Četvrtak, 15.08.2019.

13:00

Srbija – naš "Tim snova"

Uoči Mundobasketa Srbija se nalazi na četvrtom mestu FIBA rang liste najboljih reprezentacija sveta, ali je drugi favorit.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Srbija – naš "Tim snova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

haha

pre 4 godine

Ljudi neka stavljaju sve ispred nas. Samo napred. Nasi neka se zainate I sve razbiju do finala. A posle I srebro protiv amera neka bude I 30 razlike, koga briga.... Samo bez paljevine od nase strane. Ignorisati sve I ici u finale. Posle nebitno xD

zgtom

pre 4 godine

Dobra analiza svih učesnika, ali kada ste već kod Rusije napisali da su do 1991. osvajali medalje sa igračima iz Litve, isto ste mogli napisati da je SFRJ do 1991. osvajala medalje i sa igračima iz Hrvatske. Ali dobro nas ionako nigdje nema u košarici, iako bi se dala složiti ozbiljna mlada ekipa, ali....Uzgred rečeno,za one mlađe koji ne znaju, prva petorka 1970. u osvajanju zlata sa SP je bila sa Hrvatima; Ćosić, Skansi, Plečaš, Tvrdić i Đerđa, da ne govorim o Draženu, Kukoču i Rađi u kasnijim godinama.Od 2005. svaka čast na svim medaljama.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Koja je prevara ova rang lista.. Hrvati 9 mesto.. A postoji barem 15 reprezentacija jacih. Argentina peta.. Cirkus. Mi cetvrti,a redovno deljemo francuze,pa i spance.

111

pre 4 godine

Sve ono što fudbaleri nisu.... Naši košarkaši!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (intexata, 19. avgust 2019 20:39)

I objasni, ok, pljujemo fudbalere a zasto kosarkase? Hocemo zamisli da budemo bolji od Amera? Imaju sve, milionski broj aktivnih igraca, pare, uslove za razvoj od malena, igrace koji su pobegli od bede i sirotinje i ginu da zarade pare. Beze iz nekog geta kriminalom okruzeni i treniraju do besvesti. Koj nas igrac je pobegao iz bede da bi postao neko?

111

pre 4 godine

Ako dodje do utakmice sa Amerima, moramo na prvom mestu da mnogo bolje branimo sut za 3. U prvom poluvremenu protiv Grka je to bilo katastrofa. Ako Ameri budu slobodni kod suta za 3 to su cisti kosevi jos lakse za njih jer je linija bliza u odnosu na NBA. I na prvom mestu cvrsta odbrana. Onda mozemo da se nosimo na egal pa sta bude. Ako sami sutiraju, mi promasujemo, sledi brza igra i kontra, napunice nas za par minuta. Mi cemo sigurno da igramo sa sporijim napadom dok oni igraju brzo u napadu. Odbranu moramo da odigramo kao nikada. Da ih "davimo" na svakom delu parketa, da igrac ne sme da dise i olako prima loptu i sutira. I ne dozvoliti da se odlepe, onda je to teska misija.

nfl zaludjenik

pre 4 godine

Brine me sto imamo samo 4 igraca na pozicijama 1 i 2 zato bi bilo od velikog znacaja da Teo ide, da igra dvojku, makar na 10 minuta. Lucic od projektovane 4orke kao zamena Belom ce morati na 2 mozda ako udjemo u problem s faulovima. Ako ne krene Bogdana ili Guduru, nema ko sa loptom u rukama da izmisli poene na spoljnim pozicijama. Micic to moze, ali malo je to resenja. Nadam se da ce Teo ici u Kinu, kakav takav. Bas fali Gagi. Nedovic takodje, ali sta je tu je. I ovako smo jaki, samo me brinu faulovi ili ne daj Boze povreda neka na prvenstvu, ostadosmo bez bekova.

CarloNS

pre 4 godine

Po imenima najjača raprezentacija je verovatno ona iz 1989.

Petrović
Paspalj
Rađa
Divac
Danilović
Kukoč
Čutura
Radulović
Zdovc
Primorac
Vranković
Radović

Ivković

Što se tiče ove reprezentacije danas, mi još uvek ne znamo kakva je.
Jokić je već sada najbolji igrač sa prostora SFRJ. Problem su rupe na poziciji 3, delimično na poziciji 4, pa čak možda i na poziciji 1. Tri NBA igrača nisu dovoljna, tako da će rezultat zavisiti od epizodista. Ako urade ono što svi želimo pamtićemo ih kao najjaču ekipu ikad, u suprotnom biće samo jedna od mnogih. Imaju šansu, videćemo da li će je iskoristiti.

orao suri

pre 4 godine

Najbolja ekipa u poslednjih 27 godina ( od nastanka SRJ) je svakako ona iz 1996te godine kada smo 30min igrali egal sa Amerikancima. Tako da po mišljenju mnogih stručnjaka taj sastav je najbolje igrao, a i po samim imenima deluje najjače. Posle toga nije više bilo Paspalja, Divac se 1997,1998 nije odazvao(Mozda i bolje, ubeđen sam da je u tim godinama Rebrača više doprineo reprezentaciji).
(stolica, 19. avgust 2019 20:59)

Ovo gore nije istina. Divac je '97. imao napornu sezonu i kao gotovo tridesetogodisnjak i NBA igrac koji do tada nije izostao ni sa jedne reprezentativne akcije trazio predah za EP u Spaniji. Zeljko mu je izasao u susret i postedeo ga. Medjutim, Vlade je ispao kralj i bio uz ekipu bodreci je sa tribina (vidi se na snimcima kako na terenu slavi pobede sa nasima). '98. je bio lokaut, pa nije mogao da se ne odazove jer nijedan NBA igrac nije uopste imao mogucnost da bira da li ce se odazvati jer im je svima bilo zabranjeno da igraju. I USA tim je zato bio bez NBA igraca. Rebraca je ze 1998. pokidao (imao npr. 8 blokada protiv Rusa u finalu) i dao ogroman (uz Bodirogu najveci) doprinos ali je neumesno porediti ga sa Divcem tada. Slazem se za '96. Najjaci nas tim. Divac, Danilovic, Djordjevic u prajmu, Paspalj u blagom zenitu ali i dalje najbolje krilo u Evropi (sam cepao Amere u prvom pol. postigavsi oko 20 poena, ne secam se tacno) + mladi Bodiroga kao potpuno stasao igrac i vec tada jedan od nosilaca reprezentacije. Dakle na jednom mestu pet od desetak najboljih srpskih kosarkasa svih vremena. Zatim fenomenalni Zoki Savic jedna od naj EL cetvorki - s Divcem cinio ubitacan tandem pod kosevima, ali nazalost propustio finale zbog povrede, kao i Rebarce i Tomasevic mladi centri u naletu... Sasa Obradovic osica i odbrambena mora za protivnicke plejeve itd. Beric i Loncar kao bekap bekovi... Po kvalitetu '96 pa '95. definitivno.

Dvojnik

pre 4 godine

Merilo Kolko smo jaki bi svakako bili Amerkanci, stoga se Slazem da onaj Tim iz 96. Atlanta je bio najbolji jer njima bukvlno samo Jordan falio. Ali takodje mislim da smo tada mogli da budemo jos bolji, jer mi smo drzali 30min sa samo 6 zglavih igraca, peh je bio da se Savic povredio a cim je Divac dobio 5. licnu mi smo pukli jer Rebraca je tad bio preslab da Im parira a oni na centru su bilo mozda I najbolji. Ostaje pitanje sta bi bilo da je Zeljko poveo malo iskusnije kao npr. Pecarski-skocan centar, Prelevic-odlican suter ili nekog drugog a bilo ih je tad. Loncar, Beric, Topic, Tomasevic su bili prosek, Dobri za Evropu za Amere preslabi, za njih treba bar 8-9 zglavnih igraca da bi se doslo bar do neizvesne zavrsnice. Tako da 96 Najbolji Tim

C Divac, Pecarski
PF Savic
SF Paspalj, Bodiroga
SG Danilovic, Prelevic
PG Djordjevic, Obradovic

Sada smo jaki, mozemo da se nosimo sa ovim Amerikancim, Jedino mozda Bircevic I Micic Nisu to ali to je onda bar 10 njih Koji su dovoljno Dobri ili za napad ili bar za odbranu. Pozdrav

Nex

pre 4 godine

Najvise mi smeta sto nemamo skok. Ne mislim na rebounde nego fizicki skok. Giannis nam je propisno nalupao blokade, idemo na polaganja koja su providna. Imamo Jokica koji je vanserijski igrac ali nikad nije imao jak skok. A Marjanovic? Covek ima snagu i visinu da ne mora da skoci i pritom moze obruz da iscupa a on forsira skok sut. Svaka cast Milutinovu.

Miroslav

pre 4 godine

@milan
Nasa su samo srebra, napisa ti i osta ziv. A cija su zlata iz 1995, 1997, 1998, 2001 i 2002? Mislis da bez Bulatovica, Drobnjaka i Scepanovica ne bismo osvojili zlato? Pa Spanci sa svojom sjajnom generacijom imaju "samo" 4 zlata. Litvanci jedno, Francuzi jedno....

stolica

pre 4 godine

Najbolja ekipa u poslednjih 27 godina ( od nastanka SRJ) je svakako ona iz 1996te godine kada smo 30min igrali egal sa Amerikancima. Tako da po mišljenju mnogih stručnjaka taj sastav je najbolje igrao, a i po samim imenima deluje najjače. Posle toga nije više bilo Paspalja, Divac se 1997,1998 nije odazvao(Mozda i bolje, ubeđen sam da je u tim godinama Rebrača više doprineo reprezentaciji).

Aleksandar

pre 4 godine

Dobri jesmo, ali je to malo preuvelicano. Da smo najbolji u poslednjih par decenija. Puno je bolja ekipa iz 95te 98 2000te,a po mom mišljenju najbolja ekipa je ona iz 2005te sa prvenstva Evrope u Beogradu. E sad... Nadam se da će ovi momci uspeti da se popnu na krov sveta, a za to je potrebno puno stvari da se poklopi.

Anonymous

pre 4 godine

Finale je jedino uspeh. Veoma zrelo igramo i mnooooogo smo jaki. Tim je možda nešto slabiji od 1990. i legendarnog tima SFRJ pre-NBA zvezda. Ako posluži sreća i Ameri padaju. Pa dogodine u Tokiju da dođu malo bolji Ameri ;-)

Beograd011

pre 4 godine

Za Srbiju u bilo kom sportu navijam UVEK - i kada je favorit i kada je unapred otpisana. To nije podrazumevano moranje, to je moj izbor: da budem čestit i dostojanstven navijač reprezentacije. A to je, ujedno, i jedan od načina da pokažem deci da ne odustaju od svojih izbora nego da se suoče sa zadovoljstvom ili bolom nakon učinjenog izbora. Razumem ljude koje ne zanima sport, razumem i sportske "fanatike", ali one što krenu da pljuju kada je rezultat nepovoljan - niti razumem, niti želim da ih razumem.

kajzer soze

pre 4 godine

Trofeji: 1x zlato na OI, 5 zlata na SP, 8 zlata na EP

Odakle Srbiji ovoliko zlata molim vas?

Srbija je pravni naslednik samo SRJ/SCG, a kao pravni naslednik SFRJ nije priznata nijedna sadasnja republika.

Treba racunati od 1992. i tacka.

jasno

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22

Ako si nasledio dugove,nasledio si i sve ostalo ,zasto bi bili pravni naslednici samo loseg ??
(danilo., 19. avgust 2019 18:07)

Srbija nije nasledila dugove bivše države već su isti ravnomerno raspoređeni na sve republike. Lako proverljivo na internetu uz par klikova. Zato manite se laži i propagande o jadnoj Srbiji koja sama vraća tuđe dugove. Nije istina.

Cane kasapin

pre 4 godine

Secam se Fila Dzeksona kad je u finalnoj seriji sa Lejkersima stavio prstenje na svaki svoj prst, tad ih je imao deset (prstena,a i prsta :)).Takve stvari izazivaju strahopoštovanje.Petostruki prvaci sveta zaslužuju PET zvezdica na dresu.Čisto da vide rivali s kim imaju posla.

Mile Dodik

pre 4 godine

Kakve veze Kresimir Cosmic sa Srbijancima ima. Nije ni cudo da Srbijance ne voli niko na svetu, apsolutno su sve krali,otimali I prisvajali. Apsolutno isti kao I Rusi.

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Baki,

Слажем се у потпуности са тобом, нисам ово, наравно, мислио озбиљно. Спорт је само игра и забава, којим човјек не треба да буде залуђен и да запоставља свој живот ради њега.

geda

pre 4 godine

'But based purely on top-end talent, Team USA is not the best, or even second-best, team at this year’s World Cup. Greece, with Giannis Antetokounmpo, and Serbia, with Nikola Jokic, have an NBA MVP and a player who finished fourth in MVP voting, respectively; Team USA doesn’t have a single MVP candidate from last season or next. The Americans haven’t lost a senior-level tournament game since 2006. Now might be their best chance to lose again'https://www.theringer.com/nba/2019/8/19/20811547/team-usa-worst-ever-2019-fiba-world-cup

srđan

pre 4 godine

dosadni su ovi komentari o 'salatari'. to je nadimak za pehar koji se dodjeljuje pobjedniku Davis Cup. dobio ga je zato sto izgledom podsjeca na veliku zdjelu za serviranje salate.

Jaric M.Zivadin

pre 4 godine

Srbija ima 11 trofeja sa EP , SP i OI ukupno . Toliko ima i Litvanija koja je igrala jos od 1936 . Srbija ima 2 svetska zlata i 2 olimpijska srebra dok zemlja kosarke Litvanija nkada nije ni igrala finale svetskog i olipijskog turnira .
Da zakljucim : I bez SFRJ , Srbija je velesila .Period od 1995 do 2002 je prava dinasticka vladavina .

Jug...Srbije

pre 4 godine

Logično i realno brojiti od 95. Opet nekorektno prema našim sjajnim generacijama i igračima, Kića, Praja, Moka, Žućko..ali, nisu oni krivi, prosto nema te države.

VozDKaradjordje

pre 4 godine

Realno sve sem finale je po meni neuspeh mi i ameri smo za klasu bolji od drugih a u finalu odlucuje nasa odbrana na donovanu micelu i bruku lopezu

danilo.

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije. 
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama. 
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to. 
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22

Ako si nasledio dugove,nasledio si i sve ostalo ,zasto bi bili pravni naslednici samo loseg ??

delboj

pre 4 godine

Srbija je legalni naslednik SRJ i SCG - sto znaci da se nejni trofeji broje od 1995 . To je ujedno i najpostenije . U sastavima od 1995 uvek je bilo minimum 10 Srba i dvoje Crnogoraca ,nekada jedan ,dok su u SFRJ u jednom periodu dominirali hrvatski igraci , pa to treba reci.
U raspravi sa evropskim kolegama ,basketasima oni mi uve upravo to kazu .Srbija od 1995.
(Stoiljko Stoiljkovic - zvani Rambo, 19. avgust 2019 17:23

Da prostis, naslijedili ste sve i od SFRJ. Znaci i od Drazena, Kukoca, Radje, Cosica, Delibasica...

Slavisa

pre 4 godine

Sramotno je da i dalje prisvajamo medalje iz vremena SFRJ, a igrac koji ima najvise nastupa za Srbiju je Kresimir Cosic... Ima li to smisla, prosudite sami...

zoran987

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22)

Sve su to naše medalje. Nisu to hrvatski košarkaši, Hrvatska se prvi put javlja kao država 1992. To su medalje Srbije kao pravne sledbenice SFRJ. Da vidiš šta sve medalja imamo u skijanju, skokovima...
Ja bi im i dao te medalja ali ne kome. Zamisli osvojili medalju 1954 a osnovani 1992, pa to bi bila sprdnja.

Ktm

pre 4 godine

Npr. u sastavu iz 1995. koji je osvojio zlato na EP i u sastavu iz 1996. koji je osvojio srebro na OI svi igraci su bili srpske nacionalnosti(Paspalj je rodjen u CG,izjasnjava se Srbinom,a otac mu je sa Kozare(Republika Srpska)).

Baki

pre 4 godine

@Власеница навија за Звезду,

Ma tako je mali! Ima se, može se... Treba prioritete u životu postaviti na vreme, da ne bude kasno...

Mare

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22)

A sta cemo sa zlatom iz 1995,1998,2001,2002...Tada smo se zvali Jugoslavija koju su cinili Srbija i Crna Gora a iz Crne Gore je igrao jedan igrac a desavalo se i da su svi igraci iz Srbije.

psiho

pre 4 godine

najbolji sastav u poslednjih nekoliko decenija ? pa taj sastav iz Indijanopolisa je 3 put bolji od ovog sadasnjeg da se ne lazemo... jesmo dobri, al sastav nije najbolji u poslednjih nekoliko decenija

sasa jokic

pre 4 godine

Da bi se uzela medalja, moraju sve kockice da se sloze, a to znaci da se svi izdignu iznad situacije i daju prioritet rezultatu. To u Srbiji nije moguce, tako da ce svaka medalja biti vanserijski uspeh.

milan

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Najjača izjava komentatora sa Grčke televizije je nakon što je Bogdan dao po ko zna koju trojku "pa ovaj kao da je ispao iz Sony PlayStation igrice! ?

Leti vreme

pre 4 godine

Zna li neko da li se Srbija preko SP moze automatski kvalifikovati za naredno veliko takmičenje kako bi izbegli cirkus FIBA vs EL? Iako imamo fond igraca za dva podjednako jaka tima zbog NBA i EL bi lako mogla da nas zadesi sudbina Slovenije i Letonije

nemanjakg

pre 4 godine

Nema brata gagare na slici a nije da se nije odazivao reprezentaciji i pomogao koliko je u njegovoj moci.
Toliko je prozora odigrao i ni slicica sad?
(Kanidja PG, 19. avgust 2019 16:33)

Skroz desno u donjem uglu...

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Због Свјетског првенстава нећу дати услов за сљедећу годину, али не жалим.

Слобода

pre 4 godine

Шта нас брига шта је лепо бившој браћи? Србија је правни наследник СФРЈ, СРЈ и СЦГ, тако да су те медаље наше, а могу и да их присвајају и остале земље бивше Југославије, ко им брани. Кад већ могу нпр. Теслу, или манастире на Косову... што не би могли и медаље. Ја лично као наше доживљавам само оне од 1995. године, али старији чланови моје породице доживљавају као наше и ове старије медаље, тако да не би ја дирао ни те старије медаље. Па важнија су ми осећања и сећања мојих људи, од тога шта је по некоме исправно. Тако да, добро је Б92 написао у тексту: 1 олимпијско, 5 светских, 8 европских злата.

Stoiljko Stoiljkovic - zvani Rambo

pre 4 godine

Srbija je legalni naslednik SRJ i SCG - sto znaci da se nejni trofeji broje od 1995 . To je ujedno i najpostenije . U sastavima od 1995 uvek je bilo minimum 10 Srba i dvoje Crnogoraca ,nekada jedan ,dok su u SFRJ u jednom periodu dominirali hrvatski igraci , pa to treba reci.
U raspravi sa evropskim kolegama ,basketasima oni mi uve upravo to kazu .Srbija od 1995.

Kanidja PG

pre 4 godine

Nema brata gagare na slici a nije da se nije odazivao reprezentaciji i pomogao koliko je u njegovoj moci.
Toliko je prozora odigrao i ni slicica sad?

ko je ovde lud

pre 4 godine

Najjača izjava komentatora sa Grčke televizije je nakon što je Bogdan dao po ko zna koju trojku "pa ovaj kao da je ispao iz Sony PlayStation igrice! ?

Kanidja PG

pre 4 godine

Nema brata gagare na slici a nije da se nije odazivao reprezentaciji i pomogao koliko je u njegovoj moci.
Toliko je prozora odigrao i ni slicica sad?

zoran987

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22)

Sve su to naše medalje. Nisu to hrvatski košarkaši, Hrvatska se prvi put javlja kao država 1992. To su medalje Srbije kao pravne sledbenice SFRJ. Da vidiš šta sve medalja imamo u skijanju, skokovima...
Ja bi im i dao te medalja ali ne kome. Zamisli osvojili medalju 1954 a osnovani 1992, pa to bi bila sprdnja.

Mare

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22)

A sta cemo sa zlatom iz 1995,1998,2001,2002...Tada smo se zvali Jugoslavija koju su cinili Srbija i Crna Gora a iz Crne Gore je igrao jedan igrac a desavalo se i da su svi igraci iz Srbije.

srđan

pre 4 godine

dosadni su ovi komentari o 'salatari'. to je nadimak za pehar koji se dodjeljuje pobjedniku Davis Cup. dobio ga je zato sto izgledom podsjeca na veliku zdjelu za serviranje salate.

Jaric M.Zivadin

pre 4 godine

Srbija ima 11 trofeja sa EP , SP i OI ukupno . Toliko ima i Litvanija koja je igrala jos od 1936 . Srbija ima 2 svetska zlata i 2 olimpijska srebra dok zemlja kosarke Litvanija nkada nije ni igrala finale svetskog i olipijskog turnira .
Da zakljucim : I bez SFRJ , Srbija je velesila .Period od 1995 do 2002 je prava dinasticka vladavina .

danilo.

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije. 
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama. 
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to. 
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22

Ako si nasledio dugove,nasledio si i sve ostalo ,zasto bi bili pravni naslednici samo loseg ??

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Због Свјетског првенстава нећу дати услов за сљедећу годину, али не жалим.

Ktm

pre 4 godine

Npr. u sastavu iz 1995. koji je osvojio zlato na EP i u sastavu iz 1996. koji je osvojio srebro na OI svi igraci su bili srpske nacionalnosti(Paspalj je rodjen u CG,izjasnjava se Srbinom,a otac mu je sa Kozare(Republika Srpska)).

Leti vreme

pre 4 godine

Zna li neko da li se Srbija preko SP moze automatski kvalifikovati za naredno veliko takmičenje kako bi izbegli cirkus FIBA vs EL? Iako imamo fond igraca za dva podjednako jaka tima zbog NBA i EL bi lako mogla da nas zadesi sudbina Slovenije i Letonije

Слобода

pre 4 godine

Шта нас брига шта је лепо бившој браћи? Србија је правни наследник СФРЈ, СРЈ и СЦГ, тако да су те медаље наше, а могу и да их присвајају и остале земље бивше Југославије, ко им брани. Кад већ могу нпр. Теслу, или манастире на Косову... што не би могли и медаље. Ја лично као наше доживљавам само оне од 1995. године, али старији чланови моје породице доживљавају као наше и ове старије медаље, тако да не би ја дирао ни те старије медаље. Па важнија су ми осећања и сећања мојих људи, од тога шта је по некоме исправно. Тако да, добро је Б92 написао у тексту: 1 олимпијско, 5 светских, 8 европских злата.

psiho

pre 4 godine

najbolji sastav u poslednjih nekoliko decenija ? pa taj sastav iz Indijanopolisa je 3 put bolji od ovog sadasnjeg da se ne lazemo... jesmo dobri, al sastav nije najbolji u poslednjih nekoliko decenija

Nex

pre 4 godine

Najvise mi smeta sto nemamo skok. Ne mislim na rebounde nego fizicki skok. Giannis nam je propisno nalupao blokade, idemo na polaganja koja su providna. Imamo Jokica koji je vanserijski igrac ali nikad nije imao jak skok. A Marjanovic? Covek ima snagu i visinu da ne mora da skoci i pritom moze obruz da iscupa a on forsira skok sut. Svaka cast Milutinovu.

Stoiljko Stoiljkovic - zvani Rambo

pre 4 godine

Srbija je legalni naslednik SRJ i SCG - sto znaci da se nejni trofeji broje od 1995 . To je ujedno i najpostenije . U sastavima od 1995 uvek je bilo minimum 10 Srba i dvoje Crnogoraca ,nekada jedan ,dok su u SFRJ u jednom periodu dominirali hrvatski igraci , pa to treba reci.
U raspravi sa evropskim kolegama ,basketasima oni mi uve upravo to kazu .Srbija od 1995.

Beograd011

pre 4 godine

Za Srbiju u bilo kom sportu navijam UVEK - i kada je favorit i kada je unapred otpisana. To nije podrazumevano moranje, to je moj izbor: da budem čestit i dostojanstven navijač reprezentacije. A to je, ujedno, i jedan od načina da pokažem deci da ne odustaju od svojih izbora nego da se suoče sa zadovoljstvom ili bolom nakon učinjenog izbora. Razumem ljude koje ne zanima sport, razumem i sportske "fanatike", ali one što krenu da pljuju kada je rezultat nepovoljan - niti razumem, niti želim da ih razumem.

Cane kasapin

pre 4 godine

Secam se Fila Dzeksona kad je u finalnoj seriji sa Lejkersima stavio prstenje na svaki svoj prst, tad ih je imao deset (prstena,a i prsta :)).Takve stvari izazivaju strahopoštovanje.Petostruki prvaci sveta zaslužuju PET zvezdica na dresu.Čisto da vide rivali s kim imaju posla.

milan

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.

orao suri

pre 4 godine

Najbolja ekipa u poslednjih 27 godina ( od nastanka SRJ) je svakako ona iz 1996te godine kada smo 30min igrali egal sa Amerikancima. Tako da po mišljenju mnogih stručnjaka taj sastav je najbolje igrao, a i po samim imenima deluje najjače. Posle toga nije više bilo Paspalja, Divac se 1997,1998 nije odazvao(Mozda i bolje, ubeđen sam da je u tim godinama Rebrača više doprineo reprezentaciji).
(stolica, 19. avgust 2019 20:59)

Ovo gore nije istina. Divac je '97. imao napornu sezonu i kao gotovo tridesetogodisnjak i NBA igrac koji do tada nije izostao ni sa jedne reprezentativne akcije trazio predah za EP u Spaniji. Zeljko mu je izasao u susret i postedeo ga. Medjutim, Vlade je ispao kralj i bio uz ekipu bodreci je sa tribina (vidi se na snimcima kako na terenu slavi pobede sa nasima). '98. je bio lokaut, pa nije mogao da se ne odazove jer nijedan NBA igrac nije uopste imao mogucnost da bira da li ce se odazvati jer im je svima bilo zabranjeno da igraju. I USA tim je zato bio bez NBA igraca. Rebraca je ze 1998. pokidao (imao npr. 8 blokada protiv Rusa u finalu) i dao ogroman (uz Bodirogu najveci) doprinos ali je neumesno porediti ga sa Divcem tada. Slazem se za '96. Najjaci nas tim. Divac, Danilovic, Djordjevic u prajmu, Paspalj u blagom zenitu ali i dalje najbolje krilo u Evropi (sam cepao Amere u prvom pol. postigavsi oko 20 poena, ne secam se tacno) + mladi Bodiroga kao potpuno stasao igrac i vec tada jedan od nosilaca reprezentacije. Dakle na jednom mestu pet od desetak najboljih srpskih kosarkasa svih vremena. Zatim fenomenalni Zoki Savic jedna od naj EL cetvorki - s Divcem cinio ubitacan tandem pod kosevima, ali nazalost propustio finale zbog povrede, kao i Rebarce i Tomasevic mladi centri u naletu... Sasa Obradovic osica i odbrambena mora za protivnicke plejeve itd. Beric i Loncar kao bekap bekovi... Po kvalitetu '96 pa '95. definitivno.

nemanjakg

pre 4 godine

Nema brata gagare na slici a nije da se nije odazivao reprezentaciji i pomogao koliko je u njegovoj moci.
Toliko je prozora odigrao i ni slicica sad?
(Kanidja PG, 19. avgust 2019 16:33)

Skroz desno u donjem uglu...

Slavisa

pre 4 godine

Sramotno je da i dalje prisvajamo medalje iz vremena SFRJ, a igrac koji ima najvise nastupa za Srbiju je Kresimir Cosic... Ima li to smisla, prosudite sami...

Miroslav

pre 4 godine

@milan
Nasa su samo srebra, napisa ti i osta ziv. A cija su zlata iz 1995, 1997, 1998, 2001 i 2002? Mislis da bez Bulatovica, Drobnjaka i Scepanovica ne bismo osvojili zlato? Pa Spanci sa svojom sjajnom generacijom imaju "samo" 4 zlata. Litvanci jedno, Francuzi jedno....

stolica

pre 4 godine

Najbolja ekipa u poslednjih 27 godina ( od nastanka SRJ) je svakako ona iz 1996te godine kada smo 30min igrali egal sa Amerikancima. Tako da po mišljenju mnogih stručnjaka taj sastav je najbolje igrao, a i po samim imenima deluje najjače. Posle toga nije više bilo Paspalja, Divac se 1997,1998 nije odazvao(Mozda i bolje, ubeđen sam da je u tim godinama Rebrača više doprineo reprezentaciji).

Jug...Srbije

pre 4 godine

Logično i realno brojiti od 95. Opet nekorektno prema našim sjajnim generacijama i igračima, Kića, Praja, Moka, Žućko..ali, nisu oni krivi, prosto nema te države.

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Baki,

Слажем се у потпуности са тобом, нисам ово, наравно, мислио озбиљно. Спорт је само игра и забава, којим човјек не треба да буде залуђен и да запоставља свој живот ради њега.

Anonymous

pre 4 godine

Finale je jedino uspeh. Veoma zrelo igramo i mnooooogo smo jaki. Tim je možda nešto slabiji od 1990. i legendarnog tima SFRJ pre-NBA zvezda. Ako posluži sreća i Ameri padaju. Pa dogodine u Tokiju da dođu malo bolji Ameri ;-)

Baki

pre 4 godine

@Власеница навија за Звезду,

Ma tako je mali! Ima se, može se... Treba prioritete u životu postaviti na vreme, da ne bude kasno...

jasno

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22

Ako si nasledio dugove,nasledio si i sve ostalo ,zasto bi bili pravni naslednici samo loseg ??
(danilo., 19. avgust 2019 18:07)

Srbija nije nasledila dugove bivše države već su isti ravnomerno raspoređeni na sve republike. Lako proverljivo na internetu uz par klikova. Zato manite se laži i propagande o jadnoj Srbiji koja sama vraća tuđe dugove. Nije istina.

geda

pre 4 godine

'But based purely on top-end talent, Team USA is not the best, or even second-best, team at this year’s World Cup. Greece, with Giannis Antetokounmpo, and Serbia, with Nikola Jokic, have an NBA MVP and a player who finished fourth in MVP voting, respectively; Team USA doesn’t have a single MVP candidate from last season or next. The Americans haven’t lost a senior-level tournament game since 2006. Now might be their best chance to lose again'https://www.theringer.com/nba/2019/8/19/20811547/team-usa-worst-ever-2019-fiba-world-cup

VozDKaradjordje

pre 4 godine

Realno sve sem finale je po meni neuspeh mi i ameri smo za klasu bolji od drugih a u finalu odlucuje nasa odbrana na donovanu micelu i bruku lopezu

nfl zaludjenik

pre 4 godine

Brine me sto imamo samo 4 igraca na pozicijama 1 i 2 zato bi bilo od velikog znacaja da Teo ide, da igra dvojku, makar na 10 minuta. Lucic od projektovane 4orke kao zamena Belom ce morati na 2 mozda ako udjemo u problem s faulovima. Ako ne krene Bogdana ili Guduru, nema ko sa loptom u rukama da izmisli poene na spoljnim pozicijama. Micic to moze, ali malo je to resenja. Nadam se da ce Teo ici u Kinu, kakav takav. Bas fali Gagi. Nedovic takodje, ali sta je tu je. I ovako smo jaki, samo me brinu faulovi ili ne daj Boze povreda neka na prvenstvu, ostadosmo bez bekova.

Dvojnik

pre 4 godine

Merilo Kolko smo jaki bi svakako bili Amerkanci, stoga se Slazem da onaj Tim iz 96. Atlanta je bio najbolji jer njima bukvlno samo Jordan falio. Ali takodje mislim da smo tada mogli da budemo jos bolji, jer mi smo drzali 30min sa samo 6 zglavih igraca, peh je bio da se Savic povredio a cim je Divac dobio 5. licnu mi smo pukli jer Rebraca je tad bio preslab da Im parira a oni na centru su bilo mozda I najbolji. Ostaje pitanje sta bi bilo da je Zeljko poveo malo iskusnije kao npr. Pecarski-skocan centar, Prelevic-odlican suter ili nekog drugog a bilo ih je tad. Loncar, Beric, Topic, Tomasevic su bili prosek, Dobri za Evropu za Amere preslabi, za njih treba bar 8-9 zglavnih igraca da bi se doslo bar do neizvesne zavrsnice. Tako da 96 Najbolji Tim

C Divac, Pecarski
PF Savic
SF Paspalj, Bodiroga
SG Danilovic, Prelevic
PG Djordjevic, Obradovic

Sada smo jaki, mozemo da se nosimo sa ovim Amerikancim, Jedino mozda Bircevic I Micic Nisu to ali to je onda bar 10 njih Koji su dovoljno Dobri ili za napad ili bar za odbranu. Pozdrav

delboj

pre 4 godine

Srbija je legalni naslednik SRJ i SCG - sto znaci da se nejni trofeji broje od 1995 . To je ujedno i najpostenije . U sastavima od 1995 uvek je bilo minimum 10 Srba i dvoje Crnogoraca ,nekada jedan ,dok su u SFRJ u jednom periodu dominirali hrvatski igraci , pa to treba reci.
U raspravi sa evropskim kolegama ,basketasima oni mi uve upravo to kazu .Srbija od 1995.
(Stoiljko Stoiljkovic - zvani Rambo, 19. avgust 2019 17:23

Da prostis, naslijedili ste sve i od SFRJ. Znaci i od Drazena, Kukoca, Radje, Cosica, Delibasica...

CarloNS

pre 4 godine

Po imenima najjača raprezentacija je verovatno ona iz 1989.

Petrović
Paspalj
Rađa
Divac
Danilović
Kukoč
Čutura
Radulović
Zdovc
Primorac
Vranković
Radović

Ivković

Što se tiče ove reprezentacije danas, mi još uvek ne znamo kakva je.
Jokić je već sada najbolji igrač sa prostora SFRJ. Problem su rupe na poziciji 3, delimično na poziciji 4, pa čak možda i na poziciji 1. Tri NBA igrača nisu dovoljna, tako da će rezultat zavisiti od epizodista. Ako urade ono što svi želimo pamtićemo ih kao najjaču ekipu ikad, u suprotnom biće samo jedna od mnogih. Imaju šansu, videćemo da li će je iskoristiti.

Mile Dodik

pre 4 godine

Kakve veze Kresimir Cosmic sa Srbijancima ima. Nije ni cudo da Srbijance ne voli niko na svetu, apsolutno su sve krali,otimali I prisvajali. Apsolutno isti kao I Rusi.

Aleksandar

pre 4 godine

Dobri jesmo, ali je to malo preuvelicano. Da smo najbolji u poslednjih par decenija. Puno je bolja ekipa iz 95te 98 2000te,a po mom mišljenju najbolja ekipa je ona iz 2005te sa prvenstva Evrope u Beogradu. E sad... Nadam se da će ovi momci uspeti da se popnu na krov sveta, a za to je potrebno puno stvari da se poklopi.

kajzer soze

pre 4 godine

Trofeji: 1x zlato na OI, 5 zlata na SP, 8 zlata na EP

Odakle Srbiji ovoliko zlata molim vas?

Srbija je pravni naslednik samo SRJ/SCG, a kao pravni naslednik SFRJ nije priznata nijedna sadasnja republika.

Treba racunati od 1992. i tacka.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Koja je prevara ova rang lista.. Hrvati 9 mesto.. A postoji barem 15 reprezentacija jacih. Argentina peta.. Cirkus. Mi cetvrti,a redovno deljemo francuze,pa i spance.

sasa jokic

pre 4 godine

Da bi se uzela medalja, moraju sve kockice da se sloze, a to znaci da se svi izdignu iznad situacije i daju prioritet rezultatu. To u Srbiji nije moguce, tako da ce svaka medalja biti vanserijski uspeh.

haha

pre 4 godine

Ljudi neka stavljaju sve ispred nas. Samo napred. Nasi neka se zainate I sve razbiju do finala. A posle I srebro protiv amera neka bude I 30 razlike, koga briga.... Samo bez paljevine od nase strane. Ignorisati sve I ici u finale. Posle nebitno xD

111

pre 4 godine

Ako dodje do utakmice sa Amerima, moramo na prvom mestu da mnogo bolje branimo sut za 3. U prvom poluvremenu protiv Grka je to bilo katastrofa. Ako Ameri budu slobodni kod suta za 3 to su cisti kosevi jos lakse za njih jer je linija bliza u odnosu na NBA. I na prvom mestu cvrsta odbrana. Onda mozemo da se nosimo na egal pa sta bude. Ako sami sutiraju, mi promasujemo, sledi brza igra i kontra, napunice nas za par minuta. Mi cemo sigurno da igramo sa sporijim napadom dok oni igraju brzo u napadu. Odbranu moramo da odigramo kao nikada. Da ih "davimo" na svakom delu parketa, da igrac ne sme da dise i olako prima loptu i sutira. I ne dozvoliti da se odlepe, onda je to teska misija.

zgtom

pre 4 godine

Dobra analiza svih učesnika, ali kada ste već kod Rusije napisali da su do 1991. osvajali medalje sa igračima iz Litve, isto ste mogli napisati da je SFRJ do 1991. osvajala medalje i sa igračima iz Hrvatske. Ali dobro nas ionako nigdje nema u košarici, iako bi se dala složiti ozbiljna mlada ekipa, ali....Uzgred rečeno,za one mlađe koji ne znaju, prva petorka 1970. u osvajanju zlata sa SP je bila sa Hrvatima; Ćosić, Skansi, Plečaš, Tvrdić i Đerđa, da ne govorim o Draženu, Kukoču i Rađi u kasnijim godinama.Od 2005. svaka čast na svim medaljama.

111

pre 4 godine

Sve ono što fudbaleri nisu.... Naši košarkaši!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (intexata, 19. avgust 2019 20:39)

I objasni, ok, pljujemo fudbalere a zasto kosarkase? Hocemo zamisli da budemo bolji od Amera? Imaju sve, milionski broj aktivnih igraca, pare, uslove za razvoj od malena, igrace koji su pobegli od bede i sirotinje i ginu da zarade pare. Beze iz nekog geta kriminalom okruzeni i treniraju do besvesti. Koj nas igrac je pobegao iz bede da bi postao neko?

milan

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.

Stoiljko Stoiljkovic - zvani Rambo

pre 4 godine

Srbija je legalni naslednik SRJ i SCG - sto znaci da se nejni trofeji broje od 1995 . To je ujedno i najpostenije . U sastavima od 1995 uvek je bilo minimum 10 Srba i dvoje Crnogoraca ,nekada jedan ,dok su u SFRJ u jednom periodu dominirali hrvatski igraci , pa to treba reci.
U raspravi sa evropskim kolegama ,basketasima oni mi uve upravo to kazu .Srbija od 1995.

Mile Dodik

pre 4 godine

Kakve veze Kresimir Cosmic sa Srbijancima ima. Nije ni cudo da Srbijance ne voli niko na svetu, apsolutno su sve krali,otimali I prisvajali. Apsolutno isti kao I Rusi.

Slavisa

pre 4 godine

Sramotno je da i dalje prisvajamo medalje iz vremena SFRJ, a igrac koji ima najvise nastupa za Srbiju je Kresimir Cosic... Ima li to smisla, prosudite sami...

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Због Свјетског првенстава нећу дати услов за сљедећу годину, али не жалим.

Jug...Srbije

pre 4 godine

Logično i realno brojiti od 95. Opet nekorektno prema našim sjajnim generacijama i igračima, Kića, Praja, Moka, Žućko..ali, nisu oni krivi, prosto nema te države.

jasno

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22

Ako si nasledio dugove,nasledio si i sve ostalo ,zasto bi bili pravni naslednici samo loseg ??
(danilo., 19. avgust 2019 18:07)

Srbija nije nasledila dugove bivše države već su isti ravnomerno raspoređeni na sve republike. Lako proverljivo na internetu uz par klikova. Zato manite se laži i propagande o jadnoj Srbiji koja sama vraća tuđe dugove. Nije istina.

kajzer soze

pre 4 godine

Trofeji: 1x zlato na OI, 5 zlata na SP, 8 zlata na EP

Odakle Srbiji ovoliko zlata molim vas?

Srbija je pravni naslednik samo SRJ/SCG, a kao pravni naslednik SFRJ nije priznata nijedna sadasnja republika.

Treba racunati od 1992. i tacka.

Kanidja PG

pre 4 godine

Nema brata gagare na slici a nije da se nije odazivao reprezentaciji i pomogao koliko je u njegovoj moci.
Toliko je prozora odigrao i ni slicica sad?

psiho

pre 4 godine

najbolji sastav u poslednjih nekoliko decenija ? pa taj sastav iz Indijanopolisa je 3 put bolji od ovog sadasnjeg da se ne lazemo... jesmo dobri, al sastav nije najbolji u poslednjih nekoliko decenija

Aleksandar

pre 4 godine

Dobri jesmo, ali je to malo preuvelicano. Da smo najbolji u poslednjih par decenija. Puno je bolja ekipa iz 95te 98 2000te,a po mom mišljenju najbolja ekipa je ona iz 2005te sa prvenstva Evrope u Beogradu. E sad... Nadam se da će ovi momci uspeti da se popnu na krov sveta, a za to je potrebno puno stvari da se poklopi.

sasa jokic

pre 4 godine

Da bi se uzela medalja, moraju sve kockice da se sloze, a to znaci da se svi izdignu iznad situacije i daju prioritet rezultatu. To u Srbiji nije moguce, tako da ce svaka medalja biti vanserijski uspeh.

zoran987

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22)

Sve su to naše medalje. Nisu to hrvatski košarkaši, Hrvatska se prvi put javlja kao država 1992. To su medalje Srbije kao pravne sledbenice SFRJ. Da vidiš šta sve medalja imamo u skijanju, skokovima...
Ja bi im i dao te medalja ali ne kome. Zamisli osvojili medalju 1954 a osnovani 1992, pa to bi bila sprdnja.

delboj

pre 4 godine

Srbija je legalni naslednik SRJ i SCG - sto znaci da se nejni trofeji broje od 1995 . To je ujedno i najpostenije . U sastavima od 1995 uvek je bilo minimum 10 Srba i dvoje Crnogoraca ,nekada jedan ,dok su u SFRJ u jednom periodu dominirali hrvatski igraci , pa to treba reci.
U raspravi sa evropskim kolegama ,basketasima oni mi uve upravo to kazu .Srbija od 1995.
(Stoiljko Stoiljkovic - zvani Rambo, 19. avgust 2019 17:23

Da prostis, naslijedili ste sve i od SFRJ. Znaci i od Drazena, Kukoca, Radje, Cosica, Delibasica...

111

pre 4 godine

Sve ono što fudbaleri nisu.... Naši košarkaši!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (intexata, 19. avgust 2019 20:39)

I objasni, ok, pljujemo fudbalere a zasto kosarkase? Hocemo zamisli da budemo bolji od Amera? Imaju sve, milionski broj aktivnih igraca, pare, uslove za razvoj od malena, igrace koji su pobegli od bede i sirotinje i ginu da zarade pare. Beze iz nekog geta kriminalom okruzeni i treniraju do besvesti. Koj nas igrac je pobegao iz bede da bi postao neko?

srđan

pre 4 godine

dosadni su ovi komentari o 'salatari'. to je nadimak za pehar koji se dodjeljuje pobjedniku Davis Cup. dobio ga je zato sto izgledom podsjeca na veliku zdjelu za serviranje salate.

Leti vreme

pre 4 godine

Zna li neko da li se Srbija preko SP moze automatski kvalifikovati za naredno veliko takmičenje kako bi izbegli cirkus FIBA vs EL? Iako imamo fond igraca za dva podjednako jaka tima zbog NBA i EL bi lako mogla da nas zadesi sudbina Slovenije i Letonije

Слобода

pre 4 godine

Шта нас брига шта је лепо бившој браћи? Србија је правни наследник СФРЈ, СРЈ и СЦГ, тако да су те медаље наше, а могу и да их присвајају и остале земље бивше Југославије, ко им брани. Кад већ могу нпр. Теслу, или манастире на Косову... што не би могли и медаље. Ја лично као наше доживљавам само оне од 1995. године, али старији чланови моје породице доживљавају као наше и ове старије медаље, тако да не би ја дирао ни те старије медаље. Па важнија су ми осећања и сећања мојих људи, од тога шта је по некоме исправно. Тако да, добро је Б92 написао у тексту: 1 олимпијско, 5 светских, 8 европских злата.

danilo.

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije. 
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama. 
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to. 
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22

Ako si nasledio dugove,nasledio si i sve ostalo ,zasto bi bili pravni naslednici samo loseg ??

ko je ovde lud

pre 4 godine

Najjača izjava komentatora sa Grčke televizije je nakon što je Bogdan dao po ko zna koju trojku "pa ovaj kao da je ispao iz Sony PlayStation igrice! ?

Mare

pre 4 godine

Ove brojke sto ste nabrojali su za sve jugoslavije.
Dokle bre vise to pisete i bez blama navodite hrvatske kosarkase u statistikama.
Mi imamo ovih nekoliko srebra i to je to.
To pripada srbiji i treba da smo ponosni na to, a ne da se kitimo tudjim perjem.
(milan, 19. avgust 2019 17:22)

A sta cemo sa zlatom iz 1995,1998,2001,2002...Tada smo se zvali Jugoslavija koju su cinili Srbija i Crna Gora a iz Crne Gore je igrao jedan igrac a desavalo se i da su svi igraci iz Srbije.

Jaric M.Zivadin

pre 4 godine

Srbija ima 11 trofeja sa EP , SP i OI ukupno . Toliko ima i Litvanija koja je igrala jos od 1936 . Srbija ima 2 svetska zlata i 2 olimpijska srebra dok zemlja kosarke Litvanija nkada nije ni igrala finale svetskog i olipijskog turnira .
Da zakljucim : I bez SFRJ , Srbija je velesila .Period od 1995 do 2002 je prava dinasticka vladavina .

zgtom

pre 4 godine

Dobra analiza svih učesnika, ali kada ste već kod Rusije napisali da su do 1991. osvajali medalje sa igračima iz Litve, isto ste mogli napisati da je SFRJ do 1991. osvajala medalje i sa igračima iz Hrvatske. Ali dobro nas ionako nigdje nema u košarici, iako bi se dala složiti ozbiljna mlada ekipa, ali....Uzgred rečeno,za one mlađe koji ne znaju, prva petorka 1970. u osvajanju zlata sa SP je bila sa Hrvatima; Ćosić, Skansi, Plečaš, Tvrdić i Đerđa, da ne govorim o Draženu, Kukoču i Rađi u kasnijim godinama.Od 2005. svaka čast na svim medaljama.

nemanjakg

pre 4 godine

Nema brata gagare na slici a nije da se nije odazivao reprezentaciji i pomogao koliko je u njegovoj moci.
Toliko je prozora odigrao i ni slicica sad?
(Kanidja PG, 19. avgust 2019 16:33)

Skroz desno u donjem uglu...

VozDKaradjordje

pre 4 godine

Realno sve sem finale je po meni neuspeh mi i ameri smo za klasu bolji od drugih a u finalu odlucuje nasa odbrana na donovanu micelu i bruku lopezu

CarloNS

pre 4 godine

Po imenima najjača raprezentacija je verovatno ona iz 1989.

Petrović
Paspalj
Rađa
Divac
Danilović
Kukoč
Čutura
Radulović
Zdovc
Primorac
Vranković
Radović

Ivković

Što se tiče ove reprezentacije danas, mi još uvek ne znamo kakva je.
Jokić je već sada najbolji igrač sa prostora SFRJ. Problem su rupe na poziciji 3, delimično na poziciji 4, pa čak možda i na poziciji 1. Tri NBA igrača nisu dovoljna, tako da će rezultat zavisiti od epizodista. Ako urade ono što svi želimo pamtićemo ih kao najjaču ekipu ikad, u suprotnom biće samo jedna od mnogih. Imaju šansu, videćemo da li će je iskoristiti.

Ktm

pre 4 godine

Npr. u sastavu iz 1995. koji je osvojio zlato na EP i u sastavu iz 1996. koji je osvojio srebro na OI svi igraci su bili srpske nacionalnosti(Paspalj je rodjen u CG,izjasnjava se Srbinom,a otac mu je sa Kozare(Republika Srpska)).

Beograd011

pre 4 godine

Za Srbiju u bilo kom sportu navijam UVEK - i kada je favorit i kada je unapred otpisana. To nije podrazumevano moranje, to je moj izbor: da budem čestit i dostojanstven navijač reprezentacije. A to je, ujedno, i jedan od načina da pokažem deci da ne odustaju od svojih izbora nego da se suoče sa zadovoljstvom ili bolom nakon učinjenog izbora. Razumem ljude koje ne zanima sport, razumem i sportske "fanatike", ali one što krenu da pljuju kada je rezultat nepovoljan - niti razumem, niti želim da ih razumem.

Miroslav

pre 4 godine

@milan
Nasa su samo srebra, napisa ti i osta ziv. A cija su zlata iz 1995, 1997, 1998, 2001 i 2002? Mislis da bez Bulatovica, Drobnjaka i Scepanovica ne bismo osvojili zlato? Pa Spanci sa svojom sjajnom generacijom imaju "samo" 4 zlata. Litvanci jedno, Francuzi jedno....

Cane kasapin

pre 4 godine

Secam se Fila Dzeksona kad je u finalnoj seriji sa Lejkersima stavio prstenje na svaki svoj prst, tad ih je imao deset (prstena,a i prsta :)).Takve stvari izazivaju strahopoštovanje.Petostruki prvaci sveta zaslužuju PET zvezdica na dresu.Čisto da vide rivali s kim imaju posla.

geda

pre 4 godine

'But based purely on top-end talent, Team USA is not the best, or even second-best, team at this year’s World Cup. Greece, with Giannis Antetokounmpo, and Serbia, with Nikola Jokic, have an NBA MVP and a player who finished fourth in MVP voting, respectively; Team USA doesn’t have a single MVP candidate from last season or next. The Americans haven’t lost a senior-level tournament game since 2006. Now might be their best chance to lose again'https://www.theringer.com/nba/2019/8/19/20811547/team-usa-worst-ever-2019-fiba-world-cup

Anonymous

pre 4 godine

Finale je jedino uspeh. Veoma zrelo igramo i mnooooogo smo jaki. Tim je možda nešto slabiji od 1990. i legendarnog tima SFRJ pre-NBA zvezda. Ako posluži sreća i Ameri padaju. Pa dogodine u Tokiju da dođu malo bolji Ameri ;-)

stolica

pre 4 godine

Najbolja ekipa u poslednjih 27 godina ( od nastanka SRJ) je svakako ona iz 1996te godine kada smo 30min igrali egal sa Amerikancima. Tako da po mišljenju mnogih stručnjaka taj sastav je najbolje igrao, a i po samim imenima deluje najjače. Posle toga nije više bilo Paspalja, Divac se 1997,1998 nije odazvao(Mozda i bolje, ubeđen sam da je u tim godinama Rebrača više doprineo reprezentaciji).

Nex

pre 4 godine

Najvise mi smeta sto nemamo skok. Ne mislim na rebounde nego fizicki skok. Giannis nam je propisno nalupao blokade, idemo na polaganja koja su providna. Imamo Jokica koji je vanserijski igrac ali nikad nije imao jak skok. A Marjanovic? Covek ima snagu i visinu da ne mora da skoci i pritom moze obruz da iscupa a on forsira skok sut. Svaka cast Milutinovu.

Dvojnik

pre 4 godine

Merilo Kolko smo jaki bi svakako bili Amerkanci, stoga se Slazem da onaj Tim iz 96. Atlanta je bio najbolji jer njima bukvlno samo Jordan falio. Ali takodje mislim da smo tada mogli da budemo jos bolji, jer mi smo drzali 30min sa samo 6 zglavih igraca, peh je bio da se Savic povredio a cim je Divac dobio 5. licnu mi smo pukli jer Rebraca je tad bio preslab da Im parira a oni na centru su bilo mozda I najbolji. Ostaje pitanje sta bi bilo da je Zeljko poveo malo iskusnije kao npr. Pecarski-skocan centar, Prelevic-odlican suter ili nekog drugog a bilo ih je tad. Loncar, Beric, Topic, Tomasevic su bili prosek, Dobri za Evropu za Amere preslabi, za njih treba bar 8-9 zglavnih igraca da bi se doslo bar do neizvesne zavrsnice. Tako da 96 Najbolji Tim

C Divac, Pecarski
PF Savic
SF Paspalj, Bodiroga
SG Danilovic, Prelevic
PG Djordjevic, Obradovic

Sada smo jaki, mozemo da se nosimo sa ovim Amerikancim, Jedino mozda Bircevic I Micic Nisu to ali to je onda bar 10 njih Koji su dovoljno Dobri ili za napad ili bar za odbranu. Pozdrav

Baki

pre 4 godine

@Власеница навија за Звезду,

Ma tako je mali! Ima se, može se... Treba prioritete u životu postaviti na vreme, da ne bude kasno...

orao suri

pre 4 godine

Najbolja ekipa u poslednjih 27 godina ( od nastanka SRJ) je svakako ona iz 1996te godine kada smo 30min igrali egal sa Amerikancima. Tako da po mišljenju mnogih stručnjaka taj sastav je najbolje igrao, a i po samim imenima deluje najjače. Posle toga nije više bilo Paspalja, Divac se 1997,1998 nije odazvao(Mozda i bolje, ubeđen sam da je u tim godinama Rebrača više doprineo reprezentaciji).
(stolica, 19. avgust 2019 20:59)

Ovo gore nije istina. Divac je '97. imao napornu sezonu i kao gotovo tridesetogodisnjak i NBA igrac koji do tada nije izostao ni sa jedne reprezentativne akcije trazio predah za EP u Spaniji. Zeljko mu je izasao u susret i postedeo ga. Medjutim, Vlade je ispao kralj i bio uz ekipu bodreci je sa tribina (vidi se na snimcima kako na terenu slavi pobede sa nasima). '98. je bio lokaut, pa nije mogao da se ne odazove jer nijedan NBA igrac nije uopste imao mogucnost da bira da li ce se odazvati jer im je svima bilo zabranjeno da igraju. I USA tim je zato bio bez NBA igraca. Rebraca je ze 1998. pokidao (imao npr. 8 blokada protiv Rusa u finalu) i dao ogroman (uz Bodirogu najveci) doprinos ali je neumesno porediti ga sa Divcem tada. Slazem se za '96. Najjaci nas tim. Divac, Danilovic, Djordjevic u prajmu, Paspalj u blagom zenitu ali i dalje najbolje krilo u Evropi (sam cepao Amere u prvom pol. postigavsi oko 20 poena, ne secam se tacno) + mladi Bodiroga kao potpuno stasao igrac i vec tada jedan od nosilaca reprezentacije. Dakle na jednom mestu pet od desetak najboljih srpskih kosarkasa svih vremena. Zatim fenomenalni Zoki Savic jedna od naj EL cetvorki - s Divcem cinio ubitacan tandem pod kosevima, ali nazalost propustio finale zbog povrede, kao i Rebarce i Tomasevic mladi centri u naletu... Sasa Obradovic osica i odbrambena mora za protivnicke plejeve itd. Beric i Loncar kao bekap bekovi... Po kvalitetu '96 pa '95. definitivno.

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Baki,

Слажем се у потпуности са тобом, нисам ово, наравно, мислио озбиљно. Спорт је само игра и забава, којим човјек не треба да буде залуђен и да запоставља свој живот ради њега.

nfl zaludjenik

pre 4 godine

Brine me sto imamo samo 4 igraca na pozicijama 1 i 2 zato bi bilo od velikog znacaja da Teo ide, da igra dvojku, makar na 10 minuta. Lucic od projektovane 4orke kao zamena Belom ce morati na 2 mozda ako udjemo u problem s faulovima. Ako ne krene Bogdana ili Guduru, nema ko sa loptom u rukama da izmisli poene na spoljnim pozicijama. Micic to moze, ali malo je to resenja. Nadam se da ce Teo ici u Kinu, kakav takav. Bas fali Gagi. Nedovic takodje, ali sta je tu je. I ovako smo jaki, samo me brinu faulovi ili ne daj Boze povreda neka na prvenstvu, ostadosmo bez bekova.

111

pre 4 godine

Ako dodje do utakmice sa Amerima, moramo na prvom mestu da mnogo bolje branimo sut za 3. U prvom poluvremenu protiv Grka je to bilo katastrofa. Ako Ameri budu slobodni kod suta za 3 to su cisti kosevi jos lakse za njih jer je linija bliza u odnosu na NBA. I na prvom mestu cvrsta odbrana. Onda mozemo da se nosimo na egal pa sta bude. Ako sami sutiraju, mi promasujemo, sledi brza igra i kontra, napunice nas za par minuta. Mi cemo sigurno da igramo sa sporijim napadom dok oni igraju brzo u napadu. Odbranu moramo da odigramo kao nikada. Da ih "davimo" na svakom delu parketa, da igrac ne sme da dise i olako prima loptu i sutira. I ne dozvoliti da se odlepe, onda je to teska misija.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Koja je prevara ova rang lista.. Hrvati 9 mesto.. A postoji barem 15 reprezentacija jacih. Argentina peta.. Cirkus. Mi cetvrti,a redovno deljemo francuze,pa i spance.

haha

pre 4 godine

Ljudi neka stavljaju sve ispred nas. Samo napred. Nasi neka se zainate I sve razbiju do finala. A posle I srebro protiv amera neka bude I 30 razlike, koga briga.... Samo bez paljevine od nase strane. Ignorisati sve I ici u finale. Posle nebitno xD