Nedelja, 15.09.2019.

16:19

Riki Rubio MVP Svetskog prvenstva!

Plejmejker reprezentacije Španije Riki Rubio proglašen je za najkorisnijeg košarkaša (MVP) Svetskog prvenstva 2019.

Izvor: SN

Riki Rubio MVP Svetskog prvenstva! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

MPP

pre 4 godine

OVO DOMAĆE PODCENJIVANJE ŠPANIJE ME PODSEĆA NA SLIČNO PODCENJIVANJE I MRŽNJU PREMA ITALIJI U FUDBALU .....I ŠTA ....ITALIJANI 4 X (ČETIRI PUTA) SVETSKI ŠAMPIONI !!!!!!!
Španci su danas ono što je bila YUGOSLAVIJA nekada ....SILA ! Sa najboljom domaćom ligom u evropi !
RIKI MAJSTORE svaka čast
najbolji si bio ! Sad MI treba da učimo od NJIH kao što su učili nekad ONI od NAS . Ako to ne svatimo danas , ....sutra će biti KASNO !!! Moderna , brza , lepa za oko košarka sjajno vodjena sa klupe ! RUBIO-FERNANDEZ ....mozak i srce ove ekipe . Tek dolazi vreme Španske dominacije ! Jer novi klinci u Španiji biće inspirisani i željni da dostignu i prestignu ovu generaciju ......ito sve u zemlji sa najkvalitetnijom domaćim prvenstvom u Evropi . Mi........treba da sletimo na zemlju i da svatimo da više NISMO SILA u basketu ! I........nema više JUGOSLOVENSKE škole košarke .....MORAMO STVORITI SVOJU SRPSKU ŠKOLU ....NOVU I MODERNU sa iskustvom baziranu na Jugoslovenskoj školi basketa ....ali isto tako i sagledati i Španski koncept košarke pa i svaki drugi moderan vid basketa ! Biće teško ali smo talentovani za ovaj sport , visoki snažni i sporski inteligentni ....

duki

pre 4 godine

(hmm, 15. septembar 2019 18:41)

Bukvalno svi svetski novinari, igrači i košarkaški stručnjaci, kao i sam Skariolo su isticali da je Srbija uz SAD najjača ekipa SP, ali ne, veliki košarkaški guru "hmm" tvrdi da je Srbija krš sastav ahahaha smešan si mališa..

milenko

pre 4 godine

Organski ne podnosim spansku kosarkasku reprezentaciju vise godina. Ako ostavim subjektivnost na stranu, mogu samo da konstantujem, da je Riki Rubio izvanredan igrac, prvoklasni plejmejker, veoma bitan za spansku reprezentaciju i zasluzeni mvp.Ovo prvenstvo je odigrao, pa skoro savrseno, cak mu je i sut bio naklonjen u par utakmica.

ivkovic zoran

pre 4 godine

-rubio igrao sjajno u Jazz i ko gleda Nba zna to .....rubio da ima bolji sut bio bi najbolji plej na svetu .....rubio dobar s loptom ,brz u tranziciji i dobro razigrava tim, odlicno sutira bacanja i jako dobar u odbrani ....sve vreme meca meni se cinilo kako fernades igra sjajno ,takodje i ljulj a kad na kraju rubio najefikasniji .....
-sjajan je igrac .....secam se prognoze rubia da srbija je negde po kvalitetu iza spanije ,francuske,australije i amera .... mnogi mu zamerili i ja sam
- sta hocu da kazem mnogo zemalja je kosarkaski napredovalo
-ja i dalje mislim da smo imali sjajnu generaciju ali da smo mnogo poleteli u nebesa ....da nismo stvorili timsku igru i taj neki timski duh .....-srbija ima 2 igraca koji i u Nba su ozbiljni igraci a to su Jokic i Bogdan
-Bogdan je bio sjajan u prvoj petorci je ali zasto nam Jokic nije bio na svom nivou .....zasto je Bjelica bio los .....Bobi slabo koristen u igri pikenrol ....
nekako smo takomplikovali i sjajan potencihjal pretvorili u neusppeh .
-poraz od argentine mnogo boli posebno sto su visinski mnogo ispod nas i to smo trevali iskoristiti ....to mi je trenerov poraz ....spanci danas su to koristili i lako pobedili i imali 20 skokova vise

JPR24

pre 4 godine

Sećate li se potcenjivanja ovog dečka u fazonuKad može raspali Rubio bez šuta da igra u Nba može i Teo.
(as, 15. septembar 2019 16:26)

Sećamo se, pogotovo zauske u Pioniru ! Od tada, i do sada, ista banana od igrača.

hmm

pre 4 godine

@duki
Na prvenstvu slabog kvaliteta, mi smo tek 5! Pa ti vidi. Spaniju pokusavas da potcenis, ali ne zanima to Spance. Po igracima nemamo najjaci tim, to je opet tvoja iluzija, subjektivno pristrasno misljenje. Po igracima najjaci tim imaju Spanci. Na OI necemo uzeti medalju, jer ce tamo najjaci biti Amerikanci, pa Spanci, a tu ce biti i Argentinci koji su dokazali da su bolji od nas, pa Francuzi, a i Kanada i Australija ce doci sa NBA zvezdama.

