Nova vest
Košarka

Utorak, 20.08.2019.

11:48

Teodosić 99% ne ide na Svetsko prvenstvo

Selektor Aleksandar Đorđević nije optimista kada je u pitanju učešće Miloša Teodosića na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Teodosić 99% ne ide na Svetsko prvenstvo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Teodosić i dalje ima problem sa mišićem, zbog čega neće putovati sa reprezentacijom na završni deo priprema u Kini.

Košarkaši Srbije će odigrati tri test meča u Šenjangu (Italija, Novi Zeland, Francuska), a Mundobasket će otvoriti protiv Angole 31. avgusta u Fošanu (9.30h).

"Trenutno nije dobra slika. Obavili magnetnu rezonancu, analiza svih je da ta ruptura od 4,5 milimetra i dalje postoji što će ga onemogućiti da otputuje sa nama. Kapiten Teodosić 99 odsto neće biti s nama na SP", rekao je Đorđević.

Srbija je već ostala bez Dragana Milosavljevića kojem je pukao prednji ukršteni ligament kolena.

"Ono što se desilo Gagiju je najteža povreda koja može da zadesi košarkaša. Mnogo nam je krivo jer je mnogo dao reprezentaciji, ne samo igrački nego i na ljudskom planu. Njegovo odsustvo će se itetako osetiti. Oni su bili putnici za Kinu, sad moramo da usmerimo oružja u drugu stranu i da vidimo kako ćemo to da nadoknadimo", istakao je selektor.

Problema sa povredom imao je i Vladimir Lučić, koji će biti spreman za završni turnir.

"Lučić je planski ostao u Beogradu da sanira rupturu. Hteo je da igra i u Litvaniji, svi su tvrdoglavi i hrabri, dešavalo se da naprave štetu sebi, ali rekli smo mu da stane malo... Biće spreman za pet do sedam dana, nije mnogo izgubio jer je prošao važan deo priprema i radio je naporno kao i svi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve