Sreda, 11.09.2019.

18:40

Đorđević: Čeka nas sportski rat, Španci su se spremali samo za nas

Selektor Aleksandar Đorđević priznao je da je očekivao Francusu u meču za plasman na Svetskom prvenstvu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ðorðeviæ: Èeka nas sportski rat, Španci su se spremali samo za nas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

298 Komentari

Sortiraj po:

nex

pre 4 godine

Ne znam sto, al malo si dosadio.
Idi malo se posavetuj sa Terzicem i njihovim savezom kakko se to radi. Covek prica uskljucibvo kad i koliko treba. Ne snima reklame i ne sepuri se ko paun pred kamerama. A o devojkama tek nekoliko vesti, a o vama na stotine. A sta i kako su prosle. Finale pred 15 000 domacih navijaca.

Nenad

pre 4 godine

Molim vas kao redakciju da uvedete praksu "cenzurisanja" funkcionalno nepismenih ljudi, odnosno njihovih komentara. Svako treba da ima pravo na misljenje, ali niko ko je dobio svedocanstvo o zavrsenoj osnovnoj skoli, nema pravo na nepismenost. Sankcionisite ih ignorisanjem nepismenih komentara i naterajte ih tako da se urazume i opismene. Ovako to (posredno) podrzavate.
(Dragan, 12. septembar 2019 03:13)

Ево твоје писмености: Мислење, сведоцанство, заврсеној, сколи, санкционисите, подрзавате. Могао сам ти и латиницом указати на грешке. Сви греше пријатељу, људи смо. Ћао, довиђења!

Branko

pre 4 godine

A za koga si se ti spremao?!Sramotna izjava!Al jbg oces ti Bircevica ,Raduljicu ... A oni su realno samo za Partizan ,tj neku osrednju ekipu u Aba !Stimara bi litar krvi dao,Kalina je za ove Dzordan ,Nedovic takodje!Al oces ti da glumis facu,Sale nacionale,sa roze naocarama?!

MPP

pre 4 godine

....A ZA KOGA SMO SE MI
SPREMALI ?
Za Filipine ?
Sve mi se manje svidjaju selektorovi komentari !
Ono što mene interesuje je KOMENTAR NIKOLE JOKIĆA ....
To čekam.....

nemanja

pre 4 godine

Djordjević je taktički nadigran to je očigledno. Nije problem kvalitet igrača već taktika i strategija. Tu smo potpuno podbacili i ovaj rezultat ide na dušu selektora koji bi odmah morao da podnese ostavku ako je častan čovek.

маки

pre 4 godine

Аууу селекторе због ранијих заслуга играчких и тренерских немој више молим те држати конференције.Паметно је ћутати и трпети.

Јабучило

pre 4 godine

Исти услови су били за све. А овом изјавом, нажалост, признаје да ни себе ни тим није спремио како треба за једну од пресудних утакмица.
И није се догодило једном, него двапут и то за редом.

CZ99

pre 4 godine

Ne zameram na ispadanju, desi se kiks.. Ali biti toliko arogantan i prepotentan, pa to je zasta neverovatno. Kad gledam njegove konferencije i izjave posle utakmica, zeludac mi se okrece.

Šta se sve ovde može pročitati?

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

Kaži molim te da se šališ. Đorđević treba da da ostavku jer je fokusiran na rad sa Virtusom a treba da ga zameni Svetislav Pešić koji je trener Barselone, gde ima 10 puta veću odgovornost nego Sale u Bolonji.

nepismenitoma

pre 4 godine

Samo je jedan selektor...bira igrace, za iste bira taktiku i za to odgovara...A Boga mi birao je i Bircevica, Simonovica i Raduljicu. Sto.bi rekao selektorov pomocnik "Sto se mi radujemo to je sve normalno"

maliMrav

pre 4 godine

Zaboravili ste gde smo bili pre Saleta, nije mogao duda da nas vrati, sakota, vujosevic... Zaboravili ste evropsko pre 2 godine, kad zamalo da uzmemo titulu, sa 3 timom. Odvratni smo kao narod, oterali smo u fudbalu Antica, kad smo imali najbolje rezultate, sad ne mozemo albaniju da dobijemo,. Isto se pljuje djokovic... e sad je ista pljuvacina na Saleta, pa treba da dodje neki Moka Slavnic i da tavorimo na dnu godinama, jel to hocete, kompleksasi? Sve vise mislim da su ova pljuvanja organizovana od nekog ko zeli srbiji sve najgore, nemam drugo objasnjenje za taj fenomen

pantelija

pre 4 godine

Sale pre svetskog si rekao -Neka je bog u pomoci Amerikancima.Jel pamtis the reci,ili ti to izvetrilo kao is sve ostalo.Igras na kartu kratkog pamcenja.Ipak mislim da ti je ovo kraj na klupi reprezentacije.Dunav ima dovoljno vode...da,ali ni Amazon ne moze da te opere za sve gluposti koje is napravio.Sto bi Sarenac rekö No Bircha no fun!P.S. Neka ti je bog u pomoci,Sale!

Admiral

pre 4 godine

@ Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

Pa i Pesic ima klub, i to kakav, trenira covek Barselonu! Sigurno ima vece obaveze i ambicije nego Bolonja i Djordjevic

Dudija

pre 4 godine

Nasi su naj bolji na svetu ! Svako ima prava na napravi kiks i da mu nije dan. Svaka Vam cast i glavu gore sve ce to da prodje to je sport. A ovi pametnjakovici joj kako ih nije sramota prozivaju nase sportiste . Kod nas obicno svi sve bolje znaju . A neznaju gde je levo. Molim Vas prekinite.

majstor

pre 4 godine

ne mogu da razumem naslov Spanci su se spremali samo za nas ma dajte jednom kazite utakmicu je izgubio Djordjevic svojim nestrucnim vodjstvom ne mogu da verujem da uzrok problema stavljate pod tepih ...verovatno iza svega lezi mnogo mnogo dublji problem i naravno resiv je

Alkos

pre 4 godine

Sve što je trebao Djordjevic da uradi jeste da pogleda i snimi jedno 50 mečeva Denvera i da kroz pripreme samo uvezbava igru preko Jokicu. Gledao sam Jovica , uvek kasni 2 do 3 sekunde u odluci, ne zna nista da odigra sa Jokicem, ne prepoznaje mu uopšte kretanje i ne vidi gde i kada treba da mu da loptu, plasi se da sutne 3 kad je potpuno sam . Ne uvezbava se igra preko Jokica prvi put u cetvrtfinalu. Za šta su uopste sluzile pripreme ? Dovedeš Mesija i onda mu daš da igra zadnjeg veznog da bi Raduljica i ostali mogli da igraju na svojim pozicijama. Bolesno. Nije drama što smo bez medalje , nije ni prvi ni poslednji put, ali je glup način kako se došlo u takvu situaciju.

živković

pre 4 godine

Jel mogu ovi dušebrižnici što pametuju protiv hejtera da iskuliraju malo I puste ljude da komentatišu i misle svojom glavom. Niko ne osporava ono što je Đorđević uradio za srpsku i svetsku košarku ali ne treba to zloupotrbljavati pa branjnjem njega skupljati lične poene na temu kako sam ja dobar.

White Power

pre 4 godine

Djordjevicev "koncept" srednjevekovne kosarke novog debakla protiv SAD moze da spase samo mentalitet crnaca da totalno podbace, obzirom da ne igraju za medalju.

qq

pre 4 godine

Djordjevic treba da podnese ostavku iz jednog prostog razloga: Spanija nas je ponizila, igali su muski, presing i jako, na momente i prljavo a mi smo na to odgovorili kako? Igrali kao seka-perse. Dok su oni nas tukli, mi smo igrali kao da se bojimo da ih pipnemo. E tu je mene licno iznenadila njegova reakcija kao selektora. Reakcija koje... nije bilo. Niti je pokazao neku nervozu, agresivnost, zelju da nesto promeni... ma nista. Covek je samo posmatrao sta se desava na terenu. E, onda dolazimo do onog pravog problema. Sledi utakmica sa Argentinom i on izjavljuje "pokusace isto sto i spanci". Ok, ajde onda da odreagujemo na to kako treba. Jedanput kiksnuli, nemojte opet. Ali sta se desava? Argentina igra isto kao spanija, presing, muski, jako, a mi? OPET ISTO! I na njihovu brzu petorku on uvodi Marjanovica koji pravi dva faula u napadu, nesportsku i daje protivniku da se odlepi sa dodatnih 8 poena prednosti. Milutinova drzi na klupi a kad ga je konacno uveo poceli smo da ih stizemo. I taman uhvatimo prikljucak... on ga izvodi. Genije! Znaci dve uzastopne utakmice odgira isto, napravi iste greske IAKO je tvrdio da zna sta ga ceka i kako treba da odreaguje. Uz sve to, da li je neko primetio zalaganje Bjelice u odbrani? Covek je protiv Spanije igrao kao da nije njegovo da igra odbranu. Ona scena ispod kosa kad je samo ispratio coveka kako postize poene i gleda u prazno kao tele. Nije sramota izgubiti od boljeg ali izgubiti bez zelje, bez borbe, bez zara e to ne mogu da oprostim.

Zvezda -jang bojs

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...
(Ресавски, 11. septembar 2019 19:33).
nije pljuvanje nego mora da preuzme odgovornost za veliki neuspeh ,ipak je on gromada ne moze da se krije.Ostavka pa Kokoskov

quest

pre 4 godine

Imamo los i spor tim i trenera i to je to.
Zamislite gori scenario,dodje Gurovic umesto Djordjevica.I sta, napravice od Jovica Kampaca ili od Milutinova Gasola?
(Мирабо, 11. septembar 2019 23:52)
Mi imamo odlicne igrace, od kojih treba znati napraviti tim. Trener jeste veliki motivator, ali skromnog znanja za ovaj nivo kosarke. Koliko je bio dobar plej, toliko je los trener.
Da su bili pozvani, oni koji su odmah precrtani, da nije vodio Raduljicu, Bircevica, pa i Simona, da se nije povredio Teo (mada je i pre povrede bio u ocaj formi - vidi pod kvalifikacije) i da je znao da iskoristi NBA igrace, pre svega Jokica, druga bi se prica pricala.
Milutinov je odlican centar, jedan od najboljih u EL, ako ne i najbolji. Zasto nije koriscen, zasto nismo vrteli pik sa njim i Jovicem do sutra, zasto nismo njega koristili da brani taj isti pik, to neka odgovori Sale sujeta. Sve mi se cini da se malo posvadjao sa Milutinovim. Da je Jokic dosao nespreman da naciju i selektora skine sa vrata... Ima i do toga da su malo 'ispastali' igraci koji se nisu bezuslovno odazivali ranije (Bobi, Joka, Milutinov). Pa onda imamo Nedu i Kalinu koji nisu ni pozvani...
Citam pre neki dan ovde da Kalina nista nije ni odigrao prosle godine. I onda to ljudi citaju, nemaju pojma, lajkuju i to postane kao tacno. U stvari, Kalina je proslu sezonu razvalio i ubedljivo je najbolja nasa trojka, koja moze da igra na 4. On nam je npr. protiv Spancaca vidno nedostajao.

Relax

pre 4 godine

ciganski botovi rade poso,menja se djordjevic dovodi se sns menadzer.

fss su sredili
ostaje im kss

medije sve imaju

beste iz te zemlje narode!

fenix

pre 4 godine

imao sam prilike da upoznam djordjevica koji bar mi je tako delovalo je potpuno ok covek za razliku od danilovica npr. tako prozivke da je sujetan, arogantan ne piju vodu. Ono sto je Mene zabrinulo, sto je delovao Kada plan A ne funkciinise deluje pogubljeno bez ikakve reakcije, samo SE zacrveni stisne zube I gleda sta SE desava. tu je mag zeljko obradovic I Dule, sa njima I Kada ne ide imas utisak da ce SE nesto promeniti. nekada upali, nekada ne, Ali postoji reakcija. kod saleta, je jasno da od preokreta nema nista.
roster, osim bircevica tu su svi koji trebaju, pa I raduljica.
jokic jeste najbolji po rejtingu, Ali on igra u Denveru, a tamo je odbrana misaona imenica, a ovakva prvenstva dobija najbolja odbrana, a ne napad. I nas je koliko pratim kosarku uvek pratila dobra odbrana, brza tranzicija I laki poeni iz kontre. ovoga puta losa odbrana, silovanje napada. I mislim da Dana's pobedjujemo I da ce to Malo doneti satisfakciju

Dragan

pre 4 godine

Molim vas kao redakciju da uvedete praksu "cenzurisanja" funkcionalno nepismenih ljudi, odnosno njihovih komentara. Svako treba da ima pravo na misljenje, ali niko ko je dobio svedocanstvo o zavrsenoj osnovnoj skoli, nema pravo na nepismenost. Sankcionisite ih ignorisanjem nepismenih komentara i naterajte ih tako da se urazume i opismene. Ovako to (posredno) podrzavate.

jedan od mnogih

pre 4 godine

Pesic i Obradovic da sednu zajedno na klupu mi ne bi smo pobedili...sto su pokazali u EL i svojim ligama uz sve pare koje su im na raspolaganju

Canadaboy

pre 4 godine

Kao sto je neko vec napisao, koliko trenera na ovom portalu.... majko moja mila.....i od svih vas, neki tamo Sasa Djordjevic dobio posao iz snova....

kebek123

pre 4 godine

I on ko Raduljica, mrtav hladan, ide se dalje, kao sad su najvaznije utakmice, ne znam da li je obavezan da lupa ili sam trazi da izadje pred novinare.

Alex

pre 4 godine

Momci, glavu gore! I pad je let. U ovom trenutku ste dali najvise sto ste mogli za svoju zemlju. Vise nije moglo. Da ste skup sjajnih pojedinaca slozile su se najozbiljije svetske kosarkaske glave zaključno sa kladionicama. Falio vam je lider na parketu. Neki ozbiljni "ludak" koji ima m... da pomesa karte i pusti magiju. Teo. Atlete ovde nisu dovoljne. Ovo je vise od igre. Ali je ta igra, nama, gle cuda, u genima. To je bas nasa igra, nacionalna. Zato hrabro sa Amerima. Za cast! P.S. Ne pljujte momke. Dostojantveno gubite. U dobru je lako dobar biti. Viteski je znati i gubiti.

komentar

pre 4 godine

Bjelica nas ukanalio, protiv Spanaca preko 10 napada upropastio, protiv Argentine mozda i 15... O odbrani da ne pricam, primili preko njega 14 poena protiv Arg, a preko Jovica 18. Gde je ona ekipa sa odbranom iz 2017 EP i 2016 OI, samo se pitam

Stef

pre 4 godine

Generalno, ko nije igrao košarku neće razumeti ovo sto cu napisati.
Te price igramo kao tim i slicno, sve to ima svoju funkciju, i slazem se sa time.
Ali ljudi,sport je veliko čistiliše sto bi rekao moj bivsi trener, koliko god da si vredan, dobar i slicno, kada je na terenu neko ko je talentovaniji (saigrac ili protivnik) ti to prosto osecas. I sto si ti bolji ti si vise svestn toga. Uloga tih igrača, kao sto je Jokic ( bio je Teo ) npr kod nas, je da mu se prepusti cela ekipa kada nista ne ide. Rode se brate ljudi sa time da mogu nesto sto mi ostali ne mozemo. I dobri treba da se stave u funkciju najboljeg , tako funkcionise sport i tako se dobija rezultat. Lose ekipe se prilagodjavaju treneru. Mislite da je duda govorio Spanulisu nemoj ti da sutnes kad mislis da ce da udje? Ili Dzekson Jordanu? Ili cak Radonja Vilijamsu?
Ovo je dobra ekipa sa trenerom koji je hteo da bude iznad nje na pogresan nacin.

Vlade Djurovic

pre 4 godine

Bogdan je pokazao svoj talenat protiv Filipina i Angole,a i protiv Litvanije u polufinalu EP, a i protiv Cedevite... Da nije Vlada Divca vratio bi se kuci kao Teo, a Bjelica u Virtus kod Saleta... Koja je uloga Bogdana u Sakramentu? Kolko ima boljih bekova na toj poziciji u NBA?

SaleBG

pre 4 godine

Ma bez veze je sada pljuvati coveka. Problem je u nama sto smo mi u nasim glavama jos uvek vojna velesila, kosarkaska velesila, fudbalska velesila a istina je "malo" drugacija.

Pa majku mu i drugi igraju kosarku. Zasto je iznenadjenje da smo izgubili od Spanije i Argentine? Ljudi vec godinama igraju vrhunsku kosarku.

Ameri ce da nas pocepaju i to je to. Razmisljati o buducnosti, ovo zaboraviti sto pre.

http://www.worldofbasketball.org

kosta

pre 4 godine

Aloo..Sale Djordjevć je kao selektor u Srbiju donio medalje sa EP , SP i OI i sad , poslije prvog neuspeha , na lomaču s njim ?!

Nemci , koji su u fudbalu uspesniji , nego mi u kosarci , prosle godine na SP ispali u osmini finala , i ko im je selektor danas ?
Sram vas bilo nezahvalni miševi .

Ivan

pre 4 godine

Uz taj neki atachment mislim da možemo da pobedimo. Moramo da se skupimo i da shvatimo da danas svi igraju kosarku i ja i moj stuff cemo se potruditi da sve to izanaliziramo i da se pobijemo muski. A ako ne pobedimo igrači nek se dobro pogledaju i zamisle

Miles Davis

pre 4 godine

Podrska za nase kosarkase! Sram bilo neznalice koji ih pljuju, a do juce ih dizali do nebesa. Ne ide pa sta, bice bolje, ovi momci su dokazali bezbroj puta ko su I sta su! Samo napred, nema nazad!

..po sirotinji

pre 4 godine

Jovica na ovom prvenstvu nije probio samo ko nije hteo, sta ce tek Kemba i Michel da mu rade...jedino ako su vise smoreni od nas ali sumnjam sad ce na nama da se izivljavaju zbog rane eliminacije.

Branimir

pre 4 godine

Drugari moji... Koja selekcija na svetu ima toliko talenta da menja pozicije igracima...samo SRBIJA, ove cetiri selekcije koje igraju zavrsnicu imaju tandem plej-centar da Sale nije malo preterao sa minutazom igraca.. izmenama...i postavkom...sve bi pocepali do kraja...treba nastaviti dalje sa malom izmenom u igrackom kadru... Posle dugo vremena bili smo favoriti i bicemo opet...

čiko

pre 4 godine

Koga folira ovaj Đorđević. Simanić umesto Birčevića, Marinković umesto Simonovića, Kalina umesto Raduljica. Dosta je 3 centra, a i Gudurić je višak!

Mi

pre 4 godine

Imamo itekako ekipu ,al ovde je ogromna odgovornost selektora i to ni trebao da prizna .Cak mislim da ne bi trebao da da ostavku .Suvise su opusteno svi usli u ovo prvrnstvo ,dobijali ovr prijateljske .On je stalno rotirao nesto kao da je hteo svima da da minute da svi budu zadovoljni .Nekako nedoljno ozbiljno se pristupilo svemu a sve to je zamsakiralo sto smo igrali na samom pocetku protiv ekipa moje su nekoliko klasa ispod nas .Na kraju smo mi postali ista ta Italija .Ekipa bez repa bez vodje ,gde se ne zna tacno koja je cija uloga .Mislim i ono iskljucenje Jokica je glupost ocigledno se i on mnogo izglupirao .Taktika je daleko bila od onog sto on igra u Denveru .Igtaci su se ponasali kao da ce protivnik sam da se preda cim mi stisnemo gas ,nikvalno je tkao izgledalo .Bogdanovic jr jedina svetla tacka koliko god ranije imao mana sutirao previse ,promasivao pravio greske sad je zaista bio odlican .Pogadjao je u visokom procentu igtao jako pametno ,resavao i teske situacije .Trebalo mu je pomoci ,poksuati naprav8ti osovinu izmedju njega i Jokica .To su dva vanserijska igraca i samo da su se njih dvojica povezali o de bi bila druga prica .Jer smo i tkao rastimovani uspeli da stignemo i izjednacimo protiv Argentine ,koja je nikvalno sve pogadjala .

Djole_Kg

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

A Pešić inače trenutno ne vodi nijedan klub..

ax

pre 4 godine

Manji je problem neupeh na prvenstvu. Mnogi je veći problem pravdanje selektora za neuspeh i ne nalaženje barem malo svoje odgovornosti u tom neuspehu.
Sad je kao roditelj kom su svi krivi za loš odgoj deteta osim njega samog.

Sima

pre 4 godine

Sram vas bilo sve vas sto pljujete i pametujete. do juce ste ih dizali u nebesa sad na lomacu pa Djokovica bi spalili zbog povrede na us openu , Jokica ste pljuvali do ovog prvenstva. Sale, Nole i ostali da vas nema ismeha ovaj narod video ne bi zadnjih 30 godina . Hvala Vam do neba

Slovenac

pre 4 godine

Hahaha, kako ste smesni. Pre prvenstva ste se kleli u Saleta, dobio sam hiljadu minusa, kad sam par puta objasnio sta tacno i kad ce da se desi sto vam se i desilo. A sad ga pljujete, a? Znate cega je to odraz? Vlastite gluposti i nepoznavanja teme, kojom se bavite komentarisuci. A Sale kaze, da se pripremao za Francuze, a? Ko bi rekao, a ja napisao danas pred utakmicu "Gledajte sad, kako se pobedi protiv US, bez da ikome pomaze bog" (kojeg je Sale pominjao kao pomoc Amerima).

ivkovic zoran

pre 4 godine

Srbija u kosarci ima kvalitet ali problem je sto su poleteli mnogo ....mi i amerikanci finale....
-slab rad kao da su ocekivali da ce svi da se sklanjaju ....ziveli u oblacima ...ne pobedjuje kvalitet vec rad i timski duh ....kod nas nema akcija ,dobrog protoka lopte ,pravovremenog kretanja u prazno ,suta bez bloka ,nema nista ....nedopustivo je primiti 54 poena za poluvreme znaci i odbrane nema ...
-srbija amerika sada dve ekipe bez timskog duha...
-ne treba leteti u oblacima ...
nije strasno izgubiti meni je strasno to sto toliki potencijal smo imali u ovom timu a igrali smo ovako katastrofalno bezidejno to nema opravdanja ...
kao razbijena vojska ....spanci i argentici su samo pokazali kako izgleda biti tim ....amerikanci isto prosli ali oni i igraju tako a dosli s levim timom...
francuska sila u fudbalu,rukometu,sad ce polako uzeti i kosarku ....

anica

pre 4 godine

Mnogo su uvreda pretrpeli, Djordjevic i Bjelica mozda najvise...zalosno je to.
Sasa Djordjevic je neko ko zasluzuje postovanje, a na Bjelicu su definitivno muskarci ljubomorni...ne znam kako drugacije da opisem salvu uvreda koje sam citala...prema njemu najcrnje...da je pametan da nikad vise ne zaigra za reprezentaciju

mudri ananas

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...

yok

pre 4 godine

Mislim da utakmica moze biti znacajna zbog fibine rang liste, promenili su formulu za bodovanje tako da dobiti ameriku koja je prva moze doneti dosta bodova.

popov

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...
(Ресавски, 11. septembar 2019 19:33).

Nije se završio turnir. Sledeće nedelje kreće nova faza, novo četvrtfinale u kojem ćemo tražiti našu šansu. Biće to prilika da odigramo muški, onako kako znamo, što ja volim da kažem, jednu ratnu košarku. Košarku koja se može igrati samo na pravi način, onako kako treba da se igra. Sa puno žara i željenja, i onako lepršavo, i da se lopta doda onom do sebe, pa na kraju i do centra, zašto da ne,da iskoristimo malo taj sajz.. sajz, čekaj.. kakav sajz? Kad sam ja rekao sajz?? Hmm.. A, jesam rekao sajz. E pa onda, ok. Da iskoristimo taj sajz. I da body language-om pokažemo Amerima već na zagrevanju da je mir u glavi, vatra u srcu, a srce u du.... pa kad se rastrčimo sutra, da to bude pravi boj i da se lopta doda onom do sebe. Treba verovati da on ima bolje rešenje. Pa tako i do centra, zašto da ne. Ja volim da nagradim visoke igrače, jer bekovi su bekovi. Videli ste i sami. Lokacije su lokacije, a bekovi su bekovi. I zato jednom, kako ja volim da kažem, pravom muškom ratnom košarkom, jer oni uvek igraju na ivici faula, da pokažemo to to to... taj voljni momenat. I zašto da ne, mi ne bežimo od toga da smo autsajderi, ali treba to dokazati na terenu. Zato sutra Ameri, Bog nek' vam je u pomoći. Jel to to..? Aj zdravo.

anica

pre 4 godine

Nema pleja dok ne potrci i ne pojuri, ja kad vidim kako neki vode loptu polako, pa jos dignu ono prste...Jovic je ok igrac ali nije to ono sto nam treba.
Ajde momci, pobedite sutra...uz vas smo.

Ms.Flash

pre 4 godine

Ako hoćemo iskreno, bez Kalinića (momak ima neki problem u glavi), Nedovića, (operisan, celo prvensto bi bio kritičan zbog povreda koje ga nažalost prate) Teodosića i Milosavljevića (došli i povredili se) mi smo 30% slabija ekipa. Nama je najviše falilo brzine, Jović je dobar igrač ali on uspori igru, nije on za to kriv, više ga krivim što je neodlučan za šut, tu bi morao da bude odlučni. Bogdanović je odigrao dobar turnir, pokazao je liderstvo i on bi trebao da bude sledeći kapiten. Bjelica se trudio ali je bio u kontra ritmu i hvala mu na preuzimanju odgovornosti na sebe, kao i Bogdanu. Videćemo sledeće godine, da svi budu zdravi, Gudurić sa godinom NBA iskustva, Bogdanović sa više samopouzdanja u ključnim trenucima, Micić sa čistom glavom, sa Jokićem u punom sjaju, mi smo opet veoma opasna i ozbiljna ekipa za bilo koju drugu reprezentaciju na svetu.

Мирабо

pre 4 godine

Imamo los i spor tim i trenera i to je to.
Zamislite gori scenario,dodje Gurovic umesto Djordjevica.I sta, napravice od Jovica Kampaca ili od Milutinova Gasola?
Sto neko rece,kosarka je inteligentna igra i mora brzo da se misli na terenu sto nasi nisu u stanju...

popov

pre 4 godine

Za olimpijadu da sam ja selektor pozvao bih ovih 12+1.
Teo i Jovic ili Micic zavismo od forme na kecu.
Na dvojku Bogdan i Nedovic
Trojka Gagi, Lucic
Cetvorka Macvan i Bjelica
Petica Jokic i Milutinov. To je 10 i dodao bih jos dvojicu od Lazica, Dobrica, Davidocca, Vanje, Jaramaza ili Zagorca u zavisnosti od sledece sezone. A trinaesti koji ne bi igrao nego bio na klupi jr Stimac kao talija. Ne bih zvao Bobija, Bircu, Gudurica, Rsduljicu. A za seloktora prvi pik Kokoskov, drugi pik Obradovic Zeljko. I naravno mesto u strucnom stabu za profesora, doktora Duleta Vujosevica koji bi bio zaduzen za disciplinu i hemiju. To bi bilo sigurno zlato u Japanu na OI.
(fenomen, 11. septembar 2019 19:37)

Ma ti si fenomen. Ti si prvi pik!

hardaway

pre 4 godine

Svi selektori ove napacene zemlje ujedinite se. Prvi neuspeh otkad je na kormilu,i pljuje se legenda ovog sporta.
(el.kiddo, 11. septembar 2019 19:24)

Uvek branim Saleta, jer je nasa velika legenda.
Medjutim, izjave i dela su mu u zadnje vreme kontradiktorni.
Koristi ceo turnir Jokica na 4, a pod pritiskom javnosti i medija u zadnje dve utakmice ga stavlja na 5. Ostani dosledan covece svojim idejama, stani iza njih, a ne ko kukavica kada je gusto menjas taktiku zbog javnosti.
Drugo, kakve su to izjave "spremali se Spanci za nas"?
"Sudije dopustile grubu igru"?
To su izgovori i nisu svojstveni velikim trenerima i igracima.
Mora covek i u porazu da bude veliki.

Sale je, takodje, izgubio autoritet koji ga je krasio.
Znate kako bi Jokic posle onog iskljucenja prosao kod Dude?
Dobio bi samar i ne bi igrao sledecu utakmicu, dok se ne nauci ponasanju.
U najvaznijoj utakmici, ti umesto da postignes 20p i vodis tim do pobede, pravis iskljucenje posle jedne nebitne sudijske greske i ostavljas saigrace na cedilu. Djordjevic ne sme nista da mu kaze, zato jer ovaj glumi Kazinsa.
Ne svidja mi se Djordjevic jer nije napravio nikakav iskorak u igri reprezentacije posle onih srebrnih medalja.
Uvek nesto moze da se promeni na bolje, da se doda novi mladi igrac, da se baza tima odrzava i nadogradjuje, a ne iste greske ponavljaju.
Birca, Micic, Lucic su bili uzasni u ranijim nastupima reprezentacije i ti ih ponovo nanovo vodis i forsiras.

Иван

pre 4 godine

Ђорђевић прича нешто, а учинио је све да прођемо овако како смо прошли!

Као селектор, бирао је Јокића. Могу само да се питам: зашто?

Сви ми знали смо да је Јокић тај који треба да нам донесе одлучујући квалитет за злато, али то се није догодило. Јер, Сале је све учинио да неутралише Николине квалитете.

Како то феноменално игра Јокић у НБА? Његов тим, Денвер, окружио га је младим играчима, способним да ТРЧЕ. И једином старијем, Милсапу, сад су нашли замену у млађем Џеремију Гренту. Не без разлога: Јокић ради много шта, али он се релативно мало умара ТРЧАЊЕМ. Он углавном стоји, а остали трче (неки га тамо сматрају чак најбољим асистентом икада баш зато што за разлику од Леброна нпр. уопште не гради позицију за пасове, већ то често ради из најнезавиднијих ситуација). Има она једна Јокићева акција coast to coast против Вориорса, када он то одради не зато што је брз, већ зато што нико сме да изађе на њега јер знају сви да он у сваком моменту може да дода саиграчима што трче около. Зато што не трчи колико и остали и може да одигра плеј-оф меч од 65 минута.

А шта је урадио Ђорђевић? Уместо да му испразни простор, он му је набијао у рекет још једног центра, а када туо није био центар, био је Бјелица који није нити млад нити тркач, плус га је окружио спољном линијом у којој нико не утрчава, већ сви стоје на тројци (коју не могу да погоде).

И ко је ту кога саботирао: Јокић Ђорђевића или Ђорђевић Јокића?

Zile ..

pre 4 godine

Da smo imali iskusnog trenera poput Zeljka Obradovica ili Kari Pesica ovo se nebi desilo,Djordjevic,sve najbolje njemu kao igracu,ali kao trener jos ima da uci....mi smo nekad igrali Yugoslovensku skolu basketa,siguran kos i cvrsta odbrana,i to nas je krasilo uvek,tako su nas dobili Spanci, na nasu foru....a mi sad forsiramo neki evropski basket,koji nam ne lezi.....dovedite za selektora Zeljka Obradovica,i vrati cemo se tamo gde pripadamo,a to je zlato svuda,a ne srebra.....

sasa

pre 4 godine

Nisam jedan od onih koji voli da kritikuje neciji uspeh ili neuspeh ali ako je spanija bila spremna samo za nas zasto mi nismo bili spremni samo za njih? Nasi putovali 6 sati pa su bili umorni?! To je sad izgovor? Zar mi nismo znali da ih pred 1/4 finala ceka dugacak put? Kakva je njihova fizicka sprema? Kakva psihicka? Uz svo duzno pustovanje zasto je Vasa uopste putovao na ovo prvenstvo? Zasto je Vasa ulazio u igru protiv Argentine?! Kakve ljudi mi imamo u ekipi pa im je sve to normalno postupanje?! Svugde u svetu sport (i reprezentacija ) su ozbiljan posao a kod nas se zivi (bar do sad se zivelo) na racun suvog talenta sportista. Ne znamo ozbiljno da radimo, nista.

Ivan

pre 4 godine

Kakva najava beznacajne utakmice pred koju mi ne treniramo a pered koju protivnik nema ni 24h da odmori. Kao da ovo organizuje ATP a ne FIBA.

Dokle_više

pre 4 godine

Nije mi jasno kako Đorđević sada nalazi masu opravdanja, a poznato je da često puta izjavljivao da nema opravdanja na izostanke nekih igrača, umor ili bilo šta, praveći se valjda frajer. Sada odjednom ima 'milion' opravdanja. Pored toga u ovoj izjavi ponižava francusku repku. Pa dakle više sa ovom prepotencijom. Ima li čovjek obraza da sebi išta zamjeri?

Mare

pre 4 godine

Jao kao veliki Zvezdas kazem da Djordjevic treba da ostane i da vodi reprezentaciju.Kad niko nije ocekivao, on je doneo 3 srebrene medalje sa velikih takmicenja.Sad su nas proglasili favoritima, i nabili nam teret na ledja.
Djordjevic ima.medalje iza sebe, i treba da nastavi.Pa selektor Francuske vodi ih od 2009 godine, nije nista vise osvojio, cak i manje od Djordjevica, i opet niko ne pokrece njegovu ostavku posle nekih neuspeha. Manite se toga, ko da vodi tim, boljeg nemamo.

Samo kažem

pre 4 godine

2005. godine smo imali “drim tim” za Evropsko prvenstvo igrano kod nas. A na klupi niko drugi do Željko Obradović, jedan od najtrofejnijih trenera na svetu. U ekipi Bodiroga, Jarić, Miličić, Radmanović, Drobnjak, Gurović, Rakočević, Šćepanović… Ispali smo u osmini finala. Samo podsećam...kontinuitet velikih takmičenja, medalje, ma da Sale je nikakav trener, svaki laik bi sa ovakvom ekipom lako do zlata...

nebaCar

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster
(Vlade Djurovic, 11. septembar 2019 21:39)

I uz sve to što si izbaljezgao mi bijemo taj francuski roster zadnjih nekoliko puta

Čovjek koji zna

pre 4 godine

"Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba"

Uhhh... Bogdana je prvo draftovao Feniks ali nije htio da potpiše ruki ugovor sa njima tako da ga je otkupio Sakramento (svi u ligi se slažu da je to bio odličan posao), a Bjelica je u NBA došao preko Minesota i čak je nakon Minesote a prije nego je potpisao sa Sakramentom imao praktično dovršen ugovor sa Filadelfijom koja je vrhunska ekipa, samo što ih je ispalio zbog para.

Ima već toliko toga da se mlati po ovoj reprezentaciji (naročito po Saši) da nema potrebe da izmišljamo gluposti.

Ukratko, pišeš gluposti kralju.

tmac

pre 4 godine

Kada je nekoliko minuta pred kraj meca sa Argentinom na tajm-autu rekao igracima ''odbranu, igrajte odbranu!!'' sve mi je bilo jasno. Cao zdravo.

Vlado

pre 4 godine

Hvala ti Sale za sve medalje, I kao igraca I kao trenera. Kada si sa prosecnom reprezentacijom osvajao olimpijsko stebro, u zvezde su te okivali. Sada te isti ti pljuvaci, koji u zivotu nisu igrali kosarku, provlace kroz blato. Ostani veliki, kao I do sada I pusti miseve da seire. Vecina Srba te ceni I postuje! Kao I te momke koji su dali koliko su znali I mogli. I onda se cudimo sto neko nece da igra za repku. Bolje da mrsi m.da celo leto nego da ga prozivaju posle kako nema pojma...

Djubre

pre 4 godine

“Španci su se spremali samo za nas”. Na njihovu sreću mi smo tom duelu prišli kao i svakom drugom. Rezultat je pokazao u kakvim smo oblacima živeli.

Staka Zulu

pre 4 godine

Pljuj narode, pljuj! Ne zaslužujete ni Sašu ni ovakvu reprezentaciju. Zadruga i Farma su za vas!
(Đorđe, 11. septembar 2019 20:48)

U pravu si Đorđe! Pre godinu, dve, tri... svi se kleli u Saleta. A sad...
Stvarno ovaj narod zaslužuje reprezentaciju kao Hrvatska, pa da narednih 25 godina ni ne omirišemo pobedničko postolje!!!

Prek

pre 4 godine

Ljudi, ne preterujte. Sećate se kako je Brazil u fudbalu prošao kada su bili domaćini a Nemci ih pregazili 5:0 i nisu hteli da ih još pumpaju. Onda Nemci i španci u fudbalu prošle godine.
Jbg, i favoriti znaju da gube...
Podrška našim košarkašima, iiidemo dalje!!!

Nenad

pre 4 godine

Apsolutno je Djordjevic najodgovorniji i nema tu sta da se prica. Zna to i on sam. Ne verujem u te price da je sujetan i sl, on je imao svoju viziju koja je bila pogresna i to je to. Da sad napravimo anketu s pitanjem koja nam je to prva petorka, niko ne bi znao da odgovori. A nije stvar samo u petorci vec u tome sto se nije znalo ko je ko, ko je za sta zaduzen, koja je cija uloga, ko kosi, ko vodu nosi, sto se kaze. Nije bilo uigranih akcija za Bigdana, Jokica, koga god...Igraci su pusteni da improvizuju. Osim toga, Djordjevicu na dusu ide i slaba mentalna priprema igraca. I konacno, Sale nije vrhunski strateg, to je sada vec jasno. Dobar motivator, pobednicki nastrojen, ali po obicaju gubi od iskusnijih kolega. To opet ne znaci da treba da batali, kako ga ovde neki prozivaju, nego da napreduje i radi. Ocigledno je Teodosic bio taj koji je postavljao hijerarhiju u ekipi. Prvi sam smatrao da je njegovo proslo, sto smatram i dalje, ali fali nam takav igrac. Teodosic nece biti mladji i neko mora tu ulogu da preuzme. Osim toga, ovo je bio doabr pokazatelj koliko su od navijaca podcenjeni Markovic, Macvan, Gagi... znacili ekipi. Neophodna je promena trenera da bi se unela nova energija. Medjutim, mozda nije lose da pogledamo Spance, Francuze i druge uspesne koji ne menjaju selektore sa prvim neuspehom, vec ih neki imaju i po 20 godina...

Jumko

pre 4 godine

Kako se samo ne trazi greska u Jokicu npr, koji glumi nesto pa ne daje izjave! To je automatsko narusavanje atmosfere prema kolegama, novinarima, naciji... Ali eto, taj cuveni najbolji centar na svetu je izuzet od kritike!

Drax

pre 4 godine

Djordjevic je itekako dobar trener zato sto je bio elitni plej a plus na to je ucio taktiku od nase zlatne generacije trenera.Samo neki krezubi Srbistanac moze da ospori njegov rezime a vidim ima ih dosta u komentarima.Ova utakmica ima sportski znacaj taj plasman vodi na Olimpijske igre.A kako FIBA pravi svinjariju sa resporedima moze to lako da se ispusti pa da preskocimo mi poneko takmicenje.Ova ekipa moze i da se ospe i mi da budemo u kosarci sta je Bugarska u kosarci.

Džoni

pre 4 godine

Nemamo kvalitet, ovo je naš realan domet. Niko nije kriv, to je tako.
(Debos, 11. septembar 2019 19:11)

Kako prijatelju nemamo kvalitet? O čemu ljudi pričaju? Imamo kvaliteta i ponajviše od svih ekipa osim USA, ali ga nismo iskoristili kako treba? Da nisu Argentinci sa dva igrača Kampacom i Skolom od 40 godina kvalitetniji od nas? Jokić prvi centar NBA lige, Bogdan odličan NBA igrač, Bjelica solidan NBA igrač, Milutinov verovatno najbolji centar EL koji je sam držao Olimpijakos ove sezone, Micić jedan od najboljih plejmejkera EL igrao nestvarno u Efesu, Gudurić odličan EL igrač koji odlazi u NBA, Jović, Kalinić i Nedović klasa EL igrači itd... Ako sada nemamo kvalitet nikada ga nećemo ni imati?

thecheerk0

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane i Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 18:56)

niko nece da se zamera sns-u

Samo realno

pre 4 godine

Sad ce tebi ti veliki Srbi objasniti sta je kosarka i kako se igra! Hahahaha...
(Jumko, 11. septembar 2019 19:02)

Čim si ti na njegovoj strani, stvar je više nego jasna.

zextra

pre 4 godine

Imam ovakvog kao Sasa u familiji, duguje mi 500€, 3 godine a prica sa mnom kao da je sve ok izmedju nas...
(Filip, 11. septembar 2019 19:50)

Kralju ! Pobednički komentar i suština ! Odličnu si paralelu napravio, a i komparaciju :-)

absolutezero

pre 4 godine

Željko Obradović. Ako ima volju i želju da ispravi ono što se desilo u NS i ako može sa "naprednim" KSS. Da ne ostane i njemu i nama gorak ukus. Da ode iz reprezentacije kako i dolikuje takvom treneru. Inače, teško do OI.

P.S. Ako Raduljica ili Birčević budu u startnoj postavi protiv amera, gasim TV.

Toma

pre 4 godine

Dobro, zašto je sada problem da se da ostavka? Kakvo je ovo lupetanje? Mora li da se kompromituje takva karijera? Jasno je da nikoga niše ne možemo da pobedimo. Bruka će da bude kompletna.

Slobodan

pre 4 godine

Place mi se evo vec drugi dan, jos me boli 2004. a i ovo ce dugo. Ima nesto cudno u vezi nase kosarke da se na nju ovoooliko lozimo, a za to je zasluzan ponajvise Sale kao igtac i do skora kao trener. Medjutim Sale moras otici sada, ovi momci su trebali da pogaze sve redom a izgledali su uguseno i sputano.

Vlade Djurovic

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster

Kukatilo

pre 4 godine

Djordjevic je itekako dobar trener zato sto je bio elitni plej a plus na to je ucio taktiku od nase zlatne generacije trenera.Samo neki krezubi Srbistanac moze da ospori njegov rezime a vidim ima ih dosta u komentarima.Ova utakmica ima sportski znacaj taj plasman vodi na Olimpijske igre.A kako FIBA pravi svinjariju sa resporedima moze to lako da se ispusti pa da preskocimo mi poneko takmicenje.Ova ekipa moze i da se ospe i mi da budemo u kosarci sta je Bugarska u kosarci.
(Drax, 11. septembar 2019 21:18)

Ne vodi na OI.

jojasd

pre 4 godine

Sad nešto razmišljam, i pitam se zašto bi čovek koji se toliko davao i ginuo u dresu reprezentacije povukao u 28oj godini? Nigde nisam pročitao razlog. Mislim na Stefana Markovića.

Zakonodavac

pre 4 godine

Sad kad im Salo spremi taktiku jao.4 dominantna centra a samo se jedan koristi,igranje odbrane covek na nikog'.Gudura zbunjuje Amere masenjem zicera,cime otvara prostor jedinom bek-suteru koji moze da pogodi, Bogdanovicu.Bjelica koji igra zapaljeno kao da ga je zena prevarila.Ukoliko se kojim slucajem Ameri razigraju,ubacujemo Bobija bez Tobija da za 2 min. napravi 2 faula,tehnicku i 3 izgubljene lopte.I naravno,drzimo Amere u vecitoj strepnji sa Bircom na klupi.Da li ce uci ili nece?Ako ni to ne upali,onda nam samo preostaje da pustimo Amere da budu razigrani

Pepi

pre 4 godine

Sve u redu jeste nas sale zaduzio ali primiti 100 poena u cetvrtfinalu od argentine ipak mislim da je on krivac ,ponekad i previse rotiranja i kad ne treba,stalno druga petorka pocinje svaku utakmicu,cetiri centra,forsiranje jokica na cetvorci i jos dosta stvari,i previse je to gresaka za ozbiljan rezultat,e sad mozda je i on dosta naucio iz ovoga pa ono mozda bude bolje u sledecem takmicenju

Dragan-Borca

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster
(Vlade Djurovic, 11. septembar 2019 21:39) # Link komentara
Preporučujem (0)Ne preporučujem (0)

Decko ti nemoj komentarisati kosarku ako mislis da Bogdan nije za NBA, kakve komentare ovde covek procita da se zapita da li zivimo u 2 razlicite dimenzije. Igracki smo jaci od Francuza, cak i ovaj sastav bez Kalinica, Nedovica. Sta sa francuskim sastavom? Jokic prva petorka, Gober ni u 3 najbolje petorke? Bogdan kida u zivotnoj formi, Batum 31. godina ocajan bio u NBA proslu sezonu, o cemu ti? Ntilikina ocajan u Njujorku, aj kao nesto Furnije u Orlandu dobar i De Kolo i sta dalje? Tupan medikritet iz Olimpijakosa ili onaj crnac iz Zenita?

Samo realno

pre 4 godine

Svi selektori ove napacene zemlje ujedinite se. Prvi neuspeh otkad je na kormilu,i pljuje se legenda ovog sporta.
(el.kiddo, 11. septembar 2019 19:24)

Ti Litvaniju nisi gledao? Ni Sloveniju?.. Ali realno to nema ni veze...ali...ne povedeš krilo, a onda ti centar iz prve petorke NBA lige igra krilo?? A onaj koji igra baš to krilo, ode na drugu stranu? I igraš samo tako, nikako drugačije? O čemu pričamo?? Nije poenta "neuspeha" poenta je "zdravog razuma". Šta tu nije jasno? On je igračka legenda tog sporta, a trenerske legende ovog sporta..baš i nisu bili neki strašni igrači. Napravi razliku, to je do "tvog" zdravog razuma.

Gru

pre 4 godine

Saletu je najbolje da vise ne daje izjave, svaki put se sve vise zakopa.
Samo u Srbiji moze, prvi posao pa trener reprezentacije.
Kako Krstajic tako i Sale.

Sergius

pre 4 godine

Majstore, dok si igrao nisi bio filozof nego ubica. Ajde malo i sad tog fazona kad nam objašnjavaš šta se desilo ekipi. Stani na crtu i ubi. Sebe, njih, nas... nebitno. Samo ne filozofiraj više, nismo budale.

Dacha

pre 4 godine

Sve ekipe koje su dosle do polufinala osim neospornog kvaliteta imaju glavu i rep i tacno se znaju glavni igraci i igraci zadatka. Francuska Furnije i De Kolo glavni u napadu,Gober predvodnik u odbrani i zajedno sa preiskusnim Batumom dobijemo okosnicu ekipe dok ostali imaju svoje precizno podeljene uloge koje ispunjavaju bez greske. Argentina ima Kampaca i Skolu kao osovine dok Dek,Garino,Laprivotola i Vilodza cine ekipu kompletnom,ostali su tu da odigraju svojih 5 min. Australija ima Milsa u napadu i zajedno sa Inglisom,Bejnsom,Bogutom i Delavedovom cine srce ekipe. Spanija na celu sa Gasolom,Rubiom,Ljuljom i Fernandezom i uz bracu Hernangomez cine fenomenalnu celinu,kad tu dodamo iskusnog Klavera,Oriolu i Ribasa polufinale je skoro zagarantovano. Ono sto je kod nas,Amerikanaca i Litvanaca bio problem sto nismo imali ekipu sa glavom i repom,a to se narocito odnosi na nas i amerikance,jednostavno nije se znalo ko je glavni i cija je sta uloga,stalno se nesto eksperimentisalo,menjale petorke,uloge igracima i umesto da se to uradi u pripremnim utakmicama i tako pronadje svacije mesto mi smo nastavili sa istim i na prvenstvu i to je moglo da prodje protiv slabasnih ekipa ali cim smo naisli na gore pomenute ekipa kod kojih se sve zna doslo je do neminovnog kraha. Ko je tu kriv,pa trener sigurno u nasem slucaju,dok kod amerikanaca je ekipa posle silnih otkaza sklepana na silu bez prave ideje i koncepcije jer jednostavno nisu ni imali izbora i naravno da je zbog svega toga doslo do neuspeha. Ali za njih ovo i nije neuspeh jer generalno njih svetsko prvenstvo i ne zanima,na Olimpijadi ocekujte najjaci moguci sastav i demoliranje avakog protivnika u najavi dok sta ce biti sa nama to sad samo bog zna.

Cutanje je zlato!

pre 4 godine

Niko ne pominje to sto selektor konstantno se uplice u poslove Fiba, kalendara, sistema takmicrnja, sudjenja na drugim utakmicama, a posle sto nas prebili Argentinci ragbi odbranom na ocigled sudija.Nemojte se cuditi ako sutra imamo identicno sudjenje.

Вељко

pre 4 godine

Sada nismo imali kvalitet?
Trener nije kriv?
Da se ne lažemo,kvalitet neki specijalni nemamo,ali isto tako nije se video nikakav rad trenera.
Verovatno bi ove dve utakmice bile izgubljene da nas je vodio i Mesina,ali ne na način na koje su izgubljene.Bili smo totalno inferiorni!! Ekipa je delovala kao da je sakupljena s'koca i konopca!
E,ako tu trener ne snosi odgovornost-u redu.Ko neće-on uvek nađe izgovore,ko hoće-uvek nađe način!

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

sale je sjajan selektor. mora da ostane posto nas je izdigao iz sivila, ono sto nam treba je pravo vodja na terenu a to igraci izmedju sebe treba da rese. bogdanovic nije dovoljno dobar. slovenacki bekovi su mu odrzali lekciju, spanski a na kraju i argentinski. ako je on najbolje sto imamo onda je ovo i vise nego sto treba ocekivati
(bla, 11. septembar 2019 20:21)

Bogdanovic nije dovoljno dobar ??? Pa on je JEDINI bio dobar coveec !!! Odrzali mu lekciju ?!
-Sale dobar trener ?! Jeste ali za neku kosarsko koja se igrala pre 7-8 god. Bez strategije kako nesto uraditi, bez ideje kada je problem. Sa ČETIRI "petice" ?! A, kada je frka , vraćaj Jokića na "pet" što mu nije igrao ni jedno celo poluvreme na prvenstvu sa sve pripremnim utakmicama. Pa cela nasa strategija je bila da se igraju akcije za Bogdana (njemu opet kazem SVAKA CAST) ali dečko ne moze da igra za petoricu. Bez i jedne valjane akcije za centre, ali zato bez problema igra sa dva centra+plus njihovi , pa u reketu ko u 16-ici oko 16:50 radnim danima.

Mislis da je tek tako podobijao otkaze gde je radio ?!

George

pre 4 godine

Sale je polako ali sigurno izgubio kompas. Procitali su ga. Jednostavno ozbiljni selektori su ga procitali. I da objasni nama Djordjevic sta se to desilo posle utakmice sa Portorikom izmedju njega i Milutinova. Tu je prsla svlacionica. Otuda oni tupi i bezvoljni pogledi u poslednje dve utakmice a bogme ni protiv Italije nije da je iskrilo. Obradović se iz čiste sujete vratio 2004. da ispravlja fleke iz '99 i 2000. i onda upropastio do kraja. Stojaković nije hteo da radi sa njim, Jarića i Gurovića nije vodio u Sidnej (išli Lukovski i Jestratijević) a posle bi da im bude autoritet, 2005. igrali već prestareo Rebrača, Bodiroga na izdisaju, Tomašević povređen .... jednostavno nije prepoznao da više nije za taj posao i tu reprezentaciju.
Kokoškov se lomatao po Gruziji i NBA kao pomoćnik bilo je prilike da ga preuzme selektorovanje oberučke, ali trebalo je prepoznati.
Normalno je očekivati povrede tokom priprema, ali bili su mu tu Avramović (trojka protiv Austrije u zadnjoj sekundi, bez nje ne bi videli SP) , Todorović iz španske ACB lige, jako lepo odigrao kvalifikacije, Peno umesto Micića kad već čovek ima problem koji mu ne da da se skoncentriše ...
Marjanović nije za ozbiljnu košarku, Gudurić nema srce, već drugo takmičenje bolje da je zadužio borolete kako igra .

domacalobanja. com

pre 4 godine

Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 18:55)

Joj covece ti vise sakupljacu pluseva... Komentarises kako vetar duva... Pre prvenstva i u grupi ti je Sale bio Bog, otac, legenda, magija, sad svuda pises o 'klinici' i nedoraslosti!

Nikola

pre 4 godine

Greska....veeeelika greska..... mi smo trebali da se spremamo za Spance, a ne oni za nas....realno oni jesu zadnjih 15-ak godina vrh, a ne mi!

hm

pre 4 godine

Kao Zvezdas kazem da Djordjevic mozda i jeste kriv, nisam strucnjak ali isti taj Djordjevic ima ogroman KREDIT bar u mojim ocima. Kao igrac i trener je vec mnogooooooo ursdio za reprezentaciju! Mnogo! Hvala Sale!

Selo malo

pre 4 godine

Taktika za sutra:
PG - BIRCEVIC
SG - RADULJICA
SF - MILUTINOV
PF - JOKIC (Naravno da igra 4.)
C - MARJANOVIC
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 19:20)

Pa, care! :-D

danguba

pre 4 godine

Ako slucajno izbori plasman na OI, u sto sumnjam, neka ostane, a ako ne, onda zbogom. Medjutim, nemamo se cemu nadati, dokle god nam politika, odnosno partija, upravlja sportom, kulturom, zivotima... U utakmicama kakve smo igrali protiv Spanije i Argentine, kakve igramo svaki turnir, odlucuju nijanse, odnosno raspolozeni ili ludi igraci, Kalinic ili Teo... Protiv Spanije gubimo lopte 4-5 napada, gdje ih lovimo na 6-7 razlike, a tu je sve moguce..., ako vec nemamo strategiju, uigrane kombinacije, kao sto nemamo, imali smo uvijek muda i vic..., ponekad i srecu. U ove zadnje 2 utakmice, nismo imali nista od toga.

Nebojsa

pre 4 godine

Selektore, za neuspeh i los rezultat nemojte traziti alibi vec sami preuzmite odgovornost.
Sami ste izabrali igrace, petorku koja ce pocinjati utakmicu, igrace koji ce imati najvecu minutazu, igraca koji ce uzimati najvise suteva itd.
U koliko vam se ne napusta mesto selektora, to vas obraz niko vas nece prisiliti ako vi to ne zelite.

Džoni

pre 4 godine

Nema puno filozofije, posle svega ovoga Sale doviđenja i hvala na svemu do sada. Ekipa se morala uigravati sa Jokićem na 5 a kada Jokić izađe sa Milutinovim na 5 i tu su se trebale spremati akcije kako za jednog tako za drugog što se tiče centara. Umesto nekog defanzivnog beka koji bi igrao odbranu posle povrede Milosavljevića on ne zove nekog takvog nego vodi Bobija i Raduljicu, a vodi 4 beka od kojih jednog sa porodičnim problemima koji psihički sigurno nije mogao da bude na nivou koji se od njega očekivao? Takođe poveo Birčevića pa i Simonovića samo iz razloga što je dobar sa njima pa ajde da idu oni. Ako veruje u Birčevića zašto ga nije ubacio protiv Argentine? Da se razumemo, nemam ja ništa protiv ovih momaka i svaka njima čast na svemu ali mislim da ima boljih igrača koji bi više dali igrački.

Siga

pre 4 godine

Djordjevicu, ti realno nisi za selektora. Ove izjave samo potvrdjuju da ti ne znas ni sa igracima ni sa medijima. Kad covek pogleda koje si sve klubove vodio i koliko si se zadrzao u svakom jasno je da ti taj posao ne lezi.
Nije svaki bivsi sportista predodredjen za ulogu trenera.
Za ovaj neuspeh jednostavno nemas izgovor jer si dobio sta si hteo, dosao je svako koga si zvao. Zato pakuj kofere za Italiju i razigravaj tamo Teodosica.

Hmm

pre 4 godine

Po cem je cijeli svijet vidio finale srbija - sad ? Ja nisam. Srbija ima slabije igrace od francuske ako cemo usporedjivati pojedinacno igrace. I ovo da argentina i francuska nemaju sta izgubit a srbija i oslabljeni SAD imaju... jako prepotentne izjave

dendza74

pre 4 godine

Posle svega mogu se izvući neki zaključci hladne glave i to:
1. Nerealna očekivanja javnosti i precenjen kvalitet tima. Ovo je dobra ekipa, ali nije za klasu jača od svih ostalih kao što se to predstavljalo u javnosti bez objektivne analize prvenstveno sportskih novinara u Srbiji.
2. Nastavak prvog jeste da ekipa nije bila dobro izbalansirana (višak visokih i manjak niskih igrača) što je odgovornost selektora kao i da taktički nije bila dobro pripremljena za ključne mečeve.
3. Uspeh u košarci zavisi prvenstveno od bekova pre svih plejmejkera i oni su ti koji donose prevagu u teškim i izjednačenim mečevima, a mi nažalost posle Tea takvog igrača nismo stvorili. Pa ključna razlika između naše i hrvatske košarke je play kog oni nemaju već decenijama pa i uspeh izostaje.
4. Narušena atmosfera između selektora i pojedinih igrača koji imaju šta da ponude i voljni su da igraju može da bude ozbiljan problem u budućnosti isto kao i besomučno pljuvanje po igračima posle poraza. Pa ko bi normalan žrtvovao svoje vreme i prolivao znoj na pripremama ako zna da zbog toga još na kraju može biti izvrgnut ruglu nacije.

Lesa

pre 4 godine

Djordjevic samo filozofira bez imalo odgovornosti.. Imam osecaj da ce sve da kaze samo da ne preuzme odgovornost..
Atmosfera u ekipi ocaj, taktika ocaj, njegove izjave ocaj, a on pronalazi milion drugih nebitnih opravdanja samo da spere krivicu i ljagu sa sebe.. Ukratko ocaj

NY

pre 4 godine

Imali smo tim ali nismo imali selektora.Da li se neko seca kfalifikacija protiv nemacke koja je serijom.od 10:0 na 42 sec di krraja nas dobila i kada nije umeo da nacrta ni akciju ni odbranu.Seca li se neko finala EP kakvu je taktiku spremio a Dragic, Prepelic i Luka Doncic nas razvalili brzom igrom a istom igrom i Spaniju.Svugde gde je radio dobio otkaz ali ga njegovi kompanjoni iz igrackih dana drze.Sujeta mu je bila ego.Neki igraci nisu zasluzili dres.Sta se htelo sa Bircevicem sasvim prosecnim igracem.Bobi Marjanovic? Raduljica? Simonovic?Jokic na pogresnom mestu.Zasto je Guduric pao u formi.Micic imao opravdan razlog.Zasto je Milutinov imao malu minutazu?

karaburac

pre 4 godine

Ekipa istih te istih tastatura luzera jedva čeka da neko od naših sportista poklekne da bi sasuli drvlje i kamenje da izbace frustraciju zbog svojih mizernih i ništavnih života. Tako za Đokovića juče, danas košarkaši, sutra neko drugi, samo da se pljune, da se skrenu misli što su stomačine velike, žene varaju a plate male. Naravno šabani se u mišje rupe uvuku kad se osvoji trofej. Lečite se na vreme ljudi, ubiće vas mržnja.

Mila

pre 4 godine

ljudi ovo je samo sport, sta vam je...kakvi su ovo komentari? izgubili, pa ? jel smak sveta, jel poslednja koju cemo da izgubimo? bili smo drugi na svetu, drugi na oi, drugi na ep..jel neko misli da je to lako ostvariti? ne brani nikoga, ali izbrojte do 10 pre nego sto nesto napisete...ako to ne uradite kajacete se kad tad....

betadin

pre 4 godine

Za sportski rat je kasno Djordjevicu. Garantujem da ce mo da izgubimo jer nasi igraci nisu vise spremni da igraju pod njegovim vodjstvom.
Izgubili ste protiv Spanije, imali popravni protiv Argentine, opet izgubili.Odakle mu petlja da ovako prica o narednoj utakmici koja nema nikakav znacaj i vise ce imati revijalni karakter.Izgleda da je ova utakmica najvaznija za Djordjevica da bi u slucaju pobede smanjio bruku ukoliko je to uopste moguce. Pazite sad kad ubaci Jokica u prvu petorku, bruka od trenera, obican demagog nista vise.

Dvorska budala

pre 4 godine

Ja nabedjenijeg coveka i iskompleksaranijeg nisam video u svom zivotu.Covek se ne smeje nikada,plasi novinare ,samoprozvao se nacionale.....
(Nenad, 11. septembar 2019 19:57)

Ja znam jednog, doduše ne bavi se sportom, ali o njemu nisam čitao ovakve komentare.

gore ne moze ...

pre 4 godine

sto bi rekao tvoj prijatelj:" bice bolje ..za 2,3 godine"

Samo nas moze spasiti neki autoritet tipa Obradovic (ne verujem da ce hteti ponovo) ili Pesic ...

Da obraza ima dao bi selektor ostavku jer jednostavno posle ovoga nece imati autoritet za bilo sta ..

bla

pre 4 godine

sale je sjajan selektor. mora da ostane posto nas je izdigao iz sivila, ono sto nam treba je pravo vodja na terenu a to igraci izmedju sebe treba da rese. bogdanovic nije dovoljno dobar. slovenacki bekovi su mu odrzali lekciju, spanski a na kraju i argentinski. ako je on najbolje sto imamo onda je ovo i vise nego sto treba ocekivati

Mladen Max

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem sta pisete. Nije problem u Djordjevicu nego u vama. Svi ste ocekivali Srbiji u finalu. Zahvaljujuci Djordjevicu igrali smo u finalu svetskog prvenstva 2014 da bi potom igrali finale na Olimpijskim igrama 2016 i na kraju finale Evropskog prvenstva 2017. Veliki uspeh za Djordjevica. Ne verujem da bi jedan srpski trener to mogao postici.
Medjutim kada sam mu video facu na pocetku utakmice sa Argentinom znao sam da cemo izgubiti. Video se taj strah cak i medju igracima, jer strah od poraza nas je i kostao. Argentina je igrala bolje i zasluzili su da prodju. Ne krivite nase igrace a posebno trenera Djordjevica jer covek je dosta uradio za kosarku. Budite uz reprezentaciju kada je i najteze !

Back in Black

pre 4 godine

Pogledajte usporeni snimak Jokićevog isključenja protiv Španije i Saletov pogled upućen njemu. Ko se bavi psihologijom lako prepozna o čemu se radi.
To je suština naše loše igre bukvalno. Da gotivi Jokića tad bi skočio na sudije taman i on dobio kaznu, ali jok.
(maja, 11. septembar 2019 19:01)
Ovo ti je bio moj komentar na SK posle poraza od Spanije,neki su se kao i smejali.
-Djordjevic - Jokic to je problem ako kiksnemo moge stvari ce izaci na videlo,prljav veš.Njih dvoje nesto nisu u ljubavi kako se meni cini,Jokic igra zato sto su mu rekli da igra da ga ne bi pljuvali a Djordjevic ga verovatno ne bi više ni zvao u reprezentaciju ali cim je Jokic rešio da igra onda mora.Jer zamislite Jokic reši da igra a Sale ga nece u timu,pa to bi bio haos.Jednostavno Jokic je trenutno mnogo velika zvezda i ne moze Sale sa njim kao sa ostalima.Da je neki drugi igrac dobio ono iskljucene verovatno bi Djordjevic podivljao i svašta mu rekao a sa Jokicem nista,ono tajac.Njih dvoje nisu na istim talasnim duzinama to sam siguran

Džoni

pre 4 godine

A zašto se mi nismi spremali za njih..?
(Petar, 11. septembar 2019 19:51)

Mi smo se spremali za Angolu i Filipine. Jeste li videli kako smo ih razneli?

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Pobedi te Amere više i da skinemo tu muku sa njima. Kad ako ne sad, najlaganija utakmica ikada a može da se pamti doveka. Nemoj samo da igrači budu anemiči, utučeni, uradi sve makar izdivljao kao Trica i ostavio ih same. Udarajte, gurajte, neka ih pola izadju sa 5 ličnih, daj 40 min šibanje i ponosa!

Ajde Salektore, skupi sve što možeš i vrati osmeh narodu. Pocrkaćemo, nestvaran bol traje, još dodatno posle Francuza.

Ajmo Srbi, kakva Amerika i Greg, gazi!

Bla bla truc

pre 4 godine

Opravdanja i samo opravdanja, isto kao i u fudbalu. Ali priznati licno krivicu za debakl to ne. Pa gde ti je obraz covece. O kakvom "ratu" sa amerima ti pricas? Igrali ste ko babe u obe utakmice, anemicno i bledo. Pogledaj se u oci i daj otkaz . Igrace si pogubio svojom bezidejnom taktikom. Ceo svet ti se smeje...

Jovan

pre 4 godine

@Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 18:55)

Ti si bre najveci licemer na ovom sajtu. Ma sve i da on nije "dorastao zadatku" ko si bre ti da mu to kazes? Ti, koji si svojim komentarima, slanim u proseku jedan minut po izlasku vesti, lizao gu**** i Saletu i svim kosarkasima mesec dana ovde samo da bi skupio koji plus. Sakri se u rupu i ne izlazi bar 3 meseca molim te. Ili barem ponovo promeni nick po 150-i put.

Nenad

pre 4 godine

Ja nabedjenijeg coveka i iskompleksaranijeg nisam video u svom zivotu.Covek se ne smeje nikada,plasi novinare ,samoprozvao se nacionale..Najbeci trenerski uspeh mu je vodjenje Virtus Bolonje koga bi recimo nasa Mega odrala..Ubila nas je njegova sujeta jer nije igrao u NBA..place za Milosavljevicem glumi ludilo,gde ih samo nalazi pored Branka Lazica,Nedovica,Marinkovica,Simanica .Menadzerise sa Raduljicom koji pojma nema.Vec sest godina se usedlao u kormilo jer mu ortaci drze KSS.Pa kad je jedan Zoc mogao da podnese ostavku moze i gospodin nacionale

некле

pre 4 godine

Ђорђевићу не мудруј ту, него буди човек и поднеси оставку!
Ти си једини кривац за дебакл.
Сви криви само ти јадан невин ниси.
Твоја кривица 100% и ничија више.
Био си не велики, него легендарни играч, али као тренер си нула.
Тако да немој да се мангупираш ту.
Оставка после првенства, морална обавеза, макар добили амере 50 разлике.
За новог тренера Кокошкова.
Да играмо брзу, модерну, офанзивну кошарку, зато што су ови играчи и ова екипа идеални за то, а и таква је кошарка данас, да нам се не догоди рукомет, па да постанемо и у баскету за коју годину као и у рукомету ш лига.
А ове ђоревићеве папазјаније од напада, спуштање на центре, напад од по 50 секунди, то је остало у 20 веку.
А изгледа и он.
Оставка, доста је више глувих телефона.
И ви новинари стисните петљу па га нагарите мало тамо.
Свако питање му увијате у обланде, нико не сме да му постави незгодно питање.
Човек нас избламирао, испали смо у 1/4 финалу , а имамо предобар тим, а од кошарке нас одучили шпанија б и просечна аргентина са маторим сколом, и сви се праве мутави, као да се ништа није десило?!
Овај лик оставку сам да да неће, зато савез да реагује и отказ.
И нек поведе оног мангупа-хипстера радуљу и оног другог свог пулена бирчу са собом.
Кокошков за селектора.

sarajevo.ba

pre 4 godine

Cekajte ba komsije, haj onako realno.
Jovic vam je prvi plej, cemu da se nadate kad udari na Rubia, Campaza.
Pa on od svog kosa vodi ledjima loptu .
O sutu da ne pricam.
Spancima Rubio i da se umori udje Llul i on je na pleju za Jovica DOKTOR.
A Djordjevic tek...ma hajte molim vas.

srđan

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane äi Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 18:56)

živa istina. razlog je sto se ovi novinari ponasaju kao Oni americki koji su onomad izvjestavali iz irackog rata iz americkih baza. nijedno kriticko pitanje. Sarenac ih obilazi po kucama, Tegi seta po svlacionici, ne ocekujte da ce im se zamjeriti. postali su kao i njihove kolege iz informativnog programa koji sjede na konferencijama za stampu.

plaos

pre 4 godine

Odavno se već zna da Saša Đorđević ne može očima da vidi Jokića, primoran je zbog pritiska da ga zove jer je Joka najbolji centar sveta.
Takođe Marjanovića ne ceni nikako. Plus što jednog Dangubića, Davidovca, Radičevića nije nikad zvao ni na ove miki maus kvalifikacije.
Zvao Tepića i Gagića pa izgubismo od Estonije, za malo da ne odemo u Kinu.
Nama su falila dva igrača tipa Lazić koji igraju jaku odbranu i ne glume zvezde.

KAZNA KRU

pre 4 godine

Đorđeviću molim te da na vreme podneseš ostavku i ostaneš legenda kao što si bio do sada, a ne ovako da se blamiraš, jer ti si možda bio naš najbolji ili jedan od najboljih reprezentativaca, ali za trenera očito nisi talentovan.
Povuči se dok je još vreme ili ćeš sam sebe uvući u dnevno estradno blato iz koga se nećeš izvući, nemoj svojom očajno lošom trenerskom karijerom da potireš sve svoje igračke zasluge koje si kao reprezentativac ostavio košarkaškoj selekciji Srbiji!
Kokoškov za selektora i oprostićemo mu ružnu slovenačku prošlost!

ivan

pre 4 godine

Da, da sutra treba početi da jakom petorkom tipa Micić, Gudurić, Simonović, Birčević i Raduljica da ih potpuno zbunimo jer je to mislim jedina petorka koja nije pocela utakmicu...

SWCherry

pre 4 godine

Meni je najveci utisak ostavilo sudaranje Bjelice i Lucica na jucerasnjoj utakmici. Igraci mu se sudaraju na terenu. Jedino sto je smeo i mogao da kaze jos juce na izlazu sa terena je "Dan kad sletimo u Beograd ja sam bivsi selektor". SVE ovo sto prica nakon dve utakmice gde su ga Hernandez i Skariola posramili je nedopustivo. Vredja Jokica umesto da je on uleteo na teren da ga brani od sudije. Meni se nesto javlja da ce on ostati na celu reprezentacije.

fenomen

pre 4 godine

Za olimpijadu da sam ja selektor pozvao bih ovih 12+1.
Teo i Jovic ili Micic zavismo od forme na kecu.
Na dvojku Bogdan i Nedovic
Trojka Gagi, Lucic
Cetvorka Macvan i Bjelica
Petica Jokic i Milutinov. To je 10 i dodao bih jos dvojicu od Lazica, Dobrica, Davidocca, Vanje, Jaramaza ili Zagorca u zavisnosti od sledece sezone. A trinaesti koji ne bi igrao nego bio na klupi jr Stimac kao talija. Ne bih zvao Bobija, Bircu, Gudurica, Rsduljicu. A za seloktora prvi pik Kokoskov, drugi pik Obradovic Zeljko. I naravno mesto u strucnom stabu za profesora, doktora Duleta Vujosevica koji bi bio zaduzen za disciplinu i hemiju. To bi bilo sigurno zlato u Japanu na OI.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

sale opet o spancima. na zalost preneo je svoj kompleks i na igrace sto nije bilo dobro.
(Gisa, 11. septembar 2019 18:56)

Sale je drao Spance rutinski. Kompleks smo navukli kada se on povukao, kada je Pau Gasol krenuo da nas dere.

marli

pre 4 godine

Nije ni čudo kako su odigrali ako su ulazili na ove vesti i čitali komentare iskompleksiranih navijača. Jednostavno bi se zapitao za koga ja to igram i odakle toliki konstantan hejt prema reprezentativcima. P? nije vam ovo fudbal! Nisam protivnik kritike, naprotiv ukoliko je konstruktivna, ali mnogo je botova, stvarno mnogo. Po 2000 komentara.. Ovi momci bez obzira na resultat uvek lepo predstavljaju svoju zemlju, provode čitava leta zajedno, a onda imaju problema da nadju formu u svojim klubovima posle SP i EP, a od toga im zavisi plata. Da li se zapitate nekada kako vi gospodo navijači predstavljate svoju zemlju? Neslogom? Primitivnim i malicioznim komentarima?

umetnik

pre 4 godine

Saletu doživotni ugovor treba dati jer će ovi internet stručnjaci da nas opet dovedu do toga da nam reprezentaciju vodi neki košarkaški Krstajić. Isto smo u fudbalu imali Muslina i Antića i sad ubiramo plodove ovog ludila što se dešava u javnosti. Jel neko garantuje da Kokoškov hoće da vodi reprezentaciju? Sale ju je uzeo kad niko nije hteo, kad smo bili u kanalu. Jedno takmičenje je podbacio i odmah bi da ga smenjuju. Kako Nemci u fudbalu nisu svog trenera smenili? Nisu prošli grupu, izgubili od Južne Koreje. Odupri se ludilu!

h

pre 4 godine

da nije sta pominjao o Bircevicu koji 2 puta oce da bije Marjanovica? nije sporno ako mu je Sale dozvolio, Birca se ponasa kao omiljeni sin, a ima i brata Radulju, bez sekiracije.

,

pre 4 godine

Šta će nam sportski rat kada smo glavnu bitku izgubili?Totalni kolaps od kog ćemo se teško oporaviti....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 19:00)

Rat nastavljaju Španci, Australci, Argentinci i Francuzi. A srbende idu u dve nepotrebne bitke.

Vlado

pre 4 godine

Rekoh kolegi da je sad-fra opet 50/50.
Pogresna kvota 4 na fra.
Kao spa 4 i arg 7 protiv nasih.
Sve je to proslo tako da je pokupio dobru lovu.
Ulog 100 eura svaki put, dakle 1200.
Kaze meni 200 reko ok.
Na zalost protiv amera ne mogu reci to isto.
Jer vjerujem da ce glatko dobiti.
Bilo bi mi jako drago da se prevarim.
Bar bi po tome malo pamtili SP.

...evo i mene ...

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da pljujete Djordjevica. 

Igraci su nam balvani, cirkuske atrakcije a vi terate Djordjevica? 

Nikad mi nista necemo osvojiti s njima, ko god da je trener!
(Very stable genius, 11. septembar 2019 19:33

Ako kažemo da si u pravu, zašto je te iste zvao???
Mogao je da zove one koji su izgurali cele prozore pa da bude opušteno.

Glas razuma

pre 4 godine

"Španci su se spremali samo za nas"
A za koga ste se vi spremali?! Za Mijanmar??
Igrate bezvoljno, ko gladne krave!
Čast Bogdanu.

Very stable genius

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da pljujete Djordjevica.

Igraci su nam balvani, cirkuske atrakcije a vi terate Djordjevica?

Nikad mi nista necemo osvojiti s njima, ko god da je trener!

Kanta

pre 4 godine

Totalno nebitna utakmica, ali ce se sutra pokazati sve.... da li uopste vise postoji interesovanje i zalaganje za igru pod Saletom, videcemo ko ce igrati i kako, koga ce sa kim upariti.
Cini mi se i da cemo sutra saznati kome je ovo poslednje odazivanje ovoj strukturi u KSS. Ako Bircevic i Raduljica budu igrali po 20min sve ce biti jasno.
Mislim da su bar 2 igraca posle ovog poraza potpuno nezainteresovana za dalji tok takmicenja, jer nisu dosli da sede na klupi i gledaju kako gubimo, vec da uzmu medalju kao nosioci igre ove ekipe.

Limar nece doci.

pre 4 godine

Americka skola kosarke, nadam se da si izvukao pouke i da si nesto naucio od Kokoskova, trebalo bi da si zapamtio sta vise ne treba da radis kao trener.
Sa ovakvim timom bi trebao da sa svakog takmicenja doneses medalju.
Zadnji rezultati su katastrofalni a dato ti je sve sto si trazio.
Iskreno, pribojavam se meca sa amerikancima.
Mislim da ce posle tog meca, jedina moguca izjava biti da odlazis sa mesta trenera naseg tima.

maja

pre 4 godine

Pogledajte usporeni snimak Jokićevog isključenja protiv Španije i Saletov pogled upućen njemu. Ko se bavi psihologijom lako prepozna o čemu se radi.
To je suština naše loše igre bukvalno. Da gotivi Jokića tad bi skočio na sudije taman i on dobio kaznu, ali jok.

Sale odlazi

pre 4 godine

Svi iz mog okruzenja znaju da sam pricao da sale nije cak ni prosecan trener, ali je dobar motivator, lozac i ima autoritet pa moze da izvuce neki x faktor iz igraca. Ali taktika, pozivanje akcije, odabir i raspored igraca, o tome pojma nema. Nisam hteo da hejtujem dok ne vidim sta ce da urade nasi ali evo pokazalo se. Krivica je iskljucivo na njemu, i ne zbog toga sto je zvao jedne a ne druge igrace, vec zato sto je skroz pogresno postavio i vodio ovu ekipu koju ima. Protiva amera je sve moguce ali je sustinski nebitno, ako bude njima dan nabice nas 20-30 razlike a isto tako vazi i za nas.

David

pre 4 godine

Izgubili bi glatko i od francuza i da su kojim slucajem izgubili od amera. Izabrati Micića i Birĉu,a ne Nedovića i Kalinića.Plus ĉetri centra . Ništa tu ne bi Teodosić promenio jer je i on teška rupa u odbrani,a Argentina nam je dala 97 koša.Sad Miloja za selektora ,jer ne vidim kao zamenu nikog drugog .

samo jako

pre 4 godine

Kaze putovali 8 sati, putovali su 5 sati to je istina. Ovaj poceo kao nasi politicari da nas radi. A uostalom nisu kopali u vozu pa da je to toliko naporno, vozili se prvom klasom i uzivali, mogli da setaju, popiju pice u baru voza. Dosli u hotel, spavali. Tako je svim reprezentacijama ne samo nama. Nikako da lik prizna gresku. Problem nase reprezentacije je sto ne mogu da igraju sa brzim igracima poput Rubija itd. Kazes nemamo kvalitet, imao sam i ja greske i gotovo. Ovako ispada da smo mi mnogo bolji ali ovi imali srece, kako da ne. Ljudi nas razbili j svakom segmentu igre a i dalje se prica kako smo bolji ali omaklo se. Nismo ni blizu bili da ih pobedimo a tek ce Ameri da nas razbiju. Dosli na turnir da se brukamo.

dusan

pre 4 godine

Sale ja nisam vecina ja sam zapravo u manjini.....Nazalost takva smo zemlja da brzo zaboravljamo tvoje uspehe kao igraca a naravno i tvoje uspehe sa reprezentacijom...Nazalost tebi istice ugovor nakon ovo SP i sta god da odlucis mi pravi navijaci cemo tu tvoju odluku da podrzimo...
Sutra samo jako izadjite i ostavite srce na teren a mi pravi navijaci cemo to primetiti ma sta god bilo sutra.
Srecno!

Milojko

pre 4 godine

Hajde lepo posle ovog fijaska da daš ostavku. Pokaži neko dostojanstvo koje si imao dok si bio igračina. Po ko zna koji put se pokazuje da biti dobar igrač ne znači i dobar trener, ali eto sad na ovakav način kad nam OI vise o koncu, da li ćemo ikad naučiti..

Ivan

pre 4 godine

Ok majstore, nesto se desilo. U redu, to svi znamo. Ali sta? Sta se desilo? To ti nama reci. A ne nesto se desilo. I vrapci sa grana znaju da se "nesto" desilo.

Dragan

pre 4 godine

Sale je odavno toliko zadužio naciju, tako da ovi porazi ne mogu da pokvare sliku o njemu kao velikom i hrabrom čoveku.
Ipak mislim da je vreme da se povuče ( a i ističe mu ugovor). Treba biti hrabar i iskren i reći dosta.
Utakmicu sa Amerima gubimo, onu sledeću dobijamo, viđeno.
Treba da dođe neko nov, napravi rezove, zahvali se nekim momcima na zalaganju i okrene novi list.
Izvući pouke iz ovog prvenstva, a ne pljuvati momke i selektora!!!
P.S. Osnovno!!!! oterati politiku iz reprenzetacije!

Doktor Docent Akademik strucnjak

pre 4 godine

Ovo je samo sport bez obzira sto ovaj sport neizmerno volim i sto mi je jako zao sto nismo u borbi za medalju, kad god se setim svih medalja, samo mogu reci Veliko Hvala Sampioni

Ресавски

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...

slobinator

pre 4 godine

A što se ti nisi spremao za njih?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 11. septembar 2019 18:55)
ali zato se dobro spremio za filipine i angolu!

Moe

pre 4 godine

Ovaj covek ako ostane selektor za kvalifikacije za OI opet ce zvati Raduljicu,Bircevica,Simonovica umesto neke mladje Marinkovica,Simanica itd i opet cemo biti na pocetku.Treba ga oterati i poceti podmladjivati reprezentaciju ne sa mnogo izmena ali barem tri cetiri izmene,./

s

pre 4 godine

Pa to se i pre prvenstva znalo da je to najbitnija utakmica. Prvo da se dobiju Italijani i obezbedi prvo mesto a onda Spanci, kako bi se izbegao SAD do finala. Nego je ekipa lose selektirana, ne moze se igrati kosarka a imas samo dva igraca koji imaju poene u rukama (Bogdanovic i Jokic). Ostali samo povremeno bljesnu. Micic je trebao da bude prvi plej, ali se desilo to sto se desilo. Za Jovica se videlo da nije povratio formu posle povrede na onu na kojoj je bio (mada i pre nije bio neki poenter). Bjelica uvek odigra jednu pa ga nema dve. Majranovica ne znamo da koristimo. Milutinov je dobijao malu minutazu. Raduljica nije igrao ozbiljnu kosarku. Lucic je imao povredu pre prventstva.Simonovicu je prosao zenit. Guduric izgleda da ima neki strah od Djordjevica. Bircevic standarno, jeste da puno gresi, ali ubaci on 2-3 trojke na mecu, i on je slabo igrao. Sa dva centra da se igra, to se i pre prvetnstva govorilo da je lose. Ako je Duda morao da podnese ostavku za onaj kiks, morao bi onda i Sale.

pokvarenoletovanje

pre 4 godine

Pa čoveče ,opet to pišem, još od momenta kad se završio žreb znalo se da će ključna utakmica prvenstva biti sa Španijom i za nas i za njih,baš zbog amerike,baš zbog putovanja,baš zbog svega sto se desilo,i normalno da su se spremali samo za nas,to je ono što si i ti trebao da uradiš,a onda - iznenadili su nas...

Milos

pre 4 godine

Pa jeste oni su se pripremali za nas, a mi za zlatnu medalju. To jest on je vec video zlato oko vrata, umesto da se priprema za taktiku i igru protiv timova poput Spanije i Argentine... Ne nego covek u mislisma vec video finale protiv Amera, a ovu "boraniju" ma ko sisa, lako cemo. E nece moci Sale.

Mojo

pre 4 godine

Ovaj čovek ozbiljno preti da izjavama nadmaši i neke naše fudbalske stratege...čuj, govorio o Argentini 6 meseci? Pa što te onda preslišaše onako kao da prvi put vidiš košarkašku loptu u životu? Po svemu sudeći, on neće podneti ostavku. Neverovatno.

salerno

pre 4 godine

Najbolja selekcija srbije koje je nekad imala, protiv 5 tim amerike, ako ne uspete da ovakve amere pobedite onda nemojte da se vracate nazad.

3+1

pre 4 godine

'Gledajte, znate to i vi, jako je teško ustajati u pola šest ujutru, pa da putujemo po pet-šest sati i onda se uključimo u drugu utakmicu.'

Bičević u džetlegu još od 2014...

Вук

pre 4 godine

Od prevelike euforije do tuge i očaja. Zato se treba ići bez prevelike pompe, salve najava, obećanja zlata. Vidite odbojkašice. Diskretno na vrhu sveta i Evrope.

ArizonaDream

pre 4 godine

Najbolje partije smo pruzali...kad smo.igrali cesto u petorci sa dva pleja teodosic jovic
Teodosic markovic...gde.je bogdan cesce igrao na tri nego na 2...kalinic se spustao cesto na 4...sem dominantih 4 kad bi na 4 igrao macvan...uz tada kao i sada loseg raduljcu na 5...
Cak sa macvanom na 5 povremeno...sad je tu bio i Jokic...bio je i Milutinov...
Dok Raduljicu, Bjelicu, Bircevica, Simonovica i Lucica ne bih komentarisao...sto penzija, sto losi...sto ima boljih..

...evo i mene ...

pre 4 godine

Priča o svemu ali ne i o svojoj odgovornosti!
Svaka čast za poslednje tri medalje, iskreno svaka čast ali mislim da je na ovom prvenstvu podbacio.
Pre svega se odnosi na izbor igrača koje je poveo i kako ih je vodio.
Sa Španijom se videlo da tu nešto ne štima i da postoji nešto što je poremetilo tu hemiju o kojoj su svi pričali i pisali.

SUNĐER BOB

pre 4 godine

sad cemo videti imate li karakter , posebno vas "jokara" MVP i najbolji centar kosmosa...koji bez želje i žara igra za Srbiju...ali kad igra za sebe onda kida..nije sramota izgubiti ali je sramota ne boriti se..

Jos se nije setio sebe

pre 4 godine

Na sve na sta je do sad svalio krivicu, dodali smo upravo i "ustajanje u pola 6 ujutru i putovanje po 5-6 sati", sto smo izgleda samo mi morali.

Jumko

pre 4 godine

Zasto nisi zvao Nedovica? Da se zalece kao muva bez glave, ne igra odbranu, mozda u jednoj utakmici da vise od 10 poena, bude 8, 9. igrac u ekipi, mozda se povredi u 2. kolu, i na kraju, da mozemo da ga pljujemo kao i sve igrace?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....

стојан

pre 4 godine

aman više sa takvom terminologijom...rat???!
kakav god, sportski, ne-sportski, nebitno, to je sport. i, evo, sutra je finale koje ste(smo) priželjkivali!!! Izadjite, odigrajte muški, i za mene ste prvaci sveta!!!

malo

pre 4 godine

2014 nam je sastav bio 10 gori od ovog po imenima koji su dominirali tad. Jedino Teodosić i Bjelica su nešto značili u Evroligi, tad smo bili bez ijednog nba igrača i igrali smo kao sat.
Sad kad su ti isti igrači postali milioneri i zvezde, glume neke uvređene dame šetaju se po terenu.
Jedini koji zaslužuje prelaznu ocenu je Bogdanović, i donekle Jokić, mada se videlo da je nezadovoljan konstantno je guran na 4 što nije njegova pozicija.
Jokić je igrač koji ima najviše dodira sa loptom tokom jedne utakmice u nba, znači da svaki napad ide preko njega.
Ovde kod Saleta se nije znalo ko gde udara, stvarno neverovatno da nije skontao da Jomića stavi na 5 i da ga upari sa 4 niska brza igrača. Igrali smo košarku iz 1968.

neki veliki dr

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane i Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....

neki veliki dr

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane i Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.

maja

pre 4 godine

Pogledajte usporeni snimak Jokićevog isključenja protiv Španije i Saletov pogled upućen njemu. Ko se bavi psihologijom lako prepozna o čemu se radi.
To je suština naše loše igre bukvalno. Da gotivi Jokića tad bi skočio na sudije taman i on dobio kaznu, ali jok.

malo

pre 4 godine

2014 nam je sastav bio 10 gori od ovog po imenima koji su dominirali tad. Jedino Teodosić i Bjelica su nešto značili u Evroligi, tad smo bili bez ijednog nba igrača i igrali smo kao sat.
Sad kad su ti isti igrači postali milioneri i zvezde, glume neke uvređene dame šetaju se po terenu.
Jedini koji zaslužuje prelaznu ocenu je Bogdanović, i donekle Jokić, mada se videlo da je nezadovoljan konstantno je guran na 4 što nije njegova pozicija.
Jokić je igrač koji ima najviše dodira sa loptom tokom jedne utakmice u nba, znači da svaki napad ide preko njega.
Ovde kod Saleta se nije znalo ko gde udara, stvarno neverovatno da nije skontao da Jomića stavi na 5 i da ga upari sa 4 niska brza igrača. Igrali smo košarku iz 1968.

Jos se nije setio sebe

pre 4 godine

Na sve na sta je do sad svalio krivicu, dodali smo upravo i "ustajanje u pola 6 ujutru i putovanje po 5-6 sati", sto smo izgleda samo mi morali.

srđan

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane äi Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 18:56)

živa istina. razlog je sto se ovi novinari ponasaju kao Oni americki koji su onomad izvjestavali iz irackog rata iz americkih baza. nijedno kriticko pitanje. Sarenac ih obilazi po kucama, Tegi seta po svlacionici, ne ocekujte da ce im se zamjeriti. postali su kao i njihove kolege iz informativnog programa koji sjede na konferencijama za stampu.

Mojo

pre 4 godine

Ovaj čovek ozbiljno preti da izjavama nadmaši i neke naše fudbalske stratege...čuj, govorio o Argentini 6 meseci? Pa što te onda preslišaše onako kao da prvi put vidiš košarkašku loptu u životu? Po svemu sudeći, on neće podneti ostavku. Neverovatno.

Bla bla truc

pre 4 godine

Opravdanja i samo opravdanja, isto kao i u fudbalu. Ali priznati licno krivicu za debakl to ne. Pa gde ti je obraz covece. O kakvom "ratu" sa amerima ti pricas? Igrali ste ko babe u obe utakmice, anemicno i bledo. Pogledaj se u oci i daj otkaz . Igrace si pogubio svojom bezidejnom taktikom. Ceo svet ti se smeje...

plaos

pre 4 godine

Odavno se već zna da Saša Đorđević ne može očima da vidi Jokića, primoran je zbog pritiska da ga zove jer je Joka najbolji centar sveta.
Takođe Marjanovića ne ceni nikako. Plus što jednog Dangubića, Davidovca, Radičevića nije nikad zvao ni na ove miki maus kvalifikacije.
Zvao Tepića i Gagića pa izgubismo od Estonije, za malo da ne odemo u Kinu.
Nama su falila dva igrača tipa Lazić koji igraju jaku odbranu i ne glume zvezde.

samo jako

pre 4 godine

Kaze putovali 8 sati, putovali su 5 sati to je istina. Ovaj poceo kao nasi politicari da nas radi. A uostalom nisu kopali u vozu pa da je to toliko naporno, vozili se prvom klasom i uzivali, mogli da setaju, popiju pice u baru voza. Dosli u hotel, spavali. Tako je svim reprezentacijama ne samo nama. Nikako da lik prizna gresku. Problem nase reprezentacije je sto ne mogu da igraju sa brzim igracima poput Rubija itd. Kazes nemamo kvalitet, imao sam i ja greske i gotovo. Ovako ispada da smo mi mnogo bolji ali ovi imali srece, kako da ne. Ljudi nas razbili j svakom segmentu igre a i dalje se prica kako smo bolji ali omaklo se. Nismo ni blizu bili da ih pobedimo a tek ce Ameri da nas razbiju. Dosli na turnir da se brukamo.

betadin

pre 4 godine

Za sportski rat je kasno Djordjevicu. Garantujem da ce mo da izgubimo jer nasi igraci nisu vise spremni da igraju pod njegovim vodjstvom.
Izgubili ste protiv Spanije, imali popravni protiv Argentine, opet izgubili.Odakle mu petlja da ovako prica o narednoj utakmici koja nema nikakav znacaj i vise ce imati revijalni karakter.Izgleda da je ova utakmica najvaznija za Djordjevica da bi u slucaju pobede smanjio bruku ukoliko je to uopste moguce. Pazite sad kad ubaci Jokica u prvu petorku, bruka od trenera, obican demagog nista vise.

Nenad

pre 4 godine

Ja nabedjenijeg coveka i iskompleksaranijeg nisam video u svom zivotu.Covek se ne smeje nikada,plasi novinare ,samoprozvao se nacionale..Najbeci trenerski uspeh mu je vodjenje Virtus Bolonje koga bi recimo nasa Mega odrala..Ubila nas je njegova sujeta jer nije igrao u NBA..place za Milosavljevicem glumi ludilo,gde ih samo nalazi pored Branka Lazica,Nedovica,Marinkovica,Simanica .Menadzerise sa Raduljicom koji pojma nema.Vec sest godina se usedlao u kormilo jer mu ortaci drze KSS.Pa kad je jedan Zoc mogao da podnese ostavku moze i gospodin nacionale

s

pre 4 godine

Pa to se i pre prvenstva znalo da je to najbitnija utakmica. Prvo da se dobiju Italijani i obezbedi prvo mesto a onda Spanci, kako bi se izbegao SAD do finala. Nego je ekipa lose selektirana, ne moze se igrati kosarka a imas samo dva igraca koji imaju poene u rukama (Bogdanovic i Jokic). Ostali samo povremeno bljesnu. Micic je trebao da bude prvi plej, ali se desilo to sto se desilo. Za Jovica se videlo da nije povratio formu posle povrede na onu na kojoj je bio (mada i pre nije bio neki poenter). Bjelica uvek odigra jednu pa ga nema dve. Majranovica ne znamo da koristimo. Milutinov je dobijao malu minutazu. Raduljica nije igrao ozbiljnu kosarku. Lucic je imao povredu pre prventstva.Simonovicu je prosao zenit. Guduric izgleda da ima neki strah od Djordjevica. Bircevic standarno, jeste da puno gresi, ali ubaci on 2-3 trojke na mecu, i on je slabo igrao. Sa dva centra da se igra, to se i pre prvetnstva govorilo da je lose. Ako je Duda morao da podnese ostavku za onaj kiks, morao bi onda i Sale.

Dvorska budala

pre 4 godine

Ja nabedjenijeg coveka i iskompleksaranijeg nisam video u svom zivotu.Covek se ne smeje nikada,plasi novinare ,samoprozvao se nacionale.....
(Nenad, 11. septembar 2019 19:57)

Ja znam jednog, doduše ne bavi se sportom, ali o njemu nisam čitao ovakve komentare.

Moe

pre 4 godine

Ovaj covek ako ostane selektor za kvalifikacije za OI opet ce zvati Raduljicu,Bircevica,Simonovica umesto neke mladje Marinkovica,Simanica itd i opet cemo biti na pocetku.Treba ga oterati i poceti podmladjivati reprezentaciju ne sa mnogo izmena ali barem tri cetiri izmene,./

Siga

pre 4 godine

Djordjevicu, ti realno nisi za selektora. Ove izjave samo potvrdjuju da ti ne znas ni sa igracima ni sa medijima. Kad covek pogleda koje si sve klubove vodio i koliko si se zadrzao u svakom jasno je da ti taj posao ne lezi.
Nije svaki bivsi sportista predodredjen za ulogu trenera.
Za ovaj neuspeh jednostavno nemas izgovor jer si dobio sta si hteo, dosao je svako koga si zvao. Zato pakuj kofere za Italiju i razigravaj tamo Teodosica.

pokvarenoletovanje

pre 4 godine

Pa čoveče ,opet to pišem, još od momenta kad se završio žreb znalo se da će ključna utakmica prvenstva biti sa Španijom i za nas i za njih,baš zbog amerike,baš zbog putovanja,baš zbog svega sto se desilo,i normalno da su se spremali samo za nas,to je ono što si i ti trebao da uradiš,a onda - iznenadili su nas...

некле

pre 4 godine

Ђорђевићу не мудруј ту, него буди човек и поднеси оставку!
Ти си једини кривац за дебакл.
Сви криви само ти јадан невин ниси.
Твоја кривица 100% и ничија више.
Био си не велики, него легендарни играч, али као тренер си нула.
Тако да немој да се мангупираш ту.
Оставка после првенства, морална обавеза, макар добили амере 50 разлике.
За новог тренера Кокошкова.
Да играмо брзу, модерну, офанзивну кошарку, зато што су ови играчи и ова екипа идеални за то, а и таква је кошарка данас, да нам се не догоди рукомет, па да постанемо и у баскету за коју годину као и у рукомету ш лига.
А ове ђоревићеве папазјаније од напада, спуштање на центре, напад од по 50 секунди, то је остало у 20 веку.
А изгледа и он.
Оставка, доста је више глувих телефона.
И ви новинари стисните петљу па га нагарите мало тамо.
Свако питање му увијате у обланде, нико не сме да му постави незгодно питање.
Човек нас избламирао, испали смо у 1/4 финалу , а имамо предобар тим, а од кошарке нас одучили шпанија б и просечна аргентина са маторим сколом, и сви се праве мутави, као да се ништа није десило?!
Овај лик оставку сам да да неће, зато савез да реагује и отказ.
И нек поведе оног мангупа-хипстера радуљу и оног другог свог пулена бирчу са собом.
Кокошков за селектора.

slobinator

pre 4 godine

A što se ti nisi spremao za njih?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 11. septembar 2019 18:55)
ali zato se dobro spremio za filipine i angolu!

Иван

pre 4 godine

Ђорђевић прича нешто, а учинио је све да прођемо овако како смо прошли!

Као селектор, бирао је Јокића. Могу само да се питам: зашто?

Сви ми знали смо да је Јокић тај који треба да нам донесе одлучујући квалитет за злато, али то се није догодило. Јер, Сале је све учинио да неутралише Николине квалитете.

Како то феноменално игра Јокић у НБА? Његов тим, Денвер, окружио га је младим играчима, способним да ТРЧЕ. И једином старијем, Милсапу, сад су нашли замену у млађем Џеремију Гренту. Не без разлога: Јокић ради много шта, али он се релативно мало умара ТРЧАЊЕМ. Он углавном стоји, а остали трче (неки га тамо сматрају чак најбољим асистентом икада баш зато што за разлику од Леброна нпр. уопште не гради позицију за пасове, већ то често ради из најнезавиднијих ситуација). Има она једна Јокићева акција coast to coast против Вориорса, када он то одради не зато што је брз, већ зато што нико сме да изађе на њега јер знају сви да он у сваком моменту може да дода саиграчима што трче около. Зато што не трчи колико и остали и може да одигра плеј-оф меч од 65 минута.

А шта је урадио Ђорђевић? Уместо да му испразни простор, он му је набијао у рекет још једног центра, а када туо није био центар, био је Бјелица који није нити млад нити тркач, плус га је окружио спољном линијом у којој нико не утрчава, већ сви стоје на тројци (коју не могу да погоде).

И ко је ту кога саботирао: Јокић Ђорђевића или Ђорђевић Јокића?

Džoni

pre 4 godine

A zašto se mi nismi spremali za njih..?
(Petar, 11. septembar 2019 19:51)

Mi smo se spremali za Angolu i Filipine. Jeste li videli kako smo ih razneli?

Glas razuma

pre 4 godine

"Španci su se spremali samo za nas"
A za koga ste se vi spremali?! Za Mijanmar??
Igrate bezvoljno, ko gladne krave!
Čast Bogdanu.

Milojko

pre 4 godine

Hajde lepo posle ovog fijaska da daš ostavku. Pokaži neko dostojanstvo koje si imao dok si bio igračina. Po ko zna koji put se pokazuje da biti dobar igrač ne znači i dobar trener, ali eto sad na ovakav način kad nam OI vise o koncu, da li ćemo ikad naučiti..

NY

pre 4 godine

Imali smo tim ali nismo imali selektora.Da li se neko seca kfalifikacija protiv nemacke koja je serijom.od 10:0 na 42 sec di krraja nas dobila i kada nije umeo da nacrta ni akciju ni odbranu.Seca li se neko finala EP kakvu je taktiku spremio a Dragic, Prepelic i Luka Doncic nas razvalili brzom igrom a istom igrom i Spaniju.Svugde gde je radio dobio otkaz ali ga njegovi kompanjoni iz igrackih dana drze.Sujeta mu je bila ego.Neki igraci nisu zasluzili dres.Sta se htelo sa Bircevicem sasvim prosecnim igracem.Bobi Marjanovic? Raduljica? Simonovic?Jokic na pogresnom mestu.Zasto je Guduric pao u formi.Micic imao opravdan razlog.Zasto je Milutinov imao malu minutazu?

SWCherry

pre 4 godine

Meni je najveci utisak ostavilo sudaranje Bjelice i Lucica na jucerasnjoj utakmici. Igraci mu se sudaraju na terenu. Jedino sto je smeo i mogao da kaze jos juce na izlazu sa terena je "Dan kad sletimo u Beograd ja sam bivsi selektor". SVE ovo sto prica nakon dve utakmice gde su ga Hernandez i Skariola posramili je nedopustivo. Vredja Jokica umesto da je on uleteo na teren da ga brani od sudije. Meni se nesto javlja da ce on ostati na celu reprezentacije.

Back in Black

pre 4 godine

Pogledajte usporeni snimak Jokićevog isključenja protiv Španije i Saletov pogled upućen njemu. Ko se bavi psihologijom lako prepozna o čemu se radi.
To je suština naše loše igre bukvalno. Da gotivi Jokića tad bi skočio na sudije taman i on dobio kaznu, ali jok.
(maja, 11. septembar 2019 19:01)
Ovo ti je bio moj komentar na SK posle poraza od Spanije,neki su se kao i smejali.
-Djordjevic - Jokic to je problem ako kiksnemo moge stvari ce izaci na videlo,prljav veš.Njih dvoje nesto nisu u ljubavi kako se meni cini,Jokic igra zato sto su mu rekli da igra da ga ne bi pljuvali a Djordjevic ga verovatno ne bi više ni zvao u reprezentaciju ali cim je Jokic rešio da igra onda mora.Jer zamislite Jokic reši da igra a Sale ga nece u timu,pa to bi bio haos.Jednostavno Jokic je trenutno mnogo velika zvezda i ne moze Sale sa njim kao sa ostalima.Da je neki drugi igrac dobio ono iskljucene verovatno bi Djordjevic podivljao i svašta mu rekao a sa Jokicem nista,ono tajac.Njih dvoje nisu na istim talasnim duzinama to sam siguran

3+1

pre 4 godine

'Gledajte, znate to i vi, jako je teško ustajati u pola šest ujutru, pa da putujemo po pet-šest sati i onda se uključimo u drugu utakmicu.'

Bičević u džetlegu još od 2014...

zextra

pre 4 godine

Imam ovakvog kao Sasa u familiji, duguje mi 500€, 3 godine a prica sa mnom kao da je sve ok izmedju nas...
(Filip, 11. septembar 2019 19:50)

Kralju ! Pobednički komentar i suština ! Odličnu si paralelu napravio, a i komparaciju :-)

sarajevo.ba

pre 4 godine

Cekajte ba komsije, haj onako realno.
Jovic vam je prvi plej, cemu da se nadate kad udari na Rubia, Campaza.
Pa on od svog kosa vodi ledjima loptu .
O sutu da ne pricam.
Spancima Rubio i da se umori udje Llul i on je na pleju za Jovica DOKTOR.
A Djordjevic tek...ma hajte molim vas.

Sergius

pre 4 godine

Majstore, dok si igrao nisi bio filozof nego ubica. Ajde malo i sad tog fazona kad nam objašnjavaš šta se desilo ekipi. Stani na crtu i ubi. Sebe, njih, nas... nebitno. Samo ne filozofiraj više, nismo budale.

Limar nece doci.

pre 4 godine

Americka skola kosarke, nadam se da si izvukao pouke i da si nesto naucio od Kokoskova, trebalo bi da si zapamtio sta vise ne treba da radis kao trener.
Sa ovakvim timom bi trebao da sa svakog takmicenja doneses medalju.
Zadnji rezultati su katastrofalni a dato ti je sve sto si trazio.
Iskreno, pribojavam se meca sa amerikancima.
Mislim da ce posle tog meca, jedina moguca izjava biti da odlazis sa mesta trenera naseg tima.

KAZNA KRU

pre 4 godine

Đorđeviću molim te da na vreme podneseš ostavku i ostaneš legenda kao što si bio do sada, a ne ovako da se blamiraš, jer ti si možda bio naš najbolji ili jedan od najboljih reprezentativaca, ali za trenera očito nisi talentovan.
Povuči se dok je još vreme ili ćeš sam sebe uvući u dnevno estradno blato iz koga se nećeš izvući, nemoj svojom očajno lošom trenerskom karijerom da potireš sve svoje igračke zasluge koje si kao reprezentativac ostavio košarkaškoj selekciji Srbiji!
Kokoškov za selektora i oprostićemo mu ružnu slovenačku prošlost!

jojasd

pre 4 godine

Sad nešto razmišljam, i pitam se zašto bi čovek koji se toliko davao i ginuo u dresu reprezentacije povukao u 28oj godini? Nigde nisam pročitao razlog. Mislim na Stefana Markovića.

popov

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...
(Ресавски, 11. septembar 2019 19:33).

Nije se završio turnir. Sledeće nedelje kreće nova faza, novo četvrtfinale u kojem ćemo tražiti našu šansu. Biće to prilika da odigramo muški, onako kako znamo, što ja volim da kažem, jednu ratnu košarku. Košarku koja se može igrati samo na pravi način, onako kako treba da se igra. Sa puno žara i željenja, i onako lepršavo, i da se lopta doda onom do sebe, pa na kraju i do centra, zašto da ne,da iskoristimo malo taj sajz.. sajz, čekaj.. kakav sajz? Kad sam ja rekao sajz?? Hmm.. A, jesam rekao sajz. E pa onda, ok. Da iskoristimo taj sajz. I da body language-om pokažemo Amerima već na zagrevanju da je mir u glavi, vatra u srcu, a srce u du.... pa kad se rastrčimo sutra, da to bude pravi boj i da se lopta doda onom do sebe. Treba verovati da on ima bolje rešenje. Pa tako i do centra, zašto da ne. Ja volim da nagradim visoke igrače, jer bekovi su bekovi. Videli ste i sami. Lokacije su lokacije, a bekovi su bekovi. I zato jednom, kako ja volim da kažem, pravom muškom ratnom košarkom, jer oni uvek igraju na ivici faula, da pokažemo to to to... taj voljni momenat. I zašto da ne, mi ne bežimo od toga da smo autsajderi, ali treba to dokazati na terenu. Zato sutra Ameri, Bog nek' vam je u pomoći. Jel to to..? Aj zdravo.

Selo malo

pre 4 godine

Taktika za sutra:
PG - BIRCEVIC
SG - RADULJICA
SF - MILUTINOV
PF - JOKIC (Naravno da igra 4.)
C - MARJANOVIC
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 19:20)

Pa, care! :-D

...evo i mene ...

pre 4 godine

Priča o svemu ali ne i o svojoj odgovornosti!
Svaka čast za poslednje tri medalje, iskreno svaka čast ali mislim da je na ovom prvenstvu podbacio.
Pre svega se odnosi na izbor igrača koje je poveo i kako ih je vodio.
Sa Španijom se videlo da tu nešto ne štima i da postoji nešto što je poremetilo tu hemiju o kojoj su svi pričali i pisali.

Slobodan

pre 4 godine

Place mi se evo vec drugi dan, jos me boli 2004. a i ovo ce dugo. Ima nesto cudno u vezi nase kosarke da se na nju ovoooliko lozimo, a za to je zasluzan ponajvise Sale kao igtac i do skora kao trener. Medjutim Sale moras otici sada, ovi momci su trebali da pogaze sve redom a izgledali su uguseno i sputano.

ivan

pre 4 godine

Da, da sutra treba početi da jakom petorkom tipa Micić, Gudurić, Simonović, Birčević i Raduljica da ih potpuno zbunimo jer je to mislim jedina petorka koja nije pocela utakmicu...

Kanta

pre 4 godine

Totalno nebitna utakmica, ali ce se sutra pokazati sve.... da li uopste vise postoji interesovanje i zalaganje za igru pod Saletom, videcemo ko ce igrati i kako, koga ce sa kim upariti.
Cini mi se i da cemo sutra saznati kome je ovo poslednje odazivanje ovoj strukturi u KSS. Ako Bircevic i Raduljica budu igrali po 20min sve ce biti jasno.
Mislim da su bar 2 igraca posle ovog poraza potpuno nezainteresovana za dalji tok takmicenja, jer nisu dosli da sede na klupi i gledaju kako gubimo, vec da uzmu medalju kao nosioci igre ove ekipe.

h

pre 4 godine

da nije sta pominjao o Bircevicu koji 2 puta oce da bije Marjanovica? nije sporno ako mu je Sale dozvolio, Birca se ponasa kao omiljeni sin, a ima i brata Radulju, bez sekiracije.

Milos

pre 4 godine

Pa jeste oni su se pripremali za nas, a mi za zlatnu medalju. To jest on je vec video zlato oko vrata, umesto da se priprema za taktiku i igru protiv timova poput Spanije i Argentine... Ne nego covek u mislisma vec video finale protiv Amera, a ovu "boraniju" ma ko sisa, lako cemo. E nece moci Sale.

Samo realno

pre 4 godine

Svi selektori ove napacene zemlje ujedinite se. Prvi neuspeh otkad je na kormilu,i pljuje se legenda ovog sporta.
(el.kiddo, 11. septembar 2019 19:24)

Ti Litvaniju nisi gledao? Ni Sloveniju?.. Ali realno to nema ni veze...ali...ne povedeš krilo, a onda ti centar iz prve petorke NBA lige igra krilo?? A onaj koji igra baš to krilo, ode na drugu stranu? I igraš samo tako, nikako drugačije? O čemu pričamo?? Nije poenta "neuspeha" poenta je "zdravog razuma". Šta tu nije jasno? On je igračka legenda tog sporta, a trenerske legende ovog sporta..baš i nisu bili neki strašni igrači. Napravi razliku, to je do "tvog" zdravog razuma.

Zakonodavac

pre 4 godine

Sad kad im Salo spremi taktiku jao.4 dominantna centra a samo se jedan koristi,igranje odbrane covek na nikog'.Gudura zbunjuje Amere masenjem zicera,cime otvara prostor jedinom bek-suteru koji moze da pogodi, Bogdanovicu.Bjelica koji igra zapaljeno kao da ga je zena prevarila.Ukoliko se kojim slucajem Ameri razigraju,ubacujemo Bobija bez Tobija da za 2 min. napravi 2 faula,tehnicku i 3 izgubljene lopte.I naravno,drzimo Amere u vecitoj strepnji sa Bircom na klupi.Da li ce uci ili nece?Ako ni to ne upali,onda nam samo preostaje da pustimo Amere da budu razigrani

...evo i mene ...

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da pljujete Djordjevica. 

Igraci su nam balvani, cirkuske atrakcije a vi terate Djordjevica? 

Nikad mi nista necemo osvojiti s njima, ko god da je trener!
(Very stable genius, 11. septembar 2019 19:33

Ako kažemo da si u pravu, zašto je te iste zvao???
Mogao je da zove one koji su izgurali cele prozore pa da bude opušteno.

Gru

pre 4 godine

Saletu je najbolje da vise ne daje izjave, svaki put se sve vise zakopa.
Samo u Srbiji moze, prvi posao pa trener reprezentacije.
Kako Krstajic tako i Sale.

popov

pre 4 godine

Za olimpijadu da sam ja selektor pozvao bih ovih 12+1.
Teo i Jovic ili Micic zavismo od forme na kecu.
Na dvojku Bogdan i Nedovic
Trojka Gagi, Lucic
Cetvorka Macvan i Bjelica
Petica Jokic i Milutinov. To je 10 i dodao bih jos dvojicu od Lazica, Dobrica, Davidocca, Vanje, Jaramaza ili Zagorca u zavisnosti od sledece sezone. A trinaesti koji ne bi igrao nego bio na klupi jr Stimac kao talija. Ne bih zvao Bobija, Bircu, Gudurica, Rsduljicu. A za seloktora prvi pik Kokoskov, drugi pik Obradovic Zeljko. I naravno mesto u strucnom stabu za profesora, doktora Duleta Vujosevica koji bi bio zaduzen za disciplinu i hemiju. To bi bilo sigurno zlato u Japanu na OI.
(fenomen, 11. septembar 2019 19:37)

Ma ti si fenomen. Ti si prvi pik!

Ms.Flash

pre 4 godine

Ako hoćemo iskreno, bez Kalinića (momak ima neki problem u glavi), Nedovića, (operisan, celo prvensto bi bio kritičan zbog povreda koje ga nažalost prate) Teodosića i Milosavljevića (došli i povredili se) mi smo 30% slabija ekipa. Nama je najviše falilo brzine, Jović je dobar igrač ali on uspori igru, nije on za to kriv, više ga krivim što je neodlučan za šut, tu bi morao da bude odlučni. Bogdanović je odigrao dobar turnir, pokazao je liderstvo i on bi trebao da bude sledeći kapiten. Bjelica se trudio ali je bio u kontra ritmu i hvala mu na preuzimanju odgovornosti na sebe, kao i Bogdanu. Videćemo sledeće godine, da svi budu zdravi, Gudurić sa godinom NBA iskustva, Bogdanović sa više samopouzdanja u ključnim trenucima, Micić sa čistom glavom, sa Jokićem u punom sjaju, mi smo opet veoma opasna i ozbiljna ekipa za bilo koju drugu reprezentaciju na svetu.

gore ne moze ...

pre 4 godine

sto bi rekao tvoj prijatelj:" bice bolje ..za 2,3 godine"

Samo nas moze spasiti neki autoritet tipa Obradovic (ne verujem da ce hteti ponovo) ili Pesic ...

Da obraza ima dao bi selektor ostavku jer jednostavno posle ovoga nece imati autoritet za bilo sta ..

Dokle_više

pre 4 godine

Nije mi jasno kako Đorđević sada nalazi masu opravdanja, a poznato je da često puta izjavljivao da nema opravdanja na izostanke nekih igrača, umor ili bilo šta, praveći se valjda frajer. Sada odjednom ima 'milion' opravdanja. Pored toga u ovoj izjavi ponižava francusku repku. Pa dakle više sa ovom prepotencijom. Ima li čovjek obraza da sebi išta zamjeri?

стојан

pre 4 godine

aman više sa takvom terminologijom...rat???!
kakav god, sportski, ne-sportski, nebitno, to je sport. i, evo, sutra je finale koje ste(smo) priželjkivali!!! Izadjite, odigrajte muški, i za mene ste prvaci sveta!!!

Kukatilo

pre 4 godine

Djordjevic je itekako dobar trener zato sto je bio elitni plej a plus na to je ucio taktiku od nase zlatne generacije trenera.Samo neki krezubi Srbistanac moze da ospori njegov rezime a vidim ima ih dosta u komentarima.Ova utakmica ima sportski znacaj taj plasman vodi na Olimpijske igre.A kako FIBA pravi svinjariju sa resporedima moze to lako da se ispusti pa da preskocimo mi poneko takmicenje.Ova ekipa moze i da se ospe i mi da budemo u kosarci sta je Bugarska u kosarci.
(Drax, 11. septembar 2019 21:18)

Ne vodi na OI.

Džoni

pre 4 godine

Nemamo kvalitet, ovo je naš realan domet. Niko nije kriv, to je tako.
(Debos, 11. septembar 2019 19:11)

Kako prijatelju nemamo kvalitet? O čemu ljudi pričaju? Imamo kvaliteta i ponajviše od svih ekipa osim USA, ali ga nismo iskoristili kako treba? Da nisu Argentinci sa dva igrača Kampacom i Skolom od 40 godina kvalitetniji od nas? Jokić prvi centar NBA lige, Bogdan odličan NBA igrač, Bjelica solidan NBA igrač, Milutinov verovatno najbolji centar EL koji je sam držao Olimpijakos ove sezone, Micić jedan od najboljih plejmejkera EL igrao nestvarno u Efesu, Gudurić odličan EL igrač koji odlazi u NBA, Jović, Kalinić i Nedović klasa EL igrači itd... Ako sada nemamo kvalitet nikada ga nećemo ni imati?

thecheerk0

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane i Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 18:56)

niko nece da se zamera sns-u

salerno

pre 4 godine

Najbolja selekcija srbije koje je nekad imala, protiv 5 tim amerike, ako ne uspete da ovakve amere pobedite onda nemojte da se vracate nazad.

Ivan

pre 4 godine

Ok majstore, nesto se desilo. U redu, to svi znamo. Ali sta? Sta se desilo? To ti nama reci. A ne nesto se desilo. I vrapci sa grana znaju da se "nesto" desilo.

Вук

pre 4 godine

Od prevelike euforije do tuge i očaja. Zato se treba ići bez prevelike pompe, salve najava, obećanja zlata. Vidite odbojkašice. Diskretno na vrhu sveta i Evrope.

,

pre 4 godine

Šta će nam sportski rat kada smo glavnu bitku izgubili?Totalni kolaps od kog ćemo se teško oporaviti....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 19:00)

Rat nastavljaju Španci, Australci, Argentinci i Francuzi. A srbende idu u dve nepotrebne bitke.

sasa

pre 4 godine

Nisam jedan od onih koji voli da kritikuje neciji uspeh ili neuspeh ali ako je spanija bila spremna samo za nas zasto mi nismo bili spremni samo za njih? Nasi putovali 6 sati pa su bili umorni?! To je sad izgovor? Zar mi nismo znali da ih pred 1/4 finala ceka dugacak put? Kakva je njihova fizicka sprema? Kakva psihicka? Uz svo duzno pustovanje zasto je Vasa uopste putovao na ovo prvenstvo? Zasto je Vasa ulazio u igru protiv Argentine?! Kakve ljudi mi imamo u ekipi pa im je sve to normalno postupanje?! Svugde u svetu sport (i reprezentacija ) su ozbiljan posao a kod nas se zivi (bar do sad se zivelo) na racun suvog talenta sportista. Ne znamo ozbiljno da radimo, nista.

Samo realno

pre 4 godine

Sad ce tebi ti veliki Srbi objasniti sta je kosarka i kako se igra! Hahahaha...
(Jumko, 11. septembar 2019 19:02)

Čim si ti na njegovoj strani, stvar je više nego jasna.

Cutanje je zlato!

pre 4 godine

Niko ne pominje to sto selektor konstantno se uplice u poslove Fiba, kalendara, sistema takmicrnja, sudjenja na drugim utakmicama, a posle sto nas prebili Argentinci ragbi odbranom na ocigled sudija.Nemojte se cuditi ako sutra imamo identicno sudjenje.

Djubre

pre 4 godine

“Španci su se spremali samo za nas”. Na njihovu sreću mi smo tom duelu prišli kao i svakom drugom. Rezultat je pokazao u kakvim smo oblacima živeli.

tmac

pre 4 godine

Kada je nekoliko minuta pred kraj meca sa Argentinom na tajm-autu rekao igracima ''odbranu, igrajte odbranu!!'' sve mi je bilo jasno. Cao zdravo.

Džoni

pre 4 godine

Nema puno filozofije, posle svega ovoga Sale doviđenja i hvala na svemu do sada. Ekipa se morala uigravati sa Jokićem na 5 a kada Jokić izađe sa Milutinovim na 5 i tu su se trebale spremati akcije kako za jednog tako za drugog što se tiče centara. Umesto nekog defanzivnog beka koji bi igrao odbranu posle povrede Milosavljevića on ne zove nekog takvog nego vodi Bobija i Raduljicu, a vodi 4 beka od kojih jednog sa porodičnim problemima koji psihički sigurno nije mogao da bude na nivou koji se od njega očekivao? Takođe poveo Birčevića pa i Simonovića samo iz razloga što je dobar sa njima pa ajde da idu oni. Ako veruje u Birčevića zašto ga nije ubacio protiv Argentine? Da se razumemo, nemam ja ništa protiv ovih momaka i svaka njima čast na svemu ali mislim da ima boljih igrača koji bi više dali igrački.

Sale odlazi

pre 4 godine

Svi iz mog okruzenja znaju da sam pricao da sale nije cak ni prosecan trener, ali je dobar motivator, lozac i ima autoritet pa moze da izvuce neki x faktor iz igraca. Ali taktika, pozivanje akcije, odabir i raspored igraca, o tome pojma nema. Nisam hteo da hejtujem dok ne vidim sta ce da urade nasi ali evo pokazalo se. Krivica je iskljucivo na njemu, i ne zbog toga sto je zvao jedne a ne druge igrace, vec zato sto je skroz pogresno postavio i vodio ovu ekipu koju ima. Protiva amera je sve moguce ali je sustinski nebitno, ako bude njima dan nabice nas 20-30 razlike a isto tako vazi i za nas.

Hmm

pre 4 godine

Po cem je cijeli svijet vidio finale srbija - sad ? Ja nisam. Srbija ima slabije igrace od francuske ako cemo usporedjivati pojedinacno igrace. I ovo da argentina i francuska nemaju sta izgubit a srbija i oslabljeni SAD imaju... jako prepotentne izjave

Zile ..

pre 4 godine

Da smo imali iskusnog trenera poput Zeljka Obradovica ili Kari Pesica ovo se nebi desilo,Djordjevic,sve najbolje njemu kao igracu,ali kao trener jos ima da uci....mi smo nekad igrali Yugoslovensku skolu basketa,siguran kos i cvrsta odbrana,i to nas je krasilo uvek,tako su nas dobili Spanci, na nasu foru....a mi sad forsiramo neki evropski basket,koji nam ne lezi.....dovedite za selektora Zeljka Obradovica,i vrati cemo se tamo gde pripadamo,a to je zlato svuda,a ne srebra.....

Lesa

pre 4 godine

Djordjevic samo filozofira bez imalo odgovornosti.. Imam osecaj da ce sve da kaze samo da ne preuzme odgovornost..
Atmosfera u ekipi ocaj, taktika ocaj, njegove izjave ocaj, a on pronalazi milion drugih nebitnih opravdanja samo da spere krivicu i ljagu sa sebe.. Ukratko ocaj

dendza74

pre 4 godine

Posle svega mogu se izvući neki zaključci hladne glave i to:
1. Nerealna očekivanja javnosti i precenjen kvalitet tima. Ovo je dobra ekipa, ali nije za klasu jača od svih ostalih kao što se to predstavljalo u javnosti bez objektivne analize prvenstveno sportskih novinara u Srbiji.
2. Nastavak prvog jeste da ekipa nije bila dobro izbalansirana (višak visokih i manjak niskih igrača) što je odgovornost selektora kao i da taktički nije bila dobro pripremljena za ključne mečeve.
3. Uspeh u košarci zavisi prvenstveno od bekova pre svih plejmejkera i oni su ti koji donose prevagu u teškim i izjednačenim mečevima, a mi nažalost posle Tea takvog igrača nismo stvorili. Pa ključna razlika između naše i hrvatske košarke je play kog oni nemaju već decenijama pa i uspeh izostaje.
4. Narušena atmosfera između selektora i pojedinih igrača koji imaju šta da ponude i voljni su da igraju može da bude ozbiljan problem u budućnosti isto kao i besomučno pljuvanje po igračima posle poraza. Pa ko bi normalan žrtvovao svoje vreme i prolivao znoj na pripremama ako zna da zbog toga još na kraju može biti izvrgnut ruglu nacije.

George

pre 4 godine

Sale je polako ali sigurno izgubio kompas. Procitali su ga. Jednostavno ozbiljni selektori su ga procitali. I da objasni nama Djordjevic sta se to desilo posle utakmice sa Portorikom izmedju njega i Milutinova. Tu je prsla svlacionica. Otuda oni tupi i bezvoljni pogledi u poslednje dve utakmice a bogme ni protiv Italije nije da je iskrilo. Obradović se iz čiste sujete vratio 2004. da ispravlja fleke iz '99 i 2000. i onda upropastio do kraja. Stojaković nije hteo da radi sa njim, Jarića i Gurovića nije vodio u Sidnej (išli Lukovski i Jestratijević) a posle bi da im bude autoritet, 2005. igrali već prestareo Rebrača, Bodiroga na izdisaju, Tomašević povređen .... jednostavno nije prepoznao da više nije za taj posao i tu reprezentaciju.
Kokoškov se lomatao po Gruziji i NBA kao pomoćnik bilo je prilike da ga preuzme selektorovanje oberučke, ali trebalo je prepoznati.
Normalno je očekivati povrede tokom priprema, ali bili su mu tu Avramović (trojka protiv Austrije u zadnjoj sekundi, bez nje ne bi videli SP) , Todorović iz španske ACB lige, jako lepo odigrao kvalifikacije, Peno umesto Micića kad već čovek ima problem koji mu ne da da se skoncentriše ...
Marjanović nije za ozbiljnu košarku, Gudurić nema srce, već drugo takmičenje bolje da je zadužio borolete kako igra .

absolutezero

pre 4 godine

Željko Obradović. Ako ima volju i želju da ispravi ono što se desilo u NS i ako može sa "naprednim" KSS. Da ne ostane i njemu i nama gorak ukus. Da ode iz reprezentacije kako i dolikuje takvom treneru. Inače, teško do OI.

P.S. Ako Raduljica ili Birčević budu u startnoj postavi protiv amera, gasim TV.

Dacha

pre 4 godine

Sve ekipe koje su dosle do polufinala osim neospornog kvaliteta imaju glavu i rep i tacno se znaju glavni igraci i igraci zadatka. Francuska Furnije i De Kolo glavni u napadu,Gober predvodnik u odbrani i zajedno sa preiskusnim Batumom dobijemo okosnicu ekipe dok ostali imaju svoje precizno podeljene uloge koje ispunjavaju bez greske. Argentina ima Kampaca i Skolu kao osovine dok Dek,Garino,Laprivotola i Vilodza cine ekipu kompletnom,ostali su tu da odigraju svojih 5 min. Australija ima Milsa u napadu i zajedno sa Inglisom,Bejnsom,Bogutom i Delavedovom cine srce ekipe. Spanija na celu sa Gasolom,Rubiom,Ljuljom i Fernandezom i uz bracu Hernangomez cine fenomenalnu celinu,kad tu dodamo iskusnog Klavera,Oriolu i Ribasa polufinale je skoro zagarantovano. Ono sto je kod nas,Amerikanaca i Litvanaca bio problem sto nismo imali ekipu sa glavom i repom,a to se narocito odnosi na nas i amerikance,jednostavno nije se znalo ko je glavni i cija je sta uloga,stalno se nesto eksperimentisalo,menjale petorke,uloge igracima i umesto da se to uradi u pripremnim utakmicama i tako pronadje svacije mesto mi smo nastavili sa istim i na prvenstvu i to je moglo da prodje protiv slabasnih ekipa ali cim smo naisli na gore pomenute ekipa kod kojih se sve zna doslo je do neminovnog kraha. Ko je tu kriv,pa trener sigurno u nasem slucaju,dok kod amerikanaca je ekipa posle silnih otkaza sklepana na silu bez prave ideje i koncepcije jer jednostavno nisu ni imali izbora i naravno da je zbog svega toga doslo do neuspeha. Ali za njih ovo i nije neuspeh jer generalno njih svetsko prvenstvo i ne zanima,na Olimpijadi ocekujte najjaci moguci sastav i demoliranje avakog protivnika u najavi dok sta ce biti sa nama to sad samo bog zna.

mudri ananas

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...

Nenad

pre 4 godine

Apsolutno je Djordjevic najodgovorniji i nema tu sta da se prica. Zna to i on sam. Ne verujem u te price da je sujetan i sl, on je imao svoju viziju koja je bila pogresna i to je to. Da sad napravimo anketu s pitanjem koja nam je to prva petorka, niko ne bi znao da odgovori. A nije stvar samo u petorci vec u tome sto se nije znalo ko je ko, ko je za sta zaduzen, koja je cija uloga, ko kosi, ko vodu nosi, sto se kaze. Nije bilo uigranih akcija za Bigdana, Jokica, koga god...Igraci su pusteni da improvizuju. Osim toga, Djordjevicu na dusu ide i slaba mentalna priprema igraca. I konacno, Sale nije vrhunski strateg, to je sada vec jasno. Dobar motivator, pobednicki nastrojen, ali po obicaju gubi od iskusnijih kolega. To opet ne znaci da treba da batali, kako ga ovde neki prozivaju, nego da napreduje i radi. Ocigledno je Teodosic bio taj koji je postavljao hijerarhiju u ekipi. Prvi sam smatrao da je njegovo proslo, sto smatram i dalje, ali fali nam takav igrac. Teodosic nece biti mladji i neko mora tu ulogu da preuzme. Osim toga, ovo je bio doabr pokazatelj koliko su od navijaca podcenjeni Markovic, Macvan, Gagi... znacili ekipi. Neophodna je promena trenera da bi se unela nova energija. Medjutim, mozda nije lose da pogledamo Spance, Francuze i druge uspesne koji ne menjaju selektore sa prvim neuspehom, vec ih neki imaju i po 20 godina...

Dragan

pre 4 godine

Sale je odavno toliko zadužio naciju, tako da ovi porazi ne mogu da pokvare sliku o njemu kao velikom i hrabrom čoveku.
Ipak mislim da je vreme da se povuče ( a i ističe mu ugovor). Treba biti hrabar i iskren i reći dosta.
Utakmicu sa Amerima gubimo, onu sledeću dobijamo, viđeno.
Treba da dođe neko nov, napravi rezove, zahvali se nekim momcima na zalaganju i okrene novi list.
Izvući pouke iz ovog prvenstva, a ne pljuvati momke i selektora!!!
P.S. Osnovno!!!! oterati politiku iz reprenzetacije!

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

sale je sjajan selektor. mora da ostane posto nas je izdigao iz sivila, ono sto nam treba je pravo vodja na terenu a to igraci izmedju sebe treba da rese. bogdanovic nije dovoljno dobar. slovenacki bekovi su mu odrzali lekciju, spanski a na kraju i argentinski. ako je on najbolje sto imamo onda je ovo i vise nego sto treba ocekivati
(bla, 11. septembar 2019 20:21)

Bogdanovic nije dovoljno dobar ??? Pa on je JEDINI bio dobar coveec !!! Odrzali mu lekciju ?!
-Sale dobar trener ?! Jeste ali za neku kosarsko koja se igrala pre 7-8 god. Bez strategije kako nesto uraditi, bez ideje kada je problem. Sa ČETIRI "petice" ?! A, kada je frka , vraćaj Jokića na "pet" što mu nije igrao ni jedno celo poluvreme na prvenstvu sa sve pripremnim utakmicama. Pa cela nasa strategija je bila da se igraju akcije za Bogdana (njemu opet kazem SVAKA CAST) ali dečko ne moze da igra za petoricu. Bez i jedne valjane akcije za centre, ali zato bez problema igra sa dva centra+plus njihovi , pa u reketu ko u 16-ici oko 16:50 radnim danima.

Mislis da je tek tako podobijao otkaze gde je radio ?!

nebaCar

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster
(Vlade Djurovic, 11. septembar 2019 21:39)

I uz sve to što si izbaljezgao mi bijemo taj francuski roster zadnjih nekoliko puta

Vlade Djurovic

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster

anica

pre 4 godine

Nema pleja dok ne potrci i ne pojuri, ja kad vidim kako neki vode loptu polako, pa jos dignu ono prste...Jovic je ok igrac ali nije to ono sto nam treba.
Ajde momci, pobedite sutra...uz vas smo.

Ivan

pre 4 godine

Kakva najava beznacajne utakmice pred koju mi ne treniramo a pered koju protivnik nema ni 24h da odmori. Kao da ovo organizuje ATP a ne FIBA.

Pepi

pre 4 godine

Sve u redu jeste nas sale zaduzio ali primiti 100 poena u cetvrtfinalu od argentine ipak mislim da je on krivac ,ponekad i previse rotiranja i kad ne treba,stalno druga petorka pocinje svaku utakmicu,cetiri centra,forsiranje jokica na cetvorci i jos dosta stvari,i previse je to gresaka za ozbiljan rezultat,e sad mozda je i on dosta naucio iz ovoga pa ono mozda bude bolje u sledecem takmicenju

Čovjek koji zna

pre 4 godine

"Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba"

Uhhh... Bogdana je prvo draftovao Feniks ali nije htio da potpiše ruki ugovor sa njima tako da ga je otkupio Sakramento (svi u ligi se slažu da je to bio odličan posao), a Bjelica je u NBA došao preko Minesota i čak je nakon Minesote a prije nego je potpisao sa Sakramentom imao praktično dovršen ugovor sa Filadelfijom koja je vrhunska ekipa, samo što ih je ispalio zbog para.

Ima već toliko toga da se mlati po ovoj reprezentaciji (naročito po Saši) da nema potrebe da izmišljamo gluposti.

Ukratko, pišeš gluposti kralju.

Samo kažem

pre 4 godine

2005. godine smo imali “drim tim” za Evropsko prvenstvo igrano kod nas. A na klupi niko drugi do Željko Obradović, jedan od najtrofejnijih trenera na svetu. U ekipi Bodiroga, Jarić, Miličić, Radmanović, Drobnjak, Gurović, Rakočević, Šćepanović… Ispali smo u osmini finala. Samo podsećam...kontinuitet velikih takmičenja, medalje, ma da Sale je nikakav trener, svaki laik bi sa ovakvom ekipom lako do zlata...

Sima

pre 4 godine

Sram vas bilo sve vas sto pljujete i pametujete. do juce ste ih dizali u nebesa sad na lomacu pa Djokovica bi spalili zbog povrede na us openu , Jokica ste pljuvali do ovog prvenstva. Sale, Nole i ostali da vas nema ismeha ovaj narod video ne bi zadnjih 30 godina . Hvala Vam do neba

Prek

pre 4 godine

Ljudi, ne preterujte. Sećate se kako je Brazil u fudbalu prošao kada su bili domaćini a Nemci ih pregazili 5:0 i nisu hteli da ih još pumpaju. Onda Nemci i španci u fudbalu prošle godine.
Jbg, i favoriti znaju da gube...
Podrška našim košarkašima, iiidemo dalje!!!

hardaway

pre 4 godine

Svi selektori ove napacene zemlje ujedinite se. Prvi neuspeh otkad je na kormilu,i pljuje se legenda ovog sporta.
(el.kiddo, 11. septembar 2019 19:24)

Uvek branim Saleta, jer je nasa velika legenda.
Medjutim, izjave i dela su mu u zadnje vreme kontradiktorni.
Koristi ceo turnir Jokica na 4, a pod pritiskom javnosti i medija u zadnje dve utakmice ga stavlja na 5. Ostani dosledan covece svojim idejama, stani iza njih, a ne ko kukavica kada je gusto menjas taktiku zbog javnosti.
Drugo, kakve su to izjave "spremali se Spanci za nas"?
"Sudije dopustile grubu igru"?
To su izgovori i nisu svojstveni velikim trenerima i igracima.
Mora covek i u porazu da bude veliki.

Sale je, takodje, izgubio autoritet koji ga je krasio.
Znate kako bi Jokic posle onog iskljucenja prosao kod Dude?
Dobio bi samar i ne bi igrao sledecu utakmicu, dok se ne nauci ponasanju.
U najvaznijoj utakmici, ti umesto da postignes 20p i vodis tim do pobede, pravis iskljucenje posle jedne nebitne sudijske greske i ostavljas saigrace na cedilu. Djordjevic ne sme nista da mu kaze, zato jer ovaj glumi Kazinsa.
Ne svidja mi se Djordjevic jer nije napravio nikakav iskorak u igri reprezentacije posle onih srebrnih medalja.
Uvek nesto moze da se promeni na bolje, da se doda novi mladi igrac, da se baza tima odrzava i nadogradjuje, a ne iste greske ponavljaju.
Birca, Micic, Lucic su bili uzasni u ranijim nastupima reprezentacije i ti ih ponovo nanovo vodis i forsiras.

Nikola

pre 4 godine

Greska....veeeelika greska..... mi smo trebali da se spremamo za Spance, a ne oni za nas....realno oni jesu zadnjih 15-ak godina vrh, a ne mi!

ArizonaDream

pre 4 godine

Najbolje partije smo pruzali...kad smo.igrali cesto u petorci sa dva pleja teodosic jovic
Teodosic markovic...gde.je bogdan cesce igrao na tri nego na 2...kalinic se spustao cesto na 4...sem dominantih 4 kad bi na 4 igrao macvan...uz tada kao i sada loseg raduljcu na 5...
Cak sa macvanom na 5 povremeno...sad je tu bio i Jokic...bio je i Milutinov...
Dok Raduljicu, Bjelicu, Bircevica, Simonovica i Lucica ne bih komentarisao...sto penzija, sto losi...sto ima boljih..

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Pobedi te Amere više i da skinemo tu muku sa njima. Kad ako ne sad, najlaganija utakmica ikada a može da se pamti doveka. Nemoj samo da igrači budu anemiči, utučeni, uradi sve makar izdivljao kao Trica i ostavio ih same. Udarajte, gurajte, neka ih pola izadju sa 5 ličnih, daj 40 min šibanje i ponosa!

Ajde Salektore, skupi sve što možeš i vrati osmeh narodu. Pocrkaćemo, nestvaran bol traje, još dodatno posle Francuza.

Ajmo Srbi, kakva Amerika i Greg, gazi!

Мирабо

pre 4 godine

Imamo los i spor tim i trenera i to je to.
Zamislite gori scenario,dodje Gurovic umesto Djordjevica.I sta, napravice od Jovica Kampaca ili od Milutinova Gasola?
Sto neko rece,kosarka je inteligentna igra i mora brzo da se misli na terenu sto nasi nisu u stanju...

Jumko

pre 4 godine

Zasto nisi zvao Nedovica? Da se zalece kao muva bez glave, ne igra odbranu, mozda u jednoj utakmici da vise od 10 poena, bude 8, 9. igrac u ekipi, mozda se povredi u 2. kolu, i na kraju, da mozemo da ga pljujemo kao i sve igrace?

David

pre 4 godine

Izgubili bi glatko i od francuza i da su kojim slucajem izgubili od amera. Izabrati Micića i Birĉu,a ne Nedovića i Kalinića.Plus ĉetri centra . Ništa tu ne bi Teodosić promenio jer je i on teška rupa u odbrani,a Argentina nam je dala 97 koša.Sad Miloja za selektora ,jer ne vidim kao zamenu nikog drugog .

Staka Zulu

pre 4 godine

Pljuj narode, pljuj! Ne zaslužujete ni Sašu ni ovakvu reprezentaciju. Zadruga i Farma su za vas!
(Đorđe, 11. septembar 2019 20:48)

U pravu si Đorđe! Pre godinu, dve, tri... svi se kleli u Saleta. A sad...
Stvarno ovaj narod zaslužuje reprezentaciju kao Hrvatska, pa da narednih 25 godina ni ne omirišemo pobedničko postolje!!!

domacalobanja. com

pre 4 godine

Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 18:55)

Joj covece ti vise sakupljacu pluseva... Komentarises kako vetar duva... Pre prvenstva i u grupi ti je Sale bio Bog, otac, legenda, magija, sad svuda pises o 'klinici' i nedoraslosti!

SUNĐER BOB

pre 4 godine

sad cemo videti imate li karakter , posebno vas "jokara" MVP i najbolji centar kosmosa...koji bez želje i žara igra za Srbiju...ali kad igra za sebe onda kida..nije sramota izgubiti ali je sramota ne boriti se..

Вељко

pre 4 godine

Sada nismo imali kvalitet?
Trener nije kriv?
Da se ne lažemo,kvalitet neki specijalni nemamo,ali isto tako nije se video nikakav rad trenera.
Verovatno bi ove dve utakmice bile izgubljene da nas je vodio i Mesina,ali ne na način na koje su izgubljene.Bili smo totalno inferiorni!! Ekipa je delovala kao da je sakupljena s'koca i konopca!
E,ako tu trener ne snosi odgovornost-u redu.Ko neće-on uvek nađe izgovore,ko hoće-uvek nađe način!

Toma

pre 4 godine

Dobro, zašto je sada problem da se da ostavka? Kakvo je ovo lupetanje? Mora li da se kompromituje takva karijera? Jasno je da nikoga niše ne možemo da pobedimo. Bruka će da bude kompletna.

danguba

pre 4 godine

Ako slucajno izbori plasman na OI, u sto sumnjam, neka ostane, a ako ne, onda zbogom. Medjutim, nemamo se cemu nadati, dokle god nam politika, odnosno partija, upravlja sportom, kulturom, zivotima... U utakmicama kakve smo igrali protiv Spanije i Argentine, kakve igramo svaki turnir, odlucuju nijanse, odnosno raspolozeni ili ludi igraci, Kalinic ili Teo... Protiv Spanije gubimo lopte 4-5 napada, gdje ih lovimo na 6-7 razlike, a tu je sve moguce..., ako vec nemamo strategiju, uigrane kombinacije, kao sto nemamo, imali smo uvijek muda i vic..., ponekad i srecu. U ove zadnje 2 utakmice, nismo imali nista od toga.

Nebojsa

pre 4 godine

Selektore, za neuspeh i los rezultat nemojte traziti alibi vec sami preuzmite odgovornost.
Sami ste izabrali igrace, petorku koja ce pocinjati utakmicu, igrace koji ce imati najvecu minutazu, igraca koji ce uzimati najvise suteva itd.
U koliko vam se ne napusta mesto selektora, to vas obraz niko vas nece prisiliti ako vi to ne zelite.

Mare

pre 4 godine

Jao kao veliki Zvezdas kazem da Djordjevic treba da ostane i da vodi reprezentaciju.Kad niko nije ocekivao, on je doneo 3 srebrene medalje sa velikih takmicenja.Sad su nas proglasili favoritima, i nabili nam teret na ledja.
Djordjevic ima.medalje iza sebe, i treba da nastavi.Pa selektor Francuske vodi ih od 2009 godine, nije nista vise osvojio, cak i manje od Djordjevica, i opet niko ne pokrece njegovu ostavku posle nekih neuspeha. Manite se toga, ko da vodi tim, boljeg nemamo.

marli

pre 4 godine

Nije ni čudo kako su odigrali ako su ulazili na ove vesti i čitali komentare iskompleksiranih navijača. Jednostavno bi se zapitao za koga ja to igram i odakle toliki konstantan hejt prema reprezentativcima. P? nije vam ovo fudbal! Nisam protivnik kritike, naprotiv ukoliko je konstruktivna, ali mnogo je botova, stvarno mnogo. Po 2000 komentara.. Ovi momci bez obzira na resultat uvek lepo predstavljaju svoju zemlju, provode čitava leta zajedno, a onda imaju problema da nadju formu u svojim klubovima posle SP i EP, a od toga im zavisi plata. Da li se zapitate nekada kako vi gospodo navijači predstavljate svoju zemlju? Neslogom? Primitivnim i malicioznim komentarima?

Jovan

pre 4 godine

@Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 18:55)

Ti si bre najveci licemer na ovom sajtu. Ma sve i da on nije "dorastao zadatku" ko si bre ti da mu to kazes? Ti, koji si svojim komentarima, slanim u proseku jedan minut po izlasku vesti, lizao gu**** i Saletu i svim kosarkasima mesec dana ovde samo da bi skupio koji plus. Sakri se u rupu i ne izlazi bar 3 meseca molim te. Ili barem ponovo promeni nick po 150-i put.

Mladen Max

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem sta pisete. Nije problem u Djordjevicu nego u vama. Svi ste ocekivali Srbiji u finalu. Zahvaljujuci Djordjevicu igrali smo u finalu svetskog prvenstva 2014 da bi potom igrali finale na Olimpijskim igrama 2016 i na kraju finale Evropskog prvenstva 2017. Veliki uspeh za Djordjevica. Ne verujem da bi jedan srpski trener to mogao postici.
Medjutim kada sam mu video facu na pocetku utakmice sa Argentinom znao sam da cemo izgubiti. Video se taj strah cak i medju igracima, jer strah od poraza nas je i kostao. Argentina je igrala bolje i zasluzili su da prodju. Ne krivite nase igrace a posebno trenera Djordjevica jer covek je dosta uradio za kosarku. Budite uz reprezentaciju kada je i najteze !

umetnik

pre 4 godine

Saletu doživotni ugovor treba dati jer će ovi internet stručnjaci da nas opet dovedu do toga da nam reprezentaciju vodi neki košarkaški Krstajić. Isto smo u fudbalu imali Muslina i Antića i sad ubiramo plodove ovog ludila što se dešava u javnosti. Jel neko garantuje da Kokoškov hoće da vodi reprezentaciju? Sale ju je uzeo kad niko nije hteo, kad smo bili u kanalu. Jedno takmičenje je podbacio i odmah bi da ga smenjuju. Kako Nemci u fudbalu nisu svog trenera smenili? Nisu prošli grupu, izgubili od Južne Koreje. Odupri se ludilu!

Doktor Docent Akademik strucnjak

pre 4 godine

Ovo je samo sport bez obzira sto ovaj sport neizmerno volim i sto mi je jako zao sto nismo u borbi za medalju, kad god se setim svih medalja, samo mogu reci Veliko Hvala Sampioni

dusan

pre 4 godine

Sale ja nisam vecina ja sam zapravo u manjini.....Nazalost takva smo zemlja da brzo zaboravljamo tvoje uspehe kao igraca a naravno i tvoje uspehe sa reprezentacijom...Nazalost tebi istice ugovor nakon ovo SP i sta god da odlucis mi pravi navijaci cemo tu tvoju odluku da podrzimo...
Sutra samo jako izadjite i ostavite srce na teren a mi pravi navijaci cemo to primetiti ma sta god bilo sutra.
Srecno!

Dragan-Borca

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster
(Vlade Djurovic, 11. septembar 2019 21:39) # Link komentara
Preporučujem (0)Ne preporučujem (0)

Decko ti nemoj komentarisati kosarku ako mislis da Bogdan nije za NBA, kakve komentare ovde covek procita da se zapita da li zivimo u 2 razlicite dimenzije. Igracki smo jaci od Francuza, cak i ovaj sastav bez Kalinica, Nedovica. Sta sa francuskim sastavom? Jokic prva petorka, Gober ni u 3 najbolje petorke? Bogdan kida u zivotnoj formi, Batum 31. godina ocajan bio u NBA proslu sezonu, o cemu ti? Ntilikina ocajan u Njujorku, aj kao nesto Furnije u Orlandu dobar i De Kolo i sta dalje? Tupan medikritet iz Olimpijakosa ili onaj crnac iz Zenita?

yok

pre 4 godine

Mislim da utakmica moze biti znacajna zbog fibine rang liste, promenili su formulu za bodovanje tako da dobiti ameriku koja je prva moze doneti dosta bodova.

Slovenac

pre 4 godine

Hahaha, kako ste smesni. Pre prvenstva ste se kleli u Saleta, dobio sam hiljadu minusa, kad sam par puta objasnio sta tacno i kad ce da se desi sto vam se i desilo. A sad ga pljujete, a? Znate cega je to odraz? Vlastite gluposti i nepoznavanja teme, kojom se bavite komentarisuci. A Sale kaze, da se pripremao za Francuze, a? Ko bi rekao, a ja napisao danas pred utakmicu "Gledajte sad, kako se pobedi protiv US, bez da ikome pomaze bog" (kojeg je Sale pominjao kao pomoc Amerima).

Vlado

pre 4 godine

Hvala ti Sale za sve medalje, I kao igraca I kao trenera. Kada si sa prosecnom reprezentacijom osvajao olimpijsko stebro, u zvezde su te okivali. Sada te isti ti pljuvaci, koji u zivotu nisu igrali kosarku, provlace kroz blato. Ostani veliki, kao I do sada I pusti miseve da seire. Vecina Srba te ceni I postuje! Kao I te momke koji su dali koliko su znali I mogli. I onda se cudimo sto neko nece da igra za repku. Bolje da mrsi m.da celo leto nego da ga prozivaju posle kako nema pojma...

ivkovic zoran

pre 4 godine

Srbija u kosarci ima kvalitet ali problem je sto su poleteli mnogo ....mi i amerikanci finale....
-slab rad kao da su ocekivali da ce svi da se sklanjaju ....ziveli u oblacima ...ne pobedjuje kvalitet vec rad i timski duh ....kod nas nema akcija ,dobrog protoka lopte ,pravovremenog kretanja u prazno ,suta bez bloka ,nema nista ....nedopustivo je primiti 54 poena za poluvreme znaci i odbrane nema ...
-srbija amerika sada dve ekipe bez timskog duha...
-ne treba leteti u oblacima ...
nije strasno izgubiti meni je strasno to sto toliki potencijal smo imali u ovom timu a igrali smo ovako katastrofalno bezidejno to nema opravdanja ...
kao razbijena vojska ....spanci i argentici su samo pokazali kako izgleda biti tim ....amerikanci isto prosli ali oni i igraju tako a dosli s levim timom...
francuska sila u fudbalu,rukometu,sad ce polako uzeti i kosarku ....

Adriano_Galliani

pre 4 godine

sale opet o spancima. na zalost preneo je svoj kompleks i na igrace sto nije bilo dobro.
(Gisa, 11. septembar 2019 18:56)

Sale je drao Spance rutinski. Kompleks smo navukli kada se on povukao, kada je Pau Gasol krenuo da nas dere.

Mila

pre 4 godine

ljudi ovo je samo sport, sta vam je...kakvi su ovo komentari? izgubili, pa ? jel smak sveta, jel poslednja koju cemo da izgubimo? bili smo drugi na svetu, drugi na oi, drugi na ep..jel neko misli da je to lako ostvariti? ne brani nikoga, ali izbrojte do 10 pre nego sto nesto napisete...ako to ne uradite kajacete se kad tad....

hm

pre 4 godine

Kao Zvezdas kazem da Djordjevic mozda i jeste kriv, nisam strucnjak ali isti taj Djordjevic ima ogroman KREDIT bar u mojim ocima. Kao igrac i trener je vec mnogooooooo ursdio za reprezentaciju! Mnogo! Hvala Sale!

anica

pre 4 godine

Mnogo su uvreda pretrpeli, Djordjevic i Bjelica mozda najvise...zalosno je to.
Sasa Djordjevic je neko ko zasluzuje postovanje, a na Bjelicu su definitivno muskarci ljubomorni...ne znam kako drugacije da opisem salvu uvreda koje sam citala...prema njemu najcrnje...da je pametan da nikad vise ne zaigra za reprezentaciju

Vlado

pre 4 godine

Rekoh kolegi da je sad-fra opet 50/50.
Pogresna kvota 4 na fra.
Kao spa 4 i arg 7 protiv nasih.
Sve je to proslo tako da je pokupio dobru lovu.
Ulog 100 eura svaki put, dakle 1200.
Kaze meni 200 reko ok.
Na zalost protiv amera ne mogu reci to isto.
Jer vjerujem da ce glatko dobiti.
Bilo bi mi jako drago da se prevarim.
Bar bi po tome malo pamtili SP.

bla

pre 4 godine

sale je sjajan selektor. mora da ostane posto nas je izdigao iz sivila, ono sto nam treba je pravo vodja na terenu a to igraci izmedju sebe treba da rese. bogdanovic nije dovoljno dobar. slovenacki bekovi su mu odrzali lekciju, spanski a na kraju i argentinski. ako je on najbolje sto imamo onda je ovo i vise nego sto treba ocekivati

fenomen

pre 4 godine

Za olimpijadu da sam ja selektor pozvao bih ovih 12+1.
Teo i Jovic ili Micic zavismo od forme na kecu.
Na dvojku Bogdan i Nedovic
Trojka Gagi, Lucic
Cetvorka Macvan i Bjelica
Petica Jokic i Milutinov. To je 10 i dodao bih jos dvojicu od Lazica, Dobrica, Davidocca, Vanje, Jaramaza ili Zagorca u zavisnosti od sledece sezone. A trinaesti koji ne bi igrao nego bio na klupi jr Stimac kao talija. Ne bih zvao Bobija, Bircu, Gudurica, Rsduljicu. A za seloktora prvi pik Kokoskov, drugi pik Obradovic Zeljko. I naravno mesto u strucnom stabu za profesora, doktora Duleta Vujosevica koji bi bio zaduzen za disciplinu i hemiju. To bi bilo sigurno zlato u Japanu na OI.

Jumko

pre 4 godine

Kako se samo ne trazi greska u Jokicu npr, koji glumi nesto pa ne daje izjave! To je automatsko narusavanje atmosfere prema kolegama, novinarima, naciji... Ali eto, taj cuveni najbolji centar na svetu je izuzet od kritike!

Ресавски

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...

karaburac

pre 4 godine

Ekipa istih te istih tastatura luzera jedva čeka da neko od naših sportista poklekne da bi sasuli drvlje i kamenje da izbace frustraciju zbog svojih mizernih i ništavnih života. Tako za Đokovića juče, danas košarkaši, sutra neko drugi, samo da se pljune, da se skrenu misli što su stomačine velike, žene varaju a plate male. Naravno šabani se u mišje rupe uvuku kad se osvoji trofej. Lečite se na vreme ljudi, ubiće vas mržnja.

маки

pre 4 godine

Аууу селекторе због ранијих заслуга играчких и тренерских немој више молим те држати конференције.Паметно је ћутати и трпети.

Јабучило

pre 4 godine

Исти услови су били за све. А овом изјавом, нажалост, признаје да ни себе ни тим није спремио како треба за једну од пресудних утакмица.
И није се догодило једном, него двапут и то за редом.

Drax

pre 4 godine

Djordjevic je itekako dobar trener zato sto je bio elitni plej a plus na to je ucio taktiku od nase zlatne generacije trenera.Samo neki krezubi Srbistanac moze da ospori njegov rezime a vidim ima ih dosta u komentarima.Ova utakmica ima sportski znacaj taj plasman vodi na Olimpijske igre.A kako FIBA pravi svinjariju sa resporedima moze to lako da se ispusti pa da preskocimo mi poneko takmicenje.Ova ekipa moze i da se ospe i mi da budemo u kosarci sta je Bugarska u kosarci.

Very stable genius

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da pljujete Djordjevica.

Igraci su nam balvani, cirkuske atrakcije a vi terate Djordjevica?

Nikad mi nista necemo osvojiti s njima, ko god da je trener!

MPP

pre 4 godine

....A ZA KOGA SMO SE MI
SPREMALI ?
Za Filipine ?
Sve mi se manje svidjaju selektorovi komentari !
Ono što mene interesuje je KOMENTAR NIKOLE JOKIĆA ....
To čekam.....

Stef

pre 4 godine

Generalno, ko nije igrao košarku neće razumeti ovo sto cu napisati.
Te price igramo kao tim i slicno, sve to ima svoju funkciju, i slazem se sa time.
Ali ljudi,sport je veliko čistiliše sto bi rekao moj bivsi trener, koliko god da si vredan, dobar i slicno, kada je na terenu neko ko je talentovaniji (saigrac ili protivnik) ti to prosto osecas. I sto si ti bolji ti si vise svestn toga. Uloga tih igrača, kao sto je Jokic ( bio je Teo ) npr kod nas, je da mu se prepusti cela ekipa kada nista ne ide. Rode se brate ljudi sa time da mogu nesto sto mi ostali ne mozemo. I dobri treba da se stave u funkciju najboljeg , tako funkcionise sport i tako se dobija rezultat. Lose ekipe se prilagodjavaju treneru. Mislite da je duda govorio Spanulisu nemoj ti da sutnes kad mislis da ce da udje? Ili Dzekson Jordanu? Ili cak Radonja Vilijamsu?
Ovo je dobra ekipa sa trenerom koji je hteo da bude iznad nje na pogresan nacin.

Djole_Kg

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

A Pešić inače trenutno ne vodi nijedan klub..

Ivan

pre 4 godine

Uz taj neki atachment mislim da možemo da pobedimo. Moramo da se skupimo i da shvatimo da danas svi igraju kosarku i ja i moj stuff cemo se potruditi da sve to izanaliziramo i da se pobijemo muski. A ako ne pobedimo igrači nek se dobro pogledaju i zamisle

CZ99

pre 4 godine

Ne zameram na ispadanju, desi se kiks.. Ali biti toliko arogantan i prepotentan, pa to je zasta neverovatno. Kad gledam njegove konferencije i izjave posle utakmica, zeludac mi se okrece.

qq

pre 4 godine

Djordjevic treba da podnese ostavku iz jednog prostog razloga: Spanija nas je ponizila, igali su muski, presing i jako, na momente i prljavo a mi smo na to odgovorili kako? Igrali kao seka-perse. Dok su oni nas tukli, mi smo igrali kao da se bojimo da ih pipnemo. E tu je mene licno iznenadila njegova reakcija kao selektora. Reakcija koje... nije bilo. Niti je pokazao neku nervozu, agresivnost, zelju da nesto promeni... ma nista. Covek je samo posmatrao sta se desava na terenu. E, onda dolazimo do onog pravog problema. Sledi utakmica sa Argentinom i on izjavljuje "pokusace isto sto i spanci". Ok, ajde onda da odreagujemo na to kako treba. Jedanput kiksnuli, nemojte opet. Ali sta se desava? Argentina igra isto kao spanija, presing, muski, jako, a mi? OPET ISTO! I na njihovu brzu petorku on uvodi Marjanovica koji pravi dva faula u napadu, nesportsku i daje protivniku da se odlepi sa dodatnih 8 poena prednosti. Milutinova drzi na klupi a kad ga je konacno uveo poceli smo da ih stizemo. I taman uhvatimo prikljucak... on ga izvodi. Genije! Znaci dve uzastopne utakmice odgira isto, napravi iste greske IAKO je tvrdio da zna sta ga ceka i kako treba da odreaguje. Uz sve to, da li je neko primetio zalaganje Bjelice u odbrani? Covek je protiv Spanije igrao kao da nije njegovo da igra odbranu. Ona scena ispod kosa kad je samo ispratio coveka kako postize poene i gleda u prazno kao tele. Nije sramota izgubiti od boljeg ali izgubiti bez zelje, bez borbe, bez zara e to ne mogu da oprostim.

Alex

pre 4 godine

Momci, glavu gore! I pad je let. U ovom trenutku ste dali najvise sto ste mogli za svoju zemlju. Vise nije moglo. Da ste skup sjajnih pojedinaca slozile su se najozbiljije svetske kosarkaske glave zaključno sa kladionicama. Falio vam je lider na parketu. Neki ozbiljni "ludak" koji ima m... da pomesa karte i pusti magiju. Teo. Atlete ovde nisu dovoljne. Ovo je vise od igre. Ali je ta igra, nama, gle cuda, u genima. To je bas nasa igra, nacionalna. Zato hrabro sa Amerima. Za cast! P.S. Ne pljujte momke. Dostojantveno gubite. U dobru je lako dobar biti. Viteski je znati i gubiti.

Šta se sve ovde može pročitati?

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

Kaži molim te da se šališ. Đorđević treba da da ostavku jer je fokusiran na rad sa Virtusom a treba da ga zameni Svetislav Pešić koji je trener Barselone, gde ima 10 puta veću odgovornost nego Sale u Bolonji.

nepismenitoma

pre 4 godine

Samo je jedan selektor...bira igrace, za iste bira taktiku i za to odgovara...A Boga mi birao je i Bircevica, Simonovica i Raduljicu. Sto.bi rekao selektorov pomocnik "Sto se mi radujemo to je sve normalno"

nemanja

pre 4 godine

Djordjević je taktički nadigran to je očigledno. Nije problem kvalitet igrača već taktika i strategija. Tu smo potpuno podbacili i ovaj rezultat ide na dušu selektora koji bi odmah morao da podnese ostavku ako je častan čovek.

Branko

pre 4 godine

A za koga si se ti spremao?!Sramotna izjava!Al jbg oces ti Bircevica ,Raduljicu ... A oni su realno samo za Partizan ,tj neku osrednju ekipu u Aba !Stimara bi litar krvi dao,Kalina je za ove Dzordan ,Nedovic takodje!Al oces ti da glumis facu,Sale nacionale,sa roze naocarama?!

Miles Davis

pre 4 godine

Podrska za nase kosarkase! Sram bilo neznalice koji ih pljuju, a do juce ih dizali do nebesa. Ne ide pa sta, bice bolje, ovi momci su dokazali bezbroj puta ko su I sta su! Samo napred, nema nazad!

ax

pre 4 godine

Manji je problem neupeh na prvenstvu. Mnogi je veći problem pravdanje selektora za neuspeh i ne nalaženje barem malo svoje odgovornosti u tom neuspehu.
Sad je kao roditelj kom su svi krivi za loš odgoj deteta osim njega samog.

kebek123

pre 4 godine

I on ko Raduljica, mrtav hladan, ide se dalje, kao sad su najvaznije utakmice, ne znam da li je obavezan da lupa ili sam trazi da izadje pred novinare.

čiko

pre 4 godine

Koga folira ovaj Đorđević. Simanić umesto Birčevića, Marinković umesto Simonovića, Kalina umesto Raduljica. Dosta je 3 centra, a i Gudurić je višak!

..po sirotinji

pre 4 godine

Jovica na ovom prvenstvu nije probio samo ko nije hteo, sta ce tek Kemba i Michel da mu rade...jedino ako su vise smoreni od nas ali sumnjam sad ce na nama da se izivljavaju zbog rane eliminacije.

kosta

pre 4 godine

Aloo..Sale Djordjevć je kao selektor u Srbiju donio medalje sa EP , SP i OI i sad , poslije prvog neuspeha , na lomaču s njim ?!

Nemci , koji su u fudbalu uspesniji , nego mi u kosarci , prosle godine na SP ispali u osmini finala , i ko im je selektor danas ?
Sram vas bilo nezahvalni miševi .

Branimir

pre 4 godine

Drugari moji... Koja selekcija na svetu ima toliko talenta da menja pozicije igracima...samo SRBIJA, ove cetiri selekcije koje igraju zavrsnicu imaju tandem plej-centar da Sale nije malo preterao sa minutazom igraca.. izmenama...i postavkom...sve bi pocepali do kraja...treba nastaviti dalje sa malom izmenom u igrackom kadru... Posle dugo vremena bili smo favoriti i bicemo opet...

Mi

pre 4 godine

Imamo itekako ekipu ,al ovde je ogromna odgovornost selektora i to ni trebao da prizna .Cak mislim da ne bi trebao da da ostavku .Suvise su opusteno svi usli u ovo prvrnstvo ,dobijali ovr prijateljske .On je stalno rotirao nesto kao da je hteo svima da da minute da svi budu zadovoljni .Nekako nedoljno ozbiljno se pristupilo svemu a sve to je zamsakiralo sto smo igrali na samom pocetku protiv ekipa moje su nekoliko klasa ispod nas .Na kraju smo mi postali ista ta Italija .Ekipa bez repa bez vodje ,gde se ne zna tacno koja je cija uloga .Mislim i ono iskljucenje Jokica je glupost ocigledno se i on mnogo izglupirao .Taktika je daleko bila od onog sto on igra u Denveru .Igtaci su se ponasali kao da ce protivnik sam da se preda cim mi stisnemo gas ,nikvalno je tkao izgledalo .Bogdanovic jr jedina svetla tacka koliko god ranije imao mana sutirao previse ,promasivao pravio greske sad je zaista bio odlican .Pogadjao je u visokom procentu igtao jako pametno ,resavao i teske situacije .Trebalo mu je pomoci ,poksuati naprav8ti osovinu izmedju njega i Jokica .To su dva vanserijska igraca i samo da su se njih dvojica povezali o de bi bila druga prica .Jer smo i tkao rastimovani uspeli da stignemo i izjednacimo protiv Argentine ,koja je nikvalno sve pogadjala .

quest

pre 4 godine

Imamo los i spor tim i trenera i to je to.
Zamislite gori scenario,dodje Gurovic umesto Djordjevica.I sta, napravice od Jovica Kampaca ili od Milutinova Gasola?
(Мирабо, 11. septembar 2019 23:52)
Mi imamo odlicne igrace, od kojih treba znati napraviti tim. Trener jeste veliki motivator, ali skromnog znanja za ovaj nivo kosarke. Koliko je bio dobar plej, toliko je los trener.
Da su bili pozvani, oni koji su odmah precrtani, da nije vodio Raduljicu, Bircevica, pa i Simona, da se nije povredio Teo (mada je i pre povrede bio u ocaj formi - vidi pod kvalifikacije) i da je znao da iskoristi NBA igrace, pre svega Jokica, druga bi se prica pricala.
Milutinov je odlican centar, jedan od najboljih u EL, ako ne i najbolji. Zasto nije koriscen, zasto nismo vrteli pik sa njim i Jovicem do sutra, zasto nismo njega koristili da brani taj isti pik, to neka odgovori Sale sujeta. Sve mi se cini da se malo posvadjao sa Milutinovim. Da je Jokic dosao nespreman da naciju i selektora skine sa vrata... Ima i do toga da su malo 'ispastali' igraci koji se nisu bezuslovno odazivali ranije (Bobi, Joka, Milutinov). Pa onda imamo Nedu i Kalinu koji nisu ni pozvani...
Citam pre neki dan ovde da Kalina nista nije ni odigrao prosle godine. I onda to ljudi citaju, nemaju pojma, lajkuju i to postane kao tacno. U stvari, Kalina je proslu sezonu razvalio i ubedljivo je najbolja nasa trojka, koja moze da igra na 4. On nam je npr. protiv Spancaca vidno nedostajao.

Zvezda -jang bojs

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...
(Ресавски, 11. septembar 2019 19:33).
nije pljuvanje nego mora da preuzme odgovornost za veliki neuspeh ,ipak je on gromada ne moze da se krije.Ostavka pa Kokoskov

Alkos

pre 4 godine

Sve što je trebao Djordjevic da uradi jeste da pogleda i snimi jedno 50 mečeva Denvera i da kroz pripreme samo uvezbava igru preko Jokicu. Gledao sam Jovica , uvek kasni 2 do 3 sekunde u odluci, ne zna nista da odigra sa Jokicem, ne prepoznaje mu uopšte kretanje i ne vidi gde i kada treba da mu da loptu, plasi se da sutne 3 kad je potpuno sam . Ne uvezbava se igra preko Jokica prvi put u cetvrtfinalu. Za šta su uopste sluzile pripreme ? Dovedeš Mesija i onda mu daš da igra zadnjeg veznog da bi Raduljica i ostali mogli da igraju na svojim pozicijama. Bolesno. Nije drama što smo bez medalje , nije ni prvi ni poslednji put, ali je glup način kako se došlo u takvu situaciju.

Admiral

pre 4 godine

@ Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

Pa i Pesic ima klub, i to kakav, trenira covek Barselonu! Sigurno ima vece obaveze i ambicije nego Bolonja i Djordjevic

pantelija

pre 4 godine

Sale pre svetskog si rekao -Neka je bog u pomoci Amerikancima.Jel pamtis the reci,ili ti to izvetrilo kao is sve ostalo.Igras na kartu kratkog pamcenja.Ipak mislim da ti je ovo kraj na klupi reprezentacije.Dunav ima dovoljno vode...da,ali ni Amazon ne moze da te opere za sve gluposti koje is napravio.Sto bi Sarenac rekö No Bircha no fun!P.S. Neka ti je bog u pomoci,Sale!

Nenad

pre 4 godine

Molim vas kao redakciju da uvedete praksu "cenzurisanja" funkcionalno nepismenih ljudi, odnosno njihovih komentara. Svako treba da ima pravo na misljenje, ali niko ko je dobio svedocanstvo o zavrsenoj osnovnoj skoli, nema pravo na nepismenost. Sankcionisite ih ignorisanjem nepismenih komentara i naterajte ih tako da se urazume i opismene. Ovako to (posredno) podrzavate.
(Dragan, 12. septembar 2019 03:13)

Ево твоје писмености: Мислење, сведоцанство, заврсеној, сколи, санкционисите, подрзавате. Могао сам ти и латиницом указати на грешке. Сви греше пријатељу, људи смо. Ћао, довиђења!

SaleBG

pre 4 godine

Ma bez veze je sada pljuvati coveka. Problem je u nama sto smo mi u nasim glavama jos uvek vojna velesila, kosarkaska velesila, fudbalska velesila a istina je "malo" drugacija.

Pa majku mu i drugi igraju kosarku. Zasto je iznenadjenje da smo izgubili od Spanije i Argentine? Ljudi vec godinama igraju vrhunsku kosarku.

Ameri ce da nas pocepaju i to je to. Razmisljati o buducnosti, ovo zaboraviti sto pre.

http://www.worldofbasketball.org

komentar

pre 4 godine

Bjelica nas ukanalio, protiv Spanaca preko 10 napada upropastio, protiv Argentine mozda i 15... O odbrani da ne pricam, primili preko njega 14 poena protiv Arg, a preko Jovica 18. Gde je ona ekipa sa odbranom iz 2017 EP i 2016 OI, samo se pitam

Canadaboy

pre 4 godine

Kao sto je neko vec napisao, koliko trenera na ovom portalu.... majko moja mila.....i od svih vas, neki tamo Sasa Djordjevic dobio posao iz snova....

majstor

pre 4 godine

ne mogu da razumem naslov Spanci su se spremali samo za nas ma dajte jednom kazite utakmicu je izgubio Djordjevic svojim nestrucnim vodjstvom ne mogu da verujem da uzrok problema stavljate pod tepih ...verovatno iza svega lezi mnogo mnogo dublji problem i naravno resiv je

živković

pre 4 godine

Jel mogu ovi dušebrižnici što pametuju protiv hejtera da iskuliraju malo I puste ljude da komentatišu i misle svojom glavom. Niko ne osporava ono što je Đorđević uradio za srpsku i svetsku košarku ali ne treba to zloupotrbljavati pa branjnjem njega skupljati lične poene na temu kako sam ja dobar.

maliMrav

pre 4 godine

Zaboravili ste gde smo bili pre Saleta, nije mogao duda da nas vrati, sakota, vujosevic... Zaboravili ste evropsko pre 2 godine, kad zamalo da uzmemo titulu, sa 3 timom. Odvratni smo kao narod, oterali smo u fudbalu Antica, kad smo imali najbolje rezultate, sad ne mozemo albaniju da dobijemo,. Isto se pljuje djokovic... e sad je ista pljuvacina na Saleta, pa treba da dodje neki Moka Slavnic i da tavorimo na dnu godinama, jel to hocete, kompleksasi? Sve vise mislim da su ova pljuvanja organizovana od nekog ko zeli srbiji sve najgore, nemam drugo objasnjenje za taj fenomen

nex

pre 4 godine

Ne znam sto, al malo si dosadio.
Idi malo se posavetuj sa Terzicem i njihovim savezom kakko se to radi. Covek prica uskljucibvo kad i koliko treba. Ne snima reklame i ne sepuri se ko paun pred kamerama. A o devojkama tek nekoliko vesti, a o vama na stotine. A sta i kako su prosle. Finale pred 15 000 domacih navijaca.

Vlade Djurovic

pre 4 godine

Bogdan je pokazao svoj talenat protiv Filipina i Angole,a i protiv Litvanije u polufinalu EP, a i protiv Cedevite... Da nije Vlada Divca vratio bi se kuci kao Teo, a Bjelica u Virtus kod Saleta... Koja je uloga Bogdana u Sakramentu? Kolko ima boljih bekova na toj poziciji u NBA?

Dragan

pre 4 godine

Molim vas kao redakciju da uvedete praksu "cenzurisanja" funkcionalno nepismenih ljudi, odnosno njihovih komentara. Svako treba da ima pravo na misljenje, ali niko ko je dobio svedocanstvo o zavrsenoj osnovnoj skoli, nema pravo na nepismenost. Sankcionisite ih ignorisanjem nepismenih komentara i naterajte ih tako da se urazume i opismene. Ovako to (posredno) podrzavate.

fenix

pre 4 godine

imao sam prilike da upoznam djordjevica koji bar mi je tako delovalo je potpuno ok covek za razliku od danilovica npr. tako prozivke da je sujetan, arogantan ne piju vodu. Ono sto je Mene zabrinulo, sto je delovao Kada plan A ne funkciinise deluje pogubljeno bez ikakve reakcije, samo SE zacrveni stisne zube I gleda sta SE desava. tu je mag zeljko obradovic I Dule, sa njima I Kada ne ide imas utisak da ce SE nesto promeniti. nekada upali, nekada ne, Ali postoji reakcija. kod saleta, je jasno da od preokreta nema nista.
roster, osim bircevica tu su svi koji trebaju, pa I raduljica.
jokic jeste najbolji po rejtingu, Ali on igra u Denveru, a tamo je odbrana misaona imenica, a ovakva prvenstva dobija najbolja odbrana, a ne napad. I nas je koliko pratim kosarku uvek pratila dobra odbrana, brza tranzicija I laki poeni iz kontre. ovoga puta losa odbrana, silovanje napada. I mislim da Dana's pobedjujemo I da ce to Malo doneti satisfakciju

Relax

pre 4 godine

ciganski botovi rade poso,menja se djordjevic dovodi se sns menadzer.

fss su sredili
ostaje im kss

medije sve imaju

beste iz te zemlje narode!

jedan od mnogih

pre 4 godine

Pesic i Obradovic da sednu zajedno na klupu mi ne bi smo pobedili...sto su pokazali u EL i svojim ligama uz sve pare koje su im na raspolaganju

White Power

pre 4 godine

Djordjevicev "koncept" srednjevekovne kosarke novog debakla protiv SAD moze da spase samo mentalitet crnaca da totalno podbace, obzirom da ne igraju za medalju.

Dudija

pre 4 godine

Nasi su naj bolji na svetu ! Svako ima prava na napravi kiks i da mu nije dan. Svaka Vam cast i glavu gore sve ce to da prodje to je sport. A ovi pametnjakovici joj kako ih nije sramota prozivaju nase sportiste . Kod nas obicno svi sve bolje znaju . A neznaju gde je levo. Molim Vas prekinite.

bla

pre 4 godine

sale je sjajan selektor. mora da ostane posto nas je izdigao iz sivila, ono sto nam treba je pravo vodja na terenu a to igraci izmedju sebe treba da rese. bogdanovic nije dovoljno dobar. slovenacki bekovi su mu odrzali lekciju, spanski a na kraju i argentinski. ako je on najbolje sto imamo onda je ovo i vise nego sto treba ocekivati

SUNĐER BOB

pre 4 godine

sad cemo videti imate li karakter , posebno vas "jokara" MVP i najbolji centar kosmosa...koji bez želje i žara igra za Srbiju...ali kad igra za sebe onda kida..nije sramota izgubiti ali je sramota ne boriti se..

Very stable genius

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da pljujete Djordjevica.

Igraci su nam balvani, cirkuske atrakcije a vi terate Djordjevica?

Nikad mi nista necemo osvojiti s njima, ko god da je trener!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....

Drax

pre 4 godine

Djordjevic je itekako dobar trener zato sto je bio elitni plej a plus na to je ucio taktiku od nase zlatne generacije trenera.Samo neki krezubi Srbistanac moze da ospori njegov rezime a vidim ima ih dosta u komentarima.Ova utakmica ima sportski znacaj taj plasman vodi na Olimpijske igre.A kako FIBA pravi svinjariju sa resporedima moze to lako da se ispusti pa da preskocimo mi poneko takmicenje.Ova ekipa moze i da se ospe i mi da budemo u kosarci sta je Bugarska u kosarci.

dusan

pre 4 godine

Sale ja nisam vecina ja sam zapravo u manjini.....Nazalost takva smo zemlja da brzo zaboravljamo tvoje uspehe kao igraca a naravno i tvoje uspehe sa reprezentacijom...Nazalost tebi istice ugovor nakon ovo SP i sta god da odlucis mi pravi navijaci cemo tu tvoju odluku da podrzimo...
Sutra samo jako izadjite i ostavite srce na teren a mi pravi navijaci cemo to primetiti ma sta god bilo sutra.
Srecno!

fenomen

pre 4 godine

Za olimpijadu da sam ja selektor pozvao bih ovih 12+1.
Teo i Jovic ili Micic zavismo od forme na kecu.
Na dvojku Bogdan i Nedovic
Trojka Gagi, Lucic
Cetvorka Macvan i Bjelica
Petica Jokic i Milutinov. To je 10 i dodao bih jos dvojicu od Lazica, Dobrica, Davidocca, Vanje, Jaramaza ili Zagorca u zavisnosti od sledece sezone. A trinaesti koji ne bi igrao nego bio na klupi jr Stimac kao talija. Ne bih zvao Bobija, Bircu, Gudurica, Rsduljicu. A za seloktora prvi pik Kokoskov, drugi pik Obradovic Zeljko. I naravno mesto u strucnom stabu za profesora, doktora Duleta Vujosevica koji bi bio zaduzen za disciplinu i hemiju. To bi bilo sigurno zlato u Japanu na OI.

anica

pre 4 godine

Mnogo su uvreda pretrpeli, Djordjevic i Bjelica mozda najvise...zalosno je to.
Sasa Djordjevic je neko ko zasluzuje postovanje, a na Bjelicu su definitivno muskarci ljubomorni...ne znam kako drugacije da opisem salvu uvreda koje sam citala...prema njemu najcrnje...da je pametan da nikad vise ne zaigra za reprezentaciju

umetnik

pre 4 godine

Saletu doživotni ugovor treba dati jer će ovi internet stručnjaci da nas opet dovedu do toga da nam reprezentaciju vodi neki košarkaški Krstajić. Isto smo u fudbalu imali Muslina i Antića i sad ubiramo plodove ovog ludila što se dešava u javnosti. Jel neko garantuje da Kokoškov hoće da vodi reprezentaciju? Sale ju je uzeo kad niko nije hteo, kad smo bili u kanalu. Jedno takmičenje je podbacio i odmah bi da ga smenjuju. Kako Nemci u fudbalu nisu svog trenera smenili? Nisu prošli grupu, izgubili od Južne Koreje. Odupri se ludilu!

Jumko

pre 4 godine

Zasto nisi zvao Nedovica? Da se zalece kao muva bez glave, ne igra odbranu, mozda u jednoj utakmici da vise od 10 poena, bude 8, 9. igrac u ekipi, mozda se povredi u 2. kolu, i na kraju, da mozemo da ga pljujemo kao i sve igrace?

Ресавски

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...

Vlade Djurovic

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster

Mare

pre 4 godine

Jao kao veliki Zvezdas kazem da Djordjevic treba da ostane i da vodi reprezentaciju.Kad niko nije ocekivao, on je doneo 3 srebrene medalje sa velikih takmicenja.Sad su nas proglasili favoritima, i nabili nam teret na ledja.
Djordjevic ima.medalje iza sebe, i treba da nastavi.Pa selektor Francuske vodi ih od 2009 godine, nije nista vise osvojio, cak i manje od Djordjevica, i opet niko ne pokrece njegovu ostavku posle nekih neuspeha. Manite se toga, ko da vodi tim, boljeg nemamo.

Jumko

pre 4 godine

Kako se samo ne trazi greska u Jokicu npr, koji glumi nesto pa ne daje izjave! To je automatsko narusavanje atmosfere prema kolegama, novinarima, naciji... Ali eto, taj cuveni najbolji centar na svetu je izuzet od kritike!

Mladen Max

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem sta pisete. Nije problem u Djordjevicu nego u vama. Svi ste ocekivali Srbiji u finalu. Zahvaljujuci Djordjevicu igrali smo u finalu svetskog prvenstva 2014 da bi potom igrali finale na Olimpijskim igrama 2016 i na kraju finale Evropskog prvenstva 2017. Veliki uspeh za Djordjevica. Ne verujem da bi jedan srpski trener to mogao postici.
Medjutim kada sam mu video facu na pocetku utakmice sa Argentinom znao sam da cemo izgubiti. Video se taj strah cak i medju igracima, jer strah od poraza nas je i kostao. Argentina je igrala bolje i zasluzili su da prodju. Ne krivite nase igrace a posebno trenera Djordjevica jer covek je dosta uradio za kosarku. Budite uz reprezentaciju kada je i najteze !

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Pobedi te Amere više i da skinemo tu muku sa njima. Kad ako ne sad, najlaganija utakmica ikada a može da se pamti doveka. Nemoj samo da igrači budu anemiči, utučeni, uradi sve makar izdivljao kao Trica i ostavio ih same. Udarajte, gurajte, neka ih pola izadju sa 5 ličnih, daj 40 min šibanje i ponosa!

Ajde Salektore, skupi sve što možeš i vrati osmeh narodu. Pocrkaćemo, nestvaran bol traje, još dodatno posle Francuza.

Ajmo Srbi, kakva Amerika i Greg, gazi!

Nenad

pre 4 godine

Ja nabedjenijeg coveka i iskompleksaranijeg nisam video u svom zivotu.Covek se ne smeje nikada,plasi novinare ,samoprozvao se nacionale..Najbeci trenerski uspeh mu je vodjenje Virtus Bolonje koga bi recimo nasa Mega odrala..Ubila nas je njegova sujeta jer nije igrao u NBA..place za Milosavljevicem glumi ludilo,gde ih samo nalazi pored Branka Lazica,Nedovica,Marinkovica,Simanica .Menadzerise sa Raduljicom koji pojma nema.Vec sest godina se usedlao u kormilo jer mu ortaci drze KSS.Pa kad je jedan Zoc mogao da podnese ostavku moze i gospodin nacionale

Jovan

pre 4 godine

@Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 18:55)

Ti si bre najveci licemer na ovom sajtu. Ma sve i da on nije "dorastao zadatku" ko si bre ti da mu to kazes? Ti, koji si svojim komentarima, slanim u proseku jedan minut po izlasku vesti, lizao gu**** i Saletu i svim kosarkasima mesec dana ovde samo da bi skupio koji plus. Sakri se u rupu i ne izlazi bar 3 meseca molim te. Ili barem ponovo promeni nick po 150-i put.

mudri ananas

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...

maja

pre 4 godine

Pogledajte usporeni snimak Jokićevog isključenja protiv Španije i Saletov pogled upućen njemu. Ko se bavi psihologijom lako prepozna o čemu se radi.
To je suština naše loše igre bukvalno. Da gotivi Jokića tad bi skočio na sudije taman i on dobio kaznu, ali jok.

Staka Zulu

pre 4 godine

Pljuj narode, pljuj! Ne zaslužujete ni Sašu ni ovakvu reprezentaciju. Zadruga i Farma su za vas!
(Đorđe, 11. septembar 2019 20:48)

U pravu si Đorđe! Pre godinu, dve, tri... svi se kleli u Saleta. A sad...
Stvarno ovaj narod zaslužuje reprezentaciju kao Hrvatska, pa da narednih 25 godina ni ne omirišemo pobedničko postolje!!!

Sima

pre 4 godine

Sram vas bilo sve vas sto pljujete i pametujete. do juce ste ih dizali u nebesa sad na lomacu pa Djokovica bi spalili zbog povrede na us openu , Jokica ste pljuvali do ovog prvenstva. Sale, Nole i ostali da vas nema ismeha ovaj narod video ne bi zadnjih 30 godina . Hvala Vam do neba

plaos

pre 4 godine

Odavno se već zna da Saša Đorđević ne može očima da vidi Jokića, primoran je zbog pritiska da ga zove jer je Joka najbolji centar sveta.
Takođe Marjanovića ne ceni nikako. Plus što jednog Dangubića, Davidovca, Radičevića nije nikad zvao ni na ove miki maus kvalifikacije.
Zvao Tepića i Gagića pa izgubismo od Estonije, za malo da ne odemo u Kinu.
Nama su falila dva igrača tipa Lazić koji igraju jaku odbranu i ne glume zvezde.

hm

pre 4 godine

Kao Zvezdas kazem da Djordjevic mozda i jeste kriv, nisam strucnjak ali isti taj Djordjevic ima ogroman KREDIT bar u mojim ocima. Kao igrac i trener je vec mnogooooooo ursdio za reprezentaciju! Mnogo! Hvala Sale!

Vlado

pre 4 godine

Hvala ti Sale za sve medalje, I kao igraca I kao trenera. Kada si sa prosecnom reprezentacijom osvajao olimpijsko stebro, u zvezde su te okivali. Sada te isti ti pljuvaci, koji u zivotu nisu igrali kosarku, provlace kroz blato. Ostani veliki, kao I do sada I pusti miseve da seire. Vecina Srba te ceni I postuje! Kao I te momke koji su dali koliko su znali I mogli. I onda se cudimo sto neko nece da igra za repku. Bolje da mrsi m.da celo leto nego da ga prozivaju posle kako nema pojma...

betadin

pre 4 godine

Za sportski rat je kasno Djordjevicu. Garantujem da ce mo da izgubimo jer nasi igraci nisu vise spremni da igraju pod njegovim vodjstvom.
Izgubili ste protiv Spanije, imali popravni protiv Argentine, opet izgubili.Odakle mu petlja da ovako prica o narednoj utakmici koja nema nikakav znacaj i vise ce imati revijalni karakter.Izgleda da je ova utakmica najvaznija za Djordjevica da bi u slucaju pobede smanjio bruku ukoliko je to uopste moguce. Pazite sad kad ubaci Jokica u prvu petorku, bruka od trenera, obican demagog nista vise.

karaburac

pre 4 godine

Ekipa istih te istih tastatura luzera jedva čeka da neko od naših sportista poklekne da bi sasuli drvlje i kamenje da izbace frustraciju zbog svojih mizernih i ništavnih života. Tako za Đokovića juče, danas košarkaši, sutra neko drugi, samo da se pljune, da se skrenu misli što su stomačine velike, žene varaju a plate male. Naravno šabani se u mišje rupe uvuku kad se osvoji trofej. Lečite se na vreme ljudi, ubiće vas mržnja.

Мирабо

pre 4 godine

Imamo los i spor tim i trenera i to je to.
Zamislite gori scenario,dodje Gurovic umesto Djordjevica.I sta, napravice od Jovica Kampaca ili od Milutinova Gasola?
Sto neko rece,kosarka je inteligentna igra i mora brzo da se misli na terenu sto nasi nisu u stanju...

neki veliki dr

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane i Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.

Doktor Docent Akademik strucnjak

pre 4 godine

Ovo je samo sport bez obzira sto ovaj sport neizmerno volim i sto mi je jako zao sto nismo u borbi za medalju, kad god se setim svih medalja, samo mogu reci Veliko Hvala Sampioni

Zile ..

pre 4 godine

Da smo imali iskusnog trenera poput Zeljka Obradovica ili Kari Pesica ovo se nebi desilo,Djordjevic,sve najbolje njemu kao igracu,ali kao trener jos ima da uci....mi smo nekad igrali Yugoslovensku skolu basketa,siguran kos i cvrsta odbrana,i to nas je krasilo uvek,tako su nas dobili Spanci, na nasu foru....a mi sad forsiramo neki evropski basket,koji nam ne lezi.....dovedite za selektora Zeljka Obradovica,i vrati cemo se tamo gde pripadamo,a to je zlato svuda,a ne srebra.....

Adriano_Galliani

pre 4 godine

sale opet o spancima. na zalost preneo je svoj kompleks i na igrace sto nije bilo dobro.
(Gisa, 11. septembar 2019 18:56)

Sale je drao Spance rutinski. Kompleks smo navukli kada se on povukao, kada je Pau Gasol krenuo da nas dere.

domacalobanja. com

pre 4 godine

Nismo mi toliko bitni da bi se Španci spremali samo za nas.Španski i Argentinski selektor je održao malu sportsku kliniku.Sale nisi bio dorastao zadatku.To je jedina i prava istina....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 18:55)

Joj covece ti vise sakupljacu pluseva... Komentarises kako vetar duva... Pre prvenstva i u grupi ti je Sale bio Bog, otac, legenda, magija, sad svuda pises o 'klinici' i nedoraslosti!

samo jako

pre 4 godine

Kaze putovali 8 sati, putovali su 5 sati to je istina. Ovaj poceo kao nasi politicari da nas radi. A uostalom nisu kopali u vozu pa da je to toliko naporno, vozili se prvom klasom i uzivali, mogli da setaju, popiju pice u baru voza. Dosli u hotel, spavali. Tako je svim reprezentacijama ne samo nama. Nikako da lik prizna gresku. Problem nase reprezentacije je sto ne mogu da igraju sa brzim igracima poput Rubija itd. Kazes nemamo kvalitet, imao sam i ja greske i gotovo. Ovako ispada da smo mi mnogo bolji ali ovi imali srece, kako da ne. Ljudi nas razbili j svakom segmentu igre a i dalje se prica kako smo bolji ali omaklo se. Nismo ni blizu bili da ih pobedimo a tek ce Ameri da nas razbiju. Dosli na turnir da se brukamo.

nebaCar

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster
(Vlade Djurovic, 11. septembar 2019 21:39)

I uz sve to što si izbaljezgao mi bijemo taj francuski roster zadnjih nekoliko puta

salerno

pre 4 godine

Najbolja selekcija srbije koje je nekad imala, protiv 5 tim amerike, ako ne uspete da ovakve amere pobedite onda nemojte da se vracate nazad.

Gru

pre 4 godine

Saletu je najbolje da vise ne daje izjave, svaki put se sve vise zakopa.
Samo u Srbiji moze, prvi posao pa trener reprezentacije.
Kako Krstajic tako i Sale.

Prek

pre 4 godine

Ljudi, ne preterujte. Sećate se kako je Brazil u fudbalu prošao kada su bili domaćini a Nemci ih pregazili 5:0 i nisu hteli da ih još pumpaju. Onda Nemci i španci u fudbalu prošle godine.
Jbg, i favoriti znaju da gube...
Podrška našim košarkašima, iiidemo dalje!!!

malo

pre 4 godine

2014 nam je sastav bio 10 gori od ovog po imenima koji su dominirali tad. Jedino Teodosić i Bjelica su nešto značili u Evroligi, tad smo bili bez ijednog nba igrača i igrali smo kao sat.
Sad kad su ti isti igrači postali milioneri i zvezde, glume neke uvređene dame šetaju se po terenu.
Jedini koji zaslužuje prelaznu ocenu je Bogdanović, i donekle Jokić, mada se videlo da je nezadovoljan konstantno je guran na 4 što nije njegova pozicija.
Jokić je igrač koji ima najviše dodira sa loptom tokom jedne utakmice u nba, znači da svaki napad ide preko njega.
Ovde kod Saleta se nije znalo ko gde udara, stvarno neverovatno da nije skontao da Jomića stavi na 5 i da ga upari sa 4 niska brza igrača. Igrali smo košarku iz 1968.

Mila

pre 4 godine

ljudi ovo je samo sport, sta vam je...kakvi su ovo komentari? izgubili, pa ? jel smak sveta, jel poslednja koju cemo da izgubimo? bili smo drugi na svetu, drugi na oi, drugi na ep..jel neko misli da je to lako ostvariti? ne brani nikoga, ali izbrojte do 10 pre nego sto nesto napisete...ako to ne uradite kajacete se kad tad....

Slovenac

pre 4 godine

Hahaha, kako ste smesni. Pre prvenstva ste se kleli u Saleta, dobio sam hiljadu minusa, kad sam par puta objasnio sta tacno i kad ce da se desi sto vam se i desilo. A sad ga pljujete, a? Znate cega je to odraz? Vlastite gluposti i nepoznavanja teme, kojom se bavite komentarisuci. A Sale kaze, da se pripremao za Francuze, a? Ko bi rekao, a ja napisao danas pred utakmicu "Gledajte sad, kako se pobedi protiv US, bez da ikome pomaze bog" (kojeg je Sale pominjao kao pomoc Amerima).

popov

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...
(Ресавски, 11. septembar 2019 19:33).

Nije se završio turnir. Sledeće nedelje kreće nova faza, novo četvrtfinale u kojem ćemo tražiti našu šansu. Biće to prilika da odigramo muški, onako kako znamo, što ja volim da kažem, jednu ratnu košarku. Košarku koja se može igrati samo na pravi način, onako kako treba da se igra. Sa puno žara i željenja, i onako lepršavo, i da se lopta doda onom do sebe, pa na kraju i do centra, zašto da ne,da iskoristimo malo taj sajz.. sajz, čekaj.. kakav sajz? Kad sam ja rekao sajz?? Hmm.. A, jesam rekao sajz. E pa onda, ok. Da iskoristimo taj sajz. I da body language-om pokažemo Amerima već na zagrevanju da je mir u glavi, vatra u srcu, a srce u du.... pa kad se rastrčimo sutra, da to bude pravi boj i da se lopta doda onom do sebe. Treba verovati da on ima bolje rešenje. Pa tako i do centra, zašto da ne. Ja volim da nagradim visoke igrače, jer bekovi su bekovi. Videli ste i sami. Lokacije su lokacije, a bekovi su bekovi. I zato jednom, kako ja volim da kažem, pravom muškom ratnom košarkom, jer oni uvek igraju na ivici faula, da pokažemo to to to... taj voljni momenat. I zašto da ne, mi ne bežimo od toga da smo autsajderi, ali treba to dokazati na terenu. Zato sutra Ameri, Bog nek' vam je u pomoći. Jel to to..? Aj zdravo.

marli

pre 4 godine

Nije ni čudo kako su odigrali ako su ulazili na ove vesti i čitali komentare iskompleksiranih navijača. Jednostavno bi se zapitao za koga ja to igram i odakle toliki konstantan hejt prema reprezentativcima. P? nije vam ovo fudbal! Nisam protivnik kritike, naprotiv ukoliko je konstruktivna, ali mnogo je botova, stvarno mnogo. Po 2000 komentara.. Ovi momci bez obzira na resultat uvek lepo predstavljaju svoju zemlju, provode čitava leta zajedno, a onda imaju problema da nadju formu u svojim klubovima posle SP i EP, a od toga im zavisi plata. Da li se zapitate nekada kako vi gospodo navijači predstavljate svoju zemlju? Neslogom? Primitivnim i malicioznim komentarima?

Bla bla truc

pre 4 godine

Opravdanja i samo opravdanja, isto kao i u fudbalu. Ali priznati licno krivicu za debakl to ne. Pa gde ti je obraz covece. O kakvom "ratu" sa amerima ti pricas? Igrali ste ko babe u obe utakmice, anemicno i bledo. Pogledaj se u oci i daj otkaz . Igrace si pogubio svojom bezidejnom taktikom. Ceo svet ti se smeje...

Milojko

pre 4 godine

Hajde lepo posle ovog fijaska da daš ostavku. Pokaži neko dostojanstvo koje si imao dok si bio igračina. Po ko zna koji put se pokazuje da biti dobar igrač ne znači i dobar trener, ali eto sad na ovakav način kad nam OI vise o koncu, da li ćemo ikad naučiti..

sarajevo.ba

pre 4 godine

Cekajte ba komsije, haj onako realno.
Jovic vam je prvi plej, cemu da se nadate kad udari na Rubia, Campaza.
Pa on od svog kosa vodi ledjima loptu .
O sutu da ne pricam.
Spancima Rubio i da se umori udje Llul i on je na pleju za Jovica DOKTOR.
A Djordjevic tek...ma hajte molim vas.

Samo kažem

pre 4 godine

2005. godine smo imali “drim tim” za Evropsko prvenstvo igrano kod nas. A na klupi niko drugi do Željko Obradović, jedan od najtrofejnijih trenera na svetu. U ekipi Bodiroga, Jarić, Miličić, Radmanović, Drobnjak, Gurović, Rakočević, Šćepanović… Ispali smo u osmini finala. Samo podsećam...kontinuitet velikih takmičenja, medalje, ma da Sale je nikakav trener, svaki laik bi sa ovakvom ekipom lako do zlata...

Cutanje je zlato!

pre 4 godine

Niko ne pominje to sto selektor konstantno se uplice u poslove Fiba, kalendara, sistema takmicrnja, sudjenja na drugim utakmicama, a posle sto nas prebili Argentinci ragbi odbranom na ocigled sudija.Nemojte se cuditi ako sutra imamo identicno sudjenje.

Ms.Flash

pre 4 godine

Ako hoćemo iskreno, bez Kalinića (momak ima neki problem u glavi), Nedovića, (operisan, celo prvensto bi bio kritičan zbog povreda koje ga nažalost prate) Teodosića i Milosavljevića (došli i povredili se) mi smo 30% slabija ekipa. Nama je najviše falilo brzine, Jović je dobar igrač ali on uspori igru, nije on za to kriv, više ga krivim što je neodlučan za šut, tu bi morao da bude odlučni. Bogdanović je odigrao dobar turnir, pokazao je liderstvo i on bi trebao da bude sledeći kapiten. Bjelica se trudio ali je bio u kontra ritmu i hvala mu na preuzimanju odgovornosti na sebe, kao i Bogdanu. Videćemo sledeće godine, da svi budu zdravi, Gudurić sa godinom NBA iskustva, Bogdanović sa više samopouzdanja u ključnim trenucima, Micić sa čistom glavom, sa Jokićem u punom sjaju, mi smo opet veoma opasna i ozbiljna ekipa za bilo koju drugu reprezentaciju na svetu.

некле

pre 4 godine

Ђорђевићу не мудруј ту, него буди човек и поднеси оставку!
Ти си једини кривац за дебакл.
Сви криви само ти јадан невин ниси.
Твоја кривица 100% и ничија више.
Био си не велики, него легендарни играч, али као тренер си нула.
Тако да немој да се мангупираш ту.
Оставка после првенства, морална обавеза, макар добили амере 50 разлике.
За новог тренера Кокошкова.
Да играмо брзу, модерну, офанзивну кошарку, зато што су ови играчи и ова екипа идеални за то, а и таква је кошарка данас, да нам се не догоди рукомет, па да постанемо и у баскету за коју годину као и у рукомету ш лига.
А ове ђоревићеве папазјаније од напада, спуштање на центре, напад од по 50 секунди, то је остало у 20 веку.
А изгледа и он.
Оставка, доста је више глувих телефона.
И ви новинари стисните петљу па га нагарите мало тамо.
Свако питање му увијате у обланде, нико не сме да му постави незгодно питање.
Човек нас избламирао, испали смо у 1/4 финалу , а имамо предобар тим, а од кошарке нас одучили шпанија б и просечна аргентина са маторим сколом, и сви се праве мутави, као да се ништа није десило?!
Овај лик оставку сам да да неће, зато савез да реагује и отказ.
И нек поведе оног мангупа-хипстера радуљу и оног другог свог пулена бирчу са собом.
Кокошков за селектора.

NY

pre 4 godine

Imali smo tim ali nismo imali selektora.Da li se neko seca kfalifikacija protiv nemacke koja je serijom.od 10:0 na 42 sec di krraja nas dobila i kada nije umeo da nacrta ni akciju ni odbranu.Seca li se neko finala EP kakvu je taktiku spremio a Dragic, Prepelic i Luka Doncic nas razvalili brzom igrom a istom igrom i Spaniju.Svugde gde je radio dobio otkaz ali ga njegovi kompanjoni iz igrackih dana drze.Sujeta mu je bila ego.Neki igraci nisu zasluzili dres.Sta se htelo sa Bircevicem sasvim prosecnim igracem.Bobi Marjanovic? Raduljica? Simonovic?Jokic na pogresnom mestu.Zasto je Guduric pao u formi.Micic imao opravdan razlog.Zasto je Milutinov imao malu minutazu?

Džoni

pre 4 godine

Nemamo kvalitet, ovo je naš realan domet. Niko nije kriv, to je tako.
(Debos, 11. septembar 2019 19:11)

Kako prijatelju nemamo kvalitet? O čemu ljudi pričaju? Imamo kvaliteta i ponajviše od svih ekipa osim USA, ali ga nismo iskoristili kako treba? Da nisu Argentinci sa dva igrača Kampacom i Skolom od 40 godina kvalitetniji od nas? Jokić prvi centar NBA lige, Bogdan odličan NBA igrač, Bjelica solidan NBA igrač, Milutinov verovatno najbolji centar EL koji je sam držao Olimpijakos ove sezone, Micić jedan od najboljih plejmejkera EL igrao nestvarno u Efesu, Gudurić odličan EL igrač koji odlazi u NBA, Jović, Kalinić i Nedović klasa EL igrači itd... Ako sada nemamo kvalitet nikada ga nećemo ni imati?

Samo realno

pre 4 godine

Sad ce tebi ti veliki Srbi objasniti sta je kosarka i kako se igra! Hahahaha...
(Jumko, 11. septembar 2019 19:02)

Čim si ti na njegovoj strani, stvar je više nego jasna.

KAZNA KRU

pre 4 godine

Đorđeviću molim te da na vreme podneseš ostavku i ostaneš legenda kao što si bio do sada, a ne ovako da se blamiraš, jer ti si možda bio naš najbolji ili jedan od najboljih reprezentativaca, ali za trenera očito nisi talentovan.
Povuči se dok je još vreme ili ćeš sam sebe uvući u dnevno estradno blato iz koga se nećeš izvući, nemoj svojom očajno lošom trenerskom karijerom da potireš sve svoje igračke zasluge koje si kao reprezentativac ostavio košarkaškoj selekciji Srbiji!
Kokoškov za selektora i oprostićemo mu ružnu slovenačku prošlost!

Mojo

pre 4 godine

Ovaj čovek ozbiljno preti da izjavama nadmaši i neke naše fudbalske stratege...čuj, govorio o Argentini 6 meseci? Pa što te onda preslišaše onako kao da prvi put vidiš košarkašku loptu u životu? Po svemu sudeći, on neće podneti ostavku. Neverovatno.

Siga

pre 4 godine

Djordjevicu, ti realno nisi za selektora. Ove izjave samo potvrdjuju da ti ne znas ni sa igracima ni sa medijima. Kad covek pogleda koje si sve klubove vodio i koliko si se zadrzao u svakom jasno je da ti taj posao ne lezi.
Nije svaki bivsi sportista predodredjen za ulogu trenera.
Za ovaj neuspeh jednostavno nemas izgovor jer si dobio sta si hteo, dosao je svako koga si zvao. Zato pakuj kofere za Italiju i razigravaj tamo Teodosica.

absolutezero

pre 4 godine

Željko Obradović. Ako ima volju i želju da ispravi ono što se desilo u NS i ako može sa "naprednim" KSS. Da ne ostane i njemu i nama gorak ukus. Da ode iz reprezentacije kako i dolikuje takvom treneru. Inače, teško do OI.

P.S. Ako Raduljica ili Birčević budu u startnoj postavi protiv amera, gasim TV.

стојан

pre 4 godine

aman više sa takvom terminologijom...rat???!
kakav god, sportski, ne-sportski, nebitno, to je sport. i, evo, sutra je finale koje ste(smo) priželjkivali!!! Izadjite, odigrajte muški, i za mene ste prvaci sveta!!!

Limar nece doci.

pre 4 godine

Americka skola kosarke, nadam se da si izvukao pouke i da si nesto naucio od Kokoskova, trebalo bi da si zapamtio sta vise ne treba da radis kao trener.
Sa ovakvim timom bi trebao da sa svakog takmicenja doneses medalju.
Zadnji rezultati su katastrofalni a dato ti je sve sto si trazio.
Iskreno, pribojavam se meca sa amerikancima.
Mislim da ce posle tog meca, jedina moguca izjava biti da odlazis sa mesta trenera naseg tima.

Kukatilo

pre 4 godine

Djordjevic je itekako dobar trener zato sto je bio elitni plej a plus na to je ucio taktiku od nase zlatne generacije trenera.Samo neki krezubi Srbistanac moze da ospori njegov rezime a vidim ima ih dosta u komentarima.Ova utakmica ima sportski znacaj taj plasman vodi na Olimpijske igre.A kako FIBA pravi svinjariju sa resporedima moze to lako da se ispusti pa da preskocimo mi poneko takmicenje.Ova ekipa moze i da se ospe i mi da budemo u kosarci sta je Bugarska u kosarci.
(Drax, 11. septembar 2019 21:18)

Ne vodi na OI.

Dokle_više

pre 4 godine

Nije mi jasno kako Đorđević sada nalazi masu opravdanja, a poznato je da često puta izjavljivao da nema opravdanja na izostanke nekih igrača, umor ili bilo šta, praveći se valjda frajer. Sada odjednom ima 'milion' opravdanja. Pored toga u ovoj izjavi ponižava francusku repku. Pa dakle više sa ovom prepotencijom. Ima li čovjek obraza da sebi išta zamjeri?

yok

pre 4 godine

Mislim da utakmica moze biti znacajna zbog fibine rang liste, promenili su formulu za bodovanje tako da dobiti ameriku koja je prva moze doneti dosta bodova.

Hmm

pre 4 godine

Po cem je cijeli svijet vidio finale srbija - sad ? Ja nisam. Srbija ima slabije igrace od francuske ako cemo usporedjivati pojedinacno igrace. I ovo da argentina i francuska nemaju sta izgubit a srbija i oslabljeni SAD imaju... jako prepotentne izjave

Dragan

pre 4 godine

Sale je odavno toliko zadužio naciju, tako da ovi porazi ne mogu da pokvare sliku o njemu kao velikom i hrabrom čoveku.
Ipak mislim da je vreme da se povuče ( a i ističe mu ugovor). Treba biti hrabar i iskren i reći dosta.
Utakmicu sa Amerima gubimo, onu sledeću dobijamo, viđeno.
Treba da dođe neko nov, napravi rezove, zahvali se nekim momcima na zalaganju i okrene novi list.
Izvući pouke iz ovog prvenstva, a ne pljuvati momke i selektora!!!
P.S. Osnovno!!!! oterati politiku iz reprenzetacije!

SWCherry

pre 4 godine

Meni je najveci utisak ostavilo sudaranje Bjelice i Lucica na jucerasnjoj utakmici. Igraci mu se sudaraju na terenu. Jedino sto je smeo i mogao da kaze jos juce na izlazu sa terena je "Dan kad sletimo u Beograd ja sam bivsi selektor". SVE ovo sto prica nakon dve utakmice gde su ga Hernandez i Skariola posramili je nedopustivo. Vredja Jokica umesto da je on uleteo na teren da ga brani od sudije. Meni se nesto javlja da ce on ostati na celu reprezentacije.

Moe

pre 4 godine

Ovaj covek ako ostane selektor za kvalifikacije za OI opet ce zvati Raduljicu,Bircevica,Simonovica umesto neke mladje Marinkovica,Simanica itd i opet cemo biti na pocetku.Treba ga oterati i poceti podmladjivati reprezentaciju ne sa mnogo izmena ali barem tri cetiri izmene,./

gore ne moze ...

pre 4 godine

sto bi rekao tvoj prijatelj:" bice bolje ..za 2,3 godine"

Samo nas moze spasiti neki autoritet tipa Obradovic (ne verujem da ce hteti ponovo) ili Pesic ...

Da obraza ima dao bi selektor ostavku jer jednostavno posle ovoga nece imati autoritet za bilo sta ..

Nenad

pre 4 godine

Apsolutno je Djordjevic najodgovorniji i nema tu sta da se prica. Zna to i on sam. Ne verujem u te price da je sujetan i sl, on je imao svoju viziju koja je bila pogresna i to je to. Da sad napravimo anketu s pitanjem koja nam je to prva petorka, niko ne bi znao da odgovori. A nije stvar samo u petorci vec u tome sto se nije znalo ko je ko, ko je za sta zaduzen, koja je cija uloga, ko kosi, ko vodu nosi, sto se kaze. Nije bilo uigranih akcija za Bigdana, Jokica, koga god...Igraci su pusteni da improvizuju. Osim toga, Djordjevicu na dusu ide i slaba mentalna priprema igraca. I konacno, Sale nije vrhunski strateg, to je sada vec jasno. Dobar motivator, pobednicki nastrojen, ali po obicaju gubi od iskusnijih kolega. To opet ne znaci da treba da batali, kako ga ovde neki prozivaju, nego da napreduje i radi. Ocigledno je Teodosic bio taj koji je postavljao hijerarhiju u ekipi. Prvi sam smatrao da je njegovo proslo, sto smatram i dalje, ali fali nam takav igrac. Teodosic nece biti mladji i neko mora tu ulogu da preuzme. Osim toga, ovo je bio doabr pokazatelj koliko su od navijaca podcenjeni Markovic, Macvan, Gagi... znacili ekipi. Neophodna je promena trenera da bi se unela nova energija. Medjutim, mozda nije lose da pogledamo Spance, Francuze i druge uspesne koji ne menjaju selektore sa prvim neuspehom, vec ih neki imaju i po 20 godina...

Samo realno

pre 4 godine

Svi selektori ove napacene zemlje ujedinite se. Prvi neuspeh otkad je na kormilu,i pljuje se legenda ovog sporta.
(el.kiddo, 11. septembar 2019 19:24)

Ti Litvaniju nisi gledao? Ni Sloveniju?.. Ali realno to nema ni veze...ali...ne povedeš krilo, a onda ti centar iz prve petorke NBA lige igra krilo?? A onaj koji igra baš to krilo, ode na drugu stranu? I igraš samo tako, nikako drugačije? O čemu pričamo?? Nije poenta "neuspeha" poenta je "zdravog razuma". Šta tu nije jasno? On je igračka legenda tog sporta, a trenerske legende ovog sporta..baš i nisu bili neki strašni igrači. Napravi razliku, to je do "tvog" zdravog razuma.

Jos se nije setio sebe

pre 4 godine

Na sve na sta je do sad svalio krivicu, dodali smo upravo i "ustajanje u pola 6 ujutru i putovanje po 5-6 sati", sto smo izgleda samo mi morali.

zextra

pre 4 godine

Imam ovakvog kao Sasa u familiji, duguje mi 500€, 3 godine a prica sa mnom kao da je sve ok izmedju nas...
(Filip, 11. septembar 2019 19:50)

Kralju ! Pobednički komentar i suština ! Odličnu si paralelu napravio, a i komparaciju :-)

hardaway

pre 4 godine

Svi selektori ove napacene zemlje ujedinite se. Prvi neuspeh otkad je na kormilu,i pljuje se legenda ovog sporta.
(el.kiddo, 11. septembar 2019 19:24)

Uvek branim Saleta, jer je nasa velika legenda.
Medjutim, izjave i dela su mu u zadnje vreme kontradiktorni.
Koristi ceo turnir Jokica na 4, a pod pritiskom javnosti i medija u zadnje dve utakmice ga stavlja na 5. Ostani dosledan covece svojim idejama, stani iza njih, a ne ko kukavica kada je gusto menjas taktiku zbog javnosti.
Drugo, kakve su to izjave "spremali se Spanci za nas"?
"Sudije dopustile grubu igru"?
To su izgovori i nisu svojstveni velikim trenerima i igracima.
Mora covek i u porazu da bude veliki.

Sale je, takodje, izgubio autoritet koji ga je krasio.
Znate kako bi Jokic posle onog iskljucenja prosao kod Dude?
Dobio bi samar i ne bi igrao sledecu utakmicu, dok se ne nauci ponasanju.
U najvaznijoj utakmici, ti umesto da postignes 20p i vodis tim do pobede, pravis iskljucenje posle jedne nebitne sudijske greske i ostavljas saigrace na cedilu. Djordjevic ne sme nista da mu kaze, zato jer ovaj glumi Kazinsa.
Ne svidja mi se Djordjevic jer nije napravio nikakav iskorak u igri reprezentacije posle onih srebrnih medalja.
Uvek nesto moze da se promeni na bolje, da se doda novi mladi igrac, da se baza tima odrzava i nadogradjuje, a ne iste greske ponavljaju.
Birca, Micic, Lucic su bili uzasni u ranijim nastupima reprezentacije i ti ih ponovo nanovo vodis i forsiras.

David

pre 4 godine

Izgubili bi glatko i od francuza i da su kojim slucajem izgubili od amera. Izabrati Micića i Birĉu,a ne Nedovića i Kalinića.Plus ĉetri centra . Ništa tu ne bi Teodosić promenio jer je i on teška rupa u odbrani,a Argentina nam je dala 97 koša.Sad Miloja za selektora ,jer ne vidim kao zamenu nikog drugog .

Ivan

pre 4 godine

Kakva najava beznacajne utakmice pred koju mi ne treniramo a pered koju protivnik nema ni 24h da odmori. Kao da ovo organizuje ATP a ne FIBA.

Selo malo

pre 4 godine

Taktika za sutra:
PG - BIRCEVIC
SG - RADULJICA
SF - MILUTINOV
PF - JOKIC (Naravno da igra 4.)
C - MARJANOVIC
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 19:20)

Pa, care! :-D

jojasd

pre 4 godine

Sad nešto razmišljam, i pitam se zašto bi čovek koji se toliko davao i ginuo u dresu reprezentacije povukao u 28oj godini? Nigde nisam pročitao razlog. Mislim na Stefana Markovića.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Kriv je Djordjevic, ali kakav tim mi imamo? Jedina zvezda je Jokic. Koje zvezde? Jovke I Vasa? U evropi imas deset bolja pleja. Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba.... Milutinov dobar evropski igrac ali nedovoljno igrao... Marjanovic prespor i beskoristan, u nba igra zbog visine po 2 min,maskota... Simona,Bircu,guduru,radulju necu da komentarisem,rang filipini. Lucic prosecan evropski igrac nivo Bayern. Uz takav tim i trener. Uporedite francuski i nas roster
(Vlade Djurovic, 11. septembar 2019 21:39) # Link komentara
Preporučujem (0)Ne preporučujem (0)

Decko ti nemoj komentarisati kosarku ako mislis da Bogdan nije za NBA, kakve komentare ovde covek procita da se zapita da li zivimo u 2 razlicite dimenzije. Igracki smo jaci od Francuza, cak i ovaj sastav bez Kalinica, Nedovica. Sta sa francuskim sastavom? Jokic prva petorka, Gober ni u 3 najbolje petorke? Bogdan kida u zivotnoj formi, Batum 31. godina ocajan bio u NBA proslu sezonu, o cemu ti? Ntilikina ocajan u Njujorku, aj kao nesto Furnije u Orlandu dobar i De Kolo i sta dalje? Tupan medikritet iz Olimpijakosa ili onaj crnac iz Zenita?

Čovjek koji zna

pre 4 godine

"Bogdanovic i Bjelica? Da nije Divca nikad ne bi igrali u nba"

Uhhh... Bogdana je prvo draftovao Feniks ali nije htio da potpiše ruki ugovor sa njima tako da ga je otkupio Sakramento (svi u ligi se slažu da je to bio odličan posao), a Bjelica je u NBA došao preko Minesota i čak je nakon Minesote a prije nego je potpisao sa Sakramentom imao praktično dovršen ugovor sa Filadelfijom koja je vrhunska ekipa, samo što ih je ispalio zbog para.

Ima već toliko toga da se mlati po ovoj reprezentaciji (naročito po Saši) da nema potrebe da izmišljamo gluposti.

Ukratko, pišeš gluposti kralju.

anica

pre 4 godine

Nema pleja dok ne potrci i ne pojuri, ja kad vidim kako neki vode loptu polako, pa jos dignu ono prste...Jovic je ok igrac ali nije to ono sto nam treba.
Ajde momci, pobedite sutra...uz vas smo.

s

pre 4 godine

Pa to se i pre prvenstva znalo da je to najbitnija utakmica. Prvo da se dobiju Italijani i obezbedi prvo mesto a onda Spanci, kako bi se izbegao SAD do finala. Nego je ekipa lose selektirana, ne moze se igrati kosarka a imas samo dva igraca koji imaju poene u rukama (Bogdanovic i Jokic). Ostali samo povremeno bljesnu. Micic je trebao da bude prvi plej, ali se desilo to sto se desilo. Za Jovica se videlo da nije povratio formu posle povrede na onu na kojoj je bio (mada i pre nije bio neki poenter). Bjelica uvek odigra jednu pa ga nema dve. Majranovica ne znamo da koristimo. Milutinov je dobijao malu minutazu. Raduljica nije igrao ozbiljnu kosarku. Lucic je imao povredu pre prventstva.Simonovicu je prosao zenit. Guduric izgleda da ima neki strah od Djordjevica. Bircevic standarno, jeste da puno gresi, ali ubaci on 2-3 trojke na mecu, i on je slabo igrao. Sa dva centra da se igra, to se i pre prvetnstva govorilo da je lose. Ako je Duda morao da podnese ostavku za onaj kiks, morao bi onda i Sale.

srđan

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane äi Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 18:56)

živa istina. razlog je sto se ovi novinari ponasaju kao Oni americki koji su onomad izvjestavali iz irackog rata iz americkih baza. nijedno kriticko pitanje. Sarenac ih obilazi po kucama, Tegi seta po svlacionici, ne ocekujte da ce im se zamjeriti. postali su kao i njihove kolege iz informativnog programa koji sjede na konferencijama za stampu.

ArizonaDream

pre 4 godine

Najbolje partije smo pruzali...kad smo.igrali cesto u petorci sa dva pleja teodosic jovic
Teodosic markovic...gde.je bogdan cesce igrao na tri nego na 2...kalinic se spustao cesto na 4...sem dominantih 4 kad bi na 4 igrao macvan...uz tada kao i sada loseg raduljcu na 5...
Cak sa macvanom na 5 povremeno...sad je tu bio i Jokic...bio je i Milutinov...
Dok Raduljicu, Bjelicu, Bircevica, Simonovica i Lucica ne bih komentarisao...sto penzija, sto losi...sto ima boljih..

,

pre 4 godine

Šta će nam sportski rat kada smo glavnu bitku izgubili?Totalni kolaps od kog ćemo se teško oporaviti....
(dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 19:00)

Rat nastavljaju Španci, Australci, Argentinci i Francuzi. A srbende idu u dve nepotrebne bitke.

...evo i mene ...

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da pljujete Djordjevica. 

Igraci su nam balvani, cirkuske atrakcije a vi terate Djordjevica? 

Nikad mi nista necemo osvojiti s njima, ko god da je trener!
(Very stable genius, 11. septembar 2019 19:33

Ako kažemo da si u pravu, zašto je te iste zvao???
Mogao je da zove one koji su izgurali cele prozore pa da bude opušteno.

Toma

pre 4 godine

Dobro, zašto je sada problem da se da ostavka? Kakvo je ovo lupetanje? Mora li da se kompromituje takva karijera? Jasno je da nikoga niše ne možemo da pobedimo. Bruka će da bude kompletna.

sasa

pre 4 godine

Nisam jedan od onih koji voli da kritikuje neciji uspeh ili neuspeh ali ako je spanija bila spremna samo za nas zasto mi nismo bili spremni samo za njih? Nasi putovali 6 sati pa su bili umorni?! To je sad izgovor? Zar mi nismo znali da ih pred 1/4 finala ceka dugacak put? Kakva je njihova fizicka sprema? Kakva psihicka? Uz svo duzno pustovanje zasto je Vasa uopste putovao na ovo prvenstvo? Zasto je Vasa ulazio u igru protiv Argentine?! Kakve ljudi mi imamo u ekipi pa im je sve to normalno postupanje?! Svugde u svetu sport (i reprezentacija ) su ozbiljan posao a kod nas se zivi (bar do sad se zivelo) na racun suvog talenta sportista. Ne znamo ozbiljno da radimo, nista.

popov

pre 4 godine

Za olimpijadu da sam ja selektor pozvao bih ovih 12+1.
Teo i Jovic ili Micic zavismo od forme na kecu.
Na dvojku Bogdan i Nedovic
Trojka Gagi, Lucic
Cetvorka Macvan i Bjelica
Petica Jokic i Milutinov. To je 10 i dodao bih jos dvojicu od Lazica, Dobrica, Davidocca, Vanje, Jaramaza ili Zagorca u zavisnosti od sledece sezone. A trinaesti koji ne bi igrao nego bio na klupi jr Stimac kao talija. Ne bih zvao Bobija, Bircu, Gudurica, Rsduljicu. A za seloktora prvi pik Kokoskov, drugi pik Obradovic Zeljko. I naravno mesto u strucnom stabu za profesora, doktora Duleta Vujosevica koji bi bio zaduzen za disciplinu i hemiju. To bi bilo sigurno zlato u Japanu na OI.
(fenomen, 11. septembar 2019 19:37)

Ma ti si fenomen. Ti si prvi pik!

3+1

pre 4 godine

'Gledajte, znate to i vi, jako je teško ustajati u pola šest ujutru, pa da putujemo po pet-šest sati i onda se uključimo u drugu utakmicu.'

Bičević u džetlegu još od 2014...

ivan

pre 4 godine

Da, da sutra treba početi da jakom petorkom tipa Micić, Gudurić, Simonović, Birčević i Raduljica da ih potpuno zbunimo jer je to mislim jedina petorka koja nije pocela utakmicu...

h

pre 4 godine

da nije sta pominjao o Bircevicu koji 2 puta oce da bije Marjanovica? nije sporno ako mu je Sale dozvolio, Birca se ponasa kao omiljeni sin, a ima i brata Radulju, bez sekiracije.

Lesa

pre 4 godine

Djordjevic samo filozofira bez imalo odgovornosti.. Imam osecaj da ce sve da kaze samo da ne preuzme odgovornost..
Atmosfera u ekipi ocaj, taktika ocaj, njegove izjave ocaj, a on pronalazi milion drugih nebitnih opravdanja samo da spere krivicu i ljagu sa sebe.. Ukratko ocaj

Sergius

pre 4 godine

Majstore, dok si igrao nisi bio filozof nego ubica. Ajde malo i sad tog fazona kad nam objašnjavaš šta se desilo ekipi. Stani na crtu i ubi. Sebe, njih, nas... nebitno. Samo ne filozofiraj više, nismo budale.

thecheerk0

pre 4 godine

Kako to da nijedan novinar nema petlju bared da pita Djordjevica 'DA LI MISLI DA JE POGRESIO U TAKTICI' eto samo toliko, a kamoli da ga neko pita sta je mislio kad je poveo Bircevica i 4 centra. Francuzi danas pokazali kako se igra kosarka, cesto su igrali sa cak 3 beka na parketu Ntilikina, De Colo, Furnije, Toupane i Gober. Brza, atletska, jaka kosarka. A mi krenuli na SP kao da napad i dalje traje 30 sekundi.
(neki veliki dr, 11. septembar 2019 18:56)

niko nece da se zamera sns-u

Vlado

pre 4 godine

Rekoh kolegi da je sad-fra opet 50/50.
Pogresna kvota 4 na fra.
Kao spa 4 i arg 7 protiv nasih.
Sve je to proslo tako da je pokupio dobru lovu.
Ulog 100 eura svaki put, dakle 1200.
Kaze meni 200 reko ok.
Na zalost protiv amera ne mogu reci to isto.
Jer vjerujem da ce glatko dobiti.
Bilo bi mi jako drago da se prevarim.
Bar bi po tome malo pamtili SP.

Dvorska budala

pre 4 godine

Ja nabedjenijeg coveka i iskompleksaranijeg nisam video u svom zivotu.Covek se ne smeje nikada,plasi novinare ,samoprozvao se nacionale.....
(Nenad, 11. septembar 2019 19:57)

Ja znam jednog, doduše ne bavi se sportom, ali o njemu nisam čitao ovakve komentare.

Zakonodavac

pre 4 godine

Sad kad im Salo spremi taktiku jao.4 dominantna centra a samo se jedan koristi,igranje odbrane covek na nikog'.Gudura zbunjuje Amere masenjem zicera,cime otvara prostor jedinom bek-suteru koji moze da pogodi, Bogdanovicu.Bjelica koji igra zapaljeno kao da ga je zena prevarila.Ukoliko se kojim slucajem Ameri razigraju,ubacujemo Bobija bez Tobija da za 2 min. napravi 2 faula,tehnicku i 3 izgubljene lopte.I naravno,drzimo Amere u vecitoj strepnji sa Bircom na klupi.Da li ce uci ili nece?Ako ni to ne upali,onda nam samo preostaje da pustimo Amere da budu razigrani

...evo i mene ...

pre 4 godine

Priča o svemu ali ne i o svojoj odgovornosti!
Svaka čast za poslednje tri medalje, iskreno svaka čast ali mislim da je na ovom prvenstvu podbacio.
Pre svega se odnosi na izbor igrača koje je poveo i kako ih je vodio.
Sa Španijom se videlo da tu nešto ne štima i da postoji nešto što je poremetilo tu hemiju o kojoj su svi pričali i pisali.

slobinator

pre 4 godine

A što se ti nisi spremao za njih?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 11. septembar 2019 18:55)
ali zato se dobro spremio za filipine i angolu!

danguba

pre 4 godine

Ako slucajno izbori plasman na OI, u sto sumnjam, neka ostane, a ako ne, onda zbogom. Medjutim, nemamo se cemu nadati, dokle god nam politika, odnosno partija, upravlja sportom, kulturom, zivotima... U utakmicama kakve smo igrali protiv Spanije i Argentine, kakve igramo svaki turnir, odlucuju nijanse, odnosno raspolozeni ili ludi igraci, Kalinic ili Teo... Protiv Spanije gubimo lopte 4-5 napada, gdje ih lovimo na 6-7 razlike, a tu je sve moguce..., ako vec nemamo strategiju, uigrane kombinacije, kao sto nemamo, imali smo uvijek muda i vic..., ponekad i srecu. U ove zadnje 2 utakmice, nismo imali nista od toga.

George

pre 4 godine

Sale je polako ali sigurno izgubio kompas. Procitali su ga. Jednostavno ozbiljni selektori su ga procitali. I da objasni nama Djordjevic sta se to desilo posle utakmice sa Portorikom izmedju njega i Milutinova. Tu je prsla svlacionica. Otuda oni tupi i bezvoljni pogledi u poslednje dve utakmice a bogme ni protiv Italije nije da je iskrilo. Obradović se iz čiste sujete vratio 2004. da ispravlja fleke iz '99 i 2000. i onda upropastio do kraja. Stojaković nije hteo da radi sa njim, Jarića i Gurovića nije vodio u Sidnej (išli Lukovski i Jestratijević) a posle bi da im bude autoritet, 2005. igrali već prestareo Rebrača, Bodiroga na izdisaju, Tomašević povređen .... jednostavno nije prepoznao da više nije za taj posao i tu reprezentaciju.
Kokoškov se lomatao po Gruziji i NBA kao pomoćnik bilo je prilike da ga preuzme selektorovanje oberučke, ali trebalo je prepoznati.
Normalno je očekivati povrede tokom priprema, ali bili su mu tu Avramović (trojka protiv Austrije u zadnjoj sekundi, bez nje ne bi videli SP) , Todorović iz španske ACB lige, jako lepo odigrao kvalifikacije, Peno umesto Micića kad već čovek ima problem koji mu ne da da se skoncentriše ...
Marjanović nije za ozbiljnu košarku, Gudurić nema srce, već drugo takmičenje bolje da je zadužio borolete kako igra .

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

sale je sjajan selektor. mora da ostane posto nas je izdigao iz sivila, ono sto nam treba je pravo vodja na terenu a to igraci izmedju sebe treba da rese. bogdanovic nije dovoljno dobar. slovenacki bekovi su mu odrzali lekciju, spanski a na kraju i argentinski. ako je on najbolje sto imamo onda je ovo i vise nego sto treba ocekivati
(bla, 11. septembar 2019 20:21)

Bogdanovic nije dovoljno dobar ??? Pa on je JEDINI bio dobar coveec !!! Odrzali mu lekciju ?!
-Sale dobar trener ?! Jeste ali za neku kosarsko koja se igrala pre 7-8 god. Bez strategije kako nesto uraditi, bez ideje kada je problem. Sa ČETIRI "petice" ?! A, kada je frka , vraćaj Jokića na "pet" što mu nije igrao ni jedno celo poluvreme na prvenstvu sa sve pripremnim utakmicama. Pa cela nasa strategija je bila da se igraju akcije za Bogdana (njemu opet kazem SVAKA CAST) ali dečko ne moze da igra za petoricu. Bez i jedne valjane akcije za centre, ali zato bez problema igra sa dva centra+plus njihovi , pa u reketu ko u 16-ici oko 16:50 radnim danima.

Mislis da je tek tako podobijao otkaze gde je radio ?!

Вук

pre 4 godine

Od prevelike euforije do tuge i očaja. Zato se treba ići bez prevelike pompe, salve najava, obećanja zlata. Vidite odbojkašice. Diskretno na vrhu sveta i Evrope.

Glas razuma

pre 4 godine

"Španci su se spremali samo za nas"
A za koga ste se vi spremali?! Za Mijanmar??
Igrate bezvoljno, ko gladne krave!
Čast Bogdanu.

Džoni

pre 4 godine

A zašto se mi nismi spremali za njih..?
(Petar, 11. septembar 2019 19:51)

Mi smo se spremali za Angolu i Filipine. Jeste li videli kako smo ih razneli?

Иван

pre 4 godine

Ђорђевић прича нешто, а учинио је све да прођемо овако како смо прошли!

Као селектор, бирао је Јокића. Могу само да се питам: зашто?

Сви ми знали смо да је Јокић тај који треба да нам донесе одлучујући квалитет за злато, али то се није догодило. Јер, Сале је све учинио да неутралише Николине квалитете.

Како то феноменално игра Јокић у НБА? Његов тим, Денвер, окружио га је младим играчима, способним да ТРЧЕ. И једином старијем, Милсапу, сад су нашли замену у млађем Џеремију Гренту. Не без разлога: Јокић ради много шта, али он се релативно мало умара ТРЧАЊЕМ. Он углавном стоји, а остали трче (неки га тамо сматрају чак најбољим асистентом икада баш зато што за разлику од Леброна нпр. уопште не гради позицију за пасове, већ то често ради из најнезавиднијих ситуација). Има она једна Јокићева акција coast to coast против Вориорса, када он то одради не зато што је брз, већ зато што нико сме да изађе на њега јер знају сви да он у сваком моменту може да дода саиграчима што трче около. Зато што не трчи колико и остали и може да одигра плеј-оф меч од 65 минута.

А шта је урадио Ђорђевић? Уместо да му испразни простор, он му је набијао у рекет још једног центра, а када туо није био центар, био је Бјелица који није нити млад нити тркач, плус га је окружио спољном линијом у којој нико не утрчава, већ сви стоје на тројци (коју не могу да погоде).

И ко је ту кога саботирао: Јокић Ђорђевића или Ђорђевић Јокића?

Sale odlazi

pre 4 godine

Svi iz mog okruzenja znaju da sam pricao da sale nije cak ni prosecan trener, ali je dobar motivator, lozac i ima autoritet pa moze da izvuce neki x faktor iz igraca. Ali taktika, pozivanje akcije, odabir i raspored igraca, o tome pojma nema. Nisam hteo da hejtujem dok ne vidim sta ce da urade nasi ali evo pokazalo se. Krivica je iskljucivo na njemu, i ne zbog toga sto je zvao jedne a ne druge igrace, vec zato sto je skroz pogresno postavio i vodio ovu ekipu koju ima. Protiva amera je sve moguce ali je sustinski nebitno, ako bude njima dan nabice nas 20-30 razlike a isto tako vazi i za nas.

Milos

pre 4 godine

Pa jeste oni su se pripremali za nas, a mi za zlatnu medalju. To jest on je vec video zlato oko vrata, umesto da se priprema za taktiku i igru protiv timova poput Spanije i Argentine... Ne nego covek u mislisma vec video finale protiv Amera, a ovu "boraniju" ma ko sisa, lako cemo. E nece moci Sale.

Kanta

pre 4 godine

Totalno nebitna utakmica, ali ce se sutra pokazati sve.... da li uopste vise postoji interesovanje i zalaganje za igru pod Saletom, videcemo ko ce igrati i kako, koga ce sa kim upariti.
Cini mi se i da cemo sutra saznati kome je ovo poslednje odazivanje ovoj strukturi u KSS. Ako Bircevic i Raduljica budu igrali po 20min sve ce biti jasno.
Mislim da su bar 2 igraca posle ovog poraza potpuno nezainteresovana za dalji tok takmicenja, jer nisu dosli da sede na klupi i gledaju kako gubimo, vec da uzmu medalju kao nosioci igre ove ekipe.

Pepi

pre 4 godine

Sve u redu jeste nas sale zaduzio ali primiti 100 poena u cetvrtfinalu od argentine ipak mislim da je on krivac ,ponekad i previse rotiranja i kad ne treba,stalno druga petorka pocinje svaku utakmicu,cetiri centra,forsiranje jokica na cetvorci i jos dosta stvari,i previse je to gresaka za ozbiljan rezultat,e sad mozda je i on dosta naucio iz ovoga pa ono mozda bude bolje u sledecem takmicenju

Slobodan

pre 4 godine

Place mi se evo vec drugi dan, jos me boli 2004. a i ovo ce dugo. Ima nesto cudno u vezi nase kosarke da se na nju ovoooliko lozimo, a za to je zasluzan ponajvise Sale kao igtac i do skora kao trener. Medjutim Sale moras otici sada, ovi momci su trebali da pogaze sve redom a izgledali su uguseno i sputano.

Јабучило

pre 4 godine

Исти услови су били за све. А овом изјавом, нажалост, признаје да ни себе ни тим није спремио како треба за једну од пресудних утакмица.
И није се догодило једном, него двапут и то за редом.

Back in Black

pre 4 godine

Pogledajte usporeni snimak Jokićevog isključenja protiv Španije i Saletov pogled upućen njemu. Ko se bavi psihologijom lako prepozna o čemu se radi.
To je suština naše loše igre bukvalno. Da gotivi Jokića tad bi skočio na sudije taman i on dobio kaznu, ali jok.
(maja, 11. septembar 2019 19:01)
Ovo ti je bio moj komentar na SK posle poraza od Spanije,neki su se kao i smejali.
-Djordjevic - Jokic to je problem ako kiksnemo moge stvari ce izaci na videlo,prljav veš.Njih dvoje nesto nisu u ljubavi kako se meni cini,Jokic igra zato sto su mu rekli da igra da ga ne bi pljuvali a Djordjevic ga verovatno ne bi više ni zvao u reprezentaciju ali cim je Jokic rešio da igra onda mora.Jer zamislite Jokic reši da igra a Sale ga nece u timu,pa to bi bio haos.Jednostavno Jokic je trenutno mnogo velika zvezda i ne moze Sale sa njim kao sa ostalima.Da je neki drugi igrac dobio ono iskljucene verovatno bi Djordjevic podivljao i svašta mu rekao a sa Jokicem nista,ono tajac.Njih dvoje nisu na istim talasnim duzinama to sam siguran

dendza74

pre 4 godine

Posle svega mogu se izvući neki zaključci hladne glave i to:
1. Nerealna očekivanja javnosti i precenjen kvalitet tima. Ovo je dobra ekipa, ali nije za klasu jača od svih ostalih kao što se to predstavljalo u javnosti bez objektivne analize prvenstveno sportskih novinara u Srbiji.
2. Nastavak prvog jeste da ekipa nije bila dobro izbalansirana (višak visokih i manjak niskih igrača) što je odgovornost selektora kao i da taktički nije bila dobro pripremljena za ključne mečeve.
3. Uspeh u košarci zavisi prvenstveno od bekova pre svih plejmejkera i oni su ti koji donose prevagu u teškim i izjednačenim mečevima, a mi nažalost posle Tea takvog igrača nismo stvorili. Pa ključna razlika između naše i hrvatske košarke je play kog oni nemaju već decenijama pa i uspeh izostaje.
4. Narušena atmosfera između selektora i pojedinih igrača koji imaju šta da ponude i voljni su da igraju može da bude ozbiljan problem u budućnosti isto kao i besomučno pljuvanje po igračima posle poraza. Pa ko bi normalan žrtvovao svoje vreme i prolivao znoj na pripremama ako zna da zbog toga još na kraju može biti izvrgnut ruglu nacije.

Džoni

pre 4 godine

Nema puno filozofije, posle svega ovoga Sale doviđenja i hvala na svemu do sada. Ekipa se morala uigravati sa Jokićem na 5 a kada Jokić izađe sa Milutinovim na 5 i tu su se trebale spremati akcije kako za jednog tako za drugog što se tiče centara. Umesto nekog defanzivnog beka koji bi igrao odbranu posle povrede Milosavljevića on ne zove nekog takvog nego vodi Bobija i Raduljicu, a vodi 4 beka od kojih jednog sa porodičnim problemima koji psihički sigurno nije mogao da bude na nivou koji se od njega očekivao? Takođe poveo Birčevića pa i Simonovića samo iz razloga što je dobar sa njima pa ajde da idu oni. Ako veruje u Birčevića zašto ga nije ubacio protiv Argentine? Da se razumemo, nemam ja ništa protiv ovih momaka i svaka njima čast na svemu ali mislim da ima boljih igrača koji bi više dali igrački.

Nebojsa

pre 4 godine

Selektore, za neuspeh i los rezultat nemojte traziti alibi vec sami preuzmite odgovornost.
Sami ste izabrali igrace, petorku koja ce pocinjati utakmicu, igrace koji ce imati najvecu minutazu, igraca koji ce uzimati najvise suteva itd.
U koliko vam se ne napusta mesto selektora, to vas obraz niko vas nece prisiliti ako vi to ne zelite.

pokvarenoletovanje

pre 4 godine

Pa čoveče ,opet to pišem, još od momenta kad se završio žreb znalo se da će ključna utakmica prvenstva biti sa Španijom i za nas i za njih,baš zbog amerike,baš zbog putovanja,baš zbog svega sto se desilo,i normalno da su se spremali samo za nas,to je ono što si i ti trebao da uradiš,a onda - iznenadili su nas...

Вељко

pre 4 godine

Sada nismo imali kvalitet?
Trener nije kriv?
Da se ne lažemo,kvalitet neki specijalni nemamo,ali isto tako nije se video nikakav rad trenera.
Verovatno bi ove dve utakmice bile izgubljene da nas je vodio i Mesina,ali ne na način na koje su izgubljene.Bili smo totalno inferiorni!! Ekipa je delovala kao da je sakupljena s'koca i konopca!
E,ako tu trener ne snosi odgovornost-u redu.Ko neće-on uvek nađe izgovore,ko hoće-uvek nađe način!

Nikola

pre 4 godine

Greska....veeeelika greska..... mi smo trebali da se spremamo za Spance, a ne oni za nas....realno oni jesu zadnjih 15-ak godina vrh, a ne mi!

Dacha

pre 4 godine

Sve ekipe koje su dosle do polufinala osim neospornog kvaliteta imaju glavu i rep i tacno se znaju glavni igraci i igraci zadatka. Francuska Furnije i De Kolo glavni u napadu,Gober predvodnik u odbrani i zajedno sa preiskusnim Batumom dobijemo okosnicu ekipe dok ostali imaju svoje precizno podeljene uloge koje ispunjavaju bez greske. Argentina ima Kampaca i Skolu kao osovine dok Dek,Garino,Laprivotola i Vilodza cine ekipu kompletnom,ostali su tu da odigraju svojih 5 min. Australija ima Milsa u napadu i zajedno sa Inglisom,Bejnsom,Bogutom i Delavedovom cine srce ekipe. Spanija na celu sa Gasolom,Rubiom,Ljuljom i Fernandezom i uz bracu Hernangomez cine fenomenalnu celinu,kad tu dodamo iskusnog Klavera,Oriolu i Ribasa polufinale je skoro zagarantovano. Ono sto je kod nas,Amerikanaca i Litvanaca bio problem sto nismo imali ekipu sa glavom i repom,a to se narocito odnosi na nas i amerikance,jednostavno nije se znalo ko je glavni i cija je sta uloga,stalno se nesto eksperimentisalo,menjale petorke,uloge igracima i umesto da se to uradi u pripremnim utakmicama i tako pronadje svacije mesto mi smo nastavili sa istim i na prvenstvu i to je moglo da prodje protiv slabasnih ekipa ali cim smo naisli na gore pomenute ekipa kod kojih se sve zna doslo je do neminovnog kraha. Ko je tu kriv,pa trener sigurno u nasem slucaju,dok kod amerikanaca je ekipa posle silnih otkaza sklepana na silu bez prave ideje i koncepcije jer jednostavno nisu ni imali izbora i naravno da je zbog svega toga doslo do neuspeha. Ali za njih ovo i nije neuspeh jer generalno njih svetsko prvenstvo i ne zanima,na Olimpijadi ocekujte najjaci moguci sastav i demoliranje avakog protivnika u najavi dok sta ce biti sa nama to sad samo bog zna.

ivkovic zoran

pre 4 godine

Srbija u kosarci ima kvalitet ali problem je sto su poleteli mnogo ....mi i amerikanci finale....
-slab rad kao da su ocekivali da ce svi da se sklanjaju ....ziveli u oblacima ...ne pobedjuje kvalitet vec rad i timski duh ....kod nas nema akcija ,dobrog protoka lopte ,pravovremenog kretanja u prazno ,suta bez bloka ,nema nista ....nedopustivo je primiti 54 poena za poluvreme znaci i odbrane nema ...
-srbija amerika sada dve ekipe bez timskog duha...
-ne treba leteti u oblacima ...
nije strasno izgubiti meni je strasno to sto toliki potencijal smo imali u ovom timu a igrali smo ovako katastrofalno bezidejno to nema opravdanja ...
kao razbijena vojska ....spanci i argentici su samo pokazali kako izgleda biti tim ....amerikanci isto prosli ali oni i igraju tako a dosli s levim timom...
francuska sila u fudbalu,rukometu,sad ce polako uzeti i kosarku ....

Vlade Djurovic

pre 4 godine

Bogdan je pokazao svoj talenat protiv Filipina i Angole,a i protiv Litvanije u polufinalu EP, a i protiv Cedevite... Da nije Vlada Divca vratio bi se kuci kao Teo, a Bjelica u Virtus kod Saleta... Koja je uloga Bogdana u Sakramentu? Kolko ima boljih bekova na toj poziciji u NBA?

Djubre

pre 4 godine

“Španci su se spremali samo za nas”. Na njihovu sreću mi smo tom duelu prišli kao i svakom drugom. Rezultat je pokazao u kakvim smo oblacima živeli.

MPP

pre 4 godine

....A ZA KOGA SMO SE MI
SPREMALI ?
Za Filipine ?
Sve mi se manje svidjaju selektorovi komentari !
Ono što mene interesuje je KOMENTAR NIKOLE JOKIĆA ....
To čekam.....

Ivan

pre 4 godine

Ok majstore, nesto se desilo. U redu, to svi znamo. Ali sta? Sta se desilo? To ti nama reci. A ne nesto se desilo. I vrapci sa grana znaju da se "nesto" desilo.

tmac

pre 4 godine

Kada je nekoliko minuta pred kraj meca sa Argentinom na tajm-autu rekao igracima ''odbranu, igrajte odbranu!!'' sve mi je bilo jasno. Cao zdravo.

SaleBG

pre 4 godine

Ma bez veze je sada pljuvati coveka. Problem je u nama sto smo mi u nasim glavama jos uvek vojna velesila, kosarkaska velesila, fudbalska velesila a istina je "malo" drugacija.

Pa majku mu i drugi igraju kosarku. Zasto je iznenadjenje da smo izgubili od Spanije i Argentine? Ljudi vec godinama igraju vrhunsku kosarku.

Ameri ce da nas pocepaju i to je to. Razmisljati o buducnosti, ovo zaboraviti sto pre.

http://www.worldofbasketball.org

komentar

pre 4 godine

Bjelica nas ukanalio, protiv Spanaca preko 10 napada upropastio, protiv Argentine mozda i 15... O odbrani da ne pricam, primili preko njega 14 poena protiv Arg, a preko Jovica 18. Gde je ona ekipa sa odbranom iz 2017 EP i 2016 OI, samo se pitam

Dragan

pre 4 godine

Molim vas kao redakciju da uvedete praksu "cenzurisanja" funkcionalno nepismenih ljudi, odnosno njihovih komentara. Svako treba da ima pravo na misljenje, ali niko ko je dobio svedocanstvo o zavrsenoj osnovnoj skoli, nema pravo na nepismenost. Sankcionisite ih ignorisanjem nepismenih komentara i naterajte ih tako da se urazume i opismene. Ovako to (posredno) podrzavate.

maliMrav

pre 4 godine

Zaboravili ste gde smo bili pre Saleta, nije mogao duda da nas vrati, sakota, vujosevic... Zaboravili ste evropsko pre 2 godine, kad zamalo da uzmemo titulu, sa 3 timom. Odvratni smo kao narod, oterali smo u fudbalu Antica, kad smo imali najbolje rezultate, sad ne mozemo albaniju da dobijemo,. Isto se pljuje djokovic... e sad je ista pljuvacina na Saleta, pa treba da dodje neki Moka Slavnic i da tavorimo na dnu godinama, jel to hocete, kompleksasi? Sve vise mislim da su ova pljuvanja organizovana od nekog ko zeli srbiji sve najgore, nemam drugo objasnjenje za taj fenomen

kosta

pre 4 godine

Aloo..Sale Djordjevć je kao selektor u Srbiju donio medalje sa EP , SP i OI i sad , poslije prvog neuspeha , na lomaču s njim ?!

Nemci , koji su u fudbalu uspesniji , nego mi u kosarci , prosle godine na SP ispali u osmini finala , i ko im je selektor danas ?
Sram vas bilo nezahvalni miševi .

ax

pre 4 godine

Manji je problem neupeh na prvenstvu. Mnogi je veći problem pravdanje selektora za neuspeh i ne nalaženje barem malo svoje odgovornosti u tom neuspehu.
Sad je kao roditelj kom su svi krivi za loš odgoj deteta osim njega samog.

Stef

pre 4 godine

Generalno, ko nije igrao košarku neće razumeti ovo sto cu napisati.
Te price igramo kao tim i slicno, sve to ima svoju funkciju, i slazem se sa time.
Ali ljudi,sport je veliko čistiliše sto bi rekao moj bivsi trener, koliko god da si vredan, dobar i slicno, kada je na terenu neko ko je talentovaniji (saigrac ili protivnik) ti to prosto osecas. I sto si ti bolji ti si vise svestn toga. Uloga tih igrača, kao sto je Jokic ( bio je Teo ) npr kod nas, je da mu se prepusti cela ekipa kada nista ne ide. Rode se brate ljudi sa time da mogu nesto sto mi ostali ne mozemo. I dobri treba da se stave u funkciju najboljeg , tako funkcionise sport i tako se dobija rezultat. Lose ekipe se prilagodjavaju treneru. Mislite da je duda govorio Spanulisu nemoj ti da sutnes kad mislis da ce da udje? Ili Dzekson Jordanu? Ili cak Radonja Vilijamsu?
Ovo je dobra ekipa sa trenerom koji je hteo da bude iznad nje na pogresan nacin.

Canadaboy

pre 4 godine

Kao sto je neko vec napisao, koliko trenera na ovom portalu.... majko moja mila.....i od svih vas, neki tamo Sasa Djordjevic dobio posao iz snova....

Zvezda -jang bojs

pre 4 godine

Очигледно је да ми не праштамо неуспех, мени је просто невероватно да већина коментара каже да Ђорђевић треба да поднесе оставку.
Турнир се још није ни завршио а ви га пљујете,...
Ајде да видимо како ће бити и да бодримо, а онда када буде све готово да резимирамо.
Шта треба да одмах поднесе оставку и без тренера да играмо до краја С.П.-а? Нисте реални...
(Ресавски, 11. septembar 2019 19:33).
nije pljuvanje nego mora da preuzme odgovornost za veliki neuspeh ,ipak je on gromada ne moze da se krije.Ostavka pa Kokoskov

маки

pre 4 godine

Аууу селекторе због ранијих заслуга играчких и тренерских немој више молим те држати конференције.Паметно је ћутати и трпети.

Nenad

pre 4 godine

Molim vas kao redakciju da uvedete praksu "cenzurisanja" funkcionalno nepismenih ljudi, odnosno njihovih komentara. Svako treba da ima pravo na misljenje, ali niko ko je dobio svedocanstvo o zavrsenoj osnovnoj skoli, nema pravo na nepismenost. Sankcionisite ih ignorisanjem nepismenih komentara i naterajte ih tako da se urazume i opismene. Ovako to (posredno) podrzavate.
(Dragan, 12. septembar 2019 03:13)

Ево твоје писмености: Мислење, сведоцанство, заврсеној, сколи, санкционисите, подрзавате. Могао сам ти и латиницом указати на грешке. Сви греше пријатељу, људи смо. Ћао, довиђења!

nex

pre 4 godine

Ne znam sto, al malo si dosadio.
Idi malo se posavetuj sa Terzicem i njihovim savezom kakko se to radi. Covek prica uskljucibvo kad i koliko treba. Ne snima reklame i ne sepuri se ko paun pred kamerama. A o devojkama tek nekoliko vesti, a o vama na stotine. A sta i kako su prosle. Finale pred 15 000 domacih navijaca.

Djole_Kg

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

A Pešić inače trenutno ne vodi nijedan klub..

Miles Davis

pre 4 godine

Podrska za nase kosarkase! Sram bilo neznalice koji ih pljuju, a do juce ih dizali do nebesa. Ne ide pa sta, bice bolje, ovi momci su dokazali bezbroj puta ko su I sta su! Samo napred, nema nazad!

Branimir

pre 4 godine

Drugari moji... Koja selekcija na svetu ima toliko talenta da menja pozicije igracima...samo SRBIJA, ove cetiri selekcije koje igraju zavrsnicu imaju tandem plej-centar da Sale nije malo preterao sa minutazom igraca.. izmenama...i postavkom...sve bi pocepali do kraja...treba nastaviti dalje sa malom izmenom u igrackom kadru... Posle dugo vremena bili smo favoriti i bicemo opet...

Mi

pre 4 godine

Imamo itekako ekipu ,al ovde je ogromna odgovornost selektora i to ni trebao da prizna .Cak mislim da ne bi trebao da da ostavku .Suvise su opusteno svi usli u ovo prvrnstvo ,dobijali ovr prijateljske .On je stalno rotirao nesto kao da je hteo svima da da minute da svi budu zadovoljni .Nekako nedoljno ozbiljno se pristupilo svemu a sve to je zamsakiralo sto smo igrali na samom pocetku protiv ekipa moje su nekoliko klasa ispod nas .Na kraju smo mi postali ista ta Italija .Ekipa bez repa bez vodje ,gde se ne zna tacno koja je cija uloga .Mislim i ono iskljucenje Jokica je glupost ocigledno se i on mnogo izglupirao .Taktika je daleko bila od onog sto on igra u Denveru .Igtaci su se ponasali kao da ce protivnik sam da se preda cim mi stisnemo gas ,nikvalno je tkao izgledalo .Bogdanovic jr jedina svetla tacka koliko god ranije imao mana sutirao previse ,promasivao pravio greske sad je zaista bio odlican .Pogadjao je u visokom procentu igtao jako pametno ,resavao i teske situacije .Trebalo mu je pomoci ,poksuati naprav8ti osovinu izmedju njega i Jokica .To su dva vanserijska igraca i samo da su se njih dvojica povezali o de bi bila druga prica .Jer smo i tkao rastimovani uspeli da stignemo i izjednacimo protiv Argentine ,koja je nikvalno sve pogadjala .

Alex

pre 4 godine

Momci, glavu gore! I pad je let. U ovom trenutku ste dali najvise sto ste mogli za svoju zemlju. Vise nije moglo. Da ste skup sjajnih pojedinaca slozile su se najozbiljije svetske kosarkaske glave zaključno sa kladionicama. Falio vam je lider na parketu. Neki ozbiljni "ludak" koji ima m... da pomesa karte i pusti magiju. Teo. Atlete ovde nisu dovoljne. Ovo je vise od igre. Ali je ta igra, nama, gle cuda, u genima. To je bas nasa igra, nacionalna. Zato hrabro sa Amerima. Za cast! P.S. Ne pljujte momke. Dostojantveno gubite. U dobru je lako dobar biti. Viteski je znati i gubiti.

Relax

pre 4 godine

ciganski botovi rade poso,menja se djordjevic dovodi se sns menadzer.

fss su sredili
ostaje im kss

medije sve imaju

beste iz te zemlje narode!

jedan od mnogih

pre 4 godine

Pesic i Obradovic da sednu zajedno na klupu mi ne bi smo pobedili...sto su pokazali u EL i svojim ligama uz sve pare koje su im na raspolaganju

White Power

pre 4 godine

Djordjevicev "koncept" srednjevekovne kosarke novog debakla protiv SAD moze da spase samo mentalitet crnaca da totalno podbace, obzirom da ne igraju za medalju.

qq

pre 4 godine

Djordjevic treba da podnese ostavku iz jednog prostog razloga: Spanija nas je ponizila, igali su muski, presing i jako, na momente i prljavo a mi smo na to odgovorili kako? Igrali kao seka-perse. Dok su oni nas tukli, mi smo igrali kao da se bojimo da ih pipnemo. E tu je mene licno iznenadila njegova reakcija kao selektora. Reakcija koje... nije bilo. Niti je pokazao neku nervozu, agresivnost, zelju da nesto promeni... ma nista. Covek je samo posmatrao sta se desava na terenu. E, onda dolazimo do onog pravog problema. Sledi utakmica sa Argentinom i on izjavljuje "pokusace isto sto i spanci". Ok, ajde onda da odreagujemo na to kako treba. Jedanput kiksnuli, nemojte opet. Ali sta se desava? Argentina igra isto kao spanija, presing, muski, jako, a mi? OPET ISTO! I na njihovu brzu petorku on uvodi Marjanovica koji pravi dva faula u napadu, nesportsku i daje protivniku da se odlepi sa dodatnih 8 poena prednosti. Milutinova drzi na klupi a kad ga je konacno uveo poceli smo da ih stizemo. I taman uhvatimo prikljucak... on ga izvodi. Genije! Znaci dve uzastopne utakmice odgira isto, napravi iste greske IAKO je tvrdio da zna sta ga ceka i kako treba da odreaguje. Uz sve to, da li je neko primetio zalaganje Bjelice u odbrani? Covek je protiv Spanije igrao kao da nije njegovo da igra odbranu. Ona scena ispod kosa kad je samo ispratio coveka kako postize poene i gleda u prazno kao tele. Nije sramota izgubiti od boljeg ali izgubiti bez zelje, bez borbe, bez zara e to ne mogu da oprostim.

živković

pre 4 godine

Jel mogu ovi dušebrižnici što pametuju protiv hejtera da iskuliraju malo I puste ljude da komentatišu i misle svojom glavom. Niko ne osporava ono što je Đorđević uradio za srpsku i svetsku košarku ali ne treba to zloupotrbljavati pa branjnjem njega skupljati lične poene na temu kako sam ja dobar.

nepismenitoma

pre 4 godine

Samo je jedan selektor...bira igrace, za iste bira taktiku i za to odgovara...A Boga mi birao je i Bircevica, Simonovica i Raduljicu. Sto.bi rekao selektorov pomocnik "Sto se mi radujemo to je sve normalno"

CZ99

pre 4 godine

Ne zameram na ispadanju, desi se kiks.. Ali biti toliko arogantan i prepotentan, pa to je zasta neverovatno. Kad gledam njegove konferencije i izjave posle utakmica, zeludac mi se okrece.

nemanja

pre 4 godine

Djordjević je taktički nadigran to je očigledno. Nije problem kvalitet igrača već taktika i strategija. Tu smo potpuno podbacili i ovaj rezultat ide na dušu selektora koji bi odmah morao da podnese ostavku ako je častan čovek.

Branko

pre 4 godine

A za koga si se ti spremao?!Sramotna izjava!Al jbg oces ti Bircevica ,Raduljicu ... A oni su realno samo za Partizan ,tj neku osrednju ekipu u Aba !Stimara bi litar krvi dao,Kalina je za ove Dzordan ,Nedovic takodje!Al oces ti da glumis facu,Sale nacionale,sa roze naocarama?!

čiko

pre 4 godine

Koga folira ovaj Đorđević. Simanić umesto Birčevića, Marinković umesto Simonovića, Kalina umesto Raduljica. Dosta je 3 centra, a i Gudurić je višak!

..po sirotinji

pre 4 godine

Jovica na ovom prvenstvu nije probio samo ko nije hteo, sta ce tek Kemba i Michel da mu rade...jedino ako su vise smoreni od nas ali sumnjam sad ce na nama da se izivljavaju zbog rane eliminacije.

Ivan

pre 4 godine

Uz taj neki atachment mislim da možemo da pobedimo. Moramo da se skupimo i da shvatimo da danas svi igraju kosarku i ja i moj stuff cemo se potruditi da sve to izanaliziramo i da se pobijemo muski. A ako ne pobedimo igrači nek se dobro pogledaju i zamisle

kebek123

pre 4 godine

I on ko Raduljica, mrtav hladan, ide se dalje, kao sad su najvaznije utakmice, ne znam da li je obavezan da lupa ili sam trazi da izadje pred novinare.

fenix

pre 4 godine

imao sam prilike da upoznam djordjevica koji bar mi je tako delovalo je potpuno ok covek za razliku od danilovica npr. tako prozivke da je sujetan, arogantan ne piju vodu. Ono sto je Mene zabrinulo, sto je delovao Kada plan A ne funkciinise deluje pogubljeno bez ikakve reakcije, samo SE zacrveni stisne zube I gleda sta SE desava. tu je mag zeljko obradovic I Dule, sa njima I Kada ne ide imas utisak da ce SE nesto promeniti. nekada upali, nekada ne, Ali postoji reakcija. kod saleta, je jasno da od preokreta nema nista.
roster, osim bircevica tu su svi koji trebaju, pa I raduljica.
jokic jeste najbolji po rejtingu, Ali on igra u Denveru, a tamo je odbrana misaona imenica, a ovakva prvenstva dobija najbolja odbrana, a ne napad. I nas je koliko pratim kosarku uvek pratila dobra odbrana, brza tranzicija I laki poeni iz kontre. ovoga puta losa odbrana, silovanje napada. I mislim da Dana's pobedjujemo I da ce to Malo doneti satisfakciju

quest

pre 4 godine

Imamo los i spor tim i trenera i to je to.
Zamislite gori scenario,dodje Gurovic umesto Djordjevica.I sta, napravice od Jovica Kampaca ili od Milutinova Gasola?
(Мирабо, 11. septembar 2019 23:52)
Mi imamo odlicne igrace, od kojih treba znati napraviti tim. Trener jeste veliki motivator, ali skromnog znanja za ovaj nivo kosarke. Koliko je bio dobar plej, toliko je los trener.
Da su bili pozvani, oni koji su odmah precrtani, da nije vodio Raduljicu, Bircevica, pa i Simona, da se nije povredio Teo (mada je i pre povrede bio u ocaj formi - vidi pod kvalifikacije) i da je znao da iskoristi NBA igrace, pre svega Jokica, druga bi se prica pricala.
Milutinov je odlican centar, jedan od najboljih u EL, ako ne i najbolji. Zasto nije koriscen, zasto nismo vrteli pik sa njim i Jovicem do sutra, zasto nismo njega koristili da brani taj isti pik, to neka odgovori Sale sujeta. Sve mi se cini da se malo posvadjao sa Milutinovim. Da je Jokic dosao nespreman da naciju i selektora skine sa vrata... Ima i do toga da su malo 'ispastali' igraci koji se nisu bezuslovno odazivali ranije (Bobi, Joka, Milutinov). Pa onda imamo Nedu i Kalinu koji nisu ni pozvani...
Citam pre neki dan ovde da Kalina nista nije ni odigrao prosle godine. I onda to ljudi citaju, nemaju pojma, lajkuju i to postane kao tacno. U stvari, Kalina je proslu sezonu razvalio i ubedljivo je najbolja nasa trojka, koja moze da igra na 4. On nam je npr. protiv Spancaca vidno nedostajao.

majstor

pre 4 godine

ne mogu da razumem naslov Spanci su se spremali samo za nas ma dajte jednom kazite utakmicu je izgubio Djordjevic svojim nestrucnim vodjstvom ne mogu da verujem da uzrok problema stavljate pod tepih ...verovatno iza svega lezi mnogo mnogo dublji problem i naravno resiv je

Alkos

pre 4 godine

Sve što je trebao Djordjevic da uradi jeste da pogleda i snimi jedno 50 mečeva Denvera i da kroz pripreme samo uvezbava igru preko Jokicu. Gledao sam Jovica , uvek kasni 2 do 3 sekunde u odluci, ne zna nista da odigra sa Jokicem, ne prepoznaje mu uopšte kretanje i ne vidi gde i kada treba da mu da loptu, plasi se da sutne 3 kad je potpuno sam . Ne uvezbava se igra preko Jokica prvi put u cetvrtfinalu. Za šta su uopste sluzile pripreme ? Dovedeš Mesija i onda mu daš da igra zadnjeg veznog da bi Raduljica i ostali mogli da igraju na svojim pozicijama. Bolesno. Nije drama što smo bez medalje , nije ni prvi ni poslednji put, ali je glup način kako se došlo u takvu situaciju.

Dudija

pre 4 godine

Nasi su naj bolji na svetu ! Svako ima prava na napravi kiks i da mu nije dan. Svaka Vam cast i glavu gore sve ce to da prodje to je sport. A ovi pametnjakovici joj kako ih nije sramota prozivaju nase sportiste . Kod nas obicno svi sve bolje znaju . A neznaju gde je levo. Molim Vas prekinite.

Admiral

pre 4 godine

@ Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

Pa i Pesic ima klub, i to kakav, trenira covek Barselonu! Sigurno ima vece obaveze i ambicije nego Bolonja i Djordjevic

pantelija

pre 4 godine

Sale pre svetskog si rekao -Neka je bog u pomoci Amerikancima.Jel pamtis the reci,ili ti to izvetrilo kao is sve ostalo.Igras na kartu kratkog pamcenja.Ipak mislim da ti je ovo kraj na klupi reprezentacije.Dunav ima dovoljno vode...da,ali ni Amazon ne moze da te opere za sve gluposti koje is napravio.Sto bi Sarenac rekö No Bircha no fun!P.S. Neka ti je bog u pomoci,Sale!

Šta se sve ovde može pročitati?

pre 4 godine

Sale je postao selektor kada nije imao klub. To mu je bio full time job. Sada ima velike ambicije sa Bolonjom i fokus mu je, normalno, na timu. Treba da ustupi mesto nekome ko će se baviti samo reprezentacijom, npr. Svetislav Pešić. Ima autoritet, znanje, iskustvo, a i godine kada bi mu prijao reprezentativni ritam...
(mudri ananas, 11. septembar 2019 23:47)

Kaži molim te da se šališ. Đorđević treba da da ostavku jer je fokusiran na rad sa Virtusom a treba da ga zameni Svetislav Pešić koji je trener Barselone, gde ima 10 puta veću odgovornost nego Sale u Bolonji.