веверица

pre 4 godine

@as
ја се сећам. трагикомедија. наша стандардна бољка потцењивања свих. а да је рики рубио србин објективно би био наш најбољи плејмејкер свих времена. човек игра озбиљну нба кошарку годинама. ни један наш плеј никада није био ни близу тога.

bskfan

pre 4 godine

Kad god sam govorio da je Riki sjajan plej ovde sam dobijao silne minuse. To je zato sto ovde ljudi slabo gledaju NBA i onda govore na osnovu onoga kako je Riki igrao pre nego sto je otisao u NBA. Tacno je da Riki ima problema sa sutem za tri ali to je ujedno i jedina njegova mana. Odlican je sa loptom, odlican je asistent, ulazi pod kos, razigrava igrace i dobar je u odbrani. Riki nije sebican igrac koji napucava svoju statistiku vec uvek radi u korist svoje ekipe i otuda njegova slaba statistika kada su poeni u pitanju. Kada bi hteo, Riki bi mogao da na svakoj utakmici da po 20 poena ali to nije njegov stil. Kada je Minesota otkacila Rubija nije se nimalo poboljsala, vec suprotno. Videcemo kako ce ove godine proci Jazz sa Konlijem, mada je Konli stvarno dobar igrac. Bice interesantno i to kako ce Riki igrati u raspalim Sansima...moguce je da Buker i Ajton ekplodiraju...bice interesntno.

duki

pre 4 godine

Dobar igrač, ali ništa specijalno... Realno i po tome ko je MVP vidi se koliko je ovo SP bilo slabog kvaliteta. Ne želim da umanjim uspeh Španaca, samo pokušavam biti realan... Mi smo propustili ogromnu priliku za zlato s obzirom da smo imali po igračima najjači sastav. Mora se sad otići na OI i tamo uzeti medalja!

MiM

pre 4 godine

@Future
Teo uopste nije taletovaniji od Rubia, ti to tvrdis jer si pristrasan. Teo je postigao i vise nego sto je svojim kvalitetom zasluzio.

malo kontra, onako

pre 4 godine

@asDa je Teo bio na prvenstvu, ne bi Riki ni primirisao ovu nagradu. Prosječan NBA plej i dalje.
(Alan Ford, 15. septembar 2019 17:02) Prosecan ili ne, Riki i dalje igra u NBA. A Teo? Inace na istom draftu na kom je Riki bio 5. pik, Teo nije bio ni biran. Eto koliko je bolji. Jeste nas ali nemojmo preterivati.

Zoks

pre 4 godine

Steta sto bisu igrali sa amerima u polufinalu dobili bi ih amerikanci sigurno ovi namazani samo osvajaju zlatne kad neko drugi eliminise amere

čđš

pre 4 godine

U pravu si da je bilo prepotentno ali je u to vreme bilo slroz legitimno misljenje. Teo jeste talentovaniji i mnogo je vise obecavao. Medjutim, kao i uvek, kroz godine rad pobedjuje talenat ako taj talenat nije propracen radom. Da je Teo ‘teo malo vise da se potrudi, mozda je on danas mogao da stoji na postolju, drzi pehar, okicen MVP titulom i tako na najbolji nacin krunise svoj talenat i karijeru. No, sta je tu je. Na kraju svako dobije ono sto zasluzi.
(Future, 15. septembar 2019 16:48)

Za Tea stoji da je bio lenj, a neverovatno talentovan, kao i da je mogao mnogo vise. Ali reci da je obecavao vise nego Rubio, to je vec preterivanje. Decko je sa 14 godina igrao ACB ligu, sa 16 znacajne minute u Evroligi, i vec od tada se pricalo da ako popravi sut, bice jedan od najboljih plejmejkera na svetu, jer je neverovatan organizator igre i defanzivac. Draftovan pre Stepha Curry-a, to valjda dovoljno govori o tome koliko se verovalo u ovog momka. Ocigledno ni on nije dosao do nivoa do kog je mogao, da dominira i u NBA, ali je svakako na nivou startnog pleja u najjacoj ligi na svetu, i uz Gorana Dragica (koji ulazi u godine za nazadovanje) najboljeg evropskog plejmejkera trenutno.

MiM

pre 4 godine

@neko ko zna
Kakvo je to samozavaravanje, “tim koji su pobedili samo finalisti”!? Bolje reci da igra u timu koji je izgubio sve utakmice koje je igrao protiv ozbiljnih protivnika.

stef

pre 4 godine

Zasluzeno. Kada se setim samo vremena kada se uporedjivalo izmedju njega i Tea, koliko je samo bio los Rubio u sutu, ali eto, sve se moze vezbom.

Da smo i mi razmisljali kao Furnije da nisu bitni amerikanci nego zlato, sada bi nosili zlatnu medalju oko vrata. Previse se opterecujemo Amerikancima. Ovo je bila najbolja prilika do sad za zlato. Na Olmpijskim igrama SAD ide sa najboljim igracima, i tu je tesko bilo ko da ih dobije, da ne kazem da izgubi manje od 15 razlike.

Ovo je i bila prilika da se okonca dominacija Spanaca u evropi u poslednjih 15 god, i da to mesto zauzmemo mi
Spanci na evropskom u poslednjim 15 god:
Spanija: 3 zlata, 1 srebro, 2 brozne
MI : 2 srebra
Na svetskom:
Spanija: 2 zlata,
Srbija: 1 srebro
Olimpijske igre:
Spanija: 2 srebra, 1 bronzu
Mi: 1 srebro

Propustili smo jako dobru priliku. Nadam se da cemo se kvalifikovati na Olimpijskim, i da ce doci do nove medalje.

onako pitam

pre 4 godine

Pa kako sad ovo? Zar nije Bogdan MEGA,GIGA ?! On se jadan decko IZ PETNIH ZILA TRUDIO da bude najbolji, ne interesujuci ga uspeh tima vec samo licno njegov uspeh, a ovi tako. Nije u redu prema Bogdanu.

hahahalahalo

pre 4 godine

Bogdan je jurio mvp nagradu, nije dao Jokiću da bude prvi lider tima.

djordjevic i bogdan su nas unistili i sad sledi dug period bez medalja...

Kokki

pre 4 godine

Bravo dečko. Neverovatnan talenat. Jos je popravio šut za 2 klase u odnosu na pre. Toliko dugo je na sceni da znam za njega skoro koliko i za Skolu, a ima tek 28 ... da ostane zdrav i nebo je granica u godinama koje dolaze

Bicu Slobodan

pre 4 godine

Bogdan je najbolji kosarkas SP ali je u idelanoj petorci trebao da bude Kampaco umesto njega. Srbija je ispala u cetvrtfinalu i idealnu petorku treba da cine igraci iz prve 4 ekipe.

Future

pre 4 godine

Sećate li se potcenjivanja ovog dečka u fazonu
Kad može raspali Rubio bez šuta da igra u Nba može i Teo.
(as, 15. septembar 2019 16:26)

U pravu si da je bilo prepotentno ali je u to vreme bilo slroz legitimno misljenje. Teo jeste talentovaniji i mnogo je vise obecavao. Medjutim, kao i uvek, kroz godine rad pobedjuje talenat ako taj talenat nije propracen radom. Da je Teo ‘teo malo vise da se potrudi, mozda je on danas mogao da stoji na postolju, drzi pehar, okicen MVP titulom i tako na najbolji nacin krunise svoj talenat i karijeru. No, sta je tu je. Na kraju svako dobije ono sto zasluzi.

neko ko zna

pre 4 godine

Bogdan je najbolji kosarkas SP ali je u idelanoj petorci trebao da bude Kampaco umesto njega. Srbija je ispala u cetvrtfinalu i idealnu petorku treba da cine igraci iz prve 4 ekipe.
(Bicu Slobodan, 15. septembar 2019 16:25)

Idealnu petorku treba da cine najbolji igraci, oni koji su se po necemu istakli. Bogdan je najbolji strelac, igra u timu kojeg su pobedili jedino finalisti ... Skola se istakao, Kampaco nije ... Evo Australija je u 4, ali nijedan igrac tu nije odigrao fantasticno, konstantno. Mils je davao poene, Delavedova se borio

Kokki

pre 4 godine

Bravo dečko. Neverovatnan talenat. Jos je popravio šut za 2 klase u odnosu na pre. Toliko dugo je na sceni da znam za njega skoro koliko i za Skolu, a ima tek 28 ... da ostane zdrav i nebo je granica u godinama koje dolaze

Future

pre 4 godine

Sećate li se potcenjivanja ovog dečka u fazonu
Kad može raspali Rubio bez šuta da igra u Nba može i Teo.
(as, 15. septembar 2019 16:26)

U pravu si da je bilo prepotentno ali je u to vreme bilo slroz legitimno misljenje. Teo jeste talentovaniji i mnogo je vise obecavao. Medjutim, kao i uvek, kroz godine rad pobedjuje talenat ako taj talenat nije propracen radom. Da je Teo ‘teo malo vise da se potrudi, mozda je on danas mogao da stoji na postolju, drzi pehar, okicen MVP titulom i tako na najbolji nacin krunise svoj talenat i karijeru. No, sta je tu je. Na kraju svako dobije ono sto zasluzi.

malo kontra, onako

pre 4 godine

@asDa je Teo bio na prvenstvu, ne bi Riki ni primirisao ovu nagradu. Prosječan NBA plej i dalje.
(Alan Ford, 15. septembar 2019 17:02) Prosecan ili ne, Riki i dalje igra u NBA. A Teo? Inace na istom draftu na kom je Riki bio 5. pik, Teo nije bio ni biran. Eto koliko je bolji. Jeste nas ali nemojmo preterivati.

neko ko zna

pre 4 godine

Bogdan je najbolji kosarkas SP ali je u idelanoj petorci trebao da bude Kampaco umesto njega. Srbija je ispala u cetvrtfinalu i idealnu petorku treba da cine igraci iz prve 4 ekipe.
(Bicu Slobodan, 15. septembar 2019 16:25)

Idealnu petorku treba da cine najbolji igraci, oni koji su se po necemu istakli. Bogdan je najbolji strelac, igra u timu kojeg su pobedili jedino finalisti ... Skola se istakao, Kampaco nije ... Evo Australija je u 4, ali nijedan igrac tu nije odigrao fantasticno, konstantno. Mils je davao poene, Delavedova se borio

stef

pre 4 godine

Zasluzeno. Kada se setim samo vremena kada se uporedjivalo izmedju njega i Tea, koliko je samo bio los Rubio u sutu, ali eto, sve se moze vezbom.

Da smo i mi razmisljali kao Furnije da nisu bitni amerikanci nego zlato, sada bi nosili zlatnu medalju oko vrata. Previse se opterecujemo Amerikancima. Ovo je bila najbolja prilika do sad za zlato. Na Olmpijskim igrama SAD ide sa najboljim igracima, i tu je tesko bilo ko da ih dobije, da ne kazem da izgubi manje od 15 razlike.

Ovo je i bila prilika da se okonca dominacija Spanaca u evropi u poslednjih 15 god, i da to mesto zauzmemo mi
Spanci na evropskom u poslednjim 15 god:
Spanija: 3 zlata, 1 srebro, 2 brozne
MI : 2 srebra
Na svetskom:
Spanija: 2 zlata,
Srbija: 1 srebro
Olimpijske igre:
Spanija: 2 srebra, 1 bronzu
Mi: 1 srebro

Propustili smo jako dobru priliku. Nadam se da cemo se kvalifikovati na Olimpijskim, i da ce doci do nove medalje.

čđš

pre 4 godine

U pravu si da je bilo prepotentno ali je u to vreme bilo slroz legitimno misljenje. Teo jeste talentovaniji i mnogo je vise obecavao. Medjutim, kao i uvek, kroz godine rad pobedjuje talenat ako taj talenat nije propracen radom. Da je Teo ‘teo malo vise da se potrudi, mozda je on danas mogao da stoji na postolju, drzi pehar, okicen MVP titulom i tako na najbolji nacin krunise svoj talenat i karijeru. No, sta je tu je. Na kraju svako dobije ono sto zasluzi.
(Future, 15. septembar 2019 16:48)

Za Tea stoji da je bio lenj, a neverovatno talentovan, kao i da je mogao mnogo vise. Ali reci da je obecavao vise nego Rubio, to je vec preterivanje. Decko je sa 14 godina igrao ACB ligu, sa 16 znacajne minute u Evroligi, i vec od tada se pricalo da ako popravi sut, bice jedan od najboljih plejmejkera na svetu, jer je neverovatan organizator igre i defanzivac. Draftovan pre Stepha Curry-a, to valjda dovoljno govori o tome koliko se verovalo u ovog momka. Ocigledno ni on nije dosao do nivoa do kog je mogao, da dominira i u NBA, ali je svakako na nivou startnog pleja u najjacoj ligi na svetu, i uz Gorana Dragica (koji ulazi u godine za nazadovanje) najboljeg evropskog plejmejkera trenutno.

hahahalahalo

pre 4 godine

Bogdan je jurio mvp nagradu, nije dao Jokiću da bude prvi lider tima.

djordjevic i bogdan su nas unistili i sad sledi dug period bez medalja...

веверица

pre 4 godine

@as
ја се сећам. трагикомедија. наша стандардна бољка потцењивања свих. а да је рики рубио србин објективно би био наш најбољи плејмејкер свих времена. човек игра озбиљну нба кошарку годинама. ни један наш плеј никада није био ни близу тога.

Bicu Slobodan

pre 4 godine

Bogdan je najbolji kosarkas SP ali je u idelanoj petorci trebao da bude Kampaco umesto njega. Srbija je ispala u cetvrtfinalu i idealnu petorku treba da cine igraci iz prve 4 ekipe.

bskfan

pre 4 godine

Kad god sam govorio da je Riki sjajan plej ovde sam dobijao silne minuse. To je zato sto ovde ljudi slabo gledaju NBA i onda govore na osnovu onoga kako je Riki igrao pre nego sto je otisao u NBA. Tacno je da Riki ima problema sa sutem za tri ali to je ujedno i jedina njegova mana. Odlican je sa loptom, odlican je asistent, ulazi pod kos, razigrava igrace i dobar je u odbrani. Riki nije sebican igrac koji napucava svoju statistiku vec uvek radi u korist svoje ekipe i otuda njegova slaba statistika kada su poeni u pitanju. Kada bi hteo, Riki bi mogao da na svakoj utakmici da po 20 poena ali to nije njegov stil. Kada je Minesota otkacila Rubija nije se nimalo poboljsala, vec suprotno. Videcemo kako ce ove godine proci Jazz sa Konlijem, mada je Konli stvarno dobar igrac. Bice interesantno i to kako ce Riki igrati u raspalim Sansima...moguce je da Buker i Ajton ekplodiraju...bice interesntno.

MiM

pre 4 godine

@Future
Teo uopste nije taletovaniji od Rubia, ti to tvrdis jer si pristrasan. Teo je postigao i vise nego sto je svojim kvalitetom zasluzio.

onako pitam

pre 4 godine

Pa kako sad ovo? Zar nije Bogdan MEGA,GIGA ?! On se jadan decko IZ PETNIH ZILA TRUDIO da bude najbolji, ne interesujuci ga uspeh tima vec samo licno njegov uspeh, a ovi tako. Nije u redu prema Bogdanu.

MiM

pre 4 godine

@neko ko zna
Kakvo je to samozavaravanje, “tim koji su pobedili samo finalisti”!? Bolje reci da igra u timu koji je izgubio sve utakmice koje je igrao protiv ozbiljnih protivnika.

ivkovic zoran

pre 4 godine

-rubio igrao sjajno u Jazz i ko gleda Nba zna to .....rubio da ima bolji sut bio bi najbolji plej na svetu .....rubio dobar s loptom ,brz u tranziciji i dobro razigrava tim, odlicno sutira bacanja i jako dobar u odbrani ....sve vreme meca meni se cinilo kako fernades igra sjajno ,takodje i ljulj a kad na kraju rubio najefikasniji .....
-sjajan je igrac .....secam se prognoze rubia da srbija je negde po kvalitetu iza spanije ,francuske,australije i amera .... mnogi mu zamerili i ja sam
- sta hocu da kazem mnogo zemalja je kosarkaski napredovalo
-ja i dalje mislim da smo imali sjajnu generaciju ali da smo mnogo poleteli u nebesa ....da nismo stvorili timsku igru i taj neki timski duh .....-srbija ima 2 igraca koji i u Nba su ozbiljni igraci a to su Jokic i Bogdan
-Bogdan je bio sjajan u prvoj petorci je ali zasto nam Jokic nije bio na svom nivou .....zasto je Bjelica bio los .....Bobi slabo koristen u igri pikenrol ....
nekako smo takomplikovali i sjajan potencihjal pretvorili u neusppeh .
-poraz od argentine mnogo boli posebno sto su visinski mnogo ispod nas i to smo trevali iskoristiti ....to mi je trenerov poraz ....spanci danas su to koristili i lako pobedili i imali 20 skokova vise

Zoks

pre 4 godine

Steta sto bisu igrali sa amerima u polufinalu dobili bi ih amerikanci sigurno ovi namazani samo osvajaju zlatne kad neko drugi eliminise amere

hmm

pre 4 godine

@duki
Na prvenstvu slabog kvaliteta, mi smo tek 5! Pa ti vidi. Spaniju pokusavas da potcenis, ali ne zanima to Spance. Po igracima nemamo najjaci tim, to je opet tvoja iluzija, subjektivno pristrasno misljenje. Po igracima najjaci tim imaju Spanci. Na OI necemo uzeti medalju, jer ce tamo najjaci biti Amerikanci, pa Spanci, a tu ce biti i Argentinci koji su dokazali da su bolji od nas, pa Francuzi, a i Kanada i Australija ce doci sa NBA zvezdama.

milenko

pre 4 godine

Organski ne podnosim spansku kosarkasku reprezentaciju vise godina. Ako ostavim subjektivnost na stranu, mogu samo da konstantujem, da je Riki Rubio izvanredan igrac, prvoklasni plejmejker, veoma bitan za spansku reprezentaciju i zasluzeni mvp.Ovo prvenstvo je odigrao, pa skoro savrseno, cak mu je i sut bio naklonjen u par utakmica.

duki

pre 4 godine

Dobar igrač, ali ništa specijalno... Realno i po tome ko je MVP vidi se koliko je ovo SP bilo slabog kvaliteta. Ne želim da umanjim uspeh Španaca, samo pokušavam biti realan... Mi smo propustili ogromnu priliku za zlato s obzirom da smo imali po igračima najjači sastav. Mora se sad otići na OI i tamo uzeti medalja!

duki

pre 4 godine

(hmm, 15. septembar 2019 18:41)

Bukvalno svi svetski novinari, igrači i košarkaški stručnjaci, kao i sam Skariolo su isticali da je Srbija uz SAD najjača ekipa SP, ali ne, veliki košarkaški guru "hmm" tvrdi da je Srbija krš sastav ahahaha smešan si mališa..

MPP

pre 4 godine

OVO DOMAĆE PODCENJIVANJE ŠPANIJE ME PODSEĆA NA SLIČNO PODCENJIVANJE I MRŽNJU PREMA ITALIJI U FUDBALU .....I ŠTA ....ITALIJANI 4 X (ČETIRI PUTA) SVETSKI ŠAMPIONI !!!!!!!
Španci su danas ono što je bila YUGOSLAVIJA nekada ....SILA ! Sa najboljom domaćom ligom u evropi !
RIKI MAJSTORE svaka čast
najbolji si bio ! Sad MI treba da učimo od NJIH kao što su učili nekad ONI od NAS . Ako to ne svatimo danas , ....sutra će biti KASNO !!! Moderna , brza , lepa za oko košarka sjajno vodjena sa klupe ! RUBIO-FERNANDEZ ....mozak i srce ove ekipe . Tek dolazi vreme Španske dominacije ! Jer novi klinci u Španiji biće inspirisani i željni da dostignu i prestignu ovu generaciju ......ito sve u zemlji sa najkvalitetnijom domaćim prvenstvom u Evropi . Mi........treba da sletimo na zemlju i da svatimo da više NISMO SILA u basketu ! I........nema više JUGOSLOVENSKE škole košarke .....MORAMO STVORITI SVOJU SRPSKU ŠKOLU ....NOVU I MODERNU sa iskustvom baziranu na Jugoslovenskoj školi basketa ....ali isto tako i sagledati i Španski koncept košarke pa i svaki drugi moderan vid basketa ! Biće teško ali smo talentovani za ovaj sport , visoki snažni i sporski inteligentni ....

JPR24

pre 4 godine

Sećate li se potcenjivanja ovog dečka u fazonuKad može raspali Rubio bez šuta da igra u Nba može i Teo.
(as, 15. septembar 2019 16:26)

Sećamo se, pogotovo zauske u Pioniru ! Od tada, i do sada, ista banana od igrača.

hahahalahalo

pre 4 godine

Bogdan je jurio mvp nagradu, nije dao Jokiću da bude prvi lider tima.

djordjevic i bogdan su nas unistili i sad sledi dug period bez medalja...

Bicu Slobodan

pre 4 godine

Bogdan je najbolji kosarkas SP ali je u idelanoj petorci trebao da bude Kampaco umesto njega. Srbija je ispala u cetvrtfinalu i idealnu petorku treba da cine igraci iz prve 4 ekipe.

onako pitam

pre 4 godine

Pa kako sad ovo? Zar nije Bogdan MEGA,GIGA ?! On se jadan decko IZ PETNIH ZILA TRUDIO da bude najbolji, ne interesujuci ga uspeh tima vec samo licno njegov uspeh, a ovi tako. Nije u redu prema Bogdanu.

duki

pre 4 godine

Dobar igrač, ali ništa specijalno... Realno i po tome ko je MVP vidi se koliko je ovo SP bilo slabog kvaliteta. Ne želim da umanjim uspeh Španaca, samo pokušavam biti realan... Mi smo propustili ogromnu priliku za zlato s obzirom da smo imali po igračima najjači sastav. Mora se sad otići na OI i tamo uzeti medalja!

Kokki

pre 4 godine

Bravo dečko. Neverovatnan talenat. Jos je popravio šut za 2 klase u odnosu na pre. Toliko dugo je na sceni da znam za njega skoro koliko i za Skolu, a ima tek 28 ... da ostane zdrav i nebo je granica u godinama koje dolaze

JPR24

pre 4 godine

Sećate li se potcenjivanja ovog dečka u fazonuKad može raspali Rubio bez šuta da igra u Nba može i Teo.
(as, 15. septembar 2019 16:26)

Sećamo se, pogotovo zauske u Pioniru ! Od tada, i do sada, ista banana od igrača.

Future

pre 4 godine

Sećate li se potcenjivanja ovog dečka u fazonu
Kad može raspali Rubio bez šuta da igra u Nba može i Teo.
(as, 15. septembar 2019 16:26)

U pravu si da je bilo prepotentno ali je u to vreme bilo slroz legitimno misljenje. Teo jeste talentovaniji i mnogo je vise obecavao. Medjutim, kao i uvek, kroz godine rad pobedjuje talenat ako taj talenat nije propracen radom. Da je Teo ‘teo malo vise da se potrudi, mozda je on danas mogao da stoji na postolju, drzi pehar, okicen MVP titulom i tako na najbolji nacin krunise svoj talenat i karijeru. No, sta je tu je. Na kraju svako dobije ono sto zasluzi.

neko ko zna

pre 4 godine

Bogdan je najbolji kosarkas SP ali je u idelanoj petorci trebao da bude Kampaco umesto njega. Srbija je ispala u cetvrtfinalu i idealnu petorku treba da cine igraci iz prve 4 ekipe.
(Bicu Slobodan, 15. septembar 2019 16:25)

Idealnu petorku treba da cine najbolji igraci, oni koji su se po necemu istakli. Bogdan je najbolji strelac, igra u timu kojeg su pobedili jedino finalisti ... Skola se istakao, Kampaco nije ... Evo Australija je u 4, ali nijedan igrac tu nije odigrao fantasticno, konstantno. Mils je davao poene, Delavedova se borio

malo kontra, onako

pre 4 godine

@asDa je Teo bio na prvenstvu, ne bi Riki ni primirisao ovu nagradu. Prosječan NBA plej i dalje.
(Alan Ford, 15. septembar 2019 17:02) Prosecan ili ne, Riki i dalje igra u NBA. A Teo? Inace na istom draftu na kom je Riki bio 5. pik, Teo nije bio ni biran. Eto koliko je bolji. Jeste nas ali nemojmo preterivati.

Zoks

pre 4 godine

Steta sto bisu igrali sa amerima u polufinalu dobili bi ih amerikanci sigurno ovi namazani samo osvajaju zlatne kad neko drugi eliminise amere

hmm

pre 4 godine

@duki
Na prvenstvu slabog kvaliteta, mi smo tek 5! Pa ti vidi. Spaniju pokusavas da potcenis, ali ne zanima to Spance. Po igracima nemamo najjaci tim, to je opet tvoja iluzija, subjektivno pristrasno misljenje. Po igracima najjaci tim imaju Spanci. Na OI necemo uzeti medalju, jer ce tamo najjaci biti Amerikanci, pa Spanci, a tu ce biti i Argentinci koji su dokazali da su bolji od nas, pa Francuzi, a i Kanada i Australija ce doci sa NBA zvezdama.

MiM

pre 4 godine

@Future
Teo uopste nije taletovaniji od Rubia, ti to tvrdis jer si pristrasan. Teo je postigao i vise nego sto je svojim kvalitetom zasluzio.

duki

pre 4 godine

(hmm, 15. septembar 2019 18:41)

Bukvalno svi svetski novinari, igrači i košarkaški stručnjaci, kao i sam Skariolo su isticali da je Srbija uz SAD najjača ekipa SP, ali ne, veliki košarkaški guru "hmm" tvrdi da je Srbija krš sastav ahahaha smešan si mališa..

stef

pre 4 godine

Zasluzeno. Kada se setim samo vremena kada se uporedjivalo izmedju njega i Tea, koliko je samo bio los Rubio u sutu, ali eto, sve se moze vezbom.

Da smo i mi razmisljali kao Furnije da nisu bitni amerikanci nego zlato, sada bi nosili zlatnu medalju oko vrata. Previse se opterecujemo Amerikancima. Ovo je bila najbolja prilika do sad za zlato. Na Olmpijskim igrama SAD ide sa najboljim igracima, i tu je tesko bilo ko da ih dobije, da ne kazem da izgubi manje od 15 razlike.

Ovo je i bila prilika da se okonca dominacija Spanaca u evropi u poslednjih 15 god, i da to mesto zauzmemo mi
Spanci na evropskom u poslednjim 15 god:
Spanija: 3 zlata, 1 srebro, 2 brozne
MI : 2 srebra
Na svetskom:
Spanija: 2 zlata,
Srbija: 1 srebro
Olimpijske igre:
Spanija: 2 srebra, 1 bronzu
Mi: 1 srebro

Propustili smo jako dobru priliku. Nadam se da cemo se kvalifikovati na Olimpijskim, i da ce doci do nove medalje.

čđš

pre 4 godine

U pravu si da je bilo prepotentno ali je u to vreme bilo slroz legitimno misljenje. Teo jeste talentovaniji i mnogo je vise obecavao. Medjutim, kao i uvek, kroz godine rad pobedjuje talenat ako taj talenat nije propracen radom. Da je Teo ‘teo malo vise da se potrudi, mozda je on danas mogao da stoji na postolju, drzi pehar, okicen MVP titulom i tako na najbolji nacin krunise svoj talenat i karijeru. No, sta je tu je. Na kraju svako dobije ono sto zasluzi.
(Future, 15. septembar 2019 16:48)

Za Tea stoji da je bio lenj, a neverovatno talentovan, kao i da je mogao mnogo vise. Ali reci da je obecavao vise nego Rubio, to je vec preterivanje. Decko je sa 14 godina igrao ACB ligu, sa 16 znacajne minute u Evroligi, i vec od tada se pricalo da ako popravi sut, bice jedan od najboljih plejmejkera na svetu, jer je neverovatan organizator igre i defanzivac. Draftovan pre Stepha Curry-a, to valjda dovoljno govori o tome koliko se verovalo u ovog momka. Ocigledno ni on nije dosao do nivoa do kog je mogao, da dominira i u NBA, ali je svakako na nivou startnog pleja u najjacoj ligi na svetu, i uz Gorana Dragica (koji ulazi u godine za nazadovanje) najboljeg evropskog plejmejkera trenutno.

MPP

pre 4 godine

OVO DOMAĆE PODCENJIVANJE ŠPANIJE ME PODSEĆA NA SLIČNO PODCENJIVANJE I MRŽNJU PREMA ITALIJI U FUDBALU .....I ŠTA ....ITALIJANI 4 X (ČETIRI PUTA) SVETSKI ŠAMPIONI !!!!!!!
Španci su danas ono što je bila YUGOSLAVIJA nekada ....SILA ! Sa najboljom domaćom ligom u evropi !
RIKI MAJSTORE svaka čast
najbolji si bio ! Sad MI treba da učimo od NJIH kao što su učili nekad ONI od NAS . Ako to ne svatimo danas , ....sutra će biti KASNO !!! Moderna , brza , lepa za oko košarka sjajno vodjena sa klupe ! RUBIO-FERNANDEZ ....mozak i srce ove ekipe . Tek dolazi vreme Španske dominacije ! Jer novi klinci u Španiji biće inspirisani i željni da dostignu i prestignu ovu generaciju ......ito sve u zemlji sa najkvalitetnijom domaćim prvenstvom u Evropi . Mi........treba da sletimo na zemlju i da svatimo da više NISMO SILA u basketu ! I........nema više JUGOSLOVENSKE škole košarke .....MORAMO STVORITI SVOJU SRPSKU ŠKOLU ....NOVU I MODERNU sa iskustvom baziranu na Jugoslovenskoj školi basketa ....ali isto tako i sagledati i Španski koncept košarke pa i svaki drugi moderan vid basketa ! Biće teško ali smo talentovani za ovaj sport , visoki snažni i sporski inteligentni ....

MiM

pre 4 godine

@neko ko zna
Kakvo je to samozavaravanje, “tim koji su pobedili samo finalisti”!? Bolje reci da igra u timu koji je izgubio sve utakmice koje je igrao protiv ozbiljnih protivnika.

milenko

pre 4 godine

Organski ne podnosim spansku kosarkasku reprezentaciju vise godina. Ako ostavim subjektivnost na stranu, mogu samo da konstantujem, da je Riki Rubio izvanredan igrac, prvoklasni plejmejker, veoma bitan za spansku reprezentaciju i zasluzeni mvp.Ovo prvenstvo je odigrao, pa skoro savrseno, cak mu je i sut bio naklonjen u par utakmica.

веверица

pre 4 godine

@as
ја се сећам. трагикомедија. наша стандардна бољка потцењивања свих. а да је рики рубио србин објективно би био наш најбољи плејмејкер свих времена. човек игра озбиљну нба кошарку годинама. ни један наш плеј никада није био ни близу тога.

bskfan

pre 4 godine

Kad god sam govorio da je Riki sjajan plej ovde sam dobijao silne minuse. To je zato sto ovde ljudi slabo gledaju NBA i onda govore na osnovu onoga kako je Riki igrao pre nego sto je otisao u NBA. Tacno je da Riki ima problema sa sutem za tri ali to je ujedno i jedina njegova mana. Odlican je sa loptom, odlican je asistent, ulazi pod kos, razigrava igrace i dobar je u odbrani. Riki nije sebican igrac koji napucava svoju statistiku vec uvek radi u korist svoje ekipe i otuda njegova slaba statistika kada su poeni u pitanju. Kada bi hteo, Riki bi mogao da na svakoj utakmici da po 20 poena ali to nije njegov stil. Kada je Minesota otkacila Rubija nije se nimalo poboljsala, vec suprotno. Videcemo kako ce ove godine proci Jazz sa Konlijem, mada je Konli stvarno dobar igrac. Bice interesantno i to kako ce Riki igrati u raspalim Sansima...moguce je da Buker i Ajton ekplodiraju...bice interesntno.

ivkovic zoran

pre 4 godine

-rubio igrao sjajno u Jazz i ko gleda Nba zna to .....rubio da ima bolji sut bio bi najbolji plej na svetu .....rubio dobar s loptom ,brz u tranziciji i dobro razigrava tim, odlicno sutira bacanja i jako dobar u odbrani ....sve vreme meca meni se cinilo kako fernades igra sjajno ,takodje i ljulj a kad na kraju rubio najefikasniji .....
-sjajan je igrac .....secam se prognoze rubia da srbija je negde po kvalitetu iza spanije ,francuske,australije i amera .... mnogi mu zamerili i ja sam
- sta hocu da kazem mnogo zemalja je kosarkaski napredovalo
-ja i dalje mislim da smo imali sjajnu generaciju ali da smo mnogo poleteli u nebesa ....da nismo stvorili timsku igru i taj neki timski duh .....-srbija ima 2 igraca koji i u Nba su ozbiljni igraci a to su Jokic i Bogdan
-Bogdan je bio sjajan u prvoj petorci je ali zasto nam Jokic nije bio na svom nivou .....zasto je Bjelica bio los .....Bobi slabo koristen u igri pikenrol ....
nekako smo takomplikovali i sjajan potencihjal pretvorili u neusppeh .
-poraz od argentine mnogo boli posebno sto su visinski mnogo ispod nas i to smo trevali iskoristiti ....to mi je trenerov poraz ....spanci danas su to koristili i lako pobedili i imali 20 skokova vise