"Ne budi lenj!" – Zvezdin biser za B92.net

Nikola Topić, talentovani košarkaš Crvene zvezde, sumirao je 2022. godinu za B92.net.

Izvor: Petar Tadiæ

Utorak, 03.01.2023.

15:00

Srdjan Stevanovic/Starsport

Topić je u godini iza nas promovisan u prvi tim, potom je debitovao u svim takmičenjima i zato će 2022. pamtiti, kako i sam kaže, do kraja života.

"Definitivno godina mog života, pamtiću je zauvek. Prelazak u prvi tim Zvezde, debi u ABA ligi, debi u Evroligi. Nešto neopsivio", rekao je Topić na početku razgovora za B92.net.
Srdjan Stevanovic/Starsport
Topić, koji ima 17 godina, prošao je cele pripreme sa Zvezdom za sezonu 2022/23, a u prvom kolu je i zaigrao provevši 20 minuta na terenu.

"Desila mi se i povreda, potom je usledio oporavak, a zatim pripreme sa prvim timom Zvezdom. To je bilo veliko iskustvo, mnogo toga sam naučio i pokupio. Sezonu smo krenuli nešto lošije, usledila je promena trenera, a sada se sve popravilo i nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobro", ističe talentovani košarkaš.

Topić dodaje da povreda na sreću nije bila ozbiljna, te da se za sezonu spremio veoma korektno i da nema za čim da žali.

Talentovani spoljni košarkaš Zvezde uz sebe ima iskusne saigrače, poput Stefana Markovića, Nemanje Nedovića, od nedavno i Fakunda Kampaca, koji igraju na toj poziciji plejmejkera/beka i sam ističe da je to sada dobio milion saveta.

Međutim, jedan posebno pamti.

"Jedan koji mi je ostao u glavi jeste da ne budem lenj. Radom će doći sve, a lenošću ništa…", kaže Nikola. Svi znamo kakve su priče kružile o Dušku Ivanoviću, o njegovim metodama rada, napornim treninzima, ali po rečima igrača Zvezde, a sada i Topića, radi se jako, ali ne i nešto što nije normalno.

Topić, koji će u avgustu napuniti 18 godina, ističe da mu se sviđa rad sa Ivanovićem.

"Drugačije je (u odnosu na Jovanovića), sami rezultati pokazuju. Jeste zahtevniji, ali sasvim opravdano. Rezultati pokazuju koliko i kako radimo", kazao je Topić i dodao:

"Meni prija rad, mlad sam i mogu da izguram", iskren je.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Dotakli smo se malo i teme škole, pošto je i dalje srednjoškolac i svestan je važnosti obrazovanja.

"Idem vanredno, pa postižem lakše, ali jeste teško iskombinovati", rekao je Topić i potom dodao: "Ali, treba imati život i posle košarke".

S obzirom šta mu se sve desilo u 2022. godini, uz osmeh nam je kazao da 2023. teško da može da bude veća, ali nikada se ne zna...

Koliko je čvrsto na zemlji govori i odgovor za kraj, odgovor na pitanje da li sanja o NBA ili tako nekim velikim pozornicama gde se takmiče najbolji.

"Rano je pričati o tome, naravno da imam snove, ali ne bih o tome", zaključio je 17-godišnji košarkaš Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: