Crvendakić za B92.net: Neka bude treća sreća i finale sa Marinom

Srbija će na predstojećem završnom turniru ženske Evrolige imati četiri predstavnice u dve ekipe.

Izvor: Dejana Popoviæ

Četvrtak, 13.04.2023.

08:30

Crvendakić za B92.net: Neka bude treća sreća i finale sa Marinom
Foto:FIBA

Marina Maljković, Mina Đorđević, Ivana Raca i Aleksandra Crvendakić pokušaće da se nađu u finalu završnog turnira, koji je na programu od 14. do 16. aprila u Pragu.

Prve tri sa Fenerbahčeom, a poslednja u nizu sa Čukurovom, koja se prvi put u klupskoj istoriji plasirala među četiri najbolja tima u Evropi.

Klub iz turskog Mersina do fajnal fora došao je posle majstorice sa Buržom, a srpska reprezentativka Aleksandra Crvendakić u razgovoru za B92. net ističe da je njena ekipa spremana za prvi meč i polufinale sa domaćim Pragom u petak od 18 sati.

"Pripreme teku zaista dobro, s obzirom na to da imamo malo vremena da spremimo utakmicu protiv Praga, jer smo u turskom prvenstvu igrali svaki drugi dan utakmice. Imali smo dosta praznog prostora zbog zemljotresa. Za završni turnir se spremaš cele godine i svaka ekipa koja učestvuje, spremna je za taj turnir", rekla je Crvendakić za B92.net.

Čukurova je već ispisala istoriju, ali ne želi da se na tome zaustavi. Turski tim je uz Fenerbahče, najveći favorit da se okiti evroligaškim zlatom.

"Euforija svakako postoji, jer je velika stvar biti na fajnal foru. Posebno što je naš klub prvi put istoriji na završnom turniru Evrolige. Zaista smo postigli veliki uspeh, ali ne planiramo tu da se zaustavimo. Vlada pozitivna energija i uzbuđenje je tu", kaže Crvendakić.

Ono što je specifično za Crvendakić jeste da je na polusezoni došla u klub, kada je iz španske Avenide stigla u Čukurovu.

"Stvarno jeste specifična situacija za mene, jer obično gde god sam otišla ostajala sam dugo. Sada se tako namestilo, da promenim klub u polusezoni. Zaista se dobro uklopila ovde, devojke su stavrno neverovatne i na terenu i van. One su prolazile kroz neke teške trenutke ove sezone, dosta trenera su promenile. Kada sam ja došla to se već nekako smirilo. Dobro smo se uklopili, kada sam ja došla, stigle su još dve igračice. Trenutno smo veoma stabilna ekipa, koja je spreman za završni turnir", kaže 27-godišnja košarkašica, koja je u dosadašnjoj karijeri branila još boje mađarskog Šoprona i francuskog Asvela.

"To je F4, detalji će presuditi"

Foto: FIBA
Košarkašici rođenoj u Loznici F4 u Pragu biće treći u karijeri, pošto je već dva puta sa Šopronom uspela da oseti kako izgleda igranje protiv najboljih na Starom kontinentu.

"Ovo je moj treći put da igram na fajanl foru. Sa Šopronom sam jednom igrala finale i jednom za treće mesto. Sada treći put, nadam se treća sreća. Videćemo kako će da bude, ali drago mi je što ću opet biti na F4, to je velika stvar za svakog igrača. Tu su četiri najbolje ekipe, tu su i najbolje igračice. Doživljam to kao veliku stvar i spreman sam za taj novi izazov".

Da bi došli do finala, Čukurova i Crvendakić moraju prvo da prođu Prag, tim koji godina unazad slovi za jedan od najboljih kada je ženska košarka u pitanju. Ovaj put imaće i veliku podršku navijača, a sjajna atmosfera biće im samo vetar u leđa.

"Volela bih da sve mi igramo u finalu"

"Prag je već godina jedna od najboljih ekipa u Evropi. Igraju na domaćem terenu i to je za njih svakako plus, ali za nas je najvažnije da se mi fokusiramo na stvari na kojima smo radili i koje smo pripremali za tu utakmicu. Ključno je da zaustavimo njihov kontranapad i skok. Imaju veoma visoku petorku. Smatram da će biti jedna dobra utakmica i da će tu da presuditi fokus, želja i volja. To je F4 i neki detalji će presuditi".

U drugom polufinalu od 15 sati igraće Fener i italijanski Skio, a jedna od najvažnijih igračica reprezentacije Srbije nada se finalu sa selektorkom Maljković i saigračicama iz nacionalog tima.

"Fener važi za najvećeg favorita za osvajanje EL, jer stvarno imaju neverovatan tim. Naša selektorka Marina Maljković je trener, ali opet kažem, timovi koji su na F4 nisu slučajno tu. Sve je na jednu utakmicu, lopta je okrugala , ali bih volela da se u finalu nađu Čukurova i Fener. S obzirom da su u Feneru Marina, Mina Đorđević i Ivana Raca, volela bih da sve mi igramo u finalu", zaključila je Aleksandra Crvendakić.
Dejana Popović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: