Nedelja, 25.08.2019.

13:00

Srbija rutinski do 8/8 bez Bogdanovića i Bjelice

Košarkaši Srbije zabeležili su novu pobedu tokom priprema za Mundobasket, ovog puta protiv Novog Zelanda rezultatom 88:78.

Izvor: LN

Srbija rutinski do 8/8 bez Bogdanoviæa i Bjelice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

256 Komentari

Sortiraj po:

srb

pre 4 godine

@Kobayashi
Covek nema ni trunku samopouzdanja. Dok je igrao u zvezdi igrao je kao u transu, sada ne sme da uzme poluotvorene suteve a i kada ih uzme bolje da nije jer ne sutira nego baca loptu. Ocekivao sam dosta od njega ali kako se prvenstvo blizi sve mi vise deluje da samo treba da udje dok bogdan odmara i da gleda da sto manje smeta na terenu, tuzno.

Fidel.

pre 4 godine

Mirko..
Koji bre Guduric panteri pucaju od muke.Ali zato samo cekaju jednu solidnu utakmicu da odigra i da ga dignu u nebo.Simonovic je za NBA,a on za ABA.ligu.

Mirko

pre 4 godine

Ono što mi se sviđa je da svi pomalo dižu formu. Na ovoj utakmici su se pokazali Milutinov i Bobi, ostali bili dobri i solidni, samo Gudurić može i mora bolje. I Vasa može još malo bolje mada ima prolaznu ocenu.
Nego, jeste li videli kako Jokić postavlja igrače - gde ko treba da ide i da stoji? Pokazivao je Bobiju, Birči, Guduriću, a i u prošlim utakmicama sam to viđao da radi ostalima.
Čovek je prosto mozak, zna gde će se ko kretati, gde ko treba da bude, čita napadačke ili odbrambene postavke protivnika k'o bukvar. To je ono na šta su i njegovi saigrači u Denveru počeli da ukazuju i da govore o tome.

Jedino što me onako malo brine je što naši visoki igrači ne mogu da imaju brzinu nešto nižih krilnih centara ili krila, a moraju da se u ovakvom timu trude i budu brzi na ivici svojih sposobnosti, što otvara neke mogućnosti za povrede. Nadam se da do toga neće doći jer Sale pametno odmara igrače a i insistira se na koncentraciji u igri da ne bi došlo do istih.
Bobi i Jokić baš brzo trče nazad,Jokić izlazi i na šuteve protivnika najbrže što može,ali na njihovu masu i kilažu to uopšte nije lako, dok Milutinov tu ima nešto manje problema jer je i lakši.

Stranputica

pre 4 godine

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa i lučić i bogdan i beli i jokić mogu da igraju pleja
(dalje, 25. avgust 2019 17:10)

Ovo je strašno. Svaki sledeći komentar bude gori od onog prethodnog.

Greg Srbijanovic

pre 4 godine

Djordjevic trener reprezentacije ?
Igrac bio vrhunski , trener nikakav (Prolaznik, 25. avgust 2019 16:28)

Pa i nije trener, nego selektor. I to verovatno jedan od 3 najbolja na svetu, trenutno.
(Gazda Dojkan

Gledajuci utakmice kroz kvalifikacije verovatno i najbolji...Ovi sto sad igraju u reprezentaciji mogu i bez selektora,zauzima na klupi dzabe mesto.

john smith

pre 4 godine

Neverovatno, nije mi jasno zasto ogromna vecina "poznavaoca" kosarke na ovom sajtu ocekuje da dobijemo svaku pripremnu utakmicu sa 50 razlike. Pa onda ispoljavaju svoje frustracije prema igracima u vidu komentara, a nisu svesni koliko su drugi ljubomorni na nas sto imamo takve igrace. Stvarno ne umemo da cenimo to sto imamo.

Srpko

pre 4 godine

@DemarDerosan
Simonovic je toliko "lagano" krilo da u odbrani cuva cesto i cetvorke i laganini im kupi lopte. On nije neki bilder, ali je zilav, agilan i iskusan a to nam upravo na trojci treba.Bolju (zdravu) klasicnu trojku nemamo u ovom trenutku, a i pitanje je kad se Lucic vrati na sta ce to da lici.

kolodare

pre 4 godine

(NoName, 25. avgust 2019 19:55)

Opet o Birčeviću. Dokle više?

Iako izgleda neverovatno, mi nismo nijednu medalju osvojili bez njega i Štimca (tzv mahača peškira).

Košarku igra tim, a ne pojedinci.

Napred plavi do polufinala, a posle šta nam Bog da!

SrbEUin

pre 4 godine

Lige u kojima se igrači takmiče:
NBA: 4 igrača
Nemačka: 3 igrača
Turska: 2 igrača
VTB: 1 igrač
Grčka: 1 igrač
Kina: 1 igrač

Evroliga: 5 igrača


Ne treba samo prepisivati, mora se ažurirati.
To su stari podaci.
Sada:
NBA, 5: - Bobi, Bjeli, Bogi, Jokić i Gudurić;
ABA, 2: - Simon i Birča;
Nemačka, 1: - Lučić;
Turska, 1: - Vasa.
Grčka, 1: - Milutinov;
VTB, 1: - Jović;
Kina, 1:- Kapiten.

Evroliga 3.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Djordjevic trener reprezentacije ?
Igrac bio vrhunski , trener nikakav (Prolaznik, 25. avgust 2019 16:28)

Pa i nije trener, nego selektor. I to verovatno jedan od 3 najbolja na svetu, trenutno.

Pogan

pre 4 godine

(4k4.Dex, 25. avgust 2019 18:38)

Po nicku se vidi da nemas vise od 13god...
Ono u cemu je Milutinov najbolji od svih nasih centara, ukljucujuci i Jokica, je odbrana. Ili jos preciznije - lateralne kretnje. Milutinov je jedini centar kod nas koji moze solidno da isprati protivnicke bekove na pick and roll igri. Ostali ne postoje u tom segmentu.

NoName

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije
(xyz, 25. avgust 2019 17:24)

Sta da pamtimo ? Ko si ti, ime, prezime, adresa ? Koje su posledice po tebe ako nisi u pravu ? Ulazes imanje na svoje reci, glavu ? Hoces nesto da potpises, sta, ko si ti uopste da bi neko pamtio tvoje reci ???

Misko je vrsljao u reprezentaciji za vreme Dude Ivkovica, koji je i sam bio njegov klijent, pa su tako svi igraci u Efesu i Olimpijakosu kao i u reprezentaciji bili Miskovi, osim izuzetnih pojedinaca poput Bogdana ili Bjelice... Kod Djordjevica Zalizana bitanga Misko ne prolazi !
(antiDebil, 25. avgust 2019 17:40)

Ali prolazi Birčević. A sećaš se da taj ni u tada očajnom Partizanu nije mogao da igra. Liči mi da i Sale ima "agenciju".

Киза

pre 4 godine

Пошто се још увек прича о Калинићу и Недовићу.... можда се треба потсетити да селектор Француске у фудбалу за СП 1998 није звао две највеће звезде Кантону и Жинолу.

pedja

pre 4 godine

Ode Birča ni kriv ni dužan😂😂😂
(Danilo, 25. avgust 2019 13:31

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !
(antiDebil, 25. avgust 2019 14:14)

Care, u finalu sa Slovencima da smo imali zdravog Lazica bar deset minuta da ispresira kako zna, bili bi sampioni Evrope... prestanite vise s tim prozivkama, aj za fudbalere, ali kosarkasi su sve dobri, vredni momci i hvala im sto pomazu koliko mogu kad najvise treba... kad Kalina vec ne sme,ja bih pre zvao Borisu za podmladak, ili ovog ili onog, ali ko sam ja da se pravim pametan - samo navijac, jer toliko mogu da pomognem ekipi koja kod da igra...

anica

pre 4 godine

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !
(antiDebil, 25. avgust 2019 14:14)
Kako bih bila srecna da te sankcionisu, ono samo error kad god pomenes tako nesto u komentaru, ali nadjavola nemas gramaticke greske i tolerisu te, tacno od muke ne znam sta da radim, kad god otvorim komentare eto te sa novom gluposti, sreca pa cu bar Novaka i Zvezdu ispratiti na miru.
U sta si se pretvorio, sta ostade od tebe, nemas vise jedan konstruktivan komentar...samo ripas na crvenu boju.
OVO JE REPREZENTACIJA, PRESTANI DA SIRIS NETRPELJIVOST TOG TIPA OVDE, OVO JE UJEDINJENA SRBIJA, LJUBAV PREMA GRBU SVOM, LJUBAV PREMA SPORTU.
STIDI SE!!!

Duga

pre 4 godine

Milutinic je dobar za ofanzivni skok u napadu daje koseve ali to su sve ziceri kad ostane sam u kombinaciji naseg napada to ubacuje ko god da je na terenu i Raduljica itd... Milutinov ne moze sam da odigra 1 na 1 ili vrlo retko jednostavno nije takav igrac. Ne iznufjuje faulive na sevi jer ne igra tako. Do ar je za skok i za siguran poen pod kosem kad se napravi neki pick and roll ili neka slicna akcija. Pravi centri koji mogu da igraju na igraca su na. samo Jokic koji i ne igra centra ovde i Boban.
(4k4.Dex, 25. avgust 2019 18:38)

Milutinic je stvarno dobar, ali ni blizu kao Simonov, Macic i Jekic. Takodje, ocekujem jos bolje kad se vrate Bogdanic i Bjelicic!

Nepismen

pre 4 godine

@Memfis i ostali

Zasto se uopste hvatate pravopisa kad nemate pojma? Nepismen je pridev i pise se spojeno. Narvno to je prema trenutnom pravopisu, koji nije nikakav prirodni zakon vec konvencija koja se stalno menja i kao takva ne znaci nista.

Kako ti objasniti

pre 4 godine

@ceah,sreca tvoja te nema nikakve kazne za lupanje gluposti u komentarima,inace bi fasovao ozbiljnu tuzbu.Ne znam zasto moderatori pustaju ovakve komentare u kojima se bezocno laze bez dokaza.Apsolutno je neistina da Kalinic nije dobar sa saigracima.Sale ga nije zvao iz njemu znanih razloga.Sest godina je sa njima,pogledajte im drustvene mreze.Odakle se stvorila ova glupost stvarno ne kontam

sremac

pre 4 godine

je sreca da je u nasoj polovini zreba spanija jedina ozbiljna reprezentacija i za ocekivati je da i mi i oni lagano odemo do polufinala. u drugoj polovini bice klanje izmedju usa, grcke, francuske, litvanije, australije, kanade za dva mesta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (asd, 25. avgust 2019 17:36)

Da, ali to moze da bude i mac sa dve ostrice. Onaj koji prodje u polufinale ce dici svoju formu do maksimuma zbog teskih utakmica za razliku od nas koji ce se verovatno prosetati do polufinala

Demar Derosan

pre 4 godine

@Srpko
Niste u pravu. Simon jeste pouzdan igrac, ali ima krupne nedostatke u igri. Ume da udje u losu seriju selekcije suteva i promasaja, lagan je i zbog toga bude lako izbacen u odbrani od igraca tipa Bogdana Bogdanovica, cesto u napadu ide na silu uz ceonu liniju bez ikakve ideje itd. Sale zna ove stvari, korostice ga umereno protiv jacih ekipa uz ogranicenu minutazu, a protiv slabijih ce dobijati dosta prostora s ciljem da se kljucni igraci odmore i sacuvaju od povreda.

Keynes

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-) 
(Keynes, 25. avgust 2019 16:10) 

Obojica previše stegnuto igraju... Da pozovu Stimaru da im održi motivacioni govor ;)
(JPR24, 25. avgust 2019 16:44)

Hahahah...E, ali opet, ne razumem sto su toliko stegnuti, nije kao da se od njih ocekuje 20+ poena. Oni su dopuna velikoj trojci (Beli-Bogdan-Jokic). Ali bi njihova kvalitetna dopuna (za koju sigurno imaju kvalitet) bila od ogromnog znacaja za ovu ekipu. Gudura kad zameni Bogdana 2-3 trice, jedan ulaz na asistenciju Jokica i moze na klupu do kraja meca. :-)

Locutus

pre 4 godine

Igraci su trazili da Kalinic ne ide izmedju kojih su i Teodosic i Bogdanovic, iz razloga sto je jako los covek, a ne zato sto prosipa politicke mudrosti po netu. Tako da dosta vise o tome.
(ceah, 25. avgust 2019 17:43)

Od svih objašnjenja ovo da su pojedini igrači tažili da Kalina ne ide mi zvuči najrealnije.

Mada, s' obzirom da ne idu ni Mačvan ni Teo možda je ipak bilo mesta za Kalinića...

Miki Lazic

pre 4 godine

Da, ali to moze da bude i mac sa dve ostrice. Onaj koji prodje u polufinale ce dici svoju formu do maksimuma zbog teskih utakmica za razliku od nas koji ce se verovatno prosetati do polufinala
(sremac, 25. avgust 2019 18:16)

Kakva bre forma, turnirsko takmicenje, zagrejes se za 1/2, vazno je da budu svi odmorni da nam se ne desava 2014,2015 i 2017 kad zbog umora nismo mogli ozbiljno da odigramo jako i do samog kraja.

Petar

pre 4 godine

@ceah,sram te bilo i tvog nevaspitanja da ovako lazes.U redu je da ga mrzis ali nemoj lagati,zar te nimalo nije sramota?Letos na kampu Bogdanovom u Bgu bio Jalina,ispozdravljao se i sedeo sa svima,smejali se,pricali (Stimac,Pefi,Jokic,Tepic...).Cuj,Teo trazio a nije ni mislio da ide.Eto,nije pozvan,uzivajte bez njega,ali pustite momka vise na miru,napraviste monstruma od njega.To mu je hvala sto je ginuo za svaku loptu i fasovao diskus herniju.

4k4.Dex

pre 4 godine

Prilicno smo losi kakvi je trebalo da budemo i to moze da napravi problem.
Sreca nasa da imamo 10 dobrih igraca pa mogu na visokom nivou da igraju i tudje pozicije ali je sve to silivanje, pre svega Jokica i Bjelice kojo bi bili duplo u ojitiji na svojim prirodnim pozicijama. Kako god i ivako smo dovoljno jaki. Idemo do medalje!!!

4k4.Dex

pre 4 godine

Milutinic je dobar za ofanzivni skok u napadu daje koseve ali to su sve ziceri kad ostane sam u kombinaciji naseg napada to ubacuje ko god da je na terenu i Raduljica itd... Milutinov ne moze sam da odigra 1 na 1 ili vrlo retko jednostavno nije takav igrac. Ne iznufjuje faulive na sevi jer ne igra tako. Do ar je za skok i za siguran poen pod kosem kad se napravi neki pick and roll ili neka slicna akcija. Pravi centri koji mogu da igraju na igraca su na. samo Jokic koji i ne igra centra ovde i Boban.

Lala na kvadrat

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

Nepismeni, jedna rec. Sluzimo narodu.

asd

pre 4 godine

nasa je sreca da je u nasoj polovini zreba spanija jedina ozbiljna reprezentacija i za ocekivati je da i mi i oni lagano odemo do polufinala. u drugoj polovini bice klanje izmedju usa, grcke, francuske, litvanije, australije, kanade za dva mesta

Dvokorak

pre 4 godine

Sale se danas poigravao s Jokicem, a Jokara se poigravao sa svima.

Svaki njegov dodir s loptom donosi nesto dobro, neverovatno kako lako otvara igru u napadu.

Danas je bil ovidljivo da se forsira preko Bobija i Milutinova, i Bobi samo jos malo da olabavi ruku, to je to. Mada, meni se cini da je skoro svaki njegov sut faul odbrane, al ajde.

Zasad je Jovic taj koji donosi stabilnost u prenosu lopte i organizaciji napada, danas cak i pogodi dve duge, ali retko ce on sutnuti vise od 4-5 puta.

A sto se tice Vase. Definitivno mu selektorova postavka ne lezi i nekako je stalno u raskoraku s ostatkom tima, ne vidi na vreme kretanje igraca, a njegove zamisli drugi ne citaju. Moje misljenje je da je on kad igra ofanzivno igra vise kao dvojka, i tu slobodu iåprostor je imau u Efesu, a ovde nema, i cesto zavrsi u guzvi se nekim ocajnickim izbacivanjem lopte na tricu ili turnoverom.

A sto se tice Gudure, iako je masio dosta otvorenih trojki, treba samo da nastavi da sara svaki put kad je u prilici. Njegove greske dolaze nakon sto se ne odluci na otvoren sut i krene da nesto srlja, a tehnika vodjenja lopte i dribling su mu vise kao kod krilnog igraca, sto ga najvise razlikuje od Bogdana.
Video sam da je ove godine koristio fenomenalan Harden stepbek na trici i davao tako koseve, na pripremama nije ni pokusao.

Sve u svemu dosta se nesto isprobavalo, pa je Sale valjda nesto vise zna kad su opcije u pitanju.

Memfis

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu. (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

A kaze mu nepismeni... :) komedija
(Nemanja, 25. avgust 2019 17:12)

Комедија је што ти и остали који ти дају + нисте у стању да скапирате да му је "гаган" из спрдње одговорио по његовим "правилима" правописа.

antiDebil

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije
(xyz, 25. avgust 2019 17:24)

Sta da pamtimo ? Ko si ti, ime, prezime, adresa ? Koje su posledice po tebe ako nisi u pravu ? Ulazes imanje na svoje reci, glavu ? Hoces nesto da potpises, sta, ko si ti uopste da bi neko pamtio tvoje reci ???

Misko je vrsljao u reprezentaciji za vreme Dude Ivkovica, koji je i sam bio njegov klijent, pa su tako svi igraci u Efesu i Olimpijakosu kao i u reprezentaciji bili Miskovi, osim izuzetnih pojedinaca poput Bogdana ili Bjelice... Kod Djordjevica Zalizana bitanga Misko ne prolazi !

ceah

pre 4 godine

@asd Igraci su trazili da Kalinic ne ide izmedju kojih su i Teodosic i Bogdanovic, iz razloga sto je jako los covek, a ne zato sto prosipa politicke mudrosti po netu. Tako da dosta vise o tome.

JPR24

pre 4 godine

utakmica sa francuzima prekosutra bice pravi pokazatelj koliko smo spremni
(japi, 25. avgust 2019 16:32)

Pr bih rekao pritiv Angole. Sa Francuzima ne očekujem ni od jednih ni od drugih neku Ceiku partiju, zadnja pripremna, nije im do rizikovanja povrede bas sada.

asd

pre 4 godine

silna isprobavanja na trojci su posledica djordjeviceve tvrdoglavosti da ne povede kalinica koji je nasa najbolja trojka, uz lucica koji je povredjen ali je selektorov ljubimac i mora da ide u kinu to dovodi do toga da birca ili bjelica idu na trojku a jokic na 4. sacuvaj me boze.

Nemanja

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu. (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

A kaze mu nepismeni... :) komedija

b78

pre 4 godine

Iskreno se nadam da cemo izgubiti od Francuza. Ne zbog uroka kako neki kazu vec da shvate ozbiljno svaku utakmicu na prvenstvu. Sto se tice ovih sedam utakmica ja nikad nisam video ovoliki broj kombinacija postavki u nasoj reprezentaciji. Neke su uspele. Neke nisu. Jokic nije nijednom igrao ono sto igra u Denveru ali ok verujem da je i to neka vrsta taktike. Sto se tice igraca jedini za kojeg ne vidim nikakvu potrebu je kapiten. Ostali, pa i taj famozni Bircevic, imaju svoju ulogu i mesto. Milutinov je po meni nas drugi centar a Bobi treci ( vrlo limitaran u kretnji i pored odredjenih centara prosto ne moze da igra ali ok za ove indijance tipa Angola, Novi Zeland i slicne). Sa Lucicem cemo dobiti jos jednu dimenziju. Vasa se gubi a to nam je kljucna pozicija koju nekako pokrivamo ostalim igracima kojima organizacija ne bi trebala da bude primarna ali srecom mogu i to da rade. Gudura pokazuje potencijal ali je dosta slabiji od Bogdana. Bjelica, Bogdan, Milutinov i Jokic su kljuc. Jovic, Simon i Bircevic imaju svoje uloge kao i Lucic kad se vrati a ocekujem bolju igru Micica i Dangube jer oni to znaju i svakako mogu.

dalje

pre 4 godine

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa i lučić i bogdan i beli i jokić mogu da igraju pleja

Кортизол

pre 4 godine

Vasilije Micic (Anadolu Efes – PG) 71 games 12.9 points, 5.9 assists, 2.4 rebounds
Stefan Jovic (Bayern Münih – PG) 62 games 6.9 points, 4.6 assists, 2.1 rebounds
Bogdan Bogdanovic (Sacramento Kings – SG) 70 games 14.1 points, 3.4 rebounds, 3.8 assists
Marko Guduric (Fenerbahçe Beko – SG) 75 games 9.9 points, 2.4 assists, 2.3 rebounds
Vladimir Lucic (Bayern Münih – SF) 72 games 10.2 points, 3.9 rebounds, 1.3 assists
Nemanja Bjelica (Sacramento Kings – PF) 77 games 9.7 points, 5.7 rebounds, 1.9 assists
Marko Simonovic (Zenit – F) 46 games 8.6 points, 2.8 rebounds, 1.0 assist
Stefan Bircevic (Bonn – PF) 43 games 6.8 points, 3.6 rebounds, 0.8 assist
Nikola Jokic (Denver Nuggets – C) 80 games 20.0 points, 10.8 rebounds, 7.2 assists
Boban Marjanovic (Philadelphia 76ers – C) 58 games 7.2 points, 4.6 rebounds, 0.9 assist
Nikola Milutinov (Olympiakos – C) 52 games 11.1 points, 7.5 rebounds, 0.7 block
Miroslav Raduljica (Jiangsu Dragons – C) 48 games 23.3 points, 9.7 rebounds, 3.0 assists

Srpko

pre 4 godine

Simon ce sigurno biti u petorci kad krene takmicenje. Ne da nije imao nijednu losu tekmu nego ne znam dal je jednom izgubio loptu ili napravio neki glup potez. Ubada kad treba, kida u odbrani a to je za poziciju 3 najbitnije

xyz

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije

bskfan

pre 4 godine

U igri Bobija mi se ne svidja sto loptu dobija dalje od kosa. Moze Bobi da pogodi sa poludistance ali moze i da promasi. To treba da se menja, Bobi mora loptu da primi na korak od kosa i iskljucivo da zakucava. Za razliku od Milutinova koji idei na alejup, Bobi voli da primi loptu na zemlji. Jokic je to ukapirao i za sada mu daje najbolje pasove. Ne mora Bobi da daje 20 poena, neka da i samo 10 ali da to bude 100%. Jokic moze da igra sa sva tri preostala centra ali mislim da mu najvise odgovara Milutinov. Sa druge strane, kad u igri nema Jokica jedino Milutinov moze to da izgura neki minut jer je u tim situacijama Bobi neupotrebljiv. Kvalitet Raduljice je sto moze da odigra neku varijantu cetvorke.

Кортизол

pre 4 godine

Zanimljivosti o našem timu:
Srbija u rosteru ima 7 igrača iz 2017. EuroBasketa i 10 igrača iz kvalifikacija za Svetski kup.

Prosečna starost rostera: 28,0 godina (16. najmlađa ekipa turnira)
Broj igrača mlađih od 20 godina: Nema
Broj igrača između 20 i 25: 2 igrača
Broj igrača između 25 i 30: 5 igrača
Broj igrača preko 30: 5 igrača
Najmlađi igrač rostera: Marko Gudurić - 24-godišnjak
Najstariji igrač rostera: Marko Simonović - 33-godišnjak
Prosečna visina rostera: 205,7 centimetara (Prva najviša ekipa turnira)
Broj igrača sa visinom ispod 190: Nijedan
Broj igrača visine između 190 i 200: 4 igrača
Broj igrača visine preko 200: 8 igrača
Najniži igrač rostera: Vasilije Mićić - 1,95 centimetara
Najviši igrači rostera: Boban Marjanović - 2,22 centimetra

Lige u kojima se igrači takmiče:
NBA: 4 igrača
Nemačka: 3 igrača
Turska: 2 igrača
VTB: 1 igrač
Grčka: 1 igrač
Kina: 1 igrač

Evroliga: 5 igrača

Smeh

pre 4 godine

@ Debos
Litvanija, Grčka indijanci? Italija, Turska? Koji sport ti komentarišeš jer je ovo košarka. Ako ti nije poznat sport nemoj komentarisati već se malo upoznaj sa istim.

Jaokara

pre 4 godine

Jokic ako je pametan da se okrene i vise nikad ne igra za reprezentaciju , ovo je tuzno kako mi njega koristimo do sada ...naravno se nadam da ću pojesti ove reči i da će na prvenstvu sve biti kako treba ali imagi prvog centra nba lige i koristiti ga kao role igrača sa klupe i to van svoje pozivije je zalosno, tipično srpski sto bi se reklo.

4k4.Dex

pre 4 godine

Bobana ne mogu da zaustave. Mozda dve tri reprezentacuje mogu da ga zadrze da ne da 20ak poena. Ostali mogu samo da naprave 15 faulova i tako ga zaustave. Moramo vise da ga koristimo.

Va

pre 4 godine

Čemu toliko pljuvanje Birčevića? Svi smo svesni da on nema nešto veliki igrački kvalitet, ali on svoju ulogu zna i odrađuje je sasvim dobro. Kad god je otvoren pogodi trojku, hvata skokove i odbranu je dosta poboljšao. Uopšte nam ne ugrožava igru da bi ste ga svi tako pljuvali. Mada je ovde izgleda trend okačiti se na nekoga i pljuvati ga maksimalno iako to ne zaslužuje. Slična stvar sa Simonovicem samo u manjoj meri.

krajisnik

pre 4 godine

Milutinov atletski sjajan.
Jokic stalno gleda da asistira.
Da su nasi pola bar asistencija iskoristili bilo bi sjajno,ali promasuju zicere.
Jokic ce kad bude trebalo ubaciti svojih 20+ koseva,nista ne brinite.
Danas bez Bogdana i Bjelice lagano...

Keynes

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-)

Kure

pre 4 godine

@Debos, da, da već mesec dana uigravamo Jokića na četvorci, a kad ga spustimo na 5cu, on će da "proradi" sam od sebe, nema veze što to nismo uigravali. Moje mišljenje je da će se Jokara ili "sakriti" (kao što sada radi), ili ispucavati bez rezultata, jer u formi nije...

A.P.

pre 4 godine

45% komentara Zvezda botova i 45% komentara Partizan botova, kojima je samo stalo da pljunu na igrace iz tabora vecitog rivala. Svega 10% komentara od ljudi koji nisu zatrovani klubaštvom. Ova reprezentacija nije slika mentaliteta naseg naroda. Mi je prosto ne zasluzujemo. Fudbal je pravo ogledalo naseg naroda.

Shomy

pre 4 godine

Jokicu treba dati sto vise slobode, na 4 dobro snalazi i asistira, valjda je i ova uktakmica bila cilj da se uigraju Milutinov i Bobi posto sa Raduljicom vec dobro funkcionise...U toj petorci sa 2 visoka ograniciti Vasu i Gudurica sto je vise moguce jer previse grese, imaju veliku zelju da se dokazu, ali to deluje kontraproduktivno za razliku kada u toj petorci nije Jokic u igri! Milutinov se u svaku pricu uklapa i to je dobra stvar...Mnogo ce faliti Milosavljevic i Teodosic jer imaju iskustva i znaju kako se dobijaju velike utakmice, ali i pored toga ocekujem borbu za zlato!

323

pre 4 godine

Jokic je razigravao saigrace, kos ga nije interesovao, Jovic odlican, Milutinov, odlican sa malo promasaja iz reketa, Bobi je dobro odigrao imao veliku minutazu ali i promasaje iz reketa koje treba da smanji. Ostali su dali svoj doprinos, igrali toplo hladno. Treba samo da smanje te oscilacije. Sve to bez Belog i BB. Dobar trening za nase.

Robby

pre 4 godine

valno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.
(u borbi za zlato,

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes

g

pre 4 godine

Vi koji se pitate kako Jokić planira da poveća broj poena stvarno nemate pojma o košarci. Pa čovek ne igra na svojoj poziciji, otuda i takva igra. Sačekajte da ga Sale stavi na peticu, a nadajmo se da hoće, pa ćemo onda videti šta će se desiti.
(Petar, 25. avgust 2019 15:29)

Po Đorđeviću izgleda da on na petici neće ni igrati

sasa the red baron

pre 4 godine

Pa stvarno ljudi, mislim da se iz aviona videlo da je ovo bio trening a ne utakmica. Uigralovale su se neke stvari,ali ponajvise, sve se krilo.
Za vas sto pricate o Jokicu, pa koji se smisao slati Jokica pod kos da igra ledjima protiv ovih indijanaca? Da je hteo stavio bi im 50,ali cemu to?Cilj nije dobiti Novi Zeland, nego smremiti ekipu.
Ok, OStaje jos Francuska,pa da zapocne i ova zurka,--
Cetitke treneru Djordjevicu, njegova Srbija izgleda fanatsticno, igraci su spremni, sad samo tempirati ekipu za kad bude najpotrebnije..

sryugos

pre 4 godine

a za Kalinoglua nema se reci to je najbolje sto imamo SRBIJA DO VRHA!!!
(Knindza, 25. avgust 2019 15:24)

Kalinoglu? Masis ti reprezentaciju, tvoja igra letnju ligu.

JPR24

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-)
(Keynes, 25. avgust 2019 16:10)

Obojica previše stegnuto igraju... Da pozovu Stimaru da im održi motivacioni govor ;)

JPR24

pre 4 godine

Čemu toliko pljuvanje Birčevića? Svi smo svesni da on nema nešto veliki igrački kvalitet, ali on svoju ulogu zna i odrađuje je sasvim dobro. Kad god je otvoren pogodi trojku, hvata skokove i odbranu je dosta poboljšao. Uopšte nam ne ugrožava igru da bi ste ga svi tako pljuvali. Mada je ovde izgleda trend okačiti se na nekoga i pljuvati ga maksimalno iako to ne zaslužuje. Slična stvar sa Simonovicem samo u manjoj meri.
(Va, 25. avgust 2019 16:11)

To je tradicija. Ajd da su samo Birča ili Simon. Neki pljuju celu ekipu... Ne kapiraju da su ovo pripremne utakmice, i ne znaju čemu one služe. Sto se samo Birce tiče, on ima limitiranu ulogu, zna se, zna da opali trojku dve kad zatreba, to se i čeka od njega a ne da nosi igru. Odbranu igra bolje, ali još i dalje pravi naivne faulove, to da smanji za pola za njegovu minutažu, puna kapa. Simon je itekako potreban, zna da bude X faktor, zna i dobru odbranu igrati, plis šut, ali džabe ti brale da objasnjavas kad ovde kao sto neko reče, 80% gledaju stvari kroz klubastvo, 10% apsolutno nemaju pojma o čemu pričaju.., i srećom pa ima 10 % ljubitelja košarke, koji se ne prave eksperti, već daju svoje sportsko i kulturno mišljenje.

stefan

pre 4 godine

kakva je to uloga Bircevica? Da napravi faul kad izlazi na sut za 3? haha
Dobro ovo deluje, samo me cudi zasto Lucica nema ovoliko dugo... 6 utakmica je propustio, valjda i on treba da se uigra. Zasto neko ne kaze sta je sa njim?

djura

pre 4 godine

valno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.
(u borbi za zlato,

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa jokic na pleja, boljeg od njega i nemamo

Nenad

pre 4 godine

Ja nisam baš neki poznavalac košarke ali meni ovo najpre liči na namerno isprobavanje kombinacija ako bi neki od "ključih" igrača ispao, bilo zbog ličnih bilo zbog neke povrede.
Mislim da je to pametno jer ukoliko kompletnu igru baziramo na jednog ili dva igrača, šta ćemo ako neko od njih iz nekog razloga ispadne?
Ipak sve ovo treba gledati kroz prizmu pripremnih utakmica. Koliko god je nama navijačima (a verujem i njima, igračima) lepo da pobeđuju, ipak u ovim utakmicama to nije imperativ.

Pronicljivi

pre 4 godine

Naši igrači imaju jedan veliki problem koji pod hitno moraju otkloniti. Nisu svesni koliko su jaki. Ne mislim tu na igrački kadar, već samo razumevanje igre, timski duh... Mislim da će se do prvenstva sve kockice složiti, a onda ćemo se uvaliti u fotelje i uživati u rapsodiji.

shone bjelovacki

pre 4 godine

Pod hitno razigrati i dati slobodu i igri Micicu i Guduricu, selektore malo oladi’ ...P.S. Micic je prosle sezone razvaljivao za Efes i bio nosilac igre a sad se vidi da ne smije da dise... Gudurica je kupio NBA tim i to je valjda dovoljano moj selektore

Из угла

pre 4 godine

Ђорђевић је фантастичан тренер. Много израђених акција где играч остане сам и промаши. Резултат не говори колико смо добри. Свака утакмица друга стратегија и са другим играчима у главној улози. Браво. Уживање. Како ли ће играти само кад буде било битно? Јокић у улози четворке асистента одличан. Овај тим може да игра шта хоће.

JPR24

pre 4 godine

Dobar trening, isprobavanje nekih varijanta, bez forsiranja, bez rizika za povredu, odmaranje Bogdana i Belog... To bi bilo to, ko je koliko dao poena itd, i nije bas važno. Jedino da Vaša malo stisne zube i ugrabi koncentraciju, igra previše stegnuto, nije uopšte u ritmu sezone koju je odigrao. Ajd još i ta utakmica sa Francuzima, malo revije, svi će se tu paziti povreda, pa da pocnu prave stvari.

Prica o Vasi

pre 4 godine

Igramo kosarku iz 90-tih god proslog veka I samo na kvalitet NBA igraca cemo izboriti plasman na OI. Da li neko stvarno misli da mozemo dobiti takmicarsku utakmicu protiv ozbiljne reprezentacije kada nasa dva keca ukupno uzmu 2-3 suta za 3 poena? I to uglavnom u propalom napadu kada istice vreme.
Hit igrac je Micic koji bukvalno ne zna gde udara. Sve je im'o nista im'o nije

cole

pre 4 godine

svi koji se jos uvek pitaju da li je simonovicu mesto u reprezentaciji, neka ponovo pogledaju danasnju utakmicu i sve ce im biti jasno!
svi koji se, poput mene, pitaju sta ce bircevic u reprezentaciji, i danasnja utakmica daje za pravo za to pitanje. osim ako nije trebalo "razigrati" ga za novu sezonu u dresu partizana.

Milance

pre 4 godine

Sto se tice OI, dve najbolje plasirane ekipe iz Evrope idu na OI.
Dakle moze i recimo petoplasirana Spanija da dobije OI vizu ako smo mi prvi, SAD druge a za bronzu se bore Kanada i Australija.

nfl zaludjenik

pre 4 godine

@pera Bogdanovic, Lucic, Milosavljevic, Lovernj, Bertans, Milutinov, Vesterman. Kakva bi ovo tek ekipa bila sad, lepo je govorio Dule, da za 2,3 god. na okupu ova ekipa moze da izme EL. Steta, pa nikad necemo saznati.

Knindza

pre 4 godine

Za Nedovica se izlgeda znalo da ide na operaciju jer je ponovo povredjen pa ga zato mozda nije zvao... a za Kalinoglua nema se reci to je najbolje sto imamo SRBIJA DO VRHA!!!

u borbi za zlato

pre 4 godine

bukvalno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.

Aleksandar Randjelovic

pre 4 godine

Jel ima negde podatak koliko je Micić lopti izgubio? Od sredine treće četvrtine(kad sam počeo da gledam), do kraja je imao bar 5. Kad bi to mogao da iskontroliše, možda bi mogao I u NBA

Petar

pre 4 godine

Vi koji se pitate kako Jokić planira da poveća broj poena stvarno nemate pojma o košarci. Pa čovek ne igra na svojoj poziciji, otuda i takva igra. Sačekajte da ga Sale stavi na peticu, a nadajmo se da hoće, pa ćemo onda videti šta će se desiti.

Forest

pre 4 godine

A niko ništa o Milutinovu koji je zver na centru. Svakako naša prva petica( Jokara može da igra sve od 1-5 :D ) Za Simona sam već poodavno pisao da je dosta agresivan u odbrani, Birča može da ubode poneku trojku, Bobi može mnogo bolje od ovoga, Jović je sve bolji. Gudura i Vasa još se nisu pronašli iako je neosporan kvalitet. Micić je našao neku igru 2-2 sa Milutinovim, Gudura nema samopouzdanja ali nadam se da će proraditi jer nam treba. Jokića nema potrebe komentarisati, pregled igre kao retko ko na svetu! Lepo je što su odmorili Beli i Bogi,vraća se i Lučić pa dobijamo na širini. Nzm što je Radulja odmarao? :)
Inače sa max snagom ove bi dobili sa 30-40 razlike ali nema potrebe
Sale je sve živo iskombinovao, od igre sa dva pleja i dva centra istovremeno na terenu do normalne postavke od 1-5. Moje mišljenje prva naša postava Jović,Bogdan,Lučić(ako bude fit) Bjelica, Jokić.

Andjus

pre 4 godine

Milutinov odličan, lijepa komunikacija njega i Micića, Jokić nevjerovatan pregled igre, fantastičan osjećaj za prostor, pas, čudesan igrač. Bobijevo promašeno zakucavanje i banana Jovića su mi naj momenti na utakmici. Novi Zeland koliko ne moze da pogodi zicer to je nestvarno.

Marko

pre 4 godine

Niti jedna akcija na low postu za Jokica da igra ledjima 1 na 1, niti jedan pikenrol decko stoji sa strane i gleda...nema veze sto je na 4 opet moze da igra ledjima...vise se za Milutinova igra 1 na 1 koji promasuje zicere..nerazumem u cemu je problem..
Ja postujem Saleta i sve ali ovo nije u redu, kad dodju bitni mecevi mora da se vise igra preko Jokica ne moze Milutinov vise da igra 1 na 1 na postu od Jokic koji je u tome najbolji na svetu...lol..

bskfan

pre 4 godine

Velika je steta sto ovaj Jovic ne radi vise na nekim elementima svoje igre jer ima NBA potencijal. Svakoga dana po 1000 podizanja na prste (rad na vertikali), 500 sutnutih trojki i za godinu dana niko ga ne bi poznao. On mene po gradji podseca na Mudiay-a ali je mnogo inteligentiji. Jovic moze da ude pod kos kad god pozeli a ne ulazi samo zbog toga sto je jako neefikasan. Da bi se to promenilo mora da vezba sut ispod kosa i da se osposobi da zakucava, barem kao Murray iako je Jovic 5cm visi od Mareja.

Ako vec poredimo neke igrace onda treba reci da je Milutinov vec sada bolji od Plamlija, i defanzivno i ofanzivno. Da je nekim slucajem imao sansu da igra sa Jokicem 2 godine sada bi imao barem 10 miliona godisnje.

antiDebil

pre 4 godine

@Buntovnik sa razlogom To sto Nedovic i Kalinic nisu Lebron i Lenard ne menja cinjenicu da su vrhunski evropski igraci i to na pozicijama gde nam je tim posteno limitiran. Ne moze se osporiti da je Sale ostvario neverovatne uspehe u proslosti, ali ni da nas ta odluka moze kostati medalje sto bi zaista bila steta ako sa ovakvom generacijom ne ostvarimo uspeh. Buduce generacije nazalost ne obecavaju mnogo. Sta je tu je, navijamo za nas nepotpun tim znajuci da smo mogli biti mnogo jaci, ali tvrdoglavost je nasa nacionalna osobina
(xyz, 25. avgust 2019 14:37)

Mnogo veci problem je izostanak Milosavljevica i Teodosica, pa i Macvana, neko Kalinica i Nedovica !
A jeste, tvrdoglavost je ovde sveprisutna. panteri uporno nesto drve o Djordjevicu dok Djordjevic uporno osvaja medalje, sta ces. Pokojna zvezda ga je oterala iz kluba zato sto je netalentovan, dok navijaci pokojne zvezde i fmp IDEE uporno zele da on podbaci kako bi Alenpije ili Lepi Mica zauzeli njegovo mesto, pa samim tim u ekipu ubacili Covkinsa, Djenkinsa, Davidovca, Dobrica i Klovana Mitrovica, ali ne ide pa ne ide !

is

pre 4 godine

Micicu zahvaliti se pod hitno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (igor, 25. avgust 2019 15:12)

Upravo to, da mu se zahvalimo kad donese medalju!

Jumko

pre 4 godine

Micic, igrac sa fascinantno malim samopouzdanjem kada igra za reprezentaciju! Zato je Teo 3x korisniji i bez godinu dana igranja kosarke!

Boje

pre 4 godine

Tek sada vidim kakvu dimenziju ovoj reprezentaciji daje Bogdan Bogdanović. Vodi Srbija, ali svaki koš kao sa je slučajan, bez ikakve organizacije, čast Jokiću koji je fenomenalan, ali ne može ovako pokazati svoj potencijal. Tako da dežurni pljuvači Bogdana ustanite mirno kad izgovarate njegovo ime!

nebaCar

pre 4 godine

B92

Znacajno smo oslabljeni neigranjem Raduljice. Prosto se vidi da nema ko da popunjava prostor i smeta.
(Dobarlosmao, 25. avgust 2019 14:09)

Najbolji su mi komentari ovakvog tipa ljudi koji su bežali sa fizičkog

Velvet

pre 4 godine

S'obzirom da imamo jak reket, slabo gradimo skok u odbrani. Ameri to nece prastari. Sto se tice Jokica, siguran sam da ce na prvenstvo da bude mnogo aktivniji, a i svi oko njega sa utrcavanjima. Prosto mora tako ako hocemo zlato. Simonović veliki dzoker sa klupe. Malo me brine samo sto nemamo konstantno sutra osim njega i Bogdanovica

Džoni

pre 4 godine

Nije bitno da uopste pobede, zasto maksimalnih 8/8, neka izgube preostale dve pripremne, ali da posle ne izgube nijednu na prvenstvu!
(Aleks, 25. avgust 2019 13:27)

A kako izgubiti od ovih? Bila bi grehota! Mi i da smo hteli u ovim utakmicama do sada da izgubimo nismo mogli. Jednostavno smo bolji od svih protivnika sa kojima smo igrali i nije bilo realno da izgubimo i jednu. Možda pritiv Francuza bude čupavo?

Buntovnik sa razlogom

pre 4 godine

Sad ce komentari tipa gde je Kalinic, Nedovic kao da su Lebron i Kawai Lenard, sta traze Bircevic i Raduljica, pa onda ne ide dobro protok lopte, Jokic nije na svojoj prirodnoj poziciji... Shvatite jednom da selektor svojim rezultatima kako igrackim tako i trenerskim ima puno pravo da odabere TIM koji ce da vodi na prvenstvo, a vi ako u najboljem slucaju vodite neki seoski tim pa umisljate da ste Stiv Ker ili jos gore sedite za tastaturom, imate 120 kg, zderete gazirana pica po ceo dan i u medju pauzi izmedju gledanja pornica i "hvatanja snage" dodjete na sajt da bi pljuvali ono od cega ste daleko 10 reinkarnacija zivota ili mislite da imate pravo da pricate samo zato sto ste drzavljani ove zemlje, reci cu vam da nemate nijedno pravo da kaljate ime, sastav i ugled ove reprezentacije.

x

pre 4 godine

Jel zna neko zasto ne igraju Bogdan i Bjelica???
(🇷🇸🇷🇸🇷🇸, 25. avgust 2019 13:51) # Link komentara

Zna Sale. Verovatno ih odmara malo, treba ostale uigrati.

Kanidja PG

pre 4 godine

Prvi asistent SP Nikola Jokic dileme nemam.Covjek voli da usreci dvojicu poeni su sada u drugom planu.
Brutalan igrac,nema porredjenja ni sa kim.Jedinstven po svemu.Blago reprezentacije i nagetsa.

Goran

pre 4 godine

Morace Micic da proradi, mislim da je samo u glavi da se prilagodi.
Neverovatno koliko je brz. Ja nekako mislim da ce biti jedno od pozitivnih iznenadjenja.

pop

pre 4 godine

jos jedna odlicna igra Srbije koja je maestralno vodjena sa klupe… kao I svako takmicenje sendvicari iz zeleznika pljuju po srbiji..kalina, bircevic,nedovic..kako vam ne dosadi vise.???. jadni ste al ok je imati vas da vam se smejemo.. sledi tesko I mucno prvenstvo za vas a Srbija ide do medalje!!! ;)

matori

pre 4 godine

ne znam što ljudi i dalje pominju Nedovića ?
pa čovek pripreme ne bi prošao, i već bi bio na operaciji...
Kalina treba da ohladi glavu i da se bavi isključivo sportom.
Sale zna šta radi!

Tequila

pre 4 godine

Igra tu i tamo. Nego zasto ovako da ne kazem lose ali jaftine dreseve imamo. Pa ima li beko ko ima imalo stila i sta znam. Da naprave nesto kul pa da ljufi kupuju. Ali nije to samo kisarka nego i fudbal.

ALIbaba Krivokapic

pre 4 godine

Sarenac je jedan iskompleksirani, neduhoviti poltron cije je vreme odavno proslo.
(stranger)
Slazem se,ali svi ovi ostali sa rts-a su jos gori,slusati njih je kazna za usi a spec. kad slusas onog iz mog nicka

Rozenkranc

pre 4 godine

Evo šta mi se ne sviđa, inače dosta toga nije loše, za sada...
Micić, nema napretka u igri, loš šut, nesiguran. Jović se kovarnuo, on nikako.
Gudurić, čoveče ne cimaj više, već šutni.
Jokić, dobro on deli lopte, i ok, igra ležerno, priprema je, ali njegova pozicija na 4 ga sprečava da poentira, što naš najbolji igrač mora da radi, zatvaraju ga i samo dodaje. Nadam se da će biti i drugih varijacija sa njim na prvenstvu...
Ne sviđa mi se što još nema Lučića...
Ostalo, ok, u mogućnostima, i za pripreme solidno...
Biće zeznuto za naše visoke petorke ako protivnik krene da ubacuje trojke...

Milan

pre 4 godine

Samo slobodna da popravimo! Očigledno vežbamo igru na centre i sa Jokićem na četvorci.
Gudurić potpuno u autu, nema ni mrvu samopouzdanja i odlučnosti.

xyz

pre 4 godine

@Buntovnik sa razlogom To sto Nedovic i Kalinic nisu Lebron i Lenard ne menja cinjenicu da su vrhunski evropski igraci i to na pozicijama gde nam je tim posteno limitiran. Ne moze se osporiti da je Sale ostvario neverovatne uspehe u proslosti, ali ni da nas ta odluka moze kostati medalje sto bi zaista bila steta ako sa ovakvom generacijom ne ostvarimo uspeh. Buduce generacije nazalost ne obecavaju mnogo. Sta je tu je, navijamo za nas nepotpun tim znajuci da smo mogli biti mnogo jaci, ali tvrdoglavost je nasa nacionalna osobina

Slavko Vrekic

pre 4 godine

Bez zezanja ljudi ali ja definitivno mislim da je nama Bircevic neka vrsta amajlije. Covjek napravi faul na trici i ovaj sve tri slobodna promasi. Ima nesto u njemu, ako ništa može da pravi lične kad bude potrebno a da se ne lažemo nema loš šut.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Људи играју припремну утакмицу , уигравају се, комбинују све итд а ви коментаришете зашто овај игра на овој позицији😂😂😂😂

Pera

pre 4 godine

Kad je na terenu četvorka Jović, Gudurić, Simonović, Marjanović, neka tuga i seta me uhvati kako nemamo te proklete pare da sad osvojimo Evroligu.

antiDebil

pre 4 godine

Ode Birča ni kriv ni dužan😂😂😂
(Danilo, 25. avgust 2019 13:31

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !

Margina margine

pre 4 godine

Ko kaže da Jokić ne može da igra četvorku?!
Majstor je uvek majstor.
(x, 25. avgust 2019 14:02)

N'ume na četvorci vidi se iz aviona,spor je i trom kažu stručnjaci ovde.

aaaaa

pre 4 godine

Не знам на основу чега се Мицић и Гудурић распадају? Можда зато што су Јокић, Бели, Богдан и Боби бољи играчи на њима иде лопта. Мицић имао више слободе у Ефесу, отуда и више поена. То што је Гудурић поправио одбрану, што увијек чува плејмејкере код Жељка, што је узео највише живих лопти на овим утакмицама... Симке и Бирчевић реално ниво испод ових играча, али ако буду добро радили оно што знају (шут за 3, да шире игру), помоћи ће довољно, поготово кад Јокић игра на посту. Једино Радуљица нема улогу(осим капитенске :) ).

ustanak

pre 4 godine

Sta je sa Lucicem? Jel on ide na svetsko ili ne? Poslednja utakmica mu je bila protiv Litvanije u Beogradu, kao i Teu?
(Srbija, 25. avgust 2019 14:06)

Tandem Luča i Jokić su nam tajno oružje, na primer...

Sredoje

pre 4 godine

Kakav bre trijum!!! Valjda pobede u svih sedam mečeva (utakmica!)... Trijumf je konačnan uspeh, osvajanje trofeja... u nekom takmičenju.

Марко

pre 4 godine

Rekoh na početku, što lepa himna Novog Zelanda.
Od polovine sam provalila da se radi o našoj himni.
(anonimna, 25. avgust 2019 13:27)

Ја кад сам видео ове у плавим дресовима, помислио сам да игра Југославија.

gurovic15

pre 4 godine

Tea voditi s jednom nogom, nek se oporavlja do polufinala, ovaj Vasin basket je kriminalan, liči na Vasu iz Zvezde, nikako na ovog iz Efesa..

Невен

pre 4 godine

Јокара кошаркашки геније! Какво прећење игре, каква брзина размишљања... Невероватан играч...

NS#1

pre 4 godine

Ljudi, sta je s ovom nasom himnom u Kini?!?! Bukvalno me sramota dok se intonira. Inace obozavam da slusam nasu himnu, ali ovo je blagi uzas.... nemoguce da nema ko da im skrene paznju(inace nije prvi put da nam se himna ozbiljno razlikuje od takmicenja do takmicenja)?

Valjevska podvala

pre 4 godine

Dali ste mi gomilu minusa kad sam pisao u proslosti da je Bobi klasa za Jokica, a evo sad se to i pokazuje. To svakako ne umanjuje cinjenicu da je Jokic sjajan.

111

pre 4 godine

Birca odlican, Micic nikako da se sabere. Barem na pocetku ove utakmice a i u predhonim nije bio nista bolji. Verujem da ce da se vrati u formu u kojoj je bio cele godine.

Kanidja PG

pre 4 godine

Kakav je genije Nikola Jokic zali boze sto ga pojedinci ne kapiraju bas nista.Covjek uvjek ima potez unaprijed u glavi,fenomenalna glava ali Birca nista ne kapira na zalost.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kada se setim nekada polufinale iz Indianapolisa i ljute bitke protiv Novog Zelanda i Pere Kameruna...Centra od ravno 2 metra...

Марко

pre 4 godine

Verovali ili ne, ali Birča je korisniji od Bobija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 25. avgust 2019 13:49)

Можда у некој странци.

Невен

pre 4 godine

Јокара кошаркашки геније! Какво прећење игре, каква брзина размишљања... Невероватан играч...

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Људи играју припремну утакмицу , уигравају се, комбинују све итд а ви коментаришете зашто овај игра на овој позицији😂😂😂😂

Slavko Vrekic

pre 4 godine

Bez zezanja ljudi ali ja definitivno mislim da je nama Bircevic neka vrsta amajlije. Covjek napravi faul na trici i ovaj sve tri slobodna promasi. Ima nesto u njemu, ako ništa može da pravi lične kad bude potrebno a da se ne lažemo nema loš šut.

Buntovnik sa razlogom

pre 4 godine

Sad ce komentari tipa gde je Kalinic, Nedovic kao da su Lebron i Kawai Lenard, sta traze Bircevic i Raduljica, pa onda ne ide dobro protok lopte, Jokic nije na svojoj prirodnoj poziciji... Shvatite jednom da selektor svojim rezultatima kako igrackim tako i trenerskim ima puno pravo da odabere TIM koji ce da vodi na prvenstvo, a vi ako u najboljem slucaju vodite neki seoski tim pa umisljate da ste Stiv Ker ili jos gore sedite za tastaturom, imate 120 kg, zderete gazirana pica po ceo dan i u medju pauzi izmedju gledanja pornica i "hvatanja snage" dodjete na sajt da bi pljuvali ono od cega ste daleko 10 reinkarnacija zivota ili mislite da imate pravo da pricate samo zato sto ste drzavljani ove zemlje, reci cu vam da nemate nijedno pravo da kaljate ime, sastav i ugled ove reprezentacije.

Kanidja PG

pre 4 godine

Kakav je genije Nikola Jokic zali boze sto ga pojedinci ne kapiraju bas nista.Covjek uvjek ima potez unaprijed u glavi,fenomenalna glava ali Birca nista ne kapira na zalost.

is

pre 4 godine

Micicu zahvaliti se pod hitno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (igor, 25. avgust 2019 15:12)

Upravo to, da mu se zahvalimo kad donese medalju!

x

pre 4 godine

Jel zna neko zasto ne igraju Bogdan i Bjelica???
(🇷🇸🇷🇸🇷🇸, 25. avgust 2019 13:51) # Link komentara

Zna Sale. Verovatno ih odmara malo, treba ostale uigrati.

NS#1

pre 4 godine

Ljudi, sta je s ovom nasom himnom u Kini?!?! Bukvalno me sramota dok se intonira. Inace obozavam da slusam nasu himnu, ali ovo je blagi uzas.... nemoguce da nema ko da im skrene paznju(inace nije prvi put da nam se himna ozbiljno razlikuje od takmicenja do takmicenja)?

Forest

pre 4 godine

A niko ništa o Milutinovu koji je zver na centru. Svakako naša prva petica( Jokara može da igra sve od 1-5 :D ) Za Simona sam već poodavno pisao da je dosta agresivan u odbrani, Birča može da ubode poneku trojku, Bobi može mnogo bolje od ovoga, Jović je sve bolji. Gudura i Vasa još se nisu pronašli iako je neosporan kvalitet. Micić je našao neku igru 2-2 sa Milutinovim, Gudura nema samopouzdanja ali nadam se da će proraditi jer nam treba. Jokića nema potrebe komentarisati, pregled igre kao retko ko na svetu! Lepo je što su odmorili Beli i Bogi,vraća se i Lučić pa dobijamo na širini. Nzm što je Radulja odmarao? :)
Inače sa max snagom ove bi dobili sa 30-40 razlike ali nema potrebe
Sale je sve živo iskombinovao, od igre sa dva pleja i dva centra istovremeno na terenu do normalne postavke od 1-5. Moje mišljenje prva naša postava Jović,Bogdan,Lučić(ako bude fit) Bjelica, Jokić.

Petar

pre 4 godine

Vi koji se pitate kako Jokić planira da poveća broj poena stvarno nemate pojma o košarci. Pa čovek ne igra na svojoj poziciji, otuda i takva igra. Sačekajte da ga Sale stavi na peticu, a nadajmo se da hoće, pa ćemo onda videti šta će se desiti.

Va

pre 4 godine

Čemu toliko pljuvanje Birčevića? Svi smo svesni da on nema nešto veliki igrački kvalitet, ali on svoju ulogu zna i odrađuje je sasvim dobro. Kad god je otvoren pogodi trojku, hvata skokove i odbranu je dosta poboljšao. Uopšte nam ne ugrožava igru da bi ste ga svi tako pljuvali. Mada je ovde izgleda trend okačiti se na nekoga i pljuvati ga maksimalno iako to ne zaslužuje. Slična stvar sa Simonovicem samo u manjoj meri.

A.P.

pre 4 godine

45% komentara Zvezda botova i 45% komentara Partizan botova, kojima je samo stalo da pljunu na igrace iz tabora vecitog rivala. Svega 10% komentara od ljudi koji nisu zatrovani klubaštvom. Ova reprezentacija nije slika mentaliteta naseg naroda. Mi je prosto ne zasluzujemo. Fudbal je pravo ogledalo naseg naroda.

JPR24

pre 4 godine

Čemu toliko pljuvanje Birčevića? Svi smo svesni da on nema nešto veliki igrački kvalitet, ali on svoju ulogu zna i odrađuje je sasvim dobro. Kad god je otvoren pogodi trojku, hvata skokove i odbranu je dosta poboljšao. Uopšte nam ne ugrožava igru da bi ste ga svi tako pljuvali. Mada je ovde izgleda trend okačiti se na nekoga i pljuvati ga maksimalno iako to ne zaslužuje. Slična stvar sa Simonovicem samo u manjoj meri.
(Va, 25. avgust 2019 16:11)

To je tradicija. Ajd da su samo Birča ili Simon. Neki pljuju celu ekipu... Ne kapiraju da su ovo pripremne utakmice, i ne znaju čemu one služe. Sto se samo Birce tiče, on ima limitiranu ulogu, zna se, zna da opali trojku dve kad zatreba, to se i čeka od njega a ne da nosi igru. Odbranu igra bolje, ali još i dalje pravi naivne faulove, to da smanji za pola za njegovu minutažu, puna kapa. Simon je itekako potreban, zna da bude X faktor, zna i dobru odbranu igrati, plis šut, ali džabe ti brale da objasnjavas kad ovde kao sto neko reče, 80% gledaju stvari kroz klubastvo, 10% apsolutno nemaju pojma o čemu pričaju.., i srećom pa ima 10 % ljubitelja košarke, koji se ne prave eksperti, već daju svoje sportsko i kulturno mišljenje.

nfl zaludjenik

pre 4 godine

@pera Bogdanovic, Lucic, Milosavljevic, Lovernj, Bertans, Milutinov, Vesterman. Kakva bi ovo tek ekipa bila sad, lepo je govorio Dule, da za 2,3 god. na okupu ova ekipa moze da izme EL. Steta, pa nikad necemo saznati.

matori

pre 4 godine

ne znam što ljudi i dalje pominju Nedovića ?
pa čovek pripreme ne bi prošao, i već bi bio na operaciji...
Kalina treba da ohladi glavu i da se bavi isključivo sportom.
Sale zna šta radi!

sasa the red baron

pre 4 godine

Pa stvarno ljudi, mislim da se iz aviona videlo da je ovo bio trening a ne utakmica. Uigralovale su se neke stvari,ali ponajvise, sve se krilo.
Za vas sto pricate o Jokicu, pa koji se smisao slati Jokica pod kos da igra ledjima protiv ovih indijanaca? Da je hteo stavio bi im 50,ali cemu to?Cilj nije dobiti Novi Zeland, nego smremiti ekipu.
Ok, OStaje jos Francuska,pa da zapocne i ova zurka,--
Cetitke treneru Djordjevicu, njegova Srbija izgleda fanatsticno, igraci su spremni, sad samo tempirati ekipu za kad bude najpotrebnije..

Из угла

pre 4 godine

Ђорђевић је фантастичан тренер. Много израђених акција где играч остане сам и промаши. Резултат не говори колико смо добри. Свака утакмица друга стратегија и са другим играчима у главној улози. Браво. Уживање. Како ли ће играти само кад буде било битно? Јокић у улози четворке асистента одличан. Овај тим може да игра шта хоће.

Margina margine

pre 4 godine

Ko kaže da Jokić ne može da igra četvorku?!
Majstor je uvek majstor.
(x, 25. avgust 2019 14:02)

N'ume na četvorci vidi se iz aviona,spor je i trom kažu stručnjaci ovde.

ALIbaba Krivokapic

pre 4 godine

Sarenac je jedan iskompleksirani, neduhoviti poltron cije je vreme odavno proslo.
(stranger)
Slazem se,ali svi ovi ostali sa rts-a su jos gori,slusati njih je kazna za usi a spec. kad slusas onog iz mog nicka

Milan

pre 4 godine

Samo slobodna da popravimo! Očigledno vežbamo igru na centre i sa Jokićem na četvorci.
Gudurić potpuno u autu, nema ni mrvu samopouzdanja i odlučnosti.

cole

pre 4 godine

svi koji se jos uvek pitaju da li je simonovicu mesto u reprezentaciji, neka ponovo pogledaju danasnju utakmicu i sve ce im biti jasno!
svi koji se, poput mene, pitaju sta ce bircevic u reprezentaciji, i danasnja utakmica daje za pravo za to pitanje. osim ako nije trebalo "razigrati" ga za novu sezonu u dresu partizana.

krajisnik

pre 4 godine

Milutinov atletski sjajan.
Jokic stalno gleda da asistira.
Da su nasi pola bar asistencija iskoristili bilo bi sjajno,ali promasuju zicere.
Jokic ce kad bude trebalo ubaciti svojih 20+ koseva,nista ne brinite.
Danas bez Bogdana i Bjelice lagano...

gurovic15

pre 4 godine

Tea voditi s jednom nogom, nek se oporavlja do polufinala, ovaj Vasin basket je kriminalan, liči na Vasu iz Zvezde, nikako na ovog iz Efesa..

Goran

pre 4 godine

Morace Micic da proradi, mislim da je samo u glavi da se prilagodi.
Neverovatno koliko je brz. Ja nekako mislim da ce biti jedno od pozitivnih iznenadjenja.

nebaCar

pre 4 godine

B92

Znacajno smo oslabljeni neigranjem Raduljice. Prosto se vidi da nema ko da popunjava prostor i smeta.
(Dobarlosmao, 25. avgust 2019 14:09)

Najbolji su mi komentari ovakvog tipa ljudi koji su bežali sa fizičkog

antiDebil

pre 4 godine

@Buntovnik sa razlogom To sto Nedovic i Kalinic nisu Lebron i Lenard ne menja cinjenicu da su vrhunski evropski igraci i to na pozicijama gde nam je tim posteno limitiran. Ne moze se osporiti da je Sale ostvario neverovatne uspehe u proslosti, ali ni da nas ta odluka moze kostati medalje sto bi zaista bila steta ako sa ovakvom generacijom ne ostvarimo uspeh. Buduce generacije nazalost ne obecavaju mnogo. Sta je tu je, navijamo za nas nepotpun tim znajuci da smo mogli biti mnogo jaci, ali tvrdoglavost je nasa nacionalna osobina
(xyz, 25. avgust 2019 14:37)

Mnogo veci problem je izostanak Milosavljevica i Teodosica, pa i Macvana, neko Kalinica i Nedovica !
A jeste, tvrdoglavost je ovde sveprisutna. panteri uporno nesto drve o Djordjevicu dok Djordjevic uporno osvaja medalje, sta ces. Pokojna zvezda ga je oterala iz kluba zato sto je netalentovan, dok navijaci pokojne zvezde i fmp IDEE uporno zele da on podbaci kako bi Alenpije ili Lepi Mica zauzeli njegovo mesto, pa samim tim u ekipu ubacili Covkinsa, Djenkinsa, Davidovca, Dobrica i Klovana Mitrovica, ali ne ide pa ne ide !

Pronicljivi

pre 4 godine

Naši igrači imaju jedan veliki problem koji pod hitno moraju otkloniti. Nisu svesni koliko su jaki. Ne mislim tu na igrački kadar, već samo razumevanje igre, timski duh... Mislim da će se do prvenstva sve kockice složiti, a onda ćemo se uvaliti u fotelje i uživati u rapsodiji.

Srpko

pre 4 godine

Simon ce sigurno biti u petorci kad krene takmicenje. Ne da nije imao nijednu losu tekmu nego ne znam dal je jednom izgubio loptu ili napravio neki glup potez. Ubada kad treba, kida u odbrani a to je za poziciju 3 najbitnije

Memfis

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu. (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

A kaze mu nepismeni... :) komedija
(Nemanja, 25. avgust 2019 17:12)

Комедија је што ти и остали који ти дају + нисте у стању да скапирате да му је "гаган" из спрдње одговорио по његовим "правилима" правописа.

bskfan

pre 4 godine

Velika je steta sto ovaj Jovic ne radi vise na nekim elementima svoje igre jer ima NBA potencijal. Svakoga dana po 1000 podizanja na prste (rad na vertikali), 500 sutnutih trojki i za godinu dana niko ga ne bi poznao. On mene po gradji podseca na Mudiay-a ali je mnogo inteligentiji. Jovic moze da ude pod kos kad god pozeli a ne ulazi samo zbog toga sto je jako neefikasan. Da bi se to promenilo mora da vezba sut ispod kosa i da se osposobi da zakucava, barem kao Murray iako je Jovic 5cm visi od Mareja.

Ako vec poredimo neke igrace onda treba reci da je Milutinov vec sada bolji od Plamlija, i defanzivno i ofanzivno. Da je nekim slucajem imao sansu da igra sa Jokicem 2 godine sada bi imao barem 10 miliona godisnje.

Nenad

pre 4 godine

Ja nisam baš neki poznavalac košarke ali meni ovo najpre liči na namerno isprobavanje kombinacija ako bi neki od "ključih" igrača ispao, bilo zbog ličnih bilo zbog neke povrede.
Mislim da je to pametno jer ukoliko kompletnu igru baziramo na jednog ili dva igrača, šta ćemo ako neko od njih iz nekog razloga ispadne?
Ipak sve ovo treba gledati kroz prizmu pripremnih utakmica. Koliko god je nama navijačima (a verujem i njima, igračima) lepo da pobeđuju, ipak u ovim utakmicama to nije imperativ.

Boje

pre 4 godine

Tek sada vidim kakvu dimenziju ovoj reprezentaciji daje Bogdan Bogdanović. Vodi Srbija, ali svaki koš kao sa je slučajan, bez ikakve organizacije, čast Jokiću koji je fenomenalan, ali ne može ovako pokazati svoj potencijal. Tako da dežurni pljuvači Bogdana ustanite mirno kad izgovarate njegovo ime!

Pera

pre 4 godine

Kad je na terenu četvorka Jović, Gudurić, Simonović, Marjanović, neka tuga i seta me uhvati kako nemamo te proklete pare da sad osvojimo Evroligu.

pop

pre 4 godine

jos jedna odlicna igra Srbije koja je maestralno vodjena sa klupe… kao I svako takmicenje sendvicari iz zeleznika pljuju po srbiji..kalina, bircevic,nedovic..kako vam ne dosadi vise.???. jadni ste al ok je imati vas da vam se smejemo.. sledi tesko I mucno prvenstvo za vas a Srbija ide do medalje!!! ;)

Robby

pre 4 godine

valno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.
(u borbi za zlato,

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kada se setim nekada polufinale iz Indianapolisa i ljute bitke protiv Novog Zelanda i Pere Kameruna...Centra od ravno 2 metra...

Andjus

pre 4 godine

Milutinov odličan, lijepa komunikacija njega i Micića, Jokić nevjerovatan pregled igre, fantastičan osjećaj za prostor, pas, čudesan igrač. Bobijevo promašeno zakucavanje i banana Jovića su mi naj momenti na utakmici. Novi Zeland koliko ne moze da pogodi zicer to je nestvarno.

Velvet

pre 4 godine

S'obzirom da imamo jak reket, slabo gradimo skok u odbrani. Ameri to nece prastari. Sto se tice Jokica, siguran sam da ce na prvenstvo da bude mnogo aktivniji, a i svi oko njega sa utrcavanjima. Prosto mora tako ako hocemo zlato. Simonović veliki dzoker sa klupe. Malo me brine samo sto nemamo konstantno sutra osim njega i Bogdanovica

Марко

pre 4 godine

Verovali ili ne, ali Birča je korisniji od Bobija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 25. avgust 2019 13:49)

Можда у некој странци.

323

pre 4 godine

Jokic je razigravao saigrace, kos ga nije interesovao, Jovic odlican, Milutinov, odlican sa malo promasaja iz reketa, Bobi je dobro odigrao imao veliku minutazu ali i promasaje iz reketa koje treba da smanji. Ostali su dali svoj doprinos, igrali toplo hladno. Treba samo da smanje te oscilacije. Sve to bez Belog i BB. Dobar trening za nase.

john smith

pre 4 godine

Neverovatno, nije mi jasno zasto ogromna vecina "poznavaoca" kosarke na ovom sajtu ocekuje da dobijemo svaku pripremnu utakmicu sa 50 razlike. Pa onda ispoljavaju svoje frustracije prema igracima u vidu komentara, a nisu svesni koliko su drugi ljubomorni na nas sto imamo takve igrace. Stvarno ne umemo da cenimo to sto imamo.

Džoni

pre 4 godine

Nije bitno da uopste pobede, zasto maksimalnih 8/8, neka izgube preostale dve pripremne, ali da posle ne izgube nijednu na prvenstvu!
(Aleks, 25. avgust 2019 13:27)

A kako izgubiti od ovih? Bila bi grehota! Mi i da smo hteli u ovim utakmicama do sada da izgubimo nismo mogli. Jednostavno smo bolji od svih protivnika sa kojima smo igrali i nije bilo realno da izgubimo i jednu. Možda pritiv Francuza bude čupavo?

4k4.Dex

pre 4 godine

Bobana ne mogu da zaustave. Mozda dve tri reprezentacuje mogu da ga zadrze da ne da 20ak poena. Ostali mogu samo da naprave 15 faulova i tako ga zaustave. Moramo vise da ga koristimo.

Кортизол

pre 4 godine

Zanimljivosti o našem timu:
Srbija u rosteru ima 7 igrača iz 2017. EuroBasketa i 10 igrača iz kvalifikacija za Svetski kup.

Prosečna starost rostera: 28,0 godina (16. najmlađa ekipa turnira)
Broj igrača mlađih od 20 godina: Nema
Broj igrača između 20 i 25: 2 igrača
Broj igrača između 25 i 30: 5 igrača
Broj igrača preko 30: 5 igrača
Najmlađi igrač rostera: Marko Gudurić - 24-godišnjak
Najstariji igrač rostera: Marko Simonović - 33-godišnjak
Prosečna visina rostera: 205,7 centimetara (Prva najviša ekipa turnira)
Broj igrača sa visinom ispod 190: Nijedan
Broj igrača visine između 190 i 200: 4 igrača
Broj igrača visine preko 200: 8 igrača
Najniži igrač rostera: Vasilije Mićić - 1,95 centimetara
Najviši igrači rostera: Boban Marjanović - 2,22 centimetra

Lige u kojima se igrači takmiče:
NBA: 4 igrača
Nemačka: 3 igrača
Turska: 2 igrača
VTB: 1 igrač
Grčka: 1 igrač
Kina: 1 igrač

Evroliga: 5 igrača

Kanidja PG

pre 4 godine

Prvi asistent SP Nikola Jokic dileme nemam.Covjek voli da usreci dvojicu poeni su sada u drugom planu.
Brutalan igrac,nema porredjenja ni sa kim.Jedinstven po svemu.Blago reprezentacije i nagetsa.

Srpko

pre 4 godine

@DemarDerosan
Simonovic je toliko "lagano" krilo da u odbrani cuva cesto i cetvorke i laganini im kupi lopte. On nije neki bilder, ali je zilav, agilan i iskusan a to nam upravo na trojci treba.Bolju (zdravu) klasicnu trojku nemamo u ovom trenutku, a i pitanje je kad se Lucic vrati na sta ce to da lici.

JPR24

pre 4 godine

utakmica sa francuzima prekosutra bice pravi pokazatelj koliko smo spremni
(japi, 25. avgust 2019 16:32)

Pr bih rekao pritiv Angole. Sa Francuzima ne očekujem ni od jednih ni od drugih neku Ceiku partiju, zadnja pripremna, nije im do rizikovanja povrede bas sada.

Dvokorak

pre 4 godine

Sale se danas poigravao s Jokicem, a Jokara se poigravao sa svima.

Svaki njegov dodir s loptom donosi nesto dobro, neverovatno kako lako otvara igru u napadu.

Danas je bil ovidljivo da se forsira preko Bobija i Milutinova, i Bobi samo jos malo da olabavi ruku, to je to. Mada, meni se cini da je skoro svaki njegov sut faul odbrane, al ajde.

Zasad je Jovic taj koji donosi stabilnost u prenosu lopte i organizaciji napada, danas cak i pogodi dve duge, ali retko ce on sutnuti vise od 4-5 puta.

A sto se tice Vase. Definitivno mu selektorova postavka ne lezi i nekako je stalno u raskoraku s ostatkom tima, ne vidi na vreme kretanje igraca, a njegove zamisli drugi ne citaju. Moje misljenje je da je on kad igra ofanzivno igra vise kao dvojka, i tu slobodu iåprostor je imau u Efesu, a ovde nema, i cesto zavrsi u guzvi se nekim ocajnickim izbacivanjem lopte na tricu ili turnoverom.

A sto se tice Gudure, iako je masio dosta otvorenih trojki, treba samo da nastavi da sara svaki put kad je u prilici. Njegove greske dolaze nakon sto se ne odluci na otvoren sut i krene da nesto srlja, a tehnika vodjenja lopte i dribling su mu vise kao kod krilnog igraca, sto ga najvise razlikuje od Bogdana.
Video sam da je ove godine koristio fenomenalan Harden stepbek na trici i davao tako koseve, na pripremama nije ni pokusao.

Sve u svemu dosta se nesto isprobavalo, pa je Sale valjda nesto vise zna kad su opcije u pitanju.

Shomy

pre 4 godine

Jokicu treba dati sto vise slobode, na 4 dobro snalazi i asistira, valjda je i ova uktakmica bila cilj da se uigraju Milutinov i Bobi posto sa Raduljicom vec dobro funkcionise...U toj petorci sa 2 visoka ograniciti Vasu i Gudurica sto je vise moguce jer previse grese, imaju veliku zelju da se dokazu, ali to deluje kontraproduktivno za razliku kada u toj petorci nije Jokic u igri! Milutinov se u svaku pricu uklapa i to je dobra stvar...Mnogo ce faliti Milosavljevic i Teodosic jer imaju iskustva i znaju kako se dobijaju velike utakmice, ali i pored toga ocekujem borbu za zlato!

Marko

pre 4 godine

Niti jedna akcija na low postu za Jokica da igra ledjima 1 na 1, niti jedan pikenrol decko stoji sa strane i gleda...nema veze sto je na 4 opet moze da igra ledjima...vise se za Milutinova igra 1 na 1 koji promasuje zicere..nerazumem u cemu je problem..
Ja postujem Saleta i sve ali ovo nije u redu, kad dodju bitni mecevi mora da se vise igra preko Jokica ne moze Milutinov vise da igra 1 na 1 na postu od Jokic koji je u tome najbolji na svetu...lol..

Duga

pre 4 godine

Milutinic je dobar za ofanzivni skok u napadu daje koseve ali to su sve ziceri kad ostane sam u kombinaciji naseg napada to ubacuje ko god da je na terenu i Raduljica itd... Milutinov ne moze sam da odigra 1 na 1 ili vrlo retko jednostavno nije takav igrac. Ne iznufjuje faulive na sevi jer ne igra tako. Do ar je za skok i za siguran poen pod kosem kad se napravi neki pick and roll ili neka slicna akcija. Pravi centri koji mogu da igraju na igraca su na. samo Jokic koji i ne igra centra ovde i Boban.
(4k4.Dex, 25. avgust 2019 18:38)

Milutinic je stvarno dobar, ali ni blizu kao Simonov, Macic i Jekic. Takodje, ocekujem jos bolje kad se vrate Bogdanic i Bjelicic!

Stranputica

pre 4 godine

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa i lučić i bogdan i beli i jokić mogu da igraju pleja
(dalje, 25. avgust 2019 17:10)

Ovo je strašno. Svaki sledeći komentar bude gori od onog prethodnog.

Кортизол

pre 4 godine

Vasilije Micic (Anadolu Efes – PG) 71 games 12.9 points, 5.9 assists, 2.4 rebounds
Stefan Jovic (Bayern Münih – PG) 62 games 6.9 points, 4.6 assists, 2.1 rebounds
Bogdan Bogdanovic (Sacramento Kings – SG) 70 games 14.1 points, 3.4 rebounds, 3.8 assists
Marko Guduric (Fenerbahçe Beko – SG) 75 games 9.9 points, 2.4 assists, 2.3 rebounds
Vladimir Lucic (Bayern Münih – SF) 72 games 10.2 points, 3.9 rebounds, 1.3 assists
Nemanja Bjelica (Sacramento Kings – PF) 77 games 9.7 points, 5.7 rebounds, 1.9 assists
Marko Simonovic (Zenit – F) 46 games 8.6 points, 2.8 rebounds, 1.0 assist
Stefan Bircevic (Bonn – PF) 43 games 6.8 points, 3.6 rebounds, 0.8 assist
Nikola Jokic (Denver Nuggets – C) 80 games 20.0 points, 10.8 rebounds, 7.2 assists
Boban Marjanovic (Philadelphia 76ers – C) 58 games 7.2 points, 4.6 rebounds, 0.9 assist
Nikola Milutinov (Olympiakos – C) 52 games 11.1 points, 7.5 rebounds, 0.7 block
Miroslav Raduljica (Jiangsu Dragons – C) 48 games 23.3 points, 9.7 rebounds, 3.0 assists

JPR24

pre 4 godine

Dobar trening, isprobavanje nekih varijanta, bez forsiranja, bez rizika za povredu, odmaranje Bogdana i Belog... To bi bilo to, ko je koliko dao poena itd, i nije bas važno. Jedino da Vaša malo stisne zube i ugrabi koncentraciju, igra previše stegnuto, nije uopšte u ritmu sezone koju je odigrao. Ajd još i ta utakmica sa Francuzima, malo revije, svi će se tu paziti povreda, pa da pocnu prave stvari.

kolodare

pre 4 godine

(NoName, 25. avgust 2019 19:55)

Opet o Birčeviću. Dokle više?

Iako izgleda neverovatno, mi nismo nijednu medalju osvojili bez njega i Štimca (tzv mahača peškira).

Košarku igra tim, a ne pojedinci.

Napred plavi do polufinala, a posle šta nam Bog da!

xyz

pre 4 godine

@Buntovnik sa razlogom To sto Nedovic i Kalinic nisu Lebron i Lenard ne menja cinjenicu da su vrhunski evropski igraci i to na pozicijama gde nam je tim posteno limitiran. Ne moze se osporiti da je Sale ostvario neverovatne uspehe u proslosti, ali ni da nas ta odluka moze kostati medalje sto bi zaista bila steta ako sa ovakvom generacijom ne ostvarimo uspeh. Buduce generacije nazalost ne obecavaju mnogo. Sta je tu je, navijamo za nas nepotpun tim znajuci da smo mogli biti mnogo jaci, ali tvrdoglavost je nasa nacionalna osobina

Pogan

pre 4 godine

(4k4.Dex, 25. avgust 2019 18:38)

Po nicku se vidi da nemas vise od 13god...
Ono u cemu je Milutinov najbolji od svih nasih centara, ukljucujuci i Jokica, je odbrana. Ili jos preciznije - lateralne kretnje. Milutinov je jedini centar kod nas koji moze solidno da isprati protivnicke bekove na pick and roll igri. Ostali ne postoje u tom segmentu.

Rozenkranc

pre 4 godine

Evo šta mi se ne sviđa, inače dosta toga nije loše, za sada...
Micić, nema napretka u igri, loš šut, nesiguran. Jović se kovarnuo, on nikako.
Gudurić, čoveče ne cimaj više, već šutni.
Jokić, dobro on deli lopte, i ok, igra ležerno, priprema je, ali njegova pozicija na 4 ga sprečava da poentira, što naš najbolji igrač mora da radi, zatvaraju ga i samo dodaje. Nadam se da će biti i drugih varijacija sa njim na prvenstvu...
Ne sviđa mi se što još nema Lučića...
Ostalo, ok, u mogućnostima, i za pripreme solidno...
Biće zeznuto za naše visoke petorke ako protivnik krene da ubacuje trojke...

Lala na kvadrat

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

Nepismeni, jedna rec. Sluzimo narodu.

pedja

pre 4 godine

Ode Birča ni kriv ni dužan😂😂😂
(Danilo, 25. avgust 2019 13:31

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !
(antiDebil, 25. avgust 2019 14:14)

Care, u finalu sa Slovencima da smo imali zdravog Lazica bar deset minuta da ispresira kako zna, bili bi sampioni Evrope... prestanite vise s tim prozivkama, aj za fudbalere, ali kosarkasi su sve dobri, vredni momci i hvala im sto pomazu koliko mogu kad najvise treba... kad Kalina vec ne sme,ja bih pre zvao Borisu za podmladak, ili ovog ili onog, ali ko sam ja da se pravim pametan - samo navijac, jer toliko mogu da pomognem ekipi koja kod da igra...

aaaaa

pre 4 godine

Не знам на основу чега се Мицић и Гудурић распадају? Можда зато што су Јокић, Бели, Богдан и Боби бољи играчи на њима иде лопта. Мицић имао више слободе у Ефесу, отуда и више поена. То што је Гудурић поправио одбрану, што увијек чува плејмејкере код Жељка, што је узео највише живих лопти на овим утакмицама... Симке и Бирчевић реално ниво испод ових играча, али ако буду добро радили оно што знају (шут за 3, да шире игру), помоћи ће довољно, поготово кад Јокић игра на посту. Једино Радуљица нема улогу(осим капитенске :) ).

Jaokara

pre 4 godine

Jokic ako je pametan da se okrene i vise nikad ne igra za reprezentaciju , ovo je tuzno kako mi njega koristimo do sada ...naravno se nadam da ću pojesti ove reči i da će na prvenstvu sve biti kako treba ali imagi prvog centra nba lige i koristiti ga kao role igrača sa klupe i to van svoje pozivije je zalosno, tipično srpski sto bi se reklo.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Djordjevic trener reprezentacije ?
Igrac bio vrhunski , trener nikakav (Prolaznik, 25. avgust 2019 16:28)

Pa i nije trener, nego selektor. I to verovatno jedan od 3 najbolja na svetu, trenutno.

antiDebil

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije
(xyz, 25. avgust 2019 17:24)

Sta da pamtimo ? Ko si ti, ime, prezime, adresa ? Koje su posledice po tebe ako nisi u pravu ? Ulazes imanje na svoje reci, glavu ? Hoces nesto da potpises, sta, ko si ti uopste da bi neko pamtio tvoje reci ???

Misko je vrsljao u reprezentaciji za vreme Dude Ivkovica, koji je i sam bio njegov klijent, pa su tako svi igraci u Efesu i Olimpijakosu kao i u reprezentaciji bili Miskovi, osim izuzetnih pojedinaca poput Bogdana ili Bjelice... Kod Djordjevica Zalizana bitanga Misko ne prolazi !

Petar

pre 4 godine

@ceah,sram te bilo i tvog nevaspitanja da ovako lazes.U redu je da ga mrzis ali nemoj lagati,zar te nimalo nije sramota?Letos na kampu Bogdanovom u Bgu bio Jalina,ispozdravljao se i sedeo sa svima,smejali se,pricali (Stimac,Pefi,Jokic,Tepic...).Cuj,Teo trazio a nije ni mislio da ide.Eto,nije pozvan,uzivajte bez njega,ali pustite momka vise na miru,napraviste monstruma od njega.To mu je hvala sto je ginuo za svaku loptu i fasovao diskus herniju.

Knindza

pre 4 godine

Za Nedovica se izlgeda znalo da ide na operaciju jer je ponovo povredjen pa ga zato mozda nije zvao... a za Kalinoglua nema se reci to je najbolje sto imamo SRBIJA DO VRHA!!!

Keynes

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-)

djura

pre 4 godine

valno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.
(u borbi za zlato,

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa jokic na pleja, boljeg od njega i nemamo

asd

pre 4 godine

nasa je sreca da je u nasoj polovini zreba spanija jedina ozbiljna reprezentacija i za ocekivati je da i mi i oni lagano odemo do polufinala. u drugoj polovini bice klanje izmedju usa, grcke, francuske, litvanije, australije, kanade za dva mesta

b78

pre 4 godine

Iskreno se nadam da cemo izgubiti od Francuza. Ne zbog uroka kako neki kazu vec da shvate ozbiljno svaku utakmicu na prvenstvu. Sto se tice ovih sedam utakmica ja nikad nisam video ovoliki broj kombinacija postavki u nasoj reprezentaciji. Neke su uspele. Neke nisu. Jokic nije nijednom igrao ono sto igra u Denveru ali ok verujem da je i to neka vrsta taktike. Sto se tice igraca jedini za kojeg ne vidim nikakvu potrebu je kapiten. Ostali, pa i taj famozni Bircevic, imaju svoju ulogu i mesto. Milutinov je po meni nas drugi centar a Bobi treci ( vrlo limitaran u kretnji i pored odredjenih centara prosto ne moze da igra ali ok za ove indijance tipa Angola, Novi Zeland i slicne). Sa Lucicem cemo dobiti jos jednu dimenziju. Vasa se gubi a to nam je kljucna pozicija koju nekako pokrivamo ostalim igracima kojima organizacija ne bi trebala da bude primarna ali srecom mogu i to da rade. Gudura pokazuje potencijal ali je dosta slabiji od Bogdana. Bjelica, Bogdan, Milutinov i Jokic su kljuc. Jovic, Simon i Bircevic imaju svoje uloge kao i Lucic kad se vrati a ocekujem bolju igru Micica i Dangube jer oni to znaju i svakako mogu.

bskfan

pre 4 godine

U igri Bobija mi se ne svidja sto loptu dobija dalje od kosa. Moze Bobi da pogodi sa poludistance ali moze i da promasi. To treba da se menja, Bobi mora loptu da primi na korak od kosa i iskljucivo da zakucava. Za razliku od Milutinova koji idei na alejup, Bobi voli da primi loptu na zemlji. Jokic je to ukapirao i za sada mu daje najbolje pasove. Ne mora Bobi da daje 20 poena, neka da i samo 10 ali da to bude 100%. Jokic moze da igra sa sva tri preostala centra ali mislim da mu najvise odgovara Milutinov. Sa druge strane, kad u igri nema Jokica jedino Milutinov moze to da izgura neki minut jer je u tim situacijama Bobi neupotrebljiv. Kvalitet Raduljice je sto moze da odigra neku varijantu cetvorke.

anica

pre 4 godine

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !
(antiDebil, 25. avgust 2019 14:14)
Kako bih bila srecna da te sankcionisu, ono samo error kad god pomenes tako nesto u komentaru, ali nadjavola nemas gramaticke greske i tolerisu te, tacno od muke ne znam sta da radim, kad god otvorim komentare eto te sa novom gluposti, sreca pa cu bar Novaka i Zvezdu ispratiti na miru.
U sta si se pretvorio, sta ostade od tebe, nemas vise jedan konstruktivan komentar...samo ripas na crvenu boju.
OVO JE REPREZENTACIJA, PRESTANI DA SIRIS NETRPELJIVOST TOG TIPA OVDE, OVO JE UJEDINJENA SRBIJA, LJUBAV PREMA GRBU SVOM, LJUBAV PREMA SPORTU.
STIDI SE!!!

JPR24

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-)
(Keynes, 25. avgust 2019 16:10)

Obojica previše stegnuto igraju... Da pozovu Stimaru da im održi motivacioni govor ;)

g

pre 4 godine

Vi koji se pitate kako Jokić planira da poveća broj poena stvarno nemate pojma o košarci. Pa čovek ne igra na svojoj poziciji, otuda i takva igra. Sačekajte da ga Sale stavi na peticu, a nadajmo se da hoće, pa ćemo onda videti šta će se desiti.
(Petar, 25. avgust 2019 15:29)

Po Đorđeviću izgleda da on na petici neće ni igrati

Nemanja

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu. (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

A kaze mu nepismeni... :) komedija

Sredoje

pre 4 godine

Kakav bre trijum!!! Valjda pobede u svih sedam mečeva (utakmica!)... Trijumf je konačnan uspeh, osvajanje trofeja... u nekom takmičenju.

u borbi za zlato

pre 4 godine

bukvalno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.

Keynes

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-) 
(Keynes, 25. avgust 2019 16:10) 

Obojica previše stegnuto igraju... Da pozovu Stimaru da im održi motivacioni govor ;)
(JPR24, 25. avgust 2019 16:44)

Hahahah...E, ali opet, ne razumem sto su toliko stegnuti, nije kao da se od njih ocekuje 20+ poena. Oni su dopuna velikoj trojci (Beli-Bogdan-Jokic). Ali bi njihova kvalitetna dopuna (za koju sigurno imaju kvalitet) bila od ogromnog znacaja za ovu ekipu. Gudura kad zameni Bogdana 2-3 trice, jedan ulaz na asistenciju Jokica i moze na klupu do kraja meca. :-)

Jumko

pre 4 godine

Micic, igrac sa fascinantno malim samopouzdanjem kada igra za reprezentaciju! Zato je Teo 3x korisniji i bez godinu dana igranja kosarke!

111

pre 4 godine

Birca odlican, Micic nikako da se sabere. Barem na pocetku ove utakmice a i u predhonim nije bio nista bolji. Verujem da ce da se vrati u formu u kojoj je bio cele godine.

ustanak

pre 4 godine

Sta je sa Lucicem? Jel on ide na svetsko ili ne? Poslednja utakmica mu je bila protiv Litvanije u Beogradu, kao i Teu?
(Srbija, 25. avgust 2019 14:06)

Tandem Luča i Jokić su nam tajno oružje, na primer...

Kako ti objasniti

pre 4 godine

@ceah,sreca tvoja te nema nikakve kazne za lupanje gluposti u komentarima,inace bi fasovao ozbiljnu tuzbu.Ne znam zasto moderatori pustaju ovakve komentare u kojima se bezocno laze bez dokaza.Apsolutno je neistina da Kalinic nije dobar sa saigracima.Sale ga nije zvao iz njemu znanih razloga.Sest godina je sa njima,pogledajte im drustvene mreze.Odakle se stvorila ova glupost stvarno ne kontam

Miki Lazic

pre 4 godine

Da, ali to moze da bude i mac sa dve ostrice. Onaj koji prodje u polufinale ce dici svoju formu do maksimuma zbog teskih utakmica za razliku od nas koji ce se verovatno prosetati do polufinala
(sremac, 25. avgust 2019 18:16)

Kakva bre forma, turnirsko takmicenje, zagrejes se za 1/2, vazno je da budu svi odmorni da nam se ne desava 2014,2015 i 2017 kad zbog umora nismo mogli ozbiljno da odigramo jako i do samog kraja.

Киза

pre 4 godine

Пошто се још увек прича о Калинићу и Недовићу.... можда се треба потсетити да селектор Француске у фудбалу за СП 1998 није звао две највеће звезде Кантону и Жинолу.

Smeh

pre 4 godine

@ Debos
Litvanija, Grčka indijanci? Italija, Turska? Koji sport ti komentarišeš jer je ovo košarka. Ako ti nije poznat sport nemoj komentarisati već se malo upoznaj sa istim.

ceah

pre 4 godine

@asd Igraci su trazili da Kalinic ne ide izmedju kojih su i Teodosic i Bogdanovic, iz razloga sto je jako los covek, a ne zato sto prosipa politicke mudrosti po netu. Tako da dosta vise o tome.

Prica o Vasi

pre 4 godine

Igramo kosarku iz 90-tih god proslog veka I samo na kvalitet NBA igraca cemo izboriti plasman na OI. Da li neko stvarno misli da mozemo dobiti takmicarsku utakmicu protiv ozbiljne reprezentacije kada nasa dva keca ukupno uzmu 2-3 suta za 3 poena? I to uglavnom u propalom napadu kada istice vreme.
Hit igrac je Micic koji bukvalno ne zna gde udara. Sve je im'o nista im'o nije

Nepismen

pre 4 godine

@Memfis i ostali

Zasto se uopste hvatate pravopisa kad nemate pojma? Nepismen je pridev i pise se spojeno. Narvno to je prema trenutnom pravopisu, koji nije nikakav prirodni zakon vec konvencija koja se stalno menja i kao takva ne znaci nista.

stefan

pre 4 godine

kakva je to uloga Bircevica? Da napravi faul kad izlazi na sut za 3? haha
Dobro ovo deluje, samo me cudi zasto Lucica nema ovoliko dugo... 6 utakmica je propustio, valjda i on treba da se uigra. Zasto neko ne kaze sta je sa njim?

Tequila

pre 4 godine

Igra tu i tamo. Nego zasto ovako da ne kazem lose ali jaftine dreseve imamo. Pa ima li beko ko ima imalo stila i sta znam. Da naprave nesto kul pa da ljufi kupuju. Ali nije to samo kisarka nego i fudbal.

Aleksandar Randjelovic

pre 4 godine

Jel ima negde podatak koliko je Micić lopti izgubio? Od sredine treće četvrtine(kad sam počeo da gledam), do kraja je imao bar 5. Kad bi to mogao da iskontroliše, možda bi mogao I u NBA

Milance

pre 4 godine

Sto se tice OI, dve najbolje plasirane ekipe iz Evrope idu na OI.
Dakle moze i recimo petoplasirana Spanija da dobije OI vizu ako smo mi prvi, SAD druge a za bronzu se bore Kanada i Australija.

asd

pre 4 godine

silna isprobavanja na trojci su posledica djordjeviceve tvrdoglavosti da ne povede kalinica koji je nasa najbolja trojka, uz lucica koji je povredjen ali je selektorov ljubimac i mora da ide u kinu to dovodi do toga da birca ili bjelica idu na trojku a jokic na 4. sacuvaj me boze.

Марко

pre 4 godine

Rekoh na početku, što lepa himna Novog Zelanda.
Od polovine sam provalila da se radi o našoj himni.
(anonimna, 25. avgust 2019 13:27)

Ја кад сам видео ове у плавим дресовима, помислио сам да игра Југославија.

sryugos

pre 4 godine

a za Kalinoglua nema se reci to je najbolje sto imamo SRBIJA DO VRHA!!!
(Knindza, 25. avgust 2019 15:24)

Kalinoglu? Masis ti reprezentaciju, tvoja igra letnju ligu.

SrbEUin

pre 4 godine

Lige u kojima se igrači takmiče:
NBA: 4 igrača
Nemačka: 3 igrača
Turska: 2 igrača
VTB: 1 igrač
Grčka: 1 igrač
Kina: 1 igrač

Evroliga: 5 igrača


Ne treba samo prepisivati, mora se ažurirati.
To su stari podaci.
Sada:
NBA, 5: - Bobi, Bjeli, Bogi, Jokić i Gudurić;
ABA, 2: - Simon i Birča;
Nemačka, 1: - Lučić;
Turska, 1: - Vasa.
Grčka, 1: - Milutinov;
VTB, 1: - Jović;
Kina, 1:- Kapiten.

Evroliga 3.

antiDebil

pre 4 godine

Ode Birča ni kriv ni dužan😂😂😂
(Danilo, 25. avgust 2019 13:31

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !

shone bjelovacki

pre 4 godine

Pod hitno razigrati i dati slobodu i igri Micicu i Guduricu, selektore malo oladi’ ...P.S. Micic je prosle sezone razvaljivao za Efes i bio nosilac igre a sad se vidi da ne smije da dise... Gudurica je kupio NBA tim i to je valjda dovoljano moj selektore

Demar Derosan

pre 4 godine

@Srpko
Niste u pravu. Simon jeste pouzdan igrac, ali ima krupne nedostatke u igri. Ume da udje u losu seriju selekcije suteva i promasaja, lagan je i zbog toga bude lako izbacen u odbrani od igraca tipa Bogdana Bogdanovica, cesto u napadu ide na silu uz ceonu liniju bez ikakve ideje itd. Sale zna ove stvari, korostice ga umereno protiv jacih ekipa uz ogranicenu minutazu, a protiv slabijih ce dobijati dosta prostora s ciljem da se kljucni igraci odmore i sacuvaju od povreda.

sremac

pre 4 godine

je sreca da je u nasoj polovini zreba spanija jedina ozbiljna reprezentacija i za ocekivati je da i mi i oni lagano odemo do polufinala. u drugoj polovini bice klanje izmedju usa, grcke, francuske, litvanije, australije, kanade za dva mesta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (asd, 25. avgust 2019 17:36)

Da, ali to moze da bude i mac sa dve ostrice. Onaj koji prodje u polufinale ce dici svoju formu do maksimuma zbog teskih utakmica za razliku od nas koji ce se verovatno prosetati do polufinala

Locutus

pre 4 godine

Igraci su trazili da Kalinic ne ide izmedju kojih su i Teodosic i Bogdanovic, iz razloga sto je jako los covek, a ne zato sto prosipa politicke mudrosti po netu. Tako da dosta vise o tome.
(ceah, 25. avgust 2019 17:43)

Od svih objašnjenja ovo da su pojedini igrači tažili da Kalina ne ide mi zvuči najrealnije.

Mada, s' obzirom da ne idu ni Mačvan ni Teo možda je ipak bilo mesta za Kalinića...

Mirko

pre 4 godine

Ono što mi se sviđa je da svi pomalo dižu formu. Na ovoj utakmici su se pokazali Milutinov i Bobi, ostali bili dobri i solidni, samo Gudurić može i mora bolje. I Vasa može još malo bolje mada ima prolaznu ocenu.
Nego, jeste li videli kako Jokić postavlja igrače - gde ko treba da ide i da stoji? Pokazivao je Bobiju, Birči, Guduriću, a i u prošlim utakmicama sam to viđao da radi ostalima.
Čovek je prosto mozak, zna gde će se ko kretati, gde ko treba da bude, čita napadačke ili odbrambene postavke protivnika k'o bukvar. To je ono na šta su i njegovi saigrači u Denveru počeli da ukazuju i da govore o tome.

Jedino što me onako malo brine je što naši visoki igrači ne mogu da imaju brzinu nešto nižih krilnih centara ili krila, a moraju da se u ovakvom timu trude i budu brzi na ivici svojih sposobnosti, što otvara neke mogućnosti za povrede. Nadam se da do toga neće doći jer Sale pametno odmara igrače a i insistira se na koncentraciji u igri da ne bi došlo do istih.
Bobi i Jokić baš brzo trče nazad,Jokić izlazi i na šuteve protivnika najbrže što može,ali na njihovu masu i kilažu to uopšte nije lako, dok Milutinov tu ima nešto manje problema jer je i lakši.

NoName

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije
(xyz, 25. avgust 2019 17:24)

Sta da pamtimo ? Ko si ti, ime, prezime, adresa ? Koje su posledice po tebe ako nisi u pravu ? Ulazes imanje na svoje reci, glavu ? Hoces nesto da potpises, sta, ko si ti uopste da bi neko pamtio tvoje reci ???

Misko je vrsljao u reprezentaciji za vreme Dude Ivkovica, koji je i sam bio njegov klijent, pa su tako svi igraci u Efesu i Olimpijakosu kao i u reprezentaciji bili Miskovi, osim izuzetnih pojedinaca poput Bogdana ili Bjelice... Kod Djordjevica Zalizana bitanga Misko ne prolazi !
(antiDebil, 25. avgust 2019 17:40)

Ali prolazi Birčević. A sećaš se da taj ni u tada očajnom Partizanu nije mogao da igra. Liči mi da i Sale ima "agenciju".

dalje

pre 4 godine

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa i lučić i bogdan i beli i jokić mogu da igraju pleja

Valjevska podvala

pre 4 godine

Dali ste mi gomilu minusa kad sam pisao u proslosti da je Bobi klasa za Jokica, a evo sad se to i pokazuje. To svakako ne umanjuje cinjenicu da je Jokic sjajan.

Greg Srbijanovic

pre 4 godine

Djordjevic trener reprezentacije ?
Igrac bio vrhunski , trener nikakav (Prolaznik, 25. avgust 2019 16:28)

Pa i nije trener, nego selektor. I to verovatno jedan od 3 najbolja na svetu, trenutno.
(Gazda Dojkan

Gledajuci utakmice kroz kvalifikacije verovatno i najbolji...Ovi sto sad igraju u reprezentaciji mogu i bez selektora,zauzima na klupi dzabe mesto.

4k4.Dex

pre 4 godine

Prilicno smo losi kakvi je trebalo da budemo i to moze da napravi problem.
Sreca nasa da imamo 10 dobrih igraca pa mogu na visokom nivou da igraju i tudje pozicije ali je sve to silivanje, pre svega Jokica i Bjelice kojo bi bili duplo u ojitiji na svojim prirodnim pozicijama. Kako god i ivako smo dovoljno jaki. Idemo do medalje!!!

Kure

pre 4 godine

@Debos, da, da već mesec dana uigravamo Jokića na četvorci, a kad ga spustimo na 5cu, on će da "proradi" sam od sebe, nema veze što to nismo uigravali. Moje mišljenje je da će se Jokara ili "sakriti" (kao što sada radi), ili ispucavati bez rezultata, jer u formi nije...

4k4.Dex

pre 4 godine

Milutinic je dobar za ofanzivni skok u napadu daje koseve ali to su sve ziceri kad ostane sam u kombinaciji naseg napada to ubacuje ko god da je na terenu i Raduljica itd... Milutinov ne moze sam da odigra 1 na 1 ili vrlo retko jednostavno nije takav igrac. Ne iznufjuje faulive na sevi jer ne igra tako. Do ar je za skok i za siguran poen pod kosem kad se napravi neki pick and roll ili neka slicna akcija. Pravi centri koji mogu da igraju na igraca su na. samo Jokic koji i ne igra centra ovde i Boban.

xyz

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije

Fidel.

pre 4 godine

Mirko..
Koji bre Guduric panteri pucaju od muke.Ali zato samo cekaju jednu solidnu utakmicu da odigra i da ga dignu u nebo.Simonovic je za NBA,a on za ABA.ligu.

srb

pre 4 godine

@Kobayashi
Covek nema ni trunku samopouzdanja. Dok je igrao u zvezdi igrao je kao u transu, sada ne sme da uzme poluotvorene suteve a i kada ih uzme bolje da nije jer ne sutira nego baca loptu. Ocekivao sam dosta od njega ali kako se prvenstvo blizi sve mi vise deluje da samo treba da udje dok bogdan odmara i da gleda da sto manje smeta na terenu, tuzno.

Valjevska podvala

pre 4 godine

Dali ste mi gomilu minusa kad sam pisao u proslosti da je Bobi klasa za Jokica, a evo sad se to i pokazuje. To svakako ne umanjuje cinjenicu da je Jokic sjajan.

Marko

pre 4 godine

Niti jedna akcija na low postu za Jokica da igra ledjima 1 na 1, niti jedan pikenrol decko stoji sa strane i gleda...nema veze sto je na 4 opet moze da igra ledjima...vise se za Milutinova igra 1 na 1 koji promasuje zicere..nerazumem u cemu je problem..
Ja postujem Saleta i sve ali ovo nije u redu, kad dodju bitni mecevi mora da se vise igra preko Jokica ne moze Milutinov vise da igra 1 na 1 na postu od Jokic koji je u tome najbolji na svetu...lol..

Jaokara

pre 4 godine

Jokic ako je pametan da se okrene i vise nikad ne igra za reprezentaciju , ovo je tuzno kako mi njega koristimo do sada ...naravno se nadam da ću pojesti ove reči i da će na prvenstvu sve biti kako treba ali imagi prvog centra nba lige i koristiti ga kao role igrača sa klupe i to van svoje pozivije je zalosno, tipično srpski sto bi se reklo.

Prica o Vasi

pre 4 godine

Igramo kosarku iz 90-tih god proslog veka I samo na kvalitet NBA igraca cemo izboriti plasman na OI. Da li neko stvarno misli da mozemo dobiti takmicarsku utakmicu protiv ozbiljne reprezentacije kada nasa dva keca ukupno uzmu 2-3 suta za 3 poena? I to uglavnom u propalom napadu kada istice vreme.
Hit igrac je Micic koji bukvalno ne zna gde udara. Sve je im'o nista im'o nije

antiDebil

pre 4 godine

@Buntovnik sa razlogom To sto Nedovic i Kalinic nisu Lebron i Lenard ne menja cinjenicu da su vrhunski evropski igraci i to na pozicijama gde nam je tim posteno limitiran. Ne moze se osporiti da je Sale ostvario neverovatne uspehe u proslosti, ali ni da nas ta odluka moze kostati medalje sto bi zaista bila steta ako sa ovakvom generacijom ne ostvarimo uspeh. Buduce generacije nazalost ne obecavaju mnogo. Sta je tu je, navijamo za nas nepotpun tim znajuci da smo mogli biti mnogo jaci, ali tvrdoglavost je nasa nacionalna osobina
(xyz, 25. avgust 2019 14:37)

Mnogo veci problem je izostanak Milosavljevica i Teodosica, pa i Macvana, neko Kalinica i Nedovica !
A jeste, tvrdoglavost je ovde sveprisutna. panteri uporno nesto drve o Djordjevicu dok Djordjevic uporno osvaja medalje, sta ces. Pokojna zvezda ga je oterala iz kluba zato sto je netalentovan, dok navijaci pokojne zvezde i fmp IDEE uporno zele da on podbaci kako bi Alenpije ili Lepi Mica zauzeli njegovo mesto, pa samim tim u ekipu ubacili Covkinsa, Djenkinsa, Davidovca, Dobrica i Klovana Mitrovica, ali ne ide pa ne ide !

xyz

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije

Buntovnik sa razlogom

pre 4 godine

Sad ce komentari tipa gde je Kalinic, Nedovic kao da su Lebron i Kawai Lenard, sta traze Bircevic i Raduljica, pa onda ne ide dobro protok lopte, Jokic nije na svojoj prirodnoj poziciji... Shvatite jednom da selektor svojim rezultatima kako igrackim tako i trenerskim ima puno pravo da odabere TIM koji ce da vodi na prvenstvo, a vi ako u najboljem slucaju vodite neki seoski tim pa umisljate da ste Stiv Ker ili jos gore sedite za tastaturom, imate 120 kg, zderete gazirana pica po ceo dan i u medju pauzi izmedju gledanja pornica i "hvatanja snage" dodjete na sajt da bi pljuvali ono od cega ste daleko 10 reinkarnacija zivota ili mislite da imate pravo da pricate samo zato sto ste drzavljani ove zemlje, reci cu vam da nemate nijedno pravo da kaljate ime, sastav i ugled ove reprezentacije.

Boje

pre 4 godine

Tek sada vidim kakvu dimenziju ovoj reprezentaciji daje Bogdan Bogdanović. Vodi Srbija, ali svaki koš kao sa je slučajan, bez ikakve organizacije, čast Jokiću koji je fenomenalan, ali ne može ovako pokazati svoj potencijal. Tako da dežurni pljuvači Bogdana ustanite mirno kad izgovarate njegovo ime!

cole

pre 4 godine

svi koji se jos uvek pitaju da li je simonovicu mesto u reprezentaciji, neka ponovo pogledaju danasnju utakmicu i sve ce im biti jasno!
svi koji se, poput mene, pitaju sta ce bircevic u reprezentaciji, i danasnja utakmica daje za pravo za to pitanje. osim ako nije trebalo "razigrati" ga za novu sezonu u dresu partizana.

shone bjelovacki

pre 4 godine

Pod hitno razigrati i dati slobodu i igri Micicu i Guduricu, selektore malo oladi’ ...P.S. Micic je prosle sezone razvaljivao za Efes i bio nosilac igre a sad se vidi da ne smije da dise... Gudurica je kupio NBA tim i to je valjda dovoljano moj selektore

asd

pre 4 godine

silna isprobavanja na trojci su posledica djordjeviceve tvrdoglavosti da ne povede kalinica koji je nasa najbolja trojka, uz lucica koji je povredjen ali je selektorov ljubimac i mora da ide u kinu to dovodi do toga da birca ili bjelica idu na trojku a jokic na 4. sacuvaj me boze.

4k4.Dex

pre 4 godine

Milutinic je dobar za ofanzivni skok u napadu daje koseve ali to su sve ziceri kad ostane sam u kombinaciji naseg napada to ubacuje ko god da je na terenu i Raduljica itd... Milutinov ne moze sam da odigra 1 na 1 ili vrlo retko jednostavno nije takav igrac. Ne iznufjuje faulive na sevi jer ne igra tako. Do ar je za skok i za siguran poen pod kosem kad se napravi neki pick and roll ili neka slicna akcija. Pravi centri koji mogu da igraju na igraca su na. samo Jokic koji i ne igra centra ovde i Boban.

xyz

pre 4 godine

@Buntovnik sa razlogom To sto Nedovic i Kalinic nisu Lebron i Lenard ne menja cinjenicu da su vrhunski evropski igraci i to na pozicijama gde nam je tim posteno limitiran. Ne moze se osporiti da je Sale ostvario neverovatne uspehe u proslosti, ali ni da nas ta odluka moze kostati medalje sto bi zaista bila steta ako sa ovakvom generacijom ne ostvarimo uspeh. Buduce generacije nazalost ne obecavaju mnogo. Sta je tu je, navijamo za nas nepotpun tim znajuci da smo mogli biti mnogo jaci, ali tvrdoglavost je nasa nacionalna osobina

ALIbaba Krivokapic

pre 4 godine

Sarenac je jedan iskompleksirani, neduhoviti poltron cije je vreme odavno proslo.
(stranger)
Slazem se,ali svi ovi ostali sa rts-a su jos gori,slusati njih je kazna za usi a spec. kad slusas onog iz mog nicka

pop

pre 4 godine

jos jedna odlicna igra Srbije koja je maestralno vodjena sa klupe… kao I svako takmicenje sendvicari iz zeleznika pljuju po srbiji..kalina, bircevic,nedovic..kako vam ne dosadi vise.???. jadni ste al ok je imati vas da vam se smejemo.. sledi tesko I mucno prvenstvo za vas a Srbija ide do medalje!!! ;)

Kure

pre 4 godine

@Debos, da, da već mesec dana uigravamo Jokića na četvorci, a kad ga spustimo na 5cu, on će da "proradi" sam od sebe, nema veze što to nismo uigravali. Moje mišljenje je da će se Jokara ili "sakriti" (kao što sada radi), ili ispucavati bez rezultata, jer u formi nije...

ceah

pre 4 godine

@asd Igraci su trazili da Kalinic ne ide izmedju kojih su i Teodosic i Bogdanovic, iz razloga sto je jako los covek, a ne zato sto prosipa politicke mudrosti po netu. Tako da dosta vise o tome.

Pera

pre 4 godine

Kad je na terenu četvorka Jović, Gudurić, Simonović, Marjanović, neka tuga i seta me uhvati kako nemamo te proklete pare da sad osvojimo Evroligu.

Марко

pre 4 godine

Rekoh na početku, što lepa himna Novog Zelanda.
Od polovine sam provalila da se radi o našoj himni.
(anonimna, 25. avgust 2019 13:27)

Ја кад сам видео ове у плавим дресовима, помислио сам да игра Југославија.

Greg Srbijanovic

pre 4 godine

Djordjevic trener reprezentacije ?
Igrac bio vrhunski , trener nikakav (Prolaznik, 25. avgust 2019 16:28)

Pa i nije trener, nego selektor. I to verovatno jedan od 3 najbolja na svetu, trenutno.
(Gazda Dojkan

Gledajuci utakmice kroz kvalifikacije verovatno i najbolji...Ovi sto sad igraju u reprezentaciji mogu i bez selektora,zauzima na klupi dzabe mesto.

nfl zaludjenik

pre 4 godine

@pera Bogdanovic, Lucic, Milosavljevic, Lovernj, Bertans, Milutinov, Vesterman. Kakva bi ovo tek ekipa bila sad, lepo je govorio Dule, da za 2,3 god. na okupu ova ekipa moze da izme EL. Steta, pa nikad necemo saznati.

Nemanja

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu. (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

A kaze mu nepismeni... :) komedija

Knindza

pre 4 godine

Za Nedovica se izlgeda znalo da ide na operaciju jer je ponovo povredjen pa ga zato mozda nije zvao... a za Kalinoglua nema se reci to je najbolje sto imamo SRBIJA DO VRHA!!!

Tequila

pre 4 godine

Igra tu i tamo. Nego zasto ovako da ne kazem lose ali jaftine dreseve imamo. Pa ima li beko ko ima imalo stila i sta znam. Da naprave nesto kul pa da ljufi kupuju. Ali nije to samo kisarka nego i fudbal.

gurovic15

pre 4 godine

Tea voditi s jednom nogom, nek se oporavlja do polufinala, ovaj Vasin basket je kriminalan, liči na Vasu iz Zvezde, nikako na ovog iz Efesa..

Lala na kvadrat

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

Nepismeni, jedna rec. Sluzimo narodu.

u borbi za zlato

pre 4 godine

bukvalno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.

dalje

pre 4 godine

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa i lučić i bogdan i beli i jokić mogu da igraju pleja

4k4.Dex

pre 4 godine

Prilicno smo losi kakvi je trebalo da budemo i to moze da napravi problem.
Sreca nasa da imamo 10 dobrih igraca pa mogu na visokom nivou da igraju i tudje pozicije ali je sve to silivanje, pre svega Jokica i Bjelice kojo bi bili duplo u ojitiji na svojim prirodnim pozicijama. Kako god i ivako smo dovoljno jaki. Idemo do medalje!!!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kada se setim nekada polufinale iz Indianapolisa i ljute bitke protiv Novog Zelanda i Pere Kameruna...Centra od ravno 2 metra...

Slavko Vrekic

pre 4 godine

Bez zezanja ljudi ali ja definitivno mislim da je nama Bircevic neka vrsta amajlije. Covjek napravi faul na trici i ovaj sve tri slobodna promasi. Ima nesto u njemu, ako ništa može da pravi lične kad bude potrebno a da se ne lažemo nema loš šut.

Марко

pre 4 godine

Verovali ili ne, ali Birča je korisniji od Bobija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 25. avgust 2019 13:49)

Можда у некој странци.

Margina margine

pre 4 godine

Ko kaže da Jokić ne može da igra četvorku?!
Majstor je uvek majstor.
(x, 25. avgust 2019 14:02)

N'ume na četvorci vidi se iz aviona,spor je i trom kažu stručnjaci ovde.

matori

pre 4 godine

ne znam što ljudi i dalje pominju Nedovića ?
pa čovek pripreme ne bi prošao, i već bi bio na operaciji...
Kalina treba da ohladi glavu i da se bavi isključivo sportom.
Sale zna šta radi!

g

pre 4 godine

Vi koji se pitate kako Jokić planira da poveća broj poena stvarno nemate pojma o košarci. Pa čovek ne igra na svojoj poziciji, otuda i takva igra. Sačekajte da ga Sale stavi na peticu, a nadajmo se da hoće, pa ćemo onda videti šta će se desiti.
(Petar, 25. avgust 2019 15:29)

Po Đorđeviću izgleda da on na petici neće ni igrati

4k4.Dex

pre 4 godine

Bobana ne mogu da zaustave. Mozda dve tri reprezentacuje mogu da ga zadrze da ne da 20ak poena. Ostali mogu samo da naprave 15 faulova i tako ga zaustave. Moramo vise da ga koristimo.

sryugos

pre 4 godine

a za Kalinoglua nema se reci to je najbolje sto imamo SRBIJA DO VRHA!!!
(Knindza, 25. avgust 2019 15:24)

Kalinoglu? Masis ti reprezentaciju, tvoja igra letnju ligu.

Kanidja PG

pre 4 godine

Kakav je genije Nikola Jokic zali boze sto ga pojedinci ne kapiraju bas nista.Covjek uvjek ima potez unaprijed u glavi,fenomenalna glava ali Birca nista ne kapira na zalost.

NoName

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije
(xyz, 25. avgust 2019 17:24)

Sta da pamtimo ? Ko si ti, ime, prezime, adresa ? Koje su posledice po tebe ako nisi u pravu ? Ulazes imanje na svoje reci, glavu ? Hoces nesto da potpises, sta, ko si ti uopste da bi neko pamtio tvoje reci ???

Misko je vrsljao u reprezentaciji za vreme Dude Ivkovica, koji je i sam bio njegov klijent, pa su tako svi igraci u Efesu i Olimpijakosu kao i u reprezentaciji bili Miskovi, osim izuzetnih pojedinaca poput Bogdana ili Bjelice... Kod Djordjevica Zalizana bitanga Misko ne prolazi !
(antiDebil, 25. avgust 2019 17:40)

Ali prolazi Birčević. A sećaš se da taj ni u tada očajnom Partizanu nije mogao da igra. Liči mi da i Sale ima "agenciju".

Sredoje

pre 4 godine

Kakav bre trijum!!! Valjda pobede u svih sedam mečeva (utakmica!)... Trijumf je konačnan uspeh, osvajanje trofeja... u nekom takmičenju.

Locutus

pre 4 godine

Igraci su trazili da Kalinic ne ide izmedju kojih su i Teodosic i Bogdanovic, iz razloga sto je jako los covek, a ne zato sto prosipa politicke mudrosti po netu. Tako da dosta vise o tome.
(ceah, 25. avgust 2019 17:43)

Od svih objašnjenja ovo da su pojedini igrači tažili da Kalina ne ide mi zvuči najrealnije.

Mada, s' obzirom da ne idu ni Mačvan ni Teo možda je ipak bilo mesta za Kalinića...

antiDebil

pre 4 godine

Ode Birča ni kriv ni dužan😂😂😂
(Danilo, 25. avgust 2019 13:31

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !

Rozenkranc

pre 4 godine

Evo šta mi se ne sviđa, inače dosta toga nije loše, za sada...
Micić, nema napretka u igri, loš šut, nesiguran. Jović se kovarnuo, on nikako.
Gudurić, čoveče ne cimaj više, već šutni.
Jokić, dobro on deli lopte, i ok, igra ležerno, priprema je, ali njegova pozicija na 4 ga sprečava da poentira, što naš najbolji igrač mora da radi, zatvaraju ga i samo dodaje. Nadam se da će biti i drugih varijacija sa njim na prvenstvu...
Ne sviđa mi se što još nema Lučića...
Ostalo, ok, u mogućnostima, i za pripreme solidno...
Biće zeznuto za naše visoke petorke ako protivnik krene da ubacuje trojke...

Demar Derosan

pre 4 godine

@Srpko
Niste u pravu. Simon jeste pouzdan igrac, ali ima krupne nedostatke u igri. Ume da udje u losu seriju selekcije suteva i promasaja, lagan je i zbog toga bude lako izbacen u odbrani od igraca tipa Bogdana Bogdanovica, cesto u napadu ide na silu uz ceonu liniju bez ikakve ideje itd. Sale zna ove stvari, korostice ga umereno protiv jacih ekipa uz ogranicenu minutazu, a protiv slabijih ce dobijati dosta prostora s ciljem da se kljucni igraci odmore i sacuvaju od povreda.

Kako ti objasniti

pre 4 godine

@ceah,sreca tvoja te nema nikakve kazne za lupanje gluposti u komentarima,inace bi fasovao ozbiljnu tuzbu.Ne znam zasto moderatori pustaju ovakve komentare u kojima se bezocno laze bez dokaza.Apsolutno je neistina da Kalinic nije dobar sa saigracima.Sale ga nije zvao iz njemu znanih razloga.Sest godina je sa njima,pogledajte im drustvene mreze.Odakle se stvorila ova glupost stvarno ne kontam

Невен

pre 4 godine

Јокара кошаркашки геније! Какво прећење игре, каква брзина размишљања... Невероватан играч...

nebaCar

pre 4 godine

B92

Znacajno smo oslabljeni neigranjem Raduljice. Prosto se vidi da nema ko da popunjava prostor i smeta.
(Dobarlosmao, 25. avgust 2019 14:09)

Najbolji su mi komentari ovakvog tipa ljudi koji su bežali sa fizičkog

Robby

pre 4 godine

valno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.
(u borbi za zlato,

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes

stefan

pre 4 godine

kakva je to uloga Bircevica? Da napravi faul kad izlazi na sut za 3? haha
Dobro ovo deluje, samo me cudi zasto Lucica nema ovoliko dugo... 6 utakmica je propustio, valjda i on treba da se uigra. Zasto neko ne kaze sta je sa njim?

bskfan

pre 4 godine

U igri Bobija mi se ne svidja sto loptu dobija dalje od kosa. Moze Bobi da pogodi sa poludistance ali moze i da promasi. To treba da se menja, Bobi mora loptu da primi na korak od kosa i iskljucivo da zakucava. Za razliku od Milutinova koji idei na alejup, Bobi voli da primi loptu na zemlji. Jokic je to ukapirao i za sada mu daje najbolje pasove. Ne mora Bobi da daje 20 poena, neka da i samo 10 ali da to bude 100%. Jokic moze da igra sa sva tri preostala centra ali mislim da mu najvise odgovara Milutinov. Sa druge strane, kad u igri nema Jokica jedino Milutinov moze to da izgura neki minut jer je u tim situacijama Bobi neupotrebljiv. Kvalitet Raduljice je sto moze da odigra neku varijantu cetvorke.

Va

pre 4 godine

Čemu toliko pljuvanje Birčevića? Svi smo svesni da on nema nešto veliki igrački kvalitet, ali on svoju ulogu zna i odrađuje je sasvim dobro. Kad god je otvoren pogodi trojku, hvata skokove i odbranu je dosta poboljšao. Uopšte nam ne ugrožava igru da bi ste ga svi tako pljuvali. Mada je ovde izgleda trend okačiti se na nekoga i pljuvati ga maksimalno iako to ne zaslužuje. Slična stvar sa Simonovicem samo u manjoj meri.

Petar

pre 4 godine

@ceah,sram te bilo i tvog nevaspitanja da ovako lazes.U redu je da ga mrzis ali nemoj lagati,zar te nimalo nije sramota?Letos na kampu Bogdanovom u Bgu bio Jalina,ispozdravljao se i sedeo sa svima,smejali se,pricali (Stimac,Pefi,Jokic,Tepic...).Cuj,Teo trazio a nije ni mislio da ide.Eto,nije pozvan,uzivajte bez njega,ali pustite momka vise na miru,napraviste monstruma od njega.To mu je hvala sto je ginuo za svaku loptu i fasovao diskus herniju.

NS#1

pre 4 godine

Ljudi, sta je s ovom nasom himnom u Kini?!?! Bukvalno me sramota dok se intonira. Inace obozavam da slusam nasu himnu, ali ovo je blagi uzas.... nemoguce da nema ko da im skrene paznju(inace nije prvi put da nam se himna ozbiljno razlikuje od takmicenja do takmicenja)?

Memfis

pre 4 godine

Nesvidja mi se igra ova i nastup igre uopste
(qeuris, 25. avgust 2019 15:13)

Nesvidja se ni nama sto ne pismeni ljudi komentarisu. (gagan, 25. avgust 2019 16:46)

A kaze mu nepismeni... :) komedija
(Nemanja, 25. avgust 2019 17:12)

Комедија је што ти и остали који ти дају + нисте у стању да скапирате да му је "гаган" из спрдње одговорио по његовим "правилима" правописа.

antiDebil

pre 4 godine

@u borbi za zlato Drago mi je sto uvidjas kolko je Vladan bitan za ovaj tim, slazem se. Nego je si li primetio da ga nema vec 3 utakmice zbog povrede. U srpskoj kosarci postoje alternative za takvog igraca, ali selektor ih nije pozvao, Vidis li potencionalni problem, daj Boze da se ne desi, ali selektori Litvanije, Grcke, Spanije, da Grega Popovica ne pominjem su snimili rupe u nasoj ekipi jos pre mesec dana, pa i mi amateri ih vidimo. Nezvanicni turniri su zavaravanje, mi nemamo tim za Mundobasket, saznacemo uskoro, Bice bolno, al da naucimo konacno da se Svetsko prvenstvo ne igra sa talentima ko Vaso, Stefan, Branko, itd, da su se takvi mogli prodati, Misko ne bi imao agenciju. E sad sto se dobri ne mogu uceniti, jer i bez nacionalnog tima dobro zaradjuju, pa Misku kazu kako su mu ljubili tetku, to je drugo pitanje. Zapamtite, nikad slabiji nismo bili i plasim se da ce ovo biti najgori Mundobasket u istoriji Srbije
(xyz, 25. avgust 2019 17:24)

Sta da pamtimo ? Ko si ti, ime, prezime, adresa ? Koje su posledice po tebe ako nisi u pravu ? Ulazes imanje na svoje reci, glavu ? Hoces nesto da potpises, sta, ko si ti uopste da bi neko pamtio tvoje reci ???

Misko je vrsljao u reprezentaciji za vreme Dude Ivkovica, koji je i sam bio njegov klijent, pa su tako svi igraci u Efesu i Olimpijakosu kao i u reprezentaciji bili Miskovi, osim izuzetnih pojedinaca poput Bogdana ili Bjelice... Kod Djordjevica Zalizana bitanga Misko ne prolazi !

Из угла

pre 4 godine

Ђорђевић је фантастичан тренер. Много израђених акција где играч остане сам и промаши. Резултат не говори колико смо добри. Свака утакмица друга стратегија и са другим играчима у главној улози. Браво. Уживање. Како ли ће играти само кад буде било битно? Јокић у улози четворке асистента одличан. Овај тим може да игра шта хоће.

is

pre 4 godine

Micicu zahvaliti se pod hitno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (igor, 25. avgust 2019 15:12)

Upravo to, da mu se zahvalimo kad donese medalju!

Киза

pre 4 godine

Пошто се још увек прича о Калинићу и Недовићу.... можда се треба потсетити да селектор Француске у фудбалу за СП 1998 није звао две највеће звезде Кантону и Жинолу.

Aleksandar Randjelovic

pre 4 godine

Jel ima negde podatak koliko je Micić lopti izgubio? Od sredine treće četvrtine(kad sam počeo da gledam), do kraja je imao bar 5. Kad bi to mogao da iskontroliše, možda bi mogao I u NBA

djura

pre 4 godine

valno igramo koju god zamisliš kombinaciju i pobeđujemo.
sale izmenjao sve moguće kombinacije i svaka je uspala da nadigra protivnika.
biće uživanje kad krene prvenstvo, mislim da možemo već sada da računamo na medalju.
daću sebi za pravo, meni glavna petorka: lučić, bogdan, beli, jokić, milutinov.
(u borbi za zlato,

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa jokic na pleja, boljeg od njega i nemamo

b78

pre 4 godine

Iskreno se nadam da cemo izgubiti od Francuza. Ne zbog uroka kako neki kazu vec da shvate ozbiljno svaku utakmicu na prvenstvu. Sto se tice ovih sedam utakmica ja nikad nisam video ovoliki broj kombinacija postavki u nasoj reprezentaciji. Neke su uspele. Neke nisu. Jokic nije nijednom igrao ono sto igra u Denveru ali ok verujem da je i to neka vrsta taktike. Sto se tice igraca jedini za kojeg ne vidim nikakvu potrebu je kapiten. Ostali, pa i taj famozni Bircevic, imaju svoju ulogu i mesto. Milutinov je po meni nas drugi centar a Bobi treci ( vrlo limitaran u kretnji i pored odredjenih centara prosto ne moze da igra ali ok za ove indijance tipa Angola, Novi Zeland i slicne). Sa Lucicem cemo dobiti jos jednu dimenziju. Vasa se gubi a to nam je kljucna pozicija koju nekako pokrivamo ostalim igracima kojima organizacija ne bi trebala da bude primarna ali srecom mogu i to da rade. Gudura pokazuje potencijal ali je dosta slabiji od Bogdana. Bjelica, Bogdan, Milutinov i Jokic su kljuc. Jovic, Simon i Bircevic imaju svoje uloge kao i Lucic kad se vrati a ocekujem bolju igru Micica i Dangube jer oni to znaju i svakako mogu.

pedja

pre 4 godine

Ode Birča ni kriv ni dužan😂😂😂
(Danilo, 25. avgust 2019 13:31

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !
(antiDebil, 25. avgust 2019 14:14)

Care, u finalu sa Slovencima da smo imali zdravog Lazica bar deset minuta da ispresira kako zna, bili bi sampioni Evrope... prestanite vise s tim prozivkama, aj za fudbalere, ali kosarkasi su sve dobri, vredni momci i hvala im sto pomazu koliko mogu kad najvise treba... kad Kalina vec ne sme,ja bih pre zvao Borisu za podmladak, ili ovog ili onog, ali ko sam ja da se pravim pametan - samo navijac, jer toliko mogu da pomognem ekipi koja kod da igra...

111

pre 4 godine

Birca odlican, Micic nikako da se sabere. Barem na pocetku ove utakmice a i u predhonim nije bio nista bolji. Verujem da ce da se vrati u formu u kojoj je bio cele godine.

aaaaa

pre 4 godine

Не знам на основу чега се Мицић и Гудурић распадају? Можда зато што су Јокић, Бели, Богдан и Боби бољи играчи на њима иде лопта. Мицић имао више слободе у Ефесу, отуда и више поена. То што је Гудурић поправио одбрану, што увијек чува плејмејкере код Жељка, што је узео највише живих лопти на овим утакмицама... Симке и Бирчевић реално ниво испод ових играча, али ако буду добро радили оно што знају (шут за 3, да шире игру), помоћи ће довољно, поготово кад Јокић игра на посту. Једино Радуљица нема улогу(осим капитенске :) ).

Milance

pre 4 godine

Sto se tice OI, dve najbolje plasirane ekipe iz Evrope idu na OI.
Dakle moze i recimo petoplasirana Spanija da dobije OI vizu ako smo mi prvi, SAD druge a za bronzu se bore Kanada i Australija.

Forest

pre 4 godine

A niko ništa o Milutinovu koji je zver na centru. Svakako naša prva petica( Jokara može da igra sve od 1-5 :D ) Za Simona sam već poodavno pisao da je dosta agresivan u odbrani, Birča može da ubode poneku trojku, Bobi može mnogo bolje od ovoga, Jović je sve bolji. Gudura i Vasa još se nisu pronašli iako je neosporan kvalitet. Micić je našao neku igru 2-2 sa Milutinovim, Gudura nema samopouzdanja ali nadam se da će proraditi jer nam treba. Jokića nema potrebe komentarisati, pregled igre kao retko ko na svetu! Lepo je što su odmorili Beli i Bogi,vraća se i Lučić pa dobijamo na širini. Nzm što je Radulja odmarao? :)
Inače sa max snagom ove bi dobili sa 30-40 razlike ali nema potrebe
Sale je sve živo iskombinovao, od igre sa dva pleja i dva centra istovremeno na terenu do normalne postavke od 1-5. Moje mišljenje prva naša postava Jović,Bogdan,Lučić(ako bude fit) Bjelica, Jokić.

A.P.

pre 4 godine

45% komentara Zvezda botova i 45% komentara Partizan botova, kojima je samo stalo da pljunu na igrace iz tabora vecitog rivala. Svega 10% komentara od ljudi koji nisu zatrovani klubaštvom. Ova reprezentacija nije slika mentaliteta naseg naroda. Mi je prosto ne zasluzujemo. Fudbal je pravo ogledalo naseg naroda.

Jumko

pre 4 godine

Micic, igrac sa fascinantno malim samopouzdanjem kada igra za reprezentaciju! Zato je Teo 3x korisniji i bez godinu dana igranja kosarke!

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Људи играју припремну утакмицу , уигравају се, комбинују све итд а ви коментаришете зашто овај игра на овој позицији😂😂😂😂

anica

pre 4 godine

Nakon sto je Lebane Lazic upao u 12 za EP vise me ne bi zacudilo ni kada bi Covkins, Djenkins i Ilija Belosevic otisli na neko veliko takmicenje !
(antiDebil, 25. avgust 2019 14:14)
Kako bih bila srecna da te sankcionisu, ono samo error kad god pomenes tako nesto u komentaru, ali nadjavola nemas gramaticke greske i tolerisu te, tacno od muke ne znam sta da radim, kad god otvorim komentare eto te sa novom gluposti, sreca pa cu bar Novaka i Zvezdu ispratiti na miru.
U sta si se pretvorio, sta ostade od tebe, nemas vise jedan konstruktivan komentar...samo ripas na crvenu boju.
OVO JE REPREZENTACIJA, PRESTANI DA SIRIS NETRPELJIVOST TOG TIPA OVDE, OVO JE UJEDINJENA SRBIJA, LJUBAV PREMA GRBU SVOM, LJUBAV PREMA SPORTU.
STIDI SE!!!

Petar

pre 4 godine

Vi koji se pitate kako Jokić planira da poveća broj poena stvarno nemate pojma o košarci. Pa čovek ne igra na svojoj poziciji, otuda i takva igra. Sačekajte da ga Sale stavi na peticu, a nadajmo se da hoće, pa ćemo onda videti šta će se desiti.

bskfan

pre 4 godine

Velika je steta sto ovaj Jovic ne radi vise na nekim elementima svoje igre jer ima NBA potencijal. Svakoga dana po 1000 podizanja na prste (rad na vertikali), 500 sutnutih trojki i za godinu dana niko ga ne bi poznao. On mene po gradji podseca na Mudiay-a ali je mnogo inteligentiji. Jovic moze da ude pod kos kad god pozeli a ne ulazi samo zbog toga sto je jako neefikasan. Da bi se to promenilo mora da vezba sut ispod kosa i da se osposobi da zakucava, barem kao Murray iako je Jovic 5cm visi od Mareja.

Ako vec poredimo neke igrace onda treba reci da je Milutinov vec sada bolji od Plamlija, i defanzivno i ofanzivno. Da je nekim slucajem imao sansu da igra sa Jokicem 2 godine sada bi imao barem 10 miliona godisnje.

Nenad

pre 4 godine

Ja nisam baš neki poznavalac košarke ali meni ovo najpre liči na namerno isprobavanje kombinacija ako bi neki od "ključih" igrača ispao, bilo zbog ličnih bilo zbog neke povrede.
Mislim da je to pametno jer ukoliko kompletnu igru baziramo na jednog ili dva igrača, šta ćemo ako neko od njih iz nekog razloga ispadne?
Ipak sve ovo treba gledati kroz prizmu pripremnih utakmica. Koliko god je nama navijačima (a verujem i njima, igračima) lepo da pobeđuju, ipak u ovim utakmicama to nije imperativ.

Srpko

pre 4 godine

Simon ce sigurno biti u petorci kad krene takmicenje. Ne da nije imao nijednu losu tekmu nego ne znam dal je jednom izgubio loptu ili napravio neki glup potez. Ubada kad treba, kida u odbrani a to je za poziciju 3 najbitnije

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Djordjevic trener reprezentacije ?
Igrac bio vrhunski , trener nikakav (Prolaznik, 25. avgust 2019 16:28)

Pa i nije trener, nego selektor. I to verovatno jedan od 3 najbolja na svetu, trenutno.

x

pre 4 godine

Jel zna neko zasto ne igraju Bogdan i Bjelica???
(🇷🇸🇷🇸🇷🇸, 25. avgust 2019 13:51) # Link komentara

Zna Sale. Verovatno ih odmara malo, treba ostale uigrati.

Velvet

pre 4 godine

S'obzirom da imamo jak reket, slabo gradimo skok u odbrani. Ameri to nece prastari. Sto se tice Jokica, siguran sam da ce na prvenstvo da bude mnogo aktivniji, a i svi oko njega sa utrcavanjima. Prosto mora tako ako hocemo zlato. Simonović veliki dzoker sa klupe. Malo me brine samo sto nemamo konstantno sutra osim njega i Bogdanovica

Milan

pre 4 godine

Samo slobodna da popravimo! Očigledno vežbamo igru na centre i sa Jokićem na četvorci.
Gudurić potpuno u autu, nema ni mrvu samopouzdanja i odlučnosti.

sasa the red baron

pre 4 godine

Pa stvarno ljudi, mislim da se iz aviona videlo da je ovo bio trening a ne utakmica. Uigralovale su se neke stvari,ali ponajvise, sve se krilo.
Za vas sto pricate o Jokicu, pa koji se smisao slati Jokica pod kos da igra ledjima protiv ovih indijanaca? Da je hteo stavio bi im 50,ali cemu to?Cilj nije dobiti Novi Zeland, nego smremiti ekipu.
Ok, OStaje jos Francuska,pa da zapocne i ova zurka,--
Cetitke treneru Djordjevicu, njegova Srbija izgleda fanatsticno, igraci su spremni, sad samo tempirati ekipu za kad bude najpotrebnije..

asd

pre 4 godine

nasa je sreca da je u nasoj polovini zreba spanija jedina ozbiljna reprezentacija i za ocekivati je da i mi i oni lagano odemo do polufinala. u drugoj polovini bice klanje izmedju usa, grcke, francuske, litvanije, australije, kanade za dva mesta

Nepismen

pre 4 godine

@Memfis i ostali

Zasto se uopste hvatate pravopisa kad nemate pojma? Nepismen je pridev i pise se spojeno. Narvno to je prema trenutnom pravopisu, koji nije nikakav prirodni zakon vec konvencija koja se stalno menja i kao takva ne znaci nista.

SrbEUin

pre 4 godine

Lige u kojima se igrači takmiče:
NBA: 4 igrača
Nemačka: 3 igrača
Turska: 2 igrača
VTB: 1 igrač
Grčka: 1 igrač
Kina: 1 igrač

Evroliga: 5 igrača


Ne treba samo prepisivati, mora se ažurirati.
To su stari podaci.
Sada:
NBA, 5: - Bobi, Bjeli, Bogi, Jokić i Gudurić;
ABA, 2: - Simon i Birča;
Nemačka, 1: - Lučić;
Turska, 1: - Vasa.
Grčka, 1: - Milutinov;
VTB, 1: - Jović;
Kina, 1:- Kapiten.

Evroliga 3.

ustanak

pre 4 godine

Sta je sa Lucicem? Jel on ide na svetsko ili ne? Poslednja utakmica mu je bila protiv Litvanije u Beogradu, kao i Teu?
(Srbija, 25. avgust 2019 14:06)

Tandem Luča i Jokić su nam tajno oružje, na primer...

Pronicljivi

pre 4 godine

Naši igrači imaju jedan veliki problem koji pod hitno moraju otkloniti. Nisu svesni koliko su jaki. Ne mislim tu na igrački kadar, već samo razumevanje igre, timski duh... Mislim da će se do prvenstva sve kockice složiti, a onda ćemo se uvaliti u fotelje i uživati u rapsodiji.

Andjus

pre 4 godine

Milutinov odličan, lijepa komunikacija njega i Micića, Jokić nevjerovatan pregled igre, fantastičan osjećaj za prostor, pas, čudesan igrač. Bobijevo promašeno zakucavanje i banana Jovića su mi naj momenti na utakmici. Novi Zeland koliko ne moze da pogodi zicer to je nestvarno.

JPR24

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-)
(Keynes, 25. avgust 2019 16:10)

Obojica previše stegnuto igraju... Da pozovu Stimaru da im održi motivacioni govor ;)

Dvokorak

pre 4 godine

Sale se danas poigravao s Jokicem, a Jokara se poigravao sa svima.

Svaki njegov dodir s loptom donosi nesto dobro, neverovatno kako lako otvara igru u napadu.

Danas je bil ovidljivo da se forsira preko Bobija i Milutinova, i Bobi samo jos malo da olabavi ruku, to je to. Mada, meni se cini da je skoro svaki njegov sut faul odbrane, al ajde.

Zasad je Jovic taj koji donosi stabilnost u prenosu lopte i organizaciji napada, danas cak i pogodi dve duge, ali retko ce on sutnuti vise od 4-5 puta.

A sto se tice Vase. Definitivno mu selektorova postavka ne lezi i nekako je stalno u raskoraku s ostatkom tima, ne vidi na vreme kretanje igraca, a njegove zamisli drugi ne citaju. Moje misljenje je da je on kad igra ofanzivno igra vise kao dvojka, i tu slobodu iåprostor je imau u Efesu, a ovde nema, i cesto zavrsi u guzvi se nekim ocajnickim izbacivanjem lopte na tricu ili turnoverom.

A sto se tice Gudure, iako je masio dosta otvorenih trojki, treba samo da nastavi da sara svaki put kad je u prilici. Njegove greske dolaze nakon sto se ne odluci na otvoren sut i krene da nesto srlja, a tehnika vodjenja lopte i dribling su mu vise kao kod krilnog igraca, sto ga najvise razlikuje od Bogdana.
Video sam da je ove godine koristio fenomenalan Harden stepbek na trici i davao tako koseve, na pripremama nije ni pokusao.

Sve u svemu dosta se nesto isprobavalo, pa je Sale valjda nesto vise zna kad su opcije u pitanju.

kolodare

pre 4 godine

(NoName, 25. avgust 2019 19:55)

Opet o Birčeviću. Dokle više?

Iako izgleda neverovatno, mi nismo nijednu medalju osvojili bez njega i Štimca (tzv mahača peškira).

Košarku igra tim, a ne pojedinci.

Napred plavi do polufinala, a posle šta nam Bog da!

Stranputica

pre 4 godine

Dobra ti je petorka..Bez pleja...Vidi se da se razumijes
(Robby, 25. avgust 2019 16:15)

pa i lučić i bogdan i beli i jokić mogu da igraju pleja
(dalje, 25. avgust 2019 17:10)

Ovo je strašno. Svaki sledeći komentar bude gori od onog prethodnog.

Goran

pre 4 godine

Morace Micic da proradi, mislim da je samo u glavi da se prilagodi.
Neverovatno koliko je brz. Ja nekako mislim da ce biti jedno od pozitivnih iznenadjenja.

JPR24

pre 4 godine

Čemu toliko pljuvanje Birčevića? Svi smo svesni da on nema nešto veliki igrački kvalitet, ali on svoju ulogu zna i odrađuje je sasvim dobro. Kad god je otvoren pogodi trojku, hvata skokove i odbranu je dosta poboljšao. Uopšte nam ne ugrožava igru da bi ste ga svi tako pljuvali. Mada je ovde izgleda trend okačiti se na nekoga i pljuvati ga maksimalno iako to ne zaslužuje. Slična stvar sa Simonovicem samo u manjoj meri.
(Va, 25. avgust 2019 16:11)

To je tradicija. Ajd da su samo Birča ili Simon. Neki pljuju celu ekipu... Ne kapiraju da su ovo pripremne utakmice, i ne znaju čemu one služe. Sto se samo Birce tiče, on ima limitiranu ulogu, zna se, zna da opali trojku dve kad zatreba, to se i čeka od njega a ne da nosi igru. Odbranu igra bolje, ali još i dalje pravi naivne faulove, to da smanji za pola za njegovu minutažu, puna kapa. Simon je itekako potreban, zna da bude X faktor, zna i dobru odbranu igrati, plis šut, ali džabe ti brale da objasnjavas kad ovde kao sto neko reče, 80% gledaju stvari kroz klubastvo, 10% apsolutno nemaju pojma o čemu pričaju.., i srećom pa ima 10 % ljubitelja košarke, koji se ne prave eksperti, već daju svoje sportsko i kulturno mišljenje.

Кортизол

pre 4 godine

Zanimljivosti o našem timu:
Srbija u rosteru ima 7 igrača iz 2017. EuroBasketa i 10 igrača iz kvalifikacija za Svetski kup.

Prosečna starost rostera: 28,0 godina (16. najmlađa ekipa turnira)
Broj igrača mlađih od 20 godina: Nema
Broj igrača između 20 i 25: 2 igrača
Broj igrača između 25 i 30: 5 igrača
Broj igrača preko 30: 5 igrača
Najmlađi igrač rostera: Marko Gudurić - 24-godišnjak
Najstariji igrač rostera: Marko Simonović - 33-godišnjak
Prosečna visina rostera: 205,7 centimetara (Prva najviša ekipa turnira)
Broj igrača sa visinom ispod 190: Nijedan
Broj igrača visine između 190 i 200: 4 igrača
Broj igrača visine preko 200: 8 igrača
Najniži igrač rostera: Vasilije Mićić - 1,95 centimetara
Najviši igrači rostera: Boban Marjanović - 2,22 centimetra

Lige u kojima se igrači takmiče:
NBA: 4 igrača
Nemačka: 3 igrača
Turska: 2 igrača
VTB: 1 igrač
Grčka: 1 igrač
Kina: 1 igrač

Evroliga: 5 igrača

Кортизол

pre 4 godine

Vasilije Micic (Anadolu Efes – PG) 71 games 12.9 points, 5.9 assists, 2.4 rebounds
Stefan Jovic (Bayern Münih – PG) 62 games 6.9 points, 4.6 assists, 2.1 rebounds
Bogdan Bogdanovic (Sacramento Kings – SG) 70 games 14.1 points, 3.4 rebounds, 3.8 assists
Marko Guduric (Fenerbahçe Beko – SG) 75 games 9.9 points, 2.4 assists, 2.3 rebounds
Vladimir Lucic (Bayern Münih – SF) 72 games 10.2 points, 3.9 rebounds, 1.3 assists
Nemanja Bjelica (Sacramento Kings – PF) 77 games 9.7 points, 5.7 rebounds, 1.9 assists
Marko Simonovic (Zenit – F) 46 games 8.6 points, 2.8 rebounds, 1.0 assist
Stefan Bircevic (Bonn – PF) 43 games 6.8 points, 3.6 rebounds, 0.8 assist
Nikola Jokic (Denver Nuggets – C) 80 games 20.0 points, 10.8 rebounds, 7.2 assists
Boban Marjanovic (Philadelphia 76ers – C) 58 games 7.2 points, 4.6 rebounds, 0.9 assist
Nikola Milutinov (Olympiakos – C) 52 games 11.1 points, 7.5 rebounds, 0.7 block
Miroslav Raduljica (Jiangsu Dragons – C) 48 games 23.3 points, 9.7 rebounds, 3.0 assists

john smith

pre 4 godine

Neverovatno, nije mi jasno zasto ogromna vecina "poznavaoca" kosarke na ovom sajtu ocekuje da dobijemo svaku pripremnu utakmicu sa 50 razlike. Pa onda ispoljavaju svoje frustracije prema igracima u vidu komentara, a nisu svesni koliko su drugi ljubomorni na nas sto imamo takve igrace. Stvarno ne umemo da cenimo to sto imamo.

Kanidja PG

pre 4 godine

Prvi asistent SP Nikola Jokic dileme nemam.Covjek voli da usreci dvojicu poeni su sada u drugom planu.
Brutalan igrac,nema porredjenja ni sa kim.Jedinstven po svemu.Blago reprezentacije i nagetsa.

Keynes

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-)

Smeh

pre 4 godine

@ Debos
Litvanija, Grčka indijanci? Italija, Turska? Koji sport ti komentarišeš jer je ovo košarka. Ako ti nije poznat sport nemoj komentarisati već se malo upoznaj sa istim.

JPR24

pre 4 godine

utakmica sa francuzima prekosutra bice pravi pokazatelj koliko smo spremni
(japi, 25. avgust 2019 16:32)

Pr bih rekao pritiv Angole. Sa Francuzima ne očekujem ni od jednih ni od drugih neku Ceiku partiju, zadnja pripremna, nije im do rizikovanja povrede bas sada.

Keynes

pre 4 godine

Guduric i Micic, da stegnu petlju, povrate samopouzdanje i ozbiljno doprinesu ovoj ekipi na SP, jer realno imaju kvalitet da to naprave. Guduric posebno sa tricama. Ostali su svi kako treba i u ritmu. Svi znaju svoje uloge. Srbija izraziti favorit za zlato. U ovom momentu to ne deluje tako, ali kad se zavrsi prvenstvo, bice jasnije. Sto bi se reklo: "Mark my words!" :-) 
(Keynes, 25. avgust 2019 16:10) 

Obojica previše stegnuto igraju... Da pozovu Stimaru da im održi motivacioni govor ;)
(JPR24, 25. avgust 2019 16:44)

Hahahah...E, ali opet, ne razumem sto su toliko stegnuti, nije kao da se od njih ocekuje 20+ poena. Oni su dopuna velikoj trojci (Beli-Bogdan-Jokic). Ali bi njihova kvalitetna dopuna (za koju sigurno imaju kvalitet) bila od ogromnog znacaja za ovu ekipu. Gudura kad zameni Bogdana 2-3 trice, jedan ulaz na asistenciju Jokica i moze na klupu do kraja meca. :-)

sremac

pre 4 godine

je sreca da je u nasoj polovini zreba spanija jedina ozbiljna reprezentacija i za ocekivati je da i mi i oni lagano odemo do polufinala. u drugoj polovini bice klanje izmedju usa, grcke, francuske, litvanije, australije, kanade za dva mesta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (asd, 25. avgust 2019 17:36)

Da, ali to moze da bude i mac sa dve ostrice. Onaj koji prodje u polufinale ce dici svoju formu do maksimuma zbog teskih utakmica za razliku od nas koji ce se verovatno prosetati do polufinala

Džoni

pre 4 godine

Nije bitno da uopste pobede, zasto maksimalnih 8/8, neka izgube preostale dve pripremne, ali da posle ne izgube nijednu na prvenstvu!
(Aleks, 25. avgust 2019 13:27)

A kako izgubiti od ovih? Bila bi grehota! Mi i da smo hteli u ovim utakmicama do sada da izgubimo nismo mogli. Jednostavno smo bolji od svih protivnika sa kojima smo igrali i nije bilo realno da izgubimo i jednu. Možda pritiv Francuza bude čupavo?

Shomy

pre 4 godine

Jokicu treba dati sto vise slobode, na 4 dobro snalazi i asistira, valjda je i ova uktakmica bila cilj da se uigraju Milutinov i Bobi posto sa Raduljicom vec dobro funkcionise...U toj petorci sa 2 visoka ograniciti Vasu i Gudurica sto je vise moguce jer previse grese, imaju veliku zelju da se dokazu, ali to deluje kontraproduktivno za razliku kada u toj petorci nije Jokic u igri! Milutinov se u svaku pricu uklapa i to je dobra stvar...Mnogo ce faliti Milosavljevic i Teodosic jer imaju iskustva i znaju kako se dobijaju velike utakmice, ali i pored toga ocekujem borbu za zlato!

JPR24

pre 4 godine

Dobar trening, isprobavanje nekih varijanta, bez forsiranja, bez rizika za povredu, odmaranje Bogdana i Belog... To bi bilo to, ko je koliko dao poena itd, i nije bas važno. Jedino da Vaša malo stisne zube i ugrabi koncentraciju, igra previše stegnuto, nije uopšte u ritmu sezone koju je odigrao. Ajd još i ta utakmica sa Francuzima, malo revije, svi će se tu paziti povreda, pa da pocnu prave stvari.

krajisnik

pre 4 godine

Milutinov atletski sjajan.
Jokic stalno gleda da asistira.
Da su nasi pola bar asistencija iskoristili bilo bi sjajno,ali promasuju zicere.
Jokic ce kad bude trebalo ubaciti svojih 20+ koseva,nista ne brinite.
Danas bez Bogdana i Bjelice lagano...

323

pre 4 godine

Jokic je razigravao saigrace, kos ga nije interesovao, Jovic odlican, Milutinov, odlican sa malo promasaja iz reketa, Bobi je dobro odigrao imao veliku minutazu ali i promasaje iz reketa koje treba da smanji. Ostali su dali svoj doprinos, igrali toplo hladno. Treba samo da smanje te oscilacije. Sve to bez Belog i BB. Dobar trening za nase.

Miki Lazic

pre 4 godine

Da, ali to moze da bude i mac sa dve ostrice. Onaj koji prodje u polufinale ce dici svoju formu do maksimuma zbog teskih utakmica za razliku od nas koji ce se verovatno prosetati do polufinala
(sremac, 25. avgust 2019 18:16)

Kakva bre forma, turnirsko takmicenje, zagrejes se za 1/2, vazno je da budu svi odmorni da nam se ne desava 2014,2015 i 2017 kad zbog umora nismo mogli ozbiljno da odigramo jako i do samog kraja.

Duga

pre 4 godine

Milutinic je dobar za ofanzivni skok u napadu daje koseve ali to su sve ziceri kad ostane sam u kombinaciji naseg napada to ubacuje ko god da je na terenu i Raduljica itd... Milutinov ne moze sam da odigra 1 na 1 ili vrlo retko jednostavno nije takav igrac. Ne iznufjuje faulive na sevi jer ne igra tako. Do ar je za skok i za siguran poen pod kosem kad se napravi neki pick and roll ili neka slicna akcija. Pravi centri koji mogu da igraju na igraca su na. samo Jokic koji i ne igra centra ovde i Boban.
(4k4.Dex, 25. avgust 2019 18:38)

Milutinic je stvarno dobar, ali ni blizu kao Simonov, Macic i Jekic. Takodje, ocekujem jos bolje kad se vrate Bogdanic i Bjelicic!

Pogan

pre 4 godine

(4k4.Dex, 25. avgust 2019 18:38)

Po nicku se vidi da nemas vise od 13god...
Ono u cemu je Milutinov najbolji od svih nasih centara, ukljucujuci i Jokica, je odbrana. Ili jos preciznije - lateralne kretnje. Milutinov je jedini centar kod nas koji moze solidno da isprati protivnicke bekove na pick and roll igri. Ostali ne postoje u tom segmentu.

Fidel.

pre 4 godine

Mirko..
Koji bre Guduric panteri pucaju od muke.Ali zato samo cekaju jednu solidnu utakmicu da odigra i da ga dignu u nebo.Simonovic je za NBA,a on za ABA.ligu.

Srpko

pre 4 godine

@DemarDerosan
Simonovic je toliko "lagano" krilo da u odbrani cuva cesto i cetvorke i laganini im kupi lopte. On nije neki bilder, ali je zilav, agilan i iskusan a to nam upravo na trojci treba.Bolju (zdravu) klasicnu trojku nemamo u ovom trenutku, a i pitanje je kad se Lucic vrati na sta ce to da lici.

Mirko

pre 4 godine

Ono što mi se sviđa je da svi pomalo dižu formu. Na ovoj utakmici su se pokazali Milutinov i Bobi, ostali bili dobri i solidni, samo Gudurić može i mora bolje. I Vasa može još malo bolje mada ima prolaznu ocenu.
Nego, jeste li videli kako Jokić postavlja igrače - gde ko treba da ide i da stoji? Pokazivao je Bobiju, Birči, Guduriću, a i u prošlim utakmicama sam to viđao da radi ostalima.
Čovek je prosto mozak, zna gde će se ko kretati, gde ko treba da bude, čita napadačke ili odbrambene postavke protivnika k'o bukvar. To je ono na šta su i njegovi saigrači u Denveru počeli da ukazuju i da govore o tome.

Jedino što me onako malo brine je što naši visoki igrači ne mogu da imaju brzinu nešto nižih krilnih centara ili krila, a moraju da se u ovakvom timu trude i budu brzi na ivici svojih sposobnosti, što otvara neke mogućnosti za povrede. Nadam se da do toga neće doći jer Sale pametno odmara igrače a i insistira se na koncentraciji u igri da ne bi došlo do istih.
Bobi i Jokić baš brzo trče nazad,Jokić izlazi i na šuteve protivnika najbrže što može,ali na njihovu masu i kilažu to uopšte nije lako, dok Milutinov tu ima nešto manje problema jer je i lakši.

srb

pre 4 godine

@Kobayashi
Covek nema ni trunku samopouzdanja. Dok je igrao u zvezdi igrao je kao u transu, sada ne sme da uzme poluotvorene suteve a i kada ih uzme bolje da nije jer ne sutira nego baca loptu. Ocekivao sam dosta od njega ali kako se prvenstvo blizi sve mi vise deluje da samo treba da udje dok bogdan odmara i da gleda da sto manje smeta na terenu, tuzno.