Litvanija želi organizaciju kvalifikacionog turnira za OI

Nakon Grčke i Košarkaški savez Litvanije izrazio je želju da organizuje jedan od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Izvor: MT

Ponedeljak, 16.09.2019.

11:55

Litvanija želi organizaciju kvalifikacionog turnira za OI
Foto: FIBA

Preko Svetskog prvenstva na završni turnir OI, plasirale su se selekcije Argentine, Australije, Francuske, Irana, Nigerije, Španije, SAD i Japana, koji je domaćin.

Sve reprezentacije koje nisu uspele da preko Mundobasketa obezbede vizu, novu šansu imaće narednog leta, neposredno pred same Olimpijske igre.

Spekuliše se da Svetska košarkaška federacija traži 2,3 miliona evra, a troškovi organizacije kvalifikacionog turnira sve ukupno bi mogli da dostignu ciifru od 3.000.000 evra.

Pored Grčke i Litvanije, koje su zvanično istakle kandidaturu za organizaciju, plasman na završni turnir preko kvalifikacija tražiće Srbija, Brazil, Kanada, Češka, Dominikana, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska, Venecuela i Poljska.

Takođe, FIBA će dati još osam specijalnih pozivnica i to po dve za svaki kontinent (Evropa, Južna/Severna Amerika, Afrika i Azija).

Vizu za Tokio izboriće samo pobednici četiri kvalifikaciona turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: