Golman Partizana za B92.net otkrio kako mu je Petrić promenio godinu

Odlaskom Vladimira Stojkovića, lutao je Partizan u potrazi za novom "jedinicom" i pronašao je u liku, delu i dresu sa brojem 42 na leđima Aleksandra Popovića.

Izvor: SS

Subota, 31.12.2022.

08:00

Golman Partizana za B92.net otkrio kako mu je Petrić promenio godinu
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Mladi čuvar mreže je kroz 2022. godinu prošao put od trnja do ustoličenja kao prve i jedine prave opcije na golu crno-belih.

Nije sve počelo najidealnije kada je ispustio loptu u 166. "večitom" derbiju, namestio gol Ohiju i kumovao porazu od Crvene zvezde koji je kasnije označio i gubitak titule za Partizan.

Ipak, dolaskom Gordana Petrića ponovo je dobio šansu na gol-crti i čvrsto je zgrabio, te iz meča u meč postajao sve sigurnija opcija, ne samo u Superligi, već i na evropskoj sceni.

Na kraju 2022. godine podvukao je crtu za čitaoce B92.net i ocenio je uspešnom, makar na ličnom planu.

"Bila je turbulentna. Nisam branio na početku sezone i ispali smo iz Lige Evrope, što nismo planirali. Ali kada je došao šef Gordan Petrić tada sam se ustalio na golu. Sakupio sam nekih 20-ak utakmica, imam kontinuitet i mogu da budem zadovoljan. Imamo taj zaostatak u prvenstvu, pokušaćemo da ga smanjimo, da otežamo Zvezdi, a ako nam se ukaže i da se borimo za titulu“, rekao je Popović na početku razgovora za B92.net.

Popović je pojasnio kako ga je Gordan Petrić vratio među stative, gde ga Ilija Stolica nije stoprocentno video.

Bivši trener planirao je da Nemanju Stevanovića koristi na domaćim, a Popovića na evropskim utakmicama, što mladom golmanu nije odgovaralo jer nije imao kontinuitet i uvek je "uskakao u vatru", bez prethodnih "lakših" utakmica.

"Šef Petrić mi je rekao ima veliko poverenja u mene i to mi je baš dosta značilo na psihološkom planu. Znači mi dosta to što sam prva opcija, jer znamo da je za mladog golmana najvažnije da ima kontiuitet. Trudiću se da ostanem na golu, da ne izgubim to mesto i da nastavim dalje sa razvojem“.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Partizan je ostao jedini preostali srpski klub u Evropi, ali čuvar mreže crno-belih ne smatra da će zbog toga i velikog zaostatka u domaćem prvenstvu glavni fokus biti samo na Šerifu i Ligi konferencija.

Iako smatra da bi Partizan mogao da napravi dodatan iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

"Mislim da neće, jer nam je prvenstvo jako bitno. Imamo dva mesta koja vode u Ligu šampiona i moramo da osiguramo jedno od ta dva mesta. Naravno, pokušaćemo da prođemo Šerif i da u narednoj rundi dočekamo sreću u žrebu. Ako dobijemo ekipu sa kojom možemo da se nadigravamo, probaćemo da odemo korak dalje nego prošle godine. Tada smo igrali u osmini finala, ali bih voleo da ovog puta eventualno izvučeno rivala koji nije toliko daleko od nas, kao što je bio Fejenord. Taj korak dalje bio bi istorijski uspeh“.

Čuli smo od više funkcionera Partizana da se priča o Ligi šampiona u 2023. godini. Pitali smo Popovića da li je to i njegova novogodišnja želja u ovom prazničnom raspoloženju i najavljivanju godine pred nama?

"Prevashodno, moja želja je zdravlje, kako za mene, tako i za moju porodicu, prijatelje i saigrače. To je najbitnije. Liga šampiona? To je san. Borićemo se da to ostvarimo sa prvog mesta, daćemo sve od sebe za to, ali svakako imamo dva mesta koja vode ka tom cilju i borićemo se za to".
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Pauza koju je ceo svet imao je atipična i nikada se do sada nije desilo da se usred klupske sezone igra Svetsko prvenstvo.

“Iskreno, nedostajalo mi je sve. Imali smo nikad dužu pauzu, mesec i 10 dana, taman dovoljno vremena da se odmori i samostalno uvedem u treninge. Odmorio sam najbolje do sada i sve je dobro“.

Kad smo već kod Mundijala, neizostavno je bilo da Popovića pitamo o dominaciji golmana u Kataru.

“Sigurno je odbrana prvenstva Emilijana Martinesa u 123. minutu finala. Odbrana veka. Kada smo mi ispali, navijao sam za Argentinu, pa mi je bilo još draže. Naš Vanja Milinković-Savić je bio fenomenalan, imao je dosta teške utakmice, protiv jakih protivnika i imao je dosta posla. Livaković je bio izvanredan, pogotovo na penalima. Loris je bio odličan, a mogu reći da mi je žao Kurtoe koji je imao fantastičnu sezonu, ali je ispao prerano. Ovo Svetsko prvenstvo mu je pokvarilo tu godinu. Svi golmani na šampionatu su bili u najboljoj mogućoj formi, neko je imao više sreće, a neko manje. Ipak, Martinesa bih izdvojio zbog te odbrane koja je odlučila šampiona“, zaključio je Aleksandar Popović razgovor za B92.net.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: