAD?", upitao je Vindhorst.

Tim Mekmen kaže da Srbija ima više talenta, a da je kod Grčke to samo "Greek freak".

"Mislim da je to Srbija. Očigledno je da je Jokić zvezda, ali imaju mnogo više legitimnih NBA talenata. Kod Grčke to je samo Janis", rekao je Mekmen, a odmah se i Vinhorst nadovezao:

"Bogdan Bogdanović je postigao 28 poena protiv Grčke, imaju Bobana Marjanovića... I imaju dosta samopouzdanja".

Rojs Jang se podsetio 2010. godine kada je mladi Kevin Durent predvodio Sjedinjene Američke Države do zlata na Svetskom prvenstvu. Prvi put od te godine, Amerikanci neće imati najboljeg igrača na turniru.

"To nije slučaj na ovom turniru, a iako Grčka ima najboljeg igrača na turniru, Srbija verovatno ima sveukupno najbolji tim u Kini", smatra Jang.

Sa njegovim komentarom nije baš saglasan Vindhorst, ali kaže da je u utakmicama koje traju 40 minuta sve moguće.

"Ne znam da li ima najbolji tim. Ali imaju najbolju hemiju. Grci imaju Nika Kalatisa, on zna da igra. I kažem, radi se o jednom meču koji traje 40 minuta. Nešto kao na NCAA turniru. Ako naletite na ekipu koja je raspoložena, možete da imate problema. SAD će morati da igra dobro", smatra novinar ESPN.

Svetsko prvenstvo počinje u subotu, a pre toga će reprezentacije odigrati još jedan pripremni meč. SAD se u ponedaljak sastaje sa Kanadom (11.30), dok Srbija u utorak igra sa Francuskom (13.30).

Mundobasket traje do 15. septembra, a titulu brane Amerikanci, koji će igrati u grupi sa Češkom, Japanom i Turskom. Srbija će se boriti protiv Italije, Angole i Filipina, dok je Grčka u grupi sa Novim Zelandom, Crnom Gorom i Brazilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve