Češka savladala Poljsku i zakazala duel sa Srbijom!

Košarkaška reprezentacija Češke je savladala Poljsku rezultatom 94:84 i sastaće se sa Srbijom u borbi za petu poziciju na Svetskom kupu.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Četvrtak, 12.09.2019.

14:10

Češka savladala Poljsku i zakazala duel sa Srbijom!
Foto: FIBA

Meč je odlučen u dramatičnoj završnici, u koji su se bolje snašli češki igrači, koji nisu dozvolili Poljskoj da napravi preokret u finišu.

Poljska je svoje ambicije pokazala već na startu duela, kada je povela sa 5:0, a prednost je sačuvala do šestog minuta prve deonice.

Do kraja prve četvrtine se igralo "koš za koš", pa je ona završena nerešenim rezultatom - 23:23, pošto je Damijan Kulig uspeo da vrati u obruč promašaj Adama Vačinskog.

Tokom većeg dela drugog kvartala Poljska je bila u prednosti, posle trojke Lukaša Košareka je imala i šest poena viška, ali je Češka serijom od pet uzastopnih poena uspela da uhvati priključak, a posle trojke Tomaša Satoranskog i da povede.
Foto: FIBA
Poslednjih 90 sekundi prvog poluvremena je u potpunosti pripalo Češkoj koja je stigla do dvocifrene prednosti, ali je Vačinski na kraju ove četvrtine uspeo da ubaci poene i smanji razliku na osam poena.

Trojkama Arona Cela i Vačinskog je Poljska na startu trećeg kvartala stigla na dva poena zaostatka i do kraja četvrtine je "disala za vratom" protivniku, međutim nikako nije uspela da napravi korak više i da preokrene, pa je Češka sa poenom prednosti ušla u poslednjih deset minuta igre.

Ponovo su Cel i Vačinski preuzeli kontrolu nad igrom i na polovini četvrte četvrtine je Poljska imala višak od tri poena, ali su se potom "javili" Jaromir Bohačik, Martin Peterka, Ondrej Balvin i Vojček Hruban, pa je prednost ponovo prešla na stranu Češke.
Foto: FIBA
U samom finišu je Poljska krenula na sve ili ništa, zaigrala je presing preko celog terena, ali je to samo otvorilo mnogo prostora češkim igračima da poentiraju, da privedu utakmicu kraju i slave pobedu dvocifrenom razlikom.

Fantastične partije su za Češku prikazali Tomaš Satoranski (22 poena, 12 asistencija) i Vojčeh Hruban (24 poena, 12 skokova), dok je Jaromir Bohačik ubacio 21 poen.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Adam Vačinski sa 22 poena, Ej Džej Sloter i Damijan Kulig su dodali po 12, a Mateuš Ponitka je upisao 10 poena.

Vredi napomenuti da je naturalizovani plejmejker iz Amerike imao i deset uspešnih dodavanja.

Tok meča ste mogli da pratite u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: