Jovančević za B92.net: Biće "ludnica" u Areni

Bliži se Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, a kao predigra poslužiće "Beogradski dvoranski miting" (Belgrade Indoor Meeting).

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 28.02.2022.

10:30

Jovančević za B92.net: Biće
Foto: Profimedia/Scottish Borders Media/Alamy

Ljubitelji atletike će već 7. marta moći da vide na delu neke od najboljih svetskih sportista, a među njima će biti i srpskih aduta.

Jedan od njih je naš skakač udalj Strahinja Jovančević. "Jako je izazovno jer sam imao težu povredu i sad sam se vratio posle operacije. Plus cela ova situacija sa pandemijom. Izazovno ali osećam da to ide ka gore i kako se bliži ovaj momenat u meni raste sve veća energija i sve sam bolji na treninzima. Videćemo, odlučujući će biti Beogradski miting", rekao je Jovančević za B92.net.

"Ova sezona nije ni nalik nijednoj prethodnoj. Nije sve po planu, ali ja sam takav tip da volim da iznenadim i samog sebe i da iznenadim plan. Postoji dovoljno vremena. Iskusan sam atletičar, imam toliko godina takmičenja u sebi i ne moram uvek da imam kontinuitet i po planu treninga. Mogu da napravim rezultat i bez neke baze. Definitivno Svetsko prvenstvo je nešto posebno, moj prvi cilj je da tamo nastupim".

Poseban motiv za sve srpske atletičare biće nastup u Areni.
"Uh, da. Nastup u Areni. Ja sam nastupao 2017, tad sam bio povređen, bio je neopisiv osećaj. Pogotovo što je posebna podloga u Areni koja je pravljena od aseka. Ko ume da se snađe na takvoj podlozi može da zaradi nekoliko centimetara bolji skok. Ja vežbam na daskama, pokušavam što više, idem i na mitinge i takmičenja gde su daske. Jedva čekam takmičenje kako bih iskoristio tu podlogu i domaći teren".

Jovančevićev najveći uspeh u karijeri bila je bronza na Evropskom dvoranskom prvenstvu 2019. u Glazgovu, kada je postavio nacionalni rekord sa 8,03 metara.

"Ne mogu ništa da obećam jer se vraćam posle operacije. Ali čim se vraćam znači da imam i želju i volju i mogućnost da opet obaram te rekorde i skačem preko osam metara. Ali jedno je imati želju, a drugo to ostvariti".


On očekuje da će za medalju u Areni takođe biti potreban skok od oko osam metara. "Kad gledamo statistički, uglavnom nešto malo preko osam metara. Ali tehnička disciplina kao što je skok udalje je nepredvidiva i uvek je moguće da se desi da bude i manje od osam metara, a možda bude i daleko preko osam metara".

Što se tiče konkurencije, sama pomisao na imena inspiriše Jovančevića za dobar nastup.

"Momci su izuzetno spremni, pre svih Grk (Miltiadis) Tentoglou koji je olimpijski šampion. Uvek pokazuje visoku formu. Skoro je skočio 8,22 metara. Ima tu i momaka iz Amerike, Južne Afrike. Biće to žestoka borba. Sad kad im pominjem imena svetske atletike to će biti ludnica", zaključio je Jovančević.

Tentoglou ja na Igrama u Tokiju prošlog leta osvojio zlato ispred Kubanaca Juana Migela Ećevarije i Majkela Masa, četvrti je bio španac Euzebio Kaseres, a peti Amerikanac Džavon Herison.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: